Keskiviikko-ravit - ravit peruttu

27.02.2019 18:00

Keskiviikko-ravit - ravit peruttu

Vermon keskiviikkoravit 27.2. on peruttu. Lämpöaallon myötä rata sulaa niin epätasaisesti, että hevosille ei pystytä takaamaan turvallisia kilpailuolosuhteita. Koska ravien siirto lähialueen radoille ei ollut mahdollinen, ainoaksi vaihtoehdoksi jää ravien peruminen.

”Selvitimme jo tiistain aikana kaikkien lähiratojen tilanteen, mutta kellään ei ollut mahdollisuutta taata turvallisia olosuhteita. Hevosten turvallisuudesta ei voi tinkiä”, Vermon ratamestari Juha Keskimaunu korostaa.

Vermoon kannattaa kuitenkin tulla tänään keskiviikkona, sillä MM-hiihtojen kisakatsomo pyörähtää käyntiin klo 14.30 ravintola Ravillassa. Iivo Niskanen lähtee yhtenä suosikeista jahtaamaan kultaa 15 kilometrin hiihdossa.

Vermossa ravataan seuraavaksi ensi lauantaina 2. maaliskuuta. Loppuviikoksi on luvattu kylmempää ilmaa ja kaviouran pohjan jäätyessä olosuhteet ovat jälleen hyvät.

 

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

20.2.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Toto64-systeemit rakennetaan kahden tukipilarin varaan. Kierroksen todennäköisin voittaja löytyy heti avauskohteesta. 10 BISMARCK COMERY kohtaa viime Vermon voittojuoksua kovemman vastuksen, mutta kyllä uransa lupaavasti aloittanut ruuna vaikuttaa tähänkin tehtävään kyvyiltään niin ylivertaiselta, ettei edes takarivin lähtöpaikan sekä muita vähäisemmän rutiinin pitäisi haitata. Toiseksi varmaksi valikoituu päätöskohteen 13 MUSCLEMAN. Se oli viime keskiviikkona oikein rehti neljäs 2. radalta ilman selkää tämänkertaista selvästi kovemmassa tehtävässä. Muutenkin tämän kauden suoritukset ovat olleet hyviä. Mikäli kiihdytysvaihe voltin viitosradalta sujuu kunnialla, päässee Muscleman heti kovimman vastustajansa Deangelon etupuolelle. Kun vielä Deangelo palaa tauoltakin, on Musclemanilla hyvät mahdollisuudet kauden avausvoittoonsa. 

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT 

T64-1: 10 (7,8)
T64-2: 10,6,2,11,5 + 3,12,4,9 (1,7)
T64-3: 14,13,11,12,2,5 (9,8)
T64-4: 12,1 (4,9)
T64-5: 1,4 + 3,9,5,8,7,6,10,2
T64-6: 13 (9,1)

Pieni systeemi 120 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 1080 riviä, hinta 108 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 5-10 B) 3-9-1-6-13-7-4-12-14-8-2 C) 16-11-15
Q-REX OAK – NO VICE – EASY DIAMOND – MAIL FROM MARIGOLD 

Markku Niemisen tallista tuleva 3-vuotias 5 Q-REX OAK voi hyvinkin aloittaa uransa voitolla, mikäli voltin viitosrata ei aiheuta ongelmia. Ruuna hölkkäili joulukuisessa koelähdössään johtopaikalla mukavalla tyylillä päätöspuolikkaan sujuessa 18-vauhdilla. Myös 10 NO VICE on kelpo 3-vuotias, jota startit vievät koko ajan eteenpäin. 3 EASY DIAMOND on tosi vaikea veikattava, sillä uransa avaavan 4-vuotiaan koelähdöstä on jo paljon aikaa. Joka tapauksessa ruuna on hyväsukuinen ja tulee osaavalta valmentajalta. 9 MAIL FROM MARIGOLD ei olisi ollenkaan nolo peli sarjoihinsa, mutta valitettavasti hyppy on energisellä tammalla todella herkässä. 1 MORRIS ei vielä koelähdössä suuremmin säväyttänyt, mutta se saattoi hyvinkin terävöittää. Asetelmatkin ovat mainiot.

