Kuuma Keskiviikko & Mega-arpajaiset

06.03.2019 18:00

Kuuma Keskiviikko & Mega-arpajaiset

Kuukauden ensimmäinen keskiviikko tunnetaan nykyään nimellä Kuuma Keskiviikko, mikä tarkoittaa erityisesti jackpotia Toto64-pelissä ja etuja Veikkauksen asiakkaille. Vermossa järjestetään myös suuret arpajaiset paikan päälle saapuvalle yleisölle!

Yleisölle järjestetään suuret arpajaiset, joissa arvotaan jokaisen lähdön jälkeen hienoja palkintoja:

  • 2 hlön lippupaketti to 2.5. klo 18 Bill Burrin loppuunmyydylle keikalle Kulttuuritalolle
  • Kylpylälahjakortti Naantalin Kylpylään
  • Street Bar Volttiin 4 hengelle pyttipannu-buffet ja ruokajuomat
  • Keskiviikkoraveihin kahdelle hengelle VIP-paketti Ravillaan
  • Neljälle hengelle pääsyliput Finlandia-Ajoon
  • Tom Hilfigerin rannekello
  • Tandem-ajo hevosella Vermossa
  • Kaksi 100 euron K-lahjakorttia

Toto64-peliin on kertynyt reilut 200 000 euroa jackpot-rahaa, joten tämän illan 64-pelissä on tarjolla muhkea potti. Rivin avaavassa Kolmivuotistähdessä on mukana kovia ikäluokkavarsoja, kun kautensa avaavat SE-tamma ja Kasvattajakruunu-voittaja She Rains sekä Hevosenomistajapokaalin voittanut Battle Jack. Kuuden varsan mittelö on mielenkiintoinen lähtö, joka antaa suuntaa myös kevään muihin kolmivuotislähtöihin. Finlandia-päivänä 4. toukokuuta Vermossa ajetaan kolmivuotiaiden Seppele-ajo, jonka ykköspalkinto on 11 000 euroa.

Tasokkaassa Hopeadivisioona-karsinnassa nähdään mm. umpirehdin kilpahevosen perikuva Shadow Of Brisbane sekä William Birdland ja Jack Vader, jotka olivat ilmoitettu edelliskeskiviikon Voimaliigaan. Ravit jouduttiin poikkeuksellisesti perumaan rataolosuhteiden takia.

Kuumana Keskiviikkona kannattaa tulla paikan päälle ja napata älypuhelimessa esille Veikkauksen mobiilisovellus, jolla on maksuton sisäänpääsy illan raveihin. Lisäksi Sunborn tarjoaa pääruokaan -10 % alennuksen ja pääruoan ostajalle Kuuman Keskiviikon jälkiruoka-annos kaupan päälle.

Vermon Helmikuun Hevosen äänestys alkaa

Vermon helmikuun T64-voittajista valitaan äänestyksellä Helmikuun Hevonen. Äänestää voi tiistaihin 12.3. klo 24 saakka osoitteessa www.vermo.fi. Äänestyksessä mukana olevat helmikuun voittajat ovat:

Annin Vappu, Cavalier Brodde, Crossover, Cyrius d'Ariane, Hazelhen Hermes, Ian Boko, I'm Just a Sund, Juliette Lax, Mopoheikki, Nenuphar Noir, North Lexus, Pascha Tilly, Perfect Leader, Ranch Kelly, Ready Credit, Shameless, T.Rex.

Jalostuksen ABC-kiertue Vermossa 6.3. klo 15 alkaen

Jalostuksen ABC-tapahtumassa Hippoksen jalostusinformaatikko Susanna Back avaa hevosjalostuksen perusteita ja kertoo uusinta tietoa mm perinnöllisistä sairauksista. Tuhti tietopaketti luvassa niin ravi- kuin ratsuihmisille. Tilaisuus on maksuton. Paikka: Käpylä-kabinetti (katsomon takana B-porras, 2. krs). Ilmoittaudu ennakkoon: paula.rintamaa@hippos.fi. Tilaisuuteen osallistuville vapaa sisäänpääsy raveihin. Tervetuloa!

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

20.2.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Päävoittoluokkaan lisätään jackpot-rahaa noin 200 000 euroa, joten haastavalla kierroksella voitto-osuus voi kohota korkeisiinkin lukemiin. Suuri systeemi rakentuu kahden tukipilarin varaan. Viidennen kohteen 3 ONE POINT väsyi viimeksi Mikkelissä johtavan rinnalta, mutta se ei ollut ihme, sillä vastus oli kova, kyseessä oli keskipitkä matka ja ruuna oli johtavan rinnalla ylienerginen. Taipuminen on helppo antaa anteeksi. Edellisellä Vermon vierailullaan One Point hävisi vain kahdelle kovalle. Nyt tehtävä vaikuttaa kaikin puolin sopivalta, ja ainakin pitävällä radalla One Point pystyy hyvänä päivänään ottelemaan tämän lähdön voitosta miltä juoksupaikalta tahansa. Toisena tukipilarina toimii neljännen kohteen 1 SHADOW OF BRISBANE. Lähtökohtaisena ajatuksena on, että Shadow Of Brisbane pystyy pitämään ykkösradalta johtopaikan itsellään. Ei keulapaikan menettäminenkään voittosaumoja veisi, mutta tekisi toki hommasta selvästi monimutkaisempaa. Kolmantena varmana Pienessä systeemissä toimii avauskohteen 4 SHE RAINS. Kolmivuotistähdessä kautensa aloittava tamma päätti 2-vuotiskautensa hienoon voittoon SE-ajalla.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 4 + 1,3,2,5,6
T64-2: 10,1,11,7 + 13,14 (8,6)
T64-3: 1,9,4,2,5 + 10,8 (7,11)
T64-4: 1 (2,6)
T64-5: 3 (6,4)
T64-6: 3,9,4,6,1,7,8,11 (2,5)

