Kuuma Keskiviikko & vappuravit

01.05.2019 18:00

Kuuma Keskiviikko & vappuravit

TOTO64-VARMAVALINNAT

Tukipilareiksi valitaan neljännen kohteen 6 GIVE ME MATCH sekä kuudennen kohteen 5 TAHTOVA. Molempien kohdalla oletuksena on, että ne pääsisivät etenemään johtopaikalle. Kummankaan kohdalla keulaan pääsy ei ole kuitenkaan omissa käsissä, sillä molemmissa tapauksissa sisäpuolella on nopeampi/nopeampia avaajia. Varsinkin Give Me Matchin kohdalla kiihdytysvaihe on avainroolissa, sillä keulapaikalle pääseminen nostaisi voitto-osakkeita merkittävästi. Teemu Okkolin on kuitenkin etukäteiskommenteissaan raportoinut, että Give Me Matchin selkä kelpaisi Wille’s Ametistille, joten kyllä suosikin keulaan pääsy vaikuttaa erittäin todennäköiseltä. Tämä on Give Me Matchin uran ensimmäinen pitkän matkan kilpailu, mutta matkan luulisi sopivan hyvin. Tahtovan kohdalla tilanne on sikäli monipuolisempi, että edes paikka johtavan rinnalla ei veisi pikamatkalla voittohaaveita. Kimmo Kortesadon valmennettava jatkanee edelleen nousuvireessä, ja tällä kertaa saatetaan myös napata kaikki kengät pois.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 3,1,8,9 (5,11)
T64-2: 10,8,5 + 7,1,11,2,3,4,12,6,9
T64-3: 6,10,4,1 + 9,5 (2,11)
T64-4: 6 (1,8)
T64-5: 1,6,2 + 7,11 (3,12)
T64-6: 5 (2,11)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,40 euroa.
Suuri systeemi 1440 riviä, hinta 144 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 4-3 B) 10-1-5-9-2 C) 7-6-8
SAMVAIS – ARCTIC DARK – CRAZEMAN – GLADIATOR SISU

Ravien avauslähdössä voidaan nähdä mielenkiintoinen kaksinkamppailu, kun viivalla ovat uransa avaavat kovasukuiset 3-vuotiaat; Tuomas Korvenojan tallista tuleva 4 SAMVAIS sekä Pekka Korven tallista tuleva 3 ARCTIC DARK. 10 CRAZEMAN on aloittanut uransa kahdella tyylipuhtaalla voitolla, mutta edellä mainitun kaksikon kukistaminen 40 metrin takamatkalta ei varmastikaan tule olemaan helppo tehtävä. 1 GLADIATOR SISU ei ole vielä saanut oikeastaan mitään aikaan, mutta olisi ori kuitenkin saavuttanut viime Vermon vierailullaan sentään 1.19-alkuisen ajan ilman viimeisen kaarteen laukkaansa. Eiköhän 3-vuotias mene koko ajan eteenpäin, ja loistopaikalta sijoitukset kärjen tuntumassa ovat hyvinkin mahdollisia. 5 RIM BAY DUCHESS vaikuttaa uran avauskilpailunsa perusteella edellisen kanssa aika lailla tasavertaiselta. Lähtöpaikkojen johdosta Gladiator Sisu tulee rankingissa ennen Rim Bay Duchessia.

Lähtö 2.

RANKING
A) 2-8 B) 6-4-5-7-9 C) 3
MAMMOTAR – USVATTAVA – WALMISS – FUTU PEE

Kylmäveristen alokassarjassa 2 MAMMOTAR kohoaa niukaksi ykkösvihjeeksi. Se aloitti uransa Turussa ihan mukavasti ja selviytyi kolmanneksi, vaikka laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. Viimeiset 1600 metriä sujuivat 34,5-vauhdilla. Tamma näytti jo alleajossa ihan hyvältä, ja startti kropassa uraansa aloitteleva 4-vuotias voi parantaa selvästikin. Vasta seitsemän vuoden iässä uransa aloittanut 8 USVATTAVA on aloittanut uransa mukavasti kakkossijalla sekä voitolla. Tehtävä vaikuttaa edelleen aika sopivalta, joten menestyskulku voi saada jatkoa. 6 WALMISS on kovin epävarma, mutta vauhtia näihin lähtöihin on ihan riittämiin. Nyt Kari Rosimo yrittää taiteilla tammalla ravia. 4 FUTU PEE säesti Kouvolassa lähdön voittanutta Usvattavaa. 5 AALE on aloittanut uransa kohtuullisesti. Ori vaikuttaa vielä aika tasavauhtiselta. 7 DRAKULA on pääsevä, mutta kovin epävarma. Viimeksi Turussa Drakula laukkasi lähtösuoralla, mutta ehti vielä kakkoseksi kulkemalla viimeiset 1900 metriä 33,2-vauhdilla.

Lähtö 3.

