Superlauantai: Suomen Mestaruus & TammaChampion

17.10.2020 17:00

Superlauantai: Suomen Mestaruus & TammaChampion

Superlauantai 17.10. tarjoaa tasokkaat ravilähdöt, kun Suomen Mestaruus ja Derby TammaChampion ratkotaan Vermo Areenalla. Liput edullisemmin ennakkoon Vermo Shopista 10/5 € (ovelta 12/6 €). Huippuraviurheilun lisäksi tarjolla on turvavälit huomioiden yhdessäoloa, elämyksiä ja laadukkaat ravintolapalvelumme. Ravintolakatsomo Ravillassa on tarjolla Superlauantain menu edullisempaan ennakkohintaan 45 €/hlö (sis. sisäänpääsyn raveihin, ravintolaan, naulakkopalvelun ja kolme ruokalajia pöytiin tarjoiltuna). Ravintolapaketti on ennakkomyynnissä ke 14.10. klo 23.59 asti. Huom. Ravintolaan myydään vain puolet pöytäpaikoista ostojärjestyksessä. Mahdolliset pöytäpaikkatoiveet voi jättää Vermo Shopissa tilaajatietojen yhteydessä Lisätiedot-kenttään tai suoraan ravintolat@vermo.fi. Vermo Shop -kauppaan pääset sivun oikeasta reunasta tai suoraan TÄSTÄ LINKISTÄ >>

Superlauantain menu Ravilla

Punajuuricarpaccio ja vuohenjuustoa
*****
Ylikypsää villisian paistia ja karpalokastiketta
tai
Piparjuurilohta ja palsternakkapyreetä
tai
Tattirisotto
*****
Mustaherukkaleivos ja karhunvatukkaa

Kahvi / teeMenun kaikki tuotteet ovat laktoosittomia ja gluteenittomia.

Ravit alkavat klo 17 (ovet klo 15), ravintola Ravilla aukeaa klo 16 ja menu tarjolla klo 17-20. Nyt myynnissä on myös autokatsomolippuja, ravit suorana radiosta 87,6 MHz Vermon alueella. Lapsille on mukavaa tekemistä esim. keppariareenalla. Yleisörajoitusten aikana lapset alle 18-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen. Sisäänkäynti vain Valjakkotien puolelta (talliportti suljettu yleisöltä). Huom. tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta. Oikeus alennukseen osoitettava pyydettäessä. Vapaakorttilaisten (SHKL, Hippos) on lunastettava oma lipputuote (0 €) Liveto-lipunmyyntijärjestelmästä viimeistään kyseisen viikon torstai-iltaan mennessä. Vapaaliput eivät ole voimassa. Järjestäjä pidättää oikeuden rajoittaa yleisömäärää, jakaa yleisön erillisiin sektoreihin ja rajoittaa kulkua sektoreiden välillä voimassa olevien yleisörajoitusten puitteissa.

Ilmaisbussi Leppävaara-Vermo-Leppävaara

Lehtimäen ilmaisbussi kulkee non-stop Leppävaaran aseman Vermo Areenan välillä klo 16.30-17.30 ja paluu samaa reittiä klo 20.15 alkaen. 

TOTO75-VARMAVALINNAT

Superlauantain 75-pelissä päävoittoluokkaan lisätään peräti 500 000 euroa ekstrarahaa! Systeemeihin nostetaan kolme tukipilaria, jotka kaikki kilpailevat Vermon kohteissa. Näistä kahden uskotaan juoksevan keulassa. Viidennen kohteen 1 THAI PROFIT on tehnyt tänä vuonna kovan nousun avoimiin sarjoihin, mistä hyvänä esimerkkinä on Finlandia-Ajon kunniakas viides sija. Tässä nappisarjassa vastus ei ole missään tapauksessa helppo, mutta kaikkein kovimmat kuitenkin puuttuvat, joten askelten osuessa lankulle koko matkan johto on erittäin lähellä. Kierroksen päätöskohteena ajettavassa Suomen Mestaruudessa 2 NEXT DIRECTION oli lähtörata-arvonnassa todella onnekas, ja näistä asetelmista ruuna on normaalina keulapaikalta pysäyttämätön. Toki Next Directionin suoritustaso on tänä vuonna jonkin verran heitellyt, mutta Iikka Nurmosen ajokki kelpaa silti Toto75-vihjesysteemien varmaksi. Kolmas nosto on kolmannen kohteen 11 MALKKIN. Arto Komulaisen suojatti on suorittanut jatkuvasti vahvalla tasolla. Malkkin voi päästä Vennelmon Varman vanavedessä ihan mukaviin iskuasemiin, ja kun lisäksi avauksesta saattaa tulla vauhdikas, on Malkkinilla hyvät saumat kääntää homma loppukirissä edukseen. Toki Malkkinin kohdalla voiton todennäköisyys ei ole läheskään yhtä iso kuin Thai Profitilla sekä Next Directionilla.

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 6,1,2,10 (3,7)    
T75-2: 3,2,12,6,14,5,11 + 1,4,9,13,8,7,10,15
T75-3: 11 (2,4)
T75-4: 8,5,2,9,3 (4,1)
T75-5: 1 (9,3)
T75-6: 7,15 + 1,11,14 (9,6)
T75-7: 2 (1,3)

Pieni systeemi 280 riviä, hinta 14 euroa.
Suuri systeemi 1500 riviä, hinta 75 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Vermo Lähtö 1 Ryhmäajo 1620 m

