Ravilauantai & Suomi-Venäjä-ajajaottelu

04.01.2020 14:00

Ravilauantai & Suomi-Venäjä-ajajaottelu

Kavioliigaa ja vieraita Venäjältä

Vuoden ensimmäinen ravilauantai järjestetään tuttuun tapaan Vermossa. Raveihin tuo kansainvälistä väriä Suomi-Venäjä-ajajaottelu, johon saamme vieraita Moskovasta.

Ravien neljäntenä lähtönä ajettavassa kuskikisassa on viisi ohjastajaa Venäjältä ja neljä Suomesta. Lähtö toimii revanssina viime heinäkuussa Moskovassa ajetulle kisalle, jossa voiton vei Isto Kuisma. Vermon yhteistyö Venäjän suuntaan on tiivistynyt ja näihin raveihin toivotaan myös yleisöä naapurimaasta. Uudenvuoden aikaan Suomessa matkailee runsaasti venäläisiä.

Kuskikisan osallistujat ovat olleet hienosti mukana ajajaottelun järjestelyissä. On ollut reipasta yhdessä tekemistä ja porukalla otetaan vieraamme lämpimästi vastaan. Venäläiskuskeista mainittakoon kovien statistiikkojen kuskit Alexander Maximov (715 lähtöä - 157 voittoa), Nikolay Pyrkin (674 – 148) ja Valerii Krasnov (685 – 141). Paras voittakoon, mutta mukava ravielämys tulee varmasti kaikille!

Lauantain 75-kierroksen aloittaa Kavioliiga-osakilpailu. Raviurheilun uusi pääsarja on alkanut vauhdikkaasti viime syksynä ja marraskuussa Vermossa juhlittiin Lexus Dreamiä ensimmäisen Kavioliiga Grand Prix’n voittajana. Tällä kertaa mukana ovat mm. Kavioliigan pistepörssin kärkinimi Workout Wonder, kolmena peräkkäisenä vuonna Vermon Neljä Kilometriä -lähdön voittanut Star Martini ja viime lauantaina Kuopiossa Kavioliiga-lähdön voittanut T.Rex.

Mielenkiintoa piisaa myös päätöslähdössä, jossa viime vuonna Vermon valmentajaliigan voittaneen Harri Koivusen tallista on viivalla kolme hevosta. Niitä haastavat mm. Erkki-Pekka Mäkisen Vixpress Li sekä tauolta tuleva Ratu Royale, joka muistetaan varsavuosien haamuesityksistään.

Päivä alkaa tuttuun tapaan ponilähdöllä. Tällä kertaa ajetaan A-ponien Karin kannu kundeille -finaali, jossa pojat toimivat ohjastajina. Poniraviurheilun suosio on ollut tasaisessa noususuunnassa ja lajin tasa-arvo on mukavaa seurattavaa, kun sekä tyttöjä että poikia toimii aktiivisina poniohjastajina. Vermon vakio-ohjelmassa on joka toinen keskiviikko ponilähtö ja tänä vuonna järjestetään myös kolmet poniravit. Lisäksi Vermo Areena isännöi ensimmäistä kertaa ponikuninkuusraveja heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Tervetuloa Vermo Areenalle!

ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ НА АРЕНУ ВЕРМО!

Ravintola Ravillan menu, 39 euroa. Pöytävaraukset Sunborn Catering, s-posti: vermo@sunborncatering. com ja puh. 030 621 0003

Salaatinlehtiä ja Dijonvinegrettiä (M,V,G)
Kolmen tomaatin salaattia ja rucolaa (M,V,G)
Italialaista maalaissalaattia  (L,G)
Seesamilohta ja wasabimajoneesia (M,G)
L
eipävalikoima ja tuorejuustoa (L)
Lehtikaalihummusta (M,G)

***
Ylikypsää entrecotea ja bearnaisekastiketta (L,G)
Falafelpyöryköitä aiolia  (M,V,G)
Yrttipaahdettua perunaa (M,V,G)
***
Maitosuklaapannacottaa ja vadelma macarons (L,G) Kahvi/Tee

Tilausbussit Vermoon la 4.1.
* Lehtimäen ilmaisbussi Talista klo 12.00, 12.45 ja 13.30 (Huom! Bussi kulkee Leppävaaran aseman kautta, laituri 24). Paluu Vermosta 15 min. viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen. Bussi jatkaa Helsingin keskustaan.
* Kiasman tilausajopysäkiltä klo 12.30. Bussin paluu ravien jälkeen keskustaan. Hinta 5,50/hlö ja maksu veloitetaan Vermoon saavuttaessa. 


Ravien aikataulu lauantai 4.1.

klo 12.00 Raviradan portit avautuvat
klo 13.00 Info ja infon totopiste aukeavat totohallissa
klo 13.00 ravintola Ravilla aukeaa 
klo 13.40 Karin Kannu Kundeille -finaali, A-ponien lähtö
klo 13.58 Lähtö 1 esittäytyy
klo 14.05 Lähtö 1 starttaa

klo 14.25 Lähtö 2

klo 14.45 Lähtö 3 Troikka

klo 15.05 Lähtö 4 Suomi-Venäjä-ajajaottelu

klo 15.30 Lähtö 5, Toto75-1

klo 15.50 Lähtö 6, Toto75-2

klo 16.11 Lähtö 7, Toto75-3 Troikka

klo 16.33 Lähtö 8, Toto75-4 Toto4-1

klo 16.55 Lähtö 9, Toto75-5 Troikka
klo 17.15 Lähtö 10, Toto75-6 Päivän Duo -1
klo 17.35 Lähtö 11, Toto75-7 Päivän Duo -2 Troikka
klo 19 saakka ravijatkot totohallin Street Bar Voltissa

OSTA LIPPUSI VERMO SHOPISTA >>

Pääsylippu 10 € -
Alennusryhmät 5 € ovelta

Lippu sisältää käsiohjelman

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

Selaa julkaisua

TOTO75-VARMAVALINNAT

Kierroksen selkein varmaehdokas on kuudennen kohteen numero 6 COM MILTON. Vaikka keulasta kaksi peräkkäistä vakuuttavaa 75-voittoa napannut ruuna joutui tyytymään viimekertaisessa Kuopion 75-lähdössä kolmanteen sijaan, ei suoritus ollut ainakaan voittojuoksuja huonompi. Piippuhyllyn lähtöpaikalta matkaan joutunut ruuna tykitti nimittäin kirisuoraa täysin ylivoimaista kyytiä ja ehti vielä toivottomista asemista aivan kärjen tuntumaan. Tällä kertaa Com Milton tähyää taas tiukasti keulapaikalle, mistä kohti avoimia sarjoja matkalla oleva ruuna olisi todella vaikeasti ohitettavissa. Toiseksi 75-varmaksi valitaan viidennen kohteen 4 CAPO. Erkki Tullan valmennettava on kohonnut elämänsä iskuun, ja myös se olisi johtopaikalta paha kukistettava. Mikäli Capo ei pääse johtopaikalle, nousevat 9 FOUNTAIN DYNAMITE osakkeet tuntuvasti. 

