Massin voittojuhlat & Kuuma Keskiviikko

03.07.2019 18:00

Massin voittojuhlat & Kuuma Keskiviikko

Kuuma Keskiviikko 3.7. on erityisen kuuma, koska tulemme juhlimaan Mascate Matchin upeaa E3-finaalivoittoa. Kaikki raviurheilun ja Massin ystävät ovat tervetulleita tapahtumaan! Massin kunniaksi järjestämme ILMAISRAVIT eli nyt kaikki kaverit myös mukaan tutustumaan raviurheilun maailmaan. Lisätietoa luvassa, klikkaa Facebook-tapahtumaan TÄSTÄ LINKISTÄ.

Ravit alkavat klo 18. Lämpimästi tervetuloa!

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

3.7.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Tämänkertaiselta Kuumalta Keskiviikolta löytyy useampiakin varmaehdokkaita. Läpivarmoiksi valitaan avauskohteen 8 KUJANPÄÄN JYRÄYS sekä päätöskohteen numero 4 MARK MORE. Molemmilla on allaan loistosuoritus, ja kummankaan kohdalla paikka johtavan rinnallakaan ei veisi voittohaaveita. Itse asiassa molemmat olisivat siltäkin juoksupaikalta lähtöjensä todennäköisimmät voittajat. Kujanpään Jyräyksen viime voitto tuli nimenomaan kyseiseltä juoksupaikalta, eikä reipas tempokaan ollut esteenä. Vastus on kaikin puolin passeli, kun vielä ykköshaastaja Pauhis on huonolla lähtöpaikalla. Mark More pystyi viimeksi kirittämään jopa hurjakuntoista Cameron Evoa, joten rahasarjassa voitto on haavereitta väkisinkin lähellä. Myös toisen kohteen 7 CAVALIER sekä neljännen kohteen 3 NO LIMIT STAR ovat onnistuessaan tukevasti kiinni voitossa. Lisäksi vielä viidennen kohteen 8 STARZINNER on selkeä ykkösrankkaus. Kolmas kohde on etukäteen kierroksen selvästi haastavin.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 8 (11,3)
T64-2: 7 + 15,14 (5,3)
T64-3: 2,12,14,13,5,11,8,9,3,1,6,10,7
T64-4: 3 + 1 (2,10)
T64-5: 8,3,2 + 6,7,1,5,4
T64-6: 4 (1,3)

Pieni systeemi 39 riviä, hinta 3,90 euroa.
Suuri systeemi 624 riviä, hinta 62,40 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 5-9-7-10 B) 12-3-4-8-1 C) 11
HALIA WEB – FLAVIANO – STORMWORM – MELINDA SES

Ravien avauslähdössä ykkösvihjeeksi nostetaan 5 HALIA WEB. Se olisi Riihimäellä selvittänyt voltin kakkosradan ensimmäisellä lähtöyrityksellä, mutta hyväksytyllä kerralla tuli sitten paha lähtölaukka. Tamma kulki jatkossa viimeiset 1700 metriä 17,1-vauhdilla ja tuli maaliin mukavalla tyylillä, vaikka kuudenneksi jäikin. Kanssakilpailijan poisjäännin myötä lähtöpaikkakin on parantunut, ja ravilla Halia Webin todellinen suoritustaso on mielenkiintoinen nähdä. 9 FLAVIANO on aloittanut uransa kahdella totosijalla. Viimeksi Vermossa päätöskierros sujui 16,9-vauhdilla. Ruuna vaikuttaa vielä jonkin verran raakileelta, mutta kehityskäyrä osoittaa ylöspäin. 7 STORMWORM voitti Riihimäellä nappireissulla 2. sisältä. Uran avauskilpailussa Forssassa Paula Stenbergin valmennettava jäi pussiin. Neljäntenä A-ryhmään kohoaa 10 MELINDA SES. Se pilaa jatkuvasti laukkoihin, mutta ravilla vauhdit kyllä riittäisivät tällaisiin lähtöihin. Pekka Korpi on mielenkiintoinen kuskinvahvistus. 12 LA DONNA PERFETTA ja 3 ROWHILL’S KILLER kohtasivat toisensa jo viimeksi Mikkelissä. Silloin La Donna Perfetta jäi pussiin. Tämänkertainen tehtävä on Mikkeliä kovempi, mutta molemmat ovat silti mahdollisia menestyjiä.

Lähtö 2.

RANKING
A) 8-5-3-9-2 B) 4-6 C) 1
LEON COGER – STARDUST FIBBER – RAMBO RIVNER – ONE BREAK BROLINE

Illan toisessa lähdössä nähdään mielenkiintoinen lähtökiihdytys. Saa nähdä pääseekö 8 LEON COGER ulkoakin johtopaikalle, sillä sisäpuolellakin on nopeita avaajia. Lopputuloksen kannalta asialla lienee iso merkitys. Viimeksi Mikkelissä Leon Coger kamppaili johtavan rinnaltakin upeasti kakkoseksi, mutta silloin juostavaa matkaa oli puoli kierrosta vähemmän. 5 STARDUST FIBBER säesti viime keskiviikkona Vermossa 2. sisältä keulasta voittanutta One Break Brolinea. Tätä edeltäneen keskiviikon lähdössä Stardust Fibber jäi 2. sisälle voittajan oloisena pussiin. On mielenkiintoista nähdä kuinka tosissaan Jukka Torvinen satsaa tässä lähtöön. 3 RAMBO RIVNER on nopea avaaja, mutta ruuna tuntuisi olevan selkäjuoksulla keulajuoksua terävämpi. Viimekertainen Härmän nelossija tuli keulasta. 9 ONE BREAK BROLINE voitti viimeksi johtopaikalta varmasti ennen selässään liftannutta Stardust Fibberiä. Nyt juoksusta tulee toisenlainen, mutta ruuna on silti yksi perushevosista. 2 DON CORLEONE TROT toivoo ylikovaa alkuvauhtia, jolloin sen vauhtikestävyys pääsisi lopussa oikeuksiinsa.

