Kuuma Keskiviikko

07.10.2020 18:00

Kuuma Keskiviikko

Lokakuun ensimmäiset keskiviikkoravit ovat täynnä huippu-urheilua ja vauhdikasta tunnelmaa höystettynä hyvillä ravintolapalveluilla. Tervetuloa nauttimaan esimerkiksi kehutut tattirisotto tai Vermo-burger samalla, kun voit seurata mielenkiintoisia ravilähtöjä Vermon vauhtibaanalla.

Meillä on runsaasti tilaa nauttia ravi-illasta yksin tai porukalla turvavälit huomioiden. Isommille kokoonpanoille löytyy erilaisia kokoustiloja, joiden ansiosta moni onkin yhdistänyt keskiviikkokokoukset ja ravielämyksen!

Keskiviikon 7.10. raveissa on luvassa mm. Vermon perinteikkäät kisat TherMidas VET Tammatähti (lähtö 8) sekä Valtra Sisusarja (lähtö 6). Illan ohjelmassa on kaikkiaan yhdeksän lähtöä, joista lähdöissä 4-9 järjestetään jackpotin ryydittämä Toto65-kierros.

Jo ennen varsinaisia lähtöjä juostaan koelähtö, josta aloittelevat hevoset hankkivat kilpailuoikeuden. Mukana on 3-vuotias suomenhevostamma I.P. Silkki, jonka suku on pala suomalaista ravihistoriaa: hevosen emä I.P. Vipotiina on kolminkertainen ravikuningatar ja isä Viesker viisinkertainen ravikuningas. Tätä jalosukuista varsaa seurataan suurella mielenkiinnolla! Koelähdössä ei vielä kilpailla, mutta hevosen tulee suorittaa vauhdeiltaan riittävä tulos ja osoittaa valmiutensa varsinaisiin kilpailuihin.

Aikataulu ke 7.10.
klo 17.00 Opetuslähtö
17.20 Koelähtö
18.07 Ensimmäinen ravilähtö
18.27 Lähtö 2
18.47 Lähtö 3
19.10 Lähtö 4 – Toto65-kierros alkaa
19.30 Lähtö 5
19.50 Lähtö 6 Valtra Sisusarja
20.10 Lähtö 7
20.30 Lähtö 8 – TherMidas VET Tammatähti
20.50 Lähtö 9

Pääsyliput ennakkoon Vermo Shopista

Vermo Areenalla ravataan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin ja katsomoalueelle otetaan rajoitetusti yleisöä*. Yleisö- ja tallialueen välillä ei ole kulkua. Pääsyliput kannattaa ostaa ennakkoon verkkokaupasta, johon pääset sivun oikean reunan Vermo Shop -painikkeesta. Myös portilla myydään lippuja. Nyt myynnissä on lisäksi autokatsomolippu, jolla pääsee kätevästi autolla etusuoran alussa sijaitsevaan autokatsomoon. Tällöin kaikkien autossa olevien henkilöiden tulee lisäksi ostaa erikseen pääsylippu. Ravit kuuluvat myös suorana radiosta 87,6 MHz Vermon alueella. Yleisön sisäänkäynti toistaiseksi vain Valjakkotien puolelta pääovista tai niiden vasemmalla puolella olevasta portista (talliportilla ei lipunmyyntiä). Huom. tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta.

Keskiviikkoravien pääsylippu

Vermon Areenan keskiviikkoravit klo 18-21 (ovet klo 16). Huippuraviurheilun lisäksi tarjolla turvavälit huomioiden yhdessäoloa, elämyksiä ja laadukkaat ravintolapalvelumme. Myös lapsille on mukavaa tekemistä esim. keppariareenalla. Poikkeusolojen aikana lapset alle 18-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen. Myös portilla myydään lippuja, suosittelemme ostamaan liput ennakkoon jonojen välttämiseksi ja turvavälien toteutumiseksi. Oikeus alennukseen osoitettava pyydettäessä.

  • Hinta 8 €/aikuinen
  • Alennusryhmät 4 € (eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset alle 18-v.)
  • Autokatsomolippu 5 €/auto
  • Vermon kausikortilla vapaa sisäänpääsy (loppuvuoden kausikortti myynnissä hintaan 44/33 € - osta Vermo Shopista >>)
  • Hippoksen kausikortti, SHKL:n jäsenkortti ja Vermo Areenan vapaalippu ovat voimassa, mikäli kortin/lipun haltija käy lunastamassa oman lipputuotteen (0 €) Liveto-lipunmyyntijärjestelmästä viimeistään kyseisen viikon maanantai-iltaan mennessä. Näytä saapuessasi sekä etukäteen hankittu lipputuote että etukortti.
  • Vermo Shopissa maksuvälineenä käy yleisten maksutapojen lisäksi myös Smartum saldo ja Eazybreak.
  • Vermossa maksu käteisellä / pankkikortilla. Vermossa pääsyliput voi maksaa myös Edenredin tai Smartumin virikesetelillä / saldolla.

*Järjestäjä pidättää oikeuden rajoittaa yleisömäärää, jakaa yleisön erillisiin sektoreihin ja rajoittaa kulkua sektoreiden välillä voimassa olevien yleisörajoitusten puitteissa.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

7.10.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO65-VARMAVALINNAT

Viime viikon tavoin kierros on taas varmojen löytämisen suhteen todella haastava. Yhtään selkeää varmaehdokasta ei ponnahda esiin. Lopulta systeemien tukipilariksi valikoituu viidentenä kohteena ajettavassa TherMidas VET Tammatähdessä kilpaileva 8 WILLOW PRIDE. Senkin kohdalta löytyy konkreettisia riskitekijöitä, sillä lähtöpaikka on huono ja alla on yli kuukauden starttiväli, jonka aikana tamma jäi yhdestä startista poiskin. Hevonen on kuitenkin lähdön paras, ja ennen pientä paussiaan Willow Pride kilpaili hienossa vireessä. Allahan on voitto Tammavaltikan kokonaiskisasta. Willow Pride on vauhdikas tamma, ja on täysin mahdollista, että se korkkaa lähdön huonosta lähtöpaikasta huolimatta. Pienessä 65-systeemissä toisena tukipilarina toimii toisen kohteen 2 TZUBODAI. Se laukkasi Pilvenmäki Specialissa niin karsinnassa kuin finaalissakin, mutta teki muuten molemmissa lähdöissä loistosuoritukset. Mainiolta lähtöpaikalta ruuna on ravatessaan huippumielenkiintoinen. Kolmantena kohteena ajettava kylmäveristen Valtra Sisusarja pelataan molemmissa 65-systeemeissä kaksikolla 14 ISSAKAN VALO ja 11 VILIVIIMA. Issakan Valo aloitti Jussi Suomisen valmennuksesta voitolla, ja epävarma Viliviima on kirinyt viime starteissaan väkevästi.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 4,2,3,1,6,7,12,8 (5,11)
T65-2: 2 + 1,11,10,3 (6,8)
T65-3: 14,11 (16,13)
T65-4: 16,5,9 (4,7)
T65-5: 8 (2,4)
T65-6: 6,4,5 + 9,11,3 (12,1)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,40 euroa.
Suuri systeemi 1440 riviä, hinta 144 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1. Tasoitusajo 2120 m

