Keskiviikko-ravit - tuo ystävä raveihin!

12.02.2020 18:00

Keskiviikko-ravit - tuo ystävä raveihin!

Keskiviikkona otetaan varaslähtö ystävänpäivään ja seurataan mm. mielenkiintoista nuorten huippuohjastajien Salamakypärät All Stars -lähtöä.

Perjantaina vietettävän ystävänpäivän kunniaksi teemana on Ystävä raveihin. Vermo Areena tarjoaa alennuksena kahden hengen sisäänpääsyn yhden hinnalla ja hintaan kuuluu myös käsiohjelmat ja kynät molemmille. Tallikahviossa on tarjouksena kahvi ja munkki kolmella eurolla sekä buffapöydän antimet koodilla "Ystävä" -10% alennuksella. Ravien maailmaa kannattaa esitellä vaikka sellaiselle ystävälle, jolle laji ei ole ennestään tuttu.

Illan alkupuolella ajetaan Vermon kauden ensimmäinen kolmivuotislähtö, jossa on mukana viisi varsaa. Korven tallin April Combo voitti syyskuussa kaksivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun ja on juossut seitsemän kilpailua, kun taas vastustajat ovat astetta rutinoitumattomampia. Kolmivuotislähdöt jatkuvat Vermossa heti seuraavana keskiviikkona lähdöllä, joka on rajattu enintään kolme kilpailua juosseille varsoille.

Uusi lähtö on Salamakypärät All Stars. Ohjastajina toimii nuoremman sukupolven huippuja, jotka ovat menestyneet vuosien varrella Salamakypärät -kilpailusarjassa. Salamakypärät-kisaa on järjestetty vuodesta 2012 saakka ja kilpailussa menestyneet ovat edenneet sittemmin lajin huipulle. Ensimmäisen sarjan voittanut Iikka Nurmonen on kerännyt meriittejä sekä ohjastajana että valmentajana, ja Hannu Torvinen voitti viime vuonna ensimmäistä kertaa urallaan Vermon ajajaliigan.

Lähtöön tulee vieras myös Göteborgista, sillä Salamakypärissä kahtena vuonna toiseksi sijoittunut Henna Halme on mukana. Halme vaikuttaa nykyään Ruotsissa, missä hän on menestynyt erityisesti Veijo Heiskasen hevosilla. Viime vuonna Henna ajoi 28 voittoa ja hän on ehdolla Ruotsin ravigaalassa vuoden komeetaksi.

Tämän vuoden Salamakypärät-sarjaan valitut ohjastajat julkistetaan lähiaikoina ja uutena sarjana on myös Juniorikypärät, joka tarjoaa kilpailumahdollisuuksia vuonna 1995-2002 syntyneille juniorilisenssin haltijoille.

Ravi-illan päättää varsin tasokas pikamatka. 1620 metrin lähdössä kohtaavat mm. viime aikoina 75-lähtöjä myöten menestyneet Juiceman, Ice Wine, Luxorious Lord ja Com Milton. Viivalla on myös kolmivuotiaana Euroopan ennätyksen painellut Ratu Royale, joka palasi viime kilpailussaan komeasti voittokantaan.

Myös Toto64-kierroksen avaus on todellinen laatulähtö, vaikka mukana on vain kahdeksan hevosta. Viime viikolla Tammatähden voittaneella Elias Juonettarella on kolme peräkkäistä voittoa, Puhti-Veikko näytti kyntensä viime vuonna ikäluokkalähdöissä ja Eeti sekä Vuvuzela ovat myös voitokkaita menijöitä.

Aikataulu ke 12.2.

16.00 Portit avautuvat
17.00 Ravintola aukeaa
17.20 Koelähtö
17.30 TotoTV-lähetys alkaa
17.40 Ponilähtö
18.00 TotoTV:n studiolähetys alkaa, suora T64-lähetys myös maksullisella C More Max:lla.
18.00 Lähtö 1 esittäytyy
18.07 Lähtö 1 starttaa
18.29 Lähtö 2
18.50 Lähtö 3
19.15 Lähtö 4 Toto64-1
19.35 Lähtö 5 Toto64-2
19.55 Lähtö 6 Toto64-3, Toto4-1
20.15 Lähtö 7 Toto64-4, Toto4-2, Troikka
20.30 Lähtö 8 Toto64-5, Toto4-3, Päivän duo -1
20.45 Lähtö 9 Toto64-6, Toto4-4, Päivän duo -2, Troikka

