Kolmen suurkilpailun ilta

10.07.2019 18:00

Kolmen suurkilpailun ilta

Huippu-urheilua illan täydeltä

Edessä on poikkeuksellinen keskiviikko, sillä yhden illan aikana ajetaan peräti kolme suurkilpailua kymppitonnin ykköspalkinnoilla. Urheilullinen taso on sen myötä huipussaan.

Illan suurkilpailut hevosille ovat Derbyn Tammachampion, Kolmivuotispokaali ja Tawaststjernan Muistoajo. Suurkilpailukimaran täydentää Vermon Ponichampion, joka luokitellaan 250 euron ykköspalkinnon myötä ponien suurkilpailuksi. Viime vuonna nämä nimilähdöt ajettiin lokakuussa 75-ravien yhteydessä, mutta tällä kertaa ne muodostavat poikkeuksellisen tasokkaat ja rahakkaat iltaravit. Spesiaali-illan kokonaispalkintopotti hevosenomistajille on yli satatuhatta euroa.

Eivätkä mielenkiintoiset mittelöt rajoitu näihin kolmeen lähtöön, sillä lisäksi suomenhevostammat antavat näyttöjä Jokimaan kuningatarkilpaan ja montén SM-karsinnassa haetaan asemia kuninkuusraveissa ajettavaan finaaliin. Täysipainoinen ja tasokas montélähtö valikoitui tällä kertaa myös 64-kohteeksi. Heinäkuun ajan Suomen ravien 64-pelissä on 200 000 euron potti yhdelle täysosumalle.

Illan suurkilpailuilla on pitkät perinteet. Vuodesta 1968 ajettu Tawaststjernan Muistoajo on 5-vuotiaiden suomenhevosten ohjelmassa sopivasti reilua kuukautta ennen Derby-karsintoja. Tälläkin kertaa mukana on lähes koko ikäluokan eliitti Kriterium-voittaja Sirukassonin johdolla. Myös edellisviikolla Eri-Aaronin Patsaskilpailun voittanut Hyvityksen Pyry kokeilee siipiään avoimessa viisivuotislähdössä.

Derbyn Tammachampionissa ikäluokan kärkitamman aseman ottanut Bosses Lady oli rata-arvonnassa onnekas ja lähtee ykkösradalta. Haastajista Double Revenge muistetaan viime joulukuulta Vermosta Uudenmaan Upeimman yllätysvoittajana. Ennen Suuren Suomalaisen Derbyn karsintoja (ke 21.8.) on Vermon ohjelmassa vielä Derby-sarja enintään 15 000 euroa tienanneille (ke 24.7.) ja Derby-kenraali (ke 31.7.).

Kolmivuotispokaali on aiemmin tunnettu Erkki Rajakoski Memorialina vuosina 1979-2014. Mukana on tuttuun tapaan laadukas joukko ikäluokkavarsoja, mm. vastikään Jokimaalla Hambon voittanut Battle Jack ja kaksivuotiskisoja voittaneet First Class Lady ja Sahara True Lies. Koko kolmikko tulee Vermon Toto64-liigaa johtavan Timo Korvenheimon tallista.

Ensimmäinen vuosipuolisko on takana päin, ja Vermon ajajaliigassa tilanteet ovat tasaisia. Tapio Perttunen kohosi heinäkuun ensimmäisissä raveissa tasalukemiin Olli Koivusen kanssa, molemmilla on 24 ykkössijaa. Ari Moilasella ja Hannu Torvisella on 22 voittoa, Antti Teivaisella puolestaan 21.

Valmentajatilaston ykkösenä on Readly Expressillä Finlandia-Ajon voittanut Timo Nurmos. Treenareiden osalta loppuvuosi heilauttaa vielä voittosummatilanteita, sillä luvassa on mm. Suuri Suomalainen Derby 150 000 euron ykköspalkinnolla ja EM-Ravit, jolloin jaetaan huimat palkinnot. Nelivuotiaiden UET GP -finaalissa voittaja saa 200 000 euroa, 3- ja 5-vuotiaiden Euroopan Mestaruus -lähdöissä ykköspalkinto on 50 000 euroa.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

10.7.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Tämän keskiviikon molemmat varmavalinnat tulevat Tapio Perttusen tallista, ja isäntä itse on myös molempien valmennettaviensa ohjissa. Kolmantena kohteena ajettavassa Tawaststjernan Muistoajossa tukipilariksi kohoaa 5 VIXELI. Ori tuntuisi selvästi miehistyneen viime kaudesta, eikä laukkoja ole enää tänä vuonna tullut. Kolmessa viime kilpailussa suomalaiset ikätoverit ovat joutuneet katselemaan lopussa Vixelin takakavioita, ja niin käy todennäköisesti nytkin, mikäli vain Vixeli keskittyy hommaan tosissaan. Pikamatka ei ole Vixelin bravuuri, mutta juhannuksen Härmän kilpailu todisti, että vauhdit riittävät kyllä ikätovereita vastaan silläkin matkalla. Toinen tukipilari on viidennen kohteen 1 BOSSES LADY. Se on voittanut kauden kaikki neljä kilpailuaan, ja ainakin johtopaikan pitäessään voittokulku saa normaalisuorituksella 4-vuotiaiden tammojen TammaChampionissa jatkoa. Ei keulapaikan menettäminenkään missään tapauksessa voittohaaveita veisi, mutta silloin homma ei olisi enää yhtä yksinkertaista. Päätöskohteessa 8 JULIETTE LAX varmistetaan pitkän matkan vuoksi, mutta toki voittoputkessa kilpaileva tamma on selvä suosikki.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 4,5,7,2,8,9,1,11 + 6,10 (3)
T64-2: 15,10 + 4,14,6,16 (2,1)
T64-3: 5 (4,3)
T64-4: 4,5,9,10,8 + 3,6,2,7 (1,12)
T64-5: 1 (6,5)
T64-6: 8,5 + 11 (3,9)

Pieni systeemi 160 riviä, hinta 16 euroa.
Suuri systeemi 1620 riviä, hinta 162 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 10 B) 4-9-2-5-1-3-8 C) 7-6
SAHARA SANDSTORM – AN-ANDREE – FERNANDO VIXI – COMBATANT MOTION

