Maanantai-ravit klo 17.30 - poikkeusjärjestelyin

08.06.2020 17:30

Maanantai-ravit klo 17.30 - poikkeusjärjestelyin

Ravit alkavat ULHO:n PoniExpress shetlanninponien lähdöllä klo 17.15. Poikkeusoloissa ajettavissa raveissa alueelle saapuvan yleisön määrää on rajoitettu, varmista paikkasi ja osta lippusi ennakkoon! Tutustu poikkeusolojen ohjeisiin TÄSTÄ LINKISTÄ >>

Pääsyliput ennakkoon Vermo Shopista

Vermo Areenalla ravataan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin ja yleisömäärä katsomoalueella on rajoitettu 500 henkilöön. Yleisö- ja tallialueen välillä ei ole kulkua. Pääsyliput myydään ennakkoon verkkokaupassa, johon pääset sivun oikean reunan Vermo Shop -painikkeesta. Nyt myynnissä myös autokatsomolippu, jolla pääsee kätevästi autolla etusuoran alussa sijaitsevaan autokatsomoon. Tällöin kaikkien autossa olevien henkilöiden tulee lisäksi ostaa erikseen pääsylippu. Yleisön sisäänkäynti toistaiseksi vain Valjakkotien puolelta pääovien vasemmalla puolella olevasta portista (talliportti suljettu). Huom. tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta.

Arkiravien 8.6. pääsylippu

Vermon Areenan maanantairavit 8.6. klo 17.30-21 (ovet klo 16). Huippuraviurheilun lisäksi tarjolla turvavälit huomioiden yhdessäoloa, elämyksiä ja laadukkaat ravintolapalvelumme. Myös lapsille on mukavaa tekemistä esim. keppariareenalla. Yleisörajoitusten aikana myös lapset alle 16-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen.

  • Hinta 8 €/aikuinen - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Alennusryhmät 4 € (eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset alle 16-v.) - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Autokatsomolippu 5 €/auto - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Vermon kausikortilla vapaa sisäänpääsy
  • Hippoksen kausikortti, SHKL:n jäsenkortti, Vermo Areenan staff-kortti ja vapaalippu EIVÄT OLE VOIMASSA

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

SELAA JULKAISUA >>

PÄÄSYLIPUT VERMO SHOPISTA >>

TOTO4-VARMAVALINNAT

Vermon Toto4-pelissä suurin urheilullinen mielenkiinto kohdistuu päätöskohteeseen. TherMidas Vetin viisivuotislähdössä kautensa avaavat jo hurjan tilin urallaan juosseet huippulahjakkaat tammat 1 PEANUTS ja 3 STARO MIAMI. Varsinkin näiltä lähtöpaikoilta Peanuts on selkeä ennakkosuosikki, sillä harjoitustiedotkin lupaavat hyvää. Peanuts toimii tukipilarina Pienessä systeemissä, mutta Suureen systeemiin otetaan myös Staro Miami. Sen sijaan läpivarmaksi valitaan toisen kohteen 2 CROSSOVER, jolla on pikamatkalla mainiolta lähtöpaikalta loistotilaisuus hallita lähdön tapahtumia alusta loppuun. Jukka Torvinen ajaa niin Crossoveria kuin Peanutsiakin, joten Toto4-pelin avainohjastajasta ei ole epäselvyyttä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 6,4,5,3,12 (1,10)
T4-2: 2 (8,11)
T4-3: 8,7,6,1,5,11 + 3,10,4,12 (2,9)
T4-4: 1 + 3 (4,2)

Pieni systeemi 30 riviä, hinta 6 euroa.
Suuri systeemi 100 riviä, hinta 20 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 4-9 B) 6-5-7-1-8-2 C) 3
PERFECT STORM – ASTRUM – ZOLA BUD – MARANELLO MEISELS

Ravien ensimmäisessä lähdössä 3-vuotias 4 PERFECT STORM tavoittelee tiukasti uransa avausvoittoa. Christa Packalenin valmennettava oli kauden avauksessaan Vermossa rehti kolmas 2. radalta ilman selkää, ja eiköhän tauon jälkeinen kilpailu vienyt vielä nuorta hevosta eteenpäin. 9 ASTRUM olisi ollut eturivistä todennäköinen keulahevonen, mutta takarivistä juoksusta tulee erilainen. Antti Veteläisen valmennettava on aloittanut uransa kahdella totosijalla. Ura alkoi tammikuussa Porissa keulavoitolla, ja viimekertaisessa Seinäjoen kolmossijassa ruuna juoksi käytännössä koko matkan johtavan rinnalla. Perfect Stormin tavoin Astrumillakin on nyt tauon jälkeen startti kropassaan. 6 ZOLA BUD aloitti uransa 2-vuotiaana kelpo suorituksilla, mutta tallikommenttien mukaan kyseessä on laiska hevonen, joten ruuna ei välttämättä pysty heti tauolta parhaimpaansa. Niinpä lähdön kolmosrankkaus putoaa B-ryhmän puolelle. Muita pelihevosia ovat Seinäjoella 3. ulkoa 700 metrin kirillä kolmanneksi edennyt 5 MARANELLO MEISELS sekä talvella raviongelmien kanssa paininut, mutta laukkojen lomassa ihan mukavasti kulkenut, 7 MAX MILI.

Lähtö 2. | Toto4-1

RANKING
A) 6-4-5-3-12 B) 1-10-11-8-9 C) 7-2
Q-REX OAK – HIDALGO BOKO – FULLHAND COMERY – TZUBODAI

Toto4-peli käynnistyy lämminveristen Karanor Teräsmiesliigan lähdöllä. A-ryhmään nostetaan viisi hevosta. 6 Q-REX OAK pilasi Kuopio Stakesin karsintalähdössä hylkäykseen asti jatkuneeseen laukkaan 3. ulkoa 700 jäljellä. Lahden tauoltapaluussa ruuna marssi kuitenkin 3. ulkoa 900 metrin kirillä varmaan voittoon. Pitkä matka on siis ehdottomasti Markku Niemisen valmennettavan puolella. Myös 4 HIDALGO BOKO viihtyy mainiosti näillä pitkillä matkoilla. Ruuna jää rankingissa kakkoseksi siksi, että joutui tyytymään Lahdessakin Q-Rex Oakin jälkeiseen kakkossijaan. Se tuli 5. ulkoa 900 metrin kirillä Q-Rex Oakin vanavedessä. 5 FULLHAND COMERY aloitti Pekka Korven tallista vaatimattomasti, mutta kunto löytyi juuri ennen koronataukoa. Maaliskuinen Vermon voitto tuli 2. radalta ilman selkää. Vastus on nyt selvästi laadukkaampi, mutta mikäli ruuna on säilyttänyt tauon aikana vireensä, omaa se täydet mahdollisuudet kärkisijoille. 3 TZUBODAI on hevonen, jolla on potentiaalia vielä selvästi nähtyä parempaan. Harjoitustietojen perusteella hevonen on mennyt tauon aikana parempaan suuntaan, joten tauoltapaluun suoritusta odotetaan suurella mielenkiinnolla. Myös 12 HERZOG GREENWOOD on tähän tehtävään sen verran kelpo menijä, että kohoaa 40 metrin takamatkasta huolimatta mukaan A-ryhmään. Loistopaikalta matkaan kiihdyttävä 1 FLASHDANCE SISU aloittaa sitten B-ryhmän. Sen kohdalla on huomattava, että alla oleva Teivon kakkossija tuli selvästi tämänkertaista helpommasta lähdöstä.

