Keskiviikko-ravit & Royal Vermo

27.03.2019 18:00

Keskiviikko-ravit & Royal Vermo

Opiskelijat valtaavat Vermon keskiviikkona, kun ensimmäinen Royal Vermo - Lähetään radalle! -opiskelijaravitapahtuma valtaa pääradan. Luvassa on opiskelijoille perinteisten ravien lisäksi mm. rastikierros, jonka päätteeksi saa tapahtuman haalarimerkin, asukilpailua ja kärrynvetokilpailua. Lipun hintaan sisältyy myös jatkobileet, jotka jatkuvat Vermon tiloissa aina klo 2:00 yöllä asti.

Mitä: Royal Vermo: Lähetään radalle –opiskelijaravit
Milloin: Keskiviikkona 27.3. klo 17:00 - 02:00
Missä: Vermon ravirata, Valjakkotie, 02600 Espoo
Hinta (Varaslähtö / LATO ry-jäsen / Ei-jäsen): 4 € / 6 € / 8 €
Ruokalippu: 8€ (Huom! Ei sisällä tapahtumalippua)
Pukukoodi: Royal Ascot + Haalarit

Hanki opiskelijalippusi ennakkoon TÄÄLTÄ >>

Ei haittaa vaikka et olisi koskaan edes kuullut raveista tai olet ravikonkari, me takaamme teille mahtavan illan. Saavu siis rohkeasti paikalle, ota kaverit mukaan ja tehdään tästä mahtava ilta. Tervetuloa!

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kierroksen parhaat varmaehdokkaat löytyvät heti ensimmäisistä kohteista. Ensimmäisen kohteen 5 EXUBERANCE on koko kierroksen selvästi todennäköisin voittaja. Markus Dahlströmin suojatti voitti viime keskiviikkona johtopaikalta niin vakuuttavasti, että haavereitta toisen peräkkäisen Vermon voiton pitäisi olla tosiasia. Keulapaikka on taas todennäköinen, eikä edes johtavan rinnalle jäämisen pitäisi estää pikamatkalla voittoa. Toisena läpivarmana kilpailee toisen kohteen 10 LEEMARK’S GHOST, joka Stoneisle Queridan poisjäännin myötä kohtaa niin sopivan vastuksen, että haavereitta voiton pitää olla takarivin lähtöpaikasta huolimatta väkisinkin lähellä. Myös kolmannen kohteen 2 O.P.ROC on hyvä varmaehdokas. Asetelmat suosivat kovasti nousuvireistä menijää. Psyykkinä on keulajuoksu, minkä jälkeen Matias Salon valmennettava olisi vaikea voitettava. 

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 5 (4,3)
T64-2: 10 (4,5)
T64-3: 2 + 9 (4,1)
T64-4: 14,12 + 9 (15,13)
T64-5: 3,12,9,2,6,7 + 1,10,11,5,8,4
T64-6: 4,9,10,11 + 1,3 (2,5)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 4,80 euroa.
Suuri systeemi 432 riviä, hinta 43,20 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 9 B) 8-7-3-1-12-6-10-4-5-11-2
FUSCUS H.L. – YPÄJÄ MOMA – ALWS LILY – WIN MIRACLE

Keskiviikkoillan avauslähdössä A-hevoseksi kohoaa 9 FUSCUS H.L.. Se kiri Suomen debyytissään 5. sisältä lupaavasti kolmanneksi häviten vain kovalle 3-vuotiskaksikolle Bobby Blue Frido ja No Vice. Nyt vastassa ei ole yhtä kovia, ja onnistuessaan ruuna on tiukasti kiinni uransa avausvoitossa. Haastajien ryhmän aloittaa uransa avaava 8 YPÄJÄ MOMA. Tamma on joulukuisen koelähdön perusteella vielä vaikea veikattava, mutta joka tapauksessa suku on kohdallaan ja hevonen tulee osaavista käsistä. 7 ALWS LILY on pilannut urallaan paljon laukkoihin, mutta joulukuussa Porissa tamma kulki koko matkan ravia ja tuloksena oli kolmas sija 4. sisältä. 3 WIN MIRACLE sijoittui uran avauksessaan johtopaikalta hyväksyttävästi neljänneksi. Myös ainakin 1 ZUMUCO ja 12 MAISIE huomioidaan peleissä ajoissa.

Lähtö 2.

RANKING
A) 14 B) 3-6-10-5-16-15-4-8-11-13-12-9-7-1-2
TOSI VOIMA – MOPORI – ANTIN HELMI – KUAHAR

14 TOSI VOIMA on aloittanut uransa tyylikkäästi neljällä voitolla ja yhdellä kakkossijalla. Aivan niin ravivarma kuin taulu näyttää ruuna ei ole, mutta onnistuessaan menestyskulku saanee jatkoa 40 metrin takamatkasta huolimatta. 3 MOPORI lannistui viimeksi Lahdessa johtopaikalta lopussa yhdeksänneksi. Rata oli kuitenkin raskas, ja kevyemmät olosuhteet sopisivat varmasti paremmin. 6 ANTIN HELMI on pilannut juoksujaan jonkin verran laukkoihin, mutta muuten suoritukset ovat olleet positiivisia. 10 KUAHAR on voittanut molemmat Jukka-Pekka Kauhasen ajamat kilpailut. Ruuna pystyy kyllä normaalioloissa ravilla selvään ennätysparannukseen. 5 VILIVIIMA aloittaa Teemu Okkolinin käsistä. Ravilla ruuna riittäisi korkealle. 16 MARTTIUS ja 15 AAROLFFI ovat varteenotettavia menestyjiä 40 metrin takamatkaltakin.

