Kuuma Keskiviikko

04.09.2019 18:00

Kuuma Keskiviikko

Kuningatar Kuuman Keskiviikon tähtivieraana

Derbyn jälkeen jatketaan täydellä vauhdilla kuumaan keskiviikkoon, joka tietää jackpotjahtia Toto64-pelaajille. Ravikuningatar Vieskerin Virva jatkaa kilpailukauttaan. Näissä raveissa jätetään jäähyväiset nykyisen pituiselle maalisuoralle.

Suuren Suomalaisen Derbyn jälkeen alkaa Vermon syksy, joka on lievästi sanottuna vauhdikas. Lokakuun EM-ravien isännöintiin valmistaudutaan täydellä höyryllä ja sitä ennen mm. siirretään maalipaalua ja avataan omistajien klubi. Nämä keskiviikkoravit ovat viimeiset nykyisen pituisella loppusuoralla.

Keskiviikon 11.9. raveista lähtien kilpailumatkat pitenevät 20 metrillä ja maalipaalun paikka siirtyy saman verran tallialueelle päin. Luvassa on pidempiä loppusuoran taistoja ja kenties uusia taktisia käänteitä. Tämän illan lähtöjä voi seurata vaikkapa sillä silmällä, että miten kävisi ensi viikon maalisuoralla…

Vermossa kilpailevien hevosten omistajat on tänään kutsuttu tutustumaan omistajien tilaan. Se otetaan vakituiseen käyttöön niin, että ravipäivän hevosenomistajat sekä edellisviikon voittajat kutsutaan viettämään aikaa ja tapaamaan toisiaan klubille. Omistajat ovat tärkeitä asiakkaita Vermolle.

Ravikuningatar Vieskerin Virva kilpailee tänään Tammatähdessä. Tamma kruunattiin ravikuningattareksi elokuun alussa Jokimaalla, ja Vermossa se kilpailee nyt ensimmäistä kertaa sitten kuninkuusravien. Vaikka tammoja ilmoittautui mukaan vain yhdeksän, mielenkiintoa piisaa kuningattaren sekä Liisan Tulilinnun, Hetviinan ja kumppaneiden johdolla.

Kolmantena lähtönä ajettavassa monte- eli raviratsastuslähdössä on jaossa erityisporkkana: mikäli Suomen ennätys menee uusiksi, siitä maksetaan tuhannen euron bonus. Baletin Salaman SE-tulos on täyden matkan volttilähdössä juostu 22,6 ja tällä kertaa painellaan mailin matkalla ja autolähtönä. Baletin Salama on itsekin mukana SE-jahdissa.

Normaaliin tapaan kuukauden ensimmäisellä viikolla vietetään kuumaa keskiviikkoa ja Toto64-pelissä on jackpot-rahaa tarjolla. Tällä kertaa kertymä on 107 502,17 euroa, joten päävoitto voi kohota jopa 330 000 euroon.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

4.9.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Syyskuisen Kuuman keskiviikon Toto64-kierroksen varmavalinnat valikoituvat lopulta varsin kivuttomasti. Sekä viidennen kohteen numero 6 LIISAN TULILINTU että avauskohteen numero 8 LISSUN EERIKKI ovat epävarmoja suomenhevosia, mutta ravilla ne ovat kyllä tosi vahvasti kiinni lähtöjensä voitoissa. Varsinkin Liisan Tulilinnun kohdalla viime suoritus oli niin vakuuttava, että ravilla sen tappiota kanssasisariaan vastaan on vaikea kuvitella. Itse asiassa Liisan Tulilintu voi voittaa vielä laukankin jälkeen, kunhan laukka ei jatku hylkäykseen asti tai mene muuten vain liian pahaksi. Lissun Eerikki ei ole omaan lähtöönsä yhtä ylivertaisessa vireessä, sillä orihan hävisi viimeksi selityksittä nytkin vastassa olevalle Joriinille. Joriini pääsi kuitenkin Teivossa etenemään johtopaikalle, minkä ei nyt Kujanpään Jyräyksen sekä A.T. Veetin ulkopuolelta pitäisi onnistua mitenkään. Se muuttaa kuvioita. Muutenkin uskomme starttirytmiin päässeen Lissun Eerikin jatkavan nousuvireessä, jolloin muut ovat Pekka Luukkosen valmennettavan ravatessa loppukirissä helisemässä.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 8 (5,7)
T64-2: 7,5,4,3 (1,2)
T64-3: 6,11,5 + 4,8,3,1,2,9 (10,7)
T64-4: 7,5,6,12 + 9,2,3,14,13,1 (8,4)
T64-5: 6 (8,9)
T64-6: 2,5 + 6,9 (1,8)

Pieni systeemi 96 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 1440 riviä, hinta 144 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 3 B) 1-2-5-4-7-11-6-9-10 C) 8-12
STONECAPES RAIN – PROUD ANGELIQUE – REVENANT – DON LEGGIO

Illan avauslähdössä 3 STONECAPES RAIN kohoaa viime Vermon voittojuoksunsa perusteella selväksi suosikiksi. Stonecapes Rain avasi ensin keulaan, mutta tyytyi Blue Max Innin prässin alla johtavan selkään runsaat 1700 jäljellä. Tilaa tuli sopivasti, ja loppusuoralla Stonecapes Rain lipui oikein varmasti ohi kakkoseksi sijoittuneesta keulahevosesta. Tällä kertaa Stonecapes Rainilla ajettaneen keulasta. 1 PROUD ANGELIQUE saanee ykkösradalta nappireissun ja lähtee jahtaamaan tiukasti kaksarisijoitusta. Viimeksi Kouvolassa Proud Angelique sai takamatkan takarivistä huolimatta hyvän sisäratajuoksun, minkä jälkeen kiri loppusuoralla positiivisesti kolmanneksi. 2 REVENANT tekee jatkuvasti luotettavaa työtä ja ansaitsisi joskus kaksarisijankin. Voltin kakkosradalta voi olla jonkinlainen lähtölaukan riski. 5 DON LEGGIO on aloittanut uransa ihan mukavasti ja kuuluu sekin pelihevosiin voltin viitosradasta huolimatta. 4 LEGEND JOYRIDE ja 7 FARBELLA JOURNEY tulevat sitten rankingissa seuraavina.