Lähtö 2.

RANKING
A) 10 B) 5-9-13-1-11-8-3-6-2-12 C) 4-7
TOSI VOIMA – PAJUNEITO – PYRKIVÄN VESKU – VILLIERI

10 TOSI VOIMA on aloittanut uransa hienosti. Kehityskäyrä osoittaa ylöspäin, ja Mika Mäkelän valmennettava on selkeä suosikki. Myös 5 PAJUNEITO, 9 PYRKIVÄN VESKU ja 13 VILLIERI ovat esittäneet viime aikoina hyvää kuntoa. Pajuneito ja Pyrkivän Vesku kohtasivat toisensa perjantaina Porissa, missä molemmat tekivät laukkojen jälkeen kovat esitykset. Tuossa startissa kyseinen kaksikko lähti matkaan samalta paalulta, kun taas tässä lähdössä Pajuneito saa 20 metrin etumatkan. Villieri on suosikkinelikosta ehdottomasti laukkaherkin, ja takamatkaakin on eniten. Vermon tuloksista 30. päivä tammikuuta puuttuu laukkamerkintä. 1 AATTO EEVERTTI ei olisi ollenkaan kyvytön, mutta se on kroonikkolaukkuri. Saa nähdä, onnistuuko ravilla pysyminen tauon jälkeen yhtään aiempaa paremmin.

Lähtö 3.

RANKING
A) 4-6-9 B) 1-8-5-3-7-12-2-10-11
OUR HOPE – LADY NIGHTINGALE – EASY RI – CAN’T BUY ME LOVE

Tammikuussa Teivossa 2. radalta ilman selkää ansaittuun voittoon jyrännyt 4 OUR HOPE kilpailee edelleen hyvässä vireessä, vaikkei totosijoja ole enää irronnutkaan. Kahdessa viime kilpailussa on jäänyt säästöreissujen jälkeen paljon voimia varastoon. Nyt Our Hope juossee keulassa tai 2. sisällä ja on todennäköinen menestyjä. 6 LADY NIGHTINGALE kilpailee mukavassa vireessä, joskin vinouden vuoksi laukkariski on edelleen olemassa. Tamma ei ole kovinkaan nopea avaaja, mutta sillä saatetaan silti ajaa aggressiivisellakin taktiikalla. 9 EASY RI on rehti suorittaja. Taulu on päässyt vähän turhankin koreaan kuosiin, mutta ilman muuta menestysputki voi saada edelleen jatkoa. 1 CAN’T BUY ME LOVE vaikuttaa nousuvireiseltä. 8 FASHION CLOUD ei ole kovinkaan nopea avaaja, mutta sillä on tapana parannella asemiaan kirivaiheessa.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 10 B) 7-8-12-2-6-4-1-5-9-3-11
BISMARCK COMERY – MAS CORY – LEEMARK’S GIULIO – DELTA RHYTHMN BOY

Heti Toto64-pelin avauskohteesta löytyy hyvä varmaehdokas. Muita selvästi vähemmän kilpailurutiinia omaava 10 BISMARCK COMERY kohtaa viime kertaa kovemman vastuksen ja joutuu lähtemään liikkeelle takarivistäkin. Silti lupaavasti uransa aloittanut ruuna vaikuttaa tähän tehtävään kyvyiltään niin ylivertaiselta, että toinen peräkkäinen Vermon voitto on haavereitta väkisinkin lähellä. 7 MAS CORY on haastajaryhmän kärkinimi. Se on parantanut hiljalleen otteitaan, ja kunnon onnistuminenkin roikkuu ilmassa. Viimeksi Lahdessa ruuna kiri 3. ulkoa ihan mukavasti neljänneksi. 8 LEEMARK’S GIULIO aloitti uransa tasaisilla suorituksilla, mutta on parantanut menoaan pikkuhiljaa startti startilta. Porin perjantainen välistartti sujui kuitenkin hieman tasapaksuissa merkeissä. Ruuna matkasi 5. ulkona, eikä meno tuntunut oikein maistuvan kirikierroksen alkupuolella. Lopulta Risto Väreen ajokki punnersi kuitenkin ihan rehdisti sisään, eikä se menettänyt maalisuoran muutamassa laukka-askeleessa mitään. 12 DELTA RHYTHM BOY ei löytänyt viime keskiviikkona 4. sisältä vapaata väylää. Voimia jäi selvästi varastoon. Piippuhyllyn lähtöpaikka heikentää mahdollisuuksia, muttei missään nimessä vie niitä kokonaan. Teivossa keulasta kolmanneksi jaksanut 2 WESTCOAST DEIMOS pääsee taas liikkeelle hyvistä asemista.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 10-6-2-11-5 B) 3-12-4-9-1-7-8
BADASS PETE – LANGEN’S AIRBORNE – ATHLETIC STYLE – DALTON HOSS