Lähtö 3.

RANKING
A) 3-9 B) 4-11-12-8-7-6-5-2-10 C) 1
QUEEN OF PIRATES – VENTURE WARRIOR – PT’S SILLY BILLY – ANDREAS SPEED

3 QUEEN OF PIRATES eteni Lahden voitossaan johtopaikalle 1500 jäljellä ja piti ajettuna pintansa. Vauhdinjako oli hieman erikoinen 14,5-15,5-(22,5)-20,0. Ari Moilasen ajokki voi taas edetä johtopaikalle, mistä on vahvoilla, mikäli ei ole matkalla liian virtava. 9 VENTURE WARRIOR on lähdön toinen A-hevonen. Se ei saanut viime Vermon vierailullaan johtavan takaa mahdollisuutta, jolloin olisi yltänyt vähintään kaksariin. 4 PT’S SILLY BILLY aloitti Ville Tonttilan käsistä kelpo kolmossijalla 4. ulkoa. Tuskinpa tamma startti kropassa ainakaan huonontaa, ja lähtöasetelmatkin ovat nyt paremmat. 11 ANDREAS SPEED kohtasi viimeksi merkittävästi tämänkertaista kovemman vastuksen. Kuntokäyrä osoittaa ylöspäin, eikä edes uran toinen voitto saa yllättää. 12 MIDSOMMAR DE JOUR on aloittanut uransa ihan mukavasti. Vastus kuitenkin kovenee kaiken aikaa, ja asetelmatkin ovat haastavat.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 5 B) 4-3-7-6-1-8-2
EXUBERANCE – SUE’S PHOTO – THAI PROFIT – ZO ZO HOSS

Toto64-avauskohteessa 5 EXUBERANCE kohoaa selväksi suosikiksi. Viime keskiviikkona johtopaikalta murskaavan ylivoimaiseen voittoon sooloilleeseen ruunaan sopivat samat saatesanat kuin viimeksikin; johtopaikalta Exuberance ei ole normaalina lyötävissä ja ruuna on suosikki voittamaan, vaikka jäisi johtavan rinnallekin. 4 SUE’S PHOTO on mielenkiintoinen tauoltapalaaja. Ruuna ailahtelee jonkin verran, mutta pystyy hyvänä päivänään kovaan suoritukseen. 3 THAI PROFIT on vielä Suomen debyyttikilpailunsa jälkeen vaikea arvioitava. Santtu Raitala peruutteli ajokkinsa aivan joukon viimeiseksi 8. ulos, mistä Thai Profit pysyi loppuun asti hännillä. Ruuna ei kuitenkaan päässyt tulemaan kirisuoralla vapaasti. Joka tapauksessa pikamatka ja kolmosrata on mainio yhdistelmä. 7 ZO ZO HOSS ei löytänyt Teivon Pronssidivisioonakarsinnassa 5. sisältä vapaata väylää, voimia jäi kyllä selvästi varastoon. Lauantaina Kouvolassa ruuna oli 3. ulkoa aseeton sisäradan vetämässä lähdössä. Kunto on taulua parempi, ja hyvältä lähtöpaikalta ruuna olisi ollut kakkosrankkaus. 6 KLENA VITO ei päässyt käyttämään viime keskiviikkona sisäratajuoksulla kaikkia voimiaan. Nappionnistumisella totosija on mahdollinen. 

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 10 B) 4-5-3-11-2-8-6-1-12-9
LEEMARK’S GHOST – HASHTAG – MISS UNIVERSE – WESTCOAST DEIMOS

Toisen 64-kohteen selväksi suosikiksi kohoaa Stoneisle Queridan poisjäännin myötä takarivin lähtöpaikasta huolimatta 10 LEEMARK’S GHOST. Se on aloittanut 4-vuotiskautensa mallikkaasti. Ensiksi Vermossa tuli johtavan rinnalta kakkossija ja viimeksi Teivossa helppo voitto 2. ulkoa loppusuoran mittaisella kirillä. Leemark’s Ghost on yksinkertaisesti paras hevonen tähän lähtöön, ja haavereitta voitto on lähellä. 4 HASHTAG ei ole nopea avaaja, mutta se on rehti puurtaja. 5 MISS UNIVERSE riitti viimeksi Teivossa neljänneksi kelpo suorituksella 2. ulkoa. 3 WESTCOAST DEIMOS hävisi viimeksi 2. sisältä vain kahdelle kovalle. Suunta vaikuttaisi olevan hiljalleen ylöspäin, ja hyvältä lähtöpaikalta ainakin totosija on taas hyvinkin mahdollinen. 11 RESPECT THE IMAGE on menestynyt hienosti, mutta tehtävä on nyt hieman aiempaa tiukempi eikä lähtöpaikkakaan ole kadehdittava. Ainakin suosikin kukistaminen on tämän onnistuessa tiukassa. Muut totosijat ovat kylläkin täysin mahdollisia. 2 BWT DICTATOR on ihan hyvässä vireessä, mutta sen tyyli ei silti ainakaan vielä ole suuremmin säväyttänyt.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 2 B) 9-4-1-11-6-10-7-3 C) 8-5
O.P.ROC – FEELING DREAM – WESTCOAST SKIPPER – ONE POINT

