Kuuma Keskiviikko

06.11.2019 18:00

Kuuma Keskiviikko

T64, Vantaan Energian Voimaliiga, Salamakypärät, Finn-Tack Cup -karsinnat, V Divisioona -karsinta, Monté Prix Du Nord -karsinta. Ravit alkavat klo 18. Tervetuloa!

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

6.11.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kuuman Keskiviikon Toto64-kohteet ovat tällä kertaa varsin haastavat, joten voittosumma voi hyvinkin nousta korkeisiin lukemiin, kun jackpot-rahaakin on jaossa jopa lähes 200 000 euroa. Yhtään täysin selkeää varmaehdokasta ei kierrokselta löydy. Alkuperäisissä kaavailuissa systeemien toisena tukipilarina toimineen viidennen kohteen suosikiksemme kohonneen Bombardin poisjäänti muutti systeemien rakenteen. Systeemien tukipilarina toimivan kuudennen kohteen 3 SAHARA SANDSTORM kohdalla oletuksena on, että se pääsee lopulta juoksemaan johtopaikalla. Tämä on voittoa ajatellen ratkaiseva seikka, sillä missään taktiikkajuoksussa ruunan nopeus ei riitä. Vastaavasti paikka johtavan rinnalla olisi tämän tason lähdössä liian vaativa. Johtopaikalta Sahara Sandstorm pystyisi kuitenkin Turun syyskuisen pitkän matkan voittojuoksunsakin perusteella niin kovaan suoritukseen, että kovien takamatkalaistenkin tehtävä olisi tukala. Kolmannessa kohteessa suosikkina starttaava 5 LIMUSKA on kapeamman virityksen apuvarma mutta suuremmassa se saa haastajia rinnalleen. Neljännessä kohteessa selkeäksi suosikiksi kohoava 9 DRIVERLANE varmistetaan vain maistuvimmalla haastajalla. Hyvässä kunnossa kilpaileva numero 2 FOUNTAIN DYNAMITE saattaa hyvinkin venyä tänään vuoden toiseen voittoonsa.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 9,10 + 4,6,11 (1,3)
T64-2: 2,6,10,5,4,9 + 11,1,8 (12,7)
T64-3: 5 + 6,4,3,2 (8,9)
T64-4: 9,2 (7,5)
T64-5: 4,1,7,3 (10,9)
T64-6: 3 (7,14)

Pieni systeemi 96 riviä, hinta 9,6 euroa.
Suuri systeemi 1800 riviä, hinta 180 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 8-7-2-10-12 B) 6-9-11-4-1-5-3
MAIKKIS – VANJALI – SULOVIIMA – VINKSA

Keskiviikkoilta käynnistyy pelimielessä haastavalla kylmäveristen montén Prix Du Nord –karsintalähdöllä, sillä lähtö suorastaan vilisee realistisia menestyjäehdokkaita. 8 MAIKKIS olkoon ykkösrankkaus. Se on aloittanut pitkän tauon jälkeen Anna Sulinin käsistä kahdella montélähdön kaksarisijoituksella, ja eiköhän tamma jatka nousuvireessä alla olevasta kuukauden starttivälistä huolimatta. Lienee pelkästään hyvä asia, että Maikkis pääsee lähtemään yksin omalta paalultaan. 7 VANJALI on muuttunut viime kuukausina taas tosi epävarmaksi, mutta hevosen fyysinen vire on edelleen kohdallaan. Ravilla Vanjali pystyy ilman muuta menestymään, eikä edes laukka vie välttämättä menestyshaaveita. 2 SULOVIIMA suorittaa montédebyyttinsä. Saa nähdä, onko hyppy yhtä herkässä kuin kärryt perässäkin. Kuntonsa puolesta ruuna pystyy ehdottomasti menestymään. 10 VINKSA on vauhdikas hevonen, joka voitti tänä vuonna yhden montén SM-karsintalähdönkin. 12 MÖKIN TÄHTI voitti Forssassa Prix Du Nordin karsintalähdön samaiselta 100 metrin takamatkalta. Vastus on nyt kovempi, mutta ruuna on silti perushevosia. 6 TEMETRIUS punnersi Seinäjoen montélähdössä ykköseksi johtavan rinnalta, toki selvästi tätä helpommassa lähdössä. Ruuna taisteli myös viimeksi Jyväskylän kärrylähdössä voitosta laukatessaan loppusuoralla open stretch –kaistalla.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1-2-3-7 B) 11-4-6-9 C) 10-8-5
GOLF JOURNEY – ARNIE’S EMILIE – FURIOSA – SUMMITIE

Toisena lähtönä ajettavassa aloittelevien lämminveristen lähdössä paaluhevoset ovat lähtökohtaisesti vahvoilla. 1 GOLF JOURNEY pilasi uran avauksensa syyskuussa suosikkina laukkaan ensimmäisessä kaarteessa. Ruunan resurssien pitäisi kyllä riittää näissä lähdöissä. 2 ARNIE’S EMILIE ja 3 FURIOSA vasta aloittavat uransa. Molemmat ovat kuitenkin koelähtöjensä perusteella kelpo menijöitä tähän lähtöön. 7 SUMMITIE kiri toissakerralla pirteästi kakkoseksi, ja viime kisassaan ori kamppaili loppusuoralla laukatessaan voitosta 800 metrin kirillä 4. ulkoa. Koko paalun kolmikkoa on hankala kukistaa, mutta Summitie on takamatkalaisista ehdottomasti todennäköisin menestyjä. 11 LEEMARK’S GIDEON laukkasi viimeksi heti alussa pitkäksi, ja näin nykyvire Ville Nisosen käsistä jäi hämärän peittoon. Totosija ei yllättäisi, mutta voittoon nouseminen 40 metrin takamatkalta edellyttäisi todellista nappionnistumista. 4 GISELLE HALM suoritti uran avauskilpailunsa jo viime vuoden joulukuussa, minkä jälkeen ei ole startannut. Nykyvire on siten iso arvoitus.

Lähtö 3.