RANKING
A) 4-11-7-16-8 B) 14-15-2-3-10-1-5 C) 6-9-12
KARELA BOKO – MY RADIO GAGA – MONIMAN – QIULIUS ON STAGE

Ravien avauslähdössä A-ryhmään nostetaan viisi hevosta, joista voittajan luulisi löytyvän. Tuomas Korvenojan tallista tuleva 4 KARELA BOKO kohoaa rankingin ykkösnimeksi. Iskukyvystä ei ole kovinkaan tarkkaa kuvaa, sillä Karela Boko on suorittanut koelähtönsä Ruotsin puolella, ja siitäkin on aikaa jo kolme kuukautta. Korvenojalla on kuitenkin tapana tuoda valmennettavansa radalle hyvässä vireessä. 11 MY RADIO GAGA irtosi viime torstaina Lahdessa uran avauskilpailussaan voittotaistoon yhdessä takamatkalta nopeasti keulaan edenneen Zara Taj’n kanssa. My Radio Gaga näytti loppusuoralla hetken jo voittajaltakin, mutta lopulta askeleet menivät 12-kyytisellä kiripuolikkaalla solmuun ja ruuna tuli hylätyksi kakkossijalta väärästä askellajista. Mikäli rytmi säilyy tällä kertaa kunnialla maaliin asti, on My Radio Gaga vakava voitontavoittelija. 7 MONIMAN suoritti koelähtönsä heinäkuussa vain 21,6-tuloksella, mutta johtopaikalla matkannut ori vastaili muille tarpeen mukaan, eikä aihetta kovempaan menoon ollut. 16 QIULIUS ON STAGE on oikein lahjakas 3-vuotias, vaikka uran kaksi ensimmäistä kilpailua eivät ole tuoneet vielä totosijaa. Tulokset ovat kuitenkin olleet hyviä, ja viimekertainen lähtöhän oli kovatasoinen Kriteriumin karsintalähtö. Kaiken lisäksi ruunalle tuli viimeksi kirivaiheessa varusteongelmia. 8 GENERAL MONEYMAKER aloitti uransa kelpo kakkossijalla matkattuaan pääosin 2. rataa ilman selkää. General Moneymaker tuli kuitenkin maaliin noin 20 metriä myöhemmin kuin väärästä askellajista hylätty My Radio Gaga.

Lähtö 2. Ryhmäajo 2120 m

RANKING
A) 9 B) 2-4-1-7-8-5-10-6-11 C) 12-3
BUSINESS SCHOOL – FLEX TO WHEELS – PEGASOS EVO – SPECIAL POINT

Toisessa lähdössä 9 BUSINESS SCHOOL kohoaa ainoaksi A-hevoseksi. Ruuna on vielä käyttäytymiseltään raakile, mutta kapasiteettia löytyy paljon. Maharajahin poika kykenee tekemään itse juoksunsakin. Kriteriumin karsintalähdössä hevosen tämän hetken todellinen osaaminen jäi valitettavasti näkemättä, sillä ruuna laukkasi jo ensimmäisessä kaarteessa johtavan takaa pitkäksi. Haastajaryhmän kärkeen nostetaan hyvältä paikalta liikkeelle pääsevä 2 FLEX TO WHEELS. Se on kirinyt kauden molemmissa kilpailuissaan pirteästi, vaikkei aivan kärkeen ole yltänytkään. Vermossa Flex To Wheels hyökkäsi 5. ulkoa 800 jäljellä, ja viimeiset 700 metriä sujuivat peräti 11,5-vauhdilla. 4 PEGASOS EVO aloittaa Tapio Perttusen valmennuksesta. Kyseessä on merkittävästi tulosriviään parempi hevonen. Mikäli Perttunen on saanut fiksattua Pegasos Evon ravin kohdalleen, on ori oikein mielenkiintoinen. 1 SPECIAL POINT on nopea hevonen, joten ykkösradan paikka antaa hyvät lähtökohdat menestykselle. Kouvolan voittojuoksussa kaikki oli johtopaikalta helppoa, mutta tämänkertainen lähtö on kyllä tasoltaan hurjasti kovatasoisempi. 7 COLONIAL AICHA ja 8 BELIEVE IN DREAM ovat ihan mukavassa kehityssuunnassa, ja juoksun luontuessa tämä huippukuskien ajama kaksikko pystyy ottelemaan kärkisijoista. Business Schoolin kukistaminen ei ole kuitenkaan tämän ravatessa todennäköistä. 5 JET AMI, 10 GALILEO WAY, 6 REBECCA FACTOR ja 11 NASHVILLE NANCY kärkkyvät kuumimpien suosikkien epäonnistumista. Näidenkään kohdalla totosija ei tulisi yllätyksenä.

