Keskiviikko-ravit & Uuden maalisuoran avajaiset

11.09.2019 18:00

Keskiviikko-ravit & Uuden maalisuoran avajaiset

Uuden maalisuoran avajaisilta

Näistä raveista lähtien kilpailumatkat pitenevät 20 metrillä ja maalipaalu on siirretty uuteen paikkaan. Odotettavissa on kiehtovia kamppailuita, kun loppusuora on aiempaa pidempi.

Maalipaalun paikkaa siirrettiin ennen näitä raveja 20 metriä tallialueelle päin ja loppusuoran pituudeksi tulee näin 200 metriä. Pidempää maalisuoraa on toivottu usein, ja muutoksella haetaan urheilullista lisämielenkiintoa. Viimeisen kahdenkymmenen metrin aikana ravilähdössä ehtii usein tapahtua paljon, ja uudella systeemillä kärkikuviot saattavat mennä monessa lähdössä uusiksi aiempaan verrattuna.

Lähtökiihdytysten paikat säilyvät ennallaan, sillä kilpailumatkat pitenevät kahdellakymmenellä metrillä. Tänään T64-kierros alkaa kylmäveristen 1620 metrin pikapyrähdyksellä ja päättyy lämminveristen 2620 metrin voimainkoitokseen. Välissä ajetaan joka kuukausi järjestettävä Karanor Teräsmiesliiga, jossa perusmatkana on 3120 metriä.

Urheilullisia kohokohtia on myös kolmivuotiaiden rahasarja, jossa seitsemällä hevosella oli ilmoittaessa yli tuhat karsintapistettä ja tasoa piisaa laajalti. Monella varsalla haettaneen tästä lähdöstä vauhtia Teivon Kriterium-karsintoihin.

Tästä ravi-illasta on päivälleen kuukausi EM-raveihin. Tapahtuma järjestetään Vermossa ensimmäistä kertaa ja kaksipäiväisestä EM-tapahtumasta odotetaan suurta urheilujuhlaa. Perjantai-illan 11.10. raveilla aloitetaan, ja lauantaina 12.10. on ensin kansainvälinen jalostusseminaari ja illalla huippuravit.

”Raviurheilun supertunnin” aikana ajetaan UET Grand Prix’n finaali sekä 3- ja 5-vuotiaiden Euroopan Mestaruus -lähdöt. YLE myös televisioi supertunnin, joka hakee tasoltaan vertaistaan raviurheilumaailmassa.

UET Grand Prix’n eli Eurooppaderbyn karsinnat ajetaan Ranskan Vincennesissä tiistaina 24. syyskuuta ja Ruotsin pääradalla Solvallassa lauantaina 28. syyskuuta. Suomalaisista nelivuotiaista UET:ssa on viimeisen maksuerän jälkeen mukana neljä hevosta: tuore Derby-voittaja Graceful Swamp, viime syksyn Kriterium-voittaja Lewis Ale, Cavalier ja Daze. Myös Aripekka Pakkasen tallin tähti, Ruotsissa syntynyt Staro Miami tähtää tiukasti EM-raveihin.

Syyskuun kahtena keskiviikkona ajetaan vielä avoimet 4- ja 5-vuotislähdöt, joissa saatetaan nähdä EM-raveihin tähtääviä kotimaisia toivoja. Käsillä on hieno ravisyksy!

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

11.9.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Lähdöt ovat kauttaaltaan varsin tasaisia, ja niin sanottuja seinävarmoja ei tällä kertaa löydy. Toisen kohteen 1 LEON COGER on lähdön onnistuessa saletti keulahevonen. Mikäli energinen ruuna malttaa matkalla mielensä, on se täydelläkin matkalla johtopaikalta vahvoilla. Varaa turhaan painamiseen ei kuitenkaan ole, koskapa loppusuoraakin on nyt pidennetty 20 metrillä. Joka tapauksessa Emma Väreen suojatti toimii systeemien ensimmäisenä kivijalkana. Toisena läpivarmana toimii päätöskohteen 8 JACK VADER. Koko ajan hyvää työtä tekevä ruuna ansaitsisi jo kauden avausvoitonkin. Tällä kertaa sitä yrittää vakio-ohjastaja Samuli Innasen sijaan Iikka Nurmonen. Vastus on laadukas, mutta tässä voisi olla mahdollisuus edetä kasiradan lähtöpaikasta huolimatta lopulta keulapaikalle, ja ainakin silloin Jack Vader olisi tosi mielenkiintoinen. Toki hyvä selkäjuoksu käy aivan yhtä hyvin. Kolmantena varmana Pienessä systeemissä toimii avauskohteen 8 ULJAS SUOMALAINEN, joka on lähdön kovakuntoisin, mutta lähtöpaikka ei ole paras mahdollinen.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 8 + 5,7,1,3 (4,2)
T64-2: 1 (2,9)
T64-3: 1,5,6,3 (8,2)
T64-4: 16,12 + 4,8,9,10,14 (2,5)
T64-5: 2,4,3,6,9,11,7,10,1,5,8
T64-6: 8 (2,7)

Pieni systeemi 88 riviä, hinta 8,80 euroa.
Suuri systeemi 1540 riviä, hinta 154 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-6-9 B) 12-5-2-11-13-8-10-4 C) 3-7
LUMI-OLIVER – ELEVIS – ALMAN INTO – UKKOSEN JYMY

Illan avauslähdössä ykkösvihjeen saa alla olevista epäonnistumisista huolimatta 1 LUMI-OLIVER. Viisivuotiaan ruunan tämä kausi ja samalla koko ura käynnistyi neljällä peräkkäisellä voitolla, ja nyt asetelmat ovat sellaiset, että voittokantaan palaaminen on hyvinkin mahdollista. 6 ELEVIS on jo yhdeksän vuoden ikään ehtinyt aloittelija, mutta oriissa vaikuttaisi olevan potentiaalia nousta sarjoissa. Elevis ei ole kovinkaan nopea avaaja, mutta silti oriista löytyy ihan hyvät vauhtivaratkin. 9 ALMAN INTO ylsi maanantaina Lahdessa 2. ulkoa lupaavasti kolmanneksi mukavalla tuloksella 28,2. Kauden avausvoittokin on täysin mahdollinen. 12 UKKOSEN JYMY on tosi epävarma, mutta se jaksaa puurtaa. Torstaina Kouvolassa Jukka Mattilan suojatti ehti kalkkiviivoilla kakkoseksi. 5 PALOPÄÄLLIKKÖ on nostanut kauden edetessä selvästi tasoaan, vaikka viimeksi Kouvolassa laukka neljänneltä sijalta 800 jäljellä pilasikin pelin. 2 JYLHÄSÄDE oli viimeksi Vermossa kovatasoisessa lähdössä totaalisen riittämätön, mutta aiemmista Hannu Torvisen ajamista starteista on tullut menestystä.

