Kuuma Keskiviikko & Toton SM-karsinta

02.10.2019 18:00

Kuuma Keskiviikko & Toton SM-karsinta

T64, Kuuma Keskiviikko, Tammatähti, Derby-sarja, Junnustartti-karsinta, Shetlanninponien lähtö. Ravit alkavat klo 18, ponilähtö klo 17.40. Tervetuloa!

Näissä raveissa järjestetään myös totopelien SM-karsinta, josta lisätietoja tästä linkistä.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

2.10.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kuuman Keskiviikon varmavalinnat löytyvät molempien rotujen avoimista Tammatähdistä. Kierroksen todennäköisin voittaja on ehdottomasti viidennen kohteen 8 HETVIINA. Antti Tupamäen suojatti on ollut kuningatarkilpailun jälkeen yksinkertaisesti tuntuvasti kanssasisariaan parempi, ja etukäteen ajateltuna vain epäonni voi viedä voiton. Hetviina voi edetä viime Turun voittojuoksun tavoin jälleen johtopaikalle, mutta vahvalle tammalle sopivat kyllä tarpeen vaatiessa kaikki muutkin juoksupaikat. Avauskohteen 4 STONEISLE OCEAN sijoittui Forssan Tammavaltikassa 2. ulkoa hienosti kolmanneksi vain Willow Pridelle sekä Gloria Webille häviten. Alla oli kolmen kuukauden starttiväli, joten startti kropassa Isto Kuisman valmennettava voi nyt olla vieläkin parempi. Varsinkin johtopaikalle päästessään Stoneisle Ocean olisi todella vaikea kukistettava. Päätöskohteessa kaksikko 2 SUE’S PHOTO ja 3 MR HOT SHOT erottuu pikamatkalla piikki-selkä –psyykillä selvästi. Lähinnä näitä yrittää kukistaa takariviin arvottu 10 MADRID.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 4 (6,7)
T64-2: 2,3,10,9,1 + 11,6,12,7,8 (5)
T64-3: 1,9,5,2,8,6 (4,3)
T64-4: 15,14,9,13,7 + 8,5,2,11,10 (1,12)
T64-5: 8 (4,6)
T64-6: 2 + 3 (10,7)

Pieni systeemi 150 riviä, hinta 15 euroa.
Suuri systeemi 1200 riviä, hinta 120 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 4-5 B) 1-8-9-6 C) 3-7-10
IMMERSIVE WORKOUT – BIG SEXY DELI – LAKE’S BELLA – DEMOISELLE CRANE

Illan avauslähdössä kohtaavat 3-4-vuotiaat lämminveriset, jotka eivät ole vielä voittaneet urallaan. 4 IMMERSIVE WORKOUT aloitti uransa lupaavalla kolmossijalla ja hakee nyt tiukasti uransa avausvoittoa, vaikka sarja ei rahallisesti erityisen istuva olekaan. Immersive Workout laukkasi kuukausi sitten lähtösuoralla johtopaikkaa puolustaessaan, mutta nousi vielä mukavasti kolmanneksi kulkemalla viimeiset 1700 metriä 14,5-vauhdilla. 5 BIG SEXY DELI on voittosummansa puolesta sarjassa todella hyvin sisällä. Muutenkin kyseessä on tähän lähtöön hyvä hevonen. Big Sexy Deliä on uran alusta alkaen kilpailutettu aika kunnianhimoisesti, mikä on ollut pääsyynä siihen, ettei voittoa ole tullut. Alla on nytkin positiivisia suorituksia, ja Roni Paldanin suojatti on lähdön toinen kova voitontavoittelija. 1 LAKE’S BELLA on nopea avaaja, joka pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa. Kun vielä Ari Moilanen nousee ohjiin, on totosija tiukasti tähtäimessä. 8 DEMOISELLE CRANE on Lake’s Bella tavoin mukana hyvin istuvassa sarjassa ja lähtee jahtaamaan tiukasti totosijaa. 9 STONEISLE QUINCY on ihan lahjakas 4-vuotias, mutta se kadottaa usein kirivaiheessa raviaan. Viimeksi Lahdessa Stoneisle Quincy laukkasi heti lähtöön, minkä jälkeen kulki mallikkaasti.

Lähtö 2.

RANKING
A) 8-1-9-4-2 B) 7-11-3 C) 10-5-6
TÄHTIHOHTO – VASTATUULI – HOLLAUS – SINGER

Toisen lähdön suosikki 8 TÄHTIHOHTO on hyvinkin epävarma tapaus, mutta fyysisesti se on tosi vahvassa vireessä, ja keskipitkä matka on pelkästään plussaa. 1 VASTATUULI pääsee matkaan mainioista asetelmista. Viimekertainen Turun suoritus osoitti, että 5-vuotias oli mennyt tauon aikana selvästi eteenpäin. Vastatuuli eteni johtopaikalle runsaat 1500 jäljellä, eikä luovuttanut koskaan, vaikka jäi jo loppusuoran alussa alakynteen. 9 HOLLAUS kiri Forssan tauoltapaluussaan joukon hänniltä lupaavasti. Päätöspuolikas sujui 24,7-vauhdilla. Nyt tammalla on startti alla, ja eiköhän tämänkertainen matkakin sovi paljon paremmin. 4 SINGER on menestynyt viime aikoina mukavasti. Lahden välistartin voitto pitkällä matkalla osoitti, että pidemmätkin matkat sopivat. Toki Lahdessa vastus oli perin arkinen. 2 HISSUN MAHTI tuntuu sopivan erityisen hyvin Ari Moilasen käteen. Maanantaina Turussa Moilasen luotsaama ruuna eteni johtopaikalle jo avauspuolikkaan aikana ja piti asemistaan kiinni maaliin asti. B-ryhmän aloittaa 7 JEMMATAR. Se ei ole vakuuttanut montélähdöissä, mutta Lahden kärrylähdön suoritus hieman vajaa kuukausi sitten oli lupauksia herättävä. Jemmatar laukkasi taustalla 600 jäljellä, mutta kulki päätöspuolikkaan 26,6-kyytiä ja tavoitti vielä selvästi kärkeä.

