Keskiviikko-ravit - Raviliiga-hevonen "vieraspelissä"

15.01.2020 18:00

Keskiviikko-ravit - Raviliiga-hevonen "vieraspelissä"

Täysipainoiset keskiviikkokisat

Vuodenvaihteen kovin hevospula vaikuttaa olevan takana, sillä näissä raveissa on ilahduttavan täydet lähdöt. Viidentoista hevosen kiinnostava Tammatähti huipentaa ravi-illan.

Joulunpyhien tienoilla monet hevoset rokotettiin ja ne saivat muutenkin hetken hengähtää, mikä näkyi jonkin aikaa käytännössä kaikkien ravien osallistujamäärissä. Nämä keskiviikkoravit ajetaan Lahden ja Tampereen lauantairavien välissä, mutta hevosia tuntuu nyt onneksi riittävän joka paikkaan ja eri sarjoihin.

Illan viimeisenä lähtönä ajettavassa kylmäveristen Tammatähdessä mittelee hyviä nousevia hevosia, jotka tekevät tuloaan tammahuipulle. Naputus voitti uudenvuodenpäivänä Vermossa, mutta se joutuu lähtemään neljänkymmenen metrin takamatkalta kuten toinenkin kovakuntoinen menijä Vuvuzela. Edempää lähtee mm. kolminkertaisen ravikuningattaren Saaga S:n pikkusisko Milrid.

Seitsemännessä lähdössä asetelmista tekee mielenkiintoisen se, että uudenvuodenpäivänä Vermossa voittanut kovakuntoinen Amazing Warrior arvottiin hankalalle lähtöpaikalle. Sitä haastavat 2620 metrin kisassa ainakin Tapio Mäki-Tulokkaan kaksikko Double RevengeReal Red sekä Vermon ratatallien hyväkuntoiset menijät Cocktail Princess ja Mister Lane.

Raviliiga-hevonen saapuu ”vieraspeliin”. Ensimmäistä kertaa Vermossa kilpaileva Royal Date on Lappeenrannan ja SaiPan yhteinen Raviliiga-hevonen, jonka omistus on jaettu tuhanteen osuuteen. Viime aikoina hyviä sijoituksia napannut tamma sai ainakin hyvän lähtöradan illan viidenteen lähtöön.

Raviliiga-hevosista muutamat ovat talvitauolla valmistautumassa kesän kisoihin, mutta muutamat kilpailevat myös talvella tuoden mukavasti lisäväriä ja seurattavaa isolle väkimäärälle.

Viime vuoden Vermon-menestyjiä palkitaan tänään, ja tulevana lauantaina ravivuoden parhaat saavat palkintonsa ravigaalassa Tampere-Talossa. Vermon kansainväliset tapahtumat olivat yleisöäänestyksessä ehdolla vuoden 2019 raviteoksi ja Raviliiga-ylpeytemme Mascate Match taas ehdokkaana vuoden hevoseksi. Viikonloppuna riittää jännitettävää!

Ravien aikataulu ke 15.1.

16.00 Portit avautuvat
17.00 Ravintola aukeaa
17.30 TotoTV-lähetys alkaa
17.40 A-ponien lähtö
18.00 TotoTV:n studiolähetys alkaa, suora T64-lähetys myös maksullisella C More Max:lla.
18.00 Lähtö 1 esittäytyy
18.07 Lähtö 1 starttaa
18.29 Lähtö 2
18.50 Lähtö 3
19.15 Lähtö 4 Toto64-1
19.35 Lähtö 5 Toto64-2
19.55 Lähtö 6 Toto64-3, Toto4-1
20.15 Lähtö 7 Toto64-4, Toto4-2, Troikka
20.30 Lähtö 8 Toto64-5, Toto4-3, Päivän duo -1
20.45 Lähtö 9 Toto64-6, Toto4-4, Päivän duo -2, Troikka

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

15.1.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Systeemien tukipilareina toimii kaksi viime aikoina lähes liukuhihnalta voittanutta hevosta, joiden kummankin uskotaan juoksevan johtopaikalla. Avauskohteessa 2 FOUNTAIN DYNAMITE pääsee liikkeelle loistopaikalta, mistä keulaan pääsy vaikuttaa selviöltä. Eturivin hevosista Wonder Woman on sekin nopea avaaja, mutta tuntuisi melkoisen oudolta, mikäli sillä ei haluttaisi ajaa Fountain Dynamiten takaa 2. sisältä. Mikäli Fountain Dynamite jatkaa tasollaan, ei se ilman hurjaa ylivauhtia ole johtopaikalta lyötävissä. Niin kovia suorituksia Annamari Vesalan valmennettava on viime starteissaan jatkuvasti tehnyt. Ei Fountain Dynamite ole toki millään tavoin keulariippuvainen, mutta keulasta kaikki olisi yksinkertaisinta. Samat sanat pätevät neljännen kohteen läpivarmaan 8 AMAZING WARRIOR. Se aloitti kautensa tyylipuhtaalla Vermon keulavoitolla, ja kasiradan lähtöpaikasta huolimatta ruuna on taas todennäköinen keulahevonen. Reipas tempo antaisi erityisesti Cocktail Princessille mahdollisuuden, mutta muussa tapauksessa Seppo Mäntyniemen valmentama Amazing Warrior on vahvoilla.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 2 (7,4)
T64-2: 5,8,9,4,2 (3,11)
T64-3: 10,1,6 + 7,9,8 (2,5)
T64-4: 8 (3,4)
T64-5: 5,1,7,4,2 + 3,8,12,10 (6,9)
T64-6: 15,14 + 6,9,10,4,12,13 (11,2)