Lähtö 2.

RANKING
A) 2 B) 4-9-1-6-5-8-3 C) 7
DIE KAISERIN – ENJOY PEPPER – AN-VALPURI – O.P.ROC

Toisessa lähdössä 2 DIE KAISERIN tähtää tiukasti johtopaikalle, mistä olisi pikamatkalla vahvoilla. Vaikka Die Kaiserin jäi kaksi viikkoa sitten 4. ulkoa yhdeksänneksi, ei heikkoon sijoitukseen kannata tuijottaa. 4 ENJOY PEPPER on tosi nopea avaaja, mutta sille johtavan selkä lienee pikamatkallakin keulataktiikkaa parempi vaihtoehto. Perjantaina Jyväskylässä Enjoy Pepper ei saanut mahdollisuutta 2. ulkoa ja joutui tyytymään tasaisessa lähdössä kahdeksanteen sijaan. 9 AN-VALPURI on esittänyt kolmessa viime startissaan vahvaa virettä ja nyt nähdään myös todella mielenkiintoinen kuskinvahvistus, kun Iikka Nurmonen hyppää kuskin pukille. Takarivin lähtöpaikka kylläkin vaikeuttaa hieman tilannetta. 1 O.P.ROC menetti torstaina Kouvolassa ykkösradalta johtopaikan, mutta pääsi nousemaan heti 2. radalle ja eteni keulapaikalle jo 400 juostuna. Sen jälkeen kaikki oli todella helppoa. Tällä kertaa tilanne on kuitenkin tukalampi, sillä ulkopuolella on useita selvästi nopeampia avaajia, ja lähdön tasokin on ihan eri maata kuin viimeksi Kouvolassa. Ilman ylikovaa alkuvauhtia voitto on nyt tiukassa, vaikka kunto onkin kohdallaan. Myös viime Vermon vierailullaan 3. sisältä vailla mahdollisuutta jäänyt 6 BOMBARD sekä kahdesti peräkkäin voittanut 5 OTHELLOS MAGI lukeutuvat pelihevosten kastiin.

Lähtö 3.

RANKING
A) 9 B) 2-8-12-1-4-3-6-10-5-14-7 C) 13-11
ADANNA – BELIEVE YOUR DREAM – STORMWORM – EPSILON D’ARRY

Kolmannessa lähdössä A-hevoseksi kohoaa viimeksi Lahdessa johtopaikalta täysin hallitusti voittanut 9 ADANNA. Väliajat olivat 17,5-17,5-(17,5)-14,5. Tehtävä vaikuttaa takamatkasta huolimatta passelilta. 2 BELIEVE YOUR DREAM on koelähdön perusteella vaikea arvioitava. Juho Ihamuotilalla on kuitenkin tapana tuoda suojattinsa radoille hyvässä vireessä, joten tammaan on heti syytä suhtautua vakavasti. 8 STORMWORM ei ollut viimeksi Riihimäellä parhaimmillaan. Aiempien kilpailujen perusteella tamma pystyy kyllä parempaankin, joten puolentoista kuukauden starttiväli on varmasti tehnyt tähän paikkaan hyvää. 12 EPSILON D’ARRY on todella vaikea arvioitava. Leo Mönttinen valmentajana ja Olli Koivunen kuskina osaavat kuitenkin hommansa, joten ranskalaisruuna on syytä huomioida ajoissa. 1 QUICK DIABLO ei esittänyt vielä uran avauksessaan mitään, mutta Timo Korvenheimon valmennettavaa ei ole silti vielä syytä tuomita. Asetelmatkin ovat mainiot. 4 DIAMOND MINE paikkasi torstaina Kouvolassa pahan lähtölaukkansa mukavasti ja nousi vielä kolmanneksi. Päätöskierroksen ruuna kulki 17,5-vauhdilla.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 8 B) 5-7-1-3-4-2-6-9-10
ULJAS SUOMALAINEN – PAUHIS – WARU – VIRIORI

Toto64-kierroksen avauskohteessa A-hevoseksi kohoaa 8 ULJAS SUOMALAINEN. Muutenkin hyvää kuntoa esittänyt Tapio Perttusen suojatti vakuutti viimekertaisessa Turun keulavoitossaan. Ori oli lopulta ylivoimainen väliaikojen ollessa 21,5-23,0-(25,0)-25,5. Uljas Suomalainen on lähdön kovakuntoisin, mutta toki kasiradan lähtöpaikka tuo mukaan riskitekijöitä. Vaikka Uljas Suomalainen on nopea avaaja, niin tällä kertaa keulapaikalle ei ainakaan omin avuin ole mitään asiaa. Ori on kuitenkin pikamatkalla vahva voittajakandidaatti johtavan rinnaltakin. 5 PAUHIS tekee tasaisen varmaa työtä. Viimekertainen heikompi lopputulos johtuu päätöspuolikkaan kolaroinnista. Luvassa voi olla reipasvauhtinen juoksu, mikä sopii Pauhikselle hyvin. Myös Pauhikselle sopisi paikka johtavan rinnalla. 7 WARU ja 1 VIRIORI ovat starttiraketteja, jotka ratkaissevat ainakin ensimmäisen johtopaikan kohtalon. Saa sitten nähdä, että millä taktiikalla tällä kaksikolla lopulta ollaan liikkeelle. Ainakin Warulle selkäjuoksu tuntuisi sopivan keulajuoksua paremmin. Viimeksi Jyväskylässä Waru oli 2. sisältä ihan hyvä kolmas Wauhdin sekä Hevillän viedessä kärkisijat. Viriorin kohdalla tauko lisää kysymysmerkkejä. Hyvänä ollessaan Viriori on parhaimmillaan keulasta. Esimerkiksi kesäkuussa Mikkelissä Viriori hävisi kahden kuukauden tauolta kovavauhtisessa juoksussa keulasta vain Kujanpään Jyräykselle sekä Pauhikselle. 3 R.R. TUIKE kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 1 B) 2-9-3-6-4-7-12-11-5 C) 10-8
LEON COGER – ULK DELLE SELVE – SUNBEAM – ANYTHING FOR YOU

