Keskiviikko-ravit - kuningatarten kohtaaminen!

08.05.2019 18:00

Keskiviikko-ravit - kuningatarten kohtaaminen!

Arki Vermossa jatkuu Finlandia-Ajon jälkeen ja keskiviikon lähdöt ovat laadukkaita. Kohokohtana on kylmäveristen Tammatähti, jossa kaksi ravikuningatarta ottaa mittaa kilpasiskoistaan. Vermon vuoden 2017 ravikuningatar Saaga S palaa tauolta.

Vermon kevään supertapahtuma Finlandia-Ajo on keskiviikkona enää lämmin muisto, mutta ravikausi jatkuu entiseen tapaan tiiviinä. Toukokuun aikana keskiviikkoravien lisäksi Vermossa järjestetään yhtenä viikonloppuna (18.-19.5.) ensin lauantaina poniravit ja sunnuntaina Uudenmaan paikallisravit.

Finlandian jälkeen seuraava suurtapahtuma on Suuri Suomalainen Derby 31. elokuuta ja EM-ravit 11.-12. lokakuuta. Jälkimmäinen tapahtuma on Vermon ja Hippoksen yhteisponnistus. EM-ravien päälähtöinä ovat UET Grand Prix sekä 3- ja 5-vuotiaiden Euroopan mestaruudet. UET juostaan Vermossa ensimmäistä kertaa, ja Suomessa klassikkokilpailu on ravattu edellisen kerran vuonna 2009 Teivossa.

Tänä keskiviikkona esillä ovat erityisesti suomenhevostammat, jotka hakevat kuntoaan kohti Jokimaan kuninkuusraveja. A.V. Marttilan Tammasarjan kesän ensimmäisessä osalähdössä mukana on kaksi ravikuningatarta: hallitsija Akaasia sekä kolminkertainen tittelin haltija Saaga S, joka muistetaan mm. Vermon kuninkuusraveista 2017. Kun mukana on vielä muitakin kovia tammoja Huimariinan ja Vieskerin Virvan johdolla, tämä keskiviikkoilta päättyy tasokkaaseen mittelöön!

Salamakypärät-kilpailusarjan toinen osalähtö juostaan Toto64-kierroksen alkupuolella. Tänään ennen ravilähtöjä on paitsi ponilähtö, myös kaksi koelähtöä. Suomenhevonen Hupsis hakee kilpailuoikeutta poikkeuksellisesti ajettavassa montekoelähdössä klo 17.20.

Tervetuloa mukaan Vermon vauhtiin – ravielämää on myös Finlandian jälkeen!

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

8.5.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Toto64-kierroksen todennäköisimmäksi voittajaksi arvioidaan viidennen kohteen 4 WILLIAM BIRDLAND. Sen juoksut eivät ole vielä tänä vuonna oikein onnistuneet, mutta ori on kyllä esittänyt ihan hyvää kuntoa. Nyt oletuksena on, että William Birdland pääsee etenemään johtopaikalle, ja sen jälkeen Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava olisi kyllä tämän tason lähdössä todella vahvoilla. On syytä muistaa, että kyseessä on viime vuoden SM-kakkonen vain Ranch Kellylle häviten. Ideavarmaksi kohoaa toisen kohteen 3 VOLUME ACE. Se suoritti viimeksi Turussa lupaavan tauolta paluun ja sai samalla startin kroppaansa. Varsinkin johtopaikalle päästessään Iivari Nurmisen ajokki olisi Salamakypärät –osalähdössä vahvoilla. Myös neljännen kohteen 1 EXUBERANCE on vahva voittajakandidaatti, mikäli onnistuu puolustamaan ykkösradalta johtopaikan. Keulapaikan pitäminen ei ole kuitenkaan saletissa, joten ruuna varmistetaan.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 4,2,10,11 (9,8)
T64-2: 3 (7,4)
T64-3: 5,3,1,12,7,4,8 (10,11)
T64-4: 1,9 + 7,4,5,12,6,3 (10,2)
T64-5: 4 (9,10)
T64-6: 9,6,4 + 10,1,7 (3,12)

Pieni systeemi 168 riviä, hinta 16,80 euroa.
Suuri systeemi 1344 riviä, hinta 134,40 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 8 B) 4-10-2-3-1-6 C) 5-9-7
KARHOTTI – ANTIN MURU – MIDAS – HULLUN HAUSKA

Ravien avauslähdössä 8 KARHOTTI on selvä suosikki. Ruuna on jonkin verran epävarma, mutta ravilla se on vaikea kukistettava. Viimeksi Kouvolassa Karhotti juoksi viimeisen kierroksen johtavan rinnalla, mistä kamppaili rehdisti voitosta. 4 ANTIN MURU aloittaa haastajien ryhmän. Se nousi viimeksi Lappeenrannassa 3. sisältä 2. radalle ilman selkää 1500 jäljellä ja lipui lopussa oikein varmaan voittoon 29-vauhtisessa lopetuksessa. 10 MIDAS on kehityskelpoinen 5-vuotias. Rytmiin pääsemisessä on ollut ongelmia, mutta mikäli ruuna saa ajoissa vauhdin päälle, nousee se lopussa korkealle. 2 HULLUN HAUSKA on ihan kehityskelpoinen 5-vuotias sekin, mutta vielä kovin epävarma. 3 VAUHTI-VEIKKA on vielä toistaiseksi ollut hieman tasainen, mutta ravivarmuus on ollut alokassarjoissa iso valttikortti. Eiköhän vauhtiakin ala löytyä starttien myötä vähitellen lisää. 1 RIINAN KIRMA päätti 4-vuotiskautensa Satakunta-ajon finaaliin ja palaa nyt pitkältä tauolta arvoituksena.

Lähtö 2.