Pieni systeemi 150 riviä, hinta 15 euroa.
Suuri systeemi 1728 riviä, hinta 172,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 9 B) 3-1-10-6-5-7-8-2-11-4
REPO MAN – ALBINO KING – MAX MILI – FIRST GONNA FLY

Keskiviikkoillan avauslähdössä A-hevoseksi nostetaan 3-vuotias 9 REPO MAN. Se ei riittänyt kivikovissa 2-vuotislähdöissä, mutta kehityskäyrä osoitti koko ajan oikeaan suuntaan. Eiköhän kehittymistä ole tapahtunut edelleen, ja nyt tehtävä vaikuttaa muutenkin aiempaa sopivammalta. Paalulta matkaan pääsevät 3 ALBINO KING ja 1 MAX MILI ovat tosin vaikeita arvioitavia, sillä kummankin koelähdöstä on jo kulunut aikaa. Albino King suoritti koelähtönsä marraskuussa ja Max Mili jo toukokuussa. Albino King laukkasi omassa koelähdössään alussa pahoin, mutta kulki jatkossa raskaalla radalla ihan mukavasti. Maalilinjan Juuso Holttisen valmennettava ylitti kakkosena. 10 FIRST GONNA FLY on napannut kaksi peräkkäistä kakkossijaa, ja muutenkin ori vaikuttaisi olevan starttien myötä lievässä nousuvireessä. Viimeksi Turussa First Gonna Fly kamppaili tiukasti voitosta, vaikka taivalsi viimeiset 1100 metriä johtavan rinnalla. 6 CANKUS WILD KISS eteni Forssassa johtopaikalle 1500 jäljellä ja jaksoi kohtuullisesti kolmanneksi. Muita pelihevosia ovat kauden avauksessaan Kuopiossa 2. sisältä hyväksyttävästi kakkoseksi tuikannut 5 CRANESBILL BOOZER sekä Kouvolassa 4./3. sisältä loppusuoralla totoon kirinyt 7 TONIC JEWEL.

Lähtö 2.

RANKING
A) 12-2-4-5-8 B) 1-3-10-7-6-11-9
MY WAYS NOT YOURS – FLAVIANO – PINK DYNAMITE – HOW HIGH THE MOON

Illan toisessa lähdössä viisi hevosta kohoaa muun porukan yläpuolelle. 12 MY WAYS NOT YOURS on selvähkö ykkösrankkaus, mutta muiden A-hevosten rankingjärjestys voisi olla toisenlainenkin. My Ways Not Yoursin viime kauden päätöskisa pilaantui laukkaan johtavan rinnalta ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, mutta sitä ennen alla oli kolme peräkkäistä kaksarisijaa tähän lähtöön hyvinkin riittävillä suorituksilla. 2 FLAVIANO starttasi marraskuussa taukonsa jälkeen kahdesti, ja molemmilla kerroilla tuloksena oli totosija. Viimeisimmässä kilpailussaan Flaviano jäi ykkösradalta ensin 4. sisälle, mutta haki johtopaikan itselleen 1500 jäljellä ja hallitsi tämän jälkeen sopivaa lähtöä oikein varmaan tyyliin. Nyt alla on taas jonkin verran taukoa.  4 PINK DYNAMITE kiri Joensuussa 4. ulkoa mukaan kärkirintamaan, mutta joutui tyytymään neljänteen sijaan. Koska hylkäys olisi tiennyt koelähtöön joutumista, ei Janne Räisänen uskaltanut ajaa riskillä. Vaikutti siltä, että riskillä ajaminen olisi tiennyt joko voittoa tai hylkäystä. Nyt Pink Dynamitella on startti alla, eikä tällä kertaa ole pelkoa koelähtöön joutumisestakaan. 5 HOW HIGH THE MOON on napannut kolme kaksarisijaa putkeen, ja muutenkin kehityskäyrä vaikuttaa tällä hetkellä oikeankaltaiselta. Viimekertainen Kouvolan kakkossija tuli keulasta, ja keulapaikka lienee nytkin Jarmo Saarelan tähtäimessä. 8 RIM BAY ORCHID hävisi viimeksi Turun Tammasarjassa 2. sisältä vain kolmella voitolla uransa aloittaneelle Motivated Secondille.

Lähtö 3.

RANKING
A) 3-7 B) 1-9-11-10-4-12-6-2-8-5
ISSAKAN VALO – PIPAREEMO – HETKU – KEMPPELI

Kolmannessa lähdössä 5-vuotias 3 ISSAKAN VALO tavoittelee tiukasti kolmatta peräkkäistä voittoaan. Viimeksi Kouvolassa Raineri Puikkosen valmennettava punnersi johtavan rinnalta väkisin ykköseksi ohi keulassa juosseesta Pertti Puikkosen valmentamasta ja ajamasta Trollesta. Mikäli Issakan Valon päivän kilpailuhuumori on kohdallaan, on ruuna ravia polkiessaan vahvoilla miltä juoksupaikalta tahansa. Lähtökohtaisesti keskipitkän matkan pitäisi olla vain eduksi. 7 PIPAREEMO on lähdön toinen A-hevonen. Se ei ollut viimeksi yhtään huonompi kuin edelliskerran kakkossijassaan. Vastus vain oli paljon kovempi, eikä kirivaihekaan mennyt 4. sisältä sujuvasti. Nyt porukka on taas selvästi viimekertaista helpompi, joten ravilla Pipareemolta pitää odottaa hyvää panosta. 1 HETKU on aloittanut uransa mallikkaasti. Viimekertainen Vermon kakkossija tuli 2. radalta ilman selkää. Rahantulon myötä sarjat kovenevat kaiken aikaa, mutta kehityskelpoinen ruuna voi silti menestyä. 9 KEMPPELI kohdalla kilpailumotivaatio ratkaisee kaiken. Kyvyt kyllä riittävät kärkisijoista ottelemiseen, mutta ruuna ei tahdo laittaa itseään täysillä likoon. Joulukuussa Vermossa Kemppeli hyökkäsi kaukaa viimeiseltä 700 jäljellä ja nousi kakkoseksi kulkemalla loppumatkan 27,8-vauhdilla. Kemppeli oli tosin kirinyt jo ykköseksikin, mutta hidasti lopussa sen verran, että jäi toiseksi. 11 KARHOTTI on erittäin epävarma, mutta joka tapauksessa keskipitkä matka suosii. 10 KASTEHELMENI kilpailee hienossa totoputkessa.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 2 B) 7-4-3-6-1-10-9-5-11-8
FOUNTAIN DYNAMITE – BWT BAYERN – ROOFER – THE RECTOR

