Kultajousi Suuri Suomalainen Derby -karsinnat

26.08.2020 18:00

Kultajousi Suuri Suomalainen Derby -karsinnat

Keskiviikko 26.8. ei ole mikään tavallinen ravi-ilta, vaan Vermo Areena tarjoilee täysiverisen jännitysnäytelmän. Tästä illasta unelmoidaan, tänne tähdätään, tätä odotetaan. Tänä elokuisena keskiviikkona on paljon pelissä.

Suomessa syntyy keskimäärin reilu tuhat lämminveristä ravihevosta joka vuosi. Kaikilla niillä on vain yksi mahdollisuus voittaa Suuri Suomalainen Derby, joka täyttää nyt jo 50 vuotta. Suuri Suomalainen Derby on nelivuotiaiden Suomessa syntyneiden lämminveristen tärkein kilpailu, jonka yksi hevonen voi voittaa vain kerran. Kyseessä on myös tärkein kasvattajakisa ja Suomen suuripalkintoisin ravikilpailu, sillä finaalin ykköspalkinto on peräti 150 000 euroa. Finaaliin etenee 12 parasta, mutta ensin on karsintojen aika.

Tämän keskiviikon kruununjalokivi ja kuuma peruna ovatkin Derby-karsinnat, jotka ajetaan lähtöinä 4-9. Jokaisesta kaksi parasta etenee lauantaina 5.9. juostavaan finaaliin. Mukana nähdään mm. neljän Raviliiga-joukkueen hevoset: HIFK:n supertähti Mascate Match, Tapparan joukkueen Marschall Match, Jukureiden tamma Tingaling sekä Pelicansin kovakuntoinen Piece Of Glory.

Illan kaksi ensimmäistä lähtöä ovat puolestaan Arvid Åvallin Tammaderbyn karsintoja. Niistä molemmista kuusi parasta etenee finaaliin, joka ravataan myös lauantaina 5.9.

Näissä raveissa riittää erityisen paljon jännitettävää alusta loppuun. Huippuiltaa voi seurata mm. katsomoravintola Ravillassa (ks. menu ohessa), katsomorakennuksen Street Bar Voltissa tai ulkoterasseilla. Vermo Areenan laajoissa ulkotiloissa pystyy seuraamaan turvallisten eläinten kisoja turvallisesti etäisyyksistä huolehtien.

Lue myös Viisi vinkkiä iltaan tästä linkistä!

Ravillan menu ke 26.8.

Vermon Kalapöytä 20 €
Rapeaa salaattia & yrttivinegretteä (V,M,G)
Caesarsalaattia & leipäkrutonkeja (L)
Marinoitua punasipulia & pikkelöityä kurkkua (L, G, M)
Savulohta & kapris-perunasalaattia (M,G)
Kolmen sillin valikoima (M,G)
Mätimoussea & graavilohta (L,G)
Marinoitua savusärkeä & savumuikkua (L,G)
Tuna Röra (L,G)
Perunaa & tilliä (L,G)
Leipälajitelma (L)

Jokirapucaesar 14,50 €
Jokirapuja, romainesalaattia, caesarkastiketta ja leipäkrutonkeja (L)

Kana-vuohenjuustopasta 15 €
Pariloitua kananrintaa, tomaatti-vuohenjuustokastiketta, pennepastaa, pecorinoa ja leipää (VL)

Vermo Burger 15 €
Pekoniburger - rotukarjan jauhelihapihvi 160 g, cheddarjuustoa ja pekonia (L)
tai
Vegeburger – punajuuripihvi ja vuohenjuustoa (VL)

Pariloitua lohta ja kantarellia (L) 24 €

Vermon Letut 8 €
Paistettuja lettuja, vaniljajäätelöä ja tuoreita marjoja (L)

Oikeus muutoksiin pidätetään.


Pääsyliput raveihin ennakkoon Vermo Shopista

Vermo Areenalla ravataan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin ja katsomoalueelle otetaan rajoitetusti yleisöä*. Yleisö- ja tallialueen välillä ei ole kulkua. Pääsyliput kannattaa ostaa ennakkoon verkkokaupasta, johon pääset sivun oikean reunan Vermo Shop -painikkeesta. Myös portilla myydään lippuja. Nyt myynnissä on lisäksi autokatsomolippu, jolla pääsee kätevästi autolla etusuoran alussa sijaitsevaan autokatsomoon. Tällöin kaikkien autossa olevien henkilöiden tulee lisäksi ostaa erikseen pääsylippu. Ravit kuuluvat myös suorana radiosta 87,6 MHz Vermon alueella. Yleisön sisäänkäynti toistaiseksi vain Valjakkotien puolelta pääovista tai niiden vasemmalla puolella olevasta portista (talliportilla ei lipunmyyntiä). Huom. tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta.

Keskiviikkoravien 26.8. pääsylippu

Vermon Areenan keskiviikkoravit 26.8. klo 18-22 (ovet klo 16). Huippuraviurheilun lisäksi tarjolla turvavälit huomioiden yhdessäoloa, elämyksiä ja laadukkaat ravintolapalvelumme. Myös lapsille on mukavaa tekemistä esim. keppariareenalla. Poikkeusolojen aikana myös lapset alle 18-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen. Myös portilla myydään lippuja, suosittelemme ostamaan liput ennakkoon jonojen välttämiseksi ja turvavälien toteutumiseksi. Oikeus alennukseen osoitettava pyydettäessä.

  • Hinta 10 €/aikuinen - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Alennusryhmät 5 € (eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset alle 18-v.) - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Autokatsomolippu 5 €/auto - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Vermon kausikortilla vapaa sisäänpääsy (loppuvuoden kausikortti myynnissä hintaan 44/33 € - osta Vermo Shopista >>)
  • Ke 26.8. Raviliiga-Travliga HIFK:n, Raviliiga Jukureiden, Raviliiga Pelicansin, Raviliiga Tapparan ja Raviliiga HPK:n jäsenkorteilla vapaa sisäänpääsy (1 hlö/kortti)
  • Hippoksen kausikortti, SHKL:n jäsenkortti, Vermo Areenan staff-kortti ja vapaalippu EIVÄT OLE VOIMASSA
  • Vermo Shopissa maksuvälineenä käy yleisten maksutapojen lisäksi myös Smartum saldo ja Eazybreak.
  • Vermossa maksu käteisellä / pankkikortilla. Vermossa pääsyliput voi maksaa myös Edenredin tai Smartumin virikesetelillä / saldolla.

