Suuri Suomalainen Derby 2019

31.08.2019 14:00

Suuri Suomalainen Derby 2019

Suomen kovapalkintoisin ravikilpailu Suuri Suomalainen Derby järjestetään Vermo Areenalla lauantaina 31.8. Päivä alkaa Derby-seminaarilla klo 12. Luvassa on loppukesän parasta raviurheilujuhlaa ja vauhdikasta tunnelmaa pitkälle iltaan saakka!

* Päivä alkaa mielenkiintoisella Derby-seminaarilla klo 12.
* Ravijatkot ja jälkipelit Vermo Areenan Street Bar Voltissa heti ravien jälkeen. Kuumat jälkipelit, kylmät virvokkeet, reipas musiikki ja rento meininki!

Kilpailutapahtumat alkavat ponilähdöllä klo 13.30 ja ensimmäinen hevoslähtö on vuorossa klo 14. Lue lisää ohjelmasta, busseista, saapumisesta ja ravintolapalveluista Derby-sivuiltamme >>

OSTA PÄÄSYLIPUT EDULLISEMMIN ENNAKKOON >>

Liput ennakkohintaan pe 30.8. saakka osoitteessa lippu.fi:
Peruslippu 15€
Opiskelija/eläkeläinen/invalidi+saattaja 8€
Ravilla (ravintolakatsomo, sis. buffet) 79€

La 31.8. ja Vermosta ovelta ostettaessa:
Peruslippu 20€
Opiskelija/eläkeläinen/invalidi+saattaja 10€

Vermon ja Suomen Hippoksen kausikorteilla on ilmainen sisäänpääsy. Alle 15-vuotiaille myös ilmainen sisäänpääsy.

Pääsyliput voi maksaa Edenredin tai Smartumin virikesetelillä Vermossa ja lippu.fi-myyntipisteissä.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

31.8.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO75-VARMAVALINNAT

Läpivarmojen löytäminen on vaikeaa, sillä jokaisesta kohteesta löytyy vähintään pari – kolme todella tiukkaa voitontavoittelijaa. Lopulta systeemien tukipilariksi valikoituu päätöskohteen 6 VAPPUÄIJÄ. Sillä on kiihdytysvaiheessa konkreettinen laukkariski, mutta alun sujuessa kunnialla ori edennee johtopaikalle, mistä olisi viimekertaisen Teivon keulavoiton perusteella todella vaikea ohitettava. Kolmantena kohteena ajettava Derbyn Consolation pelataan molemmissa systeemeissä kahdella rastilla. 3 FLEXIBLE JOURNEY ja 2 MAJESTIC MAN karsiutuivat Derbyn finaalista, vaikka tekivät karsinnoissa kovan luokan suoritukset. Tästä tehtävästä jommallakummalla on hyvä mahdollisuus saada hieman lohtua. Flexible Journey on kaksikosta väkivahvempi, mutta vastaavasti Majestic Man avaa niin reippaasti, että Olli Koivunen pääsee valitsemaan sillä haluamansa taktiikan.

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 8,1 + 2,9,6,4 (3,7)
T75-2: 1,7,13,10 (8,4)
T75-3: 3,2 (4,9)
T75-4: 7,1,2 (9,6)
T75-5: 4,3 + 5 (1,2)
T75-6: 6,5 + 1,3,4,2,9 (8,7)
T75-7: 6 (4,9)

Pieni systeemi 192 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 3024 riviä, hinta 151,20 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 6-5-10-11-4-3
B) 9-1-8-2
C) 7
RUNONEITO – SIPORIN SANTTU – SÄHKÖÄIJÄ – TÄHTISEKKI

Lauantaipäivä alkaa tasaisella suomenhevoslähdöllä. 6 RUNONEITO olkoon niukka ykkösrankkaus, koska on aika suoritusvarma ja pystyy tekemään itse juoksuakin. Tamma on tehnyt täysipainoisia suorituksia johtavan rinnaltakin. 5 SIPORIN SANTTU on todella vaikea arvioitava. Kyvyt riittävät heittämällä, mutta laukkoja tulee paljon ja alla on taas taukoakin. 10 SÄHKÖÄIJÄ ja 11 TÄHTISEKKI ovat kehityskelpoisia 6-vuotiaita, jotka voivat nousta voitto-otteluun 40 metrin takamatkaltakin. Kummankin kohdalla kuntokäyrä osoittaa tällä hetkellä ylöspäin, vaikka Sähköäijä viimeksi epäonnistuikin. 4 SAKARIN ei ole vielä taukonsa jälkeen säväyttänyt, mutta oli viime Vermon suoritus silti jo selvästi parempi kuin Teivossa. Eiköhän ori jatka nousuvireessä, ja tässä tehtävässä Timo Korvenheimon suojatti voi hyvinkin palata menestyskantaan. 3 VILOX on esiintynyt kahdessa viime startissa edukseen. Viimekertainen Turun kakkossija tuli 700 metrin kirillä. Viimeiset 700 metriä sujuivat 22,9-vauhdilla. Viloxin kunto riittää kyllä, mutta ruuna ei useinkaan laita itseään loppumetreillä täysin likoon, mikä hieman arveluttaa voiton suhteen. Myös B-hevosilla on tässä realistiset mahdollisuutensa. Erittäin epävarma 9 KORVEN LIIDERI aloittaa B-ryhmän.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1-5-3
B) 8-7-2
C) 6-4
MAGNIFICO S – RANCH NEWMAN – ZIGGE SILVIO – NITRO DIABLO

Montélähdössä ei ole mukana kuin kahdeksan osallistujaa, mutta tasoa ja mielenkiintoa on silti riittämiin. Suomen mestari 1 MAGNIFICO S on ollut viime starteissaan jatkuvasti niin hyvä, että kohoaa ykkösvihjeeksi, mutta helpolla ei tämän lähdön voitto silti tule irtoamaan. 5 RANCH NEWMAN on edellisen kova kilpakumppani, joka sijoittui Suomen mestaruudessa kakkoseksi. Myös viimeksi Lahdessa Ranch Newman joutui päästämään lopussa Magnifico S:n ohitseen, mutta oli todella urhea saatuaan jo matkalla kovaa painetta. 3 ZIGGE SILVIO tulee montédebyyttiinsä niin positiivisin tallikommentein, että sekin nostetaan mukaan A-ryhmään. 8 NITRO DIABLO oli hyvä kolmas niin SM-finaalissa kuin viimeksi Lahdessakin. Näiden kilpailujen perusteella Magnifico S ja Ranch Newman ovat kuitenkin vielä parempia. 7 LUXORIOUS LORD on parhaimmillaan keulasta, joten Malin Kullberg panostanee uudella ajokillaan varmasti tosissaan lähtöön. 2 VIKING OLYMPIC laukkasi viimeksi Torniossa viimeisen kaarteen lopussa voittonsa. Nyt vastus on kuitenkin niin laadukas, että nykyvire ei välttämättä riitä ravillakaan ihan ykköseksi asti.