RANKING
A) 7-2-10-12 B) 6-1-5-9-3-8-4 C) 11
JE SUIS JUSTINE - TREASURE OF PIRATE – JILLIAN BOKO – QUEEN OF THE WORLD

Kolmannen lähdön suosikki 7 JE SUIS JUSTINE on parantanut viime aikoina menoaan. Tamma haki viime keskiviikkona johtopaikan 10-kyytisellä avauspuolikkaalla ja kesti kolmanneksi vain kahdelle kovalle häviten. Eiköhän tammalla ladata nytkin lähtöön, ja keulasta tai 2. sisältä Tapio Pösön valmennettava on oikein todennäköinen menestyjä. 2 TREASURE OF PIRATE on heti tauoltakin ehdottomasti perushevosia. Ennen taukoaan ori sijoittui Vermossa johtopaikalta kolmanneksi. Treasure Of Pirate ratkonee johtopaikan kohtalon yhdessä edellä mainitun kanssa. 10 JILLIAN BOKO on siirtynyt viime startin jälkeen Markku Niemiseltä Hannu Korven treeniin. Kovasukuinen 3-vuotias vaikuttaa varsin lupaavalta aloittelijalta. 12 QUEEN OF THE WORLD on huonolla paikalla, mutta ainakin ylivauhtisessa juoksussa tammalla olisi sanansa sanottavana. Perjantaina Seinäjoella Queen Of The World kiersi vastaavalta paikalta kakkoseksi 1300 metrin kirillä. 6 LEGEND JOYRIDE kilpailee ennätyskunnossa ja voi ravia kulkiessaan sijoittua ihan mukavasti.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 3-1-8-9 B) 5-11-7-10 C) 6-4-2
CAROLINE K. – RAMBO RIVNER - LE GROS BILL –STARDUST FIBBER

Toto64-pelin avauskohteessa nähdään mielenkiintoinen lähtökiihdytys, kun 3 CAROLINE K. ja 1 RAMBO RIVNER ottavat yhteen johtopaikasta. Se kumpi keulapaikan saa itselleen hankittua, on myös voiton suhteen vahvoilla. Joka tapauksessa edellä mainittu kaksikko voi hyvinkin vallata piikki-selkä –asetelmat. Caroline K. taipui Kaustisen 75-lähdössä johtopaikalta viidenneksi, mutta tämänkertainen matka sopii Tapio Perttusen suojatille paljon viimekertaista paremmin, ja nyt tammalla on täysipainoinen starttikin alla. Rambo Rivner seuraili Teivossa Le Gros Billin takaa kakkoseksi. Viimekertainen Vermon nelossija tuli 3. ulkoa. 8 LE GROS BILL vakuutti Teivon voitossaan. Ori eteni johtopaikalle ensimmäisessä kaarteessa ja hallitsi tapahtumia täysin vaivatta. Kyvyt ja kunto riittävät lähdön voittamiseen, mutta kasiradan lähtöpaikka pikamatkalla ei tee hommasta helppoa. 9 STARDUST FIBBER on avauskohteen neljäs A-hevonen. Se punnersi viimeksi ykköseksi 600 metrin kirillä 2. ulkoa. Mitä vauhdikkaammaksi alku venyy, sen parempi se on Stardust Fibberin kannalta. 5 KALLE KALAS on vauhdikkaana avaajana oikealla matkalla, mutta kunto ei ole huipussaan ja keulaan tai edes johtavan selkään voi olla vaikea päästä. Siksi ruuna putoaa nyt B-ryhmän puolelle. 11 PAST OR FLASH suoritti kauden avauksessaan lupaavasti ja olisi ylivauhtisessa juoksussa mahdollinen yllättäjä.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 10-8-5 B) 7-1-11-2-3-4-12-6-9
WINGMAN – HILLBILL AVENGER – NENUPHAR NOIR – ZAVENUE

Kyvyt Esiin –divisioonakarsinnassa A-ryhmään valikoituu kolme hevosta, mutta kokonaisuudessaan lähtö on tasainen, eikä mukana ole totosijojen suhteen yhtään täyttä statistia. 10 WINGMAN kohoaa ykkösvihjeeksi, vaikka aloituskilpailu Juho Ihamuotilan käsistä ei tuonut onnistumista. Ori laukkasi 3. sisältä 350 jäljellä. Voimia vaikutti kuitenkin vielä olevan, ja viime kauden päätöskilpailujen perusteella kyseessä on oikein kehityskelpoinen 4-vuotias tällaiseen lähtöön. 8 HILLBILL AVENGER on aloittanut uransa menestyksekkäästi. Suoritukset viimeisimmissä kilpailuissa ovat olleet sen verran hyviä, että juoksun onnistuessa kasiradan lähtöpaikalta oriin pitäisi riittää Vermon tasollakin. 5 NENUPHAR NOIR saattaa juosta lähdön onnistuessa keulassa. Tämän hetken vire on kuitenkin hieman arvoitus, sillä ruunalle ei vaikuttanut jäävän viime keskiviikkona johtavan takaa jossiteltavaa. Josko startti terävöittäisi. 7 ZAVENUE aloitti kautensa Jyväskylässä keulasta kelpo kakkosella, ja startti vei varmasti suoritustasoa vielä eteenpäin. Juoksun onnistuminen seiskaradalta ei ole kuitenkaan millään lailla saletissa. 1 LOCAL TIME on hyvällä paikalla, vaikka tuskin keulassa juokseekaan. 11 ZUMU DE LA VEGA joutuu nyt kiertelemään, eikä kauden kolmannen voiton saalistaminen ole helppo homma.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 6-10-4-1 B) 9-5-2-11 C) 8-7-12-3
VILIVIIMA – HEPORIX – MERRAN PETRA – SIIKING

