Kuuma Keskiviikko - jackpot ja uudistettu aikataulu

04.03.2020 17:00

Kuuma Keskiviikko - jackpot ja uudistettu aikataulu

Uudet aikataulut ja muhkea jackpot

Tänä keskiviikkona alkaa maaliskuun ajan kestävä aikataulukokeilu, jossa ravien rytmitys on erilainen. Keskeisintä on esittelyn ja lähdön välisen ajan tiivistyminen. Kuukauden ensimmäisen keskiviikon tapaan jahdataan myös isoa pottia Toto64-pelissä.

Vermossa aloitetaan maaliskuun neljä keskiviikkoa kestävä kokeilu, jossa lähtöajat ovat totutusta poikkeavat ja tapahtuman kokonaiskesto lyhenee. Kokeilujaksolla halutaan nopeuttaa joskus hidastempoiseksi kuvailtua ravitapahtumaa ja tuoda erämalliajattelua pelien sijoittelu ja Veikkauksen TotoTV-studiolähetys huomioiden. Perusideana on esittelyn ja lähdön välisen ajan lyhentäminen noin 3 minuuttiin ja viimeisen pidemmän verryttelyajan sijoittuminen lähdön 5 jälkeen.

Hevosten taustajoukoilta pyydetään suunnittelua hevosen valmistelemiseen - etenkin jos on useampi hevonen startissa, ja tarvittaessa myös valmiuden suorittaa oman hevosen verryttelyajo, jos hevosen ohjastaja voittaa juuri edeltävän lähdön. Lyhyemmilläkin lähtöjen välillä ehtii radalla käydä ajamassa halutessaan pari kierrosta. Lisäksi Vermossa on tallialueella oma verryttelylenkki, jossa hevosta voi verrytellä ennen tai jälkeen varsinaisen lämmitysajon.

T-peleissä pelien sulkeutumisajat eivät muutu. Radalla ja kotikatsomoissa kannattaa silti olla valppaana viimeistään kunkin lähdön saapuessa esittelyyn. Kaviouran puolella valjakoiden odotteluaika lyhenee ja esim. kuumemmilla hevosilla lähtöön valmistautuminen helpottuu. Tätä monet ohjastajat ja valmentajat ovat toivoneet. Jos lähdössä ajetaan autolähtöharjoitus, on esittelyn jälkeen noin 4 minuuttia starttiin.

Aikataulu-uudistuksesta otetaan myös kaikilta osapuolilta mielellään palautetta vastaan ja jatkosuunnitelmat tehdään niiden perusteella.

Toto64-pelissä on jaossa peräti 218 450,07 euron jackpot. Potti voi näin nousta jopa puoleen miljoonaan euroon. Kohdelähdöt ovat hyvätasoiset ja viime aikojen tuttuja menestyjiä on viivalla. Mainittakoon esimerkiksi rautainen tamma Selene Lune sekä viime Vermon-vierailullaan vakuuttanut Eeti. Molemmilla on laadukkaita vastustajia, joten helpolla ei menestys irtoa tälläkään kertaa.

Vermon perinteiset pitkän matkan kisat Valtra Sisusarja ja Karanor Teräsmiesliiga tuovat myös väriä iltaan. 3120 metrin mittelöissä hyvät saumat on ainakin kotiradan ohjastaja Emma Väreellä, joka ajaa suomenhevosten kisassa Intoiivaria ja Teräsmiesliigan helmikuussa voittanutta Hidalgo Bokoa.

Ravien alkupuolella nähdään uusi lähtö, joka on rajattu vuonna 1985 tai myöhemmin syntyneiden valmentajien hevosille. Lähtö ajetaan kahdeksalla hevosella ja toimii avauksena nuoren sukupolven valmentajien entistä parempaan huomioimiseen.

Lähtöjen 1 ja 2 jälkeen on normaali 9 minuutin verryttelyaika. Lähdön 3 jälkeen verryttelyaikaa on n. 18 minuuttia ja lähdön 5 jälkeen n. 15 minuuttia. Viimeinen täysi verryttelyaika on lähdön 5 jälkeen.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

4.3.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Maaliskuun Kuuman Keskiviikon jackpot-kertymä on peräti 218 450,07 euroa. Kierrokselta löytyy muutama hyvinkin haastava pelilähtö, joten on hyvä, että tarjolla on vastaavasti myös yksi erittäin todennäköinen voittaja. Kyseessä on viidennen kohteen 11 SELENE LUNE. Harri Koivusen valmentama tamma tekee startti startilta kanuunasuorituksia, ja lähtöasetelmista huolimatta vain epäonni vie tässä voiton. Keskipitkä matka on väkivahvalle tammalle iso plussa. Selene Lunella voi lähteä reissuun heti vauhdin laantuessa. Mikäli johtopaikka ei jostain syystä olisi tarjolla, ei paikka johtavan rinnallakaan huolettaisi. Tuorein osoitus kyseisen juoksupaikan sopivuudesta saatiin viime Vermon vierailulla, kun Selene Lune hävisi 2. radalta ilman selkää vain keulasta hallinneelle kovakuntoiselle Ice Winelle. Päätöskohteessa voittaja löytyy suurella todennäköisyydellä kaksikosta 4 DEANGELO ja 9 HUDSON WEB. Mikäli Deangelo saa tehdä johtopaikalla edes suht oman juoksunsa, sen ei pitäisi olla normaalina lyötävissä. Mikäli taas tempo menee reippaaksi, on Hudson Web kirisuoralla vahvoilla. Systeemien paisuessa Deangelo jää Toto64-kuiteilla toiseksi läpivarmaksi, Toto4-systeemit pelataan kahdella rastilla. Kolmas varma Pienessä systeemissä on neljännen kohteen 6 EETI. Kyseessä on kaiken ollessa kohdallaan kovakirinen hevonen, jonka viime epäonnistumiseen ei kannata sen enempää tuijottaa.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 13,11,2,1,3 + 6,8 (5,12)
T64-2: 2,9,5,6,3,7 (1,4)
T64-3: 13,8,12 + 3,11,1,4,5,14,9 (2,7)
T64-4: 6 + 7,9,12,5 (1,2)
T64-5: 11 (7,9)
T64-6: 4 (9,2)

