Keskiviikko-ravit - Toton SM-karsinta

18.09.2019 18:00

Keskiviikko-ravit - Toton SM-karsinta

EM-ravikuume nousussa

Vermon syksyn supertapahtumaan EM-raveihin on alle kuukausi ja näissä raveissa on kilpailemassa yksi kotimaan UET GP -toivoista, Lewis Ale. Se kohtaa nelivuotislähdössä mm. Derbyn karsintavoittaja Joyride Luxin.

Suuren Suomalaisen Derbyn finaalissa murtautumisen takia hylätyksi tullut Lewis Ale saa illan UET-katsastuksessa ensimmäistä kertaa rattailleen Mika Forssin. Kahdeksan hevosen kisassa puolet osallistujista tulee hyvin menestyneen Timo Korvenheimon tallista, mukaan lukien Derby-finalisti Jolly Roy.

UET-katsastuksen nimellä ajettavassa lähdössä Lewis Ale on ainoa, josta on maksettu viimeinen maksuerä UET Grand Prixiin eli ”Eurooppaderbyyn”. UET-finaali ajetaan ensimmäistä kertaa Vermossa lauantaina 12. lokakuuta. Karsintalähdöt järjestetään Ranskan pääradalla Vincennesissä tiistaina 24. syyskuuta ja Ruotsin Solvallassa lauantaina 28. syyskuuta.

Lewis Alen lisäksi kotimaisista hevosista UET:n maksulistalla ovat vielä mukana Cavalier, Daze ja Suuren Suomalaisen Derbyn sankari Graceful Swamp. Finaalin ykköspalkinto on muhkeat 200 000 euroa ja nelivuotiaat ympäri Eurooppaa tähtäävät arvostettuun kilpailuun.

Näissä raveissa UET-katsastus ei ole ainoa ikäluokkalähtö. Viisivuotiaat suomenhevoset nimittäin kohtaavat kolmantena lähtönä ajettavassa kisassa ja vaikka mukana on vain viisi hevosta, tasoa piisaa Derbyssä toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneiden Vixelin ja Hiiopin johdolla. Avoin viisivuotislähtö on Vermon ohjelmassa vielä kerran tänä syksynä, keskiviikkona 16. lokakuuta.

64-kohteissa yksi lähdöistä on suunnattu amatöörivalmentajien eli C-lisenssillä operoivien treenaamille hevosille. Kokeiluluontoisesti tehty sarja sai hyvän vastaanoton, sillä ilmoittautuneita oli paljon ja osallistujia tulee monesta suunnasta Suomea.

Mielenkiintoa riittää myös jo koelähdössä, jossa tauolta palaa Mr Big Star. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava kiri viime vuoden Kriterium-finaalissa kolmanneksi, mutta ei ole vielä kilpaillut tänä vuonna.

Tänään alkaa myös totopelien SM-turnaus. Vermo saa kunnian olla turnauksen ensimmäisen karsinnan areenana. 200 euron sisäänostolla pelattavassa turnauksessa Vermolla on vielä toinenkin karsintapäivä, Kuuman Keskiviikon yhteydessä 2. lokakuuta. Karsintaturnausten voittaja ja toiseksi sijoittunut saavat osallistumisoikeuden Toton SM-finaaliin Jyväskylään 23.11.2019.

Lisätietoja totopelien SM-turnauksesta löytyy tästä linkistä.

18.9.2019 Vermo

Selaa julkaisua

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kierros kokonaisuudessaan vaikuttaa poikkeuksellisen selväpiirteiseltä. Tukipilariksi valitaan avauskohteen 8 MARK MORE. Vaikka lähtö on sarjamääritys huomioiden kauttaaltaan tosi kovatasoinen, erottuu Mark More vielä selvästi muusta porukasta. Mark More on sijoittunut kaikissa tämän kauden kilpailuissaan kahden parhaan joukkoon, ja kolmesta tappiosta kaksi on tullut avoimissa 5-vuotislhdäöissä tosi kovalle Cameron Evolle. Mark More on ollut niin hyvä, että suosiolla keulaan pääseminenkin vaikuttaa todennäköiseltä. Se ei toki ole Mark Moren voiton edellytys. Toisessa kohteessa 5 VILIVIIMA on ravia polkiessaan tukevasti kiinni voitossa. Keskipitkä matka on lupaavasti taukonsa jälkeen aloittaneelle ruunalle pelkkää plussaa. Suuressa systeemissä se varmistetaan toisella vahvalla, mutta epävarmalla menijällä. Tähän kohteeseen voi toki tulla isokin yllätys, mikäli suosikit pilaavat laukkoihin. Neljännessä ja viidennessä kohteessa suosikkikaksikko erottuu todella selvästi, ja nämä lähdöt pelataan kummassakin vihjesysteemissä kahdella rastilla.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 8 (1,11)
T64-2: 5 + 12 (9,4)
T64-3: 2,8,10 + 9,4,11 (3,12)
T64-4: 9,7 (10,6)
T64-5: 3,1 (7,6)
T64-6: 4,6,5,9 + 7,1,3,11,10,2,12

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 4,80 euroa.
Suuri systeemi 528 riviä, hinta 52,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 4-6-3-2-12-1 B) 5-8-11-7-9-10
AMOUR AMIKO – MAYFLOWER – SUN SAYEN – MICRO QUEEN