Toto4-pelin avauskohteen suosikki on mainion lähtöpaikkansa ansiosta 2 O.P.ROC. Se voitti viimeksi Mikkelissä johtopaikalta oikein varmaan tyyliin, vaikka joutui kiertämään ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa. Jo edellinen Vermon suoritus oli oikein lupaava, sillä ruuna tykitti loppusuoraa ylivertaista kyytiä ja ehti 5. ulkoa kolmanneksi. On erittäin todennäköistä, että O.P.Roc on ainakin lopullinen keulahevonen. Voittamaan tottunut 9 FEELING DREAM voitti viimeksi Teivossa johtopaikalta helposti. Lähtöasetelmat ovat kuitenkin O.P.Rocin puolella. 4 WESTCOAST SKIPPER nappasi Forssan voittonsa keulasta ja Teivon ykkössijansa 2. sisältä. Tässä tehtävässä paikka O.P.Rocin takana 2. sisällä lienee ideaali vaihtoehto. 1 ONE POINT kukisti Vermon keulavoitossaan O.P.Rocin, mutta nyt järjestyksen kääntyminen on todennäköistä. One Point ei ole niin nopea avaaja, että se pystyisi pitämään ykkösradalta johtopaikkaa – ainakin se tulisi isona yllätyksenä. 11 HURRICANE BOSHOEVE on hyvä kirihevonen. Ilman tuntuvaa ylivauhtia, on kuitenkin vaikea ehtiä voittokamppailuun asti.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 14-12 B) 9-15-13-2-1-6-7-5-3-11-4 C) 8-10
JULIETTE LAX – HUIMARIINA – HETVIINA – VIESKERIN VIRVA

Illan ensimmäinen troikkalähtö on suomenhevosten mielenkiintoinen Tammatähti. 14 JULIETTE LAX aloitti kautensa kolmella todella vakuuttavalla voitolla, mutta viimeksi peli pilaantui pitkäksi menneeseen alkulaukkaan. Virtaa taisi olla jopa hieman liikaakin. 12 HUIMARIINA menestyy jatkuvasti. Viime kuun Tammatähdessä se oli rehti kakkonen 1300 metrin kirillä 6. ulkoa. Ensimmäisessä kaarteessa vauhdilla keulaan edennyt Juliette Lax voitti kuitenkin ylivoimaisesti. Juliette Lax pääsi silloin matkaan 20 metriä Huimariinan edeltä, mutta nyt molemmat lähtevät liikkeelle 40 metrin takamatkalta, kuten Huimariina viimeksi. Siitä huolimatta Huimariina ei välttämättä pysty kukistamaan Juliette Laxia. Juliette Laxin etuna ovat valtaisat vauhtivarat. Toki Huimariina on äärimmäisen rehti kilpailija. 9 HETVIINA oli viime kauden alussa mainiossa iskussa. On mielenkiintoista nähdä, missä iskussa Risto Tupamäki tuo tuoreen suojattinsa radoille. Mikäli tamman ravi stemmaa sataprosenttisesti, ei edes voitto yllättäisi. 15 VIESKERIN VIRVA on mielenkiintoinen tauoltapalaaja sekin. 13 PÖRNÄ-TYTTÖ suoritti hyväksyttävän kauden avauksen kovassa lähdössä. Eiköhän startti vienyt tammaa eteenpäin. Niin ikään tauon jälkeen startin kroppaansa saanut 2 SOKRU kohoaa paalun hevosista rankingissa korkeimmalle sijalle. 

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3 B) 12-9-2-7-6-1-10-11-5-8-4
LADY NIGHTINGALE – WAR PAINT – FIRST REVENGE – PLAYFUL THOUGHTS

Päivän Duo –pelin avauslähdössä suosikin paineet saa harteilleen 3 LADY NIGHTINGALE. Jo kolmesti peräkkäin voittanut tamma on kohonnut oivaan vireeseen. Vahva tamma pystyy tekemään tarpeen vaatiessa haalarihommiakin, mutta laukkariski on kyllä edelleen konkreettinen, vaikkei taulussa yhtään x-merkintää näykään. 12 WAR PAINT ja 9 FIRST REVENGE olisivat nopeina avaajina mahtuneet eturivin hyviltä lähtöpaikoilta ehdottomasti A-ryhmään. Lähtöasetelmien vuoksi Lady Nightingalella on kuitenkin selkeä etulyöntiasema. War Paint on kilpaillut Timo Korvenheimon valmennuksesta käsin kolmesti ja on suorittanut aina oikein positiivisesti. Tamman rasitteena on kuitenkin jo kolmannen kerran peräkkäin takarivin lähtöpaikka. 9 FIRST REVENGE voitti viimeksi pitkällä matkalla täydellisen nappireissun jälkeen. Takarivin lähtöpaikka on haittatekijä, mutta ruuna vaikuttaa nousuvireiseltä. 2 PLAYFUL THOUGHTS hävisi kauden avauksessaan vain Si Luckylle. Osakkeet nousisivat tuntuvasti, mikäli Playful Thoughts onnistuisi etenemään johtopaikalle. 7 FREDDY K. eteni perjantaina kauden avauksessaan Seinäjoella johtopaikalle 900 jäljellä, minkä jälkeen hallitsi oikein varmasti. Ori on nytkin täysin realistinen menestyjä. 6 WAR CHILD oli vielä viime kaudella todella epävarma, mutta tamma tuntuisi selvästi varmistuneen. 

