Keskiviikko- & Salkkarit-ravit

23.01.2019 18:00

Keskiviikko- & Salkkarit-ravit

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

Selaa julkaisua:

TOTO64-VARMAVALINNAT

Toto64-systeemien tukipilariksi kohoaa toisen kohteen numero 7 BLACK EMPEROR. Sanna Salosen käsissä loistoiskuun kohonnut ruuna päässee johtopaikalle, mistä on todella vaikea ohitettava. Toto4-systeemeissä varmana toimiva kuudennen kohteen 5 BORGMESTER varmistetaan suuressa systeemissä yhdellä rastilla. Mikäli 2 ERNA’S KING otti pitkän tauon jälkeisen Turun starttinsa oikealla tavalla, olisi se ainakin johtopaikalta tosi mielenkiintoinen haastaja suosikillekin, kunhan vain pysyy riittävän rauhallisena. Erna’s Kingin peliosuus saattaa jäädä sopivan maltilliseksi, ja siinä on kyllä potentiaalia tällaisiinkin lähtöihin. Kierroksen käynnistävä Isokenkä pelataan passiivisesti ”varman päälle” ja mukaan otetaan molemmat suosikit.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 6,2 (3,7)
T64-2: 7 (2,11)
T64-3: 5,10,8 + 4,2,11 (3,7)
T64-4: 1,15,3,13,6,16 + 8,14,10,9 (7,11)
T64-5: 5 + 2 (7,1)
T64-6: 1,7,9,3 (4,8)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,40 euroa.
Suuri systeemi 960 riviä, hinta 96 euroa.

Toto64-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 9 B) 2-1-4-3-8-6-7-5
TROMB ACCESS – NEULAND – LE TISSIER – HERMAN HALM

Kaukainen vieras 9 TROMB ACCESS on montélähdön selkeä voittajasuosikki. Kyseessä on todella kovan luokan montéhevonen, joka kävi esittelemässä parhaita puoliaan viime vuonna Vermossakin. Ruuna voitti nimittäin kesäkuussa SE-ajalla murskaavan ylivoimaisesti ennen laukannutta Licence Holderia. Joulukuisessa Oulun montélähdössä Tromb Access kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle kierros ennen maalia, painui kärkeen päätöspuolikkaan alussa ja jatkoi hallittuun voittoon. 2 NEULAND ja 1 LE TISSIER ovat tiukimmin kiinni kakkosrahoissa. Kaksikko vaikuttaa keskenään varsin tasavahvalta, joten päivän vire sekä onnistuminen ratkaisevat. 4 HERMAN HALM ja 3 TOOCA ovat montéssa kääntämättömiä kortteja. Molemmilla on ainakin osaavat kuskit, joten siitä homma ei jää kiinni.

Lähtö 2.

RANKING
A) 5-3-7-9-10 B) 4-11-12-2-6-1-8
QUATTRO POINT – ICE QUEEN BIRDLAND – ORLANDO – JANIS JOPLIN BOKO

Haastava pelilähtö, missä jokaiselle valjakolle on annettava realistinen totomahdollisuus. A-ryhmään nostetaan lopulta viisi valjakkoa. 5 QUATTRO POINT kohoaa niukaksi ykkösvihjeeksi. Se nousi viimeksi Kouvolassa 3. ulkoa selässä 3. radalle 700 jäljellä, iski 4. rataa 400 jäljellä ja eteni lopussa varmaan voittoon. Tehtävä on nyt selvästi tasokkaampi, mutta osaavista käsistä tulevan kovasukuisen 4-vuotiaankin luulisi startti kropassa vielä parantavan. 3 ICE QUEEN BIRDLAND on ainakin vielä tässä vaiheessa uraa todella epäonnistumisaltis. Tammassa on kuitenkin potentiaalia paljon kovempiinkin lähtöihin. 7 ORLANDO on mielenkiintoinen 3-vuotias. Se teki Porin välistartissa vahva esityksen hieman raskaissa olosuhteissa. Tuore startti kropassa Orlando terävöitynee edelleen. 9 JANIS JOPLIN BOKO aloitti uransa Vermon keulavoitolla, mutta tehtäväkin oli sopiva ja lisäksi tamma sai tehdä johtopaikalla täysin oman juoksunsa. Tamma lopetti päätöspuolikkaan maltillisen tempon jälkeen 14-vauhtia. Kolmevuotiaan tämän hetken todellisen iskukyvyn näkee paremmin vasta tässä startissa. 10 ELI WALLACH on viime Vermon kilpailun perusteella täysin potentiaalinen menestyjä. Ruuna jäi toisessa kaarteessa 2. radalle ilman selkää, mutta olisi erittäin todennäköisesti kestänyt kolmanneksi ilman loppusuoran laukkaansa.

Lähtö 3.

