Keskiviikko-ravit - tähtiravurin paluu!

13.03.2019 18:00

Keskiviikko-ravit - tähtiravurin paluu!

Kovat nelivuotiaat aloittavat kautensa

Nelijalkainen supertähti Graceful Swamp päättää talvitaukonsa ja kilpailee Derbyn Talvisuosikissa. ”Sämpylällä” on tasokas vastus, sillä mukana ovat myös mm. tammojen Kasvattajakruunu-voittaja Arctic Elsa sekä Kymenlaakso-ajon voittanut Jolly Roy.

Erkki-Pekka Mäkisen huippuvarsa Graceful Swamp voitti viime vuonna kolmivuotiskauden aikana peräti 15 kertaa, teki Suomen ennätyksen ja tienasi komeat 126 900 euroa. Lempinimeä Sämpylä totteleva ori jäi joulukuisen Kasvattajakruunu-voiton jälkeen talvitauolle, mutta tänään on paluun aika. Vastustajista Jolly Roy voitti marraskuussa Kymenlaakso-ajon, jossa Graceful Swamp laukkasi. Arctic Elsa puolestaan voitti tammojen Kasvattajakruunun. Luvassa on hieno kuuden hevosen mittelö.

Derbyn Talvisuosikki -lähdössä saadaan jo hieman osviittaa nelivuotiaiden nykyisiin voimasuhteisiin. Nelivuotiaat pääsevät vauhtiin myös Finlandia-päivänä, jolloin Glenn Kosmos Memorial ajetaan tällä kertaa 2100 metrin matkalla. Vermon kevään kohokohta Finlandia-ajo on kalenterissa 4. toukokuuta, ja tapahtuman ennakkolipunmyynti aukeaa pian.

Nelivuotiaiden pääkilpailu Suuri Suomalainen Derby ravataan 150 000 euron ykköspalkinnolla Vermossa 31. elokuuta. Menossa on supervuosi, sillä Vermossa järjestetään myös niin sanottu Eurooppaderby eli UET Grand Prix. Se on osa EM-ravitapahtumaa, joka on luvassa 11.-12. lokakuuta.

Huippuhevosten kauden aloitukset ja kolmivuotiaiden esiinmarssi ovat varmoja ravikevään merkkejä. Viime viikon Kolmivuotistähdessä kilpaili kuusi hevosta ja sama määrä varsoja on tällä viikolla rahasarjassa. Tasokkaita nuorten hevosten lähtöjä ajetaan pienemmälläkin hevosmäärällä, mutta toivottavasti vuoden edetessä mukaan saadaan runsaampi määrä osallistujia.

Helmikuun Hevosen julkistus

Keskiviikkona toisen lähdön jälkeen julkistetaan ja palkitaan Vermon Helmikuun hevonen, joka valitaan yleisöäänestyksellä helmikuun T64-lähtöjen voittajista. Äänestää voi tiistaihin 12.3. klo 24 saakka osoitteessa www.vermo.fi. Äänestyksessä ovat mukana seuraavat hevoset:

Annin Vappu, Cavalier Brodde, Crossover, Cyrius d'Ariane, Hazelhen Hermes, Ian Boko, I'm Just a Sund, Juliette Lax, Mopoheikki, Nenuphar Noir, North Lexus, Pascha Tilly, Perfect Leader, Ranch Kelly, Ready Credit, Shameless, T.Rex

Illan aikataulu ke 13.3.

16.00 Portit avautuvat
17.00 Ravintola aukeaa
17.20 Koelähtö
17.30 TotoTV-lähetys alkaa
17.40 Ponilähtö
18.00 TotoTV:n studiolähetys alkaa, suora T64-lähetys myös maksullisella C More Max:lla.
18.00 Lähtö 1 esittäytyy
18.07 Lähtö 1 starttaa
18.29 Lähtö 2 starttaa
19.15 Lähtö 4 Toto64-1
19.35 Lähtö 5 Toto64-2
19.55 Lähtö 6 Toto64-3, Toto4-1
20.15 Lähtö 7 Toto64-4, Toto4-2, Troikka
20.30 Lähtö 8 Toto64-5, Toto4-3, Päivän duo -1
20.45 Lähtö 9 Toto64-6, Toto4-4, Päivän duo -2, Troikka

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

20.2.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Taukohevoset eivät normaalisti ole kiehtovimpia varmaehdokkaita, mutta tällä kertaa systeemien tukipilarina toimii kautensa avaava taukohevonen. Kierroksen käynnistävässä Derbyn Talvisuosikissa 4 GRACEFUL SWAMP kohoaa systeemien ainoaksi merkiksi. Graceful Swamp on voitokas hevonen, ja Erkki-Pekka Mäkisen valmennettavat ovat yleensä heti tauoltakin kilpailukuntoisia. Tästä lähdöstä tekee erikoisen myös se, että kaikki muutkin osallistujat palaavat tauolta ja aloittavat kilpailukautensa. Tuskinpa nekään siis sen herkemmässä kilpailuvireessä ovat. Asetelmatkin vaikuttavat sellaisilta, että Graceful Swamp edennee johtopaikalle, minkä jälkeen se ei kyllä yhtään normaalina tule olemaan helppo ohitettava. Apuvarmoina Pienessä systeemissä toimivat toisen kohteen 12 STONEISLE QUERIDA ja neljännen kohteen 11 PASCHA TILLY. Ne ovat yksinkertaisesti lähtöjensä parhaat sekä kovakuntoisimmat hevoset ja ansaitsevat huonoilta lähtöpaikoiltaankin selvän suosikin roolin. Suuressa systeemissä molemmat kuitenkin varmistetaan kovimmalla haastajalla.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 4 (6,5)
T64-2: 12 + 9 (5,11)
T64-3: 15,13,16,2,5 + 3,6,10,8,9,4,1 (7,12)
T64-4: 11 + 2 (8,7)
T64-5: 4,12,2,5,1 + 10,9,11 (3,7)
T64-6: 5,9,14,3 (13,16)