RANKING
A) 2
B) 6-5-4-3-1
VAELLUS – JULMIN – NOPSAN VAUHTI – VEERAN POIKA

Vermon avauslähdössä jo neljättä peräkkäistä voittoaan hakeva 2 VAELLUS kohoaa selväksi suosikiksi. Viime starteissa taakse on jäänyt sellaisiakin hurjimuksia kuin Pohjoismaiden Mestaruudessa parhaat palat vieneet Joriini ja Lissun Eerikki. Nyt vastassa ei ole läheskään saman kaliiberin menijöitä. Juoksunkulullakaan ei pitäisi olla pikamatkalla pienessä lähdössä ratkaisevaa merkitystä. Viimeksi johtopaikalle 2200 metriä ennen maalia edennyt ja sen jälkeen lähdön tapahtumia mielin määrin kontrolloinut 6 JULMIN kohoaa selväksi kakkosrankiksi, vaikka tällä kertaa ei ole asiaa keulaan, eikä pikamatkakaan välttämättä ole Vieskerin pojan bravuuri. 5 NOPSAN VAUHTI kiri Lappeenrannassa loppusuoralla kolmanneksi vain Lissun Eerikille sekä Sjö Kongenille häviten. Ruuna kohoaa sen perusteella pikamatkalla kolmosrankiksi, koska voi juosta keulassa tai Vaelluksen takana 2. sisällä. 4 VEERAN POIKA ja 3 LILIN JYTKY veivät viimeksi Vermossa Julminin jälkeiset muut totosijat. Lilin Jytky painui kärkeen ensimmäisen kaarteen alussa ja jatkoi 2200 metriä ennen maalia Julminin takana. Veeran Poika taas matkasi 2. ulkona, mistä punnersi loppumetreillä Lilin Jytkyn edelle. Lilin Jytkylle tämä pikamatka sopii Veeran Poikaa paremmin, mutta vastaavasti Veeran Pojallakin on nyt startti kropassa. 1 SJÖ VINN on vauhdikas, mutta puristusta on puuttunut.

Vermo Lähtö 2 Ryhmäajo 2120 m

RANKING
A) 9
B) 10-2-1-8-4-3-6
C) 11-5-7
VUARAN SUVETAR – HOLLAUS – MAATIAN TÄHTI – KIPINÄ ROLS

Vermon toisessa lähdössä 9 VUARAN SUVETAR kohoaa ainoaksi A-hevoseksi. Sarjat ovat nousseet viime aikojen menestyskulun myötä nopeasti, mutta Vermon viimekertainen keulavoitto oli sen verran ylivoimainen, että kyllä tamman vielä näissä sarjoissa kuuluu ravilla menestyä – takarivistäkin huolimatta. Suosikin jälkeen rankingissa tulee neljän hevosen tasainen ryhmä. 10 HOLLAUS olkoon niukka kakkosrankkaus. Mikäli vain kiihdytysvaihe sujuu kunnialla (tamma pysyy ravilla eikä jää muutenkaan liikaa kärjestä), niin Tea Jalosen valmennettava on kirivaiheessa vaarallinen. 2 MAATIAN TÄHTI epäonnistui Villinmiehen Tammakilpailussa, mutta kyseessä on kuitenkin oikein kehityskelpoinen 5-vuotias tamma. Maatian Tähti pääsee ihan reippaasti liikkeellekin, joten asetelmat puoltavat. 1 KIPINÄ ROLS oli Porin voitossaan murskaavan ylivoimainen. Viimeksi Vermossa kirivaihe ei mennyt taustalla sujuvasti. Turussa 21. päivä syyskuuta Kipinä Rols sijoittui kolmanneksi Hollauksen varmaan tyyliin voittamassa lähdössä. 8 KASTEHELMENI on kulkenut jo pidemmän aikaa hyvin. Viimeksi Kouvolassa tamma laukkasi yllättäen johtopaikalta viimeisen takasuoran lopussa. Ennen laukkaa tilanne oli vielä hallinnassa. 4 WINSINNATTI tulee sitten hieman edellä mainitun nelikon jälkeen. Winsinnatti on kelpo vireessä, mutta hieman lopussa saisi olla lisää leijonan luonnetta. Viimeksi Porissa Winsinnatti hävisi Kipinä Rolsille runsaasti, mutta kakkossija oli selvä.

Vermo Lähtö 3 Ryhmäajo 2120 m

RANKING
A) 6 
B) 3-2-1-8-5-7-4-9
MASCATE MATCH – GALWAY GIRL – SHE RAINS – ROSELAND

Derbyn TammaChampionista löytyy koko Superlauantain todennäköisin voittaja. HIFK:n raviliigahevonen 6 MASCATE MATCH tekee jatkuvasti kaiken oikein, ja Pekka Korven suojatin tappio ikäluokkansa suomalaisia tammoja vastaan olisi melkoinen jymypaukku. Eiköhän Mascate Match etene taas nopeasti johtopaikalle ja hallitse sen jälkeen lähdön tapahtumia mielin määrin. Jos onkin voittajasuosikki helppo nimetä, niin muista totosijoista voidaan nähdä tuima taistelu monen tamman kesken. 3 GALWAY GIRL kiri viimeksi Turussa Kasvattajakruunu-alkuerässä joukon hänniltä sen verran hienosti ykköseksi, että kohoaa niukaksi kakkosrankiksi. Juoksunkulullisilla asioilla tulee kuitenkin olemaan ratkaiseva merkitys. 2 SHE RAINS oli Mascate Matchin voittamassa Villinmiehen Tammakilpailun finaalissa hyvä neljäs kierrettyään 3. ulkoa johtavan rinnalle 1300 jäljellä. Karsintalähtönsä She Rains hoiteli Lappeenrannassa johtopaikalta tyylikkäästi. Johtavan selästä She Rains olisi erittäin tukevasti kiinni kakkossijassa, mutta She Rains ei ole kuitenkaan todennäköisin vaihtoehto kyseiseen juoksupaikkaan. Todennäköisin vaihtoehto 2. sisälle lienee ykkösradalta liikkeelle pääsevä 1 ROSELAND. Se voitti Villinmiehen Tammakilpailun karsintalähdön, mutta joutui sitten jäämään finaalista pois. Niinpä vireen yllä on lieviä kysymysmerkkejä. 8 FIRST CLASS LADY tsemppasi Turussa 2. radalta ilman selkää ihan hyvin. First Class Lady on Mascate Matchin jälkeen ikäluokkansa toiseksi eniten tienannut Suomessa syntynyt 4-vuotias tamma. Kuntonsa puolesta kakkossijaan on hyvät mahdollisuudet, mutta lähtöpaikka mutkistaa tilannetta. Villinmiehen Tammakilpailussa kolmanneksi sijoittunut 5 BRAVE DAME VIVIAN jäi viimeksi Turussa 3. sisälle pussiin. 7 ARCTIC EMMA omaa oikein tosissaan lähtöön panostamalla mahdollisuuden päästä juoksupaikkaan Mascate Matchin takana 2. sisällä, mutta tässä tapauksessa avaus menisi kyllä tosi kovaksi. Viimeksi Turussa Arctic Emma jäi keulasta kakkoseksi sijoittuneen Piece Of Gloryn taakse pussiin.