Lähtö 3.

RANKING
A) 5-6-3-2 B) 9-4 C) 1-7
HYVITYKSEN PYRY – TUURIN ELLI – TOHTORI - KAAPPI

Kolmantena lähtönä ajettava Eri-Aaronin Patsaskilpailu on haastava pelipähkinä. Lähdöstä löytyy kuusi realistista voitontavoittelijaa, joista A-ryhmään nostetaan neljä. 5 HYVITYKSEN PYRY on aloittanut Jukka-Pekka Kauhasen käsistä lupaavasti. Vaikka vastus tiukkenee, on voittoputken jatkaminen täysin mahdollista. Kyseessä on nopea avaaja, jolla Kauhanen päässee valitsemaan haluamansa taktiikan. 6 TUURIN ELLI on edellisen tavoin kehityskelpoinen 5-vuotias. Tamma hävisi Seinäjoella Ilkka-ajossa hyvällä täyden matkan volttituloksella vain Likserille sekä Warrelle. Viimeksi Härmässä paha laukka kärjen tuntumasta 600 jäljellä vei totosaumat. 3 TOHTORI oli viimeksi Kokemäellä hyvin onnistuneesta juoksusta huolimatta vaisu. Edellisessä Vermon kisassa se kiri kuitenkin loppusuoraa mukavasti, vaikka voitto tulikin tuurilla kanssakilpailijan laukattua edeltä juuri maalilinjalla. 2 KAAPPI on pilannut viime juoksujaan laukkoihin. Ravilla Eero Laitisen suojatilla olisi kuitenkin sanansa sanottavana. Myös viimeksi Jyväskylässä 3. sisältä kakkoseksi kirinyt ja ennätystään pikamatkalla tuntuvasti kohentanut 9 VELAKS sekä viime starteissaan totosijoilla viihtynyt 4 ROKKOFF lähtevät jahtaamaan tosissaan kärkisijoja ja voisivat ihan hyvin olla myös mukana A-ryhmässä.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 8 B) 11-3-4-10-6-1-7-2-9-5
KUJANPÄÄN JYRÄYS – PAUHIS – SOPUN HAASTE – HUMUN HUMU

Toto64-pelin avauskohteessa 8 KUJANPÄÄN JYRÄYS kohoaa selväksi suosikiksi. Ori on noussut loistovireeseen, mistä hyvänä osoituksena viimekertainen Mikkelin voittojuoksukin. Keulapaikka ei irronnut suosiolla, mutta Kujanpään Jyräys prässäsi itsensä lopulta väkisin johtopaikalle 500 jäljellä ja vastasi lopussa varmaan voittoon. Väliajat olivat 19,0-21,0-24,0. Saa nähdä, onko johtopaikka tarjolla tälläkään kertaa, mutta viime kertaa vastaavalla suorituksella tämäkin pikamatkan lähtö on voitettavissa vaikka johtavan rinnalta. 11 PAUHIS eteni viimeksi Mikkelissä haastamaan Kujanpään Jyräystä. Pauhis kilpailee nousuvireessä, mutta näistä lähtöasetelmista se jää lähtökohtaisesti silti vain hyväksi ykköshaastajaksi. 3 SOPUN HAASTE ja 4 HUMUN HUMU ovat starttiraketteja, jotka pystyvät hyödyntämään hyvät lähtöpaikkansa. Ei olisi mikään maailman suurin ihme, vaikka näillä haluttaisiin ajaa pikamatkalla Kujanpään Jyräystäkin vastaan keulasta. Molemmilla on mielimatkallaan hyvät totosaumat. 10 VINKSA voi päästä nopeiden avaajien takaa sujuvasti läpi. Ruuna ei vaikuttaisi olevan ihan huippuiskussa, mutta ainakin sijoitus kärjen tuntumassa on silti mahdollinen. 6 KIHISEE oli viimeksi parempi kuin aikoihin. Ei ori kuumimpia suosikkeja ole, mutta totosija ei olisi hirmuyllätys.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 7 B) 15-14-5-3-13-6-10-16-9-11-8-12-2-4-1
CAVALIER – WAR PAINT – AMOUR AMIKO – MR DAVE