Lähtö 3. | Troikka

RANKING
A) 7-6-3-4 
B) 10-8-1-2-9
C) 5-11
BWT DANGER – EXAUDIO VICI – NO LIMIT ROYALTY – BORGMESTER

Ravien ensimmäisessä troikkalähdössä 7 BWT DANGER yrittää kääntää viime kilpailujen huonon tuurinsa. Toissakerralla kuolain meni poikki heti alussa, mikä vei kyllä voiton. Viimeksi taas BWT Danger jäi Derbyn karsinnassa johtavan taakse pussiin ja joutui tyytymään neljänteen sijaan. Tilaa saadessaan Tuomas Korvenojan suojatti olisi selviytynyt ilman muuta finaaliin. Eiköhän Korvenojan taktiikkana ole ajaa tällä kertaa keulasta. 6 EXAUDIO VICI on väkivahva kilpuri, joka on parantanut kauden edetessä kaiken aikaa. Viimeksi Teivossa ruuna ehti hallittuun voittoon tätä lyhyemmällä matkalla. BWT Dangerin on yllettävä parhaimpaansa, mikäli aikoo Exaudio Vicin kukistaa. 3 NO LIMIT ROYALTY on huippukyvykäs, mutta ongelmia on ollut paljon. Viimeksi Teivossa Exaudio Vici oli selvästi parempi. Odotuksissa kuitenkin on, että startti vei eteenpäin. Myös tauolta palaava 4 BORGMESTER nostetaan mukaan avainhevosten kastiin. Keskipitkä matka on ruunalle pelkkää plussaa. 10 CAVALIER pilasi Derby-karsinnassa pelinsä ratkaisevan pahaan laukkaan ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. Ori kulki laukan jälkeen kulisseissa lujaa. On mielenkiintoista nähdä, pystyykö Cavalier samanlaisiin vauhteihin myös ilman laukkaa. 8 BLUEBIRD NASH oli Porin voitossaan loistava, mutta lähtöpaikka on taas haastava. Vastus on kuitenkin vielä selvästi Poria kovempi.

Lähtö 4. 

RANKING
A) 7
B) 4-5-3-10-6-2-8-11-1-12
HYMYNVÄLKE – RUOPAS – TUUREN LENTO – RIKSUN KINGI

Neljännen lähdön suosikki 7 HYMYNVÄLKE on voittanut uransa kaikki seitsemän kilpailua. Suoritukset ovat olleet niin hyviä, että voittokulun luulisi haavereitta jatkuvan tässäkin. 4 RUOPAS ei aivan selviytynyt Derbyn finaaliin, mutta oriin suoritustaso on kuitenkin kauden edetessä selvästi parantunut. Mikä tärkeintä, hevosen ravi on muuttunut sulavammaksi. 5 TUUREN LENTO teki viimeksi Jyväskylässä uransa toistaiseksi selvästi kovimman juoksun. Tarmo Tiaisen valmennettava irrotteli johtopaikalta 23-kyytisellä päätöspuolikkaalla ylivoimaiseen voittoon ennen Derbyn finaaliinkin selvinnyttä Tinderiä. 3 RIKSUN KINGI aloitti uransa kuudella totosijalla, mutta Derbyn karsintalähdössä rima oli liian korkealla. Kaiken kukkuraksi vielä juoksukin epäonnistui täysin. Tässä lähdössä Riksun Lento on yksi neljästä perushevosesta. Saaga S:n pikkusisko 10 MILRID on kehittynyt viime aikoina tuntuvasti , mutta jää silti takarivistä kaksarisijaa ajatellen lähtökohtaisesti vain hyväksi haastajaksi. Myös 6 VAPPUJÄTKÄ kohtaa nyt kaksarisijaa ajatellen aika laadukkaan vastuksen.

Lähtö 5. | Toto75-1

RANKING
A) 8-1
B) 2-9-6-4-3-7-5
VÄLKYN TUISKU – VÄLÄHDYS – PYÖRYLÄN PARONI – CAMRI

Toto75-kierros käynnistyy kylmäveristen Tähtisprintterillä, missä yhdeksän kovaa suomenhevosta ottaa mittaa toisistaan. Kuninkuuskisassa upeasti kakkoseksi sijoittunut 8 VÄLKYN TUISKU on tehnyt Kimmo Taipaleen käsistä todella hienon kauden. Mikäli pieni huilitauko ei ole vienyt kilpailuterävyyttä, on ori jälleen vahva menestyjäkandidaatti. Sisäpuolellakin on tosi nopeita avaajia, mutta silti keulaan pääsyäkään ei voi kasiradan lähtöpaikasta huolimatta poissulkea. 1 VÄLÄHDYS on varmasti lähdön kovakapasiteettisin, mutta tämä kausi on ollut melkoista hakemista. Ei palasten loksahtaminen kohdalleen kuitenkaan kovin kaukaiselta ajatukselta tunnu, sillä Porissakin ori latoi pahan alkulaukkansa jälkeen viimeiset 1200 metriä 20,5-vauhdilla tullen oikein pontevalla tyylillä maaliin. Kiihdytysvaihe on ollut oriille tänä vuonna kimurantti, mutta keulasta ori tuskin olisi lyötävissä. 2 PYÖRYLÄN PARONI ei saanut Porissa 2. sisältä mahdollisuutta yrittää kolmatta sijaa parempaa. Kakkosradalta luvassa lienee jälleen nappireissu. 9 CAMRI punnersi Porissa ykköseksi 2. radalta ilman selkää. Maininnan ansaitsevat myös tuore Ruunaruhtinas 6 POLARA sekä viimeksi Ylivieskassa vain nimenomaan Polaralle hävinnyt 4 JOSVEIS. 