Pieni systeemi 125 riviä, hinta 12,50 euroa.
Suuri systeemi 1536 riviä, hinta 153,60 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 6-1 B) 2-5-4-3
JOE’S MONKEY MAN – SAMURAI COMERY – EXIT FASTBACK – SHACKHILLS THUNDER

Ravit käynnistyvät 3-vuotiaiden lämminveristen Hippos-sarjalla. 6 JOE’S MONKEY MAN aloitti uransa 2-vuotiaana vakuuttavalla voitolla, muttei ollut sen jälkeisissä starteissa enää yhtä hyvä. Tauko on varmasti tehnyt hyvää, ja kauden avauskilpailua odotetaan suurella mielenkiinnolla. On syytä muistaa, että uran avauskilpailussa kukistui viime keskiviikkona vahvasti edukseen esiintynyt tallikaveri Lush Life. 1 SAMURAI COMERY tulee Heikki Korhosen laatutallista. Marraskuisessa Kuopion 2-vuotislähdössä Samurai Comery säesti 16,5-vauhtisessa lopetuksessa mukavasti keulasta voittanutta tallikaveriaan Queenstyleä. 2 EXIT FASTBACK kulki joulukuisessa koelähdössään positiivisella tyylillä, ja varaa olisi kyllä ollut selvästi kovempaankin tulokseen. 5 SHACKHILLS THUNDER on aloittanut uransa mukavasti ja omaa myös tämän lähdön suurimman kilpailurutiinin.

Lähtö 2.

RANKING
A) 10-1 B) 12-15-16-3-9-13-8-6-5-4-11-7 C) 14-2
TOSI VOIMA – PYRKIVÄN VESKU – MARTTIUS – SIIKING

Toisen lähdön suosikit tulevat Mika Mäkelän tallista. 10 TOSI VOIMA on aloittanut uransa menestyksekkäästi ja vaikuttaa kehityskelpoiselta 6-vuotiaalta. Mikäli askelmerkit osuvat juoksulangalta kohdalleen, voi Tosi Voima edetä takamatkaltakin johtopaikalle. Sinänsä selkäjuoksu sopii silti ruunalle aivan yhtä hyvin. 1 PYRKIVÄN VESKU laukkasi viimeksi johtopaikalta 400 jäljellä. Ravilla ori olisi otellut voitosta. Vaikka Pyrkivän Vesku viimeksi lopulta johtopaikalla juoksikin, se ei ole ensi metreillä nopea, joten tallikaveri Tosi Voima saattaa päästä takamatkaltakin kiihdytysvaiheessa etupuolelle. 12 MARTTIUS on aloittanut kautensa hienolla menestyksellä. Viimekertainen Forssan voitto tuli keulasta. Lähtöpaikka takamatkan takarivissä pudottaa kuitenkin Marttiuksen tällä kertaa ulos A-ryhmästä. Omistaja Taru Silasteen valmennukseen siirtyneen numeron 15 SIIKING juoksu ei maanantain Magic Monday -raveissa onnistunut toivotulla tavalla. viimeistelee kuntoaan vielä maanantaina Vermossa. Ensin ruuna joutui pakittelemaan kolmannelta radalta taustalle ja lopulta se jäi vaille kiritiloja. 16 MIKIMANI on pitkältä takamatkaltakin realistinen menestyjä. 3 RUOPAS pystyy pärjäämään, mikäli ravivaikeuksista kärsineen oriin ravi on kohdallaan. Kauden avauksessa se ei sitä ollut.

Lähtö 3.

RANKING
A) 4-6-8-10-9 B) 3-1-5-11-7-12-2
VENTURE WARRIOR – FINGERBORG – MALONEY – ATHLETIC BOSS

4 VENTURE WARRIOR sai viimeksi Lappeenrannassa 2. sisältä niin myöhään kiritilaa, ettei ehtinyt enää voittotaistoon. Venture Warrior avaa ihan mukavasti, joten nelosradalta juoksun onnistumiseen on hyvät mahdollisuudet. 6 FINGERBORG nappasi Lahden voittonsa johtopaikalta, ja keulapaikka lienee nytkin toiveissa. Viimekertainen Teivon laukka menee kuskin piikkiin. 8 MALONEY aloitti kautensa kolmella totosijalla, mutta viimeksi paha laukka kärjen rinnalta 350 jäljellä pilasi pelin. 10 ATHLETIC BOSS kilpaili viime kaudella hyvällä statistiikalla. Turun perjantainen välistartti antaa vielä tarkemman kuvan nykyvireestä. 9 HASHTAG puursi viime keskiviikkona kierroksen kirinsä 4. ulkoa juosten maaliin asti. Tämänkertainen lähtö ei ole ainakaan kovempi.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 4 B) 6-5-2-1-3
GRACEFUL SWAMP – JOLLY ROY – CLUB NORD EASY – ARCTIC ELSA