RANKING
A) 9 B) 7-1-11-10-2-8 C) 3-12-5-4
MILRID – TOSI-TONNI – BIETRO – HISSUN MAHTI

Kolmannessa lähdössä 9 MILRID kohtaa sopivan vastuksen ja juoksun luontuessa kauden viides voitto on lähellä. Viimeksi Kouvolassa jäi tosin vähän epäselväksi, että minkä verran Milridillä olisi ollut paukkuja, mikäli se olisi päässyt tulemaan 2. sisältä sujuvasti. 7 TOSI-TONNI oli samaisessa Kouvolan lähdössä hyvä kakkonen, sillä ruuna taivalsi valtaosan matkasta 2. rataa ilman selkää. Vastaavalla suorituksella ruuna menestyy nytkin. Ei olisi mikään ihme, vaikka Tosi-Tonni pääsisi etenemään jopa johtopaikalle. 1 BIETRO on napannut keulasta kaksi peräkkäistä totosijaa. Kunto on kelpo tolalla, mutta ruuna on edelleen epävarma. Erittäin epävarma on myös 11 HISSUN MAHTI, vaikka Ari Moilanen onkin onnistunut ruunalla hyvin. Viimeksi Forssassa Hissun Mahti punnersi 2. ulkoa lopussa voittotaistoon ollen kakkonen ennen keulasta kolmanneksi sijoittunutta Bietroa. 10 SIIKING palaa pitkältä tauolta, joten vire on vaikea arvioitava. Hevosena ruuna on tähän lähtöön totosijoja ajatellen ilman muuta riittävä. Myös 2 SUIKUN CHILI ja 8 VILVIIRI lukeutuvat pelihevosiin.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 9-10 B) 4-6-11-1-3-5-8-7-12
LOVEYA FASHION – POETRY IN MOTION – ESTELLE NORDIQUE – NEMEA FACADE

Toto64-pelin avauskohteessa A-hevoset lähtevät liikkeelle takarivistä. 9 LOVEYA FASHION on luokkahevonen, jonka todellinen osaaminen nähdään vasta säännöllisen starttirytmin myötä. Joka tapauksessa radoille paluu pitkän tauon jälkeen on sujunut oikein lupaavissa merkeissä. Viimeksi Vermossa Loveya Fashion siirtyi 2. sisältä 2. ulos 300 jäljellä, muttei näyttänyt saavan mitään otetta kärkiparista. Loppumetrit Anne Luttisen valmennettava rynnisti kuitenkin 11-kyytisellä päätöspuolikkaalla parhaiten ja nousi vielä mukaan voittokamppailuun. Tämänkertainen lähtöpaikka on tammalle täysin ok, ja keskipitkän matkankin luulisi sujuvan hyvin. 10 POETRY IN MOTION on lähdön toinen A-hevonen. Se hyökkäsi viimeksi Lahdessa 3. ulkoa 1100 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 700 jäljellä ja jyräsi oikein varmaan voittoon. Poetry In Motion pystyy siis tekemään tarpeen vaatiessa itse juoksunsa. Poetry In Motion on siirtynyt viime startin jälkeen Risto Airaksiselta Juha Utalan treeniin, mutta tuskinpa asialla tässä kohtaa sen enempää tarvitsee spekuloida. B-ryhmän avaavat 4 ESTELLE NORDIQUE ja 6 NEMEA FACADE hyötyvät ilman muuta matkasta. Estelle Nordique on kirinyt kahdessa viimeisessään mukavasti, vaikka olikin viimeksi kovassa lopetuksessa aseeton. Nemea Facade taas nousi Jokimaa Tekee Tähtiä –karsinnassa 4. ulkoa päätöspuolikkaalla neljänneksi. Viidentenä rankingissa tulee viime keskiviikkona 3. ulkoa 600 metrin kirillä voittoon punnertanut 11 WAR PAINT, joka saa jälleen Santtu Raitalan kyytiinsä. 

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 2-6-10-5-4-9 B) 11-1-8 C) 12-7-3
BELMERI – ONE WHO RUN - SHADE WOODLAND – MANANA

Toisena Toto64-kohteena ajettava lämminveristen V Divisioonakarsinta on tasainen lähtö, missä A-ryhmään nostetaan peräti kuusi hevosta. 2 BELMERI olkoon loistavalta lähtöpaikaltaan ykkösrankkaus. Belmerilla on jonkinlainen laukkariski, mutta ravilla se pystyy menestymään. Viimeksi Teivossa se pääsi 5. sisältä kolmannessa kaarteessa onnekkaasti 4. ulos. Ruuna siirtyi selässä 3. radalle 700 jäljellä, iski 4. rataa 400 jäljellä ja kiri positiivisesti kakkoseksi, vaikka jättiyllättäjä Parisiodi linjalla edelle punnersikin. Myös Porin neljäs sija tuli positiivisella kirillä 3. ulkoa. 6 ONE WHO RUN teki viimeksi sitkeän juoksun johtavan rinnalta kierrettyään vieläpä ensimmäiset 400 metriä kolmatta rataa. One Who Run voi hyvinkin juosta nyt keulassa tai ainakin 2. sisällä. 10 SHADE WOODLAND on saanut nyt tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa, ja suunta on varmasti nousujohteinen. Shade Woodland suoritti jo Vermossa 4. sisältä passiivisella taktiikalla ihan mukavasti. Viimeksi Lahdessa keulataktiikka oli vielä liian optimistinen valinta, ja tamma taipui loppusuoralla kuudenneksi. Avaus oli kuitenkin reipas, olosuhteet kuraiset ja vastus selvästi tämänkertaista kovempi. Nyt tehtävä vaikuttaa varsin sopivalta, mutta takarivistä tamma ei pääse hyödyntämään hyvää lähtönopeuttaan. 5 MANANA sijoittui ennen taukoaan Kriteriumin karsintalähdössä neljänneksi, vaikka taivalsi valtaosan 2. rataa ilman selkää. Mikäli tauko ei vaikuta vireeseen heikentävästi, on kaikki mahdollista. 4 TIGER DILLON väsyi ennen taukoaan pitkällä matkalla pahoin, mutta sitä ennen alla oli kelpo suorituksia. Asetelmatkin ovat hyvät. Myös 9 CRAZEMAN on tähän lähtöön kelpo menijä. 11 HAZELLA kohdalla lähtöasetelmat pudottavat B-ryhmään.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 5 B) 6-4-3-2-8-9-10-1-7
LIMUSKA – TUVIKER – LORUTYTTÖ – PONUTELLA

