Ravilauantai: Espoon Palkinto & Graceful Swamp Memorial - ajetaan ilman yleisöä

14.03.2020 14:00

Ravilauantai: Espoon Palkinto & Graceful Swamp Memorial - ajetaan ilman yleisöä

Lauantaina 14.3. nautitaan päivällä mielenkiintoisesta huippuraviurheilusta ja illalla uutuuselokuvasta ”Aika jonka sain”. Vermo Areenalle voi suunnata pitkäksi päiväksi tai vaihtoehtoisesti valita pelkästään ravit tai elokuvan.

Ravien kohokohtia ovat tammojen perinteinen, vuodesta 1979 saakka ajettu Espoon Palkinto sekä uusi profiililähtö Graceful Swamp. Jälkimmäinen on perustettu viime syksynä traagisesti menehtyneen huippuravuri Graceful Swampin eli Sämpylän muistoksi. Graceful Swamp Memorialissa Sämpylän ikätoverit eli 5-vuotiaat lämminveriset kamppailevat kymppitonnin ykköspalkinnosta. Päivän aikana muistellaan myös Sämpylän tarjoamia huippuhetkiä Suomen raviradoilla ja kuullaan taustajoukkojen muisteloita.

Lehtimäen ilmaisbussi Talista klo 12.00, 12.45 ja 13.30 ja paluu Vermosta 15 min. viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen. Bussi jatkaa Helsingin keskustaan.

Ravipäivä alkaa klo 14 ja viimeinen lähtö on ohjelmassa klo 17.35. Katsomorakennuksen keskikerroksen Street Bar Voltissa on sen jälkeen luvassa jälkipelit illan elokuvaa odotellessa.

Klo 19 alkaen katsomoravintola Ravilla muuttuu pop up -elokuvateatteriksi, jossa näytetään Tuukka Temosen 13.3. ensi-iltaan tuleva Aika jonka sain. Paikalla ovat tavattavana ja väliajalla haastateltavana Tuukka Temosen lisäksi pääosanäyttelijä Olga Temonen. Näytöksen ovet aukeavat klo 18.30, elokuva alkaa klo 19 ja sisältää väliajan. Ruoka- ja kahvilatuotteita on ostettavissa erikseen.

Elokuvalipun hinta on 10 €/ hlö ja halutessaan voi ostaa Vermon verkkokaupasta etukäteen myös ruokailun. Etukäteen on varattavissa:

Cheese burgeri jonka sain 19,90€ (+elokuvalippu 10€)
- rotukarjan 160 gramman pihvi, montery Jack-juustoa, marinoitua punasipulia, tomaattia ja chipotlemajoneesia, tarjoillaan ranskanperunoiden kera

Vege burgeri jonka sain 19,90€ (+elokuvalippu 10€)
- Halloumi-Punajuuri-pihvi, marinoitua punasipulia, tomaattia ja chipotlemajoneesia, tarjoillaan ranskanperunoiden kera

Grande Poppers combo jonka sain 19,90€ (+elokuvalippu 10€)
- sipulirenkaat
- juusto täytteiset jalopenot
- mozzarella tikut
- nachot
- salsaa
- cipotlemajoneesia
- sopii kahdelle!

Elokuvaillasta voi lukea lisää tästä linkistä.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

14.3.2020 Vermo

Selaa julkaisua

PÄÄSYLIPUT 10 €
(SIS. KÄSIOHELMAN)
- OSTA ENNAKKOON TÄSTÄ >>

ALENNUSRYHMÄT 5 €
(SIS. KÄSIOHJELMAN)
- VAIN OVELTATOTO75-VARMAVALINNAT

Lauantain 75-kierrokselta löytyy kolme varmaehdokasta, joista kaksi valitaan läpivarmoiksi ja kaikki kolme toimivat tukipilarina Pienessä systeemissä. Kolmannen kohteen 1 BETTER BOSS on aina tiedetty tosi kyvykkääksi hevoseksi, ja viime aikoina lähtönopeuttakin vaikuttaisi tulleen lisää. Sen lisäksi, että kehitystä on muutenkin tapahtunut kaiken aikaa. Varsinkin johtopaikalta Better Boss olisi tosi vaikea kukistettava, mutta ei keulapaikan menettäminenkään veisi missään tapauksessa voittosaumoja. Toisena läpivarmana toimivan viidennen kohteen 1 SYNERI kohdalla kiihdytysvaihe on vieläkin ratkaisevampi. Syneri on nimittäin välillä sortunut pahaan laukkaan jo ennen lähtölinjaa. Mikäli kiihdytysvaihe kuitenkin onnistuu nappiin, lähtee Syneri rivakasti liikkeelle. Jopa keulapaikan pitäminen voi nappilähdöllä onnistua. Myöskään Syneri ei ole kuitenkaan hevosena millään lailla keulariippuvainen. Toisen kohteen 3 AMAZING WARRIOR on normaalitempoisessa juoksussa johtopaikalta vahvoilla. Starttivälin venyminen kuitenkin hieman mietityttää, koska ruuna jäi tässä välissä yhdestä startista poiskin. Siksi Amazing Warrior varmistetaan Suuressa systeemissä.

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 3,6,1 (2,7)
T75-2: 3 + 7,8,9,6,4 (2,1)
T75-3: 1 (9,8)
T75-4: 1,12,8 + 4,7 (5,6)
T75-5: 1 (9,4)
T75-6: 11,8,7 + 4,6,1,9,2 (10,3)
T75-7: 6,5,1,8 (10,3)

Pieni systeemi 108 riviä, hinta 5,40 euroa.
Suuri systeemi 2880 riviä, hinta 144 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 13-12
B) 9-2-11-4-8-3-5-7-1-10
SHINING ARMOR – ARCTIC DESSERT – ALICE SUTTON – QUE TAL

Lauantain 75-ravien avauslähdön A-hevoset lähtevät liikkeelle takamatkalta. 13 SHINING ARMOR on vielä jonkin verran epävarma, ja viimeksi Joensuussakin ruuna laukkasi ratkaisevan pahoin ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. Ravilla Shining Armor on kuitenkin tavannut menestyä, ja Joensuussakin ruuna kulki laukkansa jälkeen hurjaa kyytiä. Keskipitkä matka on vahvalle menijälle plussaa, ja ravilla Tapio Perttusen suojatin kuuluu menestyä. Myös 12 ARCTIC DESSERT hyötyy juostavasta matkasta, ja muutenkin kuntokäyrä vaikuttaisi osoittavan oikeaan suuntaan. Viimekertainen Vermon kakkossija tuli rehdillä kirillä 3. ulkoa. 9 ALICE SUTTON viihtyy jatkuvasti kärkisijoilla ja se putoaa vain niukasti B-ryhmän puolelle. Viimekertaisessa Joensuun voittojuoksussaan tamma sai nappireissun 2. sisällä. 2 QUE TAL pääsi viimeksi Forssassa sujuvasti suursuosikin selkään 2. ulos. Kun edessä juossut suursuosikki Golf Widow Temple ei kuitenkaan jaksanut taistella loppusuoralla totosijoista, ei Que Talkaan saanut tämän takaa mahdollisuutta. Hevosesta jäi positiivinen kuva, ja nyt oriilla on starttikin kropassa. 11 VEX ANT HOPE on suorittanut viime starteissaan positiivisesti ja lukeutuu sekin pelihevosiin.