Lähtö 3. Tasoitusajo 2620 m

RANKING
A) 4-7-3-2-9 B) 8-6-14-11-15-5 C) 10-12-13
FUSCUS H.L. – PROUD ANGELIQUE – ARNIE’S EMILIE – SULTAN OF SOPRANO

Kolmannessa lähdössä A-ryhmään nostetaan ravien avauslähdön tavoin viisi hevosta. 4 FUSCUS H.L. ja 7 PROUD ANGELIQUE ottivat yhteen Vermossa jo kaksi viikkoa sitten. Silloin 2. sisältä keulaan 1500 metriä ennen maalia edennyt Proud Angelique voitti oikein varmasti ennen 3. ulkoa rinnalleen kierros ennen maalia kiertänyttä Fuscus H.L.:ää. Molempien suoritus oli mallikas. Vaikka Proud Angeliquen taulustakin löytyy voitto tältä keskipitkältä matkalta, hyötyy Fuscus H.L. tästä matkasta kuitenkin kaksikosta enemmän. Niinpä nopean revanssin ottaminen on täysin mahdollinen. 3 ARNIE’S EMILIE ja 2 SULTAN OF SOPRANO kohtasivat toisensa viimeksi Jyväskylässä. Kumpikaan ei pärjännyt, kun ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa kiertänyt Arnie’s Emilie taipui 2. radalta ilman selkää kahdeksanneksi ja Sultan Of Soprano jäi tämän selästä yhdenneksitoista. Tällä kertaa asetelmat ovat kuitenkin tämän kaksikon kannalta mainiot – siitäkin huolimatta, että pieni paalu ja keskipitkä matka suosivat lähtökohtaisesti takamatkan hevosia. Arnie’s Emilien pitäisi muutenkin nyt olla viime kertaa parempi. 9 AGING WELL kamppaili lauantaina Teivossa tiukasti Pimara Cupin voitosta. Ruuna siirtyi 3. sisältä 2. ulos 600 jäljellä, hyökkäsi 3. rataa 500 jäljellä ja punnersi lopussa aivan keulasta voittaneen Delightful Momentin tuntumaan. Aging Well omaa onnistuessaan hyvät voittosaumat, mutta kyseessä on kuumaluontoinen tapaus, jolle tulee herkästi epäonnistumisia. B-ryhmän avaava 8 TRUE COLORS on kehityskelpoinen 3-vuotias. Se jäi viimeksi Porissa pussiin 2. sisälle. 6 RARITY RED aloitti kautensa tammikuussa kolmella peräkkäisellä voitolla, mutta sen jälkeen on tullut pelkkiä epäonnistumisia. Kykyjensä puolesta ruuna on täysin varteenotettava menestyjä.

Lähtö 4. Ryhmäajo 1620 m | Toto65-1

RANKING
A) 4-2-3-1-6-7-12-8 B) 5-11-10-9
YPÄJÄ LOUVRE – ENJOY PEPPER – MUSCLEMAN – JOHNNY FLAME

Toto65-kierros käynnistyy todella kimurantilla kohteella. Kädet nostetaan pystyyn, ja A-ryhmään kelpuutetaan harvinaislaatuisesti peräti kahdeksan valjakkoa. Kaiken lisäksi lähdön B-hevosetkaan eivät ole missään tapauksessa vailla mahdollisuuksia. 4 YPÄJÄ LOUVRE taipui viimeksi kovavauhtisessa lähdössä 2. radalta ilman selkää. Väliajat olivat 10,6-12,3-(11,6)-13,3, joten oli täysin ymmärrettävää, ettei menestystä sisäradan vetämässä lähdössä irronnut. Ypäjä Louvre on kuitenkin kova hevonen tähän lähtöön. 2 ENJOY PEPPER on lähdön todennäköisin keulahevonen. Pikamatkakin suosii nopeaa menijää. On täysin mahdollista, että Pertti Vessarin valmennettava hallitsee lähdön jokaista metriä. Viimeksi Teivossa Enjoy Pepper väsyi todella huonon ajosuorituksen päätteeksi, mutta kolmessa edellisessä kilpailussa suoritukset olivat mallikkaita. 3 MUSCLEMAN ei ole menestynyt viime starteissaan, mutta ruuna on edelleen kelpo vireessä. 1 JOHNNY FLAME pääsee matkaan loistopaikalta ja saa lisäksi Hannu Torvisen ohjiinsa. 6 BWT DANGER ei taida päästä mielipaikalleen keulaan, mutta silti kaikki on mahdollista. Viimekertainen Porin kolmossija tuli 5. ulkoa hienolla kirillä. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 10,8-vauhdilla. 7 ONE DIRECTION on tähän paikkaan vähän arvoitus. On kuitenkin syytä muistaa, että kyseessä on tämän vuoden Suur-Hollola-ajon kuutonen. 12 CASIMIR TOF on esittänyt viime starteissaan hienoa virettä, mutta lähtöpaikka on yönmusta. 8 EVEN SMALLER PLUM vaikuttaa nousuvireiseltä, mutta senkin kohdalla lähtöpaikka on ikävä. Viimeksi Mikkelissä Even Smaller Plumille jäi sisäratajuoksulla selvästi voimia varastoon.

Lähtö 5. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-2

RANKING
A) 2-1-11 B) 10-3-6-8-5-9-12-4 C) 7
TZUBODAI – BLADE RUNNER DK – SHINING ARMOR – BWT ELLOSPANK

Toisessa Toto65-kohteessa A-ryhmään nostetaan kolme hevosta. Ykkösvihjeeksi kohoaa 2 TZUBODAI. Se teki hyvät suoritukset niin Pilvenmäki Specialin karsintalähdössä kuin finaalissakin. Karsinnassa Tzubodai jäi 2. radalle ilman selkää 1600 jäljellä. Vaikka Tzubodai laukkasi lyhyesti 400 jäljellä, se kamppaili urheasti kakkoseksi vain keulasta voittaneelle Night Guardille häviten. Finaalissa Tzubodai laukkasi lähdössä, minkä jälkeen eteni lopulta toisella puolikkaalla 4. sisälle. Andover Hallin poika laukkasi uudelleen lyhyesti 800 jäljellä, mutta kiri vielä loppusuoralla lennokkaasti kolmanneksi vain piikki-selkä –asetelmassa juosseille Cameleo Pressille sekä Night Guardille häviten. Ravia kulkiessaan Tero Pohjolaisen valmennettava on loistopaikalta tiukka voitontavoittelija. 1 BLADE RUNNER DK voi hyvinkin pystyä puolustamaan ykkösradalta johtopaikan. Ainakin Teivossa 21.7. tämä onnistui, ja silloin Santtu Raitalan vakioajokki piti johtopaikalta loppuun asti pintansa. 11 SHINING ARMOR laukkasi viime keskiviikkona lähtösuoralla ratkaisevan pahoin, mutta kulki jatkossa upeasti ja ehti vielä täysin toivottomista asemista kuudenneksi. Ravilla kovakuntoinen Shining Armor voi menestyä vaativallakin juoksulla. 10 BWT ELLOSPANK oli viime keskiviikkona johtopaikalta kova avaus huomioiden hyvä kolmas. Startti kropassa ruuna lienee nyt vieläkin parempi. Asetelmien vuoksi BWT Ellospank putoaa kuitenkin B-ryhmän puolelle. 3 FLASHDANCE SISU kilpailee suoritusvarmassa vireessä. Se kiri viime keskiviikkona joukon hänniltä hyvin neljänneksi. 6 AMORCITO aloittaa Hanna Lepistön käsistä. Reipasvauhtinen juoksu nostaisi arkisen avaajan osakkeita. Viimekertainen keskeytys johtui varusteongelmista.

