Keskiviikko-ravit - tapahtuma ilman yleisöä

23.12.2020 18:00

Keskiviikko-ravit - tapahtuma ilman yleisöä

HUOM. Ravit ajetaan ilman yleisöä.

Ravien käsiohjelman näkee TÄSTÄ LINKISTÄ >>

TOTO65-VARMAVALINNAT

Tämän keskiviikon molemmat läpivarmat ovat kilpailleet viimeksi Vermossa 25.11., eli molemmilla on allaan kuukauden starttiväli. Kummankaan kohdalla asia ei kuitenkaan suuremmin huoleta. Toisen kohteen 7 RALLIN MUISTO kohdalla tämä pidempi starttiväli johtunee siitä, että hevosen voittosummaa on tarkoituksella säästelty nimenomaan tätä lähtöä ajatellen. Rallin Muisto kun on ehdottomasti parhaimmillaan näillä pidemmillä matkoilla. Mikäli vain Rallin Muisto ravaa koko matkan, on se voiton suhteen vahvoilla. Väkivahva ruuna jaksaa kiertää vaikka ”koko illan”. Viidennen kohteen 6 AMAZING WARRIOR taas on usein aiemminkin kilpaillut tällaisella kuukauden starttivälillä, eikä se ole tahtia haitannut. Keulapaikka olisi mieluisin vaihtoehto, mutta monipuolinen menijä voi voittaa vaikka johtavan rinnalta. Apuvarmana Pienessä systeemissä toimii neljännen kohteen 7 VENNELMON VARMA. Tammatähden suosikki tekee jatkuvasti luotettavaa työtä.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 5 + 3,7,10,8 (1,4)
T65-2: 7 (1,3)
T65-3: 5,1,8,2,10,9,12 (3,4)
T65-4: 7 + 1,12,11,3,5,8 (6,10)
T65-5: 6 (3,4)
T65-6: 7,2,1,10,3,6 (9,12)

Pieni systeemi 42 riviä, hinta 4,20 euroa.
Suuri systeemi 1470 riviä, hinta 147 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1. Ryhmäajo 2620 m

RANKING
A) 8 B) 4-2-6-5-7-3-1
XANTHUS WAPID – FAVÖR DÅ – PEGASOS EVO – MAHATMA GEE

Ravien avauslähdössä jokaiselle kahdeksalle osallistujalle on jätettävä realistinen totosauma. Tasaisessa lähdössä hieman muun porukan yläpuolelle nostetaan 8 XANTHUS WAPID. Se oli viimeksi Turussa matkalla kohti hallittua keulavoittoa laukatessaan runsaat 300 jäljellä. Raville selvittyään ruuna tuli vielä lähdön kovinta kyytiä, muttei ehtinyt enää kuin neljänneksi. Näistä asetelmista juoksusta tulee erilainen, mutta joka tapauksessa kunto on kohdallaan. 4 FAVÖR DÅ on kilpaillut 4-vuotiskaudellaan hyvällä statistiikalla. Nyt alla on kaksi kuukautta taukoa, ja lisäksi tällä kertaa on kilpailtava kengät jalassa, mutta Harri Åkerlundin valmennettava on silti ehdottomasti yksi perushevosista. 2 PEGASOS EVO on vielä epävarma, mutta hevosessa on potentiaalia. Viimeksi Teivossa ori pysyi koko matkan ravilla ja punnersi ykköseksi 500 metrin kirillä 2. ulkoa. Vaikka vastus on nyt kauttaaltaan kovempi, on kaikki mahdollista. 6 MAHATMA GEE sijoittui Turussa 2. ulkoa kolmanneksi. Ravia kulkeneelle Xanthus Wapidille Mahatma Gee ei olisi kuitenkaan ainakaan sillä kertaa voinut mitään. 5 VERBIER jyräsi Porissa vahvasti ykköseksi kierrettyään johtavan rinnalle jo ennen avauskierroksen täyttymistä. Vauhtikestävyys on Verbierin paras valttikortti, joten keskipitkä matka on plussaa. Voi kuitenkin olla, ettei lähdössä pidetä tempoa yllä, ellei Verbier lähde sitä itse pitämään. Molemmat edellä mainitut vaihtoehdot tekisivät tämän lähdön voittamisesta haastavaa, sillä vastus on hurjasti Porin voittojuoksua kovempi. 7 BEARWAY aloitti Hanna Lepistön käsistä positiivisella nelossijalla.

