Supersyyskuun päättäjäisravit

30.09.2020 18:00

Supersyyskuun päättäjäisravit

Superviikonlopusta alkanut huima syyskuu Vermo Areenalla päättyy keskiviikkoraveihin 30.9. Luvassa on taattua keskiviikkolaatua: hyvien hevosten urheilua laadukkaaksi todistetulla remontoidulla radalla sekä yleisölle vauhdikasta tunnelmaa ravintolapalveluiden äärellä.

Poutapäivänä kisoja voi seurata ulkoalueella vaikkapa terassilta käsin, mutta viileämpikään keli ei haittaa, sillä sisällä riittää tilaa ja palveluita. Perheen pienimmille on vapaassa käytössä uljas keppihevosareena. Vermo Areenan laajoissa yleisötiloissa on helppoa huolehtia turvaväleistä.

Illan ohjelmassa on yhdeksän lähtöä, joissa nähdään mm. voittotilinsä avaamista hamuavat hevoset (lähtö 3) sekä harrastajavalmentajien treenaamat ravurit (lähtö 7). Illan päättävässä suomenhevoslähdössä viisivuotias Stallone kohtaa ensimmäistä kertaa vanhemmat vastustajat, joista etenkin Tuviker ja Morison ovat osoittaneet viihtyvänsä tavallista pidemmillä kilpailumatkoilla. Lähtö ajetaan 2620 metrin kisana.

Kisat käynnistyvät ensin koelähdöllä, jossa kilpailuoikeutta hakee mm. monta kovasukuista kaksivuotiasta varsaa. Ennen ravilähtöjä nähdään myös A-ponien kisa, jossa on mukana 13 ponia ja nuorisourheilijaa.

Tervetuloa viihtymään Vermo Areenalle!

Aikataulu ke 30.9.

17.20 Koelähtö
17.40 A-ponien lähtö
18.07 Lähtö 1
18.27 Lähtö 2
18.47 Lähtö 3 – hevosille, joilla ei vielä voittoja urallaan
19.10 Lähtö 4 – Toto65-kierros käynnistyy
19.30 Lähtö 5
19.50 Lähtö 6 – Black Horse -lähtö
20.10 Lähtö 7 – harrastajavalmentajien lähtö
20.30 Lähtö 8
20.50 Lähtö 9

Pääsyliput ennakkoon Vermo Shopista

Vermo Areenalla ravataan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin ja katsomoalueelle otetaan rajoitetusti yleisöä*. Yleisö- ja tallialueen välillä ei ole kulkua. Pääsyliput kannattaa ostaa ennakkoon verkkokaupasta, johon pääset sivun oikean reunan Vermo Shop -painikkeesta. Myös portilla myydään lippuja. Nyt myynnissä on lisäksi autokatsomolippu, jolla pääsee kätevästi autolla etusuoran alussa sijaitsevaan autokatsomoon. Tällöin kaikkien autossa olevien henkilöiden tulee lisäksi ostaa erikseen pääsylippu. Ravit kuuluvat myös suorana radiosta 87,6 MHz Vermon alueella. Yleisön sisäänkäynti toistaiseksi vain Valjakkotien puolelta pääovista tai niiden vasemmalla puolella olevasta portista (talliportilla ei lipunmyyntiä). Huom. tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta.

Keskiviikkoravien pääsylippu

Vermon Areenan keskiviikkoravit klo 18-21 (ovet klo 16). Huippuraviurheilun lisäksi tarjolla turvavälit huomioiden yhdessäoloa, elämyksiä ja laadukkaat ravintolapalvelumme. Myös lapsille on mukavaa tekemistä esim. keppariareenalla. Poikkeusolojen aikana myös lapset alle 18-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen. Myös portilla myydään lippuja, suosittelemme ostamaan liput ennakkoon jonojen välttämiseksi ja turvavälien toteutumiseksi. Oikeus alennukseen osoitettava pyydettäessä.

  • Hinta 8 €/aikuinen
  • Alennusryhmät 4 € (eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset alle 18-v.)
  • Autokatsomolippu 5 €/auto
  • Vermon kausikortilla vapaa sisäänpääsy (loppuvuoden kausikortti myynnissä hintaan 44/33 € - osta Vermo Shopista >>)
  • Hippoksen kausikortti, SHKL:n jäsenkortti ja Vermo Areenan vapaalippu ovat voimassa, mikäli kortin/lipun haltija käy lunastamassa oman lipputuotteen (0 €) Liveto-lipunmyyntijärjestelmästä viimeistään kyseisen viikon maanantai-iltaan mennessä (esim. keskiviikon 23.9. raveihin lipun hankkiminen viimeistään 21.9. klo 23.59 mennessä Vermo Shopista. Näytä saapuessasi sekä etukäteen hankittu lipputuote että etukortti.
  • Vermo Shopissa maksuvälineenä käy yleisten maksutapojen lisäksi myös Smartum saldo ja Eazybreak.
  • Vermossa maksu käteisellä / pankkikortilla. Vermossa pääsyliput voi maksaa myös Edenredin tai Smartumin virikesetelillä / saldolla.

*Järjestäjä pidättää oikeuden rajoittaa yleisömäärää, jakaa yleisön erillisiin sektoreihin ja rajoittaa kulkua sektoreiden välillä voimassa olevien yleisörajoitusten puitteissa.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

