Kuuma Keskiviikko ja Naisten Ilta

03.04.2019 18:00

Kuuma Keskiviikko ja Naisten Ilta

T64, Tammatähti-Kultadivisioonakarsinta. Ravit alkavat klo 18. Tervetuloa!

Naisten Ilta starttaa klo 16.15 opastetulla tallikierroksella Vermon pääovilta. Kierroksen jälkeen nautitaan tervetulomalja ravintola Ravillassa, jossa kuullaan myös oivalluttaja Maarit Jantusta aiheesta Uskalla unelmoida. Illan ohjelmassa on lisäksi peliopastusta, runsas buffet ja Toto64-ravit. Illan viimeinen lähtö starttaa klo 20.50.
Illan hinta on 28 euroa sisältäen ohjelman, sisäänpääsyn radalle, käsiohjelman ja Vermo-kynän. 
Naisten Illan menu:
Alkuruoka: salaatinlehtivalikoima ja vadelmavinegrettiä, bataattia, halloumijuustoa ja rapeaa lehtikaalia, Caesar Naturel ja leipökruntonkeja, paahdettua kukkakaalia, pinjansiemeniä ja rucolaa. Lisäksi talon leipää ja tuorejuustoa
Pääruoka: uunilohta, vihreää parsaa ja hollandaisekastiketta, vuohenjuustolla kuorrutettuja punajuuripihvejä, ruohosipuliperunaa
Jälkiruoka: Pink Velvet -juustokakkua, tuulihattuja ja vaahtokarkkeja. Kahvi/tee


Varaa paikkasi Naisten Iltaan: puh. 030 621 0003 ma-pe klo 8-16 tai s-postilla: vermo@sunborncatering.com viimeistään su 31.3. 

 

 

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kuuman Keskiviikon Toto64-kierroksella ylimpään voittoluokkaan lisätään yli 153 000 euroa jackpot-rahaa! Paras tukipilari potintavoitteluun on kolmannen kohteen 7 BISMARCK COMERY. Uransa menestyksekkäästi aloittanut huippuhiihtäjien omistama 4-vuotias vaikuttaa oikein kehityskelpoiselta, ja tämänkertainen tehtävä on kyvykkäälle menijälle hyvinkin passeli. Kun vielä kovin vastustaja lähtee liikkeelle takarivistä, on voitto haavereitta väkisinkin lähellä. Keulapaikkakin lienee eteenpäin ajamalla lopulta suosiolla tarjolla. Lämminveristen avoin tammalähtö pelataan kaksikolla 11 RANCH KELLY ja 6 CALLELA LADYBOSS. Ranch Kelly on lähiaikojen meriiteiltään ylivoimainen ja Callela Ladyboss taas on lähdön todennäköisin keulahevonen. Suuressa Toto4-systeemissä lähtöön revitetään seitsemän rastia, mutta Toto64-pelin puolella seitsemän merkin revitys Suuressa systeemissä nostaisi lapun hinnan turhan korkeaksi.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 4,12,6 (8,2)
T64-2: 10,9,4 (1,2)
T64-3: 7 (10,6)
T64-4: 7,2 + 5,9,10,4 (3,6)
T64-5: 11,6 (5,7)
T64-6: 2,3,5,8,6 + 12,10,9,4,1 (11,7)

Pieni systeemi 180 riviä, hinta 18 euroa.
Suuri systeemi 1080 riviä, hinta 108 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 1 B) 2-4-3-5-9-8-10-6-7
JOSEPH BOKO – PASTOR JACKSON – DESIRE DESERIE – GLADIATOR SISU

Ravien avauslähdössä A-hevoseksi nousee uransa aloittava 3-vuotias 1 JOSEPH BOKO. Se oli juoksijan oloinen joulukuussa juoksemassaan koelähdössä. Tehtävä vaikuttaa oikein passelilta, ja lähtöpaikka on mainio. Myös 2 PASTOR JACKSON on osaavista käsistä uransa aloittava 3-vuotias, jonka edesottamuksia seurataan mielenkiinnolla. 4 DESIRE DESERIE on varttunut jo 7-vuotiaaksi. Tamma on kuitenkin koelähdöissään esittänyt otteita, jotka voivat riittää tässä tehtävässä korkealle. 3 GLADIATOR SISU ei mennyt uran avauksessaan mihinkään, mutta valmentajan kommentit ennen lähtöä olivat kuitenkin positiivissävytteisiä. 5 HAZELLA on laukkaillut paljon. Ongelmana on ollut vinous, mutta ravilla uran ensimmäinen totosija ei kuitenkaan olisi mahdottomuus.

Lähtö 2.