*Järjestäjä pidättää oikeuden jakaa yleisön tarvittaessa erillisiin sektoreihin ja rajoittaa kulkua sektoreiden välillä voimassa olevien yleisörajoitusten puitteissa.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

26.8.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO65-VARMAVALINNAT

Tämän viikon Toto65-kierros koostuu kokonaisuudessaan Suuren Suomalaisen Derbyn karsintalähdöistä, joista jokaisesta kaksi parasta pääsee suureen finaaliin. Kaksi läpivarmaa löytyy kohteista helposti. Toisen kohteen 1 MASCATE MATCH on koko kilpailun suurin ennakkosuosikki, ja erittäin sopivassa karsintaerässä kaikki muu kuin Pekka Korven suojatin hallittu keulavoitto olisivat yllättäviä vaihtoehtoja. Varmistaminen ei käynyt kyllä mielessäkään. Myös neljännen kohteen 4 SAMVAIS kohdalla kaikki muu kuin voitto tulisi sopivassa tehtävässä pettymyksenä. Samvais on kilpaillut tänä vuonna yhtä starttia lukuun ottamatta Ruotsin puolella. Toistaiseksi kauden ainoa Suomen kilpailu tapahtui Lahdessa 5. päivä heinäkuuta, jolloin Tuomas Korvenojan suojatti kiri Suur-Hollola-ajon Nelivuotispokaalissa 5. ulkoa näyttävästi kakkoseksi vain Always Readylle häviten. Vire on säilynyt senkin jälkeen, sillä Solvallan viimekertainen kakkossija kovalla ajalla tuli koko viimeinen kierros 2. rataa ilman selkää taivaltaen. Samvais ei ole mikään starttiraketti, ja käytännössä ainoa skenaario, millä ori voisi tämän lähdön normaalina hävitä, on se, että oriilla lähdettäisiin hakemaan tosissaan johtopaikkaa, mutta jollakin kanssakilpailijoista urheiltaisiin sitä vastaan. Tässä tapauksessa keulahevonenkin kuitenkin pilaisi pelinsä. Pienessä systeemissä kolmantena tukipilarina toimii viidennen kohteen 8 BWT ECHO, joka on kasiradaltakin todennäköinen keulahevonen. BWT Echo sijoittui viime vuonna Kriteriumissa karsintavoittajana kolmanneksi, joten matkan sopivuudesta on näyttöä.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 7,5,1,2,3,6 + 8,4
T65-2: 1 (7,2)
T65-3: 5,3 + 7,6,1 (4,8)
T65-4: 4 (2,7)
T65-5: 8 + 7,5,1,4 (2,6)
T65-6: 8,9,7 + 1,6,5,2 (4)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 3,60 euroa.
Suuri systeemi 1400 riviä, hinta 140 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 9-8 B) 5-6-1-4-2 C) 7-3
DOUBLE REVENGE – SMILEY MATCH – ARCTIC ELSA – EVEN SMALLER PLUM

Keskiviikkoilta alkaa kahdella Arvid Åvallin Tammaderbyn karsintalähdöllä, joista molemmista kuusi parasta pääsee loppukilpailuun. Avauskohteessa suosikkikaksikko erottuu selvästi, mutta molemmat on arvottu huonoille lähtöpaikoille, joten haastajillakin on mahdollisuutensa. 9 DOUBLE REVENGE haki välillä itseään, ja laukkojakin tuli paljon. Kolmen viime kilpailun perusteella tyyli on kuitenkin taas löytynyt. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava on pystynyt täysipainoisiin suorituksiin johtavan rinnaltakin. Forssan tyylipuhdas voitto tuli kyseiseltä juoksupaikalta, ja viimeksi Vermossa Double Revenge kiertyi 4. ulkoa johtavan rinnalle kierros juostuna ja taisteli siitä keulasta voittaneen Poetry In Motionin jälkeen vahvasti kakkoseksi. Haavereitta menestyskulku saa jatkoa. 8 SMILEY MATCH ei ollut viimeksi Oulussa aivan niin loistava kuin edellisiin kilpailuihinsa, mutta nyt kengät on taas tarkoitus riisua, mikä terävöittää menoa. Tähän lähtöön on varmasti muutenkin panostettu selvästi viimekertaista enemmän. Kaustisen Isla-ajossa Smiley Match hävisi 4. ulkoa vain hurjalle kaksikolle Staro Miami ja Peanuts. Double Revenge päässee alussa takarivistä huolimatta Smiley Matchin etupuolelle, ja tällä psyykillä Smiley Match jää rankingissa kakkoseksi. 5 ARCTIC ELSA omaa kovan rutiinin näihin ikäluokkansa tammalähtöihin. 6 EVEN SMALLER PLUM riitti Riihimäellä 3. sisältä kolmanneksi. Totosija on hyvinkin mahdollinen, mutta voitto edellyttää suosikkien onnistuessa kauden selvästi parasta suoritusta. 1 PEARL ON STAGE on parhaimmillaan säästöreissun jälkeen, joten lähtöasetelmat suosivat. 4 CROSSFIRE ANNIE on voittanut lähtöjä kovalla prosentilla, mutta voitot ovat tulleet selvästi tätä helpommista lähdöistä.

Lähtö 2.

RANKING
A) 9 B) 6-1-4-3-8-2 C) 7-5
PEANUTS – BWT DIVINE – SWEET CAROLINA – SPILL THE BEANS

Toisesta Tammaderbyn karsintalähdöstä löytyy koko kilpailun suurin ennakkosuosikki. 9 PEANUTS on jo kohonnut aivan maamme eturivin tammojen joukkoon, ja normaalina se ei ole haavereitta ikätoveriensa kukistettavissa sen enempää tässä karsintalähdössä kuin sitten finaalissakaan. Kyseessä on monipuolinen hevonen, ja takarivin lähtöpaikan pitäisi olla vain hidaste matkalla kohti karsintavoittoa. Huipputamman tämä kausi on tuonut toistaiseksi viidestä kilpailusta kolme voittoa, yhden kakkossijan ja yhden kolmossijan. 6 BWT DIVINE on selkeä kakkosrankkaus. Kahden viime startin suoritukset ovat olleet kovasti nousujohteisia. Ensiksi Vermossa BWT Divine tuli passiivisella taktiikalla joukon hännillä voimissaan maaliin. Myös viimeksi Forssassa BWT Divinelle jäi Tammavaltikan katsastuksessa jossiteltavaa 3. sisältä. Eiköhän nousuvire jatku edelleen. Tässä lähdössä taktiikkakin lienee aggressiivinen, ja BWT Divinella on hyvät mahdollisuudet edetä nopeasti johtopaikalle. 1 SWEET CAROLINA on parhaimmillaan sisäratajuoksulla kärjen takaa, joten lähtöpaikka on optimaalinen. 4 SPILL THE BEANS kilpailee kelpo vireessä, vaikka kovista lähdöistä ei totosijoja ole tullutkaan. Finaalista ulos jääminen laskettaisiin pettymykseksi. 3 DAUNTLESS GIRL menetti viimeksi Lahdessa pelinsä sammuvan takana. Vauhdikas avaaja voi päästä hyviin asemiin, jolloin finaalipaikkaan on hyvät mahdollisuudet. 8 STONECAPES RESPECT kohdalla lähtöpaikka laskee selvästi osakkeita.

Lähtö 3.

