Poikkeusoloihin valmistelevat ravikilpailut

20.05.2020 18:00

Poikkeusoloihin valmistelevat ravikilpailut

Päivittäinen ravikilpailutoiminta pääsee käyntiin 1.6., mutta jotta hevosten hyvinvoinnista ja rajoitusten riittävyydestä voidaan varmistua, on Hippoksella maa- ja metsätalousministeriön ohjeistuksella lupa järjestää toukokuussa kuudet poikkeusoloihin valmistelevat ravikilpailut. Näissä kilpailuissa noudatetaan erityisen tiukkoja rajoituksia.

Elämme edelleen koronavirusepidemian aiheuttamassa poikkeustilassa, minkä vuoksi raviradoille saapuvia muistutetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta kaikessa toiminnassa. Suomen Hippos on laatinut yhdessä maa- ja metsätalousministeriön kanssa raviradoille, kilpailijoille, toimihenkilöille sekä medialle toimitetut ohjeet, joiden noudattaminen on ehdottoman tärkeää, jotta voimme varmistua turvallisten ravikilpailujen läpiviemisestä. Alla kooste tärkeimmistä asioista.

Tärkeä yleisohje on, että jokaisen tulee noudattaa terveysviranomaisten antamia hygieniaa koskevia ohjeita, ja raviradalle ei tule missään nimessä saapua sairaana - ei edes silloin, jos oireet ovat lieviä. Myös riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä ohjeistetaan välttämään saapumista raviradalle. Ulkomailta saapuvien on noudatettava 14 vuorokauden karanteeniaikaa.

Raviradan alueella on kilpailuissa ainoastaan raveissa työskenteleviä toimihenkilöitä, ennakkoon akkreditoituneita median edustajia, kilpailevien hevosten ohjastajia, valmentajia ja hoitajia sekä hevosauton kuljettajia. Järjestyksenvalvojat valvovat tapahtumaa.

Raviradalla huomioitavaa:

  • Muista käsihygienia! Pese käsiäsi riittävästi ja käytä käsidesi
  • Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat
  • Pidä riittävä turvaetäisyys muihin ihmisiin
  • Kokoontumisrajoituksia ei saa rikkoa missään tilanteessa
  • Ensiapujärjestelmä ja järjestyksenvalvonta toimivat alueella normaalisti. Ongelmatilanteessa vältetään suoria kontakteja mahdollisuuksien mukaan ja toimijat suojautuvat omien toimintaohjeittensa mukaisesti.
  • Yhteiskäytössä olevia tiloja puhdistetaan säännöllisesti myös kilpailujen aikana
  • Järjestyksenvalvojat valvovat tapahtumaa (sisääntuloportit, sisätilat ja varikkoalue) ja varmistavat ettei alueelle saavu ylimääräisiä henkilöitä
  • Kilpailupaikalla tulee viettää vain oman kilpailusuorituksen vaatima aika
  • Kaikki raviradalla tapahtuva toiminta, mikä ei ole ravikilpailujen läpiviemisen kannalta välttämätöntä, on keskeytetty
  • Kilpailuissa ei järjestetä palkintojenjakoa eikä tehdä haastatteluita

Suomessa noudatettavat karanteeniohjeet

Karanteeniaika on 14 vrk alkaen ulkomailta Suomeen saapumisesta.

Omaehtoisessa karanteenissa sallitaan liikkuminen työpaikan ja asuinpaikan välillä sekä muu välttämätön liikkuminen. Raviurheilussa työpaikka tarkoittaa yhtä fyysistä ravirataa. Hippos muistuttaa, että karanteeniaika koskee kaikkia ulkomailta saapuvia ja vain työssä käyminen on sallittua.

Median akkreditoituminen poikkeusoloihin valmisteleviin ravikilpailuihin

Toukokuussa erityisjärjestelyin järjestettäviin poikkeusoloihin valmisteleviin ravikilpailuihin saapuvalta medialta vaaditaan ennakkoakkreditoituminen. Näin järjestävä ravirata voi varmistua alueelle saapuvien ihmisten määrästä ja tarvittaessa kontaktoida paikalle saapuvat ihmiset.

Ravikilpailuihin saapuvia median edustajia pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse suoraan raviradalle. Ilmoittautuessa pyydetään kertomaan media, jota toimija edustaa.

Median edustajia pyydetään huomioimaan, että toukokuussa ravikilpailuissa ei ole mahdollista tehdä haastatteluita. Haastatteluita voidaan tehdä puhelimitse ja ravirata sekä Hippos auttavat mielellään kilpailijoiden tavoittamisessa. Yhteystietoja löytyy myös Hippoksen Heppa-järjestelmästä.

Kuvaaminen on sallittua tallialueella sekä maalisuoralla turvaetäisyydet huomioiden. Medialle ei järjestetä erillisiä työskentelytiloja raviradalta.

TOTO65-VARMAVALINNAT

Tällä kertaa ravataan 65-ravien merkeissä. Kierros käynnistyy suomenhevosten A.V. Marttilan Tammasarjalla, mistä löytyy koko kierroksen todennäköisin voittaja. 5 HETVIINA on menestynyt viime starteissaan upeasti ja on ollut kova luu suomenhevostammojen taisteluissa. Hetviina toimii systeemien tukipilarina, kuten viimeisimmässäkin Vermon kilpailussaan maaliskuussa ennen koronataukoa. Silloin Hetviina siirtyi 2. ulkoa Tutun Impin kantaan 3. radalle 800 jäljellä, iski 4. rataa viimeisen kaarteen lopussa ja punnersi lopussa tammalähdön ykköseksi. Esillä olevien talliraporttien perusteella vireen pitäisi olla kutakuinkin ennallaan, ja silloin Hetviina on taas juoksun onnistuessa vahvoilla. Päätöskohteen pelaamme molemmilla kupongeilla kahdella rastilla. 4 THAI PROFIT on vahvoilla, mikäli pääsee johtopaikalle ja saa välillä rauhoittaa tempoa. Mikäli taas juoksu elää matkan aikana, on 5 RICOCONE loppukirissä kova tekijä. Kokonaisuudessaan päätöskohteesta ei löydy yhtään täyttä statistia, mutta pyrimme siis selvittämään sen kapeasti A-kaksikollamme.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 5 (10,7)
T64-2: 8,2,3 (4,5)
T64-3: 4,2,3,1 + 9,5,6,7,8,10
T64-4: 1,4 + 8 (9,5)
T64-5: 1,6,9 + 10,8,5 (2,3)
T64-6: 4,5 (2,9)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,40 euroa.
Suuri systeemi 1080 riviä, hinta 108 euroa.