RANKING
A) 7 B) 3-9-6-5-2-12-8-10-1 C) 4-11
MAS CHILI – LEX LIBERTY – MISS ABBEY ROAD – MY WAYS NOT YOURS

Toisesta lähdöstä löytyy koko ravien todennäköisin voittaja. 7 MAS CHILI aloitti uransa niin vakuuttavalla keulavoitolla, että ravilla sen tappio olisi tässä tehtävässä yllätys. Tamma saavutti Lappeenrannassa täyden matkan volttituloksen 17,0 väliaikojen ollessa 20,0-20,0-(16,5)-13,0, ja varaakin kyllä jäi. 3 LEX LIBERTY sijoittui kyseisessä Lappeenrannan lähdössä takamatkalta samaisella 17,0-tuloksella kolmanneksi juostuaan 2. ulkona. Jyrki Jauhiaisen 3-vuotias suojatti kiri jo uran avauksessaan tilaa saatuaan lupaavasti. 9 MISS ABBEY ROAD palasi Kuopiossa tauolta entistä ehompana. Jere Taulion valmennettava kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle 1200 jäljellä, painui kärkeen 450 jäljellä ja irrotteli 16-vauhtisella päätöspuolikkaalla selvään voittoon. Suosikin kukistaminen ei normaalisti onnistu millään, mutta muille totosijoille tammalla on mahdollisuutensa. 6 MY WAYS NOT YOURS on vielä aika kääntämätön kortti. Totosijoja ei ole vielä toistaiseksi tullut, vaikka ori on kerännyt aina paljon peliä. 5 YPÄJÄ MOMA ja 2 ALWS LILY pinkoivat viimeksi Turussa ennätystuloksensa ja ovat nekin kiihdytysvaiheen sujuessa ravilla realistisia totohevosia.

Lähtö 3.

RANKING
A) 6-7-11 B) 3-2-12-1-4-8-5-10-9
ENON VILPPI – KORVEN LIIDERI – RÅGER – MIKIMANI

Kolmannessa lähdössä ykkösvihjeeksi nostetaan 6 ENON VILPPI, vaikka taulu ei paljoa lupailekaan. Antti Teivainen otti Enon Vilppiin tuntumaa viimeksi Teivossa, missä ori jäi hyvätasoisessa lähdössä 2. sisältä pussiin. Tällä kertaa Teivainen tähdännee tiukasti keulataktiikkaan. Enon Vilppi on hieman huumorihevonen, mutta hyvän päivän sattuessa voittoon on täydet mahdollisuudet. 10 KORVEN LIIDERI jäi perjantaina Lahdessa miljoonan näköisenä pussiin. Korven Liideri lähtee taas liikkeelle 20 metrin takamatkan sisäradalta, mutta eiköhän Jukka Mattila valitse tällä kertaa toisenlaisen taktiikan. Korven Liiderin pitäisi nimittäin pystyä ravia kulkiessaan menestymään tällaisissa lähdöissä ulkoratojakin kiertelemällä. 11 RÅGER aloittaa Jouni Miettisen valmennuksesta ja on iso arvoitus. Kykyjensä puolesta ori on tähän lähtöön tosi kova menijä, mutta suoritustaso ei ole ollut pitkään aikaan odotetunlaista. 3 MIKIMANI on tehnyt tänä vuonna useita kelpo esityksiä. Viimeksi Turussa ruuna kesti johtavan rinnalta täysin kunnialla neljänneksi. 2 EDUSTAVA laukkasi viimeksi Porissa loppukaarteessa, mutta olisi silti voinut kiriä vielä kakkoseksi, mikäli olisi päässyt tulemaan loppusuoralla vapaasti. Epävarma ruuna vaikuttaa selkeästi nousuvireiseltä. 12 TÄHTI-AURA on napannut kengittä kaksi peräkkäistä kakkossijaa. Ainakin samalla balanssilla jatkaessaan totosija ei yllättäisi. 1 JILIAN LAX voitti toissakerralla keulasta, mutta taipui viimeksi vastaavalta paikalta kuudenneksi. Tässä ylisarjassa selkäjuoksu saattaa hyvinkin käydä sovinnolla.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 4-2-10-11 B) 9-8-12-6-7-3 C) 5-1
NO VICE – WANT TO WHEELS – FULLHAND COMERY –WONDER OF YOU

Toto64-pelin avauskohteessa ykkösvihjeeksi kohoaa Tom Eriksson valmennuksesta tuleva 4 NO VICE. Se hyökkäsi viimeksi viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa ja onnistui pitämään 12-kyytisellä kiripuolikkaalla vasta lopussa vauhdin päälle saaneen Joseph Bokon takanaan. Juoksun onnistuessa voitto on lähellä, mutta koska kyseessä on vasta 3-vuotias ja vähän rutiinia omaava hevonen, nostetaan keskipitkällä matkalla A-ryhmään muitakin. No Vice on kuitenkin selkeä ykköshevonen. 2 WANT TO WHEELS laukkasi Vermossa lähtösuoralla häirittynä. Hylkäykseen mennyt tamma tuli kuitenkin taustalla maaliin asti ja ylitti maalilinjan ennen seitsemänneksi sijoittunutta. Olemuksen perusteella kaikki vaikutti olevan kunnossa. Keskipitkä matka on vahvalle tammalle iso plussa, ja ravilla Olli Koivusen ajokki on loistopaikalta vaarallinen. 10 FULLHAND COMERY on tehnyt kahdessa viimeisessään kelpo suoritukset 2. radalta ilman selkää. Viimeksi Teivossa Fullhand Comery laukkasi 100 jäljellä, kun ruunalla yritettiin ajaa riskillä voitosta. 11 WONDER OF YOU on osoittanut osaavansa voittamisen jalon taidon, joten sekin nostetaan mukaan A-ryhmään lähtöasetelmista huolimatta. Oletuksena on, että tauolta palaavan ruunan vire on viime startteja parempi, ja ruuna oli kyllä viimeisimmässä Lappeenrannan kisassaankin raskaalla reissulla sijoitustaan parempi. Turussa 2. radalta ilman selkää voittanut 9 DEAL BOOST on pilannut viime juoksunsa avauspuolikkaan laukkoihin, mutta tammalla on ajettu molemmilla kerroilla hylättynä maaliin asti ja vire on kyllä selvästi ennätystä parempi. Matkakin on plussaa. Voitto vähän yllättäisi, mutta totosija ei. 8 EXPLOSIVE ELVIS on vaihtanut viime startin jälkeen Markku Niemiseltä Aripekka Pakkasen valmennukseen.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 3 B) 7-4-1-10-6-12-8-9 C) 5-2-11
VOLUME ACE – ONE DIRECTION – YPÄJÄ LOUVRE – STONECAPES QUEILA