RANKING
A) 15-7-10-11-4 B) 2-5-9-1-16-3-6-12 C) 13-14-8
VILIVIIMA – MOPORI – ANTIN HELMI – PYRKIVÄN VESKU

15 VILIVIIMA aloitti Teemu Okkolinin käsistä vakuuttavalla voitolla. Mikäli ruuna malttaa ravata nytkin, ei 40 metrin takamatkakaan estä menestystä. 7 MOPORI pilasi viime keskiviikkona pelinsä pahaan lähtölaukkaan. Jatkossa ori kulki kuitenkin taustalla varsin positiivisesti. Mopori pystyy ravilla selvään ennätysparannukseen. 10 ANTIN HELMI vaikuttaa kehityskelpoiselta 6-vuotiaalta. Se hävisi viimeksi vain Viliviimalle. 11 PYRKIVÄN VESKU laukkasi viimeksi jo ennen ensimmäistä kaarretta. Edellinen laukka tuli loppukaarteessa keulasta. Ori olisi silloin saattanut ravilla saavuttaa alle 1.31-tuloksen, joten ennätyksessä on ilman muuta parannuspotentiaalia. 4 VALDEMAR LAX suoritti viimeksi rehdisti johtavan rinnalta ja mahtuu sekin mukaan A-ryhmään. 2 RAPSANTERI kärkkyy jymy-yllätystä. Se ei saanut viimeksi sisäratajuoksulla mahdollisuutta.

Lähtö 3.

RANKING
A) 4 B) 3-2-1-6-5-11-10-12-7-9
PEACOCK COMERY – PETIS MONDON – VIOLA WAPID – X-FIRE K.A.

Kolmannessa lähdössä 4 PEACOCK COMERY kohoaa selväksi suosikiksi Turun sunnuntaisesta epäonnistumisesta huolimatta. Uransa keulavoitolla aloittanut ruuna olisi sijoittunut Turussakin vähintään kaksariin, ellei olisi laukannut voittajan tuntumasta 400 jäljellä. 3 PETIS MONDON kesti viimeksi johtopaikalta hyväksyttävästi neljänneksi väliaikojen ollessa 12,5-16,5-(22,0)-14,5. Ori avannee nytkin keulaan, minkä jälkeen johtopaikka on tarjolla korkeintaan suosikille. Kakkossijaan on hyvät mahdollisuudet, sillä muu porukka ei ole erityisen tasokas. 2 VIOLA WAPID tekee pikkunäppärää työtä. Viimeksi Vermossa tamma laukkasi ennen lähtölinjaa, mutta selviytyi vielä kuudenneksi. 1 X-FIRE K.A. ei ole esittänyt mitään maata mullistavaa, mutta loistopaikan ansiosta totosija on täysin mahdollinen. 6 WIVIAN PII ”arvotaan” tasaisesta porukasta rankingin seuraavaksi nimeksi.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 4-12-6 B) 8-2-9-3 C) 5-7-10-11
KOSKELAN AKSELI – LARVAN HURMOS – TEE WEE PARONI – JUNTTI-JUSSI

Kuuman Keskiviikon Toto64-pelin avauskohteessa ykkösvihjeen saa keulapsyykillä 4 KOSKELAN AKSELI.  Ruunan viimeisin voitto tammikuussa Vermossa tuli nimenomaan johtopaikalta. Silloin Koskelan Akseli sitkisteli niukkaan voittoon ennen kovan haasteen heittäneitä Rokin Maxia sekä Viktor Kärppää. Vaikka sen jälkeen ei ole tullut kovista avoimista lähdöistä menestystä, on kunto pysynyt hyvänä. Nyt sarja on taas paljon sopivampi, ja johtopaikalta Koskelan Akseli on vahva voittajakandidaatti. 12 LARVAN HURMOS on todella mielenkiintoinen tauoltapalaaja. Varmastikaan Lahden kuninkuuskisaan tähtäävä ori ei ole heti terävimmillään, mutta silti luokkamenijään pitää suhtautua piippuhyllyn paikaltakin vakavasti. 6 TEE WEE PARONI on kilpaillut Koskelan Akselin tavoin viime aikoina tosi kovissa lähdöissä. Vaikka taulussa ei näy kärkisijoja, on kyseessä kova menijä tällaiseen lähtöön. Viimekertainen suoritus Kouvolan Valkeala-ajossakin oli ilman muuta positiivinen. 8 JUNTTI-JUSSI ei päässyt tulemaan Teivossa 3. sisältä täysin vapaasti, ja todennäköisesti startti vei vielä eteenpäin. Nopea avaaja voi päästä kasiradaltakin hyviin asemiin. 2 PIISPALAN SANTERI suoritti lauantaina Vermossa positiivisesti, vaikkei riittänytkään 3. sisältä kuudetta sijaa parempaan. 9 PASSITON on suorittanut tänä vuonna suoritusvarmasti. Voitto on tiukassa, mutta totosija ei yllättäisi.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 10-9-4 B) 1-2-5-3-8-6-12 C) 11-7
KNOCKING MATCH – CONFIDENCE MAN – JE T’AIME ZON – PHOENIX RIVER