Toto64-peli käynnistyy urheilullisesti mielenkiintoisella Derbyn Talvisuosikilla, missä kuusi kovaa menijää aloittaa 4-vuotiskautensa. Voimasuhteiden ennakoiminen ei tietystikään ole kovin helppoa, kun jokainen siis vasta käynnistää kautensa, ja hyvien 4-vuotisten kohdalla päätähtäimet ovat vasta edessäpäin. 4 GRACEFUL SWAMP on silti helppo nostaa A-hevoseksi. Erittäin voitokas menijä epäonnistui viime vuonna rahakkaissa lähdöissä Kriteriumissa sekä Kymenlaakso-ajossa, mutta silti kausi oli loistokas. Voittoja tuli hurjat viisitoista, rahaa hulppeat 126 900 euroa ja kauden viimeinen kilpailu toi arvokkaan voiton Kasvattajakruunusta. Graceful Swamp on todennäköinen keulahevonen ja samalla selkeä suosikki. Muiden rankkaaminen onkin sitten äärimmäisen vaikeaa. 6 JOLLY ROY kehittyi kauden edetessä hienosti ja kauden päätöskilpailu toi voiton Kymenlaakso-ajosta väkevällä suorituksella johtavan rinnalta. Tauko ja kengät jalassa kilpaileminen ovat toki riskitekijöitä. Edellisen tallikaveri 5 CLUB NORD EASY täydensi Timo Korvenheimon valmennettavien kaksoisvoiton Kymenlaakso-ajossa. Tammojen mainetta puolustava 2 ARCTIC ELSA kohosi aivan kauden lopussa loistoiskuun. Kauden päättäneessä Uudenmaan Upeimman finaalissa jäi roimasti jossiteltavaa. 1 WERNER ORS voi saada nappilähdöllä hankittua loistopaikaltaan Graceful Swampin selän. Hyvä hevonen on myös Kasvattajakruunu-finalisti 3 KAPTAH.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 12-9 B) 5-11-1-4-6-3-10-8-7 C) 2
STONEISLE QUERIDA – SI LUCKY – GINGER HALM – OUR HOPE

Toisena kohteena ajettavassa tammalähdössä A-ryhmään erottuu selvästi kaksi hevosta takarivin lähtöpaikoista huolimatta. 12 STONEISLE QUERIDA on niin kovan kapasiteetin omaava tamma, että kauden luontuessa sujuvasti se voi kehittyä jopa kamppailemaan aivan ikäluokkansa tammaparhaimmiston kanssa. Kausi on alkanut kahdella tyylipuhtaalla voitolla, ja lähtöpaikasta huolimatta Maria Penttisen valmennettava on selvä suosikki. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama 9 SI LUCKY on yhtä selkeä ykköshaastaja. Sekin suoritti 3-vuotiskaudellaan ihan mukavalla tasolla, ja olemus Forssan koelähdössä miellytti. Sukukin on kohdallaan, joten jatkoa odotetaan suurella mielenkiinnolla. 5 GINGER HALM kiri viime keskiviikkona loppusuoralla säästöreissun jälkeen positiivisesti totoon. Nopea avaaja voi saada hyvän juoksun, minkä jälkeen pystyy menestymään. Kapasiteetiltaan Ginger Halm kuitenkaan tuskin on suosikkikaksikon veroinen. 11 OUR HOPE jäi molemmissa helmikuun starteissaan pussiin. Lähtöpaikka laskee kuitenkin selvästi voitto-osakkeita. 1 POETRY IN MOTION on pitkältä tauolta vaikea veikattava. Viime kautensa tamma aloitti pitkän tauon jälkeen lupaavasti voitolla, mutta sen jälkeen meno tyrehtyi.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 15-13-16-2-5 B) 3-6-10-8-9-4-1-7-12 C) 14-11
STONECAPES PRO – HURRICANE BOSHOEVE – MISTER LANE – BADASS PETE

Toto4-peli käynnistyy todella vaikealla lämminveristen Karanor Teräsmiesliigalla, joka suorastaan vilisee realistisia menestyjäehdokkaita. Ykkösrankkaus olkoon takamatkan takarivistä huolimatta 15 STONECAPES PRO, jolla on allaan oikein mukiinmenevät suoritukset. Ruuna otti Lahden voittonsa ylivoimatyyliin johtavan rinnalta, vaikka joutui kiertämään kaiken lisäksi ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa. Myös viimekertainen Teivon loppukiri todella haastavista asemista 5. ulkoa oli mallikas. 13 HURRICANE BOSHOEVE kiri Kouvolassa ykköseksi 3. ulkoa. Ruuna jatkanee nousuvireessä. 16 MISTER LANE on tottunut juoksemaan näitä pitkiä matkoja, jotka sopivat sille hyvin. Lähtö näyttää siltä, että se voi hyvinkin elää läpi matkan. Tällöin Mister Lanella olisi hyvät mahdollisuudet rangaista loppukirissä 40 metrin takamatkasta huolimatta. 2 BADASS PETE laukkasi kauden avauksessaan loppusuoralla totosijan. Se ei ollut ensimmäinen kerta, kun Badass Peten ravi hajosi kirivaiheessa, mutta ravin stemmatessa ruuna kykenee vahvaan suoritukseen. 5 LANGEN’S AIRBORNE on toissakertaista Teivon kilpailua lukuun ottamatta suorittanut viime starteissaan mukavasti. Ruuna on yksi A-hevosista, vaikka kysymysmerkkejäkin löytyy; voltin viitosrata, pitkä matka sekä starttivälin venyminen. Nousuvireinen 3 FIRST REVENGE on mahdollinen menestyjä, mikäli saa nappireissun kärjen imussa sisäradalla. 6 ESTELLE NORDIQUE oli viimeksi vetämätön, minkä vuoksi on nyt entistäkin isompi arvoitus. Matka on joka tapauksessa plussaa.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 11-2 B) 8-7-12-1-10-5-4-6-9-3
PASCHA TILLY – HAZELHEN HERMES – LUXORIOUS LORD – M.T.LARA CROFT