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 7,3 (2,9)
T75-2: 5,2,3,1 (4,6)
T75-3: 13 + 4,9,15,5,3,7,10,1,14 (6,2)
T75-4: 8,7,1,3,2,10,12 + 9,13,5,11,6 (14,4)
T75-5: 4 (9,5)
T75-6: 6 (4,2)
T75-7: 5,6,8,3,2 (10,1)

Pieni systeemi 280 riviä, hinta 14 euroa.
Suuri systeemi 4800 riviä, hinta 240 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 5-8
B) 3-4-6-2-7-9-1
RARITY RED – ROCKTOWN INSPECTOR – EXPLOSIVE ELLIE – PLUMERIA

Lauantairavien ensimmäisessä lähdössä A-ryhmään kohoaa selvästi kaksi hevosta, joilla kummallakin on voitto alla. 5 RARITY RED voitti Turussa johtopaikalta tavanomaista raskaammalla radalla oikein varmasti väliaikojen ollessa 21,5-22,0-(19,0)-18,0. Kyseessä on kehityskelpoinen hevonen, jolta on terveenä pysyessään lupa odottaa hyvää 4-vuotiskautta. 8 ROCKTOWN SHERIFF aloitti Matias Salon käsistä pitkän tauon jälkeen heti voitolla. Kouvolan voitto tuli johtavan rinnalta vieläpä alkumatka kolmatta rataa kiertäen. Lähtö on nyt hieman kovempi, mutta varmasti starttikin vei eteenpäin. 3 EXPLOSIVE ELLIE avaa lujaa, joten se saanee hyvän juoksun. Viimeksi Vermossa Explosive Ellie nousi 2. sisältä johtavan rinnalle 700 jäljellä, mutta ihan viimeinen rutistus jäi puuttumaan ja tamman oli tyytyminen viidenteen sijaan. Ensimmäistä kertaa urallaan Suomessa kilpaileva 4 PLUMERIA teki kelpo suorituksen lokakuisessa uran avauskilpailussaan Eskilstunassa. Tamma siirtyi 5. sisältä 4. ulos 800 jäljellä, hyökkäsi 100 metriä myöhemmin selässä kolmatta rataa ja kiri kakkoseksi kulkemalla viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin 14,2-vauhdilla. 6 MAIL FROM MARIGOLD nappasi viimeksi vihdoinkin uransa ensimmäisen kaksarisijoituksen ja on taas mahdollinen totohevonen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 7-4-5-3
B) 6-2-1
PRADA NIGHTS – MICHAEL – DAISY NASH – FINSWEDEN

Toisen lähdön ykkösrankiksi nostetaan 7 PRADA NIGHTS. Se nakutteli ennen puolentoista kuukauden taukoaan neljän kilpailun totoputken, ja suoritustaso tuntui koko ajan vain kohenevan. Nyt kun ruuna on vielä siirtynyt jatkuvasti laajalla rintamalla menestystä takovan Harri Koivusen valmennukseen, lienee odotettavissa vieläkin parempi suoritus. Toki ruunan pitääkin parantaa suoritustasoa lähdön voittaakseen, sillä vastassa on muutama kelpo kilpuri. 4 MICHAEL on aloittanut uransa mainiolla statistiikalla. Prada Nightsin tavoin alla on neljä peräkkäistä totosijaa. Näistä kaksi viimeisintä on tullut 2. radalta ilman selkää. 5 DAISY NASH aloitti Forssassa taukonsa jälkeen keulavoitolla, vaikka oli matkalla ylienerginen. Tamma voi olla startti kropassa vieläkin parempi, joten Anniina Lindforsin valmennettava on tiukka voitontavoittelija. Myös 3 FINSWEDEN on syytä nostaa mukaan A-ryhmään, vaikka alla on heikompia sijoituksia. Se kilpailee nousuvireessä, ja lähtöasetelmat ovat mainiot. 6 WIVIAN PII nappasi viimekertaisen voittonsa tätä helpommasta lähdöstä ja jää nyt haastajaosastolle.

Lähtö 3. | Troikka

RANKING
A) 4 
B) 1-2-7-3-5-9-12-8-10-6-11
TUUSKANEN – TROLLE – VELAKS – KILPONEN

Päivän ensimmäisessä troikkalähdössä 4 TUUSKANEN on mukana uransa toistaiseksi kovimmassa tehtävässä. Ruuna on kuitenkin esittänyt viime aikoina niin nousujohteista menoa, että kohoaa silti ainoaksi A-hevoseksi. Kahden viime startin voitot ovat tulleet oikein varmaan tyyliin, eikä Kimmo Niemelän valmennettava selvästikään ole laittanut vielä starteissa edes kaikkea peliin.  Mikäli vain Tuuskanen tekee täyttä totta, ovat muut helisemässä. Suosikin jälkeen tuleekin sitten tosi tasainen haastajaryhmä. 1 TROLLE saa hyvältä paikalta kakkosvihjeen. Taulussa on pelkkiä totosijoja, ja asetelmat suosivat nopeaa avaajaa. Myös 2 VELAKS pystyy hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa. Se nappasi toissakerralla Teivossa ensin keulat, päästi kovan Tinderin eteensä 1500 jäljellä ja piti positiivisesti niukaksi kakkoseksi. Viimeksi kirivaihe ei mennyt 2. sisältä kovassa lähdössä sujuvasti. Velaks kilpailee nousuvireessä. 7 KILPONEN on epävarma menijä, joka ravilla pystyy hyvään suoritukseen. Viimeksi Vermossa Kilponen laukkasi ensimmäisellä puolikkaalla kahdesti, mutta kulki viimeiset 1500 metriä 27,5-vauhdilla ja ehti vielä neljänneksi. 3 MONTSAN VIPPI on tehnyt suoritusvarmaa työtä ja lähtee taas ottelemaan tiukasti totosijoista, vaikka vastus koveneekin. 5 RALLIN MUISTO laukkasi toissakerralla Lahdessa kalkkiviivoilla jopa mahdollisen voiton.  Myös 9 VÄLKYN VESKU, 12 TOSI VOIMA , 8 DRILLARI ja 10 PIPAREEMO kuuluvat edellä mainittujen hevosten kanssa samaan ryhmään.