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

12.2.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Jackpot-rahaa on tälläkin viikolla tarjolla 64 000 euroa. Tällä kertaa läpivarmojen löytäminen ei tuottanut minkäänlaista päänvaivaa, sillä kaksi tukipilaria erottuu helposti. Kolmantena kohteena ajettava Salamakypärät All Stars on kerännyt viivalle hyväkuntoisia hevosia, eikä lähdön taso ole yhtään normaalia tämän sarjan 64-lähtöä heikompi. Lähtöasetelmat ovat kuitenkin sellaiset, että yksi hevonen kohoaa merkittävästi muun porukan yläpuolelle. Tällä kertaa Jukka Torvisen ajama 2 BWT DANGER on aloittanut kautensa hienoilla suorituksilla. Jeroen van Craenin valmennettavalla on allaan kaksi tyylipuhdasta keulavoittoa, ja keulavoitto on vahvasti haarukassa nytkin. Wonder Woman voi jonkin verran venyttää kiihdytystä, mutta ei senkään pitäisi estää kovakuntoisen BWT Dangerin voittoa. Toinen läpivarma löytyy neljännestä kohteesta. 9 RALLIN MUISTO on aloittanut kautensa neljällä hyvällä kakkossijalla, ja nyt väkivahva ruuna on tukevasti kiinni kauden avausvoitossaan. Vastus on sopiva ja pitkä matka suosii, eikä Rallin Muistolla tarvitse kyttäillä matkalla selkiä. Myös päätöskohteen 6 COM MILTON on vahva voittajakandidaatti, mikäli onnistuu pääsemään keulaan. Keulaan pääsy ei ole kuitenkaan missään tapauksessa saletissa.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 6,4,8 + 5,3,1 (7,2)
T64-2: 1,3 + 8,9,6,7,5,2,4
T64-3: 2 (1,3)
T64-4: 9 (7,11)
T64-5: 11,2,10,4,6 + 3,5,7 (8,9)
T64-6: 6,1,2 + 10 (4,7)

Pieni systeemi 90 riviä, hinta 9 euroa.
Suuri systeemi 1728 riviä, hinta 172,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 2-1-6 B) 5-4-3
MAX MILI – ZAWAR – BIG HEART – LET’S PRAY

Ravi-illan käynnistävässä lämminveristen alokassarjassa voimasuhteiden ennakoiminen ei ole helppoa. 2 MAX MILI kohoaa ykkösrankiksi, vaikka uran molemmat kilpailut ovat päättyneet epäonnistumiseen. Se nousi viime Vermon vierailullaan 2. sisältä johtavan rinnalle 800 jäljellä, mutta ravi hukkui päätöspuolikkaalla ja lopulta ruuna laukkasi neljännen sijan päätössatasella. Kokonaisuudessaan Max Mili vaikuttaa kuitenkin ihan mukavalta aihiolta, ja se olisi jo viimeksi saavuttanut ilman lopun laukkaansa 1.18-alkuisen tuloksen. 1 ZAWAR pääsee aloittamaan uransa loistavista asetelmista ja on heti huomion arvoinen. 6 BIG HEART suoritti torstaina Lahdessa lupaavan 3-vuotiskauden avauksen. Ori tavoitteli alussa 3-vuotislähdössä johtopaikkaa, mikä ei kuitenkaan onnistunut, joten Timo Keto laski suojattinsa johtavan selkään ensimmäisen kaarteen lopussa. Kirivaiheessa olisi ollut paukkuja, mutta vapaata väylää ei kuitenkaan löytynyt. Tilaa saadessaan Big Heart olisi ilman muuta otellut voitosta. On mielenkiintoista nähdä, onko 3-vuotias Big Apple Delin poika tässä startti kropassa vieläkin parempi. Kolmevuotiaat Timo Gardemeisterin valmennettavat 5 LET’S PRAY ja 4 BELUGIA BIRDLAND ovat tähän paikkaan vaikeita arvioitavia, sillä viime vuoden koelähdöistä ei saanut vielä ollenkaan tarkkaa kuvaa hevosten hyvyydestä. Kaiken lisäksi kahden kuukauden tauon aikana on voinut tapahtua kehitystä. 3 ESCAPER ei vakuuttanut koelähdössään ja jää sen perusteella rankingissa viimeiseksi.

Lähtö 2.

RANKING
A) 3-1 B) 4-5-2
APRIL COMBO – NUTCRACKER – CALLELA ULRICA – INVASION BIRDLAND

Toisena lähtönä ajettava Kolmivuotistähti on kerännyt viivalle valitettavasti vain viisi hevosta. Mukana on kuitenkin kiinnostavia varsoja. 3 APRIL COMBO keräsi jo 2-vuotiaana lähes 25 000 euron tilin. Paras tili tuli syyskuisesta Turun Kasvattajakruunun voitosta, mistä irtosi 15 000 euron ykkösrahat. April Combo eteni silloin johtopaikalle avauspuolikkaan kohdalla ja pystyi pitämään niinkin kovan hevosen kuin An-Dorran takanaan maaliin asti. SHKL-hevosenomistajapokaalissa April Combo sijoittui 2. ulkoa neljänneksi. Pekka Korven suojatilta on lupa odottaa heti 3-vuotiskauden aloituksesta menestystä. 1 NUTCRACKER sijoittui Turussa Kasvattajakruunussa 2. ulkoa April Combon sekä An-Dorran jälkeen kolmanneksi. April Combon tavoin myös Nutcracker selvitti tiensä SHKL-hevosenomistajapokaalin finaaliin, joten Nutcrackerinkin 3-vuotiskauden avausta odotetaan suurella mielenkiinnolla. 4 CALLELA ULRICA voitti 2-vuotislähdön joulukuussa Teivossa. Nuorten taukohevosten voimasuhteita on todella vaikea arvioida, mutta lähtökohtaisesti Callela Ulrica jää vielä April Comboa sekä Nutcrackeria vastaan hyväksi haastajaksi. 5 INVASION BIRDLAND ja 2 CALLELA LIONEL ovat kehityskelpoisia varsoja, mutta tässä tehtävässä voitto voi kuitenkin olla liikaa vaadittu. Siitäkin huolimatta, että Invasion Birdland voitti torstaina Lahdessa 3-vuotislähdön 2. radalta ilman selkää.

Lähtö 3.