Toto4-pelin avauskohteessa 6 VILIVIIMA pyrkii jatkamaan voittokulkuaan. Ruuna on voittanut kaikki kolme Teemu Okkolinin valmennuksesta käsin juoksemaansa kilpailua ja tehnyt vahvoja suorituksia. Vastus on nyt aiempaa kovempi, mutta silti voittoputki voi saada ravilla jatkoa. 10 HEPORIX on erittäin mielenkiintoinen kauden avaaja. Mika Mäkelän valmentama 5-vuotias mykisti viime vuonna uransa avauskilpailussaan Turussa latomalla tiskiin hurjan täyden matkan volttituloksen 28,5. Jatkossa tuli kuitenkin ongelmia, ja kausi jäi neljän startin mittaiseksi. Kausi päättyi Satakunta-ajon nelossijaan. 4 MERRAN PETRA voitti Porissa johtopaikalta varmasti, ja viimekertainen suoritus Vermossa oli vieläkin parempi. Merran Petra menetti pelin 3. sisällä sammuvan selässä, mutta latoi loppusuoraa todella pontevasti, ja olisi ilman muuta ansainnut totosijan. 1 SIIKING oli samaisessa lähdössä ensimmäisen kaarteen laukkansa jälkeen lopulta vaisu, mutta tätä aiemmin ruuna on suorittanut mukavasti. Lähtöasetelmatkin ovat nyt mainiot. 9 TEPPANA ja 5 TAISTELU JASKA ovat ravia polkiessaan hyviä haastajia.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 6 B) 1-8-11-9-15-12-10-4-2-3-13-16-14-7-5
GIVE ME MATCH – WILLE’S AMETIST – NEW LIFE WHEELS – MISTER LANE

Illan ensimmäinen troikkalähtö on Teräsmiesliiga, ja siinä suosikin paineet kasataan 6 GIVE ME MATCH harteille. Se ei aivan selviytynyt Pilvenmäki Specialin finaaliin kierrettyään ensin 3. rataa ja jatkettuaan sitten 1300 metriä ennen maalia johtavan rinnalla. Give Me Match ei ole mikään starttiraketti, mutta vahvana oletuksena kuitenkin on, että tällä kertaa Santtu Raitalan ajama ruuna pääsisi etenemään sovinnolla johtopaikalle. Siitä Christa Packalenin valmennettava olisi vahva voittajakandidaatti, vaikkei vastustakaan voi väheksyä. Give Me Match vaikuttaa vahvalta menijältä, joten matkan ei luulisi olevaan ainakaan haittatekijä. 1 WILLE’S AMETIST on virinnyt huippukuntoon. Kyseessä on nopea avaaja, mutta tällä matkalla Give Me Matchin selän luulisi kyllä kelpaavan. Mitä hiljempaa matkalla mennään, sen parempi Wille’s Ametistin kannalta. 8 NEW LIFE WHEELS on tähän lähtöön oikein mielenkiintoinen tapaus. Esillä olevien tallikommenttien perusteella ruunan pitäisi olla paremmassa iskussa kuin kauden avauksessaan runsas kuukausi sitten. 11 MISTER LANE viihtyy hyvin näillä pitkillä matkoilla. Viimekertaisessa viitossijassaan ruuna ei päässyt tulemaan 3. sisältä täysin vapaasti. 9 HOLLYWOOD HILLS ei ollut viimeksi Kaustisella lainkaan huono, vaikka vauhtijuoksussa taustalle jäikin. 15 BWT ANGRYMAN kiri 17.4. pitkällä matkalla mukavasti kakkoseksi vain Cyrius d’Arianelle häviten. 

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1-6-2 B) 7-11-3-12-9-8-10-5-4
OLLE ROC – DALTON HOSS – CHIQUE – ALBINO BRAVE

Duo-pelin avauskohteessa ykkösvihjeeksi kohoaa Suomen uransa kahdella hyvällä suorituksella aloittanut 1 OLLE ROC. On hieman epäselvää, kuinka hyvin ruuna pystyy hyödyntämään ykkösradan lähtöpaikkansa, mutta joka tapauksessa keskipitkän matkan luulisi sopivan hyvin. 6 DALTON HOSS ei vielä taida ottaa hommaa ihan tosissaan, mutta kapasiteetti näihin lähtöihin on valtava. Alla olevassa Lahden voittojuoksussaan Dalton Hoss nousi 3. ulkoa selässä 3. radalle vajaat 900 jäljellä, hyökkäsi loppusuoralle tultaessa 4. rataa ja eteni varmaan voittoon. 2 CHIQUE on oikealla matkalla ja pystyy ravilla paljoon. 7 ALBINO BRAVE palaa niin pitkältä tauolta, että putoaa B-ryhmään. Matka on kuitenkin ruunalle eduksi. 11 CASIMIR TOF on vauhtikestävä menijä, jolle matka on plussaa. Kuntokäyräkin osoittanee alla olevien starttien myötä ylöspäin. 3 FRODE SISU voi saada hyvän juoksun. Voitto yllättäisi, mutta totosija ei. 12 GASHAW BOKO on kahden viime kilpailun perusteella kohonnut huippukuntoon, mutta lähtöpaikka laskee merkittävästi osakkeita.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 5 B) 2-11-10-8-12-9-3-6 C) 1-4-7
TAHTOVA – RUUTU-VIESKER – JULMIN – SHEIKKI

