Keskiviikko-ravit & Massin E3-voittojuhlat

28.08.2019 18:00

Keskiviikko-ravit & Massin E3-voittojuhlat

Ravinaiset ja raviliigalaiset pääosissa

Keskiviikkona juhlitaan HIFK:n Raviliigan Mascate Matchin E3-voittoa, ja Tapparan sekä Jukureiden Raviliiga-hevoset taistelevat paikasta suurkilpailufinaaliin. Vermossa ratkotaan tänään myös ravinaisten Suomen mestaruus.

Pekka Korven tallin ylpeys Mascate Match nappasi kesän toisen suurvoiton 17. elokuuta Örebrossa, kun ”Massi” ravasi E3-finaalin ykköseksi tienaten miljoona kruunua. Tältä vuodelta Massilla on plakkarissa jo kaksi E3-finaalivoittoa ja yli 245 000 euroa tienattua palkintorahaa. Tänään omistajat juhlivat Raviliiga-tähden menestystä ravien yhteydessä mm. kakkukahvien merkeissä.

Raviratojen ja jääkiekkoseurojen yhteisprojekti Raviliiga on muutenkin vahvasti esillä, sillä yhdeksäntenä lähtönä ajettavassa Oulu Express -karsinnassa kohtaavat Tapparan ja Jukureiden hevoset. Tampereelta saapuva Marschall Match ja Mikkelin Tingaling hakevat paikkaa syyskuussa Oulussa ajettavaan finaaliin. Lähtö on kokonaisuudessaan kovatasoinen ja mukana on mm. Tammakriteriumissa totosijoille yltäneet First Class Lady ja Sahara True Lies.

Ravinaisten SM-ajot aloittavat ravi-illan. Vuodesta 1975 saakka järjestetyssä SM-kisassa kuskeina toimivat Suomen ravinaisten liiton jäsenyhdistysten nimeämät ohjastajat. Lämminverilähtöön löytyi ajokki kaikille viidelletoista kuskille, kylmäverilähtö ajetaan puolestaan yhdeksällä osallistujalla. Mukana kilpailussa ovat mm. Vermon ravinaisten edustajat Emma Väre ja Anna Sulin sekä hallitseva mestari Liisa Nummi.

SM-osalähtöjen välillä ravien toisena lähtönä ajetaan 2-vuotiskisa, joka on jo toinen laatuaan tässä kuussa Vermossa. Mukana on edellisviikon Forssan varsalähdön kärkinimet sekä kolme uransa aloittavaa, joista Perfect Time on tuoreen Derby-karsintavoittaja Tattoo Avengerin tallikaveri.

Tämä viikko huipentuu totta kai Suureen Suomalaiseen Derbyyn. Jännittävä karsintailta tarjosi huippusuorituksia ja myös pikkuyllätyksiä, kun etukäteen puhutuimmat nimet Graceful Swamp ja Lewis Ale saivat tyytyä – kovien suoritusten jälkeen – kakkossijoihin. Lauantain 31.8. finaalista tulee hieno!

Suuren Suomalaisen Derbyn liput ovat ennakkomyynnissä 30.8. saakka. Ennakkoon ostamalla lippu on edullisempi, joten kannattaa suunnata ostoksille joko verkkokauppaan tai keskiviikkona paikan päällä infopisteelle.

Ravien aikataulu ke 28.8.

16.00 Portit avautuvat
17.00 Ravintola aukeaa
17.00 Opetuslähtö
17.20 Koelähtö
17.30 TotoTV-lähetys alkaa
18.00 TotoTV:n studiolähetys alkaa, suora T64-lähetys myös maksullisella C More Max:lla.
18.00 Lähtö 1 esittäytyy
18.07 Lähtö 1 starttaa
18.29 Lähtö 2
18.50 Lähtö 3
19.15 Lähtö 4 Toto64-1
19.35 Lähtö 5 Toto64-2
19.55 Lähtö 6 Toto64-3, Toto4-1
20.15 Lähtö 7 Toto64-4, Toto4-2, Troikka
20.35 Lähtö 8 Toto64-5, Toto4-3, Päivän duo -1
20.50 Lähtö 9 Toto64-6, Toto4-4, Päivän duo -2, Troikka
21.05 Lähtö 10

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

28.8.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Tämän keskiviikon Toto64-kohteet ovat poikkeuksellisen tasaisia, ja yhteenkään kohteeseen ei löydy vain yhtä A-hevosta. Lopulta varmavalinnaksi valikoituu kolmannen kohteen 5 ERNA’S KING. Se sijoittui viime keskiviikkona niin kovalla esityksellä kakkoseksi, että vastaavanlaisella suorituksella tämä pikamatka on voitettavissa. Vaikka kuski vaihtuu, lienee ajotaktiikka yhtä suoraviivainen. Tässäkin lähdössä A-ryhmään nousee kuitenkin myös kaksi muuta hevosta, jotka ovat huomattavasti tulosrivistöjään paremmassa iskussa. Kiinnostava varmaehdokas on myös viidennen kohteen 8 VARSOVA. Sen kohdalla laukkariski on konkreettinen, mutta fyysinen vire on viime kilpailujen perusteella huipussaan. Viimeksi Jyväskylässä loppukaarteen laukkaan paloi selvä voitto. Varsova tuli vielä laukan jälkeenkin selvästi muita kovempaa, muttei ehtinyt enää kuin kolmanneksi. Varsova on vahva tamma, jolla voi tehdä tarpeen vaatiessa ajoissa ratkaisuja. Avauskohde pelataan kaksikolla 2 SUNBEAM ja 5 LEON COGER. Riskitekijänä tosin on, että tämä kova kaksikko voi ottaa jo matkalla toisistaan mittaa ihan tosissaan.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 2,5 (3,7)
T64-2: 4,2,1,3 + 5,9,8 (7,6)
T64-3: 5 (2,10)
T64-4: 5,3,7,9 + 2,6,10,11,8 (1,12)
T64-5: 8 + 1 (12,10)
T64-6: 2,7,4 (5,1)

Pieni systeemi 96 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 756 riviä, hinta 75,60 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 3-8-5 B) 6-7-9-4-1
PALOPÄÄLLIKKÖ – TOSI VOIMA – JOIHOVI – MUROLII