RANKING
A) 9-3-6-1-5 B) 7-10-4-8-2
POETRY IN MOTION – FULLHAND COMERY – AMON-RA – SUNNIE

Montélähdössä A-ryhmään nostetaan viisi hevosta. Montédebytantit vaikeuttavat tilannetta. 9 POETRY IN MOTION ja 3 FULLHAND COMERY suorittavat uransa ensimmäisen montéstartin. Kaiken lisäksi molemmat palaavat lähes kolmen kuukauden tauolta. Molemmat ovat kuitenkin kyvyiltään tähän lähtöön niin hyviä hevosia, että niihin suhtaudutaan heti vakavasti. Kummallakin kun on pätevä ratsastajakin. 6 AMON-RA hyötyy autolähdöistä, sillä se pääsee auton takaa merkittävästi paremmin liikkeelle kuin voltista. Viimekertainen Lappeenrannan voitto johtavan rinnalta tuli enintään 20 000 euroa tienanneiden lähdöstä, joten ylisarjasta ei kannata suuremmin pelästyä. 1 SUNNIE ei ollut viimeksi Lappeenrannassa jostain syystä tasollaan. Tammikuun montéstarttien kaltaisella suorituksella Janita Antti-Roikon suojatti ottelee tämän lähdön parhaista paloista. Viidentenä hevosena A-ryhmään kelpuutetaan 5 TONNERRE D’INVERNE. Se on erittäin epäonnistumisaltis tapaus, mutta uran parhaat montéstartit ovat osoittaneet, että resurssit kyllä riittävät kärkisijoista ottelemiseen. 7 TIBAU suoritti syyskuisessa Vermon montéstartissaan varsin positiivisesti, mutta nykyvire on arvoitus.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 6-4-8 B) 5-3-1-7-2
VUVUZELA – ELIAS JUONETAR – EETI – PUHTI-VEIKKO

Toto64-pelin avauskohteessa nähdään uusintaottelu kovien tammojen 6 VUVUZELA ja 4 ELIAS JUONETAR välillä. Viime keskiviikkona Elias Juonetar rymisteli takamatkalta ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa ja eteni johtopaikalle runsaat 1500 jäljellä. Vuvuzela iski 3. ulkoa 1500 jäljellä ja eteni johtavan rinnalle 1200 jäljellä. Peli ratkesi loppukaarteessa, kun Vuvuzela laukkasi pahoin 400 jäljellä. Elias Juonetar vastaili kylläkin johtopaikalta niin rehdisti, että sen ohittaminen olisi ollut ravillakin vaikeaa. Elias Juonetar on kovasta tammakaksikosta ravivarmempi, mutta mikäli Vuvuzelan kiihdytysvaihe onnistuu nappiin ja se pääsee etenemään odotusten mukaisesti johtopaikalle, voi se napata nopean revanssin kovakuntoisesta Elias Juonettaresta. Toki mikään kaksintaistelu tämä lähtö ei ole, sillä viivalla on muitakin hyviä menijöitä. Erityisesti voitokas 8 EETI on loppukirissä vaarallinen ja nousee kolmantena hevosena mukaan A-ryhmään. 5 PUHTI-VEIKKO voitti jo viimeksi Turussa, ja kehityskelpoinen 6-vuotias jatkaa edelleen nousuvireessä. Tämänkertainen tehtävä on kuitenkin Turkua tiukempi, joten toinen peräkkäinen voitto edellyttää nappionnistumista. 3 MYLLYN VALTTI tähtää alussa tiukasti johtopaikalle, mutta jatkossa hyvä selkä kelvannee. 1 TARUNLENTO hävisi viimeksi vain Synerille. Tehtävä on nyt aika kova, mutta Arto Laaksosen suojatti kilpailee nousuvireessä.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 1-3 B) 8-9-6-7-5-2-4
DON LEGGIO – SUMMITIE – HOW HIGH THE MOON – MISS ABBEY ROAD

Toinen Toto64-kohde on tasoltaan aika arkinen, eikä mukana ole yhtään statistia. Lopulta A-ryhmään päädytään nostamaan kaksi hevosta. 1 DON LEGGIO suoritti lauantain välistartissaan sen verran positiivisesti, että kohoaa ykkösrankiksi. Don Leggio kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle 1500 jäljellä ja sitkisteli niukasti kolmanneksi. Eiköhän nousuvire jatku edelleen, ja asetelmatkin ovat mainiot. 3 SUMMITIE palaa tauolta arvoituksena, mutta ori jätti itsestään viime kaudella ihan lupaavan vaikutelman, vaikka kauden neljästä kilpailusta kaksi päättyikin epäonnistumiseen. Vastaavasti kahdesta muusta startista irtosi kuitenkin totosija. Myös Summitien kohdalla lähtöpaikka on hyvä. 8 HOW HIGH THE MOON sitä vastoin joutuu liikkeelle edellä mainittua kaksikkoa huonommista asemista. Tosin, How High The Moon ei viimeksi Lahdessakaan pystynyt hyödyntämään lainkaan ykkösradan lähtöpaikkaansa, vaan jäi yhdeksän hevosen lähdössä 4. ulos, mistä ylsi hyväksyttävällä 700 metrin kirillä neljänneksi. 9 MISS ABBEY ROAD kiri oli torstaina Lahdessa tehoton, mutta nyt tamma päässee juoksemaan huomattavasti lähempänä kärkeä. Lisäksi sisäratajuoksu sopii Miss Abbey Roadille muutenkin parhaiten. 6 ETERNAL DREAM palaa pitkältä tauolta arvoituksena. Hevosena ruuna on kuitenkin tähän tehtävään ihan riittävä. Heinäkuisessa Vermon startissaan Eternal Dream hävisi vain Truedream A.F.:lle sekä Laurila’s Gimlille, jotka olisivat kovia hevosia tähän lähtöön.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 2 B) 1-3-9-12-7-5-8-11-4 C) 6-10
BWT DANGER – SANTO GRIAL – O.P.ROC – BURNHILL’S LUCK