Lähtö 3. | Toto4-2

RANKING
A) 2 B) 8-11-3-5-7-6-9-1-4
CROSSOVER – YANK MATCH – GILLIAN COMERY – FUNDOVER MATCH

Toto4-systeemien tukipilariksi valikoituu toisen kohteen 2 CROSSOVER. Kyseessä on nopea avaaja, jolla on mainiolta lähtöpaikalta loistava tilaisuus hallita juoksun jokaista metriä. Ruuna käy välillä ylikierroksilla, mutta pikamatkalla sen ei pitäisi olla ongelma, kunhan vain kiihdytysvaihe sujuu kunnialla. Ennen koronataukoa Lahdessa Crossover hiillosti itsensä johtopaikalle 1500 jäljellä. Vaikka vaihde jäi päälle ja Crossover johti välillä selvästi, kesti se urheasti ykköseksi ennen Miss Maverickia sekä Lady Nightingalea. 8 YANK MATCH on vihjaajan näkemyksen mukaan lähdön kyvykkäin hevonen, mutta uran varrelle on mahtunut ongelmia, eikä starttaileminen ole ollut kovinkaan säännöllistä. Nytkin alla on tosi pitkä tauko, jonka aikana hevosen kurkku on operoitu. 11 GILLIAN COMERY on parhaimmillaan keulapäästä, mutta hyvänä päivänään se voi pärjätä takarivistäkin. 3 FUNDOVER MATCH kohdalla osakkeet totosijan suhteen nousisivat tuntuvasti, mikäli Jarmo Saarela onnistuisi hoputtamaan ajokkinsa johtavan selkään. 5 DELIGHTFUL MOMENT ailahtelee. Pikamatka on joka tapauksessa plussaa. 7 GEREMI BOKO ja 6 ALBINO BRAVE ovat nekin varteenotettavia totohevosia, mikäli juoksu sattuu hieman hankalista lähtöasetelmista huolimatta luontumaan.

Lähtö 4. | Toto4-3

RANKING
A) 8-7-6-1-5-11 B) 3-10-4-12 C) 2-9
KNOWS EVERYTHING – MY WAYS NOT YOURS – ANDY VELVET – RUTHLESS CHICK

Kolmas Toto4-kohde on tämän vuoden Salamakypärät –kilpailun ensimmäinen osalähtö. Ohjastajat ovat tällä kertaa aiempaa kokemattomampia, mikä myös lisää lähtöjen yllätysmomenttia. A-ryhmään nostetaankin kaikkiaan kuusi valjakkoa. 8 KNOWS EVERYTHING olkoon rankingin ykköshevonen huonosta lähtöpaikasta huolimatta. Se oli helmikuussa Vermossa 75-lähdössä hyvä kolmas 2. radalta ilman selkää vain piikki-selkä –asetelmassa juosseille häviten. Mikäli vire on heti tauoltakin vastaavan kaltainen, ei paikka toisen radan vetojuhtanakaan veisi voittosaumoja. Etuna tähän lähtöön on myös se, että Niko Huuskola tuntee ajokkinsa. 7 MY WAYS NOT YOURS on tehnyt tasaisen hyvää työtä, ja Harri Åkerlundin valmennettavilla on tapana palata tauolta kilpailukuntoisena. Niko Riekkinen on tähän porukkaan kovan kaliiberin kuski, mikä nostaa osakkeita entisestään. 6 ANDY VELVET on viihtynyt jatkuvasti totosijoilla. Maaliskuisessa ennen koronataukoa tulleessa Vermon kakkossijassaan Andy Velvet matkasi valtaosan matkasta 2. rataa ilman selkää. Andy Velvet pääsee varsin reippaasti matkaan, mutta 1 RUTHLESS CHICK on kuitenkin näistä lähtöasetelmista lähdön todennäköisin keulahevonen. Mikäli Ruthless Chick onnistuu keulapaikan pitämään, kasvavat sen voitto-osakkeet merkittävästi. Tapani Jauholan valmennettavan kauden molemmat voitot ovat tulleet nimenomaan johtopaikalta. 5 BARON BOX ei ole nopea avaaja, mutta se pystyy rehtiin kiriin. Aiemmin epävarmasti esiintynyt ruuna on startannut Kari Lehtosen valmennuksesta seitsemän kertaa, eikä ole laukannut kertaakaan. Kaiken lisäksi tuloksena on ollut aina totosija. Tällä kertaa ohjastaja vaihtuu kylläkin selvästi aiempaa kokemattomampaan. Myös tauolta palaava 11 SHADOW PRO MCQUEEN nostetaan takarivistä huolimatta mukaan A-ryhmään. Sen kohdalla ohjastaja on koko porukan kokemattomin, sillä Mats Havulehto on ohjastanut urallaan vain neljä starttia. Tosin, poneilla kokemusta on kertynyt peräti 263 startin verran.

Lähtö 5. | Toto4-4

RANKING
A) 1-3 B) 4-2-6-5
PEANUTS – STARO MIAMI – DREAM GIRL – BWT DIVINE

Toto4-pelin päättävässä viisivuotislähdössä viivalla on harmittavasti vain kuusi osallistujaa, mutta silti lähtö on urheilullisesti kiinnostava, sillä mukana on laadukkaita tammoja. Varsinkin A-kaksikolta on ehdottomasti lupa odottaa tänä vuonna nousua maamme tammahuipulle. 1 PEANUTS on tehnyt toistaiseksi koko uransa Suomessa ja tienannut 20 kilpailussa hienon 194 100 euron voittosumman. Viime kausi päättyi Kasvattajakruunu-finaalin voittoon. Kauden muita tähtihetkiä olivat Porin St. Legerin voitto sekä Derbyn kolmossija lähdön parhaana tammana. Tallikommenteissa kerrotaan, että Jukka Torvinen on ajanut Peanutsilla pari hiittiä, niistä viimeisimmän 1.17-vauhdilla. Peanutsin pitäisi treenien perusteella palata radalle kilpailukuntoisena, joten koko matkan johtoon on hyvät mahdollisuudet. 3 STARO MIAMI on tehnyt uransa toistaiseksi pääosin Ruotsin rahapatojen äärellä, ja voittosumma onkin kertynyt hurjaksi, sillä tiliä on tullut yli 440 000 euron verran. On mielenkiintoista nähdä, kumpi edellä mainitusta kaksikosta on lopulta kovempi. Joka tapauksessa tässä lähdössä oletettu juoksunkulku nostaa Peanutsin suosikiksi. 4 DREAM GIRL on hankittu Suomeen vasta tänä vuonna. Kahdesta kovatasoisesta rahasarjasta ei ole tullut menestystä, mutta nyt Tapio Perttusen suojatti voisi pystyä ottelemaan ainakin kolmannesta sijasta. 2 BWT DIVINE voitti viime vuonna Villinmiehen Tammakilpailun ennen kakkoseksi sijoittunutta Peanutsia. Peanutsin kukistaminen tuli silloin yllätyksenä, ja tällä kertaa suosikin kukistaminen olisi vieläkin isompi yllätys. 6 COCKTAIL PRINCESS on rehti lopuntulija, mutta hidasvauhtisessa juoksussa ohituksia olisi vaikea tehdä. 5 ARCTIC ELSA on tehnyt hienon uran ja tienannut lähes 85 000 euron tilin. Voi kuitenkin olla, että jatkossa menestys on aika tiukassa.