Toto4-peli käynnistyy tasaisella suomenhevosten keskipitkän matkan tasoitusajolla. 5 LIMUSKA erottuu hieman, mutta mikäli se ei voita, on kenttä täysin avoin. Limuskan viimekertainen Vermon voitto tuli johtavan takaa loppusuoran mittaisella kirillä. Tamma taitaa kuitenkin kaiken ollessa kohdallaan selvästi vaativammatkin juoksut. Laukkariski Limuskalla on edelleenkin. 6 TUVIKER on vahva puurtaja, joka hyötyy näistä tavanomaista pidemmistä matkoista. Kun vastuskaan ei ole nyt ihan sieltä kovimmasta päästä, on voittokin täysin mahdollinen. Torstainen Kouvolan kakkossija tuli 1300 metrin kirillä. 4 LORUTYTTÖ on epäonnistumisaltis tapaus, mutta ravia kulkiessaan se voi ohittaa kirivaiheessa koko porukan. Viime Vermon vierailullaan Lorutyttö laukkasi ensimmäisellä takasuoralla pahoin, mutta tuli silti vielä kärjen tuntumassa pussissa maaliin. Myös Lorutytölle matka on ehdottomasti plussaa. 3 PONUTELLA on suorittanut Jouni Miettisen käsistä pelkästään positiivisesti. Tamma viimeisteli kuntoaan vielä lauantaina voittamalla kotiradallaan Porissa. 2 INTOIIVARI tuli tauoltapaluussaan taustalla varsin positiivisesti maaliin volttiennätystään sivuten. Mikäli ruuna otti startin oikealla tavalla, voi tulosrivi kohentua ravin maittaessa huomattavasti. 8 VIRIN VIHTORI on tasavauhtinen puurtaja ja yksi monesta mahdollisesta. Lahden 75-lähdössä Virin Vihtori jäi viimeisen takasuoran lopussa sammuvan selkään, mihin paloi todennäköisesti viides sija. 9 RIIPINEN ja 10 HOLARI kuuluvat edellisten kanssa täysin samaan ryhmään. 

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 9-2 B) 7-5-8-3-6-1 C) 10-12-4
DRIVERLANE – FOUNTAIN DYNAMITE – ALL IN LADDIE – BLACK EMPEROR

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä ykkösvihjeeksi kohoaa Harri Koivusen tallista käsin kuudesti kilpaillut ja näistä viidesti voittanut 9 DRIVERLANE. Molemmat tauon jälkeiset kilpailunsa Driverlane on voittanut ylivoimaisesti. Takarivin lähtöpaikka tekee kuitenkin sen, ettei tehtävä ole millään muotoa yksinkertainen. 2 FOUNTAIN DYNAMITE käynnistyi Jokimaa Tekee Tähtiä –karsinnassa ykkösradalta oikeinkin verkkaisesti ja jäi 5. sisälle. Sieltä kirivaihe ei mennyt ollenkaan sujuvasti, ja finaalipaikan suhteen jäi runsaasti jossiteltavaa. Kakkosradan lähtöpaikalta ei ole varsinaista pussitusriskiä, eikä Fountain Dynamiten niin hidas avaaja pitäisi olla kuin viime kilpailu antaa ymmärtää. Esimerkiksi Teivossa 5. päivä tätä kuuta Fountain Dynamite hehkutti 11-vauhtisella avauspuolikkaalla kärkeen 400 juostuna ja hävisi vain hurjakuntoiselle Credit To Lovelle. Huippukuntoinen ruuna on syytä rastata kaikille lapuille. 7 ALL IN LADDIE on hyvässä vireessä, eikä voitto juoksun onnistuessa yllättäisi lainkaan. Forssan kakkossijakin todisti, että nämä pidemmät matkat sopivat hyvin. 5 BLACK EMPEROR pystyi pitämään viime Vermon vierailullaan johtopaikalta Fountain Dynamiten loppuun asti takanaan, joten Jani Ruotsalainen tähdännee nytkin keulapaikalle. Black Emperor on kaarteissa jonkin verran vino, joten se on siksikin parhaimmillaan sisäratajuoksulla. 8 OVE voitti viimeksi Teivossa ylivoimaisesti. Mikäli kasiradan paikka ei tuo juoksunkulullisia ongelmia, voi menestystä irrota nytkin.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 4-1-7-3 B) 10-9-5-2 C) 11
MAMAJUANA – CREATION PRIMERO – HUDSON WEB – WONDER WOMAN

Duo-peli käynnistyy Salamakypärät –kilpailun osalähdöllä. Bombardin poisjäännin myötä neljä valjakkoa saa asemat A-ryhmästä. Suosikkina starttaava 4 MAMAJUANA on aloittanut taukonsa jälkeen kahdella totosijalla, ja eiköhän kuntokäyrä osoita edelleen ylöspäin. 1 CREATION PRIMERO on suorittanut kahdessa viime startissaan sijoituksiaan lupaavammin, ja totosija suorastaan roikkuu ilmassa. 7 HUDSON WEB taipui viimeksi johtopaikalta viidenneksi, mutta saa silti ilman muuta puhtaat paperit, sillä kyseessä oli tasokas 4-vuotislähtö. Edellä maaliin tulivat Sahara Sandstorm, Zogo Match, Ronaldo Malibu sekä Jolly Roy. Myös tätä edeltänyt kolmossija tuli 4-vuotislähdöstä. Silloin edellä maaliin saapuivat Flexible Journey ja Ronaldo Malibu. 3 WONDER WOMAN kamppaili viime keskiviikkona keulasta kakkoseksi. Tamma täräyttänee nytkin ensin keulaan, mutta täydellä matkalla ainakin Bombardin selän luulisi kelpaavan. 10 QVIDJA’S FIRST ja 9 AMBRIEL toivovat ylivauhtista juoksua, joiden niiden osakkeet nousisivat selvästi.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3 B) 7-14-9-12-5-8-1-11-6-4-2-10
SAHARA SANDSTORM – JUGADOR – STAR MARTINI – HAZELHEN HERMES

