Keskiviikko-ravit - Toton SM-karsinta

18.09.2019 18:00

Keskiviikko-ravit - Toton SM-karsinta

EM-ravikuume nousussa

Vermon syksyn supertapahtumaan EM-raveihin on alle kuukausi ja näissä raveissa on kilpailemassa yksi kotimaan UET GP -toivoista, Lewis Ale. Se kohtaa nelivuotislähdössä mm. Derbyn karsintavoittaja Joyride Luxin.

Suuren Suomalaisen Derbyn finaalissa murtautumisen takia hylätyksi tullut Lewis Ale saa illan UET-katsastuksessa ensimmäistä kertaa rattailleen Mika Forssin. Kahdeksan hevosen kisassa puolet osallistujista tulee hyvin menestyneen Timo Korvenheimon tallista, mukaan lukien Derby-finalisti Jolly Roy.

UET-katsastuksen nimellä ajettavassa lähdössä Lewis Ale on ainoa, josta on maksettu viimeinen maksuerä UET Grand Prixiin eli ”Eurooppaderbyyn”. UET-finaali ajetaan ensimmäistä kertaa Vermossa lauantaina 12. lokakuuta. Karsintalähdöt järjestetään Ranskan pääradalla Vincennesissä tiistaina 24. syyskuuta ja Ruotsin Solvallassa lauantaina 28. syyskuuta.

Lewis Alen lisäksi kotimaisista hevosista UET:n maksulistalla ovat vielä mukana Cavalier, Daze ja Suuren Suomalaisen Derbyn sankari Graceful Swamp. Finaalin ykköspalkinto on muhkeat 200 000 euroa ja nelivuotiaat ympäri Eurooppaa tähtäävät arvostettuun kilpailuun.

Näissä raveissa UET-katsastus ei ole ainoa ikäluokkalähtö. Viisivuotiaat suomenhevoset nimittäin kohtaavat kolmantena lähtönä ajettavassa kisassa ja vaikka mukana on vain viisi hevosta, tasoa piisaa Derbyssä toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneiden Vixelin ja Hiiopin johdolla. Avoin viisivuotislähtö on Vermon ohjelmassa vielä kerran tänä syksynä, keskiviikkona 16. lokakuuta.

64-kohteissa yksi lähdöistä on suunnattu amatöörivalmentajien eli C-lisenssillä operoivien treenaamille hevosille. Kokeiluluontoisesti tehty sarja sai hyvän vastaanoton, sillä ilmoittautuneita oli paljon ja osallistujia tulee monesta suunnasta Suomea.

Mielenkiintoa riittää myös jo koelähdössä, jossa tauolta palaa Mr Big Star. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava kiri viime vuoden Kriterium-finaalissa kolmanneksi, mutta ei ole vielä kilpaillut tänä vuonna.

Tänään alkaa myös totopelien SM-turnaus. Vermo saa kunnian olla turnauksen ensimmäisen karsinnan areenana. 200 euron sisäänostolla pelattavassa turnauksessa Vermolla on vielä toinenkin karsintapäivä, Kuuman Keskiviikon yhteydessä 2. lokakuuta. Karsintaturnausten voittaja ja toiseksi sijoittunut saavat osallistumisoikeuden Toton SM-finaaliin Jyväskylään 23.11.2019.

Lisätietoja totopelien SM-turnauksesta löytyy tästä linkistä.

18.9.2019 Vermo

Selaa julkaisua

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kierros kokonaisuudessaan vaikuttaa poikkeuksellisen selväpiirteiseltä. Tukipilariksi valitaan avauskohteen 8 MARK MORE. Vaikka lähtö on sarjamääritys huomioiden kauttaaltaan tosi kovatasoinen, erottuu Mark More vielä selvästi muusta porukasta. Mark More on sijoittunut kaikissa tämän kauden kilpailuissaan kahden parhaan joukkoon, ja kolmesta tappiosta kaksi on tullut avoimissa 5-vuotislhdäöissä tosi kovalle Cameron Evolle. Mark More on ollut niin hyvä, että suosiolla keulaan pääseminenkin vaikuttaa todennäköiseltä. Se ei toki ole Mark Moren voiton edellytys. Toisessa kohteessa 5 VILIVIIMA on ravia polkiessaan tukevasti kiinni voitossa. Keskipitkä matka on lupaavasti taukonsa jälkeen aloittaneelle ruunalle pelkkää plussaa. Suuressa systeemissä se varmistetaan toisella vahvalla, mutta epävarmalla menijällä. Tähän kohteeseen voi toki tulla isokin yllätys, mikäli suosikit pilaavat laukkoihin. Neljännessä ja viidennessä kohteessa suosikkikaksikko erottuu todella selvästi, ja nämä lähdöt pelataan kummassakin vihjesysteemissä kahdella rastilla.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 8 (1,11)
T64-2: 5 + 12 (9,4)
T64-3: 2,8,10 + 9,4,11 (3,12)
T64-4: 9,7 (10,6)
T64-5: 3,1 (7,6)
T64-6: 4,6,5,9 + 7,1,3,11,10,2,12