Lähtö 2.

RANKING
A) 5 B) 3-2-7-1-9-4 C) 6-10-8
STONECAPES QUEILA – EL DIRTYMAN – SELENE LUNE – MILLSTONE’S VIVID

Salamakypärät-lähtö on kerännyt tällä kertaa viivalle vain kymmenen hevosta. 5 STONECAPES LUCA on selvä suosikki. Kyseessä on oikein kovaluokkainen 5-vuotias tamma, joka sijoittui viimeksi Seinäjoella Kasvattajakruunu-finaalissa johtavan rinnalta paljon paremmat juoksut saaneiden Club Nord Elitin sekä Willow Priden jälkeen kolmanneksi. Tällä kertaa keulaan pääsy vaikuttaa selviöltä. 3 EL DIRTYMAN tähtää johtavan selkään, mistä olisi tiukasti kiinni kakkosrahoissa. Viimeksi Jyväskylässä El Dirtyman eteni 3. sisältä open stretch –kaistaa pitkin mukavasti kakkoseksi. Elina Laakkosen valmennettava jatkanee edelleen nousuvireessä. 2 SELENE LUNE ei ehdi alussa nopeimpien matkaan, mutta rehdillä tammalla on tapana tulla vahvasti perille. Niinpä keskipitkä matka suosii. 7 MILLSTONE’S VIVID hävisi Forssan Tammavaltikka-katsastuksessa 3. sisältä vain Willow Pridelle. Myös Vermon kakkossija tuli avoimesta tammalähdöstä, silloin Her Royal Highnessille häviten. Kunto on huipussaan, mutta seiskaradalta tarvitaan hieman tuuriakin. 1 BESTSELLER omaa loistopaikalta totosaumat. Toto-osakkeet olisivat hyvinkin korkealla, mikäli Olli-Pekka Holopaisen ajokki onnistuisi nappaamaan juoksupaikan suosikin takana 2. sisällä. 9 DENVER BRODDE ei päässyt käyttämään viimeksi passiivisella taktiikalla kaikkia voimavarojaan.

Lähtö 3.

RANKING
A) 3 B) 6-2-9-10-1-7-5-4-8
BALETIN SALAMA – ATO – HUMIRO – VINKSA

Montélähdössä 3 BALETIN SALAMA on kerrankin muiden kanssa samalla viivalla. Kun vielä lyhyt matka suosii vauhdikasta menijää, kohoaa Marianne Juutilaisen valmennettava SM-finaalin täydellisestä epäonnistumisesta huolimatta ainoaksi A-hevoseksi. Tuore Suomen mestari 6 ATO on sitten Baletin Salaman selkeä ykköshaastaja. Ato on esiintynyt montélähdöissä koko ajan edukseen. Myös Ato on vauhdikas kilpuri, mutta Baletin Salama on vielä nopeampi. Kahden vuoden takainen Derbyn yllätysvoittaja 2 HUMIRO on uran toisessa montéstartissaan tosi mielenkiintoinen, vaikka viime vuonna suoritettu avauskilpailu päättyikin hylkäykseen liioista laukoista. Voisi olettaa, että hevosen taustavoimiin kuuluva Eini Nevalainen on ratsastanut oriilla harjoituksissa ja suoritustaso olisi nyt paljon parempi. 9 VINKSA on luonteikas menijä, joka onnistuessaan pystyy ottelemaan kärkisijoista. 10 MÖKIN TÄHTI on kulkenut raviratsastuksessa ihan mukavasti, eikä pikamatka ole ainakaan haitaksi. 1 TEJAS on huumorihevonen, joka hyvänä päivänään pystyy ottelemaan totosijoista. 7 JOTTEI saavutti lauantaina kärrylähdössä uuden ennätyksensä. 

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 8 B) 5-7-2-4-6-3 C) 1
LISSUN EERIKKI – A.T. VEETI – JORIINI – KUJANPÄÄN JYRÄYS

Kuuman Keskiviikon Toto64-kierros käynnistyy kylmäveristen I Divisioona –karsinnalla. A-hevoseksi kohoaa uloimmasta lähtöpaikastaan huolimatta 8 LISSUN EERIKKI. Se ei ole muutenkaan mikään rakettiavaaja, joten kasiradalta on vain kahdeksan hevosen lähdössä ihan hyvä lähteä rakentamaan juoksua. Lissun Eerikki on kilpaillut hieman harvakseltaan, mutta se on oikein kehityskelpoinen 8-vuotias. Viimeksi Teivossa Pekka Luukkosen valmennettava kiersi ensin kolmatta rataa, kunnes pääsi etenemään johtavan rinnalle 1400 jäljellä. Keulassa juosseesta Joriinista Lissun Eerikki ei saanut lopulta mitään otetta, mutta oli kuitenkin oikein hyvä kakkonen. Lissun Eerikki jatkanee nousuvireessä, ja ravilla Ari Moilasen väkivahva ajokki on loppukirissä vahvoilla. 5 A.T. VEETI tekee normaalisti parhaat suorituksensa vapaalta radalta, joten Juha Länsimäki lähtenee ajamaan suoraviivaisella taktiikalla. Todennäköisin juoksupaikka on johtavan rinnalla. 7 JORIINI eteni Teivossa johtopaikalle 400 juostuna, eikä antanut loppukirissä Lissun Eerikille mitään mahdollisuuksia ohitukseen. Kunto on huipussaan, mutta seiskaradalta johtopaikalle tuskin on mitään asiaa, ja sen jälkeen ravia kulkevan Lissun Eerikin kukistaminen tulee olemaan haastavaa. 2 KUJANPÄÄN JYRÄYS on nyt arvoitus, sillä alla on huono startti + sen jälkeen taukoa. Mikäli hevonen tuntuu normaalilta, ajanee Ville Tonttila joka tapauksessa keulasta. 4 PIISPALAN SANTERI, 6 TULI-RITARI ja 3 TEE WEE PARONI tulevat sitten rankingissa kaukana edellisten jälkeen.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 7-5-4-3 B) 1-2-8-6
STARZINNER – SHOTPROOF – PAJAS FACE – DONATO E.

