Kuuma Keskiviikko

01.07.2020 18:00

Kuuma Keskiviikko

Ravit alkavat ponilähdöllä klo 17.40. Poikkeusoloissa yleisöä pääsee katsomoalueelle rajoitetusti, tallialueelle ei kulkua. Varmista paikkasi ja osta lippusi ennakkoon! Katso tarkemmat poikkeusajan ohjeet TÄSTÄ LINKISTÄ >>

Hiihtotähtien hevonen ennakkosuosikkina

Bismarck Comery on ollut koko uransa ajan poikkeuksellisen seurattu hevonen omistajaporukkansa Talli Hiihtoliidon myötä. Omistajiin kuuluvat mm. olympiavoittaja Iivo Niskanen, Ristomatti Hakola, Matti Heikkinen ja muita talviurheilusta tuttuja nimiä. Myös Bismarck Comery on viihtynyt mitalisijoilla: 31 kilpailussaan se on voittanut 13 kertaa ja napannut kymmenen muutakin mitalisijaa – tai totosijaa, kuten ravimaailmassa ilmaistaan kolmen parhaan joukkoon sijoittuminen.

Kovakuntoinen Bismarck Comery kilpailee Olli Koivusen ajamana numerolla 2 lähdössä 9, joka huipentaa ravi-illan klo 20.50.

Jackpot-rahaa jaossa

Totopeleistä kiinnostuneita hemmotellaan tänä Kuumana Keskiviikkona, kuten kuukauden ensimmäistä ravikeskiviikkoa kutsutaan. Toto65-pelissä on tarjolla 65 000 euron jackpot eli ylimääräistä rahaa, joten potti voi nousta jopa 230 000 euroon. Toto65-pelissä tulee veikata oikein kuuden peräkkäisen lähdön (lähdöt 4-9) voittajat. Peliaikaa on keskiviikkona klo 19.10 saakka. Vihjeitä voi lukea vaikkapa täältä.

Tervetuloa terassille!

Tiistain sadepäivän jälkeen toiveissa on poutaisempaa säätä, jolloin ykköspaikka ravien seuraamiselle on Vermon ulkoterassi. Sieltä on hyvä näkyvyys radalle, ravintolapalvelut ovat lähellä ja poutasäällä kesäaurinko tuo lisälämpöä ravikansalle. Ravintolapalvelut on keskitetty yleisörakennuksen totokerroksen Street Bar Volttiin, joka on aivan terassin vieressä. Tallialueella nälkäisiä ja janoisia palvelee puolestaan Lounaskahvila Vermon Tallitupa.

Parvelan Retu ensimmäistä kertaa Vermossa

Keskiviikon päälähtö on Tawaststjernan Muistoajo, joka kilpailtiin ensimmäisen kerran jo Käpylän raviradalla vuonna 1968. Tänä vuonna viisivuotiaiden kylmäveristen klassikkokisassa on vain yksi suosikki, sillä Petri Laineen valmentama Parvelan Retu on hävinnyt 19 kilpailussaan vain kerran ja on dominoinut ikäluokan suurkilpailuita. Vermo Areenan yhteistyökumppani Hannu Torvisen vakioajokki tekee ensiesiintymisensä pääradalla Vermossa. Superlahjakkuudella on keskiviikkona kuusi vastustajaa, joista Passin Liinu saapuu Torniosta saakka ja Säihkeen Sähinä sekä Tähdenteli tuovat kisaan pohjoissavolaista väriä.

Tawaststjernan Muistoajo on keskiviikon kolmas lähtö, joka ajetaan 18.47. Kilpailuennätys on ori Vitterin vuonna 2015 juoksema kilometriaika 1.20,9.

Bisnestä ja bisseä?

Business School ja Talli Bissen Ystävät. Kyllä, ensimmäinen on hevosen ja jälkimmäinen omistajaporukan nimi. Business School on kolmivuotias ruuna, joka juoksee koelähdössä klo 17.20. Koelähdöstä hevoset hankkivat kilpailuoikeuden suorittamalla riittävän reipasvauhtisen tuloksen ja käyttäytymällä muutenkin moitteettomasti. Kun koelähtö on suoritettu hyväksytysti, voi hevosen ilmoittaa varsinaiseen ravikilpailuun.

Ravihevosia nimetään usein kasvattajan taustan mukaan. Business Schoolin kasvattaja on Kimmo Alajoutsijärvi, joka on markkinoinnin professori Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Ravi-illan ke 1.7. aikataulu:

16.00 Portit aukeavat Vermo Areenalla
17.20 Koelähtö
17.40 A-ponien lähtö
18.07 Lähtö 1
18.27 Lähtö 2
18.47 Lähtö 3 Tawaststjernan Muistoajo
19.10 Lähtö 4 Totomaatti-lähtö, ensimmäinen Toto65-kohde
19.30 Lähtö 5
19.50 Lähtö 6, Toto4-pelin ensimmäinen kohde
20.10 Lähtö 7 Valtra Sisusarja
20.30 Lähtö 8
20.50 Lähtö 9

Heinäkuun hirnuva huipputarjous

Nyt myynnissä myös heinäkuun ravien sarjalippu. Lipulla pääset kaikkiin heinäkuun viiteen keskiviikkoravitapahtumaan. Alennusta normaalihintaan 30 %! Pidä lippu tallessa, jotta voit näyttää sitä aina raveihin saapuessasi. Lippu myynnissä hintaan 28 € - osta ennakkoon Vermo Shopista >>

Pääsyliput ennakkoon Vermo Shopista

Vermo Areenalla ravataan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin ja yleisömäärä katsomoalueella on rajoitettu 500 henkilöön. Yleisö- ja tallialueen välillä ei ole kulkua. Pääsyliput myydään ennakkoon verkkokaupassa, johon pääset sivun oikean reunan Vermo Shop -painikkeesta. Myös portilla myydään lippuja, mutta vain mikäli ennakkomyynnistä jää paikkoja jäljelle kokoontumisrajoitusten puitteissa. Nyt myynnissä myös autokatsomolippu, jolla pääsee kätevästi autolla etusuoran alussa sijaitsevaan autokatsomoon. Tällöin kaikkien autossa olevien henkilöiden tulee lisäksi ostaa erikseen pääsylippu. Ravit kuuluvat myös suorana radiosta 87,6 MHz Vermon alueella. Yleisön sisäänkäynti toistaiseksi vain Valjakkotien puolelta pääovista tai niiden vasemmalla puolella olevasta portista (talliportilla ei lipunmyyntiä). Huom. tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta.