Toisen 64-kohteen suosikiksi kohoaa viime starteissaan pelkkiä kaksarisijoja nakutellut 10 KNOCKING MATCH. Ruuna on menestynyt niin keula- kuin selkäjuoksuilla, ja myös kuntokäyrä vaikuttaisi osoittavan startti startilta koko ajan ylöspäin. Voittoon on juoksun onnistuessa hyvät mahdollisuudet, ja ulos totosta jääminen olisi jo melkoinen pettymys. 9 CONFIDENCE MAN on esiintynyt viime aikoina jatkuvasti edukseen ja ansaitsisi uran avausvoitonkin. Vermossa 6. päivä maaliskuuta Confidence Man ei saanut keulasta voittaneen Tiffany Journeyn takaa koskaan mahdollisuutta. Viimeksi Lahdessa ruuna oli mukana kovassa Kasvattajakruunu-alkuerässä. Confidence Man pystyy tekemään itse juoksunsakin. 4 JE T’AIME ZON kohoaa kolmanneksi A-hevoseksi, koska saattaa päästä johtopaikalle. Viimeksi Kouvolassa tamma kamppaili nappireissun jälkeen tiukasti 75-voitosta. 1 PHOENIX RIVER kärkkyy loistopaikalta totosijaa. 2 SAPTA RISHI on hieman tasavauhtinen, mutta se jaksaa pitää vauhtinsa. 5 STAR PHOTO oli viime keskiviikkona johtavan takaa kelpo kolmas. Eiköhän Jukka Torvinen panosta nytkin lähtöön ja hae asemia kärjen takaa.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 7 B) 10-6-5-1-2-3-9-8-11 C) 4-12
BISMARCK COMERY – LOCAL TIME – AN-ANDREE – WESTCOAST DEIMOS

Toto4-pelin avauskohteessa 7 BISMARCK COMERY saa suursuosikin paineet harteilleen. Ruuna on aloittanut uransa oikein lupaavasti viidellä kaksarisijoituksella. Teivossa 16. päivä maaliskuuta Bismarck Comery laukkasi lähtösuoralla, mutta nousi vielä 4. ulkoa 900 metrin kirillä hienosti kakkoseksi. Mikäli kiihdytysvaihe sujuu tällä kertaa ravilla, lienee johtopaikkakin lopulta haettavissa. Joka tapauksessa Bismarck Comery on ravia kulkiessaan lähdön selkeä voittajasuosikki niin keula- kuin selkäjuoksullakin. Sunnuntainen Turun kilpailu oli hyvä viimeistely tätä lähtöä ajatellen, sillä voitto 4. ulkoa tuli helppoon tyyliin. 10 LOCAL TIME aloittaa haastajien ryhmän. Myös se on menestynyt viime starteissaan mainiosti, mutta lähtöasetelmat sekä hevosten peruskapasiteetti puhuvat kuitenkin Bismarck Comeryn puolesta. Hyvä on toki ollut Local Timekin, sillä se ei luovuttanut viimeksi Jyväskylässä johtopaikalta Nemea Facadea vastaan koskaan 12,5-kyytisellä kiripuolikkaalla. 6 AN-ANDREE on saanut taulunsa hämmentävän huonoon kuntoon. Ruunan kyllä pitäisi otella tällaisissa lähdöissä kärkisijoista niin luokkansa kuin kuntonsakin puolesta. 5 WESTCOAST DEIMOS sitkisteli viime keskiviikkona johtavan takaa totoon. Samanlaisella juoksulla totosija on nytkin mahdollinen. 1 HASHTAG on kunnossa, mutta lähtönopeuden puute on ongelma. 2 DEMOISELLE CRANE on vaikea veikattava, sillä kauden avaus oli positiivinen, mutta viime suoritus vain tasapaksu.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 7-2 B) 9-5-10-4-3-6-1-12-11-8
DEANGELO – UCCIO – ERGO AM – MASS ATTACK

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä ykkösvihjeen saa 7 DEANGELO, vaikka ruuna joutuikin tyytymään viime keskiviikkona suosikkina 4. ulkoa viidenteen sijaan.  Ehkä Deangelo olisi voinut kiriä vielä astetta paremmin, mutta kyllä tehtäväkin oli kovassa lopetuksessa tosi vaikea, ja ilman muuta myös Deangelo saa suorituksestaan puhtaat paperit. Lähtöön panostamalla keulapaikka voisi olla seiskaradaltakin haettavissa, mutta saa sitten nähdä, että millä taktiikalla Juhani Tapani ajaa, koska Deangelon kohdalla lähtöön panostaminen voi tuoda hevoseen liikaakin virtaa. Joka tapauksessa juoksun onnistuessa ja ylivirtavuuden välttäessään Deangelo omaa hyvät saumat voittokantaan paluuseen. 2 UCCIO oli viime keskiviikkona hyvä kakkonen vain keulasta vakuuttaneelle Hijack’emille häviten. Kakkosradan lähtöpaikka on käytännössä paras mahdollinen, koska ykkösradalta lähtönopeus ei kuitenkaan riittäisi johtopaikan ottamiseen. Markku Niemisen tallin kaksikko 9 ERGO AM ja 10 ROOFER toivoo ylikovaa tempoa, jolloin kaksikolla olisi hyvät saumat rangaista lopussa. 5 MASS ATTACK oli viime keskiviikkona 2. sisältä Uccion jälkeen ihan hyvä kolmas. Kuntokäyrä osoittanee edelleen ylöspäin, ja nopea avaaja saanee taas hyvän juoksun. 4 RIM BAY KICKAPOO ei päässyt viime Vermon vierailullaan tulemaan kirivaiheessa vapaasti. Varsin reippaasti liikkeelle pääsevä ruuna on yksi monesta mahdollisesta. 3 SUN CAPITANO on pitkältä tauolta vaikea veikattava.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 11-6 B) 5-7-10-2-8-4-1-3-9
RANCH KELLY – CALLELA LADYBOSS – BOSSES LILY – WILLOW PRIDE