Keskiviikkoilta käynnistyy kylmäveristen Ravinaisten SM-ajolla. 3 PALOPÄÄLLIKKÖ pääsee matkaan mainioista alkuasetelmista, mistä se voi hyvinkin hallita valmentajansa Anna Sulinin ajamana juoksun jokaista metriä.  Uran toistaiseksi ainoa voitto kuukausi sitten Vermossa tuli nimenomaan johtopaikalta. Silloinkin paalulla oli vain kaksi hevosta. 8 TOSI VOIMA on kilpaillut urallaan kahdeksan kertaa ja tuloksena on ollut neljä voittoa, kaksi kakkossija ja kaksi kolmatta sijaa. Eiköhän menestyskulku saa haavereitta nytkin jatkoa. Kuukauden takainen Riihimäen kolmossija tuli keulasta. Miia Salminen on Tosi Voiman ohjastaja. 5 JOIHOVI on esittänyt tänä vuonna ihan mukavaa virettä, ja Emma Väre on tällaiseen lähtöön todella kovan kaliiberin kuski. 6 MUROLII puksuttelee tasaisesti ja kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista. 7 VIREETULI voitti viimeksi montélähdön keulasta, vaikka ravi ei ollut ollenkaan priimaa. 9 KEMPPELI on sekin täysin mahdollinen totohevonen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 4-2 B) 7-6-1-8-10-9-5-3
WOLAND FRIDO – PERFECT TIME – ACE COMBO – MATILDA MONEYMAKER

Toinen lähtö on 2-vuotiaiden lämminveristen lähtö. 4 WOLAND FRIDO voitti viimeksi Forssassa johtopaikalta tyylipuhtaasti ja on selkeä suosikki. Päätöspuolikas sujui Forssassa vaivatta 1.14-kyytiä. 2 PERFECT TIME oli Turun koelähdössään sen oloinen, että tammasta löytyy potentiaalia. Hannu Isotalon valmennettava nostetaan toiseksi hevoseksi A-ryhmään. 7 ACE COMBO on vielä aika lailla kääntämätön kortti. Joka tapauksessa se tulee osaavista käsistä. 6 MATILDA MONEYMAKER sijoittui uran avauksessaan johtopaikalta kolmanneksi. Tammalla on taas hyvät mahdollisuudet päästä keulaan tai 2. sisälle, jolloin totosija on tiukasti tähtäimessä. 1 MAKE IT RAIN vaikuttaa kehityskelpoiselta, mutta ainakaan Woland Fridolle sen ei pitäisi millään riittää. Viimekertainen Forssan kolmossija tuli 3. sisältä. Päätöspuolikkaan se kellotutti lukemiin 17,6. 8 AVA DI EMELIN oli Forssassa johtavan takaa varma kakkonen, mutta nyt tamma joutuu lähtemään liikkeelle takarivistä Make It Rainin takaa. 

Lähtö 3.

RANKING
A) 5 B) 14-6-1-12-9-4-3-11-8-15 C) 10-7-13-2
QUEEN OF PIRATES – SHADOW PRO MCQUEEN – JORDAN – ZUMUMAN

Kolmas lähtö on lämminveristen Ravinaisten SM-ajo. Siinä aika selväksikin suosikiksi kohoaa Saara Sihvosen ajama 5 QUEEN OF PIRATES. Se piti viimeksi Riihimäellä johtopaikalta varmaan voittoon, vaikka ei tehnyt silloin ajaneen Ari Moilasen mukaan keulasta lainkaan täyttä totta. Heinäkuinen Vermon voitto 2. sisältä tuli paljon tätä kovemmasta lähdöstä. 14 SHADOW PRO MCQUEEN voitti viimeksi Forssassa Nuorten Sarjan varmaan tyyliin vajaan 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Ruuna kilpailee nousuvireessä, ja ainakin kengittä Emma Väreen ajokki on näistäkin asetelmista realistinen voitontavoittelija. 6 JORDAN ei ole onnistunut viime starteissaan, mutta nyt lähtö on kyllä kärkisijoja ajatellen Anna Sulinin ajokille varsin sopiva. Tämän tason lähdössä Jordanin pitäisi pystyä tekemään omaakin juoksua. 1 ZUMUMAN pääsee liikkeelle loistoasetelmista, ja Liisa Nummi on pärjännyt näissä ravinaisten lähdöissä aiemminkin. 12 SUNNIE jäi viimeksi pussiin. Lähtöpaikka Queen Of Piratesin takana ei ole takarivistä huolimatta ollenkaan huono. Seuraavina rankingissa tulevat hyväksyttävästi suorittava 9 PIRI-PIRI sekä viimeksi pussiin jäänyt 4 JULIANA COMET.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 2-5 B) 3-7-6-11-12-1-10-4-9-8
SUNBEAM – LEON COGER – MASSIVE CLOUT – BERTUCCIO

Toto64-kierroksen avauskohteessa ykkösvihjeeksi kohoaa 2 SUNBEAM. Se tuntuu sopivan erityisen hyvin juuri Olli Koivusen käteen, sillä Olli on narutellut ruunalla kaksi peräkkäistä Vermon voittoa. Viimekertainen tyylipuhdas voitto tuli keulasta, ja eiköhän keulataktiikka ole nytkin Ollin mielessä. Ulkoa voi kuitenkin tulla kovaa painetta, sillä myös 5 LEON COGER haluaa ilman muuta johtopaikalle. Energinen ruuna on tehnyt parhaat juoksunsa nimenomaan keulasta, mutta kaiken ollessa kohdallaan Leon Coger pystyy varsinkin pikamatkalla johtavan rinnaltakin kovaan suoritukseen. Kahden kuukauden taukoa edeltänyt Mikkelin kakkossijakin tuli keulasta voittaneen Ulk Delle Selven rinnalta. Leon Coger on tavannut olla hyvä suoraan tauoltakin. Mikäli suosikkikaksikko sortuu turhan rajuun alkuvauhtiin, aukeaa muillekin voittosaumat. 3 MASSIVE CLOUT aloittaa haastajien ryhmän. Massive Clout taipui viimeksi kärkitaistosta turhan varhain, mutta aiemmat suoritukset ovat olleet positiivisempia, ja todennäköisesti kuukauden starttiväli on tehnyt vain hyvää. Lähtöpaikka on kerrankin hyvä, ja Massive Clout voi saada nappireissun kärjen tuntumassa. 7 BERTUCCIO on parantanut kauden edetessä selvästi otteitaan. Sijoitus on pitkälti kiinni juoksun onnistumisesta seiskaradalta. 6 HIJACK’EM pystyy parempaankin kuin viime kilpailuissa on nähty. 11 GRAINFIELD AIDEN kohdalla lähtöpaikka laskee tuntuvasti osakkeita.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 4-2-1-3 B) 5-9-8-7-6-11-12
JANIS JOPLIN BOKO – QUITE A STAR – BIG CHIP – WHITE CROSS BICHO