Salamakypärät –osalähdössä A-hevoseksi nostetaan viime vuonna Derbyssä hienosti kuudenneksi sijoittunut 3 VOLUME ACE. Se ei pystynyt viimeksi Turussa torjumaan alussa ykkösradalta Black Ice Boostia ja jäi 2. sisälle. Ruuna tuikkasi myöhään tilaa saatuaan mukavasti kolmanneksi, ja aiemmin tilaa saadessaan kakkossijakin olisi todennäköisesti ollut otettavissa. Joka tapauksessa suoritus puolentoista kuukauden tauolta oli oikein positiivinen, ja eiköhän startti vienyt vielä eteenpäin. Volume Ace ei ole mikään starttiraketti, mutta ruuna lähti kuitenkin viimeksi sen verran reippaasti, että aggressiivisella taktiikalla johtopaikka voisi olla tässä otettavissa. Ainakin silloin Volume Ace olisi voiton suhteen vahvoilla. Toki selkäjuoksun sopii. Myös aikansa Derbyn finalisti 7 ONE DIRECTION suoritti Turun tauoltapaluussaan lupaavasti tullen hieman passiivisella taktiikalla positiivisella otteella maaliin. Kaiken järjen mukaan startti teki hyvää, ja nyt taktiikkakin lienee jo rohkeampi. Kyseessä on hyväkapasiteettinen hevonen, eikä edes voitto saa juoksun onnistuessa yllättää lainkaan. 4 YPÄJÄ LOUVRE teki hyvän 4-vuotiskauden ja on mielenkiintoinen kautensa avaaja. Ori taitaa paikan johtavan rinnallakin, mutta tuskinpa hevosella tässä tauoltapaluussa halutaan kuitenkaan siltä paikalta ajaa. 1 STONECAPES QUEILA oli jo viimeksi paljon parempi kuin kauden avauksessaan, joten suunta on ylöspäin. Tamma on yksi tämän lähdön Derby-finalisteista. Myös 10 BLACK ICE BOOST ja 6 EXPECTALOT hamuavat juoksun onnistuessa tiukasti mukaan tototaistoon.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 5-3-1-12-7-4-8 B) 10-11-6-2-9
AGING WELL – WESTCOAST SKIPPER – FRANKLIN WEB – WINGMAN

Toto4-peli käynnistyy todella kiharaisella kohteella, missä ykkössuosikin nimeäminen on aika arpapeliä. Hyvällä statistiikalla uransa aloittanut 5 AGING WELL olkoon marginaalinen ykkösrankkaus, vaikka hevosen todellinen suoritustaso onkin vielä arvoitus. Viimekertainen Joensuun voitto tuli hurjasti tätä helpommasta lähdöstä.  Aging Wellin lähtönopeuskin on hieman hämärän peitossa. Viime syyskuussa Lappeenrannassa Aging Well latoi auton takaa eturivistä kiitolaukkaa, mutta harjoituslähdössä ori lähti kuitenkin varsin hyvin. Lähtö viivästyi tuntuvasti, mikä taisi kuumentaa Aging Welliä entisestään. Ei tulisi lainkaan yllätyksenä, vaikka Aging Well pääsisi reippaasti matkaan. Tuskin Aging Well omin avuin johtopaikalle pääsee, mutta ei keulaan eteneminen silti ole poissuljettu vaihtoehto. 3 WESTCOAST SKIPPER ja 1 FRANKLIN WEB ovat nopeita avaajia. Molemmat pystyvät pärjäämään keulastakin, mutta kummankin kohdalla kuitenkin vaikuttaisi, että selkäjuoksu sopisi vielä pykälää paremmin. Molempien kunto on kohdallaan. 12 WINGMAN voitti viime keskiviikkona ykkösrankkina lopulta ylivoimaisesti. Viimeiset 700 metriä sujuivat 12,9-vauhdilla. Kyvykäs 4-vuotias voi voittaa nytkin, mutta vastus on kyllä roimasti viime kertaa kovempi, eikä lähtöpaikkakaan tee hommasta helppoa. 7 BEAN DEAD CERT kuuluu ikäluokkansa tammaparhaimmistoon ja on mielenkiintoinen kauden avaaja. 4 HIGH FLYING kilpailee elämänsä iskussa ja voi juoksun onnistuessa yltää aivan kärkeen. Myös voitokas 8 NEDDA MILLER mahtuu mukaan A-ryhmään.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1-9 B) 7-4-5-12-6-3-10-2-8-11
EXUBERANCE – CANTONA AMERICA – ZO ZO HOSS – JUICEMAN

