Kuuma Keskiviikko & Toto64-Jackpot -ravit

06.02.2019 18:00

Kuuma Keskiviikko & Toto64-Jackpot -ravit

Kuuma keskiviikko ja Toto64-Jackpot. Toto64-peliä on järjestetty nyt kuukausi. Toteutumattomien voittoluokkien Jackpot-rahat jaetaan uuden järjestelmän mukaisesti seuraavan kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Kuuman Keskiviikon ensimmäinen Jackpot-kierros on ohjelmassa, eikä ihan pikkusummista pelata. Jackpot-rahaa on jaossa 236 000 euroa, yhdellä täysosumalla voi voittaa jopa 500 000 euroa.

Veikkaus, Sunborn ja Vermo tarjoavat seuraavia etuja Toto64-Jackpotkierroksen Kuumaan Keskiviikkoon:

  • maksuton sisäänpääsy Veikkauksen mobiilisovelluksella sekä Veikkaus-kortilla (lue lisää mobiililipun lunastamisesta täältä >>)
  • ravintola Ravillaan portilla jaettava etuseteli, pääruoasta -10% alennus ja pääruoan ostajalle jälkiruoka ilmaiseksi
  • Raviliiga-Travliga HIFK:n Mascate Matchin omistajakortilla ilmainen sisäänpääsy

Ravit alkavat klo 18. Tervetuloa Vermoon!

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

Selaa julkaisua:


TOTO64-VARMAVALINTA

Toto64-pelissä jaetaan tammikuun Jackpot-kertymä, joka on yli 236 000 euroa. Varmavalinnaksi kohoaa päätöskohteen suosikkina starttaava 9 CASIMIR TOF. Hyvällä statistiikalla uransa aloittanut vauhtikestävä ruuna on monipuolinen hevonen, jolla voi tarpeen vaatiessa tehdä ratkaisuja jo matkalla. Casimir Tof ei ole mikään starttiraketti, joten ysiradan lähtöpaikka on sille kutakuinkin optimaalinen. Myös kaksi muuta kohdetta pelataan kapeasti. Viidentenä kohteena ajettavassa Isokengässä Tapio Mäki-Tulokkaan tallin kaksikko 5 T.REX ja 4 STAR MARTINI on voitosta puhuttaessa vahvoilla. Toisessa kohteessa 6 MOPOHEIKKI on ravia kulkiessaan tukevasti kiinni keulavoitossa. 10 MIKIMANI teki kuitenkin viimeksi niin nousujohteisen suorituksen, että se nostetaan kaveriksi mukaan suureen systeemiin.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 5,10,8,9 (6,4)
T64-2: 6 + 10 (11,9)
T64-3: 4,11,1 + 9,3,12,5,6,7,10,8
T64-4: 3,8,2,12 + 10 (5,4)
T64-5: 5,4 (2,6)
T64-6: 9 (11,5)

Pieni systeemi 96 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 880 riviä, hinta 88 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 2 B) 4-5-7-8-6-3-1
FATHER ALLAN LAY – MONTERREY – MALONEY – ASHLEY MAN

Vaikka illan avauslähdössä ei ole kuin kahdeksan valjakkoa, ei lähtö ole helppo veikattava. 2 FATHER ALLAN LAY kohoaa a-hevoseksi, vaikka nykyvireestä ei ole mitään tietoa. Father Allan Lay laukkasi ennen taukoaan Lahdessa loppusuoran alussa mahdollisen viidennen sijan (viidenneksi sijoittunut saavutti ajan 18,9). Tauon aikana Father Allan Lay on siirtynyt Pastor Stephenin jälkeläisten erikoisnaisen Nina Pettersson-Perklenin valmennukseen. Ruunan ei ole tarvinnut nostaa tauon aikana tasoaan kovinkaan paljon, jotta tämä lähtö olisi ravilla voitettavissa. 4 MONTERREY oli toissakerralla Porissa mystisen huono, mutta muuten ruuna on suorittanut kohtuullisesti. 5 MALONEY on pilannut paljon laukkoihin, mutta ruuna on nyt kahdesti peräkkäin malttanut ravata koko matkan ja molemmilla kerroilla tuloksena on ollut totosija. 7 ASHLEY MAN pilasi viimeksi Kouvolassa pelinsä pahaan lähtölaukkaan. Ravilla ori on tässä lähdössä yksi monesta mahdollisesta. 8 VIOLA WAPID taivalsi viimekertaisessa Kouvolan kolmossijassaan välillä 2. ulkona ja välillä 2. rataa ilman selkää.

Lähtö 2.