Keskiviikkoravien pääsylippu

Vermon Areenan keskiviikkoravit klo 18-21 (ovet klo 16). Huippuraviurheilun lisäksi tarjolla turvavälit huomioiden yhdessäoloa, elämyksiä ja laadukkaat ravintolapalvelumme. Myös lapsille on mukavaa tekemistä esim. keppariareenalla. Yleisörajoitusten aikana myös lapset alle 16-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen. Myös portilla myydään lippuja, mutta vain mikäli ennakkomyynnistä jää paikkoja jäljelle kokoontumisrajoitusten puitteissa.

  • Hinta 8 €/aikuinen - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Alennusryhmät 4 € (eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset alle 16-v.) - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Autokatsomolippu 5 €/auto - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Vermon kausikortilla vapaa sisäänpääsy (loppuvuoden kausikortti myynnissä hintaan 59/39 € - osta Vermo Shopista >>)
  • Hippoksen kausikortti, SHKL:n jäsenkortti, Vermo Areenan staff-kortti ja vapaalippu EIVÄT OLE VOIMASSA
  • Vermossa maksu käteisellä / pankkikortilla. Pääsyliput voi maksaa myös Edenredin tai Smartumin virikesetelillä.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

24.6.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO65-VARMAVALINNAT

Systeemien läpivarmaksi valitaan viidennen kohteen 10 JOSEPH BOKO. Hevonen on aina tiedetty tosi kovaluokkaiseksi, mutta erityisesti kaarreongelmat ovat estäneet tilin karttumisen toivottuun tyyliin. Kauden avauksessakin kaarteet tuottivat isoja ongelmia, ja lopputulos jäi heikoksi. Sen sijaan viimeksi nähtiin Joseph Bokon oikeaa osaamista, kun suvukas ruuna suoritti 2. radalta ilman selkää todella väkevästi. Yankee Gliden poika tuli maaliin asti vahvasti ja saavutti kovan täyden matkan tuloksen 12,8. Sekään ei kuitenkaan riittänyt enintään 16 000 euroa voittaneiden lähdössä voittoon asti, kun hurjalla voittoprosentilla kilpaileva Night Guard täräytti keulasta huikean tuloksen 12,7. Markku Nieminen jatkaa suojattinsa ohjissa, ja mikäli kaarteet sujuvat yhtä hyvin kuin viimeksi, on Joseph Boko takarivin lähtöpaikasta huolimatta lähellä voittoa. Eiköhän Nieminen tee ajoissa ratkaisuja, mikäli vain tempo yhtään laskee. Pienen systeemin apuvarmoina toimivat avauskohteen 5 MADRID ja toisen kohteen 10 QUICK DIABLO, joilla kummallakin päästelee huimassa ohjasvireessä jatkava Santtu Raitala. Quick Diablon kohdalla lähtöpaikka on tympeä, mutta muuten tehtävä vaikuttaa sopivalta. Keskipitkä matkakin on plussaa. Madrid taas ei saanut viimeksi Teivossa johtavan takaa mahdollisuutta ja joutui tyytymään kolmanteen sijaan. On mielenkiintoista nähdä, satsaako Raitala Madridilla tosissaan lähtöön.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 5 + 2,3,8 (7,4)
T65-2: 10 + 2,14 (6,5)
T65-3: 2,3,4,1 (5,9)
T65-4: 5,14,13,7,4,6 (12,11)
T65-5: 10 (1,2)
T65-6: 2,4,10,3,8,5 (7,6)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,40 euroa.
Suuri systeemi 1728 riviä, hinta 172,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-7 B) 2-4-5-6-3
WILLE’S RAINPOWER – OUTLANDER – GUNVALD – COMBATANT MOTION

Keskiviikkoillan avauslähdössä selväksi suosikiksi kohoaa 1 WILLE’S RAINPOWER. Se on aloittanut uransa kolmella voitolla, eikä läheskään kaikkea ole tarvinnut laittaa vielä kertaakaan peliin. Myös hevosen käytös menee koko ajan oikeaan suuntaan. Lähinnä 7 OUTLANDER voisi olla sellainen hevonen, jolla voisi olla potentiaalia suosikin haastamiseen, mutta ravilla olisi tietysti pysyttävä. Tämän kauden molemmissa kilpailuissa laukat ovat sotkeneet menoa. Ainakin kaksarisijan pitäisi olla ravilla lähellä. 2 GUNVALD jäi kauden avauksessaan Turussa 2. radalle ilman selkää, mistä taipui kirivaiheessa turhan pahoin. Hevosen olemus alleajossa kuitenkin miellytti, joten säästeliäämmällä juoksulla ruunalla pitäisi olla hyvät totosaumat. Myös 4 COMBATANT MOTION tavoittelee tiukasti totosijaa. Se on kohdannut tämän vuoden molemmissa kilpailuissaan merkittävästi tämänkertaista kovemman vastuksen. Viimekertainen Jyväskylän lähtö oli Kasvattajakruunu-alkuerä ja myös Vermon lähtö oli avoin neljävuotislähtö. 5 JETSET VICE kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista, kuten myös Teivossa 3. ulkoa kirivaiheessa lopulta aika puhdittomasti esiintynyt 6 TOUCH ME TOO sekä kauden totosijansa selvästi tätä helpommista lähdöistä napannut 3 HE’S A HORSE.

Lähtö 2.