Vermo Lähtö 4 Tasoitusajo 2120 m | Troikka

RANKING
A) 11-12-1
B) 7-6-9-2-4-10
C) 3-5-13-8
FRANKENSTEIN AM – WERNER ORS – ONE WHO RUN – NO VICE

Vermon ensimmäisessä troikkalähdössä suosikit lähtevät liikkeelle takamatkalta. 11 FRANKENSTEIN AM aloitti Suomen uransa Tapio Perttusen käsistä hienoilla suorituksilla ja nappasi kolmeen kilpailuun kaksi voittoa sekä yhden kakkossijan. Elokuun molemmissa kilpailuissa Frankenstein Am jäi kuitenkin totosijojen ulkopuolelle, eivätkä suorituksetkaan olleet enää samanveroisia kuin heinäkuussa. Tässä tapauksessa vahvana oletuksena on, että puolentoista kuukauden starttiväli on tehnyt pelkästään hyvää. Tapio Perttusen tallikuntokin on jälleen kerran kohdallaan. 12 WERNER ORS tulee rankingissa edellisen kanssa tasapäin. Alla on jo peräti neljä peräkkäistä voittoa. Varsinkin viimeisin Porin voitto tuli mainiolla suorituksella. Saa sitten nähdä, onko ruuna kuukauden starttivälillä aivan yhtä hyvä. 1 ONE WHO RUN nostetaan asetelmien vuoksi kolmantena hevosena mukaan A-ryhmään. One Who Run kilpailee huippukunnossa, ja mikäli se onnistuisi puolustamaan alussa keulapaikan, olisi koko matkan johto hyvinkin mahdollinen. 7 NO VICE on oikein kehityskelpoinen 4-vuotias, mutta se ei ole starttiraketti, joten luvassa ei välttämättä ole helppoa juoksua. Mikäli No Vice jostain syystä onnistuisi livahtamaan johtopaikalle, nostaisi se tietysti tuntuvasti osakkeita. 6 ALMOST ONE YEAR aloitti Mika Taittosen käsistä mukavalla suorituksella ja pystyi ainoana sparraamaan 2. sisältä keulasta voittanutta Minecraftia. 9 HE IS FELIX on kohonnut huippukuntoon. Molemmat alla olevat voitot ovat kuitenkin tulleet oikein jouhevasti sujuneilla juoksuilla, nyt juoksusta tullee paljon vaativampi. Voittoputken kasvattaminen ei tule olemaan helppo juttu.

Vermo Lähtö 5 Ryhmäajo 2620 m | Toto75-1

RANKING
A) 6-1-2-10
B) 3-7-9-11-5-12-4-8
PITCH PERFECT – POETRY IN MOTION – SELAH – ARCTIC DESSERT

Toto75-kierroksen käynnistävässä tammalähdössä neljä hevosta kohoaa selvästi muun porukan yläpuolelle. 6 PITCH PERFECT kilpailee hienossa vireessä. Viimekertainen Turun 75-tammalähdön kakkossija tuli rehdillä suorituksella 2. radalta ilman selkää. Nopeasti katsottuna voi näyttää siltä, että tässäkin on iso riski jäädä toisen radan vetojuhdaksi. Todellisuudessa riski ei kuitenkaan välttämättä ole iso. Vaikka Pitch Perfect alkumatkasta jäisikin 2. radalle ilman selkää, kiertäisi Arctic Dessert hyvin todennäköisesti edelle. 1 POETRY IN MOTION jyräsi viimeksi Lahdessa ykköseksi joukon viimeiseltä sijalta 900 metrin kirillä. Nyt tähtäimessä on keulataktiikka. 2 SELAH on intoutunut Janita Antti-Roikon käsissä hurjaan vireeseen. Voittokulun jatkuminen on hyvältä lähtöpaikalta täysin mahdollista. Tällä kertaa harkinnassa on olosuhteiden salliessa kenkien riisuminenkin. 10 ARCTIC DESSERT on Jonna Irrin käsissä selvästi varmistunut, vaikka ei laukka toki vieläkään isona yllätyksenä tulisi. Viime lauantain Turun 75-tammalähdössä Arctic Dessert iski taustalta jo ensimmäisellä takasuoralla ja eteni lopulta johtopaikalle runsaat 1200 jäljellä, minkä jälkeen piti asemistaan varmasti kiinni ennen kakkoseksi sijoittunutta Pitch Perfectiä. Antti Teivainen lähtenee vauhdin rauhoittuessa ajamaan nytkin ajoissa eteenpäin. Tällä kertaa keulapaikalle kuitenkaan tuskin on asiaa, vaan paljon todennäköisemmin edessä on juoksupaikka johtavan rinnalla. Arctic Dessert pystyy siitäkin täysipainoiseen suoritukseen, mutta tietysti voiton nappaaminen ei ole laadukkaita vastustajia vastaan helppo juttu. Viimeksi Lahdessa Poetry In Motionin jälkeen kakkoseksi sijoittunut 3 SAPPHIRA aloittaa B-ryhmän, mutta sen kohdalla voitto olisi jo yllätys. 7 JUSTINE CASE laukkasi Turussa Kasvattajakruunun finaalissa ensimmäisellä puolikkaalla häirittynä. Lähtöpaikka laskee osakkeita.