Ravi-illan käynnistävä lämminveristen pikamatka on aika haastava pelipähkinä. A-ryhmään nostetaan puolet porukasta. 4 AMOUR AMIKO kohoaa ykkösvihjeeksi. Se on jonkin verran ailahteleva, mutta pystyy parhaimmillaan paljoon. Toissakertainen Riihimäen voitto tuli 2. radalta ilman selkää ennen kovakuntoista Gashaw Bokoa. 6 MAYFLOWER on kulkenut aika suoritusvarmasti, vaikkei ollutkaan lauantaina Turussa 2. ulkoa aivan parhaimmillaan. Pikamatkan ei pitäisi olla ainakaan haittatekijä. 3 SUN SAYEN lähtee jahtaamaan tosissaan uransa toista voittoa. Tamma kesti toissakerralla 11,0-kyytisen avauskierroksen tätä kovemmassa lähdössä sen verran positiivisesti, että vastaavilla otteilla koko matkan johtokin on pikamatkalla mahdollinen. Viimekertainen kolmossija tuli nappireissulla 3. sisältä. 2 MICRO QUEEN kesti viimeksi Lahdessa johtavan rinnalla kunnialla ja sijoittui neljänneksi. Loistopaikalta tamma on ilman muuta yksi lähdön perushevosista. 12 REBEL ROYAL nousi Lahdessa 3. ulkoa selässä 3. radalle 700 jäljellä, iski 4. rataa 300 jäljellä ja kiri oikein positiivisesti ykköseksi. Kunto on kohdallaan, mutta lähtöpaikka on tosi haastava. 1 PETIS MONDON sijoittui Lahdessa nappireissulla Rebel Royalin jälkeen kakkoseksi. Esa Holopaisen ajokki pääsee Lahden tavoin liikkeelle ykköspaikalta.

Lähtö 2.

RANKING
A) 9-5-2 B) 6-12-3 C) 1-11-8
AMERICAN HERO – WILL BE SHOWTIME – ADANNA – ANGEL MARANATA

Toisen kohteen suosikki 9 AMERICAN HERO aloitti uransa Vermon keulavoitolla. Väliajat olivat 21,0-19,5-(16,0)-13,0. Takarivistä tehtävä on toisenlainen, mutta eiköhän starttikin vienyt vielä eteenpäin. 5 WILL BE SHOWTIME aloitti Jonne Väkeväisen käsistä lupaavasti, vaikka lopputulos jäikin heikoksi. Ruuna teki muuten rehdin suorituksen 2. radalta ilman selkää, mutta kadotti loppusuoralla ravinsa ja tuli hylätyksi väärästä askellajista. Maalilinjan Will Be Showtime ylitti neljäntenä noin 17,1-tuloksella. 2 ADANNA laukkasi viimeksi lievästä häiriöstä ensimmäisellä puolikkaalla ratkaisevan pahoin. Lahdessa tamma voitti johtopaikalta ylivoimaisesti. 6 ANGEL MARANATA on ollut kolmeen viime kilpailuunsa selvästi aiempaa parempi. 12 ORVAR IVER ei ole onnistunut viime starteissaan kuntonsa ja kykyjensä mukaisesti. Oriilla on huonolta lähtöpaikaltakin totosijojen suhteen sanansa sanottavana. 3 KOM IGEN MOLLY on todella hidas avaaja, mutta sillä on tapana tulla juosten maaliin asti. Ilman suosikkien epäonnea kaksariin asti voi kuitenkin tulla turhan kiire.

Lähtö 3.

RANKING
A) 4 B) 5-2-3 C) 1
VIXELI – HIIOPPI – SIPPIMIES – YPÄJÄ LUOTSI

Hieno, mutta valitettavan vähäväkinen suomenhevosten 5-vuotislähtö. Tuore Derbyn kakkonen 4 VIXELI on selkeä ennakkosuosikki. Tuskinpa Tapio Perttusen suojatti tällä kertaa aivan samanlaista kanuunasuoritusta tekee kuin Derbyssä, mutta ravilla muu kuin voitto olisi silti pettymys. 5 HIIOPPI hävisi lopulta Derbyssä selvästi Landen Paukulle sekä Vixelille, mutta oli hyvä kolmas. Nopea avaaja täräyttänee johtopaikalle ja on suosikin ykköshaastaja. 2 SIPPIMIES pilasi Derbyssä laukkaan ensimmäisellä puolikkaalla. Ravilla Siporin poika olisi riittänyt ainakin neljänneksi ja olisi voinut taistella Hiiopin kanssa kolmossijastakin. Nappionnistumisella kaksarisija on täysin mahdollinen. 3 YPÄJÄ LUOTSI sijoittui Derbyssä neljänneksi juostuaan ensin 4. sisällä ja vaihdettuaan sieltä puolimatkassa 2. ulos. Ypäjä Luotsi kuuluu ehdottomasti ikäluokkansa parhaimmistoon, mutta silti edellä mainittu kolmikko tulee rankingissa selkeästi ennen Ypäjä Luotsia. 1 KIPINÄ ROLS on kelpo 5-vuotias sekin, mutta nyt rima on kyllä korkealla.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 8 B) 1-11-12-5-6-9-10-7-3-2-4
MARK MORE – REBEL RAPID – SULTAN JOURNEY – DIESEL DEGATO

Toto64-kierros käynnistyy sarjamääritys enintään 33 000 euroa tienanneet huomioiden melkoisella kanuunalähdöllä! Siitä huolimatta vielä yksi hevonen erottuu selvästi muun porukan yläpuolelle. 8 MARK MORE on tehnyt Christa Packalenin tallista käsin pelkästään mainioita suorituksia. Tämän kauden seitsemän kilpailua on tuonut neljä voittoa sekä kolme kakkossijaa. Kolmesta kakkossijasta kahdessa Mark More on hävinnyt sellaiselle tykille kuin Cameron Evo. Nämä molemmat ovat olleet avoimia 5-vuotislähtöjä. Sellainen oli myös viimekertainen Riihimäen Grand Prix –lähtö, missä Cameron Evo voitti keulasta ja Mark More oli tämän rinnalta varma kakkonen. On hyvinkin mahdollista, että Mark More nauttii kanssakilpailijoiden silmissä siinä määrin kunnioitusta, että johtopaikka on suosiolla tarjolla. Mark More olisi silti voittajasuosikki johtavan rinnaltakin. Mikäli 1 REBEL RAPID pystyy pitämään alussa johtopaikan ja pääsee lopulta Mark Moren selkään 2. sisälle, on kakkossija tiukasti haarukassa. Viimeksi alun johtanut Rebel Rapid luovutti johtopaikan Diesel Degatolle 400 juostuna ja jäi sitten tämän taakse pussiin. 11 SULTAN JOURNEY on hirmuiskussa. Viime voitto tuli johtavan rinnalta. Näistä asetelmista Mark Moren kukistaminen on kuitenkin tiukassa. 12 DIESEL DEGATO taipui viimeksi keulasta, mutta ainakin täydellä matkalla selkäjuoksu saattaa sopia keulajuoksua paremmin. 5 HEAVY BEAT, 6 SILVESTER ja 9 BOMBARD ovat nekin täysin realistisia totohevosia.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 5 B) 12-9-4-6-11-8-7-3-2 C) 10-1
VILIVIIMA – UKKOSEN JYMY – PILSKERI – MERRAN PETRA