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 4,80 euroa.
Suuri systeemi 528 riviä, hinta 52,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 4-6-3-2-12-1 B) 5-8-11-7-9-10
AMOUR AMIKO – MAYFLOWER – SUN SAYEN – MICRO QUEEN

Ravi-illan käynnistävä lämminveristen pikamatka on aika haastava pelipähkinä. A-ryhmään nostetaan puolet porukasta. 4 AMOUR AMIKO kohoaa ykkösvihjeeksi. Se on jonkin verran ailahteleva, mutta pystyy parhaimmillaan paljoon. Toissakertainen Riihimäen voitto tuli 2. radalta ilman selkää ennen kovakuntoista Gashaw Bokoa. 6 MAYFLOWER on kulkenut aika suoritusvarmasti, vaikkei ollutkaan lauantaina Turussa 2. ulkoa aivan parhaimmillaan. Pikamatkan ei pitäisi olla ainakaan haittatekijä. 3 SUN SAYEN lähtee jahtaamaan tosissaan uransa toista voittoa. Tamma kesti toissakerralla 11,0-kyytisen avauskierroksen tätä kovemmassa lähdössä sen verran positiivisesti, että vastaavilla otteilla koko matkan johtokin on pikamatkalla mahdollinen. Viimekertainen kolmossija tuli nappireissulla 3. sisältä. 2 MICRO QUEEN kesti viimeksi Lahdessa johtavan rinnalla kunnialla ja sijoittui neljänneksi. Loistopaikalta tamma on ilman muuta yksi lähdön perushevosista. 12 REBEL ROYAL nousi Lahdessa 3. ulkoa selässä 3. radalle 700 jäljellä, iski 4. rataa 300 jäljellä ja kiri oikein positiivisesti ykköseksi. Kunto on kohdallaan, mutta lähtöpaikka on tosi haastava. 1 PETIS MONDON sijoittui Lahdessa nappireissulla Rebel Royalin jälkeen kakkoseksi. Esa Holopaisen ajokki pääsee Lahden tavoin liikkeelle ykköspaikalta.

Lähtö 2.

RANKING
A) 9-5-2 B) 6-12-3 C) 1-11-8
AMERICAN HERO – WILL BE SHOWTIME – ADANNA – ANGEL MARANATA

Toisen kohteen suosikki 9 AMERICAN HERO aloitti uransa Vermon keulavoitolla. Väliajat olivat 21,0-19,5-(16,0)-13,0. Takarivistä tehtävä on toisenlainen, mutta eiköhän starttikin vienyt vielä eteenpäin. 5 WILL BE SHOWTIME aloitti Jonne Väkeväisen käsistä lupaavasti, vaikka lopputulos jäikin heikoksi. Ruuna teki muuten rehdin suorituksen 2. radalta ilman selkää, mutta kadotti loppusuoralla ravinsa ja tuli hylätyksi väärästä askellajista. Maalilinjan Will Be Showtime ylitti neljäntenä noin 17,1-tuloksella. 2 ADANNA laukkasi viimeksi lievästä häiriöstä ensimmäisellä puolikkaalla ratkaisevan pahoin. Lahdessa tamma voitti johtopaikalta ylivoimaisesti. 6 ANGEL MARANATA on ollut kolmeen viime kilpailuunsa selvästi aiempaa parempi. 12 ORVAR IVER ei ole onnistunut viime starteissaan kuntonsa ja kykyjensä mukaisesti. Oriilla on huonolta lähtöpaikaltakin totosijojen suhteen sanansa sanottavana. 3 KOM IGEN MOLLY on todella hidas avaaja, mutta sillä on tapana tulla juosten maaliin asti. Ilman suosikkien epäonnea kaksariin asti voi kuitenkin tulla turhan kiire.