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4-9-10-11 B) 1-3-2-5-12-6-8-7
MUSCLEMAN – DEANGELO – ENJOY’S PAYCHECK – MAGNIFICO S

Toto64-kierros päättyy laadukkaaseen enintään 30 000 euroa tienneiden ryhmäajoon. Lähtöasetelmien ansiosta 4 MUSCLEMAN kohoaa niukaksi ykkösvihjeeksi. Teivossa keulasta voittanut ruuna päässee nimittäin jälleen johtopaikalle. Ei tasokkaan lähdön voittaminen johtopaikaltakaan saletissa ole, mutta nostaa kuitenkin osakkeita tuntuvasti. Myös Kouvolan välistartin suoritus 3. sisältä oli kovassa lähdössä mallikas. 9 DEANGELO kiri Teivon GLi Grand Prix –karsinnassa näyttävästi ykköseksi, mutta finaalissa ruunan kohtalona oli juuttua pussiin. Nyt ruuna näyttänee taas hyvää kirikykyään. 10 ENJOY’S PAYCHECK kiri GLi Grand Prix –finaalissa 6. ulkoa hienosti kolmanneksi. Ori on yksi tämän lähdön tiukoista voitontavoittelijoista. 11 MAGNIFICO S jäi GLi Grand Prix –finaalissa pussiin. Ruuna on taas löytänyt tyylinsä, eikä lähtöpaikkakaan vie voittohaaveita. 1 UCCIO ja 3 MASS ATTACK kärkkyvät hyviä juoksuasetelmia kärjen imussa, minkä jälkeen ovat mahdollisia yllättäjiä. Molemmat kilpailevat nousuvireessä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2 (9,4)
T4-2: 14,12 + 9 (15,13)
T4-3: 3,12,9,2,7,6 + 1,10,11,5,8,4
T4-4: 4,9,10,11 + 1,3 (2,5)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 216 riviä, hinta 43,20 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

3
4,9,10,11

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

14
12,9
12,9,15,13,2,1,6,7,5,3,11,4

Yhteensä 22 yhdistelmää, hinta 11 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

4,9,10
4,9,10,11,1,3
4,9,10,11,1,3,2,5

Yhteensä 90 yhdistelmää, hinta 45 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L1/9 FUSCUS H.L.: Ruunasta jäi oikein hyvä kuva. Ruotsin puolella se otti paljon laukkoja toisten takana. Hevonen kuulemma pelkäsi lentävää hiekkaa. Ajamassani startissa se meni tosi varmasti. Päästiin myöhään kireihin. Kaksi oli jo ehtinyt karkumatkalle. Mainiosti tämäkin tuli maaliin. Vastaavalla tasolla suorittaessaan ruuna pystyy sijoittumaan korkealle tässä.

L2/13 VILLIERI: Päästiin Lahdessa jo voittajan taakse loppukurvissa. Kun lähdettiin ohitusyritykseen, tuli laukka. Usein lopussa tällä on hyppy herkässä. Kunto on ok ja laukatta ori pystyy pärjäämään.

L2/14 TOSI VOIMA: Onneksi lähtö uusittiin viimeksi. Ekalla yrityksellä tuli hyppy ja pitkäksi se olisi väistämättä mennyt. Vähän ylimääräistä hevonen höyryää. Kakkosrata ei ole paras paikka. Jos ruuna selvittää lähdön kunnialla, on jo paljon voitettu. Koko ajan se on mennyt starttien myötä eteenpäin.

L3/3 QUEEN OF PIRATES: Tamma voitti Lahdessa keulapaikalta. Vähän turhankin kovaa se halusi mennä. Hiljaa tultiin maaliin, mutta niin tuli vastustajatkin.

L4/1 POR NIE ROCK: Ruuna tekee tasaista työtä. Ykkösrata ja mailin matka eivät suosi tätä. Hitaalla avaajalla voidaan jäädä kauas kärkihevosista.

L5/2 BWT DICTATOR: Oltiin Teivossa kuolemanpaikalta sijalla kolme. Jos alusta on pehmeä, on ruuna aika epävarma. Tampereella oli hyvä pito radasta ja hevonen teki kelpo juoksun.

L7/12 HUIMARIINA: Tamma on tehnyt hyvää jälkeä jo pitkään. Pakkia on reilusti ja pahimmista vastustajista Juliette Lax ampuu lujaa liikkeelle. Alkumatkasta ei sen tahdissa pysytä. Tuntuisi etukäteen kovimmalta vastustajalta. Onhan siinä toki muitakin. Katsotaan sitten loppumatkasta sijoituksia.

L8/3 LADY NIGHTINGALE: Lahdessa päästiin keulapaikalle. Hevosen meno oli tosi epävarmaa. Voitti se lopulta varmasti ja voimia jäi varastoon. 

L8/6 WAR CHILD: Jäätiin Joensuussa sisäpareihin. Keulapaikka vaihtui moneen otteeseen. Ei siinä ollut jakoja nousta ylemmäksi.

