Naapuriravit - tule tutustumaan Vermoon!

25.09.2019 18:00

Naapuriravit - tule tutustumaan Vermoon!

Naapuriraveissa on mahdollisuus tutustua raviurheiluun ja hypätä vaikka oikean ravihevosen kyytiin. Tandem-ajelutuksessa kokenut ohjastaja on kärryillä varmistamassa turvallisen elämyksen. Koe uljaan hevosen vauhti ohjastajan penkiltä hintaan 10 € (suojavarusteet sis. hintaan). Lähtö etusuoran ulkoreunan voittajapodiumilta non-stop periaatteella klo 17-18. Ravit alkavat klo 18, ponilähtö klo 17.40. Lapsille on tarjolla ilmaista poniratsastusta klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa, niin naapuristamme kuin kauempaakin!

Lue lisää tapahtuman Facebook-sivulta TÄSTÄ LINKISTÄ >>

25.9.2019 Vermo

Selaa julkaisua

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

TOTO64-VARMAVALINNAT

Systeemien läpivarmoina toimivat avauskohteen 1 MARK MORE ja kolmannen kohteen 4 LEON COGER. Näiden molempien uskotaan juoksevan lähtökohtaisesti johtopaikalla, joskin Leon Cogerilla on pieni riski jäädä johtavan rinnallekin. Leon Cogerin kohdalla tehtävä on kuitenkin sen verran sopiva, että se olisi mielimatkallaan lähtönsä vahvin voittajaehdokas siltäkin juoksupaikalta. Mark Moren ja Leon Cogerin kohdalla hyvä asia on myös se, että ne ovat erittäin suoritusvarmoja, kunhan vain kaikki asiat ovat kohdallaan. Mark More hävisi viimeksi yllättäen keulasta, vaikka näytti jo loppusuoran puolivälissä täysin varmalta voittajalta. Vaikutti siltä, että hevonen heitti yksin jäätyään turhan aikaisin vapaalle, ja näin All Ready Match ehti spurttaamaan lopussa edelle. Vaikka vastus on tuntuvasti viime keskiviikkoa kovempi, on Mark Morella hyvät saumat palata loistopaikalta takaisin kultakantaan. On syytä muistaa, että Mark More on kukistanut näitä hevosia aiemminkin, ja eiköhän viimeviikkoinen starttikin tehnyt kuukauden paussin jälkeen pelkästään hyvää. Kuski vaihtuu uuteen, mutta Mark More vaikuttaa yksinkertaiselta ajettavalta.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 1 (3,6)
T64-2: 10,7,4,5,9 (2,12)
T64-3: 4 (2,5)
T64-4: 13 + 5,11,4,12,10 (1,9)
T64-5: 1,2,3,8,7,6,9 (10,5)
T64-6: 5,11,7,12 + 4,8,2 (6,10)

Pieni systeemi 140 riviä, hinta 14 euroa.
Suuri systeemi 1470 riviä, hinta 147 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 8 B) 10-12-14-6-4-2-1-3-11-7-5-9-13
BILETTÄJÄ – VONKARI – KOPSAHOVIN HUMMA – KROMAUS

Illan avauslähdössä 8 BILETTÄJÄ kohoaa selväksi suosikiksi. Se on voittanut kauden molemmat kilpailunsa hyvillä suorituksilla. Ensiksi Kouvolassa Bilettäjä jyräsi oikein varmaan voittoon johtavan rinnalta. Viimeksi Turussa Bilettäjä hyökkäsi 2. ulkoa 700 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 500 jäljellä ja kamppaili kolmen hevosen taistelussa rehdisti ykköseksi. 10 VONKARI on nyt arvoitus. Viisivuotiaan kyvyt riittävät heittämällä, mutta nykytilanne on vähän hämärän peitossa. Toissakerralla Forssassa Vonkari oli epävireinen jo alleajosta alkaen. Sen jälkeen edessä oli kuukauden paussi, minkä jälkeen lopputulos ei ollut yhtään sen parempi, sillä Vonkari laukkasi Turussa hylkäykseen jo ensimmäisellä takasuoralla. Mahdollisuuksien mukaan kilpailuvauhtinen pruuvi on syytä seurata huolella. 12 KOPSAHOVIN HUMMA on edelleen todella epävarma, mutta muuten se on ihan elämänsä iskussa. 14 KROMAUS on todella kankea kiihdyttäjä, mutta ravia polkiessaan se voi silti nousta kärkitaistoon. Viimeksi Forssassa tapansa mukaan hitaasti käynnistynyt ruuna ehti ykköseksi kulkemalla viimeiset 800 metriä 24,7-vauhdilla. 6 EL TIMOTEI laukkasi samaisessa Forssan lähdössä hylkäykseen, mutta vaikutti muuten tauluaan paremmalta. Ravilla Mikko Huttusen ajokki ei olisi ihan pihalla. Paalulta pelihevosiin lukeutuvat 4 O.Å. ERIKUVA, 2 WALMISS ja 1 SEIKKERI.

Lähtö 2.