RANKING
A) 5 B) 3-4-6-1-2
TÄHEN TOIVOMUS – JOSVEIS – SHEIKKI – A.T. VEETI

Kylmäveristen Isokenkä on kerännyt viivalle valitettavasti vain kuusi hevosta. Ylivoimaiseksi ennakkosuosikiksi kohoaa viime vuoden ravikuningas ja tämän vuoden Seinäjoen kuninkuuskisassa Evartin jälkeen hienosti kakkoseksi sijoittunut 5 TÄHEN TOIVOMUS. Urallaan hurjasti jo yli 500 000 euroa tienannut ori on tähän porukkaan niin kova tekijä, että olisi johtavan rinnaltakin lähdön suurin voittajasuosikki. Keulapaikka olisi toki mieluisin vaihtoehto. 3 JOSVEIS nappasi Ylivieskan Ruunaruhtinas-lähdöistä sijat kaksi ja kolme. Suoritukset olivat hyviä, mutta aivan huippuiskussa Vieskerin poika ei silti ole. Saa siten nähdä, yrittääkö Santtu Raitala ajaa Tähen Toivomusta vastaan keulasta vai haluaako hän suosiolla suosikin selkään. 4 SHEIKKI suoritti kuninkuuskisassa nousujohteisesti ja sijoittui lopulta kokonaiskilpailussa neljänneksi. Sheikki ei ehdi alussa nopeimpien matkaan, joten pieni lähtö on sille iso etu. Suosikkikaksikon onnistuessa niiden kukistaminen edellyttää kuitenkin jonkinlaista venymistä. Ainakaan Tähen Toivomuksen kukistamisen ei pitäisi onnistua millään. 6 A.T. VEETI sijoittui Seinäjoen kuninkuuskisassa kuudenneksi. Tällä kertaa juoksupaikka voi hyvinkin olla 2. radalla ilman vetoapua. 1 VAPPUÄIJÄ tekee kovaa nousua avoimelle tasolle. Haavereitta ori voi hyvinkin olla mukana ensi vuoden kuninkuuskisassa. 2 SJÖ VINN jää näin kovassa lähdössä selkeästi haastajan rooliin.

Lähtö 4. | Toto65-1

RANKING
A) 7-5-1-2-3-6 B) 8-4
MORRIS – AMERICAN HERO – RIVER KING – SHE RAINS

Toto65-kierros koostuu tällä kertaa kokonaisuudessaan kuudesta Suuren Suomalaisen Derbyn karsintalähdöstä, mistä jokaisesta kaksi parasta pääsee finaaliin. Heti ensimmäinen kohde on Derbykarsinnoista selvästi tasaisin. Ykkössuosikin nimeäminen on todella hankalaa, eikä mukana ole edes voitostakaan puhuttaessa yhtään statistia. A-ryhmään nostetaan lopulta peräti kuusi hevosta, ja myös B-ryhmään jäävällä kaksikolla on siis realistiset menestymismahdollisuudet. Niukaksi ykkösrankkaukseksi kohoaa 7 MORRIS. Se piti viimeksi Derby-kenraalissa American Heron ja kumppanit takanaan edettyään johtopaikalle runsaat 2000 jäljellä. Tätä edeltänyt ykkössija tuli Derby-sarjasta SE-ajalla 2. ulkoa. Kesäkuun 4-vuotislähdössä edellä maaliin saapui ainoastaan Always Ready. Morris ei ole muutenkaan nopea avaaja, joten lähtöpaikka ei ole kovinkaan iso miinus. Mikäli keulapaikasta ei päästäisi heti sopuun, pelaisi se palloja Morriksen pussiin. Keulapaikalle mielinevät sekä 5 AMERICAN HERO että 1 RIVER KING. American Herolla tyydyttiin viimeksi lopulta Morriksen selkään, mutta tällä kertaa keulataktiikka lienee ykkösvaihtoehto. Viime vuoden Kymenlaakso-ajon kakkonen jatkanee edelleen nousuvireessä. River Kingin kohdalla juoksut eivät ole menneet viimeisen päälle nappiin. Ruuna on ollut koko ajan hyvä. Ykkösradan lähtöpaikka ja Iikka Nurmonen ohjissa on mielenkiintoinen yhdistelmä. 2 SHE RAINS pystyisi avaamaan tosi lujaa, mutta saa nähdä, pudottaako Jukka Torvinen heti River Kingin selkään. She Rains hävisi Turun Kasvattajakruunu-alkuerässä vain Mascate Matchille. 3 FIRST CLASS LADY on mennyt uransa alusta alkaen hyvin ja on yksi monesta kovasta voitontavoittelijasta. 6 RASKOLNIKOV FRIDO on viime vuoden Kriterium-voittaja.  Tämän hetken iskukyky on kuitenkin arvoitus. Myös 8 GALWAY GIRL ja 4 SILENOS CLEARSKY voivat heittää oman lusikkansa soppaan.

Lähtö 5. | Toto65-2

RANKING
A) 1 B) 7-2-3-8-6-4-9
MASCATE MATCH – MIGHT BE ROMEO – BATTLE JACK – EXIT FASTBACK

Toisesta Toto65-kohteesta löytyy karsintojen ilman muuta todennäköisin voittaja. Kaikki muu kuin 1 MASCATE MATCH keulavoitto tulisi melkoisena yllätyksenä. HIFK:n raviliigahevonen on jatkanut läpi kauden ilmiömäistä menoaan, eikä tammasta löydy käytännössä minkäänlaisia heikkouksia. Pekka Korven suojatin voittosumma lähestyy kovaa vauhtia hurjaa 500 000 euron haamurajaa. Kakkossijasta voi sen sijaan tulla kova taistelu. Tässä taistelussa esiin nousee neljä nimeä. 7 MIGHT BE ROMEO on voittanut tämän kauden yhdestätoista startista peräti seitsemän. Suosikin takaa 2. sisältä kakkossijaa olisi voinut pitää jopa kokolailla varmana, mutta seiskaradalta on kyllä juoksunkulun suhteen selkeitä riskitekijöitä. 2 BATTLE JACK kiri Turun Kasvattajakruunu-alkuerässä joukon hänniltä lupaavasti kolmanneksi. Tuntuisi, että huippukunto on löytymässä juuri oikeaan aikaan. Keskipitkä matkakin suosii. Battle Jackin heikkoutena on hidas lähtönopeus, minkä vuoksi se joutunee Mascate Matchin vetämässä lähdössä haalarihommiin. 3 EXIT FASTBACK ailahtelee hieman, mutta se voi päästä haluttuun unelmapaikkaan Mascate Matchin takana 2. sisällä, ja hyvän päivän sattuessa kakkossija olisi sieltä vahvasti haarukassa. Myös Ruotsista saapuva 8 READY TROPHY lähtee jahtaamaan tosissaan finaalipaikkaa. Ready Cashin poika ei ole vielä kertaakaan jäänyt ulos totosta. Kasiradan lähtöpaikka laskee kuitenkin osakkeita.