Lähtö 6. | Toto75-2

RANKING
A) 1-7-13-10
B) 8-4-5-3-12-9-2-6-11
BETTER BOSS – STONECAPES PICASSO – RICOCONE – CAVALIER BRODDE

Toisessa 75-kohteessa A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. 1 BETTER BOSS vakuutti viime voitossaan ja on muutenkin esittänyt hyvää kuntoa. Better Boss lähti viimeksi seuraamaan Heavy Beatia 4. ulkoa 3. radalle kierros jäljellä. Heavy Beat pääsi etenemään johtopaikalle 300 jäljellä, mutta Better Boss punnersi lopussa väkisin edelle 10,5-kyytisellä kiripuolikkaalla. On hieman epäselvää, kuinka hyvin Better Boss pystyy hyödyntämään voltin ykkösradan lähtöpaikkansa. Joka tapauksessa kunto on riittävä. 7 STONECAPES PICASSO pääsee kilpailemaan valitettavan katkonaisesti. Kyseessä on kuitenkin luokkahevonen, joka oli Lappeenrannan tauolta paluussaan hyvä kakkonen johtavan rinnalta. Varsinkin keulasta Stonecapes Picasso olisi vahvoilla. 13 RICOCONE aloittaa Harri Koivusen valmennuksesta ja on tosi mielenkiintoinen. Kyseessä on nimittäin luokkamenijä tähän lähtöön, vaikka taulu ei sitä tällä hetkellä kerrokaan. 10 CAVALIER BRODDE on epäonnistunut kahdessa viime kilpailussaan juoksuissaan täysin. Eiköhän kunto ole edelleen kohdallaan, jolloin ruuna on juoksun luontuessa täysin realistinen voittaja. 8 POPE kilpailee suoritusvarmassa vireessä. Paljon on kiinni siitä, kuinka hyvin Better Boss pääsee edestä liikkeelle.

Lähtö 7. | Toto75-3, Troikka

RANKING
A) 3-2-4
B) 9-6-8-10-11-12-1-7-5
FLEXIBLE JOURNEY – MAJESTIC MAN – ZOGO MATCH – MAINIO

Kolmannessa 75-kohteessa Derbystä pudonneet 4-vuotiaat mittelevät Derbyn lohdutuslähdön paremmuudesta. 3 FLEXIBLE JOURNEY saavutti finaalista pudonneista selvästi kovimman kilometriajan 13,8. Suoritus oli muutenkin mainio. Flexible Journey kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle 1500 jäljellä, mistä tsemppasi maaliin asti rehdisti. Kolmosradan lähtöpaikalta ruunalla on hyvät voittosaumat, mutta vastus on tässä lohdutuslähdössäkin laadukas. Myös 2 MAJESTIC MAN esiintyi Derbyn karsintalähdössä vahvasti edukseen. Ruuna peruutteli heti joukon hännille, mistä tykitti viimeiset 600 metriä ulkoratoja pitkin 1.09:n pintaan ja nousi hienosti kolmanneksi. Olli Koivunen pääsee valitsemaan starttiraketilla, että ajaako keulasta vai selästä. Vihjaaja ounastelee keulataktiikkaa. 4 ZOGO MATCH sijoittui karsintalähdössä kolmanneksi 900 metrin kirillä 4. ulkoa. Myös Zogo Match pääsee reippaasti matkaan ja se voi hyvinkin juosta johtavan takana. 9 MAINIO ei jaksanut puristaa karsinnoissa kärkitaistoon. Se oli kuitenkin hetken aikaa mukana keulataistelussa, ja tällä kertaa kaikki paukut säästynevät loppukiriin. Tämänkertainen matkakin sopinee varsinaista Derbymatkaa paremmin. 6 EFFRONTE PHOTO nostetaan rankingin viitoshevoseksi todella tasaisesta loppujoukosta. 

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto4-1

RANKING
A) 7-1-2
B) 9-6-5-4-8-3-10-12-11
STARO MOSCHINO – LE GROS BILL – EXUBERANCE – RONZON FACE

Toto4-pelin avauskohteessa paljon ratkeaa heti kiihdytyksessä. Mikäli 1 LE GROSS BILL onnistuu puolustamaan ykkösradalta johtopaikan, tulee sen ohittaminen olemaan todella vaikeaa. Tällä kertaa oriilla ajetaan kuitenkin ennakkotietojen mukaan kengät jalassa, mikä vaikuttaa lähtönopeuteenkin. Niinpä voi hyvin olla, ettei johtopaikan pitäminen onnistu. Ei keulapaikan menettäminenkään voittosaumoja veisi, mutta pussitusriski olisi sen jälkeen ilmeinen. Viimeksi Riihimäellä Le Gros Bill jäi kovatasoisessa 5-vuotislähdössä pussiin. Tilaa saadessaan ori olisi otellut Mark Moren kanssa kakkossijasta. Mikäli Le Gros Bill keulat menettää, on 7 STARO MOSCHINO vahvoilla. Staro Moschino on oikein kovaluokkainen 4-vuotias. Mikäli juoksu seiskaradalta yhtään luontuu, palaa viimeksi Ruotsin Derbykarsinnassa yhdeksänneksi jäänyt ruuna menestyskantaan. 2 EXUBERANCE ei ole hevosena aivan niin kovaluokkainen kuin edellä mainitut, ja viime starttien perusteella ruuna ei ole aivan viimeisen päälle huippuiskussakaan. Mainiolta lähtöpaikalta Exuberance on kuitenkin pikamatkalla syytä huomioida ajoissa. 9 RONZON FACE on aloittanut Suomen uransa ihan mukavasti, ja ainakin totosijaan on täydet mahdollisuudet. 6 KLENA VITO on kunnossa, mutta kuutosradalta tarvitaan tuuriakin. Voitto kylläkin yllättäisi. 5 KALLE KALAS ja 4 HUNTERS HERO pääsevät vauhdikkaasti liikkeelle ja hyötyvät pikamatkasta. Varsinkin Hunters Hero avaa niin lujaa, että Le Gros Bill on vaarassa menettää paikkansa.