Ravien ensimmäisenä troikkalähtönä ajettavassa Pronssidivisioonakarsinnassa suosikiksi kohoaa huonosta lähtöpaikasta huolimatta 11 PASCHA TILLY. Helmikuun alussa Vermossa 4. ulkoa näyttävästi ykköseksi kirinyt ruuna on esittänyt viime starteissaankin yhtä hyvää virettä, vaikkei voittokulku olekaan jatkunut. Viimeksikin Jari Kinnusen suojatti kiri 5. ulkoa upeasti kolmanneksi. Pascha Tilly on kirikykyinen hevonen, mutta tarpeen vaatiessa vahvalla menijällä voi kyllä tehdä ratkaisuja jo matkallakin. Kaiken luontuessa kauden toinen Vermon voitto on lähellä. 2 HAZELHEN HERMES on ehdottomasti päävastustaja, sillä keskinkertainen avaaja on arvottu parhaalle mahdolliselle lähtöpaikalle. Hazelhen Hermes on jo pitkään tehnyt tasaisen hyviä juoksuja, ja tiheästä starttirytmistä huolimatta huonoja päiviä ei tunnu olevan ruunalla lainkaan. Joensuussa Timo Korvenheimon valmennettava alleviivasi kunnon pitävän edelleen. Numero 8 LUXORIOUS LORD on kasiradan lähtöpaikaltakin vahvasti ehdolla mielipaikalleen keulaan. Silti edellä mainitun kaksikon kukistaminen ei tule olemaan helppo juttu. 7 M.T.LARA CROFT ei todennäköisesti pysty pitämään Luxorious Lordia kiihdytyksessä ulkopuolellaan, mikä voi tuoda ongelmia juoksunkulun suhteen. Starttivälikin on nyt venynyt kuukauden mittaiseksi, mutta ainakin kauden aiemmissa kilpailuissa tamma on esiintynyt edukseen. Viimekertainen Turun heikko sijoitus johtuu pussiin juuttumisesta. 12 MERIT on hyvä kirihevonen, mutta piippuhyllyn paikalta on vaikea ehtiä ihan terävimpään kärkeen ilman selkeää ylivauhtia.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 4-12-2-5-1 B) 10-9-11-3-7-6-8
COCKTAIL PRINCESS – THE DUDE – LASSIC POINT – VOLUME ACE

Päivän Duo -pelin avauslähtö on haastava pelipähkinä, mistä ei löydy yhtään täydellistä statistia. Tipsin saa 4 COCKTAIL PRINCESS, joka viimeistelee kuntoaan vielä lauantaina Joensuun Toto75-kierroksella. Cocktail Princess ei aivan riittänyt Lahden tammalähdössä 2. ulkoa, mutta ylisarjassa vastassa oli kovia hevosia Selene Lunen, Boadicean, Beat Of Loven sekä Gresille Bokon muodostaessa kärkinelikon. Mikä parasta, Cocktail Princess esitti Lahden kilpailussa kohtuullista lähtönopeutta. Ei tamma toki alussa johtopaikasta pysty ottelemaan, mutta Lassic Pointin etupuolelle se kuitenkin päässee, jolloin paikan parijonosta pitäisi kyllä löytyä. 12 THE DUDE epäonnistui Teivon Gli Grand Prix –karsinnassa laukattuaan 3. ulkoa 600 jäljellä. Yksi epäonnistuminen ei muuten hyvin mennyttä hevosta kuitenkaan huononna, eikä piippuhyllyn lähtöpaikkakaan vie voittohaaveita. 2 LASSIC POINT ei ole ollut tämän kauden starteissa parhaimmillaan, joten ruuna on nyt runsaan kuukauden paussilta arvoitus. Hyvänä ollessaan väkivahvalla ruunalla pystyy menestymään tällaisissa lähdöissä johtavan rinnaltakin. 5 VOLUME ACE kipusi Teivon Gli Grand Prix –karsinnassa 4. ulkoa lopussa totorintamaan. Kunto on nousussa, eikä voittokaan saa yllättää lainkaan. 1 WILLE’S RAINMAKER pystyy hyödyntämään loistopaikkansa, minkä ansiosta sekin nostetaan mukaan A-ryhmään. 10 MASS ATTACK sijoittui Teivon Gli Grand Prix –karsinnassa johtavan takaa kolmanneksi. Startti teki varmasti hyvää, mutta voittoa ajatellen takarivistä tarvitaan silti vähän tuuriakin. Myös 9 UCCIO suoritti Gli Grand Prix –karsinnassa ihan positiivisesti. 7 BWT ANGRYMAN voitti Kouvolassa välistartin vahvalla kirillä porukan hänniltä. Vastus on nyt kuitenkin aivan eri kaliiberia ja lähtöpaikka on haastava.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 5-9-14-3 B) 13-16-15-2-10-1-7-4-11-12-6
DRAKEN – SAKARIN – MORISON – OHIKIITÄVÄ 

Toto64-kierros päättyy laadukkaaseen suomenhevosten Valtra Sisusarjaan. 5 DRAKEN on nakutellut tänä vuonna Miika Tenhusen valmennuksesta käsin pelkkiä voittoja, ja viimekertainen Vermon 75-lähdön keulavoittokin tuli oikein varmaan tyyliin. Niinpä Draken kelpaa kyllä suosikiksi, mutta vastustakin riittää, joten ei voittoputken jatkaminen tule olemaan missään tapauksessa helppoa. 9 SAKARIN jäi kyseisessä Vermon kisassa 2. radalle ilman selkää, mistä oli ihan hyvä kuudes. Sakarinissa on paljon potentiaalia, kunhan se vain ymmärtää kilpailemisen luonteen sataprosenttisesti. 14 MORISON voitti tammikuussa Vermon Sisusarjan johtavan rinnalta, joten voimaa löytyy. Morison on yksi suosikeista, mutta tehtävä ei ole kadehdittava. 3 OHIKIITÄVÄ kilpailee edelleen vahvassa vireessä, eikä olisi ravia polkiessaan paalulta lainkaan vaaraton. Ohikiitävä sijoittui tammikuun Sisusarjassa johtopaikalta kakkoseksi vain Morisonille häviten, ja silloin Morison lähti matkaan vain 20 metrin takamatkalta, kun nyt takamatkaa on 20 metriä enemmän. 13 VIRIN VIHTORI, 16 RIIPINEN ja 15 TUVIKER ovat kaikki vahvoja hevosia, jotka omaavat täysin realistiset totosaumat. Myös todella epävarma 2 ONON NOPSAHOTTI voisi ravia kulkiessaan otella totosijoista.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 15,13,16,2,5 + 3,6,10,8,9,4,1 (7,12)
T4-2: 11 (2,8)
T4-3: 4,12,2,5,1 + 10,9,11 (3,7)
T4-4: 5,9 + 14,3 (13,16)

Pieni systeemi 50 riviä, hinta 10 euroa.
Suuri systeemi 384 riviä, hinta 76,80 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

4,12,2,5,1
5,9

Yhteensä 10 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

11,2
11,2
kaikki

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

5,9
5,9,14,3
5,9,14,3,13,16,15,2

Yhteensä 36 yhdistelmää, hinta 18 euroa.