L8/9 FIRST REVENGE: Päästiin aluksi keulapaikalle, jonka annoin pois. Johtohevonen laukkasi loppumatkasta ja päästiin jälleen kiertelyittä keulaan. Meno oli lopussa aika epävarmaa, mutta ruuna piti varmaan voittoon.

Matias Salo

L4/6 KLENA VITO: Ruuna palasi pikku tauolta viimeksi. Suoritus oli sellainen kohtalainen. Ajettiin lopulta rautakengät alla, kun rata oli aika karkea. Odotetaan parempaa esitystä nyt. Jos alusta sallii, saatetaan napata kaikki kengät pois. Parhaat juoksunsa hevonen on tehnyt ilman kenkiä.

L4/7 ZO ZO HOSS: Kouvolassa juoksu meni vähän vaikeaksi. Matkalla mentiin maltillista vauhtia ja lopussa sisärata veti. Kirivaiheessa selkä ei vetänyt kunnolla ja loppukurvissa oli käänneltävä jo neljännelle radalle. Vire on ihan hyvä. Toivotaan, että hevonen vihdoin onnistuisi sen mukaisesti.

L6/2 O.P.ROC: Hevonen on tehnyt hyviä esityksiä. Lähtöpaikka on Vermossa mainio. Kovin odotuksin pitää lähteä ajamaan tämä kilpailu. Ruuna avaa varsin ripeästi. Keulajuoksukaan ei ole täysin poissuljettu vaihtoehto.

L8/9 FIRST REVENGE: Hiukan hevonen oli viimeksi epävarma loppumatkasta. Kuski joutui ajamaan kurvit tarkasti. Voimia jäi paljon varastoon. Koko ajan on tehty ruunan kanssa pieniä asioita. Ei epävarmuutta ole saatu kokonaan pois vieläkään. Parempaan suuntaan mennään.

Juha Utala

L3/7 VIOLA WAPID: Tamma tekee tasaista työtä. Lähtöpaikka on Vermossa vähän ulkona. Jos juoksu suht koht luonaa, pystyy se toton tuntumaan.

L4/8 RED FINGER: Kovin ulkona on tälläkin lähtörata mailille. Onneksi lähtö on kuitenkin aika pieni. Viimeksi hevonen oli jo vähän parempi. Ei nyt vielä ruveta hehkuttelemaan. Olisin aivan tyytyväinen rahasijaan.

L5/5 MISS UNIVERSE: Tamma teki kohtalaisen esityksen Teivossa. Siinä lähdössä mentiin yllättävän kovaa ja voittaja paineli 1.15-tuloksen. Jos reissu onnistuu sopivasti, voi tämä olla totossakin.

Jukka-Pekka Kauhanen

L2/10 KUAHAR: Ihan kehityskykyinen hevonen. Viimeksi rata oli tosi pettävä ja aika oli sille alustalle aivan hyvä. Toissa kerralla se polki vikan tuhannen 1.31:n kyytejä. Meno on pikkasen epävarman näköistä. Ei ruuna ole kuitenkaan niin epävarma kuin ulospäin vaikuttaa. Vermossa se pystynee menemään läpi tuota 1.31-vauhtia.

L7/6 JULIANNE DAHLIA: Hevonen hieman kolhaisi etustaan ja huilattiin. Lihasarvotkin oli hiukan koholla. Nyt pitäisi kaiken olla kunnossa. Aivan hyvän tuntuinen tamma on ollut harjoituksissa. Ei sillä hirveästi ole revitelty treeneissä. Yleensä tämä on mennyt heti tauolta asiallisesti.

Teemu Okkolin

L2/5 VILIVIIMA: Ruuna on ollut tässä meillä nyt kuukauden päivät. Kaikki tietävät sen olevan kyvykäs tapaus, jos ravi on mallillaan. Ja jos vain ravi käy, ei menestys yllättäisi. Onhan laukka ollut toki tosi pinnassa. Aika paljon hevonen on kyllä asettunut harjoitusten perusteella. En ole tällä aiemmin ajanut kilpaa ja starttitilanne on tietenkin aivan eri. Ilman laukkaa odotan ruunan heti pystyvän pärjäämään.

L7/3 RIUTAN PERENNA: Hevonen ei ole pitkään aikaan mennyt oikein mihinkään. Se tuli talliini viime kilpailun jälkeen. Ihan mukavan tuntuisesti tamma treenaa. Miten se käyttäytyy startissa, tuo jää nähtäväksi. Jos keli sallii, riipaisen kaikki kengät pois. Vauhtia voisi tulla lisää tuota kautta. Mutta maltillisin odotuksin aloitellaan. Sisäratareissua haetaan ja rahasija olisi hyvä.
 