Toisena Toto64-kohteena ajettava Amatööriohjastajien SM-liigan osalähtö on varsin tasainen, ja isotkin yllätykset ovat mahdollisia. Mukana ei ole ainuttakaan statistia. A-ryhmään rankataan hyvien lähtöpaikkojen hevosia. 4 JANIS JOPLIN BOKO ei päässyt tulemaan Riihimäellä kirivaiheessa sujuvasti, ja todellinen iskukyky jäi arvoitukseksi. Perjantaina Turussa Janis Joplin Boko kesti johtopaikalta hyväksyttävästi neljänneksi väliaikojen ollessa 14,5-17,0-(14,0)-15,0. Janis Joplin Boko saattaa juosta nytkin keulassa. 2 QUITE A STAR kiri viimeksi Jyväskylässä ihan positiivisesti kakkoseksi. Mainiolta lähtöpaikalta kaikki on mahdollista. Jouni Riikonen on ajanut ruunalla kilpaa kerran aiemminkin, ja silloin tuloksena oli ykkössija. 1 BIG CHIP tuli viimeksi Vermon pitkällä matkalla maaliin asti juosten. Ykkösradan lähtöpaikka antaa täydet mahdollisuudet. 3 WHITE CROSS BICHO hyökkäsi Lappeenrannassa 5. ulkoa 600 jäljellä, mutta jäi taustalle ja joutui tyytymään seitsemänteen sijaan. On kuitenkin huomattava, että vastus oli ylisarjassa paljon tämänkertaista kovempi. Lähtöpaikkakin on nyt paljon parempi. 5 BELGRAM PINUS ei riittänyt viime keskiviikkona lainkaan Derbyn karsintalähdössä 4. sisältä. Nyt rima on paljon matalammalla. 9 PT’S QUEENLY voi saada tarvitsemansa nappireissun, minkä jälkeen pystyy ottelemaan lyhyellä kirillä kärkisijoista. 8 BELLA BLOOM riittää kuntonsa puolesta, mutta lähtöpaikka ei tee hommasta helppoa.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 5-2-10 B) 6-3-1-7-4-9 C) 8-11
ERNA’S KING – LOVELY FUTURA – STONECAPES ROCOCO – MIDSUMMER LOVE

Toto4-pelin avauskohteessa ykkösvihjeeksi kohoaa ilman muuta viime keskiviikkoisen suorituksensa perusteella 5 ERNA’S KING. Johtopaikka ei ollut suosiolla tarjolla, joten Erna’s King joutui todellakin tekemään täyden päivätyön ennen kuin keulapaikka kierros ennen maalia irtosi. Avauspuolikkaan väliaika oli 09,5 ja kierroksen vielä 11,0! Siitä huolimatta Erna’s King kesti täyden matkan kilpailussa hienosti oikein varmaksi kakkoseksi vain La Can Star Chipille häviten. Koska Erna’s King kesti täydelläkin matkalla reippaan tempon mainiosti, ruunalla tuskin on syytä jarrutella tällä pikamatkallakaan. 2 LOVELY FUTURA on todellinen murheenkryyni. Kuntoa ja kapasiteettia olisi, mutta ravilla pysyminen vaikuttaa ylivoimaisen vaikealta. Viimeksi Forssassa Lovely Futura olisi sijoittunut johtavan rinnalta todennäköisesti kolmanneksi, ellei olisi laukannut kärkirintamasta vähän ennen maalia. Lovely Futura pääsee reippaasti liikkeelle. 10 STONECAPES ROCOCO on sekin paljon tauluaan paremmassa iskussa. Ainakin kovavauhtisessa juoksussa tamma olisi takarivistäkin mielenkiintoinen. Viimeksi Riihimäellä Stonecapes Rococo olisi ehtinyt vielä alkulaukan jälkeenkin totoon, ellei olisi tullut häirityksi loppusuoralle tultaessa. 6 MIDSUMMER LOVE olisi parhaimmillaan keulasta tai johtavan takaa, joten lähtöpaikka laskee jonkin verran osakkeita ja pudottaa tamman B-ryhmään. 3 GASHAW BOKO kangistui viime keskiviikkona kirivaiheessa, mutta sitä ennen alla oli positiivisia suorituksia.  1TIBAU on loistopaikalta täysin mahdollinen totohevonen.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 5-3-7-9 B) 2-6-10-11-8-1-12-4
TANPOPO – ONE DIRECTION – SULTAN JOURNEY – MAY ROSE

Ensimmäisessä troikkalähdössä A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. Heti lähtökiihdytys on mielenkiintoinen, sillä keulapaikalle lienee useampia halukkaita. 5 TANPOPO on yksi näistä. Se menetti viimeksi pelinsä sammuvan takana, mutta tykitti kirisuoraa pontevasti. Nyt kun starttivälikin on optimaalisempi, on Juhani Tapanin suojatilta lupa odottaa kovaa suoritusta. Tanpopo voi päästä keulaan, mutta sinänsä selkäjuoksu sopii kyllä vähintään yhtä hyvin. 3 ONE DIRECTION pyrkinee myös panostamaan lähtöön. Viime keskiviikkona Sultan Journey heilahti alussa heti etupuolelle, ja lopussa One Direction jäi sitten tämän taakse 2. sisälle hyvävoimaisena pussiin. Ei olisi kuitenkaan mikään ihme, vaikka One Direction pääsisi kolmosradalta liikkeelle lujempaa kuin viimeksi ykköseltä. Iikka Nurmonenkin tuntee nyt ajokkinsa paremmin. 7 SULTAN JOURNEY voitti viimeksi johtopaikalta oikein varmaan tyyliin, ja olisi nytkin mielipaikaltaan keulasta vahvoilla. Tällä kertaa keulaan pääsy ei ole kuitenkaan saletissa, ja vähintäänkin sinne pääseminen edellyttää tosi tulista avausta. 9 MAY ROSE kamppaili Forssan Tammavaltikka-katsastuksessa keulasta voittaneen Willow Priden takaa tiukasti totosijoista laukatessaan loppusuoralle tultaessa. Ainakin vauhtijuoksussa May Rose olisi loppukirissä vaarallinen. 2 JOHNNY ENGLISH sai viimeksi liian raskaan reissun. Nyt juoksu voi luontua paljon paremmin. 6 HOLIDAY SUND jätti koelähdössä itsestään varsin positiivisen vaikutelman.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8-1 B) 12-10-4-3-11-5-2-7-9
VARSOVA – VIKSU VILIVEI – MATTILAN MIINA – SIINAN TÄHTI