Ravien päätöslähdössä luottohevoseksi kohoaa 5 TAHTOVA. Se kiri Forssassa 2. ulkoa 22-kyytisellä päätöspuolikkaalla oikein varmaan voittoon. Mikäli Tahtova pääsee odotusten mukaisesti johtopaikalle, ei nousuvireinen ruuna ole sen jälkeen tässä pikamatkalla normaalisti lyötävissä. Johtavan rinnalle jääminen vaikeuttaisi hommaa, mutta ei sekään pikamatkalla voittosaumoja veisi. 2 RUUTU-VIESKER on Tahtovaakin nopeampi avaaja. Ruutu-Viesker taipui Forssassa keulataktiikalla seitsemänneksi. Saa sitten nähdä, että valitaanko Ruutu-Vieskerillä nytkin keulataktiikka, kun juostavaa matkaakin on yli puoli kierrosta vähemmän. Liikkeelle lähdetään kuitenkin siitä ajatuksesta, että Tahtovan selkä kelpaa, koska tällä taktiikalla arvokas kakkossija olisi Vermon pikamatkalla vahvasti haarukassa. 11 JULMIN ja 10 SHEIKKI ovat hyviä hevosia, mutta pikamatkalla ne ovat Tahtovaa vastaan varsinkin näistä lähtöasetelmista lähtökohtaisesti vain hyviä haastajia. 8 WARU on nopea avaaja, jolla ladattaneen kasiradaltakin tosissaan lähtöön. Mikäli Waru saa iskuasemat 2. tai 3. sisältä, on totosija huumorin ollessa kohdallaan täysin mahdollinen. Viime kaudella Waru voitti Mikkelissä heti ensimmäisen kilpailunsa pitkän tauon jälkeen tuloksella 22,6. 12 B. TUUMA ja 9 HANSLANKARI parantanevat kirivaiheessa asemiaan, mutta aivan terävimpään kärkeen voi tulla liian kiire.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 6,10,4,1 + 9,5 (2,11)
T4-2: 6 + 1,8,11,9,15,12,10,4 (2,3)
T4-3: 1,6,2 + 7,11 (3,12)
T4-4: 5 (2,11)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 2,40 euroa.
Suuri systeemi 270 riviä, hinta 54 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

1,6,2
5

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

6
1,8,11,9,15,12
kaikki

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

5
2,11,10,8
2,11,10,8,12,9,3,6

Yhteensä 28 yhdistelmää, hinta 14 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/8 USVATTAVA: Ori voitti viimeksi johtavan rinnalta. Nyt on 40 metriä pakkia. Vauhtia täytyy tulla vielä lisää. Hevonen pystyy kyllä petraamaan ennätystään.

L3/1 FATHER ALLAN LAY: Viime esitys oli aika vaisu. Oli se toki varsin kovatasoinen lähtökin. Siinä mentiin 1.15-kyytiä, eikä tämä vain sellaiseen pystynyt.

L3/5 ZEN DILLON: Ori teki Vermossa hyvän juoksun. Turun esitys oli aika kehno. Lyhyempi starttiväli lienee plussaa.

L4/6 MISTELLE: Ajoin keulapaikalta. Tamma jäi vähän painamaan. Se ei rauhoittunut kunnolla matkalla. Hevonen kilpailee kyllä tauluaan paremmassa vireessä. Hyvällä selkäreissulla tamma voi olla yllättävän korkealla.

L6/10 HEPORIX: Lahjakas alokas palaa radoille. En ole ollut juttusilla taustajoukkojen kanssa. Eiköhän hevonen palaa hyvällä mallilla, kun ovat viivalle ilmoittaneet.

L6/12 KESÄYÖ: Hevonen oli johtopaikalta viides Turussa. Sellaista 1.30-tulosta tamma naputtaa menemään. 

L7/7 CONTRO VENTO: Viimeksi paikka oli hankala ja keula sai vetää tosi hiljaa. Hyvin hevonen polki perille. Esityksessä ei moitittavaa. 

L8/6 DALTON HOSS: Ruuna sai Lahdessa onnistuneen reissun pelisuosikin takana ja se kiri helposti ykköseksi. Hyvä suoritus.

L8/10 SAPPHIRA: Matkattiin toisessa ulkona ja oltiin neljäntenä maalissa. Selkiä kirivaiheessa saadessaan pystyy tamma tässä toton tuntumaan.

L9/3 VALPPAUS: Jäätiin ajamassani Forssan startissa rintaman taakse pussiin. Ruuna voi kohta jossain yllättääkin.