Pieni systeemi 90 riviä, hinta 9 euroa.
Suuri systeemi 2100 riviä, hinta 210 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 6-1 B) 2-5 C) 4-3
MINECRAFT – WILLE’S RAINPOWER – ESSI FASTBACK – MR BIG MONEY

Illan käynnistävässä lämminveristen enintään 1 500 euroa tienanneiden ryhmäajossa viivalla on vain kuusi hevosta, mutta niistä jo neljä on ehtinyt esittää positiivisia otteita. A-ryhmään erottuu kaksi hevosta, joista kummallakin on voitto alla. 6 MINECRAFT oli viime Vermon voitossaan lopulta ylivoimainen. Ruuna olisi todennäköisesti voittanut uransa kaksi ensimmäistä Turun kilpailuakin, ellei olisi pilannut niissä laukkoihin. Vaikka kahdessa ensimmäisessä startissa tuli laukkoja, ei Minecraft ole mikään laukkuri. Kyseessä on vauhtikestävä hevonen, jolla on jälleen hyvät menestyssaumat. 1 WILLE’S RAINPOWER aloitti uransa heti voitolla. Se ei käynnistynyt Lahdessa voltin kakkosradalta kovinkaan rivakasti, mutta eteni kuitenkin johtopaikalle 1500 jäljellä. Ruuna punki loppusuoralla yksin jäätyään kovasti ulospäin, mutta oli silti 14-vauhtisella päätöspuolikkaalla ylivoimainen. Wille’s Rainpowerin käyttäytyminen ei vaikuta vielä täysin sataprosenttiselta, mutta oikealla tavalla toimiessaan Lexus Fontin poika menestyy nytkin. 2 ESSI FASTBACK laukkasi uran avauskilpailussaan Porissa viimeisen kaarteen lopussa sinnitellessään vielä 2. radalta ilman selkää kakkosena. Sen jälkeen on tullut kaksi kaksarisijaa. Essi Fastback on kehityskelpoinen 4-vuotias, mutta tiukassa tilanteessa sen puristus ei välttämättä riitä A-ryhmän kaksikolle. 5 MR BIG MONEY pilasi kauden avauksensa pahaan lähtösuoran laukkaan. Ruuna kulki kuitenkin kulisseissa viimeiset 1200 metriä 16,0-vauhdilla. 4 BOM SHAKA LAKA ja 3 INCREDIBLE KOKS eivät normaalisti riitä millään.

Lähtö 2.

RANKING
A) 7-5 B) 4-1-6-2-8-3
AGING WELL – FREE AND HAPPY – GIZELLE NYX – ZAVENUE

Ravien toisessa lähdössä 7 AGING WELL tavoittelee tiukasti paluuta menestyskantaan. Kyseessä on kyvykäs, mutta kuumaluontoinen pakkaus, jolle pikamatkan pitäisi sopia mainiosti. Vaikka avauskilpailut uusista käsistä eivät ole tuoneet vielä totosijoja, on suorituksissa ollut paljon positiivistakin. On myös huomattava, että kauden aiemmissa kilpailuissa lähtöjen taso on ollut tämänkertaista kovempi. 5 FREE AND HAPPY taipui kauden avauksessaan keulasta pitkän tauon jälkeen viidenneksi. Alla on taas kuukauden starttiväli, mutta joka tapauksessa hevosena Free And Happy on tähän lähtöön riittävä. 4 GIZELLE NYX hyötyy juostavasta matkasta, ja ravilla Iikka Nurmosen ajokki ottelee kärkisijoista. 1 ZAVENUE jäi viimeksi johtavan rinnalle, mistä väsyi kirivaiheessa hännille. Nyt luvassa lienee paljon parempi juoksupaikka joko keulassa tai kärjen imussa. Kun lyhyt matkakin suosii, ei Teemu Keskitalon suojatti ole startti kropassa lainkaan vaaraton. 6 MISS VIVACIOUS on parantanut viime aikoina jonkin verran otteitaan. Tamma on juoksun luontuessa yksi lähdön mahdollisista menestyjistä.

Lähtö 3.