Mikäli 8 VARSOVA vain malttaa ravata koko matkan, on se duo-pelin avauskohteessa väkevä voitontavoittelija. Viime suoritukset ovat nimittäin kielineet huippuvireen löytymisestä. Viimeksi Jyväskylässä Varsova hyökkäsi 4. ulkoa 1100 jäljellä. Tamma eteni johtavan rinnalle 700 jäljellä ja painui voittajan näköisenä keulaan 500 jäljellä, mutta laukkasi yllättäen 400 jäljellä. Laukan jälkeen Saara Sihvosen suojatti latoi vielä ylivoimaista kyytiä, muttei ehtinyt enää kuin kolmanneksi. Varsova on vahva tamma, jolla voi tarpeen vaatiessa tehdä ajoissa ratkaisuja. 1 VIKSU VILIVEI on hevosena täysin erityyppinen kuin edellä mainittu. Viksu Vilivei on nopea avaaja, joka pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa. Todennäköisesti Viksu Vilivei tulleekin juoksemaan keulassa, vaikka on eturivissä myös muita nopeita avaajia. 12 MATTILAN MIINA aloittaa tasaisen B-ryhmän. Kyseessä on oikein kehityskykyinen 6-vuotias tamma. On kuitenkin otettava huomioon, ettei Hannu Torvinen välttämättä halua ajaa mitenkään yltiöaggressiivisella taktiikalla. On myös huomattava, että Mattilan Miina olisi hävinnyt viimeksi Jyväskylässä Varsovalle selvästi, mikäli tämä ei olisi laukannut loppukaarteessa. 10 SIINAN TÄHTI kukisti viimeksi Vermossa suosikkina kakkoseksi jääneen Viksu Vilivein. Ruuna vaikuttaisikin olevan ihan elämänsä iskussa. 4 ROJAALI tekee tasaista työtä. 3 KANJONIN KULTA on vauhdikas, muttei aina purista tosissaan.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2-7-4 B) 5-1-10-3-6-9 C) 11-8
FIRST CLASS LADY – STONECAPES SETH – SAHARA PEYOTE – COMBATANT MOTION

Toto64-kierros huipentuu mielenkiintoisen Oulu Expressin karsintalähtöön. 2 FIRST CLASS LADY hävisi Tammakriteriumin finaalissa vain tosi kovalle Edwina Ordenille. Timo Korvenheimon valmennettava on muutenkin tehnyt varsin suoritusvarmaa työtä ja sijoittunut jatkuvasti kärkipäähän hyvätasoisissa lähdöissä. Loistopaikalta First Class Lady rankataan suosikiksi. 7 STONECAPES SETH on vasta uransa alussa, mutta ruunassa on olemuksen ja tyylin perusteella paljon potentiaalia. Teivon tauon jälkeinen kilpailu vei varmasti Jarno Kauhasen valmennettavaa paljon eteenpäin. Mikäli vain juoksu seiskaradalta onnistuu, on voittoonkin täydet mahdollisuudet. 4 SAHARA PEYOTE nostetaan kolmantena hevosena mukaan A-ryhmään. Se laukkasi viimeksi Solvallassa heti alussa ratkaisevan pahoin. Autolähdössä ruuna tuskin laukkaa. Mikkelin Kasvattajakruunu-alkuerän voitto tuli 2. sisältä. Sahara Peyote avaa reippaasti, mutta silti johtopaikalle ei ole helppo päästä. 5 COMBATANT MOTION täräytti nimittäin Mikkelissä Sahara Peyoten ulkopuoleltakin keulaan. Ruuna kesti sen verran kunniakkaasti kolmanneksi, ettei keulasta ajaminen ole nytkään poissuljettua. Joka tapauksessa nopea avaaja saanee hyvän juoksun, joten totosija on täysin mahdollinen. 1 SAHARA TRUE LIES oli Tammakriteriumin finaalissa hyvä kolmas. Lähtönopeus ei kuitenkaan riitä johtopaikasta ottelemiseen. 10 QVIDJA’S AAPO on kelpo menijä, mutta paras valttikortti olisi hyvä lähtönopeus.

Lähtö 10.

RANKING
A) 6-5 B) 1-2-7-4-3
ANOTHER TRIAL – BLUE MAX INN – PIECE OF GLORY – NAJIM

Vielä 64-kierroksen jälkeenkin ajetaan yksi lähtö. Siinä aloittelevat 3-vuotiaat ottavat mittaa toisistaan. 6 ANOTHER TRIAL on aloittanut uransa kahdella lupaavalla kakkossijalla ja lähtee jahtaamaan tiukasti uransa ensimmäistä voittoa. Viimeksi Riihimäellä Tom Erikssonin valmennettava jäi Nuorten Sarjassa johtopaikalta kakkoseksi, vaikka kulki päätöspuolikkaan peräti 12,0-kyytiä. 5 BLUE MAX INN on aloittanut uransa kolmella totosijalla ja on lähdön toinen A-hevonen. Markku Niemisen valmennettava on menestynyt niin keulasta kuin selästä. 1 PIECE OF GLORY aloittaa uransa. Kun koelähtökin on suoritettu jo viime vuoden puolella 2-vuotiaana, on nykyvireen arvioiminen erittäin hankalaa. 2 NAJIM ei ole vielä menestynyt, mutta viimeisin suoritus ennen taukoa oli kuitenkin uran toistaiseksi selvästi paras. 7 LUCAS LA RENTA epäonnistui viimeksi Riihimäellä, mutta uran avauskilpailu sujui paljon lupaavammin. Siinä Hannu-Pekka Korven suojatti sijoittui kakkoseksi, vaikka taivalsi päätöskierroksen 2. rataa ilman selkää. 