Vihjeet laati: Jouni Toroska.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Timo Korvenheimo

L4/5 CLUB NORD EASY ja L4/6 JOLLY ROY: Talvi on mennyt kummallakin nelivuotiaalla hyvin. Ei mitään probleemia. Liikuntaa ovat saaneet kyllä. Kaikki on molemmilla mallillaan. Keskinäistä järjestystä tässä vaiheessa en osaa arvioida. Hyviä hevosia kumpikin. Maksimivauhteja ei ole kuitenkaan ajettu.

L6/13 HURRICANE BOSHOEVE: Ruuna oli Kouvolassa mainio. Se kiersi ilman selkää melkein 700 metriä. Keula sai tehdä oman juoksunsa, mutta ohi siitä tämä puristi. Matkan pitäisi sopia hyvin. Nyt lisätään vetolaput varusteisiin. Kuuleman mukaan ruuna pääsee hyvin liikkeelle tällaisista asetelmista. Näin minulle on kerrottu.

L7/2 HAZELHEN HERMES: Huippukunto pitää. Hevonen oli oikein hyvä lauantaina Joensuussa. Se teki kolmannesta ulkoa 700 metrin kirin ilman vetoapua ja oli ainoa, joka kiri takaa kunnolla. Sarjakin oli siellä kovempi. 

L8/4 COCKTAIL PRINCESS: Tamma teki aivan asiallisen juoksun Joensuussa. Se polki mukavasti loppua hänniltä. Vermoon lisätään jotain lappuja. Haetaan tuon kautta lisää terävyyttä. Hevonen on ollut vähän laiska starteissa. 

L9/9 SAKARIN: Ori oli viimeksi hyvä uusinnan jälkeenkin. Se jäi dödsiin ja oli siinä hieman turhan aktiivinen. Nyt on tarjolla selkäreissu. Vaikka lähtö on kova, pystyy hevonen korkealle.

Ari Moilanen

L2/1 PYRKIVÄN VESKU: Ori laukkasi viimeksi johtopaikalta loppukaarteessa. Vauhti kiihtyi ja hevonen löi polveensa. Se oli vielä täysissä voimissaan ja olisi ravilla ollut ihan kärjessä.

L2/6 PIPAREEMO: Ihan pystyvä tapaus. Laukkoja on tullut paljon. Toisten takana ruuna yleensä ravaa, mutta ohitustilanteissa tulee usein hyppy.

L2/10 TOSI VOIMA: Ruuna on tehnyt hyviä juoksuja. Se lähtee lujaa liikkeelle ja päässee 20:n pakiltakin pian kärjen tuntumaan. Molemmilla Mäkelän Mikan tallin hevosilla on mahdollisuudet aivan kärkeen.

L4/4 GRACEFUL SWAMP: Ori palaa tauolta. En ole sen kummemmin keskustellut päivän kunnosta valmentajan kanssa. Uskoisin hevosen palaavan hyvässä vireessä.

L6/10 CHANGEMAN: Forssan startti oli toinen tauon jälkeen. Hevonen teki varsin hyvän esityksen. Vauhti hiljeni ja ajoin parijonosta kuolemanpaikalle. Hyvin ruuna sinnitteli perille asti. Vermossa toki vastus on kovempi.

L7/3 SACRAMENTO S: Lähtöpaikka puoltaa. Tämä lähtee lujaa ja kärkiporukan takaa hevonen voi yltää toton tuntumaan.

L7/8 LUXORIOUS LORD: Kasirata on jälleen osunut. Vaikeahan noista asetelmista on pärjätä. Ruuna on ollut parhaimmillaan keulajuoksulla. Nyt tuskin on asiaa sinne.

L8/3 LARGE POINT: Hevonen teki ihan kohtalaisen juoksun viimeksi pitkältä takamatkalta. Paikka käy. Tämä on kuitenkin aika tarkka reissustaan. Lopussa saisi olla hiukan enemmän puristusta.

L9/1 VILLIHIISI: Ruuna seuraili Kouvolassa sitä ajaessani sisältä kolmanneksi.

L9/2 ONON NOPSAHOTTI: Hevonen teki Mikkelissä hyvän juoksun. Lähtötilanteessa laukka on kovin pinnassa. Hyvin hevonen tuli perille raville selvittyään. Ruuna voi heti yllättää jossain, jos se vain ravaa alkumatkan.

Antti Tupamäki

L2/3 RUOPAS. Oriilla ajettiin välissä helmikuussa yksi startti. Hevonen tuntuu kotona hyvältä ja ravi käy ihan mallikkaasti. Kilpailussa se sitten satsailee. Tämän pitäisi pärjätä sijoituksiaan paremmin. En pysty tuota isommin sanomaan. Kovia pätkiä ori ottaa harjoituksissa.

L8/6 RIM BAY KICKAPOO: Jyväskylän esitys oli täksi hevoseksi aivan hyvä. Ei se taida riittää ihan voittokamppailuun näissä sarjoissa.

L9/7 VINHA-TOPI: Ruuna jaksaa mennä matkan. Tuo on ilman muuta plussaa. Tosi kova lähtöhän tämä on. Jos ollaan 4-5:n sakissa, ollaan aivan tyytyväisiä. Voitto olisi hirmu yllätys.

Matias Salo

L6/3 FIRST REVENGE: Ekassa tauon jälkeisessä kisassa tuli laukka. Hevoselle jäi siinä ilman muuta varaa. Viimeksi alku meni vähän kovaksi. Ruuna ei sitten ravannut loppukurvia ihan sataprosenttisesti. Siinä hukkui vauhtia ja rahasijaan oli tyytyminen.