Toisesta Toto64-kohteesta löytyy useita realistisia voittajaehdokkaita. Ykköseksi rankataan 10 BADASS PETE. Se kiri kauden avauksessaan 4. sisältä muuten mukavasti, mutta laukkasi päätössatasella kolmanneksi edettyään. Kyseessä on hyvän moottorin omaava menijä, mutta ravin hajoaminen kirivaiheessa ei ollut kuitenkaan uran ensimmäinen kerta. 6 LANGEN’S AIRBORNE kiri viime Turun startissaan loppusuoraa selvästi lähdön kovinta kyytiä ja oli vielä ehtiä joukon hänniltä ykköseksi. Juoksun onnistuessa kaikki on mahdollista. 2 ATHLETIC STYLE on lähdön jokerikortti, sillä tauluaan kyvykkäämpi ruuna kokee mielenkiintoisen kuskinvahvistuksen. Lähtöpaikkakin on paras mahdollinen. On syytä muistaa, että joulukuinen Lahden kakkossija tuli vahvalla suorituksella johtavan rinnalta. Viime keskiviikkona Athletic Stylellä ajettiin kaksi hylkystarttia alla tosi passiivisesti, ja ruuna tuli hännillä voimissaan maaliin. 11 DALTON HOSS on tällä kertaa vaikea veikattava. Vermon kakkossija tuli oikein positiivisella suorituksella, mutta viimeksi Mikkelissä suoritus ei ollut yhtä hyvästä sijoituksesta huolimatta lainkaan samaa tasoa. Ruuna olisi nimittäin jäänyt johtopaikalta sopivassa tehtävässä peräti viidenneksi, mikäli kanssakilpailijat eivät olisi laukkailleet päätöspuolikkaalla. Kykyjensä puolesta Dalton Hoss on kyllä tähän lähtöön kovaa kaliiberia. 5 FREDDY K. on pitkän tauon jälkeen vaikea arvioitava. Sekin nostetaan viidentenä hevosena mukaan A-ryhmään. B-ryhmän aloittava 3 SCOTLAND YARD tuli viimeksi aivan kärjen imussa maaliin, eikä edes päässyt tulemaan loppumetrejä vapaasti. Ruuna ei kuitenkaan todennäköisesti pysty pitämään Wilds Diamondia kiihdytyksessä ulkopuolellaan, mikä vaikeuttaa ainakin voittoon asti yltämistä. 12 ESTELLE NORDIQUE kärsii huonosta lähtöpaikasta.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 14-13-11-12-2-5 B) 9-8-6-3-10-4-1-7-15
MORISON – VEKRAUS – OHIKIITÄVÄ – KARLO