Lähtö 6. Tasoitusajo 3120 m | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 14-11 B) 16-13-12-2-5-7-15-8-4-9 C) 6-10-3-1
ISSAKAN VALO – VILIVIIMA – RALLIN MUISTO – MEREN MAININKI

Toto4-peli käynnistyy kylmäveristen Valtra Sisusarjalla. Vaikka realistisia voittajaehdokkaita on muitakin, erottuu kaksi hevosta kuitenkin selvästi. 14 ISSAKAN VALO on menestynyt läpi uransa hyvin ja on vaikuttanut koko ajan oikein kehityskelpoiselta. Derbyn karsintalähdössäkin Camrin poika suoritti johtavan rinnalta muuten mainiosti, mutta laukkasi voittotaistosta kakkossijansa vähän ennen maalia, vaikkei kuski edes ajanut riskillä. Issakan Valo aloitti viimeksi Jussi Suomisen valmennuksesta, ja tuloksena oli hallittu voitto johtavan rinnalta. Kehityssuunta jatkuu siis oikeana. Pitkä matkakin sopii. Syyskuun Valtra Sisusarjassa Issakan Valo joutui tyytymään seitsemänteen sijaan ainoastaan siitä syystä, että majaili aivan liian kauan pussissa. Tilaa saatuaan ori kyllä kiri taustalla mukavasti. 11 VILIVIIMA on valitettavan epävarma, mutta fyysinen vire on todellakin kohdallaan. Viimeksi Mikkelissä Viliviima laukkasi lähdössä. Antti Kinnusen suojatti saavutti toisella puolikkaalla paikan 5. ulkona, lähti reissuun kierros ennen maalia ja jyräsi vielä väkevästi kakkoseksi. Päätöskierros sujui ulkoratoja pitkin 24,5-vauhdilla. 16 RALLIN MUISTO nostetaan B-ryhmän kärkirankkaukseksi. Vahva ruuna voi parantaa yllättävänkin paljon saatuaan Forssan startin kroppaansa. Hienon kauden tehnyt 13 MEREN MAININKI kilpailee edelleen huippuvireessä, ja nämä pitkät matkat ovat vahvan menijän mieleen. 12 LOIKKAR on kiihdytysvaiheessa tosi epävarma, mutta ruunalla on tapana parannella matkan edetessä asemiaan. 2 LENTOLÄHETTI on paalun todennäköisin menestyjä. Se hävisi viimeksi Kaustisella Ilkka-Pohjalainen ajon karsinnassa johtopaikalta vain Säihkeen Sähinälle. 5 MURUSTELLA sijoittui Villinmiehen Tammakilpailussa neljänneksi.

Lähtö 7. Tasoitusajo 2120 m | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 16-5-9 B) 4-7-12-14-13-8-3-11-6 C) 2-1-15
I.P. RIIMI – VUARAN SUVETAR – VARSOVA – HOLLAUS

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä kohtaavat suomenhevostammat kolmelta eri paalulta. 16 I.P. RIIMI on vaikean paikan edessä, sillä kierrettävänä on täydet viisitoista valjakkoa. Valtrauksen tytär on kuitenkin kohonnut Pekka Korven käsissä niin kovaan kuntoon, että nousee silti rankingin niukaksi ykköseksi. Eiköhän Korpi tee viimeksi vain Liisan Tulilinnulle hävinneellä suojatillaan jo nopeasti ratkaisuja. Kiertämistä on luvassa, mutta I.P. Riimi osaa sen taidon. 5 VUARAN SUVETAR on vielä näihin lähtöihin todella kokematon, mutta alla on loistosuorituksia. Taulussa on neljä voittoa, ja yhdessä startissa tamma menetti mahdollisuutensa pussissa. On täysin mahdollista, että Teemu Okkolin täräyttää valmennettavallaan heti pitävään piikkiin. Jokaiselta paalulta löytyy yksi A-hevonen, kun myös 9 VARSOVA nostetaan mukaan A-ryhmään. Varsova on menestynyt kaikissa tauon jälkeisissä starteissaan, ja viimekertainen Mikkelin loppuveto oli niin mallikas, että Saara Mäkisen suojatti on ravia kulkiessaan huippumielenkiintoinen. 4 HOLLAUS kohdalla paljon ratkeaa heti avauspuolikkaalla. Kunto on kohdallaan, mutta näin kovassa lähdössä alkumatkasta ei saa antaa liikaa tasoitusta. 7 TUTUN TILTU on niin vauhdikas menijä, että voi edetä takamatkaltakin nopeasti aivan kärkisijoille. Paras vaihtoehto olisi Vuaran Suvettaren takana 2. sisällä, ja tämän laukatessa jopa keulajuoksu voisi tulla kyseeseen. 12 BILETTÄJÄ eteni viimeksi Jyväskylässä kärkipaikalle 1300 jäljellä ja voitti varmasti. Kyseessä on oikein kehityskelpoinen tamma, mutta Bilettäjä on kuitenkin ainakin vielä parhaimmillaan keulasta. 14 MARMARDU on toivottoman epävarma, mutta ravilla sillä olisi sanansa sanottavana. 13 HULLUDUUNARI on hienossa vireessä, mutta 40 metrin takamatkalta pitää kuitenkin olla myös ripaus tuuria.

Lähtö 8. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8 B) 2-4-5-6-9-7-3-10
WILLOW PRIDE – ICE WINE – FREE ME – MATTER OF FACT

Duon avauskohde on lämminveritammojen avoin TherMidas VET Tammatähti. Siinä vaikean kierroksen vihjesysteemien luottohevoseksi kohoaa 8 WILLOW PRIDE, vaikka on Markku Niemisen valmennettavallakin omat riskitekijänsä. Willow Pride voitti Forssassa Tammavaltikan kokonaiskilpailun sijoittuen osalähdöissä ensimmäiseksi ja neljänneksi. Vastaavalla tasolla jatkaessaan voitto on tässä kasiradan lähtöpaikasta huolimatta lähellä. Willow Pride ei ole kuitenkaan kilpaillut Tammavaltikan jälkeen, joten alla on yli kuukauden starttiväli. Kaiken lisäksi tamma oli tässä välissä yhdestä startista poiskin. Eiköhän Willow Pridelta ole kuitenkin lupa odottaa heti täysipainoista suoritusta. Voi hyvin olla, ettei Ari Moilanen tällä kertaa edes yritä panostaa kasiradalta lähtöön, vaan tähtää suosiolla loppukiriin. 2 ICE WINE on loistopaikalta lähdön todennäköisin keulahevonen ja samalla myös suosikin ykköshaastaja. Syyskuun Tammatähdessä Ice Wine oli johtopaikalta hyvä kakkonen, kun vielä ottaa huomioon, että avauspuolikaskin oli peräti 07,7-vauhtinen. 4 FREE ME floppasi Tammavaltikan toisella osamatkalla. Sitä ennen tamma suoritti oikein mallikkaasti, ja vastaavilla otteilla voittokin on täysin mahdollinen. 5 MATTER OF FACT ja 6 SELENE LUNE ovat Harri Koivusen tallin valttikortit tähän Tammatähteen. Matter Of Fact punnersi viime keskiviikkona ykköseksi loppusuoran mittaisella kirillä 3. ulkoa. Selene Lune on parhaimmillaan oikein väkivahva tamma. Viime starteista on tosin puuttunut ihan viimeinen silaus. 9 SPIRIT SQUAD pääsee liikkeelle Ice Winen takaa ja kärkkyy hyvällä suojajuoksulla sijoituksia kärjen tuntumassa.