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5 (2,10)
T4-2: 5,3,7,9 + 2,6,10,11,8,1,12,4
T4-3: 8,1 + 12,10 (4,3)
T4-4: 2,7,4 + 5,1,10,3,6 (9,11)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,80 euroa.
Suuri systeemi 384 riviä, hinta 76,80 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

8,1
2,7,4

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

5,3
5,3,7,9,2,6
5,3,7,9,2,6,10,11,8

Yhteensä 70 yhdistelmää, hinta 35 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

2,7,4
2,7,4
2,7,4,5,1,10,3,6,9

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/4 WOLAND FRIDO: Aika hölmöläinen oli varsa ekaan starttiin. Varusteita vaihdettiin ja ruuna paransi paljon Forssaan. Se meni puolivaloilla 1.17-tuloksen. Isokokoinen hevonen. Saa nähdä, kuinka voltin nelonen taipuu. Suht varmasti se on kyllä lähtenyt ensimmäisissä kilpailuissaan.

L3/5 QUEEN OF PIRATES: Ajoin Riihimäellä keulasta. Tuo ei ole tamman paras paikka. Riksussa se silti riitti voittoon. Hevonen avaa hyvin. Selästä se on suorittanut parhaiten.

L5/8 BELLA BLOOM: Ihan kelpo kilpuri. Teivossa saatiin myöhään tilaa ja tamma kiri aivan mukavasti.

L6/4 SANNI SKY: Hevonen ei oikein taipunut Kouvolan mutkiin ja laukkoja tuli.

L7/4 HIGHDRIVE: Turun kisa oli ensimmäinen Suomessa. Ajettiin parijonosta. Tempo pysyi aika maltillisena. Suht reipas matkavauhti kävisi tälle parhaiten. Ajoin takana maaliin. Kunhan hevonen saa lähtöjä alle, jossain se vielä pärjääkin.

L7/8 DIE KAISERIN: Tamman esitys Turussa perjantaina oli oikein hyvä. Alussa poljettiin kolmatta rataa, kunnes päästiin tiputtamaan 3. ulos. Hevonen voitti helpolla tavalla ja meni 1.12-tuloksen. Se kilpailee kelpo vireessä.

L7/9 MAY ROSE: Seinäjoen Kasvattajakruunussa suoritus oli mainio radalta 12. Myös Tammavaltikan karsinnassa Forssassa hevonen esiintyi vahvasti edukseen. Vastusta siellä riitti. Tämä olisi ollut toinen maalissa ilman loppukurvin haparointia. Vauhti kiihtyi siinä rajusti. Hevonen alkaa mennä tasollaan. Ei kannata unohtaa peleistä.

L9/4 SAHARA PEYOTE: Mikkelissä matkattiin johtavan takana. Saatiin sopivasti tilaa ennen maalia ja ruuna spurttasi iloisesti ykköseksi. Ruotsin puolella oli volttilähtö ja laukka tuli. Tämä lähtee ripeästi auton takaa. Varsalla on hyvät saumat päästä finaaliin.

Hannu Korpi

L4/11 GRAINFIELD AIDEN: Ruuna teki Porissa lauantaina kovan juoksun. Siinä oli vähän ahdasta loppukurvissa ja se hävisi niukasti kakkossijan. Tämä lienee nyt vika startti ennen taukoa. Voi olla, että mennään ilman kenkiä ja jenkkikärryt perässä. Toivotaan reipasta matkavauhtia. Eiköhän tuossa painella aika haipakkaa. Olen tottunut luottamaan hevoseen paljon. Juoksun onnistuessa odotukset on kolmen joukkoon, eikä voittokaan ikinä yllätä tämän kanssa.

L5/4 JANIS JOPLIN BOKO: Hevonen oli pikkasen paineissaan ekan kierroksen Turussa. Siinä mentiin sitten vielä kolmas puolikas kovaa. Sellainen ok suoritus. Ei hyvä, ei huono. Startti lähempänä voi olla etu. Tamma lähtee lujaa. Luultavasti laitetaan ensimmäistä kertaa vetolaput. Jos tuon myötä löytyisi lisävaihteita loppuun. Sen 1.15-ajan tämä pystyy menemään. Ihan toiveikkain mielin ollaan.

L6/3 GASHAW BOKO: Viimeksi mentiin avauskierros 1.11-kyytiä. Hevonen vähän lopetti juoksemisen tuon jälkeen ja se alkoi satsailla raviaan. Tuntuisi siltä, että paketti pysyy tällä paremmin kasassa, kun alun pääsee ajamaan rauhallisemmin. Maili saattaa toisaalta olla etukin, kun matka on lyhyempi. Hieman haastava tapaus ruuna on.

Timo Korvenheimo

L2/1 MAKE IT RAIN: Varsa menee koko ajan eteenpäin. Se ei vielä pääse kauhean kovaa. Paikka on mainio. Ori avannee tuosta kohtalaisesti. Sijat 4-6 voisi olla haarukassa.

L2/3 MÄREENASIN: Ruuna on vähän hätäillyt alkumatkasta. Aika toivotonta on ollut lähteä voltista ravilla. Muutetaan hieman varusteita. Kokeillaan avovehkeitä. Tallin kaksikosta tämä on selvästi edellä tässä vaiheessa.

L9/1 SAHARA TRUE LIES: Kaikki on ollut hyvin viime startin jälkeen. Kunto on oikein hyvällä mallilla. Hyvillä mielin lähdetään kisaan. Juoksun onnistuessa mahdollinen finalisti. Alla on tällä kertaa kevyet kengät. Tuolla ei pitäisi olla isoa vaikutusta.

L9/2 FIRST CLASS LADY: Myös tällä on ollut kaikki ok viime kilpailun jälkeen. Tamma vielä petraa pikkuhiljaa, kun se saa startteja alle. Hieman tämä on ollut kaksikosta edellä. Finaalipaikkaa haetaan. Molemmilla myös ajetaan Vermossa tosissaan voitosta.