Lähtö 2. Ryhmäajo 2120 m

RANKING
A) 7 B) 4-8-6-10-3-5-9-2-1
DZINGEL – VAUHTIPOKU – VILLIJÄBÄ – VEXI

Illan toisesta lähdöstä löytyy koko ravien todennäköisin voittaja. Tänä vuonna jo neljästi voittanut 7 DZINGEL on päässyt niin sopivaan tehtävään, ettei siltä voi odottaa kuin ykkössijaa. Viimeksi Kouvolassa Dzingel iski 2. ulkoa 700 jäljellä, eteni vauhdilla johtavan rinnalle 600 jäljellä, painui kärkeen 350 jäljellä ja irtosi vakuuttavasti ylivoimaiseen voittoon. Päätöspuolikkaan kellotus oli peräti 23-vauhtinen, ja tässä kyydissä keulassa juossut Paakkarin Into putosi kauas taustalle. Kun vielä ottaa huomioon, että Paakkarin Into on esittänyt viime starteissaan parempaa virettä kuin yksikään tämän lähdön kanssakilpailijoista, on Ville Mikkasen suojatti väkisinkin vahvoilla. Suosikin jälkeen onkin sitten todella tasaista. 4 VAUHTIPOKU olkoon niukka kakkosrankkaus. Se ei ole mikään lopunrutistaja, mutta pääsee vauhdikkaasti matkaan, ja lähtöasetelmat ovat hyvät. 8 VILLIJÄBÄ on ihan kehityskelpoinen 5-vuotias, mutta Dzingelille se ei kyllä normaalisti riitä. 6 VEXI kohdalla autolähdön eturivi on paras mahdollinen alkuasetelma. Ei olisi mikään yllätys, vaikka Vexi keikkuisi kärkikahinoissa alusta loppuun. 10 POKEN ROOPE on suorittanut viime starteissaan hyväksyttävästi. 3 PASSIO piti viimeksi Forssassa johtopaikalta hyväksyttävästi niukkaan voittoon. Väliajat olivat 36,5-35,0-(35,5)-28,5. Vastus on nyt kovempi, mutta ruuna on yksi monesta mahdollisesta kaksarihevosesta. 5 MYLVERIN REPEKKA jäi viimeksi sisäratajuoksulla pussiin. Mylverin Repekka on kilpaillut pääsääntöisesti tätä kovemmissa lähdöissä, ja tamma on ravia polkiessaan mahdollinen yllättäjä. 9 AALE on ottanut viime starttien menestyksensä tätä helpommista lähdöistä. Toki nappionnistumisella totoputki voi saada jatkoa.

Lähtö 3. Ryhmäajo 2120 m

RANKING
A) 1-9 B) 5-7-6-10-4-3-11 C) 8-12-2
VÄSTERBO HIGHBALL – NEW GROVE WAYLON – CAPTAIN CLOUD – LAURENZ VON BENTZ

Kolmannessa lähdössä A-ryhmään erottuu kaksi hevosta. 1 VÄSTERBO HIGHBALL on aloittanut Suomen uransa Pinja Iltasen käsistä kahdella Kouvolan voitolla. Ensimmäinen voitto tuli keulasta ja viimekertainen ykkössija 2. ulkoa. Västerbo Highball vaikuttaa oikein kehityskelpoiselta 4-vuotiaalta, joten jatkoa odotetaan suurella mielenkiinnolla. Edellistä vuotta nuorempi 9 NEW GROVE WAYLON nappasi viimeksi Jyväskylässä uran avausvoittonsa vakuuttavalla keulasoololla. Vaikka edelliset kilpailut kovissa ikäluokkalähdöissä eivät ole tuoneet menestystä, on 3-vuotias Ken Warkentinin poika esittänyt niissä sellaisia otteita, että voi ihan hyvin maustaa ensi vuonna ikäluokkalähtöjäkin. New Grove Waylon on aika kuuma pakkaus, mutta oikeisiin asioihin keskittyessään se kyllä menestyy. B-ryhmän avaava 5 CAPTAIN CLOUD ei ole hevosena läheskään edellisten veroinen. Vire on kuitenkin kelpo tolalla. Viimekertaisessa Porin kakkossijassaan Captain Cloud kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle 1400 jäljellä. 7 LAURENZ VON BENTZ voitti kyseisen Porin lähdön keulapaikalta, mutta olisi jäänyt kakkoseksi, mikäli 3. ulkoa viimeisen takasuoran lopussa hyökännyt Maryland ei olisi laukannut loppusuoralla. Juoksunkulku ratkaissee Captain Cloudin sekä Laurenz Von Bentzin paremmuuden. 6 MISS AMERICA on ollut toistaiseksi iso pettymys. Hevosessa pitäisi olla kapasiteettia paljon nähtyä parempaan. Saa nähdä, minkälaiseen suoritukseen Pekka Korven suojatti pystyy nyt runsaan puolentoista kuukauden tauolta. 10 BIG GUN punnersi viimeksi Vermossa ykköseksi juostuaan viimeiset 1200 metriä 2. rataa ilman vetoapua. Vastus on nyt kuitenkin paljon kovempi, ja voiton uusiminen olisi yllätys.