Lähtö 9. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 6-4-5 B) 9-11-3-12-1-2-10-7 C) 8
SKYFALL SHINE – FINSWEDEN – BABY BEYONCE – HIDALGO BOKO

Illan päätöslähdössä ykkösvihjeeksi kohoaa Derbyssä loppukaarteessa häirittynä laukannut 6 SKYFALL SHINE. Viimeksi Seinäjoella vastus oli Ilkka-Pohjalainen ajon karsinnassa selvästi tämänkertaista helpompi, mutta todella helppo oli voittokin. Myös vahvassa vireessä kilpaileva 4 FINSWEDEN lähtee jahtaamaan tosissaan voittoa. Viimekertainen Lappeenrannan kakkossija tuli 75-lähdöstä oikein hyvällä suorituksella vain Quick Diablolle häviten. Finsweden ei ole mikään viimeisen päälle starttiraketti, mutta lähti viimeksi Lappeenrannassa sen verran vauhdikkaasti, että edes keulaan eteneminen ei ole poissuljettu vaihtoehto. 5 BABY BEYONCE on suorittanut viime starteissaan jonkin verran ailahtelevasti. Viimeksi toki lähtöasetelmatkin olivat pahoin vastaan. Mikäli Baby Beyonce onnistuisi pääsemään mielipaikalleen keulaan, ei tamma olisi hyvänä päivänään ollenkaan helppo ohitettava. Kysymysmerkkejä on kuitenkin tällä kertaa ilmassa. 9 HIDALGO BOKO on vauhtikestävä menijä, joka toivoo ylivauhtista juoksua. Viimeksi Turussa Hidalgo Boko hyökkäsi kaukaa hänniltä 500 jäljellä ja oli ehtiä vielä muiden hidastaessa ykköseksi. Stonecapes Respect jäi kuitenkin niukasti ohittamatta. Päätöspuolikkaan Hidalgo Boko tuli ulkoratoja pitkin 14,5-vauhdilla, kun kärjen lopetus oli ainoastaan 18,5. 11 REDEMPTION on tottunut menestymään, mutta huonolta lähtöpaikalta se ei kuitenkaan mahdu A-kategoriaan. Viimekertainen Kuopion voitto tuli keulapaikalta. 3 TREASURE OF PIRATE voi hyvinkin saada unelmajuoksun 2. sisällä, sillä ori ottanee ensimmäiset keulat.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 14,11 + 16,13,12,2 (5,7)
T4-2: 16,5,9 + 4,7,12,14,13 (8,3)
T4-3: 8 (2,4)
T4-4: 6,4,5 + 9,11,3 (12,1)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,60 euroa.
Suuri systeemi 288 riviä, hinta 57,60 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

8
6,4,5,9

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

16,5,9
16,5,9
16,5,9,4,7,12,14,13,8,3,11,6

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

6,4
6,4,5,9,11,3
6,4,5,9,11,3

Yhteensä 40 yhdistelmää, hinta 20 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska


 

Lähtö  1.


Väliajat: 188-191-166-134

QIULIUS ON STAGE: Lähti asiallisesti ja sai ensimmäisen takasuoran puolivälissä laukkojen avittamana paikan toisesta ulkoa. Lähti viimeisen takasuoran lopussa kiriin 3. radalle. Tuli vahvasti ja puristi viime metreillä varmaan voittoon. Viim. 700 m 12,7. 
GENERAL MONEYMAKER: Nousi 250 juostuna johtavan kannasta toiselle. Painui 450 juostuna kärkeen. Veti tasaisen kiihtyvällä tahdilla ja tuli hienosti sisään asti. 
SANDY MORNING: Sai ensimmäisen takasuoran puolivälissä paikan 3. ulkoa. Lähti loppukaarteen alussa kiriin ja tuli asiallisesti sisään asti. 
KARELA BOKO: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Peruutti lopulta 600 juostuna 4. ulos. Pudotti loppusuoran puolivälissä sisäradalle ja tuli aivan juosten sisään asti. 
ZELLES ATCHIU: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi 400 juostuna johtavan kantaan. Nousi loppukaarteen alussa toiseen ulos. Seuraili lopun tasaisesti. 
KWAKIUTI BOKO: Nousi 5. sisältä päätösringin alkaessa 5. ulos. Oli sieltä kirivaiheessa asiallinen. 
AMA LUNA: Otti 3. sisältä aivan maksimit. 
BELLE PRIMAVERA: Seuraili 4. sisältä maksimisijoitukseen. 
MONIMAN: Otti 250 juostuna kärjen tuntumasta pahan laukan ja mahdollisuudet menivät samassa.
IMAGINABLE: Otti ratkaisevan lähtölaukan.
FRIANDISE: Otti 250 juostuna laukan ja jäi lauman hännille sisäradalle, mistä oli jatkossa aika vaisu. <
TESSIE: Otti 50 juostuna pahan laukan ja mahdollisuudet menivät samassa. 
COMBAT UPPISH: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
MY RADIO GAGA: Juuttui 450 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Oli siitä loppusuoralla vielä kiinni kolmansissa rahoissa haparoidessaan lyhyesti 50 ennen maalia, mistä meni hylkäykseen. 
EVERYDAY JOE: Poissa.
DERIN HIGH: Poissa.

Lähtö  2. 