Lähtö 6. | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 5-3 B) 7-6-1-4-8-2-9
MAIN STAGE – SKYFALL SHINE – Q-REX OAK – EL HIGHWAY

Kolmas Derbyn karsintalähtö käynnistää samalla Toto4-pelin. A-ryhmään erottuu kaksikko 5 MAIN STAGE ja 3 SKYFALL SHINE. Santtu Raitala tuntee kummankin suosikin vahvuudet ja heikkoudet, joten on mielenkiintoista nähdä, minkälaisiin taktisiin ratkaisuihin hän Main Stagen ohjissa päätyy. Kumpikaan ei ole varsinainen starttiraketti, mutta silti on erittäin todennäköistä, että jompikumpi suosikeista etenee tässä lopulta johtopaikalle. Lähtökohtainen ajatus on, että Main Stage juoksisi keulassa. Antti Ojanperän valmennettava on noussut oivaan vireeseen. Mainittakoon, että Main Stage kukisti Skyfall Shinen näiden edellisissä kohtaamisissa niin Seinäjoella kuin Mikkelissäkin. Mikkelissä Skyfall Shine tosin laukkasi. Skyfall Shine voitti viimeksi Forssassa Pilvenmäki Specialin karsintalähdön 2. radalta ilman selkää. Pilvenmäki Specialin finaali ajetaan heti lauantaina, mutta tuskinpa se tulee tämän lähdön taktiikassa näkymään. Tämän lähdön voitosta kun saa kutakuinkin samat rahat kuin Pilvenmäki Specialinkin voitosta, ja lähdön karsintavoitto avaisi sitten realistiset mahdollisuudet saada Derbystä vieläkin isompaa rahaa. 7 Q-REX OAK on tasaisen varma suorittaja. Osakkeet nousisivat tuntuvasti, mikäli matkalla pidettäisiin reipasta tempoa. 6 EL HIGHWAY on vielä raakile näihin lähtöihin. Hevosessa on kuitenkin niin paljon potentiaalia, ettei edes finaalipaikka tulisi yllätyksenä. Ainakin odotuksissa on nyt uran toistaiseksi paras suoritus. 1 BRAVE DAME VIVIAN ei pysty hyödyntämään lähtöpaikkaansa, mutta kyseessä on vauhtikestävä tamma. Mainittakoon, että 8 ARCTIC EMMA täräyttää kuskin halutessa kasiradaltakin johtopaikalle, mutta tuskinpa tammalla tätä matkaa tullaan kuitenkaan keulapaikalta ajamaan.

Lähtö 7. | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 4 B) 2-7-3-8 C) 6-1-9-5
SAMVAIS – SAMURAI COMERY – SAHARA PEYOTE – COMWAY COTTER

Neljäs karsintalähtö on samalla illan ensimmäinen troikkalähtö ja siitä löytyy Toto65-vihjesysteemien toinen läpivarma. 4 SAMVAIS on päässyt niin sopivaan karsintaerään, että voiton on pakko olla lähellä. Samvais on kilpaillut tänä vuonna yhtä starttia lukuun ottamatta Ruotsin puolella. Toistaiseksi kauden ainoa Suomen kilpailu tapahtui Lahdessa 5. päivä heinäkuuta, jolloin Tuomas Korvenojan suojatti kiri Suur-Hollola-ajon Nelivuotispokaalissa 5. ulkoa näyttävästi kakkoseksi vain Always Readylle häviten. Vire on säilynyt senkin jälkeen, sillä Solvallan viimekertainen kakkossija kovalla ajalla tuli koko viimeinen kierros 2. rataa ilman selkää taivaltaen. Samvais ei ole mikään starttiraketti, ja käytännössä ainoa skenaario, millä ori voisi tämän lähdön normaalina hävitä, on se, että oriilla lähdettäisiin hakemaan tosissaan johtopaikkaa, mutta jollakin kanssakilpailijoista urheiltaisiin sitä vastaan. Tässä tapauksessa keulahevonenkin kuitenkin pilaisi pelinsä. 2 SAMURAI COMERY on ollut tämän kauden starteissaan sellainen ”viittä vaille”. Mikäli Heikki Korhosen kunnonajoitus on jälleen kerran osunut nappiin, on Jukka Torvisen ajokilla mainiolta lähtöpaikalta hyvät finaalisaumat. Samurai Comery oli viime vuonna mukana Kriteriumin finaalissakin. 7 SAHARA PEYOTE on voittosummansa puolesta tässä lähdössä omissa sfääreissään. Viimekertaisen Derby-kenraalin perusteella virekin on löytynyt oikeaan aikaan, sillä ruuna seuraili 3. sisältä Morriksen ja American Heron vanavedessä oikein positiivisesti kolmanneksi. 3 COMWAY COTTER kuuluu edellä mainitun kaksikon kanssa samaan ryhmään. Vaikka Comway Cotter jäi lauantaina Jyväskylässä Cartivet Meetingin finaalissa tänä vuonna ensimmäistä kertaa ulos totosta, ei suoritus johtavan rinnalta ollut missään tapauksessa aiempaa huonompi. 8 BASTIAN tuikkasi viimeksi Vermossa 4. sisältä sen verran positiivisesti, että sekin omaa realistiset totosaumat. Oikein täydellisellä nappionnistumisella ruunalla on saumaa finaaliinkin. 

Lähtö 8. | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8 B) 7-5-1-4-2-6 C) 9-3
BWT ECHO – CALLELA IKAROS – QUICKATORE – CHAPITRE UN

Viidennessä karsintalähdössä 8 BWT ECHO on kasiradaltakin todennäköinen keulahevonen, ja tällä psyykillä se on myös lähdön ainoa A-hevonen. Katja Melkon valmennettava voitti viimeksi Vieremällä Einari Vidgrenin Muistoajon johtopaikalta hallitusti ennen myöhään tilaa saanutta Main Stagea. Keskipitkä matkakin sopii, onhan kyseessä Kriteriumin karsintavoittaja sekä finaalin kolmonen. Kriteriumissa laukanneena neljänneksi sijoittunut 7 CALLELA IKAROS hakee tiukasti paikkaa myös Derbyn finaalista, kunhan vain juoksu seiskaradalta onnistuu. Jere Taulion valmennettava kiri Vieremällä Einari Vidgrenin Muistoajossa joukon hänniltä mukavasti neljänneksi. Vermon Derby-kenraalissa Callela Ikaros nousi 4. sisältä 2. radalle ilman selkää 1600 jäljellä. Ruuna kesti täysin kunniakkaasti, vaikka sisäradan vetämässä lähdössä viidenneksi jäikin. 5 QUICKATORE majaili samassa lähdössä koko ajan hännillä. Ori tuli kuitenkin juosten maaliin asti, ja kyseisen startin tarkoituksena oli jo lähtökohtaisestikin palvella tätä starttia. Kun vielä Ari Moilanen nousee vahvistuksena ohjiin, nähtäneen nyt ihan erilainen suoritus kuin viimeksi. 1 CHAPITRE UN jäi äärimmäisen niukasti ulos Pilvenmäki Specialin finaalista. Ruuna ei pysty hyödyntämään täysipainoisesti ykkösradan lähtöpaikkaansa, mutta vastaavasti keskipitkä matka on plussaa. 4 STONECAPES SETH on suorittanut tänä vuonna pahoin alle kykyjensä. Esillä olleiden treenitietojen perusteella nyt luvassa voi kuitenkin olla parempaa. Stonecapes Seth voi ravilla juosta BWT Echon takana 2. sisällä, ja siltä juoksupaikalta ori olisi kykyjensä puolesta realistinen menestyjä. Myös tammat 2 BELIEVE YOUR DREAM ja 6 SAHARA TRUE LIES omaavat pienet finaalisaumat, mutta kyllä finaalipaikka silti tulisi yllätyksenä.