Illan ensimmäisenä troikkalähtönä ajettavassa Pronssidivisioonakarsinnassa heti lähtökiihdytys ratkaisee paljon. Mikäli 1 EXUBERANCE onnistuu puolustamaan ykkösradalta johtopaikan, on paljon voitettu.  Keulapaikan pitäminen edellyttää kiihdytysvaiheen menemistä nappiin, sillä missään tapauksessa Exuberance ei ole eturivin nopein avaaja. Exuberancella on allaan kaksi vakuuttavaa Vermon voittoa, joista viimeisin tuli 2. radalta ilman selkää. Myös 9 CANTONA AMERICA kohdalla Exuberancen keulapaikan pitäminen auttaisi paljon, sillä todennäköisesti Hannu Torvinen lähtee sen takaa. Cantona America on tehnyt viime starteissaan nousujohteisia esityksiä. Viimeksi Teivossa ruuna sai tehdä johtopaikalla oman juoksunsa, minkä jälkeen irrotteli todella helppoon voittoon. Päätöspuolikas sujui peräti 09-kyytiä. Mikäli Exuberance ei onnistu johtopaikkaa pitämään, menee homma todella kiharaiseksi. Mukana ei ole yhtään täyttä statistia. 7 ZO ZO HOSS käänsi Porissa epäonnensa ja eteni 75-voittoon 600 metrin kirillä 3. ulkoa. Lähtöpaikka ei ole yksinkertainen, mutta kunto on kohdallaan. 4 JUICEMAN, 5 CAROLINE K. ja 6 GISELA LUXI panostanevat kaikki tosissaan lähtöön. Sijoitus on kiinni pitkälti siitä, minkälaisiin juoksuasemiin kolmikko pääsee. 12 ROBERTO DIVER on mukana aiempaa kovemmassa divisioonassa, joten ilman ylivauhtista avausta piippuhyllyn lähtöpaikalta on vaikea nousta aivan terävimpään kärkeen.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 4 B) 9-10-3-12-5-8-7-2 C) 1-6
WILLIAM BIRDLAND – ROBIN ROOF – CELEBRITY LANE – FREE ME

Duo-pelin avauskohteessa 4 WILLIAM BIRDLAND kohoaa selväksi ykkösvihjeeksi, vaikka taulu onkin päässyt arkiseen jamaan. Tämän kauden kilpailuissa juoksut eivät ole oikein onnistuneet. Ensiksi kasiradan lähtöpaikka teki kahdessa avauskilpailussa hommasta liian hankalan. Viimeksi Seinäjoella William Birdland kiertyi pitkällä matkalla 2. radan vetojuhdaksi 1800 metriä ennen maalia ja jaksoi rehdisti neljänneksi. Tällä kertaa oletuksena on keulaan pääsy, minkä jälkeen William Birdlandin pitäisi olla tämän tason lähdössä tukevasti kiinni voitossa.  Tauolta palaava 9 ROBIN ROOF on hyvä hevonen sekin, mutta asetelmat ovat vahvasti William Birdlandin puolella. 10 CELEBRITY LANE on ollut juoksuissaan epäonninen. Kunto on kyllä kelpo tolalla, ja juoksun onnistuessa totosijaan on ilman muuta täydet mahdollisuudet. 3 FREE ME voi saada nappireissun William Birdlandin takana 2. sisällä, minkä jälkeen omaisi hyvät kaksarisaumat. 12 LORD IVAR voitti viimeksi keulasta. Nyt juoksusta tulee paljon hankalampi. 5 THAI PROFIT voi saada hyvän juoksun kärjen tuntumassa, minkä jälkeen on mahdollinen totohevonen. 8 IDA’S OWEN on tottunut menestymään, mutta tällä kertaa paikka johtavan rinnalla on erittäin todennäköinen. Siitä aivan kärkeen on vaikea puristaa.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 9-6-4-10-1-7 B) 3-12-8-2-5-11
HUIMARIINA – VIRIN CAMILLA – AKAASIA – VIESKERIN VIRVA

Toto64-kierroksen päättävä suomenhevosten A.V. Marttilan Tammasarja on haastava arvioitava, sillä huipputammat vasta aloittelevat kauttaan ja voimasuhteissa voidaan nähdä nopeitakin muutoksia. 9 HUIMARIINA epäonnistui viimeksi Seinäjoella, mutta on muuten tavannut menestyä näissä tammalähdöissä. Huimariina ei ole ollut viime starteissaan parhaimmillaan, mutta ihan hyvä kuitenkin. Huimariina on ravia kulkiessaan ehdottomasti lähdön todennäköisin totohevonen, mutta voittaminen ei ole mikään itsestään selvyys. 6 VIRIN CAMILLA ja 4 AKAASIA ovat nopeita avaajia, jotka hyvinkin voivat vallata piikki-selkä –asetelmat. Molemmat suorittivat kauden avauksessaan vain hyväksyttävästi, mutta kyseessä on todelliset luokkatammat, joita startti saattoi viedä selvästikin eteenpäin. On myös ihan eri asia juosta alusta alkaen terävimmässä kärjessä. 10 VIESKERIN VIRVA laukkasi viimeksi ensimmäisellä takasuoralla hylkäykseen, mutta on muuten vaikuttanut nousuvireiseltä. Vieskerin Virva selvittää kaiken ollessa kohdallaan pitkän kirinkin. 1 SOKRU kamppaili viimeksi johtopaikalta Juliette Laxia vastaan 22-kyytisellä kirikierroksella niin upeasti, että on varteenotettava voittajakandidaatti avoimen tason tammojen kanssa samalta paalultakin. 7 SAAGA S on tähän paikkaan todella vaikea arvioitava. On mielenkiintoista nähdä, mille tasolle 13-vuotias huipputamma vielä nousee.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,3,1,12,7,4,8 (10,11)
T4-2: 1,9 + 7,4,5,12,6,3 (10,2)
T4-3: 4 (9,10)
T4-4: 9,6,4 + 10,1,7 (3,12)

Pieni systeemi 42 riviä, hinta 8,40 euroa.
Suuri systeemi 336 riviä, hinta 67,20 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

4
9,6,4,10,1,7

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

1,9
1,9,7,4,5,12,6,3
1,9,7,4,5,12,6,3

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

9,6,4
9,6,4,10,1,7
9,6,4,10,1,7,3,12

Yhteensä 90 yhdistelmää, hinta 45 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Veli-Pekka Toivanen

L2/9 MISS ABBEY ROAD: Oltiin tyytyväisiä Kuopion paluukilpailuun. Ihan lahjakas hevonen on kyseessä. Sillä oli talvella vaikeuksia loppukaarteen kanssa. Jos tamma jatkaa samalla tavalla, on se pelihevosia tässäkin. Varusteisiin ei tule muutoksia.