Lähtö 2.

RANKING
A) 3-4
B) 8-5-2-1-6
C) 7-9
ANDY VELVET – STONECAPES RESPECT – FIONA JOURNEY – MR NICE WAY

Toinen lähtö ajetaan pikamatkalla, ja siinä kaksikko 3 ANDY VELVET ja 4 STONECAPES RESPECT erottuu piikki-selkä –psyykillä muusta porukasta selvästi. Molemmilla on allaan Forssan kakkossija samoista raveista. Andy Velvet oli oikeinkin hyvä, sillä ruuna satsasi ensin lähtöön, mutta jäi johtavan rinnalle. Siitä Esa Asikaisen valmennettava siirtyi kärkeen vajaat 400 jäljellä ja kamppaili urheasti kakkoseksi vain merkittävästi suotuisamman juoksun saaneelle Freddy K.:lle häviten. Muut hävisivät lopulta kärkiparille runsaasti. Stonecapes Respect taas nappasi oman kakkossijansa 2. sisältä. Se ei voinut mitään 400 juostuna kärkeen edenneelle voittokone Night Guardille, mutta piti muun porukan oikein varmasti kurissa. Forssan tavoin Hannu Torvinen jatkaa Stonecapes Respectin ohjissa. Mikäli juoksusta tulisi jostain syystä ylivauhtinen, olisi 8 FIONA JOURNEY suurin hyötyjä. 5 MR NICE WAY osaa lähteä reippaasti ja on suurin uhka sille, että Andy Velvet ja Stonecapes Respect eivät juoksisikaan piikki-selkä –asetelmassa. Mr Nice Way hyötyy myös juostavasta matkasta. Vaikka Forssan suoritus 2. ulkoa ei säväyttänyt, pitää Miia Salmisen suojatille antaa täydet totosaumat. 2 SAPPHIRA kipusi Forssassa loppusuoralla joukon hänniltä kolmanneksi, mutta hävisi Andy Velvetille selvästi.

Lähtö 3. | Troikka

RANKING
A) 2
B) 6-8-15-11-1-12-13-7-3-4-16-5-10-9-14
PERCHPHOND – SI LUCKY – MELINDA SES – GILLIAN COMERY

Ravien ensimmäisen troikkalähdön suosikilla 2 PERCHPOND on taulussaan pelkkiä voittoja. Voitot ovat tulleet sen verran ilmavasti, että haavereitta voittokulku saanee jatkoa. Tamman voisi kuvitella nauttivan siinä määrin kanssakilpailijoiden kunnioitustakin, että johtopaikka olisi suosiolla tarjolla. 6 SI LUCKY on selkeä ykköshaastaja. Se pujotteli kauden avauksessaan Vermossa nytkin ajavan Hannu Torvisen opastuksella pirteästi ykköseksi. Näyttää siltä, että kyvykäs tamma on taas viime kuukausien aikana saanut juonen päästä kiinni. 8 MELINDA SES on mielenkiintoinen tauoltapalaaja. Kyseessä on vauhtikestävä tamma, joka pystyy tekemään itsekin juoksuaan. Laukkariski lienee kuitenkin edelleen konkreettinen. 15 GILLIAN COMERY on takamatkan todennäköisin menestyjä, vaikkei viimeksi Teivossa jaksanutkaan taistella lopulta totosijoista 900 metrin kirillä 4. ulkoa. Gillian Comeryn tallikaveri 11 INACCESSIBLE ei löytänyt samaisessa Teivon kisassa säästöreissun jälkeen vapaata väylää. Inaccessible on jonkin verran tarkka juoksusta, mutta nappituureilla tamma on mahdollinen yllättäjä. 1 SPEED SUMMER omaa loistopaikalta täydet totosaumat. Se hyökkäsi viimeksi Forssassa 4. ulkoa 700 jäljellä ja tuli loppumatkan 3. rataa 13,9-vauhdilla. 12 QUEEN ADELE, 13 MEMPHIS MINNIE ja 7 DEAL BOOST tulevat rankingissa seuraavina.

Lähtö 4. 

RANKING
A) 10
B) 1-4-6-8-3-7-2-5-9
MIGHT BE ROMEO – MAYFLOWER – MISS UNIVERSE – ZIZZY HIGHNESS

Tapio Perttusella on näissä raveissa monta hyvää menestyssaumaa, ja yksi niistä on neljännen lähdön 10 MIGHT BE ROMEO. Vaikka pikamatka ja takarivin lähtöpaikka ei ole lähtökohtaisesti hyvä yhdistelmä, kohoaa Might Be Romeo selväksi suosikiksi. Sen verran vakuuttavaa oriin meneminen on tänä vuonna ollut. Kuusi kilpailua on tuonut peräti viisi voittoa. Viimeksi Lahdessa Might Be Romeo punnersi ykköseksi loppusuoran mittaisella kirillä 2. ulkoa. 1 MAYFLOWER ajautui viimeksi Teivossa johtavan rinnalle, ja se juoksupaikka oli tammalle liikaa. Nyt juoksusta tulee kuitenkin erilainen, ja totokantaan palaaminen on lähellä. Pikamatka on tammalle pelkkää plussaa. 4 MISS UNIVERSE on aloittanut taukonsa jälkeen ihan mukavilla suorituksilla. Kauden avauksessaan Miss Universe hyökkäsi 5. ulkoa 700 jäljellä, kulki loppumatkan ulkoratoja 13,1-vauhdilla, ja nousi neljänneksi. Viime startissaan tamma jäi 2. radalle ilman selkää, mistä kesti ihan kunnialla. Hyvistä lähtöasetelmista tamma tähtää tiukasti takaisin totokantaan. Myös 6 ZIZZY HIGHNESS ansaitsisi välillä totosijankin, sillä tamma on esittänyt viime starteissaan varsin hyvää virettä – juoksut eivät ole menneet putkeen. 8 AGING WELL hakee vielä huippuvirettä, mutta kykyjä olisi parempaankin. 3 AMOUR AMIKO on tällä kertaa jonkinlainen arvoitus.

