Pekka Korpi 70 vuotta -juhlaravit

20.11.2019 18:00

Pekka Korpi 70 vuotta -juhlaravit

Raviurheilulegenda Pekka Korvelle tuli 11.11. täyteen 70 vuotta ja merkkipäivää juhlitaan ”Kultasormen” kotiradalla Vermossa keskiviikon 20.11. ravien yhteydessä. 500 ensimmäiselle on tarjolla kakkukahvit, ja raveissa ajetaan kaksi Pekka Korpi 70 v -juhlalähtöä.

Juhlalähtöihin Pekka sai kutsua haluamansa ohjastajat. Joukossa on mm. hänen poikansa Hannu-Pekka ja Janne, veljensä Ilkka sekä nykyisiä ja entisiä työntekijöitä. Mm. lähes 7000 voiton ohjastaja Ari Moilanen on ammentanut oppia Korven tallilta. Juhlalähdöt ajetaan ravien viidentenä ja kahdeksantena lähtönä.

Pekka Korpi on suomalaisen ravihistorian merkkihenkilöitä ja Kultasormi-lempinimestä tuttu Pekka on ajanut vuosien varrella huiman määrän arvovoittoja. Korpi on menestynyt niin ohjastajana, valmentajana, omistajana kuin kasvattajanakin. Vermon ajajaliigan hän voitti vuosina 1978-1988 ja 1992. Pelkästään Vermossa hän on saavuttanut 1754 voittoa.

Tervetuloa juhlimaan ja onnittelemaan Pekkaa! Kakkukahvit on tarjolla klo 17.30 alkaen totohallissa, jossa päivänsankari on samaan aikaan haastateltavana ja tavattavana.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

20.11.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Toto64-varmavalinnat löytyvät ensimmäisestä sekä viimeisestä kohteesta. Kierroksen todennäköisin voittaja on ehdottomasti päätöskohteen 10 CREDIT TO LOVE. Se on tehnyt viime aikoina pelkästään huippuhyviä suorituksia, eikä mikään ole kielinyt laskuvireestä. Asetelmat vaikuttavat sellaisilta, että Credit To Loven luulisi pääsevän etenemään suosiolla johtopaikalle, minkä jälkeen Sanna Kuusimäen valmennettavan ei kuulu normaalina hävitä. Avauskohteessa tukipilarina toimiva 7 PAUHIS saattaa juosta lopulta johtavan rinnallakin, mutta kyseessä on oikein väkivahva menijä, jolle kyseinen juoksupaikka sopii siinä kuin mikä tahansa muukin. Vaikka Pauhis on rehti puurtaja, se voi joskus jäädä seurustelemaan sisäpuolen kaverin rinnalle. Ulkopuolelta kirivälle ori vastaa kuitenkin hyvin, mikä vaikeuttaa ykköshaastajan 8 LARSMAN ohittamista kirivaiheessa. Muita varmaehdokkaita ovat neljännen kohteen 3 TRUEDREAM A.F. sekä mahdollisesti kolmannen kohteen 2 HEPORIX, mikäli tallikommentit tauolta palaavasta 5-vuotiaasta tulevat olemaan positiivissävytteisiä.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 7 (8,6)
T64-2: 9,11,1,3,7,2,6,4,12 (8,5)
T64-3: 2,7,1 + 9,10 (4,5)
T64-4: 3 + 6,9,7 (11,2)
T64-5: 3,4 + 8,7,9,6 (1,2)
T64-6: 10 (3,5)

Pieni systeemi 54 riviä, hinta 5,40 euroa.
Suuri systeemi 1080 riviä, hinta 108 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 1 B) 2-4-12-7-9-10-6 C) 11-5-3-8
ROSE STAHL – GRAINFIELD EMMA – COMWAY COTTER – MICHAEL

Ravien avauslähdöstä löytyy selvä suosikki. Jo koelähdössä hienolla tyylillä kulkenut 1 ROSE STAHL aloitti kilpailu-uransa Turussa tyylipuhtaalla keulavoitolla. Loistavista alkuasetelmista keulavoitto on taas haavereitta erittäin todennäköinen. 2 GRAINFIELD EMMA tähtää johtavan selkään, mistä kakkossijan pitäisi olla normaalina otettavissa. Viimeksi Forssassa Quick Diablo oli liian kova vastustaja, mutta Grainfield Emma nousi joukon hänniltä 700 metrin kirillä selväksi kakkoseksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 16,0-vauhdilla. 4 COMWAY COTTER kiri toissakerralla Kymenlaakso-ajon karsinnassa loppua lupaavasti, muttei ollut viimeksi Lahdessa yhtä hyvä. Comway Cotterissa on potentiaalia nähtyä parempaankin, ja ori tavoittelee tiukasti totosijaa. 12 MICHAEL on vahva menijä, joka olisi kyllä ravilla menestynyt viimeksikin. Takamatkan takarivistä voittotaistoon nouseminen on ravillakin haastavaa, mutta totosijoille Juha Sandelinin suojatilla on täydet mahdollisuudet. 7 TZUBODAI palaa vuoden tauolta isona arvoituksena. Kovasukuinen ruuna on vaihtanut tauon aikana valmentajaakin. 9 DUGARRY ZET kilpailee ensimmäistä kertaa urallaan Suomessa.

Lähtö 2.