Lähtö 3.

RANKING
A) 6 B) 8-5-1-2-9-10-7-4-11-12-3
NAZARETH – AMOUR AMIKO – GILLIAN COMERY – MAS CALYPSO

Kolmannessa lähdössä 6 NAZARETH kohta varsin sopivan vastuksen ja voi juoksun luontuessa napata toisen peräkkäisen voittonsa. Viimekertainen Joensuun voitto tuli 900 metrin kirillä 3. ulkoa. Nazareth pääsee kuitenkin lähtöön panostettaessa ihan vauhdikkaasti liikkeellekin, ja tässä tehtävässä keulataktiikka voisi olla paras vaihtoehto. 8 AMOUR AMIKO on ailahtelevaa sorttia. Viime Vermon startissaan se ei saanut mitään aikaan 2. ulkoa. Elokuisessa Riihimäen voittojuoksussa Amour Amiko oli merkittävästi parempi. 5 GILLIAN COMERY aloitti viimeksi Harri Koivusen valmennustallista. Vireestä ei saanut kuitenkaan mitään kuvaa, koska tamma laukkasi jo ensimmäisessä kaarteessa hylkäykseen. Ei pidä kuitenkaan yllättyä, vaikka Gillian Comery kykenisi Koivusen käsistä selvään tasonnostoon. 1 MAS CALYPSO on nopea avaaja, joten lyhyt matka ja ykkösrata on sille optimaalinen yhdistelmä. Näistä asetelmista totosija on hyvinkin mahdollinen, koskapa vastuskaan ei ole sieltä kovimmasta päästä. 2 HILARIOUS HANGOVER on ennätysvireessä, ja hyvältä paikalta kärkisijatkin ovat nappireissulla täysin mahdollisia. 9 GRANITE toivoo tasaisen kovaa tempoa, jolloin sen vauhtikestävyys pääsee oikeuksiinsa.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 4 B) 6-7-1-10-3-9-2 C) 5-8
STONEISLE OCEAN – CALLELA LISBETH – CLUB NORD ELIT – BWT BURNIN ALIVE

Toto64-kierros käynnistyy lämminveristen Tammatähdellä. Forssan Tammavaltikassa 2. ulkoa kolmanneksi kirinyt 4 STONEISLE OCEAN kohoaa ainoaksi A-hevoseksi. Forssan suoritus oli hyvä, ja eiköhän Isto Kuisman valmennettava ole nyt tauon jälkeinen startti kropassa vieläkin parempi. Stoneisle Ocean pääsee vauhdikkaasti matkaan ja se voi ihan hyvin juosta lopulta keulassa. Stoneisle Ocean on kuitenkin kaiken ollessa kohdallaan monipuolinen hevonen, joka pystyy täysipainoisiin suorituksiin monenlaisilla juoksunkuluilla. 6 CALLELA LISBETH teki Tammavaltikassa vielä Stoneisle Oceaniakin kovemman suorituksen tsempattuaan johtavan rinnalta viidenneksi. Suvantovaiheen jälkeen oikea jyvä tuntuisi taas vihdoin löytyneen. Lähtöasetelmat suosivat Stoneisle Oceania, mutta Callela Lisbeth on oikein hyvä haastaja. Tamma ansaitsisi taas välillä totosijan muodossa onnistumisenkin. 7 CLUB NORD ELIT sijoittui Tammavaltikassa 3. sisältä mukavasti neljänneksi. Kyseessä on nopea avaaja, mutta lähtöpaikka on aika ulkona. 1 BWT BURNIN ALIVE ottanee ensimmäiset keulat, mutta jatkossa hyvä selkä voisi olla parempi vaihtoehto. Esimerkiksi Stoneisle Oceanin takaa 2. sisältä Tuomas Korvenojan valmennettava olisi hyvinkin realistinen kaksarikandidaatti. 10 LILY’S STAR toivoo ylivauhtista juoksua, jolloin sen osakkeet nousisivat selvästi. Alla on oikein täysipainoiset suoritukset epäsuotuisilla juoksunkuluilla. 3 ICE WINE on saanut tauolta kaksi starttia kroppaansa eikä ole vaaraton.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 2-3-10-9-1 B) 11-6-12-7-8 C) 5
MELINDA SES – GIRL’S WISH – POETRY IN MOTION – HOCUSPOCUS AVENGER

Myös toinen Toto64-kohde on suunnattu ainoastaan tammoille. Lähtö vilisee realistisia voittajaehdokkaita. 2 MELINDA SES saa vihjeen. Kakkosradan lähtöpaikka on keskinkertaiselle avaajalle mainio, sillä siitä tamma päässee heti hyviin asemiin, ja tarpeen vaatiessa Mika Forss voi tehdä jo matkalla ratkaisuja. Viime Vermon vierailullaan Melinda Ses kamppaili tiukasti voitosta 900 metrin kirillä 4. ulkoa. 3 GIRL’S WISH on tyyliltään hieman epävarma, minkä vuoksi laukkoja tulee aika ajoin. Kunto on kuitenkin kohdallaan, ja ravilla tamma pystyy pärjäämään. Viimeksi Turussa Girl’s Wish hyökkäsi 3. ulkoa 800 jäljellä, mutta laukkasi 100 metriä myöhemmin, kun oli etenemässä kärjen rinnalle. Laukkaan paloi todennäköisesti kakkossija. 10 POETRY IN MOTION aloitti Risto Airaksisen valmennuksesta lupaavalla kakkossijalla, sillä tamma joutui taivaltamaan 2. rataa ilman selkää. Eturivistä Love Youn tytär olisi ollut ykkösrankkaus. 9 HOCUSPOCUS AVENGER jyräsi Forssassa tyylikkääseen voittoon juostuaan ensin 2. ulkona ja viimeiset 900 metriä 2. rataa ilman selkää. Tamma olisi todennäköisesti voittanut jo edellisen Forssan kilpailunsa ilman laukkaansa loppusuoralle tultaessa. 1 KATHY HEEL oli niin hyvä elokuisessa Teivon kakkossijassaan 2. radalta ilman selkää, että sekin nousee Santtu Raitalan ajamana loistopaikalta mukaan A-ryhmään. Myös B-ryhmä koostuu mielenkiintoisista hevosista. 11 QUEEN OF THE WORLD tulee rankingissa näistä ensimmäisenä.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-9-5-2-8-6 B) 4-3-7
AN-DORRA – APRIL COMBO – WILD SUNRISE – CREDIT TO HOPE

