Keskiviikko-ravit - yli 165 000 euron jackpot ja Iivon "kultavarsa" startissa

05.02.2020 18:00

Keskiviikko-ravit - yli 165 000 euron jackpot ja Iivon "kultavarsa" startissa

Iivon varsa ja jackpot-kierros suurennuslasin alla

Kuukauden ensimmäinen keskiviikko takaa jälleen pelillistä erityismielenkiintoa jackpot-kierroksen muodossa. Ravien alkupuolella estradille astelee Goldiivo Hoss.

Toto64-pelissä on tänään jaossa 165 813,30 euroa jackpot-rahaa, joten potti voi nousta jopa 380 000 euroon. Edelliskeskiviikkona Vermossa juhli parikin yllättäjää, joiden ansiosta päävoitto nousi yli 7000 euron lukemiin. Tälläkin viikolla kohdelähdöissä on paljon hevosia ja hyviä sellaisia, joten pelaajilla riittää varmasti sopivasti haastetta.

Ennen 64-peliä seurataan mm. Goldiivo Hossia, joka sai nimensä Iivo Niskasen olympiavoiton jälkitunnelmissa. Iivo sai olympiakullasta lahjaksi osuuden varsasta, joka on nyt kolmivuotias ja aloittanut kilpailu-uransa. Kahdesta ensimmäisestä kilpailusta on plakkarissa kakkos- ja kolmossijat. Nyt Markku Niemisen valmentama ”kultavarsa” vierailee ensimmäistä kertaa pääradalla Vermossa ja luvassa on myös uran ensimmäinen autolähtö.

Goldiivo Hossin omistaa Härmälän kasvattajaperhe, kaikille ravi-ihmisille tuttu Kari Lähdekorpi sekä innokkaana ravimiehenä tunnettu Iivo Niskanen. Olympiavoittaja on päässyt maistamaan Vermon-menestystä hevosenomistajana ennenkin, sillä hiihtoammattilaisten kimppahevonen Bismarck Comery voitti viime vuonna neljä kertaa Vermossa.

Toto64-kohteiden parhaimmistoa ovat mm. tammikuun Tammatähti-voittoa puolustava Vuvuzela, tuttu teräsmies Sahara Sandstorm sekä voitokas Bring Me Brodde. Myös Vermon Ravikoulun vetäjän Hanna Lepistön valmentama Promptus on illan avainhevosia, sillä ruuna on voittanut Vermossa kahtena edellisenä keskiviikkona. Tuleeko tänään hattutemppu täyteen?

Tästä alkaa Vermossa hillitön helmikuu. Vuoden lyhimmän kuukauden aikana Vermossa ehditään järjestää peräti kahdeksat ravit, kun keskiviikkojen lisäksi on lauantaina 8.2. Kavioliiga-ravit ja Magic Monday -kisat kahtena maanantaina 17.2. ja 24.2. Laskiaissunnuntaina 23.2. on vuorossa poni- ja paikallisravit, jotka ajetaan osana talviriehatapahtumaa.

Ravilauantai 8.2. on täynnä huippu-urheilua, mutta myös mielenkiintoista oheisohjelmaa. Yleisöalueella on sauna ja palju, jotka tarjoavat erilaisen ravielämyksen. Samana päivänä julkistetaan Raviliiga-tähtemme Mascate Matchin eli Massin kunniaksi tehty Massi-olut.  

Keskiviikon 5.2. aikataulu:

16.00 Portit avautuvat
17.00 Ravintola aukeaa
17.20 Koelähtö
17.30 TotoTV-lähetys alkaa
18.00 TotoTV:n studiolähetys alkaa, suora T64-lähetys myös maksullisella C More Max:lla.
18.00 Lähtö 1 esittäytyy
18.07 Lähtö 1 starttaa
18.29 Lähtö 2
18.50 Lähtö 3
19.15 Lähtö 4 Toto64-1
19.35 Lähtö 5 Toto64-2
19.55 Lähtö 6 Toto64-3, Toto4-1
20.15 Lähtö 7 Toto64-4, Toto4-2, Troikka
20.30 Lähtö 8 Toto64-5, Toto4-3, Päivän duo -1
20.45 Lähtö 9 Toto64-6, Toto4-4, Päivän duo -2, Troikka

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

5.2.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Helmikuun Kuumassa Keskiviikossa päävoittoluokkaan lisätään peräti 165 813,30 euroa jackpotrahaa! Suuren systeemin tukipilarit valitaan kummastakin kylmäverikohteesta. Sekä ensimmäisen kohteen 5 VUVUZELA että neljännen kohteen 5 TUUSKANEN ovat onnistuessaan voiton suhteen vahvoilla. Kaksikosta Vuvuzela on selvästi laukkaherkempi, vaikka taulussa ei tällä hetkellä yhtään laukkamerkintää näykään. Vuvuzela on esiintynyt viime aikoina vahvasti edukseen, ja sen taulussa on tällä hetkellä pelkästään kaksarisijoituksia. Vahva tamma pystyy tekemään itse juoksunsa, ja viimekertainen Lahden kakkossijakin tuli rehdillä suorituksella johtavan rinnalta ensimmäinen kaarre vieläpä kolmatta rataa kiertäen. Tuuskanen on oikein kehityskelpoinen 6-vuotias, ja yhteistyö Antti Teivaisen kanssa on toiminut mainiosti. Teivainen on ajanut Tuuskasella kilpaa viisi kertaa, ja tuloksena on ollut kolme voittoa, yksi kakkossija sekä yksi kolmossija. Kyseessä on nopea sekä aika ravivarmaltakin vaikuttava suomenhevonen, jonka viimekertainen Teivon voitto tuli täysin hallittuun tyyliin. Selkäjuoksu sopii Tuuskaselle aivan yhtä hyvin kuin keulajuoksukin.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 5 (1,8)
T64-2: 7,3,4,1,6 + 10,8 (9,2)
T64-3: 11,3,4 + 6,1,2 (12,8)
T64-4: 5 (9,16)
T64-5: 7,2,9,1,8,12 (3,4)
T64-6: 10 + 4,14,7 (8,9)