Lähtö 4. Ryhmäajo 2620 m | Toto65-1

RANKING
A) 5 B) 3-7-10-8-1-4-12-2 C) 11-9-6
STREET DANCE – FREDDY K. – FULL PICTURE – HIDALGO BOKO

Toto65-kierroksen avauskohteessa suosikiksi nousee koko porukan kokemattomin hevonen. Vasta 14 kilpailua urallaan juossut 3-vuotias 5 STREET DANCE on ollut viime voitoissaan sen verran vakuuttava, että saa tässä enintään 24 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa ainoana paikan A-ryhmästä. Viimeksi Kouvolassa Street Dance iski 4. ulkoa viimeisen takasuoran lopussa 4. radan kautta ja eteni lopulta 14-vauhtisella päätöspuolikkaalla ykköseksi ohi keulassa juosseesta Glamour Ariososta. Tätä edeltänyt Lahden ykkössija tuli 3. ulkoa. Tällä kertaa keulapaikkakin voisi olla kuskin halutessa tarjolla. Saa sitten nähdä, minkälaisella taktiikalla Ari Moilanen lähtee lähtöä ajamaan. Vaikka Street Dance ainoaksi A-hevoseksi kohoaakin, löytyy hevosen kohdalta myös riskitekijöitä. Vähäisen rutiinin lisäksi lähtö on nyt huomattavasti viimekertaisia voittojuoksuja kovempi. Lisäksi kyseessä on uran ensimmäinen keskipitkän matkan kilpailu. 3 FREDDY K. aloittaa haastajien ryhmän. Hyvältä paikalta matkaan pääsevä ori on osoittanut pystyvänsä onnistuneen selkäjuoksun jälkeen pontevaan loppuvetoon. 7 FULL PICTURE on Street Dancen ohella lähdön toinen 3-vuotias. Full Picturen kohdalla voisi olettaa, että keskipitkä matka on sille plussaa. 10 HIDALGO BOKO eteni Porissa 4. sisältä sisärataa pitkin mukavasti kolmanneksi. Käytännössä ruuna ei saanut edes mahdollisuutta kolmatta sijaa parempaan. Hidalgo Bokolle nämä tavallista pidemmät matkat ovat varmuudella eduksi. Myös reipas matkavauhti olisi Emma Väreen ajokin mieleen. 8 RIM BAY ORCHID on viides merkki Suureen Toto65-vihjesysteemiin. Rim Bay Orchid voitti ennen taukoaan Porissa 75-lähdön johtavan rinnalta, ja myös viimekertaisessa Turun kolmossijassaan tamma uurasti viimeiset 1100 metriä 2. rataa ilman selkää. 1 FULLHAND COMERY pystyy hyödyntämään loistopaikkansa, mutta se sijoittuu ennemmin kärjen tuntumaan kuin voittaa.
 
Lähtö 5. Tasoitusajo 3120 m | Toto65-2

RANKING
A) 7 B) 1-3-5-8-2-10-4-9-6
RALLIN MUISTO – LARVAN URHO – KUKKAROSUON VEERA – UKKOSEN JYMY

Toisena Toto65-kohteena ajettavassa kylmäveristen Valtra Sisusarjassa väkivahva 7 RALLIN MUISTO on ravia polkiessaan vahvoilla. Vanttera voimanpesä on omimmillaan nimenomaan pitkillä matkoilla. Edellisessä Vermon Sisusarjassa 25. päivä marraskuuta Rallin Muisto laukkasi häirittynä noususta 1900 jäljellä ja putosi kahdeksannelta sijalta sijaluvulle kaksitoista noin 20 metriä asemiaan menettäen. Tämän jälkeen Rallin Muisto marssi taas vahvasti ja ehti lopussa lähdön voittaneen Issakan Valon tuntumaan kakkoseksi. Alla oleva noin kuukauden starttiväli johtunee lähinnä siitä, että hevosen voittosummaa on haluttu säästellä tätä kilpailua ajatellen. 1 LARVAN URHO on menestynyt tänä vuonna hienosti. Viimeksi Forssassa alkulaukka pilasi pelin, mutta hevonen vaikutti muuten täysin normaalilta. Nyt vuorossa on uran ensimmäinen pitkän matkan kilpailu, eikä sarja rahallisestikaan ole lainkaan edullinen. Riskitekijöistä huolimatta Larvan Urho rankataan kuitenkin niukaksi kakkoseksi. 3 KUKKAROSUON VEERA on aloittanut taukonsa jälkeen hienosti kolmella totosijalla. Mikä parasta, tamman ravi on ollut viime talvea parempaa. On mielenkiintoista nähdä, minkälaiseen suoritukseen Jari Kinnusen suojatti pystyy uransa ensimmäisessä pitkän matkan kilpailussaan. 5 UKKOSEN JYMY kilpailee nousuvireessä, ja pitkä matka on ruunalle plussaa. Siporin poika lähtee jahtaamaan tosissaan kauden ensimmäistä kaksarisijoitustaan. 8 TOHTORI on varsin suoritusvarma menijä. 2 PIPAREEMO ei ole vielä ollut taukonsa jälkeen ihan parhaimmillaan, mutta eiköhän startit vie hevosta eteenpäin. Laukkariski on konkreettinen.

Lähtö 6. Tasoitusajo 2120 m | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 5-1-8-2-10-9-12 B) 3-4-11-6-7
IMMERSIVE WORKOUT – RUTHLESS CHICK – AFRICAN QUEEN – MELINDA SES