Toisessa Toto64-kohteessa 7 CAVALIER on onnistuessaan tukevasti kiinni kauden avausvoitossaan. Porukka on Harri Koivusen valmennettavalle oikein sopiva, ja kaiken lisäksi kovimmat kilpakumppanit ovat huonommilla lähtöpaikoilla. Viime keskiviikkona Cavalier laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, mutta nousi vielä hänniltä 900 metrin kirillä pontevasti kolmanneksi. 15 WAR PAINT tekee jatkuvasti kelpo suorituksia, mutta Cavalier on peruskapasiteetiltaan vieläkin parempi. Myös asetelmat ovat Cavalierin puolella, sillä War Paint joutuu lähtemään liikkeelle takarivistä. Takarivistä liikkeelle lähtee myös 14 AMOUR AMIKO. Se taivalsi viimeksi Vermossa 3. sisällä, mistä siirtyi 400 metriä ennen maalia 3. ulos ja kiri loppusuoralla oikein varmaan voittoon. Vastus on nyt kovempi, mutta Amour Amiko on ehdottomasti yksi perushevosista. Tauolta palaava 5 MR DAVE ailahtelee jonkin verran. Hyvänä päivänään se pystyy ottelemaan juoksun luontuessa kärkisijoista. 3 TIRELESS SURVIVOR on paalun todennäköisin menestyjä. Se nappasi viimekertaisen Vermon kolmossijansa 5. ulkoa. 13 EXPANSE’S HOPE on startannut Joni-Petteri Irrin valmennuksesta käsin kahdesti, ja kuntokäyrä vaikuttaisi osoittavan ylöspäin.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 2-12-14-13-5-11 B) 8-9-3-1-6-10-7
REDEMPTION –ROOFER – VALIANT DREAM – MISTER LANE

Toto4-pelin käynnistävä Karanor Teräsmiesliiga on haastava pelipähkinä. Suosikkia on vaikea nimetä, eikä mukana ole muutenkaan yhtään statistia. 2 REDEMPTION olkoon niukka ykkösrankkaus. Se aloitti ruunana kolmella tyylipuhtaalla voitolla, mutta joutui tyytymään perjantaina Vieremällä 3. ulkoa 800 metrin kirillä neljänteen sijaan. Redemption vaikuttaa vahvalta menijältä, joten matkan luulisi sopivan. Tehtävä on kuitenkin kovempi kuin aiemmissa voittojuoksuissa. 12 ROOFER ei päässyt tulemaan viimeksi kirivaiheessa sujuvasti, jolloin olisi ilman muuta otellut ylivoimaisen Ypäjä Louvren jälkeisistä totosijoista. Pitkä matka sopii, ja ruuna on ehdottomasti tauluaan vaarallisempi. 14 VALIANT DREAM on napannut yhden uransa viidestä voitosta pitkällä matkalla. Ruuna aloittaa nyt Mika Forssin valmennuksesta, joten suoritusta odotetaan mielenkiinnolla. 13 MISTER LANE ei ole ehkä aivan huippuiskussa, mutta kelpo vireessä kuitenkin ja oikealla matkalla. 5 ALMOST ONE YEAR väsyi viimeksi raskaan reissun jälkeen, mutta muuten 4-vuotias on esittänyt kauden edetessä nousujohteista menoa. 11 THREE DEE NODO on esittänyt viimeisissään pirteää menoa. Kun matkakin sopii mainiosti, ei ruunan mahdollisuuksia kannata vähätellä. 8 HOLA ALEJANDRO kohtaa menestysjuoksujaan tiukemman vastuksen ja putoaa takarivistä B-ryhmän puolelle. Ei voittokaan silti tässä tasaisessa lähdössä suuremmin yllättäisi.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3 B) 1-2-10-9-8-11-5-6-7-4
NO LIMIT STAR – SMILEY MATCH – MARCOS GALLON – TREASURE OF PIRATE

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä suosikin paineet harteilleen saa 3 NO LIMIT STAR. Se kulki jo koelähdössä viimeiset 600 metriä 12,4-kyytiä, joten viime keskiviikon hallittuun voittoon kiriminen ei tullut yllätyksenä. Kyseessä on luokkahevonen, jonka luulisi startti kropassa parantavan entisestään. Vaikuttaa todennäköiseltä, että No Limit Star päästetään suosiolla johtopaikalle, ja ainakin sen jälkeen sen kukistaminen olisi todella haastavaa. 1 SMILEY MATCH on selkeä ykköshaastaja. Tamma aloitti kautensa kahdella voitolla, mutta viimeksi ravi hukkui loppusuoralla voittotaistosta ja lopulta tamma laukkasi lopussa kakkossijan. Oletettavaa on, että kuukauden starttivälin aikana hevosta on hieman huollettu ja tamma on taas entistä ehompi. Smiley Match lienee ainoa, jolla voitaisiin harkita suosikkia vastaan ajamista keulasta, mutta mahtaakohan lähtönopeus edes riittää tällaiseen vaihtoehtoon. 2 MARCOS GALLON pääsee reippaasti liikkeelle, ja Ari Moilanen varmasti pyrkii hankkimaan ensin johtopaikan ja sitten juoksupaikan No Limit Starin takana 2. sisällä. Kokemäellä ruuna voitti Nuorten Sarjan 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Aripekka Pakkasen takarivistä matkaan kiihdyttävä kaksikko 10 TREASURE OF PIRATE ja 9 QUEEN OF PIRATES kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista. 8 MY WAYS NOT YOURS ja 11 ZERTOR joutuvat lähtemään matkaan huonoilta paikoilta, mikä laskee rankingsijoitusta.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8 B) 3-2-6-7-1-5-4
STARZINNER – WILLIAM PINE – PASCHA TILLY – MADRID