Lähtö 5. | Toto75-1

RANKING
A) 3-6-1
B) 2-7-4-5
MORISON – SHEIKKI – LISSUN EERIKKI – TUURIN TOIVO

Vaikka Toto75-kierroksen avauskohteessa ei ole kuin seitsemän osallistujaa, on lähtö urheilullisesti todella mielenkiintoinen, eikä vähäverisyys haittaa lainkaan. Lähdöstä löytyy kolme tosi kovaa voitontavoittelijaa, joiden keskinäiseen järjestykseen rankkaaminen on todella vaikeaa. Kaikille tämä keskipitkä matkakin on pelkkää plussaa. Koko kolmikko on ilman muuta syytä ottaa kupongille. 3 MORISON on aloittanut kautensa kahdella tyylikkäällä voitolla, ja ruunan olemus on ollut vielä entistäkin jykevämpi. Viimeksi Lahdessa Morison kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle kierros jäljellä ja jyräsi ykkösesi vastaten lopussa Lissun Eerikin rynnistykseen. Eiköhän Morison jatka edelleen nousuvireessä, joten siltä on lupa odottaa tosi kovaa suoritusta. 6 SHEIKKI kiri viimeksi Lahdessa Kavioliiga Grand Prixin finaalivoittoon ennen Evarttia ja Polaraa. Myös Lahden tammikuinen voitto tuli todellisella kanuunakirillä. Vaikka nyt kilpaillaan ”vain” rahasarjassa, edellyttää voitto nytkin loistosuoritusta. Sheikille pehmeä rata olisi miinustekijä. 1 LISSUN EERIKKI on lähdön kolmas kova voitontavoittelija. Se rynnisti Lahden kausiavauksessaan 5. ulkoa lujaa voittotaistoon, mutta Morison jäi ohittamatta. Alla oli neljän kuukauden starttiväli, joten eiköhän Lissun Eerikki ole nyt vieläkin parempi. Voittoon on täydet mahdollisuudet. Lissun Eerikki on suosikkikolmikosta epävarmin, mutta ei laukka muidenkaan suosikkien kohdalla mikään yllätys olisi. 2 TUURIN TOIVO on sitten erittäin selvä nelosrankkaus, mutta tuntuisi siltä, että ainakin koko suosikkikolmikon kukistaminen on liian hankalaa. 7 EKIN TOIVE kohtaa nyt muutaman niin kovan vastuksen, että voitto olisi vielä Vermon 75-voittoakin isompi paukku.

Lähtö 6. | Toto75-2

RANKING
A) 3
B) 7-8-9-6-4-2-1-5-10-11-12
AMAZING WARRIOR – MR CHANCE – MAY ROSE – ROOFER

Toisen Toto75-kohteen selväksi suosikiksi kohoaa 3 AMAZING WARRIOR. Se aloitti kautensa kolmella tyylipuhtaalla voitolla, mutta Turun 75-lähdössä paikka johtavan rinnalla osoittautui useine spurtteineen ymmärrettävästi liian vaativaksi. Kaiken lisäksi esillä olleet valmentajakommentit kertovat, että lihasarvoistakin löytyi sanomista. Alla on nyt puolentoista kuukauden starttiväli, mutta ainakin esillä olleiden treenikommenttien perusteella vireen pitäisi olla heti ihan hyvä. Normaalitasolla suorittaessaan Amazing Warrior on tässä tehtävässä johtopaikalta todella vaikea kukistettava. Suosikin jälkeen tuleekin sitten tosi tasaista. 7 MR CHANCE suoritti viimeksi Vermossa alkulaukkansa jälkeen hyvin ja olisi todennäköisesti yltänyt vieläkin kakkoseksi, mikäli olisi päässyt tulemaan kirivaiheessa vapaasti. Seiskaradan paikalta on juoksunkulullisia riskitekijöitä, mutta kuntonsa puolesta ori pystyy ottelemaan ainakin kakkossijasta. 8 MAY ROSE pilaa usein laukkoihin, mutta kapasiteettinsa puolesta tamma on valmis menestymään tämän tason lähdöissä. 9 ROOFER oli viimeksi 2. radalta ilman selkää rehti kolmas. Nyt luvassa on selkäjuoksu. 6 QVIDJA’S FIRST ei ollut viimeksi sen huonompi kuin aiemminkaan, avaus vain meni muutenkin kovatasoisessa lähdössä liian vauhdikkaaksi. 4 MUSCLEMAN on Santtu Raitalan ajamana mahdollinen yllättäjä. 2 RIM BAY KICKAPOO voi nappilähdöllä päästä Amazing Warriorin taakse 2. sisälle. 1 BORGMESTER kohdalla pussiin jäämisen riski on iso. Siksi ruuna tulee rankingissa näin alhaalla. 

Lähtö 7. | Toto75-3, Troikka

RANKING
A) 1
B) 9-8-2-4-3-7-6-5-10-11-12
BETTER BOSS – JOYRIDE LUXI – BRAND NEW KEY – PIECE OF ROCK

Kolmantena Toto75-kohteena ajettavasta II Divisioonakarsinnasta löytyy koko kierroksen todennäköisin voittaja. 1 BETTER BOSS on ollut kauden jokaisessa kilpailussaan mainio, ja kuntokäyräkin osoittaa ennemmin ylös- kuin alaspäin. Lähtönopeuttakin on tullut viime kuukausina sen verran paljon lisää, että johtopaikan pitäminen ykkösradalta saattaa onnistua. Better Boss on tosin niin rajussa lyönnissä, että se olisi lähdön suurin voittajasuosikki, vaikka keulapaikan menettäisikin – jopa johtavan rinnalta. 9 JOYRIDE LUXI sai tehdä viimeksi Teivossa johtopaikalla oman juoksunsa ja voitti vaivatta. Joyride Luxi pyrkinee pitämään sisäradalta Better Bossin selän, ja paikka tämän takana 2. sisällä olisi tietysti ideaali. 8 BRAND NEW KEY on esiintynyt kaikissa Suomen starteissa edukseen. Viimeksi Lahdessa ruuna hävisi 4. ulkoa 900 metrin kirillä vain kovalle kaksikolle Better Boss ja Callela Einstein. Mikäli juoksu huonosta lähtöpaikasta huolimatta onnistuu, on totosijaan hyvät mahdollisuudet. 2 PIECE OF ROCK hävisi viimeksi Lahdessa 2. sisältä vain Le Gros Billille ja Sahara Sandstormille. Hyvältä lähtöpaikalta nousuvireisellä ruunalla on jälleen täydet totosaumat. Paikka Better Bossin takana 2. sisällä olisi ideaali, kuten tietysti kaikilla muillakin. 4 FREELANCER kohdalla lähtökiihdytys on ratkaisevassa roolissa. Mikäli ruuna onnistuisi pääsemään keulaan tai Better Bossin taakse 2. sisälle, olisi totosija täysin mahdollinen. Sen sijaan muilta juoksupaikoilta totosijaan on vaikea uskoa. Vaikka Freelancer onnistuisi pääsemään alussa keulaankin, voisi Better Bossin selkä jatkossa kelvata. Mikäli Better Bossin askeleet osuvat kuitenkin ykkösradalta lankulle, ei sen ohittaminen taida onnistua. 3 ANYTHING FOR YOU on kelpo vireessä, vaikkei totosijoja ole irronnutkaan.