Toto4-peli käynnistyy varsin yllätysalttiilla lämminveritammojen tasoitusajolla. Lähtöön revitellään suosiolla paljon merkkejä. 5 IMMERSIVE WORKOUT joutuu kiihdyttämään liikkeelle viitosradalta, mutta juoksun luontuessa Marjo Kivimaan valmennettava on tähän lähtöön kova tekijä. 1 RUTHLESS CHICK kiri viime keskiviikkona 4. sisältä positiivisesti totoon. Nyt Tapani Jauholan suojatti voi päästä mielipaikalleen keulaan, mistä olisi hyvänä päivänään vakava voitontavoittelija. 8 AFRICAN QUEEN oli viimeksi Turussa 75-lähdössä 2. sisältä kelpo kolmas. 2 MELINDA SES kamppaili viimeksi Vermossa johtopaikalta urheasti kakkoseksi ennen kolmanneksi kirinyttä Ruthless Chickiä. Sijoitus riippuu pitkälti juoksun onnistumisesta, kuntonsa puolesta Melinda Ses voi vaikka voittaa. 10 STONECAPES POE suorittaa jatkuvasti positiivisesti, vaikkei kovista lähdöistä tahdo ihan kärkisijoja tullakaan. Viimeksi Turusta irtosi johtavan takaa 75-lähdön kolmossija vain Nazarethille sekä Banskylle häviten. Mikäli paalun hevoset ajavat toisiaan vastaan, on kaikki mahdollista. 9 MAY ROSE aloittaa Heikki Torvisen valmennuksesta, ja nykyvire on mielenkiintoinen nähdä. Hevosessa on aina ollut kapasiteettia, mutta varsinkin kaarrejuoksu on tuottanut hankaluuksia. 12 JUSTINE CASE jäi viimeksi Turussa pussiin. Tamma ei ole mikään varsinainen kiertelijä, joten asetelmat vaikeuttavat, mutta Tapio Perttusen suojatti nostetaan siitä huolimatta seitsemäntenä hevosena mukaan A-ryhmään. B-ryhmän avaavat 3 GABRIELLA LA RENTA ja 4 AMOUR MIRAGE pystyvät askelten osuessa lankulle avaamaan vauhdikkaasti ja voivat maustaa kiihdytystä.

Lähtö 7. Tasoitusajo 2120 m | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 7 B) 1-12-11-3-5-8-6-10-9-13-4-2
VENNELMON VARMA – VUARAN SUVETAR – HULLUDUUNARI – TÄHTITUULA

Illan ensimmäinen troikkalähtö on suomenhevostammojen Tammatähti. Siinä Vermon viime aikojen vakiomenestyjä 7 VENNELMON VARMA lähtee jahtaamaan jo kauden neljättä Vermon voittoaan. Kahden viikon takaisessa Tammatähdessä Vennelmon Varma jäi lopulta taivaltamaan 2. rataa ilman vetoapua, mistä punnersi lopussa väkisin ykköseksi ohi keulassa juosseesta Hulluduunarista. Neljänkympin pakilta matkaan voi tulla yllättäviäkin mutkia, mutta sinänsä Vennelmon Varma osaa kyllä kiertämisen jalon taidon. Voittoa ajatellen asioiden on toki onnistuttava, mutta Vennelmon Varma on joka tapauksessa lähdön selkeä suosikki. 1 VUARAN SUVETAR pyrkii pieneltä paalulta koko matkan johtoon. Kuukauden takainen Jyväskylän suoritus johtavan rinnalta oli todella vaisu, mutta esimerkiksi Vermossa 7.10. Vuaran Suvetar voitti keulasta melko laadukkaan tammalähdön. Tosin, tämänkertainen tammalähtö on vielä paria pykälää kovatasoisempi. 12 HULLUDUUNARI on kohonnut hienoon iskuun, ja on kamppaillut tasapäin Vennelmon Varmaakin vastaan. Nopea avaaja voi onnistua hyödyntämään juoksulangan lähtöpaikankin. 11 TÄHTITUULA kilpailee tauluaan vaarallisemmassa iskussa. Mikäli asiat menevät suotuisasti, voi Tähtituula järjestää yllätyksen. 3 MATTILAN MIINA on tehnyt kaksi peräkkäistä hyvää keulasuoritusta. Nyt keulaan ei pitäisi olla asiaa, ellei Vuaran Suvettarella yllättäen haluttaisi ajaa selästä. 5 CIIRAN TÄHTI vaikuttaa viime starttien perusteella vahvasti nousuvireiseltä. Ciiran Tähti hävisi torstaina Lahdessa lähtölaukasta huolimatta vain keulasta voittaneelle Hulluduunarille ja pääsee nyt liikkeelle 20 metriä tämän etupuolelta. 8 NAPUTUS voi ravia kulkiessaan otella kärkisijoista, mikäli saa vauhtimyllyn riittävän ajoissa käyntiin.

Lähtö 8. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 6 B) 3-4-11-9-5-8-2 C) 10-7-1
AMAZING WARRIOR – MR BIG STAR – DEANGELO – IN ROYALTY BOKO

Duo-avauksessa suosikin paineet harteilleen saa voitokas 6 AMAZING WARRIOR. Se on kilpaillut tällä kaudella kuusitoista kertaa ja napannut peräti yhdeksän ykkössijaa. Amazing Warrior on nopea avaaja, joka on ottanut kolme viimeisintä voittoaan johtopaikalta. On täysin mahdollista, että Amazing Warrior pääsee etenemään nytkin keulaan. Kyseessä on kuitenkin monipuolinen hevonen, joka taitaa kaikki juoksupaikat. Mikäli vain iskukyky on kohdallaan, olisi Amazing Warrior vahvasti voitossa kiinni johtavan rinnaltakin. 3 MR BIG STAR ja 4 DEANGELO panostanevat tosissaan starttiin. Deangelolla varmaan haluttaisiin ajaa Amazing Warrioriakin vastaan keulasta, mutta Mr Big Starin lähtönopeuden pitäisi kyllä riittää Deangelon torjumiseen. Vaikka Mr Big Starilla on allaan kaksi voittoa, ja kuntokäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin, ei vire kuitenkaan ole vielä ihan huipussaan. Niinpä lähtökohtainen ajatus juoksunkulusta on se, että Mr Big Star päästäisi Amazing Warriorin eteensä. Muunlaiset variaatiotkin ovat mahdollisia, mutta yhtä kaikki Amazing Warrior on kaikissa tapauksissa selkeä suosikki. 11 IN ROYALTY BOKO toivoo tietysti takarivin lähtöpaikaltaan edellä mainitun kolmikon keskinäistä alkunahistelua, jolloin kirikykyisen tamman osakkeet nousisivat hurjasti. Mikäli eturivin hevoset löytävät nopeasti paikkansa, menee homma vaikeaksi. Viimeksi Solvallassa In Royalty Boko väsyi keulasta saatuaan matkalla prässiä. 9 LIGHTNINGSKY on napannut alla olevat kärkisijansa keulasta. Nyt juoksunkulusta tulee monimutkaisempi.