Toisessa Toto64-kohteessa 1 LEON COGER omaa hyvät saumat koko matkan hallintaan, kunhan energinen ruuna malttaa matkalla mielensä. Täydellä matkalla nimittäin liika ylienergisyys kostautuu helposti loppusuoralla. Leon Cogerin tauolta paluu kaksi viikkoa sitten sujui hyvissä merkeissä. Johtavan rinnalla aloittanut ruuna tyytyi kierros ennen maalia paikkaan 2. ulkona, mistä hyökkäsi 500 jäljellä ja kiri kakkoseksi. 2 ULK DELLE SELVE avaa myös reippaasti, mutta normaalitapauksessa Leon Cogerin ohi ei ole alussa mitään asiaa. Hyväkuntoinen ori pystyy kuitenkin menestymään selkäjuoksullakin. 9 SUNBEAM taipui viimeksi keulasta isona suosikkina kolmanneksi. Tällä kertaa Sunbeam saattaa saada loistojuoksun Leon Cogerin takana 2. sisällä, minkä jälkeen on täydelläkin matkalla vaarallinen. 3 ANYTHING FOR YOU aloitti Risto Airaksisen valmennuksesta mukavalla kolmossijalla. Eiköhän startti vienyt hevosta vielä eteenpäin, vaikka Airaksisen valmennettavat yleensä radoille aika valmiina palaavatkin. Kilpailutaukoa oli kuitenkin alla peräti kaksi vuotta. 6 THE DUDE jatkaa huippuvireessä, mutta lähtöpaikka on suosikkiviisikosta huonoin. 4 SPADE ACE FRIDO ja 7 BWT ANGRYMAN kärkkyvät sitten rankingissa heti suosikkiviisikon kannoilla, mutta ihan voittoa ajatellen tarvitaan kyllä nappionnistuminen.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-5-6-3 B) 8-2-4-9-7
WILLOW PRIDE – CLUB NORD ELIT – CALLELA LISBETH – LOLO LEE

Toto4-peli käynnistyy lämminveristen Tammatähdellä. Siinä nuoruus on etukäteen valttia. A-ryhmään erottuu neljä realistista voitontavoittelijaa, joista kolme on 5-vuotiaita. Vaikka 1 WILLOW PRIDE jäi hurjatasoisessa Suomen Mestaruudessa piippuhyllyn lähtöpaikalta viimeiseksi, vaikutti tamma täysin normaalilta. Loistopaikalta koko matkan johto on täysin mahdollinen. 5 CLUB NORD ELIT onnistui pitämään Seinäjoella Kasvattajakruunu-finaalissa johtopaikalta Willow Priden niukasti takanaan. Nyt asetelmat ovat Willow Priden puolella, mutta Club Nord Elit pystyy parhaimmillaan kovan luokan suorituksiin. 6 CALLELA LISBETH vaikuttaa selkeästi nousuvireiseltä ja on lähdön kolmas kova 5-vuotias voitontavoittelija. Se eteni Suomen Mestaruudessa 4. sisältä sisärataa pitkin hyvin kuudenneksi. Edellä maaliin saapui hurja viisikko Next Direction, Atupem, Elian Web, Top Of The World ja William Birdland. 3 LOLO LEE yrittää sitten laittaa nuoremmilleen kampoihin. Sen viime suoritus oli aika mitäänsanomaton, mutta aiemmat kaksi kilpailua Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuksesta käsin sujuivat mallikkaasti. Härmässä jopa Virginia Grif joutui kalkkiviivoilla antautumaan. 8 BWT BURNIN ALIVE on napannut kahden viime kilpailun totosijansa keulasta. Nyt keulaan ei ole asiaa, ja vastus on muutenkin viime kilpailuja kovempi.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 16-12 B) 4-8-9-10-14-2-5-3-7-6-13-11-15-1
BORGMESTER – CACSHOT – TIGER DILLON – WAR PAINT

Illan ensimmäinen troikkalähtö on Karanor Teräsmiesliiga, missä takamatkalaiset ovat etukäteen varsin vahvoilla. 16 BORGMESTER kohoaa ykkösrankiksi, vaikka takamatkaa on 40 metriä ja kierrettävänä on täysi lähdöllinen hevosia. Borgmester kilpailee kykyihinsä nähden vielä edullisissa sarjoissa, ja nämä pitkät matkat sopivat sille hyvin. Viimekertaisessa tauoltapaluussaan Tero Pohjolaisen valmennettava kiri 4. ulkoa lupaavasti neljänneksi. Borgmesterillä voi tehdä ratkaisuja jo hyvissä ajoin, ja ravilla se on asetelmista huolimatta vahva menestyjäkandidaatti. 12 CACSHOT kohoaa toisena hevosena mukaan A-ryhmään. Derbyn finaalipaikka on nappireissusta huolimatta kovan luokan saavutus, jota ei kannata vähätellä lainkaan. Borgmesterin tavoin Cacshot on pilannut juoksujaan laukkoihin, mutta Derbyfinaalin laukka loppukaarteessa johtui häiriöstä. Tällaisissa lähdöissä Cacshot pystyy tekemään itse juoksua. 4 TIGER DILLON vaikuttaa paalun selvästi realistisimmalta voittajakandidaatilta. Alla on positiivisia suorituksia. 8 WAR PAINT kamppaili viimeksi ykköseksi keulasta. Nyt juoksusta tulee erilainen, mutta kaikki on silti mahdollista. 9 DARK DEFENDER kiri Lahdessa ihan mukavasti kolmanneksi, ja Hannu Torvinen jatkaa ruunan ohjissa. 10 BOSS vaikuttaa viime starttien perusteella ainakin lievästi nousuvireiseltä. 14 RENE CONDUCTOR voi kiriä lopussa korkealle, mikäli iskukyky on kahden kuukauden tauosta huolimatta kohdallaan.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 2-4-3-6-9-11 B) 7-10-1-5-8
STONECAPES SETH – CALLELA LINCOLN – SALTY DOG – Q-REX OAK