Ravien avauslähdössä suosikin paineet niskaansa saa 10 SAHARA SANDSTORM. Se voitti viimeksi Lahdessa tämänkertaista kovemman lähdön 900 metrin kirillä 3. ulkoa. Keskipitkä matkakin on vahvalle menijälle pelkästään plussaa. 4 AN-ANDREE aloittaa haastajien ryhmän. Se on jo pitkään tehnyt hyviä juoksuja, vaikka ei viimeksi Lahdessa Suur-Hollolan Nelivuotispokaalissa 5. ulkoa kärkisijoille riittänytkään. Nyt tehtävä on taas paljon sopivampi, ja matkakin sopii mainiosti. 9 FERNANDO VIXI väsyi toukokuisessa Vermon kilpailussaan johtavan rinnalta. Vaikka taulu on murheellisessa jamassa, on Fernando Vixi hyvä hevonen tähän lähtöön. 2 COMBATANT MOTION on kehittynyt koko ajan kauden edetessä, joten jatkoa odotetaan mielenkiinnolla. On kuitenkin huomattava, että kyseessä on vasta 3-vuotias ja vielä hieman rutinoimaton hevonen. Voittoon asti yltäminen vaatii ainakin suosikin onnistuessa edelleen venymistä. 5 THREE DEE NODO tuntuisi nousseen ihan elämänsä iskuun. 1 WONDER OF YOU oli viimeksi Joensuussa johtavan rinnalta tätä helpommassa lähdössä sen verran kesy, että jää tällä kertaa selkeästi haastajaosastolle, vaikka peruskapasiteetti onkin hyvä.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1-2-8-9-6 B) 10-3 C) 7-5-4
SHINING ARMOR – HALIA WEB – MELINDA SES – MY WAYS NOT YOURS

Illan toisessa lähdössä 1 SHINING ARMOR pääsee aloittamaan uransa niin mainioista alkuasetelmista, että Tapio Perttusen suojatti kohoaa rankingin ykköseksi. 2 HALIA WEB kiri viime keskiviikkona 3. sisältä positiivisesti kakkoseksi. Kyseessä on kehittyvä 4-vuotias, joka voi saada taas nappireissun. 8 MELINDA SES hyökkäsi viime keskiviikkona viimeiseltä sijalta 1600 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 1200 jäljellä, painui kärkeen kierros jäljellä ja jatkoi varmaan voittoon ennen Halia Webiä. Aiemmin laukat ovat jatkuvasti pilanneet menoa, mutta viimeksi nytkin ajava Pekka Korpi onnistui siis taituroimaan tammalla ravia. Ravilla Melinda Ses on jälleen tiukka voitontavoittelija. 9 MY WAYS NOT YOURS tuli viimeksi passiivisella taktiikalla varsin positiivisella otteella maaliin. Vaikka takamatkaa on 40 metriä, on tehtävä selvästi viime kertaa helpompi. Myös Melinda Sesin tallikaveri 6 DON LEGGIO mahtuu mukaan A-ryhmään. Se nappasi kuukauden takaisen Vermon voittonsa johtavan rinnalta. Toki lähtö oli silloin pieni, sillä mukana oli vain viisi hevosta, joista vielä kaksi laukkasi. 

Lähtö 3.

RANKING
A) 8 B) 9-7-2-3-1-6 C) 5-4
NORTH LEXUS – LE GROS BILL – DOUBLE BOOST – REX LANE

Vaikka 8 NORTH LEXUS on arvottu huonolle lähtöpaikalle, on se selkeä suosikki. Ruuna olisi ilman muuta selviytynyt Suur-Hollola-ajon finaaliin, mikäli olisi päässyt tulemaan 4. sisältä sujuvasti. 9 LE GROS BILL on takarivistäkin ykköshaastaja. Vaikka Le Gros Billin totoputki katkesi viimeksi Lahdessa, ei suorituksessa ollut moitteen sijaa. 7 DOUBLE BOOST aloitti Matias Salon valmennuksesta vahvalla voitolla. Vaikka sen jälkeen on tullut kaksi heikompaa sijoitusta, on niistäkin suorituksista jäänyt oikein positiivinen fiilis. 2 REX LANE pääsee reippaasti matkaan, mutta eiköhän Juho Ihamuotila ajaisi tällä matkalla mieluummin jonkun hyvän hevosen selästä. Niinpä on täysin mahdollista, että North Lexus juoksee lopulta keulassa, mikäli Olli Koivunen valitsee suoraviivaisen taktiikan. North Lexus on kuitenkin niin hyvä kirihevonen, ettei alussa eteenpäin ajaminen ole mitenkään itsestään selvyys. 3 L DEES MAGGIESBEST on löytänyt suoritusvarmuuden ja on sekin täysin mahdollinen totohevonen. 1 SUDBURY on tauluaan parempi, mutta toki totosija edellyttää huippuonnistumista.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 4-5 B) 7-2-8-9-1-11-6-10-3
JOSEPH BOKO – SAHARA PEYOTE – BATTLE JACK – SAMURAI COMERY

Toto64-peli käynnistyy urheilullisesti todella mielenkiintoisella 3-vuotiaiden Zepway Kolmivuotispokaalilla. Hevosten rankingjärjestykseen asettaminen on äärimmäisen vaikeaa, ja vaikea tässä muutenkaan on ketään muiden yläpuolelle A-ryhmään nostaa. Lopulta A-ryhmään nostetaan piikki-selkä -ajatuksella Markku Niemisen tallin kaksikko 4 JOSEPH BOKO ja 5 SAHARA PEYOTE. Joseph Boko menetti Teivossa 4. päivä kesäkuuta ykkösradalta johtopaikan Credit To Lovelle, mutta lähti kuitenkin ihan reippaasti ja peri johtopaikan ensimmäisessä kaarteessa keulahevosen laukattua. Jatkossa Joseph Boko voitti täysin hallitusti lopettaen päätöspuolikkaan 12-kyytiä. Sahara Peyote taas sijoittui Lahden Hambossa johtopaikalta kakkoseksi. Kokonaisuudessaan lähtö on kuitenkin hyvinkin ympäripyöreä. 7 BATTLE JACK rynnisti Hambossa Sahara Peyoten edelle, vaikka taivalsi tämän rinnalla. Ainakin kengittä jatkaessaan Battle Jack on juoksun luontuessa nytkin vaarallinen. 2 SAMURAI COMERY kiri Hambossa kolmanneksi, vaikkei juoksu luontunut lainkaan sujuvasti. Ori kilpailee ehdottomasti nousuvireessä. 8 FIRST CLASS LADY punnersi Tammahambossa lopussa mukavasti totoon. Nyt startti kropassa tamma lienee vieläkin parempi. Lähtöpaikka ei ole kuitenkaan hyvä. 9 QVIDJA’S AAPO pelattiin Hambossa voittajapelin suosikiksi, mutta alkulaukka keulasta pilasi pelin. Nyt ruuna joutuu liikkeelle takarivistä. 1 CALLELA IKAROS ja 11 CALLELA LINCOLN ovat nekin oikein kehityskelpoisia 3-vuotiaita ja täysin mahdollisia voittajia.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 15-10 B) 4-14-6-16-2-1-12-11-9-13-5 C) 8-3
BALETIN SALAMA – ATO – VANJALI – KEISAR