Duo-pelin avauskohteessa A-hevoseksi kohoaa uloimmasta lähtöpaikasta huolimatta 8 STARZINNER. Kyseessä on luokaltaan huippuhevonen, jolla on ilman muuta potentiaalia otella maamme kaikkein kovimmissakin lähdöissä. Aloitusstartissaan Juho Ihamuotilan valmennuksesta Starzinner siirtyi 4. sisältä 2. ulos 700 jäljellä ja kiri loppusuoralla mukavasti kolmanneksi piikki-selkä –asetelmassa juosseille Make It Quickille sekä Shotproofille häviten. Oletettavaa on, että tauon jälkeinen startti saattoi viedä luokkahevosta selvästikin eteenpäin. Starzinner osoitti jo viime kaudella, että se kykenee kyllä tämän tason lähdöissä tekemään tarvittaessa itsekin juoksunsa. 3 WILLIAM PINE on ehdottomasti Starzinnerin ykköshaastaja, mikäli saa vetää johtopaikalla haluamaansa tahtia. Edes keulaan pääsy ei ole kuitenkaan ihan saletissa. 2 PASCHA TILLY pääsee matkaan loistopaikalta ja on huomion arvoinen. 6 MADRID ei ole suorittanut tänä vuonna vielä läheskään kykyjensä ylärajoilla, mutta eiköhän startit vie luokkahevosta hiljalleen eteenpäin. Pienellä varauksella ruunaan pitää silti edelleen suhtautua. 7 ZO ZO HOSS on hyvässä kunnossa ja yksi monesta mahdollisesta. 1 VICTOR QUO VADIS sijoittui Kokemäellä johtavan rinnalta kakkoseksi. Ruuna voi hämmentää juoksunkulkuakin, sillä esimerkiksi Teivossa 28. päivä toukokuuta William Pine ei päässyt avauspuolikkaalla ulkopuolelta Victor Quo Vadiksen edelle. Avauspuolikas oli 08,0-kyytinen, mistä alku vieläkin kovempaa. 

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4 B) 1-3-9-11-6-5-2 C) 7-10-12-8
MARK MORE – ROSE COGER – TANPOPO – YANK MATCH

Illan päätöslähdössä voitossa on tukevasti kiinni 4 MARK MORE. Vaikka kautensa kahdella täysin hallitulla keulavoitolla aloittanut ruuna jäi viimeksi Kouvolassa kakkoseksi, oli kyseessä hevosen koko uran toistaiseksi kovin suoritus. Kysymyksessä oli nimittäin avoin 5-vuotislähtö, missä 2. ulkona matkannut Mark More kykeni ainoana säestämään hurjakuntoista Cameron Evoa peräti 08,5-kyytisellä kiripuolikkaalla. Taakse jäi Hotshot Lucan johdolla kovia ja merkittävästi rahakkaampia ikätovereita. Tässä rahasarjassa Mark Morelta pitää odottaa hyvältä lähtöpaikalta voittoa. Hannu Torvisen ajokki voi hyvinkin päästä keulapaikalle, mistä ei ainakaan normaalina häviäisi. 1 ROSE COGER aloitti Emma Väreen käsistä erittäin pirteästi. Tamma avasi ensin keulaan, tyytyi 400 juostuna johtavan selkään ja lipui loppusuoralla oikein varmaan voittoon. Rose Coger ottanee ykkösradalta nytkin ensimmäiset keulat, ja jatkossa paikka Mark Moren takana 2. sisällä olisi ideaali. Sieltä kakkossija olisi lähellä. 3 TANPOPO jäi viimeksi Rose Cogerin voittamassa lähdössä 4. ulkoa viidenneksi. Nyt lähtöasetelmat ovat paljon viimekertaista paremmat. Myös 9 YANK MATCH saanee nyt paljon suotuisamman juoksun kuin viimekertaisessa Rose Cogerin voittamassa lähdössä. Sen sijaan 11 JOHNNY FLAME kohdalla lähtöpaikka on haastava. Kunto on kyllä kohdallaan.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2,12,14,13,5,11,8,9,3,1,6,10,7
T4-2: 3 + 1 (2,10)
T4-3: 8,3,2 + 6,7,1,5,4
T4-4: 4 (1,3)

Pieni systeemi 39 riviä, hinta 7,80 euroa.
Suuri systeemi 208 riviä, hinta 41,60 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

8
4

Yhteensä 1 yhdistelmä.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

3
1,2
1,2,10,9,8,11,5,6,7,4

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

4
1,3,9,11
1,3,9,11,6

Yhteensä 16 yhdistelmää, hinta 8 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L1/5 HALIA WEB: Riksussa tuli laukka heti lähtöön. Ekalla yrityksellä tamma olisi lähtenyt hyvin. Uusinta ei enää sitten onnistunut. Ajelin hännillä ja ihan hyvin hevonen tuli maaliin. Jonkun verran alta 1.20-ajan se pystyy Vermossa menemään. Lähtötilanteessa tamma on vähän hätäinen.