RANKING
A) 8 B) 10-15-13-9-12-14-7-2-3-11-6-1-5-4
KARTOS – PYRKIVÄN VESKU – EL TIMOTEI – TROLLE

Toisessa lähdössä ainoaksi A-hevoseksi kohoaa viimeksi Teivossa johtopaikalta varmaan tyyliin voittanut 8 KARTOS. Viime starttien perusteella ruuna vaikuttaisi jonkun verran varmistuneen, ja ravilla Mikko Huttusen ajokin pitäisi kyllä jatkaa menestyskulkuaan. 10 PYRKIVÄN VESKU aloitti taukonsa jälkeen kolmossijalla, mutta sen jälkeen laukat ovat estäneet menestyksen. Ravilla Mika Mäkelän valmennettava on tähän tehtävään mielenkiintoinen. 15 EL TIMOTEI on sekin epävarma tapaus, joka ravilla pystyy menestymään. Viimeksi Vermossa El Timotei laukkasi alussa, mutta nousi vielä lopussa neljänneksi. 13 TROLLE vaikuttaa nousuvireiseltä. Viimeksi Kouvolasta irtosi jo keulavoitto. Nyt juoksusta tulee toisenlainen, mutta juoksun luontuessa kärkisijat ovat jälleen mahdollisia. 9 PORTTIKALLION ÄSSÄ jäi viimeksi Teivossa 3. sisälle pussiin. Edellisessä Vermon kisassa paikka 2. radalla ilman selkää oli liian vaativa. Heti kun pitkältä tauolta palailevan ruuna palaset loksahtavat kohdalleen, on menestystä näissä sarjoissa luvassa. 12 KROMAUS on kankea kiihdyttäjä, mutta tulee yleensä juosten maaliin. Myös tasaisen varmasti suorittava 14 VIKSU VILPERI nostetaan pelihevosten kastiin.

Lähtö 3.

RANKING
A) 5-1 B) 3-8-12-4-9-7-6-2-10-11
MOTIVATED SECOND – LA LUNA BIRDLAND – RANCH ROCKY ROAD – PRIMA BALANCE

Kolmannessa lähdössä kaksi lahjakasta 3-vuotiasta erottuu selvästi muusta porukasta. 5 MOTIVATED SECOND jätti itsestään koelähdössä oikein hyvä vaikutelman. Mikäli kiihdytysvaihe voltin viitosradalta sujuu kunnialla, pitäisi menestystä olla ehdottomasti luvassa. Motivated Secondia pyrkii sitten haastamaan uransa avauskilpailussa 3. sisältä mukavasti kolmanneksi kirinyt 1 LA LUNA BIRDLAND, jonka pitäisi pystyä hyödyntämään ykkösradan lähtöpaikkansa. Mikäli suosikkikaksikko onnistuu, jäänee muiden tehtäväksi otella vain kolmosrahoista. 3 RANCH ROCKY ROAD aloitti uransa kuukausi sitten Ylivieskan kakkossijalla, mutta nyt vastassa on kaksi tosi kovaa. 8 PRIMA BALANCE jaksoi kuukausi sitten Vermossa johtavan takaa hyväksyttävästi neljänneksi. Tämä on tasoitusajo, ja Prima Balance voi päästä La Luna Birdlandin takaa sujuvasti läpi. Silloin uran ensimmäinen totosijakin on täysin mahdollinen. 12 FURIOSA ei saanut uran avauksessaan johtavan takaa todellista mahdollisuutta neljättä sijaa parempaan. Hyvältä lähtöpaikalta Furiosa olisi ollut lähdön kolmosrankkaus. 4 MISTER SWEEPER pystyy normaalioloissa parantamaan koelähtötulostaan, mutta onnistuneen suosikkikaksikon kukistaminen olisi iso yllätys.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 7 B) 8-6-2-5-3-4-1
PAUHIS – LARSMAN – JETSU – HUMIRO

Toto64-peli käynnistyy kylmäveristen II Divisioonakarsinnalla, ja siinä A-hevoseksi kohoaa hirmuiskuun kohonnut 7 PAUHIS. Viimekertaisessa Kouvolan II Divisioonakarsinnassa Pauhis iski viimeiseltä sijalta jo 1500 metriä ennen maalia ja eteni johtavan rinnalle 900 jäljellä. Siitä Olavi Nisosen suojatti kiritti oikein hyvin keulasta voittanutta Koveria. Pauhis on siis väkivahva hevonen, joka pystyy tekemään itse juoksunsa. Tässä pienehkössä lähdössä tuskin on riskiä kolmannelle radalle juuttumisesta, ja Pauhiksen pitäisi otella tiukasti voitosta vaikka johtavan rinnalta. 8 LARSMAN aloittaa haastajien ryhmän. Se on nakutellut viime aikoina jatkuvasti kärkisijoja. Viimeksi Kouvolassa Leo Mönttisen valmennettava eteni joukon hänniltä 700 metrin mittaisella kirillä Pauhiksen jälkeiselle kolmossijalle. Larsman pystyisi avaamaan reippaastikin, mutta todennäköisesti tässä pienehkössä lähdössä alku otetaan taas maltilla, ja ruunalla panostetaan loppukiriin. 6 JETSU on epävarma ori, joka ravilla pystyy menestymään. On täysin mahdollista, että Jetsu pääsee etenemään kiihdytyksen sujuessa johtopaikalle. 2 HUMIRO on kohonnut hyvään vireeseen. Se ei saanut viimeksi Kouvolassa keulasta voittaneen Koverin takaa koskaan mahdollisuutta sijoittuen silti neljänneksi. Kakkosradalta tiedossa on taas hyvä juoksu. Viides pelihevonen on Kouvolassa positiivisella suorituksella viidenneksi yltänyt 5 KIHISEE.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 9-11-1-3-7-2-6-4-12 B) 8-5-10
BEAT OF LOVE – REVEREND DRED – GRAINFIELD AIDEN – DENVER BRODDE