Toisessa Toto64-kohteessa nähdään kovaa lämminverivauhtia. 7 STARZINNER saa ykkösvihjeen, mutta seiskaradan lähtöpaikalta juoksunkululliset asiat eivät ole yksinkertaisia. Juoksupaikka johtavan rinnallakin on mahdollinen, ja ainakin siitä voittaminen edellyttäisi huippusuoritusta. Viimeksi Porissa Starzinner havitteli 4. ulkoa Sobel Conwayn selässä kiriin 600 jäljellä. Selkä karkasi, mutta kyllä myös Starzinner kiri hyvin. Päätöspuolikas sujui ulkoratoja pitkin 10,2-vauhdilla. 5 SHOTPROOF on löytänyt tyylinsä ja napannut putkeen kaksi tyylipuhdasta kirivoittoa. Vastaavanlaisella kirillä otellaan nytkin aivan kärjessä. 4 PAJAS FACE jäi Porissa 4. sisälle umpipussiin, joten heikkoon sijoitukseen ei kannata tuijottaa. Tätä edeltäneessä kisassa laukka pilasi pelin. Pajas Face jatkaa edelleen huippukunnossa. 3 DONATO E. voitti Jyväskylässä johtopaikalta. Ruuna olisi nytkin keulasta mielenkiintoinen. 1 GRAINFIELD OLIVER on juoksunkulullisten asioiden suhteen avainroolissa, sillä lähtönopeus riittää ykkösradalta johtopaikan puolustamiseen. Grainfield Oliver taipui torstaina Lahdessa johtopaikalta seitsemänneksi, joten on mielenkiintoista nähdä, että millä taktiikalla tällä kertaa ollaan liikkeellä. 2 ZO ZO HOSS on aloittanut Katja Salmisen valmennuksesta sijoituksiaan paremmilla suorituksilla. Näin kovassa lähdössä ruuna jää silti lähtökohtaisesti vain haastajaksi.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 6-11-5 B) 4-8-3-1-2-9-10-7-12
ROSELAND – SMILEY MATCH – MELINDA SES – QUATTRO POINT

Toto4-pelin avauskohteessa vihjeen saa 3-vuotias tamma 6 ROSELAND. Se on vaikuttanut alusta alkaen lahjakkaalta, ja kehityskäyrä menee koko ajan oikeaan suuntaan. Riihimäen Nuorten Sarjassa Roseland nousi 3. sisältä johtavan rinnalle 700 jäljellä ja niittasi 11,5-kyytisellä kiripuolikkaalla keulassa juosseen, viime keskiviikkona ylivoimaisesti voittaneen, Another Trialin. Roseland on monipuolinen hevonen, mutta varsinkin johtopaikalta se olisi tässä vaikea kukistettava. 11 SMILEY MATCH kärsii huonosta lähtöpaikasta, mikä laskee osakkeita. Tuskinpa tammalla nimittäin edes ajetaan mitenkään yltiöaggressiivisesti, koskapa tärkeämpiäkin lähtöjä on lähiaikoina edessä. Hevosena Smiley Match on joka tapauksessa tähän lähtöön ehdottomasti riittävä. 5 MELINDA SES on hidas avaaja, mutta vauhtiin päästyään se kykenee vahvaan suoritukseen. Viime startti muistutti kuitenkin edelleen olevasta laukkariskistä. Lappeenrannan ykkössija tuli vajaan kierroksen kirillä 5. ulkoa ennen 6. ulkoa vanavedessä kakkoseksi kirinyttä Roselandia. Nyt Roseland juossee kuitenkin selvästi etupuolella. 4 QUATTRO POINT hakenee asemia joko keulasta tai 2. sisältä. Optimaalinen vaihtoehto lienee paikka Roselandin takana 2. sisällä. 8 BRAZEN LEONORA on aloittanut uransa komeasti viidellä kaksarisijoituksella. Kaksarisija on nappionnistumisella nytkin mahdollinen, mutta tehtävä on uran toistaiseksi kovin. 3 COVER PRINCESS on parhaimmillaan lyhyellä kirillä hyvän sisäratajuoksun jälkeen, joten asetelmat suosivat.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 7-5-6-12 B) 9-2-3-14-13-1-8-4 C) 11-10
JE SUIS JUSTINE – PEARL ON STAGE – WAR PAINT – AN-VALPURI

Illan ensimmäinen troikkalähtö on yllätysaltis lämminveristen tammalähtö. 7 JE SUIS JUSTINE kohoaa keulapsyykillä niukaksi ykkösrankiksi. Viimeksi Kouvolassa Je Suis Justine kohottautui 4. ulkoa puolimatkassa selässä kirikaistoille, iski vapaata rataa 700 jäljellä ja kiri positiivisesti kolmanneksi. 5 PEARL ON STAGE ylsi viimeksi Derbyn karsintalähdössä viimeiselle rahasijalle, mikä oli kovassa lähdössä kelpo suoritus. Nyt tehtävä on paljon sopivampi, ja kiihdytysvaiheen sujuessa voltin viitosradalta ongelmitta pystyy Seppo Markkulan ajokki paljoon. 6 WAR PAINT kilpailee nousuvireessä, eikä heikon tulosrivistön kannata antaa hämätä. War Paint on juoksun onnistuessa täysin realistinen voittaja. 12 AN-VALPURI on esiintynyt kahdessa viime kilpailussaan vahvasti edukseen. Viimekertainen Turun kakkossija tuli johtavan rinnalta. Toki Vermossa ei ole nopeilla kesäkeleillä takamatkalta helppo voittaa, mutta An-Valpuri on nyt niin kovassa kunnossa, ettei siitäkään saa ainakaan kengittä yllättyä. 9 VALLETTA aloittaa tasaisen B-ryhmän. Se nappasi viimekertaisen Turun kolmossijansa 500 metrin kirillä 3. ulkoa. 2 SAPPHIRA seuraili samaisessa Turun kisassa keulasta voittaneen Liberacen takana pussissa kakkoseksi. 3 SUN SAYEN kesti viime Vermon vierailullaan alun revittelyt kunnialla. Myös 14 GAIANA, 13 MIDSUMMER LOVE ja 1 CHAMPAGNE BATH ovat täysin realistisia voitontavoittelijoita tässä tasaisessa tammalähdössä.  