RANKING
A) 6 B) 5-4-2-7-9 C) 8-1
TANPOPO – NOTABLE – ROCKING ROYAL LELA – DARK DEFENDER

Toisen lähdön suosikki 6 TANPOPO on koko ravien todennäköisin voittaja. Se lähti viime keskiviikkona johtopaikalta 12-vauhtisessa lopetuksessa helposti omille teilleen.  Keulaan pääsy vaikuttaa nytkin erittäin todennäköiseltä. Hyvän viime kauden tehnyt 5 NOTABLE kohoaa tauosta huolimatta haastajaporukan kärkeen. 4 ROCKING ROYAL LELA kärkkyy hyvää juoksupaikkaa kärjen tuntumassa sisäradalla, ehkäpä jopa keulassa juoksevan Tanpopon takana. Killerin laukkaan päättynyt välistartti ei juurikaan antanut lisäinfoa tämän hetken vireestä. 2 DARK DEFENDER taipui Lappeenrannan 75-lähdössä johtopaikalta yhdeksänneksi. Kuskin mukaan ruuna oli matkalla ylienerginen. Ravi on stemmannut viime aikoina ilahduttavan hyvin, mutta lähtönopeus tuskin riittää alussa Tanpopoa vastaan, minkä jälkeen juoksusta voi tulla haastava.

Lähtö 3.

RANKING
A) 1-6-4 B) 7-3-5-2
HERRA HEINÄMIES – VINKSA – TULINKO – PASSITON

Urheilullisesti mielenkiintoinen lähtö, koska tauolta palaa kaksi todella mielenkiintoista hevosta; viime kautensa Derbyn voittoon päättänyt 1 HERRA HEINÄMIES sekä varmasti tosissaan Lahden kuninkuuskisaan tähyävä, upean viime kauden tehnyt numero 4 TULINKO. Se, missä vireessä tämä kaksikko palaa tauolta, onkin sitten täysin arvailujen varassa. Läheskään parhaimmillaan kumpikaan tuskin tähän lähtöön on, mutta silti kaksikko rankataan mukaan a-ryhmään. Herra Heinämies olkoon niukka ykkösrankkaus, vaikka rutiinia näihin rahasarjoihin ei ole vielä nimeksikään eikä talvibalanssin sopivuudestakaan ole tietoa. Tulingolle jo kengät jalassa kilpaileminen on joka tapauksessa selkeä miinus. 6 VINKSA seuraili viimeksi kovien imussa neljänneksi, ja etuna kahteen edellä mainittuun on säännöllinen starttirytmi. Myös 7 PASSITON sekä Arto Hammarilla vahvistuva 3 HOLARI ovat täysin mahdollisia voittajia.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 5-10 B) 8-9-6-4-2-3-7
EXUBERANCE – PASCHA TILLY – LUXORIOUS LORD – STARDUST FIBBER

Toto64-pelin avauskohteessa heti lähtökiihdytys on mielenkiintoinen. 5 EXUBERANCE on ihan nopea avaaja, mutta saa nähdä, että pystyykö se etenemään johtopaikalle asti. Luxorious Lordia lukuun ottamatta muille eturivin hevosille Exuberancen selän luulisi kyllä kelpaavan. Ei Exuberance millään tavoin keulariippuvainen ole, mutta toki johtopaikalta kaikki olisi yksinkertaisinta, ja ainakin paikka johtavan rinnalla hankaloittaisi voiton ottamista. Kuopion tauolta paluussaan Exuberance voitti sopivan tehtävän johtopaikalta aivan pintakaasulla. 10 PASCHA TILLY ei ollut viimeksi tasollaan, sillä normaalisti paikka johtavan rinnalla sopii ruunalle hyvin. Mikäli Pascha Tilly suorittaa kuten pystyy, on se takarivistäkin huippuvaarallinen. Kyseessä on luokkahevonen. 8 LUXORIOUS LORD on napannut taulussa näkyvät Lappeenrannan sekä Teivon Toto75-menestyksensä johtopaikalta. Ruuna on nimenomaan keulasta monta pykälää parempi kuin muilta juoksupaikoilta, joten kiihdytys on ratkaisuroolissa. Ei ole nimittäin mitenkään poissuljettua, etteikö Luxorious Lord voisi päästä tässä kasiradaltakin johtopaikalle. Mikäli ruuna siinä onnistuu, on kaikki mahdollista. Muussa tapauksessa menestyminen on huomattavasti hankalampaa. Lahden välistartissa paikka johtavan rinnalla oli liikaa. 9 STARDUST FIBBER on neljäs vakava voitontavoittelija. Se punnersi viime keskiviikkona voittotaistoon 600 metrin kirillä 2. ulkoa, ja tuskinpa tamma startti kropassa ainakaan huonontaa. 6 KLENA VITO vaikuttaa nousuvireiseltä. Sen juoksut eivät ole tauon jälkeen menneet mitenkään putkeen. Voittoa ajatellen riittävän hyvän juoksun saaminen kuutosradalta vaatii kuitenkin tuuria.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 6-10 B) 11-9-12-1-7-13-8-2-3-15-14-4 C) 5
MOPOHEIKKI – MIKIMANI – LAARI – KIPINÄ ROLS