Matias Salo

L4/1 RAMBO RIVNER: Ruuna on tehnyt kelpo startit. Ensin se oli hyvältä lähtöpaikalta toinen ja sitten huonommalta neljäs. Nyt lähtörata taas puoltaa. Maili käy mainiosti. Vaikka Teivossa ei satsattu täyttä kiihdytykseen, lähti ruuna ripeästi liikenteeseen. Keulasta voisi olla kiva ajaa Vermossa. Ilman kenkiä mennään ja ekan kerran on jenkkikärryt takana.

L7/12 WIDE GAME: Laukkoja on tullut uralla paljon. Jonkinlaista infoa saatiin laukoista huolimatta Kouvolan startista. Hevosella on kyytiä ja jaksoa riittävästi. Tehdään pieniä varustemuutoksia ja koitetaan päästä ravia. Toki jää nähtäväksi onnistuuko tuo.

L8/1 OLLE ROC: Pitkän tauon jälkeen on nyt kaksi lähtöä alla. Hyvät juoksut on hevonen tehnyt molemmissa. Forssassa keula sai vetää turhan hiljaa ja lopetus oli sitten kymppiä. Asiallisen esityksen tämä teki. Ruuna menee yhä starttien myötä eteenpäin. Mainiolta paikalta se on tässä yksi potentiaalinen voiton tavoittelija. Lähtönopeudesta en osaa varmaa sanoa. Kummallakin kerralla on ollut takarivin paikka. Varusteita ei ole tarkoitus muutella.

Teemu Okkolin

L2/4 FUTU PEE: Tamma teki Kouvolassa yllättävänkin positiivisen esityksen. Koelähdön jälkeen vähän kevennettiin kengitystä. Jos hevonen hiukan vielä parantaa, voisi se olla Vermossakin toton tuntumassa.

L6/6 VILIVIIMA: Ruuna on mennyt tosi hyvin. Se on voittanut lähtöjä vielä vähän puolihuolimattomasti. Tuskin tämä kauhean nopea avaaja on auton takaa. Hevonen elää voimallaan. Ilman muuta lähdetään ajamaan voitosta.

L7/1 WILLE´S AMETIST: Kovat hevoset oli vastassa viikko sitten. Hyvä tämä oli viimeksikin, vaikka neljänneksi jäätiin. Pitkä matka on pieni arvoitus. Lähtöpaikka on paras mahdollinen. Ruuna on välillä ollut hiukan turhankin terävä. Muuten uskon kyllä sen jaksavan mennä tämänkin matkan. Kengät pidetään tällä kertaa jalassa. Sellaiset ohuet lisut. Tuolla tuskin on isoa merkitystä.

Hannu Korpi

L1/9 E.V. MICI: Ori ei Kouvolassa oikein ymmärtänyt asiaa. Varaa oli kyllä vielä lopussa. Muiden takaa se oivaltaa tässä vaiheessa kisaamisen paremmin. Startti tuntuisi kyllä myös virkistäneen hevosta.

L3/10 JILLIAN BOKO: Hevonen tuli tähän meille noin kuukausi sitten. Sillä oli hiukan ongelmia tulehdusarvojen kanssa ja starttiin tulo on vähän viivästynyt. Hieman sellainen mutkittelija tamma on kotona. Pikkasen muutellaan varusteita. Hyvän varsan maineessa tämä on.

L7/14 LEON: Kouvolassa oli karikoita matkalla. Hevonen tuli juosten maaliin, mikä tärkeintä. Kyvyt sillä riittää kyllä pitkälle, kunhan homma vain loksahtaa kohdalleen. Vermossa sarja on vähän epäistuva, mutta juostava matka käy mainiosti.

L8/12 GASHAW BOKO: Ruuna olisi ollut toissa kerralla Vermossa lähellä voittoa, jos tilaa olisi tullut. Teivossa se teki varsin hurjan juoksun pitkällä kirillään. Vire on hyvä ja pikku varustemuutokset tuntuu terävöittäneen hevosta. Ruuna pystyy Vermon radalla tällä hetkellä 1.14-tulokseen. Jos matkalla pidetään vauhtia yllä, ei menestys näistäkään asetelmista tulisi yllätyksenä.

Tom Eriksson

L4/9 STARDUST FIBBER: Tamma teki mukavan paluustartin pikku tauolta viimeksi. Se hyökkäsi toisesta ulkoa takasuoralla ja taisteli hyvin maaliin saakka. Ilman kenkiä jatketaan, jos keli sallii. Tuolla on kyllä merkitystä tämän kohdalla. Miten juoksu sitten luonaa takarivistä. Kotona hevonen on ollut jopa paremman oloinen kuin ennen viime kisaa.

L8/11 CASIMIR TOF: Ruuna paransi toiseen tauon jälkeiseen kilpailuunsa. Juoksunkulkukin onnistui mukavasti. Hevonen tuli hyvin perille. Kaikki on mennyt hyvin startin jälkeen. Lähtöpaikka toki vähän hankaloittaa. Matkan pitäisi käydä. Se voisi olla jopa pikku plussa.
 