Duo-peli käynnistyy todella kimurantilla pelipähkinällä. Auton taakse asettuu yksitoista kolmevuotiaista, joista jokaiselle pitää antaa realistinen voitonmahdollisuus. 2 STONECAPES SETH olkoon ykkösrankkaus, vaikka viimekertainen laukka ensimmäisellä puolikkaalla herättää tietysti kysymysmerkkejä. Muuten ruuna on vaikuttanut oikein lahjakkaalta 3-vuotiaalta, ja lähtöasetelmatkin ovat mainiot. 4 CALLELA LINCOLN menee starttien myötä kaiken aikaa eteenpäin. 3 SALTY DOG on vaikea veikattava, kun alla on taukoakin. Uran avauskilpailussaan ori kiri 2. ulkoa päätöspuolikkaalla niukkaan voittoon. Viimeksi Tuomas Korvenoja kierrätti suojattinsa jo ensimmäisellä takasuoralla 3. ulkoa johtavan rinnalle, mikä osoittautui sillä kertaa liian työlääksi juoksupaikaksi. Ajosuoritus kieli kuitenkin Korvenojan luottamuksesta hevoseen. 6 Q-REX OAK kiertyi viimeksi Teivossa johtavan rinnalle 1600 jäljellä ja kamppaili itseään selvästi rutinoidumpien joukossa rehdisti neljänneksi. 9 COMBATANT MOTION menetti todennäköisesti viimeksi Oulu Expressin finaalipaikan kuskin päätöspuolikkaan lievään ajovirheeseen. Eturivistä nopea avaaja olisi ollut tähän lähtöön huippumielenkiintoinen, ja nytkin ruuna on yksi monesta A-hevosesta. 11 ALBINO ESKER on huonolla paikalla, mutta suunta on vahvasti oikea. 7 JOSEPH BOKO riittää varmasti kyvyiltään, mutta ainakin viimeksi ravilla matkaan pääsy osoittautui ylivoimaisen vaikeaksi, minkä johdosta se putoaa B-ryhmään.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 8 B) 2-7-10-9-11-5-6-3-4-12-1
JACK VADER – JUGADOR – SUE’S PHOTO – TROT KRONOS

Illan päätöslähdössä 8 JACK VADER lähtee metsästämään tiukasti kauden avausvoittoaan. Vaikka voittoa ei ole tullutkaan, on kausi sujunut hyvin, sillä viisitoista kilpailua on tuonut kahdeksan totosijaa ja rahaa on kertynyt keskimäärin hieman yli 1 000 euroa/startti.  Viimeksi Jyväskylässä Jack Vader oli 2. sisältä hyvä kakkonen keulasta hallinneen Donato E.:n jälkeen. Samuli Innanen on ajanut hevosella hyvin, mutta jo yksistään uusi kuski voi tuoda ruunaan vielä pienen piristysruiskeen. Iikka Nurmonen osaa ladata lähtöön, ja kasiradan paikasta huolimatta Jack Vader saattaa olla jopa lopullinen keulahevonen. Varsinkin tällöin Jack Vader olisi tosi mielenkiintoinen, vaikka vastuskin on tasaisen laadukas. 2 JUGADOR on ottanut kirikierroksella turhanpäiväisiä laukkoja, mutta muuten vire vaikuttaisi olevan hyvällä tolalla. Lähtöpaikkakin on mainio. 7 SUE’S PHOTO menetti viimeksi pelinsä jäätyään 2. sisällä väsyvän selkään. Sue’s Photolla ladattaneen seiskaradaltakin starttiin, mutta todennäköisesti ainakin Jack Vaderin selkä kelpaisi tällä matkalla reippaan avauksen jälkeen. Keulaan ei muutenkaan ole helppo päästä, sillä sisäpuolellakin on pari nopeaa avaajaa. 10 TROT KRONOS kiri viimeksi näyttävästi ykköseksi. Nyt juoksusta tulee vaikeampi, mutta voitto ei silti yllättäisi lainkaan. Ruunan perusluokka on tosi kova. 9 PASCHA TILLY on onnistuessaan aina vaarallinen. Keskipitkä matka sopii hyvin. Myös 11 CANTONA AMERICA, 5 ZO ZO HOSS ja 6 POR NIE ROCK lukeutuvat pelihevosiin.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,5,6,3 (8,2)
T4-2: 16,12 + 4,8,9,10,14 (2,5)
T4-3: 2,4,3,6,9,11 + 7,10,1,5,8
T4-4: 8 (2,7)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 308 riviä, hinta 61,60 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

kaikki
8

Yhteensä 11 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

16
12,4,8,9,10,14
12,4,8,9,10,14,2,5

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

8
2,7,10,9,11,5,6
2,7,10,9,11,5,6

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/2 DIE KAISERIN: Tamma teki Turussa hyvän juoksun. Koitin reippaasti matkaan, muttei päästy keulaan, eikä johtavan rinnalle. Pakiteltiin sitten 3. ulos. Hevonen teki siitä mallikkaan kirin ja tuli aika helposti muista ohi. Jos reissu Vermossa luonaa, saumoja on korkealle.

L3/9 ADANNA: Varsalla oli Riihimäellä kokolaput, eikä hommasta tullut mitään. Tamma laukkasi hervottomasti. Lahteen vaihdettiin puolikkaat laput ja se pelitti aivan eri malliin. Hevonen voitti keulapaikalta tosi helposti. Varaakin jäi. En osaa ihan tarkkaan arvella, kuinka varsa menee toisten takaa. Hyvällä kelillä se voisi pystyä alle 1.17-tulokseen.

L4/1 VIRIORI: Olen joskus ajanut hevosella kilpaa. Se pääsee aika lujaa liikkeelle. Taukoa on kuitenkin alla ja ruuna on yleensä vaatinut startteja kroppaansa ollakseen parhaimmillaan. Rahasija lienee sopiva tavoite.

L6/1 WILLOW PRIDE: Viime kisa oli Suomenmestaruus. Radalta 12 ei ollut yhtään mitään tehtävissä, kun kärki lopetti vielä 1.07-kyytiä. Hevonen oli aivan hyvä, kuten edellisstarteissaankin. Nopea avaaja pystynee pitämään keulat. Hyvät saumat on voittoonkin.

L6/9 FREE ME: Tamma kilpailee ehkä vähän tauluaan paremmassa kunnossa. Sillä on ollut hankalia lähtöpaikkoja, eikä juoksut ole oikein onnistuneet. Se voi jossain vähän pärjätäkin.