HUOM! Tuhti tallikommenttipaketti täältä >>>

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 4-5-9-3-10-2 B) 8-7-6
LUXORIOUS LORD – SUNBEAM – NITRO DIABLO – POPE

Vermon ensimmäinen ravilähtö uusitulla baanalla on lämminveristen montén SM-karsinta. Lähdöstä löytyy monta laadukasta montémenijää, eikä voittajan ennustaminen ole helppoa, kun koronatauon vuoksi alla ei ole tuoreita starttejakaan. Niukaksi ykköshevoseksi rankataan 4 LUXORIOUS LORD, joka hyvän päivän sattuessa on johtopaikalta todella vaikea kukistettava. Luxorious Lord on juossut tänä vuonna yhden montélähdön. Ruuna eteni silloin 40 metrin takamatkalta johtopaikalle jo puolimatkassa ja voitti hallitusti. 5 SUNBEAM on menestyksekäs hevonen, joka on osoittanut raviratsastuksenkin sujuvan hyvin. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava starttasi viime vuonna montéssa kahdesti, ja tuloksena oli voitto sekä kakkossija. Numeron 9 NITRO DIABLO taulu ei mairittele, mutta on syytä muistaa, että kyseessä on kova montéhevonen. Viime kauden kahdeksan montéstarttia toi hienon saldon; kaksi voittoa, kolme kakkossijaa ja kolme kolmossijaa. Mikkelin SM-finaalissa Nitro Diablo sijoittui Magnifico S:n ja Ranch Newmanin jälkeen kolmanneksi. 10 LICENCE HOLDER on voittanut urallaan peräti 25 montélähtöä, joten ruunan montémeriitit tähän lähtöön ovat omaa luokkaansa. On mielenkiintoista nähdä, mille tasolle veteraaniruuna pystyy vielä loukkaantumisensa jälkeen nousemaan. Myös kaukainen vieras 2 VIKING OLYMPIC mahtuu mukaan leveään A-ryhmään. Sekin on hyvä montéhevonen, kunhan ei vain käy liian kuumana.

Lähtö 2.

RANKING
A) 6-3-9-1-7-5 B) 8-4-10-2
PERFECT STORM – SPECIAL POINT – LOVESTORY – IT’S RAINING MEN

Toisessa lähdössä ottavat mittaa toisistaan kokemattomat 3-vuotiaat lämminveriset, joiden voimasuhteet ovat voineet elää tauon aikana selvästikin. 6 PERFECT STORM aloitti uransa syyskuussa hyväksyttävällä viitossijalla pystymättä uhkaamaan missään vaiheessa terävintä kärkeä. Esimerkiksi keulasta kakkoseksi sijoittunut It’s Raining Men kukisti Perfect Stormin selvästi. Esillä olleiden treenikommenttien perusteella Perfect Stormin pitäisi kuitenkin olla mennyt tauon aikana tuntuvasti eteenpäin. 7 oikein –lehdessä kerrotaan, että Perfect Stormilla on allaan peräti 1.17-vauhtinen täyden matkan hiitti, missä jäi vielä varaakin. Tuon hiittitiedon perusteella Perfect Storm kohoaa niukaksi ykkösrankiksi. 3 SPECIAL POINT aloitti uransa helmikuussa voitolla. Lähtö ei ollut kovinkaan tasokas, mutta uran alkaminen voitolla on aina hyvä merkki jatkoa ajatellen. Myös 9 LOVESTORY aloitti uransa voitolla, ja suoritus oli kyllä selvästi Special Pointin voittojuoksua kovempi. Lovestory voitti johtopaikalta oikein varmasti antamatta mitään mahdollisuuksia ikätoverilleen Finlandille. Tällä kertaa rasitteena on takarivin lähtöpaikka. 1 IT’S RAINING MEN aloitti viime vuonna uransa lupaavasti. Ensiksi tuloksena oli kakkossija keulapaikalta hyvällä ajalla, ja Vermossa ruuna paikkasi pahan lähtölaukkansa mallikkaasti kirimällä vielä kolmanneksi. Viimeiset 1900 metriä sujuivat 17,2-vauhdilla. 7 GIRLS WITH CURLS on aloittanut uransa lupaavilla suorituksilla, vaikka totosijoja ei ole vielä tullutkaan. Tammassa on kyllä kehityspotentiaalia. Myös 5 CALLELA EDITH on ravatessaan mielenkiintoinen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 2-1-4-6 B) 7-5-3-8
CORE CATCHER – FULL PICTURE – STAR TOWN KEMP – YOLO SAVOY