Toisen Toto64-kohteen selkeä ykkösrankkaus on 6 MOPOHEIKKI. Kauden kahdessa ensimmäisessä kilpailussa Mopoheikki laukkasi loppusuoralla johtopaikalta mahdollisen voiton, mutta viime keskiviikkona laukasta ei ollut tietoakaan, kun ori irtosi 29-vauhtisessa lopetuksessa ylivoimaiseen voittoon. Mikäli Teemu Okkolinin suojatti malttaa ravata nytkin koko matkan, on keulavoitto lähellä. Muusta porukasta selväksi ykköshaastajaksi kohoaa 10 MIKIMANI. Sen viimekertainen suoritus oli jatkon suhteen lupauksia herättävä. Mikimani hiillosti 24,5-kyytisellä avauspuolikkaalla johtavaa, kunnes tyytyi tämän selkään 1400 metriä ennen maalia. Kovasta avauksesta huolimatta Mikimani jaksoi maaliin asti kärjen tuntumassa. 11 LAARI on menestynyt mukavasti ja kehittyy hiljalleen kaiken aikaa. Vaikka Laarin kilometriaika jäi viimeksi Forssassa hitaasta matkavauhdista johtuen vaatimattomaksi, kulki lähdössä laukannut tamma päätöspuolikkaan 27,5-kyytiä. 9 KIPINÄ ROLS päätti mukavan 4-vuotiskautensa Satakunta-ajon finaaliin. On mielenkiintoista nähdä, onko 5-vuotiskautensa avaava ori kehittynyt kolmen kuukauden taukonsa aikana. 12 HUPSIS olisi ravatessaan vaarallinen, mutta valitettavasti kyseessä on kroonikkolaukkuri. Tiheästi starttaileva 1 KUKKAROSUON MATTI voitti maanantaina Kouvolassa keulasta. Juha Utala istuu tässä startissa Teemu Okkolinen valmennettavan rattaille.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 4-11-1 B) 9-3-12-5-6-7-10-8
NENUPHAR NOIR – BLUEHILL’S FIGHTER – PIRI-PIRI – CASH ON GO

Toto4-pelin avauskohteessa ykkösvihjeeksi kohoaa viime aikoina tuntuvasti profiiliaan nostanut 4 NENUPHAR NOIR. Sen viimekertainen keulavoitto väliajoin 12,5-17,5-(16,0)-13,0 oli varsin vakuuttava. Orlando kykeni kirivaiheessa ainoana sparraamaan muiden pudotessa taustalle. Kiihdytyksen onnistuessa keulapaikka häämöttää jälleen, ja sen jälkeen Antti Teivaisen ajokki tulee olemaan vaikea ohitettava. 11 BLUEHILL’S FIGHTER laukkasi Vermon tauoltapaluussaan heti ensimmäisessä kaarteessa hylkäykseen, eikä nykyvireestä saanut käytännössä mitään kuvaa. Kyseessä on kuitenkin tosi kyvykäs hevonen näihin sarjoihin. 1 PIRI-PIRI pujotteli viimeksi kirivaiheessa positiivisesti, eikä kuntokäyrä ole sen juoksun perusteella ainakaan laskussa. B-ryhmän käynnistävä 9 CASH ON GO on jonkin verran ailahdellut. Porin torstainen välistartti ei tarjonnut passiivisesta taktiikasta johtuen hevoselle menestysmahdollisuutta mutta startti palveli varmasti hyvin tätä tehtävää.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3-8-2-12 B) 10-5-4-7-1-11-6-9
ERGO AM – LEON COGER – DREAMY CHIP – NORTH LEXUS

Ravien ensimmäisessä troikkalähdössä a-ryhmään kohoaa neljä tiukkaa voitontavoittelijaa. Kautensa kahdella tyylipuhtaalla voitolla aloittanut 3 ERGO AM jäi viimeksi 2. sisälle umpipussiin. Nyt ruuna saa hyvistä lähtöasetelmista hyvän mahdollisuuden nopeaan kultakantaan paluuseen. Yhden poisjäännin myötä Ergo Am on valmiiksi toisella radalla. Voi hyvin olla, ettei Mika Forss edes lähde tavoittelemaan alussa keulapaikkaa. 8 LEON COGER oli viimeksi johtavan rinnalta todella urhea, sillä vauhti oli raastavaa väliajoin 10,5-12,0-(15,0)-15,0. Kuski vaihtuu Emma Väreestä Risto Väreeseen, mutta eiköhän energisellä ruunalla ajeta nytkin heti alussa eteenpäin. Leon Coger ei ole keulahevosellekaan lainkaan mieluisa kaveri juoksemaan rinnalla, joten tällä kertaa johtopaikkakin voi hyvän viime suorituksen jälkeen irrota. Sen jälkeen kaikki olisi mahdollista. 2 DREAMY CHIP eteni viimeksi Teivossa johtopaikalle ensimmäisen kaarteen lopussa ja voitti lopulta ylivoimaisesti. Hyvät lähtöasetelmat antavat taas täydet eväät onnistumiseen. 12 NORTH LEXUS on kulkenut Harri Koivusen valmennuksesta käsin upeasti. Vain ja ainoastaan muita suosikkeja selvästi huonommat lähtöasetelmat pudottavat ruunan vasta neljänneksi a-hevoseksi. 10 BWT ANGRYMAN kiri viimeksi 4. sisältä ylivauhtisessa juoksussa kolmanneksi. Ylivauhti parantaisi nytkin mahdollisuuksia. 5 THELMA ZET on tauluaan paremmassa vireessä, ja nappireissulla totosija olisi täysin mahdollinen.