RANKING
A) 2-5-9 B) 12-3-7-4-10-8-6 C) 1-14-13-11-15
BELIEVE YOUR DREAM – MY WAYS NOT YOURS – BELMERI – MR SYNERGIA

Toisessa lähdössä 2 BELIEVE YOUR DREAM pyrkii jatkamaan voittokulkuaan. Uran avauskilpailussaan se irrotteli johtopaikalta todella helppoon voittoon väliaikojen ollessa 22,5-22,5-(19,0)-14,0. Vastus on nyt selvästi kovempi, mutta keulavoittoon on taas silti hyvät mahdollisuudet. 5 MY WAYS NOT YOURS epäonnistui viime kuun startissaan, mutta muuten ori on tehnyt useita kelpo suorituksia. Ori on pystynyt täysipainoiseen suoritukseen 2. radalta ilman selkääkin. Tämänkertainen tehtävä vaikuttaa kärkisijoja ajatellen sopivalta. 9 BELMERI on aika kuumaluontoinen tapaus, mutta oikealla tavalla käyttäytyessään se kyllä pystyisi ottelemaan tällaisissa lähdöissä hyvistä sijoituksista. 12 MR SYNERGIA ei saanut Teivossa passiivisen taktiikan jälkeen mahdollisuutta. Voimia näytti jäävän selvästi varastoon. Eiköhän taktiikka ole vieläkin suht varovainen, mutta My Ways Not Yoursin takaa juoksu voi silti tuurien ollessa kohdallaan luontua ihan mukavasti. 3 UPHOUSE ACE tähtää johtavan selkään, mistä totosija on täysin mahdollinen. 7 RUTHLESS CHICK ja 4 ZUMUMAN kärkkyvät kuumimpien suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 3.

RANKING
A) 4-5-6 B) 10-9-8 C) 3-7-1-2
DOOLIN DALTON – LUCKY MOOSE – ALL READY MATCH – EARTHQUAKER

Montélähdössä ykkösvihjeen saa 4 DOOLIN DALTON. Se on voittanut Eveliina Sarismalan ratsastamana tänä vuonna jo kaksi montélähtöä. Myös viimekertainen Turun suoritus oli mallikas ruunan kestäessä johtopaikalta neljänneksi vain itseään selvästi rahakkaammille Nitro Diablolle, Cousin Evertille sekä Buck Bokolle häviten. Doolin Dalton on nopea avaaja, ja se voi juosta nytkin keulassa. Myös 5 LUCKY MOOSE on hyvä montéhevonen. Forssan väärinpäin-raveissa laukka ensimmäisessä kaarteessa pilasi pelin, mutta muuten montélähdöistä on tullut hyvin menestystä. Kauden 11 montéstarttia on tuonut 2 voittoa, 4 kakkossijaa ja yhden kolmossijan. 6 ALL READY MATCH ei ole vielä koskaan kilpaillut raviratsastuksessa, mutta alla on kärrylähdön voitto ja lisäksi Liisa Nummi on osoittanut olevansa taitava montékuski. Niinpä All Ready Matchiin on heti syytä suhtautua vakavasti. 10 EARTHQUAKER ja 9 GASHAW BOKO eivät ole koskaan aiemmin kilpaillut raviratsastuksessa, joten ne ovat arvoituksia. Ainakin kokonsa puolesta laji voisi sopia hyvin. Earthquaker on huumorihevonen, joten lajin vaihto voi tehdä sille muutenkin hyvää. Gashaw Boko menee aika omanlaisella tyylillä. On mielenkiintoista nähdä, miten tyyli soveltuu montéen. 8 STARO IN FACT on tehnyt paluun Suomeen. Ruunalla on aiemmalta uraltaan hyviä monténäyttöjä, se oli muun muassa viime vuonna SM-finaalissa viides.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 1 B) 3-6-2-4-5
MARK MORE – LE GROS BILL – BWT CAESAR – RUN FOR ROYALTY

Toto64-kierros käynnistyy 5-vuotiaiden lämminveristen EM-katsastuksella. Vaikka viivalla on vain kuusi hevosta, on lähtö niin urheilullisesti kuin pelillisestikin mielenkiintoinen, sillä mukana ei ole yhtään minkäänlaista statistia. Voitto ei siis yllättäisi kenenkään kohdalla, mutta ainoaksi A-hevoseksi nostetaan kuitenkin 1 MARK MORE. Sen kauden kahdeksan kilpailua ovat tuoneet neljä voittoa ja neljä kakkossijaa. Viimekertainen keulasta kakkoseksi jääminen oli ilman muuta pettymys, mutta sen enempää asiasta silti tuskin tarvitsee olla huolissaan. Vaikutti siltä, että jäätyään loppusuoralla johtopaikalla täysin yksin Mark Moren ote herpaantui, ja se heitti vapaalle jo ennen maalia. Mark More on niin nopea avaaja, että sen kyllä pitäisi pystyä puolustamaan ykkösradalta johtopaikka, minkä jälkeen muiden tehtävä ei ole kadehdittava. Eiköhän viime keskiviikon kilpailu kuukauden paussilta vielä hieman terävöittänytkin. 3 LE GROS BILL kiri Turussa ykköseksi 3. ulkoa, vaikka painoi loppusuoralle sisällepäin. Ori on esiintynyt muutenkin koko ajan edukseen. 6 BWT CAESAR sai Turun 5-vuotislähdössä myöhään kiritilaa. Ori spurttasi loppumetrit vauhdikkaasti. Santtu Raitala jatkaa vahvistuksena ohjissa. 2 RUN FOR ROYALTY voitti 3-vuotiaana Kriteriumin, mutta sen jälkeen ongelmat ovat varjostaneet uraa. Kauden paras suoritus on Suur-Hollola-ajon välierä, missä ori hävisi johtopaikalta vain Atupemille. 4 AMAZING WARRIOR jäi Turussa kaikki tallella pussiin. Tasokkaan lähdön höystää vielä ainakin lievästi nousuvireinen 5 HOTSHOT LUCA.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 10-7-4-5-9 B) 2-12-3-1-8-6-11
LEEMARK’S GHOST – MASTERSTROKE ARIA – BLACK EMPEROR – LANGEN’S AIRBORNE