Lähtö 1 
Väliajat 20,5-20,0-18,5-16,5

ARCTIC DARK: Eteni johtopaikalle 1. kaarteen lopussa. Vastasi hienosti perille asti. 
CRAZEMAN:Lähti hyvin ja eteni 40 metrin pakilta jo 1. takasuoralla johtavan ulkopuolelle. Vaati tältä vauhtia 3. puolikkaalla ja haastoi tiukasti. Mainio esitys. 
E.V. MICI: Tasainen 2. sisältä. 
IBN BATTUTA: Kohtalainen 2. ulkoa. 
KOM IGEN MOLLY: Tasainen 3. sisältä. 
IHQU: Matkasi 3. ulkona. Hankalaa loppumatkasta. 
GABRIELA KOKS: Vaisu 4. sisältä. 
RIM BAY DUCHESS: Laukkasi kiihdytykseen ja jäi kauas.
GLADIATOR SISU: Laukkasi 1. kaarteessa johtopaikalta. Hylättiin.
SAMVAIS: Paha lähtölaukka. Hylättiin.

Lähtö 2 
Väliajat 37,0-36,5-33,0-32,5

USVATTAVA: Nousi 1. takasuoran lopussa toiselle radalle. Sai selän eteen 2. kaarteessa. Käänteli viim. kaarteessa 3. radalle. Puristi ykköseksi. 
WALMISS: Lähti vauhdikkaasti ja eteni 1. kaarteen alussa keulaan. Haki irtiottoa loppukurvissa. Kelpo kakkonen. 
AALE: Matkasi kolmantena sisärataa. Kohtalainen. 
MAMMOTAR: Kohosi johtavan takaa toiselle ilman vetoapua 2. kaarteessa. Taipui lopussa ulos kamppailusta.
FUTU PEE: Matkasi 3.-2. sisällä. Laukkasi viim. takasuoran alussa.
PÖLYTTÄJÄ: Laukat 1. kaarteeseen mentäessä ja 3. kaarteessa. Hylättiin liioista laukoista.
DRAKULA: Lähtölaukka. Ajoi pääporukan kiinni ja käänteli loppukurvissa 3.-4. radalle. Laukkasi uudestaan 150 ennen maalia totokamppailusta. Oli tekemässä varsin vahvaa juoksua. Hylättiin loppusuoran laukasta.
TÄHTIHIPPU: Laukkasi etusuoralla takajoukoissa. Hylättiin liioista laukoista.
YLLÄRIPYLLÄRI: Poissa.

Lähtö 3 
Väliajat 11,0-15,0-16,0-14,5

TREASURE OF PIRATE: Johti koko matkan. Hiukan ravi katosi maalisuoralla. Varma voitto kuitenkin. 
JE SUIS JUSTINE: Avasi ulkoa liukkaasti, mutta jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Pääsi viim. takasuoralla pudottamaan 2. sisälle. Kelpo kakkonen. 
MISS VIVACIOUS: Juoksi 4. sisällä. Oli viim. takasuoralla ja loppukaarteessa pussissa. Sai tilaa 200 jäljellä ja syöksyi maalisuoraa tosi lujaa. Ehti totosijalle. Viim. 400 m 14,9.
JILLIAN BOKO: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua. Vähän veto hiipui maalisuoralla. 
FATHER ALLAN LAY: Oli 2. sisällä vaikeuksissa viim. takasuoralla. Ei vakuuttanut. 
RIM BAY FLEUR: Matkasi 5. sisällä. Ei vakuuttanut. 
OPECHANCANOUGH: Lähti hyvin ja pääsi 3. sisälle. Oli viim. takasuoralla pussissa. Pääsi nousemaan toiselle 550 jäljellä ja käänteli 3. radalle viim. kaarteen alussa. Kiri ei kantanut. 
LEEMARK'S GIULIO: Lähti 4. ulkoa loppukaarteessa selässä 3. radalle. Kiri ei vakuuttanut. 
ZEN DILLON: Matkasi 2. ulkona. Vaisua. 
LEGEND JOYRIDE: Laukkasi 1. kaarteessa ja putosi hännille.
PEARL ELITE: Juoksi 6. sisällä. Varhain vaikeuksissa. 
QUEEN OF THE WORLD: Poissa.

Lähtö 4 
Väliajat 10,5-11,5-12,0

LE GROS BILL: Juoksi 2.-3. ulkona. Hyökkäsi 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Runttasi ykköseksi. 
CAROLINE K.: Matkasi 2. sisällä. Käänteli viim. kaarteen lopussa toiselle radalle ja tuli asialllisesti. 
RAMBO RIVNER: Pystyi puolustamaan keulapaikan. Yritti ajaa irti loppukaarteessa. Kelpo kolmas maalissa. 
M.T.LARA CROFT: Kohtalainen 3. sisältä. 
KALLE KALAS: Alku toista ilman vetoapua. Sai selän eteen etusuoralla. Polki mukavasti perille. 
PAST OR FLASH: Nousi 5. sisältä viim. takasuoran alussa 7. ulos. Pudotti sisälle puoli kierrosta ennen maalia. Oli loppumatkasta pussissa. Sai tilaa 100 ennen maalia ja tuli mainiosti perille. Viim. 500 m 09,5. 
MISTELLE: Käänteli 3. ulkoa loppumatkasta 3. radalle. Aivan asiallinen kiri. 
STARDUST FIBBER: Juoksupaikka 6. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla 3. radalle. Teki kelpo kirin kaukaa takaa. 
GOLDEN ELEVEN: Kiersi 3. radan kautta kuolemanpaikalle etusuoralla. Taipui loppumatkasta. Ei kuitenkaan luovuttanut kokonaan.
CALLELA KAILASH: Tasapaksu 5. ulkoa. 
JENS PATRIK: Vaisu 4. sisältä. 