Myös toisesta Toto64-kohteesta löytyy selvä suosikki. Siinä 5 VILIVIIMA on itse itsensä pahin vastustaja. Mikäli Viliviima malttaa ravata koko matkan, on sen tappiota todella vaikea kuvitella. Itse asiassa edes laukka ei vie vielä välttämättä voittosaumoja. Viliviiman tauolta paluu Teivossa oli oikein lupaava. Viliviima laukkasi alussa, mutta nousi vielä 6. ulkoa 900 metrin kirillä rehdisti viidenneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 23,8-vauhdilla. Nyt Viliviimalla on startti kropassa, lähtö on Teivoa helpompi ja lisäksi keskipitkä matka on pelkkää plussaa. Myös väkivahva 12 UKKOSEN JYMY hyötyy keskipitkästä matkasta, mutta Viliviima on hevosena vielä pykälää parempi. Ukkosen Jymyn kunto on kohdallaan, mistä osoituksena tuore Vermon voitto uudella ennätysajalla. Sen jälkeen tuleekin sitten useamman hevosen tasainen ryhmä. 9 PILSKERI olkoon niukka kolmosrankkaus. Se ei riittänyt viimeksi Porissa neljättä sijaa parempaan, vaikka teki uuden ennätyksensä. Kahdessa edellisessä kisassa Pilskeri on kulkenut laukkojen lomassa mukavasti. 4 MERRAN PETRA pääsee reippaasti liikkeelle ja voi saada hyvän juoksun. 6 ELITLOPPET taas on tosi hidas avaaja, mutta ruunalla on tapana parannella kirivaiheessa asemiaan. 11 RIVALTTI tulee aina maaliin asti rehdisti. Viimekertaisessa Lahden kolmossijassaan Rivaltti hyökkäsi 4. ulkoa 600 jäljellä ja kulki loppumatkan 26,5-vauhdilla. 8 TOHTORI on tuore Derby-finalisti.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 2-8-10 B) 9-4-11-3-12-1-6-5-7
SALTY DOG – STONECAPES RAIN – MELINDA SES – DEMON A.F.

Toto4-peli käynnistyy mielenkiintoisella 3-4-vuotiaiden lämminveristen ryhmäajolla. A-ryhmään nostetaan kolme hevosta, mutta niille löytyy ihan hyviä haastajiakin. 2 SALTY DOG eteni viime keskiviikkona 4. ulkoa 500 metrin kirillä hyvin kolmanneksi. Edelle jäivät vain tosi kovat Joseph Boko sekä Stonecapes Seth. Salty Dog ei ole nopea avaaja, mutta kakkosradalta on mainio lähteä rakentamaan juoksua ja tämän tason lähdöissä oriilla kestää tehdä tarvittaessa jo matkalla ratkaisuja. 8 STONECAPES RAIN on parantanut viime aikoina hurjasti, eikä voittokulun jatkuminen yllättäisi lainkaan, vaikka vastus selvästi tiukkeneekin. Paljon on kiinni siitä, minkälaisiin asemiin Hannu Torvisen ajokki kasiradalta pääsee. 10 MELINDA SES on pääosin unohtanut laukkansa ja samalla on alkanut tulla menestystä. Kyseessä on vauhtikestävä tamma. Villinmiehen Tammakilpailun karsintalähdössä jäi ajovirheen myötä jossiteltavaa, resursseja olisi ollut selvästi kahdeksatta sijaa parempaankin. 9 DEMON A.F. on vielä jonkin verran epävarma, mutta ruunassa on kehityspotentiaalia. 4 JILLIAN BOKO voi olla lähdön jokerikortti. Heinäkuinen Turun kilpailu oli lupauksia herättävä, sillä tamma oli vielä ennen loppusuoran laukkaansa voitossa kiinni, vaikka revitteli matkalla keulataistelussa toistuvasti. Kyseessä on nopea avaaja, ja Hannu Korven tallikunto on kohdallaan. 11 FIVE FINGER CRAWL hävisi Lappeenrannassa vain Roselandille sekä Melinda Sesille. Toki lähtöpaikka laskee selvästi osakkeita.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 9-7 B) 10-6-8-14-15-1-5-4-13-12-11 C) 3-2-16
LOVEYA FASHION – FUSCUS H.L. – ARGENTEUIL – FINSWEDEN