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 6 B) 8-9-1-2-3-7-5-4
LIISAN TULILINTU – HETVIINA – VIESKERIN VIRVA – HULLUDUUNARI

Duo-pelin käynnistävästä kylmäveristen Tammatähdestä löytyy vain yksi suosikki. Mikäli 6 LIISAN TULILINTU malttaa vain ravata koko matkan, on sen tappiota vaikea kuvitella. Viime Jyväskylän kilpailun perusteella edes laukka ei vielä automaattisesti vie voittohaaveita. Liisan Tulilintu laukkasi Jyväskylässä pahoin jo ennen lähtölinjaa, mutta niin vain se ehti vielä upeasti avoimen tammalähdön ykköseksi. Kunhan vain energisen tamman energia ei mene ylikierrosten puolelle, jää muiden tehtäväksi otella kakkosrahoista. Siitä voidaankin siten nähdä tuima taistelu, ja tietysti voitostakin, mikäli Liisan Tulilintu laukkaa. 8 HETVIINA sijoittui kuningatarkilpailussa viidenneksi. Viimekertaisen Jyväskylän esityksen perusteella suorituskunto ei ole sen jälkeen ainakaan heikentynyt. Hetviina kiertyi Jyväskylässä 2. ulkoa johtavan rinnalle 700 jäljellä ja riitti neljänneksi. 9 VIESKERIN VIRVA ratkaisi itselleen kuningatarkilpailun voiton päätösmatkan upealla suorituksella. Vähän epäilyttää, onko tamma nyt kuukauden starttivälillä aivan yhtä hyvä. Saa myös nähdä, että mikä on tällä kertaa kengitysbalanssi. 1 HULLUDUUNARI ja 2 MATTILAN MIINA pääsevät matkaan edullisista asetelmista, eikä kaksikon mahdollisuuksia kannata vähätellä. 3 VENNELMON VARMA tekee nousua avoimelle tammatasolle. Jyväskylässä loppusuoran laukkaan paloi erittäin todennäköinen viitossija. 7 TARUNTUULI riittää ehdottomasti kyvyiltään, mutta viime kilpailujen perusteella kysymysmerkkejä on paljon ilmassa.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2-5-6 B) 9-1-8-7-11-4-10 C) 3-12
DIESEL DEGATO – SULTAN JOURNEY – HEAVY BEAT – SURPRISE ROSE

Kuuman Keskiviikon Toto64-päätöskohteessa rankingin kärkipaikat valtaavat piikki-selkä –psyykillä 2 DIESEL DEGATO ja 5 SULTAN JOURNEY. Oletuksena on, että Diesel Degato avaa ensin keulaan ja tyytyy sitten täydellä matkalla Sultan Journeyn selkään. Ei sekään tietysti yllättäisi, mikäli elämänsä kuntoon kohonneella Diesel Degatolla valittaisiin keulataktiikka. Viimekertaisessa Porin Superlauantain 75-lähdössä Diesel Degato iski 4. ulkoa neljännen radan kautta 600 jäljellä, eteni heittämällä johtavan rinnalle 400 jäljellä ja lipui 10,0-kyytisellä päätöspuolikkaalla todella vakuuttavaan voittoon. Sultan Journey on ottanut lähes kaikki menestyksensä keulasta, mutta kyllä ruuna muiltakin juoksupaikoilta pystyy menestymään. Viime keskiviikko oli hyvä osoitus tästä. Sultan Journey jäi ensin 2. radalle ilman selkää, sai selän puolimatkassa eteensä ja oli hyvä kakkonen. 6 HEAVY BEAT hyötyisi, mikäli edellä mainittu kaksikko ei pääsisi sopuun juoksupaikoista, tai lähdöstä tulisi muuten ylivauhtinen. Molemmat alla olevat kakkossijat ovat tulleet hyvillä suorituksilla. 9 SURPRISE ROSE ei ole nopea avaaja, joten lähtöpaikka on sille mainio. Voittoon asti nouseminen edellyttäisi kuitenkin todennäköisesti ylivauhtia, vaikka tammalla pystyy tekemään jo matkallakin ratkaisuja. 1 REBEL RAPID pääsee matkaan loistopaikalta, kun taas 8 AMAZING WARRIOR kohdalla lähtöpaikka laskee osakkeita. 7 SILVER WING lähtöpaikka on aika ulkona. Onnistuminen kuitenkin roikkuu ilmassa. 

Lähtö 10.