L4/11 WONDER OF YOU: Taukoa on taas alla. Ruuna ei ollut kahteen viime starttiin hyvä. Sitä on hiukan hoidettu tässä välissä ja se voisi olla mennyt vähän eteenpäin. Ajetaan kuitenkin aika nätisti. Toton tuntumaan.

L6/5 AGING WELL: Joensuussa oli reipas matkavauhti koko ajan. Tämä sai siitä apuja. Uskoisin sen pystyvän aika korkealle Vermossakin, vaikka vastus on toki kova. Etukengät riisutaan pois ja luultavasti takana on jenkkikärryt. Haetaan parannusta sitä kautta.

Tom Eriksson

L4/4 NO VICE: Toissa kerrralla tuli laukka alkuun. Siinä oli sitten raju kolmas puolikas ja sata ennen maalia varsa meni hapoille. Ihan kelpo suoritus. Viime esitystä ei voi moittia yhtään. Hevonen avasi ja lopetti kovaa. Ruuna oli tosi rauhallinen jo lämmittelyssä ja myös startin jälkeen. Se söi ja joi hyvin, eikä ottanut juoksusta millään lailla itseensä. Kengät jalassa jatketaan.

L7/3 STARDUST FIBBER: Viimeksi kaikki meni ihan pieleen. Kuski ei lopussa edes vetänyt lappuja eikä huppuja. Hevonen tuli kaikki tallella maaliin. Jukka totesi lähdön jälkeen, että hän säästeli lopussa paukkuja seuraavaan kertaan. Voittojuoksussa tamma lähti takasuoralla parijonosta kireihin ja rutisti lopussa ykköseksi. Vaikka tämä aivan hyvä hevonen onkin, täytyy juoksun myös onnistua. Kengät riisutaan, jos ei mitään ihmeellistä ilmaannu. Kaviot on hyvällä mallilla.

Matias Salo

L7/7 ZO ZO HOSS: Hevonen on ollut hyvässä vireessä jo pidemmän aikaa. Kun juoksu nyt kerrankin onnistui Porissa, tulos oli tässä. Paljon on ollut epäonnea lähtöratojen kanssa. Näin taas tälläkin kertaa. Vaikea ennustaa miten reissu täältä luonnistuu.

L8/7 PAJAS FACE: Seiskapaikka on sattunut tällekin. Hankaloittaa toki paljon. Kouvolassa ruuna kiri loppua mukavasti kakkoseksi. Kaustisella tuli laukka loppukaarteeseen. Kuski päättää taktiikan kilpailupäivänä. Tämä lähtee kyllä ihan hyvin liikkeelle. Hevonen on saanut tauon jälkeen startteja kroppansa ja nousukunnossa se kilpailee.

L8/10 CELEBRITY LANE: Lauantaina juoksupaikka oli sisäradalla takapareissa. Siinä jäi jossiteltavaa. Ruuna sai vapaata vasta ihan lopussa. Hevonen näytti ulospäin ehkä paremmalta, kuin tänä vuonna vielä kertaakaan. Se on ehdottomasti tulosriviään vaarallisempi.

Ari Moilanen

L2/5 YPÄJÄ MOMA: Tamma on mennyt vähän eteenpäin. Se meni viimeksi jo 1.17-alkuisen ajan täyden matkan voltissa. Hevonen parantanee edelleen. Toton tuntumassa se voisi jälleen pyöriä.

L6/8 NEDDA MILLER: Hevonen palasi Porissa tauolta. Aiemmin sillä on usein ollut vaikeuksia kurvien kanssa. Nyt se meni kaarteetkin hyvin ja kovan ajan reipasvauhtisessa lähdössä. Kyseessä on hyvä hevonen näihin porokoihin. Ei sitä kannata kokonaan unohtaa peleistä.

L9/9 HUIMARIINA: Seinäjoella vauhti kiihtyi takasuoralla hetkessä rajusti lyhyellä matkalla ja tamma kompuroi laukalle. Hyvässä kunnossa se jatkaa edelleen.

Tapio Mäki-Tulokas

L4/10 FULLHAND COMERY: Kuski ei saanut Teivossa avattua lopussa hevosen korvia. Naru oli jäänyt apuaisan taakse. Mika käski sitten ruunaa ehkä hieman turhankin reippaasti ja laukka tuli. Ravilla se olisi pystynyt taistelemaan voitosta. Samoilla vehkeillä todennäköisesti mennään Vermossa. Hevonen kilpailee hyvässä kunnossa. Lähtö on aika tasokas, mutta tämä myös kyllä voittaa kohta jossain.

L8/4 WILLIAM BIRDLAND: Hevosen olisi viimeksi pitänyt ehkä pikkasen enemmän pystyä puristamaan lopussa. Sijan ylempänä se olisi voinut olla. Se treenaa mukavasti ja lähtöpaikka on nyt vaihteeksi parempi. Takaa riisutaan kengät. Koitetaan panostaa kiihdytykseen. Tämä on mainettaan nopeampi avaaja. Positiivisin odotuksin kisaan lähdetään. Jos juoksu onnistuu, odotan hevosta kärkikamppailuun.