Lähtö 6.

RANKING
A) 2-6 B) 4-7-1-9-8 C) 3-5
VIKSU VILPERI – VIRIN VIHTORI – UNNAN TÄHTI – PETROLI

Kuudes lähtö on montén SM-karsinta. Ykkösvihjeen saa 2 VIKSU VILPERI. Se on aloittanut montéuransa tänä vuonna mukavasti. Ensiksi Turussa Viksu Vilperi hävisi johtopaikalta vain niukasti 40 metrin takamatkalta lähteneelle Vanjalille. Sen jälkeen Lahdessa Raul Virolaisen valmennettava sooloili johtopaikalta kanssakilpailijoiden laukkaillessa ylivoimaiseen voittoon. Viimeksi Turussa Viksu Vilperi menetti johtopaikan voittaja Jemmattarelle 800 jäljellä. Kakkossija näytti vielä loppusuoralle tultaessa varmalta, mutta sitten askel alkoi painaa ja ruuna putosi lopulta neljänneksi. Nyt kun Viksu Vilperillä on taas startti alla, niin eiköhän lopuntuleminenkin onnistu paremmin. Keulataktiikka lienee taas todennäköinen vaihtoehto. 6 VIRIN VIHTORI kiri torstaina Mikkelissä SM-karsintalähdössä taustalta kolmanneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat 28,7-vauhdilla. Rutiinin lisääntyessä raviratsastus sujuu koko ajan paremmin ja paremmin, ja nyt ensimmäinen montévoitto on tiukasti tähtäimessä. 4 UNNAN TÄHTI on heti tauolta varteenotettava menestyjä. Arto Hammarin valmennettavista on toistaiseksi kilpaillut koronatauon jälkeen neljä hevosta, ja nämä kaikki ovat aloittaneet taukonsa jälkeen totosijalla. 7 PETROLI riittää vauhdeiltaan, mutta loppuun asti tuleminen on aina välillä vaikeaa. Torstaina Mikkelissäkin Petroli oli vielä loppukaarteessa neljäntenä, mutta sammui sitten täysin. 1 PUKSIN POIKA on kilpaillut raviratsastuksessa yhdeksän kertaa. Voittoa ei ole vielä tullut, mutta kakkossijoja on irronnut kaksi ja kolmossijoja kolme. 9 MÖKIN TÄHTI oli viimeksi Turussa tosi vaisu. Startin jälkeen ruuna on siirtynyt Joni-Petteri Irrin valmennukseen.

Lähtö 7.

RANKING
A) 8-6-3-5-1 B) 2-7
BILETTÄJÄ – VAROITUS – MILRID – ANNAN

Viesker Cupin karsintalähtö on kerännyt auton taakse pienen, mutta kovakuntoisen porukan. 8 BILETTÄJÄ on voitokas hevonen. Se on kilpaillut urallaan 18 kertaa ja voittanut näistä 11. Tämän kauden saldo on viisi kilpailua ja kolme voittoa. Viimeksi Turussa Bilettäjä tuli 5. ulkoa viimeisen kierroksen kolmatta rataa pitkin 26,3-vauhdilla, mikä riitti tasaisessa kärkirintamassa kolmanteen sijaan. Bilettäjän pitäisi pystyä ottelemaan tämän lähdön kärkisijoista kaikilta juoksupaikoilta, mutta parhaimmillaan tamma on keulapaikalta. 6 VAROITUS on merkittävästi tauluaan kovakapasiteettisempi hevonen, ja on mielenkiintoista nähdä Antti Teivainen jälleen kuskin pukilla. Teivainen otti tuntumaa Varoitukseen jo maaliskuussa Lappeenrannassa, jolloin tuloksena oli heti kolmas sija 400 metrin kirillä 3. ulkoa. Myrskyri voitti kyseisen lähdön. 3 MILRID sijoittui maaliskuussa Kouvolassa johtopaikalta kakkoseksi. Hyvältä lähtöpaikalta Milrid voi hyvinkin juosta keulassa tai 2. sisällä. 5 ANNAN kiri Teivon tauoltapaluussaan loppusuoraa vahvasti ja ehti kalkkiviivoilla ykköseksi. Valmentaja Martti Hämäläinen kommentoi jo ennen starttia, että tamma tuntuisi tauon aikana kehittyneen. 1 JEMMATAR laukkaili keskiviikkona Forssassa hylkäykseen, mutta vaikutti laukkojen lomassa täysin normaalilta. 2 SUVIRUUSULI ja 7 VENNELMON TYYNE putoavat tällä kertaa B-ryhmään. Suviruusulilla voi tosin olla sanansa sanottavana keulapään juoksupaikkoja jaettaessa.

Lähtö 8.

RANKING
A) 8-1 B) 2-10-4-9-12-6-11-7-3-5
FUSCUS H.L. – ADANNA – HELLO – MOUNTAIN TWINKLE

Illan kahdeksannessa lähdössä kaksi hevosta kohoaa selvästi muun porukan yläpuolelle. 8 FUSCUS H.L. ei ole kilpaillut tänä vuonna vielä kertaakaan, mutta mikäli ruuna on likimainkaan sellainen kuin viime kaudella, ei takamatkakaan ole missään tapauksessa tässä tehtävässä este menestykselle. 1 ADANNA aloittaa Emma Väreen valmennuksesta. Tammalta on heti lupa odottaa menestystä, sillä asetelmat ovat parhaat mahdolliset eikä lähdön taso kokonaisuudessaan päätä huimaa. 2 HELLO voisi lähinnä haastaa suosikkikaksikkoa, mikäli lähtötilanne voltin kakkosradalta onnistuu ja ruuna saisi juoksupaikan esimerkiksi Adannan takana 2. sisällä. Helmikuisessa Vermon kakkossijassaan Hello hävisi vain väkivahvalle Minecraftille. Tosin, taakse jäi aika arkinen porukka. 10 MOUNTAIN TWINKLE ylsi Härmässä kolmanneksi 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Totosijaan on nytkin täydet mahdollisuudet. Sitten tuleekin tosi tasaista, sillä loppuporukalla ei ole allaan kovin erikoisia näyttöjä. 4 IBN BATTUTA ja 9 RAHART ”arvotaan” rankingissa seuraaviksi. 