Toto4-peli käynnistyy Salamakypärät All Stars –lähdöllä. Lähtö on kauttaaltaan tasokas, mutta varsinkin näistä asetelmista 2 BWT DANGER kohoaa silti selväksi suosikiksi. BWT Dangerilla on allaan kaksi tyylipuhdasta keulavoittoa, ja kyllä keulavoiton pitää nytkin olla erittäin lähellä. Wonder Woman avaa ulkopuolelta lujaa, mutta ei BWT Dangerilla pitäisi olla mitään ongelmia sen torjumisessa. BWT Danger on kovaluokkainen hevonen, joka kilpailee vielä kykyihinsä nähden hyvinkin maltillisissa sarjoissa. 1 SANTO GRIAL voi onnistua nappaamaan BWT Dangerin selän, minkä jälkeen Torvisen veljesten ajokit olisivat kaksarisijojen suhteen oikein vahvoilla. Santo Grial ei vaikuta viimeisen päälle voittajatyypiltä, mutta on kulkenut muuten hyvin. 3 O.P.ROC on kärsinyt huonoista lähtöpaikoista, mikä tietysti on heikentänyt tulosriviäkin. Ruuna on kuitenkin jatkuvasti esittänyt kelpo virettä. Tässä voisi olla saumat päästä BWT Dangerin ja Santo Grialin taakse 3. sisälle. 9 BURNHILL’S LUCK ei ole starttiraketti, mutta se pystyy tekemään omaakin juoksua. Mikäli tempo matkalla rauhoittuu, kierrättänee Niki Finnström ajokkinsa johtavan rinnalle. 12 LADY NIGHTINGALE jatkaa huippuvireessä, mutta asetelmat ovat haastavat. Tamma hävisi jo Teivossa 18. päivä tammikuuta keulasta voittaneelle BWT Dangerille, eikä revanssin ottaminen vaikuta kovin todennäköiseltä. 7 BLUEBIRD NASH kohdalla juoksut eivät tahdo millään luontua nappiin. Asetelmat ovat sellaiset, että tuskinpa nytkään on kovin helppoa juoksua luvassa.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 9 B) 7-11-6-4-3-5-2-12 C) 1-10-8
RALLIN MUISTO – VOIMA-SIMO – RIVALTTI – SULOVIIMA

Myös illan ensimmäisenä troikkalähtönä ajettavasta kylmäveristen Valtra Sisusarjasta löytyy erittäin vahva voittajakandidaatti. 9 RALLIN MUISTO on aloittanut kautensa neljällä vahvalla kakkossijalla, ja nyt ruunalla on loistotilaisuus kääntää kakkossijat voitoksi. Viime keskiviikkona 1400 metriä ennen maalia keulaan edennyt Tuuskanen oli liian kova pala purtavaksi, mutta Rallin Muisto oli lopulta oikein selvä kakkonen vahvalla 1200 metrin kirillä 3. ulkoa. Pitkä matka sopii väkivahvalle puurtajalle, ja vastus vaikuttaa nyt muutenkin sopivalta. Kun hyppykään ei ole ollut enää lainkaan niin herkässä kuin vielä joitakin kuukausia sitten, on Seppo Suurosen valmennettava selkeä suosikki. 7 VOIMA-SIMO voitti toissakerralla Teivossa Hannu Torvisen ajamana tuntuvalla ennätysparannuksella, ja ruuna saa taas Torvisen ohjiinsa. Siitä huolimatta Rallin Muiston kukistaminen ei tule olemaan helppo juttu. Viimekertainen Porin heikompi sijoitus johtuu pussiin juuttumisesta. 11 RIVALTTI oli Voima-Simon voittamassa Teivon lähdössä nytkin ajavan Santtu Raitalan luotsaamana kelpo kolmas hyökättyään taustalta 700 jäljellä. Viimeiset 700 metriä sujuivat 25,2-vauhdilla. Viimeksi Porissa peli pilaantui valmentajan ajamana pahaan lähtölaukkaan. 6 SULOVIIMA on edelleen tosi epävarma, mutta fyysinen vire on kohdallaan. 4 JEMMATAR on napsinut kolme voittoa putkeen, ja pitkä matka sopinee vahvalle tammalle. Vastus on nyt kuitenkin merkittävästi viime kilpailuja kovempi.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 11-2-10-4-6 B) 3-5-7 C) 8-9-1
MIGHT BE ROMEO – LE MIRAGE – STONECAPES RAIN – HIDALGO BOKO