Pieni systeemi 90 riviä, hinta 9 euroa.
Suuri systeemi 1008 riviä, hinta 100,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 5 B) 3-4-6-7-8-2-1
RAMBLE ON – VITESSE – FILIUS FELIX – LUCKY MOOSE

Keskiviikkoilta käynnistyy lämminveristen montélähdöllä. 5 RAMBLE ON ei vakuuttanut maanantaisessa kärrylähdössään, mutta tuskinpa asiasta tarvitsee olla sen enempää huolissaan, sillä ruuna on jo pidemmän aikaa ollut montélähdöissä merkittävästi kärrylähtöjä parempi. Raviratsastuslähdöissä suoritukset ovatkin olleet jatkuvasti mainioita. Kauden avauskilpailussa Vermossa Ramble On oli hyvä kakkonen vain vakuuttavan juoksun tehneelle Luxorious Lordille häviten. Mikäli Ramble On suorittaa tasollaan, on se tukevasti kiinni voitossa. B-ryhmän aloittaa 3 VITESSE, joka on aloittanut montéuransa lupaavasti voitolla sekä kolmossijalla. 4 FILIUS FELIX suorittaa montédebyyttinsä hoitajansa ratsastamana, joten ainakin kuski tuntee ajokkinsa. Kärrylähdöissä Filius Felix on esittänyttä kelpo virettä, vaikka totosijoja ei ole viime aikoina laatulähdöistä irronnutkaan. 6 LUCKY MOOSE on tasaisen varma suorittaja. Uran seitsemäntoista montéstarttia on tuonut kolme voittoa, viisi kakkossijaa ja kolme kolmatta sijaa sekä lähestulkoon puolet uran voittosummasta. Myös 7 CRAZY VALLEY on perushevosia, vaikkei tämä vuosi ole vielä menestystä tuonutkaan. Kaksi viimeistä kärrylähtöä ovat olleet tammoille rajattuja 75-sarjoja. Loput kolme hevosta ovat arvoituksia, sillä 8 COUNT FORTE ja 2 DREAM AND HOPE suorittavat montédebyyttinsä, ja Bella Varjosen valmennuksesta aloittava 1 WESTCOAST HUEY palaa peräti yhdeksän kuukauden tauolta. 

Lähtö 2.

RANKING
A) 6 B) 7-2-3-1-5-4
GOLDIIVO HOSS – MADICKENS SOLMAN – STARO NO CANDY – STEINMETZ PINK

Toisessa lähdössä ykkösvihje menee lähdön ainoalle 3-vuotiaalle. 6 GOLDIIVO HOSS on aloittanut uransa ihan lupaavasti. Kaksivuotiaana Kuopiossa Goldiivo Hoss laukkasi loppusuoran alussa johtopaikalta voittomatsista. Kolmevuotiskauden avauksessaan Markku Niemisen valmennettava ei pystynyt vastaamaan johtopaikalta tavallista raskaammalla radalla Burnoutin loppurynnistykseen, mutta oli selvä kakkonen. Startit vievät koko ajan eteenpäin, ja uran avausvoitto on tiukasti tähtäimessä. 7 MADICKENS SOLMAN on selvähkö kakkosrankkaus. Sen kohdalla pitää kuitenkin huomioida, että neljävuotias ruuna on vielä kovin epävarma. 2 STARO NO CANDY oli Turussa poissa tolaltaan, mutta tammalla pitäisi kyllä olla resursseja paljon parempaankin suoritukseen. Tähän starttiin tehdään vähän varustemuutoksia. 3 STEINMETZ PINK on napannut kaksi totosijaa putkeen, ja totosijaan on tässäkin lähdössä täydet mahdollisuudet. 1 SHETANI ei vielä kauden avauksessaan suuremmin säväyttänyt, mutta nyt 4-vuotiaalla on joka tapauksessa startti alla. 5 FRENCH ROLLER hävisi viimeksi Lahdessa johtopaikalta kalkkiviivoilla Albino Kingille. Lähtö on suosikin jälkeen varsin tasainen, eikä kautensa avaava 4 EXPLODING CHERRY ole sekään vailla mahdollisuuksia, vaikka rankingin viimeiselle sijalle jääkin.

Lähtö 3.

