Magic Monday

11.03.2019 18:00

Magic Monday

Vermo ja Rovaniemen Mäntyvaara jakavat ensimmäistä kertaa Magic Monday -ravit tulevana maanantaina 11.3. Molemmilla paikkakunnilla ajetaan kuusi lähtöä, ja Toto65-pelissä on mukana molemmilta radoilta kolme lähtöä. Rovaniemen ensimmäinen lähtö on vuorossa klo 18.15, ja Vermossa aloitetaan klo 18.27. Intensiivisen ravi-illan päättää Vermon kuudes lähtö klo 20.35.

Vermossa tapahtumat keskittyvät ravintola Ravillaan, missä on tarjolla Magic Monday -buffet. Isolta screeniltä seurataan myös Rovaniemen lähdöt, ja illan aikana haastateltavaksi tulee Vermossa kilpailevien hevosten taustajoukkoja. Ravillassa illan juontajana toimii Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi. Klo 18-18.15 ovat haastateltavana Nina Pettersson-Perklen ja Erkki-Pekka Mäkinen.

Ravibussien aika ei ole kokonaan ohi, sillä maanantaina Vermoon pääsee ilmaisella bussikyydillä Helsingin keskustasta! Bussi lähtee Kiasman pysäkiltä klo 17.30 ja pysähtyy kaikilla pysäkeillä. Jaossa on Magic Mondayn käsiohjelmia, joten valmistautuminen iltaan sujuu mukavasti jo matkan aikana.

Magic Mondayn ravibussin reitti (suluissa pysäkin numero)

Kansallismuseo (1907) - Hesperian Puisto (1911) - Töölön kisahalli (1913) - Kansaneläkelaitos (1917) - Töölön tulli (1919) - Kuusitie (1925) - Tilkka (1927) - Ruskeasuo (1931) - Ruskeasuon varikko (1935) - Talontie (1511) - Höyläämötie (1515) - Valimotie (1517) - Takomotie (1519) - Talin siirt.puutarha (1521) - Takkatie (1523) - Pitäjänmäen asema (1525) - Henrikintie (1801) - Vermo (E1979) - Kalkkipellonmäki (E1133) - Puustellinmäki (E1052) - Leppävaaran asema, Kehä I (E1116) - Leppävaaran asema, laituri 24 (E1038) - Komentajankatu (E1168) - Perkkaankuja (E1166) - Vermon raviradan parkkipaikka

Paluu 15 min. viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen. Bussi kulkee samaa reittiä.

Magic Monday -ravien käsiohjelmaan pääset TÄSTÄ LINKISTÄ >>


Ravien toimihenkilöt

Valvoja: Jarmo Nirhamo 
Tuomaristo: Eeva Hakala-Rahko, Esa Korhonen, Jorma Rintala
Maalituomari: Jouko Lindholm
Kuuluttaja: Essi Laukkanen
Selostaja: Osmo Rahikainen
Haastattelija: Sonja Julkunen
Kilpailusihteeri: Sirpa Tienhaara
Sisäänkirjoitus: Tarja Vehkamäki
Lehdistösihteeri: Eija Lampela
Päälähettäjä: Katri Johansson
Lähdönjärjestäjä: Saana Lehmussaari
Lähtöautonkuljettaja: Ilkka Salonen
Lähettäjät: Jorma Rajala, Juha Rantamäki, Miia Unkuri
Varikkoalueen valvoja: Markku Lehtonen
Kilpailueläinlääkäri: Pirkko Valmari

Magic Monday
Buffet menu à 15 €


Vihersalaattia ja vadelmavinegrette M,G
Tomaattia V,G
Kurkkua V,G
Ceasar naturel ja leipäkrutonkeja L
*****
Aurajuustolla kuorrutettua kananrintaa L,G
Valkosipuliperunat L,G
*****
Keksejä L
Kahvi/Tee

TOTO65-VARMAVALINNAT 

Magic Mondayn Toto65-kierroksen tukipilariksi nostamme kierroksen päättävästä Vermon ravien kuudennesta lähdöstä numeron 7 AL E.GADOR ZET. Erkki-Pekka Mäkisen suojatti on parissa alla olevassa startissa suorastaan uhkunut hyvää virettä ja vastaavalla tasolla suorittaessaan sillä on hyvät saumat palata voittokantaan. Toissakerralla Turussa Al E.Gador Zet hallitsi todella raskaissa olosuhteissa tapahtumia keulasta varmaan tyyliin. Viimeksi täällä Vermossa E-P Mäkinen jäi ajokkinsa kanssa toiselle radalle ilman vetoapua, mistä ruuna tsemppasi todella rehdisti sisään, vaikka ei sitten Stonecapes Picasson vahvaan loppuvetoon pystynytkään vastaamaan. Tässä Mäkinen lataa varmasti kovat piipussa kiihdytykseen ja nähdäksemme Al E.Gador Zet omaa ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta kelpo saumat päästä keulaan. Tämän skenaarion toteutuessa haastajat joutunevat keskittymään taisteluun kakkosrahojen kohtalosta. Neljännen kohteen suosikki 3 DIE KAISERIN on pienen systeemin apuvarma. Hannu Torvinen jatkaa Antti Kinnusen valmennettavan rattailla. Valjakon ensimmäinen startti toi voiton Kouvolasta.