Pieni systeemi 160 riviä, hinta 16 euroa.
Suuri systeemi 2016 riviä, hinta 201,60 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 3-10 B) 1-8-7-12-2-4-9-5-6 C) 11-13
BOBBY BLUE FRIDO – NO VICE – EASY DIAMOND – ONE WHO RUN 

Markku Niemisen tallista tuleva 3-vuotias 3 BOBBY BLUE FRIDO voi hyvinkin aloittaa uransa voitolla. Kovasukuinen ori vaikutti juoksijalta jo 2-vuotiskauden toukokuussa juoksemassaan koelähdössä, missä tuli 2. ulkoa hyvällä tyylillä kakkosena maaliin selvästi voimia tallella. Myös 10 NO VICE on kelpo 3-vuotias, jota startit vievät koko ajan eteenpäin. 1 EASY DIAMOND on tosi vaikea veikattava, sillä uransa avaavan 4-vuotiaan koelähdöstä on jo paljon aikaa. Joka tapauksessa ruuna on hyväsukuinen ja tulee osaavalta valmentajalta. 8 ONE WHO RUN ei ole kovinkaan nopea avaaja, mutta se vaikuttaa vauhtikestävältä. 7 FUSCUS H.L. aloittaa uusista käsistä arvoituksena. 

Lähtö 2.

RANKING
A) 1 B) 16-11-10-7-4-6-5-3-12-14-13 C) 8-2-15-9
MOPORI – MIDAS – AATTO EEVERTTI – OHRAN KARPALO

Toisessa lähdössä rankingin kärkeen kipuava numero 1 MOPORI piti uran avauksessaan Porissa varmaan voittoon edettyään johtopaikalle 900 metriä ennen maalia. Eiköhän startti vienyt vielä eteenpäinkin, joten loistoasetelmista toinen peräkkäinen voitto on lähellä. Haastajaporukan käynnistävä 16 MIDAS koki kauden avauskilpailussaan isoja käynnistymisongelmia ja pysyi koko ajan taustalla. Uran aiemmat kilpailut ovat kuitenkin osoittaneet, että kyseessä on lupaava 5-vuotias. 11 AATTO EEVERTTI on kroonikkolaukkuri, mutta ravilla resurssit riittäisivät menestykseen. 10 OHRAN KARPALO piti Porissa johtopaikalta niukkaan voittoon. Nyt juoksusta tulee haastavampi, mutta eiköhän suoritustasokin ole parempi, sillä Porin kilpailua edelsi yli viiden kuukauden tauko. 7 PALOPÄÄLLIKKÖ oli Porissa laukkapäällä, mutta Teivossa ori hävisi vain uransa kahdella vakuuttavalla voitolla aloittaneelle Ossian Totkille.

Lähtö 3.

RANKING
A) 1-5-2-3-7 B) 8-11-9-4-12-6-10
CONFIDENCE MAN – ESTELLE NORDIQUE – SCOTLAND YARD – TIFFANY JOURNEY

Kolmannessa lähdössä viisi valjakkoa saa asemat A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava numero 1 CONFIDENCE MAN on suorittanut viime aikoina sen verran mukavasti, että ansaitsisi uran avausvoitonkin. Viime Vermon vierailullaan ruuna kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle 1400 jäljellä, löi jo kolmannella puolikkaalla painetta johtohevoselle ja jaksoi kärjen tuntumassa neljänneksi. Johtopaikkaa Confidence Man ei todennäköisesti pysty puolustamaan. 5 ESTELLE NORDIQUE ei ole kovinkaan nopea, mutta se on vauhtikestävä. 2 SCOTLAND YARD on parantanut viime aikoina otteitaan, joten ruuna on loistopaikalta vaarallinen. Viime Vermon kilpailussa Scotland Yard eteni sisäratajuoksulla lopussa kärjen imuun. 3 TIFFANY JOURNEY on heti kauden avauksessaan perushevosia. Myös Forssassa 2. ulkoa totoon yltänyt 7 SPEED SUMMER mahtuu mukaan A-ryhmään.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 4 B) 1-3-2-5-6
SHE RAINS – SAHARA TRUE LIES – BATTLE JACK – INDIA WEB