30.9.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO65-VARMAVALINNAT

Tämän viikon Toto65-kierros ei todellakaan ole sieltä helpoimmasta päästä. Varmakandidaateillammekin on ilman muuta konkreettisia riskitekijöitä. Toto65-vihjesysteemien lisäksi myös Toto4-kuittien tukipilarina toimii neljännen Toto65-kohteen 4 I KEEP MY WORD. Sen kohdalla paljon ratkeaa heti kiihdytysvaiheessa. Mikäli Jukka Lintulan kovakuntoinen suojatti onnistuu etenemään johtopaikalle, se ei ollenkaan helppo ohitettava. Vastusta ei voi väheksyä, mutta viimekertainen Turun keulavoittokin tuli ihan laatulähdöstä. Siinä taakse jäivät Essie Gonzales ja Gunvald. Lopun mutkittelua lukuun ottamatta suoritus oli oikein mallikas. I Keep My Word on juossut viime kilpailunsa jenkkikärryillä. Saa sitten nähdä, mikä on kärrypolitiikka voltin nelosradalta. Toisena Toto65-tukipilarina toimii toisen kohteen 12 RUNAWAY NINA. Radalta kaksitoista Toto65-lähdön voittaminen Vermossa on aina vaikeaa, mutta Runaway Nina on niin hurjassa vireessä, että voi siinä tempussa onnistua. 3 FAVÖR DÅ ja 6 FANDANGO BRICK ovat laatuvastuksia ja paremmilla paikoilla, mutta Runaway Nina on vieläkin kovakuntoisempi.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 6,4,8 + 10,7,1 (5,2)
T65-2: 12 (3,6)
T65-3: 5,1 + 2 (4,6)
T65-4: 4 (12,1)
T65-5: 4,3,15,8,5 + 14,6,13,9 (2,1)
T65-6: 4,6,1,5 + 2,12,11,7,9,8 (3,10)

Pieni systeemi 120 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 1620 riviä, hinta 162 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1. Tasoitusajo 2120 m

RANKING
A) 8-14 B) 4-12-3-13-5-1-6-2-11-9-16-15 C) 7-10
VUARAN SUVETAR – RIKSUN KINGI – USVATTAVA – MAISTERI JUTILA

Ravien avauslähdössä A-ryhmään nostetaan kaksi tänä vuonna hyvällä voittoprosentilla kilpaillutta nousevaa 6-vuotiasta suomenhevosta. Elo- ja syyskuun aikana kolmesti peräkkäin voittanut 8 VUARAN SUVETAR joutui tyytymään viimeksi Vermossa viidenteen sijaan, mutta suoritus ei ollut yhtään voittojuoksuja huonompi. Teemu Okkolin ei halunnut ajaa Vuaran Suvettarella 3. ulkoa yli kierroksen kiriä ja sen jälkeen tamma ei saanut enää yksinkertaisesti mahdollisuutta viidettä sijaa parempaan. Vuaran Suvettarelle jäi kyllä käyttämättömiä voimavaroja. Tällä kertaa taktiikka lienee aggressiivisempi, eikä olisi mikään ihme, vaikka Vuaran Suvetar etenisi takamatkasta huolimatta johtopaikalle jo ensimmäisellä takasuoralla. 14 RIKSUN KINGI on voittanut puolet kauden kahdeksasta kilpailustaan. Viimeksi Kouvolassa Riksun Kingi saavutti edellä menevän selän 2. ulkona 900 jäljellä, mutta laukkasi 200 metriä myöhemmin. Ori paikkasi erheensä mallikkaasti ja kiri vielä Metsärinteen Valtan jälkeen kakkoseksi. 4 USVATTAVA aloittaa haastajien ryhmän. Sen kohdalla juoksu meni viimeksi pahoin pieleen. Nyt ori painunee lähdön onnistuessa kiihdytysvaiheessa keulapaikalle. 12 MAISTERI JUTILA puursi lauantaina Lappeenrannassa rehdillä kirillä kolmanneksi. Ruuna siirtyi 5. ulkoa selässä 3. radalle 1300 jäljellä ja jatkoi 4. rataa viimeisen kaarteen lopussa. 3 YSIKYMPPI aloitti Pertti Puikkosen käsistä ihan mukavalla suorituksella. Eiköhän pitkän tauon jälkeinen startti vienyt eteenpäin, joten ori on ravia kulkiessaan täysin varteenotettava menestyjä. 13 KASTEHELMENI voitti lauantaina Lappeenrannassa johtavan rinnalta, vaikka pääsi etenemään sinne kolmatta rataa pitkin vasta 1500 metriä ennen maalia. Huippuvireestä huolimatta voiton uusiminen 40 metrin takamatkalta ei ole helppo juttu, mutta totosija ei todellakaan yllätä.

Lähtö 2. Ryhmäajo 1620 m

RANKING
A) 4 B) 7-5-6-1-2-8-3
MADRID – MATTER OF FACT – RONZON FACE – RAMBO RIVNER

Toinen lähtö on tasainen lämminveristen lyhyen matkan ryhmäajo, missä jokaiselle osallistujalle on annettava realistinen pärjäämissauma. 4 MADRID nostetaan hieman muun porukan yläpuolelle, mutta Madridin kohdallakin on huomattava, että sille pyritään tarjoamaan nykyään pääsääntöisesti aika nättejä reissuja, joten hieman tuuriakin tarvitaan. Luultavasti Santtu Raitala ei lähde nytkään tavoittelemaan johtopaikkaa itselleen. Viimeksi Teivossa tuurit olivat valjakon puolella, ja Madrid pääsi tuikkaamaan lopussa keulasta kakkoseksi sijoittuneen Captivaten takaa ykköseksi. 7 MATTER OF FACT joutui kirimään viimeksi Porissa todella vaikeista asetelmista. Tamma ei ollut sen huonompi kuin Suomen debyytissäkään, missä eteni Vermon Tammatähdessä 3. ulkoa 400 metrin kirillä kakkoseksi. Lily’s Star voitti kyseisen lähdön keulasta. 5 RONZON FACE on hakenut viime starteissa parasta virettään, mutta lähdön onnistuessa nopea ruuna pystynee ottelemaan pikamatkalla keulasta tai 2. sisältä kärkisijoista. Myös 6 RAMBO RIVNER panostanee starttiin. Sisäradalle pääseminen nostaisi tuntuvasti osakkeita. 1 NORTH LEXUS ei ole parhaimmillaan, mutta kelpo vireessä kuitenkin. Ensimmäisen puolikkaan tapahtumat tulevat ratkaisemaan paljon.  2 PUKETORPS JULIUS kohdalla kuntokäyrä ei osoita ainakaan alaspäin, ja lähtöpaikkakin on tällä kertaa mainio. Myös viimeksi Kuopiossa huonolta lähtöpaikalta sisäratoja pitkin kakkoseksi pujotellut 8 FAST TIME sekä viimeksi Vermon Tammatähdessä sisäratajuoksulla neljänneksi sijoittunut 3 L DEES MAGGIESBEST voivat nappionnistumisella otella totosijoista.