L7/4 TIGER DILLON: Ajoin hevosen viimeksi kierroksen jälkeen kuolemanpaikalle. Se oli siitä aivan hyvä kolmas. Asiallisia esityksiä ruuna on tehnyt.

L7/16 BORGMESTER: Hevonen palasi viimeksi tauolta. Ajettiin nätisti. Positiivisen kuvan se jätti. Ruuna ravasi hyvin ja oli rauhallinen. Tärkeä pointti tämän kohdalla. Takamatkaa on 40 metriä paaluun. En näkisi sitä kuitenkaan esteenä menestykselle. Hevonen voisi hyvinkin pärjätä.

L8/6 Q-REX OAK: Ajoin viimeksi johtavan ulkopuolelle, kun vauhti hiljeni. Varsa olisi parhaimmillaan keulapaikalta. Lähtönopeus ei ole kuitenkaan aivan riittänyt. Tämä tulee kyllä pärjäämään jossain vaiheessa.

L9/6 POR NIE ROCK: Päästiin viime kisassa aika hyvin etenemään toista rataa. Jäätiin kuitenkin sitten väsyvien taakse. Varaa jäi paljon. Hieman tarkka tämä on juoksustaan. Jossain ruuna voittaakin onnistuneella reissulla. Ei passaa kokonaan unohtaa peleistä.

Jarno Kauhanen

L8/2 STONECAPES SETH: Ekaan kurviin oli viimeksi kova vauhti ja varsa meni kolmannelta radalta peitsin kautta laukalle. Ei kuskillakaan ollut siinä oikein mitään tehtävissä. Ei tätä voi oikein ottaa kiinnikään tuollaisessa kohtaa. Laukka olisi entistäkin todennäköisempi. Pikkasen tulinen hevonen kiihdytysvaiheessa. Hyvin se on treenannut koko ajan. Lähtöpaikka on mainio. Jos ruuna ravaa, se pääsee aika ripeästi liikkeelle. Hyvällä kelillä hevonen voisi pystyä Vermossa alta 1.14-tulokseen. Voittostarttien perusteella se on varsin vauhtikestävä. 

L9/10 TROT KRONOS: Paluukilpailun voitto Lahdessa oli hieno juttu. Ei osattu odottaa ruunalta ihan tuollaista. Se oli alkukesän lähtöihin aikamoinen pettymys. Vähän syytäkin kyllä löydettiin. Meillä oli tallissa niihin aikoihin hevosia kipeänä. Ruuna myös painoi turhan paljon ohjille. Muutettiin varusteita ja tuo tuntuisi nyt osuneen oikeaan. Jokimaalla se polki päätöskierroksen 10,5-kyytiä kaukaa takaa. Alkuvauhti oli ollut hiljaista, mikä nostaa esityksen arvoa entisestään. Hevonen tuntuisi treenien perusteella menneen vielä askeleen eteenpäin. Ilman etukenkiä jatketaan. Se balanssi toimii Lahden perusteella hyvin. Varusteita ei muuteta. Taktiikka lienee aika samanlainen kuin viimeksi. Sopivalla selkäreissulla hyvin perille. Yritetään vielä hiukan rakentaa ruunan itseluottamusta takaisin tasolleen.

Tapio Mäki-Tulokas

L5/9 SUNBEAM: Ruunalla ei ollut viimeksi paras päivänsä. Siinä oli hiukan starttiväliä alla. Tuo saattoi vaikuttaa. Joka tapauksessa hevosen olisi pitänyt pystyä parempaan. Lähdetään sisäradalta ykkösen takaa. Jos tilaa tulee, pystyy tämä hyvänä päivänä osallistumaan voittotaistoon. Kengät todennäköisesti edelleen riisutaan.

L6/3 LOLO LEE: Tamma oli Lahden Best Ladyssa sairas. Annettiin hevosen huilata ja parantua. Tästä saadaan startti alle ja toivottavasti saadaan kutsu Tammavaltikkaan. Koitetaan ajaa järkevä juoksu. Jos ollaan kärkiporukassa, olen aivan tyytyväinen.

L9/7 SUE´S PHOTO: Hevonen jäi Lahdessa ihan pussiin. Se ei saanut siellä mahdollisuutta ja tuli voimat tallella maaliin. Kotona kaikki on mennyt hyvin. Lähtöpaikka hankaloittaa mutta jos juoksu onnistuu, yksi mahdollisista pärjääjistä.

Juuso Holttinen

L5/2 ULK DELLE SELVE: Hevonen matkusti ihan hyvin Ruotsin reissun. Juoksu meni siellä vähän hankalaksi. Saatiin lopulta aivan asialliset asemat, mutta alun kiertely neljättä rataa 1.08-avauksessa taisi painaa hiukan lopussa. Kiri jäi aavistuksen tasaiseksi. Harjoituksissa tässä välissä ori ei ole ainakaan huonomman tuntuinen ollut. Lähtöpaikka on mainio. Sisäpuolella on kuitenkin sellainen avaaja, josta on vaikea tai mahdoton päästä alussa ohi. Toisaalta Leon Cogerin selässäkin olisi luultavasti hyvä matkata. Totoon odotan hevosta. Miksei tämä voisi voittaakin, jos homma menee nappiin. Edestä otetaan kengät pois. Muuten samat varusteet.

L8/11 ALBINO ESKER: Ori menee pikkuhiljaa koko ajan parempaan päin. On ajettu kilpaa ilman erityisiä virityksiä. Lähtöpaikka on Vermossa sellainen, ettei varsa taida pystyä kiertämään ihan kärkeen tällaisessa porukassa. Edestä riisutaan kengät tältäkin.

Timo Korvenheimo

L3/1 QUICK DIABLO: Kuskin mukaan varsa pelkäsi viimeksi pimeällä kaikenlaista. Näki mörköjä ja laukat johtuivat siitä. Paikka on nyt mainio. Kyllä ruuna voi pärjätä tässä. Uskoisin sen pystyvän menemään kelpo tuloksen. Asiallinen alokas on kyseessä.

L7/8 WAR PAINT: Tamma voitti viimeksi vahvalla suorituksella keulasta. Tämä tulee kyllä muiltakin paikoilta. Se on ollut hyvässä nousukunnossa jo pidempään. Matka on ihan ok.