Toto64-peli käynnistyy amatöörivalmentajien lähdöllä. Lähdöstä löytyy koko ravien todennäköisin voittaja. 2 FOUNTAIN DYNAMITE on tehnyt viime starteissaan pelkästään kanuunajuoksuja, ja uran seitsemäs ykkössija vaikuttaa enemmän kuin todennäköiseltä. Fountain Dynamite lienee lopullinen keulahevonen, minkä jälkeen se ei ole normaalina yhtään järkevän matkavauhdin jälkeen lyötävissä. 7 BWT BAYERN on tehnyt Juha Jokisen käsistä pelkästään hyviä suorituksia. Kyseessä on hyvä kirihevonen, mutta näistä asetelmista Fountain Dynamiten kukistaminen on kuitenkin haastavaa. 4 ROOFER aloitti kautensa mallikkaalla suorituksella. Ruuna pääsi 4. sisältä 3. sisälle vajaat 1200 jäljellä ja spurttasi lopussa pontevasti taisteluun kakkossijasta. Ravilla Roofer kamppailee taas tiukasti totosijoista. 3 THE RECTOR voi saada hyvän juoksun. On syytä noteerata, että toissakertaisesta Kouvolan startista puuttuu x-merkintä ja viimeksi juoksu meni muuten vain pieleen. 6 HELLO GARFIELD nappasi joulukuussa kaksi peräkkäistä totosijaa sen verran positiivisilla suorituksilla, ettei totosija tulisi nytkään yllätyksenä, vaikka vastus koveneekin. 1 SPEAK OF THE DEVIL kilpailee tasaisen hyvässä vireessä. Se kuitenkaan tuskin onnistuu nappaamaan Fountain Dynamiten selkään, vaan sinne juoksupaikalle on vahvasti ehdolla 5 WONDER WOMAN.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 5-8-9-4-2 B) 3-11-6-10-7-1-12
RARITY RED – ROCKTOWN INSPECTOR – QUE TAL – GRAINFIELD EMMA

Toisessa Toto64-kohteessa A-ryhmään kelpuutetaan kaikkiaan viisi valjakkoa. Ykkösvihjeeksi kohoaa kaksi voittoa allaan starttiin lähtevä 5 RARITY RED. Sen viimekertainen Vermon voitto tuli 700 metrin kirillä 3. ulkoa, ja Turun ykkössija irtosi johtopaikalta. Rarity Red ei ole vielä täysin ravivarma, mutta ravilla sillä on oikein hyvät menestyssaumat. 8 ROCKTOWN INSPECTOR hävisi viimeksi johtopaikalta kalkkiviivoilla edellä mainitulle Rarity Redille. Kouvolan voitto tuli johtavan rinnalta ensimmäiset 600 metriä kolmatta rataa kiertäen. 9 QUE TAL on aloittanut uransa kolmella totosijalla, ja ori kehittyy kaiken aikaa. Viimekertainen Turun kolmossija tuli rehdillä suorituksella 2. radalta ilman selkää. 4 GRAINFIELD EMMA ei ota vielä hommaa ollenkaan tosissaan, mutta silti menestystä tulee jatkuvasti. Tamma on menestynyt niin keula- kuin selkäjuoksuilla. Viimekertainen Forssan voitto tuli johtopaikalta korvia pyöritellen. 2 ROYAL DATE kiri perjantaina Kouvolassa joukon hänniltä mukavasti kakkoseksi. Ylivauhtinen juoksu suosi, mutta tuli tamma itsekin viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin 14,4-vauhdilla. Kehityssuunta vaikuttaa tällä hetkellä oikealta, ja lähtöpaikkakin on mitä mainioin. Revitysmerkkejä ovat Teivossa vajaan kahden kuukauden tauolta 3. ulkoa juosten maaliin tullut 3 ASHLEY MAN sekä urallaan jo Vermossa voittamaankin ehtinyt 11 JETSET VICE, jonka osakkeita laskee huono lähtöpaikka.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 10-1-6 B) 7-9-8-2-5-3-4 C) 12-11
STONEISLE QUERIDA – DAISY NASH – BOURBON SHARK – ZAVENUE