Lähtö 9. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 7-2-1-10-3-6 B) 9-12-5-11 C) 4-8
EXTREM BRODDE – CALLELA SOCRATES – CALLELA KICKOFF – PROUD ANGELIQUE

Keskiviikkoilta päättyy varsin tasaiseen pelikohteeseen. 7 EXTREM BRODDE rankataan niukasti ykköseksi, mutta ruunan suoritustaso tuntuu kyllä selvästi vaihtelevan. Viimeksi Kouvolassa Extrem Brodde ei pystynyt puolustamaan ykkösradalta johtopaikkaa, mutta eteni kärkeen avauspuolikkaan kohdalla ja oli lopulta murskaavan ylivoimainen. Vastus oli toki perin arkinen, mutta kyllä suoritus silti oli ilman muuta mainio. Päätöspuolikas sujui ylhäisessä yksinäisyydessä 12,5-vauhdilla, ja kyllä varaa olisi ollut tarvittaessa parempaankin. Samanlaisena Extrem Brodde riittää kyllä Vermossakin. 2 CALLELA SOCRATES ja 1 CALLELA KICKOFF pääsevät matkaan loistavilta lähtöpaikoilta ja voivat hyvinkin napata piikki-selkä –asetelmat. Callela Socrates on jo pitkään tehnyt tasaisen hyvää työtä, Callela Kickoff taas on kehittyvä 3-vuotias. 10 PROUD ANGELIQUE kohdalla takarivin lähtöpaikka on iso miinus, sillä nopea avaaja on tehnyt parhaat juoksunsa keulasta. On vauhdikas tamma kuitenkin pärjännyt takaakin. 3 SALTY DOG ei ole kovinkaan nopea, mutta se on vauhtikestävä. Marraskuisessa Vermon kakkossijassaan Salty Dog kiertyi 4. ulkoa johtavan rinnalle 1400 jäljellä ja sitkisteli siitä rehdisti. Tosin, silloin Salty Dog kilpaili ilman etukenkiä, mikä teki ravaamisesta sulavampaa. Myös tauolta palaava 6 MOTIVE MATCH nostetaan mukaan A-ryhmään, sillä Mascate Matchin pikkusisko on paljon kyvykkäämpi hevonen kuin vielä tämän hetken statistiikka antaa ymmärtää. Viimeksi Teivossa pussiin jäänyt 9 AMAZING TYCOON omaa oikein täydellisellä nappireissulla pienet yllätyssaumat.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,1,8,2,10,9,12 (3,4)
T4-2: 7 + 1,12,11,3,5,8 (6,10)
T4-3: 6 (3,4)
T4-4: 7,2,1,10,3,6 + 9,12,5,11 (4,8)

Pieni systeemi 42 riviä, hinta 8,40 euroa.
Suuri systeemi 490 riviä, hinta 98 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

6
7,2,1,10,3,6

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

7
1,12,11,3,5,8
1,12,11,3,5,8,6

Yhteensä 36 yhdistelmää, hinta 18 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

7,2,1,10
7,2,1,10,3,6
7,2,1,10,3,6,9,12

Yhteensä 120 yhdistelmää, hinta 60 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska
 

Lähtö  1.


Väliajat 178-195-155-148

XANTHUS WAPID: Sai puolikas juostuna paikan toisesta ulkoa. Lähti 450 ennen maalia kiriin. Painui lopussa hallittuun voittoon. Viim. 1000 m 14,1. 
PEGASOS EVO: Jäi 150 juostuna johtavan kantaan. Nousi 300 juostuna toiselle ja oli 450 juostuna kärkipaikalla. Sai vetää haluamaansa tahtia ja oli lopussa hyvä kakkonen. 
MAHATMA GEE: Pudotti 300 juostuna 4. sisälle. Nousi 1100 ennen maalia 4. ulos. Lähti loppukaarteessa kiriin ja oli lopussa aivan hyvä kolmas. Viim. 700 m 13,7. 
FAVÖR DÅ: Eteni 200 juostuna kärkeen. Jäi 200 metriä myöhemmin johtavan kantaan. Oli sieltä lopussa tasainen neljäs. 
NORTHERNLIGHT GENIUS: Matkasi 3. sisällä ei saanut lopussa aivan täyttä mahdollisuutta. Vähän pussitus näytti kyllä tekniseltä. 
BEARWAY: Nousi 5. sisältä 850 juostuna 3. ulos. Sai edetä sujuvasti ja oli tasainen. 
VERBIER: Jäi 350 juostuna 5. sisähevosen kupeelle toisen radan vetojuhdaksi. Eteni kierros juostuna kärkihevosen kupeelle. Putosi siitä loppusuoran alussa hieman, mutta ei kuitenkaan kokonaan luovuttanut. 
LUCAS LA RENTA: Poissa.