L8/2 LASSIC POINT: Vuoden vaihteen ympärillä hevonen teki muutaman vaisumman startin. Viimeksi asiat ei olleet kunnossa ja taukoa tuli. Treenien perusteella ruuna menee hyvin. Lähtöpaikka on mainio. Yleensä tämä on ollut asiallinen suoraan tauolta. Totosijaa lähdetään tavoittelemaan.

Tapio Mäki-Tulokas

L5/9 SI LUCKY: Tamma oli Miss Maverickin seurana Forssan koelähdössä. Ihan kehityskelpoinen hevonen tämä on. Viime kaudella oli kiimaongelmia. Tamma oli epävarma ja laukkoja tuli. Ehjällä juoksulla näkisin sillä heti jonkinlaiset mahdollisuudet pärjätä. Onnistuessaan se voisi olla kärkihevosia.

Lähtö 1

Väliajat 26,5-24,5-20,0-13,5
MORRIS: Täräytti keulaan. Sai vetää varsin maltillista tahtia. Lisäsi viim. takasuoralla tempoa ja piti varmaan voittoon. 
SAMURAI COMERY: Nousi johtavan takaa toiselle ilman vetoapua 1200 jäljellä. Tuli hyvin perille, vaikkei voittajaa pystynytkään haastamaan. Viim. 700 m 13,9. 
RIM BAY ORCHID: Alku 4. sisällä. Jatkoi etusuoralla 2. sisällä. Seurasi aivan hyvin kärkiparia. 
SHACKHILLS THUNDER: Alkumatka 5. sisällä. Nousi 3. ulos kierros jäljellä. Tuli tasaisesti. 
EXIT FASTBACK: Kohosi 3. sisältä 2. ulos 1200 jäljellä. Laukka 400 ennen maalia.
JOE'S MONKEY MAN: Poissa.

Lähtö 2

Väliajat 32,0-32,0-31,0-30,0
TOSI VOIMA: Lähti liukkaasti takamatkalta ja eteni keulaan saakka 1. takasuoralla. Piti varmasti ykköseksi. 
SIIKING: Hyökkäsi 3. radalle 900 jäljellä. Vahva kiri kantoi kakkoseksi. 
MIKIMANI: Eteni kaukaa 60 metrin pakilta 5. ulos, mistä lähti selässä 3. radalle 900 jäljellä. Juuttui ulos ja jyräsi vahvasti perille. 
PIPAREEMO: Nousi 4. sisältä 3. kaarteen lopussa toiselle. Mukavasti loppua aivan totosijan tuntumaan. 
PETROFF: Kesti kohtalaisesti toiselta ilman vetoapua.
ALVARON: Nousi kierros jäljellä 7. ulos. Kiri maalisuoraa kohtalaisesti ulkoratoja. 
HÄYRILÄN HERO: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Teki varsin vahvan suorituksen laukan jälkeen.
MONTSAN VIPPI: Tasapaksu 3. ulkoa. 
JÄNKÄ-UKKO: Nousi 3. sisältä 2. ulos 2. kaarteessa. Vaisu lopussa. 
RUOPAS: Pääsi keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Jatkoi 2. sisällä 1. takasuoralla. Taipui viim. takasuoralla ja laukkasi suoran lopussa. Ei vakuuttanut. 
MARTTIUS: Laukka kiihdytykseen. Lähti 6. ulkoa selissä 3. radalle 900 jäljellä. Uusi laukka loppukaarteeseen.
PYRKIVÄN VESKU: Piti keulat. Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Hylättiin.
LIKAN JUSSI: Matkasi 3. sisällä. Laukkasi 3. kaarteen lopussa.
GOLDA NAPANDERI: Laukkasi kiihdytykseen. Hylättiin.
VILVIIRI: Laukkasi lähtösuoralla. Uusi laukka takajoukoissa maalisuoralla. Hylättiin.
ROKKOFF: Laukkaili matkalla hylkäykseen.

Lähtö 3

Väliajat 14,0-16,0-16,5-17,5
HASHTAG: Iski 3. ulkoa 2. kaarteen lopussa ja eteni toiselle ilman vetoapua etusuoralla. Puristi vahvasti ykköseksi. 
ATHLETIC BOSS: Alkumatka pääosin toista ilman vetoapua. Sai etusuoralla selän eteen. Punnersi hyvin perille. 
FINGERBORG: Eteni 1. takasuoralla vauhdilla toista rataa ja pääsi keulaan 550 juostuna. Hiukan pehmeä viime metreillä. 
VENTURE WARRIOR: Nappasi helposti keulat. Jatkoi 1. takasuoralla 2. sisällä. Pussissa lopussa.
ALEJANDRO: Juoksupaikka 3. sisällä. Nousi lopussa 3. radalle. Tuli kohtalaisesti. 
CALLELA IBIS: Matkasi 2.-3. ulkona. Tasapaksu. 
LANGEN'S ISIS: Alkumatka 6. sisällä. Kohosi viim. takasuoran lopussa toiselle ja jatkoi 3. radalle loppukaarteessa. Ei vakuuttanutkaan. 
RIM BAY FLEUR: Matkasi 5.-4. sisällä. Kohosi toiselle 300 ennen maalia. Laukkasi loppusuoran alkuun.
MALONEY: Laukkasi 1. kaarteessa 3. radalta ja putosi taustalle. Hylättiin liioista laukoista.
GRAINFIELD CELINE: Laukkasi lähtösuoralla. Keskeytti.
GLENNE: Laukkasi 4. sisältä 600 jäljellä. Keskeytti.
BOB SPIRIT: Poissa.