Lähtö 1 
Väliajat 34,5-32,5-32,5-29,5

KARHOTTI: Nousi 5. ulkoa etusuoralla 3. radalle. Sai 2. kaarteessa selän eteen. Jatkoi viim. takasuoralla kiertämistä ilman selkää ja eteni toiselle ilman vetoapua 450 ennen maalia. Jyräsi ykköseksi. 
ANTIN MURU: Nousi 1. kaarteessa 2. ulos. Hyökkäsi 3. kaarteen alussa 3. radalle ja eteni keulaan saakka 600 jäljellä. Kelpo kakkonen. 
HULLUN HAUSKA: Matkasi toista rataa ilman vetoapua. Jatkoi 2. ulkona 450 ennen maalia. Puristi aivan hyvin perille. 
RIINAN KIRMA: Veti joukkoa keulapaikalla. Jatkoi 2. sisällä 600 jäljellä. Kohtalainen. 
VAUHTI-VEIKKA: Juoksi 2.-3. sisällä. Tasaisesti perille. 
MYLVERIN REPEKKA: Nousi 4. ulkoa toisella kierroksella selissä 3. radalle. Juuttui ulos. Ei luovuttanut kokonaan. 
VARJOTUULI: Pehmeä lopussa 3. ulkoa. 
TUMMERO: Ei vakuuttanut 3. sisältä. 
MIDAS: Matkasi kaukana pääjoukon takana. Ei saanut alkumatkasta vauhtia päälle lainkaan.
KALA-KALLE: Juoksi hännillä. Vaisu. 

Lähtö 2 
Väliajat 20,0-20,0-16,0-16,5

MAS CHILI: Eteni pian johtopaikalle. Voitti aivan pystyyn. 
LEGEND JOYRIDE: Matkasi 5. sisällä. Oli viim. takasuoralla pussissa. Pääsi vapaille vesille 450 ennen maalia. Kiri vahvasti loppua ja nousi kakkoseksi. Viim. 500 m 13,9. 
EMIL VON BENTZ: Nousi 3. sisältä viim. takasuoran lopussa toiselle. Ei vakuuttanut. 
CABALLO DIABLO: Lähtölaukka. Juoksi 6. sisällä. Polki tasaisesti perille ja tasapääkolmoseksi. 
YPÄJÄ MOMA: Laukka lähtökiihdytykseen. Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Ei vakuuttanut.
IHQU: Taipui varhain toiselta ilman vetoapua.
KETCHUP WURST: Nousi 2. ulkoa 3. radalle viim. takasuoralla. Kiri ei kantanut. 
ALWS LILY: Laukat 1. kaarteessa ja 1. takasuoralla. 
COME ON WHEELS: Pääsi 1. kaarteen lopussa 2. sisälle muiden laukkojen myötä. Laukkasi itse sijalta kaksi kaukana johtavan takana 400 jäljellä. Hylättiin.
MY WAYS NOT YOURS: Laukka 1. kaarteessa. Hylättiin.
MISS ABBEY ROAD: Revitti 1. takasuoran lopussa 3. radan kautta kuolemanpaikalle, mutta kadotti ravinsa 2. kaarteessa. Eteni kierros jäljellä 4. ulos, mistä nousi selissä 3. radalle viim. takasuoralla. Uusi laukka loppukaarteen alkuun. Hylättiin liioista laukoista.
LEX LIBERTY: Laukkasi 1. kaarteessa. Juoksi 4. sisällä. Hyökkäsi 3. radalle 400 jäljellä. Laukkasi maalin kohdalla uudestaan kamppailussa kakkossijasta. Hylättiin. 

Lähtö 3 
Väliajat 27,0-28,5-26,0-23,0

RÅGER: Alku toista ilman vetoapua. Sai selän eteen 2. kaarteessa. Hyökkäsi 600 jäljellä 3. radalle ja eteni heittämällä johtavan rinnalle. Vauhti kiihtyi koko ajan. Nakersi lopussa otteen. Vakuuttava. 
ENON VILPPI: Eteni 1. kaarteessa keulaan. Vastasi lopussa hyvin vauhdin kiihtyessä. Hävisi lopulta täpärästi. 
JILIAN LAX: Nousi 2. sisältä 2. ulos loppukaarteessa. Tasainen. 
TULI-RUBIINI: Nousi 3. sisältä loppukaarteessa 3. ulos. Ei erityisemmin vakuuttanut. 
MIKIMANI: Lyhyt laukka 1. kaarteen alkuun. Juoksi sitten 4. sisällä. Pääsi etenemään loppumatkasta sisärataa. Tasainen. 
KORVEN LIIDERI: Lähti ylivarovaisesti ja menetti paljon metrejä. Nousi 6. ulkoa etusuoralla 3. radalle. Juuttui kiertämään parijonon ulkopuolelle. Juoksu epäonnistui. Väkevä suoritus kuitenkin.
KOMENTO: Juoksupaikka 4. ulkona. Oli viim. kaarteessa pussissa. Polki lopun asiallisesti tilaa saatuaan.
RUNONEITO: Lähtölaukka. Matkasi sitten 5. ulkona. Lähti 600 jäljellä selässä 3. radalle. Tasainen kiri. 
VILLIHIISI: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Polki tasaisesti lopun. 
TÄHTI-AURA: Jäi kiihdytyksen kiemuroissa ylimääräistä. Eteni sitten 3. ulos. Vetoa ei löytynyt loppumatkasta.
UNNAN TÄHTI: Juoksi lähtölaukan jälkeen 6. sisällä. Ei pystynyt parantamaan. 
EDUSTAVA: Nousi 3. sisältä 2. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Laukkasi puoli kierrosta ennen maalia. Vaikutti jo hiukan väsyneeltä. Hylättiin.