Toto64-pelin käynnistävässä Kolmivuotistähdessä ei ole kuin kuusi osallistujaa, mutta tässä tapauksessa laatu todellakin korvaa määrän, sillä kaikki kuusi varsaa ovat todella lahjakkaita. Näistä jokainen aloitti uransa jo 2-vuotiaana. Tämän hetken voimasuhteiden arvioiminen ei ole helppo tehtävä, sillä puolet kuusikosta vasta aloittaa kilpailukautensa tästä lähdöstä. 4 SHE RAINS kohoaa kuitenkin etukäteen hieman muiden yläpuolelle. Se päätti viime kautensa voittoon SE-tuloksella, ja sitä edeltäneessä kilpailussa Turussa tamma voitti johtopaikalta Kasvattajakruunun. Niin She Rains kuin Hannu-Pekka Korpikin voivat aloittaa kauden 2019 voitolla. Timo Korvenheimo marssittaa viivalle kovan kaksikon 1 SAHARA TRUE LIES ja 3 BATTLE JACK. Molemmat tekivät hienon 2-vuotiskauden. Battle Jack kuittasi peräti 20 000 euron ykkösrahat voittamalla SHKL Hevosenomistajapokaalin. Sahara True Lies nappasi samaisesta kisasta arvokkaan kolmossijan. 2 INDIA WEB, 5 LUSH LIFE ja 6 ARCTIC DESSERT aloittivat kautensa varsin tasavahvoilla suorituksilla Vermossa 13. päivä helmikuuta. Lush Life voitti keulasta, mutta se lähti matkaan 20 metriä Indian Webin sekä Arctic Dessertin edeltä. India Web eteni 3. sisältä sisäratajuoksulla voittajan puseroon kakkoseksi, ja voimia jäi kyllä varastoonkin. Arctic Dessert suoritti 3. ulkoa mukavan 600 metrin mittaisen kirin, mikä riitti neljänteen sijaan. Tässä tasokkaassa 3-vuotislähdössä kenenkään voitto ei tulisi yllätyksenä. 

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 10-1-11-7-13-14 B) 8-6-2-9-4-5-12-15-3
TAISTELU JASKA – PYRKIVÄN VESKU – MIKIMANI – VILLIHEILI

Toisessa Toto64-kohteessa A-ryhmään erottuu kuusi hevosta. 10 TAISTELU JASKA kohoaa niukaksi ykkösrankiksi. Vaikka alla on kaksi epäonnistumista, ei kunto ole kadonnut mihinkään. Viime Vermon kisassa laukka kärjen tuntumasta 500 jäljellä vei mahdollisuuden taistella totosijoista. Taistelu Jaska voi päästä takamatkan juoksulangalta heti hyviin asemiin. 1 PYRKIVÄN VESKU on paalun hevosista selvästi vaarallisin. Positiivisesti suorittanut ori pystyy kyllä normaalikuntoisella radalla parantamaan ravia kulkiessaan ennätystään. 11 MIKIMANI nappasi viimekertaisen kolmossijansa 2. radalta ilman selkää. Kuntokäyrä ei osoita ainakaan alaspäin. 7 VILLIHEILI on tauluaan paremmassa kunnossa, ja onnistuminen suorastaan roikkuu ilmassa. Viimeksi Teivossa Villiheili laukkasi 400 metriä ennen maalia johtopaikkaa puolustaessaan. Tätä edeltäneessä Teivon viitossijassa tammalta lähti kenkä heti alussa. 13 OHIKIITÄVÄ on pilannut viime juoksunsa laukkoihin, mutta fyysinen vire on edelleen kohdallaan. Tietysti tehtävä ei ole 60 metrin takamatkalta helppo, mutta vahva menijä jaksaa kiertää. 14 JUSSIN SOINTU kierteli viimekertaisessa Porin kuutossijassaan positiivisesti. Jussin Sointu kilpailee nousuvireessä ja on yksi lähdön kuudesta A-hevosesta.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-9-4-2-5 B) 10-8-7-11-12-6-3
PEARL ON STAGE – HASHTAG – MAS CORY – DEVIL STEP

Toto4-pelin avauskohteessa ykkösvihjeeksi kohoaa 1 PEARL ON STAGE. Se otti kauden avauksessaan alun maltilla ja nousi sitten raskaissa olosuhteissa kakkoseksi 600 metrin kirillä 4. ulkoa. Viimeiset 600 metriä sujuivat 3. rataa pitkin 18,9-vauhdilla, mikä olosuhteisiin suhteutettuna oli kelpo kyytiä. Vaikka viimeksi alku otettiinkin maltilla, pystyy Pearl On Stage hyödyntämään ykkösradan lähtöpaikkansa. Mikäli vain tamma laittaa itsensä tosissaan likoon, niin kykyjensä puolesta tämä tehtävä on oikeinkin passeli. Omintakeisella tyylillä askeltava 9 HASHTAG on vahva menijä, jolla Pasi Tikkala lähtenee ajoissa reissuun. Viimekertaisessa Teivon voittojuoksussa Hashtag saavutti edellä menevän selän 3. ulkona 1300 jäljellä ja lähti välittömästi tämän jälkeen reissuun. 4 MAS CORY vaikuttaa ihan kehityskelpoiselta 4-vuotiaalta. 2 DEVIL STEP oli viimeksi Porissa niin hyvä, ettei edes 64-voitto saa tulla minkäänlaisena yllätyksenä. Viimeiset 700 metriä sujuivat hänniltä ulkoratoja pitkin peräti 13,1-kyytiä. 5 DELTA RHYTHMN BOY ei löytänyt viime Vermon kilpailussaan 4. sisältä vapaata väylää. Tarkalla juoksulla kaikki on mahdollista.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1-2-6 B) 10-4-12-7-9-8-3-5-11
SHADOW OF BRISBANE – WILHELM NASH – WILLIAM BIRDLAND – AMARETTO SCOOP