TOTO65-SYSTEEMIT

T65-1: 6,9 (1,5)
T65-2: 10,7,8 + 4,9,6,11 (3,2)
T65-3: 3,12 + 11,8,4,1,6 (7,9)
T65-4: 3 + 8,6,4,11 (1,5)
T65-5: 3,5 (7,8)
T65-6: 7 (8,1)

Pieni systeemi 24 riviä, panos 0,5 euroa, hinta 12 euroa
Suuri systeemi 980 riviä, panos 0,1 euroa, hinta 98 euroa

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

VERMO Lähtö 1
RANKING
A) 3 B) 6-1-8-4-2-5-7
NO VICE – ETERNAL DREAM – MIRISCHIA – WIND RIBBON

Vermon historian ensimmäisten Magic Monday -ravien ensimmäisestä lähdöstä löytyy vain yksi voittajasuosikki. Koko ajan otteitaan parantava numero 3 NO VICE oli viime keskiviikkona 2. ulkoa niin hyvä kakkonen, että vain odottamaton epäonni voi viedä voiton tässä lähdössä. Kakkossijasta voidaan kuitenkin nähdä tiukka taistelu. Pienikokoinen 6 ETERNAL DREAM on tähän porukkaan ihan kyvykäs tauoltapalaaja. Erittäin tasavauhtinen 1 MIRISCHIA ei pysty hyödyntämään lainkaan lähtöpaikkaansa, mutta vastaavasti pieni lähtö on iso plussa. 8 WIND RIBBON on nostanut tänä vuonna tasoaan. Ruuna on sen verran nopea avaaja, että saattaa päästä kasiradaltakin hyviin asemiin. 4 FATHER ALLAN LAY on ollut vielä Vermon keulakakkostakin myöten hieman tasainen.

VERMO Lähtö 2
RANKING
A) 6 B) 2-11-4-10-1-8-5 C) 3-9-12-7
SO LONG SUCKERS – ZUMU DE LA VEGA – BELMERI – PIRI-PIRI

Yksin A-ryhmän valtaava 6 SO LONG SUCKERS aloitti uransa neljällä voitolla, mutta oli sitten Turussa johtopaikalta pehmeä, minkä jälkeen jäikin tauolle. Eiköhän voitokas ruuna suorita taas tasollaan, jolloin Aripekka Pakkasen valmennettava on vahva voittajaehdokas. Keulaan eteneminen vaikuttaa todennäköiseltä. 2 ZUMU DE LA VEGA on kirinyt viime starteissaan jatkuvasti positiivisesti. Lähtöpaikkakin on hyvä. 11 BELMERI on kehityskelpoinen 4-vuotias. Viime voitto tuli keulasta, mutta kyllä ruunalla on näistäkin asetelmista täydet menestyssaumat. Toki lähtöpaikkojen vuoksi So Long Suckersilla on kuitenkin etulyöntiasema. 4 PIRI-PIRI voi saada juoksupaikan kärjen imussa, jolloin totosija on mahdollinen. 10 KASHIMIR MIX pystyy parempaankin, kuin viimeksi Lahdessa. 

VERMO Lähtö 3
RANKING
A) 8-4-6-1 B) 11-10-12-3-5-2-9-7
JOE’S DAY TRIPPER – CAPE’S CAVIAR – CAVALIER – AFTER KNIGHT

Kolmannessa lähdössä tarjoamme neljälle valjakolle asemat A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava 8 JOE’S DAY TRIPPER on kilpaillut tänä vuonna Kai Kumannon valmennuksesta käsin ja suoritukset ovat olleet entistä pontevampia. Viimeksi Teivossa ruuna oli johtopaikalta täysin suvereeni. Joe’s Day Tripper on nopea avaaja, ja se saattaa päästä kasiradaltakin johtopaikalle. Ykköshaastaja 4 CAPE’S CAVIAR kiri viimeksi Forssassa 12-kyytisessä lopetuksessa 3. ulkoa terävästi kolmanneksi häviten vain piikki-selkä –asetelmassa juosseille. Cape’s Caviar on yksi lähdön kolmesta mahdollisesta keulahevosesta, mutta selkäjuoksu sopii kyllä vähintään yhtä hyvin. 6 CAVALIER sijoittui kauden avauksessaan 3. ulkoa neljänneksi. Viimeiset 700 metriä se kulki 14,7-vauhdilla. Kykyjä on paljon parempaankin. 1 AFTER KNIGHT on niin nopea avaaja, että se päässee valitsemaan ykkösradalta haluamansa taktiikan. Hyvä selkä lienee kuitenkin keulajuoksua parempi vaihtoehto. Mikäli After Knight selvittää loppukaarteen ongelmitta, ei ruuna ole huippupaikaltaan ollenkaan vaaraton. 11 DALTON HOSS ei ollut viimeksi Mikkelissä läheskään yhtä hyvä kuin edellisessä Vermon kisassa ja on siksi arvoitus. 10 MISS MAVERICK on oikein kyvykäs hevonen, mutta tyyli koelähdössä ei täysin miellyttänyt. Paljon laukkoihin pilannut tamma on tällä kertaa iso kysymysmerkki.