Toto64-kierroksen päättävässä Vantaan Energian Voimaliigassa A-hevoseksi nostetaan 3 SAHARA SANDSTORM. Kyseessä on vauhtikestävä menijä, joka arkisen lähtönopeutensa vuoksi saa usein hankalia juoksuja. Tällä kertaa paalu vaikuttaa kuitenkin siltä, että Sahara Sandstormin luulisi pääsevän etenemään johtopaikalle. Mikäli näin käy, on Sahara Sandstorm mielimatkallaan vaikea ohitettava koville takamatkalaisillekin. Hyvä näyte tästä saatiin Turussa 15. päivä syyskuuta, jolloin Sahara Sandstorm pääsi pitkällä matkalla johtopaikalle ja oli kirikierroksella täysin ylivoimainen. Ricocone, Angel Sky ja Por Nie Rock sijoittuivat taustalla seuraaviksi. Porin lauantainen vahva kiri kakkoseksi todisti kunnon olevan edelleen kohdallaan. 7 JUGADOR alisuoritti kesällä, mutta eteni Turun tauoltapaluussaan helppoon voittoon 600 metrin kirillä 3. ulkoa. Viimeiset 600 metriä sujuivat 11,6-vauhdilla. Toki tehtäväkin oli sopiva, joten tämän hetken oikea taso punnitaan vasta tässä lähdössä. 14 STAR MARTINI on aloittanut pitkän taukonsa jälkeen kahdella kaksarisijoituksella, ja eiköhän luokkahevonen jatka edelleenkin nousuvireessä. 9 HAZELHEN HERMES on sekin aloittanut taukonsa jälkeen mukavasti, ja tiheä starttirytmi on aina ollut ruunan mieleen. 12 GUTE BAND laukkasi viimeksi häirittynä. Muuten se on kulkenut suoritusvarmasti. 5 ELLIOT WEB on rehti työmies, joka voi jopa aavistuksen piristyä, kun vakiokuski vaihtuu välillä toiseen. 8 POR NIE ROCK on hidas avaaja, mutta se tulee aina juoksun onnistuessa juosten maaliin asti.

Lähtö 10.

RANKING
A) 6-10 B) 9-7-1-3-8-4-11-5 C) 2
GUNVALD – ORVAR IVER – MAIL FROM MARIGOLD – VIGGO VICE

Illan päätöslähdössä 6 GUNVALD hakee tiukasti uransa toista voittoa. Jatkuvasti totosijoilla viihtyvä ruuna oli viime Vermon vierailullaan keulasta kelpo kakkonen. Hannu Torvinen tähdännee ajokillaan nytkin johtopaikalle. 10 ORVAR IVER on toinen kova voitontavoittelija. Rasitteena on takarivin lähtöpaikka, mutta muuten Orvar Iver on kyllä osallistunut tätä kovempiinkin tehtäviin. Niin viimeksi Turussakin, missä Jarno Kallionpään suojatille jäi sisäratajuoksun jälkeen voimia varastoon. Tämän tason lähdössä Orvar Iverin pitäisi kuitenkin kyetä taistelemaan kärkisijoista ulkokautta kiertämälläkin. 9 MAIL FROM MARIGOLD on saanut kahdessa viimeisessään aika haastavat juoksut, mihin nähden on kestänyt kunnialla. Kunto tuntuisi olevan nousussa, joten onnistuminen roikkuu ilmassa. 7 VIGGO VICE kesti viimeksi johtopaikalta tasapääkakkoseksi. Ori voi päästä seiskaradaltakin hyviin asemiin, jolloin pystyisi ottelemaan totosijoista. 1 SHE BELIEVE on mielenkiintoisella lähtöpaikalla, vaikka tuskin keulapaikkaa pitääkään. 3 ZEBE VON BENTZ kesti perjantaina Forssassa ihan mukavasti 2. radalta ilman selkää. Kolmevuotias 8 THE STORY aloitti uransa huhtikuussa voitolla, mutta sen jälkeen on tullut pelkkiä epäonnistumisia. On jäänyt vähän epäselväksi, onko kyseessä ns. lintu vai kala.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5 + 6,4,3,2 (8,9)
T4-2: 9,2,7,5,8 + 3,6,1 (10,12)
T4-3: 4,1,7,3 + 10,9 (5,2)
T4-4: 3 (7,14)

Pieni systeemi 20 riviä, hinta 4 euroa.
Suuri systeemi 240 riviä, hinta 48 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

4,1,7,3
3

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

9,2
9,2,7,5,8
9,2,7,5,8,3,6,1

Yhteensä 48 yhdistelmää, hinta 24 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

3
7,14,9,12,5,8
kaikki

Yhteensä 66 yhdistelmää, hinta 33 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L3/11 HISSUN MAHTI: Ruuna oli Forssassa ihan sitkeä kakkonen. Matkattiin toisessa parissa ulkona voittajan takana. Aivan tasapäin tultiin perille ja maalikameran kuvassa hävittiin. Tämä jaksaa kyllä polkea. Matka ja lähtöpaikka käyvät hyvin. Eturivistä olisi tosi iso laukkariski.

L4/1 SAHARA HOT MAMA: Hevonen on tehnyt tasaista työtä. Vähän saisi olla enemmän puristusta lopussa. Ykkösrata on paikkana hyvä. Tuosta se voisi pystyä toton tuntumaan. Voitot on olleet tiukassa.

L5/4 TIGER DILLON: Taukoa on takana. Vaikea sanoa tarkempaa päivän vireestä. Loppukesästä hevonen teki ihan hyviä juoksuja. Forssassa se voitti johtavan rinnalta ja ajamassani Vermon kisassa ruuna polki asiallisesti perille takamatkalta.