Myös kolmannessa lähdössä yhteen iskevät 3-vuotiaat lämminveriset. Kyseessä on avoin Kolmivuotislähtö hyvällä 4 000 euron ykköspalkinnolla. Tämänkin lähdön hevosten voimasuhteet ovat voineet muuttua tauon aikana. 2 CORE CATCHER on aloittanut kautensa kahdella tyylipuhtaalla keulavoitolla. Antti Teivainen halunnee suojatillaan nytkin johtopaikalle, ja on mielenkiintoista nähdä, jatkuuko voittokulku tasokkaassa ikäluokkalähdössäkin. 1 FULL PICTURE pilasi viime kauden kaksi viimeistä kilpailuaan laukkoihin, mutta kulki molemmissa laukkojen jälkeen mallikkaasti. Ruuna on osoittanut pystyvänsä tekemään itse juoksunsakin, sillä Turun syyskuinen Kasvattajakruunun kakkossija tuli johtavan rinnalta. 4 STAR TOWN KEMP sai uran avauksessaan johtavan takaa tilaa vasta aivan loppumetreillä. Ruuna spurttasi heti terävästi, muttei ehtinyt enää ohi kärkiparista. Neljäntenä A-ryhmään nostetaan kautensa avaava 6 YOLO SAVOY. Se teki 2-vuotiaana kelpo suorituksia ja on hyvinkin voinut kehittyä tauon aikana selvästi. Heikko sijoitus SHKL Hevosenomistajapokaalissa Lahdessa 26.10. johtui ajovirheestä. Kaikki B-ryhmäläisetkin ovat aloittaneet uransa merkittävästi tavallista rivimenijää lupaavammin. Timo Korvenheimon valmentamat 7 ARTFUL DROP ja 5 QUITE A LOVER lienevät ainakin tässä vaiheessa uraansa parhaimmillaan vauhtijuoksussa, ja tässä sellaista ei välttämättä ole luvassa. Niinpä kaksikko putoaa B-ryhmään.

Lähtö 4. | Toto65-1

RANKING
A) 5 B) 10-7-3-2-6-4-1-8-9
HETVIINA – ELIAS JUONETAR – TUTUN IMPI – VIRIN CAMILLA

Illan Toto65-kierros käynnistyy A.V. Marttilan Tammasarjalla, missä kylmäveritammat iskevät yhteen avoimessa ryhmäajossa. 5 HETVIINA vaikuttaa koko ravien todennäköisimmältä voittajalta. Se on menestynyt viime starteissaan mainiosti, ja esillä olleiden tallikommenttien perusteella vireen pitäisi olla kutakuinkin entisellään. Niinpä juoksun yhtään luontuessa Hetviinalla on väkisinkin hyvät voittosaumat. Hetviinan kohdalla tärkeintä on, että ravi pysyy loppuun asti kasassa. Viimeisimmässä kilpailussaan Vermossa ennen koronataukoa Hetviina siirtyi 2. ulkoa Tutun Impin kantaan 3. radalle 800 jäljellä, iski 4. rataa viimeisen kaarteen lopussa ja punnersi lopussa tammalähdön ykköseksi. 10 ELIAS JUONETAR jäi samaisessa Vermon kilpailussa johtavan rinnalle, mistä väsyi loppusuoralle tultaessa. Sitä ennen alla oli komea seitsemän kilpailun totoputki. Elias Juonettarella on ollut kesäisin allergiaa, minkä johdosta se on tehnyt parhaat suorituksensa talvella. Hevosella on nyt kokeiltu siedätyshoitoa, ja sen toimiessa kaikki on loppukirissä mahdollista. 7 TUTUN IMPI on vahva puurtaja, jolla Antti Ala-Rantala lähtenee heti reissuun porukan kiinni saatuaan. Viime Vermon vierailullaan Tutun Impi hävisi tammalähdössä vain Hetviinalle. Kautensa avaava 3 VIRIN CAMILLA on tähän paikkaan arvoitus, mutta joka tapauksessa se on lähdön todennäköisin keulahevonen. Kyvythän lähdön rahakuningattarella riittävät vaikka voittoon asti. Muita mahdollisia ovat viime vuonna rakettinousun avoimelle tammatasolle tehnyt 2 SOKRU, kaiken ollessa kohdallaan vahvasti puurtava 6 NAPUTUS sekä pitkältä tauolta palaava 4 RYTI-TYTTÖ.

Lähtö 5. | Toto65-2, Troikka

RANKING
A) 8-2-3 B) 4-5-1-6-7-9-10
TATTOO AVENGER – PERFECT RAINMAKER – ADRIENNE’S AMI – DONATO HYRDEHÖJ

Toisessa Toto65-kohteessa pelataan myös troikkaa. A-ryhmään kelpuutetaan kolme hevosta. Matias Salon käsistä avaava 8 TATTOO AVENGER on ikävästä lähtöpaikasta huolimatta huippumielenkiintoinen. Ruuna kilpailee nimittäin kykyihinsä nähden vielä edullisissa sarjoissa. Tattoo Avenger ei ole ollut urallaan täysin tasalaatuinen suorittaja, mutta hyvänä ollessaan ruuna on ollut mainio. Parasta osaamistaan Tattoo Avenger esitti viime vuonna Derbyn karsintalähdössä. Ruuna eteni johtopaikalle 300 juostuna ja oli täysin omaa luokkaansa. Voittotulos 13,2 oli koko karsintojen nopein. Mikäli Tattoo Avenger suorittaa uusista käsistä viiden kuukauden tauolta heti sillä tasolla kuin pystyy, ei kasiradan lähtöpaikkakaan ole este menestykselle. 2 PERFECT RAINMAKER on aloittanut uransa upealla statistiikalla, sillä 16 kilpailua on tuonut 12 voittoa. Hyvältä paikalta voitto on nytkin tiukasti tähtäimessä, mutta vihjaajan papereissa Tattoo Avenger on luokaltaan vielä Perfect Rainmakeriakin parempi. 3 ADRIENNE’S AMI kohoaa kolmantena hevosena mukaan A-ryhmään. Kyseessä on nopea avaaja, joka yleensä kaasuttelee keulapaikalla melkoista haipakkaa. Sen jälkeen on sitten päivän vireestä kiinni, että jaksaako Adrienne’s Ami pitää asemistaan kiinni maaliin asti. 4 DONATO HYRDEHÖJ on Suomen debyytissään hyvä haastaja. 5 LADY NIGHTINGALE ei ole kovinkaan nopea avaaja, mutta ylivauhtisessa juoksussa se voi kiriä lopussa korkealle. 1 LEEMARK’S FELICIA on nyt mukana merkittävästi voittojuoksuaan kovemmassa porukassa, mutta loistopaikalta totosija ei ole silti nappionnistumisella ihan mahdoton.