Lähtö 3. Tasoitusajo 2120 m

RANKING
A) 5-7-1-12 B) 8-4-10-2-9-3 C) 11-6
WERA WINNER – MAS EVELYN – FREE UNIQUE – ABBY DONOVAN

Illan kolmannessa lähdössä kohtaavat 3-5-vuotiaat lämminveriset, jotka eivät ole vielä koskaan voittaneet. Uran avausvoittoa lähtee jahtaamaan muutama varsin lahjakaskin tapaus. A-ryhmään nostetaan neljä hevosta, joista rankingin kolmen kärki muodostuu 3-vuotiaista tammoista. Kaikki nämä ovat jo ehtineet saalistaa kelpo saavutuksia, vaikka voittoa ei ole vielä tullutkaan. 5 WERA WINNER väsyi kovatasoisessa ja kovavauhtisessa Kriteriumin karsintalähdössä, mutta tätä edeltäneessä Seinäjoen Kasvattajakruunu-alkuerässä Timo Mäkisen valmennettava kamppaili 2. sisältä tosissaan voitosta yhdessä Kriteriumin finaaliin selvinneen For A Reasonin kanssa. Wera Winner on niin nopea avaaja, että voi askelten osuessa lankulle täräyttää viitosradaltakin keulaan. 7 MAS EVELYN kiri viimeksi Kriteriumin karsintalähdössä 4. sisältä kolmanneksi. Vaikka kyseessä oli viidestä karsintalähdöstä heikkotasoisin, ei saavutusta kannata vähätellä. 1 FREE UNIQUE vaikutti 2-vuotiaana oikein lahjakkaalta, mutta ilmeisesti tammalla on ollut jotain ongelmia, koskapa kyseessä on vasta 3-vuotiskauden avauskilpailu. Vire on toki arvoitus, mutta ainakin asetelmat ovat parhaat mahdolliset. Free Uniquen viime vuoden paras meriitti oli SHKL Hevosenomistajapokaalin kolmossija vain Reino Palomäen hurjille An-Aiolokselle sekä An-Dorralle häviten. 12 ABBY DONOVAN aloitti Jari T Lindemanin käsistä aiempaa paremmalla suorituksella. Tamma kiri Kokemäellä piippuhyllyn lähtöpaikasta huolimatta loppusuoralla mukaan kärkirintamaan, mutta laukkasi harmittavasti kolmossijan juuri kalkkiviivoilla. Lähinnä A-hevosia pyrkii haastamaan tänä vuonna selvästi tasoaan nostanut 8 LADY JANE GREY, jonka kohdalla ammattikuski vaihtuu kuitenkin tällä kertaa amatööriin.

Lähtö 4. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-1

RANKING
A) 6-4-8 B) 10-7-1-5-2-3-9
RUNONEITO – PERUSLIKSA – ANNAN – PIIRRON TUISKU

Toto65-kierros käynnistyy enintään 29 000 euroa tienanneiden kylmäveristen ryhmäajolla. Ykkösvihjeen saa 6 RUNONEITO. Mia Liipolan valmennettava on esiintynyt edukseen taulunsa jokaisessa kilpailussa. Kauden molemmat voitot ovat tulleet 2. radalta ilman selkää. Myös kaksi viikkoa sitten Vermossa Runoneito suoritti rehdisti, vaikkei saanutkaan mitään otetta 20 metriä edeltään matkaan lähteneistä Issakan Valosta sekä Lennon Rapinasta. Runoneito viihtyy vapaalla radalla, ja jollei keulapaikka olisi tarjolla, kelpaisi paikka johtavan rinnallakin sille tässä tehtävässä hyvin. 4 PERUSLIKSA on suorittanut sekin viime starteissaan koko ajan positiivisesti. Viimeksi Kuopiossa Perusliksa kiri 3. ulkoa loppusuoralla ihan mukavasti neljänneksi. Eturivissä on useita arkisia avaajia, joten Perusliksa lähtee havittelemaan heti alussa keulapään juoksupaikkoja. 8 ANNAN ei suorittanut viimeksi Teivossa tasollaan, mutta edellisten kilpailujen kaltaisena vauhtikestävä tamma riittää tässä ravilla pitkälle. 10 PIIRRON TUISKU seuraili kaksi viikkoa sitten Vermossa Runoneidon vanavedessä neljänneksi ja sai vajaan kahden kuukauden tauolta startin kroppaansa. Timo Tuomisen suojatti on hyvä haastaja kuumimmille suosikeille. Suomessa debytoivalla 7 PÖYLEFANTEN on voitto alla. Taulussa on kuitenkin myös paljon laukkoja. 1 TOHTORI on aika kankea kiihdyttäjä, mutta ruunalla on tapana parannella asemiaan kirivaiheessa. Niin se teki myös viimekertaisessa tauoltapaluussaan edettyään joukon hänniltä neljänneksi. 5 VILOX on nopea avaaja, mutta voittotaistoa ajatellen puristusta saisi löytyä enemmän. 