Seinäjoki Lähtö 6 Ryhmäajo 2100 m | Toto75-2, Troikka

RANKING
A) 3-2-12-6-14-5-11
B) 1-4-9-13-8-7-10-15
M.T.MASTER DON - ZULTANIO – POR NIE ROCK – FAST TIME

Viidentoista hevosen autolähdöt ovat usein hankalia psyykattavia, eikä Seinäjoella ajettava toinen Toto75-kohde tee todellakaan poikkeusta. Tästä ei pelilähtö enää paljon vaikeammaksi muutu, joten vihjesysteemeissä tuhti revitys on paikallaan. 3 M.T.MASTER DON kohoaa rankingin ykköseksi, vaikka sekään ei ollut viime startissaan niin hyvä kuin edellisissä. Normaalitasolle palatessaan ruunalla on hyvät menestyssaumat. 2 ZULTANIO tuikkasi Kaustisella 3. sisältä oikein positiivisesti kakkoseksi, ja kaiken lisäksi kyseinen lähtö ajettiin nimenomaan tätä kilpailua silmällä pitäen. Näissä viidentoista hevosen ryhmäajoissa hyvä lähtöpaikka ei ole kuitenkaan mikään tae juoksun onnistumiselle, sillä juoksu elää usein läpi matkan. 12 POR NIE ROCK jatkaa luotettavassa vireessä. Mikäli juoksu elää läpi matkan, on Markku Niemisen suojatti loppukirissä huippuvaarallinen. Tämän kesän Suur-Hollola-ajon finalisti 6 FAST TIME jatkaa edelleen huippuvireessä. Se pujotteli viimeksi Turussa 4. sisältä pirteästi kolmanneksi vain Amazing Warriorille sekä BWT Caesarille häviten. Uusista käsistä aloittava 14 FARZAD BOKO ei ole ollut tänä vuonna parhaimmillaan, mutta kyseessä on kuitenkin luokkahevonen tähän lähtöön. 5 GRIMINAL JACK panostaa starttiin ja pystyy juoksun luontuessa ottelemaan lähdön parhaista paloista. 11 EXCALIBUR IT palaa tauolta starttiin arvoituksena, mutta ruuna pystyy kuitenkin kaiken ollessa kohdallaan niin koviin suorituksiin, ettei sen mahdollisuuksia kannata aliarvioida. Taulunsa tämänkertaista helpommissa lähdöissä hienoon kuntoon saanut 1 SURPRISE LEADER putoaa niukasti B-ryhmään.

Vermo Lähtö 6 Ryhmäajo 2120 m | Toto75-3

RANKING
A) 11
B) 2-4-10-6-1-7-3-5-12-8
C) 9
MALKKIN – HEPORIX – TAKSVENLA – MELLUN MYRSKY

Kolmannessa Toto75-kohteessa 11 MALKKIN nostetaan ideana ainoaksi A-hevoseksi. Malkkin tekee jatkuvasti vahvoja suorituksia. Taulussa näkyvässä Seinäjoen viitossijassa Malkkin jäi oikein hyvävoimaisena pussiin, ja sen jälkeen Arto Komulaisen suojatti ei ole totosijoilta eksynyt, vaikka on joutunut tekemään välillä haalarihommia toisella radalla ilman selkääkin. Viimekertainen Joensuun voitto oli helppo, ja startti teki varmasti tätä lähtöä ajatellen muutenkin hyvää kuukauden paussilta. Toki paremmilla paikoilla on kovia vastustajia, mutta avaus voi hyvinkin venyä. Lisäksi Malkkin voi tuurien ollessa kohdallaan päästä Vennelmon Varman vanavedessä ihan mukaviin iskuasemiin. Monelta kovalta kanssakilpailijalta ihan viimeinen rutistus voi puuttua, mutta Malkkinilla ei ole tätä ongelmaa. 2 HEPORIX aloittaa sitten tasaisen B-ryhmän. Heporix lienee loistopaikalta lähdön todennäköisin keulahevonen. Alla on positiivisia suorituksia, mutta ihan viimeinen loistokkuus on kuitenkin tauon jälkeen puuttunut. 4 TAKSVENLA voitti viimeksi Turussa avoimen tammalähdön 2. sisältä. Tätä edeltäneessä Porin kisassa Taksvenla jäi 2. sisälle hyvävoimaisena pussiin. Tamma voi nytkin saada hyvän juoksun. 10 MELLUN MYRSKY kilpailee vahvassa vireessä. Porissa se punnersi johtavan rinnalta kalkkiviivoilla ykköseksi kierrettyään kyseiselle juoksupaikalle 4. ulkoa 1500 jäljellä. 6 VENNELMON VARMA voitti viimeksi Mikkelissä johtopaikalta uudella ennätysajallaan. Keulapaikka olisi nytkin mieluisin vaihtoehto, mutta Vennelmon Varma ei ole kuitenkaan lähdön todennäköisin keulahevonen. 1 MERRAN JYSKE saa ykkösradalta hyvän suojajuoksun ja on yksi monesta mahdollisesta. Myös 7 KIKAN VELPERI on syytä ottaa vakavasti. Se hävisi viimeksi Turussa vain Pöylefantenille sekä Enon Vilpille, vaikka jäi lopulta sisäratajuoksulla pussiinkin.

Seinäjoki Lähtö 7 Ryhmäajo 2100 m | Toto75-4, Toto4-1

RANKING
A) 8-5-2-9-3
B) 4-1-12-11-6-7
VAPPUÄIJÄ – PERTTURI – ENON VILPPI – LAKURI

Seinäjoella ajettava neljäs Toto75-kohde käynnistää samalla myös Toto4-pelin. Siinä A-ryhmään nostetaan viisi hevosta, jotka erottuvat selvästi muusta porukasta. 8 VAPPUÄIJÄ saa niukan ykkösvihjeen. Ori on esiintynyt vahvasti edukseen jo muutamassa avoimen tason lähdössäkin. Viimeksi Teivossa Vappuäijä joutui tyytymään selvänä suosikkina kolmanteen sijaan kierrettyään 2. radan vetojuhdaksi 1100 metriä ennen maalia. Vaikka esitys ei ollut parasta Vappuäijää, oli suoritus toki ilman muuta hyvä. Eiköhän Antti Ojanperän suojatti ole nyt kahden viikon starttivälillä vieläkin parempi. 5 PERTTURI hurmasi Ylivieskan Ruunaruhtinas-lähdöissä sekä Vermon Tähtisprintterissä, missä sijoittui johtavan rinnalta kolmanneksi loistoajalla 20,7 vain hurjille Evartille sekä Vixukselle häviten. Viimeksi Mikkelissä tuli kuitenkin epäonnistuminen, ja nyt alla on kuukauden starttiväli. Pertturi on vakava voitontavoittelija, mutta tässä ei kuitenkaan todennäköisesti nähdä parasta Pertturia. Ennakkokommenttien mukaan nyt on tarkoitus mennä taulun starteista poiketen tavallisilla kärryilläkin. 2 ENON VILPPI on hieman huumorihevonen, mutta viime aikoina ori on suorittanut jatkuvasti hyvin. Enon Vilppi pystyy nopeana avaajana hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa ja voi keikkua kärkikahinoissa alusta loppuun. 9 LAKURI viihtyy jatkuvasti kärkisijoilla, ja ravivarmalla menijällä on jälleen hyvät menestyssaumat. Lähtöpaikka takarivissä ei ole ollenkaan huono, kun edessä on nopea Enon Vilppi. 3 KOVERI on saanut taulunsa aika huonoon kuntoon, mutta kyseessä on kuitenkin oikein kilpailukykyinen hevonen näihin lähtöihin.