Toisena Toto64-kohteena ajetaan suomenhevosten montén SM-karsinta. Siinä A-ryhmään erottuu kaksi hevosta. 15 BALETIN SALAMA on aloittanut pitkän taukonsa jälkeen kahdella kakkossijalla. Ruuna on molemmilla kerroilla tykittänyt pitkältä takamatkaltaan nopeasti johtopaikalle, mutta on molemmilla kerroilla tullut lopussa Aton ohittamaksi. 10 ATO on nytkin vastassa, ja tosi kova vastustaja onkin. Ato on kulkenut tänä vuonna raviratsastuksessa upeasti, sillä kuusi kilpailua on tuonut kolme voittoa ja kaksi kakkossijaa. Jokohan nyt Baletin Salama saisi revanssin Atosta? 4 VANJALI on pilannut viime starteissa jatkuvasti laukkoihin. Laukat ovat tulleet lähinnä kiihdytysvaiheessa. Alun selvittäessään Vanjali olisi kova vastustaja suosikkikaksikollekin. Viimeistä kauttaan kilpaileva 14 KEISAR on sekin kulkenut raviratsastuksessa sen verran hienosti, että lähtee jahtaamaan tiukasti kärkisijoja. 6 VALPPAUS ei saanut montédebyytissään otetta terävimpään kärkeen, mutta nyt kun laji on ruunalle paremmin tuttu, ei hevosen mahdollisuuksia kannata aliarvioida. Myös 16 DIPOREX kuuluu pelihevosiin. Se painui viimeksi Härmässä johtavan rinnalta kärkeen 500 jäljellä ja irtosi ylivoimaiseen voittoon, kun lähdössä pahoin laukannut Keisar ei ehtinyt kirimään enää kuin kakkoseksi.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 5 B) 4-3-7-6-9-2-1-8
VIXELI – SIPPIMIES – SIRUKASSON – YPÄJÄ LUOTSI

Toto4-peli käynnistyy 5-vuotiaiden suomenhevosten Tawaststjernan Muistoajolla, missä viivalla on toinen toistaan lahjakkaampia 5-vuotiaita. Yhtään täyttä statistia ei ole viivalla. 5 VIXELI erottuu kuitenkin selkeästi A-hevoseksi. Pikamatka ei missään tapauksessa ole vauhtikestävän menijän bravuuri, mutta Härmän Backegubbenin jälkeinen kakkossija osoitti, että vauhtivarat riittävät tälläkin matkalla. Viimekertainen Jyväskylän voitto kävi lähinnä hyvästä hiitistä. Vixeli ei moiti raskaitakaan reissuja, ja olennaiseen keskittyessään se on todella vaikea kukistettava. 4 SIPPIMIES aloittaa haastajien ryhmän. Sekä Härmän kolmossija että Seinäjoen kakkossija ovat tulleet johtavan rinnalta oikein hyvien esitysten päätteeksi. Mikkelin välistarttinsa Sippimies voitti johtopaikalta oikein varmaan tyyliin. Kriteriumin sankari 3 SIRUKASSON ei ollut vielä kauden avauksessaan parhaimmillaan, mutta startti saattoi viedä yllättävänkin paljon eteenpäin. 7 YPÄJÄ LUOTSI on vakiinnuttanut paikkansa ikäluokkansa parhaiden joukossa. Ruunalta on lupa odottaa hyvää suoritusta nytkin. Porin perjantainen välistartti teki varmasti tätä kilpailua ajatellen hyvää. 6 HIIOPPI päätti viime kautensa upeasti Kriteriumin kakkossijaan. Se tuli keulasta 22,5-vauhtisessa avauksessa, joten Jukka Kauppinen panostanee nytkin tosissaan lähtöön. 9 PUHTI-VEIKKO on kehityskelpoinen 5-vuotias, mutta pikamatka ja takarivin lähtöpaikka ei ole oriille optimaalinen yhdistelmä.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 4-5-9-10-8 B) 3-6-2-7-1-12 C) 11
ROSE COGER – CAVALIER BRODDE – SPADE ACE FRIDO – MASSIVE CLOUT

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä nähtäneen tulinen alkukiihdytys. Mikäli 4 ROSE COGER onnistuu pääsemään johtopaikalle, on paljon voitettu. Emma Väreen käsistä tyylipuhtaalla voitolla 2. sisältä aloittanut tamma saa viime suorituksestaankin puhtaat paperit, vaikka joutuikin tyytymään vastaavalta juoksupaikalta kuudenteen sijaan. 5 CAVALIER BRODDE nousi viimeksi Lahdessa 3. sisältä 2. radalle ilman selkää 1300 jäljellä, mutta lopulta päätössatanen osoittautui työlääksi. Sitä ennen alla oli mallikkaita suorituksia. Keulaan ei todennäköisesti ole asiaa, mutta Cavalier Brodde voi silti päästä hyviin asemiin. 9 SPADE ACE FRIDO selvitti tiensä Suur-Hollola-ajon alkukilpailusta hienosti välieriin, missä ei ymmärrettävästi otellut parhaista paloista. Nyt ruuna on taas omiensa joukossa. Mitä kovemmaksi alkukiihdytys venyy, sen parempi se on Spade Ace Fridon kannalta. Myös 10 MASSIVE CLOUT toivoo takarivistä tuimaa matkavauhtia. Massive Clout kiri viime Vermon kilpailussaan 4. ulkoa mukavasti kolmanneksi häviten vain piikki-selkä –asetelmassa juosseille One Break Brolinelle sekä Stardust Fibberille. Myös 8 WALL STREET COMERY nostetaan mukaan A-ryhmään, mutta näistä asetelmista voittoon asti yltäminen edellyttää samankaltaista tuuria kuin viime keskiviikkonakin. 3 IMPORTANT MATTERS ja 2 AIRA CLOC ovat nopeita avaajia, jotka pystyvät hyödyntämään hyvät lähtöasetelmansa. 6 NORTHERN TRICK on tällä kertaa arvoitus.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1 B) 6-5-4-7-2-3-10-9-8
BOSSES LADY – PEANUTS – DOUBLE REVENGE – BEAN DEAD CERT