Toto4-peli käynnistyy enintään 9 500 euroa tienanneiden lämminveritammojen lähdöllä. Siinä A-ryhmään erottuu selvästi kolme hevosta. 10 STONEISLE QUERIDA on kilpaillut urallaan kaksitoista kertaa ja napannut näistä hienosti kymmenen totosijaa. Voittoja on tullut kuusi. Viimeksi Turussa Stoneisle Queridan oli tyytyminen 4. ulkoa kakkossijaan, vaikka viimeiset 600 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 12,7-vauhdilla. 1 DAISY NASH päätti viime kautensa Forssan keulavoittoon ja tämä kausi käynnistyi Vermon keulakakkosella. Suoritukset ovat olleet hyviä, mutta molemmilla kerroilla ylienergisyys on kuitenkin vienyt voimia. Todennäköisesti lähtönopeus riittää nytkin johtopaikan ottamiseen, mutta mahdollinen ylikierroksilla käyminen on kyllä riskitekijä. Mikäli Daisy Nash ei tuhlaa voimiaan ylimääräiseen, on tämä lähtö täysin voitettavissa. Jo viimeksi Vermossa voittoon punnertanut 6 BOURBON SHARK on sitten kolmas kova voitontavoittelija. Tamma saa tällä kertaa ohjiinsa maamme viime kauden voitokkaimman kuskin Santtu Raitalan. 7 ZAVENUE on epäluotettava suorittaja, mutta hyvänä päivänään tamma olisi mahdollinen yllättäjä. Zavenue pääsee reippaasti liikkeellekin. Marraskuinen Mikkelin kakkossija tuli johtavan rinnalta. 9 CHARMING APRIL nappasi viimekertaisen Vermon kolmossijansa 2. radalta ilman selkää. 8 SAPTA RISHI kukisti viime voitossaan Bourbon Sharkin, mutta silti lähtökohtaisesti jo totosija olisi oikein hyvä saavutus.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 8-3 B) 4-10-6-12-11-9-7-1-2
AMAZING WARRIOR – COCKTAIL PRINCESS – MISTER LANE – DOUBLE REVENGE

Ravien ensimmäisessä troikkalähdössä suosikin paineet niskaansa saa jatkuvasti edukseen esiintynyt 8 AMAZING WARRIOR. Taulun ainoassa tappiojuoksussa Amazing Warrior ei saanut keulasta voittaneen Callela Einsteinin takaa edes mahdollisuutta ohitusyritykseen. Callela Einstein oli maamme viime vuoden voitokkain hevonen, joten sille ei ole muutenkaan häpeä hävitä. Kausi 2020 käynnistyi Vermon hallitulla keulavoitolla. Lähtö näyttää siltä, että kasiradan paikasta huolimatta Amazing Warrior edennee nytkin keulaan. Mikäli Amazing Warrior saa tehdä johtopaikalla oman juoksunsa, on sen ohittaminen todella vaikeaa. Mikäli matkalla pidettäisiin tempoa tai Amazing Warrior ei yllättäen pääsisikään johtopaikalle, olisi 3 COCKTAIL PRINCESS erittäin realistinen voittajakandidaatti. Cocktail Princess on arkinen avaaja, mutta loppua se kirii yleensä vahvasti. Niin viime keskiviikkonakin kiriessään avoimessa tammalähdössä keulassa peräkkäin juosseiden Ice Winen sekä Meritin jälkeen kolmanneksi. 4 MISTER LANE on jo pidemmän aikaa kilpaillut hyvässä vireessä ja on selkeä kolmosrankkaus. 10 DOUBLE REVENGE voitti viimeksi Forssassa oikein varmasti päästyään etenemään takamatkasta huolimatta sovinnolla johtopaikalle jo 1500 metriä ennen maalia. Tällä kertaa juoksusta tulee haastavampi. Kun vastuskin on kovempi, on voiton uusiminen tiukassa. 6 REAL RED voitti viimeksi Forssassa keulasta saatuaan vetää matkalla rauhallista tempoa. Juoksun luontuessa tammalla on täydet totosaumat.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5 B) 1-7-4-2-3-8-12-10-6-9-11
CONFIDENCE MAN – ROWHILL’S KILLER – VISIONNAIRE – ZIZZY HIGHNESS

Duon avauskohteessa A-hevoseksi kohoaa 5 CONFIDENCE MAN, joka viimeksi Kouvolassa vihdoin sai ansaitsemansa uran avausvoiton lukuisten hyvien kakkossijojen seuraksi. Confidence Man kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle kierros jäljellä, painui kärkeen 450 jäljellä ja jatkoi oikein varmaan voittoon. Tätä edeltäneessä Vermon kisassa Confidence Man pääsi 4. ulkoa 3. ulos 600 jäljellä ja kiri loppusuoralla hyvin kakkoseksi vain keulasta voittaneelle Crazemanille häviten. Taakse jäi muun muassa Driverlanen kaltainen menijä. Confidence Man pystyy tekemään itse juoksunsa, eikä olisi mikään maailman suurin ihme, vaikka ruuna pääsisi etenemään lopulta jopa johtopaikalle. 1 ROWHILL’S KILLER kehittyy kaiken aikaa. Viimeksi Jyväskylässä se säesti 2. ulkoa mukavasti edestään voittanutta Glide On Firea. 7 VISIONNAIRE on aloittanut taukonsa jälkeen kolmella totosijalla. Viimekertaisessa Vermon kolmossijassaan ruuna siirtyi 4. sisältä 3. ulos 900 jäljellä ja kiri viimeiset 700 metriä kolmatta rataa pitkin peräti 11,9-kyytiä. Visionnaire on varsin vauhdikas avaaja, ja se voi päästä seiskaradaltakin hyviin asemiin. 4 ZIZZY HIGHNESS on tasaisen varmassa vireessä ja on juoksun luontuessa hyvinkin mahdollinen totohevonen. 2 DONT PRESS SEND sijoittui lauantaina Lahdessa kolmanneksi päästyään etenemään suosikkina 3. sisältä suosiolla johtopaikalle 1300 jäljellä. 3 LOCAL TIME, 8 HIDALGO BOKO, 12 HOLY JACK ja 10 SAHARA HOT MAMA ovat revitysmerkkejä.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 15-14 B) 6-9-10-4-12-13-11-2-5-1-8-3-7
VUVUZELA – NAPUTUS – M.A. PISTE – VAROITUS