Toto4-peli käynnistyy mielenkiintoisella Junnustartti-karsinnalla. Kaksivuotiaiden varsojen kohdalla on syytä muistaa, että voimasuhteissa voi tapahtua nopeasti isojakin muutoksia. Ykkösvihjeeksi valikoituu uransa molemmissa kilpailuissa hyvin kakkoseksi kirinyt 1 AN-DORRA. Tamman tyylikin on miellyttänyt, ja siinä tuntuisi olevan vahvasti potentiaalia. Viimekertaisessa Turun Kasvattajakruunussa An-Dorra hyökkäsi 3. ulkoa 700 jäljellä ja nousi lopussa haastamaan keulavoittajaa. Viimeiset 700 metriä sujuivat ryhdikkäästi 13,5-kyytiä. 9 APRIL COMBO voitti kyseisen Kasvattajakruunun keulasta. Eturivistä Pekka Korven suojatti olisi ollut suosikki, mutta takarivistä homma on monimutkaisempaa. 5 WILD SUNRISE voitti Turussa vastaavasti oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun. Taisto Bordin valmennettava eteni 3. rataa pitkin 2. ulos 1500 jäljellä, jatkoi viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalla ja hankki loppusuoralla varmasti otteen itselleen. 2 CREDIT TO HOPE voitti uran avauskilpailunsa Teivossa johtopaikalta niin vakuuttavasti, että pelattiin Kasvattajakruunussa isoksi suosikiksi. Tamman oli kuitenkin tyytyminen 2. radalta ilman selkää neljänteen sijaan. Ilman muuta Christa Packalenin valmennettava saa kuitenkin siitäkin kilpailusta puhtaat paperit. 8 POWER BLASTER voitti Teivossa selvästi tätä helpomman lähdön, mutta ori vaikuttaa kehityskelpoiselta. A-ryhmään mahtuu myös uransa kahdella totosijalla aloittanut 6 SOLAR WIND.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 15-14-9-13-7 B) 8-5-2-11-10-1-12-3-6-4-16
ANYTHING FOR YOU – THE DUDE – FERNANDO VIXI – COCKTAIL PRINCESS

Illan ensimmäinen troikkalähtö on pelimielessä kinkkinen, sillä suosikeille on todennäköisesti luvassa raskaita reissuja. 15 ANYTHING FOR YOU on aloittanut Risto Airaksisen käsistä lupaavasti ja kohoaa niukaksi ykkösvihjeeksi. Kun palaset oikein loksahtavat kohdalleen, niin voittojakin alkaa tulla. Viimeksi Forssassa Anything For You laukkasi ensimmäisen kaarteen lopussa hännillä tiukassa tilanteessa. Ruuna selviytyi kuitenkin lopulta 4. ulos, mistä iski 3. rataa 1200 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 900 jäljellä, painui kärkeen 500 jäljellä ja oli hyvä kolmas. 14 THE DUDE tekee jatkuvasti hyviä juoksuja ja on ilman muuta vaarallinen. Viimekertainen Vermon kolmossija tuli 700 metrin kirillä 3. ulkoa. 9 FERNANDO VIXI ei ole päässyt vielä tänä vuonna kunnolla vauhtiin, mutta Teivon elokuiset suoritukset olivat kyllä jo ihan hyviä. Tuomas Korvenojan tallikunto vaikuttaa viime aikoina nousseen selvästi, joten myös Fernando Vixi voi nyt tehdä kauden toistaiseksi parhaan suorituksensa. 13 COCKTAIL PRINCESS voitti Forssassa 75-lähdön hallitusti johtavan rinnalta. Edellisessä Vermon kakkossijassaan tamma hävisi vain Lewis Alelle. Mikäli Cocktail Princess on kotiutunut uuteen talliin, on se jälleen vaarallinen. 7 ALBINO BRAVE voitti viimeksi johtopaikalta niukasti. Keulapaikka olisi nytkin paras vaihtoehto, koska takaa tulee tosi kovia. Viimeksi pussiin jäänyt 8 DARK DEFENDER aloittaa B-ryhmän.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8 B) 4-6-3-5-7-1-9-2
HETVIINA – SÄVEL-TAIKA – VIESKERIN VIRVA – NAPUTUS

Duo-peli käynnistyy suomenhevosten Tammatähdellä, joten kyseessä on Toto64-kierroksen kolmas tammalähtö. Lähdöstä löytyy koko kierroksen todennäköisin voittaja. 8 HETVIINA on ollut viime voitoissaan niin vakuuttava, että Antti Tupamäen suojatin nykykunto vaikuttaa yksinkertaisesti selvästi muuta porukkaa paremmalta. Viimeksi Turussa Hetviina eteni avoimessa tammalähdössä johtopaikalle ensimmäisen kaarteen lopussa ja sooloili käytännössä koko loppumatkan vailla minkäänlaista vastusta. Eiköhän Tupamäen ajotaktiikka ole nytkin suoraviivainen. Keulasta kaikki olisi helpointa, mutta kyseessä on rehti tamma, joka selvittää kyllä tarpeen vaatiessa muutkin juoksupaikat. Kuningatarkilpailun kokonaiskisasta parhaat päältä vieneet 4 SÄVEL-TAIKA ja 6 VIESKERIN VIRVA ovat tällä kertaa Hetviinaa vastaan selkeästi vain haastajia, eikä Hetviinan kukistaminen vaikuta erityisen todennäköiseltä. Sävel-Taika jää alussa hännille, mutta parantelee sitten kirivaiheessa asemiaan. Viimeksi Turussa Sävel-Taika eteni kakkoseksi 400 metrin kirillä 3. ulkoa. Eroa voittaneeseen Hetviinaan oli kuitenkin kilometriajassa peräti 1,2 sekuntia. Vieskerin Virva pilasi Turussa pelinsä ratkaisevan pahaan alkulaukkaan, mutta edellisessä Vermon kisassa se kipusi ihan mukavasti kolmanneksi. Puolentoista kuukauden tauolta palaava 3 NAPUTUS on vahva tamma, joka pystyy normaalina ottelemaan ravilla totosijoista. 5 HILIN IHME ei hävinnyt Turussa Sävel-Taialle kovinkaan paljon. 7 VENNELMON VARMA voi päästä seiskaradaltakin makoisiin asemiin.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2-3 B) 10-7-8-12-6-11-5-1 C) 4-9
SUE’S PHOTO – MR HOT SHOT – MADRID – THAI PROFIT