RANKING
A) 10-7 B) 2-5-4-8-1-6-9 C) 3
CASIMIR TOF – DALTON HOSS – BLUEBIRD NASH – DARK ALLEY

10 CASIMIR TOF ei ole kovinkaan nopea avaaja, joten takarivin paikka sopii sille hyvin. Haavereitta vahva ruuna on taas tiukasti kiinni kaksarisijassa. 7 DALTON HOSS on kuitenkin eturivistä tiukka haastaja. Viimeksi kaksikon lähtöasetelmat olivat kutakuinkin päinvastaiset. Dalton Hoss suoritti Leo Mönttisen käsistä taukonsa jälkeen positiivisen avauksen 5. ulkoa sijoittuen kuudenneksi. Nyt hevosella on startti kropassa, ja tällä kertaa ruunalla ollaan varmaan jo muutenkin matkassa menestysmielellä. Kyseessä on oikeasti todella kovan kapasiteetin hevonen tällaiseen lähtöön. 2 BLUEBIRD NASH on aika ailahteleva tapaus. Hyvänä ollessaan ruuna pystyy laittamaan loistopaikalta kampoihin suosikkikaksikollekin. 5 DARK ALLEY ja 4 ZIZZY HIGHNESS eivät normaalisti riitä suosikkikaksikolle, mutta totosija ei yllättäisi.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 6-2 B) 3-7-5-4-1
BRET BOKO – STAR MARTINI – RANCH NEWMAN – EXPRESS DUO

Toto64-pelin käynnistävässä Isokengässä nähtäneen tiukka kaksinkamppailu. 6 BRET BOKO täräyttänee johtopaikalle, minkä jälkeen ei ole pikamatkalla helppo ohitettava. Lauantaina Seinäjoella Markku Niemisen valmennettava ei jaksanut 700 metrin kiriään perille saakka vauhdinjaon oltua vastaan. Nyt asetelmat ovat täysin erilaiset. Toinen kova eli 2 STAR MARTINI on kuitenkin kohonnut niin hurjaan iskuun, että sillekin on annettava täydet voittosaumat. Vermon voitto 12. päivä joulukuuta osoitti, että Star Martini voi jyrätä ykköseksi vaikka 2. radalta ilman vetoapua. Silloin Star Martini kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle 1400 jäljellä ja jyräsi ykköseksi, kun taas keulassa juossut Bret Boko joutui tyytymään neljänteen sijaan. Bret Boko joutui taulussa näkyvässä Teivon pikamatkan keulavoitossakin lopussa sen verran tiukoille, että kyllä Star Martinillekin on annettava nykyvireessään lähes tasavertaiset voittosaumat. 3 RANCH NEWMAN tähyää johtavan selkään, mistä ainakin kolmossijaan olisi hyvät mahdollisuudet. Seinäjoella Tommi Kylliäisen valmennettava nappasi keulasta voittaneen Regent Zetin takaa kakkosrahat. 7 EXPRESS DUO on luokkahevonen, mutta paras terä on kateissa. Totosija on riittävä tavoite. 5 SPECIAL ENVOY U.S. parantanee Suomen debyytistään, mutta silti aivan kärkisijat ovat tiukassa.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 7 B) 2-11-1-10-12-3-5-6-4-8-9
BLACK EMPEROR – READY CREDIT – BLUEHILL’S FIGHTER – STELLA’S BOY

Toisessa Toto64-kohteessa 7 BLACK EMPEROR kohoaa erittäin selväksi suosikiksi. Ruuna on intoutunut Sanna Salosen käsissä huimaan vireeseen. Neljä kilpailua on tuonut kolme voittoa ja yhden kakkossijan, ja tuo ainoa tappio tuli tällä hetkellä aivan rakettimaista nousua tekevälle Flexible Journeylle. Kauden avauksessaan Black Emperor iski 4. ulkoa 800 jäljellä, eteni heittämällä kärkeen 500 jäljellä ja irtosi ylivoimaiseen voittoon. Kaarrejuoksu on Black Emperorin heikko kohta, ja varsinkin loppukaarre on hieman kriittinen. Ruuna edennee kuitenkin johtopaikalle, mistä kyseiset ongelmat ovat minimissään, ja kyllä Black Emperor viime starttien kaltaisena on tässä melkoisen vaikea kukistettava. 2 READY CREDIT sai viimeksi Olli Koivusen toista kertaa urallaan ohjiinsa ja kiri tilaa saatuaan loppusuoraa lupaavasti. Peppi Paakkosen valmennettava kohoaa hyvältä paikaltaan suosikin ykköshaastajaksi. Paikka suosikin takana 2. sisällä olisi ideaali. 11 BLUEHILL’S FIGHTER vaikutti viime vuonna varsin kehityskelpoiselta 3-vuotiaalta, mutta sitten tuli ilmeisesti ongelmia ja alla on nyt pitkä tauko. Tom Erikssonin tallin kalusto on kilpaillut viime aikoina hyvässä vireessä, joten kyllä Bluehill’s Fighteriltakin on lupa odottaa täysipainoista suoritusta. Kuitenkin näistä asetelmista ainakin suosikin kukistaminen on tiukassa. 1 STELLA’S BOY on hyvältä paikaltaan pelihevosia. Ruuna on kohonnut uransa toistaiseksi parhaaseen vireeseen. Stella’s Boy kesti kauden avauksessaan kunniakkaasti juoksupaikkansa 2. radan vetojuhtana, ja viimeksi ruuna olisi kyllä ilman muuta yltänyt totoon, mikäli vapaa kirilatu olisi löytynyt. 10 CONFIDENCE MAN on suorittanut viime starteissaan ihan mukavasti, ja Vermon kaarteetkin sopivat Kouvolan kaarteita paremmin.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 5-10-8 B) 4-2-11-3-7 C) 1-9-6
KOSKELAN AKSELI – ROKIN MAXI – VIKTOR KÄRPPÄ – PASSITON