Väliajat 122-177-162-124

GALILEO WAY: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä 1350 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni puolimatkassa toisen radan vetojuhdaksi. Puristi loppusuoralla luokkahevosen ottein varmaan voittoon. Viim. 700 m 12,0. 
FLEX TO WHEELS: Juuttui toisen radan vetojuhdaksi, mistä pudotti 450 juostuna johtavan kantaan. Nousi 400 ennen maalia toiseen ulos. Siirtyi loppusuoran puolivälissä kiriin ja tuli vahvasti maaliin asti. Oli oikein hyvä kakkonen. Viim. 700 m 11,9. 
SPECIAL POINT: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti tasaisesti kiihtyvällä tahdilla ja oli aivan hyvä kolmas, vaikka ei kovalla kärkiparille mitään voinutkaan. 
PEGASOS EVO: Juuttui ensimmäisen takasuoran puolivälissä toisen radan vetojuhdaksi. Sai puolimatkassa vetoavun eteensä. Jäi loppukaarteessa 3. ulos ja seuraili tasaisesti. 
BELIEVE IN DREAM: Seuraili 3. sisältä tasaisesti. 
BUSINESS SCHOOL: Juoksi 4. ulkona. Otti 800 ennen maalia laukan ja jäi selvästi. Tuli lopun taustalta vielä vahvasti. 
JET AMI: Juuttui 3. radan kiertäjäksi. Peruutti 550 juostuna 5. ulos. Oli sieltä jatkossa asiallinen. 
REBECCA FACTOR: Lähti rauhassa matkaan ja otti 150 juostuna lyhyen laukankin. Matkasi jatkossa 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 3. ulos. Otti jatkossa aivan maksimit. 
COLONIAL AICHA: Juoksi 2.-3. ulkona. Lähti 800 ennen maalia kiriin 3. radalle. Kirin terä katkesi nopeasti. Pudotti 350 ennen maalia 4. ulos ja seuraili tasaisesti. 
CANKUS WILD KISS: Otti 350 juostuna johtavan kannasta pahan laukan ja jäi lauman hännille sisäradalle. Taipui loppukaarteessa ja oli vaisu. Meni hylkäykseen ensimmäisen takasuoran alun pitkästä laukasta. 
NASHVILLE NANCY: Poissa.
RANCH TQUILA: Poissa.

Lähtö  3. 


Väliajat 176-164-167-169

FUSCUS H.L.: Nousi 3. sisältä 450 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Painui 700 juostuna kärkeen. Veti tasaista tahtia ja oli lopussa varma voittaja. 
SULTAN OF SOPRANO: Juoksi 2.-3. sisällä. Nousi loppukaarteessa kiriin ja ehti lopussa niukasti toiseksi. Viim. 500 m 15,2. 
ARNIE'S EMILIE: Painui 200 juostuna kärkeen. Luopui paikastaan 650 juostuna. Jäi lopussa johtavan kantaan täysin vaille kiritilaa.
RARITY RED: Juoksi pääosin 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Pudotti loppukaarteessa takaisin sisäradalle. Kirikaista pysyi jatkossa kiinni. Vapaa rata löytyi päätössatasella ja kiri lopun vahvasti ulkokautta. Voimia jäi runsaasti jäljelle. 
AGING WELL: Juoksi 3. ulkona. Sai 700 juostuna paikan toisesta ulkoa. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni päätöspuolikkaan alussa toisen radan vetojuhdaksi. Tuli aivan juosten maaliin asti. 
SANTOS BRAVE: Oli 4.-3. ulkoa voimallisesti ajettuna tasainen kuudes. 
COLD CASE: Nousi 8. sisältä 800 ennen maalia toiselle radalle. Sai jatkossa edetä sujuvasti toista rataa pitkin. Siirtyi 300 ennen maalia kiriin 3.-4. radalle. Tuli asiallisesti sisään. 
HILA'S ELTON: Nousi 1400 ennen maalia sisäradan jonosta 4. ulos. Oli sieltä kirivaiheessa vain tasainen. 
ELI WALLACH: Oli taustalta sisäradalta vailla suurempaa virtaa. 
TRUE COLORS: Oli aivan lauman hänniltä toiselta radalta vailla loistoa. 
PROUD ANGELIQUE: Juuttui 800 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Taipui siitä selvästi loppukaarteen alussa ja oli vaisu. 
GLENNE: Oli 4. sisältä heikko. 
FREE UNIQUE: Oli 6. sisältä rehellisen riittämätön kirivaiheessa. 
DANDYMAN SISU: Taipui 5. ulkoa selvästi 800 ennen maalia ja oli heikko. 
HULAKAN DORIS DAY: Poissa.

Lähtö  4. 


Väliajat 088-106-143

MUSCLEMAN: Lähti hyvin. Pudotti 250 juostuna johtavan kantaan. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiseen ulos. Jäi 550 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä viime metreillä varmaan voittoon. 
CASIMIR TOF: Juuttui heti takajoukoissa 3. radan kiertäjäksi. Pääsi 900 juostuna pudottamaan toiselle radalle. Lähti 800 ennen maalia kiriin 3. radalle ja tuli vahvasti sisään asti. 
YPÄJÄ LOUVRE: Juuttui 250 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Puolusti paikkaansa ja löi jatkossa kovaa painetta kärkihevoselle. Painui 550 ennen maalia lopulta kärkipaikalle. Tuli vahvasti sisään asti, vaikka jäikin päätössatasella kolmanneksi. 
K.S.CASCADE: Matkasi pääosin 3. sisähevosen kupeella toisella radalla, mistä tuli asiallisesti maaliin asti. 
EVEN SMALLER PLUM: Peruutti ulkoradoilta 350 juostuna lauman hännille toiselle radalle. Tuli asiallisesti maaliin asti. 
ONE DIRECTION: Matkasi lauman hännillä toisella radalla. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Tuli kirinsä tasaisesti. Viim. 800 m 13,8. 
SAND PIRATE ÅS: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radalle. Pääsi 600 juostuna pudottamaan 3. sisälle. Jäi sinne päätöspuolikkaan alussa vaille kiritilaa. Vapaa rata löytyi 300 ennen maalia, minkä jälkeen tuli lopun tasaisesti. 
WONDER WOMAN: Matkasi lauman hännillä sisäradalla, mistä seuraili maksimaaliseen sijoitukseen. 
ENJOY PEPPER: Painui 150 juostuna kärkeen. Matkavauhti pysyi jäätävän kovana. Jäi 550 ennen maalia alakynteen ja tuli lopun oikein vaisusti. 
JOHNNY FLAME: Lähti kovaa, mutta otti 150 juostuna ollessaan vielä niukasti kärkipaikalla laukan, mikä jatkui pitkäksi. 
BWT DANGER: Ajoi 3. rataa pitkin eteenpäin. Pudotti 450 juostuna toiseen ulos, missä laukkasi lähes samassa pitkäksi. 
STONECAPES POE: Laukkasi 4. ulkona 550 juostuna pitkäksi. 