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto4-1

RANKING
A) 1-12-8
B) 4-7-5-6-10-9-2-11
VOKKENI – TINDERI – RALLIN MUISTO – PÄRTTYL

Toto4-peli käynnistyy kylmäveristen IV Divisioonakarsinnalla. Läpi uransa hienosti menestynyt 1 VOKKENI on aloittanut kautensa mainiosti ensin kakkossijalla ja sen jälkeen kolmella voitolla. Viimeksi Lahdessa Vokkeni pääsi takamatkan takarivin lähtöpaikasta huolimatta sujuvasti 2. ulos, mistä voitti vajaan 600 metrin kirillä, vaikkei ollut kuukauden starttivälillä edes parhaimmillaan. Nyt luvassa pitäisi olla ennakkokommenttien mukaan vielä parempaa menoa, joten koko matkan johtoon on hyvät mahdollisuudet. Piippuhyllyn paikalta matkaan joutuva 12 TINDERI on todellinen luokkahevonen, ja siihen pitää suhtautua vakavasti, vaikka moni asia ei onnistumisen puolesta puhukaan; lähtöpaikka on siis huono, alla on kuukauden starttiväli ja kaksi viimeisintä kilpailua on päättynyt pahaan epäonnistumiseen. 8 RALLIN MUISTO on väkivahva jyskyttäjä, joka ei käytännössä väsy millään. Vauhtia saisi kylläkin olla jonkin verran enemmän. Todennäköisesti juoksusta tulee nytkin raskas, mutta silti kaikki on mahdollista. 4 PÄRTTYL laukkasi viimeksi Jyväskylässä kahdesti, muttei ollut muuten yhtään huonompi kuin tätä edeltäneissä voittojuoksuissaan. Vaikka kyseessä on voitokas hevonen, lipsahtaa Pärttyl niukasti B-ryhmän puolelle. Sen ohella Suuriin T-systeemeihin kelpuutetaan myös elämänsä kuntoon kohonnut 7 JEMMATAR, joka tuntuisi jonkin verran varmistuneenkin.

Lähtö 9. | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1
B) 9-4-7-11-5-6-3-8-2-10-12
SYNERI – TARUNLENTO – SIPORIN SANTTU – TOKUMENTTI
 
Ravien kolmas troikkalähtö on kylmäveristen III Divisioonakarsinta. Siinä Ari Kotikulman hurjavireinen 1 SYNERI kohoaa selväksi suosikiksi. Kiihdytysvaiheessa Synerillä on omat riskitekijänsä, mutta alun sujuessa nappiin ruuna käynnistyy niin lujaa, että voi pitää ykkösradalta johtopaikankin. Syneri ei ole kuitenkaan millään lailla juoksuriippuvainen. Tärkeintä on, että lähtösuora sujuu ravilla, sen jälkeen on paljon voitettu. Viimeisimmän voittonsa Vermossa Syneri nappasi vahvalla suorituksella johtavan rinnalta. 9 TARUNLENTO jäi samaisessa Vermon kisassa 3. sisältä viimeisen takasuoran lopussa hetkeksi sammuvan selkään menettäen mahdollisuutensa. Tilaa saatuaan ori kiri sen verran vauhdikkaasti, että olisi juoksun luontuessa hyvinkin voinut muodostaa kaksariparin yhdessä Synerin kanssa. Viimeksi Teivossa Tarunlento voitti sopivan tehtävän 3. ulkoa. Kyseessä on hyvä hevonen, joka jatkaa edelleen nousuvireessä. 4 SIPORIN SANTTU on unohtanut viime aikoina laukkansa, ja samalla menestystäkin on irronnut mukavasti. Ravilla ruuna jahtaa taas tiukasti kärkisijoja. 7 TOKUMENTTI oli jo viimeksi Kuopiossa voittanut Suomen Cupin karsintalähdön, kun se laukkasi lyhyesti vähän ennen maalia. Laukkariski on konkreettinen, mutta fyysinen vire on kohdallaan. 11 HIPATSU kirii kaiken ollessa kohdallaan terävästi. 5 ENON VILPPI, 6 MYLLYN VALTTI ja 3 DIORI ovat kaikki nopeita avaajia.

Lähtö 10. | Toto75-6, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 11-8-7
B) 4-6-1-9-2-10-3-5
LEWIS ALE – SAHARA SANDSTORM – RELIGIOUS – MR BIG STAR

Yksi ravien ehdottomista herkkupaloista on lähtönä kymmenen ajettava Graceful Swamp Memorial, jossa toisistaan mittaa ottavat 5-vuotiaat lämminveriset. Hurjaluokkainen 11 LEWIS ALE nostetaan ykkösrankiksi, mutta kun lähtöpaikka on huono ja alla on usean kuukauden tauko, ei Tuomas Korvenojan valmennettavan menestymiseen uskalla luottaa mitenkään varauksetta. Viime vuosi oli koviin odotuksiin nähden iso pettymys, vaikka sinänsä yhtään tavallisemmasta ravurista puhuttaessahan kauden saldo olisi ollut hyvä. Kausi päättyi Kasvattajakruunun voittoon, ja parasta osaamistaan ori näytti voittamalla Solvallassa UET Grand Prixin karsintalähdön. 8 SAHARA SANDSTORM kilpailee ahkerasti ja menestyy käytännössä aina. Kyseessä on vauhtikestävä ja erittäin suoritusvarma menijä. Voi olla, että tämä lähtö pitää ajaa johtavan rinnalta. Sinänsä kyseinen juoksupaikka kyllä sopii Sahara Sandstormille, mutta näin laadukkaan lähdön voittaminen kyseiseltä juoksupaikalta edellyttäisi todellista kanuunajuoksua. 7 RELIGIOUS on keskittynyt kilpailemaan tänä vuonna Ruotsissa, missä on takonut hyvin tiliä. Varsinkin keulaan päästessään ori olisi tässä kova luu kenelle tahansa. Myös B-ryhmään jää todella laadukkaita hevosia. 4 MR BIG STAR nappasi viimekertaisen Teivon kakkossijansa 2. radalta ilman selkää. 6 STARO MOSCHINO ja 1 MAINIO ovat tosi mielenkiintoisia kauden avaajia. Molemmat kilpailivat 4-vuotiaana hyvällä menestyksellä. Revitykseen mahtuvat myös kauden toistaiseksi ylivoimaisesti kovimman vastuksen kohtaava 9 CAPO sekä viime startissaan alisuorittanut 2 HUDSON WEB.