Vermo Lähtö 7 Ryhmäajo 2120 m | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1
B) 9-3-5-2-6-4-10-11-7
C) 8-12
THAI PROFIT – DREAM GIRL – ICE WINE – ARCTIC LOVER

Viidennessä Toto75-kohteessa 1 THAI PROFIT on päässyt voittosummansa puolesta todelliseen nappisarjaan, ja se on myös syynä alla olevaan kuukauden starttiväliin, sillä tätä lähtöä on odoteltu. Thai Profit on tehnyt tänä vuonna hurjaa jälkeä, sillä voittoja on tullut peräti kymmenen ja meriittilistalta löytyy myös Finlandia-Ajon kunniakas viides sija toiseksi parhaana suomalaisena. Lähtökohtainen oletus on, että Thai Profit pystyy puolustamaan ykkösradalta paikkansa, minkä jälkeen Kimmo Aholan valmennettava ei ole normaalina lyötävissä. Tammavaltikan kokonaiskisassa kakkoseksi sijoittunut 9 DREAM GIRL aloittaa B-ryhmän. Dream Girl ei ole kilpaillut Tammavaltikan jälkeen, mutta esillä olleiden tallikommenttien perusteella tamman pitäisi palata radoille normaalivireessä. 3 ICE WINE on starttiraketti, mutta silti Thai Profitin ohittaminen kiihdytysvaiheessa tuntuu haastavalta tehtävältä. Viimeksi Vermossa Ice Wine sai vetää Tammatähdessä keulapaikalla maltillista tahtia, minkä jälkeen voitti vaivatta. 5 ARCTIC LOVER on ailahdellut aiemmalla urallaan aika paljon, mutta nyt alla on jo useampi peräkkäinen hyvä suoritus. 2 JACK VADER hävisi viimeksi Teivossa keulasta vain takanaan liftanneelle Ricoconelle. Mikäli Jack Vader onnistuisi nappaamaan juoksupaikan Thai Profitin takana 2. sisällä, olisi ruunalla hyvät totosaumat. 6 COM MILTON on oikein hyvä hevonen, mutta nyt alla on kuukauden starttiväli ja lähtöpaikkakin on haastava. 4 EFFRONTE PHOTO on lähdön selvästi vähärahaisin, mutta 5-vuotias Pekka Ruuthin valmennettava kilpailee huippuvireessä. 10 RELIGIOUS kulki viimeksi Turussa viimeiset 600 metriä 09,9-kyytiä, vaikka avoimessa 5-vuotislähdössä 5. ulkoa kuudenneksi jäikin.

Seinäjoki Lähtö 8 Tasoitusajo 2100 m | Toto75-6, Toto4-3, Duo-1

RANKING
A) 7-15-1
B) 11-14-9-6-8-2
C) 12-16-4-13-5-10
SKYFALL SHINE – LAKE’S ACTION – EXIT FASTBACK – TROOPERS

Seinäjoella ajettava kuudes Toto75-kohde on Ilkka-Pohjalainen ajon finaali. Karsinnat tähän kilpailuun ajettiin jo 24. päivä viime kuuta. 7 SKYFALL SHINE on ilman muuta näistä asetelmista suosikki. Markku Niemisen valmennettava voitti karsintalähtönsä vaivatta, ja myös viimekertainen Vermon voitto oli tyylikäs. Askelten osuessa lankulle Skyfall Shine edennee avauspuolikkaan aikana johtopaikalle. 15 LAKE’S ACTION on kuitenkin niin hurjassa vireessä, ettei sen voittomahdollisuuksia voi millään muotoa sivuuttaa takamatkasta huolimatta. Lake’s Action oli viimeksi Turussa mukana avoimessa 5-vuotislähdössä L. Fabritius Memorialissa. Ruuna pääsi ensimmäisen kaarteen lopussa onnekkaasti johtopaikalle, kun Promptus laukkasi, mutta jatkossa kakkossija oli puhtaasti omaa hyvyyttä. Taakse jäi MAS Champin voittamassa lähdössä niinkin hurjia hevosia kuin Knows Best, Effonte Photo, Majestic Man, Religious. Lake’s Action on starttiraketti, ja eiköhän sillä ladata nytkin heti eteenpäin. 1 EXIT FASTBACK on Markku Niemisen tallin toinen valttikortti tähän lähtöön. Se oli karsintalähtöjen kolmas voittaja. Exit Fastback avannee ensin johtopaikalle, mutta ainakaan tallikaveri Skyfall Shinelle on tuskin halukkuutta vastata. Väkivahva 11 TROOPERS sekä viimeksi hallittuun voittoon lipunut 14 SPECIAL PRESENT aloittavat B-ryhmän, 9 TROUBLE LEADER ja 6 CANKUS XPORT muodostavat sitten seuraavan kaksikon.