L3/3 TOHTORI: Ruuna voitti toissa kerralla Vermossa, kun kaverille tuli laukka. Kokemäellä saatiin aivan onnistunut reissu, mutta hevonen oli vaisu. En tiedä tuohon tarkempaa syytä. Aika tasaisen näköinen lähtö ja vastaavana kuin Vermossa saumat on totosijoille.

L4/10 VINKSA: Härmässä tuli laukka vähän lähdön jälkeen. Rahasijaa tavoitellaan.

L5/5 MR DAVE: Taukoa on alla. Koitetaan tarjota avauskisaan nätti reissu.

L6/6 GRANITE: Jäätiin viimeksi vähän väsyvien taakse kiinni. Pääsivät pärjänneet karkuun. Tämä tuli loppua aivan mukavasti. Vire on ok ja matka käy mainiosti.

L7/2 MARCOS GALLON: Hevonen on tenyt hyvää jälkeä koko ajan. Se pääsee reippaasti liikkeelle. Koitetaan saada sopiva selkäjuoksu. Sellaisella ruuna on ollut parhaimmillaan.

L7/9 QUEEN OF PIRATES: Myös tämä lähtee lujaa. Tamma ei ole oikein tullut keulasta. Selkäreissulla se on ollut terävämpi ja ysirata saattaa olla hyväkin paikka.

Juho Ihamuotila

L2/6 REX LANE: Hevonen on mielestäni tuloillaan. Onnistuminen vain odottaa tapahtumistaan. Ei sitä toki vielä pysty liikaa pullailemaan. Ruunalla oli vähän kavio-ongelmaa ennen Mikkelin kisaa. Viimeistelyt jouduttiin ajamaan aika maltillisesti. Ihan ok suorituksen se teki. Läheltä keulaa ruunalla voisi olla yllätysmahdollisuus.

L8/8 STARZINNER: Teivon startti oli ensimmäinen meiltä käsin. Pitkä tauko oli alla ja esitys tosi positiivinen. Ruuna polki viimeiset 700 metriä 10,7-kyytiä. Se sai sellaisen kisan paussin jälkeen, kuin halusinkin. Lähtöpaikka on vähän kurja. Porukka on kova ja ei kasirata helpota tehtävää. Tiukkaa voi tehdä ihan voiton kannalta. Hevonen on ollut hyvän tuntuinen Teivon kisan jälkeen. Luokka ja fysiikka sillä riittää kyllä. Uskon sen pystyvän kärkitaistoon näistäkin asetelmista. Kaviot on hyvällä mallilla ja etukengät riisutaan jälleen.

Christa Packalen

L7/1 SMILEY MATCH: Tamma vähän vaivaantui starttien myötä. Viime kerran laukka menee tuon piikkiin. Hevonen tutkittiin ja pidettin hiukan taukoa. Sitä vähän hoidettiin paussin aikana. Ykkösrata on aivan hyvä paikka. Hyviä hevosia on kuitenkin vastassa. Ei tällä ole vielä ikinä satsattu täysiä alkuun. Saatetaan ekaa kertaa riisua etukengät. Tuo on pikkasen harkinnassa vielä.

L9/4 MARK MORE: Hevonen on ollut oikein hyvä esityksissään. Se suoritti jopa yli odotusten Kouvolassa. Tehtävä oli kova ja ruuna tuli juosten maaliin asti. Oltiin tosi tyytyväisiä suoritukseen. Tämä avaa kyllä lujaa. Järki päässä pitää kuitenkin maili ajaa.

Emma Väre

L2/8 LEON COGER: Ruunan esitys kuolemanpaikalta Mikkelissä oli ehkäpä sen uran paras. Ei hevonen ole aikaisemmin pystynyt vastaavaan. Kunto on mallillaan. Katsotaan kiihdytystä hieman tilanteen mukaan. Miten ruuna malttaa lähteä. Usein se määrää itse tahdin. 

L4/4 HUMUN HUMU: Tämä lähtee tosi kovaa ja maili käy sille matkana hyvin. Koitetaan päästä sisäradalle.

L9/1 ROSE COGER: Hevonen voitti viime kilpailunsa helposti. Korvat jäi kiinni. Ykkösrata on hyvä paikka. Tamma avaa kovaa. Katsotaan taktiikka tarkemmin kiihdytyksessä. tarkkaillaan miltä hevonen tuntuu. Ilman etukenkiä jatketaan ja samat varusteet.

Timo Korvenheimo

L5/15 WAR PAINT: Lahdessa lauantaina tuli laukka heti lähtöön. Hevonen tuli sitten korvat kiinni maaliin. Ei moitittavaa suorituksessa. Lähtöpaikka Vermossa on surkea. Tamma osaa kyllä periaatteessa kiertääkin, siinä ei mitään.

L6/4 VERTIGO LUX: Ruuna jää pois.