Lähtö 9.

RANKING
A) 1-4 B) 6-5-2-3
QUITE SPECIAL – BORGMESTER – QUITE A BOY – STONECAPES POE

Illan päätöslähdössä ykkösvihjeen saa 1 QUITE SPECIAL. Se aloitti Harri Koivusen valmennustallista viime kuussa Solvallassa, missä ei voinut johtavan takaa mitään kovalle keulahevoselle, mutta oli oikein kelpo kakkonen. Mikäli Quite Special onnistuu pitämään ykkösradalta keulapaikan, on se tukevasti kiinni voitossa. Toki rehti ruuna voi voittaa muiltakin juoksupaikoilta. 4 BORGMESTER jäi viimeisimmässä kilpailussaan ennen taukoa ykkösradalta 4. sisälle. Ruuna kiri loppusuoraa mukavasti, muttei enää ehtinyt taustalta kuin viidenneksi. Borgmester ei ole kovinkaan nopea avaaja, mutta mikäli Quite Special sattuisi alussa johtopaikan menettämään, ei edes Borgmesterin keulaan eteneminen olisi poissuljettu vaihtoehto. 6 QUITE A BOY ylsi kauden avauksessaan 4. ulkoa viidenneksi. Rehti menijä pystyy tekemään itse juoksunsa ja lähtee haastamaan suosikkikaksikkoa. 5 STONECAPES POE on varsin suoritusvarma kilpailija. Ei olisi mikään ihme, vaikka viimeksi vuonna 2017 kilpaa ajanut Ari Hartikainen yltäisi kauden avauskilpailussaan heti kolmen sakkiin. 2 FAST TIME ja 3 ENJOY PEPPER ovat nopeita avaajia, ja mikäli niillä ladataan lähtöön tosissaan, ne voivat päästä ohi sisäradan Quite Specialista. Eri asia kuitenkin on, kuinka tosissaan Santtu Raitala ja Jukka Torvinen satsaavat pienessä lähdössä starttiin.

Vihjeet Jouni Toroska 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Lähtö 1

6 Zola Bud (Jere Taulio): Tähän ikään Zola Bud ei ole vielä parhaimmillaan, mutta laiska hevonen parantaa starttien myötä. Sillä on ajettu 1.20:n pintaan hiittiä ja sitä vauhtia se menee ihan hyvin. Tähän asti hevonen on tehnyt sen, mitä tarvitsee eikä yhtään ylimääräistä. Jospa se piristyisi, kun enemmän muita ympärillä. Ennen starttia vielä kotona kokeillaan oman lähtöauton kanssa, koska aiemmin ei ole autolähtöjä ajettu. Jos se meidän rämisevään peräkärry-lähtöautoon tottuu, oikean auton perästä menee varmaan heittämällä. Katsotaan vielä, laitetaanko vedettävät korvapallot. Välillä se ottaa oikein huippuspeediä ja sellainen ryhdikäs jos se olisi koko ajan, Zola Bud olisi oikein hyväntuntuinen hevonen. Sen pitäisi olla kehittynyt viime vuodesta.

9 Astrum (Antti Veteläinen): Tämä voitti ensimmäisen starttinsa tosi raskaissa olosuhteissa hyvällä tyylillä. Sillä oli tarkoitus ajaa enemmänkin kilpaa, mutta tuli kavio-ongelmia ja starttaaminen venyi koronatauolle asti. Keskentekoiselle hevoselle tauko on silti tehnyt hyvää. Seinäjoelle tultiin tosi positiivisin mielin, koska hevonen oli näyttänyt hyviä treeniotteita ja ajoinkin aika aggressiivisesti. Pikkuisen tauko näkyi lopussa, mutta startti varmaan vei eteenpäin. Astrum on mennyt raskaalla treenibalanssilla, mutta Vermoon vaihdetaan varmaan alumiinikengät ja pykäliä voi alkaa löytyä. Tämä on aika kivan oloinen aloittelija.

Lähtö 2 Toto4-1

1 Flashdance Sisu (Sari Orreveteläinen): Olimme tosi tyytyväisiä hevoseen tiistaina Teivossa. Se teki urhean esityksen, eikä hevonen ole oikeastaan koskaan huonoa juoksua tehnytkään. Välillä vain juoksunkulut ovat olleet vastaan. Flashdance Sisu on enemmän jaksavan kuin nopean oloinen, joten päätettiin kokeilla tätä pitkää matkaa. Se lähtee suhteessa liukkaammin voltista. Teivaisen Antti oli myös hyvillä mielin lähdössä kohti Vermon starttia. Tammalla ajettiin Teivossa avovehkeillä, kun aiemmin kokolapuilla on tullut välillä maalikameratappioita. Avovehkeillä jatketaan tässäkin.

2 Salty Fairytale (Satu Nissinen): Ruuna jäi tauolle omien työkiireideni takia. Muutaman kerran on käyty Joutsan radalla hiitillä, mutta siellä rataennätys taitaa olla 1.17 eli ei siellä kovaa ajeta. Hevosen työmoraali tuntuisi olevan ok. Sillähän alkaa olla viimeinen kilpailuvuosi menossa. Vanha ruuna on saanut olla terveenä ja kunto tuntuu olevan sellainen, että se jaksaa kolme kierrosta mennä. Tietysti me tulemme tauolta vähäisimmillä ratahiiteillä kuin moni muu.

3 Tzubodai (Tero Pohjolainen): Hevonen tuntuu kehittyneen tauon aikana, ja sitä on treenattu aika paljon. Sillä ajettiin Borgmesterin kanssa edellisenä sunnuntaina hiittiä, 1.22-vauhtia hiittikärryillä. Varsinkin Tzubodaihin olin tyytyväinen ja tuntui, että kehitystä on tapahtunut. Talvella sillä ajettiin kerran 3100 metrin lähtö, mutta silloin sillä oli vähän nivelvaivoja. Ruuna meni kuitenkin matkan hyvin, eikä ollut Antin (Teivainen) mukaan tyhjä maalissakaan. Matkan pitäisi siis käydä hyvin. Tzubodai juoksee nyt edellisstarteista poiketen kesäkengillä ja mietitään vielä, lisätäänkö puolilaput varustukseen ensimmäistä kertaa. 

4 Hidalgo Boko (Emma Väre): Olimme tyytyväisiä viime starttiin. Hevonen oli vähän hömelö suurimman osan matkasta, mutta sitten kun se sai vaihteen silmään, se tuli juosten maaliin. Matka käy, mutta Hidalgo Boko ei ole ihan nopeimpia lähtiessä. Kotona kaikki on ollut normaalisti viime startin jälkeen. Startti alla hevonen on varmasti terävämpi ja odotukset on kärkipäähän. Varustukseen ei tule muutoksia: kengät jalassa ja normikärryt.