Toto4-peli käynnistyy suomenhevosten Valtra Sisusarjalla. Mikäli avauskohteen voittaja ei löydy kuudesta A-hevosesta, puhutaan isosta yllätyksestä. 14 MORISON laukkaili viimeksi Turussa hylkäykseen, mutta vaikutti aivan yhtä hyvältä kuin kauden aiemmissa menestysstarteissaan. Pitkä matka suosii vahvaa menijää, jolla voi tehdä jo ajoissa ratkaisuja. Morison voitti tammikuisen Valtra Sisusarjan taivallettuaan viimeiset kaksi kierrosta johtavan rinnalla. 13 VEKRAUS pilasi kyseisessä lähdössä pelinsä pahaan lähtölaukkaan, mutta paikkasi erheensä hyvin ja nousi vielä viidenneksi. Viimeksi ruuna kierteli rehdisti kolmanneksi. Vekraukselle on iso etu, että se pääsee lähtemään yksin omalta paalultaan. Näin alkulaukan riski kutistuu minimiin. 11 OHIKIITÄVÄ ja 12 KARLO ovat vahvoja puurtajia, joille matka on ilman muuta plussaa. Tammikuun Sisusarjassa Ohikiitävä sijoittui johtopaikalta kakkoseksi ja Karlo 2. ulkoa kolmanneksi. Lauantaina Mikkelissä Ohikiitävä laukkasi päätöspuolikkaan alkaessa johtavan rinnalta. Laukkaan paloi todennäköisesti kärkipään sijoitus. 2 I.P. VAPARI on paalun todennäköisin menestyjä. Ori on kankea kiihdyttäjä, mutta rytmiin päästyään se jaksaa puurtaa. Yksi uran seitsemästä voitosta on tullut tältä pitkältä matkalta. 5 BUUGI on parantanut talven aikana menoaan isoin harppauksin. On mielenkiintoista nähdä oriin riittävyys tässä tehtävässä. 9 VILLIHIISI on selkeästi ensimmäinen B-hevonen, mutta koko A-kuusikon kukistamisen ei lähtökohtaisesti pitäisi onnistua.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 12-1 B) 4-9-5-10-11-3-6-7-8-2-13
WILLIAM BIRDLAND – ELLIOT WEB – DON CORLEONE TROT – JACK VADER

Heti perään ajetaan toinen pitkän matkan lähtö, kun ensimmäinen troikkalähtö on lämminveristen Vantaan Energian Voimaliiga. Mukana on kaksi hurjan mielenkiintoista taukohevosta. Näistä menestymään tottunut 12 WILLIAM BIRDLAND kohoaa heti ykkösvihjeeksi, mutta täysin varauksetta hevoseen ei kuitenkaan uskalla luottaa, kun tauon jälkeinen ensimmäinen startti voi näkyä ajotaktiikassakin. Joka tapauksessa nämä pitkät matkat sopivat vahvalle oriille mainiosti. 1 ELLIOT WEB on lähdön toinen A-hevonen. Vaikka voittoja ei ole tullut hetkeen, on Juha Pylkkäsen valmennettava suorittanut kovissa lähdöissä jatkuvasti hyvällä tasolla. Viimeksi Kuopiossa Elliot Web otti viimeisellä takasuoralla hännillä noususta yllättävän laukan, mutta tuli vielä mukavasti maaliin ylittäen maalilinjan seitsemäntenä. Tällä kertaa Elliot Web saattaa päästä johtopaikalle, ja ainakin siinä tapauksessa se olisi todella vaikea ohitettava. 4 DON CORLEONE TROT kilpailee vahvassa vireessä. Se hävisi viimeksi Teivossa johtavan rinnalta vain keulasta voittaneelle North Lexukselle muiden pudotessa 12-vauhtisella kiripuolikkaalla taustalle. Oletuksena on, että Elliot Web saa selvästi paremman juoksun, minkä johdosta Don Corleone Trot putoaa B-ryhmään. 9 JACK VADER on lähdön toinen hurjan mielenkiintoinen taukohevonen. Kyseessähän on viime vuoden Derbynelonen. Jack Vader on parhaimmillaan, kun kenkiä riisutaan, mutta nappasi se kuitenkin marraskuussa kengät jalassa Kasvattajakruunun kolmossijan vain Lexus Dreamille sekä Hotshot Lucalle häviten. 5 T.M. CHAGALL ei pysynyt viimeksi Teivossa 2. ulkoa kirivaiheessa edessään juosseen Don Corleone Trotin tuntumassa. Startti varmasti terävöitti, mutta silti ihan voitto on tiukassa.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1-4 B) 3-9-5-8-7-6-10-2
LUXORIOUS LORD – M.T.LARA CROFT – GISELA LUXI – JASULITO