Lähtö 3.

RANKING
A) 4 B) 5-2-3 C) 1
VIXELI – HIIOPPI – SIPPIMIES – YPÄJÄ LUOTSI

Hieno, mutta valitettavan vähäväkinen suomenhevosten 5-vuotislähtö. Tuore Derbyn kakkonen 4 VIXELI on selkeä ennakkosuosikki. Tuskinpa Tapio Perttusen suojatti tällä kertaa aivan samanlaista kanuunasuoritusta tekee kuin Derbyssä, mutta ravilla muu kuin voitto olisi silti pettymys. 5 HIIOPPI hävisi lopulta Derbyssä selvästi Landen Paukulle sekä Vixelille, mutta oli hyvä kolmas. Nopea avaaja täräyttänee johtopaikalle ja on suosikin ykköshaastaja. 2 SIPPIMIES pilasi Derbyssä laukkaan ensimmäisellä puolikkaalla. Ravilla Siporin poika olisi riittänyt ainakin neljänneksi ja olisi voinut taistella Hiiopin kanssa kolmossijastakin. Nappionnistumisella kaksarisija on täysin mahdollinen. 3 YPÄJÄ LUOTSI sijoittui Derbyssä neljänneksi juostuaan ensin 4. sisällä ja vaihdettuaan sieltä puolimatkassa 2. ulos. Ypäjä Luotsi kuuluu ehdottomasti ikäluokkansa parhaimmistoon, mutta silti edellä mainittu kolmikko tulee rankingissa selkeästi ennen Ypäjä Luotsia. 1 KIPINÄ ROLS on kelpo 5-vuotias sekin, mutta nyt rima on kyllä korkealla.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 8 B) 1-11-12-5-6-9-10-7-3-2-4
MARK MORE – REBEL RAPID – SULTAN JOURNEY – DIESEL DEGATO

Toto64-kierros käynnistyy sarjamääritys enintään 33 000 euroa tienanneet huomioiden melkoisella kanuunalähdöllä! Siitä huolimatta vielä yksi hevonen erottuu selvästi muun porukan yläpuolelle. 8 MARK MORE on tehnyt Christa Packalenin tallista käsin pelkästään mainioita suorituksia. Tämän kauden seitsemän kilpailua on tuonut neljä voittoa sekä kolme kakkossijaa. Kolmesta kakkossijasta kahdessa Mark More on hävinnyt sellaiselle tykille kuin Cameron Evo. Nämä molemmat ovat olleet avoimia 5-vuotislähtöjä. Sellainen oli myös viimekertainen Riihimäen Grand Prix –lähtö, missä Cameron Evo voitti keulasta ja Mark More oli tämän rinnalta varma kakkonen. On hyvinkin mahdollista, että Mark More nauttii kanssakilpailijoiden silmissä siinä määrin kunnioitusta, että johtopaikka on suosiolla tarjolla. Mark More olisi silti voittajasuosikki johtavan rinnaltakin. Mikäli 1 REBEL RAPID pystyy pitämään alussa johtopaikan ja pääsee lopulta Mark Moren selkään 2. sisälle, on kakkossija tiukasti haarukassa. Viimeksi alun johtanut Rebel Rapid luovutti johtopaikan Diesel Degatolle 400 juostuna ja jäi sitten tämän taakse pussiin. 11 SULTAN JOURNEY on hirmuiskussa. Viime voitto tuli johtavan rinnalta. Näistä asetelmista Mark Moren kukistaminen on kuitenkin tiukassa. 12 DIESEL DEGATO taipui viimeksi keulasta, mutta ainakin täydellä matkalla selkäjuoksu saattaa sopia keulajuoksua paremmin. 5 HEAVY BEAT, 6 SILVESTER ja 9 BOMBARD ovat nekin täysin realistisia totohevosia.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 5 B) 12-9-4-6-11-8-7-3-2 C) 10-1
VILIVIIMA – UKKOSEN JYMY – PILSKERI – MERRAN PETRA