Lähtö  2.


Väliajat 264-307-297-277

DZINGEL: Sai puolikas juostuna paikan toisesta ulkona. Lähti 900 ennen maalia kiriin. Painui 550 ennen maalia kärkeen ja oli vakuuttava voittaja. Viim. 800 m 26,3. 
PASSIO: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi viimeisen takasuoran lopussa johtavan kantaan. Oli sieltä lopussa hyvä kakkonen. 
VAUHTIPOKU: Matkasi johtavan kannassa. Jäi loppukaarteen alussa 3. sisälle. Nousi 350 ennen maalia toiselle ja oli lopussa tasainen kolmas. 
VILLIJÄBÄ: Matkasi 3.-2. ulkona. Lähti 350 ennen maalia kiriin. Oli jatkossa lähinnä tasainen. 
VEXI: Pudotti 450 juostuna toiselta radalta 3. sisälle. Sai jatkossa edetä sujuvasti ja otti aivan maksimit. 
AALE: Nousi 5. sisältä 900 juostuna 4. ulos. Lähti lähes samassa kiriin 3. radalle. Ei päässyt missään vaiheessa kunnolla vauhtiin. Tyytyi lähinnä säilyttämään asemansa. 
POKEN ROOPE: Ei saanut lopussa rintaman takaa kiritilaa juostuaan pääosin 4. sisällä.
SEIKKERI: Lähti rauhassa matkaan ja juoksi 5. ulkona. Oli sieltä lopussa lähinnä tasainen. 
SARLOTAN HELMI: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä. 
MYLVERIN REPEKKA: Juuttui puolikas juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Putosi siitä loppukaarteessa kärjen kyydistä ja tuli tasaisesti. Laukkasi 50 ennen maalia, mihin menetti rahasijan.

Lähtö  3.


Väliajat 151-182-169-192

CAPTAIN CLOUD: Otti pahan lähtölaukan ja jäi selvästi. Matkasi lauman hännillä sisäradalla. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Lähti 350 ennen maalia kiriin ja ehti lopussa vielä niukkaan voittoon. Viim. 1900 m 17,4. Loppu sujui vielä kovempaa. Viim. 400 m 15,5. 
MOONLIGHT MELODY: Nousi 4. sisältä puolimatkassa 5. ulos. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin. Tuli rehdisti sisään asti ja kesti lähes voittoon asti. Viim. 800 m 15,4. 
LAURENZ VON BENTZ: Eteni nopeasti kärkipaikalle. Sai jatkossa vetää sopuisasti. Näytti pitkään voittajalta, mutta jäi kuitenkin lopussa kolmanneksi. 
FRANKENSTINA: Juoksi johtavan kannassa. Oli lopussa tasainen neljäs. 
RIVE DREAMER: Nousi 4. sisältä 800 juostuna 3. ulos. Sai edetä sujuvasti ja tuli tasaisesti. 
VÄSTERBO HIGHBALL: Otti 250 juostuna johtavan kannasta lyhyen laukan. Eteni kuitenkin jo puolikas juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Taipui loppusuoralla hieman ja oli pieni pettymys. 
IMAGINABLE: Matkasi 6. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin ulkoradoille. Tuli tasaisesti. Viim. 700 m 17,0. 
MISS AMERICA: Otti 3. sisältä aivan maksimit. 
FRENCH ROLLER: Matkasi pääosin toisessa ulkona. Otti siellä viimeisen takasuoran alussa lyhyen laukan ja jäi hieman. Tuli lopun lähinnä tasaisesti. 
ALLISON BEYONCE: Matkasi 4. ulkona, mistä ei vain lopussa aivan riittänyt. 
NEW GROVE WAYLON: Laukkasi 200 juostuna pitkäksi. Sai 900 juostuna paikan lauman hänniltä 7. ulkoa. Teki sieltä hylättynä aivan mukavan esityksen ja nousi vielä neljänneksi. Viim. 1000 m 16,4. 
BIG GUN: Poissa.

Lähtö  4. 


Väliajat 161-195-169-125

FULLHAND COMERY: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 250 juostuna. Nousi loppusuoran puolivälissä toiselle radalle ja puristi lopussa voittoon, mikä oli kyllä jaettu. Viim. 400 m 13,5. 
STREET DANCE: Eteni 300 juostuna kuolemanpaikalta kärkeen. Sai jatkossa vetää erittäin sopuisasti. Piti lopussa jaettuun voittoon. 
FULL PICTURE: Matkasi 450 juostuna lopulta 6. ulkona. Lähti 1200 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli pitkän kirinsä rehdisti sisään asti ja oli hyvä kolmas. Viim. 1000 m 14,2.
FREDDY K.: Juoksi 3. sisällä. Tuli sisäradan vetäessä asiallisesti sisään asti. 
HIDALGO BOKO: Juoksi 4. ulkona. Lähti 550 ennen maalia selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoralla 4. radalle ja tuli aivan juosten sisään. Viim. 500 m 13,2. 
SAHARA MALDONADO: Seuraili 4. sisältä tasaisesti sisäradan vetäessä. 
GLIDE ON FIRE: Jäi 350 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Putosi siitä loppusuoralle tultaessa kärkitaistosta, mutta ei kokonaan luovuttanut. 
POWER AGE: Matkasi 4. ulkona. Lähti loppusuoran alussa kiriin ja tuli lopun lähinnä tasaisesti. 
RIM BAY ORCHID: Matkasi 5. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa vailla suurempaa loistoa. Tuli kuitenkin kellon mukaan aivan asiallisesti. Viim. 700 m 15,3. 
MALFOY: Otti toisesta ulkoa lopussa maksimit. 
ZEKI FONT: Poissa.
DARK DEFENDER: Poissa.