7 Sundsvik Godiva (Hannu Lindström): Tamma teki viime vuonna yhden tosi hyvän startin Vermossa ja hävisi kymppilopetuksessa vain yhdelle, mutta meidän hevosemme alisuorittivat sen jälkeen pahasti. Joku niissä oli, kun kaikki olivat saamattomia. Nyt hevoset tuntuvat olevan taas omia itsejään. Sundsvik Godivalla ajettiin puolitoista viikkoa sitten 16-vauhtia 2100 metriä läpi ja hevonen tuntui taas aika hyvältä. Luulen, että kunnosta ei jää kiinni. Kaiken pitää kuitenkin onnistua ja ajomiehenkin välttää virheitä. Tamma menee vetolapuilla ja kengät jalassa kuten ennenkin.

8 Rive Best Yet (Risto Häyrynen): Viimeksi ruuna meni omaksi itsekseen kohtalaisesti, mutta jäi johtavan perästä pakettiin. Se meni kuitenkin 3100 metriä melkein sellaisen tuloksen, ettei ole eläessään mennyt edes 2100:lla. Ajattelin kokeilla näitä pidempiä matkoja. Vähän enemmän siinä saisi olla taistelijan luonnetta. Rive Best Yetin kanssa on kylläkin taisteltu pari vuotta virustaudin kanssa, mutta jospa se alkaisi siitä selvitä. Se kohtaa nyt osin samoja hevosia kuin viimeksi. Q-Rex Oak ja Hidalgo Boko olivat Jokimaalla edellä, mutta tämäkin olisi niiden jälkeen kamppaillut, jos olisi saanut tilaa. Pieni paalu vähän auttaa, vaikka takamatkalta ei ole koskaan helppoa tulla. Voltin vitosrata on pieni kysymysmerkki, mutta toisaalta positiivista oli viimeksi se, että hevonen oli ravipaikalla rauhallisempi kuin koskaan. Varustukseen ei tule muutoksia. 

10 Amour Amiko (Isto Kuisma): Ruuna tuli puolitoista viikkoa sitten Ruotsista. Alku otettiin rauhassa kuljetuksen jälkeen, mutta sen jälkeen terävimmissä treeneissä hevonen on ollut hyvänoloinen. Amour Amiko teki pari hyvää juoksua Ruotsissa, mutta viimeksi se oli ylilatautunut starttihetkellä ja tuli lähtölaukka. Se ei ole vissiin koskaan juossut 3100 metriä, mutta en usko sen olevan ongelma. En tunne vastusta sen tarkemmin, mutta kunhan hevonen suorittaa omalla tasollaan ja keskittyy, se pystyy olemaan korkealla. Kengät jalassa mennään. 

11 Quartam De Victor (Antti Veteläinen): Kolmen kuukauden koronatauko tuli tälle hevoselle hyvään paikkaan, koska sillä oli pitkä kausi ja Ruotsin-turnee takana. Ennakkoon jo uumoiltiin, ettei se pysty vielä ensimmäisessä startissa tekemään huippusuoritusta, koska kyseessä on laiska treenaaja. Viimeiset 200 metriä olivat nihkeitä, mutta laitetaan se paussin piikkiin. Kuuden päivän starttiväli sopii varmasti hyvin. Pari hyväkuntoista hevosta on vastassa, mutta lähden ihan mielenkiinnolla ajamaan kolmeatuhatta tämän hevosen kanssa. Sille matkan ei pitäisi olla haitta. Hyvän reissun jälkeen siltä löytyy tosi terävä palanen, kun vain kaikki on kohdallaan. En näe lähtöpaikkaa tässä isona miinuksena. Saattaa olla, että nyt kokeillaan vedettäviä korvapalloja tai lappuja. Aiemmin tältä ei ole koskaan vedetty korvia auki. Laiskalle hevoselle siitä voi tulla lisävaihteita, kunhan ei vain tule laukkaa. 

12 Herzog Greenwood (Jere Taulio): Hevonen alkoi tulla juuri kuntoon, kun koronatauko alkoi. Se on ollut kotona ihan hyväntuntuinen ja treenaamaan on päästy koko ajan. Tuntuu siltä, että Herzog Greenwood menee pitkän matkan hyvin. Sille keksittiin viime startteihin uusi balanssi ja se alkoi suorittaa paremmin, kun jätettiin sekki pois ja laitettiin kevyttä kenkää alle. Silloin tosin piti olla vielä hokkikengät. Nyt mennään alumiinipäärynäkengillä, välipohjilla ja ilman sekkiä. Oriilla on hyvä moottori ja sen pitäisi vielä voittosummansa tuplata. Se ei ole niin nolo hevonen, mitä tulosrivi näyttää.

Lähtö 3 Toto4-2

5 Delightful Moment (Isto Kuisma): Tämä on ruunalle jonkun verrankin ylisarja, mutta se on lyhyellä matkalla hyvä ja lähtee lujaa. Kuski saa sitten päättää, mitä tekee. Seuraava suunniteltu lähtö on enemmän oma sarja ja kenkiä riisutaan vasta sinne. Katsotaan vielä, ajetaanko tämä startti jenkkikärryillä. Hyvänä päivänään tämä pystyy tosi korkealle, mutta välillä se jää painamaan liikaa ja se on lopusta pois. Tärkeää olisi, että se rauhoittuisi matkalla. Pitkä paussi voi kuitenkin olla ensimmäiseen starttiin miinusta, sillä hevonen saattaa olla yli-innokas. Katsotaan sitten, miten juoksu lähtee menemään. Hannu (Torvinen) onneksi tietää hevosen metkut.

8 Yank Match (Aripekka Pakkanen): Hevosella on ollut monenlaisia murheita ja sillä on päästy vain vähän starttailemaan, mutta nyt sillä vaikuttaisi olevan kaikki kunnossa. Tauon aikana fiksailtiin kurkkua ja ainakin harjoituksissa ei ole kuulunut samoja ääniä mitä aiemmin. Tietenkään harjoituksissa ei ole menty maksimivauhteja. Yank Matchilla on kapasiteettia paljon enempään, mitä tulokset näyttävät. Uskon, että sillä vielä pärjätään, mutta tässä voi olla kasiradalta vaikeaa.

9 Highscore Luca (Esa Holopainen): Ruuna on ollut starteissa pettymys ja olen odottanut siltä enemmän. Treeneissä se menee paljon paremmin. Tauon aikana sitä on treenattu tosi paljon ja kokeiltu treenata vähän kovemmin. Se on itsellekin arvoitus, millaisen juoksun hevonen tekee. Olisin mieluummin ajanut täyden matkan, mutta se ei oikein päässyt muualle mukaan. Toiveissa on pärjätä ja Highscore Luca pystyy paljon parempaan mitä tulosrivi näyttää, mutta ehkä hevonen vaatii vielä startteja alle. Maili ei ole sen paras matka. Joskus ajettiin yksi startti ilman kenkiä, mutta hevonen oli oikeastaan huonompi siinä. Kengät jalassa jatketaan.