Duo-peli käynnistyy 4-vuotiaiden lämminveritammojen Derbyn TammaChampionilla. Siinä 1 BOSSES LADY saa suosikin paineet niskaansa. Tapio Perttusen suojatti on tehnyt tänä vuonna kaiken oikein ja voittanut kaikki kauden neljä kilpailuaan. Kauden avausvoitto tuli 2. ulkoa 700 metrin kirillä ja sen jälkeiset kolme ykkössijaa ovat tulleet keulasta. Ykkösradalta keulapaikan pitäminen ei ole täysin saletissa, mutta keulajuoksusta lähdetään kuitenkin liikkeelle. Bosses Lady ei ole millään tavoin keulariippuvainen, mutta toki johtopaikalta kaikki olisi yksinkertaisinta. 6 PEANUTS on vihdoin pääsemässä kykyjensä edellyttämälle tasolle. Alla on kaksi tyylipuhdasta voittoa, ja varsinkin Bosses Ladyn menettäessä ykkösradalta johtopaikan, olisi Peanuts tiukka haastaja. 5 DOUBLE REVENGE on mielenkiintoinen tauoltapalaaja. Tamma teki huhtikuussa Teivossa vieläkin pidemmältä tauolta sen verran positiivisen suorituksen, että Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavaan on syytä suhtautua vakavasti. 4 BEAN DEAD CERT on nyt paljon viime starttia paremmalla lähtöpaikalla, eikä totosija yllättäisi ravilla lainkaan. 7 SPILL THE BEANS on esiintynyt viime starteissa edukseen, mutta lähtöpaikka laskee osakkeita. 2 DAZE on ollut viime starteissa pettymys, eikä enää siksi kuulu kuumimpien suosikkien joukkoon. Viimeksi Lahdessakin Daze taipui Peanutsin voittamassa 4-vuotiaiden tammojen lähdössä johtopaikalta peräti kahdeksanneksi.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 8-5 B) 11-3-9-10-7-12-4-2-6-1
JULIETTE LAX – HUIMARIINA – VIESKERIN VIRVA – HETVIINA

Illan päätöslähtönä ajetaan perinteinen heinäkuinen suomenhevostammojen pitkän matkan A.V. Marttilan Tammasarja. Voittoputkessa kilpaileva 8 JULIETTE LAX on itseoikeutettu suosikki. Ainakin yksittäisenä matkana tämän pitkänkin matkan pitäisi sujua, mutta ei se Juliette Laxille missään tapauksessa mikään etu ole. Juliette Lax on urallaan kahdesti aiemmin kilpaillut näin pitkällä matkalla. Tuloksena on ollut kakkossija 1,2-kertoimisena megasuosikkina sekä rahaton startti.  5 HUIMARIINA epäonnistui viimeksi, mutta sille tämänkertainen matka on laskettava niin isoksi plussaksi, että Ari Moilasen vakioajokki nousee Juliette Laxin rinnalle toiseksi A-hevoseksi. Myös 11 VIESKERIN VIRVA hyötyy juostavasta matkasta, joten se jyrännee lopussa korkealle. 3 HETVIINA on ollut viime starteissaan viittä vaille hyvä. Viimeksi Jyväskylässä tamma taisteli voitosta laukatessaan loppusuoralla muita ratoja huonommalla open stretch –kaistalla. 9 NAPUTUS tulee aina vahvasti maaliin asti ja on yksi tämän matkan suurimmista hyötyjistä. Naputus sijoittui viime vuonna Rovaniemen Kuningatarkilpailussa pitkällä matkalla laukasta huolimatta kolmanneksi. 10 MARMARDU onnistui jo viimeksi voittamaan. Tamma on ravia kulkiessaan mielenkiintoinen nytkin.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5 (4,3)
T4-2: 4,5,9,10,8 + 3,6,2,7 (1,12)
T4-3: 1 + 6,5 (4,7)
T4-4: 8,5,11 + 3,9,10 (7,12)

Pieni systeemi 15 riviä, hinta 3 euroa.
Suuri systeemi 162 riviä, hinta 32,40 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

1
8,5

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

4,5,9
4,5,9,10,8
4,5,9,10,8,3,6,2,7

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

8,5
8,5,11,3,9,10
8,5,11,3,9,10,7,12

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

Vihjaaja: Jouni Toroska 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/2 HALIA WEB: Päästiin viimeksi ravilla matkaan ja tamma teki hyvän esityksen. Tästä on hyvä jatkaa uraa.

L5/13 VINKSA: Jäätiin viimeksi kuolemanpaikalle, mikä ei oikein käy tälle. Kahden viimeisen kärrylähdön perusteella hevonen tuntuisi menevän parempaan päin. Se voisi kohta pärjätä jossain.

L6/2 HEPORIX: Jyväskylässä ajettiin nätti reissu ja ori meni ravia. Aivan asiallinen suoritus siellä. Porukka on kova, mutta kyllä tältäkin löytyy varsin paljon kykyjä, jos vain ravi käy. Ei me ihan ulkona olla tässä.

L7/7 RACEHILL VICTORY: Ruuna juoksi toissa kerralla Teivossa sisällä. Vähän myöhään saatiin tilaa ja sijoitus olisi voinut olla vieläkin parempi. Suht tarkka tämä on reissustaan. Juoksun täytyy onnistua.

L7/9 SPADE ACE FRIDO: Suur-Hollolan alkukilpailussa syntyi 1.12-tulos. Välierässä vastassa oli hirmu hevoset. Aivan asiallisesti tämä suoritti siinäkin. Ruuna kilpailee mainiossa kunnossa.