Duon avauskohteessa 11 MIGHT BE ROMEO on arvottu huonolle lähtöpaikalle, mutta Tapio Perttusen suojatti nostetaan silti rankingin ykköshevoseksi. Might Be Romeo on kilpaillut Tapio Perttusen tallista käsin neljä kertaa ja tuloksena on ollut hienosti kolme voittoa. Viimeksi Teivossa Might Be Romeo jäi ensimmäisellä puolikkaalla taustalla 2. radalle ilman selkää. Ori eteni johtopaikalle 1200 jäljellä ja oli 12,5-kyytisellä päätöspuolikkaalla täysin suvereeni. Might Be Romeo on ollut viime starteissaan aika virtava, joten tällä matkalla selkäjuoksu sopineekin keulajuoksua paremmin. Mikäli juoksu takarivistä vain luontuu, on Might Be Romeo loppukirissä vaarallinen. 2 LE MIRAGE on voittanut tänä vuonna jo neljä kertaa. Kaikki tämän kauden voitot ovat tulleet keulasta, joten eiköhän Olli Koivunen tähtää nytkin johtopaikalle. On täysin mahdollista, että Le Mirage vetää maaliin asti. On kuitenkin syytä huomioida, että rahantulon myötä sarjatkin ovat selvästi koventuneet. Itse asiassa vasta tämä kilpailu tulee osoittamaan Le Miragen tämän hetken oikean tason. 10 STONECAPES RAIN kamppaili kauden avauksessaan johtavan rinnalta tiukasti voitosta. Tuskinpa ruuna startti kropassa ainakaan huonontaa menoaan. 4 HIDALGO BOKO on esittänyt Risto Väreen valmennuksesta käsin koko ajan oikein positiivista virettä, mutta juoksunkuluissa ei ole ollut kyllä ollenkaan tuuria. Menestyminen on vain ajan kysymys. 6 ANDY VELVET avaa lujaa ja voi saada nappireissun Le Miragen takana 2. sisällä. Kun kuntokäyräkin osoittaa ylöspäin, ei Andy Velvet olisi sellaisella juoksulla ollenkaan vaaraton. 3 AGING WELL ja 5 HOPE MAGUIRE aloittavat uusista käsistä arvoituksina. 

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 6-1-2 B) 10-4-7-9 C) 8-3-11-5
COM MILTON – JUICEMAN – ICE WINE – LIGHTNINGSKY

Illan päätöslähdössä paljon ratkeaa heti lähtökiihdytyksessä. 6 COM MILTON näytti viimeksi Kuopiossa loppukaarteeseen mentäessä keulapaikalla varmalta voittajalta, mutta todennäköisesti liian nopea rytminvaihdos hieman lohkeilevalla radalla aiheutti laukan loppukaarteessa. Joka tapauksessa hevonen näytti normaalin hyvältä. Varsinkin keulapaikalle päästessään Com Milton olisi tässä lähdössä todella vahvoilla. Keulapaikalle eteneminen ei kuitenkaan ole ollenkaan helppo juttu, sillä myös muut avainhevoset 1 JUICEMAN ja 2 ICE WINE avaavat lujaa. Juiceman sai viimeksi Turussa vain vaivoin torjuttua Amazing Warriorin kiihdytysvaiheessa, joten ainakaan viime kerran kaltaisella avauksella johtopaikan puolustaminen ei tule onnistumaan. Tosin, Juiceman haparoi viimeksi hieman kiihdytysvaiheessa, joten askelten osuessa lankulle se kyllä kykenee selvästi tuimempaan avaukseen. Ice Wine on kuitenkin niin nopea avaaja, että Juicemanin lähdön on onnistuttava nappiin, mikäli se aikoo torjua Ice Winen uhittelut. Juicemanilla kyllä haluttaisiin ajaa keulasta, mutta Ice Winen kohdalla ei mitenkään yllättäisi, vaikka se tyytyisikin kovassa vauhdissa Com Miltonin selkään. Tietysti pikamatkalla keulasta ajaminenkaan ei ole poissuljettu. Yhtä kaikki, kiihdytysvaihe tulee olemaan tosi mielenkiintoinen. Mikäli eturivin kova suosikkikolmikko sortuu ajamaan liian kauan toisiaan vastaan, saisivat ainakin 10 LIGHTNINGSKY ja 4 ANYTHING FOR YOU mahdollisuutensa.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2 (1,3)
T4-2: 9 (7,11)
T4-3: 11,2,10,4,6 + 3,5,7 (8,9)
T4-4: 6,1,2 + 10,4,7,9 (8,3)

Pieni systeemi 15 riviä, hinta 3 euroa.
Suuri systeemi 56 riviä, hinta 11,20 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

11,2,10,4,6
6

Yhteensä 5 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

9
7,11,6
7,11,6,4,3,5,2,12

Yhteensä 21 yhdistelmää, hinta 10,50 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

6
1,2
1,2,10,4,7,9

Yhteensä 10 yhdistelmää, hinta 5 euroa.
 

Lähtö 1 

Väliajat 23,0-22,0-22,0-25,0
ESCAPER: Matkasi 2. sisällä. Peri 3. kaarteessa johtopaikan keulahevosen laukattua. Voitti ylivoimaisesti. Vastustajien laukatkin helpottivat tehtävää. 
ZAWAR: Laukkasi yllättäen johtopaikalta 3. kaarteessa. Eteni takasuoralla lujaa. Uusi laukka 600 jäljellä. Lopetti vielä vahvasti ja nousi kakkoseksi. 
BELUGA BIRDLAND: Juoksi kolmantena sisäradalla. Ei esittänyt oikein mitään. 
LET'S PRAY: Laukkasi 1. kaarteen alkuun. Eteni sitten 4. sisälle. Nousi viim. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Kohtalainen. 
BIG HEART: Laukkasi lähtösuoralla ja jäi kauas. Ajoi porukan kiinni ja eteni 2. ulos. Käänteli viim. takasuoralla 3. radalle. Veto ymmärrettävästi vähän hiipui lopussa. Aivan asiallinen suoritus. Viim. 1300 m 21,6.
MAX MILI: Paha lähtölaukka. Jäi tosi kauas. Kulki kelpo kyytiä raskaahkoissa olosuhteissa ravirytmin löydettyään. Viim. 1300 m 18,7. 