RANKING
A) 7 B) 10-5-3-2-6-4-11-8-1-12-9
MAZE MATCH – SAPTA RISHI – COSETTA RAI – PARISIODI

Kolmannessa lähdössä auton taakse asettuvat enintään 8 800 euroa urallaan tienanneet lämminveritammat. 7 MAZE MATCH on viime näyttöjensä perusteella selkeä ykköshevonen. Vaikka tamman totoputki katkesi viime keskiviikkona, ei suoritus ollut yhtään aiempaa huonompi. Juoksu vain meni ihan pieleen, ja lähdön tasokin oli tämänkertaista kovempi. Seiskaradan lähtöpaikka ei toki ole paras mahdollinen, mutta mikäli tamma ei ole juoksunkulun suhteen yhtä epäonninen kuin viimeksi, pitäisi Markku Punkarin valmennettavan palata tässä lähdössä takaisin menestyskantaan. Haastajien joukkio on varsin tasainen. 10 SAPTA RISHI saa luvan aloittaa B-ryhmän, vaikkei sen viimekertainen Vermon suoritus mitenkään loistokas ollut. Tuli tamma kuitenkin lopulta juosten maaliin asti, ja tätä edeltäneen Lappeenrannan starttinsa Sapta Rishi voitti selvästi. Ylikova tempo olisi tasavauhtisen menijän mieleen. 5 COSETTA RAI jaksoi viimeksi Lahdessa johtavan takaa hyväksyttävästi kolmanneksi. Eiköhän tamma startti kropassa ole nyt vielä hieman terävämpi. 3 PARISIODI ja 2 GOLDSHOE BONNIE voivat saada hyviltä lähtöpaikoiltaan hyvin onnistuneet juoksut, jolloin pystyvät menestymään. 6 LAKE’S BELLA aloitti 4-vuotiskautensa Lappeenrannassa hyväksyttävällä suorituksella 3. sisältä, mikä riitti neljänteen sijaan.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 5 B) 1-8-10-3-4-2-6-11-7-9
VUVUZELA – METSÄRINTEEN VALTA – ELIAS JUONETAR – POIKOLAN NEITO

Toto64-kierros alkaa mielenkiintoisella kylmäveritammojen kohtaamisella. 5 VUVUZELA on intoutunut elämänsä iskuun, ja Seppo Suurosen valmennettavalla on tällä hetkellä taulussaan pelkkiä kaksarisijoituksia. Viimeksi Lahdessa Vuvuzela hävisi nytkin vastassa olevalle Elias Juonettarelle, mutta suoritus johtavan rinnalta oli kuitenkin mainio. Kaiken lisäksi tamma kiersi ensimmäisen kaarteen kolmatta rataa. Vaikka taulussa ei tällä hetkellä näy yhtään laukkamerkintää, ei Vuvuzela edelleenkään ole täysin ravivarma. Joka tapauksessa raviaskelilla jatkaessaan menestysputki saanee jatkoa. 1 METSÄRINTEEN VALTA kiri viimeksi Forssassa loppusuoraa nousukuntoa uhkuen. Kyseessä on nopea avaaja, jolla Timo Tuominen päässee valitsemaan loistopaikalta haluamansa taktiikan. Metsärinteen Valta on syytä huomioida peleissä ajoissa. 8 ELIAS JUONETAR on napannut kaksi kirivoittoa peräkkäin ja lähtee jälleen jahtaamaan tiukasti menestystä. Pakkaskelit ovat kovasti Elias Juonettaren mieleen. 10 POIKOLAN NEITO on sitten lähdön neljäs perushevonen. Se siirtyi viimeksi Lahdessa 2. sisältä 2. ulos 700 jäljellä ja sinnitteli hyväksyttävästi viidenneksi. Alla oli kuukauden starttiväli, joten eiköhän Poikolan Neito ole nyt parempi. 3 M.A. PISTE, 4 MATTILAN MIINA, 2 HULLUDUUNARI, 6 PÄLVI TUTTU ja 11 TARUNTUULI muodostavat sitten seuraavan ryhmän.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 7-3-4-1-6 B) 10-8-9 C) 2-12-11
MEET ME IN SHADE – GOLF WIDOW TEMPLE – MY QUEEN HUNTER’S – UNIQUESINE

Toisessa Toto64-kohteessa A-ryhmään nostetaan kaikkiaan viisi hevosta, mutta B-ryhmästäkin löytyy vielä hyviä haastajia. 7 MEET ME IN SHADE olkoon ykkösrankkaus. Se ei vakuuttanut kauden avauksessaan Porissa 3. sisältä, mutta viimekertainen suoritus Turussa oli jo ihan toista maata. Meet Me In Shade hyökkäsi 3. ulkoa 700 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 400 jäljellä ja kamppaili ihan mukavasti kolmanneksi Dream Onille sekä Rim Bay Orchidille häviten. Mikäli tamma parantaa vielä samanlaisella harppauksella, on tämä lähtö juoksun onnistuessa voitettavissa. 3 GOLF WIDOW TEMPLE laukkaili kauden avauksessaan hylkäykseen, mutta viime kauden kilpailujen perusteella kyseessä on ihan kehityskelpoinen tapaus. Tämä keskipitkä matkakin lienee tammalle pelkkää plussaa. 4 MY QUEEN HUNTER’S taipui Porissa selvänä suosikkina johtopaikalta kolmanneksi, mutta olosuhteet olivat raskaat, mikä ei tainnut olla eduksi. My Queen Hunter’s saanee hyvän juoksun joko keulassa tai 2. sisällä. 1 UNIQUESINE kamppaili viimeksi Vermossa kakkoseksi johtavan rinnalta, joten loistopaikalta Pasi Tikkalan suojatti on syytä huomioida ajoissa. Tamma on viime kilpailun perusteella tiukka voitontavoittelija. A-ryhmään nostetaan vielä 6 ASHLEY MAN, joka oli tekemässä viimeksi Lahdessa johtavan rinnalta kelpo suoritusta, kunnes laukkasi loppusuoralla voittotaistosta. Revitysmerkkejä ovat Antti Veteläisen valmennuksesta Porin kolmossijalla aloittanut 10 ANGRY BEAT sekä tämän viimeksi kukistanut 8 BITCH OF SPADES.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 11-3-4 B) 6-1-2-12-8-9 C) 10-5
DRIVERLANE – ROWHILL’S KILLER – PROMPTUS – CONFIDENCE MAN