L8/7 SPILL THE BEANS: Hevonen vähän jarruttelee matkalla. Lahdessa se lähti kuitenkin tulemaan hyvin loppusuoraa ja jäi lopulta vielä voittajan taakse pakettiin. Ei sitä saa kokonaan unohtaa.

L9/5 HUIMARIINA: Tamma oli viimeksi vähän epävarma koko ajan. Laukka tuli sitten lopussa. En osaa laukkaa erityisesti pelätä. Matka sopii tälle oikein hyvin. Ravilla kärkihevosia.

Jere Taulio

L1/1 WONDER OF YOU: Ruuna oli Joensuussa kuolemanpaikalta kuudes. Se oli vähän taukotukkoinen. Kajaanin laukkastartin myötä ei ollut täysimittaista suoritusta alla. Lähtöpaikka on hyvä. Kuski saa päättää taktiikan. Jos hyvä vetoapu kiertyy rinnalle, ei välttämättä ajeta keulasta. Santtu tuntee paremmin vastustajat ja tekee lopulliset päätökset.

L4/1 CALLELA ICAROS: Hienosti varsa on mennyt. Lähtöpaikka on mielenkiintoinen. Tosin autolähdössä ei ole aikaisemmin oltu eturivissä. Lähtönopeus on pieni arvoitus. Tuskin kuitenkaan edes älyttömästi satsataan kiihdytykseen. Ajetaan suht kiltisti. Vielä kehittyvä hevonen on kyseessä.

L7/2 AIRA CLOC: Tamma alisuoritti pitkään. Lappeen startti näytti jo vähän valoa tunnelin päähän. Jos se pääsee keulaan, aika pitkään hevosen pitäisi vetää lähtöä. Kaikki kengät todennäköisesti riisutaan pois ja jenkkikärryt on perässä.

Timo Korvenheimo

L1/10 SAHARA SANDSTORM: Ruuna on mennyt koko ajan eteenpäin ja se on petrannut joka starttiin tauon jälkeen hieman. Matka on sille oikein passeli. Pieni lähtö, eikä tätä kisaa ratkaista ensi metreillä.

L4/7 BATTLE JACK: Lahden suoritus oli sellainen, kuin vähän odoteltiinkin. Kunto on pysynyt vähintään yhtä hyvällä mallilla. Ruuna jatkaa ilman kenkiä Vermossa.

L4/8 FIRST CLASS LADY: Ennen viime starttia valmistautuminen ei mennyt ihan putkeen. Edellisestä kilpailusta oli myös aika pitkä väli. Esitys oli tosi hyvä verrattuna omiin fiiliksiin ennen kisaa. Nyt on startti lähempänä ja kaikki on mennyt hyvin tässä välissä. Tämä on ollut tästä tallin kolmikosta toistaiseksi aina ykköshevonen, eikä tuo paikka ole vaihtunut.

L4/10 SAHARA TRUE LIES: Hevonen oli aivan asiallinen viimeksi. Kun kisassa lyötiin kaasu pohjaan, ei tämä oikein kerinnyt mukaan. Lisäksi tamma vähän jarrutteli väistellessään lentävää hiekkaa. Lisätään Vermoon päähän suojaa. Kengät napataan pois.

Matias Salo

L3/7 DOUBLE BOOST: Oriilla on nyt alla muutama kilpailu meiltä käsin. Paikka on hankala, mutta onneksi on pieni lähtö. Toivotaan, että juoksu jotenkin onnistuisi. Hevonen voisi silloin kolkutella totosijoja.

L7/10 MASSIVE CLOUT: Tämä on kärsinyt käsittämättömän paljon huonoista lähtöradoista. Nytkin on maililla takarivi. Kunnossa ei ole moitittavaa. Viimeksi se teki mainion lopetuksen hänniltä ja kipusi kolmanneksi. Lähtöpaikat on huonontaneet jatkuvasti sijoituksia. Näillä näkymin jatketaan ilman kenkiä.

Jukka-Pekka Kauhanen

L6/8 HYVITYKSEN PYRY: Hevonen on suorittanut hyvin ja olen ollut kaikin puolin tyytyväinen siihen. Nyt on kovimmat vastassa ja testataan, millä tasolla mennään niihin nähden. Lähtöpaikka olisi saanut olla sisempänä. Tämä avaa varsin hyvin. Mihin näistä asetelmista sitten pääsee.

L9/7 JULIANNE DAHLIA: Tämä on riski tamma menemään ja matka käy sille mainiosti. Aivan hyvin mielin Vermoon suunnataan. Se meni Härmässä ihan ok tuloksen. Alusta siellä ei ollut tälle paras mahdollinen ja meno oli hieman hapuilevaa. Oikeanlaisella vauhdinjaolla ja onnistuneella juoksulla tamma pystyy tässä aika korkealle.

Lähtö  1
Väliajat 140-165-160-145

SAHARA SANDSTORM: Lähti taustalta asiallisesti matkaan ja eteni heti neljänneksi. Matkasi alun 3. sisähevosen rinnalla toisen radan vetojuhtana. Ajoi siinä eteenpäin ja painui 900 juostuna kärkipaikalle asti. Oli siitä lopussa aivan ylivoimainen. 
COMBATANT MOTION: Juoksi johtavan kannassa. Jäi siitä 900 juostuna 3. sisälle. Nousi kierros ennen maalia toiseen ulos. Kiertyi viimeisen takasuoran puolivälissä 3. radan kautta kuolemanpaikalle. Tuli siitä mukavasti maaliin asti ja piti niukasti toiseksi. 
AN-ANDREE: Matkasi 5-4. sisällä. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle radalle, mutta jäi taas vaille kiritilaa. Vapaa rata löytyi 550 ennen maalia, minkä jälkeen tuli lopun hyvin 3. rataa pitkin. Ei aivan ehtinyt lopussa toiseksi. Viim. 500 m 13,9. 
WONDER OF YOU: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 850 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Antoi sieltä loppusuoralla hieman periksi ja oli tasainen neljäs. 
GLENNE: Seuraili 3-4. sisältä maksimisijoitukseen. 
FERNANDO VIXI: Nousi taustalta sisäradalta 900 juostuna 4. ulos. Lähti 1100 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Pääsi 900 ennen maalia pudottamaan 3. ulos. Seuraili sieltä jatkossa vailla suurempaa virtaa. 
ELEGANCE SISU: Seuraili lauman hänniltä sisäradalta maksimisijoitukseen. 
BASSWOOD GROVE: Matkasi hännillä, mistä lähti kierros ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Pudotti jatkossa toiselle radalle ja tuli lopun vain tasaisesti. 
THREE DEE NODO: Oli ajoissa vaikeuksissa matkattuaan toisessa ulkona. 
TIBAU: Oli 3. ulkoa rehellisen riittämätön. 