Toto4-pelin avauskohteessa a-ryhmään erottuu kolme hevosta, joiden keskinäiseen järjestykseen rankkaaminen ei ole ollenkaan helppo juttu. 5 KOSKELAN AKSELI olkoon keulapsyykillä niukka ykkösrankkaus. Ruuna piti viime Vermon vierailullaan niukkaan voittoon nimenomaan keulasta. Tällä kertaa avaus menee kylläkin selvästi reippaammaksi kuin viimeksi voltista, jolloin ensimmäinen puolikas oli 26,0-vauhtinen. Koskelan Akselin kuntokäyrä saattaa olla edelleen lievästi nousujohteinen. 10 ROKIN MAXI kilpailee todella väkevässä vireessä, ja vauhtiakin on viime aikoina löytynyt mukavasti. Viimeksi Vermossa Rokin Maxi sai 3. ulkoa tilaa vasta loppusuoralle tultaessa, mutta oli silti vielä ehtiä ohi keulasta voittaneesta Koskelan Akselista 24,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla. Mikäli vain rata on pitävä, on Rokin Maxi huippuvaarallinen. 8 VIKTOR KÄRPPÄ on palannut ilahduttavasti vakavien ongelmiensa jälkeen takaisin menestyskantaan. Kunto on nousussa, mutta tehtäväkin on aiempaa kovempi, eikä lähtöpaikkakaan tee juoksusta välttämättä helppoa. Viktor Kärpän tämän hetken taso on nyt todellakin puntarissa. 4 PASSITON aloittaa laadukkaiden haastajien ryhmän. Se on suorittanut viime starteissaan tasaisen mukavasti. 2 VINKSA avaa lujaa ja voi saada nappireissun. 11 CAIJUS kulki viime kauden päätteeksi hyvin, mutta ainakaan voittoa ajatellen puolentoista kuukauden tauko sekä takarivin lähtöpaikka ei ole paras mahdollinen yhdistelmä.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1-15-3-13-6-16 B) 8-14-10-9-7-11-4-5-12-2
SAKARIN – KORVEN LIIDERI – OHIKIITÄVÄ – MORISON

Ravien ensimmäinen troikkalähtö on haastava pelipähkinä, sillä Valtra Sisusarja vilisee useita vahvakuntoisia menijöitä. 1 SAKARIN on oikein lahjakas 6-vuotias ja kohoaa loistoasetelmista rankingin ykköshevoseksi. Se kiri viimeksi Teivossa Toto75-voittoon ensimmäisen kaarteen laukasta huolimatta, ja kuntokäyrä osoittaa tällä hetkellä vahvasti ylöspäin. Sakarin on kuitenkin vielä kilpailutilanteessa jonkin verran osaamaton, joten sikäli se ei ole mikään varma menestyjä. 15 KORVEN LIIDERI sai viimeksi Turussa ansaitsemansa onnistumisen ja jyräsi joukon viimeiseltä sijalta ykköseksi vajaan 1300 metrin kirillä. Matka suosii, ja Antti Teivainen palaa vielä vahvistuksena ohjiin. 3 OHIKIITÄVÄ on nyt mennyt kahdesti peräkkäin ravia, ja molemmilla kerroilla tuloksena on ollut Vermon voitto. Vastus tiukkenee, mutta ravia polkiessaan Ohikiitävä on tähänkin tehtävään oikein mielenkiintoinen. 13 MORISON kiri tauolta paluussaan mukavasti, ja eiköhän ruuna ole nyt startti kropassa vieläkin parempi. Kun pitkä matkakin on pelkästään plussaa, on Siru Juutisen valmennettava yksi lähdön tiukimmista voitontavoittelijoista. 6 KARLO kiritti viimeksi mukavasti Ohikiitävää 900 metrin kirillä 4. ulkoa. Vauhtia saisi olla enemmänkin, mutta vahvuus on valttina. Myös Teivossa Toto75-voittoon kirinyt 16 VIRIN VIHTORI mahtuu mukaan a-ryhmään, vaikka koko porukan kiertäminen 40 metrin takamatkalta ei olekaan yksinkertainen juttu. 8 ONNETÖÖRI ei ole ollut kahdessa viime startissa parhaimmillaan, minkä vuoksi putoaa b-ryhmään. Voi tosin olla, että ruuna saa Vermon radasta paremmin pitoa kuin Jyväskylässä.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5 B) 2-7-1-6-4-11-9-3-8-10-12
BORGMESTER – ERNA’S KING – HEAVY BEAT – QUATTRO TILLY