ROVANIEMI Lähtö 4 | Toto65-1
RANKING
A) 6-9 B) 1-5-3-2-10-8 C) 4-7
LITTLE EASY - SMOOTH CRIMINAL - FORASTERO - BOLD CHOICE

Magic Mondayn Toto65-kierroksen alkutahdit lyödään käyntiin Rovaniemen Mäntyvaarassa ja tässä koitoksessa suosikkikaksikko tuntuu erottuvan hieman muusta porukasta edukseen. Eturivin lähtöpaikan myötä 6 LITTLE EASY starttaa matkaan suosikkinamme, vaikka ruunan edellisestä voitosta onkin vierähtänyt jo hieman pidempi tovi. Petteri Joen valmennettava kilpailee kuitenkin tasaisen vahvassa kunnossa ja tässä sopivassa tehtävässä sillä on erittäin hyvät mahdollisuudet palata voittokantaan. Vaikka sisäpuolella hyviä avaajia onkin, ladannee Joki kovat piipussa kiihdytykseen. Toinen kova on pieneltä paussilta palaava 9 SMOOTH CRIMINAL. Kyvyiltään ruuna on tauluaan parempi. Vaikka haastavat lähtöpaikat ja juoksunkuluissa kohdatut haasteet omalta osaltaan selittävät kärkisijojen puutetta, on hevosen esityksissäkin petrattavaa. Aika näyttää, onko pieni paussi tehnyt hyvää.

VERMO Lähtö 4 | Toto65-2
RANKING
A) 10-7-8 B) 4-9-6-11-3-2-12-1-5
PIIRRON TUISKU – KIPINÄ ROLS – TEPPANA – SARINAN SANNI

10 PIIRRON TUISKU ei halua jättää ”kavereita” ja niinpä se punki viimeksikin ensimmäisessä kaarteessa johtopaikalta ulospäin ja laukkasi. Ensimmäisen kaarteen kauneusvirheestä huolimatta ori kiri vielä pontevasti ykköseksi. Piirron Tuisku on käyttäytymisensä vuoksi hieman taiten ajettava, mutta kirinajoituksen osuessa nappiin, muut ovat helisemässä. 7 KIPINÄ ROLS on oikein kehityskelpoinen 5-vuotias. Ori saa viime suorituksestaankin ehdottomasti puhtaat paperit, vaikka lopulta johtopaikalta kolmanneksi taipuikin. Eiköhän Jukka Kauppinen lähde taas ajamaan suoraviivaisella taktiikalla. 8 TEPPANA pilasi viimeksi pelinsä ratkaisevan pahaan alkulaukkaan, mutta kulki kyllä jatkossa täysin normaalisti. Teppana on tottunut menestymään ja on ravilla yksi kovista. 4 SARINAN SANNI paikkasi viimeksi Forssassa alkulaukkansa mukavasti ja kiri vielä kakkoseksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat 28,1-vauhdilla. Tamma lähtee tiukasti haastamaan A-hevosia. 9 VAROITUS on pitkältä tauolta arvoitus, mutta kyseessä on kyvykäs hevonen. 6 SEPORI suoritti raskaalla radalla täysin hyväksyttävän 6-vuotiskauden avauksen.