Juhani Tapani

L7/1 DONATELLO HOSS: Ruuna palasi viimeksi pikku paussilta. Asetelmat oli hankalat. Hevonen kuitenkin ravasi hyvin ja oli ihan positiivinen. Paljon on ollut vaikeita lähtöratoja, mutta nyt on hyvä paikka. Jos se ravaa yhtä hyvin ja pikkasen vielä parantaa startti kropassaan, pystyy ruuna olemaan suht kärjessä. Ilman etukenkiä jatketaan.

L7/5 TANPOPO: Tämäkin palasi pieneltä tauolta viimeksi. Hevonen oli heti loistava. Tein ratkaisuni, enkä lähtenyt kierros jäljellä kolmannen radan kiertoon. Selässä tämä kirii suht pitkäänkin, mutta kyllä se tehokkain ase löytyy 400-500 metrin iskulla. Ruuna tuli hyvin perille. Aika lähellä sen pitää olla tässä juoksun onnistuessa. Hevonen lähtee hyvin, kun askeleet osuu lankulle. Hieman se on herkkä suustaan. Samoilla varusteilla jatketaan.

Matias Salo

L4/3 MASSIVE CLOUT: Starttiväli on vähän venähtänyt. Ei ole ollut oikein istuvia lähtöjä tarjolla. Ruuna treenaa ihan normaalisti. Maili on ollut sille sopiva matka. Aika paljon on ollut hankalia lähtöratoja. Nyt on pitkästä aikaa parempi paikka. Jos hevonen pääsisi lähelle kärkeä, voisi se sijoittua aika korkeallekin.

L7/11 O.P.ROC: Viimeksi oli toinen startti tauon jälkeen. Aivan asiallisen esityksen hevonen teki ja se oli tasaisessa maaliintulossa neljäs. Lähtöpaikat on vaikeuttaneet tälläkin. Näistä asetelmista voi olla voitto tiukassa. Ainakin etukengät riisutaan molemmilta.

Lähtö 1 
Väliajat 33,0-32,5-30,5-28,5

JOIHOVI: Nousi johtavan takaa 2. ulos viim. takasuoralla. Käänteli 3. radalle loppusuoran alussa ja kiri varmasti ykköseksi. 
KOPSAHOVIN HUMMA: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Prässäsi viim. takasuoralla johtavaa. Punnersi aivan hyvin perille. 
PALOPÄÄLLIKKÖ: Sai johtopaikalla prässiä viim. takasuoralla. Taipui hieman maalisuoralla. 
MUROLII: Haparoi alussa ja lähti tosi hitaasti. Putosi heti kauas taustalle. Kiri loppumatkasta vahvasti ja nousi vielä neljänneksi.
KEMPPELI: Matkasi 3. ulkona. Käänteli 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Tuli tasaisesti. 
LIINAN MUISTO: Matkasi 3. sisällä. Taipui pahoin loppumatkasta. 
TOSI VOIMA: Nousi 2. ulkoa 1200 jäljellä 3. radalle. Pudotti 950 ennen maalia takaisin 2. ulos. Taipui loppukurvissa varsin pahoin. 
VIREETULI: Lähti lujaa ja eteni toiselle ilman vetoapua. Laukkasi 1. takasuoralla. Hylättiin.
MARKIN MIMMI: Poissa.

Lähtö 2 
Väliajat 16,5-17,5-16,5

WILD SUNRISE: Sai toisella radalla selän eteen 950 jäljellä. Kiri lopussa ykköseksi. 
WOLAND FRIDO: Nousi johtavan takaa 950 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Painosti viim. takasuoran lopussa keulahevosta. Hankki tästä maalisuoralla otteen, mutta voittaja kiri ulkoa ohi. 
MATILDA MONEYMAKER: Latasi juoksuradalta keulaan. Sai viim. takasuoran lopussa prässiä. Vastasi aivan mallikkaasti, vaikka kolmanneksi jäikin. 
AVA DI EMELIN: Juoksi 2.-3. ulkona. Asiallinen esitys. 
MÄREENASIN: Matkasi 3. sisällä. Kohtalainen. 
COVER PRINCE: Juoksi 3.-2. sisällä. Alkoi olla vaikeuksissa viim. takasuoralla. Tuli tasaisesti. 
ACE COMBO: Lähtölaukka. Menetti heti pelin.
PERFECT TIME: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä pahoin. 
MAKE IT RAIN: Laukkasi 1. kaarteessa. Hylättiin.
FULL PICTURE: Juoksupaikka 4. ulkona. Laukkasi puoli kierrosta ennen maalia. Hylättiin.

Lähtö 3 
Väliajat 20,5-20,5-17,0-15,0

JORDAN: Sai toisella radalla selän eteen puolitoista kierrosta ennen maalia. Hyökkäsi 500 jäljellä ja jyräsi ykköseksi. 
ZUMUMAN: Avasi räväkästi ja piti helposti keulat. Asiallisesti perille. 
JULIANA COMET: Juoksi 2. sisällä. Tuli johtohevosen selässä maaliin nappireissun päätteeksi. 
GOLDEN SKY: Juuttui alussa kiertämään 3. rataa. Eteni toiselle ilman vetoapua 600 juostuna. Sitkeä. 
JUNIOR MAGISTRATE: Juoksi 5. sisällä. Pääsi etenemään viim. takasuoralla sisärataa. Polki asiallisesti perille. 
SHADOW PRO MCQUEEN: Laukkasi 1. takasuoralla. Juoksi jatkossa kaukana 8. ulkona. Käänteli takajoukoissa loppukurvissa 3.-4. radalle. Kiri maalisuoraa vahvasti aivan ulkoa. Teki hurjan esityksen. Viim. 1200 m 13,7. 
QUEEN OF PIRATES: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kohtalainen kiri. 
MR NICE WAY: Pakitteli 1. takasuoran alussa hännille 7. ulos. Polki mukavasti loppua. 
OLIVIER: Juoksi 4. sisällä. Tasapaksu. 
LEEMARK'S FELIX: Juoksi 6. sisällä. Ei vakuuttanut. 
MERI FONT: Taipui 3. ulkoa viim. takasuoralla. Vaisu. 
PIRI-PIRI: Matkasi 6. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri ei kunnolla kantanut. 
HOT CHOKLIT KISS: Laukka lähtökiihdytykseen.
SKY'S THE LIMIT: Juoksi 3. sisällä. Ravi katosi maalisuoralla.
SUNNIE: Hyökkäsi 5. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle.