Toto64-kierroksen päätöskohteessa 2 SUE’S PHOTO ja 3 MR HOT SHOT ovat pikamatkalla piikki-selkä –psyykillä erittäin vahvoilla. Se on tosin hieman epäselvää, että kumpi juoksee keulassa. Sue’s Photo sai vetää viimeksi Lahdessa todellista hölkkätahtia ja voitti vaivatta. Väliajat olivat 17,0-21,0-(17,5)-10,0. Vermossa Sue’s Photo avasi ensin keulaan, päästi sitten nopeasti Jack Vaderin eteensä ja spurttasi loppusuoralla johtavan takaa kakkoseksi Cantona Americalle häviten. Mr Hot Shot piti Teivossa ykkösradalta johtopaikan, mutta tyytyi tauon jälkeisessä startissa hiillostuksen alla johtavan selkään 1650 jäljellä. Mr Hot Shot nousi johtavan rinnalle 300 jäljellä ja jaksoi positiivisesti neljänneksi. Kaiken järjen mukaan startti vei hevosta eteenpäin. Varsinkin näistä lähtöasetelmista pikamatka on Sue’s Photolle sekä Mr Hot Shotille iso plussa. 10 MADRID on sitten selkeä kolmosrankkaus, mutta voittoa ajatellen edellä mainitulla kaksikolla on näistä asetelmista selkeä etulyöntiasema. Madrid matkasi Teivossa 5. sisällä, mistä hakeutui viimeiseltä (kahdeksannelta) sijalta Pascha Tillyn kantaan 3. radalle 500 jäljellä ja eteni voittajan vanavedessä kakkoseksi. 7 THAI PROFIT hävisi viimeksi Lahdessa vain Sue’s Photolle noustuaan 3. sisältä 2. radan vetojuhdaksi 1200 jäljellä. Varsinkin näistä asetelmista nopean revanssin ottaminen on haastavaa. Myös 8 DREAMBOW ja 12 JACK VADER kärsivät huonoista lähtöasetelmista.

Lähtö 10.

RANKING
A) 2-6 B) 3-5-1-4-7
FLEXIBLE JOURNEY – RONALDO MALIBU – WINGMAN – HUDSON WEB

Ilta päättyy Derby-sarjaan, missä toisistaan mittaa ottavat 4-vuotiaat lämminveriset. 2 FLEXIBLE JOURNEY putosi Derbyn finaalista vahvasta karsintajuoksusta huolimatta. Derbyn lohdutuslähdössä Flexible Journey sijoittui 2. ulkoa kärjen tuntumassa kuudenneksi. Suoritus oli hyvä, muttei kuitenkaan niin loistokas, mihin ruunan rahkeiden pitäisi riittää. Niinpä kuukauden starttiväli tähän paikkaan on voinut tehdä pelkästään hyvää. Kyseessä on ehdottomasti kovakapasiteettinen 4-vuotias. 6 RONALDO MALIBU onnistui 3-vuotiskaudella hyvin, mutta tämä vuosi on vähän takkuillut. Osansa asiaan on tosin ollut huonoilla lähtöradoillakin. Joka tapauksessa viime kilpailujen perusteella suunta on ehdottomasti oikea. Viimeksi Turussa Ronaldo Malibu kiri 75-lähdössä 6. ulkoa hyvin kolmanneksi. Päätöspuolikas sujui ulkoratoja pitkin 11,2-vauhdilla. 3 WINGMAN on saanut taulunsa aika arkiseen jamaan, mutta Juho Ihamuotilan valmennettava kilpailee edelleen hyvässä kunnossa. 5 HUDSON WEB aloittaa Emma Väreen valmennuksesta. Viimeinen suoritus Jussi Rämön käsistä Derbyn karsintalähdössä oli merkittävästi sijoitusta parempi. Hudson Web hakeutui 6. sisältä viimeiseltä sijalta Majestic Manin kantaan kirikaistoille 500 jäljellä, mutta laukkasi pahoin 400 jäljellä. Laukan jälkeen ori tuli vielä kulisseissa vauhdikkaasti maaliin. Tammat 1 SPILL THE BEANS, 4 QUEEN ADELE ja 7 ARCTIC ISLAND jäävät etukäteen vain hyviksi haastajiksi.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,9,5,2,8,6 (4,3)
T4-2: 15,14,9,13,7 + 8,5,2,11,10 (1,12)
T4-3: 8 (4,6)
T4-4: 2,3 + 10 (7,8)

Pieni systeemi 60 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 180 riviä, hinta 36 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

8
2,3

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

15,14,9,13
15,14,9,13,7
15,14,9,13,7,8,5,2

Yhteensä 96 yhdistelmää, hinta 48 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

2,3
2,3,10
2,3,10,7,8,12,6,11,5,1

Yhteensä 32 yhdistelmää, hinta 16 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Juha Utala

L1/6 VIOLA WAPID: Hevonen ei ole päässyt mukaan kisoihin. Siinä syy pikku taukoon. Sen pitäisi olla hieman paremmalla mallilla. Vaikeasti veikattava lähtö. Uskoisin tamman pystyvän olemaan sijoilla 3-5.

L4/3 ICE WINE: Sijoitus Lappeessa lauantaina jäi huonoksi. Siinä oli lähtötilanteessa häiriötä ja menetettiin ylimääräiset 20 metriä. Homma meni sitten vähän hiitin ajeluksi. Aivan asiallisen tuntuinen hevonen muuten oli.