Lähtö 5. Ryhmäajo 2620 m | Toto65-2

RANKING
A) 12-3-6 B) 5-1-11-10-8 C) 2-9-4-7
RUNAWAY NINA – FAVÖR DÅ – FANDANGO BRICK – CARLOS SANTANA

Toisessa Toto65-kohteessa kolme hevosta erottuu todella selvästi. Puhutaan ilman muuta yllätyksestä, mikäli voittaja ei löydy tästä kolmikosta. 12 RUNAWAY NINA rankataan huonosta lähtöpaikasta huolimatta ykköseksi. Alla on oikein mallikkaita suorituksia. Viime Vermon vierailullaan Liisa Saarisen valmennettava kiritti johtavan rinnalta hyvin keulasta voittanutta Wille’s Rainpoweria. Väliajat olivat 12,6-15,2-(16,0)-11,5. Runaway Nina pystyy siis tekemään itse juoksunsa, joten tarpeen vaatiessa sillä voi tehdä jo matkalla ratkaisuja. Kun matkaakin on 2620 metriä, voi Runaway Nina kiertää ykköseksi lähtöasetelmista huolimatta. Toki asetelmat ovat 3 FAVÖR DÅ puolella, sillä jo neljästi peräkkäin totoon yltänyt nousuvireinen ruuna on lähdön todennäköisin keulahevonen. Viime keskiviikkoinen Vermon voitto tuli johtavan rinnalta. 6 FANDANGO BRICK on sitten lähdön kolmas kova voitontavoittelija. Edellistä kaksikkoa vuotta nuorempi tamma on oikein kehityskelpoinen 3-vuotias. Keskipitkä matkakin on todennäköisesti pelkästään plussaa. Fandango Brick hävisi kuitenkin viimeksi selityksittä Runaway Ninalle, sillä tamman oli tyytyminen Runaway Ninan takaa 2. ulkoa neljänteen sijaan. Mr Big Money sijoittui kyseisessä lähdössä kolmanneksi. 5 CARLOS SANTANA oli samaisen lähdön viides 4. ulkoa. Ruuna on kelpo vireessä, mutta lähtökohtaisesti suosikkikolmikko vaikuttaa liian kovalta.  1 RIM BAY FLEUR on ihan kelpo vireessä sekin, mutta vastassa tuntuisi kuitenkin olevan muutama liian kova.

Lähtö 6. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 5-1 B) 2-4-6-7-9-8 C) 11-12-3-10
SHINING ARMOR – BWT ELLOSPANK – FLASHDANCE SISU – TAIGO BLESSED

Toto4-pelin avauskohteessa A-ryhmään erottuu kaksi hevosta. Molemmilla on tosin jonkinlaisia juoksunkulullisia riskejä. 5 SHINING ARMOR ei ole starttiraketti, ja niinpä se joutui viimeksi Turussakin kiertämään ensimmäiset 600 metriä kolmatta rataa ennen kuin pääsi edes johtavan rinnalle. Raskaasta reissusta huolimatta Tapio Perttusen suojatti marssi lopulta varmaan voittoon. Tämänkertainen tehtävä on viimekertaista kovempi, ja matkaakin on puoli kierrosta enemmän. Ei ole siten ollenkaan varmaa, että Shining Armor pystyisi voittamaan tämänkin lähdön johtavan rinnalta. Mikäli juoksu kuitenkin luontuu, ottelee Quite Easyn poika ilman muuta lähdön parhaista paloista. 1 BWT ELLOSPANK selviytyi hienosti Pilvenmäki Specialin finaaliin, mutta itse finaalissa kaikki ei ollut täysin kunnossa ja ruuna laukkasi loppukaarteessa lyötynä. Niinpä BWT Ellospankia on tässä välissä hieman huollettu, joten eiköhän luvassa ole taas täysipainoinen suoritus. BWT Ellospank ei kuitenkaan pystyne pitämään ykkösradalta alussa keulapaikkaa. 2 FLASHDANCE SISU on varsin suoritusvarma menijä. Loistopaikalta tamma lähtee taas jahtaamaan tiukasti kärkisijoja. Mainittakoon, että Teivossa 8.8. Flashdance Sisu punnersi 2. ulkoa ykköseksi ennen johtavan rinnalta vahvan juoksun päätteeksi kakkoseksi sijoittunutta BWT Ellospankia. 4 TAIGO BLESSED on saanut viime aikoina selvästi lisää ryhtiä otteisiinsa.  Kyseessä on nopea avaaja, jolla Tapani Salojensaari päässee valitsemaan ajaako keulasta vai selästä. Taigo Blessedin ohella myös 6 COMBATANT MOTION ja 7 MY WAYS NOT YOURS pyrkivät tosissaan pudottamaan vihjesysteemejä laulukuoroon.

Lähtö 7. Tasoitusajo 2120 m | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 4 B) 12-1-3-14-16-8-6-11-15-9-2-13-5-7
I KEEP MY WORD – JE SUIS JUSTINE – IMMERSIVE WORKOUT – EMIL VON BENTZ

Illan ensimmäinen troikkalähtö on harrastajavalmentajien lähtö. Lähtö on pelimielessä varsin haastava, mutta kun Toto65-kierros on kokonaisuudessaankin tavanomaista kimurantimpi, on ratkaisujakin tehtävä. Lopulta 4 I KEEP MY WORD toimii vihjesysteemien tukipilarina. Jukka Lintulan suojatti kilpailee hienossa vireessä ja on nakutellut jo seitsemän totosijaa putkeen. Itse asiassa kaikki koronatauon jälkeiset kilpailut ovat päättyneet totosijaan. Kiihdytysvaihe ratkaisee paljon. Varsinkin johtopaikalta I Keep My Word olisi vaikea ohitettava. Tamma on tehnyt hyviä suorituksia johtavan rinnaltakin, mutta näin tasokkaan lähdön voittaminen kyseiseltä juoksupaikalta ei olisi kyllä kovin todennäköistä. Viime startit on ajettu jenkkikärryillä, saa sitten nähdä mikä on ratkaisu tämän asian suhteen voltin nelosradalta. B-ryhmään jää vielä kahdeksan täysin vakavaa voitontavoittelijaa. 12 JE SUIS JUSTINE eteni Porin 75-lähdössä 4. ulkoa 900 metrin kirillä kolmanneksi, ja startti kropassa suoritustaso lienee nyt vieläkin parempi. 1 IMMERSIVE WORKOUT on tähän paikkaan hieman arvoitus. Joka tapauksessa kapasiteetti kyllä riittää, ja lähtöasetelmatkin ovat parhaat mahdolliset. 3 EMIL VON BENTZ on kohonnut elämänsä iskuun ja voi hyvin riittää tälläkin tasolla. 14 SAPPHIRA ja 16 CATAHECASSA ZEST ovat tehneet useita rehtejä suorituksia ja ansaitsisivat kauden mittaan vielä voitonkin. Catahecassa Zestin kohdalla nähdään myös todella mielenkiintoinen kuskivahvistus. 8 CAPERCAILLIE COCK on viime kilpailujen perusteella löytänyt suoritusvarmuuden. Toki energiaa on edelleen paikka paikoin liikaakin. 6 WHAT A FEELING hävisi viimeksi Seinäjoella Kasvattajakruunu-alkuerässä vain First Class Ladylle jättäen taakseen muun muassa kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet Brave Dame Vivianin sekä Moonlight Velvetin, jotka veivät Villinmiehen Tammakilpailusta Mascate Matchin jälkeiset sijoitukset. What A Feeling lienee yksi keulaan haluavista. 11 MAS BELLA kiri viimeksi Turussa kolmanneksi, vaikka laukkasi heti lähdössä pahoin. Tamma oli jo edelliseen kilpailuunsa paljon parempi kuin yhdeksäs sija antaa ymmärtää. 