RANKING
A) 5-8-1-2 B) 3-4-6-7
DON DEFENDER – RIM BAY ORCHID – NO CHIP STEP – PT’S REVIT

Kolmantena lähtönä ajettava nuorten valmentajien lähtö on varsin haastava arvioitava. Omistajansa treeniin viime startin jälkeen siirtynyt 5 DON DEFENDER menestyisi, mikäli olisi yhtä hyvä kuin kiriessään Vermossa noin kuukausi sitten rahallisesti epäedullisessa 75-sarjassa kolmanneksi. Don Defender on kuitenkin suorittanut aika ailahtelevasti, eikä siihen siksi voi luottaa varauksetta. Mikäli ruunalla on kuitenkin hyvä päivänsä, sen pitäisi pystyä menestymään tässä tehtävässä vaikka hieman vaativammallakin juoksulla. 8 RIM BAY ORCHID on menestynyt lähdön hevosista viime aikoina parhaiten. Viime keskiviikkona se punnersi kalkkiviivoilla ykköseksi, vaikka taivalsi viimeiset 1100 metriä 2. rataa ilman selkää. Menestyskulku voi hyvinkin saada jatkoa, mutta on kuitenkin huomattava, että sarja on nyt melkoisen epäedullinen, ja kilpailurutiiniakin on selvästi muuta porukkaa vähemmän. 1 NO CHIP STEP pääsee liikkeelle niin loistavista alkuasetelmista, että Ville Koiviston suojattiin pitää suhtautua ehdottoman vakavasti. Uran avausvoittokaan ei saa yllättää ketään. Alla on täysin hyväksyttäviä suorituksia. 2 PT’S REVIT on kilpaillut jatkuvasti tätä kovemmissa lähdöissä. Nyt asetelmat ovat sellaiset, että kaikki on mahdollista. 3 UNCOMPARABLE on vaikea veikattava. Kapasiteetti riittää heittämällä, mutta koelähdön tyyli ei säväyttänyt, vaikka ruuna ensimmäisenä maalilinjan ylittikin. Koelähdön tyylin perusteella ruuna pudotetaan B-ryhmään, mutta alleajo on syytä seurata erittäin tarkasti.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 13-11-2-1-3 B) 3-6-8-5-12-9-4-7
KARLO – INTOIIVARI – EETU ROLS – RIVALTTI

Kuuman Keskiviikon Toto64-kierros käynnistyy kylmäveristen Valta Sisusarjalla. Siinä A-ryhmään nostetaan viisi hevosta. 13 KARLO laukkaili viime startissaan hylkäykseen, joten kuukauden starttiväli on voinut tehdä hyvää. Ennen epäonnistumistaan Karlo jyskytti jatkuvasti kärkisijoja väkivahvoilla suorituksilla. Vaikka Karlo viimeksi epäonnistuikin, on se normaalisti omimmillaan nimenomaan näillä pitkillä matkoilla. Alla olevasta epäonnistumisesta ja kuukauden starttivälistä huolimatta Karlo kohoaa rankingin ykköshevoseksi. 11 INTOIIVARI on esittänyt viime starteissa hyvää kuntoa. Viimeksi Vermossa se punnersi 2. ulkoa lopussa kakkoseksi pelisuosikkien Syneri ja Heporix välissä. Intoiivari on ehdottomasti lähdön perushevosia. Mainittakoon silti, että Intoiivarin statistiikasta löytyy yksi mielenkiintoinen yksityiskohta. Vaikka ruunaa pidetään vahvana, ei se ole vielä kertaakaan urallaan yltänyt totoon yli kolmen kierroksen matkalla. Viidestä yrityksestä paras sijoitus on viides. 2 EETU ROLS on nousuvireessä, vaikka viimeksi epäonnistuikin. Eetu Rols laukkasi Teivossa heti lähdössä pitkäksi, mutta Jukka Kauppinen ajeli taustalla maaliin asti, ja ruuna ylitti maalilinjan hyvällä tyylillä ennen kuudenneksi sijoittunutta. Eetu Rols on kerran urallaan kilpaillut kolmen kierroksen matkalla. Silloin tuloksena oli hylkäys pitkästä laukasta. Viime Vermon starttinsa voittanut 1 RIVALTTI pääsee liikkeelle mainiolta lähtöpaikalta. 3 HÄYRILÄN HERO hävisi helmikuun Valtra Sisusarjassa vain Rallin Muistolle, joten pitkä matka sopii ruunalle hyvin. Sekin nostetaan mukaan A-ryhmään. 6 OHIKIITÄVÄ on ailahtelevaa sorttia, mutta ravin stemmatessa se pystyy menestymään. 8 VEKRAUS, 5 VÄLKYN VESKU ja 12 LORUTYTTÖ ovat revitysmerkkejä.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 2-9-5-6-3-7 B) 1-4-8-10 C) 11-12
SUEJEDI – BURNOUT – HALDIAZ – SUNLIT TREASURE