L5/10 POETRY IN MOTION: Kyseessä on hieman tasavauhtinen menijä. Juoksusta tulee nyt erilainen. Riskin esityksenhän hevonen teki paluukilpailussaan johtavan rinnalta. Mielenkiintoista nähdä meneekö tamma vielä eteenpäin. En vielä osaa ihan satkusti luottaa siihen. Suorituksissa on ollut aiemmin heittelyä. Jos hevonen on samanlainen kuin Lahdessa, on se mukana kahinoissa.

L7/10 VITESSE: Tamma kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Kun vauhdit nyt pikkuhiljaa tasaantuu, voi se alkaa pärjätäkin. Oma varma itsensä.

L9/11 LORD IVAR: Taas on huono lähtöpaikka. Hankalaa on mailin matkalla. Hevonen olisi keulapäästä selvästi parhaimmillaan. Mennee perässä ajeluksi. Rahasija olisi ok.

L10/2 FLEXIBLE JOURNEY: Ei ruunan esityksiä Derbykinkereissä voi moittiakaan. Se teki oikein kelpo esityksen karsinnassa. Lohdutusfinaalissa tuli haparoinnit, kun kääntelin kolmannelle radalle kireihin. Joku totosija siihen todennäköisesti paloi. Annettiin hevosen vetää hetki henkeä ja nyt on taas treenattu normaalisti. Kisataan syksyn rypistys vielä. Joitakin startteja. Paikka on paras mahdollinen. Pitäisi ruunan olla kärkikahinoissa. Voitosta lähdetään ajamaan.

Tapio Mäki-Tulokas

L9/2 SUE´S PHOTO: Ruuna sai Lahdessa tehdä johtopaikalla oman juoksunsa. Se kyllä myös voitti oikein helposti. Lähtöpaikka on hyvä. Hevonen pääsee kovaa liikkeelle ja jos keulaan päästään, siitä myös ajetaan. Ihan hyvä luotto ruunaan.

L9/10 MADRID: Hevonen palasi Teivossa tauolta ja teki ihan hyvän esityksen. Se kiersi hänniltä hyvin perille asti ja tuli juosten maaliin. Matkana maili ja takarivi. Matkavauhti ratkaisee paljon tämän osalta. Ylivauhti toki suosisi meitä. Ruunan pitäisi jatkaa hyvässä kunnossa. Positiivisin mielin jatketaan eteenpäin. Todennäköisesti mennään jälleen ilman kenkiä.

L10/6 RONALDO MALIBU: Ruuna on suorittanut koko ajan hyvällä tasolla. Lähtöpaikat on olleet tosi kehnoja. Ei se nytkään ole paras mahdollinen. Lähtö on onneksi pieni. Kotona kaikki on mallillaan ja kunto hyvä. Suosiollisella juoksunkululla tämä pystyy nousemaan kärkikamppailuun.

Timo Korvenheimo

L6/3 MAKE IT RAIN: Ori menee koko ajan eteenpäin ja parempaan suuntaan starttien myötä. Se on petrannut jatkuvasti saatuaan lähtöjä. Tasaisesti kehittyvä varsa. 

L6/6 SOLAR WIND: Oikein hyvä tamma on kyseessä. Se treenaa mukavasti. Starttiväliä on tullut hieman, kun ei ole ollut oikein sopivia lähtöjä tarjolla. Onnistuneella reissulla tämä pystyy varmasti kolkuttelemaan totosijoja. 

L6/7 MÄREENASIN: Ruuna menee harjoituksissa aivan hyvin. Viimeksi Turussa oli märät olosuhteet, mikä ei oikein sovi tälle. Varsan pitäisi pystyä parempaan kuin viime kerralla. En oikein osaa ennakkoon laittaa kolmikkoa tässä kohtaa järjestykseen, noin menestystoiveiden suhteen.

L7/11 WAR PAINT: Luultavasti kakkonen paloi viime kerran laukkaan. Hevonen teki tosi pitkän kirin ja takasuoran kovaan spurttiin meni voimia. Esitys oli oikein hyvä. Kunto on mallillaan. Todennäköisesti ei tehdä varustemuutoksia.

Risto Airaksinen

L5/10 POETRY IN MOTION: Tamma suoritti hyvin avauskilpailussaan meiltä käsin. Olin tyytyväinen esitykseen. Ihan hyvän juoksun se teki. Voittaja oli ylivoimainen. Aivan normaalisti on treenattu tässä välissä. Luulisi sen petraavankin, kun nyt on startti alla. Luultavasti jatketaan ilman kenkiä. Toki radan kunto ratkaisee lopullisen balanssin. Noin on kuitenkin suunniteltu. Juoksun onnistuessa tamma voisi olla kärkipäässä.

L7/15 ANYTHING FOR YOU: Forssassa tuli laukka aika ahtaassa tilanteessa. Kiinniotto oli liikaa ja hyppy tuli. Kisa meni pieleen jo heti alussa, kun vetolaput tipahti. Ruuna oli sitten turhan paineissaan. Mainion juoksun se teki. Tämä on olemassaan hyvä hevonen. Forssassa se näytti, että kunto pitää. Reissun luonnistuessa takamatkalta voittokaan ei yllättäisi. Kengät jalassa mennään.

Antti Tupamäki

L2/1 VASTATUULI: Turun esitys oli mainio. Ori oli nyt pikkasen vaisumman tuntuinen treeneissä. Ajetaan vielä vähän ennen Vermoa ja katsotaan tilanne. Jos hevonen osallistuu, kaiken pitäisi olla kunnossa.

L8/8 HETVIINA: Tamma on ollut oikein hyvä viime starteissa. Aika sopivan näköinen lähtö vaikuttaisi olevan Vermossa. Hevosen pitäisi jatkaa samassa vireessä.
 