Ilta päättyy suomenhevostammojen tasoitusajoon, missä suosikkikaksikko lähtee matkaan 40 metrin takamatkalta lähdön isoimmilla numeroilla. 15 VUVUZELA ja 14 NAPUTUS ovat molemmat vahvoja tammoja, jotka pystyvät tekemään itse juoksunsa, ja tämän tason lähdössä kaksikon pitäisi kyllä pystyä nykyvireessään kiertämään näistäkin asetelmista kärkitaistoon. Kummankin kohdalla laukkariski on tosin konkreettinen. Vuvuzela eteni viimeksi Lahdessa kakkossijalta kärkeen ensimmäisen kaarteen alussa, minkä jälkeen hallitsi suvereenisti. Viime aikoina ravi on maittanut, ja alla onkin neljä peräkkäistä kakkossijaa. Laukan uhka on siis kuitenkin edelleen olemassa. Naputus hyökkäsi kauden avauskilpailussaan Vermossa 2. ulkoa 600 jäljellä ja punnersi kalkkiviivoilla väkisin ykköseksi ohi keulassa juosseesta suursuosikki Larsmanista. 6 M.A. PISTE aloittaa B-ryhmän. Se nappasi toissakertaisen Vermon voittonsa kierrettyään 3. ulkoa johtavan rinnalle kierros juostuna. Arto Laaksonen halunnee ajaa nytkin vapaata rataa joko keulassa tai johtavan rinnalla. 9 VAROITUS oli kauden aloitusstartissaan paljon sijoitustaan parempi. Mikäli Jouni Heimala olisi pysynyt suojatillaan ensimmäisellä takasuoralla 3. sisällä, olisi Varoitus voinut otella jopa totosijoista. 10 B. VIOLETTA pystyy tekemään itsekin juoksuaan. 4 MILRID on tähän paikkaan arvoitus, sillä tamma ei ollut viime kauden päätöskisoissa parhaimmillaan. Myös 12 LAKSIN LYYTI ja 13 VEKTORIA huomioidaan revityksessä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 10,1,6 + 7,9,8 (2,5)
T4-2: 8 (3,4)
T4-3: 5,1,7,4,2 + 3,8,12,10 (6,9)
T4-4: 15,14 + 6,9,10,4,12,13 (11,2)

Pieni systeemi 30 riviä, hinta 6 euroa.
Suuri systeemi 432 riviä, hinta 86,40 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

5
15,14,6,9,10,4,12,13

Yhteensä 8 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

8
3,4
kaikki

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

15,14
15,14,6,9,10,4,12,13
15,14,6,9,10,4,12,13

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

Lähtö 1

Väliajat 16,0-23,5-22,5-17,5
CRANESBILL BOOZER: Nousi 2. sisältä toiselle ilman vetoapua etusuoralla. Runttasi ykköseksi. 
FIRST GONNA FLY: Juoksi 6.-5. sisällä. Nousi 1200 jäljellä 2. ulos. Jatkoi pian 3. ulkona. Käänteli 3. radalle 600 ennen maalia ja kiri mallikkaasti. Hävisi täpärästi. Viim. 600 m 16,4. 
TONIC JEWEL: Nousi 5. sisältä 2. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Sai etusuoralla selän eteen. Ei käännellyt loppumatkasta 3. radalle. Ei päässyt tulemaan sujuvasti lopussa.
ALBINO KING: Sai vetää keulassa maltillista tahtia. Pehmeä lopussa. 
PRIMA BALANCE: Alku 3. sisällä. Jatkoi 2. sisällä etusuoralla. Pitkään pussissa. Tuli kohtalaisesti tilaa saatuaan.
GABRIELA KOKS: Matkasi 4.-3. sisällä. Alkoi taipua loppukaarteessa. 
CANKUS WILD KISS: Laukka 1. kaarteeseen.
MAX MILI: Lähtölaukka. Hylättiin.
ISTO: Laukka 1. kaarteessa. Hylättiin.
INVISIBLE BEATER: Laukka lähtösuoralla. Hylättiin.
REPO MAN: Poissa.


Lähtö 2

Väliajat 18,0-20,5-18,5-15,0
MY WAYS NOT YOURS: Lähti lujaa ja eteni vauhdilla 1. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Painosti johtavaa ja painui keulaan 450 juostuna. Vakuuttava voitto. 
RAHANJA: Nappireissu 3. sisällä. Nousi toiselle loppukaarteessa ja käänteli 3. radalle 200 jäljellä. Mukavasti perille ja kakkoseksi. 
FLAVIANO: Alku toisella ilman vetoapua. Juoksupaikka lopulta 3. ulkona. Käänteli 700 jäljellä 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua puoli kierrosta ennen maalia. Polki aivan hyvin perille. Viim. 700 m 15,1. 
EMPTYBROOK: Matkasi 4. sisällä. Nousi loppusuoralla toiselle. Tuli tasaisesti. 
FIRST WILD: Avasi keulaan. Sai 1. takasuoran alussa hetken prässiä ja jatkoi sitten 2. sisällä. Taipui vähän maalisuoralla. 
RIM BAY ORCHID: Lähti 4. ulkoa 700 jäljellä selässä 3. radalle. Kiri tasaisesti. 
HOW HIGH THE MOON: Nousi 3. sisältä toiselle 2. kaarteessa. Sai selän eteen 1250 jäljellä. Oli loppumatkasta kiinni väsyvän takana ja menetti täysin asemansa. Pudotti sisälle loppukaarteessa ja polki asiallisesti perille.
NO CHIP STEP: Juoksi 6. ulkona. Tasapaksua. 
RIM BAY FLEUR: Juoksupaikka 5. ulkona. Tasapaksu suoritus. 
PINK DYNAMITE: Laukkasi 1. takasuoran alussa sijalta kolme. Kiersi sitten 3. rataa, kunnes pääsi toiselle ilman vetoapua 1250 jäljellä. Taipui lopussa pahoin.
WIIPURI: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.
MAS CALYPSO: Poissa.