Lähtö 1 
Väliajat 20,5-23,0-19,0-17,0

WIN MIRACLE: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Voitti varmaan tapaan kevyehkön porukan. 
SHOT DESTROYER: Nappireissu voittajan perässä 2. sisällä. Pussissa maaliin.
ZUMUMAN: Nousi 2. kaarteessa kuolemanpaikalle. Prässäsi viim. takasuoralla johtavaa. Kohtalaisesti perille. 
MAISIE: Nousi 3. sisältä viim. takasuoralla 2. ulos. Hyökkäsi 200 ennen maalia 3. radalle. Kohtalaisesti loppu. 
FANCY BOOST: Juoksi lähtölaukan jälkeen 5.-4. sisällä. Ei vakuuttanut. 
HULAKAN DORIS DAY: Oli 2. ulkona varhain vaikeuksissa. Koitti loppukurvissa 3. radalle. Hirveästi ei tapahtunut. 
ALWS LILY: Laukkasi 1. kaarteessa sijalta kolme ja putosi hännille. Eteni 2. kaarteen lopussa mukaan parijonoon. Hakeutui loppukurvissa 3. radalle ja suoritti tasaisen kirin. 
YPÄJÄ MOMA: Laukat lähtöön ja 1. kaarteen loppuun.
ZUMUCO: Matkasi alkulaukan jälkeen 4.-3. sisällä. Nousi maalisuoralla toiselle. Tuli kohtalaisesti ja oli viidentenä maalissa. Hylättiin radalta poistumisesta.
HAZELLA: Hyökkäsi 3. ulkoa 750 jäljellä. Laukkasi puoli kierrosta ennen maalia. Hylättiin.
MILAGRO: Poissa.
FUSCUS H.L.: Poissa.

Lähtö 2 
Väliajat 35,0-32,5-30,0-28,0

VILIVIIMA: Hyökkäsi 2. ulkoa 1. takasuoralla ja eteni 2. kaarteen alussa toiselle ilman vetoapua. Painui keulaan kierros ennen maalia ja nappasi uuden valmentajan käsistä vuorenvarman voiton. 
ANTIN HELMI: Johti alkumatkan. Jatkoi kierros jäljellä 2. sisällä. Aivan hyvin perille. 
TOSI VOIMA: Lähti vauhdikkaasti ja eteni 1. kaarteessa hyvää kyytiä. Pääsi 1. takasuoralla 3. ulos. Jatkoi kierros jäljellä 2. ulkona. Iski 250 ennen maalia ja teki kelpo lopetuksen. 
VALDEMAR LAX: Alkumatka toista ilman vetoapua. Sai selän eteen 2. kaarteessa. Jatkoi jälleen kuolemanpaikalla kierros jäljellä. Punnersi asiallisesti perille. 
RAPSANTERI: Matkasi 2.-3. sisällä. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti lopussa.
AAROLFFI: Nousi toivottoman kaukana takajoukoissa etusuoralla 3. radalle. Eteni asiallisesti. Juuttui kiertämään ulos. Oikein sitkeä kiri. Jatkaa kunnossa. Viim. 1000 m 26,6. 
VARJOTUULI: Tasapaksu 4. sisältä. 
MARTTIUS: Lähti 5. ulkoa 750 jäljellä 3. radalle ja pudotti 4. ulos. Loppumatkasta jälleen ulkoradat käyttöön. Asiallinen suoritus. 
OHRAN KARPALO: Polki alkumatkasta 3. rataa. Juoksi 5.-4. ulkona. Tasainen. 
MOPORI: Paha lähtölaukka. Eteni sisärataa. Polki kohtalaisesti perille.
TAIKATULEN LIEKKI: Laukkasi 1. takasuoran lopussa.
VILLIERI: Laukkasi takajoukoissa loppukurviin.
LOTAN LIEKKI: Laukka 2. kaarteessa.
JAGGAS ELMER: Laukat 1. takasuoran lopussa ja etusuoralla. Hylättiin liioista laukoista.
KUAHAR: Lyhyt laukka 1. takasuoran lopussa. Uusi laukka etusuoralla. Hylättiin.
HULLUN HAUSKA: Matkasi 3. parissa. Hyökkäsi 250 ennen maalia selässä 3. radalle. Laukkasi 100 jäljellä ja hylättiin loppusuoran laukasta.

Lähtö 3 
Väliajat 12,5-16,5-22,0-14,5

ANDREAS SPEED: Lähti 5. ulkoa kierros jäljellä selässä 3. radalle. Jatkoi viim. takasuoralla 3. rataa ilman vetoapua. Punnersi vahvasti perille saakka. 
VENTURE WARRIOR: Sitkeä toinen kuolemanpaikalta. 
ETERNAL DREAM: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Jatkoi kurvin lopussa 2. sisällä. Hakeutui maalisuoralla ulkoradoille. Lopetti kohtalaisesti. 
PETIS MONDON: Eteni 1. kaarteen lopussa keulapaikalle. Alku meni aika reippaaksi. Kohtalaisesti perille. 
MIDSOMMAR DE JOUR: Lähti 6. ulkoa selissä 3. radalle kierros jäljellä. Punnersi asiallisesti. 
VIOLA WAPID: Haparoi ennen lähtöä ja jäi jo ennen lähtölinjaa. Eteni sitten 4. sisälle. Nousi viim. takasuoran alussa 4. ulos. Käänteli maalisuoralla sisälle ja tuli kohtalaisesti. 
WIVIAN PII: Lähti 3. ulkoa loppumatkasta selässä 3. radalle. Kohosi 200 ennen maalia 4. radalle. Kelpo loppu. 
ALREADY HERO: Laukka ennen 1. kaarretta. Jäi reilusti. Ajoi porukan kiinni ja kohosi 3. kaarteessa 5. ulos. Tuli kohtalaisesti maaliin.
SUPERMAN SHOT: Matkasi 3. sisällä. Vaikeuksissa jo viim. takasuoralla. 
PT'S SILLY BILLY: Hyökkäsi 4. ulkoa 3. radalle kierros jäljellä. Laukkasi viim. takasuoralla kärkiparin ulkopuolelta. Hylättiin.
X-FIRE K.A.: Nousi 4. sisältä 1. takasuoralla 2. ulos. Laukkasi lopussa enintään rahasijan. Hylättiin.
QUEEN OF PIRATES: Poissa.