RANKING
A) 1-8 B) 4-2-3-5 C) 6-9-7
IMMERSIVE WORKOUT – FUSCUS H.L. – QUICK DIABLO – AMERICAN HERO

Uransa aloittava 1 IMMERSIVE WORKOUT suoritti ihan mukavan koelähdön, ja eiköhän Mika Forssin käsistä tuleva suvukas 4-vuotias kykene tosi paikan tullen vielä selvästi parempaan. 8 FUSCUS H.L. pilasi viimeksi pelinsä pahaan laukkaan 900 metriä ennen maalia. Kyseessä on kuitenkin lahjakkaan oloinen 4-vuotias, joka tullee vielä voittamaankin lähtöjä. Timo Korvenheimon tallista tuleva 4 QUICK DIABLO on tähän paikkaan vaikea arvioitava, sillä koelähdöstä ei saanut oikein tarkkaa kuvaa, ja siitäkin on jo yli kolme kuukautta aikaa. 2 AMERICAN HERO piti koelähdössä johtopaikalta 16,5-vauhtisessa lopetuksessa ”ykköseksi”. Vaikutti kuitenkin siltä, ettei varaa jäänyt mitenkään erityisen paljon. Toki American Hero on silti yksi lähdön realistisista voitontavoittelijoista. B-ryhmään mahtuvat myös uransa avaava 3 RARITY RED sekä ihan loppumetreille hieman lisää puristusta kaipaava 5 EXPLOSIVE ELLIE. Muiden kaksarisija olisi jymypaukku.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 6,11,5 + 4,8,3,1,2,9 (10,7)
T4-2: 7,5,6,12 + 9,2,3,14,13,1 (8,4)
T4-3: 6 (8,9)
T4-4: 2,5,6 + 9 (1,8)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 360 riviä, hinta 72 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

6
2,5,6

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

7,5,6,12
7,5,6,12
7,5,6,12,9,2,3,14,13,1

Yhteensä 96 yhdistelmää, hinta 48 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

2,5
2,5,6,9,1,8,7
2,5,6,9,1,8,7

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L4/8 LISSUN EERIIKKI: Teivossa jäätiin kakkoseksi. Joriini oli sinä päivänä liian kova luu. Kunkkaritason hevoselle ei ole häpeä hävitä. Ori teki toiselta radalta erinomaisen suorituksen ja kovan tuloksen.

L5/2 ZO ZO HOSS: Ajamassani Teivon startissa tuli laukka lähtöön. Hevonen teki sitten hyvän juoksun. Hieman jäätiin vielä rintaman taakse kiinni. Voimia oli tallella. Tämä voi kohta jossain voittaakin lähdön. Ei passaa ihan unohtaa.

L6/4 QUATTRO POINT: Loviisassa tamma voitti helposti. Se on päässyt ihan hyvin liikkeelle. Onnistuneella juoksulla hevonen pystyy olemaan kolmen sakissa.

L7/7 JE SUIS JUSTINE: Kouvolassa hevonen nousi takamatkalta totosijalle. Se teki aivan hyvän pitkän kirin. 

L9/6 HEAVY BEAT: Ruuna teki molemmissa ajamissani starteissa oikein hyvät juoksut. Jyväskylässä se vastaili rinnalla oleville. Voittaja kiri aivan ulkoa. Mahdollisuudet on ihan kärkisijoille nytkin.

L10/8 FUSCUS H.L.: Ruuna kiri viimeksi kovaa laukan jälkeen. Se on vähän arka päästään ja kun vastustaja huitoi piiskallaan, tuli hyppy. Edelleen huomioitava hevonen.

Christa Packalen

L1/3 STONECAPES RAIN: Hevonen oli viimeksi oikeinkin hyvä. Tuli kyllä pikkasen yllätyksenä, että se pystyi menemään 1.15-alkuisen tuloksen voltista. Lähetystapa ei ole ongelma. Kaikki on mennyt hyvin viime kilpailun jälkeen. Tarkoituksella pidettiin hiukan pidempi starttiväli.

L2/5 STONECAPES QUEILA: Tamma piikitettiin viime startin jälkeen. Annettiin sen samalla hieman hengähtää. Siinä oli kovia lähtöjä suht tiheään. Vaikka hevonen meni kuolemanpaikalta 1.11-ajan Kasvattajakruunun finaalissa, ei se esittänyt aivan parasta itseään. Ei tamma kuitenkaan paljon hävinnyt kärkikaksikolle, eikä esitystä nyt voi varsinaisesti moittiakaan. Seuraava suurempi tähtäin on viisivuotiaiden EM-kilpailu, jos meidät otetaan mukaan. Aloitetaan valmistautuminen siihen tästä. Ajetaan varmastikin järkevästi ja esimerkiksi kuolemanpaikka pyritään välttämään.

L6/11 SMILEY MATCH: Hevosta hoidettiin tässä välissä ja se sai myös olla hieman helpommalla. Kyseessä on vähän "välistartti". Seuraavaksi ajetaan Villinmiehen Tammakilvan karsinta. Tuossa mielessä kehno lähtöpaikka ei niin hirveästi harmita. Todennäköisesti mennään tämä lähtö kengät jalassa.

Pasi Tikkala

L1/5 DON LEGGIO: Taukoa on alla. Ei ole oikein ollut sopivia sarjoja tarjolla. Mielellään olen ajanut oriilla tässä vaiheessa volttilähtöjä. Ei vitosrata tietenkään paras ole. Vermossa on onneksi mukavasti tilaa voltata. Tauko on mennyt aivan hyvin. Tämä on ihan juoksija. Silti ei juuri tähän kohtaan vielä ole hirveästi odotuksia.

L6/5 MELINDA SES: Forssassa tuli laukka loppusuoran alkuun. Hevonen oli vielä ihan voimissaan. Kelpo sijoitus siihen paloi. Ei tämä ole mikään laukkuri. Tamma on varmistunut paljon. Kaikki on mennyt ok startin jälkeen. Ravilla sen pitäisi vähän pärjätä.

L9/7 SILVER WING: Ruuna menee koko ajan eteenpäin. Porissa paineltiin tosi kovaa ekaan kaarteeseen ja laukka tuli. Kunnossa ei ole moitittavaa. Lähtöpaikka on toki aika ulkona. Tämä pääsee kyllä asiallisesti liikkeelle. Täytyy tuossa varmaankin ajaa palan matkaa eteenpäin. Hevosen pitäisi vähän pärjätä näissä lähdöissä juoksun onnistuessa. Asiallinen menijä on kyseessä.