Lähtö 6. | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 4-2-3-1 B) 9-5-6-7-8-10
ULK DELLE SELVE – RIGHT BROLINE – QUITE A BOY – EFFRONTE PHOTO

Toto4-peli käynnistyy varsin kiharaisella kohteella, sillä moni avainhevosista vasta aloittaa kautensa. 4 ULK DELLE SELVE päätti viime kautensa loistoesitykseen, mutta nyt alla on kahdeksan kuukautta taukoa, joten tuskinpa vire on heti samanlainen. Keulapsyykillä Ulk Delve Selve kohoaa ykkösrankiksi, mutta varauksetta siihen ei nyt uskalla luottaa. 2 RIGHT BROLINE palaa vielä edellistäkin pidemmältä tauolta, sillä tauon aikana Kati Lindsbergiltä Timo Korvenheimon valmennukseen siirtynyt ori on kilpaillut viimeksi hieman runsas vuosi sitten. Niinpä myöskään Right Brolineen ei millään uskalla luottaa varauksetta. Kyseessä on kuitenkin hyvä hevonen tähän lähtöön, ja treeniotteetkin ovat miellyttäneet loukkaantumisen jälkeen paluun radoille tekevän oriin uutta valmentajaa. 3 QUITE A BOY ei sekään ole kilpaillut vielä tänä vuonna. Ruunan marraskuiseen vaisuun suoritukseen ei kannata tuijottaa, sillä kaikki ei ollut silloin kunnossa. Normaalisti keskipitkä matka on Kaisa Toivosen valmennettavalle pelkkää plussaa. 1 EFFRONTE PHOTO on voittanut urallaan vain kerran, mutta ruuna on kilpaillut pääsääntöisesti aika kovissa lähdöissä. Kauden avauskilpailussaan Lahdessa Effronte Photo hävisi ainoastaan kovalle Better Bossille. Loistopaikalta Effronte Photo on täysin varteenotettava menestyjä. 9 ANYTHING FOR YOU putoaa B-ryhmän puolelle, koska Risto Airaksisen tallikommentit ovat sen verran maltilliset. Kokonaisuudessaan lähtö on melko ympäripyöreä, ja niinpä myös 5 EL DIRTYMAN, 6 MISTER LANE, 7 LOVETOWN, 8 COCKTAIL PRINCESS ja 10 FAST TIME saavat paikan revityksestä niin Toto65- kuin Toto4-pelissäkin.

Lähtö 7. | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1-4 B) 8-9-5-2-3-10-6-7
PROMPTUS – LEEMARK’S GHOST – ROSELAND – STONECAPES RAIN

Illan toisessa troikkalähdössä heti lähtökiihdytys voi olla ratkaiseva. Se kumpi kaksikosta 1 PROMPTUS ja 4 LEEMARK’S GHOST pääsee johtopaikalle, on voiton suhteen vahvoilla. Näiltä lähtöpaikoilta Promptus on ykkösveikkaus johtopaikalle ja sen vuoksi myös rankingin ykköshevonen.  Promptus on voittanut kauden kaikki kolme kilpailuaan. Kaksi viimeisintä voittoa on tullut keulasta ja kauden avausvoitto tuli johtavan takaa. Nyt tähtäimessä on siis tiukasti jo kauden neljäs Vermon voitto. Helpolla se ei toki tule, sillä varsinkin Leemark’s Ghost on kova vastustaja heti alusta alkaen. Ei lähtö silti täysin heti alussa ratkea, sillä kyllä Promptuksella olisi voittosaumansa Leemark’s Ghostin takaakin ja vastaavasti myös Leemark’s Ghost voi voittaa muualtakin kuin keulasta. Molemmat ovat nousevia 5-vuotiaita, jotka ilman suurempia ongelmia tulevat juoksemaan vielä aimo tukun euroja. Muiden voittomahdollisuus piilee lähinnä siinä, että suosikkikaksikko sortuu liian tuimaan keskinäiseen kilvoitteluun. Lähinnä ryhmä 8 ROSELAND, 9 STONECAPES RAIN ja 5 GLIDE ON FIRE saisi silloin mahdollisuutensa iskeä. Näistä viime vuonna Kymenlaakso-ajossa karsintavoittajana viidenneksi sijoittunut Roseland on oikeinkin lahjakas tapaus, ja sen uran jatkoa odotellaan suurella mielenkiinnolla. Tällä kertaa lähtöasetelmat pudottavat kuitenkin Roselandin B-ryhmään. Stonecapes Rain on tallikommenttien perusteella paremmassa iskussa kuin alkukauden starteissaan. Glide On Fire on lähtötilanteessa varsin kuuma pakkaus, joten saa nähdä miten lähtökiihdytys tauolta onnistuu. Ravilla tammalla on ilman muuta täydet totosaumat.