Toisen Toto64-kohteen parhaat kuntonäytöt omaa 10 LEEMARK’S GHOST, joka on nakutellut jo neljä kaksarisijoitusta putkeen. Viimeksi Credit To Love oli johtopaikalta liian kova lyötävä, mutta Leemark’s Ghost oli selvä kakkonen. Takarivin lähtöpaikalta on omat riskitekijänsä juoksunkulun suhteen, mutta Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava on kyllä helppo nostaa rankingin ykköshevoseksi. A-ryhmään otetaan silti muitakin. 7 MASTERSTROKE ARIA ei ole vielä näyttänyt koko osaamistaan. Kyseessä on hyväkapasiteettinen hevonen tällaiseen tehtävään, ja juoksun onnistuessa kauden avausvoittokin on mahdollinen. Ennen puolentoista kuukauden taukoa tuli heikko sijoitus, mutta silloin kyllä juoksukin meni täysin pieleen. 4 BLACK EMPEROR kohtaa nyt aiempaa kovemman vastuksen, mutta ainakin keulasta tai 2. sisältä ruunan luulisi silti riittävän kärkitaistoon. Viimekertainen Jyväskylän voitto oli muuten täysin varma, mutta ruuna haparoi loppusuoralla selvässä johtoasemassa. 5 LANGEN’S AIRBORNE oli ennen taukoaan Lahdessa saamaton, mutta tätä edeltäneessä Teivon kisassa se jäi 2. sisälle pussiin. Hannu Korven suojattiin on syytä suhtautua vakavasti. Myös 9 FOUNTAIN DYNAMITE nostetaan alla olevien kaksarisijoitustensa perusteella mukaan A-ryhmään. B-ryhmän avaava 2 JOE’S DAY TRIPPER voi saada hyvän juoksun kärkipäässä. 12 JE SUIS JUSTINE jäi vain niukasti ulos Villinmiehen Tammakilpailun finaalista. Lähtöpaikka laskee kuitenkin selvästi osakkeita.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 4 B) 2-5-10-11-1-6-7 C) 3-9-8
LEON COGER – APRIL SISU – MASSIVE CLOUT – DENVER BRODDE

Toto4-pelin avauskohteessa 4 LEON COGER on mielimatkallaan tukevasti kiinni keulavoitossa. Vaikka Leon Coger jäisi johtavan rinnallekin, olisi se pikamatkalla sopivassa tehtävässä lähdön todennäköisin voittaja. 2 APRIL SISU on aina haastava veikattava, sillä sen suoritukset ailahtelevat laidasta laitaan. Vaisummat suoritukset ovat kuitenkin nykyään selvästi hyviä suorituksia yleisempiä. Nyt asetelmat ovat mielenkiintoiset. April Sisu on parhaimmillaan keulasta, mutta tässä lähdössä paikka Leon Cogerin takana 2. sisällä voisi silti olla paras vaihtoehto. Joka tapauksessa hyvänä päivänään April Sisu on suosikin ykköshaastaja niin keulasta kuin 2. sisältäkin. 5 MASSIVE CLOUT suorittaa jatkuvasti tasaisen positiivisesti kuitenkin vailla suurempaa loistokkuutta. Juoksun luontuessa totosija on lähellä. 10 DENVER BRODDE ja 11 REVEREND DRED toivovat takarivistä kovaa matkavauhtia, jolloin niiden osakkeet nousevat. Vaikka Denver Brodde jäi Turun kovatasoisessa 75-lähdössä kahdeksanneksi, suoritti se normaalin positiivisesti. Reverend Dred ei ole aivan huippuiskussa, mutta se kiri silti viimeksi Lahdessa 2. ulkoa mukaan kärkirintamaan. 1 FORDALUVACHOCOLATE ei päässyt tulemaan Vermossa 28. päivä viime kuuta 3. sisältä vapaasti. Todennäköisin juoksupaikka on April Sisun takana, joten April Sisun päivän vire ratkaisee pitkälti myös Tapani Raunion valmennettavan sijoituksen.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 13 B) 5-11-4-12-10-1-9-8-2-3-7-6
CALLELA EINSTEIN – WAR CHILD – NEMEA FACADE – SUNDSVIK GODIVA

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä ainoaksi A-hevoseksi kohoaa 13 CALLELA EINSTEIN. Siitäkin huolimatta, ettei sarja tammahyvityksineen ruunaa millään lailla suosi. Alla on kuitenkin niin tyylikkäitä esityksiä, että Harri Koivusen valmennettava on juoksun yhtään luontuessa takamatkaltakin vahvoilla. 5 WAR CHILD on tähän porukkaan riittävässä kunnossa, mutta tamma käynnistynee voltin viitosradalta hyvinkin kankeasti, joten juoksunkululliset ongelmat ovat mahdollisia. 11 NEMEA FACADE ei jaksanut Lahdessa 1200 metrin kiriään 3. ulkoa maaliin asti, vaan taipui kärjen rinnalta 300 jäljellä.  Normaalisti Nemea Facade pystyy vahvoihin suorituksiin, mutta normaalistikin jonkin verran kaarreongelmista kärsivä tamma painoi viimeksi kaarteissa tavanomaistakin enemmän sisällepäin. Niinpä kuukauden starttiväli lienee tehnyt hyvää. 4 SUNDSVIK GODIVA on lähdön jokerikortti. Se taisteli toissakerralla johtavan takaa tiukasti voitosta. Viimeksi kirivaihe ei mennyt sujuvasti. Tammasta jäi silloinkin positiivinen vaikutelma. Sundsvik Godiva avaa askelten osuessa lankulle reippaasti, ja nappireissun saaminen on täysin mahdollinen. 12 CAVALIER ailahtelee jonkin verran. Kapasiteettia pitäisi olla nähtyä parempaankin. 10 WAR PAINT nappasi taulussa näkyvän Vermon voittonsa keulasta. Tamma on silti takarivistäkin mahdollinen menestyjä. 1 MAS BELLA ei ole nopea avaaja, mutta se pystyy tarkan juoksun jälkeen ihan mukavaan loppuvetoon.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1-2-3-8-7-6-9 B) 10-5-4
SAHARA SANDSTORM – BORGMESTER – RELIGIOUS – TROT KRONOS