Lähtö 9. | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 4-3-5
B) 1-2-8
C) 7-9-6-12-10-11
NEXT DIRECTION – ATUPEM – ELIAN WEB – TOP OF THE WORLD
 
Suomen Mestaruus on tänä vuonna erittäin kovatasoinen. 4 NEXT DIRECTION juossee keulassa ja kohoaa siksi rankingin ykkösnimeksi. Johtopaikalta irtosi myös kuukauden takainen St. Michelin kakkossija. Myös kesäkuinen Kymi Grand Prixin kakkossija tuli keulasta. 3 ATUPEM on kohonnut Next Directionin tavoin tänä vuonna hienosti kansainväliselle tasolle. Huhtikuinen Seinäjoki Racen voitto oli tietysti paras osoitus siitä. Suur-Hollola-ajossa Atupem sijoittui johtavan takaa kolmanneksi pääsemättä edes käyttämään kaikkia voimiaan. Santtu Raitala tuskin lataa Atupemilla lähtöön täysillä, vaan säästää paukut loppukiriin. Tarpeen vaatiessa Atupemilla pystyy tekemään matkallakin ratkaisuja. 5 ELIAN WEB vakuutti viime Bergsåkerin voitossaan. Ruuna kiertyi 2. ulkoa kärkeen 900 jäljellä ja oli kovalla tuloksella ylivoimainen. Next Directionin ulkopuolelta ei ole kuitenkaan normaalitapauksessa mitään asiaa keulaan, joten Elian Web voi saada suosikkikolmikosta menestymisen kannalta vaikeimman juoksun. Siinäkin tapauksessa, että juoksupaikka olisi 2. sisällä. 1 TOP OF THE WORLD ja 2 WILLIAM BIRDLAND vaikuttavat hyviltä lähtöpaikoiltaan täysin tasavertaisilta. Suur-Hollola-ajossa Top Of The World sijoittui 5. sisältä kuudenneksi ja William Birdland 4. sisältä viidenneksi. Suur-Hollola-ajossa loppusuoralla voittotaistosta laukannut 8 CAMERON EVO oli suosikeista lähtörata-arvonnan suurin häviäjä.

Lähtö 10. | Toto75-6, Toto4-3, Päivän Duo-1, Troikka

RANKING
A) 6-5
B) 1-3-4-2-9-8-7
C) 12-10-11
GRACEFUL SWAMP – LEWIS ALE – PEANUTS – BOSSES LADY

Suuri Suomalainen Derby muuttui karsintojen jälkeen entistäkin herkullisemmaksi, kun ennakkosuosikit eivät onnistuneet aivan odotetusti. A-ryhmään nostetaan siitä huolimatta kakkoseksi karsinnoissa jääneet 6 GRACEFUL SWAMP ja 5 LEWIS ALE. Graceful Swamp koki karsintalähdössä kauden ensimmäisen tappionsa pummattuaan kiihdytysvaiheen pahoin. Jatkossa suoritus oli kuitenkin niin mainio, että Graceful Swamp on edelleen Derbyn suurin suosikki. Kova viimeistelykilpailu saattoi tehdä pelkästään hyvää. Lewis Ale ei pystynyt haastamaan karsinnassa johtavan rinnalta keulasta voittanutta Peanutsia. Nyt luvassa voi kuitenkin olla hyvä selkäreissu, minkä jälkeen nopeaan rytminvaihdokseen kykenevä Lewis Ale olisi tosi mielenkiintoinen. 1 PEANUTS voitti karsintalähtönsä johtopaikalta varmaan tyyliin SE-ajalla. Peanuts on nytkin todennäköisin keulahevonen, mutta tällä kertaa alkuun on ladattava vielä viime kertaa enemmän. 3 BOSSES LADY on voittanut kauden kaikki seitsemän kilpailuaan. Viime vuonna tullut Kriteriumin kakkossija osoitti tamman riittävän oriita ja ruuniakin vastaan. Silti Bosses Lady ei aivan mahdu mukaan A-ryhmään. 4 KNOWS BEST tuntuisi onnistuneen kunnon ajoituksessa nappiin. Ruuna avaa kovaa, mutta Peanutsin ohittaminen kiihdytysvaiheessa ei ole kuitenkaan ollenkaan yksinkertaista. 2 TATTOO AVENGER häikäisi karsintalähdön voitossaan, mutta tällä kertaa juoksu ei mene yhtä suoraviivaisesti. Kilpailukovuutta kovista lähdöistäkin on vielä aika vähän. Ei voitto missään tapauksessa yllätä, mutta Tattoo Avenger jää silti rankingissa vain hyväksi haastajaksi. Samoin karsinnassa Graceful Swampin kukistanut 9 JOYRIDE LUXI.

Lähtö 11. | Toto75-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 6-4
B) 9-11-2-12-7-13
C) 5-1-3-8-10
VAPPUÄIJÄ – ENON VILPPI – SHEIKKI – HYMYNKARE

Huippupäivän päätöslähdössä paljon ratkeaa heti lähtökiihdytyksessä. 6 VAPPUÄIJÄ voitti viimeksi Teivossa johtopaikalta niin vakuuttavasti, että kiihdytyksen onnistuessa toinen peräkkäinen keulavoitto on väkisinkin lähellä. Väliajat Teivossa olivat 24,0-25,0-(19,5)-25,0. Rajuun kolmanteen puolikkaaseen Vappuäijän pakotti 4 ENON VILPPI, joka iski 2. ulkoa johtavan kimppuun kierros jäljellä. Välillä Enon Vilpillä näytti olevan jo otekin, mutta lopulta Vappuäijä kontrasi kuitenkin varmasti. Niinpä Enon Vilppi jää hyväksi ykköshaastajaksi. Mikäli Vappuäijä epäonnistuu kiihdytysvaiheessa, on Enon Vilppi todennäköinen keulahevonen. 9 SHEIKKI ja 11 HYMYNKARE ovat sitten takamatkan kovanaamat. Molemmat ovat vahvoja menijöitä, joiden kohdalla laukkariski on kuitenkin aina konkreettinen. Molemmilla on myös allaan hyvä suoritus Teivosta. Sheikki sijoittui kolmanneksi 700 metrin kirillä 4. ulkoa. Viimeiset 700 metriä sujuivat 21,3-vauhdilla. Hymynkare taas laukkasi omassa lähdössään hännillä runsaat 1300 jäljellä, mutta ehti silti vielä vahvasti neljänneksi kulkemalla päätöskierroksen 21,7-kyytiä. Vaikka Sheikki ja Hymynkare ovat kovat kunnossa, ei paalun suosikkikaksikkoa ole helppo saavuttaa. 2 MELLUN MYRSKY, 12 MORISON, 7 HANSLANKARI ja 13 JETSU muodostavat sitten seuraavan ryhmän.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 7,1,2 + 9,6,5,4,8,3,10,12,11
T4-2: 4,3,5 (1,2)
T4-3: 6,5 + 1,3,4,2,9,8,7 (12,10)
T4-4: 6 (4,9)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,60 euroa.
Suuri systeemi 324 riviä, hinta 64,80 euroa.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 10-11