Vaikka 5 BORGMESTER joutui tyytymään viimeksi T-pelien varmanamme 2. ulkoa kolmanteen sijaan, jatkaa luonteikas ruuna edelleen ainoana a-hevosena. Viimeksi kolmannen puolikkaan tempo oli 17-vauhtinen, minkä jälkeen päätöspuolikas viiletettiin 12,5-kyytiä, eikä tuollainen vauhdinjako ollut kyllä Borgmesterille mitenkään optimaalinen. Borgmesterille tasaisempi tempo tai ylivauhtinen juoksu sopisi paremmin. Borgmesterilla on omat riskitekijänsä, mutta onnistuessaan se on kyllä vahvasti kiinni voitossa. 2 ERNA’S KING jyräsi Turussa varmaan voittoon, vaikka jäi toisessa kaarteessa johtavan rinnalle ja painoi hieman ohjillekin. Ruuna palasi peräti yhdeksän kuukauden tauolta, joten oletettavasti startti vei vielä eteenpäin. Lähtö on toki paljon Turkua kovempi, mutta kyllä Erna’s King on riittävä menijä tämän tason lähtöihinkin. Nopea avaaja on lähdön todennäköisin keulahevonen. Mikäli Erna’s King ei ole liian virtava, olisi se keulasta tiukka haastaja suosikillekin. 7 HEAVY BEAT ei ollut joulukuussa Turussa aivan parhaimmillaan, mutta viimeksi Teivossa ruuna vaikutti taas terävämmältä. Heavy Beat laukkasi 750 jäljellä taustalta kiriin noustessaan, mutta paikkasi vielä erheensä mallikkaasti. Ravilla Heavy Beat olisi noussut kärkitaistoon. 1 QUATTRO TILLY ei jaksanut puristaa viimeksi totoon 3. sisältä, mutta oli silti ihan positiivinen. Luvassa on taas nappireissu. 6 OXAN COCKADOODLEDO on menestynyt viime aikoina upeasti, mutta rima on nyt aiempaa korkeammalla. On mielenkiintoista nähdä, riittääkö ruuna kärkitaistoon tässäkin.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 1-7-9-3 B) 4-8-6-2-10-12-5
ERGO AM – POPE – CAVALIER BRODDE – RACEHILL VICTORY

Kautensa aiempaa pontevammilla suorituksilla sekä kahdella voitolla aloittanut 1 ERGO AM on hyvältä paikaltaan päätöslähdön suosikki, mutta mikään läpihuutojuttu tämä lähtö ei tule olemaan. Heti alussa tullee nimittäin painetta ainakin uloimman radan Leon Cogerin toimesta. Ergo Amille sopii niin keula- kuin selkäjuoksu, mutta keulapaikan luovuttaminen toisi mukaan pussiin jäämisen riskin. 7 POPE putosi viimeksi 75-lähdössä johtopaikalta suosikkina kalkkiviivoilla kolmanneksi. Esitys ei ollut aivan parasta Popea, mutta ihan hyvä suoritus kuitenkin. Tätä edeltäneessä Lahden viitossijassa Pope oli johtavan rinnalta urhea. Pope on nopea avaaja, mutta tällä kertaa selkäjuoksu vaikuttaa kuitenkin keulajuoksua todennäköisemmältä vaihtoehdolta. Yhtä kaikki, juoksun onnistuessa kaikki on mahdollista. 9 CAVALIER BRODDE kohosi viime vuonna Iikka Nurmosen käsissä hyvään menoon ja ruuna jatkoi Juho Ihamuotilan valmennuksesta siitä mihin viime kaudella jäi. Cavalier Brodde kiertyi keulasta voittaneen Ergo Amin rinnalle kierros juostuna ja oli hyvä kolmas. Tuurien ollessa kohdallaan ysiradalta voi saada nappireissun. 3 RACEHILL VICTORY on ollut viime juoksuissaan jatkuvasti epäonninen. Kunto on kohdallaan, ja onnistuminen suorastaan roikkuu ilmassa. Lähtöpaikkakin on hyvä. 4 STONECAPES POE kärkkyy totosijaa, mutta ihan voitto edellyttäisi viime startteihin nähden pientä lisäpuristusta. 8 LEON COGER avaa automaattisesti lujaa, joten ruunalla voi olla iso rooli juoksunkulussa. Keulapaikka olisi mieluinen, mutta sinne voi olla vaikea päästä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,10,8 + 4,2,11,3,7 (1,9)
T4-2: 1,15,3,13,6,16 + 8,14,10,9 (7,11)
T4-3: 5 (2,7)
T4-4: 1,7,9,3 (4,8)

Pieni systeemi 72 riviä, hinta 14,40 euroa.
Suuri systeemi 320 riviä, hinta 64 euroa.

PÄIVÄN DUO

5
1,7,9,3

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

1,15
1,15,3,13,6,16
1,15,3,13,6,16,8,14,10,9,7

Yhteensä 90 yhdistelmää, hinta 45 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

1,7,9,3
1,7,9,3
1,7,9,3,4,8,6,2,10,12

Yhteensä 96 yhdistelmää, hinta 48 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L2/5 QUATTRO POINT: Tamma oli Kouvolassa ihan hyvä heti tauolta. Lahden esitys ennen paussia oli onneton. Auton takana ei ole koskaan käyty. Se tuo mukanaan omat kysymysmerkkinsä. Aivan kelpo polle olemassaan.

L3/2 BLUEBIRD NASH: Lahden esitys oli tosi hyvä. Päästiin siellä myöhään kireihin ja tamma ehti polkemaan kakkoseksi. Santun ajamassa tuoreimmassa Jyväskylän kisassa suoritus ei ollut vastaavaa tasoa. Tällä heittelee esitykset aika paljon.

L3/7 DALTON HOSS: Tämä palasi pitkältä tauolta Vermossa. Ajettiin nätisti hankalista asetelmista. Todennäköisesti vastaavalla taktiikalla jatketaan nytkin. Ihan hyvä hevonen on kyseessä. Jossain se rupeaa pärjäämäänkin. Hevonen ruunattiin tuossa välissä.

L4/6 BRET BOKO: Hevonen väsyi pahoin Seinäjoella. Se ei saanut siellä kunnolla pitoa alustasta. Tuon startin voi pitkälti unohtaa.