Lähtö 1 
Väliajat 19,0-17,5-17,5-14,5

IMMERSIVE WORKOUT: Iski parijonosta 1. takasuoralla ja eteni johtopaikalle 2. kaarteeseen mentäessä. Oikein helppo voitto. 
LAKE'S BELLA: Johti alun. Jatkoi 2. sisällä 700 juostuna. Seurasi voittajaa kakkoseksi. 
ROSE LA FEMME: Lyhyt laukka lähtöön. Juoksi sitten 2.-3. sisällä. Tasainen. 
DEMOISELLE CRANE: Juoksi 3.-4. sisällä. Kohosi loppukaarteessa 2. ulos. Pudotti uudelleen sisälle. Tasaisesti perille. 
BIG SEXY DELI: Nousi etusuoralla parijonosta 3. radalle ja eteni johtavan rinnalle. Tasapaksu rahallisesti oikein istuvassa sarjassa. 
VIOLA WAPID: Pakitteli taustalle ja juoksi 5. sisällä. Käänteli 550 jäljellä 3. radalle. Eteen nousi pian selkä. Nousi 4. radalla maalisuoran auetessa. Kohtalainen kiri. 
STONEISLE QUINCY: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla ja eteni 2. ulos. Nousi viim. kaarteen alussa uudelleen 3. radalle. Ei pystynyt parannuksiin. Vastassa oli monta enemmän tienannutta.
UNIQUE MIRACLE: Alkumatkasta toista ilman vetoapua. Sai selän eteen etusuoralla. Alkoi taipua jo viim. takasuoralla ja putosi hännille. Vastassa oli kyllä monta selvästi rahakkaampaa menijää.
BAKETAMON FRIDO: Laukkasi 2. kaarteen lopussa.
DERIN HIGH: Poissa.

Lähtö 2 
Väliajat 32,0-33,5-31,0-28,0

HISSUN MAHTI: Nousi 3. sisältä 1. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Laukkasi lyhyesti 400 juostuna. Jatkoi 3. sisällä ja kohosi jälleen johtavan rinnalle 1700 jäljellä. Puristi lopussa ykköseksi vahvan esityksen päätteeksi. 
TÄHTIHOHTO: Otti lähdön korostetusti varman päälle ja jäi alussa 20 metriä ylimääräistä. Lähti 6. ulkoa 3. radalle 1200 jäljellä. Sai pian selkiä eteen. Käänteli maalisuoran alussa 5. radalle ja polki hyvin perille saakka. Hävisi voittajalle niukasti. 
HOLLAUS: Lähti etusuoralla selässä 3. radalle. Nousi 300 jäljellä 4. radalle ja polki aivan hyvin perille asti. 
H.V. TUREKS: Veti joukkoa johtopaikalla. Taipui hieman lopussa. 
SINGER: Nousi 4. sisältä 1700 jäljellä 2. ulos. Haparoi hieman 300 ennen maalia. Kohtalaisesti perille. 
SUIKUN CHILI: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Eteni 3. ulos, mistä nousi etusuoralla 3. radalle. Prässäsi viim. takasuoralla kärkiparia. Taipui vähän lopussa. Ei kuitenkaan täysin luovuttanut ja suoritus oli aivan asiallinen.
KOPSAHOVIN HUMMA: Matkasi takajoukoissa. Polki mukavasti maaliin asti. Ei päässyt maalisuoran alussa edes tulemaan täysin sujuvasti. 
MUROLII: Juoksi 4.-3. ulkona. Tasapaksu. 
KALKAROS: Oli johtavan takaa varsin vaisu maalisuoralla. 
JEMMATAR: Juoksi takajoukoissa. Laukkasi viim. takasuoralla.
VASTATUULI: Poissa.

Lähtö 3 
Väliajat 09,5-12,0-17,0

GLOBAL TUG OF WAR: Nousi 4. sisältä viim. takasuoralla 3. ulos. Iski 250 jäljellä 4. radalle ja kiri selvään voittoon. 
AMOUR AMIKO: Juuttui alussa kiertämään 3. rataa. Kiertyi vajaa kierros jäljellä kuolemanpaikalle. Alkumatka mentiin reipasta. Hiljensi ymmärrettävästi hieman lopussa. Aivan sitkeä suoritus. 
GRANITE: Matkasi 5. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Loppukaarteessa 5. rata käyttöön. Polki mukavasti perille. Vauhdinjako suosi. Viim. 700 m 14,6. 
AFTER KNIGHT: Juoksi 5. sisällä. Nousi loppukaarteen alussa toiselle. Hakeutui 200 jäljellä 4. radalle. Kiri loppua kohtalaisesti. Vauhdinjakokin suosi. 
HILARIOUS HANGOVER: Pääsi pudottamaan johtavan kantaan. Nousi viim. takasuoralla 2. ulos. Jäi pussiin.
NAZARETH: Alkumetrit kovassa avauksessa 4. rataa. Pääsi 1. kaarteessa 2. ulos. Käänteli kireihin puoli kierrosta ennen maalia. Lopetus jäi tasapaksuksi. 
CAN'T BUY ME LOVE: Eteni 1. kaarteessa johtavan rinnalle. Painui keulaan 1100 jäljellä. Alkuvauhti venähti kovaksi. Taipui loppusuoralla.
COOL TYPE: Laukkasi lyhyesti alkumatkasta. Juoksi 6. sisällä. Pääsi sujuvasti etenemään sisärataa, kunnes maalisuoralla ajautui hiljentävien kärkihevosten kantaan pussiin.
MAS CALYPSO: Puolusti keulapaikan. Jatkoi 500 juostuna 2. sisällä. Alku mentiin varsin reipasta. Kohosi toiselle 250 ennen maalia ja käänteli pian 3. radalle. Tuli vain tasaisesti. 
ZIGGO K.A.: Putosi heti joukosta ja matkasi hännillä porukasta jääneenä. Ei pystynyt nousemaan kamppailuun.
GILLIAN COMERY: Juoksi 4. ulkona. Nousi 550 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli loppukaarteessa neljännelle. Kiri ei kantanut perille. 
PETIS MONDON: Lähti 3. ulkoa 3. radalle 550 jäljellä. Kiri ei lähtenyt alkuunkaan kantamaan. 