Lähtö 4. 

RANKING
A) 3-8-4
B) 7-2-9-1-5-6
COOL TYPE – FUNDOVER MATCH – PERFUME – EASY DIAMOND

Neljäs lähtö on Suomi-Venäjä –ajajaottelu. Ykkösvihjeen saa Miia Salmisen ajama 3 COOL TYPE. Se voitti keskiviikkona 64-lähdön keulasta ja voi hyvinkin napata toisen Vermon voittonsa saman viikon aikana. Eiköhän Salminenkin tähtää ajokillaan johtopaikalle. Myös Alexander Maximovin ajama 8 FUNDOVER MATCH on kasiradan lähtöpaikasta huolimatta tiukka voitontavoittelija. Ruuna on tähän tehtävään oikein hyvässä vireessä. Fundover Match sijoittui keskiviikkona Vermossa huomattavasti tätä kovemmassa lähdössä neljänneksi, vaikkei kirivaihe mennyt 3. sisältä sujuvasti. Tämän tason lähdössä Fundover Match kykenee tekemään itse juoksunsakin. Myös Tallinnassa itselleen neljän voiton putken rakentanut Nikolai Pyrkinin ajama 4 PERFUME nostetaan A-ryhmään. Se kilpaili vuoden 2018 lopulla muutaman kerran Suomessa ja teki silloin ihan hyväksyttäviä juoksuja. Tasavauhtinen 7 EASY DIAMOND ei ole kovinkaan hyvin sarjassa sisällä, mutta sen ohjastaja Teijo Ahola lienee lähdön paras. Myös Juha Puhtimäen 2 MERRY ADVENTURER ja Simo Pölläsen 9 NATURGAS lukeutuvat pelihevosiin.

Lähtö 5. | Toto75-1

RANKING
A) 7-3
B) 2-9-6-8-4
C) 5-1
T.REX – SHADOW OF BRISBANE – DONATO E. – WORKOUT WONDER

Toto75-kierros käynnistyy lämminveristen Kavioliiga-osakilpailulla. A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. 7 T.REX kiri viimeksi Kuopiossa 4. ulkoa näyttävästi ykköseksi. Sisäpuolella on pari nopeaa avaajaa, mutta tällä keskipitkällä matkalla niille saattaisi kelvata selkäjuoksu. Niinpä lähtöön panostamalla T.Rexin keulaan pääsy on täysin mahdollinen skenaario. 3 SHADOW OF BRISBANE kilpailee vahvassa vireessä, mutta jää rankingissa kakkoseksi sillä oletuksella, että T.Rex voisi päästä keulaan. Shadow Of Brisbane on monipuolinen hevonen, joka pystyy pärjäämään monenlaisella juoksulla. Viimeksi Teivossa ruuna hävisi 2. radalta ilman selkää vain tallikaveri Sobel Conwaylle. 2 DONATO E. on nopea avaaja, mutta viime starttien perusteella ruunasta on jäänyt sellainen kuva, että ainakin tällä matkalla selkäjuoksu olisi keulajuoksua parempi vaihtoehto. Viimeksi Teivossa Donato E. sai 3. sisältä tilaa vasta aivan loppumetreillä, minkä jälkeen spurttasi pontevasti. 9 WORKOUT WONDER joutui tyytymään viimeksi Kuopiossa johtopaikalta kolmanteen sijaan, vaikka sai tehdä täysin oman juoksunsa. Selkäjuoksu sopii kuitenkin paremmin, ja nyt ruunalla on starttikin kropassa. Myös viimeksi neljän kierroksen matkalla voittanut 6 STAR MARTINI omaa hyvät menestyssaumat. 8 ZEUS KEMP on rakentanut itselleen komean totoputken, mutta kasiradalta totoputken jatkaminen edellyttää nappionnistumista tai kärjen ylivauhtia. 4 CELEBRITY LANE on nopea avaaja. Saa sitten nähdä, että minkälaisella taktiikalla viimeksi pussiin juuttuneella ruunalla ollaan liikkeellä.

Lähtö 6. | Toto75-2

RANKING
A) 5-2-3-1
B) –
C) 4-6-7-8
SHEIKKI – VAELLUS – TUURIN TOIVO – TEE WEE PARONI

Toisesta Toto75-kohteesta löytyy neljä tiukkaa voitontavoittelijaa, joista varsinkin kolmen ensimmäisen kohdalla rankingjärjestykseen laittaminen on aika lailla arpapeliä. 5 SHEIKKI punnersi viimeksi tällä samaisella matkalla ykköseksi 400 metrin kirillä 2. ulkoa. Ennen viime kilpailua alla oli kolmen ja puolen kuukauden tauko, joten ilman muuta Sheikin pitäisi nyt olla vieläkin parempi. Keskipitkä matka sopii Sheikille mainiosti. 2 VAELLUS täräytti Oulussa päätöspuolikkaan 22-kyytiä ja irtosi omille teilleen. Ehkäpä Vaelluksen peruslahjakkuus on suosikkikolmikosta kovin. Sen sijaan kovimmat vastustajat taitavat hyötyä enemmän tästä keskipitkästä matkasta, vaikka viime voitto tältä matkalta tulikin. On myös mielenkiintoista nähdä, että millä taktiikalla Henri Bollström lähtee tätä lähtöä ajamaan. Keulassa tulisi nimittäin todennäköisesti koko ajan tasaista painetta. 3 TUURIN TOIVO ei ole kovinkaan nopea, mutta se on väsymätön jyrä. Joulukuussa Vermossa Tuurin Toivo jyskytti tällä samalla matkalla johtavan rinnalta kakkoseksi vain Sheikille häviten. Eiköhän Esa Holopainen huolehdi nytkin siitä, ettei tempo pääse laskemaan missään vaiheessa liian maltilliseksi. Myös 1 TEE WEE PARONI hakee tiukasti menestystä, mutta se on kuitenkin selkeästi ”vasta” neljäs A-hevonen. Varsinkin nopeissa olosuhteissa Tee Wee Paroni olisi mielenkiintoinen. Normaaliradalla lähtönopeus riittäisi todennäköisesti johtopaikan pitämiseen. Pehmeä rata on kuitenkin Tee Wee Paronille myrkkyä, ja se laskisi osakkeita merkittävästi.