L6/7 SUVI KEVÄTÖN: Tamma on tehnyt aivan kelpo juoksuja. Viimeksi Teivossa oli 20 metriä pakkia ja paalulla kovat hevoset. Ihan ok kunnossa se kilpailee.

L7/9 LAKSIN LYYTI: Paluukilpailu Kouvolassa oli varsin lupaava. Viimeksi Vermossa hevonen oli asiallinen kolmas kovia tammoja vastaan. Nyt on taas normaali rahasarja.

L7/14 INTOIIVARI: Ruuna oli kohtalainen Forssassa. Se paransi ihan merkittävästi Turkuun. Matka käy sille. Hieman hevonen vaati myös onnistunutta reissua.

L9/4 STONECAPES POE: Hevonen teki viimeksi kelpo kirin viidenneksi. Aivan asiallisessa vireessä se kilpailee. Vastusta riittää, mutta onnistuneella reissulla tamma voi yltää totosijalle.

L9/7 POPE: Ei ruunan viime esitystä voi moittia. Se oli kovassa T75-finaalilähdössä keulasta kolmas ja hävisi vain täpärästi kakkossijan. Aivan hyvin hevonen taisteli.

L9/10 BWT ANGRYMAN: Turussa selät katosi edestä ja jäätiin lopulta toiselle ilman vetoapua. Ori ei siltä juoksupaikalta tsemppaa parhaalla tavalla.

Tom Eriksson

L3/10 CASIMIR TOF: Hevonen oli ihan hyvä viimeksikin. Se puhalsi startin jälkeen hieman normaalia enemmän, mutta aika kovaksi myös juoksu meni kuitenkin. Ei mitään moitittavaa suorituksessa. Lähtöpaikka on ok. Tuosta saadaan alkuun selkäreissua. Jos vauhti menee ihan kävelyksi, voi ajoissa ajaa eteenpäinkin. Tilanteen mukaan.

L5/11 BLUEHILL´S FIGHTER: Pitkältä tauolta palataan. Ruuna oli tosi hyvä viimeiseen kilpailuunsa toukokuussa häviten vain Lewis Alelle. Sitten murtui vuohisluu. Se ruuvattiin ja tiedossakin toki oli, että tauosta tulee pitkä. Pikkuhiljaa alettiin treenaamaan ja vikat pari kuukautta on jo ajettu normaalia hiittiä. Tällä on tosi kova kapasiteetti. Hevonen on kasvanut myös henkisesti.

Tapio Mäki-Tulokas

L2/3 ICE QUEEN BIRDLAND: Vermon viime startissa oli jo paljon positiivista verrattuna edelliseen. Muutetaan tähän kisaan vielä hiukan sekkiä. Eiköhän se ravivarmuus sieltä lopulta löydy. Hevosella on iso moottori ja paljon kapasiteettia. Jossain se vielä pärjääkin. Tamma treenaa tosi hyvin.

L4/2 STAR MARTINI: Ruuna kilpailee huippukunnossa. Se on ollut hyvä myös treeneissä tässä välissä. Jos Vermossa joudutaan laittamaan eteen pitkät hokit, samalla tarvitaan kainalosuojat. Tuo ei ole optimivarustus. Pieni miinus. On hevonen voittanut niilläkin vehkeillä ja vire on tosiaan aivan tapissaan.

Teemu Okkolin

L2/12 HOT LADY MATCH: Hevonen aloitti hyvällä tyylillä kilpauransa. Se meni kaikin puolin mukavasti heti. Mielenkiintoinen nouseva tamma. Lähtöpaikka on toki huono. Ajetaan lähtö taktisesti tilanteiden mukaan.

L6/1 KUPORI: Lähtöpaikka on mainio. Teivossa ruuna oli kyllä tosi kesy. Vaikea veikattava.

L7/3 OHIKIITÄVÄ: Pari viime starttia on mennyt mainiosti. Varusteita on haettu. Kahdessa tuoreimmassa kisassa ravi on ollut kohdallaan ja hevosella sopivasti veto päällä koko kilpailun ajan. Pitkä matka tuskin on ainakaan huono asia. Lähtöradalla ei ole kovin suurta merkitystä.

Marko Heikari

L2/8 HELLO: Lähtöpaikka vie paljon mahdollisuuksia. Viimeksi jäätiin vähän pussiin. Ajettiin tarkoituksella nätti reissu. Koitetaan saada hevonen tulemaan kunnolla maaliin asti.

L5/10 CONFIDENCE MAN: Alla on nyt kolme starttia tauon jälkeen. Hevonen tuntuisi olevan menossa parempaan suuntaan. Se jaksaa vähän mennäkin ja tehdä omaa juoksuaan. Ruuna voisi nousta toton tuntumaan.

L5/12 CALLELA KICKBACK: Paluustartti tauolta oli aika tasapaksu. Varmaankin hevonen parantaa tähän. Asetelmat toki hankaloittaa tehtävää.

L8/4 NIZZA: Tamma teki hyviä suorituksia, mutta viimeksi se oli pieni pettymys. Toivottavasti tuo oli ohimenevää. Jos hevonen suorittaa normaalilla tasollaan, pystyy se kolmen joukkoon. Viime esitys tuo kyllä hieman kysymysmerkkejä.