Lähtö 4 
Väliajat 12,5-13,0-12,0-14,0

CALLELA LISBETH: Hyökkäsi 2. ulkoa loppukaarteen alussa ja kiri niukkaan voittoon. Viim. 600 m 13,3. 
STONEISLE OCEAN: Matkasi toista rataa ilman vetoapua ja piti vauhdin tasaisen reippaana. Hävisi täpärästi mainion esityksen päätteeksi. 
FREE ME: Nousi johtavan takaa viim. kaarteen alussa 2. ulos. Asiallisesti perille. 
LILY'S STAR: Juoksupaikka 3. ulkona. Nousi 500 jäljellä selässä 3. radalle. Kiri asiallisesti perille. 
BOSSES LILY: Hyökkäsi 5. ulkoa puoli kierrosta ennen maalia. Aivan kohtalainen kiri. 
CLUB NORD ELIT: Pakitteli hännille 5. sisälle. Hakeutui viim. kaarteessa takajoukoissa 3. radalle. Tuli tasaisesti. 
WESTCOAST VICTORIA: Juoksi 4. ulkona. Tasainen loppu. 
L DEES MAGGIESBEST: Juoksi 3. sisällä. Jatkoi viim. kaarteessa 2. sisällä. Jäi pahasti pussiin väsyvän taakse.
ICE WINE: Juoksi 4. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Nousi 250 ennen maalia toiselle jo asemansa menettäneenä.
BWT BURNIN ALIVE: Piti helposti keulat. Ei saanut rauhoittaa matkalla tempoa. Katkesi loppukaarteessa täysin.

Lähtö 5 
Väliajat 13,5-16,0-17,0-13,0

MELINDA SES: Avasi keulapaikalle. Vastasi hyvin perille saakka ja piti niukkaan voittoon. 
KATHY HEEL: Nappireissu johtavan takana. Nousi lopussa kolmannelle ja kiri aivan voittajan rinnalle kakkoseksi. 
POETRY IN MOTION: Lähti 3. ulkoa 900 jäljellä 3. radalle. Juuttui kiertämään, kunnes pääsi maalisuoran alussa johtavan rinnalle. Puristi sitkeästi loppuun asti. 
QUEEN OF THE WORLD: Juoksi 4.-3. ulkona. Käänsi viim. takasuoralla 3. radalle. Pudotti viim. kaarteen alussa toiselle ja nousi 4. radalle 250 ennen maalia. Asiallisesti perille. 
HOCUSPOCUS AVENGER: Juoksi 3. sisällä. Nousi loppukaarteessa toiselle ja 250 ennen maalia 3. radalle. Mukavasti perille. 
SHADE WOODLAND: Juoksupaikka 4. sisällä. Kohosi loppukaarteessa toiselle ja käänteli 4. radalle 250 ennen maalia. Kohtalaisesti loppua. 
FIONA NORR: Lähtölaukka. Eteni etusuoralla porukan hännille. Ei pystynyt enää nousemaan kamppailuun.
MODENA MEISELS: Avasi johtavan rinnalle. Sai selän eteen 700 juostuna. Taipui loppumatkasta pahoin.
COSETTA RAI: Laukkasi jo ennen lähtölinjaa ja menetti pelin.
GIRL'S WISH: Lähti 2. ulkoa 500 juostuna 3. radalle ja eteni 1400 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Laukkasi maalisuoran alkuun. Hylättiin.
CROSSFIRE ALLEY: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Pakitteli 1. takasuoralla 5. ulos. Yritti viim. takasuoralla 3. rataa. Laukkasi loppusuoran alussa ja hylättiin.
ALICE SUTTON: Poissa.

Lähtö 6 
Väliajat 13,0-16,5-15,0-15,5

AN-DORRA: Puolusti keulat prässin alla. Sai rauhoittaa tempoa. Vauhti kiihtyi uudelleen etusuoralla, kun 3. radalle hyökättiin. Voitti todella vakuuttavan esityksen päätteeksi. Tulos jäi pari kymmenystä SE-lukemista ja varaakin näytii jäävän. 
AN-AIOLOS: Oikein väkevä suoritus toiselta ilman vetoapua vain tallikaverilleen häviten. 
APRIL COMBO: Asiallinen kolmas 2. ulkoa. 
CREDIT TO HOPE: Prässäsi alkumatkasta johtavaa. Tyytyi sen selkään 1. takasuoran alussa. Jatkoi 900 jäljellä 3. sisällä. Käänteli 250 ennen maalia 3. radalle ja tuli asiallisesti. 
POWER BLASTER: Juoksi aivan hännillä. Kiri loppua mallikkaasti viidenneksi. Viim. 700 m 14,9.
MAKE IT RAIN: Juoksupaikka 3.-4. sisällä. Kohtalainen. 
WILD SUNRISE: Lähti 3. ulkoa 3. radalle. Juuttui kärkiparin ulkopuolelle, kunnes pudotti 900 jäljellä 2. sisälle. Taipui loppumatkasta.
SOLAR WIND: Juoksi 4.-3. ulkona. Oli vaikeuksissa viim. takasuoralla. Ei riittänyt alkuunkaan parhaille.
MÄREENASIN: Matkasi 4.-5. sisällä. Laukkasi loppukaarteeseen. Hylättiin.