Lähtö 5 
Väliajat 10,5-14,0-14,0-16,0

WINGMAN: Hyökkäsi viim. takasuoralla parijonosta 3. radalle. Eteni toiselle ilman vetoapua ja hankki varmasti otteen. Voitti lopulta varsin helposti. Viim. 700 m 12,6. 
LOCAL TIME: Nousi 3. sisältä 1200 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Painui keulaan 950 jäljellä. Asiallinen. 
LOKE IS MY NAME: Matkasi 4. sisällä. Käänteli viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kelpo kiri. 
GLENNE: Juoksi 3.-5. sisällä. Nousi 750 jäljellä toiselle. Aivan mukavasti perille. 
CHAMPAGNE BATH: Nousi 4. sisältä 1200 jäljellä 2. ulos. Jatkoi 950 jäljellä toisella ilman vetoapua. Pudotti 2. sisälle viim. takasuoran alussa. Kohtalainen. 
NENUPHAR NOIR: Juoksi 3. ulkona. Ei vakuuttanut pelisuosikkina. 
ZUMU DE LA VEGA: Tasapaksu 5. ulkoa. 
ZAVENUE: Kiertyi 3. radan kautta toiselle ilman vetoapua 300 juostuna. Prässäsi rajusti johtohevosta ja pääsi keulaan 700 juostuna. Vauhti karkasi lapasesta ja tuo maksoi loppumatkasta. 
DOOLITTLE LADAY: Sai keulapaikalla rajua prässiä alkumatkasta. Jatkoi 700 juostuna 2. sisällä. Vauhti karkasi aivan liian kovaksi. Laukkasi maalisuoralla ja hylättiin loppusuoran laukasta.
DEAL BOOST: Laukkasi ennen 1. kaarretta. Hylättiin.
HASHTAG: Juoksi parijonon hännillä. Laukkasi viim. kaarteen lopussa yrittäessään parannalle sijoitustaan. Hylättiin.
HILLBILL AVENGER: Lähtölaukka. Hylättiin.

Lähtö 6 
Väliajat 25,0-28,0-27,0-24,5

VILIVIIMA: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Iski 1. takasuoralla vauhdilla 3. rataa ja eteni johtavan rinnalle 1300 jäljellä. Prässäsi keulaa viim. takasuoralla ja vastasi vielä lopussa hienosti haastajalleen. Hurja esitys. Viim. 1900 m 26,1. 
HEPORIX: Lyhyt laukka kiihdytykseen. Juoksi sitten 2.-3. ulkona. Kiertyi viim. takasuoralla 3. radan kautta 2. ulos. Iski 150 ennen maalia 3. radalle ja haastoi voittajan. Ohi ei ollut asiaa. Mallikas paluukilpailu. Viim. 600 m 22,3. 
MERRAN PETRA: Sai keulapaikalla tiukkaa prässiä viim. takasuoralla. Aivan hyvä kolmas. 
TAISTELU JASKA: Pudotti toiselta radalta johtavan taakse 400 juostuna. Taipui lopussa ulos kärkikamppailusta. Mukava suoritus kuitenkin. 
JORI POLLEA: Juoksi 4. sisällä. Nousi 600 jäljellä toiselle ja hakeutui viim. kaarteessa 3. radalle. Polki asiallisesti lopun. Viim. 500 m 24,0. 
TERRORISTI: Kohtalainen lopetus 4. ulkoa. 
CARMENIINA: Sai toisella radalla selän eteen 2. kaarteessa. Taipui loppumatkasta.
VILVIIRI: Matkasi hännillä. Vaisu. 
SIIKING: Juoksi 3. sisällä. Hiljensi rajusti loppumatkasta. Oliko kaikki kunnossa.
AHON TAIKA: Oli 5. sisältä varhain vaikeuksissa. 
KESÄYÖ: Kehno 6. sisältä. 
TEPPANA: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.