Joni-Petteri Irri

L8/2 MATTILAN MIINA: Tamma oli ihan hyvä viimeksi. Jo etukäteen oli tiedossa, että lähtörata vie paljon mahdollisuuksia. Hannun mukaan korvat jäi vetämättä auki ja myös voimia varastoon. Nyt on hyvä paikka. Toivottavasti valjakko pääsee tuosta ainakin alussa keulaan. Jos näin käy, eiköhän kuski pidä tasaisen reipasta tempoa yllä. Etteivät kovat takamatkalaiset ainakaan ihan ilmaiseksi tavoita. Vastusta tosiaan riittää, mutta jos tämä suorittaa vastaavalla tasolla kuin Lahden voittojuoksussa ja menee 1.26-alkuisen ajan, on siinä muilla tekemistä. Samoilla vehkeillä jatketaan.

L9/2 DIESEL DEGATO: Vaihteeksi on osunut hyvä lähtöpaikka. Siinä mielessä on jo heti tuurit kohdallaan. Ruuna on ollut tosi nopea lähtemään auton takaa. Ei mahdotonta, että se saisi keulatkin. Kuski saa päättää taktiikan. Tämä on kyllä tullut monenlaisilla juoksuilla. Kunto alkaa olla tapissaan. Ilman etukenkiä jatketaan.

Harri Kotilainen

L4/3 TEE WEE PARONI: Kesällä ruuna ei ehkä ole parhaimmillaan. Siinä on pientä siitepölyjuttua. Porukka Vermossa on kova. Vastusta riittää. Sijat 4-5 lienee realistinen tavoite.

L8/6 LIISAN TULILINTU: Vire on hyvällä mallilla. Jyväskylässä hevonen jäi lähtölaukassaan tuollaiset 80 metriä. Vielä se nousi voittoon. Valtavan juoksun tamma teki. Enemmän kuin tyytyväinen oli esitykseen oltava. Riskissä kunnossa tämä kilpailee. Ehjällä esityksellä ja jos reissu yhtään luonnistuu, hyvät saumat on menestyä. Ekat 200-300 metriä on kriittisimmät ja siinä ratkeaa paljon. Kengät oli Killerillä pois. On siitä jonkinlainen etu, varsinkin kun joutuu tekemään sellaisen suorituksen. Ei ratkaiseva tekijä kuitenkaan. Vermossa mennään kengät jalassa.
 

Lähtö 1 
Väliajat 14,5-17,5-20,0-14,0

STONECAPES RAIN: Painui keulaan 1. takasuoran alussa. Oikein vakuuttava. 
PROUD ANGELIQUE: Johti alussa. Sai selän eteen 1. takasuoran auetessa. Asiallinen kakkonen nappireissulla. 
LEGEND JOYRIDE: Kohtalainen kolmas 3. sisältä. 
FARBELLA JOURNEY: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Kesti aivan asiallisesti. 
ELI WALLACH: Nousi 5. sisältä 1200 jäljellä 4. ulos. Lähti loppukurvissa selässä 3. radalle. Polki kohtalaisesti perille. 
REVENANT: Lähtölaukka. Eteni sitten 3. ulos, mistä käänteli 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Teki vahvan esityksen laukan jälkeen. Viim. 1900 m 16,1. 
ROSY'S EXPRESS: Juoksi 4. sisällä. Pehmeähkö loppusuoralla. 
BROADWAY MUSICAL: Kohosi 6. sisältä viim. takasuoralla 5. ulos. Kiri loppusuoraa kohtalaisesti aivan ulkoa. 
FANIZZI: Nousi 5. sisältä 2. kaarteen alussa 2. ulos. Tasapaksu. 
PRADA NIGHTS: Matkasi 5. sisällä. Tasapaksu. 
TOO IT FOR YOU: Juoksi 7.-6. sisällä. Ei vakuuttanut. 
DON LEGGIO: Poissa.

Lähtö 2 
Väliajat 14,5-19,0-16,5-10,0

STONECAPES QUEILA: Eteni 1. kaarteessa johtopaikalle. Sai viim. takasuoralla tiukkaa prässiä. Vastasi hyvin ja voitti selvällä erolla, kun kovin haastaja kadotti kympin lopetuksessa ravinsa 100 ennen maalia kesken kamppailun. 
JASULITO: Avasi keulaan. Jatkoi 2. sisällä 1. kaarteessa. Kelpo kakkonen. 
DENVER BRODDE: Juoksi 4. sisällä. Pääsi loppumatkasta etenemään sujuvasti sisärataa totosijalle. 
MILLSTONE'S VIVID: Matkasi 5. sisällä. Käänteli loppukaarteessa selässä 3. radalle. Maalisuoralla neloskaista käyttöön. Mallikas kiri. Viim. 700 m 10,1. 
BESTSELLER: Nousi 3. sisältä toiselle 400 jäljellä. Kohtalainen. 
EL DIRTYMAN: Juoksi 3.-4. ulkona. Nousi viim. takasuoralla 3. radalle. Tasainen kiri. 
SACRAMENTO S: Kiersi alkumetrit 3. rataa. Eteni 1. kaarteen lopussa toiselle ilman vetoapua. Jatkoi 2. ulkona kierros jäljellä. Taipui lopussa. 
MYSTIC POWER: Nousi 5. ulkoa etusuoralla 3. radalle. Pakitteli kierros jäljellä 6. ulos. Jatkoi pian sisäradalle. Nousi loppukurvissa toiselle. Ei vakuuttanut. 
SHAMELESS: Sai toisella radalla selän eteen 1. kaarteen lopussa. Jatkoi kierros jäljellä 3. ulkona. Taipui viim. takasuoralla. 
SELENE LUNE: Hyökkäsi 4. ulkoa 1200 jäljellä 3. radalle. Eteni kierros jäljellä toiselle ilman vetoapua. Prässäsi johtavaa tiukasti viim. takasuoralla. Laukkasi kympin lopetuksessa 100 ennen maalia voittokamppailusta. Hylättiin. 