Päivän Duo –pelin avauslähdössä toisistaan mittaa ottavat kovan luokan lämminveritammat. 11 RANCH KELLY on niin huima tamma, että kohoaa kyllä ilman muuta rankingin ykköshevoseksi, mutta ei tehtävä pikamatkalla 11-radalta tule missään nimessä olemaan helppo. Avauksesta tullee tosin vauhdikas, mikä tietysti parantaisi tilannetta. 6 CALLELA LADYBOSS nostetaan keulapsyykillä toiseksi A-hevoseksi. Se löi viime Vermon vierailullaan johtopaikalta aika pahoin läskiksi, mutta pikamatkalla tilanne voi olla ihan toinen. Kyvyistä homma ei kyllä jää kiinni. 5 BOSSES LILY ja 7 WILLOW PRIDE ovat starttiraketteja, joiden kohdalla sijoitus riippuu paljolti siitä, minkälaiset juoksuasemat kaksikko onnistuu hankkimaan. Kummallekin pikamatka sopii mainiosti. 10 CALLELA ELIZA ailahtelee edelleen. Hyvän päivän sattuessa kaikki on mahdollista, sillä avauksesta tullee tuima. 2 FREE ME on suorittanut kahdessa viimeisessään vain hyväksyttävästi. Hyvältä lähtöpaikalta tamma ei ole silti täysin unohdettavissa. 8 GOLDA PARIS parantaa varmasti saatuaan startin kroppaansa. Asetelmat eivät ole kuitenkaan kadehdittavat.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2-3-5-8-6 B) 12-10-9-4-1-11-7
WESTCOAST SKIPPER – STAR CAT – ANGEL RAZIEL – HERE COMES MARTY

Toto64-kierros päättyy todella haastavaan pelipähkinään, sillä lähtö suorastaan vilisee realistisia voittajaehdokkaita. 2 WESTCOAST SKIPPER ja 3 STAR CAT saattavat juosta piikki-selkä –asetelmassa, millä ajatuksella ne nostetaan niukasti rankingin kärkeen. Westcoast Skipper laukkasi viimeksi heti alussa hylkäykseen, mutta sitä ennen ruuna nappasi voitot Teivossa 2. sisältä ja Forssassa keulasta. Star Cat eteni Porissa 2. ulkoa 300 metrin kirillä varmaan voittoon. Ori on menestynyt viime starteissa muutenkin hyvin. 5 ANGEL RAZIEL ei ole vielä tänä vuonna voittanut, mutta kyseessä on oikein kehityskelpoinen 4-vuotias, joka kykenee tekemään omaakin juoksua. 8 HERE COMES MARTY oli viimeksi 2. radalta ilman selkää oikein urhea. Lähtöpaikka on taas hankala, mutta kunto on huipussaan. 6 HIT THE ROAD JACK päätti 3-vuotiskautensa Uudenmaan Upeimman kolmossijaan, joten 4-vuotiskauden aloitusta odotetaan mielenkiinnolla. B-ryhmäänkin jää hyviä voittajaehdokkaita. 12 JOYRIDE LUXI taipui vielä kauden avauksessaan johtopaikalta neljänneksi, mutta startti kropassa Kriteriumin kuutonen on nyt varmasti parempi. Kunnon lähtöpaikalta Joyride Luxi olisi mahtunut ilman muuta A-ryhmään. Myös 10 PADDOCK’S STAR, 9 SAN JOSE SHARK, 4 SUNDSVIK OROFEBBRE ja 1 GHALIYA WEB ovat täysin realistisia voittajaehdokkaita.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 7 (10,6)
T4-2: 7,2 + 5,9,10,4 (3,6)
T4-3: 11,6 + 5,7,10,2,8 (4,1)
T4-4: 2,3,5,8,6 + 12,10,9,4,1 (11,7)

Pieni systeemi 20 riviä, hinta 4 euroa.
Suuri systeemi 420 riviä, hinta 84 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

11,6
2,3,5,8,6

Yhteensä 10 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

7
2,5,9,10,4
kaikki

Yhteensä 50 yhdistelmää, hinta 25 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

2,3,5
2,3,5,8,6,12
2,3,5,8,6,12,10,9,4,1

Yhteensä 120 yhdistelmää, hinta 60 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Henri Bollström

L2/6 KARHOTTI: Ihan hyvä kuva jäi ruunasta Kuopion startin perusteella. Rata ei sopinut sille yhtään. Alusta oli pettävä ja loskainen. Hevonen oli koko matkan ajan epävarman tuntuinen. Vermossa on parempi rata. Tässä on paljon sisällä ja ennätyksissä on varaa. Kunhan vain ruuna ravaa. Se pääsee myös hokeista eroon. Uskon, että hevonen menee paremmin ilman niitä.

L4/6 TEE WEE PARONI: Ruuna teki sellaisen ok startin Kouvolassa. Saatiin hyvä reissu, mutta ei kirissä ollut ihan parasta lennokkuutta. Alla oli hokit ja rata märkä. Ei hyvä yhdistelmä ainakaan tälle. Hevonen avaa hyvin ja onnistuneella juoksulla se pystyy sijoittumaan kärkipäähän.

L5/12 GLEN AMORE: Tamma teki kohtalaisen esityksen Seinäjoella. Saatiin vähän myöhään tilaa siellä. Lähtöpaikka on sysimusta. Rahasija on sopiva tavoite.