Lähtö 1 
Väliajat 17,0-19,0-16,0-14,5

MELINDA SES: Otti alun varman päälle. Iski 1. takasuoralla 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua 1250 jäljellä. Painui keulaan etusuoralla. Varma voitto. 
HALIA WEB: Eteni keulaan ennen 1. kaarretta. Jatkoi kaarteessa 2. sisällä. Edelleen etusuoralla 3. sisällä. Nousi 2. ulos 350 jäljellä. Nousi maalisuoralla 3. radalle ja tuli asiallisesti. 
ROWHILL'S KILLER: Nousi 4. sisältä 1. takasuoran lopussa 2. ulos. Käänteli 3. radalle viim. takasuoran lopussa ja eteni johtavan rinnalle. Asiallisesti perille. 
STORMWORM: Eteni 1. kaarteessa johtopaikalle. Jatkoi etusuoralla 2. sisällä. Kohtalainen nappireissulla. 
ORZO: Juoksi 4.-3. sisällä. Tasaisesti perille sisäratareissulla. Oli maalisuoran alussa hetken teknisessä pussissakin. 
NAVARRON MATADOR: Hyökkäsi takajoukoista viim. kaarteen alussa 3. radalle. Kiri ei kantanut lainkaan. 
LA DONNA PERFETTA: Alku 3. rataa. Eteni 1. takasuoran alussa 3. sisälle. Nousi suoran lopussa toiselle. Sai selän hetkeksi eteen 1250 jäljellä. Jälleen ilman vetoapua kierros jäljellä. Taipui loppukurvissa.
KOM IGEN MOLLY: Juoksupaikka 3. sisällä. Laukkasi kierros jäljellä. Hylättiin.
QUICK CASH: Laukkasi 900 jäljellä takajoukoissa. Hylättiin.
MILAGRO: Poissa.
COME ON WHEELS: Poissa.
FLAVIANO: Poissa.

Lähtö 2 
Väliajat 12,5-17,5-17,0-09,0

ONE BREAK BROLINE: Iski 2. ulkoa 350 ennen maalia ja kiri varmasti ykköseksi. 
STARDUST FIBBER: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Ei moitittavaa suorituksessa. 
RAMBO RIVNER: Avasi keulaan. Jatkoi 2. sisällä 1. kaarteessa. Nousi loppukurvissa 2. ulos. Jäi pussiin.
PAST OR FLASH: Eteni johtopaikalle 1. kaarteessa. Sai vetää tosi hiljaa. Vähän pehmeä loppusuoralla. 
REX LANE: Nousi 4. sisältä 1250 jäljellä 3. ulos. Nousi loppukurvissa selässä 3. radalle. Tuli aivan hyvin perille reippaassa lopetuksessa. 
EASY ON THE EYE: Ei vakuuttanut 3. sisältä. 
DON CORLEONE TROT: Laukkasi lähtösuoralla. Juoksi sitten 5.-4. sisällä. Nousi 900 jäljellä 4. ulos. Uusi laukka 200 ennen maalia. Hylättiin pitkästä laukasta.
RED FINGER: Poissa.
LEON COGER: Poissa.

Lähtö 3 
Väliajat 26,0-29,5-32,0-26,0

HYVITYKSEN PYRY: Eteni keulaan ja voitti varsin vakuuttavalla tavalla. 
USKO EEVERTTI: Nappireissu johtavan takana. 
KAAPPI: Nousi 3. sisältä 1. takasuoran lopussa toiselle ilman vetoapua. Aivan asiallinen suoritus. 
VELAKS: Nousi 2. ulkoa 300 ennen maalia 3. radalle. Kohtalainen kiri. 
ROKKOFF: Ei saanut alkumatkasta vauhtia päälle ja matkasi taustalla. Eteni 4. sisälle ja nousi viim. takasuoran alussa 3. ulos. Jatkoi loppukaarteessa 2. ulkona. Ei pystynyt parantamaan kovassa lopetuksessa.
NIRPPIS: Matkasi 4.-3. sisälle. Tasaisesti perille. 
TOHTORI: Laukkasi kiihdytykseen. Ajoi porukan kiinni ja käänteli hännillä 3. radalle 550 jäljellä. Kelpo suoritus laukan jälkeen.
TUURIN ELLI: Oli 3. ulkoa jo etusuoralla vaikeuksissa. Laukkasi 3. kaarteessa. Jotain oli luultavasti vialla. Keskeytti.
PIIRRON TUISKU: Poissa.

Lähtö 4 
Väliajat 22,5-22,5-21,5

KUJANPÄÄN JYRÄYS: Eteni keulaan ja veti tasaisen reipasta tahtia. Oikein vakuuttava esitys. 
PAUHIS: Kiersi alussa 3. rataa. Pääsi etusuoralla 2. ulos. Kelpo kakkonen ylivoimaisen voittajan jälkeen. 
B. TUUMA: Juoksi 3. sisällä. Jatkoi viim. kaarteessa 2. sisällä. Positiivinen suoritus nappireissulla. 
HANSLANKARI: Matkasi 2. sisällä. Nousi loppukurvissa 2. ulos ja jatkoi samassa selässä 3. radalle. Laukkasi lyhyesti 200 ennen maalia. 
HOLARI: Juoksupaikka 3. ulkona. Kohtalainen. 
VINKSA: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui lopussa.
HUMUN HUMU: Laukkasi kiihdytykseen. Matkasi sitten 4. ulkona. Ei vakuuttanut loppumatkasta.
SOPUN HAASTE: Laukka 1. kaarteeseen pilasi pelin.
MARJ-LOVVIISA: Laukkasi jo ennen lähtölinjaa ja putosi taustalle.
TEJAS: Laukka kiihdytykseen. Juoksi sitten 3. ulkona. Uusi laukka etusuoralla. Vaikeuksissa viim. takasuoralla. Ei voi kehuakaan.
KIHISEE: Matkasi hännillä. Ei vakuuttanut lainkaan. 