Lähtö 3 
Väliajat 20,0-22,5-31,5

TEJAS: Nousi johtavan takaa etusuoralla kuolemanpaikalle. Jatkoi myöhemmin jälleen 2. sisällä. Nousi 300 ennen maalia toiselle ja eteni varmaan voittoon. 
MÖKIN TÄHTI: Juoksi 3. sisällä. Asiallinen. 
HUMIRO: Juoksi 4. sisällä. Polki mukavasti perille. 
JOTTEI: Painui toiselta radalta keulaan 400 juostuna. Taipui loppusuoralla ulos totosijoilta. 
B. TUUMA: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Nousi sijalle viisi.
VINKSA: Laukkasi jo ennen lähtölinjaa ja jäi paljon porukasta. Kulki asiallisesti jatkossa.
VARJOMANNI: Johti alun. Jatkoi 400 juostuna 2. sisällä. Taipui loppumatkasta. 
BALETIN SALAMA: Laukkasi 100 juostuna. Hylättiin.
ATO: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.
ROJALI: Poissa.

Lähtö 4 
Väliajat 19,0-24,5-27,5-20,5

JORIINI: Nousi 2. ulkoa 800 jäljellä 3. radalle. Esitti vahvan kirin ja runnoi ykköseksi. Viim. 700 m 20,5. 
A.T. VEETI: Väkevä suoritus johtavan rinnalta. 
TEE WEE PARONI: Painui toiselta radalta keulaan 1. takasuoran alussa. Avaus venähti reippaaksi. Taipui hieman lopussa. Asiallinen suoritus kuitenkin. 
PIISPALAN SANTERI: Matkasi 4. ulkona. Kiri asiallisesti loppua. 
TULI-RITARI: Juoksi 4. sisällä. Ei täysin vakuuttanut. 
IINAN MAESTRO: Juoksi 3. sisällä. Laukkasi viim. takasuoralla.
KUJANPÄÄN JYRÄYS: Avasi keulaan. Jatkoi 1. takasuoran alussa 2. sisällä. Katkesi pahoin loppukaarteessa.
LISSUN EERIKKI: Alkumetrit 3. rataa. Pääsi 300 juostuna toiselle. Juoksupaikka lopulta 3. ulkona. Lähti 800 jäljellä selässä 3. radalle. Laukkasi kovassa lopetuksessa kesken kirinsä 100 jäljellä. Hylättiin.

Lähtö 5 
Väliajat 14,5-14,5-08,5

DONATO E.: Avasi johtavan rinnalle. Matkavauhti oli maltillinen. Jyräsi varmasti ykköseksi. 
GRAINFIELD OLIVER: Puolusti keulapaikan. Sai pian rauhoittaa tempoa rajusti. Polki aivan hyvin maaliin. 
PAJAS FACE: Polki 2. ulkoa asiallisesti perille. 
ZO ZO HOSS: Kohtalainen johtavan takaa. 
SHOTPROOF: Lähti 3. ulkoa 550 jäljellä 3. radalle. Keula sai vetää tosi hiljaa ja tehtävä oli mahdoton. Viim. 600 m 08,2. 
FROSTY VICE: Tasapaksu suoritus 3. sisältä. 
STARZINNER: Poissa.
VICTOR QUO VADIS: Poissa.

Lähtö 6 
Väliajat 10,5-14,5-18,0-12,0

ROSELAND: Avasi johtavan ulkopuolelle ja painui keulaan 1. kaarteessa. Vastasi varmasti ykköseksi. 
MELINDA SES: Iski 1. takasuoralla 3. radalle ja eteni johtavan rinnalle. Väkevä suoritus. 
QUATTRO POINT: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Jatkoi kaarteessa 2. sisällä. Pussissa maaliin.
BRAZEN LEONORE: Sai toisella radalla selän eteen 2. kaarteen alussa. Käänteli 550 jäljellä 3. radalle. Kelpo kiri. 
COVER PRINCESS: Matkasi 3. sisällä. Nousi loppukaarteessa 2. ulos. Pudotti uudestaan sisälle 200 jäljellä. 
SMILEY MATCH: Juoksupaikka 7. sisällä. Nousi 700 jäljellä 6. ulos. Käänteli takasuoralla taustalla 3. radalle. Kohosi 200 ennen maalia 4. radalle ja kiri loppua tuulispäänä. Viim. 400 m 10,5. 
SI LUCKY: Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Tasaisesti perille. 
CASH IN PRESS: Juoksi 4. sisällä. Nousi viim. takasuoralla 2. ulos. Pudotti loppukurvissa takaisin sisälle. 
MISS UNIVERSE: Matkasi 6. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Oli pitkään vailla vapaata. Sai tilaa 100 jäljellä ja tuli asiallisesti viime metrit.
ARCTIC DESSERT: Juoksi 5.-4. sisällä. Ei päässyt tulemaan täysin vapaasti loppua.
RUTHLESS CHICK: Juoksupaikka 4. ulkona. Kiri jäi vaisuksi. 
DEMOISELLE CRANE: Matkasi 5. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla taustalla 3. radalle. Kiri ei kunnolla kantanut. 