Lähtö 4

Väliajat 09,5-13,5-18,0-13,0
GRACEFUL SWAMP: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Eteni 1. takasuoralla vauhdilla ja pääsi johtopaikalle 500 juostuna. Avaus venähti hurjasti 09,5-vauhtiseksi. Sai välissä rauhoittaa tempoa ja lopetti jälleen kiristyvällä vauhdilla. Oikein vakuuttava kauden avaus. 
JOLLY ROY: Eteni 1. takasuoran lopussa toiselle ilman vetoapua. Väkevä esitys, vaikkei pystynytkään voittajaa haastamaan. 
CLUB NORD EASY: Nousi 4. sisältä 3. ulos 2. kaarteessa. Jatkoi viim. takasuoralla 2. ulkona. Asiallisesti perille. 
KAPTAH: Matkasi 3. sisällä. Iski viim. kaarteessa 3. radalle ja tuli aivan hyvin. 
ARCTIC ELSA: Jäi reippaassa avauksessa toiselle ilman vetoapua. Sai 1. takasuoran lopussa selän eteen. Pudotti viim. takasuoralla sisälle. Hyytyi maalisuoralla ulos matsista.
WERNER ORS: Piti keulat. Jatkoi 1. takasuoralla 2. sisällä. Laukkasi viim. takasuoran alkuun. Hylättiin.

Lähtö 5

Väliajat 12,5-17,5-20,5-12,5
SI LUCKY: Painui toiselta ilman vetoapua keulaan 450 jäljellä. Vakuuttava paluukilpailu. 
PLAYFUL THOUGHTS: Kelpo kiri kakkoseksi 3. ulkoa. 
POETRY IN MOTION: Johti alun. Jatkoi 2. sisällä 1. kaarteen lopussa. Nousi loppukurvissa toiselle. Kiri mukavasti maaliin. 
GINGER HALM: Matkasi 3.-4. sisällä. Nousi loppukaarteessa toiselle ja maalisuoran alussa 4. radalle. Kiri aivan terhakasti. 
CASH IN PRESS: Nousi 5. sisältä 450 jäljellä toiselle. Polki aivan asiallisesti perille. 
LOKE IS MY NAME: Eteni keulaan 1. kaarteen lopussa ja veti joukkoa. Menetti paikkansa 450 jäljellä ja hiipui hieman lopussa. 
MILLIONDOLLARFACE: Veto ei kunnolla kantanut 4. ulkoa. 
DEAL BOOST: Nousi 6. sisältä 6. ulos viim. takasuoralla. Kohtalainen loppu. 
WELL IN BUDGET: Juoksi 4. sisällä. Ei vakuuttanut. 
GRAPETSIINASINE: Ei vakuuttanut 5. ulkoa. 
STONEISLE QUERIDA: Jäi 2. ulkoa 450 jäljellä ilman vetoapua. Laukkasi loppukaarteessa täysissä voimissaan. 
OUR HOPE: Poissa.

Lähtö 6

Väliajat 17,0-17,5-21,0-16,0-14,5
FIRST REVENGE: Johti alun ja jatkoi 2. sisällä 650 juostuna. Pääsi ilmaiseksi keulaan puoli kierrosta ennen maalia johtohevosen laukattua. Piti varmasti ykköseksi. 
STONECAPES PRO: Kohosi 3. ulkoa etusuoralla 3. radalle. Vahva kiri kantoi kakkoseksi. 
CHANGEMAN: Juoksi 2. ulkona. Oli viim. takasuoralla vailla väylää. Pudotti loppukurviin sisälle. Pääsi etenemään sisärataa pitkin totosijalle. 
LANGEN'S AIRBORNE: Matkasi 2.-3. sisällä. Kohosi 2. ulos 400 ennen maalia. Tuli vain tasaisesti nappireissun päätteeksi. 
HURRICANE BOSHOEVE: Taivalsi toivottoman kaukana 8. sisällä. Nousi 1400 jäljellä 6. ulos. Jatkoi 950 jäljellä 4. ulkona. Hakeutui viim. takasuoralla selissä 3. radalle ja kiri maalisuoran aivan ulkoa. Viim. 500 m 13,1. 
MISTER LANE: Nousi 4. ulkoa etusuoralla selässä 3. radalle. Polki asiallisesti perille. 
SUNDSVIK GODIVA: Matkasi 3.-4. sisällä. Nousi 950 jäljellä 3. ulos. Pudotti loppukaarteessa jälleen sisälle. 
MAS BELLA: Lähti 5. ulkoa etusuoralla selissä 3. radalle. Kohosi viim. kaarteessa 4. radalle. Kelpo kiri. 
LEEMARK'S DOMINIC: Juoksupaikka 7. sisällä. Lopetti kohtalaisesti. 
NELSON AVENGER: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui.
NAT KING: Oli 5. sisällä vaikeuksissa viim. takasuoralla. Ei vakuuttanut. 
NEW GROVE STORM: Laukkasi takajoukoissa viim. takasuoralla.
ESTELLE NORDIQUE: Pilasi lähtölaukkaan.
BADASS PETE: Iski 3. ulkoa 1. takasuoralla ja eteni keulaan 650 juostuna. Kadotti ravinsa johtopaikalla puoli kierrosta ennen maalia. Hylättiin. 
NO PITY: Poissa.
POCKET MATT: Poissa.