ROVANIEMI Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka
RANKING
A) 3-12 B) 11-8-4-1-6 C) 7-9-5
MILLA SONIK – BEDDINGE’S PRIDE – MAD MAN BLUES – CHRIS CRYSTAL

Kolmannessa Toto65-kohteessa kaksi valjakkoa saa asemat kirkkaimmista parrasvaloista. Alla olevasta tauosta huolimatta 3 MILLA SONIK kilpailee niin kovalla statistiikalla, että tarjoamme kovimpien vastustajien jouduttua haastaville lähtöpaikoille Veli-Pekka Sunnarin valmennettavalle paikan rankingin kärjestä. Kolmasosan uransa starteista voittanut tamma on napannut peräti 12/15 totosijaa ja siltä on lupa odottaa tässäkin startissa täysipainoista suoritusta. Neljättä peräkkäistä voittoa tavoitteleva 12 BEDDINGE’S PRIDE kipuaa piippuhyllyn lähtöpaikasta huolimatta mukaan A-ryhmään. Yhden poisjäännin myötä lähtöpaikka on pykälän verran alkuperäistä asetelmaa parempi. Hanna Kariniemen valmennettava on jäänyt vain kertaalleen urallaan ulos totosta. B-ryhmän viisikosta kuka tahansa pystynee juoksun onnistuessa lähdön voittamaan, mikäli suosikit epäonnistuvat.

VERMO Lähtö 5 | Toto65-4
RANKING
A) 3 B) 8-6-4-11-1-5-9-10-2-7-12
DIE KAISERIN – MUSCLEMAN – DADDY BOY – BWT CRUSADER

Antti Kinnusen valmennuksesta käsin koko ajan hyvää kuntoa esittänyt 3 DIE KAISERIN sai viimeksi Lahdessa vihdoin ansaitsemansa onnistumisen. Tamma kiersi alkumatkan kolmatta rataa, eteni johtavan rinnalle 1400 jäljellä ja jyräsi vahvasti ykköseksi. Suoritus oli mainio, mutta kauneusvirheenä oli, ettei ravi ollut kaarteissa kohdallaan. Mikäli ravi stemmaa nyt paremmin, on Die Kaiserin vaikea kukistettava. Viime startin kaltaisena Hannu Torvinen ei välttämättä uskaltaisi satsata lähtöön täysillä, mutta normaalisti tamma pystyy avaamaan reippaasti ja on lähdön todennäköisin keulahevonen. 8 MUSCLEMAN aloitti kautensa kakkossijalla vain Roberto Diverille häviten. Sen jälkeen kasiradan lähtöpaikat ovat estäneet paremman menestyksen, mutta suoritukset ovat olleet hyviä. Ruuna on taas arvottu kasiradalle, mutta tuurien ollessa kohdallaan kaikki on mahdollista. Kyseessä on näihin sarjoihin oikein kyvykäs hevonen. 6 DADDY BOY ailahtelee jonkin verran. Parhaimmillaan ruuna olisi keulasta. Ruuna ei ole todennäköisin keulahevonen, mutta ei keulaan eteneminen silti mahdottomuus ole. 4 BWT CRUSADER ja 11 TANPOPO ottivat mittaa toisistaan jo helmikuussa Turussa. Silloin Tanpopolle ensimmäisellä takasuoralla keulat luovuttanut BWT Crusader kiri lopussa ykköseksi. 1 BLACK ICE BOOST ei todennäköisesti voita näin kovaa lähtöä, mutta ruuna voi saada nappireissun johtavan takana, jolloin totosija on kyllä hyvinkin mahdollinen.

ROVANIEMI Lähtö 6 | Toto65-5, Duo-2
RANKING
A) 3,5 B) 7,8 C) 9,6,2,10,1,4

Viidennessä Toto65-kohteessa kaksi varsin tasaiseksi arvioimaamme valjakkoa saa paikat A-ryhmästä ja sen myötä myös vihjesysteemeistä. Alla olevat tuoreet startit nostavat numeron 3 ONLY ICE BROLINE rankingin kärkinimeksi. Se sai suoraan tauolta Torniossa hyvän juoksun johtavan takana ja otti kakkosrahat pystymättä kuitenkaan uhkaamaan lähdön voittanutta tallikaveria eli Callela Leonardia. Viimeksi Oulussa ori teki vahvan kirin kaukaa 5. ulkoa. Petteri Joki ajaa varmasti tässä rahallisesta ylisarjasta huolimatta varsin sopivalta tuntuvassa porukassa ajokkiinsa luottaen. Keskeltä rataa starttaava tauolta palaava 5 REMOTE CONTROL avaa auton takaa kovaa ja Niko Jokelan ajokki on lähdön todennäköisin keulahevonen. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisiksi aika selkeästi muusta porukasta erottuvan suosikkikaksikon juoksuasetelmat muodostuvat.