Myös toisesta Toto64-kohteesta löytyy selvä suosikki. Siinä 5 VILIVIIMA on itse itsensä pahin vastustaja. Mikäli Viliviima malttaa ravata koko matkan, on sen tappiota todella vaikea kuvitella. Itse asiassa edes laukka ei vie vielä välttämättä voittosaumoja. Viliviiman tauolta paluu Teivossa oli oikein lupaava. Viliviima laukkasi alussa, mutta nousi vielä 6. ulkoa 900 metrin kirillä rehdisti viidenneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 23,8-vauhdilla. Nyt Viliviimalla on startti kropassa, lähtö on Teivoa helpompi ja lisäksi keskipitkä matka on pelkkää plussaa. Myös väkivahva 12 UKKOSEN JYMY hyötyy keskipitkästä matkasta, mutta Viliviima on hevosena vielä pykälää parempi. Ukkosen Jymyn kunto on kohdallaan, mistä osoituksena tuore Vermon voitto uudella ennätysajalla. Sen jälkeen tuleekin sitten useamman hevosen tasainen ryhmä. 9 PILSKERI olkoon niukka kolmosrankkaus. Se ei riittänyt viimeksi Porissa neljättä sijaa parempaan, vaikka teki uuden ennätyksensä. Kahdessa edellisessä kisassa Pilskeri on kulkenut laukkojen lomassa mukavasti. 4 MERRAN PETRA pääsee reippaasti liikkeelle ja voi saada hyvän juoksun. 6 ELITLOPPET taas on tosi hidas avaaja, mutta ruunalla on tapana parannella kirivaiheessa asemiaan. 11 RIVALTTI tulee aina maaliin asti rehdisti. Viimekertaisessa Lahden kolmossijassaan Rivaltti hyökkäsi 4. ulkoa 600 jäljellä ja kulki loppumatkan 26,5-vauhdilla. 8 TOHTORI on tuore Derby-finalisti.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 2-8-10 B) 9-4-11-3-12-1-6-5-7
SALTY DOG – STONECAPES RAIN – MELINDA SES – DEMON A.F.

Toto4-peli käynnistyy mielenkiintoisella 3-4-vuotiaiden lämminveristen ryhmäajolla. A-ryhmään nostetaan kolme hevosta, mutta niille löytyy ihan hyviä haastajiakin. 2 SALTY DOG eteni viime keskiviikkona 4. ulkoa 500 metrin kirillä hyvin kolmanneksi. Edelle jäivät vain tosi kovat Joseph Boko sekä Stonecapes Seth. Salty Dog ei ole nopea avaaja, mutta kakkosradalta on mainio lähteä rakentamaan juoksua ja tämän tason lähdöissä oriilla kestää tehdä tarvittaessa jo matkalla ratkaisuja. 8 STONECAPES RAIN on parantanut viime aikoina hurjasti, eikä voittokulun jatkuminen yllättäisi lainkaan, vaikka vastus selvästi tiukkeneekin. Paljon on kiinni siitä, minkälaisiin asemiin Hannu Torvisen ajokki kasiradalta pääsee. 10 MELINDA SES on pääosin unohtanut laukkansa ja samalla on alkanut tulla menestystä. Kyseessä on vauhtikestävä tamma. Villinmiehen Tammakilpailun karsintalähdössä jäi ajovirheen myötä jossiteltavaa, resursseja olisi ollut selvästi kahdeksatta sijaa parempaankin. 9 DEMON A.F. on vielä jonkin verran epävarma, mutta ruunassa on kehityspotentiaalia. 4 JILLIAN BOKO voi olla lähdön jokerikortti. Heinäkuinen Turun kilpailu oli lupauksia herättävä, sillä tamma oli vielä ennen loppusuoran laukkaansa voitossa kiinni, vaikka revitteli matkalla keulataistelussa toistuvasti. Kyseessä on nopea avaaja, ja Hannu Korven tallikunto on kohdallaan. 11 FIVE FINGER CRAWL hävisi Lappeenrannassa vain Roselandille sekä Melinda Sesille. Toki lähtöpaikka laskee selvästi osakkeita.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 9-7 B) 10-6-8-14-15-1-5-4-13-12-11 C) 3-2-16
LOVEYA FASHION – FUSCUS H.L. – ARGENTEUIL – FINSWEDEN