Vermo Lähtö 8 Ryhmäajo 2120 m | Toto75-7, Toto4-4, Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2
B) 1-3-12-11-9-10-5-8
C) 6-7-4
NEXT DIRECTION – TANPOPO – HOTSHOT LUCA – LE GROS BILL
 
Superlauantai huipentuu viimeisenä lähtönä ajettavaan lämminveristen Suomen Mestaruuteen, missä lähdetään jahtaamaan 30 000 euron ykköspalkintoa. 2 NEXT DIRECTION oli lähtörata-arvonnan suuri voittaja. Sen lisäksi, että ruuna itse sai loistavan lähtöpaikan, saivat kovimmat vastustajat pääsääntöisesti tosi huonoja lähtöpaikkoja. St Michel -ajon voitossaan kauden parastaan esittänyt Next Direction on tänä vuonna ailahdellut, mutta mikäli Timo Hulkkosen valmennettava suorittaa tasollaan, ei se ole johtopaikalta kukistettavissa. 1 TANPOPO lähtee rohkeasti kokeilemaan rahkeitaan Suomen Mestaruudessa alle 50 000 euron voittosummalla. Suoritukset ovat olleet niin hyviä, että Matias Salon valmennettava voi ihan hyvin seurata näiltä lähtöpaikoilta Next Directionin vanavedessä kakkoseksi. 3 HOTSHOT LUCA oli viime lauantaina Turussa ihan hyvä kolmas 700 metrin kirillä 2. ulkoa. Tähtäin on varmasti ollut tässä kisassa, joten nyt odotettavissa lienee vielä parempaa menoa. Finlandia-Ajossa kolmanneksi sijoittunut 12 LE GROS BILL sekä kahdesti peräkkäin voittanut 11 LEXUS DREAM olivat lähtörata-arvonnan suurimmat häviäjät. Kummankin kohdalla fyysinen vire edellyttäisi voitosta ottelemista, mutta lähtöpaikka mutkistaa tilannetta aika lailla. Varsinkin Le Gros Bill on kilpaillut jatkuvasti huimalla tasolla. Sinänsä selkäjuoksu sopii niin Lexus Dreamille kuin erityisesti Le Gros Billille, mutta mikäli keula saa vetää sopuisasti, niin tietysti näistä asetelmista on tekemistä yltääkseen aivan kärkeen. Tammavaltikan kokonaiskilpailun voittanut 9 WILLOW PRIDE palasi viimeksi radoille kuukauden paussilta loistovireessä, vaikka Ice Winelle hävisikin. Willow Pride iski 5. ulkoa joukon viimeiseltä sijalta 700 jäljellä ja kulki loppumatkan kolmatta rataa pitkin upeasti 08,7-vauhdilla. Myös 10 BIG HEADACHE, 5 GRAINFIELD AIDEN ja 8 CAMERON EVO ovat hyvässä vireessä ja mahtuvat mukaan B-ryhmään.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 8,5,2,9,3 (4,1)
T4-2: 1 (9,3)
T4-3: 7,15,1 + 11,14 (9,6)
T4-4: 2 + 1,3,12 (11,9)

Pieni systeemi 15 riviä, hinta 3 euroa.
Suuri systeemi 100 riviä, hinta 20 euroa.

PÄIVÄN DUO | Seinäjoki L8 – Vermo L8

7,15
2

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA | Vermo L4

11,12,1
11,12,1,7,6,9
11,12,1,7,6,9

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

TROIKKA | Seinäjoki L6

3
2,12,6,14,5,11
kaikki

Yhteensä 78 yhdistelmää, hinta 39 euroa.

TROIKKA | Vermo L7

1
9,3,5,2,6,4,10
9,3,5,2,6,4,10

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa.

TROIKKA | Vermo L8

2
1,3,12
1,3,12,11,9,10,5,8

Yhteensä 21 yhdistelmää, hinta 10,50 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

Ponilähtö

 

Lähtö  1. 


Väliajat 205-243-224

JULMIN: Sai puolikas juostuna paikan 3. ulkoa. Lähti viimeisen takasuoran lopussa kiriin 3. radalle. Puristi viime metreillä vahvasti voittoon asti. Viim. 700 m 22,6. 
VAELLUS: Matkasi pääosin kuolemanpaikalla. Sai loppusuoran puolivälissä otteen kärkihevosesta ja tuli vahvasti maaliin asti, vaikka jäikin lopussa niukasti toiseksi. 
NOPSAN VAUHTI: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää toisen puolikkaan oikein rauhassa. Kiihdytti tahtia loppua kohden ja tuli hyvin maaliin asti. 
SJÖ VINN: Nousi 3. sisältä 450 juostuna toiseen ulos. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa ja hieman jossiteltavaa jäi. Tuli hyvällä tyylillä sisään. 
LILIN JYTKY: Sai puolikas juostuna johtavan kannasta. Ei saanut sieltä lopussa aivan täyttä mahdollisuutta kirimiseen. Ei tosin aivan lopussa enää pitänyt selkäänsä. 
VEERAN POIKA: Matkasi lauman hännillä. Nousi 450 ennen maalia selkään 3. radalle. Tuli lopun asiallisesti. 

Lähtö  2. 


Väliajat 258-273-281-277

VUARAN SUVETAR: Pääsi takarivistä hyvin läpi ja eteni 250 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Painui 450 juostuna jatkossa kärkipaikalle asti. Veti tasaisen reipasta ja oli lopussa ylivoimainen. 
HOLLAUS: Juoksi 3. ulkona. Lähti 850 ennen maalia selkään 3. radalle. Nousi 400 ennen maalia vapaalle radalle. Tuli lopun mukavasti ja puristi lopussa toiseksi. Viim. 700 m 26,3. 
USKO EEVERTTI: Lähti vähän haparoiden matkaan ja putosi 4. ulos. Laukkasi siellä lyhyesti 450 juostuna ja juuttui jatkossa taustalle 3. radan kiertäjäksi. Pääsi 400 ennen maalia pudottamaan kakkoskeulan kupeelle toisen radan vetojuhdaksi. Tuli vahvasti sisään asti, vaikka jäikin lopussa kolmanneksi. 
VAPPUJÄTKÄ: Juoksi toisessa ulkona. Sai edetä sujuvasti. Nousi loppusuoran puolivälissä 3. radalle ja tuli asiallisesti. 
VALSSAUS: Peruutti 300 juostuna 5. sisälle. Nousi viimeisen takasuoran alussa 3. ulos. Sai edetä sujuvasti ja tuli asiallisesti sisään asti. 
KASTEHELMENI: Juoksi 5.-4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Tuli kirinsä aivan juosten sisään asti. 
WINSINNATTI: Sai 200 juostuna paikan johtavan kannasta. Jäi ensimmäisen takasuoran alussa 3. sisälle. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Pääsi 300 ennen maalia nousemaan vapaalle ja tuli lopun hieman sijoitustaan paremmin. 
KIPINÄ ROLS: Juoksi 3.-4. sisällä. Oli pitkään vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan 350 ennen maalia, minkä jälkeen tyytyi lopussa seurailuun. 
VILVIIRI: Juuttui keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Otti lopulta päätösringin alkaessa laukan ja putosi taustalle. Tuli lopun tasaisesti. 
H.V. TUREKS: Juuttui ensimmäisen takasuoran alussa toisen radan vetojuhdaksi. Pääsi 400 ennen maalia pudottamaan kakkoskeulaksi. Taipui siitä loppusuoran alussa selvästi ja tuli lopun vailla virtaa. 
MAATIAN TÄHTI: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 400 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Taipui viimeisen takasuoran puolivälissä selvästi ja oli aika heikko. 