Lähtö 11. | Toto75-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 6-5-1-8
B) 10-3-7-2-11-9
C) 4-12
WILLOW PRIDE – ICE WINE – GLORIA WEB – STONEISLE OCEAN

Urheilullisesti upea lauantai päättyy lämminveritammojen avoimeen ryhmäajoon, mikä on samalla myös Kavioliigan osakilpailu. Siinä neljä kovaa tammaa erottuu muusta porukasta, ja koko tälle nelikolle on annettava realistinen voitonmahdollisuus. 6 WILLOW PRIDE kiri viimeksi niin näyttävästi Kavioliiga Grand Prixin finaalivoittoon, että kohoaa suosikiksi. Kyseessä on nopea avaaja, joka voi hyvinkin juosta lopulta johtopaikalla. 5 ICE WINE avaa niin lujaa, että se ottanee joka tapauksessa ensimmäiset keulat. Vaikka Ice Wine on osoittanut viime aikoina huippuvirettä, saattaa Mika Forss tyytyä suosiolla hyvin tuntemansa Willow Priden selkään. Tällöin piikki-selkä –kaksari olisi äärimmäisen lähellä. Mikäli Ice Winella kuitenkin ajetaan keulapaikalta, muuttuisi lähtö paljon avoimemmaksi ja samalla tietysti myös mielenkiintoisemmaksi. Saa nähdä, minkälaisiin taktisiin kuvioihin Forss lopulta päätyy. 1 GLORIA WEB aloitti Tapio Perttusen käsistä kelpo kolmossijalla 2. sisältä Ice Winelle sekä Selene Lunelle häviten. Alla ei ollut ennakkokommenttien mukaan minkäänlaisia reippaampia viimeistelyjä, joten jatkon suhteen suoritus oli oikein lupaava. Tuskinpa Gloria Web on nyt ainakaan huonompi. Viime Vermon kilpailun perusteella Gloria Web ei kuitenkaan pysty torjumaan Ice Wineä kiihdytysvaiheessa. 8 STONEISLE OCEAN on sitten lähdön neljäs kova A-hevonen. Se palaa yli kolmen kuukauden tauolta, joten todellisen iskukyvyn näkee vasta startissa. Joka tapauksessa kykyjensä puolesta Stoneisle Ocean on ehdottomasti yksi maamme kärkitammoista. 10 BEAT OF LOVE, 3 COCKTAIL PRINCESS ja 7 GOLDA PARIS muodostavat sitten seuraavan ryhmän, mutta tämän lähdön voittaminen olisi kuitenkin melkoinen yllätys.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
Lähdöt 8-11

T4-1: 1,12,8 + 4,7 (5,6)
T4-2: 1 (9,4)
T4-3: 11,8,7 + 4,6,1,9,2 (10,3)
T4-4: 6,5,1,8 (10,3)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 160 riviä, hinta 32 euroa.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 10-11

11,8,7
6,5,1,8

Yhteensä 12 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 3

2
6,8,15,11,1,12
6,8,15,11,1,12,13,7,3,4,16

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 7

1
9,8,2,4
kaikki

Yhteensä 40 yhdistelmää, hinta 20 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

1
9,4,7
kaikki

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

6,5,1,8
6,5,1,8
6,5,1,8

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska
 

Ponilähtö


Lähtö  1. 


Väliajat 200-195-165-160

WHITE CROSS ESME: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti avausringin rauhassa. Kiihdytti tahtia loppua kohden ja oli lopussa vakuuttava voittaja. 
SHINING ARMOR: Lähti 5. ulkoa 1300 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni viimeisen takasuoran puolivälissä kuolemanpaikalle. Oli lopussa varmasti toinen. 
VEX ANT HOPE: Juoksi 4. sisällä. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Löysi kuitenkin lopulla loppusuoran alussa vapaat radat ja tuli lopun positiivisesti.
QUE TAL: Juoksi 3. ulkona. Lähti 400 ennen maalia vetämättömästä selästä kiriin ja tuli lopun aivan juosten. 
CAZIMIER: Matkasi johtavan kannassa. Putosi viimeisen takasuoran lopulla 3. sisälle ja otti maksimit. 
MISS ABBEY ROAD: Juoksi 3. sisällä. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Nousi 350 ennen maalia toiselle radalle, mutta jäi taas kiinni. Vapaa rata löytyi loppusuoran puolivälissä ja jossiteltavaa jäi. 
ALICE SUTTON: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Lähti 850 ennen maalia selkään 3. radalle. Pääsi loppukaarteen alussa pudottamaan toiseen ulos. Otti lopussa aivan maksimit. 
OLLY JUMPER: Juoksi 4. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Jäi loppukaarteen alussa vapaalle radalle. Kirin terä katkesi loppusuoralla. 
UNIQUESINE: Juuttui kuolemanpaikalle, mistä putosi viimeisen takasuoran lopulla kärjen kyydistä ja otti aivan maksimit. 
GROVE'S HECTOR: Juoksi 5. sisällä, mistä ei vain riittänyt lopussa lainkaan. 
BWT ANARCHY: Laukkasi takajoukoissa 200 pienestä häiriöstä pitkäksi. 
ARCTIC DESSERT: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä päätösringin alkaessa selkään 3. radalle. Kiri katkesi viimeisen takasuoran alun pitkään laukkaan. Tuli lopun hylättynä vielä aivan hyvin.  
SHADOW PRO MCQUEEN: Poissa.


Lähtö  2. 