L9/6 RIPASSO CLASSICO: Oriista jäi aivan hyvä kuva ajamani Lappeenrannan startin perusteella. Tarkoituksella tarjottiin nätti juoksu. Jäätiin siinä pikkasen kiinnikin lopussa.


Lähtö 1
Väliajat 17,5-16,5-17,5-20,5


HERMAN HALM: Prässäsi johtavaa 1. takasuoralla. Pudotti etusuoralla tämän kantaan ja nousi jälleen viim. takasuoralla vaatimaan vauhtia johtohevoselta. Jyräsi keulaan loppukaarteessa. Mainio montedebyytti.
NEULAND: Eteni keulaan 1. kaarteessa. Sai tiukkaa prässiä sekä 1., että viim. takasuoralla. Menetti asemansa loppukaarteessa. Sinnitteli kohtalaisesti.
TROMB ACCESS: Jäi hieman lähdössä. Ajoi vauhdikkaasti takaa kärkihevosia. Laukkasi kesken kirinsä 250 jäljellä. Lopetti vielä juosten.
OCEAN DREAM: Juoksi neljäntenä. Ei vakuuttanut.
BEAR YANKEE: Laukkasi 1. kaarteeseen. Juoksi sitten harvassa jonossa kuudentena. Ei pystynyt enää nousemaan totokamppailuun.
JENS PATRIK: Matkasi sijalla viisi. Ei vakuuttanut.
LE TISSIER: Laukkasi 1. kaarteeseen. Hylättiin.
TOOCA: Laukkasi 1. takasuoralla kolmannelta sijalta. Hylättiin.
VASA SUND: Poissa.

Lähtö 2
Väliajat 12,5-17,5-16,0-13,0


NENUPHAR NOIR: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Mainio suoritus johtopaikalta.
ORLANDO: Iski 3. ulkoa 700 jäljellä ja eteni haastamaan johtohevosta. Kehujen arvoinen esitys, vaikka toiseksi jäikin. Viim. 700 m 12,1.
JANIS JOPLIN BOKO: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui, muttei luovuttanut kokonaan. Ihan kohtalainen suoritus ylivertaisesta kärkiparista selvästi jääneenä.
DREAM ON: Matkasi 4. sisällä. Nousi 200 jäljellä toiselle. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti.
WIVIAN PII: Matkasi 4.-3. ulkona. Kohosi 350 jäljellä selässä 3. radalle. Kohtalainen.
PROUD ENOUGH: Nappireissu 2. sisällä. Taipui lopussa.
QUATTRO POINT: Pudotti 2. ilman vetoapua 3. sisälle 400 juostuna. Jäi lopussa pahoin pussiin.
COVER PRINCESS: Nousi 5. sisältä 900 jäljellä 5. ulos. Ei esittänyt erityistä.
HELLO: Pakitteli hännille ja juoksi 6.-5. sisällä. Tasapaksu.
ELI WALLACH: Hyökkäsi 2. ulkoa 400 jäljellä. Laukkasi 100 metriä myöhemmin. Hylättiin.
ICE QUEEN BIRDLAND: Poissa.
HOT LADY MATCH: Poissa.

Lähtö 3
Väliajat 14,0-17,0-17,0-15,0


CASIMIR TOF: Iski 2. ulkoa 700 jäljellä ja eteni keulaan puoli kierrosta ennen maalia. Mainio jälleen. Viim. 700 m 11,9.
DALTON HOSS: Hyökkäsi 3. ulkoa 700 jäljellä selässä 3. radalle. Eteni loppukaarteeseen mentäessä 2. sisälle. Kelpo kakkonen.
SIDE SPLITTING: Matkasi 4. ulkona. Jatkoi viim. takasuoralla 2. ulkona, mistä lähti 3. radalle 550 ennen maalia. Aivan hyvä kiri.
WILD LUCK LOVE: Juoksi 5. ulkona. Käänteli loppumatkasta 3. radalle ja kiri kohtalaisesti.
BLUEBIRD NASH: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui. Ei kuitenkaan luovuttanut kokonaan.
ZIZZY HIGHNESS: Eteni johtopaikalle 1. kaarteen lopussa. Menetti paikkansa 500 jäljellä. Kohtalainen.
SERGIO LEONE: Jäi 3. sisälle. Nousi loppukaarteessa toiselle ja ajautui pussiin. Tuli kohtalaisesti tilaa saatuaan.
IN COOKIE BOOGIE: Eteni 1. kurvin alussa keulaan. Jatkoi kaarteen lopussa 2. sisällä. Seuraili suht nahkeasti.
INTERNATIONAL DIVA: Juoksupaikka 4. sisällä. Lähti taustalla loppukurvissa 3. radalle. Jatkoi 4. rataa 250 ennen maalia. Kohtalainen.
DARK ALLEY: Laukkaili jo ennen lähtölinjaa ja putosi kauas. Keskeytti.

Lähtö 4
Väliajat 08,5-12,5-11,5


SPECIAL ENVOY U.S.: Kohosi johtavan takaa viim. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Tykitti helposti ykköseksi. Hieno paluu tauolta. Viim. 400 m 10,8.
RANCH NEWMAN: Puolusti keulat. Sai rajua prässiä alkumatkasta. Kelpo kakkonen.
STAR MARTINI: Hyökkäsi 3. ulkoa 600 jäljellä selässä 3. radalle. Kiri taustalta hienosti. Viim. 700 m 11,1.
BRET BOKO: Satsasi alkuun ja yritti aktiivisesti keulaan. Avaus oli hurja. Pudotti etusuoralla 3. sisälle. Nousi loppukaarteessa toiselle. Ei suorituksessa moitittavaa.
SENTRY: Nousi toiselle ilman vetoapua etusuoralla. Pudotti loppumatkasta sisälle ja taipui kahinoista.
EXPRESS DUO: Hyökkäsi 2. ulkoa 600 jäljellä. Kiri ei kantanut.
LOLO LEE: Poissa.