Lähtö  3. 


Väliajat 143-158-139-107

MASCATE MATCH: Lähti hyvin ja painui nopeasti kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia. Kiihdytti tahtia tasaisesti loppua kohden ja otti ajamatta eleettömän voiton. 
GALWAY GIRL: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Tuli vahvasti sisään asti ja oli lopussa oikein hyvä kakkonen. Viim. 700 m 11,1. 
SHE RAINS: Luopui kärkipaikasta 250 juostuna. Seuraili johtavan kannasta asiallisesti sisään asti. 
FIRST CLASS LADY: Juoksi 3. ulkona. Lähti 450 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä rehdisti sisään asti. 
BRAVE DAME VIVIAN: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Pudotti 250 ennen maalia 3. sisälle. Tuli tasaisesti sisään asti. 
ARCTIC EMMA: Juoksi 4. ulkona. Lähti 450 ennen maalia selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa vapaalle ja tuli aivan juosten sisään. 
AFRICAN QUEEN: Peruutti 3. radalta 350 juostuna lauman hännille. Lähti loppusuoran alussa vapaalle ja tuli tasaisesti. 
LEX LIBERTY: Juoksi 3. sisällä. Laukkasi siellä loppukaarteessa väsyneenä 300 ennen maalia pitkäksi. 
ROSELAND: Poissa.

Lähtö  4. 


Väliajat 166-157-148-143

ONE WHO RUN: Kiidytti heti kärkipaikalle, missä veti tasaisesti kiihtyvällä tahdilla ja oli vakuuttava voittaja. >INDI BAND: Sai kuolemanpaikalle vetoavun 300 juostuna. Taipui sieltä päätöspuolikkaan alussa selvästi. Jaksoi vielä loppusuoralla laukata hylkäykseen.
VELOCE VALD: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkiin 3. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa vapaalle radalle ja tuli vahvasti maaliin asti. Viim. 700 m 12,4. 
HE IS FELIX: Juoksi 5. sisällä. Nousi 950 ennen maalia toiselle ja samassa selkään 3. radalle. Jäi 450 ennen maalia vapaalle radalle ja tuli rehdisti sisään asti. 
FRANKENSTEIN AM: Lähti 4. ulkoa päätösringin alkaessa kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä hyvin ja oli vahva kolmas. 
ALMOST ONE YEAR: Otti 200 juostuna keskijoukoissa lyhyen laukan. Matkasi jatkossa 6. sisällä. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin ja tuli vahvasti sisään asti. 
SUN SAYEN: Matkasi johtavan kannassa. Seuraili tasaisesti. 
HERE I GO AGAIN S: Juoksi 3. sisällä. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Löysi vapaan radan loppusuoralla ja otti maksimit. 
WHITE CROSS BICHO: Ei saanut lopussa kunnon mahdollisuutta.
APPLEHILL EXPRESS: Laukkasi lähdössä ja jäi 5. sisälle. Ei saanut mahdollisuutta kirimiseen. 
LEEMARK'S CASIMIR: Juoksi 4.-5. ulkona, mistä oli vaisu. 
WERNER ORS: Ajoi 3. rataa pitkin eteenpäin ja eteni 350 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Jäi viimeisen takasuoran lopussa toiseen ulos ja otti maksimit. 
NO VICE: Laukkasi sata juostuna ja putosi aivan hännille. Mahdollisuudet menivät samassa.
INDI BAND: Sai kuolemanpaikalle vetoavun 300 juostuna. Taipui sieltä päätöspuolikkaan alussa selvästi. Jaksoi vielä loppusuoralla laukata hylkäykseen.

Lähtö  5. 


Väliajat 122-142-155-156

SELAH: Käynnistyi hyvin ja painui 250 juostuna kärkeen. Dominoi kärkipaikalta varmoin ottein maaliin asti. 
MAS BELLA: Juoksi 4. sisällä. Kirikaista aukeni loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun mukavasti. Viim. 400 m 13,8. 
POETRY IN MOTION: Lähti hyvin, mutta jäi silti 200 juostuna johtavan kantaan. Nousi viimeisen takasuoran lopussa toiseen ulos. Lähti loppukaarteessa kiriin ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
WONDER WOMAN: Juoksi 3. sisällä. Sai 400 ennen maalia paikan johtavan kannasta. Tuli tasaisesti. 
LONG LEG LIZZY: Juoksi 6. sisällä. Sai edetä sujuvasti ja tuli rehdisti maaliin asti. 
GILLIAN COMERY: Juoksi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle. Siirtyi viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3.-4. radalle. Satsaili 350 ennen maalia hieman ja menetti tahtiaan. Tuli lopun vielä rehdisti. 
ARCTIC DESSERT: Lähti 3. ulkoa 2200 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni kaksi kierrosta ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Putosi siitä loppusuoran alussa kärkitaistosta. Ei silti kokonaan luovuttanut. 
JUSTINE CASE: Oli 4. ulkoa vain tasainen. 
SAPPHIRA: Sai puolikas juostuna paikan toisesta ulkoa. Taipui sieltä viimeisellä takasuoralla ja oli aika heikko. Laukkamerkki tuli 150 juostuna tulleesta parin askeleen laukasta, millä ei ollut merkitystä mihinkään. 
PITCH PERFECT: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Kirin terä katkesi nopeasti ja oli aika vaisu. 
ZEKI FONT: Nousi 6. sisältä 1700 ennen maalia 5. ulos. Taipui jatkossa tasaisesti. 
MEMPHIS MINNIE: Poissa.

Lähtö  6. 