RANKING
A) 5 B) 3-1-6-12-2-14-10-7 C) 13-11-9-8
EN CANDY TILL – LOVE YOU DESIREE – RANCH TQUILA – MOOSE ON THE LOOSE

Toisessa lähdössä A-hevoseksi nostetaan kovasukuinen 5 EN CANDY TILL. Kyseessä on Seabiscuitin, Tarantinon sekä Sands Pepperin sisko. Ura alkoi Turun Nuorten Sarjasta ihan positiivisella suorituksella. En Candy Till nousi 2. sisältä 2. radalle ilman selkää 600 jäljellä ja riitti lopulta kolmanneksi. Päätöspuolikkaan En Candy Till tuli 16,0-kyytiä, kun keulasta ylivoimaiseen voittoon irronnut Fiorini lopetti päätöspuolikkaan 13,5-vauhdilla. Eiköhän startti kuitenkin tehnyt nuorelle hevoselle hyvää, joten nyt luvassa voi olla vielä pykälän parempaa menoa. Yhden kanssakilpailijan poisjäänti helpottaa lähtötilannetta. 3 LOVE YOU DESIREE laukkasi Kouvolassa ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä varsin pahoin johtopaikkaa puolustaessaan. Tamma paikkasi laukkansa ihan positiivisesti ja ylsi vielä neljänneksi. Nyt Love You Desireellä on startti alla ja kuski vahvistuu Ari Moilaseen. 1 RANCH TQUILA laukkasi Turussa lähtösuoralla, minkä jälkeen kulki viimeiset 1700 metriä taustalla 16,4-vauhdilla. Loistopaikalta kaikki on mahdollista, sillä lähdön tasokaan ei ole yhtä kova kuin uran aiemmissa kilpailuissa. 6 MOOSE ON THE LOOSE siirtyi Kuopiossa 4. sisältä 3. ulos 700 jäljellä, jatkoi 2. ulkona 550 jäljellä ja eteni lopulta kakkoseksi. Laura Väänäsen valmennettava kiri jo Lappeenrannassa taustalla ihan mukavasti. 12 STEELY STRIDE aloittaa Tommi Kylliäisen käsistä ja on mielenkiintoinen, sillä Italian sekavasta tulosrivistöstä huolimatta kyseessä pitäisi olla kyvykäs aloittelija. 2 MAX MILI sijoittui viime Vermon vierailullaan johtopaikalta kakkoseksi. Pitkältä tauolta palaava 14 MR HANKY-PANKY aloitti viime vuonna uransa kelpo suorituksilla.

Lähtö 3.

RANKING
A) 4 B) 3-7 C) 5-1-6-2
PARVELAN RETU – SÄIHKEEN SÄHINÄ – HELKAN TOIVO – LANDEN REINO

Tämän vuoden Tawaststjernan Muistoajo vaikuttaa etukäteen hyvinkin selväpiirteiseltä. 4 PARVELAN RETU on todellinen superlahjakkuus, jolta kovatkin vauhdit irtoavat äärimmäisen helpon näköisesti. Kaikesta paistaa sellainen leima, ettei kyse ole pelkästään varsatähdestä. Ilman terveydellisiä ongelmia on jopa suoranainen ihme, mikäli Parvelan Retu ei tule voittamaan urallaan vähintään yhtä ravikuninkuutta. Vaikka vastustajiakaan ei voi väheksyä, ei Petri Laineen valmennettava onnistuessaan näitä lähtöjä häviä. 3 SÄIHKEEN SÄHINÄ on selkeä kakkosrankkaus. Se on tullut kauden molemmissa kilpailuissaan todella pontevasti maaliin. Parvelan Retulle Säihkeen Sähinä ei normaalisti voi mitään, mutta myös Säihkeen Sähinä on todella lahjakas 5-vuotias. 7 HELKAN TOIVO on sitten oikein selvä kolmosrankkaus. Pikamatka ei missään tapauksessa ole Helkan Toivon bravuurimatka, mutta kyllä Fransin pojalta löytyy mukavasti vauhtiakin. Kausi on alkanut Satakunta-ajon kakkoselta hyvillä suorituksilla, ja starttien myötä suunta on koko ajan ylöspäin. 5 LANDEN REINO ja 1 JÄTTIPOTTI PEE muodostavat seuraavan kaksikon, mutta lähtökohtaisesti ne eivät riitä onnistuneelle suosikkikolmikolle. Rohkeina tammoina viivalle uskaltautuvat 6 TÄHDENTELI ja 2 PASSIN LIINU, mutta kyllä jo yhdenkin oriin kukistaminen edellyttää oriiden ravatessa huippuonnistumista.

Lähtö 4. | Toto65-1

RANKING
A) 5 B) 2-3-8-7-4-1-6
MADRID – EXUBERANCE – JUGADOR – ONE BREAK BROLINE

Toto65-kierroksen avauskohteessa A-hevoseksi kohoaa 5 MADRID. Se on aloittanut kautensa mukavilla suorituksilla. Ensiksi Turussa Madrid jäi 3. sisälle pussiin. Viimeksi Teivossa taas Santtu Raitala tyytyi suosiolla One Break Brolinen selkään, eikä Madrid saanut lopussa mahdollisuutta yrittää voittoa, kun Raitala ei kääntänyt johtavan rinnalle vielä 600 metriä ennen maalia. Viime startit on siis ajettu todella nätisti. On siten mielenkiintoista nähdä, joko tällä kertaa pyritään ajamaan keulasta, vai minkälaisella taktiikalla Raitala on liikkeellä. On syytä noteerata, että Madrid on viimeksi voittanut totoravilähdön 28.9.2017, eli lähes kolme vuotta sitten. Se yhdistettynä alla oleviin passiivisiin taktiikoihin saa laittamaan rinnalle varmistuksia suuressa Toto65-vihjesysteemissä. 2 EXUBERANCE saattaa sekin pyrkiä nopeana avaajana johtopaikalle. Viimeinen puristus on ollut kateissa, mutta pikamatka on iso plussa. 3 JUGADOR ei ole enää hetkeen kyennyt sellaiseen loistoon kuin parhaimmillaan. Saa nähdä, vieläkö samanlainen huippuvire starttien myötä löytyy. Joka tapauksessa tähän tehtävään Olli Koivusen ajokki on ilman muuta perushevosia. Myös 8 ONE BREAK BROLINE nostetaan mukaan suureen Toto65-systeemiin, vaikka ruuna taipui viimeksi Teivossa johtopaikalta neljänneksi ja lähtöpaikkakin on huono. 7 CAROLINE K. kamppaili viimeksi Kuopiossa johtopaikalta kakkoseksi. Porukka on nyt kovempi, mutta Tapio Perttusen suojatti kilpailee nousuvireessä. Lähtöpaikka on aika ulkona, mutta keulasta tai 2. sisältä tamma olisi ihan varteenotettava voittajakandidaatti.