Toisena Toto64-kohteena ajetaan illan ensimmäinen Pekka Korven 70-vuotisjuhlalähtö. Lähtö on äärimmäisen haastava pelipähkinä, missä rankingin muodostaminen on poikkeuksellisen hankalaa. A-ryhmään rankataan peräti yhdeksän valjakkoa, joiden keskinäiseen järjestykseen rankkaaminen on aika lailla arpapeliä. Avauksesta tullee tulinen, joten nostetaan rankingin kärkeen kaksi takarivin hevosta. 9 BEAT OF LOVE pilasi viimeksi Kouvolassa pelinsä 75-suosikkina lähtölaukkaan, mutta tuskinpa tamma takarivistä laukkaa. 11 REVEREND DRED matkasi samaisessa Kouvolan 75-lähdössä kaukana kärjestä 5. ulkona, mistä ei ehtinyt kuin viidenneksi, vaikka suoritti mallikkaan loppuvedon. Lähtöasetelmat ovat taas haastavat, mutta eiköhän avauspuolikas ole nyt reippaampi kuin Kouvolassa, missä ensimmäinen puolikas oli 14-vauhtinen. 1 GRAINFIELD AIDEN ei ole esittänyt taukonsa jälkeen vielä parasta osaamistaan, mutta eiköhän ruuna starttien myötä paranna. Lähtöasetelmatkin ovat mainiot. 3 DENVER BRODDE tekee suoritusvarmaa työtä. 7 HUNTERS HERO avaa niin lujaa, että voi ladata seiskaradaltakin keulaan. Ruuna on tehnyt parhaat suorituksensa kun kenkiä on riisuttu, joten kenkäpakko ei ole eduksi. 2 HIJACK’EM on jo pidemmän aikaa kilpaillut kelpo vireessä. Lähtöpaikkakin on loistava. 6 PAST OR FLASH on kunnossa, mutta kuutosradalta pitää olla hieman tuuriakin. 4 FAST TIME osallistunee ravilla keulataisteluun. Viime suoritusten perusteella kuntokäyräkin osoittaa ylöspäin. 12 ANDREE on tauluaan parempi hevonen.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 2 B) 7-1-9-10-4-5-8-3-6
HEPORIX – TOHTORI – ELITEN – KRANNIN PIHLA

Toto4-pelin avauskohteen suosikki palaa kolmen kuukauden tauolta. 2 HEPORIX on kilpaillut viimeksi Derbyn finaalissa, missä väsyi sisäratajuoksun jälkeen pahoin. Derbyn karsintalähdössä Heporix hävisi kuitenkin 2. sisältä vain Landen Paukulle. Mikäli Heporix suorittaa tasollaan, on nopealla avaajalla paikka hallita pikamatkalla alusta loppuun. Niin ikään Derbyn finaaliin selviytynyt 7 TOHTORI on suosikin ykköshaastaja. Tohtorilla on myös paljon Heporixia tuoreempaa näyttöä hyvästä vireestä, sillä Minna Moilasen valmennettava voitti tässä kuussa Lahdessa edettyään johtopaikalle 1400 jäljellä. 1 ELITEN kärkkyy Tohtorin ohella tiukasti suosikin epävireisyyttä. Eliten eteni viimeksi Jyväskylässä 2. sisältä open stretch –kaistaa pitkin mukaan kärkirintamaan, ja tuskinpa ori startti kropassa ainakaan huonontaa. 9 KRANNIN PIHLA oli viimeksi Seinäjoella kovin vaisu. Toki tamma on muutenkin tehnyt parhaat suorituksensa kenkiä riisumalla, mutta ei balanssi pelkästään vaisuutta selitä, sillä oli Krannin Pihla lokakuussa Porissa kengät jalassa johtavan rinnalta kelpo kakkonen. 10 TOSI-TONNI on suorittanut viime aikoina ihan mukavasti, mutta kenkäpakko aiheuttaa senkin kohdalla kysymysmerkkejä. Ruuna on Heppa-järjestelmän mukaan juossut tänä vuonna vain kerran kengät jalassa, ja silloin tuloksena oli heinäkuussa Lahdessa viides sija.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3 B) 6-9-7-11-2-12-8-5-4-1
TRUEDREAM A.F. – DONT PRESS SEND – CRAZEMAN – NO VICE

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä ykkösvihjeeksi nostetaan 3 TRUEDREAM A.F.. Se epäonnistui kovatasoisessa Jokimaa Tekee Tähtiä –finaalissa, mutta on muuten menestynyt mainiosti. Edellä mainitun kilpailun karsintavoitossa edes Flexible Journey ei päässyt lopussa ohitse. Truedream A.F. ei ole starttiraketti, mutta ei silti ole poissuljettua, etteikö ruuna pääsisi lopulta etenemään johtopaikalle. Ainakin silloin voitto olisi tosi lähellä. Vahva ruuna voi kuitenkin pystyä ottelemaan voitosta tarpeen vaatiessa jopa johtavan rinnalta. 6 DONT PRESS SEND on kyvykäs tauoltapalaaja ja lähtee haastamaan tosissaan suosikkia. Ruuna on taukonsa aikana siirtynyt Kati Lindsbergiltä Nina Pettersson-Perklenin treenilistoille. 9 CRAZEMAN voitti viimeksi ylivoimaisesti 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Lähtö on nyt selvästi tasokkaampi, mutta silti Crazeman on yksi kovista. 7 NO VICE pilasi viimeksi tauoltapaluussaan pahaan laukkaan ensimmäisessä kaarteessa, minkä jälkeen pysyi taustalla. Ruuna sai joka tapauksessa startin alle, joten ainakin totosijaan on juoksun luontuessa täydet mahdollisuudet. 11 CONFIDENCE MAN on kelpo vireessä, eikä totosija tulisi yllätyksenä. Mikäli uran avausvoitto tulisi kuitenkin Vermossa huonolta lähtöpaikalta, olisi se pikkuyllätys. 2 PARISIODI on napannut alla olevat Teivon kaksarisijoituksensa tätä helpommista lähdöistä, eikä kaksariputkea ole helppo jatkaa hyvästä lähtöpaikasta huolimatta.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3-4 B) 8-7-9-6-1-2-12-5 C) 10-11
DEANGELO – HUDSON WEB – MUSCLEMAN – TANPOPO