Lähtö 7

Väliajat 10,0-12,5-15,0-13,5
PASCHA TILLY: Kiersi alkumatkan 3. rataa, kunnes pääsi 2. ulos 1. takasuoran loppupuolella. Hyökkäsi 600 jäljellä ja kiersi ykköseksi. Jälleen mainio. Viim. 700 m 11,5. 
JUICEMAN: Avasi johtoon. Sai tiukkaa prässiä 1. kaarteessa ja avaus venähti 1.10-vauhtiseksi. Jatkoi 600 juostuna 2. sisällä. Nousi loppukaarteessa 2. ulos. Punnersi mallikkaasti kakkoseksi. 
HAZELHEN HERMES: Lähti 4. ulkoa 600 jäljellä selissä 3. radalle. Kiri hyvin perille. Viim. 600 m 11,3. 
MERIT: Teki 5. ulkoa komean kirin. Viim. 700 m 10,7. 
LUXORIOUS LORD: Eteni 1. takasuoralla vauhdilla toista rataa ja painui keulaan 600 juostuna. Avauskierros oli varsin reipas. Kesti hyvin. 
GISELA LUXI: Nousi 3. ulkoa 600 jäljellä selässä 3. radalle. Pudotti loppukaarteessa toiselle. Asiallisesti maaliin. 
NITRO DIABLO: Juoksi lähtölaukan jälkeen 6. ulkona. Kiri aivan hyvin perille. Viim. 400 m 12,0. 
M.T.LARA CROFT: Taipui toiselta ilman vetoapua.
SACRAMENTO S: Juoksupaikka 4. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Tasainen. 
OAKIE: Laukkasi 2. kaarteessa. Juoksi sitten 6. sisällä, missä menetti takasuoran alussa metrejä laukkaavan takana. Polki aivan hyvin perille.
JASULITO: Avasi johtavan kupeelle vaatimaan tempoa. Avaus oli reipas. Jatkoi 400 juostuna 2. sisällä ja pian 3. sisällä. Kova avaus maksoi. Taipui lopussa varsin pahoin.
BLOWMYWHISTLE: Laukkasi 5. sisältä viim. takasuoran alussa. Hylättiin.

Lähtö 8

Väliajat 10,5-14,0-16,5-14,0
THE DUDE: Lähti kaukaa 7. ulkoa etusuoralla 3. radalle. Sai viim. takasuoralla selän eteen ja vetoapua. Jatkoi loppukurvissa 4. radalle. Umpirehti kiri kantoi ykköseksi. Viim. 700 m 11,8. 
LASSIC POINT: Hyökkäsi 3. ulkoa 2. kaarteen lopussa ja eteni etusuoralla kuolemanpaikalle. Oikein sitkeä. 
UCCIO: Kohosi 4. sisältä 3. ulos 2. kaarteessa. Nousi 300 ennen maalia 3. radalle. Kiri maalisuoralla 5. rataa hyvin maaliin. Viim. 400 m 12,6. 
COCKTAIL PRINCESS: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoran alussa 3. radalle ilman vetoapua. Punnersi aivan sitkeästi perille. Viim. 700 m 12,6. 
VOLUME ACE: Avasi johtavan rinnalle ja eteni keulaan 600 juostuna. Avaus venähti varsin reippaaksi. Taipui hieman lopussa. 
RIM BAY KICKAPOO: Kiersi alun 3. rataa ja eteni toiselle ilman vetoapua 1. takasuoran lopussa. Jatkoi etusuoralla 2. ulkona. Ei saanut lopussa kunnolla kiritilaa.
MASS ATTACK: Matkasi 5. sisällä. Nousi lopussa 3. radalle. Ei päässyt tulemaan aivan sujuvasti viime metrejä.
WILLE'S RAINMAKER: Johti alun. Jatkoi 2. sisällä 600 juostuna. Pussissa maaliin.
EXPECTALOT: Lähti 6. ulkoa 900 jäljellä selässä 3. radalle. Loppukaarteessa selässä 4. radalle. Kelpo kiri. Viim. 700 m 12,6. 
BWT ANGRYMAN: Juoksi 5.-4. ulkona. Pitkään rintaman takana. Käänteli maalisuoralla ulos ja kiri hyvin loppumetrit. 
LARGE POINT: Matkasi 2.-3. sisällä. Jäi pussiin.
SUNDSVIK CHAMSIN: Poissa.

Lähtö 9

Väliajat 32,5-30,0-30,0-29,5-27,5
SAKARIN: Lähti vauhdilla ja eteni 1. kaarteen 3. rataa. Pääsi 1. takasuoran alussa johtopaikalle. Sai hetken prässiä. Vastasi mainiosti maaliin saakka. 
MORISON: Nousi 4. ulkoa 3. radan kiertoon 1400 jäljellä. Juuttui ulos ja punnersi väkevästi perille. 
OHIKIITÄVÄ: Sai johtavan takaa tilaa vasta 100 ennen maalia.
TUVIKER: Lähti 6. ulkoa 1400 jäljellä selissä 3. radalle. Kohosi loppukurvissa neljännelle. Vahva kiri. 
VIRIN VIHTORI: Nousi 3. ulkoa 250 ennen maalia 3. radalle. Tuli asiallisesti. 
VILLIHIISI: Nappireissu 3. sisällä. Kohtalainen. 
VINHA-TOPI: Juoksi alkulaukan jälkeen 4. sisällä. Nousi 1350 jäljellä 4. ulos. Pussissa loppukaarteessa. Käänteli maalisuoran alussa 4. radalle ja kiri loppua hyvin. 
ONON NOPSAHOTTI: Eteni 1. takasuoralla vauhdilla toiselle ilman vetoapua. Prässäsi hetken keulaa. Taipui maalisuoralla. Aivan asiallinen esitys.
DRAKEN: Juoksi 2. ulkona. Jäi pussiin.
LORUTYTTÖ: Laukka 1. kaarteessa. Eteni 5. ulos, mistä yritti mukaan 3. radan letkaan viim. takasuoralla. Pudotti pian sisälle. Ei vakuuttanut. 
LAKSIN LYYTI: Laukkasi kiihdytykseen. Lähti etusuoralla selissä 3. radalle. Kiri katkesi varsin pahoin maalisuoralla.
ERIKA KULTAMAA: Laukka 1. kaarteessa. Juoksi sitten hännillä sisärataa. Kehno. 
RIIPINEN: Lähti 5. ulkoa 1400 jäljellä selässä 3. radalle. Tuli hyvin perille asti, mutta laukkasi viime metreillä ja hylättiin. 
I.P. SOTURI: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Hylättiin.
TAIGA TUULIA: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Otti jatkossa useita pikku hyppyjä. Hylättiin liioista laukoista.
EETI: Poissa.