Toto4-pelin avauskohteessa A-ryhmään erottuu kolme hevosta. 11 DRIVERLANE on niin kova hevonen, että se nostetaan ykkösrankiksi takarivin lähtöpaikasta sekä yli kuukauden starttivälistä huolimatta. Driverlane on monipuolinen hevonen, jonka voi tarpeen vaatiessa kierrättää vaikka johtavan rinnalle. 3 ROWHILL’S KILLER on menestynyt jatkuvasti hyvin, ja starttien myötä kehitystä on tapahtunut muutenkin kaiken aikaa. Viime Vermon vierailullaan Rowhill’s Killer joutui taivaltamaan johtavan rinnalla, mistä huolimatta se kontrolloi itselleen oikein varman voiton. Lähtö on nyt tasokkaampi, mutta kaikki on silti mahdollista. 4 PROMPTUS on aloittanut kautensa kahdella Vermon voitolla. Ensimmäinen voitto tuli johtavan takaa ja viimekertainen keulasta. Luvassa lienee nytkin keulataktiikka, sillä Promptus täräyttänee alussa vaivatta johtopaikalle. Johtoasema voi hyvinkin kestää maaliin asti, mutta Rowhill’s Killer ja erityisesti Driverlane eivät ole mitään helppoja vastustajia. Lisäksi Promptus saattaa kuitenkin olla selkäjuoksulla vielä pykälän keulajuoksua parempi. 6 CONFIDENCE MAN oli viimeksi Promptuksen rinnalta rehti kolmas ensimmäiset 600 metriä kolmatta rataa kierrettyään. Kunto on kohdallaan, mutta voittoa ajatellen juoksusta voi tulla taas liian hankala. 1 VISIONNAIRE ja 2 DALTON HOSS omaavat loistopaikoiltaan täydet totosaumat. 12 PRODIGY SHARK kohdalla taas asetelmat laskevat selvästi osakkeita.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 5 B) 9-16-3-10-6-1-13-8-14-2-7 C) 4-15-11
TUUSKANEN – RALLIN MUISTO – SULOVIIMA – YSIKYMPPI

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä ainoaksi A-hevoseksi kohoaa 5 TUUSKANEN. Antti Teivainen on ajanut sillä kilpaa viisi kertaa, ja tuloksena on ollut kolme voittoa, yksi kakkossija sekä yksi kolmossija. Toissakertaisessa Vermon kolmossijaan päättyneessä kilpailussa tilaa 2. ulkoa tuli niin myöhään, ettei parempaan sijoitukseen ollut enää mahdollisuutta. Viimeksi Teivossa Kimmo Niemelän valmennettava eteni johtopaikalle 400 juostuna ja voitti täysin hallitusti. Toki rahantulon myötä tehtävät kovenevat kaiken aikaa, mutta kyllä oikein kehityskelpoisen 6-vuotiaan pitäisi riittää vielä näissä lähdöissä. Hypytkään eivät ole tuntuneet olevan herkässä, mikä tämän sarjan suomenhevosella on aina ilahduttava asia. 9 RALLIN MUISTO on ilman muuta suosikin ykköshaastaja. Kyseessä on väkivahva puurtaja, joka viime aikoina on pysynyt mukavasti ravillakin. Laukkariski on kuitenkin selvästi suosikkia suurempi. Vermossa 4. päivä tammikuuta Rallin Muisto sijoittui Tuuskasen edellä kakkoseksi, vaikka kiersi koko matkan kolmatta rataa. Tuuskanen sai kuitenkin silloin myöhään tilaa, ja Rallin Muiston juoksusta tullee taas raskas. 16 SULOVIIMA malttoi viimeksi kerrankin ravata koko matkan ja voitti pitkän matkan lähdön johtopaikalta lopulta selvästi. Nyt tehtävä on ihan toisenlainen, mutta ravilla Suloviima pystyy taas paljoon. 3 YSIKYMPPI on Teemu Okkolinin tallin toinen valttikortti tähän lähtöön. 10 VILLIKUTI hävisi viimeksi vain voitokkaalle Aika-Valtille. 6 KEMPPELI on kulkenut Kari Rosimon ajamana hyvin.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 7-2-9-1-8-12 B) 3-4-10-5-11-6
BRING ME BRODDE – SULTAN JOURNEY – MR CHANCE – BLACK ICE BOOST