Duo-peli käynnistyy toisella Pekka Korven 70-vuotisjuhlalähdöllä. Tähän lähtöön rankingin tekeminen oli selvästi ensimmäistä osalähtöä helpompaa. 3 DEANGELO on napannut kaksi keulavoittoa putkeen, ja voittokulku voi hyvinkin saada jatkoa. Keulataktiikka lienee nytkin lähtökohtainen vaihtoehto. 4 HUDSON WEB on esiintynyt viime starteissa edukseen. Ensiksi se voitti keulasta tyylipuhtaasti, ja viime keskiviikkona Emma Väreen valmennettava kiri loppusuoralla 5. sisältä terävästi kakkoseksi. Janne Korpi haluaisi varmasti ajaa keulasta, mutta Deangelon ulkopuolelta keulaan pääsy ei taida olla omissa käsissä. Mikäli Deangelo ja Hudson Web eivät sorru alussa keskinäiseen nahisteluun, on kyseinen kaksikko vahvoilla. Hudson Webillä on toki riski jäädä johtavan rinnalle, mikä laskisi sen osakkeita selvästi. 8 MUSCLEMAN pystyy hyvän selkäjuoksun jälkeen terävään kiriin, kuten Porin kakkossija ja Teivon voitto osoittivat. Porissa Muscleman haastoi 2. ulkoa keulasta voittaneen Deangelon 11-vauhtisella päätöspuolikkaalla. 7 TANPOPO tuskin on heti tauolta parhaimmillaan, mutta joka tapauksessa kyseessä on hyvä kirihevonen. 9 QVIDJA’S FIRST kiri viimeksi kolmanneksi selkeää nousuvirettä osoittaen. 6 FILIUS FELIX aloitti Timo Korvenheimon käsistä lupaavalla suorituksella, sillä ruuna jäi viime keskiviikkona 3. sisälle oikein hyvävoimaisena pussiin. 1 NEWS POINT saanee nappireissun 2. tai 3. sisällä, minkä jälkeen omaa pienet totosaumat. Voittotaistoon yltäminen olisi kuitenkin yllätys.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 10 B) 3-5-15-13-14-9-12-1-7-8-2 C) 4-6-16-11
CREDIT TO LOVE – TREASURE OF PIRATE – GUILTY PLEASURE – BWT BAYERN

Koko Toto64-kierroksen todennäköisin voittaja löytyy päätöskohteesta. 10 CREDIT TO LOVE on kulkenut tänä vuonna loistavasti, ja myös viime suoritus oli mainio. Ruuna marssi 3. rataa pitkin 2. radan vetojuhdaksi vajaat 1700 jäljellä ja kamppaili siitä itsensä niukkana ykkösenä maaliin. Loppusuoran tapahtumien vuoksi ruuna siirrettiin kuitenkin lopulta ansaitusti Capon taakse kakkoseksi, sillä ilman häirintää Capo olisi punnertanut 2. ulkoa ykköseksi. Joka tapauksessa suoritus oli umpirehti, ja voittajaksi julistettu Capo osoitti väkevää virettä myös Kasvattajakruunun välierässä, missä sijoittui 2. radalta ilman selkää kolmanneksi. Tämänkertainen tehtävä vaikuttaa siltä, että Credit To Love pääsee etenemään takamatkasta huolimatta johtopaikalle, minkä jälkeen ruunan ei normaalina kuulu hävitä. 3 TREASURE OF PIRATE painunee ensin keulaan, mutta tuskinpa Olli Koivusella on halukkuutta alkaa urheilla Credit To Lovea vastaan, sillä johtavan takaa olisi hyvät saumat kakkossijaan. 5 GUILTY PLEASURE kilpailee loistovireessä, mutta juoksunkululliset asiat tullevat suosimaan Credit To Lovea. 15 BWT BAYERN tykitti Teivossa loppusuoraa hurjasti, muttei aivan ehtinyt ohi keulasta voittaneesta Bismarck Comerysta. Ravilla ruuna voi kiriä 40 metrin takamatkaltakin korkealle. Seuraavina rankingissa tulevat Pekka Korven valmennuksesta aloittava 13 FULLHAND COMERY sekä tauolta palaava 14 KRAMPUS.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2,7,1 + 9,10 (4,5)
T4-2: 3 + 6,9,7 (11,2)
T4-3: 3,4 + 8,7,9,6 (1,2)
T4-4: 10 (3,5)

Pieni systeemi 6 riviä, hinta 1,20 euroa.
Suuri systeemi 120 riviä, hinta 24 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

3,4
10

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

3
6,9,7
6,9,7,11,2,12,8,5,4,1

Yhteensä 27 yhdistelmää, hinta 13,50 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

10
3,5,15
3,5,15,13,14,9,12,1,7,8,2

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L1/1 ROSE STAHL: Oikein kivan tuntuinen aloittelija. Päästiin Turussa keulaan ja varsa hallitsi siitä varmasti lähtöä. Se pystyy tarvittaessa parantamaan tulostaan. Mainio lähtöpaikka on sattunut. Koitetaan vermossa samaa taktiikkaa.

L3/8 PRIMA BALANCE: Tamma palasi tauolta viimeksi. Se lähti tosi vauhdikkaasti ja päästiin takamatkan juoksuradalta ensimmäisessä kaarteessa keulaan. Laskin sitten suosikin edelle ja tämä seuraili neljänneksi. Aivan kelpo esitys. Vähän pitkä on starttiväli.

L3/10 DONANJA COTTER: Myös tällä on starttiväliä, hieman enemmänkin. Tamman on vähän hankala päästä voltista matkaan. Varsa ei ole mennyt ihan siten kuin on odotettu. Toivottavasti ovat keksineet jotain pienen tauon aikana.

L3/12 FURIOSA: Matkattiin uran avauskilpailussa johtavan takana. Ei saatu sieltä koskaan kunnolla tiloja. Annoin tamman vain rullata maaliin. Ihan hyvä hevonen tähän lähtöön.

L5/11 REVEREND DRED: Kolmannen kerran peräkkäin on Vermon mailille rata 11. Tosin nuo kaksi ensimmäistä hevonen on voittanut, mutta ei tehtävä ole helppo näistä asetelmista. Ruuna kilpailee hyvässä iskussa, mutta lähtöpaikkojen kanssa ei ole ollut tuuria.

L6/7 TOHTORI: Päästiin Lahdessa keulaan ja hevonen vei hyvin maaliin asti. Valmentajan mukaan ruuna on ollut kotona mukavan tuntuinen. Lähtöpaikka on mailille vähän ulkona, mutta ei tuo vie kaikkia mahdollisuuksia.

L7/10 HILARIOUS HANGOVER: Kun ajoin tammalla lokakuussa, se jäi hiukan pussiin rintaman taakse. Porissa saatiin onnistunut reissu, mutta hevonen ei seurannut kunnolla edellä juossutta. Se metsästänee rahasijaa.