Lähtö 4 Toto4-3

7 My Ways Not Yours (Harri Åkerlund): Hevosta on treenattu suunnitelmien mukaan ja se tuntuu aika hyvältä. Näissä lähdöissä on joskus kovaakin alkuvauhtia, mutta toivotaan, että seiskaradalta pääsisi puikkaamaan johonkin väliin. Katsotaan sitten lopussa, mihin riittää. Hyvin se on yleensä tullut loppuun asti. Samalla balanssilla jatketaan eli rautakengät edessä ja alumiinit takana, koska tämä on vähän peitsille taipuvainen.

8 Knows Everything (Niko Huuskola): Lähden hyvillä mielin ensimmäiseen Salamakypärät-osakilpailuun. Ajokkina on tuttu hevonen, joka oli talven minulla Ypäjällä, mutta nyt se on ollut vajaa pari kuukautta kotona. Ori kerkesi talvella juosta vain pari lähtöä ennen koronataukoa, mutta oli ihan asiallinen niissä. Sitä on päästy treenaamaan hyvin, ja hevonen on ollut hyväntuntuinen treeneissä. Viime viikolla se kävi Killerillä hiitillä ja valmentaja oli tyytyväinen hiittiin. Knows Everything jatkaa samoilla varustuksilla kuin tähänkin asti: kengät jalassa (edessä alumiinit), perässä puolijenkit(custom multicam) ja puolilapuilla. Hevonen on ihan riittävä tähän lähtöön, mutta nakkikioskirata eli kasirata vaikeuttaa tehtävää ja totta kai näissä oppilaslähdöissä voi muutenkin tulla paljon muuttujia. Pärjäämään kuitenkin lähdetään.

Lähtö 5 Toto4-4

1 Peanuts (Anne Kangas): Tamman talvitauko sujui hyvin ja sitä saatiin treenata ilman ongelmia. Kerran sillä oli vähän räkää ja sai parin viikon limanirrotuskuurin, mutta sen jälkeen se olisi ollut valmis kilpailemaan juuri kun koronatauko alkoi. Torvisen Jukka on ajanut Peanutsilla pari hiittiä ja ollut tyytyväinen hevoseen. Viimeksi ajettiin 1.17-vauhtia läpi. Olen ihan positiivisin mielin, vaikka kovia tammoja on muitakin Staro Miamin johdolla. Peanuts on vahvistunut viime kaudesta. Se lähtee ihan terävästi voltista ja siinä on mahdollisuus pitää keulat. Ensimmäiseen starttiin ei tule mitään virityksiä, ja kengät jalassa mennään.

2 BWT Divine (Kaisa Toivonen): Tauon aikana on treenattu paljon, mutta keväällä se on kärsinyt siitepölyistä. Sillä on joutunut ajamaan useamman kerran reipasta hiiteillä, kun hevonen on ollut tahmea, eikä siinä vieläkään ole ihan parasta herkkyyttä. Eiköhän BWT Divinella yritetä Peanutsin kantaan, ja katsotaan sitten, mihin asti se lopussa riittää. Vastassa on pari niin kovaa, että voitto olisi suoraan tauolta pieni yllätys, mutta jos Peanutsia ja Staro Miamia varmistaa, sitten tämäkin lapulle. Normivarusteilla mennään.

3 Staro Miami (Aripekka Pakkanen): Tamman tauko on muuten sujunut hyvin, mitä nyt kilpailemaan ei päästy aiemmin. Huhtikuun puolivälin paikkeilla olisi normaalisti aloitettu. Vaikea sanoa, miten paljon tamma on kehittynyt, mutta ainakin runko on vahvistunut vielä tässä iässä. Kilpailemisen jälkeen sen näkee enemmän. Tammalla on vielä aika vähän startteja ja sen puolesta sillä on vielä varaa kehittyä. Tämän vuoden suunnitelmissa on keskittyä enimmäkseen tammalähtöihin ja tavoitteena on, että vuoden päästä oltaisiin sitten kovimpien joukossa. Tämä on ihan tasokas lähtö, eikä siinä mitään ilmaiseksi saa. Staro Miami menee ilman etukenkiä. 

6 Cocktail Princess (Harri Åkerlund): Olin oikein mielissäni viime startista, sillä tamma lopetti hyvin ja Teivainenkin kehui sitä. Se oli parempi kuin odotin, koska alla oli vain yksi ratahiitti. Tämän kanssa on tärkeintä, että nirson tamman saa syömään ja juomaan hyvin. Kaikki näyttää sen puolesta hyvältä. Nyt on pari niin kovaa hevosta vastassa, että isompia odotuksia ei ole. Tässä varmaan ajetaan jonossa. Tärkeintä olisi, että tamma tekisi taas hyvän startin ja lopettaisi vauhdilla. Vielä ei riisuta kenkiä, vaan katsellaan sitä muutamien starttien jälkeen.

Lähtö 8

1 Adanna (Emma Väre): Hevonen tuli meille helmikuussa, ja sitä on huollettu ja treenattu tämä aika. Kaksi kertaa on käyty radalla ja ajettu kovimmillaan 1.23 läpi. Olen ollut kotona tyytyväinen ja nyt aletaan tutustua hevoseen starttitilanteessa. Tämä startti kokeillaan ajaa ilman sekkiä, kengät jalassa ja normikärryillä. Fuscus H.L. on pahin vastus, mutta koetetaan päästä alta pois.

Lähtö 9

4 Borgmester (Tero Pohjolainen): Tarkoitus oli aloittaa jo toukokuussa Vermon ensimmäisissä raveissa, mutta hevonen kaatui viikkoa aiemmin tarhassa ja sille tuli pieni ruhje lonkan seudulle. Siinä meni kymmenkunta päivää, mutta sen jälkeen on jatkettu normaalisti. Borgmester oli Tzubodain kanssa 1.22-vauhtisella hiitillä ja oli ihan hyvä. 

6 Quite A Boy (Kaisa Toivonen): Hevonen oli suoraan pitkältä tauolta sellainen kuin odotinkin. Se kiersi viimeiset 700 metriä 1.11-vauhteja ja olimme kuskin kanssa hevoseen tyytyväisiä. Quite A Boy on yleensä ollut suoraan tauolta hyvä, mutta nyt taukoa tuli niin paljon, että se varmasti parantaa starttien myötä. Pieni lähtö sopii hyvin, kun se ei lähde kovaa. Quite Special on varmaan vaikea voitettava tässä lähdössä, mutta tototaisteluun Quite A Boyn pitäisi pystyä. Se jatkaa samoilla varusteilla kuin aiemminkin.