Illan ensimmäinen troikkalähtö on amatöörivalmentajien lähtö. Siinä kaksi hevosta erottuu selvästi muusta porukasta, ja luvassa voikin olla tiukka kaksinkamppailu. 9 LOVEYA FASHION aloitti Anne Luttisen valmennuksesta hyvän koelähdön jälkeen Lahden keulavoitolla. Tuskinpa varaa kauheasti jäi, mutta varmasti tamma kuitenkin haastajalleen maaliin asti vastasi. On syytä huomata, että ennen koelähtöä alla oli yli kahden vuoden tauko, joten varmasti startti vei kovaluokkaista tammaa selvästi eteenpäin. Loveya Fashionin yleisolemus on ollut sellainen, että ilman ongelmia sarjat voivat nousta nopeaan tahtiin, ja vaikuttihan tamma jo 4-vuotiaanakin todelliselta luokkahevoselta. Myös 7 FUSCUS H.L. on hevonen, jonka olemus on miellyttänyt alusta alkaen. On vain ajan kysymys, milloin Riikka Eskonniemen valmentama ruuna ottaa uran avausvoittonsa. Viimekertaisessa Vermon kakkossijassaan Fuscus H.L. kiritti johtavan rinnalta 13-vauhtisella päätöspuolikkaalla mukavasti keulasta voittanutta American Heroa. Tällä kertaa Ari Moilasen ajokki voi päästä lähdön onnistuessa johtopaikalle. 10 ARGENTEUIL kamppailee juoksun onnistuessa totosijasta, mikäli iskukyky on samalla mallilla kuin kuukausi sitten. 6 FINSWEDEN pääsee Suomen debyytissään liikkeelle mukavista asetelmista. 8 BRASS N SASSY kilpailee tasaisen varmassa vireessä.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3-1 B) 7-6-2-8 C) 4
LEWIS ALE – JOYRIDE LUXI – JOLLY ROY – WERNER ORS

Duo-peli käynnistyy 4-vuotiaiden UET-katsastuksella, missä rankingin kärkipaikoille nostetaan Derbyn finaalissa epäonnistuneita hevosia. 3 LEWIS ALE voitti viime vuonna Kriteriumin, mutta tämä kausi on sujunut paljon ohdakkeisemmin. Lewis Ale kiri Derbyssä sinänsä ihan kunniakkaasti neljäntenä maaliin, mutta tuloksena oli kuitenkin täysin aiheellinen hylkäys loppukaarteen murtautumisesta. Karsintalähdön kakkossija tuli keulasta hallinneen Peanutsin rinnalta. On täysin mahdollista, että juoksupaikka on nytkin johtavan rinnalla, mutta Lewis Ale on siitäkin ennakkosuosikki. Mikäli Lewis Ale pääsee johtopaikalle, se ei saa tätä lähtöä hävitä. Mika Forss on mielenkiintoinen vahvistus Lewis Alen kärryille. 1 JOYRIDE LUXI laukkasi Derbyssä viimeisen kaarteen lopussa häirittynä, juuri kun oli lähdössä kirimään. Laukkaan paloi todennäköisesti oikein rahakas neljäs sija. Tuskinpa Olli Koivunen viimeksi häiriön aiheuttanutta Lewis Alea haluaa eteensä, vaan pyrkinee ajamaan keulasta. Mikäli keulapaikan puolustaminen alussa onnistuu, ei keulapaikan puolustaminen lopussakaan tulisi yllätyksenä. Myös B-ryhmän avaava 7 JOLLY ROY epäonnistui Derbyssä, koska ravin kanssa oli ongelmia ja tuloksena oli sitä myöten hylkäys väärästä askellajista. Myös 6 WERNER ORS, 2 SAHARA SANDSTORM ja lähdön ainoa tamma 8 COCKTAIL PRINCESS lähtevät metsästämään tosissaan totosijaa. Matkavauhti voi olla maltillinen, mikä ei olisi Sahara Sandstormin sekä Cocktail Princessin mieleen. Turun vakuuttavassa keulavoitossahan Sahara Sandstorm sai tehdä oman juoksunsa keulassa, mutta nyt juoksu ei millään luonnistu yhtä sujuvasti.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4-6-5-9 B) 7-1-3-11-10-2-12
BISMARCK COMERY – LA CAN STAR CHIP – PERSONAL TRAINER – BLUEBIRD NASH

Illan päätöslähdössä A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. 4 BISMARCK COMERY saa vihjeen sillä ajatuksella, että olisi lopullinen keulahevonen. Harri Koivusen valmennettava on tottunut menestymään, sillä alla on jo seitsemän peräkkäistä kaksarisijoitusta. 6 LA CAN STAR CHIP pilasi viimeksi Turussa pelinsä lähtösuoran laukkaan, mutta kiri vielä oikein pontevasti neljänneksi. Edellisessä Vermon voittojuoksussa kärjen ylivauhti auttoi, mutta kyllä La Can Star Chip oli itsekin mainio. Ruuna hyökkäsi viimeiseltä sijalta 700 jäljellä ja tykitti loppumatkan ulkoratoja pitkin 11,1-kyytiä. Lopulta voitto oli jopa selvä. 5 PERSONAL TRAINER on löytänyt suoritusvarmuuden ja alla on kaksi tyylipuhdasta voittoa. Vastus kovenee, mutta kaikki ei ole ollut viime voitoissa pelissä. 9 BLUEBIRD NASH toivoo reipasta tempoa, jolloin sen kova kirikyky pääsee oikeuksiinsa. Tamma viimeistelee kuntoaan vielä viikonloppuna Turussa. B-ryhmäänkin jää hyviä haastajia. 7 GASHAW BOKO on napannut kaksi peräkkäistä voittoa hienoilla kireillä, mutta tehtävä tiukkenee. 1 HIGHSCORE LUCA voi saada nappijuoksun 2. sisällä, jolloin ainakin totosija on täysin mahdollinen. 3 PADDOCK’S STAR hävisi viimeksi Lahdessa vain Personal Trainerille. 11 BABY BEYONCE on mennyt viime starteissaan mukavasti, mutta lähtöasetelmat vaikeuttavat hommaa aika tavalla. Tammalla kun on kaiken lisäksi tapana painaa kaarteissa ulkoradoilla juostessaan sisällepäin.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2,8,10 + 9,4,11 (3,12)
T4-2: 9,7 (10,6)
T4-3: 3,1 (7,6)
T4-4: 4,6,5,9 + 7,1,3,11,10,2,12

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 264 riviä, hinta 52,80 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

3,1
4,6,5,9

Yhteensä 8 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

9,7
9,7
10,6,8,14,15,1,5,4,13,12,11

Yhteensä 22 yhdistelmää, hinta 11 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

4,6,5,9
4,6,5,9
4,6,5,9,7,1,3,11,10,2,12

Yhteensä 108 yhdistelmää, hinta 54 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/2 ADANNA: Viimeksi oli ensimmäisessä kaarteessa häiriötilanne ja laukka tuli. Jäätiin siinä kauas ja ajelin sitten vain hännillä maaliin. Muuten hevonen tuntui aivan hyvältä. 