Lähtö 8. | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1-6-9 B) 10-8-5-2-3-7-4
JOSVEIS – POLARA – VÄLKYN TUISKU – EVARTTI

Duon avauskohteessa viivalle asettuvat avoimen luokan kylmäveriset. Heti lähtökiihdytys on mielenkiintoinen. 1 JOSVEIS avaa parhaimmillaan niin kovaa, ettei sen ohi ole alussa asiaa. Sen jälkeen ohittaminen voisi olla jatkossakin vaikeaa. Josveisin lähtönopeus vaihtelee kuitenkin tuntuvasti, samoin suoritustaso heittelee muutenkin. Maaliskuussa Joensuussa Josveis seurasi 2. sisältä keulasta voittaneen Koskelan Akselin vanavedessä kakkoseksi. 6 POLARA on taivaltanut viime aikoina usein johtavan rinnalla, ja tässäkin lähdössä kyseinen juoksupaikka on todennäköisin vaihtoehto. Polara voi kuitenkin voittaa siitäkin. 9 VÄLKYN TUISKU nousi viime vuonna maamme absoluuttiseen eliittiin. Kauden huippukohtia olivat Suurmestaruusajon voittaminen 19,9-tuloksella, Kuninkuuskilpailun osalähdön voitto sekä kokonaiskilpailun kakkossija. Eturivistä starttiraketti olisi ollut itseoikeutettu ykkösrankkaus, mutta takarivin lähtöpaikalta ori on pitkän tauon jälkeen ”vain” yksi kolmesta A-hevosesta. B-ryhmän aloittaa Josveisin tallikaveri 10 EVARTTI. Se on treenannut tallikommenttien mukaan Josveisin tavoin täysipainoisesti. 8 CAIJUS sijoittui viime vuonna Kuninkuuskisassa hienosti kolmanneksi. Myös tämän kauden aloitus sujui oikein positiivisissa merkeissä. Caijus on nopea avaaja, mutta sisäpuolellakin on niin nopeita avaajia, ettei mielipaikoille 2. tai 3. sisälle ole helppo päästä. Edellä mainituilta juoksupaikoilta voittokaan ei yllättäisi lainkaan. 5 SHEIKKI tekee vahvaa nousua suomenhevosten huipulle. On mielenkiintoista nähdä, miten vauhti riittää tässä pikamatkalla.

Lähtö 9. | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4-5 B) 2-9-1-6-8-10-7
THAI PROFIT – RICOCONE – KNOWS BEST – HAZELHEN HERMES

Toto65-kierroksen päätöskohteessa ykkösvihjeeksi kohoaa keulapsyykillä 4 THAI PROFIT. Tänä vuonna jo peräti viisi kertaa voittanut ruuna voitti maaliskuisen Vermon kilpailunsakin keulasta. Seuraavat sijat veivät nytkin vastassa olevat Pascha Tilly, Ricocone ja Hazelhen Hermes. Mikäli Thai Profit onnistuu johtopaikan nappaamaan, eikä saa osakseen hirmuprässiä, on Kimmo Aholan valmennettava vaikea ohitettava. 5 RICOCONE on tasaisen päätöskohteen toinen A-hevonen. Ricocone sijoittui ennen koronataukoa Thai Profitin voittamassa Vermon lähdössä kolmanneksi saamatta koskaan mahdollisuutta keulavoittajan takaa. Ricocone saanee hyvät iskuasemat kärjen tuntumasta. Mikäli matkalla pidetään tempoa, on Olli Koivusen ajokki loppukirissä huippuvaarallinen. Viisivuotiaaksi varttunut 2 KNOWS BEST on huippumielenkiintoinen kauden avaaja. Haastoihan Hannu Laakkosen valmennettava viime vuoden Derbyssä tosissaan suosikki Graceful Swampin. 9 HAZELHEN HERMES on ollut yleensä parhaimmillaan lyhyellä starttivälillä. Valmentaja Timo Korvenheimon mukaan Hazelhen Hermes on kuitenkin tuntunut treeneissä oikein hyvältä, joten ainakin ylivauhtisessa juoksussa ruunalla olisi sanansa sanottavana. 1 PASCHA TILLY ei normaalisti ole taistellut alussa johtopaikasta, mutta tällä kertaa Jari Kinnunen on suunnitellut satsaavansa lähtöön tavanomaista enemmän. Tämä tuo mukanaan myös riskitekijöitä, mutta keulapaikan pitäessään Pascha Tilly olisi hyvänä ollessaan voiton suhteen todella vahvoilla. 6 FARZAD BOKO palaa loukkaantumisen jälkeen pitkältä tauolta, joten tuskinpa ruuna on heti parhaimmillaan. 8 EXCALIBUR IT on hyvä hevonen, mutta lähtöpaikka on haastava. Seinäjoen voitto tuli johtavan rinnalta, mutta tämän lähdön voittaminen tuskin onnistuu vastaavalta juoksupaikalta.

Lähtö 10.

RANKING
A) 7 B) 2-4-6-1-5-9 C) 3-8
MASCATE MATCH – FIRST CLASS LADY – MARSCHALL MATCH – SAHARA PEYOTE

Herkkua riittää loppuun asti, sillä illan päätöslähdössä viivalle asettuu Raviliiga HIFK:n ilmiömäinen 7 MASCATE MATCH. Viime kauden 16 kilpailua toi peräti 13 voittoa ja hurjat 370 000 euron tienestit. Tämäkin kausi alkoi Ruotsin puolella loistosuorituksella, sillä Färjestadin kakkossija tuli johtavan rinnalta. Lähtökohtainen ajatus on, että Mascate Match marssii nopeasti johtopaikalle, eikä ole lyötävissä. 2 FIRST CLASS LADY kohoaa rankingin kakkoseksi sillä ajatuksella, että juoksisi Mascate Matchin takana 2. sisällä. Turun Kasvattajakruunu-välierässä 18. päivä marraskuuta First Class Lady avasi ensin keulaan, luovutti sitten paikkansa Mascate Matchille ja säesti tätä hienosti maaliin asti. Kasvattajakruunu-finaalissa First Class Lady joutui taivaltamaan toista rataa ilman selkää. 4 MARSCHALL MATCH voitti oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun väkivahvalla suorituksella. Ruunalla jouduttaneen kuitenkin ottamaan edelleen alku varman päälle, mikä antaa etulyöntiaseman nopeammin liikkeelle pääseville tammoille. 6 SAHARA PEYOTE osoitti viime vuonna kuuluvansa ikäluokkansa parhaimmistoon. Kauden tähtihetki oli Kymenlaakso-ajon voitto. Sahara Peyote on nopea avaaja, mutta saa sitten nähdä, että minkälaisiin asemiin se kuutosradalta pääsee.  Kriteriumissa toiseksi sijoittunut 1 STONECAPES SPARROW sekä Kasvattajakruunussa kakkosrahat napannut 5 RACING BOY tuovat oman mausteensa tähän hienotasoiseen lähtöön.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4,2,3,1 + 9,5,6,7,8,10
T4-2: 1,4 + 8 (9,5)
T4-3: 1,6,9 + 10,8,5 (2,3)
T4-4: 4,5 (2,9)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 360 riviä, hinta 72 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