Lähtö 9. | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 8-9-7 B) 1-6-5-2 C) 4
ALWAYS READY – MARSCHALL MATCH – PIECE OF GLORY – ILOS SILMARILLION

Viimeisessä Derbyn karsintalähdössä 8 ALWAYS READY on todella kiinnostava tapaus. Käytännössä ori ehti jo nousta Mascate Matchin ykköshaastajaksi. Viime aikoina on kuitenkin tapahtunut. Ensiksi ori hävisi suursuosikkina Morrikselle, toki juoksupaikka oli johtavan rinnalla ja Morris sai nappireissun. Startin jälkeen Always Ready osoittautui kuitenkin sairaaksi, ja niinpä Ready Cashin poika tulee tähän karsintalähtöön kuukauden sairaustauolta. Se ei missään nimessä ole optimaalinen lähtöasetelma hyvätasoiseen karsintalähtöön. Kaiken lisäksi valmentaja on vaihtunut tauon aikana Tuomas Korvenojasta Hannu Laakkoseen. Sinänsä valmentajan vaihdoksella ei toki pitäisi olla merkitystä, sillä molemmat ovat huipputaitavia valmentajia, mutta joka tapauksessa tällainenkin muutos on tapahtunut. Always Ready nostetaan rankingin ykköseksi, mutta suoraan sairaustauolta siihen ei uskalla luottaa ihan varauksetta. Erityisesti 9 MARSCHALL MATCH on kova vastustaja. Ruuna voitti vakuuttavasti Antti Teivaisen ajaman Turun Kasvattajakruunu-alkuerän, ja Teivainen kohoaa nytkin Raviliiga Tapparan silmäterän ohjiin. Ei Marschall Matchin viime suoritustakaan voi millään lailla moittia, sillä Tuija Irrin valmennettava oli sisäradan vetämässä Derby-kenraalissa paras ulkokautta kirineistä. Raviliiga Pelicansin 7 PIECE OF GLORY on sekin esiintynyt viime aikoina edukseen. Tamman lähtönopeuden pitäisi riittää johtopaikan ottamiseen. Hieman kuitenkin huolettaa, mikäli taistelu lopussa menee oikein tiukaksi Always Readyn ja/tai Marschall Matchin kanssa, että tällaisissa väännöissä tammahevonen on näissä Derby-karkeloissa useammin häviävä kuin voittava osapuoli. 1 ILOS SILMARILLION voitti lauantaina 10 000 euron arvoisen Cartivet Meetingin finaalin johtavan takaa uudella ennätystuloksellaan. Ori lähtee haastamaan loistopaikaltaan kivikovia suosikkeja. Myös 6 QUICK DIABLO, 5 CANKUS XPORT sekä 2 SHINING ARMOR mahdutetaan mukaan revitykseen.

Lähtö 10.

RANKING
A) 5-3 B) 6-1-2-8-4-9-11 C) 7-10
CONSALVO – STARDUST COMERY – ARTFUL DEIMOS – FANDANGO BRICK

Raviherkkua riittää vielä Derbyn karsintalähtöjen jälkeenkin. Illan kymmenennessä lähdössä toisistaan mittaa ottaa kaksi voittokonetta; 3-vuotias 5 CONSALVO on voittanut uransa kaikki kolme kilpailua ja 4-vuotias 3 STARDUST COMERY on voittanut jo peräti viisi lähtöä putkeen. Consalvo oli vielä uran avausvoitossaan Turussa hieman epävarman oloinen, ja ennen lähtöä ori laukkailikin. Sen jälkeen meno on kuitenkin ollut oikein jykevää. Viimeksi Vermossa Consalvo hallitsi johtopaikalta täysin tyylipuhtaasti, ja varaa jäi kyllä paljon. Stardust Comery taas on vaikuttanut aika luonteikkaalta tapaukselta. Harri Koivunen on kuitenkin onnistunut suojatillaan kilpailutilanteessa mainiosti, mikä varmasti on ohjannut luonteikkaan ruunan oikeille raiteille. Tällaisen hevosen kohdalla uran ensimmäiset kilpailut ovat jatkoa ajatellen äärimmäisen tärkeitä. Nyt on sitten Olli Koivusen vuoro yrittää jatkaa voittoputkea. Helppoa se ei tule olemaan, sillä aiemmin vastassa ei ole ollut Consalvon kaltaista lahjakkuutta. Muutenkin lähdössä riittää tasoa. 6 ARTFUL DEIMOS on kilpaillut viime aikoina kivikovissa 3-vuotislähdöissä. Kyseessä on oikein hyvä 3-vuotias, vaikkei voittosumma ole vielä edes viittätuhatta euroa. Lähtönopeuttakin löytyy. 1 FANDANGO BRICK suorittaa Suomen debyyttinsä Santtu Raitalan ajamana, mikä lisää mielenkiintoa entisestään. 2 ADANNA, 8 MR BIG MONEY ja 4 MR HANKY-PANKY ovat nekin kovakuntoisia hevosia, jotka onnistuessaan ovat tässä laatulähdössä täysin mahdollisia totohevosia.  

Lähtö 11.

RANKING
A) 9-14-13-8 B) 2-12-6-11-4-7-3-1 C) 10-5
FLEXIBLE JOURNEY – TATTOO AVENGER – BORGMESTER – PETERSIN

Illan päätöslähdössä jokaisella A-ryhmäläisellä on haussaan vasta kauden avausvoitto. Itse asiassa neljästä A-hevosesta kolmella ei ole vielä tänä vuonna edes yhtään totosijaa. Jokaisen kohdalla vire on kuitenkin sellainen, että nyt olisi oiva paikka kaunistella tilastoja. 9 FLEXIBLE JOURNEY on kirinyt viime starteissaan takapareista sen verran mallikkaasti, että ruuna ansaitsisi joskus voitonkin. Ari Moilanen nousee tällä kertaa vahvistuksena Juha Utalan valmennettavan ohjiin. 14 TATTOO AVENGER ei ole vielä tänä vuonna Matias Salon käsistä onnistunut, mutta viimekertainen loppukiri kertoi suunnan olevan taas vahvasti oikea. Nyt voi jo hyvinkin tulla onnistuminen. 13 BORGMESTER on sekin merkittävästi tauluaan parempi hevonen. Ruunalla on kuitenkin omat ongelmansa, eikä menestyskulku ole koskaan ollut jatkuvaa. Kunto on arkisesta tulosrivistöstä huolimatta kohdallaan. Borgmester kiri viime Vermon startissaan 4. sisältä tilaa saatuaan loppusuoraa mallikkaasti, vaikka joutuikin tyytymään viidenteen sijaan. 8 PETERSIN ei ole menestynyt aikoihin, mutta viimekertainen Lahden nousu neljännelle sijalle pahan lähtölaukan jälkeen oli jatkoa ajatellen lupaava, kunhan vain terveystilanne pysyy stabiilina. Juha Utalan tallista aloittava 2 AGING WELL vaikuttaa paalun todennäköisimmältä menestyjältä, mutta voltin kakkosradalta on kyllä ehdottomasti lähtölaukan riski. 12 LADY NIGHTINGALE jää verkkaisena avaajana alussa aivan hännille. Sen jälkeen ihan voittotaistoon voi olla vaikea ehtiä. 6 LADY LUCK on vauhdikas tamma. 11 PADDOCK’S STAR sai viimeksi Lahdessa vihdoin ansaitsemansa onnistumisen. Toinen peräkkäinen voitto on kuitenkin tiukassa. 4 ZIGGO K.A. tähtää johtopaikalle, mistä nappasi Loviisan voittonsa tätä merkittävästi heikkotasoisemmasta lähdöstä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,3 + 7,6,1 (4,8)
T4-2: 4 (2,7)
T4-3: 8 + 7,5,1,4 (2,6)
T4-4: 8,9,7 + 1,6,5,2 (4)