L4/5 HEAVY BEAT: Ihan hyviä juoksuja ruuna on tehnyt viime kilpailuissa. Se lähtee suht mukavasti liikkeelle. Jos saadaan sopiva selkäreissu, totosijakin on mahdollinen.

L5/8 TOHTORI: Derbyfinaalissa Jyväskylässä tuli laukka lähtöön. Aivan hyvän juoksun ruuna sitten teki. Lähtöpaikka on hankala. Tämä ei ole mikään starttiraketti. Jo rahasijaan oltaisiin tyytyväisiä.

L7/7 FUSCUS H.L.: Viime esitys oli oikein hyvä. Juoksupaikka oli johtavan rinnalla ja tultiin voittajan kanssa ihan tasapäin maaliin mukavalla ajalla. Nyt päästään lähtemään paalulta. Uskoisin juoksuradan sopivan aivan hyvin. Kelpo saumat on olla ihan kärjessä. Ruuna on yhä vähän herkkä häiriöille. Se on mennyt parempaan päin koko ajan.

L7/9 LOVEYA FASHION: Olen ajanut tammalla kilpaakin. Kyseessä on varsin hyvä menijä sarjoihinsa. Koelähdössä oli voltin ykkösrata ja päästiin siinä sujuvasti heti porukasta irti. Voltin kakkoselta voi kyllä olla laukkariskikin olemassa. Tämä on vähän meneväinen tapaus. 

L9/12 O.F.V.PRINCE: Ruuna on hieman tarkka juosustaan. Kunto on ihan ok, mutta lähtöpaikka heikentää aika paljon mahdollisuuksia.

Juha Utala

L2/1 FAR FROM HOME: On tamma mennyt hiukan eteenpäin starttien myötä. Paikka on mainio, mutta ei nyt ruveta pullistelemaan. Jossain sijoilla 3-5 se voisi olla varmuudellaan.

L4/10 HILL YES: Teivon esitys pieneltä tauolta oli tosi hyvä. Jos hevonen on samanlainen, pystyy se tulemaan takaakin. Mielenkiintoista lähteä viivalle. Hiukan ruunan suoritukset vaihtelee. Kykyjä kyllä löytyy ihan kärkeen saakka.

L6/11 FIVE FINGER CRAWL: Aika katkonaista on ollut homma. Ihan pääsevä menijä lähtöihinsä. Se voi toisten takana hieman puskea. Eturivi olisi siinä mielessä ollut ehkä parempi. Jälleen on vähän paussia alla. Päivä vireestä en osaa tarkemmin kertoa. 

L7/6 FINSWEDEN: Tämän pitäisi olla aivan asiallinen ruuna. Se lähtee kuuleman mukaan hyvin voltista liikkeelle. Toki nyt on ensimmäinen startti pitkään aikaan. Kisa näyttää osviittaa missä mennään tällä hetkellä.

L9/5 PERSONAL TRAINER: Ruuna on tehnyt ihan hyviä juoksuja. Se voitti kaksi tuoreinta starttiaan varsin helposti. Nyt on tietenkin kovempi lähtö, mutta hevonen pystyy olemaan kärkipäässä onnistuneella reissulla. Ei se nyt esimierkiksi kuolemanpaikalta näissä porukoissa voita.

Christa Packalen

L4/8 MARK MORE: Riihimäen avoimesta viisivuotislähdöstä tuli varsin kova tasoltaan. Upeasti tämä suoritti ja oli hieno kakkonen. Kaikki on ollut kisan jälkeen normaalisti. Jalkoja piikitettiin tässä välissä ja starttiväli hieman venähti. Toisaalta ruuna sai vetää vähän henkeä. Lähtöpaikka on ikävä, mutta aina tämän kanssa tullaan luottavaisin mielin viivalle. Hevonen lähtee aika kovaa. Kuski saa päättää taktiikan.

L6/8 STONECAPES RAIN: Ruuna on mennyt isoin harppauksin eteenpäin. Se on ollut tosi hyvä kahteen viime starttiin. Hevonen on jopa hieman yllättänyt meidät. Ainakin voltista se lähtee liukkaasti. Autolähdöstä en osaa ihan tarkkaan sanoa. Jälleen Hannu tekee taktiset ratkaisut.

Aripekka Pakkanen

L2/2 ADANNA: Viimeksi oli häiriötilanne laukkaavan vastustajan takia ja hyppy tuli tällekin. Ei mitään negatiivista ole havaittu varsassa. Ihan pirteä on tamma ollut. Lähtöpaikka on hyvä. Testataan autolähtöä vielä ennen kisapäivää. Ravilla kyydit riittää kyllä.

L4/3 DEANGELO: Porin paluukilpailu oli paha pettymys. Todennäköisesti hevosella oli liian vähän happotreeniä alla. Avauskin meni hieman pitkäksi. Ehkä siinä oli osa henkistäkin. Odotin kyllä ruunalta edemmän. Nyt on ajettu harjoituksissa terävämmin. Kotona hevonen on ollut aivan hyvän tuntuinen.

L4/9 BOMBARD: Viimeksi tuli laukka lähtöön. Ruuna vähän pökkäsi puomiin. Se tuli vielä pussissa maaliin. Ihan hyvä esitys. Mahdollinen pärjääjä on tämäkin.