Lähtö 5
Väliajat 13,5-17,5-16,5-13,5


READY CREDIT: Pystyi puolustamaan keulat. Sai viim. takasuoralla prässiä. Vastasi hyvin perille asti ja piti niukkaan voittoon.
CONFIDENCE MAN: Iski 1. takasuoralla 3. radalle ja eteni kuolemanpaikalle. Prässäsi viim. takasuoralla keulahevosta ja polki väkevästi perille. Kärsi maalikameratappion. Hieno esitys.
GRAPETSIINASINE: Kohtalainen kolmas 2. ulkoa.
RAHART: Matkasi 5. ulkona. Pudotti loppukurvissa 3. sisälle, nousi 200 ennen maalia ulos ja kiri mukavasti lopun.
LEEMARK'S FABRIZIO: Kohtalainen suoritus 4. ulkoa.
INTREPID: Alku toisella ilman vetoapua. Juoksupaikka lopulta 3. ulkona. Vaikeuksissa loppukurvissa. Kohtalainen kuitenkin.
CALLELA KICKBACK: Oli 5. sisällä pussissa viim. takasuoralla. Sai vapaata 600 jäljellä. Polki tasaisesti perille.
CROSSFIRE ALLEY: Nousi 6. ulkoa 800 jäljellä 3. radalle. Laukkasi loppukaarteeseen.
ACADIAN CAVI: Taipui 4. sisältä viim. takasuoralla. Kehno.
STELLA'S BOY: Nousi 3. sisältä viim. kaarteessa 3. ulos. Laukkasi 300 jäljellä. Kiri sitten lujaa maalisuoraa 4. rataa. Kadotti ravin uudestaan viime metreillä ja tuli hylätyksi. Kilpailee kelpo vireessä.
BLACK EMPEROR: Avasi toiselle ilman vetoapua. Pudotti 1. takasuoralla johtavan kantaan. Kadotti ravinsa 150 ennen maalia. Hylättiin.
BLUEHILL'S FIGHTER: Paha laukka 1. kaarteen alkuun. Hylättiin pitkästä laukasta.

Lähtö 6
Väliajat 24,0-24,5-25,5-24,5


KOSKELAN AKSELI: Täräytti keulaan. Piti yllä reippaan matkavauhdin. Piti ykköseksi. Hyvä esitys.
ROKIN MAXI: Nousi 4. ulkoa kierros jäljellä 3. radan kiertoon. Sai selän eteen 850 ennen maalia. Jatkoi 3. rataa ilman vetoapua 550 jäljellä. Runttasi vahvasti loppuun saakka. Viim. 700 m 23,0.
VIKTOR KÄRPPÄ: Alku toisella ilman vetoapua. Sai selän eteen 500 juostuna. Kohosi 3. radalle 850 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua 550 ennen maalia. Puristi hyvin perille asti.
VINKSA: Kohosi johtavan takaa toiselle radalle viim. kaarteen lopussa. Oli pitkään kiinni. Asiallinen neljäs kovan kärkikolmikon takana.
CAIJUS: Oli 2. ulkona pussissa puoli kierrosta ennen maalia. Sai väylää loppukaarteessa. Tuli kohtalaisesti.
SUVI KEVÄTÖN: Juoksi 5. sisällä. Nousi 800 jäljellä selissä 3. radalle. Pudotti pian takaisin toiselle ja nousi pian uudelleen selässä kolmannelle. Kohtalainen.
PASSITON: Iski 3. ulkoa 1. kaarteen lopussa 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua 500 juostuna. Taipui viim. takasuoralla ulos kärkikamppailusta.
DIPOREX: Matkasi 3. sisällä. Hiljensi melkoisesti vikalla satasella.
B. TUUMA: Matkasi 4. sisällä. Ajautui maalisuoralla taipuvan taakse pakettiin. Pussi saattoi hyvin olla tekninenkin.
KUPORI: Poissa.
VARJOMANNI: Poissa.