Toisen Toto64-kohteen ykkösrankkina toimi jo perjantaina painoon menneessä käsiohjelmassa 2 SUEJEDI, eikä Porin perjantainen välistartti antanut aihetta muuttaa lähdön ykkösrankkausta. Mia Lammisen valmennettava suoritti nimittäin lupaavan kauden avauksen. Suejedi matkasi 4. ulkona, mutta selät eivät viimeisellä takasuoralla vetäneet, minkä johdosta ruuna oli jäänyt jo kauas kärjestä hyökätessään päätöspuolikkaan alussa. Suejedi kulki päätöspuolikkaan ylivoimaista kyytiä ja ehti vielä toivottoman näköisistä asetelmista aivan keulavoittajan tuntumaan. Päätöspuolikkaan Suejedi kulki ulkoratoja pitkin 13,2-kyytiä, kun kärjelle viimeinen puolikas kellotettiin 17,5-vauhtiseksi. Nyt Suejedillä on startti alla, ja lähtöasetelmatkin ovat mainiot. On täysin mahdollista, että Suejedi juoksee keulassa. 9 BURNOUT on aloittanut uransa neljällä totosijalla ja lähtee taas tiukasti metsästämään kärkisijoja. 5 HALDIAZ on hevonen, jossa on kehityspotentiaalia, kunhan alku-uraa haitannut vinous saadaan siitä pois. Viime keskiviikkona Vermossa Haldiaz jäi 2. ulos pussiin. 6 SUNLIT TREASURE jäi sekin viime Vermon vierailullaan pussiin 3. sisälle. Tamma on juoksun luontuessa varteenotettava menestyjä. 3 LAURA SAVAGE on yksi monesta mahdollisesta, mutta alustava selvä suosikkiasema ihmetyttää, sillä eivät suoritukset sen parempia ole olleet kuin kovimmilla vastustajillakaan. Viimeksi Vermossa Laura Savage siirtyi 5. sisältä 2. ulos 1600 jäljellä, hyökkäsi 3. rataa runsaat 500 jäljellä, eteni loppusuoran alussa johtavan rinnalle ja lipui varmaan voittoon. Lähtö oli kuitenkin tämänkertaista helpompi. Myös 7 UNIQUESINE mahtuu mukaan A-ryhmään, vaikka Mikkelin suoritus oli vaisu. Ehkäpä raskas rata oli Mikkelissä vastaan, sillä tätä edeltäneet Vermon suoritukset olivat positiivisia. Myös 1 MISS ABBEY ROAD, 4 SUMMITIE, 8 HELLO ja 10 AMADEUS POSSIBLE ovat täysin realistisia totohevosia.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 13-8-12 B) 3-11-1-4-5-14-9-2-7 C) 10-6
BORGMESTER – HIDALGO BOKO – PRODIGY SHARK – AMAZING TYCOON

Toto4-peli käynnistyy lämminveristen Karanor Teräsmiesliigalla. 13 BORGMESTER on erittäin mielenkiintoinen taukohevonen, sillä omalla tasolla suorittaessaan pitkällä matkalla viihtyvä ruuna on vahva voittajakandidaatti 40 metrin takamatkaltakin. 8 HIDALGO BOKO voitti viimeksi vastaavalla matkalla ylivoimaisesti. Hidalgo Boko hyökkäsi 3. ulkoa vajaat 1300 jäljellä, eteni johtavan rinnalle kierros jäljellä ja meni loppusuoralla menojaan. Vastus on nyt hurjasti kovempi, mutta samankaltaisella suorituksella ollaan tässäkin korkealla. Kolmantena hevosena A-ryhmään nostetaan 12 PRODIGY SHARK. Se painui viime keskiviikkona johtavan rinnalta kärkeen 400 jäljellä ja ehti jo näyttää voittajalta, mutta putosi kalkkiviivoilla kakkoseksi. 3 AMAZING TYCOON kiri Vermossa selkäjuoksun jälkeen ykköseksi, mutta viimeksi Lappeenrannassa ruuna taipui johtopaikalta viidenneksi. Viime startin perusteella voisi kuvitella, että ruunalla halutaan ajaa tällä matkalla selästä. 11 CHIQUE on jonkin verran epävarma, mutta onnistuessaan vauhtikestävä menijä pystyy menestymään. Viimekertaisessa Turun voittojuoksussaan Chique juoksi ensin 3. sisällä ja sitten viimeiset 1300 metriä 2. rataa ilman selkää. 1 DAISY NASH laukkasi viimeksi Teivossa voltin viitosradalta ratkaisevan pahoin lähtöön, minkä jälkeen homma meni hiitinajoksi. Lähtönopeus riittänee johtopaikan ottamiseen, mutta tuntuisi aika kummalliselta, mikäli energisellä tammalla haluttaisiin ajaa kolmen kierroksen matkalla keulasta. Mikäli Daisy Nashilla ja Amazing Tycoonilla halutaan ajaa odotusten mukaisesti selästä, juossee keulassa joko 4 HADES tai 5 MORRIS. Myös 14 SILVER WING, 9 PADDOCK’S STAR, 2 RAPIDO FOLLO ja 7 FUNDOVER MATCH lähtevät jahtaamaan tiukasti totosijoja.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 6-7-9 B) 12-5-1-2-10-11-4-3-8
EETI – LARSMAN - TUVIKER – JULMIN