Ravien ensimmäisenä troikkalähtönä ajettavassa Hopeadivisioonakarsinnassa suurin mielenkiinto kohdistuu heti lähtökiihdytykseen. Ei 1 SHADOW OF BRISBANE toki mikään starttiraketti ole, mutta mainettaan nopeampi avaaja kuitenkin. Näistä asetelmista Olli Koivunen varmasti panostaa lähtöön täysillä, ja johtopaikan pitäminen voi hyvinkin onnistua, koskapa Wilhelm Nash on suoraan rinnalla eikä eturivissä ole mitään varsinaisia starttipyssyjä. Tästä ajatuksesta lähdetään liikkeelle, ja keulasta Shadow Of Brisbane olisi kyllä vaikea ohitettava. Toki sinänsä selkäjuoksu sopii aivan yhtä hyvin, mutta silloin ratkaisut eivät enää olisi omissa käsissä. 2 WILHELM NASH jäi viimeksi todella hyvävoimaisena pussiin. Helppo startti teki varmasti ruunan psyykelle hyvää, sillä useinhan Wilhelm Nash on joutunut tekemään juoksuja vaikeimman kautta. Lähtökohtainen ajatus rankingissa on siis se, ettei Wilhelm Nash pääse kiihdytyksessä Shadow Of Brisbanen etupuolelle. 6 WILLIAM BIRDLAND on todella mielenkiintoinen tauoltapalaaja ja samalla kolmas kova voitontavoittelija. Muiden voittaessa puhutaan vähintään lievästä yllätyksestä. 10 AMARETTO SCOOP ei pääse takarivistä hyödyntämään hyvää lähtönopeuttaan, mutta on silti realistinen totohevonen. 4 EBU B.BOKO on saanut viime starteissaan vaikeita juoksuja. 12 FREE ME suoritti sijoitustaan lupaavamman kauden avauksen, mutta lähtöpaikka tekee hommasta haastavan. Viime vuoden Derbynelonen 7 JACK VADER jää kauden avauksessaan haastajaosastolle. 

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3 B) 6-4-10-9-2-8-5-12-11-1-7
ONE POINT – PERSONAL TRAINER – PADDOCK’S STAR – O.P.ROC

Päivän Duo –pelin avauslähdössä luottohevoseksi kohoaa 3 ONE POINT. Sen viimekertaisesta Mikkelin taipumisesta johtavan rinnalta ei tarvitse olla millään lailla huolissaan, sillä lähtö oli todella tasokas, ja kun ruuna vielä oli ylienerginen, oli taipuminen keskipitkällä matkalla johtavan rinnalta itsestään selvyys. Hevosen ravi kävi kyllä hyvin. Nyt tehtävä on paljon sopivampi, ja tällä matkalla ylienergisyydenkään ei pitäisi kostautua. Normaalina One Point voi voittaa miltä juoksupaikalta tahansa. Viimekertaisella Vermon vierailullaan One Point oli rehti kolmas 900 metrin kirillä 4. ulkoa. Edelle jäivät vain kovat Tanpopo ja Edward Sisu. One Pointin kohdalla on kylläkin muistettava, että huippusuoritukseen yltääkseen radan on oltava pitävä. 6 PERSONAL TRAINER voitti viimeksi Lahdessa johtopaikalta varmasti. Kyseessä on voitokas hevonen, joka kuitenkin vasta palailee pitkältä tauolta. Näistä lähtökohdista Personal Trainer jää One Pointia vastaan ”vain” hyväksi ykköshaastajaksi, vaikka saattaa juosta nytkin keulassa. 4 PADDOCK’S STAR nappasi viimekertaisen Lahden kolmossijansa 2. radalta ilman selkää, eikä ollut missään tapauksessa ainakaan Vermon voittojuoksua huonompi. 10 O.P.ROC laukkasi Teivossa johtopaikalta 800 jäljellä. Olemuksen perusteella ruunassa on kapasiteettia. 9 HERE COMES MARTY ja 2 DOMINIQUE HALM kärkkyvät kuumimpien suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3-9-4-6-1-7-8-11 B) 2-5-12-10
AL E.GADOR ZET – DUST COLLECTOR – LOVETOWN – STARDUST FIBBER

Toto64-kierros päättyy äärimmäisen vaikeaan pelipähkinään, jota useat taukohevoset vaikeuttavat entisestään. 3 AL E.GADOR ZET olkoon niukka ykkösrankkaus. Viimeksi Turussa vaativissa oloissa hallittuun keulavoittoon sooloillut ruuna olisi johtopaikalta nytkin vaikea pysäytettävä, mutta keulaan pääsy ei ole kyllä ollenkaan varmaa. 9 DUST COLLECTOR on edelleen fyysisesti hyvässä vireessä, vaikka sijoitukset ovatkin heikentyneet. Tärkeintä on ravin pysyminen loppuun asti kasassa. Viime kerran laukka loppukaarteessa johtui kylläkin törkeästä päälleajosta. Mikäli Dust Collectorin ravi pysyy kasassa ja matkalla pidetään tasaisen reipasta tempoa, on tämä lähtö täysin voitettavissa. 4 LOVETOWN on pitkän taukonsa jälkeen ilman ennakkokommentteja todella vaikea arvioitava. Matka joka tapauksessa suosii, ja ainakin keulasta tai 2. sisältä Mika Pellisen valmennettava olisi mielenkiintoinen. 6 STARDUST FIBBER saa lauantailta startin alle, mikä varmasti terävöittää tähän kisaan. 1 LILY’S STAR pääsee aloittamaan kautensa loistavista asetelmista. 7 HOLIDAY ORS on nopea avaaja. Saa nähdä, lataako Mika Forss seiskaradaltakin lähtöön täysillä. 8 JASULITO ei ollut viimeksi terävimmillään, mutta kauden avauksessaan se kulki viimeiset 700 metriä peräti 10,7-kyytiä. 11 STONECAPES PICASSO on joutunut kauden avauksessaan huonolle paikalle, mutta kapasiteetti riittää kyllä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,9,4,2,5 + 10,8 (7,11)
T4-2: 1 + 2,6 (10,4)
T4-3: 3 (6,4)
T4-4: 3,9,4,6,1,7,8,11 (2,5)