Väliajat 110-130-145

STONECAPES RESPECT: Kiihdytti nopeasti kärkipaikalle. Veti tasaisen reippaasti ja hallitsi vaivatta maaliin asti. 
ANDY VELVET: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Pudotti viimeisen takasuoran puolivälissä 3. sisälle. Nousi loppusuoran puolivälissä kiriin ja puristi viime metreillä varmasti toiseksi. 
MR NICE WAY: Juoksi johtavan kannassa. Nousi 400 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Oli siitä lopussa aivan hyvä kolmas. 
LIKE IT OR NOT: Juoksi 4. sisällä. Oli pitkään vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun tasaisesti.
BLUES BROTHER: Seuraili 3. ulkoa maksimisijoitukseen. 
SAPPHIRA: Oli 3. sisältä aika vaisu. 
FIONA JOURNEY: Juoksi toisessa ulkona. Seuraili sieltä maksimaaliseen sijoitukseen. 
STELLA'S BOY: Juoksi 5. sisällä. Otti maksimit, vaikka jäikin viime metreillä tekniseen pussiin. 
JUNIOR MAGISTRATE: Poissa.


Lähtö  3. 


Väliajat 180-170-175-150

RUTHLESS CHICK: Sai 200 juostuna kärkipaikan haltuunsa. Veti tasaista tahtia ja otti lopussa helpon voiton. 
MELINDA SES: Jäi 250 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä tauosta huolimatta vahvasti maaliin asti. 
QUEEN ADELE: Juoksi 3. ulkona. Lähti 800 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä hyvin maaliin asti. Viim. 800 m 14,2. 
VITESSE: Juoksi 4. ulkona. Lähti 800 ennen maalia selkään 3. radalle. Nousi loppusuoran alussa vapaalle radalle ja tuli hyvin maaliin asti. 
SPEED SUMMER: Jäi 200 juostuna johtavan kantaan, minne juuttui lopussa täysin vaille kiritilaa. 
ARCTIC ISLAND: Juoksi 3. sisällä. Nousi loppusuoran alussa toiseen ulos. Tuli asiallisesti sisään asti. 
LE BLIXTEN: Oli 4. sisältä sisäradan vetäessä tasainen. 
GILLIAN COMERY: Koki 100 juostuna häiriötä ja haparoi. Putosi 5. sisälle. Nousi loppusuoralle tultaessa kiriin ja tuli lopun aivan hyvin. 
MAS BELLA: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkiin 3. radalle. Pudotti 400 ennen maalia 3. ulos. Seuraili lopun tasaisesti. 
GABRIELLA LA RENTA: Otti 200 juostuna pahan laukan ja jäi selvästi. Suoritti jatkossa asiallisesti. 
MEMPHIS MINNIE: Juoksi 6. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa vain tasainen. 
SI LUCKY: Otti 100 juostuna pahan laukan ja jäi paljon. Kulki jatkossa erittäin hyvin. Viim. 1900 m 14,9, tästä ensimmäinen kierros sujui 13,3- tahdilla. 
READY CREDIT: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Taipui sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä ja oli vaisu. 
DEAL BOOST: Otti 50 juostuna laukan ja häiritsi samalla pahoin yhtä kanssakilpailijaa. Oli jatkossa taustalta vailla loistoa. 
PERCHPOND: Laukkasi lähdössä pitkäksi. Laukkasi myös uusitussa yrityksessä. 
INACCESSIBLE: Poissa.


Lähtö  4. 


Väliajat 125-150-135

FULLHAND COMERY: Juuttui heti kuolemanpaikalle. Jyräsi siitä loppusuoran alussa kärkeen ja oli vakuuttava voittaja. 
ZIZZY HIGHNESS: Juoksi 3. ulkona. Lähti 400 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli hyvin ja oli varmasti toinen. Viim. 400 m 13,2. 
PT'S QUEENLY: Seuraili toisesta ulkoa tasaisesti kolmanneksi. 
AMOUR AMIKO: Juoksi 4. sisällä. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Löysi vapaan radan vasta loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun mukavasti. 
MISS UNIVERSE: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia, mutta oli silti loppusuoralla hieman tasainen. 
DON DEFENDER: Juoksi 4. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa lähinnä tasainen. 
AGING WELL: Lähti kovaa, mutta joutui ensimmäisessä kaarteessa lyömään pakin silmään. Löysi 350 juostuna paikan 5. sisältä. Lähti loppusuoralle tultaessa kiriin ja tuli lopun positiivisella otteella. 
MAYFLOWER: Jäi johtavan kantaan täysin vaille kiritilaa.
DAUNTLESS GIRL: Ei saanut 3. sisältä kiritilaa. 
MIGHT BE ROMEO: Poissa.


Lähtö  5. 


Väliajat 250-265-260-230

LISSUN EERIKKI: Nousi 150 juostuna toiseen ulos. Jäi siitä 200 metriä myöhemmin kuolemanpaikalle. Löi viimeisellä takasuoralla hieman painetta. Irtosi loppusuoralla suorastaan ajamatta muista ja oli oikein vakuuttava voittaja. Viim. 700 m 23,7. 
SHEIKKI: Sai ensimmäisen kaarteen lopulla paikan toisesta ulkoa. Nousi loppusuoran alussa vapaalle radalle ja oli lopussa toinen, kun yksi edellä juossut levisi laukalle. Ei ollut nyt lähellekään parhaimmillaan. 
KUKAN TUTU: Juoksi 3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 3. ulos ja tuli aivan mukavasti maaliin asti. Viim. 700 m 24,5. 
EKIN TOIVE: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 300 juostuna. Seuraili jatkossa johtavan kannasta maksimaaliseen sijoitukseen. 
TEMENTIKKO: Oli lopussa rehellisen riittämätön juostuaan 4. sisällä. 
MORISON: Painui kuolemanpaikalta kärkeen 350 juostuna. Sai vetää aika sopuisasti. Jäi päätössatasella alakynteen voiton suhteen, minkä jälkeen laukkasi pian ja menetti luultavasti toiset rahat. 
TUURIN TOIVO: Poissa.


Lähtö  6. 