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä ykkösvihjeeksi kohoaa 6 EETI. Kyseessä on hyvä kirihevonen, joka kaiken ollessa kohdallaan on kirisuoralla vaikea pysäytettävä. Viimeksi Teivossa intoa tuntui olevan kiihdytysvaiheessa liikaa, minkä seurauksena Eeti laukkasi jo lähtösuoralla hylkäykseen. Muuten hevosen olemus oli kyllä täysin moitteeton, ja ravi rullasi hienosti. 7 LARSMAN on Eetin tavoin tottunut menestymään. Kuukausi sitten Vermossa Larsman eteni johtopaikalle 400 juostuna, mutta tuli kalkkiviivoilla takanaan liftanneen Ekin Toiveen yllättämäksi. Larsman saattaa nytkin edetä johtopaikalle. 9 TUVIKER ei ole yhtä nopea kuin edellä mainittu kaksikko, mutta ori jaksaa puurtaa tasaisen vahvasti. Santtu Raitala otti Tuvikeriin tuntumaa Vermossa kuukausi sitten, ja silloin tuloksena oli oikein kelpo kolmossija 1200 metrin kirillä 5. ulkoa. Edellä maaliin saapuivat vain piikki-selkä –asetelmassa juosseet Ekin Toive sekä Larsman. 12 JULMIN kohdalla vain lähtöpaikka pudottaa pois A-ryhmästä. Itse asiassa hyvältä eturivin paikalta Julmin olisi ollut jopa suosikki, sillä sen verran urheasti nousuvireinen ori lauantaina Lahdessa johtopaikalta kovassa lähdössä sitkisteli. Juoksusta tuli kuitenkin tempo huomioiden sen verran raskas, että se voi näkyä tämän startin taktisissa kuvioissakin. 5 TEMENTIKKO ailahtelee jonkin verran, mutta hyvänä päivänään Seppo Markkulan ajokilla on täydet saumat yllätykseen. 1 MELLUN MYRSKY on kelpo vireessä, mutta se ei pysty hyödyntämään lähtöpaikkaansa. 2 KIHISEE palaa tauolta arvoituksena. Ainakin asetelmat ovat loistavat.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 11 B) 7-9-5-3-4-8-1-2-10 C) 6
SELENE LUNE – THE DUDE – ARCTIC LOVER – MILLSTONE’S VIVID

Toto64-kierroksen viides kohde käynnistää samalla myös Päivän Duon, ja lähdöstä löytyy kierroksen ehdottomasti todennäköisin voittaja. 11 SELENE LUNE on tehnyt kaiken aikaa kanuunajuoksuja, ja lähtöasetelmista huolimatta tamma on lähdön ainoa voittajasuosikki. Lauantaina Lahdessa Selene Lune pääsi takamatkalta lopulta sujuvasti 2. ulos, mistä kiertyi viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalle ja jyräsi loppusuoralla varmaan voittoon upealla täyden matkan volttituloksella 13,3. Keskipitkä matka sopii väkivahvalle menijälle mainiosti, ja eiköhän Olli Koivunen käännä tilanteen niin vaatiessa jo ajoissa oikeasta ohjasta. Ei vastusta tietysti näissä sarjoissa voi väheksyä, mutta kyllä tilanne silti vaikuttaa siltä, että haavereitta Selene Lune ei ole pysäytettävissä. 7 THE DUDE on selkeä ykköshaastaja, mutta vaikea senkin on suosikkia kukistaa. The Dude on suoritusvarma hevonen, joka tekee aina parhaansa. Kauden avauksessaan Mikkelissä Ville Tonttilan suojatti ei voinut mitään keulasta voittaneelle Sahara Sandstormille, mutta oli 2. ulkoa varma kakkonen. 9 ARCTIC LOVER suorittaa harvoin kapasiteettinsä edellyttämällä tasolla. Tuskinpa ori muutenkaan on heti tauolta parhaimmillaan. Arctic Loverilla marraskuussa Jyväskylässä voittanut Santtu Raitala on joka tapauksessa tuntuva kuskinvahvistus. 5 MILLSTONE’S VIVID on nakutellut jatkuvasti sijoituksia kärjen tuntumassa ja siihen on hyvä tilaisuus nytkin. 3 VIXPRESS LI panostanee hyvältä paikaltaan tosissaan lähtöön. Viimeksi Teivossa Vixpress Li tuikkasi loppumetrit 3. ulkoa varsin pirteästi. 4 DON CORLEONE TROT ei ole starttiraketti, mutta se on hyvässä vireessä. 8 CAPTIVATE ei vakuuttanut kauden avauksessaan ja on nyt arvoitus. Lähtöpaikkakin hankaloittaa tilannetta.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4-9 B) 2-5-6-11-8-3-7-1-10
DEANGELO – HUDSON WEB – ROOFER – SILVESTER

Toto64-pelin ratkaisukohteessa A-ryhmään nousee kaksi hevosta, ja lähtöasetelmien vuoksi 4 DEANGELO on selkeä suosikki. Mikäli Deangelo saa tehdä johtopaikalla yhtään omaa juoksuaan, on se hyvän päivän sattuessa todella vaikea ohitettava. Mikäli matkalla jostain syystä pidettäisiin tempoa, olisi 9 HUDSON WEB. Jo viime kauden lopulla hienosti kulkenut ori aloitti tämänkin kauden viikko sitten lupaavalla suorituksella. Hudson Web hävisi 5-vuotislähdössä vain Sahara Sandstormille sekä Cocktail Princessille, ja nyt startti kropassa Emma Väreen valmennettava on varmasti vieläkin parempi. 2 ROOFER kiri viimeksi Lahdessa ykköseksi 5. ulkoa. Lähtö on nyt selvästi Lahden kilpailua kovempi, mutta kunto on kohdallaan ja lähtöpaikkakin on nyt mainio. 5 SILVESTER hyökkäsi viimeksi Vermossa 3. ulkoa 600 jäljellä ja oli jo ohittanut keulassa juosseen Capon, mutta laukkasi voittonsa vähän ennen maalia. Joka tapauksessa hevosen hyvä kunto ei jäänyt kenellekään epäselväksi, joten Silvester on yksi mahdollisista. 6 MR CHANCE ei ollut viimeksi Teivossa niin hyvä kuin kahden edellisen kilpailun voittojuoksuissaan. Tässä tehtävässä voitto voi olla tiukassa huippusuorituksellakin, mutta totosijaan on täydet mahdollisuudet. 11 HE IS FELIX ja 8 DEUX EN UN kohdalla lähtöpaikka laskee osakkeita, mutta kummankaan kohdalla totosija ei tulisi yllätyksenä. He Is Felixille jäi viimeksi Turussa kirivaiheessa jossiteltavaakin.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 13,8,12 + 3,11,1,4,5,14,9 (2,7)
T4-2: 6,7,9,12,5 + 1,2,10,11 (4,3)
T4-3: 11 (7,9)
T4-4: 4,9 (2,5)