Lähtö  5. 


Väliajat 334-322-316-282

RALLIN MUISTO: Matkasi taustalla, mistä pääsi kierros juostuna nousemaan toiseen ulos. Siirtyi 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi, mistä jyräsi lopussa eleettömään voittoon. 
PIPAREEMO: Juoksi johtavan kannassa. Nousi 450 ennen maalia toiseen ulos. Nousi loppusuoran alussa kiriin 3. radalle ja tuli mukavasti sisään, vaikka ei voittajaa pystynytkään haastamaan. 
KUKKAROSUON VEERA: Juoksi 3. sisällä. Sai edetä koko ajan sujuvasti ja oli tasainen kolmas. 
PERUSLIKSA: Sai reilu kierros juostuna paikan 4. ulkoa. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin. Oli lopussa aivan hyvä neljäs. Viim. 700 m 27,4. 
LARVAN URHO: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää pitkään sopuisasti. Jäi loppusuoran alussa hieman alakynteen, mutta säilytti kuitenkin oman tahtinsa. 
USKO EEVERTTI: Matkasi 4. sisällä. Sai edetä koko ajan sopuisasti. Otti 250 ennen maalia lyhyen laukan, millä ei ollut vaikutusta sijoitukseen. 
UKKOSEN JYMY: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Putosi päätöspuolikkaan alussa kärkitaistosta, mutta ei silti kokonaan luovuttanut. 
TOHTORI: Oli lopussa riittämätön juostuaan 3. ulkona.
ONON NOPSAHOTTI: Lähti haparoiden matkaan ja otti lopulta 200 juostuna pahan laukan ja menetti samassa pelinsä. 
LAKSIN LYYTI: Matkasi lauman hännillä 5. sisällä. Taipui loppusuoralle tultaessa selvästi. Jaksoi kutienkin laukata loppusuoralla vielä hylkäykseen. 

Lähtö  6. 


Väliajat 186-187-163-140

MELINDA SES: Eteni kuolemanpaikalta kärkeen 400 juostuna. Sai vetää pitkään sopuisasti. Lisäsi tempoa lopussa ja oli vakuuttava voittaja. 
BEAUTY ERIN: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 350 juostuna. Nousi johtavan kannasta loppusuoran alussa toiselle radalle ja oli lopussa varmasti toinen. Viim. 400 m 13,6. 
MAS BELLA: Matkasi 4. sisällä. Sai edetä sujuvasti ja oli lopussa tasainen kolmas. 
GABRIELLA LA RENTA: Pudotti ensimmäisen takasuoran puolivälissä 3. sisälle. Nousi loppusuoran alussa toiselle radalle. Oli lopussa tasainen neljäs. 
AFRICAN QUEEN: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle. Tuli asiallisesti sisään asti. Viim. 600 m 13,8. 
STONECAPES POE: Juoksi 5. ulkona. Pudotti viimeisen takasuoran lopussa sisäradalle. Ei saanut aivan lopussa kiritilaa. Pussitus oli hyvin todennäköisesti vain tekninen.
AMOUR MIRAGE: Juoksi 4. ulkona. Lähti 550 ennen maalia selkään 3. radalle. Tuli lopun tasaisesti. 
JUSTINE CASE: Matkasi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin. Tuli lopun asiallisesti. Takaa oli vain mahdotonta nousta. Viim. 700 m 13,2. 
RUTHLESS CHICK: Sai ensimmäisen takasuoran lopussa paikan toisesta ulkoa. Jäi sinne loppukaarteessa pahoin pakettiin. Pääsi loppusuoran alussa pudottamaan sisäradalle, mutta ei enää kirinyt. 
IMMERSIVE WORKOUT: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Eteni lopulta 650 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Taipui sitä selvästi kierrosta myöhemmin ja oli aika vaisu. 
LIKE IT OR NOT: Poissa.
MAY ROSE: Laukkaili nopeasti hylkäykseen asti. 

Lähtö  7. 