Väliajat 155-180-160-115

ROOFER: Matkasi toisessa ulkona. Kiertyi sieltä päätösringin alkaessa 3. radan kautta kuolemanpaikalle. Sai siitä loppusuoralla otteen kärkihevosesta ja oli oikein vakuuttava voittaja. Viim. 700 m 12,2.
AMAZING WARRIOR: Sai vetää kärkipaikalla haluamaansa tahtia. Tuli hyvin sisään asti, mutta paremmalta mentiin silti ohi. 
RIM BAY KICKAPOO: Seuraili johtavan kannasta tasaisesti kolmanneksi. 
MR CHANCE: Juoksi 4.-3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Nousi 400 ennen maalia vapaalle radalle ja tuli rehdisti sisään asti. Viim. 700 m 13,3. 
BORGMESTER: Jäi alussa 4. sisälle. Nousi 1100 ennen maalia 4. ulos. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkiin 3.-4. radalle. Tuli kirinsä mukavasti maaliin asti. Loppukaarteessa meno oli hieman tasaisempaa, mutta tuli taas suoraa erittäin hyvin. 
QVIDJA'S FIRST: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radalle. Peruutti puolikas juostuna 5. ulos. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkiin 3.-4. radalle. Nousi loppusuoran alussa ulommas ja tuli positiivisesti. Viim. 700 m 12,9. 
FILIUS FELIX: Juoksi 5.-4. sisällä. Seuraili sieltä maksimaaliseen sijoitukseen. 
STONECAPES POE: Juoksi 6.-5. sisällä. Jäi lopussa täysin vaille kiritilaa. 
MUSCLEMAN: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Sai päätösringin alkaessa paikan toisesta ulkoa. Taipui sieltä loppukaarteessa ja otti maksimit. 
HE IS FELIX: Juoksi 3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran lopulla 3. ulos. Jäi sinne jatkossa vaille kiritilaa. Vapaata rataa ei lopussakaan löytynyt. 
BLACK MAYA: Juoksi 3. ulkona. Lähti 1100 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Kiri taittui loppukaarteessa ja putosi taustalle. 
MAY ROSE: Lähti 5. ulkoa 2200 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Pääsi 1900 ennen maalia pudottamana kuolemanpaikalle, mutta laukkasi samassa ja putosi taustalle. Sinetöi epäonnistumisensa 450 ennen maalia tulleella uudella laukallaan.


Lähtö  7. 


Väliajat 115-150-135-125

BETTER BOSS: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä kontrolloi lähtöä ja otti ajamattoman voiton. 
JOYRIDE LUXI: Matkasi johtavan kannassa. Oli sieltä lopussa varmasti toinen. 
THE DUDE: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Nousi loppusuoralle tultaessa vapaalle radalle ja tuli vahvasti sisään asti. Viim. 700 m 11,7.
ANYTHING FOR YOU: Juoksi 3. ulkona. Lähti 1250 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni päätösringin alkaessa kuolemanpaikalle. Tuli siitä vahvasti sisään asti. 
EARN N'BURN: Teki 4. ulkoa rehellisen 650 metrin kirin ilman vetoapua. Viim. 700 m 12,2. 
ARCTIC LOVER: Peruutti 400 juostuna 3. radalta 6. ulos. Lähti viimeisen takasuoran lopussa selkään 3.-4. radalle. Tuli rehdisti maaliin asti. 
RAMBO RIVNER: Seuraili 3. sisältä sisäradan vetäessä tasaisesti. 
PIECE OF ROCK: Matkasi 2.-3. ulkona. Jäi sinne loppukaarteessa vaille kiritilaa. Löysi vapaan radan loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun tasaisesti. 
AL E.GADOR ZET: Ei saanut 4. sisältä täyttä mahdollisuutta kirimiseen. Ei tosin enää aivan lopussa pysynyt vetoapunsa kyydissä. 
QUESTIONMARK ME: Peruutti 300 juostuna 5. sisälle. Tuli siellä voimia tallella maaliin. 
FREELANCER: Lähti kovaa, mutta juuttui silti 3. radalle. Peruutti ensimmäisen takasuoran puolivälissä 6. sisälle. Oli sieltä reippaassa lopetuksessa vailla mahdollisuuksia. Viim. 400 m 13,0. 
BRAND NEW KEY: Lähti erittäin kovaa ja oli lähellä päästä yllättämään kärkihevosen. Jäi kuitenkin toisen radan vetojuhdaksi. Sai kierros juostuna vetoavun eteensä. Taipui toisesta ulkoa loppusuoralla.


Lähtö  8. 


Väiajat 290-300-300-275

VOKKENI: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää erittäin sopuisasti ja otti lopussa helpon voiton. 
PÄRTTYL: Juuttui kuolemanpaikalle, mistä tuli rehdisti sisään asti ja oli hyvä toinen. 
RIVALTTI: Juoksi 3. sisällä. Nousi sieltä viimeisen takasuoran lopulla toiseen ulos. Aurasi päätössatasella ahtaasti ulospäin ja oli lopussa kunnolla kiritilaa saamatta kolmas. 
RALLIN MUISTO: Otti 50 juostuna hieman ahtaan oloisessa tilanteessa laukan ja jäi selvästi. Sai ensimmäisen takasuoran alussa paikan 5. sisältä. Nousi toisessa kaarteessa 7. ulos. Menetti 950 juostuna hieman asemiaan. Tuli lopun vielä mukavasti. Viim. 1000 m 26,9. 
PILSKERI: Seuraili johtavan kannasta maksimaaliseen sijoitukseen. 
TINDERI: Juoksi 3. ulkona. Otti siellä viimeisen takasuoran puolivälissä laukan ja jäi selvästi. Tuli lopun kulisseista mukavasti. 
RIKASTUVA: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Peruutti 400 juostuna 4. sisälle. Nousi 900 ennen maalia 4. ulos. Laukkasi siellä pahoin viimeisen takasuoran puolivälissä. Tuli lopun taustalta vielä aivan juosten. 
JEMMATAR: Kiersi alun 3. rataa pitkin eteenpäin. Otti 300 juostun laukan ja putosi 6. ulos. Otti siellä 1150 ennen maalia uuden laukan ja menetti pelinsä. 
OHIKIITÄVÄ: Laukkasi lähdössä pitkäksi ja häiritsi samalla yhtä kanssakilpailijaansa. Otti jatkossa mukavasti vauhtia, mutta laukkasi taas viimeisen takasuoran puolivälissä. 
MIKIMANI: Juoksi toisessa ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli päätössatasella hieman nostetuksi ja laukkasi pian hylkäykseen. 
VISPAUS: Juoksi 4. ulkona. Lähti 1100 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Laukkasi pian. Laukkaili jatkossa kulisseissa hylkäykseen asti. 
TOSI VOIMA: Poissa.


Lähtö  9. 