Lähtö 2 


Väliajat 17,0-21,0-21,5-18,5

APRIL COMBO: Puolusti piikkipaikan. Ekat sadat metrit mentiin varsin reipasta. Piti lopussa pahinta uhkaajaa pitkään pussissa ja vastasi sitten perille asti. 
CALLELA ULRICA: Panosti alkuun. Ensimmäiset sadat metrit paineltiin lujaa. Pudotti johtavan kantaan 300 juostuna. Oli pitkään pussissa. Lopetti terävästi saatuaan tilaa 100 jäljellä. Hävisi täpärästi. 
INVASION BIRDLAND: Juoksi 4. sisällä. Nousi viim. takasuoralla 2. ulos. Käänteli 250 ennen maalia 3. radalle. Asiallinen. 
CALLELA LIONEL: Nousi 3. sisältä 800 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Tasapaksu lopussa. 
NUTCRACKER: Poissa.


Lähtö 3 

Väliajat 13,0-17,0-17,5-16,0
POETRY IN MOTION: Eteni kierros jäljellä valppaasti sisärataa pitkin sijalle viisi. Käänteli 3. radalle viim. takasuoralla ja eteni toiselle ilman vetoapua. Jätti loppusuoralla pari rataa tyhjää johtavaan nähden ja jyräsi ulkoa ykköseksi. Oikein vahva esitys. Myös kuskille täydet pisteet suorituksesta. Viim. 700 m 14,1. 
SUNNIE: Nousi 3. sisältä 1200 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Painui keulaan 750 ennen maalia. Voittaja tuli ulkoratoja pitkin lopussa ohi. Hyvä kakkonen. 
AMON-RA: Käänteli takajoukoissa 4. radalle kierros jäljellä. Pääsi välillä sisemmäskin ja jälleen lopussa 3. radalle. Kiri kärkiparista selvästi jääneenä viimeiselle totosijalle. 
TONNERRE D'INVERNE: Haparoi 1. kaarteen lopussa. Juoksi 2. ulkona. Kohtalainen. 
JUNIOR MAGISTRATE: Käänteli takajoukoissa kierros jäljellä 3. radalle. Tuli kohtalaisesti perille. 
LINDSEY SÅNNA: Panosti alkuun ja pudotti 1. kaarteessa johtavan kantaan. Tasainen. 
WHO'S FABULOUS: Satsasi alkuun. Juoksupaikka lopulta 3. ulkona. Näytti olevan päätöskierroksella vaikeuksissa. Sai uutta virtaa ja lopetti taustalla ihan kohtalaisesti.
AHASVEROS: Avasi keulaan. Veti alkumatkasta turhan kovaa raskaalla alustalla. Menetti asemansa 750 jäljellä ja katkesi lopussa tosi pahoin.
FULLHAND COMERY: Haparoi 300 juostuna. Laukkasi sitten etusuoralla. Hylättiin.
TIBAU: Poissa.


Lähtö 4 


Väliajat 23,0-26,0-28,0-25,0
EETI: Nousi 2. kaarteen lopussa takajoukoissa toiselle. Iski 3. ulkoa viim. takasuoralla ja eteni vauhdilla johtavan rinnalle. Punnersi hienossa loppuväännössä väkisin ohi ja ykköseksi. Mainio suoritus. Viim. 700 m 24,3. 
ELIAS JUONETAR: Painui toiselta ilman vetoapua keulaan 550 juostuna. Avauspuolikas mentiin varsin kovaa. Vastasi maalisuoralla hienosti voittajalle, vaikka täpärästi hävisikin. 
MELLUN MYRSKY: Juoksi 2.-3. ulkona. Käänteli 3. radalle loppukaarteessa. Kelpo kiri. 
TARUNLENTO: Matkasi 2.-3. sisällä. Pääsi lopussa tulemaan vapaasti sisärataa. Asiallinen. 
VIRIN VIHTORI: Juoksi 4. sisällä. Näytti olevan vaikeuksissa viim. takasuoralla. Kiri sitten kuitenkin mukavasti perille. Maalisuoralla 4. rata käytössä. 
MYLLYN VALTTI: Eteni 1. kaarteeseen mentäessä keulaan. Jatkoi 550 juostuna 2. sisällä. Alku meni suht reippaaksi. Kohosi maalisuoralla toiselle. Vain tasainen lopussa. 
VUVUZELA: Juuttui alkumatkasta kiertämään 3. rataa. Pääsi toiselle ilman vetoapua 550 juostuna. Tempo oli alkumatkasta kovaa. Taipui loppumatkasta ulos kamppailusta.
PUHTI-VEIKKO: Matkasi 4. ulkona. Ei päässyt ihan viime metreillä tulemaan aivan vapaasti. Kohtalainen. 