VERMO Lähtö 6 | Toto65-6, Duo-2, Troikka
RANKING
A) 7 B) 8-11-1-6-3-9-2-5-12-4-10
AL E.GADOR ZET – T.M. CHAGALL – ORLANDO POINT – ARNOLD HALM

Toto65-kierroksen päätöskohteen suosikkina starttaava 7 AL E.GADOR ZET oli keskiviikkona Vermossa johtavan rinnalta oikein hyvä kakkonen. Nyt ruuna edennee askelten osuessa lankulle nopeasti johtopaikalle, minkä jälkeen on tosi vaikea kukistettava. Haastajaporukan kärkeen kipuava numero 8 T.M. CHAGALL on rehti ruuna, joka pystyy menestymään johtavan rinnaltakin. Al E.Gador Zet on kuitenkin selvä suosikki. 11 ORLANDO POINT on tottunut menestymään. Nykyvire on kuitenkin arvoitus, koskapa Kouvolan tauoltapaluussaan 4. ulkona matkannut ori kiilattiin laukalle 700 jäljellä. 1 ARNOLD HALM jäi Forssassa 3. sisälle pussiin. Eturivissä on muitakin nopeita avaajia, mutta Al E.Gador Zetin selästä totosija olisi vahvasti haarukassa. 6 CICCIOLINA SISU vaikuttaa nousuvireiseltä. Se jäi viimeksi tasokkaassa lähdössä pussiin.

PÄIVÄN DUO
Rovaniemi L6 – Vermo L6

3,5
7

Yhteensä 2 yhdistelmää

TROIKKA VERMO L6

7
1,6,8,11
1,2,3,6,8,9,11

24 yhdistelmää, panos 0,5 euroa, hinta 12 euroa

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/1 CALLELA KICKBACK: Ruuna pääsee ihan hyvin liikkeelle. Se kilpailee tauluaan paremmassa kunnossa.

L2/4 PIRI-PIRI: Viimeksi ajaessani hevosta Vermossa se jäi johtavan taakse pussiin. Tilaa saadessaan tamma olisi pystynyt kamppailemaan voitosta.

L2/6 SO LONG SUCKERS: Hevonen oli kipeä viime startissaan ennen taukoa. Se ei ollut sinne päinkään edelliskisoihin verrattuna. Pystyvä menijä on kyseessä, kuten taulukin toki näyttää. Valmentajan kanssa ei ole ollut tarkemmin puhetta päivän vireestä. Ilman muuta huomion arvoinen heti tauoltakin.

L3/10 MISS MAVERICK: Hyvä hevonen on kyseessä. Jos se menee ravia, pystyy tamma heti vaikka voittamaan. Jotain ongelmia oli ja taukoa tuli. Koelähdössä hevonen oli ihan hyvä. Siinä oli 1.16:n lopetus. Ajettiin vain koelähtö läpi.

L3/11 DALTON HOSS: Asialliset startit ruuna teki ajamissani kilpailuissa tauon jälkeen. Lähtöpaikat vain ovat olleet kovin huonoja kuten tälläkin kertaa. Paremmista asemista hevonen pystyy ihan kärkeen näissä lähdöissä. Rata 11 on kovin hankala paikka.

L4/4 SARINAN SANNI: Ennen Forssan lähtöä alla oli kuukauden paussi. Hevonen teki hyvän esityksen laukan jälkeen. Se jäi tosi kauas, mutta kipusi vielä kakkoseksi. Molemmilla puolilla laukkasi hevonen. Ei tämän normaalisti pitäisi laukata. Kelpo menijä tähän lähtöön.

L6/8 T.M. CHAGALL: Aivan hyvä hevonen. Kasirata ei välttämättä vie kaikkia mahdollisuuksia. Ruuna ei ole kovin nopea lähdössä. Se jaksaa kyllä tehdä omaakin juoksuaan.

L6/11 ORLANDO POINT: Ori joutui Kouvolassa kanssakilpailijan taklaamaksi, kun käänneltiin kolmannelle radalle kireihin. Ei tämä normaalisti tapaa laukkailla. Lähtöpaikka ei ole hyvä. Vireestä jäi sen sijaan ihan positiivinen kuva.

Tom Eriksson

L1/3 NO VICE: Ei voi moittia varsan suoritusta viime keskiviikkona. Se rupeaa pikkuhiljaa saamaan kunnolla juonesta kiinni. Starttiväli on lyhyt ja tuon merkitystä on vaikea arvioida. Varmaksi ei osaa sanoa. Aika kova juoksu on kuitenkin alla. Aivan hyvin ruuna palautui ja se on syönyt normaalisti. Ensimmäistä kertaa ollaan auton takana. Lähtö on pieni ja jos tuurit on meidän puolella, yksi mahdollisista pärjääjistä hevonen on.

L5/6 DADDY BOY: Starttiväliä on muutama viikko. Ei tuolla pitäisi olla merkitystä. Ihan normaalisti on päästy ajamaan harjoituksissa. Juoksunkulku ratkaisee paljon. Jos ruunalla on hyvä päivänsä, se pystyy menestymään. Vähän huumorihevonen on kuitenkin kyseessä.

Teemu Keskitalo

L1/2 ALREADY HERO: Hevosessa on paljon sisällä, mutta se ei tahdo antaa kaikkeaan ulos starteissa. Suoritukset hieman vaihtelee. Jos ruuna viitsisi mennä tosissaan, pystyisi se olemaan ihan kärkipäässä.