Duo-pelin käynnistävä Vantaan Energian Voimaliiga on todella haastava pelipähkinä, eikä ennakkorankingin tekeminen ole todellakaan yksinkertainen juttu. Vaikka ajetaan pitkää matkaa, on juoksunkululla iso merkitys. 1 SAHARA SANDSTORM on hidas avaaja, eikä pääse omin avuin johtopaikalle. Mikäli ruuna kuitenkin johtopaikalle päästetään, on se samalla selkeä voittajasuosikki. Turun pitkän matkan keulavoitto tuli vakuuttavaan tyyliin. Mikäli johtopaikka ei ole tarjolla, mutkistuu homma huomattavasti. 2 BORGMESTER on aloittanut taukonsa jälkeen hyvillä esityksillä. Mikäli voltin kakkosrata ei tuota ongelmia, pystyy ruuna tässä aiempaa kovemmassa tehtävässäkin paljoon. 3 RELIGIOUS oli viimeksi Solvallassa johtopaikalta kelpo kakkonen. Mikäli Religious käynnistyy voltista suhteellisesti yhtä lujaa kuin auton takaa, nappaa se alussa johtopaikan. Sen jälkeen Mika Forss olisi taktisten kuvioiden suhteen isossa roolissa. 8 TROT KRONOS spurttasi Lahdessa säästöreissun jälkeen näyttävästi ykköseksi. Vermossa 900 metrin kiri 3. ulkoa ei tuottanut tulosta, joten nyt ajettaneen taas passiivisella taktiikalla. Lahden välistartissaan Trot Kronos ei saanut rauhallisen matkavauhdin jälkeen säästöreissulla mahdollisuutta. 7 CARLEMAN on suoritusvarmassa vireessä ja yksi monesta voittajakandidaatista. 6 POR NIE ROCK tekee jatkuvasti luotettavaa työtä. Sijoitukset arkisen avaajan kohdalla riippuvat sitten aina juoksunkulullisista asioista. Myös Turun 75-lähdössä kärkirintamassa maaliin kirinyt 9 KLENA VITO nostetaan mukaan leveään A-ryhmään.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 5-11-7-12 B) 4-8-2-6-10-3-9-1
VILIVIIMA – KORVEN LIIDERI – UKKOSEN JYMY – LORUTYTTÖ

Ilta päättyy kylmäveristen Valtra Sisusarjaan, missä laukat voivat näytellä isoa roolia. 5 VILIVIIMA laukkaili viime keskiviikkona hylkäykseen, mutta laukkojen lomassa hyvä kunto ei kyllä jäänyt kenellekään epäselväksi. Edellisessä Teivon viitossijassaan Viliviima kulki joukon hänniltä viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin 23,8-vauhdilla. Viliviiman fyysinen vire riittää ehdottomasti, mutta valitettavasti laukkariski on valtava. Kolmen kierroksen matkalla ei tarvitse välttämättä ajaa äärivauhteja, mutta vastaavasti laukoille jää sitten muuten enemmän aikaa. 11 KORVEN LIIDERI ei sekään ole sieltä ravivarmimmasta päästä, mutta kunto on kohdallaan ja pitkä matka on ehdottomasti plussaa. Lauantaina Forssassa voittanut ruuna olisi kamppaillut Turussakin ehdottomasti voitosta, mikäli ei olisi laukannut johtavan rinnalta 700 jäljellä. Myös edellisen tallikaveri 7 UKKOSEN JYMY pystyy ravilla paljoon. Se pääsi etenemään viime keskiviikkona 12-radalta sujuvasti johtopaikalle 1900 jäljellä, mutta menetti paikkansa 1500 jäljellä ja tämän jälkeen tilaa ei sitten tullut enää koskaan. Henri Bollström on tällä kertaa Ukkosen Jymyn ohjissa. 12 LORUTYTTÖ on muiden A-hevosten tavoin epävarma, mutta ravilla vahva tamma kirinee lopussa korkealle. Seuraavan ryhmän muodostavat tasaisen varmaa työtä tekevä 4 RIVALTTI, Kari Rosimon ohjastamana mukavasti kulkeva 8 VALLUN VIRE sekä viimeksi Derbyn finaalissa kilpaillut 2 ROKKOFF.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4 (2,5)
T4-2: 13 + 5,11,4,12,10 (1,9)
T4-3: 1,2,3,8,7,6,9 + 10,5,4
T4-4: 5,11,7,12 + 4,8,2 (6,10)

Pieni systeemi 28 riviä, hinta 5,60 euroa.
Suuri systeemi 420 riviä, hinta 84 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

1,2,3,8,7,6,9
5,11

Yhteensä 14 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

13
5,11,4,12,10
kaikki

Yhteensä 55 yhdistelmää, hinta 27,50 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

5
11,7,12,4,8,2
kaikki

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L1/2 WALMISS: Tamma roikkui Kouvolassa johtavan takaa totosijalle. Vähän vaikeaa on sillä ollut loppu. Ravi rupeaa hukkumaan. Ihan nopea avaaja hevonen on.

L1/3 AALE: Joskus vuosia sitten olen ajanut tällä. Jonkun kerran olen nähnyt tuoreempia kisoja ja laukkoja on tullut aika paljon.

L2/12 MR SYNERGIA: Ajoin ruunalla koelähdön Turussa ja se jätti ihan hyvän kuvan itsestään. Hevonen meni helposti 1.19-vauhtia läpi. Hannun ajamasta startista en tiedä kertoa, kuinka juoksu siinä meni.