L6/3 PONUTELLA: Tamma kilpailee kelpo kunnossa. Alku on hieman vaikeaa ja laukkariski on olemassa. Sen jälkeen hevonen menee varmemmin. Matka käy hyvin.

L8/8 BOMBARD: Lähtöpaikka hankaloittaa tehtävää. Tämä avaa kyllä ihan hyvin ja mukavassa vireessä ruuna kilpailee.

L9/1 GUIDO DI QUATTRO: Teivon startti oli toinen pitkän tauon jälkeen. Aivan sitkeä kolmas ruuna oli johtavan rinnalta. Hyvä esitys. Matka käy mainiosti. Hieman hevonen on saanut lisää lähtönopeutta, mutta tuskin sillä keulapaikkaa pystyy pitämään.

L9/8 POR NIE ROCK: Hyvässä iskussa ruuna on. Viimeksikin kun saatiin tiloja, se tuli tosi kovaa maaliin. Hevonen pystyy kärkipään sijoille, jos se saa sopivan reissun.

Timo Korvenheimo

L4/11 WAR PAINT: Kunto on hyvällä mallilla. Kaikki on myös mennyt hyvin viime startin jälkeen. Tavoitellaan korotettua rahaa. Jos ollaan neljän joukossa, ollaan tyytyväisiä. Hiukan hevosta hoidettiin tuossa välissä ja oli se aavistuksen parempi.

L8/9 AMBRIEL: Lahdessa oli kurakeli ja tamma kiersi alussa neljättä rataa kovassa vauhdissa. Vähän tuo söi pateja lopusta. Tasaisen mukavassa vireessä hevonen kilpailee. Lähtöpaikka on aivan asiallinen. Juoksun onnistuessa se voi kamppailla ihan kärkipäässäkin.

L9/3 SAHARA SANDSTORM: Porin esitys lauantaina oli huippuhyvä. Selät ei oikein vetäneet kirivaiheessa. Voittaja pääsi johtavan takaa vapauteen, mutta tämä oli oikein mainio kakkonen. Kunto on nyt ollut aivan huipussaan. Jonkun voitonkin hevonen olisi ansainnut tuoreimmilla suorituksillaan.

L9/9 HAZELHEN HERMES: Hevonen saa startteja sopivan tiheästi nyt kroppaansa ja se parantaa koko ajan. Ruuna kilpailee kovassa nousukunnossa. Pitkä matka on tälle oikein hyvä.

Joni-Petteri Irri

L2/9 UNIQUE MIRACLE: Viimeksi tuli laukka loppukurviin. Hevonen oli vähän vino kaarteissa. Tehdään varustemuutos ja lisätään smurffilappu. Aika jaksava menijä, mutta vauhtia saisi olla enemmän. Ravilla rahasijalle.

L5/5 MANANA: Pieni huili on alla. Tamma on juossut koko ajan tosi kovissa ikäluokkalähdöissä. Tästä saadaan startti alle ennen Kasvattajakruunun välierää. Suht monipuolinen hevonen. Ei hirveän tarkka juoksupaikastaan. Jos reissu onnistuu, odotan sitä kärkipäähän.

L7/10 PATMAN: Ruuna teki asiallisen esityksen Turussa. Jäätiin lopulta vähän kauas, mutta asiallisesti hevonen kiri maaliin ja neljänneksi. Sopivalla juoksulla se lopettaa terävästi.

L8/5 BROWN RECLUSE: Ruuna oli hyvä viimeksi. Juoksu meni aivan mönkään. Mukavasti hevonen pujotteli loppua. Tämä ei ole kauhean riippuvainen juoksupaikasta. Uskon sen riittävän aika korkealle tässä.

L9/10 SUDBURY: Kun juoksu menee pukeen, kirii hevonen näissä lähdöissä jopa totosijalle asti. Viimeksi meillä oli kyllä kaikki tuuritkin puolella. Mukavasti ruuna spurttasi kakkoseksi. Yritetään ajella mahdollisimman pitkään sisärataa tai ainakin selissä. Koitetaan sitten lopussa.

Emma Väre

L2/4 GISELLE HALM: Tammalla oli selässä sanomista joulukuun startin jälkeen. Sitä hoidettiin ja muutenkin on lihaksiston kanssa ollut aika paljon ongelmia. Paussista tuli näin tosi pitkä. Ihan reipastakin on ajettu. Hevonen tuntuu hyvältä. Ei mitään moitittavaa. Uskoisin sen heti pystyvän vähän pärjäämään.

L6/2 INTOIIVARI: Paluukilpailu oli oikein positiivinen. Hevonen meni mukavasti omasta halustaan. Ykkösrata on hiukan helpompi paikka lähteä, jos vertaa volttia toisten keskellä. Ruuna on aika hätäinen siinä. 

L8/7 HUDSON WEB: Ori tuli Derbykarsintojen jälkeen tänne meille. Eka startti oli varsin hyvä. Viimeksi hevonen joutui vähän viestijuoksun uhriksi. Se ei saanut vetää oikein lainkaan henkeä johtopaikalla. Lopussa ori meni toisohjaiseksi, eikä sitä pystynyt ajamaan maalisuoralla. Toivotaan parempaa tällä kertaa. Tämä lähtee tosi kovaa, mutta on siinä muutama muukin hyvä kihdyttäjä. Tärkeintä olisi, ettei se jäisi kuolemanpaikalle ja tulisi perille asti. Luokka riittää kyllä, jopa voittokamppailuun asti onnistuneella juoksulla.

L9/11 CARLEMAN: Hevonen on mielimatkallaan. Lähtöpaikka on ihan ok. Ruuna on yleensä päässyt juoksuradalta aika asiallisesti liikkeelle. Lahdessa oli pito-ongelmia ja lähtöpaikka aika toivoton. Tuon startin saa unohtaa. Hevonen on hyvällä mallilla ja se kilpailee kelpo kunnossa. 