Lähtö  5. 


Väliajat 117-134-146-118

TZUBODAI: Lähti toisesta ulkoa 1650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni 650 juostuna kärkipaikalle. Veti tasaisen reipasta ja oli lopussa vakuuttava voittaja. 
BLADE RUNNER DK: Otti alussa pari haparoivaa askelta ja jäi 3. sisälle. Toisen kaarteen alussa juoksupaikaksi muodostui 4. sisäpari. Kirikaista aukeni 400 ennen maalia, minkä jälkeen tuli lopun erittäin hyvin ulkoratoja pitkin. Viim. 600 m 10,5. 
FLASHDANCE SISU: Matkasi 2.-3. sisällä. Sai edetä sopuisasti ja oli aivan hyvä kolmas. 
BWT ELLOSPANK: Juoksi 3.-2. ulkona. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Oli lopussa tasainen neljäs. 
AMORCITO: Juoksi 4.-3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Pääsi 400 ennen maalia pudottamaan toiseen ulos. Siirtyi loppusuoran alussa uudelleen 3. radalle. Tuli mukavasti sisään asti. Viim. 700 m 11,8. 
REVENESTOR: Painui 200 juostuna kärkeen. Luopui paikastaan 600 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Oli sieltä lopussa tasainen kuudes. 
SHINING ARMOR: Lähti vähän haparoiden matkaan ja jäi lauman hännille toiselle radalle. Matkasi jatkossa 6. ulkona. Lähti 900 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli aivan juosten, mutta takaa oli vain mahdotonta nousta. Viim. 1000 m 13,1. 
APPLEHILL EXPRESS: Otti aivan maksimit juostuaan 4.-5. sisällä. 
ANDY VELVET: Juoksi 5.-4. ulkona. Seuraili lopussa maksimaaliseen sijoitukseen. 
HADES: Juuttui kuolemanpaikalle 250 juostuna. Taipui siitä selvästi loppukaarteen alussa. 
SHADOW PRO MCQUEEN: Juoksi 6.-5. ulkona. Laukkasi viimeisen takasuoran puolivälissä yllättäen pitkäksi.
REHAB: Poissa.

Lähtö  6. 


Väliajat 326-306-298-271

VILIVIIMA: Lähti mukavasti ja sai nopeasti paikan 4. ulkoa. Lähti 1850 ennen maalia kiriin 3. radalle. Löi viimeisellä takasuoralla lisää tahtia ja painui 600 ennen maalia kärkeen. Oli lopussa vakuuttava voittaja. 
RALLIN MUISTO: Lähti 8. ulkoa 1800 ennen maalia selkiin 3. radalle. Siirtyi 700 ennen maalia 4. radalle. Eteni 300 ennen maalia toiseksi. Tuli hienosti, mutta satsaili vähän sata ennen maalia ja menetti mahdollisuutensa nousta aivan voittotaistoon. Olisi luultavasti joka tapauksessa ollut toinen, sillä voittaja oli aika ajamaton. Viim. 700 m 25,9. 
ISSAKAN VALO: Juoksi 4.-3. ulkona. Vapaa rata löytyi viimeisen takasuoran lopussa ja tuli lopun aivan mukavasti. Viim. 400 m 26,0. 
USKO EEVERTTI: Otti 50 juostuna laukan ja jäi selvästi. Matkasi jatkossa harvan lauman hännillä sisäradalla. Nousi 1300 ennen maalia 3. radan letkaan. Pudotti 350 ennen maalia sisäradalle ja tuli vahvasti sisään asti. Viim. 2900 m 27,8. 
LOIKKAR: Lähti 7. ulkoa 2100 ennen maalia kiriin 3. radalle. Pääsi 450 ennen maalia pudottamaan toiselle radalle kärjen tuntumaan. Tuli hienosti sisään asti. 
MEREN MAININKI: Matkasi pääjoukon hännillä toisella radalla. Siirtyi viimeisen takasuoran alussa selkiin 3. radalle. Ei pysynyt loppukaarteessa vetoapunsa kyydissä. Puristi lopussa tasaisen takajoukon parhaaksi. 
KRISTA: Laukkasi 50 juostuna ja jäi aivan lauman hännille. Suoritti jatkossa aivan mukavasti. Viim. 1000 m 28,7. 
KROMAUS: Sai kuolemanpaikalle vetoavun 600 juostuna. Matkasi jatkossa toisessa ulkona. Jäi sinne viimeisen takasuoran lopulla vaille kiritilaa. Vapaa rata löytyi 150 ennen maalia ja sai vielä rahaa. 
VILLIERI: Kiertyi toisen kaarteen alussa 3. ulkoa kuolemanpaikalle. Putosi siitä viimeisen takasuoran lopussa kärjen kyydistä. Ei kuitenkaan kokonaan luovuttanut. 
KIPINÄ ROLS: Matkasi keskijoukoissa toisella radalla, missä kirikaista pysyi todella pitkään kiinni. Vapaa rata löytyi vasta sata ennen maalia, minkä jälkeen tuli lopun sijoitustaan paremmin.
LENTOLÄHETTI: Sai vetää kärkipaikalla haluamaansa tahtia. Jäi 600 ennen maalia kakkoskeulaksi. Taipui jatkossa tasaisesti loppua kohden. 
PORTTIKALLION ÄSSÄ: Juoksi 2.-3. ulkona. Pudotti puolimatkassa johtavan kantaan. Jäi sinne viimeisen takasuoran puolivälissä vaille kiritilaa, eikä vapaata rataa jatkossakaan tullut.
KIRIHAI: Juoksi 2.-3. sisällä, mistä otti maksimit. 
VIETÄVÄN EKOTAR: Juoksi 3.-4. sisällä, mistä ei esittänyt lopussa ihmeitä. 
MURUSTELLA: Otti sata juostuna ratkaisevan laukan ja peli oli heti selvä. 
TEMETRIUS: Poissa.

Lähtö  7. 