L4/3 PYÖRIÄN WIISING: Ruuna tuli vasta äskettäin minulle treeniin. Eka startti meiltä käsin. Katsotaan miten homma lähtee menemään. Ihan pystyvä hevonen tämä on. Koitetaan tehdä pieniä muutoksia. Paikan vaihtuminenkin saattaa jo piristää. Lähtö on kova ja siinä on hyviä vastassa. Ei sijoitus neljän joukossa silti yllättäisi.

L6/2 FINEST CHOCOLATE: Vermon peruutettujen ravien myötä yksi startti jäi väliin. Vähän tahmeaa on suorittaminen ollut. Puristusta saisi löytyä enemmän. Lihaksistoa on hieman hoidettu. Jospa notkeus toisi loppuun lisää tehoja. Paikka suosii. Tuosta saa hyvän reissun. Olisin tyytyväinen sijoitukseen kärjen tuntumassa.

Aripekka Pakkanen

L2/3 TICKET ZET: Ruuna ei ole oikein lähtenyt menemään toivotulla tavalla. Se treenaa ihan ok, mutta itse kisoissa on ollut vaikeaa. Rahasija tyydyttäisi tässä.

L2/6 SO LONG SUCKERS: Kunto on aivan hyvällä mallilla. Aika kuumana hevonen on käynyt ja se ei meinaa saada vauhtia hallintaan. Tuo hieman huolestuttaa. Ruuna oli kipeä viime kauden päättäneessä Turun startissa. Sillä oli tullut haavauma kurkkuun ja tuon paraneminen kesti jonkun aikaa.

Tapio Mäki-Tulokas

L3/10 MISS MAVERICK: Takarivin lähtöpaikka on osunut kauden avaukseen. Ihan voittoon asti venyminen voi olla vaikeaa näistä asetelmista. Toivottavasti hevonen ei olisi enää kurveissa vino sisäänpäin. Sitä on pikkasen hoidettu tauon aikana. Kokeessa ei ollut tuota ongelmaa, mutta kilpailussa vauhdit on toki aivan erilaiset. Laukkoja tuli syksyllä ja jouduttiin ajamaan koelähtö alle. Ehjällä esityksellä arvelisin, että sijat 3-5 on todennäköisin tulos. Positiivinen suoritus on tärkein asia tässä kohtaa.
 

Lähtö 1 
Väliajat 15,0-19,0-19,0-16,5

NO VICE: Puristi johtavan rinnalta helposti ykköseksi aika köykäisessä porukassa. 
ETERNAL DREAM: Avasi johtoon ja jatkoi 2. sisällä 1. takasuoran alussa. Nousi 2. ulos 450 jäljellä. Kohtalainen kakkonen. 
FATHER ALLAN LAY: Haki keulat 1. takasuoran alussa. Vähän pehmeä maalisuoralla. 
WIND RIBBON: Matkasi 3.-2. sisällä. Jäi pussiin.
PRICELESS ED HOPE: Laukkasi jo ennen lähtölinjaa ja menetti paljon metrejä. Eteni sitten 3. ulos, mistä pudotti viim. takasuoralla 4. sisälle. Jatkoi viim. kaarteen alussa 3. sisällä. Kohtalainen suoritus. 
MIRISCHIA: Polki tasaisesti perille 2. ulkoa. 
ALREADY HERO: Lähtölaukka. Hylättiin.
SENEGALL: Poissa.

Lähtö 2 
Väliajat 11,5-15,0-19,5-15,0

SO LONG SUCKERS: Hyökkäsi 4. ulkoa 800 jäljellä. Runttasi vahvasti ykköseksi. Viim. 700 m 14,4. 
ZUMU DE LA VEGA: Nousi 1. kaarteen alussa toiselle ilman vetoapua. Painui johtoon maalisuoran auetessa. Vastasi mallikkaasti, vaikka kakkoseksi jäikin. 
PIRI-PIRI: Työntyi 1. kaarteen alussa johtavan kantaan. Kohosi 2. ulos viim. takasuoran lopussa. Kohtalainen kolmas nappireissulla. 
LEEMARK'S FABRIZIO: Pakitteli hännille 7. sisälle. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Jatkoi puoli kierrosta ennen maalia 4. radalle. Kiri lujaa maalisuoran. Viim. 400 m 14,6. 
CALLELA KICKBACK: Piti keulat. Taipui maalisuoralla. Kohtalainen kuitenkin. 
BUMAJEE: Kiersi alussa 3. rataa ja pääsi 1. takasuoralla 3. sisälle. Jatkoi viim. takasuoran lopussa 2. sisällä. Tuli tasaisesti. 
AMAZING CRUISE: Matkasi 4.-5. ulkona. Lähti viim. takasuoran alussa selässä 3. radalle. Kiri ei kunnolla kantanut. 
MISS VIVACIOUS: Juoksi 6.-5. sisällä. Ei esittänyt erikoista. 
KASHIMIR MIX: Tasapaksu 4.-3. sisältä. 
YANNI: Kohosi 5. sisältä 2. radalle 750 jäljellä. Tasapaksu. 
BELMERI: Iski 5. ulkoa 1. takasuoralla 3. radalle. Juuttui parijonon ulkopuolelle, kunnes 3. kaarteen lopussa pääsi pudottamaan 2. ulos. Juoksu ei onnistunut.
TICKET ZET: Juoksi 2.-3. ulkona. Oikein vaisu. 