Kommentit Miika Lähdeniemi


 

 

Ponilähtö

Lähtö 1 


Väliajat 16,0-20,5-21,5-13,5

ZOLA BUD: Eteni 1. kaarteeseen mentäessä keulaan. Sai hetken prässiä takasuoran alussa ja jatkoi johtavan takana. Kohosi toiselle viim. takasuoralla ja rutisti reippaassa lopetuksessa varmaan voittoon. 
MAX MILI: Kiertyi 3. radan kautta johtavan ulkopuolelle 1. kaarteessa. Vaati vauhtia ja eteni keulaan 1. takasuoralla. Sai vetää matkalla tosi maltillista. Vähän pehmeä maalisuoralla. 
PERFECT STORM: Laukka 1. kaarteessa. Ajoi porukan kiinni 2. kaarteessa. Nousi etusuoralla 3. ulos. Käänteli puoli kierrosta ennen maalia 3. radalle ja tuli kohtalaisesti. 
EVER SO CLEVER: Nousi etusuoralla 2. ulos. Jatkoi 900 jäljellä toisella ilman vetoapua. Tasaisesti perille. 
CRASSULA OVATA: Otti ekat keulat. Juoksi lopulta 3. sisällä. Jatkoi viim. takasuoralla 2. sisällä. Vaisua lopussa. 
PRIMA BALANCE: Matkasi 5.-4. sisällä. Haki loppusuoran alussa vapaata rataa. Tilanne oli tekninen. Ei esittänyt lopulta mitään. 
MARANELLO MEISELS: Matkasi toista rataa ilman vetoapua. Kärryrikko vajaa kierros ennen maalia. Keskeytti.
ASTRUM: Lähtölaukka. Ajoi porukan kiinni 2. kaarteessa. Kuulutettiin hylätyksi. Käänteli puoli kierrosta ennen maalia selässä kolmannelle radalle. Nousi 4. radalle 250 jäljellä ja kiri hienosti. Ylitti maalilinjan toisena. Viim. 500 m 10,5. 
DARIV STREAMLINE: Poissa.


Lähtö 2 


Väliajat 16,0-16,0-20,5-18,5-14,0

Q-REX OAK: Hyökkäsi 3. ulkoa 650 jäljellä ja kiri varmaan voittoon. Viim. 600 m 12,6. 
DON DEFENDER: Juoksupaikka 5. sisällä. Kohosi toiselle 600 jäljellä. Nousi loppukaarteessa selissä 3.-4. radalle. Kiri mukavasti ja ehti kalkkiviivoilla kakkoseksi. Viim. 500 m 12,4. 
QUARTAM DE VICTOR: Lähti 5. ulkoa viim takasuoralla selissä 3. radalle. Kohosi 4. radalle 250 jäljellä ja tuli asiallisesti perille. Viim. 700 m 13,3. 
FLASHDANCE SISU: Johti ekat metrit. Jatkossa 2.-3. sisällä. Nousi toiselle 2050 jäljellä. Oli hetken ilman selkää ja jatkoi jälleen 2. ulkona 1550 ennen maalia. Kohtalainen esitys. 
HERZOG GREENWOOD: Eteni 1550 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Prässäsi johtavaa viim. takasuoralla ja painui loppumatkasta keulaan. Taipui vähän maalisuoralla. Kelpo suoritus kuitenkin. 
TZUBODAI: Vaati johtavalta vauhtia 1. takasuoralla ja painui keulaan 650 juostuna. Jatkoi 2. sisällä 1900 jäljellä. Nousi 400 ennen maalia 3. ulos ja oli pussissa. Ei päässyt tulemaan vapaasti lopussa. Voimia jäi. 
AMOUR AMIKO: Lähti 4. ulkoa 600 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli neljännelle 250 ennen maalia. Kiri vähän hiipui. 
SALTY FAIRYTALE: Matkasi hännillä 6. ulkona. Vaisu. 
SUNDSVIK GODIVA: Matkasi 4. sisällä. Ei esittänyt mitään. 
HIDALGO BOKO: Iski 2. kaarteessa 3. rataa ja eteni johtavan rinnalle. Painui keulaan 1900 jäljellä. Sai painetta viim. takasuoralla ja menetti asemansa loppumatkasta. Hiljensi melkoisesti.
RIVE BEST YET: Avasi takamatkalta vauhdilla ja eteni keulaan 300 juostuna. Sai painetta 1. takasuoralla ja jatkoi 2. sisällä 650 juostuna. Edelleen jatkossa 3. sisällä. Taipui loppumatkasta pahoin. 
FULLHAND COMERY: Sai toisella radalla selän eteen 1900 jäljellä. Katkesi pian täysin ja keskeytti. Kaikki tuskin oli kunnossa.


Lähtö 3 


Väliajat 08,5-12,0-12,5

GILLIAN COMERY: Iski 2. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle ja eteni johtavan ulkopuolelle puoli kierrosta ennen maalia. Runttasi varmasti ykköseksi. Viim. 600 m 11,2. 
YANK MATCH: Lähti lujaa ulkoradalta ja eteni keulaan saakka 1. kaarteessa. Sai tiukkaa prässiä. Jatkoi 2. sisällä vajaa kierros jäljellä. Alku mentiin kovaa. Kohosi viim. kaarteessa 2. ulos ja kiri lopussa kakkoseksi. 
CROSSOVER: Vaati toisella ilman vetoapua tiukasti vauhtia ja eteni keulaan 650 juostuna. Avaus mentiin tosi reipasta. Sai itse kovaa painetta päätöspuolikkaalla. Taipui hieman lopussa. Hyvä esitys kuitenkin. 
DELIGHTFUL MOMENT: Täräytti keulaan. Sai pian selän eteen ja matkasi lopulta 3. sisällä. Nousi maalisuoran alussa 3. radalle ja kiri aivan mukavasti perille. 
BASSWOOD GROVE: Juuttui kiertämään 3. rataa. Pakitteli 2. kaarteessa hännille. Juoksu epäonnistui täysin. Tuli takajoukoissa asiallisesti loppuun asti.
KURT SÅNNA: Matkasi 5.-4. sisällä. Vaisu. 
GEREMI BOKO: Käänteli 3. ulkoa loppumatkasta 3. radalle. Kiri ei lähtenyt kantamaan. 
HIGHSCORE LUCA: Nousi 4. sisältä 850 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Hyytyi loppukaarteessa pahoin. 
FUNDOVER MATCH: Alku 3. rataa. Pakitteli 1. kaarteen lopussa takajoukkoihin. Laukkasi viim. takasuoralla. Hylättiin.
ALBINO BRAVE: Juoksi 4. ulkona. Laukkasi viim. takasuoralla. Hylättiin.
CLUB NORD CHIP: Poissa.


Lähtö 4 


Väliajat 11,5-14,5-19,0-15,0

BARON BOX: Lähti 4. ulkoa 850 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli lopussa neljännelle ja kiri voittoon. Viim. 700 m 13,5. 
KNOWS EVERYTHING: Eteni 1. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Sitkeä suoritus. 
ANDY VELVET: Kohosi 2. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Tuli tasaisesti. 
MY WAYS NOT YOURS: Juoksi 6.-5. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla takajoukoissa selissä 3. radalle. Polki mukavasti perille. 
VEX ANT HOPE: Nousi 3. sisältä toiselle viim. kaarteen alussa. Jäi pussiin.
RUTHLESS CHICK: Puolusti johtopaikan. Avauskierros mentiin suht reipasta. Taipui vähän lopussa. 
BELLA BLOOM: Juoksupaikka 6. sisällä. Kohosi toiselle viim. takasuoralla. Polki loppusuoraa aivan ulkoa. 
MASCOT MATCH: Lähti 5. ulkoa 850 jäljellä selissä 3. radalle. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti loppusuoralla.
CASPIAN SISU: Nappireissu johtavan takana. 
HAMILTON REAL LADY: Matkasi 4.-3. sisällä. Nousi loppusuoralla toiselle. Tasapaksu. 
MOVES LIKE JAGGER: Juoksupaikka 3. ulkona. Ei esittänyt oikein mitään. 
SHADOW PRO MCQUEEN: Nousi 5. sisältä toiselle 800 jäljellä. Laukkasi viim. takasuoran lopussa. Hylättiin.