1,6,9
4,5

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 5

8
2,3,4,5,1
kaikki

Yhteensä 40 yhdistelmää, hinta 20 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

1
4,8,9,5,2
kaikki

Yhteensä 40 yhdistelmää, hinta 20 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

4,5
4,5,2,9,1,6,8,10
4,5,2,9,1,6,8,10,7

Yhteensä 98 yhdistelmää, hinta 49 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

 

 

Lähtö 1
Väliajat 10,0-11,5-17,5-13,5
NITRO DIABLO: Iski 3. ulkoa viim. takasuoralla ja eteni keulaan asti 500 jäljellä. Piti varmasti ykköseksi. Kärjen ylivauhtikin osaltaan auttoi tehtävässä. Mainio silti. Viim. 700 m 12,4. 
POPE: Matkasi 2.-3. sisällä. Etusuoralla jälleen 2. sisällä. Nousi 900 jäljellä 2. ulos. Tuli hyvin maaliin saakka. 
SUNBEAM: Juoksi 4. sisällä. Jatkoi 900 jäljellä 2. sisällä. Mukavasti perille asti. 
LUXORIOUS LORD: Eteni johtopaikalle 1. kaarteen alussa. Sai tiukkaa prässiä ja jatkoi 2. sisällä 500 juostuna. Nousi etusuoralla johtavan ulkopuolelle. Alkoi ymmärrettävästi taipua loppukaarteessa.
GRAFFITI ARTIST: Latasi lähtöön ja eteni johtavan rinnalle. Prässäsi tiukasti keulaa ja eteni johtoon 500 juostuna. Avauskierros vedettiin reipasta ylivauhtia. Taipui loppumatkasta.
AN-ANDREE: Jo alkumatkasta hankalaa. Juoksi kaukana taustalla. 
VIKING OLYMPIC: Juoksi toista rataa ilman vetoapua 1. takasuoralta alkaen. Jatkoi etusuoralla toisena toista rataa. Taipui loppumatkasta.
VICTOR QUO VADIS: Lähtölaukka. Keskeytti.
LICENCE HOLDER: Kadotti keskijoukoissa ravinsa etusuoralla. Hylättiin.
FILIUS FELIX: Poissa.


Lähtö 2 
Väliajat 16,0-19,0-18,0-13,0

CALLELA EDITH: Kiihdytti keulapaikalle. Hallitsi perille asti. 
IT'S RAINING MEN: Matkasi johtavan takana. Pussissa maaliin. Voimia jäi tallelle. 
PERFECT STORM: Kiersi 1. kaarteen kolmatta ja eteni toiselle ilman vetoapua. Oikein sitkeä suoritus. 
GIRLS WITH CURLS: Oli 2. ulkona pussissa loppukaarteessa. Tuli mukavan oloisesti maaliin asti. 
LOVESTORY: Lähti 4. ulkoa selässä 3. radalle 550 ennen maalia. Käänteli 200 jäljellä 4. radalle ja tuli vahvasti. Viim. 700 m 12,8. 
WERA WINNER: Nappireissu 3. sisällä. 
SPECIAL POINT: Hyökkäsi 3. ulkoa 550 jäljellä. Kiri hiukan himmasi loppusuoralla. 
GINTONIC: Nousi 4. sisältä 550 jäljellä 3. ulos. Tasainen suoritus. 
FIA FINESSE: Laukka 1. kaarteeseen.
ALL STAR MINT: Laukkasi 1. takasuoralla 4. sisältä ja hylättiin.


Lähtö 3 
Väliajat 18,0-22,0-19,0-13,0

YOLO SAVOY: Lähti lujaa ja eteni johtopaikalle jo ennen 1. kaarretta. Sai vetää tosi maltillista tempoa. Kiihdytti lopussa vauhtia ja voitti varmaan tapaan. 
CORE CATCHER: Oli pitkään pussissa johtavan takana. Sai aivan lopussa vapaata ja tuli mallikkaasti viime metrit. 
JANETTE FRANCAIS: Jäi 2. ulkoa ilman vetoapua 900 jäljellä. Punnersi aivan sitkeästi. Ajautui loppumetreillä hieman ulospäin ja siihen paloi kakkossija. 
ARTFUL DROP: Alku 6. sisällä. Jatkoi kierros jäljellä 3. ulkona. Pian edelleen 2. ulkona. Käänteli 3. radalle 150 ennen maalia. Olemuksessa ei moitittavaa.
STAR TOWN KEMP: Oli pitkään pussissa 3. sisällä. Voimia vaikutti jäävän varastoon reippaassa lopetuksessa.
GYRO GEARLOOSE: Nousi 4. sisältä 700 jäljellä 3. ulos. Käänteli 100 ennen maalia neljännelle ja tuli hyvin. Viim. 700 m 13,2. 
QUITE A LOVER: Matkasi 5.-4. sisällä. Käänteli loppusuoran alussa toiselle ja rullaili mukavan oloisena maaliin.
FULL PICTURE: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä jo johtopaikan menettäneenä. Taivalsi jatkossa toista rataa ilman vetoapua. Käänteli ulos ja keskeytti hylättynä 900 jäljellä.