Lähtö 5. | Toto65-2

RANKING
A) 10-2-14 B) 6-5-8-9-12-7-13 C) 11-4-1-3
QUICK DIABLO – THE BREEZE – MELINDA SES – FLASHDANCE SISU

Toisessa Toto65-kohteessa 10 QUICK DIABLO on juoksun luontuessa lähellä kauden toista voittoaan, sillä tehtävä vaikuttaa oikein sopivalta ja keskipitkän matkankin pitäisi olla pelkästään plussaa. Lähtöpaikka takamatkan takarivissä tekee kuitenkin sen, että A-ryhmään nostetaan kaksi muutakin. Viikko sitten Vermossa laukka ensimmäisessä kaarteessa pilasi pelin, mutta tätä edeltäneen Lahden kilpailun suoritus oli tyylikäs. Quick Diablo kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle kierros jäljellä ja kamppaili hyvin ykköseksi ennen Unbounded Stridea sekä No Viceä. Quick Diablolla pystyy siis tekemään jo matkalla tarvittavia ratkaisuja. 2 THE BREEZE on vaikea arvioitava, sillä se palaa peräti vuoden tauolta. Hevoseen on kuitenkin syytä suhtautua heti vakavasti, sillä asetelmat suosivat viime vuonna uransa kahdella totosijalla aloittanutta tammaa. The Breeze on tauon aikana siirtynyt Christa Packalenin treeniin, mikä ei ainakaan laske hevosen osakkeita. Kolmantena A-ryhmään nostetaan huonosta lähtöpaikasta huolimatta 14 MELINDA SES. Se on menestynyt selvästi tätä kovemmissakin lähdöissä. Laukkoja on tullut uran aikana paljon, mutta ravilla voittokaan ei saa tulla yllätyksenä. Keskipitkä matka on vahvalle tammalle plussaa, ja eiköhän Pasi Tikkala ole valmis tekemään jo aikaisia ratkaisuja. Maaliskuinen tammojen 75-sarjan (ei 75-kohde) kakkossija tuli johtavan rinnalta. 6 FLASHDANCE SISU tekee tasaisen varmaa työtä. Voittoon asti on suosikkien onnistuessa vaikea yltää, mutta totosijaan on hyvät mahdollisuudet. 5 ARCTIC FUN pystyy paljon parempaan kuin viimekertainen Härmän suoritus antaa ymmärtää. Lähtökin on nyt paljon helpompi.

Lähtö 6. | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 2-3-4-1 B) 5-9-12-11-10-6 C) 8-7
STONECAPES RAIN – EXCEPTIONAL – QUEEN OF PIRATES – AN-ALFA CENTAURI

Toto4-peli käynnistyy lämminveristen lyhyellä ryhmäajolla, missä A-ryhmään nostetaan vain hyvältä paikalta matkaan kiihdyttäviä hevosia. 2 STONECAPES RAIN ei ole vielä tänä vuonna voittanut, mutta se on hyvä hevonen tähän lähtöön, ja asetelmatkin ovat loistavat. Toukokuisessa Vermon kilpailussaan Stonecapes Rain oli 3. ulkoa 700 metrin kirillä varsin hyvä neljäs. Edellä maaliin tulivat vain Leemark’s Ghost, Redemption ja Promptus, jotka olisivat todennäköisesti tähän lähtöön suuria suosikkeja. 3 EXCEPTIONAL on lähdön tipsihevonen. Sen viimekertainen Porin loppukiri oli lupauksia herättävä, vaikka piippuhyllyn lähtöpaikalta matkaan joutunut tamma ei 6. ulkoa viidettä sijaa korkeammalle ehtinytkään. Päätöspuolikas sujui nimittäin peräti 10,1-vauhdilla. Exceptional on nopea avaaja, ja sillä on hyvät mahdollisuudet juosta joko keulassa tai 2. sisällä. Pikamatka on ilman muuta plussaa. 4 QUEEN OF PIRATES tähtää varmasti tosissaan johtopaikalle, mutta saa sitten nähdä, että onko sinne asiaa. Viimeksi Forssassa Queen Of Pirates tuli loppumetreillä johtopaikalta selässään liftanneen Dauntless Girlin ohittamaksi. Tätä edeltäneessä Vermon kisassa Queen Of Pirates kiri 4. ulkoa Stonecapes Rainin vanavedessä viidenneksi. 1 AN-ALFA CENTAURI ailahtelee, mutta hyvänä päivänään se pystyy kyllä näistä asetelmista ottelemaan kärkisijoista. 5 BANSKY oli Mikkelissä Suomen debyytissään 2. sisältä kelpo kakkonen. Jukka Torvinen panostaa varmasti lähtöön, mutta sisäpuolella on sen verran nopeita avaajia, että saa sitten nähdä miten juoksu lähtee luontumaan. 9 FOX LOVER on luokkahevonen, jonka pitää kuitenkin terävöityä otellakseen voitosta.

Lähtö 7. | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 5-14-13-7-4-6 B) 12-11-10-1-2-3-9-8
VILLIKUTI – KORVEN LIIDERI – I.P. RIIMI - SULOVIIMA