Lähtö 8. |  Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5-4 B) 2-6-9-8-7-3 C) 1
T.REX – STAR MARTINI – RANCH NEWMAN – BRET BOKO

Isokengässä suosikit tulevat Tapio Mäki-Tulokkaan tallista. 5 T.REX marssi kauden avauksessaan kolmatta rataa pitkin kärkeen 1400 jäljellä. Lopussa ruunan oli kuitenkin tyytyminen kolmanteen sijaan, kun Star Martini ja Bret Boko tykittivät selästä edelle. Olemuksen perusteella vaikutti, ettei T.Rex ottanut viimeksi hommaa ihan tosissaan. Joka tapauksessa hevosen tauon jälkeinen ravityyli on miellyttänyt, ja kapasiteettihan on kova. Palasten loksahtaessa täysin kohdalleen tästä kaudesta voi tulla oikeinkin rahakas. On hyvinkin mahdollista, että T.Rex pääsee etenemään jälleen johtopaikalle. Toisaalta, viime kerran jälkeen ei ole mikään itsestään selvyys, että Mika Forss edes keulaan haluaa. Yhtä kaikki, T.Rex on ehdottomasti rankingin ykkönen. Siitäkin huolimatta, että tallikaveri 4 STAR MARTINI kukisti T.Rexin näiden edellisessä kohtaamisessa tykittäessään loppusuoralla hallittuun voittoon 3. sisältä. Star Martini ei ehdi alussa nopeimpien matkaan, mutta loppukiri on ruunan valttikortti. Viimeksikin Star Martini tuli lähdön kovinta kyytiä maaliin, vaikka joutui tyytymään suosikkina kolmanteen sijaan. 2 RANCH NEWMAN ja 6 BRET BOKO ovat alussa vauhdikkaimmat. Viime kerran perusteella Ranch Newman pystyy kyllä pitämään Bret Bokon kuskin halutessa ulkopuolellaan, ja todennäköisesti Tommi Kylliäinen haluaisi mieluummin eteensä T.Rexin kuin Bret Bokon. Tauolta palaava 9 STRICKER toivoo ylivauhtia. Sellaisellakin ihan voitto voi olla vielä tauon jälkeen tiukassa.

Lähtö 9. |  Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 9 B) 5-2-6-3-4-1-10-7-8-12
CASIMIR TOF – LANGEN’S AIRBORNE – GHALIYA WEB – RULLEBACKENS EJNAR

Ravien päätöslähdössä hyvällä statistiikalla kilpaileva 9 CASIMIR TOF hakee tiukasti jo uransa viidettä voittoaan. Ruuna ei ole mikään starttiraketti, joten tämänkertainen lähtöpaikka on sille oikeinkin mainio. Casimir Tof kestää pitkänkin kirin, ja tarpeen vaatiessa sen voi kierrättää vaikka johtavan rinnalle. Viimekertaisessa voittojuoksussaan Casimir Tof hyökkäsi 2. ulkoa 800 jäljellä, painui kärkeen 500 jäljellä ja jatkoi oikein varmaan voittoon. Lähdöstä löytyy toki muutama hyvä haastajakin. Kolmikosta 5 LANGEN’S AIRBORNE, 2 GHALIYA WEB ja 6 RULLEBACKENS EJNAR joku juossee lopulta keulassa. Nämä kaikki kuuluvat suosikin kuumimpaan haastajaryhmään. Langen’s Airborne kiri viimeksi Turussa joukon hänniltä selvästi parhaiten, muttei aivan ehtinyt ykköseksi. Ghaliya Webin viimekertainen Seinäjoen kakkossija tuli keulasta. Tamma eteni sinne 400 juostuna. Rullebackens Ejnar ei päässyt tulemaan viimeksi 3. sisältä kärjen tuntumassa täysin vapaasti.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4,11,1 + 9,3,12,5,6,7,10,8
T4-2: 3,8,2,12 + 10 (5,4)
T4-3: 5,4 (2,6)
T4-4: 9 (11,5)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,80 euroa.
Suuri systeemi 110 riviä, hinta 22 euroa.

PÄIVÄN DUO

5
9

Yhteensä 1 yhdistelmä.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3,8
3,8,2,12
3,8,2,12,10,5,4,7,1

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

9
5,2,6,3
5,2,6,3,4,1,10,7,8

Yhteensä 32 yhdistelmää, hinta 16 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L1/5 MALONEY: Saatiin Porissa vähän myöhään vapaata tilaa. Hevonen tuli aivan hyvin perille. Paljon se on petrannut. Sijoitus olisi voinut olla voitto tai kakkonen, jos hieman aiemmin olisi löytynyt väylää. Ravikin luisti nyt mukavasti.