Lähtö 7. | Toto75-3, Troikka

RANKING
A) 13
B) 4-9-15-5-3-7-10-1-14-6-2-11-16-12-8
LAYLA – PIIRRON TUISKU – SIPORIN SANTTU – ELIAS JUONETAR

Päivän toisessa troikkalähdössä suosikin nimeäminen on helppoa. 13 LAYLA on rakentanut komean neljän voiton putken toinen toistaan jykevämmillä suorituksilla. Ei voitto silti mikään itsestään selvyys ole, sillä viitosradan lähtöpaikka 20 metrin takamatkalta kuudentoista hevosen lähdössä ei ole todellakaan optimaalinen alkuasetelma. Layla on vahva tamma, joka kykenee tekemään melkoisesti haalarihommia, mutta kyllä tässä silti juoksunkulullisia riskejäkin on. 4 PIIRRON TUISKU laukkasi joulukuussa Kouvolassa johtopaikalta kalkkiviivoilla oikein varman voiton. Ori voi edetä nytkin johtopaikalle. 9 SIPORIN SANTTU on kyvykäs hevonen, joka on kärsinyt urallaan ongelmista. Onnistumisia tulee kykyihin nähden kohtuullisen harvoin, mutta ruuna on aina vaarallinen. 15 ELIAS JUONETAR on suorittanut viime starteissaan jatkuvasti positiivisesti ja voi kiriä 40 metrin takamatkaltakin aivan kärkeen. 5 VAROITUS kohdalla alla oleva puolentoista kuukauden starttiväli sekä voltin viitosrata ovat riskitekijöitä. Tamman resurssit riittävät kyllä taistella kärkisijoista. 3 VINCENT LAX sijoittui viime lauantaina Kuopiossa 75-lähdössä kolmanneksi. Ruuna siirtyi 3. sisältä 800 metriä ennen maalia 2. ulos, mistä hyökkäsi 300 jäljellä. Sykloni ja Suvilei osoittautuivat paremmiksi. 7 ADVEN TURE on jo pidemmän aikaa kulkenut suoritusvarmasti, eikä totosija yllättäisi nytkään. Myös 10 LAKSIN LYYTI, 1 TEMETRIUS ja 14 SIINAN TÄHTI mahtuvat mukaan Suureen Toto75-systeemiin.

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto4-1

RANKING
A) 8-7-1-3-2-10-12
B) 9-13-5-11-6-14-4
MEMPHIS MINNIE – ROSE COGER – FIREMAKER – FIVE FINGER CRAWL

Toto4-peli käynnistyy todella haastavalla lämminveritammojen kohtaamisella. A-ryhmään nostetaan peräti puolet lähdön neljästätoista osallistujasta, ja siltikään ei ole yhtään varmaa, että voittaja löytyy A-ryhmästä. 8 MEMPHIS MINNIE olkoon niukka ykkösrankkaus. Se on kulkenut suoritusvarmasti ja päässee nopeana avaajana takamatkaltakin hyviin iskuasemiin. Viimeksi Teivossa Memphis Minnie ajautui vastaavanlaisessa tammalähdössä takamatkalta 2. radalle ilman selkää, mistä kesti kunniakkaasti neljänneksi. 7 ROSE COGER vaikuttaa vireeltään edellisen kanssa tasaveroiselta. Rose Cogerin kohdalla on kuitenkin huomattava, että pehmeä rata olisi miinusta. 1 FIREMAKER on kohonnut oivaan vireeseen. Porissa keulasta kakkoseksi sitkistellyt tamma säesti keskiviikkona Vermossa 2. sisältä mukavasti keulasta voittanutta Leemark’s Ghostia. Ilkka Korpi saattaa hyvinkin kokeilla keulataktiikkaa. 3 FIVE FINGER CRAWL on kehityskelpoinen hevonen, jolla on potentiaalia nähtyä parempaankin. 2 HOCUSPOCUS AVENGER voitti joulukuussa Forssassa 2. sisältä suoraan kahden kuukauden tauolta. Viimekertainen Lahden suoritus jätti kuitenkin ilmaan kysymysmerkkejä, sillä tamma jäi vastaavalta juoksupaikalta kahdeksanneksi, eikä ollut kyllä tasollaan. 10 KLARA HÅLERYD aloitti Ossi Nurmosen käsistä Lappeenrannassa sijoitustaan paremmin. Tamma jäi nimittäin umpipussiin. 12 PARTYTIME menestyy nykyään harvoin, mutta tekee silti lähestulkoon jatkuvasti positiivisia suorituksia. Tamma on juoksun luontuessa potentiaalinen jymy-yllättäjä.

Lähtö 9. | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 4-9
B) 5-3-2-1-12-8-7-10-6-11
CAPO – FOUNTAIN DYNAMITE – INACCESSIBLE – WESTCOAST SKIPPER
 
Ravien yhdeksännessä lähdössä paljon ratkeaa heti ensimmäisellä puolikkaalla. Mikäli 4 CAPO pääsee etenemään johtopaikalle, on se voiton suhteen tosi vahvoilla. Alla on jatkuvasti loistosuorituksia. Viimekertainen keulavoittokin tuli oikein varmaan tyyliin ennen Credit To Lovea, Tattoo Avengeria sekä Fountain Dynamitea. 9 FOUNTAIN DYNAMITE jäi siis kyseisessä lähdössä neljänneksi. Ruuna kiri kuitenkin 6. ulkoa oikein hyvin, eikä suoritus ollut yhtään alla olevia menestysstartteja huonompi. Nyt lähtöpaikka on sentään selvästi viime kertaa parempi. Mikäli Capo ei pääse johtopaikalle tai avaus menee ylikovaksi, olisi Fountain Dynamitella täydet voittosaumat. 5 INACCESSIBLE on kirinyt viime aikoina hyvin selästäkin, mutta parhaimmillaan tamma olisi kuitenkin keulasta. Capon rinnalta keulaan pääseminen ei kuitenkaan vaikuta todennäköiseltä. 3 WESTCOAST SKIPPER ottanee ensimmäiset keulat, mutta näin kovassa lähdössä Capoa vastaan ajaminen ei vaikuta tarkoituksenmukaiselta. Capon takaa Westcoast Skipperillä olisi hyvät totosaumat. 2 SPEAK OF THE DEVIL tekee tasaisen varmaa työtä ja voi taas sijoittua hyvältä paikaltaan kärjen tuntumaan. Myös 1 GEREMI BOKO pääsee matkaan mainiolta paikalta.  Sen sijaan 12 ANGEL RAZIEL ja 8 QUATTRO TILLY kohdalla alkuasetelmat ovat niin haastavat, että ihan terävimpään kärkeen on vaikea yltää, vaikka kummankin vire on mallillaan.