Illan ensimmäinen troikkalähtö on kylmäveristen Valtra Sisusarjan lähtö, eli juostavana on kolme kierrosta. Suosikin paineet harteilleen saa 5 VILLIKUTI, jonka tämä kausi on sujunut mainiosti; 12 kilpailua on tuonut saldon 5-3-1. Viimeisin voitto on niinkin tuore kuin lauantaina Kouvolasta, missä Juha Rontun valmennettava voitti IV-divisioonakarsinnan johtopaikalta oikein varmaan tyyliin ennen Bilettäjää. Villikuti on kilpaillut urallaan pitkällä matkalla kerran aiemmin, ja silloin tuloksena oli voitto. Villikuti on takamatkaltakin lähdön ehdottomasti todennäköisin keulahevonen. 14 KORVEN LIIDERI laukkasi viime keskiviikkona ensimmäisen kaarteen alussa pahoin, mutta kulki jatkossa nousukuntoa uhkuen. Pitkä matka on iso plussa, ja Antti Teivainen nousee vahvistuksena ohjiin. Ravilla väkivahva menijä on vaarallinen. 13 I.P. RIIMI on pilannut Kuopion voittojuoksunsa jälkeen kahdesti alkulaukkaan, kun painetta on ollut liikaa. Näistä asetelmista tamman pitäisi päästä ravilla matkaan. I.P. Riimi on siirtynyt viime startin jälkeen Pekka Korven valmennuksen, ja Korpi voi hyvinkin löytää kyvykkääseen tammaan vielä viimeisen silauksen, mikäli vain kotiutuminen on sujunut hyvin. 7 SULOVIIMA riittäisi fyysisen vireensä puolesta ehdottomasti voittotaistoon. Valitettavasti vain ravaaminen tuntuu olevan ruunalle turhan vastenmielistä. 4 TOHTORI voi jäädä peleissä turhan vähälle huomiolle. Tämänkertainen matka sopii sille paljon viimekertaista pikamatkaa paremmin. 6 EETU ROLS hävisi viimeksi Forssassa lähtölaukasta huolimatta vain Merran Jyskeelle. Forssan pitkällä matkalla 3.6. Villikuti oli kuitenkin selityksittä Eetu Rolsia parempi. 12 HÄYRILÄN HERO täydentää pelihevosten joukon. 

Lähtö 8. | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 10 B) 1-2-3-7-5-11-9-4 C) 6-12-8
JOSEPH BOKO – CREDIT TO LOVE – ROWHILL’S KILLER – TREASURE OF PIRATE

Toto65-systeemien tukipilariksi valikoituu viidennen kohteen 10 JOSEPH BOKO. Se on uran alusta alkaen tiedetty oikein kyvykkääksi, mutta oikeaa osaamista on nähty vain väläyksittäin, kun varsinkin kaarrejuoksu on tuottanut ongelmia. Joskus on tullut alkulaukkojakin. Vaikka ongelmia on ollut, on Joseph Boko voittanut joka kolmannen starttinsa. Kauden avaus sujui vaisuissa merkeissä, kun kaikki kaarteet tuottivat hankaluuksia ja lopulta ruuna laukkasi pahoin kärjen tuntumasta 400 jäljellä. Sen sijaan viimeksi nähtiin oikeaa osaamista, vaikka 4-vuotiaan Yankee Gliden pojan olikin tyytyminen kakkossijaan. Joseph Boko oli 2. radalta ilman selkää loistava saavuttaen kovan täyden matkan tuloksen 12,8. Sekään ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti, kun voitokas Night Guard latoi johtopaikalta pöytään vieläkin hurjemmat lukemat 12,7. Joka tapauksessa viime kerran kaltaisella suorituksella tämä lähtö on kyllä voitettavissa. Mikäli vain kaarteet sujuvat kunnialla, ei kierteleminenkään ole ongelma. 1 CREDIT TO LOVE on suosikin hyvä ykköshaastaja. Se kipusi viimeksi Teivossa 2. ulos 800 juostuna, kiertyi johtavan rinnalle päätöspuolikkaalle lähdettäessä ja lipui oikein varmaan voittoon. Johtopaikan pitäminen helpottaisi tilannetta, mutta se edellyttää selvästi viime kilpailuja vauhdikkaampaa avausta. 2 ROWHILL’S KILLER on luotettava kilpailija. Viimekertainen heikompi sijoitus johtui siitä, että kärki oli jo karannut, kun ori vihdoin sai kiritilaa. Rowhill’s Killer ei ole nopea avaaja. 3 TREASURE OF PIRATE on napannut kaksi tyylipuhdasta keulavoittoa, joten Antti Teivainen halunnee nytkin kärkipaikalle. Vastus kovenee kuitenkin selvästi. 7 LEEMARK’S GHOST kohdalla huono lähtöpaikka laskee osakkeita. Kunto on kyllä kohdallaan. 5 BABY BEYONCE väsyi Lahdessa johtavan takaa loppusuoralle tultaessa. Saa nähdä kuinka paljon tauon jälkeinen startti vei vauhdikasta avaajaa eteenpäin. 

Lähtö 9. | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2-4-10-3-8-5 B) 7-6-11-9-12-1
BISMARCK COMERY – FRANKENSTEIN AM – SANTO GRIAL – CACSHOT

Illan päätöslähdöstä löytyy monta realistista voitontavoittelijaa. 2 BISMARCK COMERY kohoaa ykkösrankiksi keula-ajatuksella. Teivon GLi Grand Prixin finaalissa Harri Koivusen valmennettava ei voinut 4. ulkoa mitään edessään juosseelle Perfect Rainmakerille, mutta oli hyvä kakkonen. 4 FRANKENSTEIN AM aloittaa Suomen uransa ja on heti perushevosia. Viimekertaisessa viitossijassa jäi runsaasti jossiteltavaa. Mikäli ykkösradalta 3. sisälle jäänyt ruuna olisi päässyt tulemaan kirivaiheessa sujuvasti, olisi se todennäköisesti voittanut. 10 SANTO GRIAL pilasi Teivon GLi Grand Prixin finaalissa pelinsä ratkaisevan pahaan alkulaukkaan. Viimekertainen Vermon heikko sijoitus johtuu siitä, ettei Santo Grial löytänyt 4. sisältä vapaata väylää. Voimia jäi runsaasti varastoon. 3 CACSHOT iski viimeksi Mikkelissä 2. ulkoa kärkeen 1900 jäljellä ja voitti hallitusti. Lähtö oli kuitenkin tasoltaan merkittävästi tämänkertaista helpompi. Cacshotin kuntokäyrä osoittanee edelleen ylöspäin. 8 TROOPERS tekee aina parhaansa, eikä ruuna ole nirso juoksunkulunkaan suhteen. Vastassa on kuitenkin niin monta hyväkuntoista hevosta, että kasiradalta tarvitaan voittoon vähän tuuriakin. Näin kovassa lähdössä Trooperskaan tuskin pystyy kiertelemään mielin määrin. Myös Suur-Hollola-ajon alkukilpailussa ainakin hieman pussiin jäänyt 5 FOUNTAIN DYNAMITE nostetaan mukaan A-ryhmään. 7 OTHELLOS MAGI voitti viimeksi Kouvolassa pitkän matkan lähdön vahvalla suorituksella johtavan rinnalta. Kunto on siis kohdallaan, mutta näin kovan lähdön voittaminen seiskaradalta ei ole helppo juttu. Niinpä Arto Laaksosen ajokki lipsahtaa B-ryhmän puolelle. Sinne jää myös Juha Utalan tallin laadukas kaksikko 6 PERSONAL TRAINER ja 11 FLEXIBLE JOURNEY. 