Lähtö 7 
Väliajat 16,0-17,0-19,5-14,5-13,5

WIDE GAME: Hyökkäsi 5. ulkoa 850 jäljellä. Kiri maalisuoran 4. rataa ja ehti ykköseksi mainiolla lopetuksellaan. Viim. 700 m 10,6. 
GIVE ME MATCH: Eteni 1. takasuoralla vauhdilla toista rataa. Painui keulaan 650 juostuna. Hävisi täpärästi. 
NEW LIFE WHEELS: Vahva suoritus toiselta ilman vetoapua. 
SIDE SPLITTING: Nousi 4. sisältä 650 jäljellä toiselle. Käänteli viim. kaarteessa 3.-4. radalle. Kelpo kiri. Viim. 500 m 11,5. 
BLACK MAYA: Nousi 3. ulkoa 3. radalle 750 jäljellä. Mukavasti perille. 
VALIANT DREAM: Juoksi 2. ulkona. Asiallinen. 
BWT ANGRYMAN: Nousi 7. sisältä hännillä toiselle radalle 800 jäljellä. Hakeutui loppumatkasta 3. radalle ja runttasi hyvin perille. Viim. 600 m 10,7. 
MISTER LANE: Lyhyt lähtölaukka. Juoksi 4.-3. ulkona. Oli loppukaarteessa pussissa. Ei päässyt täysin sujuvasti tulemaan maalisuoraakaan.
LEEMARK'S EVELYN: Matkasi 3. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Tuli kohtalaisesti maalisuoralla tilaa saatuaan.
GINDER: Johti alun. Jatkoi 2. kaarteessa 2. sisällä. Taipui lopussa. 
MYSTIC POWER: Juoksi 8.-7. sisällä. Nousi loppukaarteessa 3. radalle ja kiri asiallisesti. 
BIG SEXY DELI: Tasainen 5. sisältä. 
CONTRO VENTO: Juoksi 6. sisällä. Nousi viim. kaarteessa toiselle. Ei vakuuttanut. 
LEON: Juoksi 6. ulkona. Taipui lopussa pahoin.
WILLE'S AMETIST: Laukkasi johtavan takaa 2550 jäljellä. Hylättiin.
HOLLYWOOD HILLS: Laukkasi kiihdytykseen ja keskeytti.

Lähtö 8 
Väliajat 13,0-17,5-17,5-12,5

OLLE ROC: Nousi 3. sisältä 600 jäljellä 2. ulos. Sai loppukurvissa tilaa ja kiri varmasti ykköseksi. 
DALTON HOSS: Eteni keulaan 1. kaarteen alussa. Kelpo kakkonen. 
ZIZZY HIGHNESS: Matkasi 5.-4. ulkona. Jatkoi viim. takasuoralla 3. ulkona. Polki hyvin perille. 
CASIMIR TOF: Juoksi 3.-2. ulkona. Iski 1600 jäljellä 3. radalle ja eteni 150 metriä myöhemmin toiselle ilman vetoapua. Aivan vahva esitys. 
ALBINO BRAVE: Alku 3. rataa. Pakitteli 1. kaarteen lopussa 4. ulos. Jatkossa 3. ulkona. Hyökkäsi viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Mukava kiri. 
PERFECT LEADER: Matkasi 5.-4. sisällä. Oli viim. kaarteessa pussissa. Hakeutui 200 ennen maalia 2.-3. radalle. Ei päässyt tulemaan sujuvasti loppusuoraa.
VISIONNAIRE: Nappireissu 2. sisällä. 
GASHAW BOKO: Juoksupaikka 5. ulkona. Hakeutui loppukaarteessa 3.-4. radalle. Aivan asiallisesti perille. 
FRODE SISU: Juoksi 4. sisällä. Oli maalisuoralla pussissa.
SAPPHIRA: Matkasi 6. sisällä. Lyhyt laukka viim. kaarteen lopussa. 
FUNDOVER MATCH: Alku toista ilman vetoapua. Sai selän eteen 1450 jäljellä. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle. Laukkasi 400 ennen maalia.
CHIQUE: Laukkasi 2. ulkoa 1700 jäljellä. Hylättiin. 

Lähtö 9 
Väliajat 19,5-21,5-25,5

SHEIKKI: Matkasi 4.-3. ulkona. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle ja kiri maalisuoran lujaa. Ehti niukasti ykköseksi. 
HEVILLÄ: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua reippaassa vauhdissa. Painui keulaan 550 jäljellä. Näytti pitkään voittajalta, mutta hävisi lopulta täpärästi. 
HANSLANKARI: Juoksi 3.-2. ulkona. Nousi maalisuoralla 3. radalle. Mukavasti maaliin. 
TAHTOVA: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä ja putosi kauas taustalle. Punnersi vahvasti raville selvittyään ja nousi vielä neljänneksi. Viim. 1200 m 22,0. 
JULMIN: Jäi 2. ulkoa 550 jäljellä ilman vetoapua. Vähän pehmeä suoritus. 
B. TUUMA: Matkasi takajoukoissa sisärataa. Nousi loppumatkasta 2.-3. radalle. Tuli kohtalaisesti loppua. 
HUMUN HUMU: Johti alun. Juoksi jatkossa 2. sisällä. Edelleen 550 jäljellä 3. sisällä. Oli loppusuoran alussa pussissa. Tilaa 100 ennen maalia.
RUUTU-VIESKER: Painui keulaan 1. kaarteessa. Alkuvauhti oli reipasta. Sai painetta viim. takasuoralla ja menetti asemansa 550 ennen maalia.
VALPPAUS: Lähtölaukka. Hylättiin.
HOLARI: Juuttui kiertämään 3. rataa. Laukkasi 700 jäljellä. Hylättiin liioista laukoista.
JOTTEI: Laukka kiihdytykseen. Hylättiin.
WARU: Laukkasi 1. kaarteessa. Hylättiin.