Juha Utala

L4/10 POETRY IN MOTION: Tamma tuli tänne meille viime kilpailun jälkeen. Starttiväli on lyhyt ja tuskin tässä on ehditty mitään sellaista tekemään, että hevonen huonontaisi. Hyvältä se tuntuu ja tamman pitäisi jatkaa kunnossa. Kärkipäähän sitä on yhä odoteltava. Etukengät riisutaan.

L10/9 MAIL FROM MARIGOLD: Hevonen on tehnyt hyvät esitykset viime starteissaan. Viimeksi tamma polki kolmatta rataa kärjen ulkopuolella vikat 1200 metriä. Ei se hävinnyt hirveän paljon voittajallekaan. Aiemmin tuli jatkuvasti laukkaa, mutta hevonen tuntuu nyt saaneen juonen päästä kiinni. Tälläkin voi lähteä viivalle pärjäämismielellä. Tamma voittaakin jossain.

Lähtö 1 
Väliajat 37,5-32,0-30,5-32,0

VANJALI: Lähti 40 metrin pakilta ja eteni alkumatkasta vauhdilla. Painui keulaan 1. takasuoralla ja alkoi samassa tehdä eroa muihin. Voitti aivan pystyyn. 
SULOVIIMA: Alku 2.-3. sisällä. Kohosi etusuoralla toiselle ilman vetoapua. Puristi mukavasti kakkoseksi. 
VEKTORIA: Matkasi pääjoukon hännillä. Paranteli mukavasti loppua kohti. Viim. kaarteessa jo viides rata käyttöön. 
PUKSIN POIKA: Johti alun ja jatkoi 1. takasuoralla toisena sisäradalla. Kohtalainen suoritus. 
VARPUKAN VIKSU: Juoksi 4.-3. sisällä. Kohtalaisesti perille. 
TEJAS: Käänteli 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Loppukurvissa 4. rata käyttöön. Tasainen kiri. 
MÖKIN TÄHTI: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla. Kiri ei kunnolla kantanut.
MAIKKIS: Nousi 2. kaarteeseen mentäessä pääjoukossa toiselle radalle. Sai pian selän eteen. Oli loppukurvissa pussissa. Ei vakuuttanut tilaa saatuaan.
TUISKU-TUPI: Vaikeuksissa jo alkumatkasta. Putosi taustalle. 
VINKSA: Myöhästyi 80 metrin pakilta lähdössä ja juoksi toivottoman kaukana. Ei pystynyt parannuksiin.
TEMETRIUS: Laukka kiihdytykseen. Hylättiin.
VALLUN VIRE: Poissa.

Lähtö 2 
Väliajat 19,5-22,0-21,5-16,5

ORZO: Eteni 40:n pakilta 3. ulos. Käänteli 250 jäljellä 3.-4. radalle ja kiri ulkoa tuulispäänä ykköseksi. 
GOLF JOURNEY: Sai alussa prässiä. Puolusti keulapaikkansa. Sai vetää matkalla maltillista tahtia. Pussitteli haastajia. Tuli yllätetyksi voittajan kiriessä aivan ulkoa. 
SUMMITIE: Asiallinen esitys toiselta ilman vetoapua. 
FURIOSA: Prässäsi alussa hetken johtavaa. Pudotti 1. kaarteessa tämän taakse. Pussissa loppumatkasta.
ARNIE'S EMILIE: Oli 3. sisällä loppumatkasta pussissa.
GISELLE HALM: Nousi 4. sisältä toiselle maalisuoran alussa. Käänteli 100 jäljellä aivan ulos ja tuli ihan kelvollisesti loppumetrit.
SUNLIT TREASURE: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla. Kohtalainen kiri. 
MR CAPITO: Oli 5. sisällä vaikeuksissa viim. takasuoralla. 
UNIQUE MIRACLE: Juoksi 2. ulkoa. Laukkasi loppukaarteessa ja hylättiin.
LEEMARK'S GIDEON: Laukka 1. takasuoralla. Hylättiin.
EXPLODING CHERRY: Poissa.

Lähtö 3 
Väliajat 26,0-27,5-34,0-27,5

VILVIIRI: Matkasi toisella ilman vetoapua ja vaati alkumatkasta johtavalta vauhtia. Painui keulaan 500 jäljellä ja vastasi mainiosti maaliin asti. 
MILRID: Nousi 3. ulkoa selässä 3. radalle viim. takasuoralla ja eteni 2. ulos. Polki aivan asiallisesti perille. 
TOSI-TONNI: Avasi keulaan. Sai alkumatkasta tiukkaa prässiä. Menetti paikkansa puoli kierrosta ennen maalia. Tuli kuitenkin asiallisesti loppuun saakka. 
SUIKUN CHILI: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla ja eteni toiselle ilman vetoapua. Laukkasi loppukurviin.
HISSUN MAHTI: Juoksi 4. ulkona. Oli parantelemassa, kun laukkasi loppukaarteessa.
AHON TAIKA: Laukka kiihdytykseen.
SIIKING: Juoksi kärjen tuntumassa sisäradalla. Vaikeuksissa viim. takasuoralla. 
BIETRO: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Oli paikkaamassa laukkaansa komeasti ja nousi mukaan kärkikamppailuun, kun laukkasi uudestaan maalisuoran alussa. Hylättiin liioista laukoista. 
ALVARON: Laukkasi etusuoralla sijalta kolme. Uusi laukka 600 jäljellä. Hylättiin.
SUSAN PRINSSI: Laukka kiihdytykseen. Hylättiin.
HUIMA VAUHTI: Matkasi pääjoukon hännillä. Vaikeuksissa jo etusuoralla. Keskeytti. 
TUURIN POIKA: Poissa.