L4/8 LUXORIOUS LORD: Lappeessa päästiin piikkiin. Matkana oli maili ja lasketeltiin siinä perille saakka. Kasirata hankaloittaa kyllä paljon. Toisten takaa tämä ei suorita vastaavalla tavalla.

L6/1 PIRI-PIRI: Hevonen ei päässyt viime keskiviikkona tulemaan sujuvasti lopussa. Lähtöpaikka on mainio ja vastuskin aika sopivan näköinen.

L7/2 DREAMY CHIP: Tuoreimmassa ajamassani startissa Teivossa ruuna oli hyvä viides T75-lähdössä. Yleensä sillä on suuria vaikeuksia päästä voltista ravilla liikenteeseen. Nyt päästiin ja jo ekassa kaarteessa oltiin kuolemanpaikalla. Aivan sitkeä suoritus. Hevonen kilpailee hyvässä kunnossa.

L7/10 BWT ANGRYMAN: Ori jäi ajamassani lähdössä Turussa kuolemanpaikalle, mikä ei käy tälle lainkaan. Vire on ok.

L8/6 BRET BOKO: Ihan kelpo juoksuja hevonen on tehnyt. Lähtöpaikka on ulkona ja vaikeuttaa tehtävää paljon. Sisäpuolella on nopeita avaajia ja kovia vastustajia. Jotta sijoitus kärkipäässä toteutuisi, täytyy reissun onnistua.

L9/6 RULLEBACKENS EJNAR: Ruuna jäi lopussa ihan ajamattomaksi viime keskiviikkona. Paljon jäi varaa. Tämä on aivan hyvä hevonen olemassaan. Koitetaan ajaa selästä. Huomioitavia tässä.

Tom Eriksson

L4/9 STARDUST FIBBER: Ei paluustarttia pikku tauolta voi mitenkään moittia. Asiallisesti tamma punnersi maaliin asti ja voittaja oli sinä päivänä hyvä. Kaikki on mennyt suunnitellusti kisan jälkeen. Hevosta on liikuteltu hissukseen, kun kilpailujen väliä on vain viikko. Ysipaikalta ollaan valmiiksi toisella radalla. Ainahan takarivistä ollaan hieman toisten armoilla. Minkä paikan parijonosta saa.

L6/11 BLUEHILL´S FIGHTER: Laukka tuli viimeksi paluukilpailussa. Ei se nyt odotettavissa ollut, mutta pelättävissä kumminkin. Voi ruuna tehdä sen toistekin. Se ei vielä täysin ymmärrä hommaa. Jos hevonen toimii eikä hölmöile, pystyy se pärjäämään.

L9/9 CASIMIR TOF: Aika helppoa oli viimeksi. Toki juoksukin sujui varsin hyvin. Ysirata on kelpo paikka tällekin. Selkäreissu toisella radalla on luvassa. Lähdöt tietenkin kovenee koko ajan, kun voittosumma karttuu. Viimeistelyissä kaikki on mennyt normaalisti.

Tapio Mäki-Tulokas

L2/5 NOTABLE: Ruuna sai marraskuun lopussa haavan jalkaansa. Se oli ilmoitettu pariinkin starttiin, mutta joutui sitten jäämään niistä pois. Nyt on treenattu ihan reippaasti jo puolitoista kuukautta. Vastusta riittää Tanpoposta alkaen. Hokkikenkä ei ole paras balanssi tälle. Katsotaan nyt jokunen startti. Jos homma ei lähde kunnolla pelittämään, palataan odottamaan aikoja, jolloin pääsee edestä riisumaan kenkiä. Sijat 3-4 jo tyydyttäisi tässä.

L8/4 STAR MARTINI: Hyvässä kunnossa hevonen jatkaa. Viimeksi oli maili ja sisäradan lähtöpaikka. Jäätiin perälle, eikä siinä kohtaa sillä juoksunkululla ollut parempaan mahdollisuuksia. Ruuna teki huippuesityksen. Hyvillä mielin kisaan lähdetään.

L8/5 T.REX: Ruuna tähystettiin tammikuun startin jälkeen. Kurkunpää oli punainen ja kurkussa limaa. Hevonen sai lääkekuurin ja karenssiajan myötä tuli väliä. Pari viikkoa on treenattu taas lujempaa. Tallin kaksikon keskinäisen järjestyksen ratkaisee paljolti, kuinka juoksut hevosilla menevät. Mukavin miettein Vermoon suunnataan kummankin kanssa.

Matias Salo

L4/6 KLENA VITO: Hevonen on pikkasen parantanut jokaiseen tauon jälkeiseen kisaan. Juoksunkulut on olleet vähän vastaan. Viimeksi se jäi sisälle kiinni. Lähtöpaikka on hieman ulkona. Voi mennä hankalaksi nytkin. Kunto alkaa olla riittävällä mallilla näihin lähtöihin.