L8/1 NEWS POINT: Lahdessa hevonen seuraili johtavan takaa kolmanneksi. Kärkipariin muodostui pieni hajurako. Toton tuntumaan Vermossa.

L8/3 DEANGELO: Ruuna on ollut tosi hyvä ajamiini startteihin. Vire on kohdallaan. Oikein hyvässä iskussa hevonen kilpailee. Kaksi viimeistä se on voittanut johtopaikalta. Joskus tämä ei ehkä ollut keulasta parhaimmillaan, mutta nyt se on mennyt siitäkin mainiosti.

Mika Taittonen

L7/3 TRUEDREAM A.F.: Jokimaa Tekee Tähtiä -finaalissa tuli kaksi laukkaa. Hevonen ei ravannut siinä kunnolla. Selässä oli vähän sanomista ja tuo hoidettiin kuntoon startin jälkeen. Pehmeällä radalla tuo ongelma varmasti vielä korostui. Se kisa oli siinä. Ihan hyvän oloinen ruuna on ollut harjoituksissa. Hiukan tuli starttiväliä, mutta ei tuosta pitäisi olla haittaa. Hevonen on kilpaillut säännöllisesti ja sitä on päästy liikuttelemaan hyvin tässä välissä.

L7/9 CRAZEMAN: Viimeksi Vermossa hevonen teki hyvän esityksen. Se voitti kolmannesta ulkoa aivan pystyyn. Mainiossa kunnossa ruuna kilpailee. Kuten on nähty, se tulee takaakin hyvin.

L8/8 MUSCLEMAN: Yritin Turussa puolustaa keulapaikkaa. Avaus venähti 1.08-vauhtiseksi ja jäätiin lopulta kolmanteen sisälle. Kääntelin vikalla takasuoralla eteenpäin ja hiukan käskinkin sitä. Maitohapot jo jylläsi ja laukka tuli sitten loppumatkasta.

Aripekka Pakkanen

L8/3 DEANGELO: Hyvin ruuna on päässyt liikkeelle ja molemmat voittostartit se on juossut keulapaikalla. Kaikin puolin on oltu tyytyväisiä hevoseen. Kuski saa päättää lopullisen taktiikan sen mukaan, miltä se tuntuu käteen. Joskus tämä on vähän turhan terävänä ja pidemmällä matkalla ei selkäreissukaan olisi hullumpi vaihtoehto. Mutta en tosiaan lähde sen suhteen ohjeistelemaan enempää. Ohjastaja aistii startin alla päivän vireen parhaiten. 

L9/3 TREASURE OF PIRATE: Näin pitkää matkaa hevonen ei ole aiemmin juossut. Aivan mallikkaasti se on suorittanut 2600 metriä. Volttia on ajettu tosi vähän. Tämä on pikkasen tulinen tapaus. Ei laukkariskiäkään voi täysin sulkea pois. Onneksi on osunut kolmosrata. Tämän tyyppiselle menijälle se on paras mahdollinen. Miksei ori voisi pärjätä. Ehjällä suorituksella sen pitäisi mielestäni olla kärkikahinoissa.

Timo Korvenheimo

L1/4 COMWAY COTTER: Lahden esitys oli ihan ok. Rata oli upottava, eikä varsa päässyt oikein mihinkään. Olosuhteet oli vastaan. Ajetaan vielä tämä startti ja jäädään sitten treenitauolle. Jos rata on Vermossa pitävä, uskoisin hevosen pystyvän kelpo suoritukseen.

L3/10 DONANJA COTTER: Kasvava varsa vielä. Tarkoituksella on kilpailtu harvakseltaan. Tamma treenaa aivan asiallisesti. Hyvää suoritusta haetaan, mutta ajetaan kuitenkin fiksusti suht nättiä reissua. Katsotaan sitten lopussa mitä saadaan.

L8/6 FILIUS FELIX: Viime kilpailu oli ensimmäinen meiltä käsin. Oikein hyvä avausstartti. Hevonen jäi kaikki tallella pussiin. Siinä meni kyllä muutama sija. Kuskin mukaan ruuna tuntui hyvältä. Nyt on startti alla ja eiköhän hevonen vielä paranna. Varsin positiivisin mielin lähdetään viivalle.

Hannu Hietanen

L2/2 WERONA: Laukkoja vain tulee koko ajan. Olisi tässä vähän juoksijaakin, mutta ravata pitäisi. Jaksoakin suht hyvin. Ei tehdä varustukseen erityisiä muutoksia. Hokit vai ilman, tuo ratkeaa keskiviikkona.

L3/3 RANCH ROCKY ROAD: Tamma teki aivan asiallisen avauskilpailun Ylivieskassa. Se lähti ihan ripeästi ja sai onnistuneen reissun. Aivan hyvä kakkonen. Lähtöpaikka on ihan ok.

L6/9 KRANNIN PIHLA: Hevonen meni lokakuussa oikein asiallisesti. Viimeksi Seinäjoella se oli vaisumpi. Ei tuohon löytynyt mitään erityistä syytä. Ajetaan tämä kisa ja jos nihkeämpi meno jatkuu, jäädään tauolle. Mielelläni ajaisin Vermossa sisärataa.

L7/2 PARISIODI: Tamma on tehnyt varsin hyvät viime startit. Olen nuo molemmat nähnyt. Mukavat lopetukset se on tehnyt. Lähtöpaikka on sopiva vähän tasaiselle avaajalle. Tuosta luulisi saavan jonkinlaiset asemat. Viime kisojen perusteella hevonen saattaa olla jopa parhaassa vireessä, mitä se on ollut.
 