Illan ensimmäinen troikkalähtö on amatöörivalmentajien lähtö. Siinä kaksi hevosta erottuu selvästi muusta porukasta, ja luvassa voikin olla tiukka kaksinkamppailu. 9 LOVEYA FASHION aloitti Anne Luttisen valmennuksesta hyvän koelähdön jälkeen Lahden keulavoitolla. Tuskinpa varaa kauheasti jäi, mutta varmasti tamma kuitenkin haastajalleen maaliin asti vastasi. On syytä huomata, että ennen koelähtöä alla oli yli kahden vuoden tauko, joten varmasti startti vei kovaluokkaista tammaa selvästi eteenpäin. Loveya Fashionin yleisolemus on ollut sellainen, että ilman ongelmia sarjat voivat nousta nopeaan tahtiin, ja vaikuttihan tamma jo 4-vuotiaanakin todelliselta luokkahevoselta. Myös 7 FUSCUS H.L. on hevonen, jonka olemus on miellyttänyt alusta alkaen. On vain ajan kysymys, milloin Riikka Eskonniemen valmentama ruuna ottaa uran avausvoittonsa. Viimekertaisessa Vermon kakkossijassaan Fuscus H.L. kiritti johtavan rinnalta 13-vauhtisella päätöspuolikkaalla mukavasti keulasta voittanutta American Heroa. Tällä kertaa Ari Moilasen ajokki voi päästä lähdön onnistuessa johtopaikalle. 10 ARGENTEUIL kamppailee juoksun onnistuessa totosijasta, mikäli iskukyky on samalla mallilla kuin kuukausi sitten. 6 FINSWEDEN pääsee Suomen debyytissään liikkeelle mukavista asetelmista. 8 BRASS N SASSY kilpailee tasaisen varmassa vireessä.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3-1 B) 7-6-2-8 C) 4
LEWIS ALE – JOYRIDE LUXI – JOLLY ROY – WERNER ORS

Duo-peli käynnistyy 4-vuotiaiden UET-katsastuksella, missä rankingin kärkipaikoille nostetaan Derbyn finaalissa epäonnistuneita hevosia. 3 LEWIS ALE voitti viime vuonna Kriteriumin, mutta tämä kausi on sujunut paljon ohdakkeisemmin. Lewis Ale kiri Derbyssä sinänsä ihan kunniakkaasti neljäntenä maaliin, mutta tuloksena oli kuitenkin täysin aiheellinen hylkäys loppukaarteen murtautumisesta. Karsintalähdön kakkossija tuli keulasta hallinneen Peanutsin rinnalta. On täysin mahdollista, että juoksupaikka on nytkin johtavan rinnalla, mutta Lewis Ale on siitäkin ennakkosuosikki. Mikäli Lewis Ale pääsee johtopaikalle, se ei saa tätä lähtöä hävitä. Mika Forss on mielenkiintoinen vahvistus Lewis Alen kärryille. 1 JOYRIDE LUXI laukkasi Derbyssä viimeisen kaarteen lopussa häirittynä, juuri kun oli lähdössä kirimään. Laukkaan paloi todennäköisesti oikein rahakas neljäs sija. Tuskinpa Olli Koivunen viimeksi häiriön aiheuttanutta Lewis Alea haluaa eteensä, vaan pyrkinee ajamaan keulasta. Mikäli keulapaikan puolustaminen alussa onnistuu, ei keulapaikan puolustaminen lopussakaan tulisi yllätyksenä. Myös B-ryhmän avaava 7 JOLLY ROY epäonnistui Derbyssä, koska ravin kanssa oli ongelmia ja tuloksena oli sitä myöten hylkäys väärästä askellajista. Myös 6 WERNER ORS, 2 SAHARA SANDSTORM ja lähdön ainoa tamma 8 COCKTAIL PRINCESS lähtevät metsästämään tosissaan totosijaa. Matkavauhti voi olla maltillinen, mikä ei olisi Sahara Sandstormin sekä Cocktail Princessin mieleen. Turun vakuuttavassa keulavoitossahan Sahara Sandstorm sai tehdä oman juoksunsa keulassa, mutta nyt juoksu ei millään luonnistu yhtä sujuvasti.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4-6-5-9 B) 7-1-3-11-10-2-12
BISMARCK COMERY – LA CAN STAR CHIP – PERSONAL TRAINER – BLUEBIRD NASH