6,5
6,4

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 3

7
6,3,4,10,8,1
6,3,4,10,8,1,2,9

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3,2
3,2,4,9
kaikki

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4,3
4,3,5
4,3,5,1,2,8

Yhteensä 16 yhdistelmää, hinta 8 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 10

6,5
6,5,1,3,4,2,9
6,5,1,3,4,2,9,8,7

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

6
4,9,11
4,9,11,2,12,7,13

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Antti Ojanperä

L3/6 EXAUDIO VICI: Tosi hyvä on hevonen ollut koko ajan. Positiivisin miettein ollaan sen kanssa. Matka käy hyvin. Tosin normaali 2100 metriäkin toimii mainiosti. Ei ruuna ole erityisen lähtönopea, mutta se tykkää mennä eteenpäin. Lähtöpaikka tuskin on ongelma. Suht rivakka matkavauhti olisi mieluisa.

L5/4 JOSVEIS: Hevonen oli aivan ok viimeksi. Se paransi paljon sunnuntain starttiin. Varsin tyytyväinen olen ollut myös otteisiin kotona. Ruuna alkaa olla sinnepäin. Ennen Ylivieskaa pidettiin tarkoituksella taukoa. Lähdetään kisaan hakemaan ihan kärkisijoja. Aivan voitto voi toki olla tiukassa.

L7/4 ZOGO MATCH: Ruuna tuli oikeaan aikaan huippukuntoon. Derbyn karsinnassa kiristä tuli vähän pitkä. Hyvin hevonen polki maaliin asti. Harmi, ettei olla päälähdössä. Uskon ruunan yhä parantavan. Ilman etukenkiä ajetaan.

L8/9 RONZON FACE: Viime kisa oli jo ihan ok. Ei ihan super, mutta asiallinen. Hevonen on juossut vähän raskaassa kengässä. Vermossa kokeillaan riisua kenkiä. Katsotaan mitä sen myötä tapahtuu. Ruuna avaa aivan ripeästi ja eturivikin olisi käynyt. On tämäkin ihan kohtalainen lähtöpaikka.

L11/6 VAPPUÄIJÄ: Teivon esitys oli mainio. Toivottavasti hevonen jatkaisi vastaavalla tasolla. Toki tuollaisen huippusuorituksen toistamista on vaikea luvata. Kotona tuntuisi, ettei ori ole muuttunut ainakaan negatiiviseen suuntaan. Kyllä me kuvitellaan tästä hevosesta aika paljon. Uskon lähtöpaikan sopivan hyvin. Takakengät riisutaan.

Antti Tupamäki

L4/4 RUOPAS: Tuorein kilpailu on Derbykarsinta. Olisi pitänyt päästä ajamaan sisärataa, jos jatkopaikasta olisi halunnut haaveilla. Teivon voittostartti oli aivan hyvä. Voi olla, että Vermossa riisutaan kenkiä.

L4/5 TUUREN LENTO: Ori voitti viimeksi Jyväskylässä aika helpostikin. Se lähti kovaa liikkeelle siellä. Aika kova on porukka nyt. Tämä kaksikko on suht tasavertainen. Tuuren Lento on ehkä hieman varmempi hevonen.

L5/6 POLARA: Hevonen oli aivan hyvä Ruunakunkkarien jälkimmäisellä matkalla. Nyt on vuorostaan taas maili. Se ei ole pystynyt ihan parhaimpaansa vauhtien puolesta. Saa nähdä, kuinka tuossa kerkiää. Ruuna ei ole aivan terävimmillään. Todennäköisesti ajetaan ilman kenkiä. Haetaan vähän lisää nopeutta sillä balanssilla.

L9/3 ATUPEM: Hevonen oli välissä pois räkätaudin vuoksi. Tarkemmin en osaa viime hetken vireestä kommentoida.

Timo Korvenheimo

L1/4 SAKARIN: Viimeksi mentiin niin kovaa, ettei oriilla ollut vielä henget tarpeeksi auki sellaiseen kyytiin. Hevonen parantaa uskoakseni hyvää vauhtia. Voltin kakkonen ei ole ongelma. Ei varustemuutoksia.

L6/9 COCKTAIL PRINCESS: Kunto on hyvällä mallilla. Eiköhän jälleen tarjota viime kerran tapaan tarkkaa reissua ja koitetaan sitten lopussa. Tamma kiri mainiosti kakkoseksi tilaa saatuaan. Sopivalla juoksulla se voi olla yllättävänkin korkealla. Etukenkiä on tarkoitus jälleen riisua.

L7/1 AMBRIEL: Hevonen tuli karsintaan tosi kevyellä valmistelulla, kun lähtöpaikka oli niin murheellinen. Se suoritti ehkä jopa hieman odotettua paremmin. Todennäköisesti tamma petraa aika paljon saatuaan startin kroppaansa. Tarkoitus on ajaa suoraviivaisesti. Jos keulapaikka pystytään pitämään, ei sitä anneta pois. Tämä lähtee kyllä lujaa, eikä ulkopuolelta ole helppoa tulla kiihdytyksessä ohi.

L7/12 SAHARA SANDSTORM: Ruuna kilpailee hyvässä kunnossa. Se ei saanut viimeksi radasta otetta. Hevonen löi tyhjää, eikä kuski pystynyt avaamaan korvia. Jos mentäisiin ylikovaa, voisi tämä nousta neljän porukkaan. Asetelmat on hankalat.

L10/7 JOLLY ROY: Hevosella jäi karsinnassa vähän varaakin. Lisätään päävehkeisiin hieman lappuja ja laitetaan ensimmäistä kertaa jenkkikärryt taakse. Koitetaan olla mahdollisimman korkealla tuloslistalla. Nyt on starttia tullut sopivan tiheään ja ori petraa. Kengät on myös tarkoitus riisua.