L6/11 REVEREND DRED: Ruuna tuli Lahdessa aivan hyvin perille, kun päästiin vapaille vesille. Kelpo kunnossa se kilpailee. Selässä se voisi vähän kierrelläkin. Ei paikka tietenkään ole häävi.

L7/11 NEMEA FACADE: Tamma oli kipeä Lahden startissa ja se taipui pahasti lopussa. Hevonen palaa nyt pieneltä sairaustauolta. Käteen se oli muuten ihan hyvän tuntuinen. 

L8/2 BORGMESTER: Hevonen oli tauolta neljäs ja viimeksi irtosi jo voitto. Päästiin hyvin tulemaan selissä ja ruuna voitti varsin helposti. Se on rauhoittunut paljon, jos vertaa kevääseen. Oikein hyvä asia tämän kohdalla. Koitetaan lähteä voltin kakkoselta suht varman päälle. Jos hevonen polkee ravia, on meillä hyvät saumat menestyä. Ruuna viihtyy pitkillä matkoilla.

Christa Packalen

L3/10 EARTHQUAKER: Tämä on ruunan ensimmäinen montekilpailu. Anna kävi viime torstaina testaamassa hevosta jokimaalla ja kaikki oli ihan ok. Kunto on aivan asiallinen. Paljon on kiinni korvien välistä. Välillä ruuna haluaa mennä, välillä taas ei. Kokeillaan innostuisiko se tästä lajista.

L4/1 MARK MORE: Hevonen oli ihan hyvä viime keskiviikkona. Siinä tuli valjakko yllätetyksi, kun yksi kiri ohi. Kaikki laput jäi vetämättä. Ruunan suorituksessa ei ollut moitittavaa, mutta ikävä tappio tuli. Ykkösrata on aivan hyvä paikka. Tämä lähtee varsin lujaa. Vastus ei ole paperilla kovin mahdollinen. On meillä mahdollisuus pärjätä taas tässä.

Emma Väre

L6/4 LEON COGER: Ruuna ei pystynyt viimeksi lopussa vastaamaan voittajalle. Tämä jäi pitkästä aikaa painamaan matkalla. Se oli turhan menevällä päällä ja tyhjensi itseään kesken kisan. Täysi matka on mielestäni sinänsä jopa parempi hevoselle. Kaikki on mennyt normaalisti startin jälkeen. Ruuna on ollut oma itsensä. Samoilla varusteilla jatketaan. Hevonen päättää paljolti itse taktiikan. Keulaan on tarkoitus yrittää.

L8/7 CARLEMAN: Turussa oli juoksunkulku vastaan. Aina kun valjakko käänteli ulospäin, joku nousi eteen. Loppukurvissa hevonen oli jo tosi ulkona ja tehtävä oli mahdoton. Ruuna oli aivan yhtä hyvä kuin edellisiin kilpailuihin ja se jatkaa kelpo vireessä. Pitkää matkaa on ajettu monta kertaa. Se sopii tälle hyvin, kuten volttilähtökin. 

Matias Salo

L6/5 MASSIVE CLOUT: Ruuna matkasi viimeksi toisessa parissa ulkona ja oli kolmas maalissa. Hevonen jatkoi tasaista suorittamistaan. Ei mitään uutta kerrottavaa. Etukengät riisutaan, tai ehkä jopa kaikki.

L8/9 KLENA VITO: Hevonen on tehnyt tosi hyviä juoksuja. Turussa lauantaina se oli aivan kärkikamppailussa tasokkaassa porukassa. Maaliintulo oli tasainen ja marginaalit pieniä. Sunnuntain montekisaan ei kannata liikaa tuijottaa. Juoksu meni täysin pieleen. Sopivalla selkäreissulla tämä menee matkankin. Todennäköisesti ajetaan ilman etukenkiä.

Juho Ihamuotila

L2/2 BELIEVE YOUR DREAM: Olin hirmu tyytyväinen avauskilpailuun. Varsa käyttäytyi hyvin ja teki varman suorituksen. Saatiin uran alkuun mukava startti. Kaikki on mennyt normaalisti tässä välissä. Nyt on kilpailleita hevosia vastassa. Taktiikka hieman sen mukaan, miltä tamma tuntuu. Toki voitosta ajetaan, mutta järkevissä rajoissa. Koko ajan kuitenkin vielä kehitetään hevosta.

L5/7 MASTERSTROKE ARIA: Lahdessa juoksu epäonnistui pahoin. Ei hevonenkaan ollut ehkä ihan parhaan tuntuinen siellä. Joka tapauksessa jäätiin tauolle odottelemaan hieman viileämpiä kelejä. Kohti talvikautta ja pikkuhiljaa hidastuvia vauhteja. Aika hyvä jakso tältä löytyy. Sunnuntain viimeistelyissä ruuna oli aivan hyvän tuntuinen. Se ei ole suorittanut täysin toivotulla tavalla.