Lähtö 3

Väliajat 31,5-31,5-34,0-30,0
HETKU: Nousi johtavan takaa ahtaasti toiselle 1. kaarteessa. Eteni keulaan 400 juostuna. Sai prässiä 1600 jäljellä ja jatkoi pian 2. sisällä. Kohosi loppukaarteessa 2. ulos ja oli pussissa. Käänteli kolmannelle 150 ennen maalia ja kiri lujaa ehtien ykköseksi. 
ISSAKAN VALO: Laukkasi 1. kaarteessa ahtaassa tilanteessa. Eteni sitten 3. rataa johtavan ulkopuolelle 500 juostuna. Prässäsi kierros juostuna keulahevosta ja painui johtopaikalle puolitoista kierrosta ennen maalia. Hävisi täpärästi. Hyvä esitys. 
PIPAREEMO: Matkasi 3.-2. ulkona. Lähti 850 jäljellä 3. radalle ja eteni 650 ennen maalia toiselle ilman vetoapua. Sitkeästi perille asti. 
KEMPPELI: Matkasi 5. sisällä. Nousi 3. ulos 850 jäljellä. Lähti 600 ennen maalia selissä 3. radalle. Käänteli loppukaarteessa 4. radalle. Kelpo kiri neljänneksi. Lupaava esitys. Viim. 600 m 26,8. 
KARHOTTI: Lähti 3. ulkoa 850 jäljellä selässä 3. radalle. Jatkoi 3. rataa ilman vetoapua 650 ennen maalia. Punnersi aivan mukavasti. 
H.V. TUREKS: Lähti 4. ulkoa selissä 3. radalle 850 jäljellä. Aivan asiallinen esitys. 
KROMAUS: Käänteli 5. ulkoa 3. radalle vajaa kierros jäljellä. Eteen nousi hevosia. Hakeutui viim. takasuoran alussa 4. radalle. Laukkasi 650 jäljellä. Lopetti taustalla vielä mukavasti.
KASTEHELMENI: Juoksi 3.-4. sisällä. Nousi 850 jäljellä 2. ulos. Käänteli 3. radalle 450 ennen maalia. Pudotti jälleen toiselle loppusuoran alussa. Ei vakuuttanut lopussa. 
VILMAN VILPPI: Sai toisella radalla selän eteen 500 juostuna. Jäi jälleen ilman vetoapua 1500 jäljellä. Alkoi taipua viim. takasuoralla.
VIIPURIINA: Avasi keulaan. Jatkoi 2. sisällä 400 juostuna. Jatkossa paikka 3. sisällä. Laukkasi loppusuoralla. Hylättiin.
PUTJETTI: Laukkasi jo ennen lähtölinjaa. Hylättiin.
KOPSAHOVIN HUMMA: Laukka lähtökiihdytykseen. Keskeytti.


Lähtö 4

Väliajat 10,0-15,5-20,0-14,0
FOUNTAIN DYNAMITE: Eteni 1. takasuoralla vauhdilla toista rataa ja eteni keulaan 550 juostuna. Avaus venähti 1.10-vauhtiseksi. Oikein helppo voitto. 
ROOFER: Iski 3. ulkoa 2. kaarteessa ja eteni toiselle ilman vetoapua. Sitkeästi perille. 
WONDER WOMAN: Täräytti keulaan ja jäi vähän painamaan. Jatkoi 2. sisällä 550 juostuna. Avaus venähti 1.10-vauhtiseksi. Oli kiinni loppukaarteessa. Ei pystynyt aivan seuraamaan voittajaa loppumetreillä. Kelpo esitys kuitenkin. 
SPEAK OF THE DEVIL: Oli 3. sisällä pussissa loppukaarteessa. Pääsi nousemaan toiselle 200 jäljellä ja käänteli pian 3. radalle. Tuli mukavasti perille. 
MEMPHIS MINNIE: Juoksi 4. sisällä. Jatkoi loppusuoran 3. sisällä. Tuli tasaisesti. 
HELLO GARFIELD: Pakitteli 6. sisälle. Kohosi etusuoralla 6. ulos. Nousi viim. takasuoralla selissä 3. radalle ja edelleen loppukaarteessa 4. radalle. Polki hyvin perille saakka. Viim. 700 m 14,2. 
THE RECTOR: Juoksi 2.-3. ulkona. Hyökkäsi 800 jäljellä 3. radalle. Juuttui kiertämään ulos. Kiri ei kantanut perille asti. 
XAVIER K.A.: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Käänteli loppukaarteessa 4. radalle. Polki kohtalaisesti lopun. 
LE BLIXTEN: Juuttui alussa 3. radalle. Pääsi pudottamaan 2. ulos 400 juostuna. Jäi ilman vetoapua 150 metriä myöhemmin. Jälleen etusuoralla 2. ulkona. Sinnitteli kohtalaisesti. 
BWT BAYERN: Nousi 5. sisältä toiselle puoli kierrosta ennen maalia. Jatkoi 3. radalle 250 jäljellä. Jäi pussiin.
SCARLET COLLECTION: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Kiri katkesi hyvissä ajoin. Hakeutui hännillä maalisuoralla ulkoradoille ja polki kuitenkin kohtalaisesti perille muista jääneenä.
 