Lähtö 4 
Väliajat 13,5-18,0-17,5-14,0

ESTELLE NORDIQUE: Hyökkäsi 3. ulkoa 800 jäljellä. Eteni loppukaarteessa johtavan rinnalle ja jyräsi komeasti ykköseksi. Viim. 700 m 12,4. 
LOVEYA FASHION: Lähti 4. ulkoa 800 jäljellä voittajan selässä 3. radan kiertoon. Asiallinen kiri. 
NEMEA FACADE: Lähti lujaa ja eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Taipui vähän lopussa. 
LEEMARK'S EVELYN: Pudotti 400 juostuna 4. sisälle. Jatkoi viim. takasuoralla 3. sisällä. Nousi lopussa ulospäin ja polki kohtalaisesti perille. 
POETRY IN MOTION: Iski 1. etusuoralla parijonosta ja eteni johtavan rinnalle vajaa kaksi kierrosta jäljellä. Taipui lopussa, muttei kokonaan luovuttanut. 
BRASS N SASSY: Nousi 3. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Tasainen suoritus. 
ELAIZA CAMTO: Matkasi parijonon hännillä. Yritti takajoukoissa viim. takasuoralla 3. rataa. Lopulta kohtalaisesti perille. 
ARGENTEUIL: Nousi 5. sisältä 800 jäljellä toiselle. Kohtalainen loppu. 
SAPPHIRA: Eteni 1. kaarteessa johtavan rinnalle. Sai selän eteen vajaa kaksi kierrosta ennen maalia. Taipui loppukaarteessa.
SAHARA HOT MAMA: Oli johtavan takana vaikeuksissa viim. takasuoralla. Katkesi pahoin lopussa. Oliko terve. 
WAR PAINT: Käänteli 3. ulkoa viim. takasuoran alussa selissä 3. radalle. Laukkasi pian. Hylättiin.
BERNETTA: Poissa.

Lähtö 5
Väliajat 12,0-14,5-19,0-14,0

CRAZEMAN: Iski 3. ulkoa viim. takasuoralla ja eteni vauhdilla toiselle ilman vetoapua. Painui keulaan 350 ennen maalia ja voitti pystyyn. 
MANANA: Painui keulaan 400 juostuna. Jäi painamaan ohjille ja vauhti pysyi alkumatkasta turhan reippaana. Kesti siihen nähden aivan hyvin. 
BELMERI: Juoksi 2.-3. sisällä. Nousi 500 jäljellä toiselle ja käänteli maalisuoralla 4. radalle. 
ONE WHO RUN: Jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Sinnitteli asiallisesti. 
SHADE WOODLAND: Tasainen suoritus 2. ulkoa. 
TIGER DILLON: Avasi keulaan. Jatkoi 400 juostuna 2. sisällä. Taipui lopussa. 
SANTOS BRAVE: Ei vakuuttanut 4. ulkoa. 
HAZELLA: Hyökkäsi 5. ulkoa 3. radalle viim. takasuoralla. Kiri ei kantanut.
GLENNE: Matkasi hännillä sisärataa. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Ei vakuuttanut. 
GOLDSHOE DORIS: Oli varhain vaikeuksissa 4. sisällä. 
ABHAYA: Lähti 6. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kiri jäi kovin vaisuksi. 
CROSSFIRE ALLEY: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Hylättiin.

Lähtö 6 
Väliajat 34,0-33,0-27,0-28,0

VIRIN VIHTORI: Matkasi 2.-3. ulkona. Jälleen vajaa kierros jäljellä 2. ulkona. Nousi 600 ennen maalia 3. radalle ja punnersi ykköseksi. 
HOLARI: Matkasi 4.-5. ulkona. Punnersi hyvin perille asti. 
LIMUSKA: Eteni 1. kaarteeseen mentäessä johtopaikalle. Hieman pehmeä loppumetreillä. 
PONUTELLA: Nousi 3. sisältä 1750 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Aivan sitkeästi perille. 
INTOIIVARI: Jäi johtavan taakse pussiin. Voimia jäi käyttämättä.
RIIPINEN: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Pääsi 400 juostuna 3. ulos. Jatkossa 4. ulkona. Laukkasi etusuoralla. Tuli vielä aivan asiallisesti perille.
TUVIKER: Matkasi toisella ilman vetoapua. Jatkoi 2. ulkona 1750 jäljellä. Laukkasi vajaa kierros ennen maalia. Ei täysin vakuuttanut loppumatkasta.
LORUTYTTÖ: Laukat 1. kaarteeseen ja 1900 jäljellä.
OIVA-SOINTU: Lähtölaukka.
TULIPIIPPU: Laukkasi johtopaikalta 100 juostuna. Hylättiin jatkossa liioista laukoista.

Lähtö 7 
Väliajat 14,5-18,5-17,0-12,5

DRIVERLANE: Iski 3. ulkoa 1700 jäljellä 3. radalle ja eteni 200 metriä myöhemmin toiselle ilman vetoapua. Jyräsi vakuuttavaan voittoon. 
FOUNTAIN DYNAMITE: Painui keulaan 350 juostuna. Ei pystynyt lopulta vastaamaan voittajan rynnistykseen. Kelpo kakkonen kuitenkin. 
OVE: Käänteli 4. ulkoa loppumatkasta 3. radalle. Asiallinen kiri. 
PATMAN: Matkasi 5. sisällä. Nousi loppukaarteessa toiselle ja käänteli 250 jäljellä selässä 3. radalle. Polki aivan hyvin perille. 
ALL IN LADDIE: Sai toisella selän eteen 1500 jäljellä. Meni kaarteissa kovin vinoksi. 
ALMOST ONE YEAR: Juoksi 3. sisällä. Sai kunnolla tilaa 100 jäljellä. Tuli tasaisesti. 
BLADE RUNNER DK: Juoksi 4. sisällä. Pääsi vapaille väylille 150 ennen maalia. Kohtalaisesti loppua. 
BLACK EMPEROR: Avasi keulaan. Jatkoi johtavan takana 350 juostuna. Alkoi taipua loppukaarteessa ja putosi rahasijojen ulkopuolelle.
AMOUR AMIKO: Juoksupaikka 2.-3. ulkona. Vaisu. 
BELGRAM PINUS: Ei esittänyt mitään 6. sisältä. 
WARGAME: Poissa.
HURRY SUNDOWN: Poissa.