Ensimmäinen Duo-kohde on hyvinkin tasainen, eikä mukana ole yhtään statistia. A-ryhmään nostetaan lopulta puolet lähdön valjakoista, mutta tosi hyviä menijöitä jää silti vielä B-ryhmäänkin. 7 BRING ME BRODDE on tottunut menestymään ja kyllä sen suosikki pitää olla, mutta on seiskaradalta kuitenkin omat juoksunkululliset haasteensa. On myös syytä noteerata, että kauden avauskilpailussaan Vermossa Bring Me Brodde hävisi 2. ulkoa nytkin vastassa olevalle keulasta voittaneelle Deangelolle selvästi. 2 SULTAN JOURNEY on mielenkiintoinen tapaus. Se päässee nyt mielipaikalleen keulaan, mistä teki viime vuonna oikein hyviä juoksuja. Kauden aiemmissa kilpailuissaan ruuna on joutunut lähtemään liikkeelle takarivistä. Niissä ei ole vielä nähty parasta osaamista, mutta nyt ruunalla on joka tapauksessa kaksi starttia alla + asetelmat suosivat vahvasti. 9 MR CHANCE on tehnyt Joni-Petteri Irrin käsistä pelkästään hyviä juoksuja. Vaikka viimekertainen keulavoitto tuli tätä selvästi helpommasta lähdöstä, on hevoseen nytkin syytä suhtautua vakavasti. 1 BLACK ICE BOOST juossee Sultan Journeyn takana 2. sisällä, joten sijoitus riippuu pitkälti myös Sultan Journeyn päivän vireestä. 8 DEANGELO vakuutti toissakertaisessa keulavoitossaan. Viimeksi juoksusta tuli tosi vaikea. 12 ROOFER on esiintynyt viime starteissa edukseen. Lähtöpaikka on synkkä, mutta ylivauhtisessa juoksussa ruuna voisi olla varteenotettava potintekijä. B-ryhmän avaava 3 MAMAJUANA tuskin pääsee kiihdytyksessä ohi sisäpuolen hevosista, joten juoksusta tuskin tulee yhtä helppoa kuin alla olevissa menestysstarteissa.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 10 B) 4-14-7-8-9-3-11-12-6-1-2-13
SAHARA SANDSTORM – MISTER LANE – ZEUS KEMP – CONNY SISU

Ilta päättyy lämminveristen Voimaliigaan. Siinä A-hevoseksi kohoaa vahvavireinen 10 SAHARA SANDSTORM. Mikäli juoksu luontuu Sahara Sandstormin kannalta suotuisasti, on lähtö kyllä voitettavissa, vaikkei vastustakaan voi millään lailla väheksyä. Paras vaihtoehto Sahara Sandstormille olisi, että se pääsisi etenemään jo matkalla johtopaikalle. Nämä pitkä matkat ovat vahvalle menijälle pelkkää plussaa. 4 MISTER LANE on jo pidemmän aikaa kilpaillut hyvässä vireessä. Viimeksi Vermossa Mister Lane nousi 4. ulkoa selässä 3. radalle 700 jäljellä, iski 4. rataa 400 jäljellä ja kiri mallikkaasti kakkoseksi vain keulassa juosseelle Amazing Warriorille häviten. 14 ZEUS KEMP on luokkahevonen tällaisiin lähtöihin. Kauden avauksessa ravi hajosi lopussa huolestuttavasti, mutta onneksi mistään pahemmasta ei ollut tällä kertaa kyse, koskapa ruuna on jo uudelleen viivalla. 7 CONNY SISU on startannut taukonsa jälkeen kolmesti, ja ruuna kilpailee nousuvireessä. Viimeksi Turussa se kiri pirteästi kakkoseksi vain keulasta hallinneelle Amazing Warriorille häviten. 8 DON CORLEONE TROT kilpailee tasaisen luotettavassa vireessä. Ruuna hyötyisi reipasvauhtisesta juoksusta. 9 LORD IVAR taipui viimeksi keulasta neljänneksi. Vihjaajan oletuksena on, että tällä matkalla hyvä selkäjuoksu olisi keulataktiikkaa parempi vaihtoehto. 3 BEATBOXER, 11 POR NIE ROCK ja 12 SAHARA B BOY ovat rankingin seuraavat nimet. Näistä Por Nie Rock viimeisteli kuntoaan voittamalla maanantaina Porissa.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 11,3,4 + 6,1,2 (12,8)
T4-2: 5 (9,16)
T4-3: 7,2,9,1,8,12 + 3,4,10,5,11,6
T4-4: 10 + 4,14,7 (8,9)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,60 euroa.
Suuri systeemi 288 riviä, hinta 57,60 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

7,2,9,1,8,12
10

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

5
9,16,3,10,6,1,13,8
9,16,3,10,6,1,13,8,14,2,7

Yhteensä 80 yhdistelmää, hinta 40 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

10
4,14,7
kaikki

Yhteensä 33 yhdistelmää, hinta 16,50 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska
 

Lähtö 1 


Väliajat 10,5-13,5-22,5-16,0

RAMBLE ON: Iski 2. ulkoa viim. takasuoralla ja eteni heittämällä keulaan. Varma voitto. 
FILIUS FELIX: Matkasi pääjoukon hännillä. Käänteli viim. takasuoralla 3. radalle ja kiri mallikkaasti kakkoseksi. Hieno lopetus. Viim. 700 m 13,0. 
LUCKY MOOSE: Juoksupaikka 3. sisällä. Mukavasti loppua. 
VITESSE: Lähti hitaasti. Ajoi pääporukan kiinni ja eteni toiselle ilman vetoapua. Aivan asiallisesti perille. 
CRAZY VALLEY: Avasi johtoon ja jatkoi 1. kaarteessa toisena sisärataa. Hurjastellut keula tavoitettiin viim. takasuoralla. Eteni keulaan, mutta taipui kuitenkin lopussa selvästi. 
WESTCOAST HUEY: Matkasi pääjoukossa. Ei vakuuttanut. 
COUNT FORTE: Eteni johtopaikalle 1. kaarteessa ja veti vauhdilla kaukana pääporukan edellä. Askel alkoi painaa ja karkulainen saavutettiin viim. takasuoralla. Taipui lopussa täysin.
DREAM AND HOPE: Haparoi kiihdytyksessä ja laukkasi alkumatkasta. Hylättiin liioista laukoista.