Lähtö 5 


Väliajat 16,0-15,5-11,5-11,5

STARO MIAMI: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Prässäsi päätöskierroksella tiukasti johtohevosta. Vastasi maalisuoralla vielä ulkoa ohi yrittäneelle ja piti niukkaan voittoon komean esityksen päätteeksi. 
DREAM GIRL: Nousi 3. sisältä viim. takasuoran lopussa toiselle. Käänteli maalisuoralla 3. radalle ja kiri hienosti häviten täpärästi. Viim. 600 m 09,7. 
PEANUTS: Veti joukkoa. Sai toisella tuhannella tiukkaa painetta. Vastasi asiallisesti, vaikka lopussa kolmanneksi jäikin. 
BWT DIVINE: Nappireissu johtavan takana. Ei esittänyt erikoista. 
ARCTIC ELSA: Ei vakuuttanut lainkaan 4. sisältä. 
COCKTAIL PRINCESS: Oli 2. ulkona vaikeuksissa jo viim. takasuoralla. 


Lähtö 6 


Väliajat 26,5-27,0-26,5-29,5

VIRIN VIHTORI: Matkasi pääryhmässä 2. ulkona. Käänteli 3. radalle 2. kaarteessa ja tavoitti reilulla erolla johtaneen haastajan. Painui keulaan 650 ennen maalia ja voitti aivan murskaavaan tapaan. 
VIKSU VILPERI: Veti alkumatkan vauhdikkaasti selvällä erolla johtopaikalla. Voittaja saavutti karkulaisen 800 jäljellä. Menetti asemansa 150 metriä myöhemmin ja hävisi lopulta hiljennettyään todella paljon voittajalle. 
PUKSIN POIKA: Juoksi toisena ja kolmantena sisärataa kaukana kärkihevosten takana. 
UNNAN TÄHTI: Juoksi keskijoukoissa kaukana kärjen takana. Tasapaksu suoritus. 
MÖKIN TÄHTI: Lähti pitkältä pakilta. Pysyi taustalla. 
LUMI-NIKO: Matkasi kaukana taustalla. 
PETROLI: Juoksi hännillä. Oikein vaisua jo alkumatkasta. Keskeytti. 
VIEHERI: Laukka kiihdytykseen. Hylättiin.
JOTTEI: Poissa.


Lähtö 7 


Väliajat 24,0-26,0-26,0-26,5

BILETTÄJÄ: Juuttui alussa 3. radalle. Pääsi keulaan 600 juostuna. Helppo voitto. 
ANNAN: Sai toisella radalla selän eteen etusuoralla. Pudotti viim. takasuoralla 3. sisälle. Nousi toiselle 200 ennen maalia ja kiri kakkoseksi. 
MILRID: Eteni keulaan ennen 1. kaarretta. Jatkoi 2. sisällä 600 juostuna. Nousi etusuoralla toiselle ilman vetoapua. Pehmeä lopussa. 
SUVIRUUSULI: Matkasi 2.-3. sisällä. Jälleen 2. sisällä etusuoralla. Tasainen. 
VENNELMON TYYNE: Matkasi 4.-3. sisällä. Vaisu. 
JEMMATAR: Laukkasi 1. takasuoralla ja juoksi kaukana taustalla.
VAROITUS: Laukkasi toiselta ilman vetoapua 400 juostuna. Hylättiin.
SIIRILLI: Poissa.


Lähtö 8 


Väliajat 20,0-22,0-17,5-13,0

ADANNA: Piti keulat ja sai vetää maltillista. Kiristi tempoa loppua kohti. Hallitsi varmasti perille. 
WIIPURI: Juoksi johtavan takana. Pussissa maaliin. Voimia oli tallella.
SUNDSVIK MARAMEO: Hyökkäsi 2. ulkoa 800 jäljellä ja eteni johtavan rinnalle. Punnersi asiallisesti totosijalle. 
WHAT A FEELING: Nousi 3. sisältä 250 jäljellä 3. radalle. Kohtalaisesti perille. 
MOUNTAIN TWINKLE: Nousi 3. ulkoa selässä 3. radalle 800 ennen maalia. Jatkoi pian kolmatta ilman vetoapua. Tuli kohtalaisesti maaliin saakka. Viim. 700 m 12,6. 
SANTOS BRAVE: Matkasi 5. sisällä. Kävi viim. takasuoralla toisella ja pudotti pian 4. sisälle. Sisärataa pitkin perille. 
ARCTIC PASTOR: Laukka 1. kaarteessa. Juoksi sitten 5. ulkona, mistä lähti selissä 3. radalle viim. takasuoralla. Pudotti 200 jäljellä toiselle ja polki loppuun asti asiallisesti. Viim. 700 m 11,9. 
RAHART: Käänteli 4. ulkoa selissä 3. radalle 800 jäljellä. Kohtalainen kiri. 
FUSCUS H.L.: Laukka lähtökiihdytykseen. Eteni 6. ulos, mistä liittyi viim. takasuoralla 3. radan letkaan. Käänteli loppukaarteessa neljännelle ja tuli aivan ulkoa hyvin perille saakka. Viim. 1900 m 16,0, mistä viim. 600 m 11,9. 
KOM IGEN MOLLY: Taipui toiselta ilman vetoapua loppumatkasta varsin pahoin
IBN BATTUTA: Matkasi 4. sisällä. Kohosi viim. takasuoralla toiselle. Hiljensi pahoin. 
HELLO: Laukka 1. kaarteessa. Hylättiin.


Lähtö 9 


Väliajat 13,0-14,5-12,5-13,0

QUITE SPECIAL: Vastasi keulapaikalla oikein helposti perille saakka. 
FAST TIME: Oli johtavan takana vailla väylää viim. kaarteessa. Sai tilaa ja mahdollisuuden 200 ennen maalia. Ei pystynyt esittämään todellista haastetta. 
QUITE A BOY: Juoksi 3.-2. ulkona. Hyökkäsi 400 jäljellä 3. radalle. Kiri jäi kovin tasaiseksi. 
BORGMESTER: Taipui loppumatkasta toiselta ilman vetoapua.
ENJOY PEPPER: Pudotti 2. ulkoa 3. sisälle kierros jäljellä. Ei esittänyt mitään. 
STONECAPES POE: Laukkasi 3. sisältä 2. kaarteen alkuun. Hylättiin.
ULK DELLE SELVE: Poissa.