L9/9 SAN JOSE SHARK: Hevonen teki hyviä startteja ennen pientä taukoa. Vähän kuuma tapaus. Jää nähtäväksi, kuinka takarivistä toimii systeemit. Päivän vireestä minulla ei ole tarkkaa tietoa. Pärjäävä hevonen lähtöihinsä lähtökohtaisesti.

Ari Moilanen

L2/11 PYRKIVÄN VESKU: Ajamassani toissa startissa tuli hyppy loppukurviin. Siihen paloi kyllä ihan kärkipään sijoitus. Lähtöpaikka on aivan hyvä. Ei tätä kannata unohtaa peleistä parin epäonnistumisen jälkeen.

L4/12 LARVAN HURMOS: Taukoa on takana. En ole jutellut valmentajan kanssa päivän vireestä. Paikka on hankala. Koitetaan saada nätti reissu ja saadaan taas kilpaileminen vauhtiin.

L5/3 WAR CHILD: Matkattiin Joensuussa sisäpareissa. Siinä vaihtui keulapaikka jatkuvasti ja oltiin lopulta tosi kaukana kärjestä. Ei hevonen niistä asetelmista pystynyt parempaan.

L7/10 ROOFER: Eka startti oli aivan hyvä. Viimeksi tuli sitten hyppy. Tällä on kuulemma aiemminkin ollut kurveissa vaikeuksia ja laukat on sotkeneet menoa. Ihan riittävä peli lähtöihinsä, mutta ravia pitää toki mennä.

L8/6 CALLELA LADYBOSS: Tamma oli ilman muuta pettymys viimeksi. On se joskus aikaisemminkin tehnyt vastaavaa. Lopettanut muutamaan askeleeseen. Muuten hevonen meni kyllä helpon tuntuisesti. Ei se ollut väsynyt. Homma hyytyi tamman itsepäisyyteen.

Juho Ihamuotila

L5/10 KNOCKING MATCH: Ruuna voitti viimeksi tosi helposti. Varaa tuntui jäävän reilusti. Edellisessä kilpailussa hevonen ei oikein ymmärtänyt lähteä porukasta irti ja yksi pätkänopea tuli lopussa ohi. Tämä on oppinut joka lähdössä enemmän ja enemmän kilpailemisesta. Katsotaan taktiikkaa tilanteen mukaan. Ruunalla pystyy ajamaan tarvittaessa ajoissa eteenpäin. Se jaksaa kyllä mennä ja on ehkä ollut parhaimmillaan vapaalta radalta.

L7/5 MASS ATTACK: Hevonen on ollut aivan hyvä kaikkiin pienen tauon jälkeisiin lähtöihinsä. Viimeksi saatiin maksimisijoitus ja hyvä aika. Tämä seuraa mainiosti kovemmassakin porukassa ja reippaassa vauhdissa. Hurja taso on tämän sarjan lähdöissä. Vire on ok. Onnistuneen reissun ruuna vaatii. Se avaa lujaa, enkä pidä aivan mahdottomana, että saataisiin jopa ekat keulat.

Jani Ruotsalainen

L1/5 HAZELLA: Ihan kunnossa tamma kilpailee, mutta se on ollut tosi vino ja hyppyjä on tullut. Yritetään parantaa tilannetta pienillä varustemuutoksilla.

L2/6 KARHOTTI: Vireessä oleva hevonen. Tosi epävarma tapaus kuitenkin. Vaikka kaksi ehjää starttia on alla, ei voi sanoa, että laukkariskin voi unohtaa. Vähän päivän mukaan se menee tämän kohdalla. Aika paljon ruunalla olisi kykyjä, jos vain uskaltaisi päästää.

L4/2 PIISPALAN SANTERI: Lähtökohdat paranee merkittävästi lauantaihin verrattuna. Ei tämä avaa hirveän kovaa, mutta toki kakkosrata on mainio paikka. Uskon tiheän starttaamisen pienen tauon jälkeen palvelevan hommaa.

L7/6 GENE TOUCH: Ruuna teki hyvän startin Lappeessa. Ajoin sitä ensimmäistä kertaa. Yksi ylivoimainen oli vastassa. Saatiin maksimisijoitus siinä kohtaa. Hiukan hevonen meni vinoksi lopussa.

Olli Lähtinen

L3/12 LANGEN´S ISIS: Ei näistä asetelmista ole kovin korkealla odotukset. Hevonen on suorittanut tasaisesti. Aika toivoton on tehtävä Vermossa.

L6/5 WESTCOAST DEIMOS: Ori on mennyt koko ajan hyvin. Pikkasen kun loppuun saisi yritystä lisää, alkaisi tulla voittojakin. Toivottavasti tuo toteutuu starttien myötä. Tämä pääsee aika lujaa liikkeelle. Selkäreissu sopivan vastustajan takana olisi toiveissa.

L9/2 WESTCOAST SKIPPER: Hevonen ryntäsi viimeksi liiankin innokkaasti auton takana ja se rulli yli heti kiihdytyksessä. Aivan hyvän tuntuinen se oli muuten. Ruunan pitäisi jatkaa voittostarttien veroisessa vireessä. Ei menestys yllättäisi, mutta ravia täytyy tietysti mennä. Jos keulaan päästään, luulisin siitä ajettavan. Kuski päättää kuitenkin lopullisen taktiikan.
 