Lähtö 1 
Väliajat 22,5-20,0-16,5-13,5

ROSE STAHL: Johti koko matkan tempoa kiristäen. Varma voitto. 
GRAINFIELD EMMA: Nousi johtavan takaa toiselle 100 jäljellä. Asiallinen kakkonen. 
MICHAEL: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Käänteli neljännelle viim. kaarteen lopussa. Kiri mainiosti totosijalle. Viim. 700 m 12,1. 
TZUBODAI: Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. ulkoa 3. radalle. Kiri mukavasti. 
COMWAY COTTER: Nousi 1. kaarteen lopussa toiselle ilman vetoapua. Kesti asiallisesti. 
DUGARRY ZET: Matkasi 2. ulkona. Tasaisesti perille. 
MAD JOKING BOY: Juoksupaikka 4. sisällä. Tasainen. 
WIIPURI: Haparoi kiihdytykseen ja tippui hännille. Lähti 6. ulkoa 700 jäljellä 3. radalle. Ei pystynyt enää nousemaan kärkikamppailuihin.
ZEN DILLON: Oli 3. sisällä vaikeuksissa viim. takasuoralla. Vaisu. 
UNIQUE VICTOIRE: Haparoi kiihdytykseen ja laukkasi ennen 1. kaarretta. Jatkossa hännillä sisärataa. Pahoissa vaikeuksissa jo viim. takasuoralla. 
ALREADY HERO: Juoksupaikka 5. ulkona. Laukkasi loppukaarteessa ja hylättiin.
MALONEY: Poissa.

Lähtö 2 
Väliajat 32,0-32,0-33,0-33,0

WERONA: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Oli hetken 2. ulkona, kun keulahevonen ajautui toiselle. Käänteli 3. radalle ja eteni uudestaan kuolemanpaikalle 850 jäljellä. Punnersi vahvasti perille ja nappasi tasapääykkösen. 
INTON RILLA: Lähti nasakasti ja eteni johtavan kantaan. Peri keulapaikan johtohevosen ajauduttua toiselle radalle etusuoralla. Ihan mukavasti perille ja piti tasapäävoittoon. Oli onnekaskin. 
KALA-KALLE: Pudotti etusuoralla hännillä 4. sisälle. Käänteli viim. kaarteessa 3. radalle ja oli aiheuttamassa ahdasta tilannetta. Polki kohtalaisesti perille. 
PORTTIKALLION ÄSSÄ: Juoksi 2. ulkona. Käväisi matkalla 3. radalla väsyvää väistäessään ja jatkoi jälleen 2. ulkona. Tasainen suoritus. 
REISU-TOPI: Matkasi 3.-2. sisällä. Tasapaksu. 
TROLLE: Matkasi 5. ulkona. Laukkasi viim. takasuoralla häiriötilanteessa. Kiri hyvin perille. 
VIKSU VILPERI: Juoksupaikka 6. ulkona. Käänteli loppukaarteessa 4.-5. radalle. Polki kohtalaisesti maaliin. 
EL TIMOTEI: Laukka lähtökiihdytykseen. Ei pystynyt hänniltä parannuksiin.
PYRKIVÄN VESKU: Nousi 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Laukkasi pian.
KROMAUS: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Uusi laukka takajoukoissa loppukaarteessa.
R.R. VALMA: Lähti rivakasti ja eteni keulaan. Ajautui etusuoralla toiselle radalle ja veto katkesi täysin loppumatkasta. 
TURKKALA: Juoksi 4. sisällä. Vaikeuksissa loppumatkasta. 
HULLUN HAUSKA: Paha lähtölaukka.
KARTOS: Menetti 4. ulkona viim. takasuoralla metrejä häiriötilanteessa. Käänteli loppukurvissa 3.-4. radalle. Joutui jälleen tiukkaan paikkaan ja laukkasi loppusuoran alussa. Hylättiin. Tämän startin voi unohtaa.
VILUNKIPELI: Poissa.

Lähtö 3 
Väliajat 18,5-18,0-19,0-15,0

MOTIVATED SECOND: Hyökkäsi 1. takasuoralla kolmatta rataa. Eteni 2. kaarteen lopussa toiselle ilman vetoapua. Hieman oli ravin kanssa hankalaa. Painui keulaan viim. takasuoran lopussa. Vakuutti. 
GISELLE HALM: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Jatkoi loppukaarteen 3. rataa ilman vetoapua. Oikein vahva kiri kakkoseksi. Viim. 700 m 12,8. 
RANCH ROCKY ROAD: Eteni 1. kaarteeseen mentäessä keulaan. Jatkoi kurvin lopussa 2. sisällä. Putosi kauas kärkiparista. 
FIRST WILD: Matkasi 4. sisällä. Oli pussissa. Nousi 200 jäljellä toiselle ja jatkoi pussissa. Pääsi 100 ennen maalia etenemään sisärataa. Aivan pirteästi perille.
LA LUNA BIRDLAND: Käänteli 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri ei kantanut.
MORGONSTUND: Juoksupaikka 3. sisällä. Ei vakuuttanut. 
MISTER SWEEPER: Pakitteli 1. kaarteessa 3. radalla. Juoksupaikka 5. sisällä. Yritti viim. takasuoran lopussa selissä 3. radalle. Tasapaksu kiri.
DONANJA COTTER: Yritti 5. ulkoa loppukaarteessa 3. rataa. Ei erikoinen. 
FURIOSA: Pääsi hyvin läpi ja eteni toiselle ilman vetoapua. Painui 1. kaarteen lopussa keulaan. Taipui tosi pahasti lopussa. 
CREDIT TO DREAM: Eteni 1. takasuoralla toista rataa johtavan ulkopuolelle. Sai selän eteen 2. kaarteen lopussa. Lyhyt laukka 1250 jäljellä. Antoi lennosta alas ja jatkoi samoissa asetelmissa. Taipui lopussa. Ei vakuuttanut. 
MOUNTAIN PRIESTMAN: Laukkasi 1. kaarteen lopussa ja tippui hännille. Matkasi sisärataa ja ylitti maalilinjan seitsemäntenä. Hylättiin.
PRIMA BALANCE: Poissa.