Lähtö  1
Väliajat 355-325-255-285

UKKOSEN JYMY: Juoksi 5. ulkona. Lähti 1200 ennen maalia selkään 3. radalle. Jäi kierros ennen maalia 3. radalle ilman vetoapua. Eteni viimeisellä takasuoralla kolmanneksi. Puristi vahvasti sisään asti ja jyräsi loppusuoralla vielä varmaan voittoon. Viim. 1000 m 26,0. 
LUMI-OLIVER: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää avauspuolikkaan rauhassa. Vauhti kiihtyi jatkossa. Vastaili ja teki hyvän juoksun, vaikka jäikin päätössatasella toiseksi. 
VILVIIRI: Juoksi 4. ulkona. Lähti 900 ennen maalia selkään 3. radalle. Eteni viimeisen takasuoran alussa viidenneksi. Tuli siitä tasaisesti sisään asti ja oli yhden laukan avittamana vielä kolmas. 
SALLI SORJONEN: Lähti pääjoukon hänniltä 6. ulkoa 1500 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni kierros ennen maalia toiseen ulos. Seuraili sieltä jatkossa tasaisesti sisään asti. 
ELEVIS: Laukkasi lähdössä ja jäi selvästi. Suoritti jatkossa taustalta varsin mukavasti. 
KOPSAHOVIN HUMMA: Juoksi 3. ulkona. Otti siellä 550 juostuna juuri kolmannelle kiriin lähdettyään laukan ja jäi selvästi. Suoritti jatkossa asiallisesti. 
ESKOLAN UNELMA: Seuraili 3. sisältä maksimaaliseen sijoitukseen. 
O.Å. ERIKUVA: Juoksi johtavan kannassa. Aloitti sieltä puolimatkassa matkan kohden takajoukkoja ja oli varsin vaisu. 
JYLHÄSÄDE: Laukkasi 100 juostuna ja jäi taustalle. Laukkaili kulisseissa jatkossa nopeasti hylkäykseen asti. 
KISARI-NOPSA: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Putosi puolimatkassa toiseen ulos. Taipui jatkossa hieman. Oli tosi vielä loppusuoran alussa taistossa kuudensista rahoista laukatessaan 100 ennen maalia hylkäykseen. 
ALMAN INTO: Matkasi toisessa ulkona. Lähti 1400 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni 200 metriä myöhemmin kuolemanpaikalle. Löi samassa kovaa painetta kärkihevoselle. Otti 100 ennen maalia tototaistosta laukan ja meni hylkäykseen. 
KUJALAN ERÄTUULI: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
PALOPÄÄLLIKKÖ: Poissa.

Lähtö  2
Väliajat 120-140-130

ENJOY PEPPER: Eteni heti kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia ja otti lopussa hallitun voiton. 
DIE KAISERIN: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Puristi siitä mukavasti maaliin asti ja oli hyvä toinen. 
O.P.ROC: Jäi johtavan kantaan vaille kiritilaa.
AN-VALPURI: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Pääsi 450 ennen maalia pudottamaan toiseen ulos. Oli sieltä lopussa tasainen neljäs. 
CALLELA EVEREST: Seuraili 3. sisältä maksimaaliseen sijoitukseen. 
OTHELLOS MAGI: Otti alun rauhassa ja peruutti 400 juostuna 5. ulos. Lähti loppusuoran alussa kiriin ulkoradoille ja tuli lopun asiallisesti. Viim. 400 m 11,2. 
MAX THE FLAX: Juoksi 4. ulkona. Lähti päätöspuolikkaan alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä asiallisesti sisään asti. 
BOMBARD: Laukkasi lähdössä pahoin ja jäi selvästi. Sai 400 juostuna paikan 4. sisältä. Tuli sieltä kiritilaa saamatta mukavasti maaliin asti. 
THELMA ZET: Juoksi toisessa ulkona, mistä otti lopussa maksimit. 

Lähtö  3
Väliajat 225-225-190-140

BELIEVE YOUR DREAM: Hallitsi kärkipaikalta varmoin ottein maaliin asti. 
AMADEUS POSSIBLE: Sai ensimmäisen takasuoran alussa paikan johtavan kannasta. Oli sieltä lopussa varmasti toinen. 
DON'T TELL MAMA: Nousi 3. sisältä ensimmäisen takasuoran lopulla toiseen ulos. Lähti sieltä 500 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Oli kirivaiheessa tasainen kolmas. 
EPSILON D'ARRY: Juoksi 3. ulkona. Lähti loppusuoran alussa kiriin ulkoradoille ja tuli lopun asiallisesti. 
STORMWORM: Juuttui ensimmäisen kaarteen lopussa kuolemanpaikalle. Tuli asiallisesti sisään asti, vaikka päätössatasella matka painoikin. 
KOM IGEN MOLLY: Seuraili 4. ulkoa maksimisijoitukseen. 
CABALLO DIABLO: Laukkasi 3. sisällä 250 juostuna ja menetti selvästi asemiaan. Matkasi jatkossa 3. sisällä. Motivaatio- ongelmat palasivat 850 ennen maalia ja asemat synkkenivät selvästi. Lähti viimeisellä takasuoralla taas hetkeksi. Tuli lopun kuitenkin taas melko vaisusti. 
BOB SPIRIT: Juoksi 4. sisällä. Seuraili sieltä lopussa vailla virtaa ja oli varsin vaisu. 
EXPLODING CHERRY: Laukkasi lähdössä pahoin ja jäi taustalle. Sai 800 juostuna paikan 5. sisältä. Taipui sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä selvästi ja oli heikko. 
ADANNA: Lähti heti ajamaan ulkoratoja pitkin eteenpäin. Otti 300 juostuna ahtaan oloisessa tilanteessa pysähdyslaukan ja mahdollisuudet menivät samassa. 
QUICK DIABLO: Laukkasi 250 juostuna johtavan kannassa pitkäksi. Häiritsi ulospäin ajautuessaan hieman yhtä kanssakilpailijaansa. 
DIAMOND MINE: Poissa.
KETCHUP WURST: Poissa.
HOT CHOKLIT KISS: Poissa.