Lähtö 1

Väliajat 17,0-17,0-17,0-10,5
JOSEPH BOKO: Juoksi reippaassa tempossa johtavan takana. Nousi viim. takasuoran lopussa toiselle ja jyräsi ykköseksi. Jäätävä uran avaus. 
PASTOR JACKSON: Eteni keulaan ennen 1. kaarretta. Veti reipasta tahtia. Joutui antautumaan kovassa lopetuksessa takanaan matkanneelle. Mainio debyytti. 
SUNDSVIK REAL LOVE: Matkasi sisärataa ja kipusi kaukana kärkiparin takana viim. totosijalle. 
ELI WALLACH: Laukkasi 1. takasuoralla. Paranteli matkalla 3. rataa pitkin. Kiri kantoi vain kohtalaisesti. 
GABRIELA KOKS: Pysyi taustalla. 
TORRES BI: Taivalsi pääryhmässä toista rataa ilman vetoapua. Hiljensi viim. takasuoralla. 
GLADIATOR SISU: Seurasi kolmantena 50 metriä kärkikaksikon takana. Laukkasi 250 jäljellä ja hylättiin.
MAISIE: Matkasi takajoukoissa. Laukkasi 2. kaarteessa ja keskeytti.
DESIRE DESERIE: Poissa.
HAZELLA: Poissa.

Lähtö 2

Väliajat 34,5-31,0-28,5-27,5
VILIVIIMA: Alkumatkasta käytössä 3. rata. Pudotti 1. takasuoralla 4. ulos. Lähti uudestaan 3. radalle 1250 jäljellä. Juuttui kiertämään ulos, kunnes pääsi toiselle ilman vetoapua 450 ennen maalia. Oikein hieno esitys. 
MAISTERI JUTILA: Punnersi sitkeästi maaliin asti toiselta ilman vetoapua. 
KESÄYÖ: Eteni 1. kaarteessa keulaan. Tempo oli matkalla varsin reipasta. Aivan asiallinen kolmas. 
RAPSANTERI: Pääsi 1. takasuoralla 2. sisälle. Ajautui lopussa pussiin.
MOPORI: Juoksupaikka 2. ulkona. Tasapaksu. 
MONTSAN VIPPI: Juoksi 5.-3. ulkona. Kohtalainen. 
KARHOTTI: Juoksi 3. ulkona. Laukkasi viim. takasuoralla. Kiri taustalla loppua kohtalaisesti 3.-4. rataa.
UKKOSEN JYMY: Lähti 60:n pakilta. Nousi 6. ulkoa 3. radalle 3. kaarteessa. Ei pystynyt nousemaan korkeammalle.
NORAN POT: Pääryhmässä sisärataa. Vaisua. 
H.V. TUREKS: Matkasi 2.-3. sisällä. Vaikeaa oli meno. Laukkasi 3. kaarteessa. 
KALA-KALLE: Ei esittänyt mitään taustalla. 
PYRKIVÄN VESKU: Lähtölaukka.
VALDEMAR LAX: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin jatkossa liioista laukoista.
ANTIN HELMI: Laukat lähtöön ja 1. takasuoralla. Hylättiin.
OHRAN VOITTO: Nousi 4. sisältä etusuoralla toiselle radalle. Jälleen sisälle 800 jäljellä. Oli hankaluuksissa loppumatkasta. Laukkasi viim. kaarteen lopussa. Hylättiin.
OHRAN KARPALO: Poissa.

Lähtö 3

Väliajat 14,0-17,0-17,5-14,5
PETIS MONDON: Avasi johtoon ja veti suht reipasta. Piti lopussa haastajaa pussissa ja hallitsi varmasti perille asti. 
INSTATAG: Oli johtavan takana pussissa loppumatkasta. Sai vapaata 50 ennen maalia. Kohtalainen kakkonen. 
WIVIAN PII: Nousi 4. sisältä etusuoralla 2. ulos. Tasaisesti perille. 
ZEN DILLON: Juoksi toista ilman vetoapua. Asiallinen. 
VIOLA WAPID: Nousi 3. sisältä toiselle radalle 250 ennen maalia. Hakeutui 3. radalle loppusuoralla. Kohtalainen. 
CALLELA IBIS: Juoksi 5.-4. sisällä. Mukavasti perille. 
RUTHLESS CHICK: Matkasi 2.-3. ulkona. Yritti lopussa ulkoa. Ei vakuuttanut. 
X-FIRE K.A.: Lähtölaukka. Hylättiin liioista laukoista.
ALEJANDRO: Nousi 1. takasuoralla 3. ulos. Jatkoi etusuoralla 4. ulkona. Laukkasi viim. takasuoralla ja hylättiin.
PEACOCK COMERY: Poissa.
QUEEN OF THE WORLD: Poissa.
LANGEN'S ISIS: Poissa.