Teemu Okkolin

L3/2 SIPPIMIES: Periaatteessa ensimmäisen takasuoran laukka tuli viimeksi aika yllätyksenä. Ori oli valitettavan ylilatautunut Derbypäivänä. Se jatkaa hyvässä kunnossa ja pystyy ilman muuta taistelemaan Vermossa kärkisijoista.

L5/5 VILIVIIMA: Hevonen palasi pitkältä tauolta Tampereella. Se teki tosi hyvän esityksen. Pruuvistartissa ruuna oli mainion tuntuinen, mutta laukka tuli itse kisassa sitten kuitenkin. Suoritus tuon jälkeen oli mallikas. Juostava matka sopii tälle oikein hyvin. Ravilla se pystyy taistelemaan ihan voitosta.

Lähtö  1
Väliajat 115-130-150

REBEL ROYAL: Juoksi 6. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkiin 3.-4. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa vapaalle radalle ja puristi viime metreillä varmaan voittoon. Viim. 700 m 12,2. 
MICRO QUEEN: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Tuli siitä aivan juosten maaliin asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi. 
MR DAVE: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Siirtyi 350 ennen maalia kiriin 4. radalle ilman vetoapua ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
SUN SAYEN: Seuraili johtavan kannasta tasaisesti. 
PT'S QUEENLY: Juoksi 4. ulkona. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Puristi kirinsä tasaisesti maaliin asti. 
SCOTLAND YARD: Oli 3. sisällä pitkään vailla kiritilaa. Vapaa väylä aukeni päätössatasella, eikä parannuksia enää tapahtunut. 
SELANNE: Kiertyi ensimmäisen kaarteen lopulla kuolemanpaikalle, mistä tuli asiallisesti maaliin asti. 
BELLA BLOOM: Juoksi 3. ulkona. Sai viimeisen takasuoran lopulla paikan toisesta ulkoa. Kirikaista aukeni vasta 50 ennen maalia ja voimia jäi runsaasti käyttämättä. 
AMOUR AMIKO: Matkasi toisessa ulkona. Lähti 550 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Oli päätössatasella vain tasainen. 
COLD HARD SILVER: Ei vain riittänyt lopussa 4. sisältä. 
PETIS MONDON: Laukkasi alkumetreillä ja jäi selvästi. Suoritti jatkossa lauman hänniltä asiallisesti. 
MAYFLOWER: Poissa.

Lähtö  2
Väliajat 125-170-175-115

WILL BE SHOWTIME: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai avauspuolikkaan jälkeen rauhoittaa. Oli lopussa aivan ylivoimainen.
AMERICAN HERO: Juoksi alun toisessa ulkona. Jäi ensimmäisen takasuoran puolivälissä toisen radan vetojuhdaksi. Putosi loppusuoralle tultaessa kärkihevosen kyydistä, mutta oli silti varmasti toinen. 
FAR FROM HOME: Juoksi johtavan kannassa. Putosi viimeisen takasuoran puolivälissä kovan kärkiparin kyydistä ja seuraili jatkossa tasaisesti kolmanneksi. 
ORVAR IVER: Matkasi lauman hännillä 5. sisällä / 4. ulkona. Teki sieltä asiallisen 600 metrin kirin. 
ADANNA: Pudotti kuolemanpaikalta 400 juostuna 3. sisälle. Nousi sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Seuraili lopun tasaisesti. 
ANGEL MARANATA: Oli toisesta ulkoa lopussa tasainen. 
KOM IGEN MOLLY: Ei vain riittänyt lopussa 3. ulkoa.
CLASSIC GUY: Juoksi 4. sisällä. Haparoi siellä lyhyesti toisen kierroksen alkaessa. Seuraili jatkossa vailla suurempaa virtaa. 
WAY UP: Poissa.
DIOR ADDICT: Poissa.
PRICELESS ED HOPE: Poissa.
HELLO: Poissa.

Lähtö  3
Väliajat 240-255-240-230

VIXELI: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Painui kierros ennen maalia kärkeen. Veti vauhdilla ja oli ylivoimainen. 
YPÄJÄ LUOTSI: Juoksi johtavan kannassa. Nousi 850 ennen maalia 3. ulos. Kuljettaja ymmärsi ainoana, että keulassa on ylivoimainen hevonen ja pudotti viimeisellä takasuoralla sen selkään. Oli sisäradan vetäessä luonnollisesti varmasti toinen. 
SIPPIMIES: Laukkasi lähdössä ja jäi pienen lähdön hännille 3. sisälle. Nousi päätösringin alkaessa toiseen ulos. Pudotti 350 ennen maalia 3. sisälle ja oli hyvä kolmas. 
HIIOPPI: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Jäi kierros ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Putosi siitä 400 ennen maalia kärkitaistosta ja oli tasainen neljäs. 
KIPINÄ ROLS: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä jäi puolimatkassa johtavan kantaan. Taipui sieltä jatkossa selvästi ja oli kovaan lähtöön rehellisen riittämätön. 