Väliajat 255-247-251-255

VENNELMON VARMA: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Ajoi siinä eteenpäin ja painui lopulta 600 juostuna kärkeen. Sai jatkossa vetää aika sopuisasti ja piti lopussa niukkaan voittoon. 
MELLUN MYRSKY: Lähti 3. ulkoa 1600 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni 1450 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Tuli hienosti sisään asti ja hävisi voitonkin vain niukasti.
VILJU: Lähti 5. ulkoa 850 ennen maalia kiriin 3. radalle. Siirtyi loppusuoralla vapaalle radalle ja tuli rehdisti sisään asti. Viim. 700 m 23,4. 
MALKKIN: Juoksi 3.-2. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä aivan hyvin maaliin asti. 
TAKSVENLA: Sai erittäin helposti kärkipaikan haltuunsa. Luopui todella yllättäen kärkipaikastaan 550 juostuna. Jäi lopussa luonnollisesti johtavan kantaan täysin vaille kiritilaa. 
MERRAN ROIHU: Juoksi 3. ulkona. Sai viimeisen takasuoran puolivälissä paikan toisesta ulkoa, mistä kiritila ei lopussa auennut.
MERRAN JYSKE: Juoksi 3.-4. sisällä. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Pääsi päätössatasella nousemaan toiselle ja tuli lopun aivan juosten. 
KIKAN VELPERI: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Peruutti lopulta 450 juostuna 6. ulos. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Tuli pitkän kirinsä rehdisti maaliin asti. Viim. 1000 m 24,4. 
HEPORIX: Juoksi 2.-3. sisällä. Kirikaista pysyi pitkään kiinni, mutta ei enää päätössatasella pysynyt selässään. 
HULLUDUUNARI: Nousi 4. sisältä ensimmäisen takasuoran lopussa 4. ulos. Sai edetä jatkossa sujuvasti ja tuli tasaisesti. 
DIORI: Laukkasi lähdössä pahoin. Teki jatkossa taustalta aivan hyvän esityksen. Viim. 1900 m 25,4. 
KIELAS: Oli 5. sisältä rehellisen riittämätön. 

Lähtö  7. 


Väliajat 143-165-165-100

THAI PROFIT: Kiihdytti heti kärkipaikalle, missä sai vetää pitkään erittäin sopuisasti. Tuli hienosti ja otti erittäin helpon voiton. 
JACK VADER: Juoksi johtavan kannassa. Oli sieltä lopussa kiritilaa saamatta niukasti toinen. 
RELIGIOUS: Lähti 3. ulkoa 1850 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni puolikas juostuna kuolemanpaikalle. Tuli siitä oikein hyvin maaliin asti. 
ICE WINE: Juoksi pääosin 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä rehdisti maaliin asti. 
COM MILTON: Otti alun rauhassa ja peruutti 250 juostuna aivan lauman hännille. Lähti 6. ulkoa viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3.-4. radalle. Tuli oikein vahvasti maaliin asti. Viim. 700 m 09,1. 
JUGADOR: Matkasi 4. ulkona. Lähti 600 ennen maalia selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa 4. radalle ja tuli hyvin sisään asti. 
DREAM GIRL: Ei saanut lopussa kiritilaa juostuaan 3. sisällä. 
EFFRONTE PHOTO: Sai kuolemanpaikalle vetoavun puolikas juostuna. Jäi toiseen ulos lopussa täysin vaille kiritilaa. 
SAHARA SANDSTORM: Juoksi 5. ulkona. Sai viimeisellä takasuoralla edetä 3. ulos. Kirikaista ei sieltä lopussa koskaan tullut.
ARCTIC LOVER: Peruutti 3. radalta 400 juostuna 6. sisälle. Nousi loppukaarteen alussa kiriin ulkoradoille ja tuli mukavasti maaliin asti. Viim. 600 m 09,6. 
WILLIAM PINE: Matkasi 4. sisällä. Kirikaista ei koskaan auennut. 
CELEBRITY LANE: Juoksi 5. sisällä. Ei saanut lopussa rintaman takaa mahdollisuutta kirimiseen. 

Lähtö  8. 


Väliajat 128-135-139-106

NEXT DIRECTION: Kiihdytti heti kärkipaikalle, missä sai vetää haluamaansa tahtia. Lisäsi tempoa lopussa ja oli erittäin vakuuttava voittaja. 
LEXUS DREAM: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä 800 ennen maalia selkään 3.-4. radalle. Nousi loppusuoralla vapaalle radalle ja tuli vahvasti maaliin asti. Viim. 700 m 09,7. 
TANPOPO: Sai nopeasti paikan johtavan kannasta. Oli sieltä selvässä ylisarjassa hyvä kolmas. 
GRAINFIELD AIDEN: Ajoi 3. rataa eteenpäin. Pääsi 400 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Sai 600 juostuna vetoavun eteensä. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä mukavasti maaliin asti. Viim. 700 m 10,9.
BIG HEADACHE: Juoksi 4. sisällä. Sai viimeisen takasuoran puolivälissä paikan 3. sisältä. Ei saanut sieltä lopussa kiritilaa. Näytti oikein hyvältä. 
WILLOW PRIDE: Juoksi 3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiseen ulos. Kirikaista pysyi lähes loppuun asti kiinni ja jossiteltavaa jäi. 
LE GROS BILL: Lähti 5. ulkoa 1650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni 650 juostua toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä vahvasti sisään asti, vaikka päätössatasella matka ymmärrettävästi hieman painoikin. 
RICOCONE: Juoksi 6. sisällä. Sai loppukaarteessa paikan 4. sisältä, mistä kirikaista ei lopussa koskaan auennut.
HOTSHOT LUCA: Teki 4. ulkoa aivan rehellisen 800 metrin kirin. 
VALIANT DREAM: Otti alun rauhassa ja peruutti lopulta 400 juostuna 6. ulos. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Tuli hyvin, mutta ohitukset olivat vain erittäin tiukassa. Viim. 700 m 10,3. 
CLUB NORD ELIT: Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Sai 400 juostuna vetoavun eteensä ja jäi 600 juostuna 3. ulos. Seuraili tasaisesti.
CAMERON EVO: Juoksi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 4. ulos. Oli sieltä lopussa mahdottoman tehtävän edessä.