Lähtö  2
Väliajat 215-195-180-135

SHINING ARMOR: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti tasaisesti kiihtyvällä tahdilla ja hallitsi reippaalla lopetuksellaan varmoin ottein. 
MY WAYS NOT YOURS: Lähti mukavasti ja eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Tuli hyvin maaliin asti ja oli lopussa hyvä toinen. Viim. 1000 m 15,9. 
MELINDA SES: Matkasi toisessa ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä aivan juosten maaliin asti. 
MOUNTAIN TWINKLE: Juoksi 4. sisällä. Nousi 350 ennen maalia kiriin ulkoradoille ja tuli aivan juosten maaliin asti. Viim. 700 m 14,3. 
RIVE MIRAGE: Matkasi johtavan kannassa. Putosi sieltä 300 ennen maalia kärkihevosen kyydistä ja otti lopussa maksimit. 
GABRIELA KOKS: Lähti rauhassa matkaan ja matkasi 4. sisällä. Haparoi siellä lyhyesti ensimmäisen takasuoran alussa ja jäi 5. sisälle. Ei vain riittänyt jatkossa taustalta sisäradalta. 
HALIA WEB: Matkasi 3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiseen ulos. Laukkasi siellä loppusuoralle tultaessa pitkäksi. 
DON LEGGIO: Laukkasi pahoin 350 juostuna. Laukkaili jatkossa hylkäykseen asti. 
MAIL FROM MARIGOLD: Otti ensimmäisen kaarteen puolivälissä pahan laukan. Laukkaili jatkossa kulisseissa hylkäykseen asti. 
WIND RIBBON: Poissa.

Lähtö  3
Väliajat: 100-125-165-105

LE GROS BILL: Matkasi 5. sisällä. Nousi 1450 ennen maalia 3. ulos. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Jäi pian 3. radalle ilman vetoapua. Eteni vauhdilla 400 ennen maalia kuolemanpaikalle. Puristi siitä lopussa varmaan voittoon. Viim. 700 m 09,6. 
NORTH LEXUS: Lähti heti ajamaan 3. rataa ilman vetoapua eteenpäin. Eteni lopulta 800 juostuna kärkipaikalle asti. Avausrinki sujui vauhdilla. Sai toisella kierroksella rauhoittaa ja tuli lopun vielä erittäin hyvin, vaikka jäikin lopussa niukasti toiseksi. 
L DEES MAGGIESBEST: Jjuuttui heti kuolemanpaikalle. Pääsi 650 ennen maalia pudottamaan johtavan kantaan. Oli sieltä lopussa selvästi kärkiparille jääneenä kolmas. 
SUDBURY: Matkasi 3-4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle radalle. Seuraili lopussa tasaisesti neljänneksi. 
RASCAL ZET: Matkasi johtavan kannassa. Jäi 800 juostuna 3. sisälle. Seuraili sieltä lopussa maksimaaliseen sijoitukseen. 
M.T.LARA CROFT: Matkasi toisessa ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Pudotti loppukaarteen alussa sisäradalle ja tuli lopun aika vaisusti. 
SLIDE TO THIRD: Laukkasi lähdössä pahoin ja menetti heti pelinsä. 
REX LANE: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 750 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Taipui viimeisen takasuoran puolivälissä selvästi. Laukkasi 350 ennen maalia takajoukoissa väsyneenä pitkäksi. 
DOUBLE BOOST: Otti alun korostetun rauhallisesti ja matkasi lauman hännillä sisäradalla. Nousi 1200 ennen maalia 4. ulos. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkiin 3. radalle. Siirtyi 550 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Laukkasi 450 ennen maalia yllättäen pitkäksi. 

Lähtö  4
Väliajat: 115-140-165-120

BATTLE JACK: Matkasi toisessa ulkona. Lähti 800 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni loppukaarteen alussa kuolemanpaikalle, mistä puristi loppumetreillä vahvasti voittoon asti. Viim. 700 m 10,9. 
SAHARA PEYOTE: Lähti hyvin matkaan ja painui 200 juostuna kärkipaikalle. Luopui paikastaan toisen kaarteen alussa ja jatkoi johtavan kannassa. Sai sieltä loppusuoran alussa kärkipaikan vastustajan laukan ansiosta haltuunsa. Oli siitä loppuun asti voittotaistossa. Viim. 400 m 11,3. 
CALLELA IKAROS: Matkasi 3-4. sisällä. Sai loppukaarteen alussa taas paikan 3. sisältä. Tuli sieltä kunnolla kiritilaa saamatta hyvin maaliin asti. 
SAMURAI COMERY: Matkasi johtavan kannassa. Jäi toisen kaarteen alussa 3. sisälle. Nousi viimeisen takasuoran lopussa toiseen ulos. Oli sieltä ratkaisumetreillä tasainen neljäs. 
QVIDJA'S AAPO: Matkasi 4-3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Jäi 550 ennen maalia 3. radalle ilman vetoapua. Tuli asiallisesti sisään asti, vaikkakin paras puristus puuttui. Viim. 700 m 11,4. 
CALLELA LINCOLN: Juoksi 5. sisällä. Tuli sieltä sisäradan vetäessä mukavasti maaliin asti. 
SAHARA TRUE LIES: Juoksi 4. ulkona. Tuli sieltä asiallisesti maaliin asti. 
FERUS GALAX: Lähti rauhassa matkaan ja putosi lauman hännille sisäradalle. Tuli sieltä asiallisesti maaliin asti, vaikka ei kovassa tehtävässä riittänytkään. Viim. 800 m 11,5. 
NO VICE: Otti alun rauhassa ja juoksi 6-5. ulkona. Suoritti sieltä aivan mukavasti, mutta takaa oli vain mahdotonta nousta. 
FIRST CLASS LADY: Lähti heti ajamaan 3. rataa ilman vetoapua eteenpäin. Sai toisen kaarteen alussa kuolemanpaikan haltuunsa. Antoi siitä viimeisen takasuoran lopulla selvästi periksi ja tuli lopun vailla virtaa. 
JOSEPH BOKO: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Ajoi siinä ensimmäisellä takasuoralla eteenpäin ja painuikin toisen kaarteen alussa kärkipaikalle. Hevosen ravi heikkeni loppukaarteessa ja laukkasikin lopulta loppusuoralle tultaessa pitkäksi. 