Lähtö 2 


Väliajat 14,0-18,5-20,5-16,5

MADICKENS SOLMAN: Nousi 4. sisältä 850 jäljellä 2. ulos. Käänteli 3. radalle 350 ennen maalia ja kiri varmaan voittoon. 
FRENCH ROLLER: Täräytti keulaan. Jatkoi 500 juostuna 2. sisällä. Nousi loppusuoran alussa toiselle ja nappasi kakkosrahat. 
GOLDIIVO HOSS: Eteni toiselle ilman vetoapua ja painui keulaan 500 juostuna. Pehmeä loppumetreillä. 
STARO NO CANDY: Matkasi 3. sisällä. Kohtalainen. 
STEINMETZ PINK: Lähti hitaasti. Kohosi 5. sisältä 1200 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Taipui loppusuoralla.
EXPLODING CHERRY: Laukkasi lähtösuoralla. Hylättiin.
SHETANI: Poissa.


Lähtö 3

 
Väliajat 10,5-16,0-17,0-15,5

LAKE'S BELLA: Nousi johtavan takaa 2. ulos viim. takasuoran lopussa. Käänteli maalisuoralla 3. radalle ja kiitti nappireissusta kirimällä ykköseksi. 
GOLDSHOE BONNIE: Oli mukana kovassa avauksessa. Jäi toiselle ilman vetoapua. Oikein sitkeä suoritus. 
GABRIELLA LA RENTA: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Nousi loppukurvissa neljännelle ja kiri mukavasti totosijalle. 
GLORY LUCA: Juoksi 7.-6. ulkona. Liittyi viim. takasuoralla 3. radan letkaan. Käänteli viim. kaarteen lopussa 5. radalle ja polki vahvasti perille. Viim. 700 m 13,3. 
PARISIODI: Lähti 3. ulkoa 700 jäljellä selässä 3. radalle. Pudotti jatkossa takaisin toiselle. Tuli tasaisesti. 
RAHANJA: Matkasi 6.-5. ulkona. Nousi selissä 3. radalle viim. takasuoralla. Käänteli loppukurvissa selässä 4. radalle. Asiallisesti perille. 
SAPTA RISHI: Laukkasi 5. ulkoa 2. kaarteen alussa voimakkaaseen haitariliikkeeseen parijonossa. Eteni 6. sisälle, mistä nousi toiselle viim. takasuoralla. Oli hetken kiinnikin loppukaarteessa. Paikkasi asiallisesti laukkansa. 
MAZE MATCH: Pääsi 1. kaarteessa 2. ulos. Nousi 3. radalle 700 jäljellä. Kiri ei täysin kantanut. 
MISS VIVACIOUS: Alku 3. rataa. Pakitteli 1. takasuoran alussa 5. sisälle. Nousi viim. takasuoralla 3. ulos. Kohtalaisesti perille. 
WIVIAN PII: Puolusti keulat kovassa avauksessa. Taipui lopussa pahoin.
COSETTA RAI: Juoksupaikka 4.-3. sisällä. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti lopussa.
IN COOKIE BOOGIE: Juoksi 3.-2. sisällä. Umpipussissa maaliin.


Lähtö 4 


Väliajat 30,0-28,0-24,5-25,5

ELIAS JUONETAR: Juuttui alkumatkasta kiertämään 3. rataa. Eteni keulaan 550 juostuna. Sai painetta viim. takasuoralla. Haastajan laukattua voitti varmaan tyyliin. Mainio jälleen. 
METSÄRINTEEN VALTA: Piti helposti keulat. Jatkoi 2. sisällä 550 juostuna. Nousi lopussa toiselle, muttei pystynyt haastamaan voittajaa. Asiallinen esitys. 
HULLUDUUNARI: Matkasi 3. sisällä. Hakeutui maalisuoralla 3. radalle ja tuli asiallisesti. 
M.A. PISTE: Sai toisella radalla selän eteen 1200 jäljellä. Jäi loppukurvissa jälleen ilman vetoapua. Aivan mukava suoritus. 
MATTILAN MIINA: Matkasi 4. sisällä. Tasainen. 
TARUNTUULI: Lähti 4. ulkoa loppukaarteessa selässä 3. radalle. Tasainen suoritus. 
POIKOLAN NEITO: Laukka lähtökiihdytykseen. Ei hävinnyt hirveästi metrejä. Juoksi 5. ulkona. Käänteli loppusuoralla 4. radalle. Tehtävä oli kovassa lopetuksessa mahdoton. 
VARJONOVA: Juoksupaikka 5. sisällä. Ei vakuuttanut. 
PÄLVI TUTTU: Hyökkäsi 3. ulkoa loppukaarteessa. Laukkasi 250 ennen maalia.
VUVUZELA: Hyökkäsi parijonosta 3. radalle 1500 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua. Kiristi tempoa 3. puolikkaalla. Laukkasi 400 jäljellä.
LORUTYTTÖ: Laukka 1. kaarteeseen.