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2,3 + 4,1,5,9 (12,11)
T4-2: 5,14,13,7,4,6 + 12 (11,10)
T4-3: 10 (1,2)
T4-4: 2,4,10,3,8,5 + 7,6,11 (9,12)

Pieni systeemi 72 riviä, hinta 14,40 euroa.
Suuri systeemi 378 riviä, hinta 75,60 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

10
2,4,10,3,8,5

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

5,14,13,7
5,14,13,7,4
5,14,13,7,4,6,12,11

Yhteensä 96 yhdistelmää, hinta 48 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

2
4,10,3,8,5
4,10,3,8,5,7,6,11

Yhteensä 35 yhdistelmää, hinta 17,50 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska


 

Ponilähtö
 
Lähtö 1
 
Väliajat 15,0-18,5-15,0-12,0
OUTLANDER: Vaati johtavalta vauhtia ja eteni keulaan 1. takasuoran alussa. Sai tiukkaa prässiä viim. takasuoran lopussa. Vastasi mainiosti ja lopetti 1.12-kyytiä. Vakuuttava. 
COMBATANT MOTION: Avasi keulaan. Jatkoi 1. takasuoran alussa 2. sisällä. Oli loppumatkasta pitkään pussissa. Vapaata vasta 50 ennen maalia. Jätti positiivisen kuvan. 
WILLE'S RAINPOWER: Matkasi aluksi 4.-5. sisällä. Nousi 1550 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Prässäsi johtavaa viim. takasuoralla ja tempo kiihtyi. Taipui kovassa lopetuksessa kolmanneksi. 
GUNVALD*: Juoksi 2.-3. sisällä. Aivan mukavasti perille kovassa lopetuksessa. 
JETSET VICE: Nousi 1500 jäljellä 2. ulos. Käänteli 3. radalle 200 ennen maalia. Kohtalainen. 
TOUCH ME TOO: Kohosi 5. sisältä 1200 jäljellä 3. ulos. Alkoi taipua loppukaarteessa. 
HE'S A HORSE: Juoksi 3.-4. sisällä. Putosi kyydistä viim. takasuoralla. 
 

Lähtö 2

 
Väliajat 16,0-16,5-18,0-17,0
LOVE YOU DESIREE: Avasi keulaan ja piti ykköseksi. 
EMIL VON BENTZ: Matkasi 5. sisällä. Nousi viim. takasuoralla 3. ulos. Käänteli 400 jäljellä 3. radalle. Kiri terävästi loppua voittajan kupeelle. 
MR HANKY-PANKY: Juuttui alkumatkasta kiertämään 3. rataa. Pääsi pudottamaan 2. ulos 600 juostuna. Kohosi 3. radalle 300 jäljellä. Puristi aivan hyvin perille. 
CREDIT TO DREAM: Lähti viim. takasuoralla 4. ulkoa selässä 3. radalle. Käänteli neljännelle 400 jäljellä. Polki mukavasti perille asti. 
RANCH TQUILA: Tasainen suoritus nappireissulla johtavan takaa. 
IBN BATTUTA: Matkasi 4. sisällä, mistä nousi 300 jäljellä 3. ulos. Käänteli maalisuoralla kolmannelle. Kohtalainen. 
MAX MILI: Juoksi 3. sisällä. Nousi 2. ulos 300 jäljellä ja oli pussissa. Haki maalisuoralla rataa. Ei päässyt lopussa tulemaan sujuvasti.
EN CANDY TILL: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui lopussa.
AMIRAAL MESE: Käänteli 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri katkesi viim. kaarteeseen. 
PRIMA BALANCE: Juoksupaikka 6. sisällä. Ei vakuuttanut. 
STEELY STRIDE: Laukkasi 2. kaarteen alussa.
MOOSE ON THE LOOSE: Lähtölaukka.
CRASSULA OVATA: Laukkasi 1. takasuoran alkuun. Hylättiin.
RUSTY ROAMER: Poissa.

Lähtö 3

 
Väliajat 22,0-26,0-19,5
PARVELAN RETU: Laukka lähtökiihdytykseen. Ajoi porukan kiinni ja iski viim. takasuoralla 3. radalle. Jälleen huippuhyvä. Viim. 1200 m 20,6. 
SÄIHKEEN SÄHINÄ: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Eteni etusuoralla keskijoukoissa toiselle. Puristi vahvasti perille saakka. Viim. 1200 m 21,6. 
HELKAN TOIVO: Pudotti toiselta ilman vetoapua johtavan kantaan etusuoralla. Nousi keulan rinnalle jälleen kierros ennen maalia. Vaati vauhtia ja painui johtoon viim. takasuoralla. Vahva esitys. 
LANDEN REINO: Laukkasi 1200 jäljellä sijalta neljä. Ei sitten riittänyt parhaille 3. ulkoa. 
JÄTTIPOTTI PEE: Matkasi takajoukoissa. Ei erikoista. 
PASSIN LIINU: Avasi johtopaikalle. Sai viim. takasuoralla prässiä. Taipui pahoin. Kilpaili aivan liian kovassa porukassa.
TÄHDENTELI: Juoksi 3.-2. sisällä. Laukkasi viim. takasuoralla. Hylättiin.