Lähtö  4
Väliajat 215-215-240

ULJAS SUOMALAINEN: Eteni nopeasti kuolemanpaikalle. Painui 550 juostuna kärkipaikalle. Veti vauhdilla ja kontrolloi lähtöä varmoin ottein maaliin asti. 
PAUHIS: Matkasi toisessa ulkona, mistä jäi toisen kierroksen alkaessa toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä rehellisesti sisään asti ja oli hyvä toinen. 
VIRIORI: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 500 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Oli sieltä lopussa aivan hyvä kolmas. 
ENRIKO: Juoksi 3.-2. ulkona. Seuraili sieltä lopussa tasaisesti neljänneksi. 
TÄHTISÄIHKE: Matkasi johtavan kannassa, mistä jäi 550 juostuna 3. sisälle. Seuraili sieltä lopussa maksimisijoitukseen. 
ANNIN VAPPU: Juoksi 3.-4. sisällä. Otti sieltä lopussa aivan maksimit. 
KIHISEE: Juoksi 4.-3. ulkona. Tuli sieltä lopun tasaisesti ja seuraili maksimaaliseen sijoitukseen. 
R.R. TUIKE: Laukkasi 200 juostuna ja jäi selvästi. Suoritti kulisseissa jatkossa asiallisesti. 
HOLARI: Laukkasi lähdössä pahoin ja menetti heti pelinsä.
WARU: Laukkasi lähdössä pitkäksi.

Lähtö  5
Väliajat 120-145-145-120

ULK DELLE SELVE: Juoksi 3.-4. ulkona. Lähti sieltä 1300 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni puolimatkassa kuolemanpaikalle, mistä jyräsi loppusuoralla eleettömään voittoon. 
LEON COGER: Kiihdytti heti kärkipaikalle, missä vauhti jäi alussa hieman päälle. Toisella puolikkaalla vauhti hieman rauhoittui. Tuli mukavasti maaliin asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi.
THE DUDE: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Sai ensimmäisen takasuoran lopussa vetoavun eteensä. Jäi puolimatkassa 3. ulos. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä rehellisesti sisään asti ja oli hyvä kolmas. 
SPADE ACE FRIDO: Juoksi 2.-3. ulkona. Jäi puolimatkassa 4. ulos. Lähti sieltä 700 ennen maalia selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa kiriin 4. radalle ilman vetoapua. Tuli asiallisesti sisään asti. 
JASULITO: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 3. ulos. Oli jatkossa pitkään vailla kiritilaa. Vapaa rata aukeni loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun asiallisesti. Pussituksella ei tainnut olla merkitystä sijoituksen kannalta. 
BEATBOXER: Juuttui heti keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Ajoi eteenpäin ja sai lopulta 550 juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Sai 500 metriä myöhemmin paikan toisesta ulkoa. Seuraili sieltä tasaisesti maaliin asti. 
BWT ANGRYMAN: Matkasi 7. ulkona. Eteni viimeisellä takasuoralla 4. ulos. Pudotti 300 ennen maalia sisäradalle. Jäi sinne lopussa rintaman taakse vaille kiritilaa. 
SUNBEAM: Matkasi johtavan kannassa. Seuraili sieltä lopussa maksimaaliseen sijoitukseen. 
RIPASSO CLASSICO: Juoksi 6. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkiin 3. radalle. Oli kirivaiheessa lähinnä tasainen. 
LEEMARK'S CASIMIR: Juoksi 3. sisällä, minne jäi lopussa täysin vaille kiritilaa. 
RASCAL ZET: Oli 5. sisältä rehellisen heikko. 
ANYTHING FOR YOU: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkiin 3. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa selkään 4. radalle. Laukkasi 100 ennen maalia hylkäykseen. 

Lähtö  6
Väliajat 130-160-120-115

WILLOW PRIDE: Kiihdytti heti kärkipaikalle, missä rauhoitti menoa toisella puolikkaalla. Kiihdytti vauhtia päätösringillä ja oli vakuuttava voittaja.
MILLSTONE'S VIVID: Juoksi toisessa ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni viimeisen takasuoran lopussa kakkoskeulan rinnalle toisen radan vetojuhdaksi. Oli siitä lopussa varmasti toinen. 
L DEES MAGGIESBEST: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiseen ulos. Siirtyi loppusuoran alussa kiriin 3. radalle ja oli lopussa asiallinen kolmas. 
FREE ME: Juoksi johtavan kannassa. Putosi sieltä loppukaarteen alussa kärkihevosen kyydistä ja seuraili tasaisesti neljänneksi. 
LILY'S STAR: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Matkasi 3.-2. sisähevosen rinnalla. Sai viimeisen takasuoran lopulla paikan toisesta ulkoa. Oli sieltä lopussa tasainen. 
CALLELA LISBETH: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Peruutti 300 juostuna 5. ulos. Lähti sieltä 850 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Sai pian vetoapuja eteensä. Siirtyi 350 ennen maalia kiriin 4. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä mukavasti maaliin asti. Viim. 700 m 11,3. 
LOLO LEE: Ei saanut 3. sisältä lopussa lainkaan kiritilaa. 
BWT BURNIN ALIVE: Juoksi 4. ulkona. Oli viimeisellä takasuoralla vetämättömissä selissä. Löysi vapaan radan 300 ennen maalia, minkä jälkeen tuli lopun tasaisesti. 
CLUB NORD ELIT: Oli 3. ulkoa varsin saamaton lopussa. 