Lähtö 5 


Väliajat 12,0-16,0-20,0-16,5

ASHLEY MAN: Laukkasi toiselta ilman vetoapua vajaat kaksi kierrosta ennen maalia. Juoksi jatkossa 3.-4. ulkona, mistä lähti 550 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli 250 ennen maalia 4. radalle. Kiri vielä voittoon. Viim. 500 m 13,7. 
FIRST WILD: Juoksi 2.-3. ulkona. Hyökkäsi 550 jäljellä 3. radalle. Kiri mukavasti, vaikka aivan viime metreillä hiukan hölläsikin. 
GOLF WIDOW TEMPLE: Avasi keulaan. Alku mentiin suht reipasta. Vähän pehmeä loppumetreillä. 
MY QUEEN HUNTER'S: Nousi johtavan takaa toiselle ilman vetoapua 1450 jäljellä. Kelpo suoritus. 
UNIQUESINE: Juoksi 3.-2. sisällä. Jäi pussiin.
ANGRY BEAT: Juoksi 2. ulkona. Laukkasi vajaat kaksi kierrosta ennen maalia. Jatkossa 4.-5. ulkona. Käänteli viim. takasuoran lopussa selissä 3. radalle. Polki kohtalaisesti perille. 
STRAWBERRY DANCER: Matkasi 4.-3. sisällä. Kohtalainen. 
SHOT ON GOAL: Matkasi 5.-4. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Nousi 200 jäljellä toiselle ja edelleen maalisuoralla ulommas. Asiallisesti maaliin. 
BITCH OF SPADES: Jäi 1950 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Sai selän eteen 500 metriä myöhemmin. Tasainen. 
CAZIMIER: Juoksupaikka 5. sisällä. Nousi viim. takasuoran lopussa toiselle. Käänteli viim. kaarteen lopussa 3.-4. radalle. Kohtalaisesti maaliin. 
MEET ME IN SHADE: Pakitteli 1. kaarteessa taustalle. Nousi kaksi kierrosta ennen maalia toiselle mutta laukkasi samassa lyhyesti. Jatkoi hännillä ja oli varhain vaikeuksissa. Olikohan kaikki kunnossa.
MADAME D'AMOUR: Poissa.


Lähtö 6 


Väliajat 11,5-17,0-16,0-11,0

PROMPTUS: Alku 3. rataa. Eteni 1. kaarteen lopussa vauhdilla toista rataa ja painui keulaan 400 juostuna. Avaus oli reipas, samoin lopetus. Vakuutti. 
VISIONNAIRE: Puolusti johtopaikan. Jatkoi 400 juostuna 2. sisällä. Nappiressu. 
CONFIDENCE MAN: Juuttui alussa 3. radalle. Eteni 1. takasuoralla vauhdilla toista rataa ja pääsi toiselle ilman vetoapua 600 juostuna. Kesti hyvin. 
DALTON HOSS: Juoksi 2.-3. sisällä. Pussissa maaliin.
ROWHILL'S KILLER: Sai toisella radalla selän eteen 600 juostuna. Jatkossa 3. ulkona, mistä hyökkäsi 3. radalle 900 jäljellä. Punnersi asiallisesti maaliin asti. 
DRIVERLANE: Käänteli kaukaa 5. ulkoa kolmannelle kierros jäljellä. Sai pian selkää eteen. Käänteli loppusuoralla 4. radalle. Vahva kiri toivottomista asemista. Viim. 700 m 10,6. 
FUNDOVER MATCH: Oli 4. sisällä pussissa. Nousi maalisuoralla toiselle. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti.
PRODIGY SHARK: Juoksupaikka 6. ulkona. Käänteli 900 jäljellä selissä 3. radalle. Kiri varsin vahvasti perille saakka. Viim. 700 m 11,1. 
NEW GROVE STORM: Matkasi 2. ulkona. Väsyi puoli kierrosta ennen maalia. Ei kuitenkaan luovuttanut täysin. 
CALLELA EVEREST: Juoksupaikka 4.-3. ulkona. Pudotti viim. kaarteessa sisälle. Ei vakuuttanut. 
PATMAN: Laukkasi 5. sisältä etusuoralla. Hylättiin.
MATTER OF COURSE: Poissa.


Lähtö 7

 

Väliajat 33,5-30,5-26,5-26,0
TUUSKANEN: Painui toiselta radalta ilman vetoapua keulaan 700 juostuna. Varsin vakuuttava jälleen. 
RALLIN MUISTO: Alku 3. rataa. Pääsi pudottamaan 4. ulos 1. takasuoran alussa. Jatkoi 2. kaarteessa 3. ulkona. Hyökkäsi 3. radalle1200 jäljellä ja eteni 550 ennen maalia toiselle ilman vetoapua. Oikein hyvä kakkonen. 
LAVAL ROLS: Juoksi 4.-5. sisällä. Nousi etusuoralla 4. ulos. Pääsi etenemään viim. takasuoralla toista rataa pitkin 2. ulos. Oli loppumatkasta pussissa laukkaavan takana ja menetti metrejä. Sai tilaa viim. kaarteen lopussa ja tuli mukavasti perille. 
VILLIKUTI: Nousi etusuoralla 3. ulos. Lähti selissä 3. radalle 800 jäljellä. Kohosi loppukaarteessa 4. radalle. Punnersi aivan hyvin. 
PORTTIKALLION ÄSSÄ: Juoksi 2.-3. sisällä. Nousi vapaalle radalle viim. kaarteen lopussa. Kohtalainen. 
YSIKYMPPI: Johti alkumatkan. Jatkoi 2. sisällä 700 juostuna. Tasainen. 
HÄYRILÄN HERO: Lähti 5. ulkoa etusuoralla 3. radalle. Sai myöhemin selkiä eteen. Nousi viim. kaarteessa selässä 4. radalle. Ei päässyt maalisuoralla tulemaan täysin vapaasti. 
JOIHOVI: Käänteli 3. ulkoa 850 jäljellä selässä 3. radalle. Paras veto hiipui loppukaarteessa. Hiljaa maaliin.
MUROLII: Alku 3. rataa. pakitteli 1. takasuoralla hännille. Vaisu. 
KURTAKON HULDA: Lähtölaukka.
HOVIN TURBO: Laukat lähtöön ja 1. kaarteeseen.
KEMPPELI: Jäi 2. ulkoa ilman vetoapua 700 juostuna. Laukkasi viim. takasuoralla. Hylättiin.
SULOVIIMA: Laukkasi lähtösuoralla ja 1250 jäljellä. Ylitti maalilinjan kahdeksantena. Hylättiin liioista laukoista.
SIIRI VEI: Laukkasi lähtösuoran lopussa. Keskeytti.
PASSIKUVA: Laukka lähtökiihdytykseen. Keskeytti.
TROLLE: Poissa.