Lähtö 4
 
Väliajat 09,0-11,5-11,5
JUGADOR: Iski 2. ulkoa 550 jäljellä ja eteni loppukurvissa johtopaikalle. Varma voitto. Viim. 600 m 10,5. 
MADRID: Käänteli 3. ulkoa 550 jäljellä toiseksi 3. radalle. Kiri hyvin kakkoseksi. Viim. 700 m 11,0. 
GRAINFIELD ACE: Eteni 1. kaarteen alussa johtopaikalle. Menetti asemansa viim. kaarteessa. Asiallinen kolmas. 
SAND PIRATE ÅS: Juoksi johtavan takana. Oli loppukaarteessa kiinni. Käänteli maalisuoralla 3. radalle ja tuli aivan asiallisesti kovassa ylisarjassa. 
CAROLINE K.: Juoksupaikka 4.-3. sisällä. Nousi loppukurvissa toiselle ja pian 3. radalle. Tasainen. 
SUNDSVIK MAYDAY: Nousi 3. sisältä toiselle viim. takasuoralla. Alkoi samassa taipua. 
ONE BREAK BROLINE: Taipui toiselta ilman vetoapua loppukaarteessa.
EXUBERANCE: Poissa.

Lähtö 5
 
Väliajat 19,5-18,5-15,5-17,0
THE BREEZE: Voitti johtopaikalta aivan pystyyn. Vahva paluu pitkältä tauolta. 
QUICK DIABLO: Nousi 4. ulkoa 1650 jäljellä 3. radalle. Eteni toiselle ilman vetoapua 300 metriä myöhemmin. Tsemppasi kakkoseksi voittajan karattua maisemiin. 
CAZIMIER: Nappireissu ylivoimaisen voittajan takana. Hävisi täpärästi kakkosen. 
ARCTIC FUN: Juoksi 4.-3. sisällä. Kohosi 550 jäljellä 3. ulos. Tuli tasaisesti perille. 
SILICA MAN: Sai toisella radalla selän eteen 1350 jäljellä. Kohosi viim. kaarteen alussa 3. radalle. Palasi toiselle kurvin lopussa. Kohtalainen suoritus. 
ELI WALLACH: Matkasi 5.-4. sisällä. Tasapaksu. 
FLASHDANCE SISU: Juoksupaikka 3. ulkona. Jatkoi viim. takasuoralla 4. ulkona. Oli vähän kiinni loppukaarteessa. Kohtalaisesti perille. 
FIRST WILD: Laukka kiihdytykseen. Juoksi sitten 5. ulkona. Nousi takajoukoissa 3. radalle loppukaarteessa. Ei pystynyt parannuksiin. 
GOLD ARROW WEB: Juoksi 4. ulkona. Nousi 600 jäljellä 3. radalle. Laukkasi 400 ennen maalia.
MELINDA SES: Lähti 350 juostuna 4. ulkoa 3. radalle, mutta laukkasi 2100 jäljellä. Matkasi 6. ulkona, mistä yritti loppukaarteessa 3.-4. rataa. Ei pystynyt parannuksiin.
SUNDSVIK MARAMEO: Juoksupaikka 6.-5. sisällä. Vaisu. 
RAHANJA: Matkasi 7.-6. sisällä. Jo varhain vaikeuksissa. 
EMPTYBROOK: Laukka kiihdytykseen. Juoksupaikka aivan hännillä. Ei esittänyt mitään. 
BOURBON SHARK: Laukkasi 3. sisältä 1600 ennen maalia. Hylättiin.

Lähtö 6
 
Väliajat 10,0-12,0-12,5
BANSKY: Lähti terävästi ja eteni johtopaikalle 1. kaarteen alussa. Ylivoimainen voitto. 
QUEEN OF PIRATES: Lähti hyvin ja pääsi johtavan kantaan. Putosi lopussa kauas ylivoimaisen voittajan selästä. 
FOX LOVER: Hyökkäsi 2. ulkoa 3. radalle 600 jäljellä. Puristi asiallisesti perille. 
EXCEPTIONAL: Juoksi 3. sisällä. Nousi 300 jäljellä toiselle. Tuli tasaisesti. 
GLINT MATCH: Juoksi 4. sisällä. Tasainen. 
STONECAPES RAIN: Jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Taipui loppumatkasta.
RUTHLESS CHICK: Juoksupaikka 4. ulkona. Myöhemmin 5. sisällä. Tasapaksu. 
PASTOR JACKSON: Juoksupaikka 3. ulkona. Vaisua. 
CASPIAN SISU: Juuttui aluksi kiertämään 3. rataa. Pakitteli vajaa kierros jäljellä 6. sisällä. Pysyi takajoukoissa. 
COOL TYPE: Juoksi takajoukoissa. Ei vakuuttanut. 
AN-ALFA CENTAURI: Laukkasi 1. kaarteessa 3. sisältä. Hylättiin.
DAUNTLESS GIRL: Poissa.