Lähtö  5
Väliajat: 325-285-285-330

VINKSA: Laukkasi alussa pari askelta ja lähti heti ajamaan 3. rataa eteenpäin. Eteni tasaisesti ja sai toisessa kaarteessa paikan toisesta ulkoa. Jäi 900 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Painui loppukaarteen alussa kärkipaikalle, mistä piti lopussa varmaan voittoon. 
MÖKIN TÄHTI: Eteni nopeasti neljänneksi. Nousi toisen kaarteen alussa toiseen ulos. Jäi siitä 800 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Pudotti 950 ennen maalia johtavan kantaan. Nousi 350 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi, missä oli loppuun asti voittotaistossa. 
UNNAN TÄHTI: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi ensimmäisen takasuoran puolivälissä johtavan kantaan ja 800 juostuna 3. sisälle. Nousi 900 ennen maalia 3. ulos. Lähti 350 ennen maalia kiriin 3. radalle ja tuli asiallisesti maaliin asti. 
DIPOREX: Lähti keskijoukoista viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli asiallisesti maaliin asti. 
VALPPAUS: Matkasi keskijoukoissa, mistä kiri loppua aivan mukavasti ja ehti lopussa viidenneksi. 
ATO: Tyytyi keskijoukoista seurailuun. 
JOTTEI: Lähti mukavasti ja eteni nopeasti harvaan kärkiryhmään. Matkasi pitkään noin viidennellä sijalla. Seuraili lopussa maksimisijoitukseen. 
BALETIN SALAMA: Eteni taustalta vahvasti ja sai ensimmäisen takasuoran puolivälissä kuolemanpaikan haltuunsa. Painui 850 juostuna kärkipaikalle. Antoi loppukaarteen puolivälissä selvästi periksi ja tuli lopun vaisusti. 
AIKA KIHO: Pysyi taustalla koko matkan ajan. 
ROJALI: Matkasi johtavan kannassa. Painui 450 juotuna kärkipaikalle. Jäi 850 juostuna johtavan kantaan. Aloitti toisen kierroksen alkaessa matkan kohden takajoukkoja ja oli varsin vaisu. 
NOTARIK: Lähti hitaasti matkaan ja valui nopeasti taustalle, missä oli jatkossa heikko. 
KEISAR: Matkasi alun takajoukoissa sisäradalla. Nousi tasaisesti, mutta otti lopulta päätöspuolikkaan alussa pahan laukan ja menetti pelinsä. Ravissa näytti koko ajan olevan vähän sanomista. 
PASSIKUVA: Otti 200 juostuna pahan laukan ja keskeytti myöhemmin kulisseissa. 
LUPORI: Laukkaili nopeasti hylkäykseen asti. 
VANJALI: Laukkasi ensimmäisen takasuoran puolivälissä kolmannelta sijalta pitkäksi. Otti jatkossa kulisseissa asiallisesti vauhtia.
TAIGA TUULIA: Poissa.

Lähtö  6
Väliajat: 240-235-220

VIXELI: Otti alun rauhassa ja matkasi 3. sisähevosen rinnalla toisen radan vetojuhtana. Eteni siitä 600 juostuna kärkipaikalle asti. Kontrolloi siitä lähtöä varmoin ottein maaliin asti ja oli vakuuttava voittaja. 
SIPPIMIES: Laukkasi lähdössä ja jäi selvästi. Eteni vauhdilla ja sai puolikas juostuna paikan toisesta ulkoa. Pudotti viimeisen takasuoran alussa johtavan kantaan. Oli sieltä lopussa oikein hyvä toinen. Viim. 1300 m 23,1. 
PUHTI-VEIKKO: Matkasi lauman hännillä sisäradalla. Nousi loppusuoralle tultaessa kiriin 3. radalle ilman vetoapua ja puristi lopussa niukasti kolmanneksi. Viim. 700 m 22,7. 
HEPORIX: Jäi 150 juostuna johtavan kantaan. Toisen ringin alkaessa juoksupaikaksi muodostui 3. sisäpari. Jäi viimeisen takasuoran alussa 4. sisälle. Nousi 400 ennen maalia toiselle radalle ja oli loppuun asti taistossa kolmansista rahoista. 
SIRUKASSON: Matkasi lauman hännillä toisella radalla, missä ei päässyt oikein missään vaiheessa kunnolla vauhtiin. Tyytyi koko ajan seurailuun. 
ESKOLAN JYRÄYS: Matkasi 3-5. sisällä. Seuraili sieltä tasaisesti maaliin asti. 
HYVITYKSEN PYRY: Lähti hyvin matkaan ja eteni 200 juostuna kärkipaikalle. Luopui paikastaan 550 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Jäi viimeisen takasuoran alussa 3. sisälle. Taipui sieltä loppusuoralle tultaessa ja otti lopussa aivan maksimit. 
YPÄJÄ LUOTSI: Otti 200 juostuna kärjen tuntumasta pahan laukan ja menetti pelinsä. Keskeytti myöhemmin kulisseissa. 
HIIOPPI: Poissa.