Lähtö 4 
Väliajat 22,5-24,5-29,5-20,5

HETVIINA: Sai toisella radalla selän eteen 400 juostuna. Iski 600 jäljellä 3. radalle ja eteni johtavan rinnalle 450 ennen maalia. Runttasi lopussa ylivoimavoittoon. Upea paluu. Viim. 600 m 20,0. 
SOKRU: Nappireissu johtavan takana. Pirteästi maaliin kovassa lopetuksessa. 
VIRIN CAMILLA: Veti joukkoa keulapaikalla. Ei pystynyt vastaamaan voittajan iskuun loppumatkasta. Kelpo kolmas kuitenkin. 
PONUTELLA: Matkasi 3. sisällä. Mukavasti perille. 
ELIAS JUONETAR: Juoksi 3. ulkona. Oli loppukaarteessa pussissa. Pudotti sisäradalle 250 ennen maalia. Tasaisesti perille kovassa lopetuksessa. 
NAPUTUS: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa ja eteni 400 juostuna johtavan rinnalle. Prässäsi hetken, mutta tyytyi pian asetelmaan. Taipui loppukaarteessa. Ei kuitenkaan luovuttanut täysin. 
RYTI-TYTTÖ: Laukka kiihdytykseen. Eteni 5. ulos, mistä käänteli 3. radalle viim. takasuoran alussa. Juuttui kiertämään, eikä pystynyt enää parannuksiin.
HUIMA LENTO: Juoksupaikka 4. sisällä. Putosi loppumatkasta pääporukasta. 
TUTUN IMPI: Paha lähtölaukka.
I.P. RIIMI: Matkasi 4. ulkona. Nousi selässä 3. radalle 500 jäljellä. Käänteli neljännelle 200 ennen maalia mutta laukkasi samassa. Hylättiin.


Lähtö 5 
Väliajat 11,5-12,5-14,0-14,0

PERFECT RAINMAKER: Matkasi 3.-2. ulkona. Käänteli loppukaarteessa 3. radalle ja kiri helppoon voittoon. Vakuutti olemuksellaankin. Viim. 600 m 11,8. 
DONATO HYRDEHÖJ: Juoksi johtavan takana. Nousi keulan rinnalle 450 ennen maalia. Mukava esitys. 
RANCH PRONTO: Jäi 2. ulkoa ilman vetoapua 900 jäljellä. Punnersi vahvasti ajettuna totosijalle. 
LADY NIGHTINGALE: Juoksi 4.-3. ulkona. Käänteli loppukaarteessa selässä 3. radalle. Tasainen kiri. 
GEREMI BOKO: Juoksupaikka 5. sisällä. Nousi toiselle puoli kierrosta ennen maalia. Käänteli maalisuoralla aina 5. radalle ja tuli asiallisesti perille.
ADRIENNE'S AMI: Avasi keulaan ja piti yllä reipasta tempoa. Taipui lopussa.
ALBINO BRAVE: Juoksi 4. sisällä. Nousi toiselle 500 jäljellä. Hakeutui loppumatkasta 3. radalle. Polki tasaisesti perille. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti aivan viime metrejä. 
LEEMARK'S FELICIA: Nappireissu 3. sisällä. Tasapaksu.
TATTOO AVENGER: Juuttui kiertämään 3. rataa. Ajoi eteenpäin 1. takasuoralla. Laukkasi kuitenkin 2. kaarteessa kolmannelta radalta.
BLACK EMPEROR: Panosti kiihdytykseen mutta jäi taivaltamaan toista ilman vetoapua. Pääsi pudottamaan 3. sisälle 900 jäljellä. Laukkasi viim. takasuoralla ja hylättiin.


Lähtö 6 
Väliajat 12,5-15,5-16,0-09,0

EFFRONTE PHOTO: Puolusti johtopaikan tulisessa kiihdytyksessä. Asetelmat vakiintuivat pian ja vauhti rauhoittui. Karkasi 09-lopetuksessa ylivoimaiseen voittoon. 
EL DIRTYMAN: Juoksupaikka 2. ulkona. Jatkoi viim. takasuoralla kiertelemättä toisella ilman vetoapua. Punnersi kohtalaisesti kovassa lopetuksessa. 
ANYTHING FOR YOU: Matkasi 3. sisällä. Menetti viim. takasuoralla hiukan metrejä väsyvän takana. Kohosi toiselle 650 jäljellä ja nousi maalisuoralla 3. radalle. Tuli kohtalaisesti. Viim. 600 m 11,1. 
COCKTAIL PRINCESS: Käänteli 5. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Polki vahvasti perille. Viim. 700 m 10,6. 
QUITE A BOY: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Asiallinen kiri. Viim. 600 m 11,1. 
MISTER LANE: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Pudotti viim. kaarteen lopussa toiselle. Tasainen kiri. 
LOVETOWN: Peruutteli alussa taustalle 5. sisälle. Kohosi viim. takasuoralla toiselle ja käänteli hännillä 4. radalle maalisuoralla. Mukavasti perille. Viim. 500 m 11,0. 
FAST TIME: Matkasi 4. sisällä. Tasainen. 
RIGHT BROLINE: Panosti kiihdytykseen mutta jäi taivaltamaan toista ilman vetoapua. Pudotti viim. takasuoralla johtavan kantaan ja taipui loppumatkasta melko pahoin.
ULK DELLE SELVE: Juoksi johtavan takana. Oli viim. takasuoralla yllättäen suurissa vaikeuksissa ja keskeytti. Jotain oli vialla.