Pieni systeemi 30 riviä, hinta 6 euroa.
Suuri systeemi 180 riviä, hinta 36 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

11
4

Yhteensä 1 yhdistelmä.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

6
7,9,12,5,1,2
7,9,12,5,1,2,10,11

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

4,9
4,9,2,5,6,11,8
4,9,2,5,6,11,8

Vihjeet Jouni Toroska


 

Lähtö 1 


Väliajat 18,0-20,0-19,5-15,0

WILLE'S RAINPOWER: Alku 2. sisällä. Nousi 1. takasuoralla toiselle ja eteni keulaan 600 juostuna. Helppo voitto. 
MINECRAFT: Kelpo esitys toiselta ilman vetoapua.
MR BIG MONEY: Nousi 2. kaarteessa 2. ulos. Kohtalainen suoritus. 
ESSI FASTBACK: Kohosi 3. sisältä 3. ulos 650 jäljellä. Tasaisesti perille. 
BOM SHAKA LAKA: Karautti keulaan. Jatkoi 2. sisällä 600 juostuna. Taipui loppumatkasta. 
INCREDIBLE KOKS: Käänteli 4. sisältä 4. ulos viim. takasuoralla. Laukkasi hännillä loppukaarteessa. Hylättiin pitkästä laukasta.


Lähtö 2 


Väliajat 15,0-17,5-16,0

FREE AND HAPPY: Kiihdytti keulaan. Varma voitto. 
AGING WELL: Hyökkäsi 2. ulkoa 450 jäljellä. Asiallinen kiri. Viim. 500 m 15,0. 
CROSSFIRE ALLEY: Matkasi johtavan takana. Ei päässyt lopussa tulemaan täysin sujuvasti.
MISS VIVACIOUS: Mukava esitys toiselta ilman vetoapua. 
MAS CALYPSO: Juoksupaikka 3. sisällä. Vailla vapaata maaliin.
ADD A LIL ZET: Nousi 4. sisältä etusuoralla 3. ulos. Vaikeuksissa viim. takasuoralla. 
ZAVENUE: Poissa.
GIZELLE NYX: Poissa.


Lähtö 3 


Väliajat 19,0-19,5-18,5-18,5

NO CHIP STEP: Johti alun. Jatkoi 2. sisällä 350 juostuna. Nousi maalisuoralla toiselle ja puristi ykköseksi. 
UNCOMPARABLE: Painui toiselta ilman vetoapua keulaan 350 juostuna. Hävisi täpärästi. 
PERFECT LEADER: Ei vakuuttanut 3. sisältä. 
DON DEFENDER: Kohtalainen suoritus toiselta ilman vetoapua. 
PT'S REVIT: Matkasi 4. sisällä. Jatkoi loppusuoralla 3. sisällä. Pussissa maaliin.
JUNIOR MAGISTRATE: Lyhyt lähtölaukka. Juoksi sitten 5. sisällä. Hakeutui loppukaarteessa hännillä 3. radalle. Käänteli maalisuoran alussa 5. radalle ja tuli kohtalaisesti. 
RIM BAY ORCHID: Oli 3. ulkona vähän vetämätön koko matkan. Tasaisesti perille.
BLUES BROTHER: Hyökkäsi 2. ulkoa 550 jäljellä. Kiri ei lähtenyt kunnolla vetämään. 


Lähtö 4 


Väliajat 34,0-33,0-31,0-28,5-29,5

EETU ROLS: Kiihdytti keulapaikalla tempoa matkan edetessä ja hallitsi helposti perille asti. 
OHIKIITÄVÄ: Pudotti toiselta ilman vetoapua johtavan kantaan 450 juostuna. Nousi viim. kaarteen lopussa toiselle. Kelpo kakkonen. 
RIVALTTI: Matkasi 3. sisällä. Käänteli maalisuoralla 3. radalle. Mukavasti kolmas nappireissulla. 
KARLO: Juoksupaikka hännillä 7. ulkona. Nousi 1300 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli 850 ennen maalia 4. radalle. Jatkoi takasuoralla selässä 3. rataa. Polki hyvin perille toivottomista asemistaan. Lupaava paluustartti. Viim. 700 m 28,1. 
HÄYRILÄN HERO: Sai toisella radalla selän eteen kierros juostuna. Käänteli etusuoralla 3. radalle. Eteni toiselle 550 jäljellä ja pudotti loppukurvissa sisälle. Kohtalainen. 
VEKRAUS: Juoksupaikka 4.-3. ulkona. Jatkoi etusuoralla 2. ulkona. Nousi 600 jäljellä selässä 3. radalle. Kiri jäi tasaiseksi. 
EDUSTAVA: Juoksi takajoukoissa. Käänteli 250 jäljellä 4. radalle. Kohtalaisesti maaliin. 
VÄLKYN VESKU: Laukkasi lähtösuoralla. Juoksi sitten 5.-3. ulkona. Tasainen suoritus. 
VINHA-TOPI: Juoksi 5. ulkona. Kohtalaisesti perille. 
LORUTYTTÖ: Nousi 6. ulkoa etusuoralla 3. radalle. Kiri hiipui varhaisessa vaiheessa. 
INTOIIVARI: Käänteli parijonosta 3. radalle 2. kaarteessa ja eteni kierros juostuna toiselle ilman vetoapua. Alkoi taipua viim. takasuoralla.
RALLI-TÄHKÄ: Matkasi 2.-3. ulkona. Myöhemmin 4. sisällä. Laukkasi viim. takasuoralla. Hylättiin.
M.A. PISTE: Poissa.