Lähtö 1 
Väliajat 36,0-33,5-32,5-26,0

BILETTÄJÄ: Alkumatka toista rataa. Painui keulaan 600 juostuna. Oikein hallittu voitto. 
EL TIMOTEI: Jäi 2. ulkoa ilman vetoapua 600 juostuna. Sitkeä suoritus. 
KROMAUS: Käänteli hänniltä 3. radalle vajaa kierros jäljellä. Punnersi asiallisesti. Viim. 1000 m 27,6. 
WALMISS: Johti alun. Jatkoi 600 juostuna 2. sisällä. Tasainen nappireissulla. 
VONKARI: Nousi 2. ulkoa 3. radalle 550 ennen maalia. Laukkasi 450 jäljellä. Tuli vielä juosten maaliin.
AALE: Nousi 4. sisältä 4. ulos 800 jäljellä. Tasapaksu. 
HILSUKE-POIKA: Haparoi hieman alkuun. Juoksi sitten 3.-4. sisällä. Jatkoi myöhemmin 3.-2. ulkona. Pudotti sisälle 250 ennen maalia. Ei esittänyt kummoisia. 
VILMAN VILPPI: Laukat lähtöön ja viim. takasuoralla. Lopetti takajoukoissa viim. 500 metriä 28,3-kyytiä.
KISARI-NOPSA: Matkasi keskijoukoissa toista rataa. Ei vakuuttanut. 
KOPSAHOVIN HUMMA: Laukkasi takajoukoissa etusuoralla ja putosi kauas.
VIIRITÄR: Matkasi 3. sisällä. Nousi toiselle maalisuoran alussa. Hiljensi totaalisesti. 
LIINAN MUISTO: Juoksi hännillä. Pysyi myös siellä. 
SEIKKERI: Nousi 1. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Laukkasi 1. takasuoralla. Hylättiin jatkossa liioista laukoista.
O.Å. ERIKUVA: Poissa.

Lähtö 2 
Väliajat 20,0-20,0-16,5-13,5

BELIEVE YOUR DREAM: Avasi keulaan. Oikein vakuuttava voitto. 
BELMERI: Laukkasi lyhyesti kiihdytykseen. Iski hänniltä 7. ulkoa etusuoralla ja eteni vauhdilla johtavan ulkopuolelle vajaa kierros jäljellä. Asiallinen kakkonen. 
WILHELM VICE: Juoksupaikka 5.-4. ulkona. Ajautui viim. takasuoralla pussiin. Pääsi sitten etenemään suht sujuvasti toista rataa. Kiri aivan hyvin perille. Viim. 500 m 12,7. 
UPHOUSE ACE: Nappireissu 2. sisällä. 
ELI WALLACH: Juoksi 6. ulkona. Hakeutui takajoukoissa 3. radalle 3. kaarteessa. Palasi myöhemmin takaisin toiselle. Oli loppumatkasta kiinni. Pääsi kääntämään vapaalle 50 ennen maalia. Ihan pirteästi viime metrit.
PEDRO MINT: Juoksi 3.-4. ulkona. Nousi loppukurvin alussa selässä 3. radalle. Käänteli 250 ennen maalia 4. radalle. Kohtalaisesti perille. 
SANTOS BRAVE: Matkasi 4. sisällä. Tasaisesti perille. 
ZUMUMAN: Juoksi 3. sisällä. Nousi viim. takasuotalla 3. ulos ja käänteli 600 jäljellä 3. radalle. Kiri jäi tasaiseksi. 
BUMAJEE: Juoksupaikka 5. sisällä. Ei vakuuttanut. 
MR SYNERGIA: Juoksi 4. ulkona. Käänteli 3. radalle kierros jäljellä. Kiri jäi tasaiseksi. 
RUTHLESS CHICK: Juuttui alussa 3. radalle. Eteni toiselle ilman vetoapua 650 juostuna. Juoksu meni yliraskaaksi.
ANDER'S SON: Juoksi hännillä. Nousi viim. takasuoran alussa toiselle. Vaisu. 
CAN'T BUY ME LOVE: Lähtölaukka. Ei vakuuttanut hännillä.
MILAGRO: Laukkasi 1. kaarteessa. Hylättiin.
MY WAYS NOT YOURS: Sai toisella radalla selän eteen 1450 jäljellä. Nousi kierros jäljellä 3. radalle, mutta koki varusterikon kontaktitilanteessa. Keskeytti.

Lähtö 3 
Väliajat 13,0-16,0-20,0-18,5

EARTHQUAKER: Juoksi 3. ulkona. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle ja jatkoi loppukurvissa 4. rataa. Hieno kiri kantoi varmaan voittoon. Viim. 700 m 13,3. 
LUCKY MOOSE: Sai toisella radalla selän eteen 2. kaarteessa. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle. Asiallinen kakkonen. 
ALL READY MATCH: Juoksupaikka 5. ulkona. Käänteli loppumatkasta ulkoradoille ja kiri mukavasti totosijalle. 
DOOLIN DALTON: Vaati johtavalta vauhtia ja painui keulaan 450 juostuna. Alku meni varsin reippaaksi. Taipui vähän loppusuoralla. 
TIBAU: Juuttui alussa kiertämään 3. rataa. Pääsi 2. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Alkumatka meni rankaksi. Puhtia ymmärrettävästi puuttui lopussa.
WALLANDER: Täräytti keulaan. Sai alkumatkasta prässiä ja jatkoi 2. sisällä 450 juostuna. Pehmeä lopussa.
GUGGENHEIM: Matkasi 2.-3. sisällä. Ei vakuuttanut. 
MOUNTAIN SMOKE: Juoksi 3.-4. sisällä. Vaisua lopussa. 
STARO IN FACT: Juoksi hännillä sisärataa. Varhain vaikeuksissa. 
GASHAW BOKO: Hyökkäsi 4. ulkoa 2. kaarteessa 3. radalle. Juuttui kiertämään parijonon ulkopuolelle. Laukkasi 100 jäljellä ja hylättiin. 