Lähtö 7 
Väliajat 11,5-15,5-12,5

LEEMARK'S GHOST: Panosti rajusti alkuun ja pääsi johtopaikalle 1. kaarteessa. Hallitsi perille saakka. 
REDEMPTION: Sitkeä suoritus johtavan rinnalta. 
PROMPTUS: Pystyi hetken aikaa puolustamaan keulapaikkaa tulisessa kiihdytyksessä. Jäi kuitenkin 2. sisälle. Tuli voimia tallella pussissa maaliin. 
STONECAPES RAIN: Käänteli 3. ulkoa 700 jäljellä 3. radalle ja pudotti hetkeksi 2. ulos. Uudelleen 3. radalle loppukurvissa. Kelpo kiri. Viim. 700 m 10,7. 
QUEEN OF PIRATES: Lähti 4. ulkoa 700 jäljellä selässä 3. radalle. Loppusuoralla 4. rata käyttöön. Vauhdinjako oli toivoton. Viim. 600 m 10,4. 
RUTHLESS CHICK: Juoksupaikka 3. sisällä. Nappireissu. Tasainen. 
ROSELAND: Pakitteli hännille 5. sisälle. Hakeutui loppukaarteessa 3.-4. radalle. Lasketteli maaliin.
LAKE'S BELLA: Juoksi 4. sisällä. Nousi 200 jäljellä toiselle. Tasapaksu. 
LEX LIBERTY: Alkoi taipua 2. ulkoa viim. takasuoralla. 
GLIDE ON FIRE: Laukka 1. kaarteeseen. Hylättiin.


Lähtö 8 
Väliajat 20,5-23,5-19,5

JOSVEIS: Piti varmasti keulapaikan hallussaan. Tyylikäs voitto. 
POLARA: Nousi parijonosta 3. radalle jo etusuoran auetessa ja eteni toiselle ilman vetoapua. Oikein vahva suoritus. 
VÄLKYN TUISKU: Jäi pussiin johtavan kantaan. 
SHEIKKI: Juoksi toivottoman kaukana 6. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla 3. radalle ja polki mainiosti perille saakka. Viim. 600 m 17,2. 
CAIJUS: Panosti rajusti alkumetreihin. Jäi kuitenkin taivaltamaan toista ilman vetoapua. Sai selän eteen etusuoralla. Ei moitittavaa suorituksessa tulinen kiihdytys huomioiden. 
EVARTTI: Juoksi 4. sisällä. Oli loppukaarteessa umpipussissa. Nousi 250 jäljellä toiselle ja spurttasi maalisuoran tosi kovaa. 
PYÖRYLÄN PARONI: Matkasi 2.-3. ulkona. Tasapaksu. 
SJÖ VINN: Nappireissu 3. sisällä. Pehmeä. 
NOPSAN VAUHTI: Juoksi 4. ulkona. Ei esittänyt oikein mitään. 
LARVAN HURMOS: Juoksupaikka 5. ulkona. Alkoi loppumatkasta tippua porukan kyydistä. Laukkasi taustalla maalisuoralla. Hylättiin loppusuoran laukasta. 


Lähtö 9 
Väliajat 12,5-15,0-14,0-11,0

THAI PROFIT: Pääsi etenemään johtopaikalle ennen 1. kaarretta. Veti tasaisen reipasta tempoa matkalla. Varma voitto. 
EXCALIBUR IT: Urhea suoritus toiselta ilman vetoapua. 
KNOWS BEST: Juoksi johtavan takana. Voimia tallella pussissa maaliin. 
RICOCONE: Lähti 3. ulkoa 700 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli viim. kaarteen lopussa 4. radalle. Rehti kiri. Viim. 700 m 10,5. 
CELEBRITY LANE: Hyökkäsi 2. ulkoa 700 jäljellä 3. radalle ilman vetoapua. Punnersi kirinsä mallikkaasti. Viim. 700 m 11,0. 
FARZAD BOKO: Nousi 3. sisältä 2. ulos 600 jäljellä. Jäi pussiin. Näytti hienolta. 
HAZELHEN HERMES: Matkasi 5. sisällä. Jatkoi viim. takasuoralla 3. sisällä. Tasaisesti perille. 
DREAM GIRL: Juoksupaikka 4. ulkona. Lähti selissä 3. radalle viim. takasuoralla. Asiallinen suoritus. 
PASHA TILLY: Nousi 4. sisältä toiselle viim. takasuoralla. Ei vakuuttanut. 
CANTONA AMERICA: Poissa.


Lähtö 10 
Väliajat 14,0-19,0-18,0-08,0

MASCATE MATCH: Taivalsi hötkyilemättä toista rataa ilman vetoapua. Hyökkäsi johtavan kimppuun loppukaarteessa. Jyräsi helposti ykköseksi. Upea ilmestys. Viim. 400 m 07,4. 
SAHARA PEYOTE: Eteni 1. kaarteen alussa johtopaikalle. Sai vetää matkalla todella hiljaa. Ei pystynyt hurjassa lopetuksessa vastaamaan voittajan rynnistykseen. 
RACING BOY: Juoksupaikka johtavan takana. Nousi 250 jäljellä 2. ulos. Kelpo suoritus. 
STONECAPES SPARROW: Juoksupaikka 2. ulkona. Teki voitavansa hurjassa lopetuksessa. 
FIRST CLASS LADY: Matkasi 3. sisällä. Seurasi lujavauhtisessa lopetuksessa viidenneksi. 
MARSCHALL MATCH: Juoksi 3. ulkona. Tekemätön paikka toteutuneella vauhdinjaolla. 
COMBATANT MOTION: Matkasi 4. sisällä. Mukana aivan liian kovassa lähdössä. 
STONECAPES SETH: Laukkasi ennen lähtölinjaa ja eteni sitten 5. sisälle. Taustalla maaliin.
RARITY RED: Laukkasi pahoin ennen 1. kaarretta.