Lähtö 10. | Toto75-6, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 6
B) 4-2-3-8-5-1-9-7
COM MILTON – THAI PROFIT – JACK VADER – JUGADOR

Lähdössä kymmenen oletus juoksunkulusta on sellainen, että 6 COM MILTON täräyttää keulaan ja 4 THAI PROFIT tämän selkään. Sen jälkeen piikki-selkä –kaksari olisi erittäin lähellä. Com Milton nappasi niin Turussa kuin Oulussa johtopaikalta oikein tyylikkään 75-voiton. Viimeksi Kuopiossa Com Milton joutui matkaan piippuhyllyn paikalta, mistä ei ehtinyt 5. ulkoa kuin kolmanneksi, vaikka esitti koko ravien jäätävimmän loppukirin. Keulasta kovaa vauhtia kohti avoimia sarjoja matkalla oleva Com Milton ei ole normaalina lyötävissä. Thai Profit on nakutellut hienon neljän voiton putken, mutta Com Milton tuntuu liian kovalta vastustajalta niin alussa kuin erityisesti lopussa. Com Miltonin takaa 2. sisältä kakkossija olisi kuitenkin tosi lähellä. 2 JACK VADER palaa vajaan kahden kuukauden tauolta ja on lievä arvoitus. Joka tapauksessa lähtöpaikka on mainio. 3 JUGADOR ei ole huippukunnossa, mutta kelpo vireessä kuitenkin. Forssassa juoksu ei mennyt putkeen ja loppukaarteessa tuli vielä laukkakin, mutta silti ruuna ei riitä sen juoksun perusteella normaalitapauksessa Thai Profitille. 8 HAZELHEN HERMES on kunnossa, mutta kasiradan lähtöpaikka ei tee hommasta helppoa. 5 TROT KRONOS aloittaa Harri Koivusen valmennustallista. Totosija on heti täysin mahdollinen. 1 POR NIE ROCK kohdalla lähtökiihdytys on ratkaisevassa roolissa; 2. sisällä olisi unelmapaikka (ei kovin todennäköinen) ja 3. sisältäkin olisi vielä hyvät mahdollisuudet totosijaan (mikäli edellä olisivat Com Milton ja Thai Profit).

Lähtö 11. | Toto75-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 5-6-8-3-2
B) 10-1-11
C) 7-9-12-4
JUICEMAN – QUESTIONMARK ME – STONECAPES PICASSO – VIXPRESS LI

Täysipainoinen ravipäivä päättyy mielenkiintoiseen lämminveristen lyhyeen ryhmään. 5 JUICEMAN on aloittanut taukonsa jälkeen kelpo suorituksilla, ja eiköhän vire ole edelleen nousujohteinen. Ruuna saa viimekertaisesta Teivon suorituksestakin täysin puhtaat paperit, vaikka raskaalla radalla johtopaikalta kolmanneksi taipuikin. Lyhyt matka sopii hyvin, ja juoksun luontuessa Juicemanilla on täydet voittosaumat. 6 QUESTIONMARK ME voitti Turussa nappireissulla 2. sisältä. Olli Koivusen ajokki pystyy taas juoksun luontuessa paljoon. 8 STONECAPES PICASSO kukisti Jyväskylässä Better Bossin todella kovavauhtisella kirisuoralla. Päätöspuolikkaan kellotus oli 10,5, mutta loppusuoraa viiletettiin vielä selvästi kovempaa. Mikäli Stonecapes Picasson terveystilanne on pysynyt hyvänä, on se kaksi starttia kropassa kasiradaltakin huippuvaarallinen. 3 VIXPRESS LI juoksi kaikissa joulukuun kilpailuissaan keulassa, ja Erkki-Pekka Mäkinen tähtää ilman muuta nytkin johtopaikalle. Täysin varmaa keulaan pääsy ei kuitenkaan ole, eikä voitto keulapaikaltakaan millään lailla saletissa olisi, sillä vastuskin on laadukas. 2 SUNBEAM ei varmastikaan ole parhaimmillaan, mutta lähtöasetelmat ovat loistavat. 10 ROBERTO DIVER ei saanut Lappeenrannan tauoltapaluussaan 3. sisältä todellista mahdollisuutta. Aloitus oli lupaava, mutta takarivistä ruuna jää kuitenkin B-ryhmään.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
Lähdöt 8-11

T4-1: 8,7,1,3,2,10,12 + 9,13,5,11,6,14,4
T4-2: 4 + 9 (5,3)
T4-3: 6 (4,2)
T4-4: 5,6,8,3,2 + 10 (1,11)

Pieni systeemi 35 riviä, hinta 7 euroa.
Suuri systeemi 168 riviä, hinta 33,60 euroa.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 10-11

6
5,6,8,3,2

Yhteensä 5 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 3

4
1,2,7,3,5,9,12,8,10
1,2,7,3,5,9,12,8,10

Yhteensä 72 yhdistelmää, hinta 36 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 7

13
4,9,15,5,3,7,10,1,14
4,9,15,5,3,7,10,1,14,6,2,11,16

Yhteensä 108 yhdistelmää, hinta 54 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4,9
4,9,5,3,2,1
4,9,5,3,2,1,12,8

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

5
6,8,3,2,10
6,8,3,2,10,1,11

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska
 

 

Lähtö 1 


Väliajat 15,5-18,5-17,0-14,0

RARITY RED: Haparoi hieman auton takana. Juoksi sitten 4. sisällä, mistä kohosi kierros jäljellä 3. ulos. Käänteli 3. radalle 700 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua 450 ennen maalia. Runttasi hyvin viime metrit. Viim. 700 m 14,0. 
ROCKTOWN INSPECTOR: Painui keulaan 1. kaarteessa. Löysäsi hieman vikalla satasella ja hävisi täpärästi. 
EXPLOSIVE ELLIE: Täräytti keulaan. Jatkoi 1. kaarteessa 2. sisällä. Käänteli 250 jäljellä 2.-3. radalle. Tuli asiallisesti. 
PLUMERIA: Ei vakuuttanut 3. sisältä. 
GET ON DAY: Nousi 5. sisältä 2. kaarteessa 2. ulos. Taipui loppumatkasta. 
WIIPURI: Laukkasi kiihdytykseen. Ajoi sitten porukan kiinni ja käänsi samassa toiselle 2. kaarteessa. Taipui loppukurvissa.
DARIV STREAMLINE: Poissa.
MAIL FROM MARIGOLD: Poissa.
KOM IGEN MOLLY: Poissa.