L8/9 STRICKER: Talvi on nyt treenailtu ja palataan taas tositoimiin. Ruuna menee kyllä terävästi kotona. Vuosi sitten se teki tauolta heti hyvän esityksen. Onhan tuossa muutama kova vastassa. Vaikea lähteä sijoitusta veikkailemaan, mutta ihan hyvän juoksun uskon hevosen heti tekevän.

Juha Utala

L1/8 VIOLA WAPID: Kyllä tamman pitäisi tässä lähdössä otella totosijoista. Lähtö ei ainakaan paperilla ole kaikkein kovatasoisin.

L4/4 KALLE KALAS: Hyvä lähtöpaikka on osunut. Tämähän avaa automaattisesti lujaa. Monesta asiasta on homma kiinni, mutta odottelen jonnekin sijoille 2-4. Suosikin selkä maistuisi juoksupaikkana kovasti.

L6/7 SILENOS SPEYBURN: Hevonen on tehnyt tasaisen hyviä suorituksia. Lähtö on nyt Vermossa jonkun verran kovempi. Siltikin sopivalla reissulla tamma pystyy kolkuttelemaan totosijoja.

Lähtö 1

Väliajat 20,5-21,5-19,0-16,5
MALONEY: Kohosi 3. sisältä etusuoralla toiselle ilman vetoapua. Puristi loppumetreillä varmasti ykköseksi varsin köykäisessä porukassa.
FATHER ALLAN LAY: Kohtalainen kakkonen keulapaikalta.
VIOLA WAPID: Nousi 4. sisältä etusuoralla 2. ulos. Tuli kohtalaisesti.
MON PROPRE: Jäi lopussa pussiin johtavan taakse.
MONTERREY: Nousi etusuoralla 3. ulos. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle. Tasainen kiri.
ALREADY HERO: Hyökkäsi 4. ulkoa 450 ennen maalia selässä 3. radalle. Käänteli maalisuoralla 4. radalle. Laukkasi pian ja hylättiin.
ASHLEY MAN: Laukkasi 100 juostuna. Eteni myöhemmin 3. sisälle. Laukkasi loppumatkasta uudestaan. Hylättiin.
FLORIDA LOVE: Poissa.

Lähtö 2

Väliajat 13,5-14,5-14,5-14,5
TANPOPO: Täräytti kyselemättä keulaan. Veti koko matkan reipasta ja irtosi lopussa. Vakuuttava soolo.
DARK DEFENDER: Juoksi 2. sisällä ylivoimaisen voittajan takana. Asiallinen kakkonen.
EXPANSE'S TORNADO: Matkasi 5.-4. sisällä. Nousi viim. takasuoralla 3. ulos ja hyökkäsi 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Kelpo kiri. Viim. 500 m 14,0.
ROCKING ROYAL LELA: Tasainen 3. sisältä.
CUPIDO BIRDLAND: Jäi heti taustalle. Petrasi hiukan loppua kohden.
NOTABLE: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Tempo ei rauhoittunut missään vaiheessa. Taipui lopussa.
RAW JACK: Ei vakuuttanut 2. ulkoa.
BINSERTA D'EAM: Nousi 4. sisältä 1. takasuoralla 3. ulos. Ongelmia 2. kaarteen alussa. Keskeytti.
L'AMOUR DU GULL: Poissa.

Lähtö 3

Väliajat 23,0-25,0-28,5-25,5
PASSITON: Nousi 1. takasuoralla 2. ulos. Hyökkäsi 700 jäljellä 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua. Puristi ykköseksi.
TULINKO: Avasi keulaan ja jatkoi 300 juostuna 2. sisällä. Kohosi loppukurvissa 2. ulos ja hyökkäsi 3. radalle 200 ennen maalia. Mukava kauden avaus.
VINKSA: Painui keulapaikalle 300 juostuna. Hiukan pehmeä aivan viime metreillä.
HOLARI: Eteni etusuoralla 4. ulos. Lähti viim. takasuoralla 3. radalle. Aivan mukavasti perille melkoisessa ylisarjassa.
SUVI KEVÄTÖN: Nousi etusuoralla 3. ulos. Jatkoi viim. takasuoralla 2. ulkona. Tasainen.
B. TUUMA: Kohosi 3. sisältä 1. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Taipui loppumatkasta.
HERRA HEINÄMIES: Poissa.

Lähtö 4

Väliajat 10,5-13,5-15,0-13,5
PASCHA TILLY: Hyökkäsi 4. ulkoa 800 jäljellä selässä 3. radalle. Jatkoi kolmannen kiertämistä loppukurvissa. Polki väkevästi perille saakka ja voitti lopulta helposti. Hieno esitys. Viim. 700 m 11,9.
LUXORIOUS LORD: Jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Punnersi hienosti perille.
EXUBERANCE: Eteni keulaan 300 juostuna. Asiallinen kolmas.
SACRAMENTO S: Matkasi 3. sisällä. Ajautui viim. kaarteen lopussa pussiin. Sai vapaata 100 ennen maalia ja kiri terävästi loppumetrit.
RED FINGER: Piti ekat keulat ja jatkoi 1. kaarteen lopussa 2. sisällä. Kohtalainen nappireissulla.
STARDUST FIBBER: Hyökkäsi 3. ulkoa 800 jäljellä ja eteni 2. ulos. Kirivaihe jäi vajaaksi.
LECROSSE: Kovin tasapaksu 4. sisältä.
KLENA VITO: Oli 2. ulkoa vaikeuksissa jo viim. takasuoralla. Jotain pielessä. Keskeytti.
KALLE KALAS: Laukkasi 1. kaarteen alussa toiselta ilman vetoapua. Hylättiin.
TINTIN: Poissa.