Lähtö  7
Väliajat 165-170-185-135

BORGMESTER: Matkasi 8.-7. ulkona. Lähti 1200 ennen maalia selkään 3. radalle. Eteni 400 ennen maalia kuolemanpaikalle. Jyräsi siitä loppusuoralle tultaessa kärkipaikalle ja kontrolloi loppua varmoin ottein. 
CACSHOT: Otti 150 juostuna pahan laukan ja jäi todella paljon. Sai 1300 juostuna paikan 8. ulkoa. Lähti sieltä 1200 ennen maalia selkiin 3. radalle. Eteni loppusuoran alussa kärkihevosen kupeelle, mistä oli lopussa oikein hyvä toinen. Viim. 2200 m 15,4. 
BOSS: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä 1200 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni vahvasti ja painui 450 ennen maalia kärkipaikalle asti. Jäi loppusuoralle tultaessa kolmanneksi ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
NEW GROVE STORM: Juoksi 4.-3. ulkona. Pudotti viimeisen takasuoran alussa johtavan kantaan. Nousi 400 ennen maalia toiselle radalle. Seuraili tasaisesti neljänneksi. 
BIG SEXY DELI: Juoksi 6.-5. ulkona. Pudotti viimeisen takasuoran puolivälissä 3. sisälle ja tuli tasaisesti maaliin asti. 
DARK DEFENDER: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Otti 300 juostuna pahan laukan ja jäi selvästi. Sai kierrosta myöhemmin paikan 7. sisältä. Nousi kierros ennen maalia 5. ulos. Lähti 550 ennen maalia selkiin 3. radalle. Tuli asiallisesti maaliin asti. 
SUNDSVIK GODIVA: Juoksi 3.-2. ulkona. Jäi viimeisen takasuoran lopussa pahoin vaille kiritilaa. Löysi 400 ennen maalia keskijoukoissa vapaan radan ja tuli lopun hieman sijoitustaan paremmin 4. rataa pitkin. 
WARGAME: Haparoi hieman alussa ja juoksi 4.-5. sisällä. Jäi sinne kierros ennen maalia pahoin vaille kiritilaa. Pääsi viimeisen takasuoran alussa nousemaan toiselle radalle. Lähti 400 ennen maalia kiriin ulkoradoille ja tuli lopun lähinnä tasaisesti. 
COLD HARD LADY: Juoksi 6. ulkona. Sai päätösringin alkaessa paikan 4. ulkoa. Jäi viimeisen takasuoran lopulla pahoin vaille kiritilaa. Pääsi 450 ennen maalia pudottamaan sisäradalle. Seuraili jatkossa toista rataa pitkin maksimisijoitukseen. 
GRANITE: Eteni nopeasti kuolemanpaikalle, mistä painui päätösringin alkaessa kärkeen. Jäi loppukaarteen alussa johtavan kantaan. Taipui jatkossa ymmärrettävästikin. 
CIAO FERRARI: Matkasi johtavan kannassa. Jäi sinne päätösringin alkaessa pahoin vaille kiritilaa. Löysi vapaan radan viimeisen takasuoran puolivälissä lauman hänniltä sisäradalla. Seuraili jatkossa sisärataa pitkin maksimaaliseen sijoitukseen. 
RENE CONDUCTOR: Juoksi 5. sisällä. Menetti siellä toisen kierroksen alkaessa hieman asemiaan. Mahtui viimeisen takasuoran alussa nousemaan toiselle radalle. Otti 450 ennen maalia laukan ja menetti asemiaan. Tuli lopun laukasta selvittyään vielä aivan hyvin. 
DEAL BOOST: Juoksi 3. sisällä. Jäi sinne päätösringin alkaessa pahoin vaille kiritilaa. Löysi viimeisen takasuoran puolivälissä vapaan radan. Laukkasi loppusuoran alussa taustalla ja menetti loputkin mahdollisuutensa. 
WAR PAINT: Juoksi toisessa ulkona. Jäi päätösringin alkaessa toisen radan vetojuhdaksi. Taipui siitä pahoin viimeisen takasuoran lopussa ja putosi aivan taustalle. 
TIGER DILLON: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä taipui täysin päätösringin alkaessa ja oli varsin vaisu. 
ROCKTOWN WITNESS: Laukkasi lähdössä pitkäksi.

Lähtö  8
Väliajat 130-150-145-140

JOSEPH BOKO: Lähti heti ajamaan 3. rataa ilman vetoapua eteenpäin. Pääsi lopulta 500 juostuna etenemään kuolemanpaikalle. Piti siinä vauhdin tasaisen reippaana. Jyräsi loppusuoralla eleettömästi varmaan voittoon. 
STONECAPES SETH: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä tuli hyvin maaliin asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi. 
SALTY DOG: Juoksi 4. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran lopulla kiriin 3.-4. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä asiallisesti maaliin asti. 
Q-REX OAK: Eteni nopeasti kuolemanpaikalle. Sai puolikas juostuna paikan toisesta ulkoa. Seuraili sieltä lopussa tasaisesti maaliin asti. 
SILENOS CLEARSKY: Juoksi 5. ulkona. Lähti loppukaarteen alussa selkiin 3.-4. radalle. Siirtyi loppusuoran puolivälissä kiriin 5. radalle ilman vetoapua ja tuli mukavasti maaliin asti. 
COMBATANT MOTION: Juoksi johtavan kannassa. Taipui sieltä loppusuoran puolivälissä hieman ja otti maksimit. 
ARCTIC DESSERT: Lähti rauhassa matkaan ja putosi aivan lauman hännille. Matkasi jatkossa 6. ulkona. Suoritti sieltä kirivaiheessa vailla suurempaa virtaa. 
ALBINO ESKER: Ei vain riittänyt 3. sisältä lainkaan. 
TINGALING: Juoksi 3. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa rehellisen riittämätön. 
CALLELA LINCOLN: Poissa.
LEX LIBERTY: Poissa.

Lähtö  9
Väliajat 125-155-145-135

CANTONA AMERICA: Juoksi 4. ulkona. Lähti sieltä 900 ennen maalia selkään 3. radalle. Siirtyi loppukaarteen alussa kiriin 4. radalle ilman vetoapua. Jyräsi loppusuoralla eleettömään voittoon. Viim. 1000 m 12,2. 
SUE'S PHOTO: Sai nopeasti paikan johtavan kannasta. Sai sieltä loppusuoran alussa sujuvasti kiritilaa ja oli oikein hyvä toinen. 
SUDBURY: Juoksi 3. sisällä. Seuraili sieltä sisäradan vetäessä ja oli tasaisesta rintamasta niukasti kolmas. 
JACK VADER: Käynnistyi oikein rivakasti ja eteni 150 juostuna kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia. Oli loppusuoralla vain tasainen ja jäi toton ulkopuolelle. 
DOUBLE BOOST: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä 700 ennen maalia selkiin 3. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa kiriin aivan ulkoradoille ja tuli lopun asiallisesti. 
PASCHA TILLY: Juoksi toisessa ulkona. Lähti sieltä 300 ennen maalia kiriin 4. radalle ilman vetoapua. Tuli lopun asiallisesti. 
POR NIE ROCK: Juoksi 4. sisällä. Nousi 900 ennen maalia 3. ulos. Oli siellä jatkossa pitkään vailla kiritilaa. Vapaa väylä aukeni vasta loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun mukavasti. 
TROT KRONOS: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä 900 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Kirin terä taittui loppusuoran alussa ja tyytyi lopussa säilyttämään asemansa. 
JUGADOR: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle, mistä taipui loppusuoran alussa, mutta ei kuitenkaan täysin luovuttanut. 
ISSAQUAH SUND: Oli 5. sisältä lopussa vaisu. 
ZO ZO HOSS: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
VAGABONDO: Poissa.