Pieni systeemi 40 riviä, hinta 8 euroa.
Suuri systeemi 168 riviä, hinta 33,60 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

3
3,9,4,6,1,7,8,11

Yhteensä 8 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

1
2,6
2,6,10,4,12,7,9,8

Yhteensä 14 yhdistelmää, hinta 7 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

3,9
3,9,4,6,1,7,8,11
3,9,4,6,1,7,8,11

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Teemu Okkolin

L2/11 AATTO EEVERTTI: Ruuna palaa tauolta. Se treenaa aivan hyvän tuntuisesti. Jos hevonen ravaa, pystyy se pärjäämään. Osaa se laukatakin, eikä hyppy tulisi yllätyksenä.

L5/13 OHIKIITÄVÄ: Vire on hyvä, mutta hevonen on ottanut harmittavia laukkoja. Takamatkaa on toki paljon ja kierrettävää riittää. Kelpo kunnossa ruuna jatkaa.

L8/1 WILLE´S AMETIST: Tauolta paluussaan Teivossa ruuna ei vielä vakuuttanut. Uskoisin sen ainakin hieman parantavan. Lähtöpaikka on mainio. Tuosta saa nätin reissun. Ilman muuta selkäjuoksua haetaan. Hiukan on kysymysmerkkejä ilmassa ja tämä startti kertoo enemmän.

Matias Salo

L7/11 BARTENDER IN: Mikkelin paluukilpailussa vauhdinjako oli hankala ja hevonenkin kyllä vähän tasapaksu. Varmastikin se parantaa starttien myötä. Nyt on kova vastus ja kehno lähtöpaikka. Menestys on tiukassa.

L8/10 O.P.ROC: Ruuna laukkasi Teivossa keulapaikalta toisessa kaarteessa. Tarkkaa syytä en tiedä. Toinen etukenkä oli poissa. Oliko se sitten irronnut ennen laukkaa vai hypyn yhteydessä. Joka tapauksessa se lähtö oli siinä. Aivan asiallinen hevonen tämä on. Odotuksia on jatkon kannalta.

Tom Eriksson

L1/10 NO VICE: Ruuna teki ihan hyvän startin viimeksi. Se polki asiallisesti loppuun asti. Kaikki on mennyt hyvin sen jälkeen. Toki aina on laukkariski olemassa, jos häiriöitä tulee. Eikä nelosrata nyt toivepaikkakaan ole. En silti suoranaisesti pelkää hyppyä.

L9/6 STARDUST FIBBER: Aivan ok suorituksen hevonen teki lauantaina. Koitettiin hieman lähtönopeutta ja hyvinhän tamma pääsi liikkeelle. Kun lähtörata oli noin ulkona, jätettiin taakse enemmän hokkia. Ulommilla radoilla tarvittiin enemmän pitoa. Alku maksoi hieman ja sisärata oli suht pehmeä. Ei hevonen huonokaan ollut. Se palautui hyvin kisan jälkeen. Lyhyellä starttivälillä tamma on mennyt ennenkin. Tuossahan oli vielä pikku tauko alla. Tiheä kilpailurytmi voi tässä kohtaa olla jopa etu. Joku virus meillä kävi tallissa, kun useampi hevonen hiukan alisuoritti helmikuun alussa.

Emma Väre

L6/8 LEEMARK´S GIULIO: Ruuna otti Porissa pari laukka-askelta maalisuoralla. Ei tuolla ollut vaikutusta sijoitukseen. Ihan hyvän juoksun se teki. Viimeisellä takasuoralla hevonen lähti vähän seikkailemaan. Se polki sitten kuitenkin vahvasti loppua ja tuli juosten maaliin. Jaksava menijä on kyseessä. Ruuna ei vielä ymmärrä kaikkea kilpailemisesta.

L6/11 GINGER HALM: Viime startti oli pettymys. Tamman olisi pitänyt seurata paljon paremmin hyvää selkää. Kiima oli päällä ja tuo todennäköisesti vaikutti. Aika paljon terävämmän oloinen se on ollut kotona sen jälkeen. Lähtöpaikka hieman harmittaa. Vermon peruutetuissa kisoissa olisi ollut ysirata.

L8/2 DOMINIQUE HALM: Aika ahdasliikkeinen hevonen ja eturivistä on laukkariski olemassa. Sillä voi tulla liian kiire ensimmäisillä metreillä. Jos ruuna malttaa mennä, pystyy se vähän pärjäämäänkin. Oikeaan suuntaan se on menossa. Porissa hyppy tuli, kun ruuna oli niin paineissaan.

Tapio Mäki-Tulokas

L7/6 WILLIAM BIRDLAND: Ori aloittelee kauttaan tauon jälkeen. Se treenaa kyllä tosi hyvin, mutta vaatinee startin tai pari noustakseen ihan huippukuntoon. Voitto yllättäisi, kun vielä lähtöpaikkakin on kovimpien vastustajien ulkopuolella. Sijat 3-5 on realistinen tavoite. Olen tyytyväinen, kunhan hevonen tekee hyvän esityksen.