Terho Rautiainen

L1/11 TÄHTISEKKI: Kuopion kisa oli toinen tauon jälkeen. Ori lähti kovin hitaasti siellä liikkeelle, mutta tuli kyllä sitten hyvin loppua. Aivan asiallisen tuntuinen se on ollut kotona startin jälkeen. Tämä jaksaa kyllä polkea, mutta on tuossa toki kiertämistäkin. Ennätyskunnossa hevonen kilpailee.

L4/3 RIKSUN KINGI: Jyväskylän karsinnoissa tuli laukka, kun avasin korvat. Hevonen oli vielä voimissaan. Ehjällä suorituksella ori olisi luultavasti päässyt finaaliin. Kaiken pitäisi olla kunnossa. Jossain sijoilla 3-4 tämä voisi olla. Ei varustemuutoksia.

L5/9 CAMRI: Miten juoksu mahtaakaan takarivistä mennä, siitä on paljon kiinni. Jos juoksu onnistuu, pitäisi oriin olla kärkikamppailussa. Ilman kenkiä jatketaan Vermossa. Kyllä tämä vähän hyötyy kengättömyydestä. Vireen pitäisi olla ennallaan.

Tapio Mäki-Tulokas

L7/11 RONALDO MALIBU: Ruunalle on taas sattunut kehno lähtöpaikka. Noita osuu sille koko ajan. Ilman muuta tuo latistaa odotuksia. Ylivauhtia vaadittaisiin, jotta olisi johonkin saumaa. Ehkä rahasija on realistinen tavoite.

L9/2 WILLIAM BIRDLAND: Tällä on puolestaan mainio lähtörata. Viimeksi ajettiin vähän tarkoituksella kovempi startti, kun tähän kisaan oli sopivasti palautumisaikaa. Ori teki yhden uransa parhaista esityksistä, vaikka tallikaveri tulikin lopussa ohi. Samalla balanssilla ja varustuksella jatketaan. Etupäätä hiukan kevennettiin viime kilpailuun. Lähdetään haastamaan kovimpia. Varsinkin jos ne ajavat jo matkalla tosissaan kilpaa, onnistuneella juoksulla taistellaan mekin kärjessä.
 

Lähtö 1 
Väliajat 27,5-27,0-25,5-26,0

SÄHKÖÄIJÄ: Juoksi takajoukoissa. Iski viim. takasuoralla 3.-4. rataa ja eteni keulaan loppukaarteessa. Vakuuttava voitto. Viim. 700 m 23,8. 
KUKKAROSUON IITA: Juoksi 5.-4. sisällä. Nousi 700 jäljellä 2. ulos. Käänteli 200 ennen maalia 3. radalle. Polki mukavasti loppua ja puristi kakkoseksi. 
RUNONEITO: Nousi 4. sisältä 750 jäljellä toiselle. Käänteli viim. takasuoralla 3. radalle ja tuli asiallisesti perille. 
VILOX: Nousi 2. sisältä toiselle radalle viim. takasuoralla. Kohtalaisesti perille. 
SIPORIN SANTTU: Laukkasi lyhyesti 2. kaarteessa. Matkasi takajoukoissa. Kiri loppua mukavasti ulkoratoja.
ADVEN TURE: Vaati alkumatkasta johtavalta vauhtia, mutta laukkasi lyhyesti 1. takasuoralla. Jatkoi 3. sisällä. Hakeutui viim. kaarteen lopussa ulospäin. Ei vakuuttanut. 
HILUN VIPINÄ: Sai alkumatkasta prässiä, mutta puolusti johtopaikan. Taipui loppusuoralla. 
SAKARIN: Juoksi toista rataa ilman selkää. Ajautui 3. kaarteessa ulospäin ja menetti asemiaan. Tasaisesti loppua.
KORVEN LIIDERI: Laukkasi 2. kaarteen lopussa. Tuli takajoukoissa juosten maaliin.
TOSKAN VIRKKU: Juuttui matkalla ulkoradoille. Pudotti jatkossa sisälle. Taipui varhain. 
TÄHTISEKKI: Laukkasi ennen 1. kaarretta. Keskeytti.

Lähtö 2 
Väliajat 08,0-11,5-15,5-13,0

MAGNIFICO S: Nousi 2. sisältä toiselle viim. takasuoralla. Eteni loppukaarteessa keulaan ja karkasi muilta. Voitti pystyyn oikein vakuuttavalla tavalla. 
NITRO DIABLO: Juoksi hännillä. Kiri hyvin loppua ja ehti kakkoseksi. Viim. 700 m 12,3. 
ZIGGE SILVIO: Juoksi jonossa neljäntenä. Asiallinen suoritus. 
VIKING OLYMPIC: Matkasi viidentenä. Käänteli viim. takasuoralla 3. radalle. Asiallinen suoritus. 
RANCH NEWMAN: Täräytti keulaan ja veti alkumatkan hurjaa vauhtia. Veto katkesi loppukaarteessa.
LUXORIOUS LORD: Kiersi 1. kaarteen 4. rataa. Eteni toiselle ilman vetoapua. Juoksi jatkossa kolmantena. Taipui viim. takasuoralla pahoin. 
HOPELESS GUY: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Juoksi sitten takajoukoissa. Keskeytti.
RACEHILL VICTORY: Laukkasi 1. kaarteen lopussa. Hylättiin.

Lähtö 3 
Väliajat 10,5-14,0-14,5-12,5

NO LIMIT ROYALTY: Eteni johtopaikalle. Varma voitto. 
THREE DEE NODO: Juoksi 3. sisällä. Kiri vahvasti loppua. 
CHANGEMAN: Juoksupaikka 4. sisällä. Pääsi lopussa etenemään sisärataa. Tuli aivan pirteästi. 
BORGMESTER: Matkasi 4.-3. ulkona. Käänteli 750 jäljellä selässä 3. radalle. Vahva paluu tauolta. Viim. 700 m 12,1. 
BLUEBIRD NASH: Käänteli 5. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Kelpo kiri. 
PHANTOM SMITH: Nappireissu johtavan takana. Nousi toiselle 200 jäljellä. Hiljensi loppusuoralla paljon. 
EXAUDIO VICI: Nousi 3. ulkoa 950 jäljellä 3. radalle. Kiri katkesi loppukurviin. Ei suorittanut parhaalla tasollaan.
CAVALIER: Laukka lähtökiihdytykseen. Eteni sitten 6. sisälle. Hakeutui viim. takasuoralla 3. radan letkaan. Kohtalainen kiri. 
BWT DANGER: Jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Taipui loppumatkasta.
LE SAMUEL: Juoksi 5. sisällä. Pysyi taustalla. 
CLUB NORD CHIP: Juoksupaikka 2. ulkona. Varhain vaikeuksissa. Ei riittänyt lainkaan.