Lähtö 5 


Väliajat 15,5-19,0-18,0-15,5

SUEJEDI: Painui toiselta radalta keulaan 450 juostuna. Helppo voitto. 
LAURA SAVAGE: Eteni 1. kaarteen alussa johtopaikalle. Jatkoi 2. sisällä 450 juostuna. Kohosi lopussa toiselle. Ei pystynyt esittämään haastetta voittajalle. 
MISS ABBEY ROAD: Nappireissu 3. sisällä. Tasainen. 
SUMMITIE: Juoksupaikka 4. sisällä. Hakeutui 200 ennen maalia 4. radalle ja kiri mukavasti perille. Viim. 400 m 17,0. 
SUNLIT TREASURE: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa ja eteni 1. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Taipui loppusuoralla. Kohtalainen kuitenkin.
HALDIAZ: Juoksi 5. ulkona. Nousi 450 ennen maalia selässä 3. radalle. Kohtalainen. 
HELLO: Juoksupaikka 6. sisällä. Nousi 6. ulos kierros jäljellä. Kohtalaisesti perille. 
UNIQUESINE: Kiersi 1. kaarteen selässä 3. rataa ja pääsi 1. takasuoralla 2. ulos. Hetken kiinni loppusuoralla. Ei vakuuttanut vapaata saatuaan. 
BURNOUT: Hyökkäsi 3. ulkoa 550 jäljellä 3. radalle. Kiri jäi tasapaksuksi. 
ABHAYA: Matkasi 5. sisällä. Vaisua. 
WHAT A FEELING: Juoksupaikka 7. sisällä. Vaisu. 
AMADEUS POSSIBLE: Käänteli 4. ulkoa 550 jäljellä selässä 3. radalle. Laukkasi 300 jäljellä. Hylättiin.


Lähtö 6 


Väliajat 19,5-20,0-20,0-19,0-15,0

HIDALGO BOKO: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Painui keulaan loppukaarteen alussa ja piti ykköseksi. Väkevä esitys. 
DAISY NASH: Nousi 3. sisältä 3. ulos 900 jäljellä. Edelleen 3. radalle 600 ennen maalia. Polki kolmatta rataa hyvin perille asti ja eteni aivan voittajan kupeelle. Viim. 600 m 15,0. 
PRODIGY SHARK: Kohtalainen kolmas kiertelemättä 2. ulkoa. 
BORGMESTER: Laukkasi haitariliikkeessä 4. ulkoa 1600 jäljellä. Jatkoi 6. ulkona, mistä nousi 3. radalle kierros jäljellä. Sai selän eteen 150 metriä myöhemmin. Käänteli viim. takasuoralla jo neljännellekin radalle ja eteni hyvin. Polki välituhannen 16,7-kyytiä. Uusi laukka viim. kaarteen lopussa sinetöi epäonnistumisen. Kuitenkin neljäs maalissa. Vire kohdallaan, mutta laukat sotkevat. 
FUNDOVER MATCH: Kohosi 4. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Oli loppukaarteessa hetken kiinni. Pudotti sisälle 250 jäljellä. Tasapaksu loppu. 
CHIQUE: Laukkasi kiihdytykseen ja juoksi sitten 6.-5. ulkona. Kohtalaisesti perille.
PADDOCK'S STAR: Haparoi lähtösuoralla. Juoksi sitten 5.-4. ulkona. Käänteli 850 jäljellä 3. radalle. Kiri katkesi loppukaarteeseen.
BRISSAC RAPIDE: Matkasi 5.-4. sisällä. Ei vakuuttanut. 
RAPIDO FOLLO: Laukka kiihdytykseen. Juoksi 6.-5. sisällä. Ei pystynyt parannuksiin. 
AMAZING TYCOON: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Jatkoi 2. sisällä 1. kurvissa. Nousi 2. ulos 600 jäljellä. Laukkasi viim. kaarteen alkuun. Hylättiin.
HADES: Vaati johtavalta vauhtia 1. kaarteessa ja eteni keulaan. Menetti asemansa viim. kaarteen alussa ja laukkasi kurvissa hylkäykseen.
MORRIS: Haparoi lähdössä. Laukat 1. takasuoran alkuun ja 1600 jäljellä. Keskeytti.
NEW GROVE STORM: Taipui 3. ulkoa viim. takasuoralla ja keskeytti. 
SILVER WING: Poissa.