Lähtö 4

Väliajat 21,0-23,5-23,0-20,0
KOSKELAN AKSELI: Eteni keulaan ennen 1. kaarretta. Jäätävä soolo. 
VARJOMANNI: Juoksi voittajan takana 2. sisällä. Tuli mukavasti perille. 
JUNTTI-JUSSI: Aivan sitkeä kolmas kuolemanpaikalta. 
KUJANPÄÄN JYRÄYS: Tasainen 4. sisältä. 
PIISPALAN SANTERI: Matkasi 4. ulkona. Nousi viim. takasuoralla 3. radalle. Kelpo kiri kärjen lopettaessa kovaa. Viim. 400 m 21,7. 
LARVAN HURMOS: Haparoi 2. ulkona lyhyesti 3. kaarteessa. Nousi 450 jäljellä 3. radalle. Ei ollut suoraan tauolta vielä läheskään parhaimmillaan.
B. TUUMA: Juuttui kiertämään 3. rataa. Pääsi 700 juostuna 4. ulos. Pudotti jatkossa sisäradalle. Juoksu ei onnistunut. Kohtalainen. 
PASSITON: Nousi 3. ulkoa selässä 3. radalle, mutta laukkasi samassa. Lopetti vielä mukavasti. 
LOVER: Lähtölaukka. Ajoi porukan kiinni etusuoralla. Ei pystynyt nousemaan taistoon rahasijoistakaan.
DIPOREX: Matkasi 3. sisällä. Laukkasi maalisuoralla kenties sijan kolme. Hylättiin. 
SOPUN HAASTE: Poissa.
TEE WEE PARONI: Poissa.

Lähtö 5

Väliajat 10,0-12,5-18,0-13,0
KNOCKING MATCH: Hyökkäsi 4. ulkoa 900 jäljellä selässä 3. radalle ja eteni ylivoimavoittoon. Viim. 700 m 13,0. 
CONFIDENCE MAN: Lähti 5. ulkoa selissä 3. radalle 900 jäljellä. Kelpo kiri kakkoseksi. Vauhdinjakokin hieman helpotti tehtävää. 
JE T'AIME ZON: Avasi keulaan. Vaihde jäi silmään ja veti 20 metrin erolla avauskierroksen 12,5-vauhtia. Meno ymmärrettävästi hiipui loppua kohden. Vastasi silti kamppailussa kakkossijasta ihan loppuun asti kaukana ylivoimavoittajan takana. 
MAJESTIC MISSY: Juoksi 6. sisällä. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Kelpo esitys. 
STAR PHOTO: Sai toisella radalla selän eteen 650 juostuna. Asiallinen suoritus. 
GLEN AMORE: Kohosi 5. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Käänteli 200 ennen maalia 3. radalle. Kohtalaisesti perille. 
WAR CHILD: Pakitteli 3. radalta aivan hännille 1. takasuoran alussa. Liittyi 3. radan letkaan puoli kierrosta ennen maalia. Kohtalainen loppu. 
SCOTLAND YARD: Juuttui alussa kiertämään 3. rataa. Pääsi 650 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Taipui.
PHOENIX RIVER: Nappireissu 3. sisällä. Oli päätöspuolikkaan alkaessa pussissa väsyvän takana. Menetti täysin asemansa.
SERGIO LEONE: Juoksi 4. sisällä. Ei vakuuttanut. 
THE JADE CARAMEL: Panosti alkuun ja pääsi 1. kaarteen alussa johtavan kantaan. Taipui pahoin. 
SAPTA RISHI: Hyökkäsi 3. ulkoa 900 jäljellä. Laukkasi loppukurvissa kesken kirinsä. Hylättiin.

Lähtö 6

Väliajat 13,5-17,5-15,5-11,5
BISMARCK COMERY: Avasi johtavan rinnalle ja painui keulaan 350 juostuna. Kiihdytti lopussa tempoa ja voitti leikittelevän helposti. 
WESTCOAST DEIMOS: Täräytti keulaan. Jatkoi 2. sisällä 350 juostuna. Aivan hyvä kakkonen voittajan takaa. 
PIRI-PIRI: Asiallinen 3. sisältä. 
DEMOISELLE CRANE: Matkasi 4. sisällä. Kohtalaisesti perille. 
MISS UNIVERSE: Lähti parijonosta 3. radalle 1250 jäljellä ja eteni kierros ennen maalia toiselle ilman vetoapua. Ei luovuttanut kokonaan. 
AN-ANDREE: Juuttui alussa 3. radalle. Eteni 1. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Sai selän eteen kierros jäljellä. Nousi viim. kaarteessa 3. radalle ja punnersi asiallisesti. 
FASHION CLOUD: Matkasi 5. sisällä. Ajautui pussiin loppumetreillä.
MODENA MEISELS: Juoksi 6. sisällä, mistä kohosi 4. ulos 600 jäljellä. Kohtalainen. 
YANNI: Matkasi 2.-3. ulkona. Tuli tasaisesti. 
LOCAL TIME: Hyökkäsi 800 jäljellä 4. ulkoa 3. radalle. Jatkoi 4. radalle loppukaarteessa. Pitkä kiri vähän katkesi. 
LEEMARK'S FABRIZIO: Matkasi 5. ulkona. Yritti loppumatkasta parannella 3.-4. rataa. Kirivaihe ei täysin vakuuttanut.
HASHTAG: Lähti hitaasti ja jäi takajoukkoihin. Nousi 3. radalle 2. kaarteessa. Juuttui kiertämään parijonon ulkopuolelle. Taipui loppumatkasta. Juoksu epäonnistui.