Lähtö 4 
Väliajat 12,5-12,5-10,0

EXUBERANCE: Jyräsi lopussa johtavan rinnalta väkisin ykköseksi. Jatkaa huippuvireessä. 
SUE'S PHOTO: Eteni 1. kaarteeseen mentäessä keulapaikalle. Vastasi voittajalle hienosti perille saakka. Mainio paluu. 
ZO ZO HOSS: Matkasi 3. ulkona. Hyökkäsi 3. radalle loppukaarteessa. Komea kiri. Viim. 700 m 10,0. 
HOPELESS GUY: Nappireissu johtavan takana. Kohtalainen. 
KLENA VITO: Tuli 2. ulkoa aivan asiallisesti perille. 
THAI PROFIT: Matkasi 3. sisällä. Jäi pussiin.
POR NIE ROCK: Oli 4. sisällä pitkään kiinni. Lopetti pirteästi vapaata saatuaan.
RED FINGER: Juoksi viidentenä sisärataa. Pysyi taustalla.

Lähtö 5 
Väliajat 13,0-15,0-15,0-17,5

LEEMARK'S GHOST: Iski 1. takasuoralla 3. radalle ja eteni 650 juostuna keulaan asti. Sai matkalla prässiäkin. Irtosi lopussa oikein vakuuttavaan voittoon. 
RESPECT THE IMAGE: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla ja eteni 2. ulos. Uudestaan 3. radalle 250 ennen maalia. Kelpo kiri kakkoseksi. Vauhdinjakokin hieman tuki suoritusta. 
WESTCOAST DEIMOS: Avasi johtoon ja sai hetken prässiä. Jatkoi 2. sisällä 650 juostuna. Seurasi kohtalaisesti maalisuoralla. 
MISS UNIVERSE: Juoksupaikka 3. sisällä. Puikkelehti loppusuoralla näpsäkästi. 
HASHTAG: Juuttui kiertämään 3. rataa parijonon ulkopuolelle. Eteni 2. kaarteessa toiselle ilman vetoapua ja painosti keulahevosta. Oikein urhea esitys. 
FASHION CLOUD: Hyökkäsi viim. takasuoralla 4. ulkoa 3. radalle. Kohtalainen kiri. 
BWT DICTATOR: Lähti hitaasti ja matkasi 4. sisällä. Lyhyt laukka viim. takasuoralla. Pussissa maalisuoralla. 
ATHLETIC BOSS: Alkumatka toista ilman vetoapua. Sai selän eteen 2. kaarteessa. Taipui loppumatkasta.
FEELING CLASSY: Panosti lähtöön ja avasi johtavan rinnalle vaatimaan tempoa. Laukkasi kuitenkin 1. kaarteessa. Uusi laukka 2. kaarteen lopussa. Hylättiin liioista laukoista.
MAGIC MERLIN: Poissa.
STONEISLE QUERIDA: Poissa.
EMPTYBROOK: Poissa.

Lähtö 6 
Väliajat 11,0-13,5-14,0-16,0

HURRICANE BOSHOEVE: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Jatkoi 250 ennen maalia neljännelle ja kiri selvään voittoon. 
ONE POINT: Pystyi puolustamaan keulapaikan tiukassa alkuväännössä. Vauhti ei kunnolla rauhoittunut missään vaiheessa. Taipui vähän lopussa. 
FEELING DREAM: Hyökkäsi 2. ulkoa 700 jäljellä. Asiallinen kiri. 
HERE COMES MARTY: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Varsin sitkeä esitys. 
O.P.ROC: Ei pystynyt ohittamaan sisäpuoleltaan lähtenyttä tuimassa avauksessa. Pudotti 1. kaarteen lopussa 2. sisälle. Jäi pussiin.
NORMAN PRICE: Juoksi 5. sisällä. Pääsi viim. takasuoralla etenemään tyhjää toista rataa 2. ulos. Jäi kuitenkin pussiin. Voimia oli varastossa.
GHALIYA WEB: Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Tasainen kiri. 
POWER AGE: Kohosi 5. ulkoa viim. takasuoralla 3. radan letkaan. Tuli aivan kohtalaisesti perille ulkoratoja pitkin. 
CALLELA IRENE: Nappireissu 3. sisällä. Tasainen. 
WILD LUCK LOVE: Matkasi 4. sisällä. Oli jo vaikeuksissa kun laukkasi 200 jäljellä. 
WESTCOAST SKIPPER: Lähtölaukka. Hylättiin.
ARROWSRAIN: Poissa.