Lähtö 5 


Väliajat 15,5-19,5-18,5-18,0
DON LEGGIO: Hallitsi lähtöä vaivatta keulapaikalta. 
SUMMITIE: Lähti 3. ulkoa kierros jäljellä jumputtamaan 3. rataa. Eteni johtavan rinnalle 450 jäljellä. Ei pystynyt haastamaan voittajaa. Vahva suoritus kuitenkin. 
HOW HIGH THE MOON: Kohtalainen 2. ulkoa. 
MISS ABBEY ROAD: Nappireissu johtavan takana. Tasainen. 
TONIC JEWEL: Pudotti 4. ulkoa sisäradalle 900 jäljellä. Sai tilaa 300 ennen maalia ja lopetti mukavasti. 
CAZIMIER: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui loppumatkasta.
FREYA STARS: Matkasi 3. sisällä. Nousi 500 jäljellä toiselle ja pääsi loppukaarteessa kohoamaan 3. radalle. Kiri katkesi maalisuoralla todella pahoin.
MAIL FROM MARIGOLD: Pudotti 5. ulkoa 2. kaarteessa 4. sisälle. Nousi kierros jäljellä 3. ulos. Nousi 3. radalle 600 jäljellä. Ravi katosi loppukaarteessa.
ETERNAL DREAM: Poissa.


Lähtö 6 

Väliajat 13,0-16,5-17,5-15,0
O.P.ROC: Sai 3. sisältä tilaa 200 ennen maalia. Tykitti lujaa ja ehti ykköseksi. 
SANTO GRIAL: Puolusti johtopaikan. Sai alkumatkasta kahteen otteeseen prässiä. Hävisi täpärästi hyvän suorituksen päätteeksi. 
KRAMPUS: Juoksupaikka 2. sisällä. Ei päässyt tulemaan vapaasti lopussa.
LADY NIGHTINGALE: Liittyi kaukaa 6. ulkoa viim. takasuoralla 3. radan letkaan. Käänteli loppukaarteessa selässä 4. radalle. Kiri vahvasti perille saakka. Viim. 700 m 13,0. 
BWT DANGER: Laukkasi jo ennen lähtölinjaa. Matkasi sitten 5.-4. sisällä. Oli loppumatkasta pitkään pussissa. Tilaa vasta 100 ennen maalia. Kunnossa ei vikaa.
INACCESSIBLE: Nousi 4. sisältä viim. takasuoralla 3. ulos. Pussissa loppukaarteessa. Puikkasi maalisuoralla sisälle ja tuli tasaisesti.
THE RECTOR: Juoksi 3.-4. ulkona. Jälleen 3. ulkona 850 jäljellä. Lähti viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Käänteli jatkossa 4. radalle. Ihan mukava kiri. 
WONDER WOMAN: Jäi toiselle ilman vetoapua. Antoi avauskierroksella pariinkin otteeseen painetta keulahevoselle. Sai selän eteen 1050 jäljellä. Taipui lopussa. Ei kuitenkaan täysin luovuttanut.
BLUEBIRD NASH: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Pudotti 500 jäljellä toiselle. Oli loppukaarteessa pussissa. Hakeutui maalisuoralla ulkoradoille ja tuli aivan pirteästi.
RADIANCE BROLINE: Juoksupaikka 6. sisällä. Ei esittänyt mitään. 
LE BLIXTEN: Matkasi 2.-3. ulkona. Hyökkäsi 850 jäljellä 3. radalle. Kiri ei kantanut perille saakka.
BURNHILL'S LUCK: Lähti 4. ulkoa 2. kaarteessa 3. radalle. Eteni toiselle ilman vetoapua 1050 jäljellä. Laukkasi 50 ennen maalia ottelussa viimeisestä totosijasta.


Lähtö 7 

Väliajat 35,5-34,0-29,0-30,0-32,0
RALLIN MUISTO: Matkasi 4.-3. ulkona. Lähti kierros jäljellä selässä 3. radalle. Jatkoi kolmatta ilman vetoapua 850 jäljellä. Juuttui ulos ja punnersi hyvin perille asti. Viim. 600 m 29,3. 
HÄYRILÄN HERO: Eteni johtopaikalle 550 juostuna. Jatkoi 2. sisällä 1600 jäljellä. Kohosi toiselle 550 ennen maalia. Polki hyvin perille. 
LAARI: Matkasi toisella ilman vetoapua. Vastasi kaksi kierrosta ennen maalia jonkun aikaakin 3. rataa rinnalle kiertäneelle. Jatkoi 2. ulkona 1800 jäljellä. Jälleen ilman vetoapua 200 metriä myöhemmin. Pudotti 3. sisälle 900 jäljellä. Jatkoi 2. sisällä 550 ennen maalia. Aivan hyvä suoritus. 
JEMMATAR: Juoksi 3.-2. ulkona. Lähti kierros jäljellä 3. radalle. Eteni toiselle ilman vetoapua 850 ennen maalia. Jatkoi 2. ulkona 550 jäljellä. Asiallinen. 
VÄLKYN VESKU: Nousi 3. sisältä toiselle kierros jäljellä. Myöhemmin jälleen sisälle. Kohtalainen. 
RIVALTTI: Lähti 4. ulkoa selissä 3. radalle kierros jäljellä. Pudotti 100 metriä myöhemmin 3. ulos. Aika tasapaksu esitys. 
ERIKA KULTAMAA: Juoksi 6. ulkona. Ei pystynyt parannuksiin. 
PYÖRIÄN WIISING: Johti alkumatkan. Jatkoi 2. sisällä 550 juostuna. Edelleen 3. sisällä 1600 jäljellä. Taipui loppumatkasta pahoin. 
SULOVIIMA: Hyökkäsi 2. ulkoa 3. radalle 2200 jäljellä. Toisen radan vetäjä vastasi jonkun aikaa. Pääsi etenemään kuolemanpaikalle 1800 jäljellä ja painui keulaan 200 metriä myöhemmin. Lisäsi samassa selvästi tempoa kisaan. Laukkasi johtopaikalta 200 ennen maalia. Hylättiin radalta poistumisesta.
VOIMA-SIMO: Paha lähtölaukka. Juoksupaikka 5. sisällä. Uusi laukka 1700 jäljellä. Hylättiin liioista laukoista.
VISPAUS: Alkumetrit 3. rataa. Pääsi pudottamaan parijonoon 1. takasuoran alussa. Juoksupaikka 5. ulkona. Kohtalainen suoritus. 
KRISTA: Laukkasi 1700 jäljellä. Hylättiin.
LAKSIN LYYTI: Poissa.