L7/8 FAKIR VICTORY: Lähtörata hankaloittaa tosi paljon ja vastustakin riittää. Rahasija on sopiva tavoite tähän kohtaan.

Timo Korvenheimo

L4/1 SAHARA TRUE LIES ja L4/3 BATTLE JACK: Kumpikin käynnistää kolmivuotiskautensa Vermossa. Aika lailla samat kommentit pätevät molempien kohdalla. Kumpikin treenaa mukavasti ja talvi on mennyt hyvin. Molemmilta odotetaan vahvaa kautta. Hommaa käynnistellään nyt tästä.
 

Lähtö 1

Väliajat 22,5-21,0-16,0-13,5
BOBBY BLUE FRIDO: Painui keulaan 300 juostuna. Kiihdytti tempoa 3. puolikkaalla ja veti varmasti perille saakka. Vahva startti uralle. 
NO VICE: Iski 2. ulkoa viim. takasuoralla ja eteni johtavan rinnalle. Kiritti hyvin voittajaa. Viim. 700 m 13,9. 
FUSCUS H.L.: Nousi 5. sisältä toiselle viim. takasuoralla. Kohosi 3. radalle 250 ennen maalia ja kiri pirteästi totosijalle. 
EASY DIAMOND: Matkasi 3. sisällä. Nousi toiselle 600 ennen maalia. Polki kivasti perille. 
ONE WHO RUN: Eteni toiselle ilman vetoapua. Taipui loppukaarteessa. Ei kuitenkaan luovuttanut kokonaan.
MORRIS: Avasi johtoon ja jatkoi 300 juostuna 2. sisällä. Vaikeuksia jo viim. takasuoralla. Tasaisesti maaliin. 
ASHLEY MAN: Juoksi 5. ulkona. Pudotti loppukaarteessa sisälle ja ajautui hetkeksi pussiin. Polki sisärataa kohtalaisesti perille. 
WAY UP: Matkasi 4.-3. sisällä. Tuli tasaisesti. 
MIRISCHIA: Juoksupaikka 4. ulkona. Hakeutui viim. kaarteessa 4. radalle. Jumputti tasaisesti perille kiihtyvässä vauhdissa. 
SUNDSVIK REAL LOVE: Oli ongelmissa 3. ulkona viim. takasuoralla. Kohosi kuitenkin 3. radalle. Kiri ei vetänyt. 
ROYAL WICTORIA: Vaisu 6. sisältä. 
SUPERMAN SHOT: Myöhästyi lähdössä ja putosi heti kyydistä. 
THE BIG DIPPER: Laukka lähtökiihdytykseen. Keskeytti.

Lähtö 2

Väliajat 36,0-34,0-30,5-30,5
PIRTTILÄN OLGA: Jyräsi ykköseksi kuolemanpaikalta. Väkevä esitys. 
MOPORI: Kiihdytti keulapaikalla tempoa toisella tuhannella. Asiallinen kakkonen. 
MIDAS: Matkasi kaukana takajoukoissa. Nousi viim. takasuoralla 3. radalle ja polki toivottoman kaukaa mallikkaasti totosijalle. 
HULLUN HAUSKA: Juoksi neljäntenä sisäradalla. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Kohtalainen. 
MAISTERI JUTILA: Matkasi viidentenä sisäradalla. Kohtalainen. 
OHRAN KARPALO: Nousi 2. kaarteen lopussa 3. radalle ja eteni toiseksi toisella radalla. Asiallinen. 
RASTON TUPLA: Eteni 3. sisälle etusuoralla. Oli vaikeuksissa viim. takasuoralla. Taipui pahoin. 
KESÄYÖ: Juoksi kuudentena sisäradalla. Ei esittänyt mitään. 
DUUTSON: Laukkasi 1. takasuoralla sijalta viisi ja menetti pelin.
LIKAN JUSSI: Juoksi taustalla. Ei pystynyt parannuksiin. 
HEIVAIN: Laukka 1. takasuoralla. Putosi taustalle.
VALDEMAR LAX: Nousi 2. sisältä loppukurvissa toiselle ja edelleen maalisuoran auetessa 3. radalle. Laukkasi 100 jäljellä kärkikamppailusta. Hylättiin.
VILLIÄINEN: Laukkasi ennen 1. kaarretta ja uudestaan 1. kurvissa. Hylättiin liioista laukoista.
AATTO EEVERTTI: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.
PALOPÄÄLLIKKÖ: Poissa.
KALA-KALLE: Poissa.

Lähtö 3

Väliajat 14,0-16,0-17,0-15,0
TIFFANY JOURNEY: Eteni keulaan ennen 1. kaarretta. Hallitsi perille asti. 
CONFIDENCE MAN: Juoksi voittajan takana 2. sisällä. Jäi pussiin.
SCOTLAND YARD: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla ja eteni toiselle ilman vetoapua. Asiallinen kolmas. 
VALLETTA: Matkasi 6. sisällä. Oli kiinni viim. takasuoralla. Nousi loppukaarteessa toiselle ja ajautui pussiin. Vapaata väylää maalisuoran alussa. Kiri terävästi neljänneksi. 
NO PITY: Juoksi 4. sisällä. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle. Hakeutui loppukaarteessa 4. radalle. Mukava kiri. 
CASH IN PRESS: Nousi 3. sisältä loppukaarteessa 2. ulos. Tasainen. 
SPEED SUMMER: Nousi kaukaa 7. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Hyökkäsi puoli kierrosta ennen maalia 3. radalle. Loppukurvissa selässä 4. radalle ja maalisuoralla 5. kaista käyttöön. Kiri mallikkaasti perille. 
MICRO QUEEN: Kohosi 5. ulkoa viim. takasuoralla kireihin. Hakeutui loppukurvissa 4. radalle. Mukava kiri. 
VICTOR HOLLOW: Matkasi 5. sisällä. Ei esittänyt ihmeitä. 
SERGIO LEONE: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri ei kantanut kunnolla. 
ESTELLE NORDIQUE: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Pääsi pudottamaan 1. takasuoralla 4. ulos. Ei pitänyt kunnolla paikkaansa. Ravirytmi ei parasta mahdollista.
CARAMBA MUSTANG: Taipui toiselta ilman vetoapua taustalle.