Pieni systeemi 6 riviä, hinta 1,20 euroa.
Suuri systeemi 175 riviä, hinta 35 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

8
8,9,7

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

4
2,7,3,8
2,7,3,8

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

8,9
8,9,7,1
8,9,7,1,6,5,2

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska
 

Lähtö  1. 
Väliajat 121-151-147-123

DOUBLE REVENGE: Juoksi toisessa ulkona. Lähti 1250 ennen maalia kiriin 3. radalle. Painui päätösringin alkaessa kärkeen ja hallitsi loppumatkaa erittäin helposti maaliin asti. 
SMILEY MATCH: Sai nopeasti paikan 3. ulkoa. Lähti 1650 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni 1500 ennen maalia kärkeen. Jäi päätösringin alkaessa johtavan kantaan. Nousi päätössatasella toiselle ja oli lopussa hyvä kakkonen. Viim. 400 m 11,7. 
EVEN SMALLER PLUM: Eteni 300 juostuna kärkeen. Luopui paikastaan puolikas juostuna. Jäi päätösringin alkaessa 3. sisälle. Oli sieltä sisäradan vetäessä aivan hyvä kolmas. 
ARCTIC ELSA: Nousi 4. sisältä toisessa kaarteessa toiseen ulos. Lähti sieltä 450 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli aivan rehdisti maaliin asti. 
PEARL ON STAGE: Juoksi 3.-4. sisällä. Nousi 900 juostuna 3. ulos. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni 350 ennen maalia kärkihevosen kupeelle. Tuli siitä aivan juosten maaliin asti. Viim. 700 m 13,0. 
QUEEN OF PIRATES: Jäi 250 juostuna johtavan kantaan. Puolimatkassa juoksupaikaksi muodostui 4. sisäpari. Nousi 600 ennen maalia 3. ulos. Pudotti loppukaarteessa takaisin sisäradalle ja seuraili lopussa tasaisesti. 
STURDY STRIDE: Juoksi 5. sisällä. Nousi loppusuoran alussa toiselle ja tuli lopun asiallisesti. 
CROSSFIRE ANNIE: Juuttui 300 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Taipui siitä 400 ennen maalia ja tuli lopun tasaisesti. 
LA FAVORITE: Otti pahan lähtölaukan ja jäi heti ratkaisevasti. Keskeytti myöhemmin kulisseissa. 

Lähtö  2. 
Väliajat 120-151-144-095

PEANUTS: Juuttui ensimmäisen kaarteen lopulla 5. sisähevosen kupeelle toisen radan vetojuhdaksi. Ajoi ensimmäisellä takasuoralla voimalla eteenpäin. Painui lopulta 550 juostuna kärkeen. Kiihdytti tahtia loppukaarteessa ja otti lopussa vakuuttavan voiton, vaikka marginaali ei ollutkaan kovin iso. 
BWT DIVINE: Lähti kovaa ja painui nopeasti kärkipaikalle. Luovutti paikkansa puolikas juostuna suosikille. Nousi loppusuoran puolivälissä toiselle radalle ja haastoi ison suosikin hienosti. Viim. 400 m 08,7. 
SWEET CAROLINA: Juoksi johtavan kannassa. Jäi 550 juostuna 3. sisälle. Seuraili sieltä tasaisesti kolmanneksi. 
QUEEN ADELE: Juoksi 3.-4. sisällä. Tuli sisäradan vetäessä tasaisesti maaliin asti. 
SPILL THE BEANS: Jäi ensimmäisen takasuoran lopulla 5. sisähevosen kupeelle toisen radan vetojuhdaksi. Eteni jatkossa 3. sisähevosen rinnalle, mistä tuli aivan juosten maaliin asti. 
STONECAPES RESPECT: Nousi lauman hännillä sisäradalta 950 juostuna 3. ulos. Lähti 350 ennen maalia kiriin ulkoradoille ja tuli aivan juosten maaliin asti. Viim. 400 m 10,8. 
DAUNTLESS GIRL: Juoksi 4.-5. sisällä. Kiritila ei sieltä lopussa koskaan kunnolla auennut. 
MELINDA SES: Matkasi toisessa ulkona. Lähti loppusuoran alussa kiriin ja tuli tasaisesti. 
MAS CALYPSO: Ei vain riittänyt kovassa tehtävässä lauman hänniltä sisäradalta. 

Lähtö  3. 
Väliajat 227-241-182

VAPPUÄIJÄ: Jäi 150 juostuna johtavan kantaan. Pääsi 150 ennen maalia nousemaan toiselle radalle ja puristi lopun kovalla spurtillaan varmaan voittoon. Viim. 400 m 16,9. 
TÄHEN TOIVOMUS: Sai 350 juostuna kuolemanpaikalle vetoavun. Lähti toisesta ulkoa 600 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli hienosti sisään asti. Viim. 600 m 18,1. 
JOSVEIS: Kiihdytti nopeasti kärkipaikalle. Sai vetää rauhallisesti. Tuli vahvasti sisään asti, vaikka jäikin lopussa niukasti kolmanneksi. 
SJÖ VINN: Laukkasi lähdössä ja jäi selvästi. Sai alun rauhallisessa vauhdissa nopeasti paikan 3. sisältä. Tuli sieltä hienosti maaliin asti. Viim. 1400 m 21,6. Tästä loppu sujui vielä selvästi kovempaa. Viim. 400 m 18,0. 
A.T. VEETI: Ajoi alussa 3. rataa pitkin eteenpäin. Sai 400 juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Putosi siitä loppusuoralla kärkitaistosta ja tuli lopun tasaisesti. 
SHEIKKI: Juoksi 3. ulkona. Sai viimeisen takasuoran lopussa paikan toisesta ulkoa. Laukkasi siellä loppusuoran alussa hylkäykseen. 

Lähtö  4. 
Väliajat 126-154-140-129

AMERICAN HERO: Lähti kovaa ja painui nopeasti kärkipaikalle. Sai vetää varsin sopuisasti ja otti lopussa ajettuna vakuuttavan voiton. 
MORRIS: Matkasi alun 3. ulkona. Lähti 1850 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni vajaa kierros juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Tuli todella vahvasti sisään asti ja oli hyvä toinen. Viim. 700 m 11,3. 
GALWAY GIRL: Juoksi 4. sisällä. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Löysi vapaan väylän 150 ennen maalia, minkä jälkeen tuli lopun vahvasti. Viim. 700 m 11,1. 
SHE RAINS: Matkasi johtavan kannassa. Nousi 300 ennen maalia toiseen ulos. Lähti samassa kiriin 3. radalle ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
RASKOLNIKOV FRIDO: Juoksi 4. ulkona. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3.-4. radalle. Tuli kirinsä aivan juosten sisään asti. Viim. 700 m 11,7. 
SILENOS CLEARSKY: Seuraili 3. sisältä tasaisesti. 
FIRST CLASS LADY: Matkasi 2.-3. ulkona. Lähti 600 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä asiallisesti maaliin asti. 
RIVER KING: Jäi 150 juostuna johtavan kantaan. Nousi 450 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Sai 950 juostuna vetoavun eteensä. Taipui toisesta ulkoa loppukaarteessa ja oli aika vaisu. 