Lähtö 4 
Väliajat 15,0-17,5-19,0-12,5

NO VICE: Eteni keulaan ja hallitsi lähtöä varmasti maaliin asti. 
EXPLOSIVE ELVIS: Avasi ulkoa johtavan kupeelle. Pudotti 2. sisälle 350 juostuna. Asiallinen kakkonen. 
FULLHAND COMERY: Lähti 4. ulkoa etusuoralla 3. radalle. Juuttui kiertämään, kunnes 450 jäljellä runttasi väkisin voittajan rinnalle toiselle radalle. Himmasi hiukan vikalla satasella. Ei moitittavaa esityksessä. 
MISS UNIVERSE: Nousi 6. sisältä kierros juostuna 6. ulos. Jatkoi kierros jäljellä 4. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Polki hyvin perille. 
KING OF ALABAMA: Myöhästyi lähdössä ja revitti porukkaan. Juoksi 5. sisällä. Nousi viim. takasuoralla 4. ulos ja hakeutui selissä 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Aivan asiallinen esitys. 
DEAL BOOST: Oli 3. ulkona viim. kaarteessa pussissa. Ei päässyt tulemaan sujuvasti loppusuorallakaan.
DEVIL STEP: Matkasi 4. sisällä. Nousi loppukurvissa toiselle ja käänteli maalisuoralla ulkoradoille. Kohtalainen. 
TIGER STAR: Ei esittänyt erikoista 3. sisältä. 
VICTOR HOLLOW: Juoksi 7.-6. sisällä. Vaisu. 
WANT TO WHEELS: Sai toisella radalla selän eteensä 500 juostuna. Ravi katosi viim. kaarteen lopussa. Hylättiin.
GRANITE: Kiertyi 3. radan kautta toiselle ilman vetoapua 500 juostuna. Jatkoi 2. ulkona 450 jäljellä ja laukkasi loppukurviin. Hylättiin.
WONDER OF YOU: Nousi 5. ulkoa etusuoralla selässä 3. radalle. Laukkasi viim. kaarteeseen. Hylättiin loppusuoran laukasta.

Lähtö 5 
Väliajat 12,0-13,5-16,5-09,0

STONECAPES QUEILA: Pystyi pitämään sisältä keulat. Alkumatkasta mentiin pitkään reipasta. Loppuun löytyi vielä 1.09-kyyti. Hieno esitys. 
YPÄJÄ LOUVRE: Avasi johtavan rinnalle. Ei luopunut paikastaan viim. takasuoran lopussa, kun ulkopuolelle kiertyi hevonen. Alkumatkasta mentiin pitkään reipasta. Pudotti 250 ennen maalia hetkeksi 2. sisälle ja iski uudestaan toiselle 150 jäljellä. Vaikka toiseksi jäikin, mainio esitys 1.09-lopetuksessa. 
BLACK ICE BOOST: Hyökkäsi 4. ulkoa 600 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli 300 ennen maalia 4. radalle. Polki ylivertaisen kärkiparin takana asiallisesti viimeiselle totosijalle. Viim. 600 m 11,6. 
NEWYORKER LI: Matkasi 6. sisällä. Pääsi loppumatkasta etenemään sisärataa aina 3. sisälle. Nousi loppusuoralla toiselle. Oli pitkään pussissa. Tilaa vasta 50 ennen maalia.
ONE DIRECTION: Tasainen 2. ulkoa. 
EXPECTALOT: Pakitteli 3. radalta hännille 1. takasuoralla. Hyökkäsi 6. ulkoa viim. takasuoran alussa. Käänteli maalisuoralla aivan ulos. Juoksu ei onnistunut. Vahva kuntonäyttö kuitenkin. Viim. 700 m 10,9. 
VOLUME ACE: Hyökkäsi 3. ulkoa 600 jäljellä. Kiri ei lähtenyt kantamaan. 
BOMBARD: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla 4. ulos. Pudotti loppukurvissa sisälle. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti loppumatkasta.
AN-VALPURI: Kiersi alun 3. rataa. Revitti 1. takasuoralla edelleen 3. rataa kärkiparin rinnalle. Pääsi 2. kaarteessa pudottamaan 2. sisälle. Alku meni kovin raskaaksi.
HOT BEER: Nousi 4. sisältä viim. takasuoran lopussa 3. ulos. Ei vakuuttanut. 
SAMUEL SISU: Vaisu 5. ulkoa. 
VICTORY ZET: Laukkasi ennen 1. kaarretta. Hylättiin liioista laukoista.

Lähtö 6 
Väliajat 12,5-14,5-14,5-14,5

WINGMAN: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla 3.-4. rataa. Jatkoi loppukaarteen 3. rataa. Hieno kiri ulkoratoja pitkin kantoi ykköseksi. Viim. 700 m 11,7. 
HIGH FLYING: Taivalsi kuolemanpaikalla. Oikein sitkeä. 
WESTCOAST SKIPPER: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Jatkoi 600 juostuna 2. sisällä. Nousi puoli kierrosta ennen maalia 2. ulos. Oli pussissa loppukaarteessa. Pääsi maalisuoralla etenemään sisäkautta ja tuli asiallisesti. 
NEDDA MILLER: Iski 2. ulkoa 650 jäljellä ja eteni loppukurvin alussa toiselle ilman vetoapua. Asiallinen. 
MASCOT MATCH: Matkasi 6. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Hakeutui 3. radalle maalisuoran auetessa. Kiri mukavasti loppua. Viim. 600 m 12,6. 
VISIONNAIRE: Nousi 4. sisältä 3. ulos 550 jäljellä. Käänteli maalisuoralla 3. radalle. Tasaisesti perille. 
KURT SÅNNA: Matkasi 2.-3. sisällä. Oli viim. kaarteessa pussissa ja haki loppusuoran alussa rataa. Tuli kohtalaisesti. 
AFTER KNIGHT: Juoksi 5. sisällä. Polki kohtalaisesti maaliin. 
AGING WELL: Kiertyi 3. radan kautta toiselle ilman vetoapua. Jatkoi etenemistään ja pääsi keulaan 600 juostuna. Puutui varsin pahoin lopussa.
FRANKLIN WEB: Laukka 1. kaarteeseen 2. sisältä. Hylättiin.
BEAN DEAD CERT: Laukka 1. kaarteeseen mentäessä. Hylättiin.
GIRL ON FIRE: Juoksi 3. ulkona. Vaikeuksissa viim. takasuoran lopussa. Laukkasi loppukaarteessa ja hylättiin.