Lähtö 8. Tasoitusajo 2120 m | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 4-3-15-8-5 B) 14-6-13-9-2-1-11-10-7-12
FULLHAND COMERY – ONE WHO RUN – QUITE A BOY – ZUMU DE LA VEGA

Duon avauskohde suorastaan vilisee realistisia voittajaehdokkaita, eikä vihjaaminen ole helppoa. Lähtöpaikat tuovat vielä oman mausteensa. 4 FULLHAND COMERY olkoon niukka ykkösrankkaus. Kahden kakkossijan jälkeen kahdessa viime startissa on tullut taipuminen, mutta Vermossa Fullhand Comery jäi kovavauhtisessa juoksussa johtavan rinnalle (väliajat 09,8-11,6-11,3) ja viimekertaisessa Lappeenrannan 75-lähdössäkin keulapaikan puolustaminen maksoi paljon. Siinä väliajat olivat 09,0-13,5-(13,5)-14,0. Volttilähdössä avaus ei mene yhtä reippaaksi, minkä näemme ilman muuta eduksi. Mikäli askeleet osuvat lankulle, voi Pekka Korven suojatti juosta nytkin keulassa. Juoksupaikka kärjen imussakin kävisi hyvin. Fullhand Comerylla on hyvät mahdollisuudet palata takaisin menestyskantaan. 3 ONE WHO RUN on ollut hyvä kahteen viimeiseensä. Viimekertainen Vermon kolmossija kovalla volttituloksella tuli johtavan rinnalta. Ainakin ennakkoinfon mukaan One Who Run jatkaa kengittä, mikä on tuonut ruunaan selvästi lisätehoa. Johtopaikalta One Who Run olisi lähdön todennäköisin voittaja. 15 QUITE A BOY on hyvä kirihevonen. Kierrettävää riittää, mutta sinänsä tehtävä on ruunalle oikein sopiva. 8 ZUMU DE LA VEGA kilpailee elämänsä iskussa ja on napannut peräti neljä voittoa putkeen. Kaikki alla olevat voitot ovat kuitenkin tulleet keulasta, joten kasiradan lähtöpaikka muuttaa juoksun luonnetta. Viidentenä A-ryhmään kelpuutetaan myös Forssassa tätä selvästi helpomman lähdön keulapaikalta voittanut 5 CAPE’S CAVIAR. B-ryhmäänkin jää hyviä haastajia 14 STONECAPES POE, 6 FUNDOVER MATCH, 13 MISTER LANE ja 9 FERUS GALAX johdolla.

Lähtö 9. Ryhmäajo 2620 m | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4-6-1-5 B) 2-12-11-7-9-8-3-10
JULMIN – MORISON – TUVIKER – EKIN TOIVE

Helppoa ei ole ravien päätöslähdössäkään. Lopulta A-ryhmään kelpuutetaan neljä valjakkoa. 4 JULMIN on kirinyt viime starteissaan mallikkaasti ja esittänyt selvää nousuvirettä. Juoksun luontuessa Esa Heikkisen valmennettava tavoittelee tosissaan vuoden avausvoittoaan. 6 MORISON ja 1 TUVIKER ovat keskenään aika tasavertaisia kilpakumppaneita. Molemmat ovat rehtejä puurtajia, joille tämänkertainen keskipitkä matka on plussaa. Kummallakin on myös konkreettinen laukkariski. Tuvikerin etuna on säännöllinen starttirytmi, kun taas Morison ei ole kilpaillut kuukauteen. Morisonin viimeinen kilpailu on Pilvenmäki Maraton, mistä irtosi Tuvikerin jälkeinen kakkossija. Vastaavasti Morisonin etuna on se, että oikein nappilähdöllä se voisi lopulta edetä jopa johtopaikalle. Joka tapauksessa Morison päässee ravilla Tuvikerin etupuolelle, sillä ykkösradan paikka ei ole Tuvikerille kyllä millään lailla hyvä. 5 EKIN TOIVE kesti viimeksi Mikkelissä johtavan rinnalta juoksupaikka ja kova avaus huomioiden yllättävän hyvin. Sen perusteella Ekin Toivekin nostetaan mukaan A-ryhmään. Ekin Toiveen kohdalla on syytä huomata, että se on starttiraketti, joka napannee ensimmäiset keulat, joten tuurien ollessa kohdallaan juoksu voi mennä ihan nappiin. 2 VEERAN POIKA aloittaa Jussi Suomisen valmennuksesta. Nykyvire on vaikea arvioitava, sillä kunnon suorituksesta on jo aikaa, mutta hevosena Erikassonin poika on kyllä näihin lähtöihin riittävä. Vasta 5-vuotias 12 STALLONE kokeilee rahkeitaan rahasarjassa. Porin Satakunta Seniorissa kirivaihe ei mennyt sujuvasti, jolloin ruuna olisi otellut ilman muuta Parvelan Retun jälkeisestä kakkossijasta. Piippuhyllyn lähtöpaikalta taktiikka lienee nuorella hevosella lähtökohtaisesti passiivinen. 11 PAUHIS oli tänä vuonna mukana Kuninkuuskisassakin.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,1 + 2 (4,6)
T4-2: 4 (12,1)
T4-3: 4,3,15,8,5 + 14,6,13,9,2,1,11 (10,7)
T4-4: 4,6,1,5 + 2,12,11,7,9,8,3,10

Pieni systeemi 40 riviä, hinta 8 euroa.
Suuri systeemi 432 riviä, hinta 86,40 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

4,3,15,8,5
4,6,1,5

Yhteensä 20 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

4
12,1,3,14,16,8,6,11
12,1,3,14,16,8,6,11

Yhteensä 56 yhdistelmää, hinta 28 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

4
6,1,5
kaikki

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

 

 

 

Ponilähtö

Lähtö  1. 