Lähtö  4
Väliajat 110-150-130-120

ALL READY MATCH: Juoksi 3. sisällä. Sai 300 ennen maalia paikan johtavan kannasta. Nousi sieltä päätössatasella toiselle ja puristi kärkihevosen hiljennettyä varmaan voittoon. 
MARK MORE: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia. Näytti loppusuoran alussa saletilta voittajalta, mutta antoi päätösmetreillä hieman periksi ja jäi toiseksi. 
DIESEL DEGATO: Juoksi 5. sisällä. Sai toisen ringin alkaessa paikan 4. sisältä. Oli siellä jatkossa pitkään vailla kiritilaa ja jäi lopussa sisäradan vetäessä johtavan kantaan vaille kiritilaa. 
REBEL RAPID: Juoksi johtavan kannassa. Nousi loppusuoran alussa toisen radan vetojuhdaksi. Tyytyi lopussa vain säilyttämään asemansa. 
SILVESTER: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä 950 ennen maalia selkään 3. radalle. Jäi viimeisen takasuoran puolivälissä 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä asiallisesti maaliin asti. 
HILL YES: Juoksi 4. ulkona. Lähti 900 ennen maalia selkiin 3. radalle. Nousi loppusuoran alussa vapaalle radalle ja tuli tasaisesti. 
DEANGELO: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Peruutti lopulta ensimmäisen takasuoran puolivälissä 6. sisälle. Sai toisen ringin alkaessa paikan 3. ulkoa. Oli jatkossa pitkään vailla kiritilaa. Vapaa rata löytyi loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun asiallisesti. 
HARMIMATIC TINKER: Otti alun rauhassa ja juoksi 6. ulkona. Lähti 900 ennen maalia selkiin 3. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa kiriin aivan ulkoradoille ja tuli lopun asiallisesti. 
BOMBARD: Juoksi 4. sisällä. Nousi 950 ennen maalia toiseen ulos. Jäi sinne viimeisen takasuoran puolivälissä pahoin vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan 350 ennen maalia lauman hännillä. Tuli lopun selvästi sijoitustaan paremmin. 
SULTAN JOURNEY: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä 900 ennen maalia selkiin 3. radalle. Oli sieltä kirivaiheessa vain tasainen. 
SPANISH ROSE: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Antoi siitä viimeisen takasuoran alussa selvästi periksi ja putosi aivan taustalle.
HEAVY BEAT: Juoksi toisessa ulkona. Lähti kierros ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Sai viimeisen takasuoran puolivälissä kuolemanpaikan haltuunsa. Taipui siitä 350 ennen maalia oikein pahoin. 

Lähtö  5
Väliajat 280-300-270-290

TOHTORI: Matkasi toisessa ulkona. Jäi loppukaarteen alussa toisen radan vetojuhdaksi, mistä puristi loppumetreillä niukkaan voittoon. 
PILSKERI: Juoksi 4.-3. ulkona. Sai päätöspuolikkaan alussa paikan toisesta ulkoa. Oli loppukaarteessa vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun 3. rataa pitkin voittotaistoon. 
VILOKKINEN: Juoksi 3.-4. sisällä. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Nousi 450 ennen maalia 3. ulos. Tuli sieltä kunnolla kiritilaa saamatta mukavasi maaliin. 
RIVALTTI: Juoksi 5.-4. ulkona. Lähti 900 ennen maalia selkään 3. radalle. Nousi loppukaarteen alussa kiriin 4. radalle ilman vetoapua ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
LULUN LUPAUS: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 550 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Jäi 1550 ennen maalia 3. sisälle. Oli jatkossa pitkään vailla kiritilaa. Ei saanut lopussakaan täyttä mahdollisuutta kirimiseen. 
ADVEN TURE: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Eteni siitä 1550 ennen maalia kärkipaikalle. Putosi päätössatasella hieman. 
UKKOSEN JYMY: Lähti heti ajamaan 3. rataa ilman vetoapua eteenpäin. Painui lopulta 600 juostuna kärkipaikalle asti. Koki 1550 ennen maalia heikkoja hetkiä ja jäi johtavan kantaan. Pääsi myöhemmin taas vauhtiin ja jäi lopussa johtavan kantaan vaille kiritilaa. 
ELITLOPPET: Peruutti alussa 3. radalta lauman hännille toiselle radalle. Lähti 7. ulkoa 1800 ennen maalia selkään 3. radalle. Jäi päätösringin alkaessa 3. radalle ilman vetoapua. Kirin terä katkesi viimeisen takasuoran lopulla ja tyytyi jatkossa seurailuun. 
TERRORISTI: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä 1700 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni 1500 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Laukkasi siinä viimeisen takasuoran lopulla pahoin ja menetti mahdollisuutensa. 
KRISTA: Oli taustalta sisäradalta rehellisen riittämätön. 
MERRAN PETRA: Pudotti 250 juostuna johtavan kantaan. Jäi 600 juostuna 3. sisällä. Nousi 1050 ennen maalia 5. ulos. Nousi viimeisen takasuoran lopulla selkään 3. radalle. Siirtyi 300 ennen maalia selkään 4. radalle. Laukkasi loppusuoran puolivälissä hylkäykseen. 
VILIVIIMA: Laukkasi lähdössä ja jäi lauman hännille. Lähti sieltä 1800 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Laukkaili reilu kierros ennen maalia hylkäykseen asti. 

Lähtö  6
Väliajat 140-175-185-130

STONECAPES RAIN: Eteni 250 juostuna kuolemanpaikalle. Tyytyi siinä kärkihevosen rauhalliseen tahtiin ja puristi loppusuoralla niukkaan, mutta varmaan voittoon. 
MELINDA SES: Juoksi 4. ulkona. Lähti 850 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli pitkän kirinsä erittäin hyvin maaliin asti ja ehti lopussa lähes voittoon asti. 
E.V. MICI: Juoksi johtavan kannassa. Nousi 150 ennen maalia toiselle radalle. Oli lopussa tasainen kolmas. 
SALTY DOG: Otti alun rauhassa ja juoksi 5. ulkona. Lähti 800 ennen maali selkään 3. radalle. Tuli pitkän kirinsä aivan juosten maaliin asti. 
BRAZEN LEONORE: Juoksi lauman hännillä. Lähti loppukaarteen alussa selkiin 3. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa kiriin aivan ulkoradoille ja tuli lopun mukavasti. 
WHAT'S UP CLOUD: Matkasi 3. sisällä. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan vasta 150 ennen maalia, minkä jälkeen tuli lopun tasaisesti. 
FIVE FINGER CRAWL: Juoksi 6. ulkona. Teki sieltä asiallisen 800 metrin kirin. 
JILLIAN BOKO: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai jatkossa vetää rauhallisesti. Antoi loppusuoralla selvästi periksi. 
RUTHLESS CHICK: Juoksi 3. ulkona, missä ei oikein pysynyt loppukaarteessa selässään ja otti lopussa maksimit. 
RAHART: Matkasi 4. sisällä. Tuli sieltä aivan juosten sisään asti, eikä saanut edes täyttä mahdollisuutta. 
CASH IN PRESS: Juoksi toisessa ulkona, mistä ei vain riittänyt lopussa lainkaan. 
DEMON A.F.: Laukkasi 200 juostuna pahoin. Laukkaili jatkossa kulisseissa hylkäykseen asti. 