Lähtö 7
 
Väliajat 36,0-32,0-26,0-27,5-29,5
SULOVIIMA: Vaati johtavalta vauhtia 1. takasuoralla ja eteni keulaan 550 juostuna. Piti matkalla yllä reipasta tempoa. Ravi pysyi kasassa perille asti. Ansaittu voitto. 
VILLIKUTI: Eteni 1. kaarteen alussa keulaan. Jatkoi 550 juostuna 2. sisällä. Asiallinen kakkonen. 
I.P. RIIMI: Juoksupaikka kaukana 8. ulkona. Käänteli 1600 jäljellä selissä 3. radalle. Nousi viim. takasuoralla jo neljännelle. Runnoi vahvasti maaliin saakka. Viim. 800 m 25,5. 
KORVEN LIIDERI: Kohosi hännillä 9. ulkoa 3. radan kiertoon 1900 jäljellä. Sai 300 metriä myöhemmin selkiä eteen. Neljäs maalissa kelpo suorituksen päätteeksi. 
HÄYRILÄN HERO: Nousi 6. ulkoa 3. radan kiertoon 1600 jäljellä. Eteni etusuoralla pääryhmässä toiselle ilman vetoapua. Aivan asiallinen. 
MEREN MAININKI: Juoksupaikka 3.-4. sisällä. Jatkoi etusuoralla 6. sisällä. Menetti paljon metrejä, kun sisärata ei vetänyt. Nousi toiselle 850 jäljellä. Pääsi vapaille vesille loppukaarteessa ja nousi 3.-4. radalle. Tuli ihan kohtalaisesti. 
MITT HJÄRTAS TANGO: Otti lähtösuoralla lyhyen laukan. Juoksi sitten 4. ulkona. Pudotti sisälle kierros jäljellä. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Oli pitkään vailla vapaata. Käänteli viim. kaarteen lopussa 4.-5. radalle ja lopetti mukavasti. 
VEKRAUS: Matkasi takajoukoissa. Lähti kierros jäljellä selissä 3. radalle. Tasainen. 
TOHTORI: Nousi 3. ulkoa 1500 jäljellä 3. radalle ja eteni etusuoralla 4. sisälle. Ajautui viim. takasuoralla pussiin väsyvän taakse. Nousi viim. kaarteen alussa toiselle ja oli yhä vailla kunnon väylää. Tuli lopun tasaisesti.
ELITLOPPET: Matkasi hännillä sisärataa. Nousi toiselle kierros jäljellä. Edelleen selissä 3. radalle 850 ennen maalia. Kohtalainen suoritus. 
EETU ROLS: Sai toisella radalla selän eteen 600 juostuna. Ei saanut 2. ulkona missään vaiheessa pykälää kunnolla päälle ja valui taustalle. 
UKKOSEN JYMY: Juuttui aluksi 3. radalle. Eteni toiselle ilman vetoapua 600 juostuna. Pudotti 3. sisälle 1200 jäljellä. Putosi loppumatkasta kauas taustalle.
OHRAN KARPALO: Juoksi 2.-3. sisällä. Varhain vaikeuksissa. 
VILOKKINEN: Juuttui kiertämään 3. rataa. Laukkasi parijonon ulkopuolelta 1600 jäljellä ja hylättiin.
 

Lähtö 8
 
Väliajat 13,0-13,5-13,5-15,0
JOSEPH BOKO: Iski 450 juostuna parijonosta ja eteni johtavan rinnalle. Prässäsi tätä kahteen otteeseen ja jyräsi lopussa ykköseksi. Oikein vakuuttava. 
IL FUNNY LI: Juoksi 3. sisällä. Jatkoi viim. kaarteen alussa 2. sisällä. Käänteli maalisuoran alussa 3. radalle ja kiri kantoi kakkoseksi asti. Nappireissu. 
CREDIT TO LOVE: Puolusti johtopaikan. Sai matkalla kahteen otteeseen prässiä voittajalta. Teki voitavansa, mutta taipui lopussa hieman. Hyvä esitys silti. 
TREASURE OF PIRATE: Nappireissu johtavan takana. Kohosi 2. ulos loppukurvissa. Pehmeä maalisuoralla. 
FUNDOVER MATCH: Juoksi 4. ulkona. Pudotti sisälle 600 ennen maalia. Pääsi etenemään sisärataa pitkin. 
MASTER AS: Juoksupaikka 4. sisällä. Nousi viim. kaarteessa 3. ulos. Tasapaksu. 
BABY BEYONCE: Juoksupaikka 5. ulkona. Tasapaksu. 
GEREMI BOKO: Sai toisella radalla selän eteen 400 juostuna. Jatkoi myöhemmin 3. ulkona. Pudotti viim. kaarteessa sisälle. Ei vakuuttanut. 
GOSSIP'S HERO: Juoksi 6. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Paransi loppumatkasta hieman sijoitustaan takajoukoissa.
VÄSTERBO LOCKSMITH: Oli 5. sisällä varhain vaikeuksissa. 
ROWHILL'S KILLER: Laukka lähtösuoran lopussa. Hylättiin.
LEEMARK'S GHOST: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa ja eteni toiselle ilman vetoapua 400 juostuna. Sai selän eteen 200 metriä myöhemmin. Vaikeuksissa viim. takasuoralla. Laukkasi viim. kaarteen alussa ja keskeytti.
 

Lähtö 9
 
Väliajat 15,0-16,5-14,5-14,0
FRANKENSTEIN AM: Iski 4. ulkoa 1650 jäljellä. Jäi kärkiparin ulkopuolelle, kun paikka toisella ilman vetoapua ei ollutkaan tarjolla. Pudotti 2. ulos 1200 ennen maalia. Jälleen 3. radalle 600 jäljellä. Puristi ykköseksi hyvän suorituksen pääteeksi. 
BISMARCK COMERY: Avasi keulaan. Vastaili asiallisesti. 
TROOPERS: Juuttui alussa kiertämään 3. rataa. Pääsi johtavan rinnalle kaksi kierrosta ennen maalia. Puolusti myöhemmin paikkaansa kolmatta edennyttä vastaan. Aivan sitkeästi perille. 
NOTABLE: Matkasi 4. sisällä. Jatkoi viim. kaarteessa 3. sisällä. Oli pitkään pussissa. Sai tilaa vasta 50 ennen maalia ja kiri suht pirteästi viime metrit.
RANCH PRONTO: Juoksi johtavan takana. Vaikutti olevan seuraamisvaikeuksissa matkalla. Oli kuitenkin vailla kunnon kiritilaa lopussa.
FLEXIBLE JOURNEY: Matkasi kaukana 7. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Hyökkäsi loppukaarteessa selässä 4. rataa ja polki hyvin perille. Viim. 600 m 11,8. 
SANTO GRIAL: Lähti 6. ulkoa selässä 3. radalle 800 jäljellä. Nousi loppukaarteessa 4. radalle. Asiallinen kiri. 
SPILL THE BEANS: Juoksi 3. sisällä. Nousi loppukaarteessa toiselle. Tasainen. 
OTHELLOS MAGI: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa ja eteni toiselle ilman vetoapua 450 juostuna. Matkasi jatkossa 2.-3. ulkona. Taipui loppukaarteessa. 
PERSONAL TRAINER: Alku toista ilman vetoapua. Juoksi sittemmin 3. ulkona. Edelleen 4. ulkona 1200 jäljellä. Oli viim. kaarteessa vailla vapaata. Tuli tasaisesti. 
CACSHOT: Hyökkäsi 5. ulkoa 800 jäljellä. Paras kiri katkesi jo loppukaarteessa
FOUNTAIN DYNAMITE: Panosti alkuun mutta laukkasi lähtökiihdytykseen. Matkasi sitten 5. sisällä. Ei parannellut loppumatkasta.