Lähtö 3 
Väliajat 12,5-18,0-14,5-13,5

MISS MAVERICK: Lähti 4. ulkoa 2. kaarteen lopussa vauhdin hidastuttua 3. radalle. Eteni etusuoralla toiselle ilman vetoapua vaatimaan tempoa. Puristi ykköseksi väkevän suorituksen päätteeksi. Mainio paluu tauolta. 
SCOTLAND YARD: Matkasi 3.-4. ulkona. Jälleen 600 jäljellä 3. ulkona. Hyökkäsi 300 ennen maalia 3. radalle. Kiri vauhdikkaasti. Viim. 400 m 11,7. 
DALTON HOSS: Nousi 5. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Sai selän eteen. Selkä ei vetänyt kunnolla. Nousi loppukurvissa 4. radalle. Kiri maalisuoran ulkoa ja oli hyvä kolmas. Viim. 700 m 11,7. 
MASCOT MATCH: Sai toisella radalla selän eteensä etusuoralla. Polki hyvin perille. 
CACSHOT: Lähti 6. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Loppukaarre selässä 4. rataa. Polki asiallisesti perille. Viim. 700 m 12,3. 
RUNNER WILI: Kohosi 3. sisältä loppusuoralla toiselle. Tasainen. 
CAPE'S CAVIAR: Kiertyi 3. radan kautta toiselle ilman vetoapua 1. kaarteen lopussa. Pääsi etenemään johtopaikalle saakka keulahevosen laukattua 1. takasuoralla. Avauspuolikas oli varsin reipas. Taipui päätössatasella.
AFTER KNIGHT: Juoksi johtavan takana. Jäi lopussa pussiin.
CAVALIER: Taivalsi toivottoman kaukana 7. ulkoa. Hakeutui loppukaarteessa takajoukoissa 3.-4. radalle. Polki asiallisesti perille saakka. Viim. 700 m 12,4. 
AFRODITE AX: Nousi 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri ei kunnolla kantanut. 
LE SAMUEL: Ei mennyt hännillä mihinkään. 
JOE'S DAY TRIPPER: Kiersi alun 4. rataa ja eteni keulaan 400 juostuna. Avaus oli reipas. Laukkasi johtopaikalta 1. takasuoralla ja hylättiin.

Lähtö 4 
Väliajat 27,0-28,0-32,5-29,0

PIIRRON TUISKU: Käänteli 1200 jäljellä parijonosta ulos ja eteni etusuoralla 2. ulos. Jatkoi kiertelyittä toisella ilman vetoapua 900 jäljellä edessä matkanneen haparoitua. Eteni oikein vakuuttavaan voittoon. 
VAROITUS: Matkasi 3.-2. ulkona. Kelpo kakkonen ilman kiertelyjä. 
SARINAN SANNI: Avasi keulaan. Hiukan pehmeä lopussa. 
PYÖRIÄN WIISING: Hyökkäsi parijonosta selissä 3. radalle viim. takasuoralla. Jatkoi loppukaarteessa 4. rataa. Polki hyvin ulkoa maaliin. 
KIPINÄ ROLS: Nousi 2. ulkoa 400 juostuna 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua. Haparoi 950 jäljellä ja ajautui 3. radalle. Juuttui loppumatkan ajaksi parijonon ulkopuolelle. Tuli aivan sitkeästi perille. 
SIIKING: Alku 3. rataa. Pudotti 4. ulkoa 950 jäljellä 3. sisälle. Kohosi puoli kierrosta ennen maalia 3. ulos. Pussissa maaliin.
JENNYN LUMIKKI: Matkasi 2. sisällä. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti loppumetrejä.
TEPPANA: Laukkasi lähtösuoran lopussa. Eteni sitten 3. ulos, mistä lähti 600 jäljellä selässä 3. radalle. Pudotti maalisuoran alussa sisälle. Haki rataa loppusuoralla.
VILJU: Laukkasi alkumatkasta ja jäi paljon. Uusi laukka taustalla kierros jäljellä. Otti mukavasti vauhtia.
SEPORI: Vaisu 4. sisältä. 
METKU MAINIO: Aloitti toisella ilman vetoapua. Juoksupaikka lopulta 4. sisällä. Ongelmissa jo viim. takasuoralla. Oikein kehno. Keskeytti. 
PIISPALAN HEKO: Laukka 1. takasuoralla. Keskeytti.