Lähtö  7
Väliajat 140-155-140-155

FUSCUS H.L.: Käynnistyi rivakasti ja eteni lopulta 350 juostuna kärkipaikalle asti. Veti tasaisen reipasta tahtia ja otti lopussa vakuuttavan voiton. 
LOVEYA FASHION: Juuttui ensimmäisen takasuoran alussa 4. sisähevosen rinnalle toisen radan vetojuhdaksi. Pudotti 900 ennen maalia johtavan kantaan. Oli sieltä lopussa hyvä toinen. 
FINSWEDEN: Eteni nopeasti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 350 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Jäi 900 ennen maalia 3. sisälle. Oli sieltä lopussa asiallinen kolmas. 
MASCOT MATCH: Matkasi 5. sisällä. Sai edetä sujuvasti sisärataa pitkin ja tuli mukavasti maaliin asti. 
AMADEUS POSSIBLE: Juoksi 3.-4. sisällä. Nousi loppusuoran alussa kiriin 3. radalle ja tuli lopun aivan juosten. 
ARGENTEUIL: Juoksi 4. ulkona. Lähti 650 ennen maalia selkään 3. radalle. Jäi lähes samassa 3. radalle ilman vetoapua. Tuli lopun asiallisesti. 
HILARIOUS HANGOVER: Seuraili aivan lauman hänniltä sisäradalta sisäradan vetäessä maksimaaliseen sijoitukseen. 
BRASS N SASSY: Matkasi toisessa ulkona. Jäi 850 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Antoi loppukaarteessa hieman periksi ja tuli lopun tasaisesti. 
ZAGAT: Laukkasi lähdössä ja jäi taustalle. Suoritti jatkossa asiallisesti.
ZUMUMAN: Matkasi 3. sisällä. Jäi 900 ennen maalia 4. sisälle. Nousi 600 ennen maalia toiselle radalle. Seuraili lopun vailla virtaa. 
RIM BAY FLEUR: Ei vain riittänyt 3. ulkoa lopussa. 
HARMINIMOON TINKER: Otti 250 juostuna keskijoukoissa ratkaisevan laukan ja peli oli heti selvä.
SCREAM CARAMBOLA: Pysyi taustalla koko matkan ajan. 
WARGAME: Juuttui koko matkan ajaksi 3. radan kiertäjäksi. Taipui viimeisen takasuoran alussa selvästi. 
PRIVILEGIUM: Poissa.
MASTER AS: Poissa.

Lähtö  8
Väliajat 130-165-180-115

LEWIS ALE: Eteni nopeasti kärkipaikalle. Sai vetää hiljaa ja otti kävelyvauhdin jälkeen varman voiton. 
COCKTAIL PRINCESS: Juoksi 6. sisällä. Nousi 750 juostuna toiseen ulos. Lähti 400 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli lopun pirteästi ja ehti voittaneen tuntumaan. Viim. 400 m 09,3. 
JOYRIDE LUXI: Luovutti 150 juostuna kärkipaikan ilmaiseksi suosikille, mutta ei saanut sen takaa lopussa mahdollisuutta. 
WERNER ORS: Nousi 5. sisältä 700 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä mukavasti maaliin asti. 
JOLLY ROY: Juoksi 3. sisällä. Ei saanut taktiikkajuoksussa täyttä mahdollisuutta ja tuli voimissaan maaliin. 
SAHARA SANDSTORM: Oli 4. sisältä lopussa vain tasainen. 
COUNT FORTE: Juoksi 7. sisällä. Nousi toisessa kaarteessa 3. ulos. Oli reippaassa lopetuksessa melko vaisu. 
CLUB NORD EASY: Poissa.

Lähtö  9
Väliajat 140-175-145-105

BISMARCK COMERY: Eteni nopeasti kärkipaikalle. Sai jatkossa vetää sopuisasti ja kontrolloi lähtöä helposti maaliin asti. 
PERSONAL TRAINER: Juuttui kuolemanpaikalle. Tuli siitä umpirehdisti maaliin asti ja oli oikein hyvä toinen. 
HIGHSCORE LUCA: Sai täydellisen reissun johtavan kannassa, mistä oli lopussa vain tasainen kolmas. 
LA CAN STAR CHIP: Juoksi 3. ulkona. Lähti 550 ennen maalia selkään 3. radalle. Nousi loppusuoralle tultaessa kiriin 4. radalle ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
BLUEBIRD NASH: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Lähti 550 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Oli kirivaiheessa vain tasainen. 
GASHAW BOKO: Juoksi 5.-4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran lopulla toiselle radalle. Ei saanut lopussa aivan täyttä mahdollisuutta. 
DARK DEFENDER: Juoksi 4.-3. sisällä. Jäi lopussa täysin vaille kiritilaa. 
O.F.V.PRINCE: Seuraili 4. ulkoa maksimaaliseen sijoitukseen. 
PADDOCK'S STAR: Laukkasi lähdössä ja jäi selvästi. Suoritti jatkossa lähinnä tasaisesti. 
HERE COMES MARTY: Laukkasi 3. sisällä 850 juostuna pitkäksi. 
CALLELA EVEREST: Poissa.
BABY BEYONCE: Poissa.