Lähtö 7 
Väliajat 08,5-15,0-12,5-11,0

CANTONA AMERICA: Iski parijonosta selässä 3. radalle 2. kurvissa. Eteni etusuoralla toiselle ilman vetoapua. Runttasi lopussa ykköseksi. Oikein hyvä jälleen. 
EXUBERANCE: Panosti alkuun ja pystyi puolustamaan johtopaikkansa viuhkailmiön turvin. Avaus oli reipas. Sai rauhoittaa tempoa rajusti 2. puolikkaalla. Punnersi vahvasti perille saakka. Hyvä paluu tauolta. 
ZO ZO HOSS: Hyökkäsi 2. kaarteessa 3. radalle ja eteni 1250 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Jatkoi pian 2. ulkona, mistä nousi maalisuoralla 3. radalle. Hyvä kolmas. 
PIEDMONT: Juoksupaikka johtavan takana. Jäi pussiin.
CAROLINE K.: Mukana kovassa avauksessa. Jäi toiselle ilman vetoapua. Juoksi lopulta 3. ulkona. Taipui vähän loppumatkasta. 
ROBERTO DIVER: Hyökkäsi 5. ulkoa selässä 3. radalle 600 jäljellä. Nousi maalisuoran alussa 4. radalle. Viim. 700 m 10,7. 
STARDUST FIBBER: Hyökkäsi 4. ulkoa 650 jäljellä. Punnersi aivan hyvin. 
JUICEMAN: Pääsi 3. sisälle. Taipui lopussa. 
GISELA LUXI: Matkasi 4. sisällä. Oli loppumatkasta pussissa.
SHAMELESS: Juoksi 6. ulkona. Putosi loppumatkasta muiden kyydistä.
AXEL FOLEY: Laukka 1. takasuoran lopussa. Eteni 5. sisälle, mistä nousi 4. ulos 600 jäljellä. Oli loppukaarteessa pussissa. Tuli voimia tallella keskijoukoissa pussissa maaliin. Hylättiin pitkästä laukasta. Vire vaikuttaisi pitävän.
ARAGORN HOSS: Poissa.

Lähtö 8 
Väliajat 08,0-12,5-14,0-11,0

WILLIAM BIRDLAND: Väkevä esitys toiselta ilman vetoapua. 
GAMBINO DEGATO: Oli pitkään pussissa 2. sisällä. Nousi 100 jäljellä toiselle ja pääsi tuuppaamaan kakkoseksi. Voimia taisi jäädä hieman varastoonkin. 
CELEBRITY LANE: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla. Pudotti 300 ennen maalia 2. ulos. Jälleen 3. radalle 150 jäljellä. Hyvä kolmas. Viim. 700 m 09,4. 
FREE ME: Avasi vauhdikkaasti keulaan. Taipui hiukan maalisuoralla. 
PAJAS FACE: Pudotti 3. ulkoa 3. sisälle viim. takasuoralla. Nousi maalisuoralla jälleen toiselle ja tuli hyvin perille. 
ROBIN ROOF: Hyökkäsi 5. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Punnersi aivan hyvin. Mukava paluustartti. Viim. 600 m 09,9. 
FROSTY VICE: Matkasi 4. sisällä. Tasainen. 
LORD IVAR: Lähti 6. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Polki asiallisesti. 
THAI PROFIT: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Pakitteli 1. takasuoralla 7. ulos. Pudotti sisälle 900 jäljellä. Kohosi 3. radan letkaan viim. takasuoralla. Käänteli maalisuoralla 4. radalle. Tuli mallikkaasti perille asti. Viim. 600 m 09,5. 
IDA'S OWEN: Panosti alkuun ja kiersi 1. kaarteen 4.-3. rataa. Pääsi 1. takasuoralla pudottamaan 2. ulos. Taipui loppumatkasta.
MR LOOBA LOOBA: Oli 3. sisällä vaikeuksissa jo viim. takasuoralla. 
GRAINFIELD OLIVER: Poissa.

Lähtö 9 
Väliajat 24,0-25,5-27,0-24,0

HUIMARIINA: Hyökkäsi 2. kaarteen alussa 3. radalle ja eteni 2. ilman vetoapua 1300 jäljellä. Jyräsi varmasti ykköseksi. 
AKAASIA: Avasi johtoon. Asiallinen kakkonen. 
VIRIN CAMILLA: Eteni 1. kaarteeseen mentäessä 2. sisälle. Nousi loppusuoralla toiselle. Vain tasainen. 
JULIANNE DAHLIA: Matkasi 2.-4. ulkona. Lähti 850 jäljellä vetämään 3. radan letkaa. Punnersi asiallisesti neljänneksi. Viim. 700 m 23,4. 
SOKRU: Oli 3. sisällä pussissa loppukaarteessa. Pääsi loppusuoralla etenemään 2. sisälle. Pussissa maaliin ja varaa jäi.
VIESKERIN VIRVA: Lähti 5. ulkoa 850 jäljellä selässä 3. radalle. Polki aivan hyvin perille asti. Viim. 700 m 23,3. 
I.P. RIIMI: Juoksi 4. sisällä. Jatkoi maalisuoralla 3. sisällä. Kohtalainen suoritus kovassa porukassa.
TÄHTISÄIHKE: Satsasi ulkoa alkuun ja eteni toiselle ilman vetoapua. Juoksupaikka lopulta 3. ulkona. Oli viim. kaarteessa pussissa. Tilaa vajaat 100 jäljellä. Kohtalaisesti viime metrit.
VENNELMON VARMA: Nousi 5. sisältä 4. ulos 800 jäljellä. Oli pussissa loppukaarteessa. Sai vapaata väylää 100 jäljellä ja kiri maalisuoraa mukavasti aivan ulkoa.
SAAGA S: Kiertyi 3. radan kautta toiselle ilman vetoapua 550 juostuna. Sai selän eteen 1300 jäljellä. Taipui lopussa, muttei kokonaan luovuttanut.
MARJ-LOVVIISA: Lähti 6. ulkoa 850 jäljellä selissä 3. radalle. Kiri ei täysin kantanut. 
VIEHKO VENLA: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Pakitteli sitten 7. ulos. Yritti viim. takasuoralla taustalla 3. radan letkaan. Juoksu ei onnistunut hurjassa porukassa. Ei moitittavaakaan suorituksessa.