Illan päätöslähdössä A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. 4 BISMARCK COMERY saa vihjeen sillä ajatuksella, että olisi lopullinen keulahevonen. Harri Koivusen valmennettava on tottunut menestymään, sillä alla on jo seitsemän peräkkäistä kaksarisijoitusta. 6 LA CAN STAR CHIP pilasi viimeksi Turussa pelinsä lähtösuoran laukkaan, mutta kiri vielä oikein pontevasti neljänneksi. Edellisessä Vermon voittojuoksussa kärjen ylivauhti auttoi, mutta kyllä La Can Star Chip oli itsekin mainio. Ruuna hyökkäsi viimeiseltä sijalta 700 jäljellä ja tykitti loppumatkan ulkoratoja pitkin 11,1-kyytiä. Lopulta voitto oli jopa selvä. 5 PERSONAL TRAINER on löytänyt suoritusvarmuuden ja alla on kaksi tyylipuhdasta voittoa. Vastus kovenee, mutta kaikki ei ole ollut viime voitoissa pelissä. 9 BLUEBIRD NASH toivoo reipasta tempoa, jolloin sen kova kirikyky pääsee oikeuksiinsa. Tamma viimeistelee kuntoaan vielä viikonloppuna Turussa. B-ryhmäänkin jää hyviä haastajia. 7 GASHAW BOKO on napannut kaksi peräkkäistä voittoa hienoilla kireillä, mutta tehtävä tiukkenee. 1 HIGHSCORE LUCA voi saada nappijuoksun 2. sisällä, jolloin ainakin totosija on täysin mahdollinen. 3 PADDOCK’S STAR hävisi viimeksi Lahdessa vain Personal Trainerille. 11 BABY BEYONCE on mennyt viime starteissaan mukavasti, mutta lähtöasetelmat vaikeuttavat hommaa aika tavalla. Tammalla kun on kaiken lisäksi tapana painaa kaarteissa ulkoradoilla juostessaan sisällepäin.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2,8,10 + 9,4,11 (3,12)
T4-2: 9,7 (10,6)
T4-3: 3,1 (7,6)
T4-4: 4,6,5,9 + 7,1,3,11,10,2,12

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 264 riviä, hinta 52,80 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

3,1
4,6,5,9

Yhteensä 8 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

9,7
9,7
10,6,8,14,15,1,5,4,13,12,11

Yhteensä 22 yhdistelmää, hinta 11 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

4,6,5,9
4,6,5,9
4,6,5,9,7,1,3,11,10,2,12

Yhteensä 108 yhdistelmää, hinta 54 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/2 ADANNA: Viimeksi oli ensimmäisessä kaarteessa häiriötilanne ja laukka tuli. Jäätiin siinä kauas ja ajelin sitten vain hännillä maaliin. Muuten hevonen tuntui aivan hyvältä. 

L4/5 HEAVY BEAT: Ihan hyviä juoksuja ruuna on tehnyt viime kilpailuissa. Se lähtee suht mukavasti liikkeelle. Jos saadaan sopiva selkäreissu, totosijakin on mahdollinen.

L5/8 TOHTORI: Derbyfinaalissa Jyväskylässä tuli laukka lähtöön. Aivan hyvän juoksun ruuna sitten teki. Lähtöpaikka on hankala. Tämä ei ole mikään starttiraketti. Jo rahasijaan oltaisiin tyytyväisiä.

L7/7 FUSCUS H.L.: Viime esitys oli oikein hyvä. Juoksupaikka oli johtavan rinnalla ja tultiin voittajan kanssa ihan tasapäin maaliin mukavalla ajalla. Nyt päästään lähtemään paalulta. Uskoisin juoksuradan sopivan aivan hyvin. Kelpo saumat on olla ihan kärjessä. Ruuna on yhä vähän herkkä häiriöille. Se on mennyt parempaan päin koko ajan.

L7/9 LOVEYA FASHION: Olen ajanut tammalla kilpaakin. Kyseessä on varsin hyvä menijä sarjoihinsa. Koelähdössä oli voltin ykkösrata ja päästiin siinä sujuvasti heti porukasta irti. Voltin kakkoselta voi kyllä olla laukkariskikin olemassa. Tämä on vähän meneväinen tapaus. 

L9/12 O.F.V.PRINCE: Ruuna on hieman tarkka juosustaan. Kunto on ihan ok, mutta lähtöpaikka heikentää aika paljon mahdollisuuksia.