Lähtö 4

Väliajat 16,5-18,5-15,5-14,0
INDIA WEB: Nousi 3. sisältä viim. kaarteen lopussa 2. ulos. Iski maalisuoralla 3. radalle ja kiri ykköseksi. 
LUSH LIFE: Eteni alkulaukan jälkeen toiselle ilman vetoapua. Aloitti keulahevosen prässin viim. takasuoralla. Sitkeä suoritus. 
SAHARA TRUE LIES: Juoksupaikka johtavan takana. Jäi pussiin. Oikein hyvän oloisena maaliin.
BATTLE JACK: Nousi 4. sisältä loppusuoralla toiselle. Mukavasti maaliin. 
SHE RAINS: Veti joukkoa haluamaansa tahtia. Sai viim. takasuoralla prässiä ja oli varsin pehmeä lopussa. Pettymys ilman muuta.
ARCTIC DESSERT: Nousi 1. takasuoralla 2. ulos. Tuli tasaisesti. Laukkasi maalisuoralla ja hylättiin. 

Lähtö 5

Väliajat 31,5-30,5-30,0-31,0
VILLIHEILI: Matkasi 2. ulkona. Iski 3. radalle maalisuoran auetessa ja kiri varmasti ykköseksi. 
KAAKON LASSI: Nappireissu 2. sisällä. Sai ilmaiset keulat maalisuoran alussa keulahevosen laukattua. Kohtalainen. 
TAISTELU JASKA: Nousi 3. sisältä etusuoralla toiselle ilman vetoapua. Aivan sitkeä kolmas. 
MIKIMANI: Eteni 1. takasuoralla vauhdilla 3. rataa päästen 4. sisälle. Jatkoi etusuoralla 3. sisällä. Nousi loppukaarteessa 3. ulos ja oli täysin pussissa. Kiri hyvin perille tilaa saatuaan. 
OHIKIITÄVÄ: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Suoritti sen jälkeen mainiosti. Kova kunto pitää.
KRANNIN PIHLA: Matkasi 4. sisällä. Nousi selässä 3. radalle viim. takasuoran lopussa. Kohosi 5. radalle 250 ennen maalia. Tuli mukavasti. 
JUSSIN SOINTU: Eteni kaukaa 60 metrin pakilta 3. ulos, mistä hyökkäsi 3. radalle 650 jäljellä. Kiri ei täysin kantanut. Joutui tekemään alkumatkasta paljon töitä päästäkseen kärkiryhmään. 
ULVIN TUULI: Laukkasi alkumatkasta ja putosi taustalle. Polki jatkossa ihan mukavasti.
KRISTA: Laukka kiihdytykseen. Kohtalainen. 
TEMSIN TILI: Taivalsi taustalla. Pysyi siellä. 
ELITLOPPET: Lähti hitaasti ja jäi heti takajoukkoihin. Laukkasikin. Pysyi taustalla.
PYRKIVÄN VESKU: Veti joukkoa. Kadotti yllättäen ravinsa viim. kaarteessa. Lopetti takajoukoissa aivan vauhdikkaasti. Ei ollut tyhjä ravin kadotessa. Hylättiin pitkästä laukasta.
PIRTTILÄN MORTTI: Lähtölaukka. Hylättiin.
ONNI-LYYDIA: Laukat kiihdytykseen ja 1. takasuoralla. Hylättiin liioista laukoista.
VILPETÖÖRI: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.

Lähtö 6

Väliajat 15,5-17,5-17,5-13,5
MAS CORY: Eteni 1. takasuoralla toista rataa vauhdilla ja painui keulaan 500 juostuna. Kiristi lopussa vauhtia ja voitti selvällä erolla. 
DEVIL STEP: Vaikka hieman taipuikin, sitkeä suoritus toiselta ilman vetoapua. 
GINGER HALM: Matkasi 6. sisällä. Hakeutui loppukaarteessa 3. radalle ja iski maalisuoralla 5. rataa. Mallikas kiri. Viim. 400 m 11,9. 
WESTCOAST DEIMOS: Lähti 3. ulkoa loppukurvissa selässä 3. radalle. Ihan mukavasti maaliin. 
HASHTAG: Hyökkäsi 4. ulkoa 3. kaarteen alussa 3. radalle. Juuttui kiertämään ulos. Punnersi asiallisesti perille. 
LEEMARK'S GIULIO: Tasainen 2. ulkoa. 
SILENOS SPEYBURN: Matkasi 5. sisällä. Nousi vajaa kierros jäljellä 4. ulos. Kohtalainen suoritus. 
EASY BIRDLAND: Avasi johtoon. Juoksi jatkossa 3. sisällä. Ei vakuuttanut.
OPECHANCANOUGH: Painui keulaan 300 juostuna. Jatkoi 1. takasuoralla 2. sisällä. Taipui lopussa. 
PEARL ON STAGE: Panosti alkuun. Laukkasi keulapaikalta ennen 1. kaarretta. Eteni 7. sisälle, mistä nousi 5. ulos 1200 jäljellä. Jättäytyi parijonon taakse hylättynä. Ajoi hännillä maaliin.
FIELDHEAD REDSKIN: Taipui 4. sisältä pahoin loppukaarteessa. Keskeytti. 
DELTA RHYTM BOY: Poissa.