Lähtö 8 


Väliajat 13,5-15,0-20,0-16,0
MIGHT BE ROMEO: Lähti 5. ulkoa 800 jäljellä selissä 3. radalle. Eteni 2. ulos ja käänteli lopussa jälleen 3. radalle. Kiri varmasti ykköseksi. Juoksukin onnistui lopulta varsin sujuvasti. Kärkihevosten reipas alkuvauhti tuki myös pärjäämistä. Viim. 600 m 14,9. 
STONECAPES RAIN: Hyökkäsi 4. ulkoa 800 ennen maalia selässä 3. radalle. Eteni toiselle ilman vetoapua. Hankki otteen keulaan edenneestä, mutta takanaan kirinyt voittaja tuli loppumetreillä ohi. 
HIDALGO BOKO: Hyökkäsi 3. ulkoa 800 jäljellä ja eteni keulaan saakka. Kolme hevosta irtosi muusta porukasta. Aivan hyvä suoritus, vaikka kolmanneksi jäikin. 
ANDY VELVET: Ekat metrit 3. rataa. Eteni 1. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Jatkoi myöhemmin 2. ulkona. Menetti väsyvän takana hieman metrejä viim. takasuoralla. Nousi 550 jäljellä 3. radalle ja kiersi hiljentävän valjakon. Aivan kohtalaisesti loppu. 
AGING WELL: Latasi keulaan. Jatkoi 2. sisällä 350 juostuna. Meno hiipui loppusuoralla varsin pahoin. 
CASPIAN SISU: Vaisu 3. sisältä. 
APPLEHILL EXPRESS: Juoksupaikka 4. sisällä. Kehno. 
LE MIRAGE: Hyökkäsi 2. ulkoa 1. etusuoralla ja eteni toiselle ilman vetoapua. Prässäsi hetken johtavaa, mutta keulapaikka ei ollut tarjolla. Avauskierros mentiin varsin reipasta. Taipui loppumatkasta pahoin.
HOPE MAGUIRE: Eteni aktiivisesti keulaan saakka 350 juostuna. Sai toisella puolikkaalla hetken painetta ja avauskierros mentiin suht reipasta. Laukkasi viim. takasuoralla johtopaikalta. Hylättiin.
BELGRAM PINUS: Juoksi 5. sisällä. Laukkasi 850 jäljellä. Hylättiin.
STELLA'S BOY: Poissa.


Lähtö 9 

Väliajat 12,5-15,0-12,5
JUICEMAN: Piti helposti keulat. Oikein tyylikäs voitto. 
COM MILTON: Kiersi alun 3. rataa. Eteni toiselle ilman vetoapua 400 juostuna. Tosi sitkeä esitys. 
ICE WINE: Pääsi pudottamaan johtavan kantaan. Ei päässyt tulemaan lopussa vapaasti. Hyvä kolmas. 
ANYTHING FOR YOU: Käänteli 3. ulkoa 3. radalle 850 jäljellä. Punnersi kirinsä vahvasti perille saakka. Viim. 600 m 11,8. 
LIGHTNINGSKY: Lähti 4. ulkoa selässä 3. radalle 850 jäljellä. Polki mallikkaasti maaliin asti. Viim. 700 m 12,3. 
PIEDMONT: Nousi 3. sisältä viim. kaarteen lopussa toiselle. Kohtalainen. 
M.T.LARA CROFT: Kohosi 5. sisältä 3. ulos 850 jäljellä. Pudotti takaisin sisälle puoli kierrosta ennen maalia. Lopetti kohtalaisesti sisärataa pitkin. Viim. 400 m 12,6. 
LUXORIOUS LORD: Nousi 4. sisältä loppukaarteessa toiselle. Edelleen 3. radalle 200 jäljellä. Tuli tasaisesti. 
GRAINFIELD ACE: Lähti 5. ulkoa selissä 3. radalle 850 jäljellä. Kohtalainen suoritus. 
SACRAMENTO S: Sai toisella radalla selän eteen 400 juostuna. Taipui loppumatkasta pahoin. 
RATU ROYALE: Juuttui kiertämään 4.-3. rataa. Pakitteli hännille 2. kaarteessa. Juoksu epäonnistui totaalisesti.
EXUBERANCE: Poissa.