Lähtö 8 
Väliajat 12,5-14,5-17,5-12,0

HUDSON WEB: Eteni keulaan 1. kaarteen lopussa. Vauhti ei täysin rauhoittunut. Vakuuttava voittaja kovalla lopetuksella. 
AMBRIEL: Pääsi nousemaan 3. sisältä 250 jäljellä 3. radalle. Kelpo lopetus. 
QVIDJA'S FIRST: Hyökkäsi 4. ulkoa 600 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli 4. radalle 250 ennen maalia. Kiri lujaa maaliin. Viim. 500 m 12,5. 
WONDER WOMAN: Lähti lujaa ja eteni johtoon ennen 1. kaarretta. Jatkoi kurvin lopussa johtavan takana. Kohtalaisesti perille kovassa lopetuksessa. 
GAIANA: Matkasi 4. sisällä. Tasapaksu. 
CRISP LOOK: Nousi 5. sisältä loppumatkasta 3. ulos. Tasaisesti maaliin. 
MAMAJUANA: Hyökkäsi 3. ulkoa 600 jäljellä. Kiri ei kunnolla kantanut. 
BROWN RECLUSE: Juoksi 2. ulkona. Oli pussissa loppukaarteessa. Ei vakuuttanut tilaa saatuaan.
CREATION PRIMERO: Nousi 1. kaarteessa toiselle. Jäi taivaltamaan johtavan ulkopuolelle. Vauhti ei täysin rauhoittunut. Antautui loppumatkasta.
JOHNNY DAHLIA: Poissa.
BOMBARD: Poissa.

Lähtö 9 
Väliajat 17,5-20,0-18,0-13,5-13,5

SAHARA SANDSTORM: Eteni 1. takasuoran alussa johtopaikalle. Sai vetää kaksi kierrosta tosi maltillista vauhtia. Lisäsi tempoa päätöstuhannella. Hallitsi varmasti perille saakka. 
BEATBOXER: Matkasi 2. sisällä voittajan takana. Nousi 250 ennen maalia toiselle. Kelpo kakkonen, vaikkei pystynyt tosissaan voittajaa haastamaankaan. 
AL E.GADOR ZET: Nappireissu 3. sisällä. 
GUIDO DI QUATTRO: Laukkasi 100 juostuna. Juoksi sitten 5. sisällä. Pääsi loppumatkasta etenemään mukavasti sisärataa neljänneksi.
SUDBURY: Nousi 4. sisältä loppukurvissa toiselle. Tasapaksu. 
JUGADOR: Lähti 3. ulkoa etusuoralla vetämään 3. radan letkaa. Vauhdinjako teki tehtävästä mahdottoman.
POR NIE ROCK: Liittyi 5. ulkoa etusuoralla 3. radan letkaan. Vauhdinjako teki tehtävästä toivottoman. Viim. 700 m 12,6.
ELLIOT WEB: Juoksi 2. ulkona. Jäi viim. takasuoralla pahasti pussiin väsyvän taakse ja menetti totaalisesti asemansa. Kiri loppua hyvin ulkoratoja saatuaan tilaa 300 jäljellä.
CARLEMAN: Lähti liukkaasti ja eteni 3. rataa. Laukkasi 1. takasuoran alussa ja pakitteli sitten hännille 6. sisälle. Nousi loppukaarteessa toiselle. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti viime metrejä.
HAZELHEN HERMES: Homma lähti heti alkumatkasta väärille raiteille, kun menetti asemiaan 1. takasuoralla pakittavan takana. Lähti 6. ulkoa 1300 jäljellä 3. radalle. Eteen nousi etusuoralla vetoapua. Vauhdinjaon myötä kärkeen ei ollut mahdollisuuksia.
STAR MARTINI: Matkasi 4.-3. ulkona. Oli viim. takasuoralla pussissa ja menetti asemiaan. Pudotti loppukaarteessa sisälle. Kohosi 250 ennen maalia 2.-3. radalle. Ei päässyt tulemaan sujuvasti loppumetrejä.
SAHARA B BOY: Taipui viim. takasuoralla toiselta ilman vetoapua.
GUTE BAND: Poissa.
TESTIMONIAL O.K.: Poissa.

Lähtö 10 
Väliajat 14,0-17,0-18,0-16,0

GUNVALD*: Pudotti toiselta ilman vetoapua johtavan kantaan 500 juostuna. Kohosi toiselle puoli kierrosta ennen maalia. Iski lopussa kolmannelle ja eteni varmaan voittoon. 
ORVAR IVER: Hyökkäsi 2. kaarteen alussa 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua. Tsemppasi hyvin. 
SHE BELIEVE: Matkasi 4. sisällä. Jatkoi 3. sisällä 550 jäljellä. Nousi toiselle 300 ennen maalia ja tuli kohtalaisesti perille. 
ZEBE VON BENTZ: Avasi keulaan. Pehmeä lopussa. 
WIIPURI: Lähti 4. ulkoa 900 jäljellä selässä 3. radalle. Jatkoi viim. takasuoralla toista rataa. Hakeutui jälleen 3. radalle 300 ennen maalia. Lopetti mukavasti. Viim. 400 m 15,2. 
ALREADY HERO: Juoksupaikka 5. sisällä. Ei esittänyt erikoista. 
RIM BAY DUCHESS: Juoksi 3.-2. sisällä. Varsin nihkeää. 
MAIL FROM MARIGOLD: Käänteli 3. ulkoa 900 jäljellä 3. radalle. Jatkoi toista rataa viim. takasuoralla. Kiri jäi lopulta kovin vaisuksi. 
THE STORY: Pakitteli hännille 6. sisälle. Hakeutui taustalla loppukurvissa 2.-3. radalle. Ei vakuuttanut. 
BELLO RAGAZZO: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Hylättiin.
VIGGO VICE: Kiertyi 3. radan kautta toiselle ilman vetoapua. Sai selän eteen 2. kaarteessa. Vaikutti taipuvan 3. kaarteessa. Laukkasi 750 jäljellä häiriötilanteessa. Hylättiin.