Lähtö 4 
Väliajat 09,5-12,0-12,0

GRAINFIELD AIDEN: Juuttui alkumatkasta kiertämään 3. rataa. Pääsi kierros jäljellä etenemään toiselle ilman vetoapua. Voitti oikein vakuuttavan esityksen päätteeksi. 
LEON COGER: Avasi johtavan rinnalle. Jatkoi 2. ulkona kierros jäljellä. Nousi 3. radalle 450 ennen maalia ja polki vahvasti perille saakka. 
SUNBEAM: Avasi keulaan. Taipui vähän lopussa. Nousi tuloksissa pykälän vastustajan hylkäyksen myötä. 
PAST OR FLASH: Nousi 4. sisältä loppukaarteessa 2. ulos. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti ja joutui lievästi häirityksi loppumetreillä.
MASSIVE CLOUT: Juoksi 2.-3. ulkona. Käänteli loppukurvissa selässä 3. radalle. Tuli kohtalaisesti. 
HIJACK'EM: Juoksi 5. ulkona. Kiri maalisuoran mallikkaasti aivan ulkoa. 
FORDALUVACHOCOLATE: Matkasi 3. sisällä. Tasainen suoritus. 
DENVER BRODDE: Juoksi 5. sisällä. Kohtalaisesti perille. 
DUST COLLECTOR: Nousi 4. ulkoa loppukaarteessa selissä 3. radalle. Käänteli 200 ennen maalia 4. radalle. Kohtalaisesti loppua. 
SAND PIRATE ÅS: Juoksi 2. sisällä. Oli lopussa pussissa. Ylitti maalilinjan kolmantena. Vaihteli loppumetreillä kaistaa hylkäyksen arvoisesti.
BERTUCCIO: Poissa.
APRIL SISU: Poissa.

Lähtö 5 
Väliajat 12,0-16,0-18,5-14,5

JANIS JOPLIN BOKO: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Hallitsi varmasti perille asti. 
BELGRAM PINUS: Oikein sitkeä esitys toiselta ilman vetoapua. 
BIG CHIP: Matkasi johtavan takana. Pääsi maalisuoralla ulos ja lopetti mukavasti. 
PT'S QUEENLY: Juoksi 3. sisällä. Pääsi nousemaan 100 jäljellä ulos ja tuli kohtalaisesti. 
SCOTLAND YARD: Oli 4. sisällä pussissa loppukaarteessa. Pääsi maalisuoralla etenemään sisärataa. Tuli aivan asiallisesti. 
WHITE CROSS BICHO: Juoksi 2. ulkona. Käänteli 3. radalle 200 jäljellä. Kohtalainen. 
BELLA BLOOM: Tasainen suoritus 5. sisältä. 
CHAMPAGNE BATH: Juoksi 4.-3. ulkona. Tasapaksu. 
QUITE A STAR: Nousi 3. ulkoa 850 jäljellä 3. radalle vetämättömään selkään. Käänteli 300 ennen maalia 4. radalle. Ei esittänyt parasta osaamistaan.
GRANITE: Lähti parijonosta 3. radalle 1600 jäljellä. Juuttui kiertämään parijonon ulkopuolelle. Juoksu epäonnistui.
KING OF ALABAMA: Kiersi alun 3. rataa. Pääsi toiselle ilman vetoapua 1. kaarteen lopussa. Laukkasi lyhyesti 400 juostuna ja pian uudestaan pahemmin. Putosi taustalle ja hylättiin.
MAJESTIC SHARK: Poissa.

Lähtö 6 
Väliajat 07,5-14,0-12,5

GASHAW BOKO: Juoksi 5. ulkona. Käänteli loppumatkasta 3.-4. radalle. Ehti vahvalla kirillään vielä voittoon. Viim. 600 m 09,6. 
ERNA'S KING: Avasi johtavan rinnalle ja pyrki ahnaasti keulaan. Avauspuolikas mentiin 07,5-vauhtia. Pudotti etusuoralla johtavan kantaan. Pääsi nousemaan 2. ulos viim. takasuoralla. Oli pussissa ja kiri 150 ennen maalia väylän saatuaan kakkoseksi. 
SANNI SKY: Avasi johtoon ja puolusti paikkansa. Avaus venähti hurjaksi. Sai rauhoittaa toisella puolikkaalla tempoa. Tuli sitkeästi perille saakka. 
MIDSUMMER LOVE: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Sitkeä. 
NEW GROVE STORM: Juoksi 4.-3. sisällä. Haki rataa lopussa ja oli pitkään pussissa.
TIBAU: Juoksi 3.-2. sisällä. Asiallinen nappireissulla. 
STONECAPES ROCOCO: Matkasi 4.-3. ulkona. Käänteli loppukaarteessa selässä 3. radalle. Nousi 250 ennen maalia 4. radalle. Mukava kiri. 
DELIGHTFUL MOMENT: Hyökkäsi 2. ulkoa 3. radalle 550 jäljellä. Kiri jäi tasaiseksi. 
HERE I GO AGAIN S: Matkasi hännillä sisärataa. Tuli tasaisesti perille. 
ROSI'S RODRIGO: Juuttui alussa kiertämään 3. rataa. Pakitteli etusuoralla 6. ulos. Ei pystynyt parantamaan lopussa. 
LOVELY FUTURA: Laukkasi 3. ulkoa viim. takasuoralla. Uusi laukka taustalla loppumatkasta. Hylättiin loppusuoran laukasta.