Lähtö 7 


Väliajat 27,5-28,0-26,5-28,5

EETI: Painui toiselta radalta keulaan 600 juostuna. Oikein vakuuttava. 
JULMIN: Matkasi 5.-4. sisällä. Nousi 600 jäljellä toiselle. Oli pussissa. Kohosi 350 ennen maalia selässä 3. radalle ja käänteli 100 metriä myöhemmin neljännelle. Kiri mallikkaasti ja ehti kakkoseksi. Viim. 400 m 25,6. 
MELLUN MYRSKY: Jäi 2. ulkoa ilman vetoapua 600 juostuna. Sitkeä suoritus. 
TUVIKER: Käänteli 3. ulkoa 3. radalle 750 jäljellä. Asiallinen kiri. 
PUHTI-VEIKKO: Nousi 4. ulkoa selässä 3. radalle 750 ennen maalia. Mukava kiri. 
HOLARI: Juoksupaikka 5. ulkona. Lähti viim. takasuoran alussa selissä 3. radalle. Tuli kohtalaisesti perille. 
OIVA-SOINTU: Laukkasi jo ennen lähtölinjaa. Eteni sitten 6. sisälle, mistä nousi toiselle viim. takasuoralla. Pudotti jälleen sisälle puoli kierrosta ennen maalia. Uudelleen toiselle loppukurvissa. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti. Mukavasti viime metrit.
KIHISEE: Avasi keulaan. Jatkoi 2. sisällä 600 juostuna. Ei vakuuttanut lopussa. 
LARSMAN: Juoksi 2.-3. ulkona. Jälleen 2. ulkona 1500 jäljellä. Vailla vapaata loppukurvissa. Kaukana parhaastaan maalisuoralla.
TEMENTIKKO: Matkasi 3.-4. sisällä. Nousi viim. takasuoran alussa toiselle. Ajautui maalisuoralla pussiin.
ENRIKO: Pääsi 1. kaarteeseen mentäessä johtavan kantaan. Jatkoi myöhemmin 3. sisällä. Oikein kehno lopussa. 
RUUTU-VIESKER: Poissa.


Lähtö 8 


Väliajat 11,0-16,0-16,5-15,5

SELENE LUNE: Iski 3. ulkoa 3. radalle 1800 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua. Painui keulaan 1350 ennen maalia. Voitti oikein helposti. 
ARCTIC LOVER: Alkumatka toista ilman vetoapua. Sai hetkeksi selän eteen kierros juostuna. Jatkoi jälleen kuolemanpaikalla 1350 jäljellä. Vahva suoritus. 
THE DUDE: Pakitteli heti takajoukkoihin. Juoksupaikka 4.-3. ulkona. Käänteli 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia ja polki hyvin perille. Viim. 700 m 15,0. 
DON CORLEONE TROT: Kohosi 6. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Nousi loppukaarteessa 3. radalle ja tuli mukavasti. 
VIXPRESS LI: Pudotti toiselta ilman vetoapua 4. sisälle 1. etusuoran alussa. Jatkoi myöhemmin 5. sisällä. Oli viim. kaarteessa pussissa. Nousi lopussa aivan ulos ja tuli asiallisesti. 
CAPTIVATE: Täräytti ulkoradalta keulaan jo ennen 1. kaarretta. Jatkoi 1350 jäljellä 2. sisällä. Taipui loppumatkasta. 
LILY'S STAR: Juoksi 2.-3. sisällä. Nousi loppusuoralla toiselle. Tasapaksua nappireissun päätteeksi. 
MILLSTONE'S VIVID: Juoksi 4. ulkona. Vain kohtalaisesti perille. 
EARN N'BURN: Juoksupaikka 3.-4. sisällä. Jäi pussiin.
BWT ANGRYMAN: Juoksupaikka 2. ulkona. Ei esittänyt erikoista, vaikka loppumetreillä ajautuikin pussiin.
BROKAD BRODDA: Poissa.


Lähtö 9 


Väliajat 13,5-17,0-17,5-15,0

DEANGELO: Eteni keulaan ja voitti aivan pystyyn. 
LE BLIXTEN: Nappireissu voittajan takana 2. sisällä. Tasainen suoritus. 
ROOFER: Aivan sitkeä toiselta ilman vetoapua. 
RIM BAY KICKAPOO: Juoksupaikka 3. ulkona. Jatkoi 2. ulkona puoli kierrosta ennen maalia. Käänteli lopussa 4. radalle. Asiallisesti perille. 
RACEHILL VICTORY: Jäi pussiin 3. sisälle. 
STAR TO BE LOVED: Matkasi 4. sisällä. Nousi toiselle 300 ennen maalia. Jäi pussiin.
MR CHANCE: Laukka lähtösuoralla. Juoksi sitten 6.-5. sisällä. Oli pussissa loppukaarteessa. Kohosi 300 jäljellä 2.-3. radalle. Haki vapaata rataa. Jäi kuitenkin pussiin.
HE IS FELIX: Kohosi 5. sisältä 600 jäljellä toiselle. Hakeutui lopussa aivan ulos ja tuli asiallisesti. 
HUDSON WEB: Käänteli 2. ulkoa 3. radalle 600 jäljellä. Varsin tasapaksuksi jäi loppu. 
DEUX EN UN: Pakitteli alkumatkasta takajoukkoihin 5. ulos. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Selkä ei vetänyt kunnolla. Nahkeaa lopussa.
SILVESTER: Käänteli 4. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri ei lähtenyt lainkaan vetämään. Olikohan kaikki kunnossa.
CASIMIR TOF: Poissa.