Lähtö 4 
Väliajat 25,0-27,5-27,5-23,5

KIHISEE: Eteni johtopaikalle ennen 1. kaarretta. Vastasi mainiosti maaliin saakka. 
PAUHIS: Oikein vahva esitys kuolemanpaikalta, vaikkei keulahevosesta ohi päässytkään. 
HUMIRO: Nousi johtavan takaa 3. kaarteen lopussa 2. ulos. Käänteli 200 jäljellä kolmannelle. Mukava esitys nappireissulla. 
LARSMAN: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoralla 3. radan kiertoon. Käänteli 200 jäljellä 4. radalle. Mainio kiri toivottomista asemista. Viim. 700 m 22,1. 
JETSU: Laukkasi kiihdytykseen. Eteni 1. takasuoralla 3. sisälle. Nousi 2. kaarteen alussa 3. ulos. Jatkoi viim. takasuoralla 2. sisällä. Tasaisesti perille. 
TUVIKER: Juoksi 3.-4. ulkona. Tasainen. 
TEMENTIKKO: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Pakitteli sitten taustalle. Pudotti 2. kaarteessa sisälle. Ei vakuuttanut lainkaan. 
HOLARI: Laukkasi 2. ulkoa 850 jäljellä. Uusi laukka loppukurvin alussa.

Lähtö 5 
Väliajat 11,0-13,5-13,0

GRAINFIELD AIDEN: Pystyi puolustamaan johtopaikan. Oikein varma voitto. 
HIJACK'EM: Oli pitkään kiinni johtavan takana. Sai tilaa 100 jäljellä. Ei ehtinyt enää haastamaan voittajaa.
FAST TIME: Pudotti toiselta radalta etusuoran alussa 3. sisälle. Nousi 2. ulos 300 jäljellä. Käänteli 3. radalle 200 ennen maalia. Kohtalaisesti loppumetrit.
DENVER BRODDE: Juoksi 4. sisällä. Oli pussissa loppukaarteessa. Vasta myöhään kunnolla tilaa.
REVEREND DRED: Hyökkäsi parijonosta etusuoralla 3. radalle, minne juuttui kiertämään. Pääsi 700 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Suorituksessa ei moitittavaa. 
BEAT OF LOVE: Juoksupaikka 3.-4. ulkona. Hyökkäsi selässä 3. radalle 600 jäljellä. Jatkoi viim. kaarteen kolmatta ilman vetoapua. Tehtävä oli vaikea. Asiallinen suoritus.
SHAMELESS: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Jatkoi 2. ulkona 700 jäljellä. Taipui loppukurvissa. Ei kuitenkaan täysin luovuttanut.
PENSION KILLER: Matkasi 5. sisällä. Oli loppukaarteessa kiinni. Tasaisesti perille. 
PAST OR FLASH: Lyhyt laukka 1. kaarteen alkuun. Pakitteli sitten 3. radalta 6. sisälle. Nousi toiselle 600 jäljellä. Oli pussissa loppukurvissa. Pudotti jälleen sisälle 250 ennen maalia. Haki rataa, eikä päässyt tulemaan täysin sujuvasti loppusuoraa.
M.T.LARA CROFT: Juoksi 2.-3. ulkona. Hyökkäsi 600 jäljellä 3. radalle. Pudotti jälleen toiselle loppukaarteessa. Oli pussissa ja nousi maalisuoralla ulkoradoille. Vain tasainen. 
ANDREE: Juoksupaikka 5.-4. ulkona. Käänteli selissä 3. radalle viim. takasuoralla. Hakeutui viim. kaarteen lopussa 4. radalle, mutta laukkasi maalisuoran auetessa.
HUNTERS HERO: Poissa.

Lähtö 6 
Väliajat 25,0-27,5-28,5

HEPORIX: Eteni 1. kaarteen alussa keulaan. Ekat sadat metrit paineltiin reipasta. Oikein helppo voitto ja mainio paluu tauolta. 
ELITEN: Puolusti alussa johtopaikan. Sai tiukkaa painetta ja jatkoi 2. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Kelpo kakkonen. 
SIIRILLI: Matkasi 3. sisällä. Oli pitkään pussissa. Tuli mukavasti perille.
KRANNIN PIHLA: Juoksi 4.-3. ulkona. Käänteli maalisuoralla 4. radalle. Asiallinen loppu. 
VILLIHIISI: Matkasi 5. sisällä. Nousi viim. kaarteessa toiselle. Ei päässyt tulemaan sujuvasti maalisuoraa. Pirteästi loppumetrit.
PASSIKUVA: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Laukkasi lyhyesti puoli kierrosta ennen maalia. Jatkoi kuolemanpaikalla. Puristi kohtalaisesti perille.
TOHTORI: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Pääsi pudottamaan etusuoran alussa 2. ulos. Laukkasi 600 jäljellä ja pian uudestaan. Polki varsin hyvin ulkoratoja perille ravirytmin löydyttyä. Vire vaikuttaisi pitävän.
SIIKING: Matkasi 3. ulkona. Jatkoi 600 jäljellä 2. ulkona. Käänteli 250 ennen maalia 3. radalle. Vähän pehmeä viime metreillä. 
USKO EEVERTTI: Käänteli etusuoralla parijonosta 3. radalle. Juuttui kiertämään. Haparoi viim. takasuoralla. Juoksu epäonnistui. Ei kuitenkaan luovuttanut kokonaan.
TOSI-TONNI: Näytti olevan pussissa 4. sisällä loppumatkasta. Kun tilaa tuli, ei vakuuttanut viime metreillä.
 