Väliajat 290-287-283-277

VUARAN SUVETAR: Ajoi alussa 3. rataa pitkin eteenpäin. Pääsi 450 juostuna pudottamaan toiselle radalle. Sai lopulta 650 juostuna paikan johtavan kannasta. Nousi viimeisen takasuoran alussa toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä päätössatasella varmaan voittoon. 
USVATTAVA: Teki kärkipaikalta hyvän esityksen. 
YSIKYMPPI: Matkasi johtavan kannassa. Jäi toisen kaarteen alussa 3. sisälle. Nousi pian kakkoskeulan kupeelle toisen radan vetojuhdaksi. Tuli asiallisesti ja oli selvästi kärkiparille jääneenä kolmas. 
KASTEHELMENI: Matkasi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä rehdisti maaliin asti. 
FRIIVIRI: Matkasi pääosin 3. sisällä, mistä seuraili tasaisesti. 
MILLIKKA: Seuraili 4. sisältä tasaisesti. 
MAISTERI JUTILA: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoralla 4. radalle ja tuli tasaisesti. 
SUIKUN CHILI: Seuraili pääjoukon hänniltä toiselta radalta maksimisijoitukseen. 
RIKSUN KINGI: Ei vain riittänyt lopussa 5. ulkoa. 
JÄPIKÄS: Otti ensimmäisen takasuoran puolivälissä neljänneltä sijalta laukan ja putosi lauman hännille. Suoritti jatkossa asiallisesti. 
PORTTIKALLION ÄSSÄ: Juuttui heti keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Pääsi viimeisen takasuoran lopussa pudottamaan taustalla toiselle radalle, mistä ei lopussa ymmärrettävästi noussut. 
UNNAN VESSELI: Oli 5. sisältä vaisu.
JYLHÄSÄDE: Laukkasi lähdössä ja jäi lauman hännille sisäradalle, mistä oli jatkossa aika vaisu. 
EL TIMOTEI: Laukkasi lähdössä ja putosi taustalle, missä myös pysyi jatkossa. 
INTON RILLA: Matkasi kärjen tuntumassa toisella radalla. Taipui pahoin loppukaarteen alussa ja oli heikko. 
UKKOSEN JYMY: Laukkasi lähdössä pitkäksi.

Lähtö  2. 


Väliajat 105-128-130

MATTER OF FACT: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Siirtyi 250 ennen maalia kiriin 4. radalle. Tuli vahvasti ja ehti niukkaan voittoon. Viim. 700 m 11,2. 
RONZON FACE: Juuttui kuolemanpaikalle. Jyräsi siitä loppusuoralle tultaessa kärkeen ja tuli vahvasti maaliin asti, vaikka jäikin aivan lopussa toiseksi. 
RAMBO RIVNER: Juoksi toisessa ulkona. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä aivan juosten sisään asti. 
FAST TIME: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle. Vapaa rata löytyi vasta aivan lopussa ja jossiteltavaa jäi. 
MADRID: Juoksi johtavan kannassa. Nousi päätöspuolikkaan alussa toiseen ulos. Kiritilaa ei lopussa kunnolla tullut, mutta ei ollut aivan selässään kiinni. 
L DEES MAGGIESBEST: Juoksi 3. sisällä. Nousi päätössatasella ulos ja kiri loppua pirteästi. 
NORTH LEXUS: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi loppusuoran alussa alakynteen ja tuli lopun tasaisesti. 
PUKETORPS JULIUS: Poissa.

Lähtö  3. 


Väliajat 166-175-176-156

WERA WINNER: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia ja hallitsi varmoin ottein maaliin asti. 
MAS EVELYN: Sai 250 juostuna paikan 3. sisältä. Nousi loppukaarteen alussa 3. ulos. Lähti 350 ennen maalia kiriin 3.-4. radalle ja tuli lopun vahvasti. 
FREE UNIQUE: Juoksi johtavan kannassa, mistä oli tasainen kolmas. 
MAS CARA: Nousi 5. sisältä ensimmäisen takasuoran lopussa 3. ulos. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Pääsi 550 ennen maalia pudottamaan toiseen ulos. Lähti loppusuoralle tultaessa kiriin ja oli lopussa tasainen neljäs. 
LADY JANE GREY: Juoksi 4.-3. sisällä. Sai edetä sujuvasti ja oli tasainen. 
WIIPURI: Laukkasi lähdössä ja jäi selvästi. Kulki jatkossa aivan hyvin ja sai vielä rahaa. 
PIACERE: Juoksi 4. ulkona. Lähti loppukaarteen alussa kiriin ja seuraili jatkossa maksimisijoitukseen. 
JEZABELA: Lähti hitaasti ja matkasi 5. sisällä, mistä otti maksimit. 
RAVEN: Juuttui ensimmäisen takasuoran alussa toisen radan vetojuhdaksi. Aloitti siitä 700 ennen maalia matkan kohden takajoukkoja ja oli vaisu. 
BLUE PATRIK: Juoksi toisessa ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Eteni 600 ennen maalia kärkihevosen kupeelle. Otti siinä loppusuoran puolivälissä laukan, mihin menetti rahasijan. 
JANETTE FRANCAIS: Juoksi 5. ulkona. Laukkasi loppukaarteen alussa pahoin ja menetti pelinsä. Laukkasi kulisseissa loppusuoraa vielä hylkäykseen. 
ABBY DONOVAN: Otti 250 juostuna 3. sisällä laukan, mikä jatkui pitkäksi. Kulki jatkossa hylättynä asiallisesti ja oli maalissa kahdeksantena.

Lähtö  4. 