Lähtö 5 
Väliajat 18,0-18,0-15,5-15,5

CAVALIER: Laukkasi 1. takasuoralla parijonosta lyhyesti. Pian uusi lyhyt laukka. Juuttui sitten kiertämään 3. rataa ja eteni keulapaikalle puoli kierrosta ennen maalia. Voitti varmasti hienon esityksen päätteeksi. 
AMOUR AMIKO: Juoksi 3.-4. ulkona. Lähti 850 jäljellä 3. radalle ja eteni loppukurvin alussa sijalle kaksi. Pudotti hetkeksi sisäradalle ja nousi jälleen toiselle 200 ennen maalia. Ei pystynyt haastamaan voittajaa. Kelpo suoritus kuitenkin. 
TIRELESS SURVIVOR: Eteni 1. kaarteessa johtopaikalle. Menetti asemansa puoli kierrosta ennen maalia. Kohtalaisesti perille. 
MR DAVE: Nousi sisäradalta toiselle 450 jäljellä. Käänteli viim. kaarteen lopussa 3.-4. radalle. Kiri mukavasti loppua. 
EXPANSE'S HOPE: Hakeutui 3. kaarteen alussa 3. radalle. Punnersi asiallisen kirin. 
CONTRO VENTO: Käänteli takajoukoista kierros jäljellä 3. radalle. Sai pian selkiä eteen. Nousi 300 ennen maalia 4. radalle. Kelpo kiri. 
EXCLUSIVE KOKS: Matkasi häntäjoukoissa. Käänteli loppumatkasta kireihin ulos ja tuli mukavasti perille. 
SUNDSVIK REAL LOVE: Juoksi 2. sisällä. Ei vakuuttanut sisäratareissun päätteeksi. 
FOREST POLESTAR: Matkasi 4.-3. sisällä. Nousi viim. takasuoralla 2. ulos. Oli loppukurvissa pussissa väsyvän takana. Tuli kohtalaisesti maalisuoran.
EYECLASS: Matkasi takajoukoissa sisärataa. Ei erikoista. 
WAR PAINT: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä ja putosi hännille. Käänteli 950 jäljellä selässä 3. radalle. Kiri kantoi asiallisesti.
WILDS DIAMOND: Laukka lähtökiihdytykseen.
FANTOM BABAR: Ei vakuuttanut 2.-3. ulkoa. 
GLENN DANZIG: Laukka lähtökiihdytykseen. Vaisua takajoukoissa. 
VASENNAH: Nousi 3. sisältä etusuoralla toiselle ilman vetoapua. Taipui pahoin loppumatkasta.
DIAMOND MIRAGE: Sai toisella radalla selän eteensä etusuoralla. Laukkasi viim. takasuoralla. Hylättiin.

Lähtö 6 
Väliajat 19,0-19,5-17,0-14,5

VALIANT DREAM: Iski parijonosta 2. kaarteessa ja eteni johtavan rinnalle. Painui samalla spurtilla keulaan asti 2100 jäljellä. Sai tiukan väliprässin 1700 ennen maalia. Vastasi siihen, eikä luovuttanut asemiaan. Irtosi vielä lopussa varmaan voittoon. Mainio debyytti uudelta treenarilta. 
MISTER LANE: Matkasi 5.-4. ulkona. Käänteli 800 jäljellä selissä 3. radalle. Polki asiallisesti perille. 
THREE DEE NODO: Lähti 4. ulkoa kierros jäljellä 3. radan kiertoon. Eteni viim. kaarteen alussa sijalle kaksi. Kohtalainen suoritus. 
ROOFER: Lähti 6. ulkoa kierros jäljellä selässä 3. radalle. Tasainen kiri. 
PADDOCK'S STAR: Juoksi 3. ulkona. Oli viim. takasuoran alussa kiinni väsyvän takana. Nousi 3. radalle 650 jäljellä. Tuli mukavasti perille. 
REDEMPTION: Eteni 1. takasuoralla vauhdilla toista rataa ja painui keulaan 600 juostuna. Jatkoi 2. sisällä 2100 jäljellä. Antoi liikaa periksi loppumatkasta. Esitys iso pettymys suosikin asemassa.
WESTCOAST DEIMOS: Avasi keulaan. Jatkoi 600 juostuna 2. sisällä. Jatkossa 3. sisällä. Ei vakuuttanut. 
HOLA ALEJANDRO: Matkasi 5. sisällä. Nousi 700 jäljellä selissä 3. radalle. Laukkasi 600 ennen maalia.
GRANITE: Kehno 4. sisältä. 
ALMOST ONE YEAR: Sai toisella radalla selän eteen 1800 jäljellä. Taipui viim. takasuoralla pahoin.
JUMPPER FROST: Alkumatka 2.-3. sisällä. Nousi 1800 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Iski vauhdilla johtavan kimppuun prässäten rajusti. Jäi kuitenkin taivaltamaan kuolemanpaikalle. Taipui viim. takasuoralla pahoin.
WARGAME: Puikkasi sisäpareihin 1. kaarteen lopussa. Laukkasi 2. kaarteessa. Hylättiin.
VERTIGO LUX: Poissa.
GINDER: Poissa.