Lähtö  5. 
Väliajat 131-165-150-135

MASCATE MATCH: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää sopuisasti ja otti lopussa helpon voiton. 
MUCKELYMIMMY: Sai alussa pidettyä paikan johtavan kannasta. Painoi siellä pitkään kovasti ohjille. Oli lopussa kiritilaa saamatta toinen. 
READY TROPHY: Juoksi alun 3. ulkona. Lähti kaksi kierrosta ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni 1750 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä vahvasti maaliin asti. 
BATTLE JACK: Lähti hyvin, mutta joutui 350 juostuna tyytymään paikkaan 3. sisällä. Nousi päätöspuolikkaan alussa 3. ulos ja lähti samassa kiriin 3. radalle. Tuli mukavasti maaliin asti. Viim. 400 m 12,3. 
DONNA LEONORA: Seuraili 4. sisältä asiallisesti maaliin asti. 
EXIT FASTBACK: Juuttui 350 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Sai 750 juostuna paikan toisesta ulkoa. Taipui loppukaarteessa ja otti aivan maksimit. 
ANOTHER TRIAL: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Peruutti 450 juostuna lauman hännille, mistä ei kovassa tehtävässä riittänyt lopussa. 
MIGHT BE ROMEO: Juoksi 3. ulkona. Laukkasi siellä viimeisen takasuoran alussa yllättäen pitkäksi. 
PASTOR JACKSON: Poissa.

Lähtö  6. 
Väliajat 115-163-160-105

MAIN STAGE: Juuttui 350 juostuna 4. sisähevosen kupeelle toisen radan vetojuhdaksi. Eteni puolimatkassa kärkihevosen kupeelle. Tuli erinomaisesti sisään asti ja puristi viime metreillä vielä voittoon asti. Viim. 700 m 10,2. 
SKYFALL SHINE: Jäi 150 juostuna johtavan kantaan. Nousi pian toiselle ja painui 350 juostuna kärkeen. Sai vetää varsin sopuisasti. Tuli vahvasti maaliin asti, vaikka jäikin aivan lopussa niukasti toiseksi. 
ARCTIC EMMA: Eteni nopeasti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 350 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Jäi sinne lopussa täysin vaille kiritilaa. 
BRAVE DAME VIVIAN: Matkasi 4. sisällä. Sai edetä sujuvasti ja kiri loppua oikein pirteästi. Viim. 400 m 09,8. 
Q-REX OAK: Nousi lauman hänniltä sisäradalta 800 juostuna 3. ulos. Lähti 400 ennen maalia kiriin ja tuli mukavasti sisään asti. 
ARCTIC DESSERT: Juoksi 6.-5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle. Siirtyi 300 ennen maalia kiriin ja tulli aivan juosten maaliin asti. Viim. 400 m 10,8. 
NO VICE: Seuraili 3. sisältä tasaisesti. 
EL HIGHWAY: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Taipui sieltä loppusuoralle tultaessa ja oli vain tasainen. 
FERUS GALAX: Nousi 5. sisältä 1050 ennen maalia 4. ulos. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle. Kiri katkesi nopeasti ja taipui 350 ennen maalia selvästi. 

Lähtö  7. 
Väliajat 105-169-190-107

SAHARA PEYOTE: Juuttui 400 juostuna kuolemanpaikalle. Tyytyi siinä kärkihevosen rauhalliseen tahtiin. Löi loppukaarteessa painetta ja puristi viime metreillä varmaan voittoon. Viim. 600 m 10,4. 
COMWAY COTTER: Lähti kovaa ja painui 400 juostuna kärkeen. Sai jatkossa vetää erittäin sopuisasti. Tuli hyvin maaliin asti ja piti lopussa toiseksi. 
SAMVAIS: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Lähti 350 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Puristi hyvin maaliin asti, mutta jäi niukasti kolmanneksi. Viim. 700 m 10,7. 
SAMURAI COMERY: Juoksi 3. sisällä. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa, eikä ehtinyt enää parantamaan, kun sai 50 ennen maalia vapaan radan. Voimat jäivät pääosin käyttämättä. 
UNBOUNDED STRIDE: Lähti aivan omaa vauhtiaan kärkeen. Luopui paikastaan 350 juostuna. Oli johtavan kannasta lopussa aivan hyvä viides. 
BASTIAN: Juoksi 5. sisällä. Nousi sieltä 800 juostuna 3. ulos. Tuli sieltä aivan juosten maaliin asti. Viim. 700 m 11,1. 
LEX LIBERTY: Oli 4. sisältä taktiikkajuoksussa mahdottoman tehtävän edessä. 
RARITY RED: Laukkasi lähdössä ja jäi selvästi. Sai rauhallisessa tahdissa kierros juostuna paikan 5. sisältä. Laukkasi siellä 350 ennen maalia jo hieman lyödyn oloisena uudelleen ja menetti pelinsä.
ROCKTOWN WITNESS: Poissa.

Lähtö  8. 
Väliajat 109-152-175-106

CALLELA IKAROS: Lähti hyvin ja painui 350 juostuna kärkeen. Sai vetää sopuisasti. Lisäsi tahtia loppukaarteessa ja oli todella vakuuttava voittaja. 
QUICKATORE: Juuttui 350 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Puristi vahvasti ja oli varmasti toinen. 
BWT ECHO: Haparoi hieman lähdössä ja jäi 3. ulos. Lähti 750 ennen maalia selkään 3. radalle. Menetti viimeisellä takasuoralla heikossa selässä hieman asemiaan. Nousi 550 ennen maalia vapaalle ja tuli lopun hyvin. Viim. 400 m 10,9. 
STONECAPES SETH: Matkasi 3. sisällä. Nousi loppukaarteen alussa toiseen ulos. Tuli asiallisesti maaliin asti. 
BELIEVE YOUR DREAM: Jäi 350 juostuna johtavan kantaan. Seuraili sieltä ajettuna asiallisesti. 
CHAPITRE UN: Lähti hitaasti ja jäi alussa aivan lauman hännille sisäradalle. Pääsi 800 juostuna etenemään 4. sisälle. Nousi 1250 ennen maali 4. ulos. Tuli sieltä aivan juosten maaliin asti. 
HALDIAZ: Otti 50 juostuna pahan laukan ja jäi todella paljon. Sai 1200 ennen maalia paikan 4. sisältä. Juoksupaikka parani 400 ennen maalia 3. sisäpariin. Ei saanut sieltä lopussa mahdollisuutta kirimiseen. Teki todella kovan suorituksen. 
SAHARA TRUE LIES: Juoksi toisessa ulkona. Lähti 800 ennen maalia kiriin 3. radalle. Kirin suunta vaihtui viimeisen takasuoran lopussa ja oli vaisu. 
TINGALING: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja keskeytti myöhemmin.