Lähtö 5 
Väliajat 10,0-14,0-15,0-11,5

TANPOPO: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Iski 350 ennen maalia 4. radalle ja karkasi maisemiin. Jäätävä lopetus. Viim. 400 m 09,0. 
MUSCLEMAN: Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Jatkoi 550 jäljellä 4. radalle. Asiallinen kakkonen. 
BLACK ICE BOOST: Johti alun. Jatkoi 1. takasuoran alussa 2. sisällä. Nousi 600 jäljellä toiselle ja painui keulaan 450 ennen maalia. Kelpo kolmas. 
DIE KAISERIN: Jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Aivan sitkeä suoritus. 
YEEZUZ: Pudotti 7. ulkoa 6. sisälle 900 jäljellä. Nousi toiselle puoli kierrosta ennen maalia ja 3. radalle 100 metriä myöhemmin. Kiri aivan hyvin. 
EXPANSE'S TORNADO: Lähti kaukaa 6. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Jatkoi loppukaarteessa selässä 4. rataa. Polki oikein rehdisti perille. 
VELOCE VALD: Nousi 4. sisältä viim. takasuoralla toiselle radalle. Kohtalainen. 
DADDY BOY: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Kohosi loppukurvissa 4. radalle. Kiri jäi tasaiseksi. 
BWT CRUSADER: Hakeutui 2. ulkoa 3. radalle 550 jäljellä. Pudotti sisälle 250 ennen maalia. Ei parhaimmillaan.
WILD CARD S: Nousi 5. sisältä viim. takasuoran lopussa toiselle. Oli loppukaarteessa vailla kiritilaa. Tuli tasaisesti vapaata saatuaan. 
VALIANT DREAM: Pääsi 3. sisältä 2. sisälle viim. takasuoralla. Oli pussissa puoli kierrosta ennen maalia. Nousi maalisuoralla toiselle takajoukoissa. Loppua vain tasaisesti. 
LOVELY SECRET: Kiersi alun 3. rataa ja eteni 300 juostuna toiselle ilman vetoapua. Haki keulat 1650 jäljellä. Avaus venähti kympin lukemiin. Taipui pahoin puoli kierrosta ennen maalia.

Lähtö 6 
Väliajat 09,0-11,0-17,0-16,5

LEON COGER: Matkasi 2.-3. sisällä. Jälleen 2. sisällä 600 jäljellä. Pääsi nousemaan toiselle 300 ennen maalia. Spurttasi nappireissun päätteeksi varmasti ykköseksi. 
T.M. CHAGALL: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Polki hyvin perille. Vauhdinjakokin toki puolsi. Viim. 700 m 13,5. 
PUCE TANIC E.: Sai toisella radalla selän eteensä 1200 jäljellä. Jatkoi viim. takasuoralla 3. ulkona. Pudotti 500 jäljellä sisälle. Oli loppukaarteessa vailla väylää. Polki asiallisesti perille tilaa saatuaan. 
MOONLIGHT STORM: Nousi 4. sisältä toiselle ilman vetoapua 1200 jäljellä. Jatkoi 600 ennen maalia 2. ulkona. Eteen noussut hevonen taipui pian. Oli pussissa ja sai tilaa 250 ennen maalia. Kiri asiallisesti loppua. 
AL E.GADOR ZET: Kiersi 1. kaarteessa 4.-3. rataa ja eteni aggressiivisesti johtohevosen kimppuun. Pääsi keulaan 550 juostuna. Avauskierros mentiin hurjaa kyytiä. Loppusuora oli vaikea.
GOLDA MATADOR: Juoksi 6.-5. sisällä. Menetti matkalla paljon metrejä vetämättömän hevosen takana. Nousi viim. takasuoralla toiselle ja hakeutui loppukaarteessa 3. radalle. Ei kiri säväyttänytkään. 
ARNOLD HALM: Piti keulat. Sai rajua prässiä ja jatkoi 1. takasuoralla 2. sisällä. Nousi toiselle radalle 600 jäljellä. Taipui varsin pian.
CICCIOLINA SISU: Pakitteli 3. radalta 1. takasuoralla parijonoon 4. ulos. Jatkoi viim. takasuoralla 3. ulkona. Pudotti loppumatkasta sisälle. Ei vakuuttanutkaan. 
THELMA ZET: Oli 5. sisällä vaikeuksissa jo viim. takasuoralla. 
FINEST CHOCOLATE: Poissa.
HUNTERS HERO: Poissa.