Juha Utala

L2/1 FAR FROM HOME: On tamma mennyt hiukan eteenpäin starttien myötä. Paikka on mainio, mutta ei nyt ruveta pullistelemaan. Jossain sijoilla 3-5 se voisi olla varmuudellaan.

L4/10 HILL YES: Teivon esitys pieneltä tauolta oli tosi hyvä. Jos hevonen on samanlainen, pystyy se tulemaan takaakin. Mielenkiintoista lähteä viivalle. Hiukan ruunan suoritukset vaihtelee. Kykyjä kyllä löytyy ihan kärkeen saakka.

L6/11 FIVE FINGER CRAWL: Aika katkonaista on ollut homma. Ihan pääsevä menijä lähtöihinsä. Se voi toisten takana hieman puskea. Eturivi olisi siinä mielessä ollut ehkä parempi. Jälleen on vähän paussia alla. Päivä vireestä en osaa tarkemmin kertoa. 

L7/6 FINSWEDEN: Tämän pitäisi olla aivan asiallinen ruuna. Se lähtee kuuleman mukaan hyvin voltista liikkeelle. Toki nyt on ensimmäinen startti pitkään aikaan. Kisa näyttää osviittaa missä mennään tällä hetkellä.

L9/5 PERSONAL TRAINER: Ruuna on tehnyt ihan hyviä juoksuja. Se voitti kaksi tuoreinta starttiaan varsin helposti. Nyt on tietenkin kovempi lähtö, mutta hevonen pystyy olemaan kärkipäässä onnistuneella reissulla. Ei se nyt esimierkiksi kuolemanpaikalta näissä porukoissa voita.

Christa Packalen

L4/8 MARK MORE: Riihimäen avoimesta viisivuotislähdöstä tuli varsin kova tasoltaan. Upeasti tämä suoritti ja oli hieno kakkonen. Kaikki on ollut kisan jälkeen normaalisti. Jalkoja piikitettiin tässä välissä ja starttiväli hieman venähti. Toisaalta ruuna sai vetää vähän henkeä. Lähtöpaikka on ikävä, mutta aina tämän kanssa tullaan luottavaisin mielin viivalle. Hevonen lähtee aika kovaa. Kuski saa päättää taktiikan.

L6/8 STONECAPES RAIN: Ruuna on mennyt isoin harppauksin eteenpäin. Se on ollut tosi hyvä kahteen viime starttiin. Hevonen on jopa hieman yllättänyt meidät. Ainakin voltista se lähtee liukkaasti. Autolähdöstä en osaa ihan tarkkaan sanoa. Jälleen Hannu tekee taktiset ratkaisut.

Aripekka Pakkanen

L2/2 ADANNA: Viimeksi oli häiriötilanne laukkaavan vastustajan takia ja hyppy tuli tällekin. Ei mitään negatiivista ole havaittu varsassa. Ihan pirteä on tamma ollut. Lähtöpaikka on hyvä. Testataan autolähtöä vielä ennen kisapäivää. Ravilla kyydit riittää kyllä.

L4/3 DEANGELO: Porin paluukilpailu oli paha pettymys. Todennäköisesti hevosella oli liian vähän happotreeniä alla. Avauskin meni hieman pitkäksi. Ehkä siinä oli osa henkistäkin. Odotin kyllä ruunalta edemmän. Nyt on ajettu harjoituksissa terävämmin. Kotona hevonen on ollut aivan hyvän tuntuinen.

L4/9 BOMBARD: Viimeksi tuli laukka lähtöön. Ruuna vähän pökkäsi puomiin. Se tuli vielä pussissa maaliin. Ihan hyvä esitys. Mahdollinen pärjääjä on tämäkin.

Teemu Okkolin

L3/2 SIPPIMIES: Periaatteessa ensimmäisen takasuoran laukka tuli viimeksi aika yllätyksenä. Ori oli valitettavan ylilatautunut Derbypäivänä. Se jatkaa hyvässä kunnossa ja pystyy ilman muuta taistelemaan Vermossa kärkisijoista.

L5/5 VILIVIIMA: Hevonen palasi pitkältä tauolta Tampereella. Se teki tosi hyvän esityksen. Pruuvistartissa ruuna oli mainion tuntuinen, mutta laukka tuli itse kisassa sitten kuitenkin. Suoritus tuon jälkeen oli mallikas. Juostava matka sopii tälle oikein hyvin. Ravilla se pystyy taistelemaan ihan voitosta.