Päivän Duo –peli käynnistyy tasaisella kohteella, missä lähtökiihdytys on isossa roolissa. Mikäli 1 LUXORIOUS LORD onnistuu puolustamaan johtopaikan, on se mielipaikaltaan vahvoilla. Keulapaikan pitäminen ei ole kuitenkaan millään lailla saletissa, sillä ruuna ei välttämättä edes käynnisty ykkösradalta yhtä rivakasti kuin ulommilta lähtöpaikoilta. Myös 4 M.T.LARA CROFT olisi johtopaikalta tosi vahva voittajakandidaatti. Tamma voi toki voittaa juoksun onnistuessa muiltakin juoksupaikoilta, sillä kunto on huipussaan. Viimeksi Turussa Pekka Korven suojatti jäi 3. sisälle voimissaan pussiin. Myös 3 GISELA LUXI panostanee lähtöön. Se suoritti Forssassa lupaavan kauden avauksen häviten johtopaikalta vain Oakielle. 9 JASULITO hyökkäsi kauden avauksessaan 5. ulkoa 700 jäljellä ja kiri loppumatkan ulkoratoja pitkin hienosti 10,7-kyytiä, mikä riitti neljänteen sijaan. Viimeksi kirissä ei ollut samanlaista potkua, mutta ei unohdeta ruunaa vielä. Avaus voi hyvinkin venyä, mikä olisi Jasuliton mieleen. 5 HOLIDAY ORS kiri Turussa 6. ulkoa päätöspuolikkaan 13,6-vauhtia ja eteni loppusuoralla viidenneksi. Ruuna kilpailee nousuvireessä ja on sekin nopea avaaja. 8 VIXPRESS LI on tauluaan parempi hevonen.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 13-9 B) 1-8-7-10-3-4-6-11-16-12-14-15-2-5
MUSCLEMAN – DEANGELO – FUNDOVER MATCH – DOMINIQUE HALM

Illan päätöslähdössä A-ryhmään kohoaa kaksi hyvää 5-vuotiasta. 13 MUSCLEMAN hävisi kauden avauksessaan vain voittokone Roberto Diverille ja on ollut sen jälkeenkin hyvä, mutta juoksut eivät vain ole huonoilta lähtöpaikoilta onnistuneet. Viime keskiviikkona Muscleman oli rehti neljäs 2. radalta ilman selkää. Mikäli voltin viitosrata ei tuota hankaluuksia, on tämänkertainen tehtävä kauden avausvoittoa ajatellen oikein sopiva. 9 DEANGELO päätti hienon 4-vuotiskautensa Kasvattajakruunun kuutossijaan. Juhani Tapanin valmennettavat ovat kilpailleet viime aikoina niin rajussa lyönnissä, että Deangeloltakin on lupa odottaa tauosta huolimatta täysipainoista suoritusta. 1 FUNDOVER MATCH on mahdollinen yllättäjä. Se kiri viime keskiviikkona toivottomista asemista lupaavasti viidenneksi. Viimeiset 400 metriä sujuivat pitkällä matkalla ulkoratoja pitkin 14,5-kyytiä. Ainakaan viimekertainen lähtönopeus ei kuitenkaan riitä johtopaikan pitämiseen, joten ykkösradan lähtöpaikasta huolimatta juoksun onnistuminen ei ole ollenkaan saletissa. 8 DOMINIQUE HALM oli Turun sekä Forssan tuoreissa kilpailuissaan paljon sijoituksiaan parempi. Perjantaina Porissa se laukkasi maalisuoralla taistelussa viimeisestä totosijasta. 7 WILLE’S AMETIST väsyi Teivossa johtavan takaa, mutta on syytä huomioida, että alla oli pitkä tauko ja ensimmäinen puolikas oli 12-kyytinen. Kyseessä on parempi hevonen kuin viime kilpailu antoi ymmärtää. 10 MARSHALL MAURICE on kulkenut viime aikoina ihan mukavasti.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 14,13,11,12,2,5 (9,8)
T4-2: 12,1 + 4,9 (5,10)
T4-3: 1,4 + 3,9,5,8,7,6,10,2
T4-4: 13 (9,1)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,80 euroa.
Suuri systeemi 240 riviä, hinta 48 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