Lähtö 7 
Väliajat 11,0-14,5-17,0-13,0

TRUEDREAM A.F.: Alkumatka sijalla kaksi johtohevosen vetäessä ylikovaa. Nousi etusuoralla toiselle ilman vetoapua ja painui keulaan 950 jäljellä. Varma voitto. 
CONFIDENCE MAN: Matkasi 3.-2. ulkona. Käänteli maalisuoralla kolmannelle ja puristi lopussa kakkoseksi. 
CRAZEMAN: Vauhdin tasaannuttua kärjen osalta juoksi 2. ulkona. Jäi 950 jäljellä ilman vetoapua. Punnersi asiallisesti ja menetti kakkossijan viime metreillä. Kelpo esitys. 
NO VICE: Laukkasi 1. takasuoran lopussa lyhyesti. Matkasi 5.-4. ulkona. Kiri kelvollisesti neljänneksi. Viim. 600 m 12,8. 
COOL TYPE: Juoksi 4.-3. ulkona. Tiputti sisälle puoli kierrosta ennen maalia. Kohtalainen. 
PARISIODI: Matkasi 2.-3. sisällä. Oli viim. takasuoralla kiinni väsyvän takana. Pääsi nousemaan toiselle 550 jäljellä. Tuli tasaisesti. 
SHADOW PRO MCQUEEN: Juoksi 6.-5. ulkona. Tasaisesti perille. 
DONT PRESS SEND: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Pakitteli sitten taustalle ja juoksi 3.-4. sisällä. Oli viim. takasuoralla pussissa ja nousi toiselle 500 jäljellä. Ei vielä vakuuttanut. 
ATHLETIC STYLE: Ensimmäinen kaarre 3.-4. rataa. Juuttui ulos ja juoksu epäonnistui pahoin.
DEAL BOOST: Kiersi 1. kaarteessa 3. rataa. Pakitteli sitten hännille. Vaisu. 
RAINDANCE MAGGIE: Lähti terävästi ja puolusti johtopaikan. Jäi painamaan keulassa ja tempo pysyi reippaana. Jatkoi 2. sisällä 950 jäljellä. Taipui pahoin viim. takasuoralla.
HILARIOUS HANGOVER: Poissa.

Lähtö 8 
Väliajat 10,5-15,0-16,0-18,0

HUDSON WEB: Juoksi 2.-3. ulkona. Hyökkäsi etusuoralla 3. radalle ja eteni 2. ulos 950 jäljellä. Iski jälleen 3. radalle 450 ennen maalia. Puristi varmasti ykköseksi. 
FILIUS FELIX: Matkasi 4. sisällä. Menetti päätöskierroksen alkupuolella metrejä väsyvän takana. Pääsi etenemään loppumatkasta sujuvasti sisärataa ja käänteli viim. kaarteessa 2.-3. radalle. Aivan mukavasti perille. Viim. 700 m 14,2. 
MUSCLEMAN: Panosti rajusti alkuun ja eteni kasipaikalta keulaan asti 1. kaarteessa. Alku mentiin varsin reipasta. Kesti varsin hyvin perille saakka. 
THE BEST SPRUCE: Matkasi 3.-2. sisällä. Oli pussissa loppukurvissa. Pääsi vapaille väylille maalisuoran alussa. Kohtalaisesti loppua. 
QVIDJA'S FIRST: Hyökkäsi 3. ulkoa 1650 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua. Taipui loppumatkasta.
ARCTIC ISLAND: Juoksupaikka 4. ulkona. Koitti loppumatkasta kolmattakin rataa. Tasapaksu. 
TANPOPO: Juoksi 6. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Ajautui loppukaarteessa 4.-5. radalle. Kiri jäi tasaiseksi. 
TOUGHERTHANTHEREST: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla. Tasainen suoritus. 
NEWS POINT: Piti keulat ja jatkoi 1. kaarteessa 2. sisällä. Nousi toiselle kierros juostuna. Sai pian selän eteen ja jatkoi 3. ulkona 950 jäljellä. Taipui lopussa varsin pahoin.
GLOBAL SPELLBOUND: Matkasi 4.-3. sisällä. Varhain vaikeuksissa. Oikein kehno. 
DEANGELO: Taivalsi alussa toista rataa ilman vetoapua. Katkesi täysin matkalla ja keskeytti. Jotain oli pahasti pielessä.
THE RECTOR: Poissa.

Lähtö 9 
Väliajat 18,5-19,0-17,0-17,0-16,0

CREDIT TO LOVE: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Eteni toiselle ilman vetoapua ja painui keulaan 700 juostuna. Äärimmäisen varma voitto. 
TREASURE OF PIRATE: Johti alun. Jatkoi 2. sisällä 700 juostuna. Hakeutui loppukaarteessa toiselle ja iski 4. radalle 300 jäljellä. Lopetti asiallisesti kakkoseksi. 
KRAMPUS: Matkasi kaukana 6. sisällä. Pääsi irti ja hyökkäsi ahnaasti 3. radalle 700 jäljellä. Kiri hienosti perille. Väkevä paluu tauolta. Viim. 700 m 12,8. 
DARK DEFENDER: Juoksi 4. ulkona. Hyökkäsi 3. radalle viim. takasuoralla ja eteni vauhdilla. Juuttui kärkiparin ulkopuolelle ja paras veto hiipui lopussa. Mukava suoritus kuitenkin. 
BWT BAYERN: Iski parijonosta 1700 ennen maalia ja eteni 300 metriä myöhemmin toiselle ilman vetoapua. Taipui viidenneksi, mutta aivan asiallinen esitys. 
WAR PAINT: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Käänteli viim. kaarteessa 3. radalle ja tuli kohtalaisesti. 
DON DEFENDER: Matkasi vaihtelevasti 2. ja 3. parissa ulkona. Tasainen. 
FULLHAND COMERY: Tasapaksu paluustartti 5. ulkoa. 
GRANITE: Ei esittänyt erikoista 4. sisältä. 
SALTY FAIRYTALE: Alku 3. sisällä. Laukkasi 1. takasuoralla lyhyesti ja jatkoi sitten 2. ulkona. Jäi ilman vetoapua 1800 jäljellä ja sai jälleen selän eteen 400 metriä myöhemmin. Pudotti sisälle 900 jäljellä ja taipui loppumatkasta. Ei vakuuttanut.
BARTHOLOMEW: Matkasi toisella ilman vetoapua. Ei täysin rauhoittunut menemään ja laukkasi 1800 jäljellä. Jatkoi 6. ulkona. Vaisusti perille.
EYECLASS: Vaisua menoa hännillä. 
MAN IN BLACK: Ei esittänyt takajoukoissa mitään. 
COVER PRINCESS: Matkasi 2.-3. sisällä. Jo varhain vaikeuksissa. Keskeytti.
MOUNTAIN SMOKE: Laukkasi lähtösuoran lopussa. Keskeytti.
GUILTY PLEASURE: Paha lähtölaukka. Hylättiin.