Lähtö 4 
Väliajat 10,5-13,0-13,0-09,0

LE GROS BILL: Hyökkäsi 3. ulkoa 700 jäljellä. Puristi väkisin ykköseksi mainion kirin päätteeksi. Viim. 700 m 08,5. 
HOTSHOT LUCA: Painui johtavan rinnalta keulaan 450 jäljellä. Vastasi vahvasti perille saakka. Oikein hyvä, vaikka kakkoseksi jäikin. 
AMAZING WARRIOR: Lähti tosi lujaa ja tavoitteli johtopaikkaa. Pudotti 1. kaarteen alussa 2. sisälle. Kohtalainen hurjavauhtisessa kisassa. 
BWT CAESAR: Matkasi 3. sisällä. Nousi 600 jäljellä selässä 3. radalle. Ei pysynyt edessään juosseen perässä kovassa vauhdissa. Tuli kohtalaisesti. 
MARK MORE: Pystyi torjumaan haastajan tiukassa kiihdytyksessä ja piti keulapaikan. Menetti asemansa 450 jäljellä ja taipui. Olikohan kaikki kunnossa.
RUN FOR ROYALTY: Juoksi 2. ulkona. Laukkasi loppukurvissa. Hylättiin.

Lähtö 5 
Väliajat 12,5-15,5-16,0-14,0

BLACK EMPEROR: Eteni johtopaikalle ennen 1. kaarretta. Hallitsi varmasti perille. 
FOUNTAIN DYNAMITE: Matkasi 2.-3. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Jatkoi 3. rataa ilman vetoapua 500 jäljellä. Punnersi aivan hyvin kakkoseksi. 
JOE'S DAY TRIPPER: Nappireissu johtavan takana. Oli viim. kaarteen lopussa vailla vapaata. Putosi viime metreillä hieman voittajan kyydistä. 
LEEMARK'S GHOST: Juoksi 3.-4. ulkona. Lähti selissä 3. radalle viim. takasuoralla. Sai mainiota vetoapua kirivaiheessa. Tuli vain kohtalaisesti. 
SCOTLAND YARD: Matkasi 3. sisällä. Oli viim. kaarteessa pussissa. Nousi maalisuoralla toiselle. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti. 
CIAO FERRARI: Pudotti 1. takasuoran alussa 4. sisälle. Hakeutui 100 jäljellä 4. radalle ja tuli kohtalaisesti. 
MASTERSTROKE ARIA: Nousi 6. sisältä toiselle viim. takasuoralla. Oli suoran lopussa pussissa ja menetti täysin asemansa. Pudotti loppukurvissa sisälle ja nousi kaarteen lopussa vapaille väylille. Kiri loppua pirteästi.
LANGEN'S AIRBORNE: Sai toisella radalla selän eteen 2. kaarteessa. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle ja eteni johtavan rinnalle. Veto hiipui loppukaarteessa.
BERNETTA: Nousi 5. sisältä toiselle viim. takasuoralla. Oli väsyvän takana pussissa viim. takasuoran lopussa. Pudotti loppukurvissa sisälle. Tuli kohtalaisesti viime metrit.
SUN SAYEN: Juuttui alussa 3. radalle. Pakitteli 1. takasuoralla 7. sisälle. Ei vakuuttanut loppumatkasta. 
PETIS MONDON: Juoksi 5. ulkona. Lähti selissä 3. radalle viim. takasuoralla. Kiri ei kantanut. 
JE SUIS JUSTINE: Iski hänniltä 1. takasuoralla 3. radalle ja eteni 2. kaarteessa kuolemanpaikalle. Taipui loppumatkasta pahoin.

Lähtö 6 
Väliajat 10,5-12,0-14,0

REVEREND DRED: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Käänteli 4. radalle maalisuoran alussa. Kiri varmaan voittoon. Viim. 600 m 10,9. 
VIXPRESS LI: Lähtölaukka. Eteni 2. kaarteessa 5. ulos. Nousi viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Käänteli lopussa 5. radalle ja nousi kakkoseksi rankan esityksen päätteeksi. Viim. 1200 m 10,5. 
DENVER BRODDE: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kelpo kiri. 
MASSIVE CLOUT: Aivan sitkeä suoritus toiselta ilman vetoapua. 
SOCIAL NETWORK: Juoksi 2. ulkona. Oli loppukaarteessa teknisesti pussissa. Sai vapaata 200 ennen maalia ja tuli tasaisesti. 
FORDALUVACHOCOLATE: Juoksi johtavan takana. Nousi toiselle 150 jäljellä. Ei täysin sujuvasti loppusuoran alkua. Tuli lopussa tasaisesti. 
DENNIS BOKO: Nousi 4. sisältä 3. ulos 500 jäljellä. Tasainen suoritus. 
BEWITCH BOY: Pakitteli 1. kaarteessa hännille. Juoksi 5.-4. sisällä. Haki takajoukoissa rataa maalisuoran alussa ja tuli pussissa maaliin.
APRIL SISU: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Alkumatka mentiin suht reipasta. Pehmeä loppusuoralla.
GHOST BOY: Juoksi 3. sisällä. Jäi näennäisesti hieman pussiin viime metreillä.
LEON COGER: Poissa.