1,4,3,9,5,8
13

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

12,1
12,1,4,9
kaikki

Yhteensä 66 yhdistelmää, hinta 33 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

13
9,1,8,7,10
kaikki

Yhteensä 70 yhdistelmää, hinta 35 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L3/6 LADY NIGHTINGALE: Lahdessa kierrettiin pitkään kolmatta rataa. Kun edettiin keulaan, hevonen jäi painamaan ja päästin lähdön voittajan eteen. Tamma vielä hieman haparoi lopussa, eikä siinä pystynyt tosissaan enää ajamaan ykkösestä. Kelpo kunnossa tämä kilpailee.

L3/12 PIRI-PIRI: Lähtöpaikka on huono. Hevonen kilpailee kyllä mukavassa iskussa. Kun viimeksi ajoin sitä Vermossa, jäätiin johtavan taakse pussiin.

L5/1 CARAMBA MUSTANG: Sisällä saatiin matkata viimeksi. Ruuna suorittaa tasaisesti. Nämä lähdöt on vähän kovia sille. Rahasija lienee sopiva tähtäin.

L5/11 DALTON HOSS: Tälle osuu jatkuvasti kehnoja lähtöpaikkoja. Molemmissa ajamissani starteissa ruuna on tehnyt hyvät esitykset.

L6/9 VILLIHIISI: Kouvolassa hevonen oli sisältä kolmas. Hiukan tasaista puurtamista on tekeminen. Rahasija on sopiva tavoite.

L7/5 T.M. CHAGALL: Juostava matka käy tälle mainiosti. Teivossa se teki kelpo esityksen pikku tauolta. Aika varmasti ruuna on lähtenyt liikkeelle.

L7/10 FAKIR VICTORY: Hevonen suoritti Lahdessa sunnuntaina normaalilla tasollaan. Ei mitään moitittavaa.

L8/1 LUXORIOUS LORD: Koitetaan ladata täyttä alussa. Siinä on kyllä nopeita avaajia ulkopuolella. Keulapaikka on ollut hevoselle mieluisa. Jää nähtäväksi pystytäänkö se puolustamaan.

L9/6 SAPPHIRA: Ajamassani Turun startissa tamma haparoi hieman. Ei se menettänyt laukassaan mitään. Saatiin nappireissu ja hevonen seuraili kolmanneksi.

L9/13 MUSCLEMAN: Ruuna oli ajamassani Lappeen startissa suoraan pikku tauolta tosi hyvä kakkonen. Jäätiin siinä vielä oikein laadukkaan voittajan taakse pussiin. Hevonen tekee vahvaa työtä. Auton takaa se pääsee ihan kovaakin liikkeelle. Volttilähdöstä minulla ei ole kokemusta tämän ajokin kanssa.

Tomi Haapio

L1/8 HAZELLA: Tamma palasi Lahdessa tauolta. Se oli kaikkiaan varsin hyvän tuntuinen, mutta tosi toisohjainen. Muuten juoksijan oloinen hevonen. Ei se meinannutkaan lähteä ravilla auton takaa.

L3/7 GRAPETSIINASINE: Vähän ulkona on lähtöpaikka. Koitetaan päästä ravia ja välttää koelähtö. Kunto vaikuttaisi olevan ihan mukavalla mallilla. Vermon kolmossijaan päättyneessä kisassa esitys oli ok. Ravia ja rahasija on sopiva tähtäin.

L8/6 GIAMPAOLO POOF: Lappeen lähtö oli ihan tasokas. Toisten takaa tämä ei lisäksi aina viitsi antaa parastaan. Nyt ollaan eturivissä. Paikka on ulkona, mutta ruuna on aika livakka lähtijä. Se voi näistäkin asetelmista päästä lähelle kärkeä. Hyvänä päivänä hevonen voi olla yllättävän korkealla.