Lähtö 7 
Väliajat 11,0-15,5-12,5-10,5

ONE DIRECTION: Nousi 2. ulkoa etusuoralla 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua. Vauhti kiihtyi loppua kohden. Jyräsi vakuuttavaan voittoon. 
SULTAN JOURNEY: Alkumatka toista ilman vetoapua. Sai etusuoralla selän eteen. Käänteli 3. radalle 300 ennen maalia. Mainio kakkonen. 
JOHNNY ENGLISH: Juoksi 3. sisällä. Oli loppukurvissa pussissa. Nousi 300 jäljellä toiselle. Sai tilaa 150 ennen maalia ja lopetti terävästi. 
HIGHDRIVE: Johti alun ja jatkoi 1. kaarteessa 2. sisällä. Nousi toiselle 100 jäljellä. Tasainen aivan nappireissulla. 
TANPOPO: Panosti alkuun ja eteni 1. kaarteessa keulaan. Vähän pehmeä lopussa. 
O.P.ROC: Matkasi 5. ulkona. Vauhdinjako oli toivoton. Nousi 200 ennen maalia 4. radalle ja kiri aivan hyvin. Viim. 700 m 09,9. 
ALL READY MATCH: Juoksi 6. sisällä kaukana kärjestä. Matkavauhti oli mahdoton. Hakeutui lopussa aivan ulos ja kiri hyvin. Viim. 400 m 09,2. 
MAY ROSE: Nousi 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Tasainen kiri. 
DIE KAISERIN: Käänteli 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kohtalainen kiri. 
BLACK ICE BOOST: Matkasi 5. sisällä. Polki mukavasti perille. 
HOLIDAY SUND: Pakitteli taustalle ja juoksi 6. ulkona. Pysyi taustalla. 
DONATELLO HOSS: Juoksi 4. sisällä. Alkoi taipua loppukurvissa ja laukkasi. Hylättiin.

Lähtö 8 
Väliajat 26,5-32,0-30,0-23,0

VARSOVA: Nousi 3. ulkoa 1200 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli 600 ennen maalia 4. radalle ja eteni johtohevosen kimppuun. Jyräsi loppusuoralla ykköseksi vauhdin kiihtyessä. Oikein väkevä esitys. 
VIKSU VILIVEI: Piti keulat. Sai vetää toisen puolikkaan aivan kävelyä. Vauhti kiihtyi loppua kohden. Ei pystynyt vastaamaan voittajan rynnistykselle. 
SIINAN TÄHTI: Nousi 4. sisältä 3. ulos etusuoralla. Käänteli viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Mallikas kiri kantoi totosijalle. Viim. 600 m 22,7. 
ROJAALI: Laukka kiihdytykseen. Juoksi sitten 5.-4. ulkona. Käänteli loppukurvissa 4. radalle ja teki vahvan esityksen laukan jälkeen. Viim. 600 m 22,3. 
VEMPUN VALTTI: Matkasi 3. sisällä. Nousi 300 jäljellä toiselle. Asiallinen suoritus. 
JILIAN LAX: Nappireissu johtavan takana. Kohtalainen paluu tauolta. 
MATTILAN MIINA: Juoksi 5.-4. sisällä. Nousi viim. takasuoralla 3. ulos, mutta ajautui pussiin. Pudotti loppukaarteen alussa takaisin sisälle ja nousi jälleen toiselle maalisuoralla. Aivan mukavasti perille. 
TULIPIIPPU: Lähti 4. ulkoa 3. radan kiertoon 1350 jäljellä. Laukkasi 600 ennen maalia.
LIIPAN TOIVO: Juoksi 2. ulkona. Oli hetken pussissa puoli kierrosta ennen maalia. Nousi 3. radalle loppukaarteessa. Ei vakuuttanut. 
KANJONIN KULTA: Taipui pahoin kuolemanpaikalta.
LOIKKAR: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.
PÄIVÄN POKERI: Poissa.

Lähtö 9 
Väliajat 11,0-16,5-18,5-12,5

MARSCHALL MATCH: Varma voitto keulapaikalta. 
SAHARA PEYOTE: Pudotti toiselta ilman vetoapua 1. takasuoran alussa johtavan kantaan. Nousi kuolemanpaikalle 1200 jäljellä. Vahva esitys. 
SAHARA TRUE LIES: Juoksi 3.-2. sisällä. Ei päässyt lopussa tulemaan sujuvasti.
CLUB NORD YANKEE: Pakitteli alussa taustalle. Juoksi lopulta 3. sisällä. Nousi toiselle viim. kaarteen lopussa. Voittosumman puolesta kilpaili hurjassa porukassa. 
STONECAPES SPARROW: Juoksi 3.-4. ulkona. Nousi viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kiri ei täysin lähtenyt kantamaan. Pudotti loppukaarteessa toiselle ja tuli kohtalaisesti perille. 
COMBATANT MOTION: Nousi sisältä toiselle ilman vetoapua 700 juostuna. Sai selän eteen 1200 jäljellä. Oli loppukaarteessa pussissa. Käänteli 200 ennen maalia 4. radalle ja lopetti asiallisesti. 
FIRST CLASS LADY: Laukkasi jo ennen auton irtoamista ja putosi porukasta. Juoksi hännillä toista rataa. Käänteli viim. kaarteen lopussa selässä 4. radalle ja maalisuoralla aivan ulos. Tuli vahvasti perille. Viim. 700 m 10,5. 
TINGALING: Juoksi 4.-5. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Hakeutui viim. kaarteen lopussa 4. radalle. Aivan vahva kiri mahdottomista asetelmista. Viim. 600 m 10,6. 
QVIDJA'S AAPO: Kohosi 5. sisältä 2. ulos 700 juostuna. Jatkoi etusuoralla 3. ulkona. Lähti 3. radalle viim. takasuoralla. Kiri tyssäsi maalisuoralla turhan paljon.
STONECAPES SETH: Laukka 1. takasuoran alkuun. Hylättiin.
RIVER KING: Poissa.

Lähtö 10 
Väliajat 18,5-19,5-18,0-11,5

ANOTHER TRIAL: Painosti johtavaa 1. takasuoralla ja painui keulaan 550 juostuna. Irtosi lopussa vakuuttavaan voittoon. 
BLUE MAX INN: Matkasi toista rataa ilman vetoapua. Puristi lopussa kakkoseksi. 
PIECE OF GLORY: Johti alkumatkan. Jatkoi 2. sisällä 550 juostuna. Mukava avaus uralle nappireissulla. 
IBN BATTUTA: Lähti 3. ulkoa 600 jäljellä selässä 3. radalle. Pudotti loppukaarteessa toiselle. Kohtalainen suoritus. 
LUCAS LA RENTA: Hyökkäsi 2. ulkoa 600 jäljellä. Kohtalainen esitys. 
NAJIM: Juoksi 2.-3. sisällä. Taipui loppukurvissa. 
MR BIG MONEY: Matkasi 3.-4. sisällä. Jo varhain lievissä vaikeuksissa.