Lähtö 2

 
Väliajat 15,5-18,5-13,0-14,0

PRADA NIGHTS: Jäi 2. ulkoa ilman selkää 450 ennen maalia. Kiri mainiosti perille ja ehti kalkkiviivoilla ykköseksi. Viim. 700 11,0. 
DAISY NASH: Eteni 1. kaarteessa keulaan. Kiihdytti voimakkaasti tempoa toisella tuhannella. Jäi kakkoseksi, kun voittaja tavoitti karkulaisen aivan viime hetkellä. 
FINSWEDEN: Nousi 5. sisältä 1. takasuoralla toisen radan veturiksi. Pudotti 450 jäljellä toiseksi sisäradalle. Puristi mallikkaasti kolmanneksi. Viim. 700 m 12,3. 
BWT ANARCHY: Matkasi 3. sisällä. Oli viim. takasuoralla pussissa. Nousi toiselle viim. kaarteen alussa. Tuli tasaisesti lopun. 
MICHAEL: Kohosi 5. sisältä viim. takasuoralla 4. ulos. Käänteli lopussa 3. radalle ja kiri kohtalaisesti. 
WIVIAN PII: Nousi 4. sisältä 600 jäljellä 3. ulos. Pudotti myöhemmin takaisin sisälle. Ei esittänyt mitään. 
RAHART: Kovin vaisu johtavan takaa. 


Lähtö 3 


Väliajat 23,0-26,5-28,5-30,0

TOSI VOIMA: Oli 4. ulkona pussissa kunnes sai vapaata 350 jäljellä. Loppusuora 4. rataa. Vahvasti perille. Viim. 400 m 25,2. 
RALLIN MUISTO: Juuttui kiertämään 3. rataa koko matkan ajaksi. Todella urhea esitys. 
TUUSKANEN: Oli 2. ulkona pitkään pussissa. Tuli hyvin viime metrit.
MONTSAN VIPPI: Aivan sitkeä suoritus johtavan rinnalta. 
KILPONEN: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Eteni sitten 5. sisälle. Oli loppumatkasta pussissa. Käänteli 250 ennen maalia 3.-4. radalle ja kiri mukavasti. 
TROLLE: Johti alun. Jatkoi 1. takasuoran alussa 2. sisällä. Oli pitkään pussissa. Vapaata 100 jäljellä. Tuli kohtalaisesti viime metrit.
VELAKS: Oli 3. sisällä pitkään pussissa. Sai vapaata 100 jäljellä. Tuli kohtalaisesti perille.
PIPAREEMO: Matkasi 4. sisällä. Tilaa loppusuoralla. Mukavasti loppua. 
DRILLARI: Alku 3. rataa. Painui keulaan 350 juostuna. Avauspuolikas venähti 1.23-vauhtiseksi. Taipui maalisuoralla.
VÄLKYN VESKU: Juoksi 3. ulkona. Tasainen. 
SUIKUN CHILI: Juuttui kiertämään 4. rataa. Juoksu meni totaalisen pieleen.
VIKSU VILPERI: Juuttui kiertämään selässä 3. rataa. Juoksu epäonnistui.


Lähtö 4 


Väliajat 14,0-14,5-18,5-17,0

COOL TYPE: Täräytti keulaan. Sai johtopaikalla tiukkaa prässiä 1. kierroksella. Kesti mainiosti ylivauhdin ja voitti vielä helposti. 
MERRY ADVENTURER: Juoksi 3. ulkona. Myöhemmin 3. sisällä. Nousi toiselle viim. takasuoralla ja polki kohtalaisesti loppua. Viim. 700 m 16,7. 
PERFUME: Alkumatka toisena toista rataa. Pudotti 3. kaarteessa 2. sisälle. Kohtalainen. 
EASY DIAMOND: Matkasi 4. ulkona. Koki pienen häiriön vajaa kierros jäljellä. Käänteli viim. takasuoralla 4. radalle. Polki tasaisesti perille. 
NATURGAS: Joutui 3. sisällä väistämään laukkaavaa. Ajautui vaaratilanteessa hetkeksi sisäkentän puolelle. Jatkoi kisaa ja hiljensi maalisuoralla. 
FUNDOVER MATCH: Juuttui kiertämään 4. rataa. Juoksu pieleen.
NEXT TO NEVER: Kiertyi 3. radan kautta johtavan rinnalle 1. takasuoran alussa. Aloitti tiukan prässin ja avauskierros mentiin turhan lujaa. Laukkasi vajaa kierros jäljellä ja aiheutti vaaratilanteen.
APPLEHILL EXPRESS: Juoksi 2. sisällä. Menetti metrejä häiriötilanteessa vajaa kierros ennen maalia. Ei vakuuttanut loppumatkasta. Hylättiin radalta poistumisesta. 
SILENT WANDERER: Juuttui kiertämään avauskierroksen 3. rataa. Juoksu epäonnistui. Pudotti 3. kaarteessa toiselle ja myöhemmin sisäradalle. Aivan rehti suoritus. Ylitti maalilinjan neljäntenä. Hylättiin kuitenkin.


Lähtö 5 


Väliajat 11,0-16,5-18,0-09,5

T.REX: Kohosi 6. sisältä 2. ulos 2. kaarteen alussa. Käänteli 3. radalle 300 jäljellä ja kiri komeasti ykköseksi reippaassa lopetuksessa. Viim. 400 m 07,8. 
SHADOW OF BRISBANE: Prässäsi johtavaa ja painui keulaan 450 juostuna. Sai vetää tosi maltillista tempoa. Ei pystynyt kovassa lopetuksessa vastaamaan voittajan rynnistykseen. 
WORKOUT WONDER: Juoksi 2.-3. sisällä. Jäi pussiin.
CELEBRITY LANE: Nousi 1250 jäljellä 3. ulos. Käänteli loppukaarteessa selässä 3. radalle. Asiallisesti perille. 
SAHARA B BOY: Matkasi 4. sisällä. Ei pystynyt parannuksiin kovassa lopetuksessa.
DONATO E.: Johti alun. Sai painetta ja jatkoi 2. sisällä 450 juostuna. Laukkasi 300 jäljellä. Hylättiin.
ZEUS KEMP: Nousi 7. sisältä toisen radan veturiksi 1700 jäljellä. Alkoi taipua loppusuoralla ja laukkasi 50 ennen maalia. Hylättiin.
STAR MARTINI: Jäi joukosta jo ennen lähtölinjaa. Jotain oli vialla. Keskeytti.
MAS ARCHIE: Poissa.