Lähtö 5

Väliajat 15,0-18,0-18,0-16,0
RARITY RED: Kiersi 3. radan kautta toiselle ilman vetoapua. Painui keulaan 500 juostuna. Hallitsi varmasti perille. 
GRAINFIELD EMMA: Väkevä suoritus toiselta ilman vetoapua. 
ROYAL DATE: Sai keulat 1. kaarteessa. Jatkoi 2. sisällä 500 juostuna. Kelpo kolmas. 
JETSET VICE: Matkasi 3. sisällä. Hakeutui loppukaarteessa ulospäin ja nousi 4. radalle 250 ennen maalia. Kiri ihan mukavasti. 
HILA'S ELTON: Juoksupaikka 4. ulkona. Pudotti 4. sisälle 500 jäljellä. Jatkoi loppukaarteessa 3. sisällä. Ajautui hetkeksi pussiin loppusuoralla. Nousi toiselle 100 ennen maalia. Tuli vain tasaisesti. 
QUE TAL: Hyökkäsi 2. ulkoa 700 jäljellä. Kiri ei kunnolla kantanut. 
ROCKTOWN INSPECTOR: Lähti 3. ulkoa 700 jäljellä selässä 3. radalle. Paras veto alkoi hiipua loppukaarteessa. Kohosi maalisuoralla ulkoradoille ja tuli kohtalaisesti perille.
GOODY COMET: Matkasi 4. sisällä. Ei vakuuttanut. 
MAGIC MERLIN: Ei esittänyt erikoista 5. sisältä. 
ASHLEY MAN: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Eteni etusuoralla 6. sisälle. Sinnitteli loppumatkan kohtalaisesti porukan hännillä. 
EASY BIRDLAND: Piti keulat mutta laukkasi 100 juostuna. Hylättiin.
CLASSIC GUY: Poissa.


Lähtö 6

Väliajat 12,0-14,5-17,5-18,0
DAISY NASH: Puolusti helposti johtopaikan. Jäi painamaan ja veti lähtöä 30 metrin erolla seuraavaan. Vaikka askel hieman painoikin loppumatkasta, lopetti kuitenkin hyvin. 
STONEISLE QUERIDA: Juoksi 2.-3. ulkona. Käänteli 3. radalle 550 jäljellä ja polki asiallisesti kakkoseksi. Hieman paras veto hyytyi loppusuoralla. Vim. 700 m 17,0. 
GABRIELLA LA RENTA: Pääsi pudottamaan 1. kaarteen alussa 2. sisälle. Matkasi toisena sisärataa välimatkan päässä johtavasta. Kohosi lopussa toiselle. 
SAPTA RISHI: Nousi 4. ulkoa 1200 jäljellä 3. radalle. Juuttui ulos kiertämään. Alkoi taipua loppumatkasta ja pudotti sisemmälle. Ei kuitenkaan luovuttanut täysin. Piti vauhtinsa keulapään hiljentäessä ja nousi lopussa neljänneksi. 
CHAMPAGNE BATH: Sai toisella radalla selän eteen 600 juostuna. Edessä matkannut laukkasi etusuoralla. Jäi jälleen ilman vetoapua. Taipui lopussa. 
HILARIOUS HANGOVER: Matkasi 4. sisällä. Ei esittänyt mitään. 
IN COOKIE BOOGIE: Vaisu 5. sisältä. 
BOURBON SHARK: Juuttui alussa kiertämään 3. rataa. Eteni toiselle ilman vetoapua, mistä laukkasi kierros jäljellä. Hylättiin.
CHARMING APRIL: Kohosi 3. sisältä kierros jäljellä toiselle ilman vetoapua. Laukkasi 800 ennen maalia ja hylättiin. Ylitti vielä maalilinjan kuudentena lopetettuaan taustalla vauhdikkaasti.
DEAL BOOST: Poissa.
ZAVENUE: Poissa.
PHOENIX RIVER: Poissa.


Lähtö 7

Väliajat 13,5-18,0-16,5-15,5
AMAZING WARRIOR: Eteni johtopaikalle 250 juostuna. Sai rauhoittaa tosi paljon vauhtia. Oikein helppo voitto. 
MISTER LANE: Juoksi 3.-4. ulkona. Lähti 700 jäljellä selässä 3. radalle. Asiallinen kiri. 
MILLSTONE'S VIVID: Juoksi 5. ulkona. Jatkoi viim. takasuoralla 3. ulkona, mistä lähti selissä 3.-4. radalle 450 jäljellä. Aivan hyvin loppua. 
DREAMY CHIP: Matkasi 5. sisällä. Hyökkäsi loppukaarteessa 4.-5. radalle. Polki hyvin perille. Viim. 500 m 12,5. 
RATU ROYALE: Piti keulat ja jatkoi 2. sisällä 250 juostuna. Kohtalainen nappireissulla. 
REAL RED: Alku 3. rataa. Pakitteli sitten 6. sisälle, mistä nousi viim. takasuoralla toiselle. Käänteli loppumatkasta selissä 3.-4. radalle. Ei päässyt lopussa tulemaan täysin sujuvasti. Kelpo kiri. Viim. 700 m 13,6. 
BEATBOXER: Juoksi 2.-3. ulkona. Hyökkäsi 700 jäljellä 3. radalle. Kiri ei täysin kantanut. 
DOUBLE REVENGE: Lähti 4. ulkoa 1700 jäljellä 3. radalle ja eteni 200 metriä toiselle ilman vetoapua. Taipui loppusuoralla.
BWT ANGRYMAN: Ei vakuuttanut 3. sisältä. 
COCKTAIL PRINCESS: Alkumatka toista ilman vetoapua. Sai selän eteen 1500 jäljellä. Ei käännellyt koskaan 3. radalle ja tuli voimia tallella pussissa maaliin.
FINEST CHOCOLATE: Matkasi 4. sisällä. Lasketteli perille porukan takana. 
PUCE TANIC E.: Poissa.