Lähtö 8 


Väliajat 11,0-14,5-13,0-15,0

MR CHANCE: Nousi 4. ulkoa kierros jäljellä selissä 3. radalle. Käänteli 250 ennen maalia 4. radalle ja kiri mallikkaasti ykköseksi. Viim. 700 m 12,8. 
BLACK ICE BOOST: Juoksi johtavan takana. Oli loppukaarteessa pussissa. Pääsi vapaaksi 200 ennen maalia ja tuli aivan pirteästi. 
DEANGELO: Aloitti 3. radalla ja pakitteli 1. takasuoran alussa hännille 7. ulos. Pudotti 2. kaarteen lopussa 6. sisälle. Käänteli loppukaarteessa 4.-5. radalle ja kiri mainiosti uhkuen hyvää virettä. Viim. 500 m 11,1. 
BRING ME BRODDE: Juoksupaikka kaukana 6. ulkona. Liittyi viim. kaarteen alussa 3. radan jonoon. Lopussa 5.-6. rata käyttöön. Vahvasti perille. Viim. 700 m 12,4. 
ROOFER: Kohosi 5. sisältä 400 jäljellä toiselle. Pian edelleen 3. radalle. Asiallinen lopetus. 
MAMAJUANA: Juoksi 3. sisällä. Oli pussissa loppukaarteessa. Sai maalisuoralla tilaa ja tuli asiallisesti. 
M.T.MASTER DON: Lähti 3. ulkoa selässä 3. radan kiertoon kierros jäljellä. Kangistui hieman viime metreillä. 
THE RECTOR: Oli 4. sisällä pitkään pussissa. Hakeutui loppusuoralla ulospäin. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti. 
QVIDJA'S FIRST: Juoksi 5. ulkona. Liittyi 3. radan jonoon kierros jäljellä. Kelvollinen kiri. 
SULTAN JOURNEY: Avasi keulaan. Sai rauhoittaa tempoa mukavasti. Kolmas puolikas oli reippaampi. Antautui silti lopussa aivan liian helposti. Pettymys.
WONDER WOMAN: Eteni 1. kaarteessa johtavan rinnalle. Taipui lopussa pahoin.
JOHNNY FLAME: Lähti 2. ulkoa 3. radalle kierros jäljellä. Eteni johtavan rinnalle 400 ennen maalia. Taipui lopussa rajusti.


Lähtö 9

 
Väliajat 16,0-17,5-16,5-14,0-13,0

SAHARA SANDSTORM: Alkumatkasta toisella ilman vetoapua. Painui keulaan reilut kaksi kierrosta ennen maalia. Lisäsi päätöstuhannella tempoa ja voitti oikein helposti. 
ANGEL SKY: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kiri mainiosti maaliin saakka. Viim. 600 m 12,3. 
BEATBOXER: Johti alun. Jatkoi 2050 jäljellä 2. sisällä. Putosi lopussa voittajan kyydistä. Sinnitteli tasapääkolmoseksi. 
CONNY SISU: Matkasi 5. ulkona. Lähti selissä 3. radalle viim. takasuoralla. Käänteli 4. radalle 250 ennen maalia. Kelpo suoritus. 
LORD IVAR: Menetti 4. sisällä loppumatkasta metrejä hiljentävän takana. Nousi 600 jäljellä 3. ulos. Oli loppukaarteessa pussissa. Tuli kohtalaisesti perille vauhdin kiihtyessä. 
SAHARA B BOY: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Käänteli viim. kaarteen lopussa 5. radalle ja polki mukavasti perille. 
POR NIE ROCK: Hyökkäsi 3. ulkoa 600 jäljellä. Kiri hieman hiipui lopussa. 
DON CORLEONE TROT: Jäi 2. ulkoa ilman vetoapua kaksi kierrosta ennen maalia. Sai jälleen selän eteen 1000 jäljellä. Pehmeä lopussa.
LONELY RIDER: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Juoksi sitten 7.-6. sisällä. Nousi 900 jäljellä 6. ulos. Liittyi viim. takasuoralla 3. radan jonoon. Kiri ei lähtenyt vetämään.
SILVER WING: Matkasi 2.-3. sisällä. Oli jo varhain vaikeuksissa. Tasapaksusti perille vakuuttamatta. Hylättiin radalta poistumisesta. 
ZEUS KEMP: Juoksi 4.-3. ulkona. Lähti 3. radalle 1200 jäljellä ja eteni kierros ennen maalia toiselle ilman vetoapua. Ravi katosi loppukaarteessa. Hylättiin.
PUCE TANIC E.: Poissa.
MISTER LANE: Poissa.
GUIDO DI QUATTRO: Poissa.