Väliajat 246-258-253-283

PÖYLEFANTEN: Eteni nopeasti kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia ja otti lopussa hallitun voiton. 
VILOX: Matkasi johtavan kannassa. Oli sieltä lopussa kiritilaa saamatta toinen. 
RUNONEITO: Eteni 300 juostuna 3. radalta toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä rehdisti sisään asti ja oli hyvä kolmas. 
RIKASTUVA: Juoksi 3. sisällä, mistä oli lopussa kiritilaa saamatta neljäs. 
ANNAN: Juoksi 3. ulkona. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli aivan juosten sisään asti. 
PERUSLIKSA: Sai 300 juostuna paikan toisesta ulkoa. Jäi sinne lopussa täysin vaille kiritilaa. 
PIIRRON TUISKU: Juoksi 5. ulkona. Lähti 350 ennen maalia kiriin ulkoradoille ja tuli lopun varsin pirteästi. 
TOHTORI: Ei saanut lopussa kiritilaa rintaman takaa juostuaan pääosin 4. sisällä. 
VEKRAUS: Juoksi 4. ulkona. Lähti loppukaarteessa kiriin ja tuli tasaisesti. 
RIVALTTI: Oli lauman hänniltä 5. sisältä heikko. 

Lähtö  5. 


Väliajat 157-195-154-123

FANDANGO BRICK: Kiertyi puolikas juostuna 3. radalta toisen radan vetojuhdaksi. Löi siinä päätösringillä painetta ja jyräsi päätössatasella varmaan voittoon. Viim. 1000 m 13,2. 
RUNAWAY NINA: Juoksi 5. ulkona. Lähti 1850 ennen maalia vauhdikkaaseen kiriin ja painui 1450 ennen maalia kärkipaikalle asti. Tuli rehdisti sisään asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi. 
FAVÖR DÅ: Kiihdytti 250 juostuna kärkipaikalle, missä sai toisella puolikkaalla rauhoittaa. Jäi 450 ennen maalia terävän spurtin alla johtavan kantaan. Nousi loppusuoran alussa kiriin ja tuli tasaisesti. 
RIM BAY FLEUR: Juoksi 3.-4. sisällä. Nousi 450 ennen maalia toiselle radalle. Lähti 300 ennen maalia kiriin 3. radalle ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
JETSET VICE: Seuraili 4.-5. sisältä tasaisesti. 
CARLOS SANTANA: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Eteni viimeisen takasuoran lopulla toiseen ulos ja seuraili tasaisesti. 
GOLF WIDOW TEMPLE: Oli 5. ulkoa vain tasainen. 
MOONS SUPERMAN: Otti alun rauhassa ja matkasi 6.-7. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle radalle. Nousi loppukaarteen alussa kiriin ja tuli lopun kohtalaisesti. Viim. 400 m 15,0. 
SANTOS BRAVE: Matkasi lauman hännillä 6. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa vain tasainen. 
WESTCOAST VENUS: Jäi 250 juostuna johtavan kantaan. Putosi 1450 ennen maalia 3. sisälle, missä taipui loppukaarteessa ja oli heikko. 
ABHAYA: Oli heikko juostuaan 5.-6. sisällä. 
UPHOUSE ACE: Taipui toisesta ulkoa viimeisen takasuoran alussa ja oli heikko. 

Lähtö  6. 


Väliajat 097-146-171-150

TAIGO BLESSED: Eteni 250 juostuna kuolemanpaikalta kärkeen. Luopui paikastaan puolikas juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Kiritila aukeni sata ennen maalia. Tuli hyvin ja jakoi lopussa voiton. 
COMBATANT MOTION: Juoksi 4. sisällä. Kiriväylä pysyi pitkään kiinni. Löysi vapaan radan lopulta sata ennen maalia ja ehti vielä jakamaan voiton. Viim. 700 m 13,5. 
BWT ELLOSPANK: Jäi 250 juostuna johtavan kantaan. Nousi pian toiselle ja painui 550 juostuna uudelleen kärkipaikalle. Sai jatkossa vetää varsin sopuisasti. Oli lopussa aivan hyvä kolmas. 
FLASHDANCE SISU: Lähti tasaisesti ja juoksi 6. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 5. ulos. Lähti loppukaarteessa kiriin 3.-4. radalle. Tuli vahvasti sisään asti. Viim. 700 m 12,9. 
MY WAYS NOT YOURS: Juoksi 3. sisällä. Nousi 350 ennen maalia toiseen ulos. Siirtyi samassa kiriin 4. radalle ja tuli asiallisesti. Taklasi ulos siirtyessään yhden kanssakilpailijan laukalle. 
SHINING ARMOR: Lähti haparoiden matkaan ja otti lopulta sata juostuna pahan laukan ja jäi paljon. Teki jatkossa kulisseista hienon esityksen. 
HERE I GO AGAIN S: Matkasi 3. ulkona. Siirtyi 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Oli kirissään tasainen. 
EYECLASS: Juuttui ensimmäisen takasuoran alussa 4. sisähevosen kupeelle toisen radan vetojuhdaksi. Eteni toisen ringin alkaessa kärkihevosen kupeelle. Putosi loppusuoran alussa kärjen kyydistä, mutta ei silti kokonaan luovuttanut. 
LIKE IT OR NOT: Juoksi lauman hännillä, mistä oli tasainen. 
BLUES BROTHER: Sai 250 juotuna paikan lauman hänniltä toiselta radalta. Sai puolikas juostuna paikan periaatteessa toisesta ulkoa. Lähti 450 ennen maalia kiriin 3. radalle. Ei suorittanut yhtäkään ohitusta ja oli aika vaisu. 
LE MIRAGE: Juoksi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Laukkasi 350 ennen maalia ahtaan oloisen tilanteen seurauksena pitkäksi. 
STEALTHESTARLIGHT: Juoksi lauman hännillä 7. sisällä. Laukkasi siellä viimeisen takasuoran puolivälissä lyödyn oloisena pitkäksi. 

Lähtö  7.