Lähtö 7

Väliajat 09,5-11,5-17,5-13,0
UCCIO: Nousi 1. kaarteessa toiselle. Eteni 1. takasuoralla voimakkaasti toista rataa kovassa vauhdissa. Sai selän eteen 2. kaarteeseen mentäessä. Vauhti jatkui raikkaana. Hyökkäsi 600 jäljellä 3. radalle ja eteni johtopaikalle maalisuoran alussa. Tyylikäs voitto. 
EXPECTALOT: Nappireissu 3. sisällä. Pääsi nousemaan toiselle 300 jäljellä ja kiri pirteästi lopun. 
ERGO AM: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Käänteli 4. radalle 250 ennen maalia. Mukavasti perille. Viim. 400 m 12,3. 
SUN CAPITANO: Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Jatkoi loppukaarteen 3. rataa ilman vetoapua. Kelvollinen paluustartti. 
ROOFER: Nousi 5. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Käänteli 250 jäljellä selässä 4. radalle. Tuli asiallisesti. 
MASS ATTACK: Eteni keulaan ja myös juoksi johtopaikalla. Avauskierroksella kyyti oli reipasta. Taipui lopussa ulos kamppailusta. 
RIM BAY KICKAPOO: Matkasi johtavan takana. Tuli vailla vapaata väylää maaliin asti. 
DEANGELO: Kiersi alkumatkan hurjassa vauhdissa 3. rataa. Pääsi 2. kaarteeseen mentäessä toiselle ilman vetoapua. Taipui ymmärrettävästi.
CALLELA KAILASH: Polki asiallisesti maaliin kaukaa 6. ulkoa. Viim. 500 m 12,1. 
WILLE'S RAINMAKER: Juoksi 4. sisällä. Jatkoi loppukaarteessa 3. sisällä. Ei päässyt tulemaan täysin vapaasti lopussa.
CICCIOLINA SISU: Ekassa kaarteessa 4.-3. rata käytössä. Pakitteli takasuoralla taustalle ja juoksi 5. sisällä. Vaikeuksia loppumatkasta.
GENE TOUCH: Liittyi 7. ulkoa viim. takasuoralla 3. radan letkaan. Laukkasi viim. kaarteen lopussa.

Lähtö 8

Väliajat 08,5-12,5-09,5
BOSSES LILY: Panosti alkuun ja eteni keulaan 300 juostuna. Avasi ja lopetti lujaa. Vahva esitys ja uusi ennätys. 
RANCH KELLY: Juoksi toivottoman kaukana 5. ulkona. Lähti kierros jäljellä parantelemaan 3. rataa pitkin. Vaikka jäi toiseksi, esitys oli jäätävän hyvä. Viim. 700 m 07,5. 
CALLELA LADYBOSS: Hieno suoritus toiselta ilman vetoapua. 
WILLOW PRIDE: Lähti 4. ulkoa selässä 3. radalle 600 jäljellä. Seurasi voittajan selässä mainiosti perille saakka. Viim. 600 m 07,4. 
FREE ME: Piti alussa keulat ja jatkoi 300 juostuna 2. sisällä. Kohosi maalisuoralla toiselle. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti. 
LOLO LEE: Pudotti 2. ulkoa maalisuoralla sisälle. Hyvä suoritus. 
FIRE SPRUCE: Kelpo suoritus 3. ulkoa. 
CALLELA ELIZA: Matkasi 3. sisällä. Alkoi taipua viim. takasuoralla. 
GOLDA PARIS: Pakitteli 1. kaarteessa takajoukkoihin. Kohtalainen. 
APRIL SISU: Laukka 1. kaarteessa. Hylättiin.
ARCTIC PASSION: Poissa.

Lähtö 9

Väliajat 15,0-14,5-16,0-15,0
STAR CAT: Iski 2. ulkoa maalisuoran puolivälissä ja kiri ykköseksi nappireissun päätteeksi. 
JOYRIDE LUXI: Matkasi 3. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Hakeutui maalisuoralla ulkoradoille ja kiri lujaa loppua. 
GIRL ON FIRE: Juoksi 4. sisällä. Nousi 550 jäljellä toiselle ja viim. kaarteen lopussa 3.-4. radalle. Polki loppua asiallisesti. 
HERE COMES MARTY: Kiersi 3. radan kautta toiselle ilman vetoapua. Prässiä tuli ulkopuolelta, eikä vauhti rauhoittunut missään vaiheessa. Väkevä esitys. 
GHALIYA WEB: Matkasi johtavan takana. Oli pussissa loppusuoralla ja haki vapaata rataa. Tuli viime metrit kohtalaisesti. 
WESTCOAST SKIPPER: Eteni 1. kaarteessa keulaan. Tempo pysyi reippaana. Kelpo esitys. 
PADDOCK'S STAR: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Jatkoi 4. rataa 400 jäljellä. Kiersi loppumatkan aivan mukavasti. 
HIT THE ROAD JACK: Matkasi hännillä ja lähti 5. ulkoa 800 jäljellä kirikaistalle. Kiersi takasuoralla väsyvän 4. radan kautta. Kiri hieman hiipui maalisuoralla. 
SAN JOSE SHARK: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla. Kiri ei lähtenyt kantamaan kunnolla. 
SUNDSVIK OROFEBBRE: Laukkasi 1. kaarteeseen ja hylättiin.
ANGEL RAZIEL: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.
MR DAVE: Iski 1. takasuoralla parijonosta 3. radalle. Juuttui kiertämään parijonon ulkopuolelle. Juoksu meni pieleen. Keskeytti.