L9/1 FUNDOVER MATCH: Hevonen palasi tauolta viime keskiviikkona. Se oli viimeisellä takasuoralla hieman kiinnikin ja kiri sitten hyvin loppua. Tarkoituksella otettiin lähtö aika varman päälle. Tämä pääsee kyllä rivakamminkin matkaan. Ehkä paras saumani näistä Vermon ajokeista.

Olli Lähtinen

L4/2 WESTCOAST DEIMOS: Ori on ehkä vähän parantanut nyt starttien myötä. Paikka on mainio. Se pääsee aivan hyvin liikkeelle, vaikkei ihan raketti olekaan. Tuskin hevonen kiihdytyksessä kovin kauas jää. Koitetaan olla neljän joukossa.

L5/6 LANGEN´S AIRBORNE: Hevonen sairasteli hiukan ja starttiväliä tuli. Ihan hyvän tuntuinen se on ollut harjoituksissa. Sen perusteella vire voisi olla heti kohdallaan. Tuskin se ainakaan paljon huonompi on kuin ennen pikku taukoa kotitreeneistä päätellen.

L5/9 READ MORE: Viimeksi Turussa oli häiriötilanne ekassa kaarteessa. Hevonen jäi siinä aika kauas, eikä sijoitus kerro koko totuutta. Ei ruuna siltikään ole ollut aivan terävimmillään. Toivottavasti kuntokäyrä on menossa parempaan suuntaan.

Jeroen Van Craen

L4/6 SHADOW PRO MCQUEEN: Ruunalla on vähän ongelmia hengityksensä kanssa. En ole ollut vielä täysin tyytyväinen suorituksiin. Se on parempi hevonen, kuin mitä tulosrivi näyttää. Katsotaan nyt tämä startti vielä ja sitten harkitaan jatkokuvioita. Kapasiteettia on paljon nähtyä enempään.

L7/3 BWT ANGRYMAN: Hevonen teki ihan hyvän juoksun viime keskiviikkona. Kolme kilometriä on tämän juttu. Porukka on aika kova ja sisäradalle pitäisi päästä. Olisin tyytyväinen rahasijaan.

L7/6 PUCE TANIC E.: Jos päästäisiin hyvin liikkeelle ja vaikka ensiksi keulaan. Siinä sitten vetävä selkä eteen ja onnistunut reissu. Tämä jaksaa kyllä mennä. Kerran Mikkelissä hevonen avasi seiskaradalta suoraan johtopaikalle. Se pääsee kyllä liikkeelle voltista. Jos juoksu onnistuu, pystyy ruuna neljän sakkiin tässäkin porukassa.

Teemu Okkolin

L2/1 AATTO EEVERTTI: Ruuna tuntuu varsin hyvältä kotona. Treenattu on paljon. Se oli välissä hetken poissakin tästä meiltä, mutta on nyt jälleen ollut pari kuukautta tallissa. Jos hevonen vain malttaisi mennä. Siitä on homma kiinni. Kyvyt riittää kyllä. Lähtöpaikka on paras mahdollinen. Menestys ei yllättäisi, mutta ei laukkakaan saa yllättää.

L6/11 OHIKIITÄVÄ: Mikkelissä lauantaina tuli harmittava laukka. Kaveri meni kovaa ohi ja ruuna hyppäsi. Hyvä sijoitus siihen paloi. Hevonen jatkaa kunnossa. Onhan se pahimmillaan sekä pelaajan, että valmentajan painajainen. En jättäisi pois peleistä. Matka käy sille oikein hyvin.

L9/7 WILLE´S AMETIST: Ruuna ei vielä häikäissyt paluukilpailussaan Teivossa. Se parantanee jonkun verran. Hevonen pääsee mukavasti liikkeelle ja koitetaan saada nätti reissu. Rahasija lienee tässä kohtaa sopiva tavoite.