Lähtö 7 
Väliajat 14,5-19,0-17,5-10,5

WAR PAINT: Eteni keulapaikalle 300 juostuna. Sai rauhoittaa vauhtia. Piti ykköseksi reippaassa lopetuksessa. 
SUNDSVIK GODIVA: Avasi keulaan. Jatkoi 2. sisällä 300 juostuna. Haastoi tiukasti voittajan. 
SUN SAYEN: Juoksi 4.-3. sisällä. Kohtalainen nappireissulla. 
JE SUIS JUSTINE: Eteni 3. sisälle. Nousi 2. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Aivan sitkeä esitys.
HERE I GO AGAIN S: Juoksi 4. sisällä. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti lopussa.
PEARL ON STAGE: Nousi 5. sisältä 1. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Jatkoi 2. kaarteessa 2. ulkona. Hyökkäsi 500 jäljellä 3. radalle ja kiri asiallisesti perille. 
GAIANA: Alkumatkasta 8.-7. sisällä. Jatkoi viim. takasuoralla 5. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Nousi maalisuoralla toiselle. Ei päässyt tulemaan täysin vapaasti.
AN-VALPURI: Matkasi 7.-6. sisällä. Kohosi 600 jäljellä toiselle. Oli viim. kaarteessa pussissa. Kohtalaisesti perille.
MIDSUMMER LOVE: Juoksi 5.-4. ulkona. Pudotti 250 ennen maalia sisälle. Tuli tasaisesti. 
SAPPHIRA: Haparoi lähtöön ja juoksi 5. sisällä. Kohosi 600 jäljellä toiselle. Oli loppukaarteessa pussissa. Hakeutui maalisuoralla 4. radalle. Tasainen loppu. 
VALLETTA: Matkasi 3.-4. ulkona. Lähti selissä 3. radalle viim. takasuoralla. Käänteli viim. kaarteen lopussa 4. radalle. Kovassa lopetuksessa kiri ei kantanut.
GLOBAL TUG OF WAR: Juoksi 4.-5. ulkona. Nousi selissä 3. radalle viim. takasuoralla. Hakeutui maalisuoran alussa 5. radalle. Kiri ei kantanut reippaassa lopetuksessa.
CHAMPAGNE BATH: Juoksi 2.-3. ulkona. Käänteli selässä 3. radalle 600 jäljellä. Tasapaksu suoritus. 
PHOTO GIRL: Poissa.

Lähtö 8 
Väliajat 28,5-27,5-26,0-23,0

HETVIINA: Nousi 3. ulkoa loppukaarteessa selässä 3. radalle. Käänteli 250 ennen maalia 4. radalle. Kiri vahvasti ykköseksi. 
TÄHTITUULA: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. kaarteessa 3. radalle. Hyvin perille. 
VIESKERIN VIRVA: Nousi 4. sisältä 500 jäljellä 4. ulos. Käänteli loppukaarteessa selissä 3. radalle. Kohtalaisesti perille. 
MATTILAN MIINA: Veti keulassa kiihtyvää tempoa. Vähän pehmeä kovassa lopetuksessa. 
HULLUDUUNARI: Juoksi johtavan takana. Oli pitkään pussissa.
VARJONOVA: Nousi 3. sisältä viim. kaarteessa 2. ulos. Palasi pian takaisin sisälle. Pitkään pussissa maalisuoralla.
VENNELMON VARMA: Nousi 3. sisältä 1. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Taipui lopussa.
TARUNTUULI: Laukkasi 1. kaarteeseen ja putosi taustalle.
LIISAN TULILINTU: Laukkasi lähtökiihdytykseen ja jäi tosi kauas.

Lähtö 9 
Väliajat 10,0-13,5-14,0-12,0

SULTAN JOURNEY: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Jyräsi ykköseksi väkevän suorituksen päätteeksi. 
SILVESTER: Nousi 5. ulkoa 700 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli lopussa 4. radalle ja polki mainiosti perille. Viim. 600 m 10,2. 
SILVER WING: Juoksi voittajan takana 2. ulkona. Kelpo suoritus. 
AMAZING WARRIOR: Hakeutui 6. sisältä viim. takasuoralla 2. radalle. Nousi viim. kaarteessa takajoukoissa 3. radalle ja kiri mallikkaasti loppua neljänneksi. Viim. 500 m 09,9. 
DIESEL DEGATO: Eteni toiselta radalta keulaan 1. takasuoran alussa. Pehmeä loppusuoralla ja pettymys isona suosikkina. Olikohan kaikki kunnossa.
BEWITCH BOY: Juoksi 3. sisällä. Nousi 150 ennen maalia toiselle. Kohtalainen nappireissulla. 
HEAVY BEAT: Lähti 4. ulkoa 700 jäljellä kirikaistalle. Asiallinen kiri. 
REBEL RAPID: Johti alun. Jatkoi 1. takasuoran alussa 2. sisällä. Jäi pussiin.
GHOST BOY: Tasainen 4. sisältä. 
CARLOS LA RENTA: Tasapaksu 3. ulkoa. 
SUNDSVIK CHAMSIN: Nousi 5. sisältä viim. takasuoran alussa 4. ulos. Tasaisesti perille. 
SURPRISE ROSE: Lähtölaukka. Keskeytti.

Lähtö 10 
Väliajat 21,0-19,5-16,0-13,0

AMERICAN HERO: Avasi kovaa ja pääsi sisäpuoleltaan lähteneen laukan myötä johtopaikalle ennen 1. kaarretta. Veti kiihtyvää tempoa ja hallitsi perille asti. 
FUSCUS H.L.: Eteni takamatkalta johtavan rinnalle. Sitkeä suoritus. 
IMMERSIVE WORKOUT: Lähti lujaa, mutta laukkasi 100 juostuna puolustaessaan johtopaikkaa. Eteni 2. kaarteen lopussa 3. ulos. Pudotti loppukurvin alussa 3. sisälle ja nousi kaarteen lopussa toiselle radalle. Vahva juoksu laukan jälkeen. 
EXPLOSIVE ELLIE: Nappireissu johtavan takana. Vähän pehmeä lopussa. 
AMADEUS POSSIBLE: Nousi 3. sisältä 2. kaarteen lopussa 2. ulos. Hiljensi viim. kaarteessa. 
GABRIELA KOKS: Juoksi 3. sisällä. Oli vaikeuksissa jo viim. takasuoralla. 
QUICK CASH: Laukkasi 1. takasuoran alussa. Haparoi myöhemmin uudestaan taustalla.
RARITY RED: Laukka 1. kaarteeseen mentäessä. Hylättiin pitkästä laukasta.
QUICK DIABLO: Lähtölaukka. Hylättiin liioista laukoista.