Lähtö 8

Väliajat 12,5-16,0-16,0-16,0
ROWHILL'S KILLER: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Puristi ykköseksi väkevän esityksen päätteeksi. 
ZIZZY HIGHNESS: Kohosi 3. sisältä viim. takasuoralla 2. ulos. Pääsi nousemaan 3. radalle 200 jäljellä. Polki asiallisesti viime metrit. 
VISIONNAIRE: Eteni 1. kaarteen alussa johtopaikalle. Vähän pehmeä loppumetreillä. 
HIDALGO BOKO: Pakitteli kauas 6. ulos. Käänteli taustalla 3. radalle viim. takasuoralla ja eteni vauhdikkaasti. Nousi loppukaarteessa selässä 4. radalle. Edelleen 5. rata käyttöön 200 jäljellä. Mainio kiri. Viim. 700 m 13,1. 
LOCAL TIME: Juoksupaikka 2. sisällä. Nousi 150 ennen maalia toiselle. Nappireissu. Tasaisesti viime metrit. 
HOLY JACK: Matkasi 5.-4. sisällä. Kohosi 350 jäljellä 3. ulos ja oli vailla vapaata. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti lopussa.
OFELIA MICK: Juoksi 4.-3. sisällä. Tasainen suoritus. 
SAHARA HOT MAMA: Käänteli 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Edelleen 300 jäljellä 4. radalle. Aivan asiallinen kiri. 
CONFIDENCE MAN: Laukkasi 2. ulkoa viim. takasuoran alussa. Eteni sitten 3. rataa ja pudotti pääryhmän takana sisemmäs. Ajautui vetämättömiin selkiin ja hakeutui vielä lopussa ulkoradoille. Kunto vaikuttaisi pitävän. Viim. 600 m 13,1.
GRANITE: Tiputti 5. ulkoa sisälle 850 jäljellä. Tosi vaisu. 
DON DEFENDER: Lähtölaukka. Juoksi sitten 6. sisällä, mistä nousi 3. kaarteessa toiselle radalle. Vaisua loppumatkasta. 
DONT PRESS SEND: Käänteli 3. ulkoa 3. radalle viim. takasuoralla, mutta laukkasi viim. kaarteen lopussa. Hylättiin.
 


Lähtö 9

Väliajat 26,5-27,5-26,0-29,0
VUVUZELA: Pääsi hyvin liikkeelle ja eteni 2. kaarteessa 4. ulos. Käänsi kierros jäljellä selässä 3. radalle. Onnistui puikkaamaan vastustajan laukan myötä johtavan rinnalle viim. takasuoran lopussa. Jyräsi helposti ykköseksi. 
MILRID: Eteni johtopaikalle 300 juostuna. Hiukan pehmeä maalisuoralla. 
M.A. PISTE: Nousi 3. ulkoa etusuoralla 3. radalle. Juuttui kiertämään ilman selkää. Joutui laukkaavan häiritsemäksi puoli kierrosta ennen maalia ja menetti siinä metrejä. Punnersi sitkeästi loppuun saakka. 
B. VIOLETTA: Matkasi keskijoukoissa. Nousi toiselle kierros jäljellä ja käänteli 3. radalle 500 ennen maalia. Kiri loppumatkasta vahvasti ja nousi neljänneksi. 
NAPUTUS: Käänteli 1. takasuoralla 3. radalle. Laukkasi 1250 jäljellä. Polki sen jälkeen asiallisesti loppumatkan.
KIIRILLA: Juoksi 3. sisällä. Loppusuora oli tosi vaikea. 
HULLUDUUNARI: Matkasi keskijoukoissa. Ajautui loppumatkasta hetkeksi pussiin. Nousi 400 jäljellä 2.-3. radalle ja tuli tasaisesti perille. 
VEKTORIA: Juoksi keskijoukoissa. Tasapaksu. 
VENNELMON TYYNE: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä ja uudelleen vajaa kierros jäljellä.
LULUN LUPAUS: Nappireissu johtavan takana. Oikein vaisu. 
SATINKUTI: Vaisua suorittamista keskijoukoissa. 
PASSIKUVA: Laukka kiihdytykseen. Pääsi varsin sopivasti 2. ulos. Suurissa vaikeuksissa loppumatkasta. 
SUVILEI: Laukat kiihdytykseen ja 1. takasuoralla. Hylättiin liioista laukoista.
VAROITUS: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Painosti tiukasti johtohevosta, kun laukkasi 550 jäljellä. Ylitti maalilinjan kahdeksantena. Laukkaan saattoi palaa hyväkin sijoitus. Hylättiin.
LAKSIN LYYTI: Laukkasi 1250 jäljellä. Hylättiin.