Lähtö 6 


Väliajat 28,5-28,5-25,5-25,0

SHEIKKI: Nousi 3. ulkoa 1200 jäljellä 3. radalle ja eteni 2. ulos. Käänteli jälleen 3. radalle 300 ennen maalia ja jyräsi ykköseksi. 
TUURIN TOIVO: Lähti 2. ulkoa 3. radalle kaksi kierrosta ennen maalia ja eteni toiselle ilman vetoapua. Punnersi sitkeästi. 
VAELLUS: Eteni keulaan. Aivan hyvin perille, vaikka kolmanneksi jäikin. 
KUKAN TUTU: Matkasi johtavan takana. Putosi loppusuoralla vähän kärkikolmikon kyydistä. 
PIREUS: Varhain vaikeuksissa 3. sisällä. 
SÖRKÄN SÄLLI: Ei esittänyt mitään 4. sisältä. 
TEE WEE PARONI: Laukkasi kiihdytykseen. Hylättiin.
PASSITON: Sai toisella radalla selän eteen 1800 jäljellä. Jatkoi etusuoralla 3. ulkona. Oli jo varhain vaikeuksissa ja hukkasi ravinsa kierros jäljellä. Ei vakuuttanut lainkaan. 


Lähtö 7 


Väliajat 29,0-28,5-27,5-24,5

PIIRRON TUISKU: Otti helpot keulat. Vastasi hyvin perille asti. 
SIPORIN SANTTU: Hyökkäsi 5. ulkoa 1200 jäljellä 3. radalle. Viim. takasuoralla 4. rata käyttöön. Eteni johtavan rinnalle viim. kaarteen alussa ja punnersi väkevästi perille saakka. 
VENLAN VEKKULI: Nappireissu voittajan takana 2. sisällä. Nousi 2. ulos loppukaarteessa jäljellä ja edelleen 3. radalle 100 ennen maalia. Asiallinen suoritus palkittiin totosijalla. 
MELKERI: Juoksupaikka 3. sisällä. Loppukaarteessa vailla väylää. Nousi kurvin lopussa toiselle ja käänteli 200 jäljellä 3.-4. radalle. Kelpo lopetus. 
DIORI: Matkasi aivan hännillä toista rataa. Liittyi viim. takasuoralla 3. radan letkaan. Käänteli loppukaarteessa 5. radalle ja kiri vahvasti viidenneksi. Viim. 600 m 23,7. 
ELIAS JUONETAR: Matkasi 4. sisällä. Kohosi toiselle 600 jäljellä. Oli vailla vapaata ja tiputti takaisin sisälle loppukaarteessa. Nousi maalisuoralla 3.-4. radalle. Kelpo suoritus. 
LAKSIN LYYTI: Juoksi 6.-5. ulkona. Lähti etusuoralla selässä kolmannelle. Oli viim. takasuoran lopussa ja viim. kaarteessa pussissa 3. radalla. Sai tilaa 200 ennen maalia. Tuli tasaisesti loppumetrit.
VINCENT LAX: Juoksupaikka 4. ulkona. Pudotti kierros jäljellä 5. sisälle. Tasainen suoritus. 
SIINAN TÄHTI: Matkasi takajoukoissa toista rataa. Liittyi viim. takasuoran alussa 3. radan jonoon. Polki mukavasti perille. 
LAYLA: Juuttui kiertämään 3. rataa koko matkan ajaksi. Juoksu totaalisen pieleen.
VAROITUS: Sai toisella radalla selän eteen 2. kaarteessa. Oli loppumatkasta pahasti pussissa väsyvän takana ja menetti täysin asemansa.
ADVEN TURE: Alku 4. rataa. Laukkasi 1. takasuoralla ja pakitteli sitten 6. sisälle. Nousi viim. takasuoralla toiselle ja edelleen selissä 3. radalle 600 jäljellä. Hakeutui viim. kaarteen lopussa takajoukoissa 4.-5. radalle. Kohtalaisesti perille. 
UKKOSEN JYMY: Laukkasi 200 juostuna. Teki taustalla kohtalaisen juoksun.
KUKKAROSUON IITA: Juuttui alkumatkasta kiertämään 3. rataa. Pääsi toisessa kaarteessa etenemään kuolemanpaikalle. Juoksu meni raskaaksi. Taipui loppukaarteessa.
TEMETRIUS: Laukkasi 3. ulkoa kierros jäljellä. Hylättiin.
ROJAALI: Matkasi 7.-6. ulkona. Jatkossa 4. ulkona. Lähti viim. takasuoran alussa selissä 3. radalle. Jatkoi pian selässä 4. rataa. Laukkasi loppusuoralla ahtaassa paikassa kesken kirinsä ja hylättiin.


Lähtö 8 


Väliajat 17,0-17,0-14,0-14,5

FIREMAKER: Sai keulapaikalla hetken prässiä 1. takasuoralla. Tempo kiihtyi toisella tuhannella. Vastasi hyvin maaliin asti. 
FIVE FINGER CRAWL: Nousi johtavan takaa 2. ulos puoli kierrosta ennen maalia. Hyökkäsi 200 jäljellä ja eteni kakkoseksi. 
ROSE COGER: Eteni 1. takasuoralla vauhdilla toista rataa ja prässäsi hetken johtavaa. Tyytyi sitten paikkaan tämän rinnalla. Punnersi vahvasti perille saakka. 
DAUNTLESS GIRL: Pudotti 1. kaarteessa 3. sisälle. Jatkoi puoli kierrosta ennen maalia 2. sisällä. Seurasi mukavasti nappireissulla. 
MEMPHIS MINNIE: Käänteli 3. ulkoa 3. radalle 500 jäljellä. Kiri asiallisesti. 
AN-VALPURI: Lähti 4. ulkoa selässä kolmannelle puoli kierrosta ennen maalia. Nousi 100 jäljellä 4. radalle ja tuli mukavasti perille. 
LE BLIXTEN: Oli 5. sisällä viim. takasuoralla kiinni väsyvän takana. Pääsi vapaille vesille 500 jäljellä. Kohosi maalisuoralla aivan ulos ja polki mukavasti loppua. 
KLARA HÅLERYD: Juoksi 5. ulkona. Pudotti sisäradalle 450 jäljellä. Ajautui hetkeksi pussiin. Nousi 200 ennen maalia jälleen toiselle. Tuli tasaisesti perille. Viim. 700 m 13,9. 
ALLIS CHARMANT: Taipui 2. ulkoa loppukaarteessa. 
ARVIKA BY KNIGHT: Matkasi 6. ulkona. Hakeutui viim. takasuoralla 3. radalle. Käänteli 250 jäljellä neljännelle. Tasaisesti perille. 
PARTYTIME: Alku 3. rataa. Pakitteli 1. takasuoralla taustalle ja eteni 2. kaarteessa 6. sisälle. Kohosi viim. takasuoralla toiselle ja tuli lopun tasaisesti. 
LEEMARK'S GISELLE: Oli 4. sisältä vaikeuksissa jo viim. takasuoralla. 
GABRIELLA LA RENTA: Laukka lähtökiihdytykseen. Putosi kauas taustalle.
HOCUSPOCUS AVENGER: Lähtölaukka. Hylättiin.