Lähtö 5

Väliajat 27,5-31,0-29,0-29,5
MOPOHEIKKI: Eteni 1. takasuoralla pitävään piikkiin. Helppo voitto.
KUKKAROSUON MATTI: Johti alun ja jatkoi 1. takasuoralla tallikaverin takana 2. sisällä. Ravin kanssa pientä ongelmaa lopussa. Asiallinen kakkonen kuitenkin.
MIKIMANI: Kohosi 4. sisältä 600 juostuna toiselle ilman vetoapua. Aivan sitkeä suoritus.
PACKER: Nousi 5. ulkoa etusuoralla 3. radalle ilman vetoapua. Polki mukavasti perille.
LAARI: Lähti 3. ulkoa 600 jäljellä selässä 3. radalle. Nousi maalisuoralla neljännelle. Kelpo kiri.
VILVIIRI: Matkasi 3. sisällä. Pussissa maaliin.
AARTEEN ETSIJÄ: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Käänteli maalisuoralla 4. radalle. Mukavasti perille.
KIPINÄ ROLS: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Tasaisesti perille.
ARLAN ILO: Nousi 4. sisältä 550 jäljellä 3. ulos. Pudotti takaisin sisälle viim. kaarteessa ja hakeutui jälleen toiselle 100 ennen maalia. Ei päässyt kirimään sujuvasti.
KRISTA: Juoksi takajoukoissa. Lähti viim. kaarteessa selissä 3. radalle. Kohtalaisesti perille.
MUROLII: Paha lähtölaukka.
HUPSIS: Matkasi takajoukoissa. Ei pystynyt parannuksiin. Ravin kanssa hankalaa.
SUSAN PRINSSI: Laukka 1. kaarteessa. Kovin hankalaa matkallakin.
ETUSORJA: Laukka lähtökiihdytykseen. Keskeytti.
PETROFF: Matkasi 2. ulkona. Laukkasi loppukurvin alussa. Hylättiin.

Lähtö 6

Väliajat 16,5-19,5-14,5-17,5
NENUPHAR NOIR: Täräytti keulaan. Hallitsi helposti perille.
PIRI-PIRI: Matkasi johtavan takana. Oli pitkään pussissa. Tilaa 70 ennen maalia. Pirteästi vikat metrit.
ZUMU DE LA VEGA: Juoksupaikka 6.-5. ulkona. Pudotti loppukurvissa sisälle. Sai kiriväylää 250 ennen maalia. Loppusuoralla 4. rata käyttöön. Polki mallikkaasti maaliin. Viim. 600 m 14,0.
CASH ON GO: Juoksi 3. sisällä. Oli pitkään pussissa. Ei muuttanut kummoisesti rytmiä loppumetreillä.
TWILIGHT ARROW: Matkasi 3.-4. ulkona. Nousi 250 ennen maalia 3. radalle. Kohtalainen.
FASHION CLOUD: Juoksi 4.-5. ulkona. Loppumatkasta vetämättömissä selissä. Kiri mukavasti perille. Viim. 400 m 15,5.
SILENOS SPEYBURN: Juuttui alussa 3. radalle. Pakitteli sitten 1. takasuoralla 5. sisälle. Oli pitkään pussissa maalisuoralla.
BLUEHILL'S FIGHTER: Lähti 5. ulkoa 2. kaarteen lopussa 3. radalle ja kiertyi toiselle ilman vetoapua kierros jäljellä. Kolmas puolikas mentiin reipasta. Ei jaksanut kuluttavaa reissuaan täysin perille.
EASY BIRDLAND: Nousi 4. sisältä loppukurvissa 2. ulos. Tasainen suoritus.
HOCUSPOCUS AVENGER: Matkasi 2.-3. ulkona. Lähti viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri ei kantanut lainkaan.
HEAVY ARSENAL: Kiertyi 3. radan kautta johtavan rinnalle. Jatkoi kierros jäljellä 2. ulkona. Vaikeuksissa viim. takasuoran lopussa. Taipui taustalle.
QUEASY DU POINT: Poissa.