Lähtö 7 
Väliajat 12,5-18,0-14,5-17,5

QUEEN ADELE: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Pääsi pudottamaan toiseksi sisäradalle 900 jäljellä. Nousi loppukaarteessa toiselle ja rutisti ykköseksi. 
MAS BELLA: Juoksupaikka 5. sisällä. Nousi 550 jäljellä toiselle. Hakeutui loppukurvissa 3. radalle ja polki mukavasti perille. 
ERICA NYX: Avasi 2. sisälle. Juoksi lopulta 4. sisällä. Oli viim. takasuoran alussa pussissa. Pääsi nousemaan toiselle 550 jäljellä. Tuli tasaisesti loppua. 
CAVALIER: Hyökkäsi 4. ulkoa 1900 jäljellä ja eteni keulaan saakka 250 metriä myöhemmin. Veti toisen kierroksen reipasta selvällä erolla muihin. Hiipui lopussa ja putosi totosijojen ulkopuolelle.
MAYSA MCCOOL: Avasi vauhdikkaasti juoksuradalta keulaan. Juoksi lopulta 3. sisällä. Oli pahasti pussissa viim. takasuoralla ja menetti rajusti asemiaan. Pääsi nousemaan toiselle 350 ennen maalia. Polki kohtalaisesti perille. 
EXPANSE'S HOPE: Laukka 1. kaarteeseen. Matkasi sitten hännillä sisärataa. Kohtalainen. 
WAR CHILD: Kiersi alkumetrit 3. rataa ja laukkasi 1. kaarteen lopussa. Juoksi sitten 3.-2. ulkona. Tasapaksu. 
HOLIDAY SUND: Nousi sisältä 4. ulos 900 jäljellä. Ei vakuuttanut. 
SUNDSVIK GODIVA: Painui toiselta ilman vetoapua keulaan 500 juostuna. Jatkoi toisena sisäradalla kierroksen jälkeen. Pehmeni jo viim. takasuoralla.
WAR PAINT: Matkasi 4. ulkona. Hyökkäsi harvassa porukassa loppukaarteessa 3. rataa. Laukkasi kärkikamppailusta 100 jäljellä. Menetti todennäköisesti kakkosen. 
CALLELA EINSTEIN: Juoksi 2. ulkona. Jäi 900 ennen maalia ilman vetoapua. Eteni 3. sisälle 750 jäljellä. Laukkasi 200 ennen maalia. Hylättiin.
LEEMARK'S EVELYN: Poissa.
NEMEA FACADE: Poissa.

Lähtö 8 
Väliajat 16,0-18,0-19,0-13,5-12,0

RELIGIOUS: Avasi johtopaikalle. Kiihdytti tempoa päätöstuhannella ja voitti pystyyn. 
ANGEL SKY: Lähti 40:n pakilta. Matkasi 3. ulkona, mistä hyökkäsi 1550 jäljellä 3. radalle. Eteni toiselle ilman vetoapua 1200 ennen maalia. Pudotti sisälle 450 jäljellä. Asiallinen kakkonen. 
SAHARA SANDSTORM: Juoksi 3. sisällä. Oli viim. takasuoralla kiinni. Nousi toiselle puoli kierrosta ennen maalia. Jatkoi edelleen pussissa. Sai tilaa 200 jäljellä.
CARLEMAN: Nousi 5. sisältä toiselle ilman vetoapua kaksi kierrosta ennen maalia. Jatkoi 1200 jäljellä 2. ulkona. Asiallinen suoritus. 
KLENA VITO: Matkasi hännillä sisärataa. Nousi toiselle 550 jäljellä. Oli kiinni loppukurvissa ja tuli pussissa maaliin.
POR NIE ROCK: Nousi 5. sisältä 5. ulos kierros jäljellä. Lähti 600 jäljellä selissä 3. radalle. Jatkoi viim. kaarteessa selässä 4. rataa ja hakeutui 200 ennen maalia 5. radalle. Polki mukavasti perille. 
TROT KRONOS: Matkasi 3.-4. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Nousi 450 ennen maalia 4. radalle. Asiallinen kiri. 
BEATBOXER: Taipui johtavan takaa lopussa. 
BORGMESTER: Matkasi 4. sisällä. Jäi pussiin.
SUDBURY: Nousi kaksi kierrosta ennen maalia 2. ulos. Jatkoi 1200 jäljellä 3. ulkona. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri hiipui loppukurviin. 

Lähtö 9 
Väliajat 32,0-33,5-29,5-28,0-27,5

VILIVIIMA: Vaihteli alkumatkasta paikkaansa johtavan takana ja rinnalla. Taivalsi viim. 1700 metriä toista ilman vetoapua. Vauhti kiihtyi pikkuhiljaa. Meni tällä kertaa ravia ja jyräsi ykköseksi keulahevosen laukatessa voittoväännöstä 100 jäljellä. 
LORUTYTTÖ: Matkasi hännillä. Hyökkäsi viim. takasuoralla 4.-5. rataa ja polki vahvasti kakkoseksi. Viim. 700 m 24,1. 
ROKKOFF: Juoksi 4.-3. sisällä. Nousi 2. ulos 900 jäljellä ja käänteli 3. radalle 200 ennen maalia. Tuli kohtalaisesti. 
KRISTA: Matkasi 3.-2. sisällä. Kohtalainen. 
ELITLOPPET: Pudotti 4. ulkoa 800 jäljellä sisälle. Nousi toiselle 200 ennen maalia. Tuli tasaisesti. 
KORVEN LIIDERI: Laukkasi 2. kaarteessa takajoukoissa. Uusi laukka hännillä 2200 jäljellä. Putosi todella kauas. Yritti viim. takasuoralla sisäkautta. Kohosi loppukaarteessa toiselle ja oli pitkään pussissa. Vireessä ei vikaa. Näytti varsin hienolta loppumatkasta. Viim. 1200 m 24,2. 
VILOKKINEN: Matkasi 5.-4. sisällä. Nousi viim. takasuoralla 3. ulos ja 350 ennen maalia selässä 3. radalle. Pehmeä lopussa. 
VENNELMON TYYNE: Juoksupaikka 3. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla 3. radalle. Ei vakuuttanut. 
VALLUN VIRE: Nousi parijonosta 3. radan kiertoon 1500 jäljellä. Juuttui ulos, eikä jaksanut perille asti.
RIVALTTI: Käänteli 4. ulkoa 3. radalle 1200 jäljellä. Veto katkesi loppukaarteessa.
MITT HJÄRTAS TANGO: Matkasi 2. ulkona. Taipui pahoin viim. kierroksella. 
UKKOSEN JYMY: Avasi juoksuradalta johtopaikalle. Vauhti pikkuhiljaa kiihtyi loppua kohden. Kadotti ravinsa voittokamppailussa 100 ennen maalia ja hylättiin.