Lähtö 4 
Väliajat 22,0-24,0-26,0-28,0

TUUREN LENTO: Juoksi 2. sisällä. Pääsi 450 jäljellä ilmaiseksi keulaan johtohevosen laukattua. Tuli hyvin perille ja voitti lähdön. 
MILRID: Juoksi 3. sisällä. Nousi loppukurvissa toiselle. Polki hyvin maaliin. 
RAPSANTERI: Nousi 3. sisältä 2. kaarteen alussa 2. ulos. Asiallinen kolmas. 
RUOPAS: Avasi keulaan ja veti reipasta tempoa. Laukkasi johtopaikalta 450 jäljellä. Uusi laukka 250 ennen maalia. Kiri kovaa maaliin. Laukkoihin paloi hyvä sijoitus.
HYMYNVÄLKE: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Matkavauhti oli reipas. Taipui lopussa.
RIKSUN KINGI: Laukkasi 100 juostuna. Polki viim. 1900 m 26,8-kyytiä.
MILLIKKA: Oli 4. sisällä vaikeuksissa viim. takasuoralla. Varsin vaisu. 
RIINAN KIRMA: Matkasi 6. sisällä. Laukkasi lyhyesti etusuoralla. Ei vakuuttanut. 
UKKOSEN JYMY: Juoksi 5. sisällä. Laukkasi 3. kaarteeseen.
VAPPUJÄTKÄ: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.
JYLHÄSÄDE: Matkasi hännillä. Vaikeaa alusta alkaen. Laukkasi toisella kierroksella ja hylättiin.
TOSI VOIMA: Poissa.

Lähtö 5 
Väliajat 18,5-20,5-21,0

VÄLÄHDYS: Piti helpot keulat. Dominoi helposti lähtöä. 
PYÖRYLÄN PARONI: Juoksi johtavan takana. Pussissa maaliin.
CAMRI: Juoksi 3. sisällä. Jäi pussiin.
VÄLKYN TUISKU: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kiri hyvin perille. Viim. 700 m 20,4. 
NOPSAN VAUHTI: Aivan sitkeä toiselta ilman vetoapua. 
RAPIN AATOS: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Vahva kiri. Viim. 500 m 19,6. 
POLARA: Matkasi hännillä. Käänteli viim. kaarteen lopussa 5. radalle. Ei pystynyt nousemaan kärkisijoille vauhtimaililla.
LARVAN HURMOS: Matkasi 4. sisällä. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti loppumatkasta.
JOSVEIS: Nousi 2. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Pudotti 350 jäljellä takaisin 2. ulos. Tuli tasaisesti. 

Lähtö 6 
Väliajat 09,5-14,0-13,0-10,5

BETTER BOSS: Pystyi puolustamaan johtopaikan. Avauspuolikas viiletettiin voltista 09,5-vauhtia. Irtosi lopussa ja oli aivan murskaava. Jäätävä esitys. 
STONECAPES PICASSO: Eteni vauhdilla johtavan rinnalle ja yritti hetken tosissaan keulaan. Tyytyi tilanteeseen ja pudotti 500 juostuna 3. sisälle. Avauspuolikas hurjasteltiin voltista 09,5. Pääsi nousemaan toiselle 200 ennen maalia ja kiri hyvin kakkoseksi. 
CARLOS LA RENTA: Nappireissu johtavan takana. 
RICOCONE: Käänteli 4. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Sai selän eteen puoli kierrosta ennen maalia. Nousi loppukaarteessa 4. radalle. Polki hyvin perille. Viim. 700 m 11,2. 
SPADE ACE FRIDO: Hyökkäsi 2. ulkoa 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Tasainen kiri. 
COCKTAIL PRINCESS: Matkasi toivottomissa asemissa 6. sisällä. Hakeutui viim. kaarteessa ulkoradoille ja kiri hyvin. Kunto pitää. Viim. 400 m 11,3. 
POPE: Juoksi 4. sisällä. Tasainen suoritus. 
POR NIE ROCK: Juoksi 3. ulkona. Jatkoi 500 jäljellä 2. ulkona. Jäi pussiin.
WIDE GAME: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui maalisuoralla.
RIPASSO CLASSICO: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Pudotti jälleen sisälle 200 jäljellä. Pussissa maaliin.
CAVALIER BRODDE: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Eteni sitten 7. sisälle. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Ei pystynyt parannuksiin. 
SUN CAPITANO: Lähtölaukka. Menetti heti pelin.
SUDBURY: Nousi kierros jäljellä 5. ulos. Kohosi 550 ennen maalia selissä 3. radalle. Laukkasi loppusuoralla ja hylättiin.