Lähtö 7 
Väliajat 32,0-28,0-26,5-23,0

JULIETTE LAX: Latasi 1. takasuoralla vauhdilla 3. rataa ja eteni keulaan saakka 650 juostuna. Karkasi lopussa ylivoimavoittoon. 
HUIMARIINA: Eteni 1. takasuoralla 3. rataa ja pääsi 2. kaarteessa johtavan rinnalle. Pudotti etusuoralla 2. sisälle. Ei pystynyt lopussa esittämään minkäänlaista haastetta murskaavalle voittajalle. 
JULIANNE DAHLIA: Nousi 2. ulkoa 3. radalle 1. takasuoralla ja pääsi näppärästi voittajan kantaan 2. sisälle 650 juostuna. Jatkoi etusuoralla 3. sisällä. Kelpo kolmas hurjan kärkikaksikon takana. 
B. VIOLETTA: Piti ekat keulat. Juoksupaikka lopulta 4. sisällä. Asiallinen. 
SOKRU: Aloitti 2. sisällä. Matkasi lopulta 5. sisällä. Nousi 200 ennen maalia toiselle. Mukavasti perille. 
KOMENTO: Juoksi 3.-6. sisällä. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti lopussa.
VIESKERIN VIRVA: Nousi takajoukoissa 3. radalle 1300 jäljellä. Pudotti 3. ulos 850 ennen maalia. Tuli tasaisesti. 
ANNIN VAPPU: Matkasi parijonossa keskijoukoissa toista rataa. Oli pitkään pussissa.
VARJONOVA: Haparoi alkumatkasta ja tippui taustalle. Nousi etusuoralla 5. ulos. Lähti viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kohosi 300 ennen maalia 4. radalle. Tuli mukavasti perille. 
SARSIS: Juoksupaikka hännillä sisäradalla. Vaisu. 
HETVIINA: Juuttui kiertämään 3. rataa. Eteni etusuoralla 2. ulos. Jatkoi pian toista ilman vetoapua. Laukkasi 450 jäljellä.
PÖRNÄ-TYTTÖ: Juoksi 3.-4. ulkona. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle. Tasainen kiri. 
NIEMEN CECILIA: Laukka 1. takasuoralla. Kohtalaisesti perille hännillä. 
RIUTAN PERENNA: Alku toista ilman vetoapua. Jatkossa 3. ulkona. Laukkasi etusuoralla hylkäykseen.
V.G. WILMAN TÄHTI: Poissa.

Lähtö 8 
Väliajat 13,0-16,5-13,5-13,5

LADY NIGHTINGALE: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Prässäsi keulaa viim. takasuoralla ja painui johtoon 400 ennen maalia. Oikein vakuuttava. 
FIRST REVENGE: Matkasi 2. ulkona. Jatkoi 400 ennen maalia toista rataa ilman vetoapua. Pudotti lopussa hetkeksi johtavan kantaan ja nousi toiselle 150 jäljellä. Ravi hiukan katosi loppumetreillä. Ei pystynyt kunnolla haastamaan voittajaa. 
STAR PHOTO: Pääsi puikkaamaan 1. kaarteen alussa 2. sisälle. Kiitti nappireissusta totosijalla. 
MAJESTIC MISSY: Juoksi 5.-4. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Käänteli 200 ennen maalia 4. radalle ja kiri oikein terävästi viime metrit. 
RANCH QLUISA: Asiallisesti perille 3. ulkoa. 
FREDDY K.: Avasi johtavan rinnalle. Laukkasi 1. kaarteen lopussa. Eteni 2. kaarteen lopussa 5. ulos. Lopetti takajoukoissa vauhdikkaasti ulkoratoja. Viim. 400 m 12,6.
CHESTATEE: Matkasi 4.-3. sisällä. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti lopussa.
PLAYFUL THOUGHTS: Eteni keulaan. Sai viim. takasuoralla prässiä. Menetti asemansa 400 jäljellä ja taipui.
WAR CHILD: Tasainen 4. ulkoa. 
POCKET MATT: Matkasi 6. sisällä. Tasainen. 
NAT KING: Laukkasi 3. sisältä kierros jäljellä. Hylättiin.
WAR PAINT: Poissa.

Lähtö 9 
Väliajat 09,5-14,0-14,0-12,5

HIJACK'EM: Vastasi keulapaikalla perille saakka. Hyvä esitys. 
UCCIO: Alkumatka toista ilman vetoapua. Sai selän eteen 950 jäljellä. Tilaa 200 ennen maalia. Lopetti hyvin. 
MASS ATTACK: Oli johtavan takana pussissa loppusuoralla.
MAGNIFICO S: Nousi 4. ulkoa 1200 jäljellä 3. radalle ja eteni 950 ennen maalia toiselle ilman vetoapua. Sinnikäs esitys. 
DEANGELO: Juoksi 3.-4. ulkona. Nousi viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Jatkoi 250 ennen maalia 4. radalle. Asetelmat oli aika toivottomat ihan kärkisijan kannalta. Viim. 600 m 11,5. 
WALL STREET COMERY: Juoksi 4. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Nousi toiselle 250 ennen maalia ja tuli asiallisesti perille. 
MUSCLEMAN: Panosti alkuun ja eteni toiselle ilman vetoapua. Pudotti 1. takasuoralla 3. sisälle. Mukavasti maaliin. 
ALL READY MATCH: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla 3. ulos. Pääsi vapaille vesille 250 ennen maalia ja kiri ihan terävästi perille. 
DREAM OF CELEBRITY: Juoksi 2.-3. ulkona. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle ilman vetoapua. Hiukan kiri hiipui lopussa. 
AN-VALPURI: Pakitteli 6. sisälle. Nousi etusuoralla 5. ulos. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Kohtalainen kiri perille. Viim. 500 m 12,1. 
LARGE POINT: Poissa.
ENJOY'S PAYCHECK: Poissa.