Lähtö 7
Väliajat 32,5-31,0-32,0-29,5-27,5


MORISON: Hyökkäsi 2. ulkoa 2200 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua kaksi kierrosta ennen maalia. Runttasi väkevästi ykköseksi.
OHIKIITÄVÄ: Asiallinen esitys johtopaikalta.
KARLO: Alku toista ilman vetoapua. Sai selän eteen kaksi kierrosta ennen maalia. Nousi loppumatkasta selässä 3. radalle. Jatkoi 350 ennen maalia 4. radalle. Kelpo suoritus.
LAKSIN LYYTI: Juoksi 3. ulkona. Jatkoi 450 ennen maalia 2. ulkona. Kelpo esitys.
VEKRAUS: Laukkasi kiihdytykseen ja jäi paljon. Eteni myöhemmin 7. sisälle, mistä nousi etusuoralla 5. ulos. Hakeutui 3. radalle 350 ennen maalia ja polki maalisuoraa 4. rataa. Ei edes päässyt tulemaan täysin sujuvasti lopussa. Mainio esitys.
RALLI-TÄHKÄ: Nappireissu johtavan takana.
VIRIN VIHTORI: Kohosi 5. ulkoa etusuoralla 3. radalle. Hakeutui loppukurvissa jo 4. radalle. Hyvin perille.
KORVEN LIIDERI: Nousi 4. ulkoa etusuoralla 3. radalle. Juuttui polkemaan 3. rataa kärkiparin ulkopuolelle. Taipui hieman lopussa.
ONNETÖÖRI: Kohosi 6. sisältä 1100 jäljellä 4. ulos. Jatkoi 450 jäljellä 3. ulkona. Tuli pussissa maaliin.
PONNEN SISU: Matkasi 3. sisällä. Jäi pussiin.
MENO-MIINA: Kohosi 4. sisältä toiselle 300 jäljellä.
EKON KAVA: Nousi 5. sisältä 6. ulos 550 jäljellä. Hakeutui 200 ennen maalia aivan ulos 6. radalle ja lopetti mallikkaasti.
SAKARIN: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Matkasi sitten 6. ulkona, mistä lähti etusuoralla selässä 3. radalle. Hakeutui loppukurvissa jo 5. kaistalle. Kiri katkesi maalisuoralla.
VILOKKINEN: Matkasi kiihdytysvaiheen laukan jälkeen 7. ulkona. Kohosi etusuoralla selissä 3. radan kiertoon. Veto hyytyi loppukaarteessa.
ROLLING: Pilasi heti lähtölaukkaan.
INTOIIVARI: Paha alkulaukka. Hylättiin liioista laukoista.

Lähtö 8
Väliajat 12,5-15,5-16,0-12,0


BORGMESTER: Iski 2. ulkoa 650 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua. Runttasi väkisin ykköseksi. Viim. 600 m 11,4.
OXAN COCKADOODLEDO: Kiersi alun 3. rataa. Eteni 1. takasuoran alussa toiselle ilman vetoapua. Vaati keulalta tempoa ja eteni johtopaikalle 700 juostuna. Vastasi vielä maalisuoralla kovassa lopetuksessa hienosti voittajalle. Mainio esitys.
LAPTOP ALLEY: Matkasi 3. ulkona. Nousi viim. takasuoralla selässä 3. radalle ja eteni 2. ulos. Hyvä suoritus.
ERNA'S KING: Avasi keulaan. Jatkoi 1. takasuoralla 2. sisällä. Kelpo suoritus nappireissulla.
QUATTRO TILLY: Matkasi 2.-3. sisällä. Nousi loppukurvissa 3. ulos. Polki maalisuoralla 3. rataa kovassa lopetuksessa asiallisesti perille.
DOOLIN DALTON: Juoksi 5.-4. sisällä. Kohtalaisesti perille.
POWER AGE: Juoksi 4. ulkona. Oli loppukaarteessa pussissa. Pudotti sisälle 250 ennen maalia. Kohtalaisesti loppu.
HEAVY BEAT: Matkasi kaukana 6. sisällä. Lähti 700 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli loppukurvissa neljännelle ja tuli aivan hyvin.
NIZZA: Taipui viim. takasuoralla toiselta ilman vetoapua.
LEON: Hyökkäsi 5. ulkoa 800 jäljellä. Kiri tyssäsi loppukaarteessa.
GHIOTTI: Kiersi 1. kaarteen 4.-3. rataa. Juuttui ulos ja pakitteli 1. takasuoralla taustalle 6. ulos. Juoksu epäonnistui.
NEW GROVE STORM: Nousi 4. sisältä 250 ennen maalia 3.-4. radalle. Laukkasi maalisuoralla kesken mukavan kirin. Hylättiin.

Lähtö 9
Väliajat 10,5-12,0-15,0-15,0


SELENE LUNE: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla. Polki mallikkaasti ykköseksi. Vauhdinjakokin suosi kyllä voimakkaasti. Viim. 700 m 13,4.
RIPASSO CLASSICO: Nousi 5. sisältä 5. ulos viim. takasuoralla. Hyökkäsi loppukaarteessa 3. radalle ja kiri asiallisesti.
BWT ANGRYMAN: Oli 4. sisällä vailla väylää loppukurvissa. Pääsi vapaille vesille 250 ennen maalia ja kiri mukavasti totosijalle.
CAVALIER BRODDE: Nousi 3. sisältä 3. ulos 300 ennen maalia. Ei päässyt lopussa tulemaan sujuvasti.
LEON COGER: Vaati johtavan rinnalla rajusti vauhtia alkumatkasta. Kesti mainiosti viidenneksi ylirankan reissunsa. 
POPE: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Sai alkumatkasta tauotta painetta. Taipui lopussa. Hyvä esitys kuitenkin.
CALLELA KAILASH: Nousi 3. ulkoa 3. radalle 650 jäljellä. Pudotti 2. ulos 450 ennen maalia. Jäi pussiin.
ERGO AM: Jäi pussiin johtavan taakse.
STONECAPES POE: Matkasi 2. ulkona. Kovin vaisu. Luultavasti jotain vialla.
RIM BAY KICKAPOO: Laukkasi 1. kaarteessa ja jäi paljon.
RACEHILL VICTORY: Poissa.
GLOBAL SPELLBOUND: Poissa.