Lähtö  7
Väliajat: 075-115-120

CAVALIER BRODDE: Sai 250 juostuna paikan johtavan kannasta. Jäi sinne viimeisen takasuoran alussa vaille kiritilaa. Löysi 400 ennen maalia lauman hänniltä kiritilaa. Nousi loppusuoran alussa kiriin aivan ulkoradoille. Kiri lopun täysin omaa vauhtiaan ja otti varman voiton. Viim. 400 m 09,0. 
MASSIVE CLOUT: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Sai päätöspuolikkaan alussa vapaan radan eteensä ja tuli hienosti maaliin asti. 
SPADE ACE FRIDO: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä mukavasti maaliin asti ja oli hyvä kolmas. 
WALL STREET COMERY: Peruutti 300 juostuna 5. ulos. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Oli siellä loppukaarteessa vailla kiritilaa. Tuli loppusuoran alussa hieman häirityksi ja haparoi samassa hieman. Tuli lopun vielä hyvin ja jossiteltavaa jäi. 
ROOFER: Juoksi 3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiseen ulos. Oli siellä jatkossa pitkään vailla kiritilaa. Nousi loppusuoran alussa hieman ahtaan oloisesti hetkeksi kolmannelle radalle, minkä jälkeen tuli lopun tasaisesti. 
RACEHILL VICTORY: Matkasi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Seuraili lopun tasaisesti. 
GABRIELLA SUNSIGN: Juoksi 4. sisällä. Nousi loppukaarteen alussa toiselle radalle ja seuraili lopussa maksimisijoitukseen. 
ROSE COGER: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle, missä piti tempon todella reippaana. Painui lopulta 550 ennen maalia kärkipaikalle. Taipui siitä jatkossa ymmärrettävästi selvästi. Viim. 400 m 17,8. 
AIRA CLOC: Kiihdytti heti kärkipaikalle, missä sai koko ajan kovaa painetta osakseen. Aloitti viimeisen takasuoran lopulla matkan kohden takajoukkoja ja tuli lopun varsin vaisusti. 
IMPORTANT MATTERS: Laukkasi 200 juostuna neljänneltä sijalta pitkäksi. 
NORTHERN TRICK: Matkasi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 4. radalle ilman vetoapua. Loppusuoran alussa oli hieman ahtaita tilanteita ja rengaskin taisi hajota. Laukkasi 100 ennen maalia hylkäykseen. 
SUNDSVIK CHAMSIN: Poissa.

Lähtö  8
Väliajat: 095-115-160-130

BOSSES LADY: Laukkasi lähdössä ja jäi 4. ulos. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Jäi 450 ennen maalia 3. radalle ilman vetoapua. Jyräsi uskomattoman vahvasti vielä selvään voittoon. Viim. 1900 m 12,6. 
PEANUTS: Eteni 250 juostuna kärkipaikalle, missä sai pitkään statistilta painetta osakseen. Tuli kaikesta huolimatta erittäin hyvin maaliin asti, vaikka jäikin päätössatasella toiseksi. 
SPILL THE BEANS: Juoksi 5. sisällä. Nousi puolimatkassa 5. ulos. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkiin 3. radalle. Tuli kirinsä aivan hyvin maaliin asti. 
BWT DIVINE: Matkasi alun 3. sisähevosen rinnalla periaatteessa toisessa ulkona. Sai puolimatkassa kunnolla paikan toisesta ulkoa. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Sai hieman myöhemmin kuolemanpaikan haltuunsa. Tuli siitä aivan juosten maaliin asti, vaikka päätössatasella matka painoikin. 
DOUBLE REVENGE: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Pudotti viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle ja seuraili lopun tasaisesti. 
DAZE: Luopui kärkipaikastaan 150 juostuna. Taipui johtavan kannasta selvästi loppusuoralle tultaessa ja otti maksimit. 
QUEEN ADELE: Otti alun rauhassa ja matkasi 6-5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle radalle, mutta oli vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan kunnolla 350 ennen maalia, minkä jälkeen tuli lopun vailla suurempaa loistoa. 
PEARL ON STAGE: Juoksi 3. sisällä, mistä ei vain riittänyt lopussa lainkaan. 
ARCTIC ISLAND: Oli 4. sisältä rehellisen riittämätön. 
BEAN DEAD CERT: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle, missä kävi turhan lämpöisenä ja tahti pysyi tasaisen kovana. Paineet vähenivät viimeisen takasuoran puolivälissä ja loppumatka oli tahmeaa taivallusta. Viim. 400 m 24,8. 

Lähtö  9
Väliajat: 225-235-275-275

POIKOLAN NEITO: Juoksi 3. sisällä. Nousi 1050 ennen maalia toiseen ulos. Jäi siitä 300 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Puristi päätössatasella varmaan voittoon. 
HETVIINA: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle, missä piti tempon tasaisen reippaana. Painui päätöspuolikkaan alussa kärkipaikalle ja tuli vahvasti maaliin asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi. 
MARMARDU: Nousi 4. sisältä kierros juostuna 4. ulos. Lähti 1200 ennen maalia selkään 3. radalle. Jäi päätösringin alkaessa 3. radalle ilman vetoapua. Eteni viimeisen takasuoran lopussa kuolemanpaikalle. Pudotti 350 ennen maalia johtavan kantaan. Tuli lopun asiallisesti. 
TUTUN IMPI: Matkasi lauman hännillä toisella radalla. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkiin 3. radalle. Tuli aivan juosten maaliin asti. Viim. 1000 m 26,4. 
VIESKERIN VIRVA: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä 1100 ennen maalia selkiin 3. radalle. Jäi loppukaarteen alussa 3. radalle ilman vetoapua. Tuli aivan juosten maaliin asti. 
HUIMARIINA: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Otti 550 juostuna 3. radalla laukan ja menetti selvästi asemiaan. Juoksi jatkossa 6. ulkona. Lähti 1200 ennen maalia selkiin 3. radalle. Siirtyi viimeisen takasuoran alussa kiriin 4. radalle ilman vetoapua. Tuli pitkän kirinsä aivan hyvin maaliin asti. 
NAPUTUS: Juoksi 3. ulkona. Lähti 1250 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Otti kierros ennen maalia laukan, mistä selvittyään puristi päätösringin mukavasti 4. rataa pitkin. 
JULIANNE DAHLIA: Peruutti ensimmäisen kaarteen lopulla taustalle toiselle radalle. Oli sieltä kirivaiheessa lähinnä tasainen. 
ANNIN VAPPU: Seuraili taustalta sisäradalta vailla suurempaa virtaa ja otti aivan maksimit. 
JULIETTE LAX: Lähti hyvin ja eteni nopeasti kärkipaikalle. Sai siinä alussa pientä painetta osakseen. Toisella ringillä vauhti tasaantui. Viimeisen takasuoran lopulla menovesi ehtyi ja loppu oli melkoisen tahmeaa. 
EICKU: Matkasi johtavan kannassa. Taipui sieltä selvästi päätösringin alussa ja oli jatkossa oikein vaisu. 
TÄHTITUULA: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Pudotti päätösringin alkaessa johtavan kantaan. Taipui sieltä viimeisen takasuoran alussa selvästi ja laukkasi loppukaarteen alussa lyötynä pitkäksi.