Väliajat 282-270-260-302

TÄHTITUULA: Matkasi 4.-5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa 4. radalle. Puristi viime metreillä vahvasti niukkaan voittoon. Viim. 1000 m 26,1. 
CIIRAN TÄHTI: Juoksi 3. sisällä. Nousi puolimatkassa toisen radan vetojuhdaksi. Pudotti päätöspuolikkaan alussa johtavan kantaan. Nousi 300 ennen maalia toiselle ja oli siitä loppuun asti voittotaistossa. 
VENNELMON VARMA: Matkasi 3.-4. ulkona. Teki rehdin 650 metrin kirin. 
VUARAN SUVETAR: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti tasaisesti kiihtyvällä tahdilla. Jäi lopulta päätössatasella neljänneksi. 
PÄLVI TUTTU: Juuttui nopeasti 4. sisähevosen kupeelle toisen radan vetojuhdaksi. Sai päätösringin alkaessa vetoavun eteensä. Tuli asiallisesti sisään asti. 
NAPUTUS: Matkasi takajoukoissa. Otti 950 ennen maalia lyhyen laukan, mistä selvittyään tuli lopun vielä mukavasti. Viim. 1200 m 25,8x. 
MATTILAN MIINA: Juoksi 4.-3. sisällä. Jäi loppukaarteen alussa vaille kiritilaa. Löysi vapaan radan 300 ennen maalia. Tuli lopun tasaisesti. 
LILY: Matkasi 2.-3. ulkona. Otti lopussa maksimit. 
TÄHTIMENEVÄ: Matkasi johtavan kannassa. Taipui päätöspuolikkaan alussa ja oli aika vaisu. 
VIESKERIN VIRVA: Pysyi taustalla koko matkan ajan. 
SOKRU: Matkasi lauman hännillä sisäradalla, mistä taipui pahoin loppukaarteessa ja oli heikko. 
TUTUN IMPI: Otti ensimmäisen kaarteen lopussa erittäin pahan laukan ja mahdollisuudet menivät samassa. 
HULLUDUUNARI: Laukkasi sata juostuna pitkäksi. 

Lähtö  8. 


Väliajat 106-137-140-140

AMAZING WARRIOR: Juoksi toisessa ulkona. Jäi viimeisen takasuoran alussa toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä lopussa eleettömään voittoon. Viim. 700 m 12,5. 
DEANGELO: Lähti kovaa ja eteni nopeasti kärkipaikalle. Veti tasaisen reipasta ja tuli hienosti sisään asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi. 
QUESTIONMARK ME: Juoksi 3. ulkona. Sai viimeisen takasuoran alussa paikan toisesta ulkoa. Sai edetä sujuvasti ja oli hyvä kolmas. Viim. 700 m 12,6. 
IN ROYALTY BOKO: Juoksi 4. ulkona. Sai edetä sujuvasti ja oli asiallinen neljäs. 
INTUTO: Juoksi 5. sisällä. Nousi 650 ennen maalia toiselle radalle. Tuli lopun mukavasti ja sai vielä rahaa. Viim. 600 m 12,4. 
BRAND NEW KEY: Sai edetä 5. ulkoa sopuisasti ja oli tasainen. 
MR BIG STAR: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Pudotti viimeisen takasuoran alussa johtavan kantaan. Taipui jatkossa hieman, mutta ei kokonaan luovuttanut. 
VIXPRESS LI: Juoksi 4. sisällä. Jäi sinne viimeisen takasuoran alussa vaille kiritilaa. Löysi vapaan radan 550 ennen maalia lauman hännillä. Tuli lopun vielä asiallisesti. Viim. 500 m 14,7. 
FAST TIME: Juoksi 3. sisällä. Jäi viimeisen takasuoran alussa pahoin vaille kiritilaa. Löysi vapaan radan 400 ennen maalia. Ei enää lopussa innostunut yhtään kirimään.
CAVALIER BRODDE: Juoksi johtavan kannassa. Taipui pahoin viimeisen takasuoran alussa ja oli heikko. Viim. 500 m 29,9. 
LIGHTNINGSKY: Poissa.

Lähtö  9. 


Väliajat 131-151-164-158

SALTY DOG: Juoksi 3. ulkona. Menetti 800 ennen maalia hieman asemiaan. Eteni pian toiseen ulos. Lähti 450 ennen maalia kiriin. Puristi loppusuoralla eleettömään voittoon. Viim. 700 m 13,9. 
AMAZING TYCOON: Juoksi johtavan kannassa. Nousi loppusuoran puolivälissä kiriin ja puristi viime metreillä toiseksi. Viim. 400 m 15,5. 
CALLELA SOCRATES: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai pitkään pientä painetta. Tuli aivan juosten sisään asti, vaikka jäikin päätössatasella niukasti kolmanneksi. 
QUE TAL: Juoksi 3. sisällä. Seuraili sieltä tasaisesti sisään asti. 
ARCTIC PASTOR: Otti alun rauhassa ja matkasi lopulta lauman hännillä 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran lopussa toiselle radalle. Pudotti 250 ennen maalia takaisin sisäradalle ja tuli voimallisesti ajettuna tasaisesti. 
MOTIVE MATCH: Laukkasi pahoin jo paljon ennen lähtölinjaa ja jäi runsaasti. Teki jatkossa kulisseista aivan hyvän esityksen. Viim. 1900 m 14,9. 
MAZE MATCH: Juuttui alussa kärjen tuntumaan 3. radalle. Sai 400 juostuna paikan 5. ulkoa. Lähti loppukaarteessa kiriin ja tuli tasaisesti. 
REHAB: Juoksi 6. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran lopulla kiriin. Tuli aivan juosten sisään asti. Viim. 800 m 16,0. 
EXTREM BRODDE: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Eteni lopulta 450 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Putosi siitä 400 ennen maalia kärkitaistosta ja tuli lopun lähinnä tasaisesti. 
PROUD ANGELIQUE: Oli 4. ulkoa kirivaiheessa vaisu.
MISTER CANNON: Sai kuolemanpaikalle 450 juostuna vetoavun eteensä. Taipui toisesta ulkoa pahoin 800 ennen maalia. Keskeytti lopulta. 
CALLELA KICKOFF: Poissa.