Lauantai-ravit - Kavioliiga & TalviCup-finaalit

30.01.2021 13:00

Lauantai-ravit - Kavioliiga & TalviCup-finaalit

Vermon tammikuu päättyy komeasti. Kylmäveristen Kavioliigassa parhaat ovat viivalla. TalviCup-finaaleja ajetaan neljä, joissa jännitystä riittää. HUOM. Ravit ajetaan etäkatsomoille ja tapahtumista voi nauttia monista tv-lähetyksistä.

Ville Korjuksen Välähdys valloitti Turun Metsämäen viime lauantaina. Se lähtee hakemaan nyt Kavioliiga-osakilpailun voittoa takarivin uloimmalta lähtöradalta. Eturivissä on monta kovaa ohitettavaa. Morison, Rokin Maxi, Kartier, Koskelan Akseli ja edellisen Kavioliiga GP:n voittaja Pyörylän Paroni miehittävät viittä sisintä lähtörataa.

Toto75-kierroksen ensimmäinen kohde on tammojen 2620 metrin ryhmä TherMidas VET -lähtö. Toissa syksyn Euroopan mestari Stonecapes Queila avaa kautensa ja pääsee matkaan sisäradalta. Ainakin Stoneisle Ocean, Selene Lune, Ice Wine ja Gloria Web ovat kovia kilpasiskoja.

Kylmäveritammojen TalviCup-finaali juostaan ennen 75-kohteita. Siriliisi ja Lissun Assi voittivat karsinnat. Siriliisi viimeisteli kuntoaan vielä voitolla maanantaina Seinäjoella. Lämminveristen oriiden/ruunien TalviCup-finaali ajetaan kahdeksantena lähtönä ja troikkakohteena. Karsintojen kärkihevoset Jetset Vice, Astrum, Again Kronos ja Callela Socratesovat eturivin sisimmillä radoilla.

Lämminveritammojen finaali on kymppilähtö, ja siihen pelataan myös troikka. Jukka Lintula valitsi I Keep My Wordille kakkosradan. Kimmo Ahola otti toisella karsintavoittajalla Listas Tequilalle kolmosen. Vastustajat ovat myös huippuluokkaa. Kylmäveristen oriiden/ruunien hienotasoinen TalviCup-finaali päättää ravipäivän. Dzingel pinkoo paalulta karkuun. Niin se viiletti jo karsinnassa. Takamatkalla on kovia haastajia Viisorin, Paakkarin Innon ja Ryskyn johdolla.

Lauantain kilpailut käynnistyvät klo 13. Toto75-kierros alkaa lähdöstä kuusi, jonka lähtöaika on klo 15.00.

Ravien käsiohjelman näkee TÄSTÄ LINKISTÄ >>

Stonecapes Queila, Astrum ja Välähdys 3vihjaajien ykköstärpit

Lauantain Toto75-pelissä on 75 000 euron Jackpot. 3vihjaajat ovat ahkeroineet rivinsä. Avauskohteen Stonecapes Queila, kolmoskohteen Astrum ja neloskohteen Välähdys ovat kaikilla vihjaajilla ykköstipseinä.

Ilmari Halinen on ollut monessa mukana raviurheilussa, niin työn kuin harrastuksen puitteissa. Hänellä on takanaan 50 vuotta hevosenomistajana. Vermon lauantairaveissa hänen osaomistamiaan hevosia kilpailee kolme. Imaginable ja Quick Vald starttaavat jo ennen 75-peliä. Another Trial juoksee kolmoskohteessa.

Heikki Mikkonen saapuu Vermoon kahden kovan suomenhevosen kanssa. Kakkoskohteen Tinderi ja Kavioliigassa juokseva Kartier kuuluvat lähtöjensä suosikkeihin.

Nina Pettersson-Perklén on menestyvä Vermon valmentaja. Hänen tallistaan kilpailee peräti yhdeksän hevosta lauantaina. Imaginable, Van Kronos, Diori, Another Trial, Arctic Pastor, Amour Mirage, K.S.Cascade, Casimir Tof ja Pastorn ovat startissa. Pettersson-Perklénin valmennustalla on 51 hevosta.

Toto75-kierros käynnistyy lähdöstä kuusi, se singahtaa matkaan klo 15.00. 3vihjaajien pelit löytyvät Veikkauksen valmispeleistä numeroilla 25, 26 ja 27.