 
Väliajat 169-170-143-135

IMMERSIVE WORKOUT: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää avausringin rauhassa. Tahti kiihtyi jatkossa ja vastaili lopussa varmaan voittoon. 
EMIL VON BENTZ: Juuttui heti kuolemanpaikalle. Tuli siitä umpirehdisti maaliin asti ja oli oikein hyvä kakkonen. 
CAPERCAILLIE COCK: Juoksi 3. ulkona. Lähti puolimatkassa kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä mukavasti maaliin asti ja oli loppuun asti kakkostaistossa. 
I KEEP MY WORD: Juoksi toisessa ulkona. Oli loppukaarteessa hetken vailla kiritilaa, mutta tyytyi lopussa säilyttämään asemansa. Oli aivan hyvä. 
CATAHECASSA ZEST: Matkasi 3. sisällä. Nousi 800 ennen maalia 3. ulos. Tuli aivan mukavasti maaliin asti. Viim. 700 m 12,5. 
SO LONG LOSERS: Matkasi 4. sisällä. Nousi 600 ennen maalia 4. ulos. Seuraili lopun tasaisesti. 
WILDS DIAMOND: Juoksi 5. sisällä. Sai edetä sujuvasti ja tuli tasaisesti. 
WHAT A FEELING: Pääsi 400 juostuna pudottamaan 3. radalta 4. ulos. Lähti puolimatkassa selkään 3. radalle. Kirin terä katkesi viimeisen takasuoran lopulla, mutta ei silti kokonaan luovuttanut. 
GLENNE: Matkasi johtavan kannassa. Antoi viimeisen takasuoran alussa selvästi periksi ja oli vaisu. 
SAPPHIRA: Juoksi 6. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Kirissä ei ollut juurikaan potkua. 
JE SUIS JUSTINE: Oli 5. ulkoa kirivaiheessa vailla virtaa. 
BARTHOLOMEW: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä.
MAS BELLA: Otti ratkaisevan lähtölaukan.
ORZO: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
ENTERTAINMENT ÅS: Poissa.
BROWN RECLUSE: Poissa.

Lähtö  8. 


Väliajat 141-139-175-154

QUITE A BOY: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Siirtyi 450 ennen maali 4. radalle ja liikkui lopun ylivoimaista tahtia. Otti lopussa selvän voiton. Viim. 800 m 13,0. 
JULIENNE CANE: Kiihdytti nopeasti kärkipaikalle, mistä tuli aivan mukavasti maaliin asti. 
ONE WHO RUN: Juuttui 250 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä rehdisti maaliin asti. 
CAPE'S CAVIAR: Jäi 250 juostuna johtavan kantaan. Ei saanut sieltä lopussa lainkaan kiritilaa. 
FULLHAND COMERY: Matkasi toisessa ulkona. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Vapaa rata löytyi vasta hieman ennen maalia ja jossiteltavaa jäi varmasti jonkin verran, vaikka ajo olikin lopussa jo päällä.
WHITE CROSS BICHO: Matkasi 3. ulkona. Siirtyi viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä tasaisesti. 
VELOCE VALD: Matkasi 4.-3. sisällä, minne jäi lopussa vaille kiritilaa.
FUNDOVER MATCH: Juoksi 3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 3. ulos. Kirikaista ei sieltä lopussa koskaan auennut. 
LEEMARK'S CASIMIR: Juoksi 6. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkiin 3. radalle. Siirtyi 400 ennen maalia 4. radalle ja tuli asiallisesti. 
JACK FIRE: Juoksi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 3. ulos. Lähti 350 ennen maalia kiriin ja tuli lopun tasaisesti. 
STONECAPES POE: Juoksi 7. ulkona. Oli jatkossa pitkään vailla kiritilaa ja käytännössä kaikki voimat säästyivät tuleviin koitoksiin. 
ZUMU DE LA VEGA: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Kirin terä katkesi nopeasti ja oli vaisu. 
FERUS GALAX: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä. 
MISTER LANE: Otti pahan lähtölaukan ja peli oli selvä. 
ZIZZY HIGHNESS: Laukkasi lähdössä pitkäksi.

Lähtö  9. 


Väliajat 230-264-275-221

JULMIN: Eteni 400 juostuna kuolemanpaikalta kärkeen. Sai vetää pitkään varsin sopuisasti. Hallitsi vaivattomasti maaliin asti, kun pahin kilpakumppani levisi sen rinnalta sata ennen maali hylkäykseen. 
VEERAN POIKA: Matkasi toisessa ulkona. Lähti 150 ennen maalia kiriin 3. radalle ja puristi lopussa toiseksi. 
LILIN JYTKY: Lähti kovaa ja painui 150 juostuna kärkeen. Luopui paikastaan 350 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Oli lopussa tasainen kolmas. 
HUMIRO: Lähti kovaa ja sai nopeasti paikan johtavan kannasta. Jäi 400 juostuna 3. sisälle. Nousi loppusuoran alussa kiriin ja tuli tasaisesti. 
TUURIN TOIVO: Matkasi 5.-4. ulkona. Pudotti loppusuoran alussa sisäradalle ja tuli tasaisesti. 
PAUHIS: Juoksi 4. ulkona. Lähti 1100 ennen maalia selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoralle tultaessa 4. radalle ja tuli aivan juosten sisään asti. Viim. 1000 m 23,8. 
TUVIKER: Juoksi 3. ulkona. Lähti 1200 ennen maalia kiriin 3. radalle. Kirin terä katkesi 300 ennen maalia, mutta ei silti luovuttanut. 
HOLARI: Juoksi 4. sisällä. Nousi 1100 ennen maalia 3. ulos. Otti 350 ennen maalia jo lyödyn oloisena pahan laukan ja menetti pelinsä.
EKIN TOIVE: Lähti aivan omaa tahtiaan, mutta otti 150 juostuna kärkipaikalla laukan, mikä jatkui pitkäksi. 
MORISON: Ajoi 3. rataa pitkin eteenpäin ja sai lopulta 550 juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Oli siitä vielä tiukasti voittotaistossa laukatessaan sata ennen maalia hylkäykseen. Vähän näytti siltä, että olisi jäänyt toiseksi. 
HANSLANKARI: Poissa.
STALLONE: Poissa.