Lähtö  9. 
Väliajat 124-146-143-120

ALWAYS READY: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Lähti 1100 ennen maalia kiriin ja painui päätösringin alkaessa kärkeen. Veti kovaa ja oli erittäin vakuuttava. Teki selvästi karsintojen parhaan esityksen! Viim. 700 m 10,4. 
PIECE OF GLORY: Kiersi alun 3. rataa pitkin. Pääsi puolikas juostuna puikkaamaan johtavan kantaan. Jäi päätösringin alkaessa 3. sisälle. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan päätössatasella. Ehti loppumetreillä varmasti toiseksi. 
ILOS SILMARILLION: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi siitä päätösringin alkaessa johtavan kantaan. Yritti pitkään pussitella selässään juossutta, mutta jäi kuitenkin loppumetreillä kolmanneksi. 
QUICK DIABLO: Matkasi 3. ulkona. Pudotti 850 ennen maalia 4. sisälle. Nousi 350 ennen maalia toiselle radalle. Siirtyi loppusuoran alussa 3. radalle ja tuli hienosti sisään asti. Viim. 700 m 11,9. 
MARSCHALL MATCH: Matkasi 4. ulkona. Lähti 1250 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni 900 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Putosi viimeisen takasuoran puolivälissä kakkoskeulan rinnalle. Tuli aivan juosten maaliin asti, vaikka putosikin päätössatasella hieman. 
SHINING ARMOR: Juoksi 3.-4. sisällä. Nousi 1150 ennen maalia 4. ulos. Kiersi väsyneitä viimeisen takasuoran alussa 3. radan kautta. Pääsi 550 ennen maalia pudottamaan sisäradalle ja tuli aivan juosten sisään asti. Viim. 700 m 13,8. 
MATAMIXX: Sai nopeasti paikan johtavan kannasta. Jäi puolikas juostuna 3. sisälle. Päätösringin alkaessa juoksupaikaksi muodostui 4. sisäpari. Putosi 800 ennen maalia kärjen kyydistä, mutta säilytti silti oman tahtinsa. 
CANKUS XPORT: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Löi kierros ennen maalia pakin silmään ja keskeytti viimeisellä takasuoralla. 
MAS DOMINANT: Poissa.

Lähtö  10. 
Väliajat 149-166-186-129

MR HANKY-PANKY: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää aika sopuisasti ja piti lopussa niukkaan voittoon. 
STARDUST COMERY: Juuttui heti kuolemanpaikalle. Piti siinä pakettia pitkään kasassa, mutta ei aivan lopussa ehtinyt ihan ohi kärjessä juosseesta. Esitys oli silti varsin hyvä. 
MR BIG MONEY: Otti alun rauhassa ja matkasi aivan lauman hännillä 6. sisällä / 5. ulkona. Lähti sieltä päätösringin alkaessa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä rehdisti sisään asti ja oli lopussa hyvä kolmas. Viim. 1000 m 14,0. 
ADANNA: Juoksi johtavan kannassa, minne jäi lopussa täysin vaille kiritilaa. 
CONSALVO: Matkasi toisessa ulkona. Jäi sinne lopussa täysissä voimissa kiinni. 
FANDANGO BRICK: Juoksi 3. sisällä. Kiritilaa ei sieltä lopussa koskaan tullut. 
MAKE IT RAIN: Matkasi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran lopussa 3. ulos. Tuli lopun tasaisesti. 
ANYTHING GOES: Juoksi 5. sisällä. Sai loppukaarteen alussa paikan 4. sisältä. Ei saanut sieltä lopussa lainkaan kiritilaa. 
SANTOS BRAVE: Juoksi 4. ulkona. Lähti 700 ennen maalia selkään 3. radalle. Tuli kirinsä asiallisesti maaliin asti. 
TOO RUDE FOR YOU: Matkasi 3. ulkona. Taipui selvästi viimeisen takasuoran puolivälissä ja oli melko heikko. 
ARTFUL DEIMOS: Laukkasi lähdössä pitkäksi. Kulki taustalla jatkossa hylättynä asiallisesti.

Lähtö  11. 
Väliajat 180-163-157-131

PETERSIN: Nousi 3. sisältä ensimmäisen takasuoran alussa toisen radan vetojuhdaksi. Painui 750 juostuna kärkeen. Veti haluamaansa tahtia ja oli lopussa vakuuttava voittaja. 
LADY LUCK: Juoksi 3.-4. sisällä. Nousi 700 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä lopussa niukasti toiseksi. Viim. 700 m 13,3. 
APPLEHILL EXPRESS: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi 700 juostuna johtavan kantaan. Oli sieltä loppuun asti kakkostaistossa. 
BORGMESTER: Eteni nopeasti harvaan muodostelmaan viidenneksi. Otti ensimmäisen takasuoran alussa laukan ja putosi keskijoukkoihin sisäradalle. Sai kierros juostuna paikan 3. ulkoa. Lähti 650 ennen maalia kiriin. Pääsi 400 ennen maalia pudottamaan toiseen ulos. Lähti loppusuoralle tultaessa taas kiriin ja tuli hyvin maaliin asti. Viim. 1500 m 13,1. 
ONE WHO RUN: Juoksi 2.-3. sisällä. Seuraili tasaisesti maaliin asti. 
VELOCE VALD: Juoksi 4.-5. sisällä. Nousi 450 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli aivan juosten sisään asti. Viim. 400 m 14,0. 
LADY NIGHTINGALE: Otti 50 juostuna laukan ja jäi hieman. Matkasi jatkossa takajoukoissa sisäradalla. Sai edetä koko ajan sisärataa pitkin ja tuli mukavasti maaliin asti. Viim. 1800 m 13,5. 
PADDOCK'S STAR: Laukkasi lähdössä ja jäi selvästi. Teki jatkossa taustalta mukavan esityksen. 
AGING WELL: Laukkasi lähdössä ja jäi lauman hännille. Suoritti jatkossa aivan hyvin, vaikka olikin jo lopussa hieman väsynyt. 
SUN CAPITANO: Laukkasi lähdössä ja jäi keskijoukkoihin sisäradalle. Nousi kierros juostuna toiseen ulos. Putosi loppukaarteessa kärjen kyydistä ja tuli tasaisesti. 
M.T.LARISSA: Otti pahan lähtölaukan ja peli oli heti selvä. Taipui lauman hänniltä sisäradalta loppukaarteen alussa. 
ZIGGO K.A.: Laukkasi 150 juostuna kärjen kupeelta pitkäksi. 
FLEXIBLE JOURNEY: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
TATTOO AVENGER: Matkasi 5. sisähevosen kupeella, missä otti 700 juostuna parin askeleen haparoinnin. Jatkoi toista rataa pitkin. Otti 750 ennen maalia laukan ja juuttui keskijoukkoihin ulkoradoille. Keskeytti loppukaarteessa.