Lähtö 7

Väliajat 11,0-16,0-15,5-11,0
WILHELM NASH: Piti keulat reippaassa avauksessa. Sai rauhoittaa merkittävästi vauhtia toisella puolikkaalla. Hallitsi varmasti perille kovassa lopetuksessa. 
JACK VADER: Hyökkäsi 5. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Loppukaarteessa 4. rata käyttöön. Upea paluu tauolta. Viim. 600 m 09,5. 
AMARETTO SCOOP: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla. Hyvä kiri vauhdikkaassa lopetuksessa. Viim. 600 m 10,6. 
EBU B.BOKO: Pudotti toiselta radalta johtavan kantaan 1. kaarteen lopussa. Seurasi hyvin perille 11-lopetuksessa.
SHADOW OF BRISBANE: Matkasi 3. sisällä ja oli vailla vapaata. Pääsi nousemaan 2. ulos viim. kaarteen lopussa. Käänteli maalisuoralla 3. radalle. Ei mahdollisuuksia parannuksiin kovassa lopetuksessa.
FLYNN BOKO: Matkasi 4.-3. sisällä. Nousi maalisuoralla toiselle ja lopetti muiden lailla lujaa. 
FAKIR VICTORY: Juoksi 5. sisällä. Oli pussissa loppukaarteessa. Hakeutui maalisuoralla ulos ja lopetti asiallisesti. 
FREE ME: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla. Kiri ei täysin kantanut. 
WILLIAM BIRDLAND: Pakitteli 6. sisälle. Hakeutui loppukurvissa hännillä 3. radalle. Rullaili mukavasti maaliin. 
FROSTY VICE: Taipui loppumatkasta johtavan rinnalta.
MAS ARCHIE: Vaisu 6. ulkoa. 
BARTENDER IN: Vaisu 3. ulkoa. 

Lähtö 8

Väliajat 10,5-14,5-15,0-14,5
ONE POINT: Alku toisella ilman vetoapua. Eteni vauhdikkaassa avauksessa keulaan 1. takasuoran alussa. Vastasi ykköseksi. 
PADDOCK'S STAR: Todella sitkeä esitys johtavan rinnalta. 
O.P.ROC: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoran alussa selissä 3. radalle. Jatkoi 300 ennen maalia selässä 4. rataa ja iski maalisuoralla viidennelle. Komea kiri kantoi viim. totosijalle. Viim. 600 m 11,9. 
DELIGHTFUL MOMENT: Täräytti ulkoa keulaan 1. kaarteen alussa. Jatkoi 2. sisällä takasuoran alussa. Avaus venähti reippaaksi. Ei moitteen sijaa esityksessä. 
HIGH FLYING: Nousi 4. sisältä viim. takasuoralla 2. ulos. Kohtalainen. 
HERE COMES MARTY: Kohosi 4. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Sai pian selän eteen. Hyökkäsi 300 ennen maalia 4. radalle, kun selkä ei vetänyt. Polki mukavasti perille. 
PERSONAL TRAINER: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla. Kiri jäi varsin tasaiseksi. 
WILLE'S AMETIST: Jäi pussiin 3. sisälle.
NIZZA: Kohosi 5. sisältä 3. ulos viim. takasuoralla. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti.
PT'S REVIT: Juoksi 6. sisällä. Jatkoi loppukurvissa 4. sisällä. Haki rataakin loppusuoralla.
TIBAU: Laukkasi 1. kaarteen alkuun ja putosi hännille.
DOMINIQUE HALM: Laukkasi viim. takasuoran alussa 3. ulkoa. Hylättiin.

Lähtö 9

Väliajat 11,0-13,5-11,5
STONECAPES PICASSO: Matkasi 5. ulkona. Eteni viim. takasuoralla 3. ulos. Iski 250 ennen maalia 4. radalle ja suorastaan lensi ykköseksi. Mahtava kiri. Viim. 600 m 09,8. 
AL E.GADOR ZET: Mainio esitys johtavan rinnalta. 
JUICEMAN: Juoksi 2. ulkona. Hyökkäsi loppusuoran alussa 3. radalle. 
LILY'S STAR: Piti varmasti keulat. Asiallinen paluukilpailu tauolta. 
DUST COLLECTOR: Iski 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kelpo kiri. 
STARDUST FIBBER: Juuttui alussa 3. radalle. Pakitteli etusuoralla hännille sisäradalle. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Polki asiallisesti perille. Juoksu ei onnistunut. 
DENNIS BOKO: Taipui viim. kaarteessa 2. sisältä. Tuli tasapaksusti. 
DREAM AND HOPE: Oli 3. sisällä pussissa loppukaarteessa. Kohtalaisesti maaliin. 
HOLIDAY ORS: Pudotti 6. ulkoa viim. takasuoran alussa 5. sisälle. Vaisu. 
JASULITO: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Laukkasi loppukaarteeseen.
LOVETOWN: Poissa.
APRIL SISU: Poissa.