Lähtö 9 


Väliajat 10,5-14,0-17,5-12,5

FOUNTAIN DYNAMITE: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoran alussa ja eteni vauhdikkaasti johtavan rinnalle puoli kierrosta ennen maalia. Pudotti hetkeksi 2. sisälle 350 jäljellä ja iski jälleen 150 ennen maalia. Kiri lujaa ja puristi niukkaan voittoon hienon esityksen päätteeksi. Viim. 700 m 10,8. 
CAPO: Eteni johtopaikalle 1. kaarteessa. Avaus oli reipas. Loppua tultiin taas tosissaan juosten. Vastasi hyvin, mutta hävisi täpärästi. Hyvä esitys. 
SPEAK OF THE DEVIL: Nousi 4. sisältä toiselle 550 jäljellä. Pudotti takaisin sisälle loppukaarteessa ja kohosi jälleen toiselle 250 ennen maalia. Jatkoi pian 3. radalle ja kiri mukavasti totosijalle. 
ANGEL RAZIEL: Hyökkäsi 1. takasuoralla 3. rataa ja eteni kuolemanpaikalle 1300 jäljellä. Alkoi taipua loppukaarteessa. Sinnitteli kuitenkin sitkeästi. 
THREE DEE NODO: Tiputti 5. ulkoa sisälle 400 jäljellä. Käänteli 100 ennen maalia 4. radalle ja tuli pirteästi lopun. 
WESTCOAST SKIPPER: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Jatkoi pian 2. sisällä. Putosi maalisuoralla kärkiparin kyydistä. 
GEREMI BOKO: Juoksupaikka 3. sisällä. Pussissa maaliin.
QUATTRO TILLY: Nousi taustalla 6. ulkoa 3. radalle 800 jäljellä. Tehtävä oli toivoton. Viim. 700 m 11,8. 
INACCESSIBLE: Sai toisella radalla selän eteen 1300 jäljellä. Kohosi 550 ennen maalia 3. radalle. Pudotti jälleen toiselle loppukaarteessa. Vain tasainen. 
TRIPLE RAY: Pakitteli hännille 7. ulos. Tuli tasaisesti. 
CARMALT MUSTANG: Ajautui 1. kaarteessa ulkoradoille. Pakitteli sitten taustalle 5. sisälle. Putosi lopussa muusta porukasta.
VELOCE VALD: Matkasi 4.-3. ulkona. Laukkasi loppukaarteessa ja hylättiin.


Lähtö 10 


Väliajat 13,5-17,0-14,0-09,0

THAI PROFIT: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Sai rauhoittaa toisella puolikkaalla paljon tempoa. Vauhti kiihtyi loppua kohti. Hallitsi varmasti perille asti 1.09-lopetuksella. 
HAZELHEN HERMES: Lähti 3. ulkoa 3. radalle ilman vetoapua 750 jäljellä. Polki upean kirinsä kolmatta rataa umpirehdisti maaliin saakka. Viim. 700 m 09,2. 
COM MILTON: Jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Väkevä suoritus. 
LORD IVAR: Pudotti 1. kaarteessa 3. sisälle. Nousi viim. kaarteen alussa 2. ulos. Käänteli lopussa 3. radalle ja polki aivan hyvin perille. 
POR NIE ROCK: Matkasi 4. sisällä. Jatkoi 450 jäljellä 3. sisällä. Kohosi 200 ennen maalia toiselle. Polki mukavasti perille. 
TROT KRONOS: Juoksupaikka 5. sisällä. Hakeutui viim. kaarteen lopussa 2. radalle. Mukavasti maaliin. 
JACK VADER: Taipui lopussa johtavan takaa. 
JUGADOR: Pakitteli 6. sisälle. Nousi 1500 jäljellä 4. ulos. Lähti 750 jäljellä selässä 3. radalle. Nousi 200 ennen maalia neljännelle ja teki kelvollisen kirin. 
ROHERYN: Oli 2. ulkona vaikeuksissa viim. takasuoralla. Taipui varsin pahoin. 
EXUBERANCE: Poissa.


Lähtö 11 


Väliajat 09,5-13,5-11,0

STONECAPES PICASSO: Lähti tuulispäänä ja eteni johtopaikalle 1. kaarteessa. Piti ykköseksi laatusuorituksella. 
JUICEMAN: Oikein sitkeä esitys toiselta ilman vetoapua. 
SUNBEAM: Nappireissu johtavan takana. Kohosi 300 jäljellä toiselle. Tuli aivan hyvin perille. 
VIXPRESS LI: Ei käännellyt 2. ulkoa kirikaistoille. Pääsi kuitenkin tulemaan sujuvasti toista rataa ja piti vauhtinsa. 
COCKTAIL PRINCESS: Nousi 4. sisältä 700 jäljellä 3. ulos. Oli viim. kaarteessa vailla kiritilaa. Käänteli 200 ennen maalia 5. radalle ja tuli hyvin loppua. Viim. 400 m 10,8. 
QUESTIONMARK ME: Käänteli 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Nousi 250 ennen maalia 4. radalle ja polki asiallisesti perille saakka. Viim. 700 m 10,8. 
ROBERTO DIVER: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kohtalaisesti loppua. 
DENVER BRODDE: Matkasi hännillä 6. sisällä. Kohosi 350 ennen maalia toiselle. Tuli asiallisesti maaliin asti. 
HAMIS FAMERAISER: Taipui lopussa 3. sisältä. 
SACRAMENTO S: Seuraili tasaisesti 5. sisältä. 
RATU ROYALE: Pakitti 5. ulos. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Ei vakuuttanut. 
BEWITCH BOY: Poissa.