Väliajat 250-280-285-230

DIORI: Juoksi johtavan kannassa. Sai sieltä loppusuoran puolivälissä tilaa ja kiri lopussa varmaan voittoon. Viim. 400 m 22,0. 
MYLLYN VALTTI: Eteni nopeasti kärkipaikalle. Sai vetää varsin sopuisasti. Tuli hyvin maaliin asti, vaikka tulikin lopussa selästään kirineen ohittamaksi. 
VIRIN VEIJARI: Sai 450 juostuna kuolemanpaikalle vetoavun eteensä. Lähti toisesta ulkoa viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Pudotti loppukaarteen alussa uuteen selkään toiseen ulos. Lähti loppusuoran alussa uudelleen kiriin 3. radalle. Tuli aivan juosten maaliin asti. 
SYNERI: Jäi alussa 3. sisälle. Ei saanut sieltä jatkossa kunnon mahdollisuutta kirimiseen. 
HIPATSU: Juoksi 4. ulkona. Lähti kierros juostuna kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Sai loppukaarteen alussa kuolemanpaikan haltuunsa. Puutui siitä päätössatasella hieman. Viim. 1000 m 25,7. 
SIPORIN SANTTU: Juoksi 3. ulkona. Jäi sinne viimeisen takasuoran lopussa vaille kiritilaa. Pudotti 350 ennen maalia sisäradalle. Löysi pian vapaat radat ja tuli lopun vahvasti. 
RANKKARI: Juoksi 4. sisällä. Nousi 350 ennen maalia toiselle radalle. Tuli lopun tasaisesti. 
TOKUMENTTI: Pudotti taustalta 3. radalta 400 juostuna 6. ulos. Lähti päätösringin alkaessa selkään 3. radalle. Nousi loppusuoran alussa vapaalle radalle. Haparoi 150 ennen maalia lyhyesti, minkä jälkeen tuli lopun tasaisesti. 
KOMENTO: Ei vain riittänyt kovassa lähdössä 5. ulkoa. 
ENON VILPPI: Juuttui keskijoukkoihin 3. radalle. Eteni vauhdilla ja sai puolikas juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Taipui siitä selvästi viimeisen takasuoran lopussa ja oli tauolta vielä vaisu. Ravasi hyvin, joten parempaa on varmasti tulossa. 
INTOIIVARI: Laukkasi 50 juostuna pahoin ja jäi paljon. Sai toisen ringin alkaessa paikan lauman hänniltä sisäradalta. Eteni vahvasti, mutta laukkasi vielä loppusuoran puolivälissä rahasijan. 
TARUNLENTO: Laukkasi 150 juostuna 3. sisällä pitkäksi. Matkasi hylättynä 5. sisällä. Nousi sieltä 900 ennen maalia 5. ulos. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkiin 3. radalle. Seuraili lopun lähinnä tasaisesti. Oli maalissa lopulta yhdeksäntenä. Viim. 1000 m 26,1. 


Lähtö  10.


Väliajat 105-130-150-110

RELIGIOUS: Kiihdytti kyselemättä kärkeen. Dominoi siitä lähtöä vaivattomasti maaliin asti. 
MAINIO: Juoksi johtavan kannassa. Nousi 250 ennen maalia toiselle radalle. Tuli hyvin maaliin asti. Viim. 700 m 11,6. 
MR BIG STAR: Tuli 3. sisältä sisäradan vetäessä mukavasti maaliin asti. 
LEWIS ALE: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä rehdisti sisään asti. Viim. 700 m 11,3.
HUDSON WEB: Nousi 3. sisältä ensimmäisen takasuoran alussa toiseen ulos. Lähti 350 ennen maalia selkään 3. radalle. Tuli kovassa lähdössä mukavasti maaliin asti. 
STARO MOSCHINO: Otti alun rauhassa ja juoksi 6. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 4. ulos. Lähti loppusuoralle tultaessa kiriin ulkoradoille ja tuli lopun mukavasti. Viim. 400 m 11,8. 
SAHARA SANDSTORM: Eteni ensimmäisen takasuoran alussa 3. radan kautta kuolemanpaikalle. Putosi siitä 300 ennen maalia kärjen kyydistä. 
AN-ANDREE: Juoksi 5. sisällä. Nousi loppusuoralle tultaessa kiriin ja tuli kovassa lähdössä lopun mukavasti. Viim. 400 m 11,8. 
CAPO: Seuraili 4. sisältä maksimaaliseen sijoitukseen. 
EFFRONTE PHOTO: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Tyytyi jatkossa säilyttämään asemansa. 
ARCTIC ELSA: Oli 3. ulkoa lopussa rehellisen riittämätön.


Lähtö  11. 


Väliajat 115-135-130-120

WILLOW PRIDE: Lähti hyvin ja painui 200 juostuna kärkipaikalle. Veti tasaisen reipasta ja oli lopussa vakuuttava voittaja. 
ICE WINE: Tyytyi 250 juostuna paikkaan 3. sisältä. Sa i sieltä 250 ennen maalia sujuvasti kiritilaa ja oli lopussa varmasti toinen. Viim. 400 m 12,0. 
M.T.LARA CROFT: Juoksi 4. sisällä. Sai sieltä loppusuoran alussa sujuvasti kiritilaa ja oli lopussa aivan hyvä kolmas. 
MILLSTONE'S VIVID: Juoksi 5. sisällä. Oli sieltä lopussa kunnolla kiritilaa saamatta neljäs. Viim. 700 m 12,7.
ROHERYN: Jäi 150 juostuna johtavan kantaan. Putosi loppusuoralla kärkihevosen kyydistä, mutta piti silti rahasijalle. 
COCKTAIL PRINCESS: Juuttui alussa toisen radan vetojuhdaksi. Sai puolikas juostuna vetoavun eteensä. Lähti toisesta ulkoa 350 ennen maalia kiriin 3. radalle. Oli ratkaisumetreillä tasainen. 
GOLDA PARIS: Juoksi 4. ulkona. Lähti sieltä loppusuoran alussa kiriin ulkoradoille. Menetti 150 ennen maalia hieman rytmiään. Tuli lopun vielä hyvin ja tuohon meni varmaan rahasija. Viim. 700 m 13,1. 
BEAT OF LOVE: Juoksi 3. ulkona. Lähti loppukaarteessa kiriin 3.-4. radalle. Oli ratkaisumetreillä tasainen. 
MERIT: Juoksi 6. sisällä. Tuli sieltä aivan juosten maaliin asti. 
STONEISLE OCEAN: Juuttui heti 3. radan kiertäjäksi. Ajoi tasaisesti eteenpäin ja sai 550 juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Taipui siitä selvästi 350 ennen maalia ja putosi taustalle. 
GLORIA WEB: Poissa.
LIL BELINDA: Poissa.