Lähtö 7

Väliajat 12,0-15,0-16,5-13,5
NORTH LEXUS: Lähti tosi kaukaa 5. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Sai pian selkiä eteen. Hakeutui 300 ennen maalia 4. radalle ja maalisuoralla 5. kaistalle. Väkevä kiri kantoi ykköseksi. Viim. 700 m 11,6.
DREAMY CHIP: Nousi 1. kaarteen lopussa 2. ulos. Jatkoi 2. kaarteessa kuolemanpaikalla. Puristi sitkeästi perille.
CALLELA KAILASH: Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Käänteli maalisuoralla 4. radalle. Asiallinen kiri. Viim. 500 m 12,4.
HUNTERS HERO: Eteni johtoon 1. kaarteeseen mentäessä. Sai prässiä 1. takasuoralla. Koki uuden iskun 2. kaarteessa ja luovutti paikkansa. Oli pitkään pussissa. Tilaa vasta maalisuoralla. Asiallisesti maaliin.
ERGO AM: Matkasi 3.-2. ulkona. Nousi viim. takasuoralla 3. radalle. Pudotti takaisin toiselle 450 jäljellä. Nousi uudestaan kolmannelle loppukaarteessa. Tuli asiallisesti.
PUCE TANIC E.: Pakitteli 6. sisälle. Hyökkäsi takajoukoissa 3. radalle 300 ennen maalia. Kohtalainen paluustartti.
LEON COGER: Eteni aktiivisesti ja vaati johtavalta vauhtia 1. takasuoralla. Otti sitten kiinni ja painui keulaan 2. kaarteessa toisella yrityksellä. Vauhti venähti alkumatkasta. Taipui loppusuoralla hieman.
TOUGHERTHANTHEREST: Kohosi 5. sisältä 550 jäljellä toiselle. Hakeutui 250 ennen maalia 4. radalle ja kiri ihan mallikkaasti. Viim. 500 m 11,7.
BWT ANGRYMAN: Matkasi 4.-3. ulkona. Pudotti sisälle puoli kierrosta ennen maalia. Tasainen.
THELMA ZET: Matkasi 2.-3. sisällä. Nousi viim. takasuoralla 2. ulos. Taipui loppumatkasta.
LEEMARK'S CASIMIR: Vaisu 3. sisältä.
HERZOG GREENWOOD: Poissa.

Lähtö 8

Väliajat 13,0-16,5-17,5-12,0
T.REX: Eteni 1. kaarteen alussa keulaan. Sai vetää hölkkävauhtia. Vasta maalisuora tultiin reippaammin. Vakuutti joka tapauksessa. Viim. 400 m 11,1.
STAR MARTINI: Hyökkäsi 1. takasuoralla 3. rataa ja eteni 550 juostuna toiselle ilman vetoapua. Matkalla mentiin tosi hiljaa. Helppo kakkonen voittaneen tallikaverin jälkeen.
RANCH NEWMAN: Nappireissu 2. sisällä. Asiallisesti perille.
MAFFIOSO FACE: Lähti 4. ulkoa 600 jäljellä selässä 4. radalle. Kelpo kiri perille asti.
EXPRESS DUO: Sai 2. radalla selän eteen 550 juostuna. Käänteli 3. radalle 250 ennen maalia.
SPECIAL ENVOY U.S.: Nousi 4. sisältä 3. ulos 600  jäljellä. Vain tasaisesti loppu.
BRET BOKO: Pakitteli 5. ulos. Matkavauhti ei jättänyt takahevosille mitään saumaa. Polki hyvin loppua. Viim. 500 m 11,5.
ASANTE: Nappireissu 3. sisällä. Seuraili nahkeasti perille.
STRICKER: Hyökkäsi 3. ulkoa 600 jäljellä. Laukkasi viim. kaarteen lopussa.

Lähtö 9

Väliajat 14,5-17,5-17,5-15,0
PERFECT LEADER: Nousi 4. sisältä 3. ulos 600 jäljellä. Sai tilaa 150 ennen maalia ja kiri oikein terävästi ehtien vielä ykköseksi. Viim. 600 m 12,8.
GHALIYA WEB: Asiallinen johtopaikalta.
CASIMIR TOF: Iski 3. ulkoa 550 juostuna ja eteni toiselle ilman vetoapua 2. kaarteessa. Asiallinen kolmas. Ei kuitenkaan edelliskilpailujen veroinen esitys.
GLIDE ON FIRE: Jäi pussiin johtavan taakse.
RULLEBACKENS EJNAR: Alku toista ilman vetoapua. Sai selän eteen 2. kaarteessa. Käänsi maalisuoran alussa 3. radalle. Suht pehmeäksi jäi lopetus.
WILD LUCK LOVE: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla 4. ulos. Sai vapaan väylän vasta 100 jäljellä. Asiallisesti viime metrit.
ZIZZY HIGHNESS: Tasainen 3. sisältä.
GRANITE: Pakitteli takajoukkoihin. Lähti 5. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Polki maalisuoraa aivan ulkoa.
HILA'S MANOLITO: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Hakeutui maalisuoran alussa 4. radalle. Aika tasaiseksi jäi rynnistys.
SIDE SPLITTING: Matkasi 2.-3. ulkona. Hyökkäsi viim. takasuoralla. Kiri ei kantanut kunnolla.
LANGEN'S AIRBORNE: Poissa.
WONDER OF YOU: Poissa.