Lähtö 7 
Väliajat 13,0-15,5-17,5-10,5

NO LIMIT STAR: Eteni 1. takasuoralla toista rataa ja painui keulaan 450 juostuna. Lopetti kovaa ja voitti oikein helposti. 
MARCOS GALLON: Eteni keulaan ennen 1. kaarretta. Jatkoi 2. sisällä 450 juostuna. Kelpo kakkonen. 
SMILEY MATCH: Juoksi 2.-3. sisällä. Jäi pussiin.
TREASURE OF PIRATE: Kelpo esitys kuolemanpaikalta. 
ZERTOR: Nousi 5. sisältä 1200 jäljellä 3. ulos. Käänteli 3. radalle 600 ennen maalia. Asiallinen suoritus. 
PT'S SILLY BILLY: Tasainen 2. ulkoa. 
MY WAYS NOT YOURS: Matkasi 6. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Polki maalisuoran aivan pirteästi sisärataa.
QUEEN OF PIRATES: Juoksi 4. sisällä. Nousi ulospäin puoli kierrosta ennen maalia ja käänteli loppukaarteessa 3.-4. radalle. Tasainen kiri. 
SHADOW PRO MCQUEEN: Matkasi 6.-5. sisällä. Kohosi viim. takasuoralla 4. ulos. Tasapaksu. 
NEW GROVE UNITED: Juoksupaikka 4.-5. ulkona. Ei pystynyt nousemaan mukaan kamppailuun. 
IRAKLIS: Eka kaarre 3. rataa. Pääsi 1. takasuoralla pudottamaan 3. ulos. Jatkossa 4. ulkona. Oli viim. takasuoran alussa pahoissa vaikeuksissa. Jotain lienee ollut vialla.
MOONLIGHT VELVET: Poissa.

Lähtö 8 
Väliajat 11,5-12,5-15,5-11,0

WILLIAM PINE: Avasi johtavan kantaan. Nousi maalisuoralla toiselle ja kiri lopussa ykköseksi. 
VICTOR QUO VADIS: Pystyi pitämään keulapaikan. Sai 1. takasuoran lopussa prässiä. Hyvä kakkonen maalissa. 
FROSTY VICE: Kohosi 3. sisältä 550 jäljellä 2. ulos. Kohtalainen. 
PASCHA TILLY: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Prässäsi johtavaa hetken 1. takasuoran lopussa. Kesti asiallisesti.
MADRID: Käänteli 3. ulkoa 550 jäljellä selässä 3. radalle. Hakeutui loppukurvissa 4. radalle. Kiri kohtalaisesti. 
STARZINNER: Pakitteli taustalle. Pudotti 1. takasuoralla 4. sisälle. Nousi viim. takasuoran lopussa 3. ulos. Oli loppukaarteessa pussissa. Pudotti 200 ennen maalia sisälle. Polki vain tasaisesti perille.
ZO ZO HOSS: Hyökkäsi 2. ulkoa 550 jäljellä. Kiri hiipui kovin kesyksi.
FREE ME: Lähti lujaa ja tavoitteli keulapaikkaa, mutta laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Juoksi sitten 4. ulkona, mistä yritti selissä 3. radalle viim. takasuoran lopussa. Vaatimattomaksi jäi lopetus.

Lähtö 9 
Väliajat 10,5-12,0-11,5

WALL STREET COMERY: Alkumetrit 3. rataa. Pääsi pudottamaan toiselta radalta ilman vetoapua 3. sisälle 1. kaarteen lopussa. Nousi loppukurvissa 2. ulos ja käänteli 3. radalle 200 ennen maalia. Kiri lopussa ykköseksi. 
MARK MORE: Aivan urhea esitys toiselta ilman vetoapua. 
TANPOPO: Panosti alkuun ja iski herkeämättä kamppailuun keulapaikasta. Painui johtoon 200 juostuna. Ekat sadat metrit mentiin tosi kovaa. Tsemppasi aivan hyvin ja piti kolmanneksi. 
JIMMY RAY: Juoksi 3. ulkona. Käänteli 400 jäljellä 3.-4. radalle. Kiri hyvin. Viim. 400 m 10,3. 
YANK MATCH: Matkasi 4. sisällä. Hakeutui loppusuoralla ulospäin ja kiri aivan hyvin lopun. 
ROSE COGER: Piti ekat keulat. Ensimmäiset sadat metrit mentiin tosi kovaa. Jatkoi 2. sisällä 200 juostuna. Nousi maalisuoran alussa 2. ulos. Kohtalaisesti perille. 
SAND PIRATE ÅS: Matkasi 5. sisällä. Pääsi loppumatkasta etenemään mukavasti sisärataa. 
DANCINGINTHEDARK: Näytti olevan 2. ulkoa vaikeuksissa loppukaarteessa. Polki kuitenkin asiallisesti perille. 
GO DOWN: Nousi 6. sisältä viim. takasuoralla 5. ulos. Ei riittänyt yhtään vauhtijuoksussa. 
JOHNNY FLAME: Matkasi 4. ulkona. Kohosi 3. radalle 600 jäljellä. Laukkasi puoli kierrosta ennen maalia. Hylättiin.
NEWPORT BRODDE: Poissa.
WANG DANG DOODLE: Poissa.