Lähtö 7 
Väliajat 17,0-15,0-16,0-15,5

THE DUDE: Matkasi kaukana 8. ulkona. Lähti selissä 3. radalle etusuoralla. Käänteli 550 ennen maalia jo 4. radalle. Hurjan hieno kiri kantoi ykköseksi. Viim. 700 m 11,3. 
ANYTHING FOR YOU: Juoksupaikka todella kaukana 10. ulkona. Liityi 3. radan letkaan 750 ennen maalia. Nousi selässä 4. radalle 550 jäljellä. Polki väkevästi perille saakka. Viim. 600 m 10,7. 
GEREMI BOKO: Jäi 2. ulkoa 600 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Punnersi hyvin totosijalle. 
HERE COMES MARTY: Nousi johtavan takaa 2. ulos 2. kaarteessa. Jäi ilman vetoapua 1200 jäljellä. Eteni keulaan 600 ennen maalia. Aivan asiallisesti perille. 
FERNANDO VIXI: Nousi etusuoralla 5. ulkoa 3. radan kiertoon letkan vetäjäksi. Pudotti sisäradalle 250 ennen maalia. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti loppumetrejä. 
BEATBOXER: Matkasi 9. ulkona. Jatkoi etusuoralla 6. ulkona. Edelleen viim. takasuoralla 5. ulkona. Pääsi nousemaan 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Käänteli 4. radalle 250 jäljellä. Asiallinen kiri. 
COCKTAIL PRINCESS: Juoksi 4. sisällä. Oli pitkään pussissa ja kiri terävästi tilaa saatuaan. Kunto pitää. 
CALLELA EVEREST: Haparoi lähtöön. Juoksi sitten 3. ulkona. Tasainen. 
DARK DEFENDER: Juoksi 6.-5. ulkona. Pudotti viim. takasuoralla sisälle. Hakeutui loppukaarteessa kirikaistoille ja tuli asiallisesti loppua. 
NEW GROVE STORM: Tasainen suoritus 4. ulkoa. 
VITESSE: Lähti 7. ulkoa etusuoralla selässä 3. radalle. Kesti kohtalaisesti pitkän kirinsä. 
PADDOCK'S STAR: Lähtölaukka. Eteni jatkossa 5. sisälle. Hakeutui taustalla loppukurvissa kirikaistoille. Tuli ihan asiallisesti perille ulkoratoja.
ROCKING ROYAL LELA: Sai johtopaikalla prässiä 1. takasuoralla. Piti kuitenkin paikkansa. Toinen puolikas mentiin reippaasti. Menetti asemansa 600 jäljellä ja alkoi väsyä. Ravi katosi loppukaarteessa. Hylättiin.
ALBINO BRAVE: Vaati johtavalta vauhtia 1. takasuoralla. Jäi kuitenkin taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Pudotti 2. sisälle 1200 jäljellä ja laukkasi viim. takasuoran alussa. Hylättiin.
WAR PAINT: Nousi 3. sisältä 800 jäljellä 3. ulos. Jatkoi 600 jäljellä 2. ulkona. Laukkasi hieman ennen maalia totokamppailusta. Hylättiin.
SANNI SKY: Lähtölaukka. Hylättiin jatkossa liioista laukoista.

Lähtö 8 
Väliajat 26,0-26,0-26,0-26,5

VENNELMON VARMA: Eteni johtopaikalle. Vastaili hienosti perille saakka. 
HETVIINA: Jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Ei pystynyt kunnolla haastamaan voittajaa. Sitkeä esitys kuitenkin. 
NAPUTUS: Lähti hyvin, mutta laukkasi 100 juostuna. Antoi näppärästi raville 1. kaarteeseen mentäessä ja jatkoi 3. ulkona. Käänteli loppukaarteessa 3. radalle ja maalisuoralla 4. radalle. Asiallinen kiri. 
B. RIITU: Nousi johtavan takaa toiselle viim. kaarteen lopussa. Mukavasti perille. 
SÄVEL-TAIKA: Kiri 4. ulkoa jäi tasaiseksi. 
B. VIOLETTA: Juoksi hännillä sisärataa. Kohtalaisesti maaliin. 
VIESKERIN VIRVA: Kovin pehmeä 2. ulkoa. 
HILIN IHME: Juoksi 3. sisällä. Laukkasi loppusuoralla ja hylättiin.
TÄHTITUULA: Poissa.

Lähtö 9 
Väliajat 10,0-11,5-14,0

MR HOT SHOT: Täräytti keulaan. Hallitsi lähtöä ja piti niukasti ykköseksi ennen hurjasti kirinyttä haastajaa. 
JACK VADER: Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Jatkoi loppukaarteessa 4. rataa ja esitti rajun lopputykityksen. Ehti aivan voittajan rinnalle. Viim. 400 m 10,8. 
MADRID: Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Jatkoi kolmatta ilman vetoapua puoli kierrosta ennen maalia. Pääsi pudottamaan toiselle viim. kaarteen lopussa. Aivan hyvä kolmas. 
CARLEMAN: Juoksupaikka 6. ulkona. Jatkoi viim. takasuoran toista rataa ja käänteli loppukurvissa 3.-4. radalle. Kiri vauhdikkaasti perille. Viim. 700 m 10,5. 
LORD IVAR: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Kohtalainen kiri. 
SUE'S PHOTO: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla ja eteni toiselle ilman vetoapua puoli kierrosta ennen maalia. Pudotti loppukurvissa sisälle. Kohtalainen suoritus. 
FROSTY VICE: Nappireissu johtavan takana. Tasapaksu. 
SACRAMENTO S: Pakitteli 7. ulos. Tuli tasaisesti. 
DAZE: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui puoli kierrosta ennen maalia.
DREAMBOW: Juoksi 4. sisällä. Hakeutui takajoukoissa maalisuoralla ulkoradoille ja lopetti tasaisesti. 
HURRIKANE JONNY K.: Oli 3. sisällä vaikeuksissa jo viim. takasuoralla. 
THAI PROFIT: Lähtölaukka. Keskeytti.

Lähtö 10 
Väliajat 14,0-18,5-15,5-12,5

FLEXIBLE JOURNEY: Oli 3. sisällä pitkään vailla väylää. Pääsi nousemaan toiselle 400 jäljellä. Kiri maalisuoran lujaa ja ehti vielä helppoon voittoon. Viim. 400 m 12,2. 
RONALDO MALIBU: Lähti lujaa ja eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Sai vetää toisen puolikkaan tosi maltillista. Kiristi sitten pikkuhiljaa tempoa. Oli aseeton voittajan tykityksen edessä. Kelpo kakkonen. 
HUDSON WEB: Kohosi 5. sisältä 2. ulos 3. kaarteessa. Käänteli loppukurvissa 3. radalle ja tuli aivan mukavasti perille. 
WINGMAN: Nousi 4. sisältä 1400 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Taipui vähän lopussa. 
ARCTIC ISLAND: Matkasi 6.-4. sisällä. Kohtalainen. 
QUEEN ADELE: Nousi hännillä 3. kaarteessa 3. ulos. Ei vakuuttanut yhtään. 
SPILL THE BEANS: Juoksi johtavan takana. Vaisu.