Väliajat 277-274-257-260

VUARAN SUVETAR: Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Painui lopulta 600 juostuna kärkeen. Hallitsi siitä vaivattomasti maaliin asti. 
VARSOVA: Lähti oikein rauhassa matkaan ja juoksi 7. ulkona. Lähti 900 ennen maalia kiriin 3. radalle. Siirtyi 400 ennen maalia 4. radalle. Tuli vahvasti sisään ja ehti lopussa toiseksi. 
ANNAN: Juoksi 5.-4. ulkona. Lähti 650 ennen maalia selkään 3. radalle. Jäi 350 ennen maalia vapaalle radalle. Oli loppuun asti taistossa toisista rahoista. 
HULLUDUUNARI: Juoksi 6.-5. ulkona. Oli loppukaarteessa hetken vailla kiritilaa. Sai kuitenkin jatkossa edetä sopuisasti ja tuli aivan juosten. 
HOLLAUS: Juoksi 3. ulkona. Otti 550 juostuna laukan ja jäi pääjoukon hännille. Lähti 850 ennen maalia selkään 3.-4. radalle. Tuli hyvin sisään asti. 
TUTUN TILTU: Juoksi 4.-3. ulkona. Nousi 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Pääsi 350 ennen maalia etenemään kakkoskeulan kupeelle. Tuli aivan juosten maaliin asti. 
HALLAN RUUSU: Juuttui toisen kaarteen alussa kuolemanpaikalle. Pudotti 400 ennen maalia johtavan kantaan. Tuli tasaisesti ja sai vielä viimeisen rahasijan. 
BILETTÄJÄ: Juoksi 5.-4. sisällä. Jäi sinne viimeisen takasuoran lopulla vailla kiritilaa. Vapaata rataa ei lopussakaan tullut. Voimat jäivät passiivisen ajosuorituksen jälkeen luonnollisesti käyttämättä.
VILVIIRI: Juoksi 2.-3. sisällä. Otti siellä 600 ennen maalia laukan. Ei juuri menettänyt asemiaan. Sai edetä jatkossa tyhjää sisärataa pitkin ja tuli tasaisesti. 
PÄLVI TUTTU: Oli takajoukoista toiselta radalta lähinnä tasainen. 
PIRTTILÄN OLGA: Lähti rauhassa ja putosi aivan lauman hännille sisäradalle. Tuli sieltä lopun aivan juosten. 
MERRAN PETRA: Nousi 4. sisältä ensimmäisen takasuoran lopussa toiseen ulos. Taipui loppukaarteessa ja oli aika vaisu. 
MARMARDU: Matkasi pääjoukon hännillä sisäradalla. Otti vajaa puolikas juostuna pahan laukan ja jäi selvästi. Otti jatkossa hyvin vauhtia, mutta laukkasi taas viimeisen takasuoran alussa ja menetti pelinsä. Olisi kunnossa, mutta ravia pitäisi mennä. 
NORAN POT: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Painoi siinä vähän päälle ja onnistui vasta toisen kaarteen alussa luovuttamaan paikkansa suosikille. Laukkasi johtavan kannassa yllättäen pitkäksi 850 ennen maalia. 
MATTILAN MIINA: Poissa.
I.P. RIIMI: Poissa.

Lähtö  8. 


Väliajat 133-145-139-109

ICE WINE: Kiihdytti helposti kärkeen. Sai vetää varsin rauhallista tahtia ja dominoi helposti maaliin asti. 
WILLOW PRIDE: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä erinomaisesti sisään asti ja oli vakuuttava. Viim. 1000 m 10,9. Tästä loppu sujui vieläkin kovempaa. Viim. 700 m 09,2. 
SELENE LUNE: Lähti 4. ulkoa 1700 ennen maalia kiriin 3. radalle. Sai 650 juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Tuli rehdisti sisään asti, vaikka putosikin loppusuoralla voittotaitosta. 
FREE ME: Juoksi 2.-3. ulkona. Lähti 350 ennen maalia kiriin 3. radalle ja tuli mukavasti maaliin. 
MATTER OF FACT: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Sai 650 juostuna vetoavun eteensä. Seuraili toisesta ulkoa tasaisesti maaliin asti. 
LILY'S STAR: Löi 3. radalta nopeasti pakin päälle ja peruutti 250 juostuna 4. sisälle. Nousi 350 ennen maalia toiselle radalle ja seuraili lopun asiallisesti. Viim. 400 m 12,0. 
SPIRIT SQUAD: Matkasi johtavan kannassa. Putosi loppusuoran alussa kärkihevosen kyydistä ja tuli tasaisesti. 
L DEES MAGGIESBEST: Juoksi 3.-4. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa tasainen. 
GLOBAL WISHMELUCK: Seuraili 3. sisältä tasaisesti. 
LET'S TAKE A SELFIE: Poissa.

Lähtö  9. 


Väliajat 114-136-174-118

SKYFALL SHINE: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Ajoi voimalla eteenpäin ja painui lopulta 650 juostuna kärkipaikalle. Sai jatkossa rauhoittaa ja hallitsi loppumatkaa erittäin helposti. 
REDEMPTION: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Tuli erittäin hyvin sisään asti ja oli todella hyvä kakkonen. Viim. 700 m 11,2. 
HIDALGO BOKO: Matkasi 4. ulkona. Lähti 650 ennen maalia selkään 3. radalle. Tuli kirinsä rehdisti maaliin asti. 
FINSWEDEN: Eteni 250 juostuna kärkeen. Luopui hieman yllättäen ensimmäisen takasuoran alussa paikastaan. Nousi 550 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä rehdisti sisään asti, vaikka ei aivan totoon asti kestänytkään. 
ELAIZA CAMTO: Matkasi 4. sisällä. Nousi loppusuoralle tultaessa kiriin ja tuli lopun aivan mukavasti. Viim. 600 m 12,1. 
FUNDOVER MATCH: Seuraili 3. sisältä tasaisesti. 
HERE I GO AGAIN S: Peruutti alussa lauman hännille. Matkasi pääosin 6. sisällä. Sai edetä sujuvasti ja otti maksimit. 
WHITE CROSS BESO: Matkasi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 3. ulos. Oli jatkossa pitkään vailla kiritilaa. Löysi lauman hännillä 300 ennen maalia vapaat radat ja tuli lopun hieman sijoitustaan paremmin. 
HE'S A KEEPER: Matkasi toisessa ulkona. Taipui sieltä viimeisen takasuoran lopussa ja oli vaisu. 
TREASURE OF PIRATE: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
BABY BEYONCE: Lähti kovaa ja painui 400 juostuna kärkeen. Luopui paikastaan 600 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Putosi loppukaarteessa kärkihevosen kyydistä. Ajautui loppusuoran alussa sisäkentän puolelle ja taipui jatkossa selvästi. Tuskin edes huomasi ajautuneensa turvakaistalle, sillä pyynti oli lähes loppuun asti päällä. Meni luonnollisesti hylkäykseen.
JORDAN: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkiin 3. radalle. Eteni aivan mukavasti, mutta laukkasi 300 ennen maalia pitkäksi.