Lähtö 7 
Väliajat 10,0-13,5-13,0-10,5

MAJESTIC MAN: Latasi keulaan. Hallitsi lähtöä vakuuttavalla tavalla. 
MAINIO: Juoksi 3. ulkona. Jatkoi viim. takasuoran lopussa 2. ulkona. Mallikkaasti perille. 
ZOGO MATCH: Pudotti 1. kaarteessa 3. sisälle. Nousi 1. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Sitkeä suoritus. 
SAHARA SANDSTORM: Juoksi 5. sisällä. Nousi 600 jäljellä 4. ulos. Pääsi etenemään sujuvasti toista rataa. Käänteli 200 jäljellä 3. radalle ja lopetti hyvin. Viim. 400 m 09,0. 
RONALDO MALIBU: Oli 4. sisällä pussissa viim. takasuoran lopussa. Nousi loppukurvissa toiselle ja pudotti jälleen sisälle maalisuoran alussa. Aivan mukavasti perille. 
FLEXIBLE JOURNEY: Juuttui alussa polkemaan 3. rataa. Pääsi 1. takasuoralla 2. ulos. Nousi 550 jäljellä 3. radalle. Satsaili, eikä kiri lähtenyt kunnolla vetämään. Sai kuitenkin ravin kohdalleen ja lopetti asiallisesti. 
WERNER ORS: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Eteen nousi pian hevonen. Selkä ei kuitenkaan vetänyt parhaalla tavalla. Menetti tilanteessa vauhtiaan. Loppua kohtalaisesti. 
ARCTIC ELSA: Oli 3. sisällä pahasti pussissa viim. takasuoran lopussa ja viim. kaarteessa. Nousi 200 jäljellä toiselle ja tuli tasaisesti.
DAZE: Käänteli 5. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Kohtalainen esitys. 
EFFRONTE PHOTO: Matkasi 6. ulkona. Nousi viim. takasuoralla 3. radalle. Käänteli maalisuoralla 4. radalle. Tuli tasaisesti. 
WINGMAN: Nousi 6. sisältä loppumatkasta toiselle. Tasapaksu. 
AMBRIEL: Taipui lopussa johtavan takaa pahoin.

Lähtö 8 
Väliajat 09,5-11,5-10,5

HUNTERS HERO: Panosti alkuun ja eteni johtopaikalle ennen 1. kaarretta. Piti ykköseksi mallikkaan esityksen päätteeksi. 
LE GROS BILL: Nousi 2. sisältä loppukaarteessa 2. ulos. Oli pussissa. Nousi 250 jäljellä 4. radalle. Spurttasi lujaa ja hävisi täpärästi. 
STARO MOSCHINO: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla. Nousi 250 ennen maalia 5. radalle ja kiri mallikkaasti perille. Viim. 500 m 08,7. 
KLENA VITO: Sitkeä suoritus toiselta ilman vetoapua. 
RONZON FACE: Juoksupaikka 3. sisällä. Jatkoi loppukaarteessa 2. sisällä. Haki rataa maalisuoralla. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti.
EXUBERANCE: Hyökkäsi 2. ulkoa 550 jäljellä. Kelpo kiri. 
WICASA SIOUX: Nousi 6. sisältä viim. takasuoralla toiselle radalle. Kiri toivottomista asemistaan loppua aivan ulkoa. Viim. 500 m 08,5. 
PIECE OF ROCK: Käänteli 5. ulkoa viim. kaarteessa selässä 3. radalle. Kohtalaisesti perille. 
BEAN COKTAIL: Tasainen 3. ulkoa. 
M.T.LARA CROFT: Juoksi 5. sisällä. Nousi loppukaarteessa toiselle. Kohtalaisesti loppua. 
GISELA LUXI: Juoksupaikka 4. sisällä. Jatkoi loppukaarteessa 3. sisällä. Tasainen. 
KALLE KALAS: Poissa.

Lähtö 9 
Väliajat 10,0-13,0-11,0-07,5

NEXT DIRECTION: Täräytti keulaan. Kiihdytti tempoa loppua kohti ja hallitsi lähtöä perille asti. Kansainvälisen tason esitys. 
ATUPEM: Juoksi toista rataa ilman vetoapua. Huikean sitkeä esitys. Myös kansainvälisen tason suoritus. 
ELIAN WEB: Lähti 2. ulkoa kireihin 550 jäljellä. Ei pystynyt lähellekään haastamaan jäätävää kärkikaksikkoa. Viim. 600 m 08,7. 
TOP OF THE WORLD: Juoksi johtavan takana. Asiallinen neljäs. 
WILLIAM BIRDLAND: Käänteli 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Polki mukavasti perille. Viim. 600 m 09,2. 
CALLELA LISBETH: Juoksi 4.-3. sisällä. Asiallisesti maaliin. 
SEABISCUIT: Nousi 3. sisältä 2. radalle viim. takasuoran lopussa. Aivan hyväksyttävä suoritus. 
CAMERON EVO: Nousi 7. sisältä 800 jäljellä 6. ulos. Hyökkäsi pian 3. radalle. Sai selkää eteen ja käänteli 200 ennen maalia neljännelle. Vahva kiri toivottomista asemista. Viim. 700 m 08,6. 
LINDY POPPINS: Juoksi 4. ulkona. Haki maalisuoralla rataakin. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti.
EDWARD ALE: Alku ulkoratoja. Pakitteli 1. takasuoralla 6. sisälle. Ei päässyt tulemaan täysin vapaasti loppumatkasta.
SPECIAL PROMISE: Pakitteli hännille 5. sisälle. Jatkoi viim. takasuoralla 4. sisällä. Kohtalaisesti perille. 
WILLOW PRIDE: Käänteli 5. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Teki voitavansa mahdottomista asemista. Viim. 600 m 09,2. 

Lähtö 10 
Väliajat 08,0-13,5-13,0-12,0

GRACEFUL SWAMP: Avasi johtavan rinnalle vaatimaan vauhtia. Pääsi keulapaikalle 350 juostuna. Avaus venähti 08-vauhtiseksi. Sai lopussa haasteen, mutta vastasi mainiosti perille asti. Sivusi ajallaan kilpailuennätystä. 
KNOWS BEST: Juoksi 3. sisällä. Jatkoi viim. kaarteessa 2. sisällä. Kiri mainiosti ja haastoi tosissaan voittajan. 
PEANUTS: Juoksupaikka 4. sisällä. Jatkoi viim. kaarteessa 3. sisällä. Oli pussissa. Pääsi maalisuoralla etenemään sisärataa ja tuli hienosti maaliin asti. Voimiakin jäi käyttämättä. 
BOSSES LADY: Avasi keulaan. Sai tiukkaa painetta 1. kaarteessa ja jatkoi kurvin lopussa 2. sisällä. Nousi toiselle 300 ennen maalia. Vähän pehmeä loppusuoralla. 
KAPTAH: Juoksi 6. sisällä. Käänteli loppumatkasta ulospäin ja kiri taustalla hyvin. Viim. 600 m 11,1. 
BWT DIVINE: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Asiallinen. 
TATTOO AVENGER: Kiertyi 2. ulkoa 1600 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Taipui siitä.
CALLELA LOUIS: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla. Laukkasi 400 jäljellä ja hylättiin.
LEWIS ALE: Sai toisella radalla selän eteen kierros juostuna. Oli pussissa loppukaarteessa. Tuli kurvin lopussa ahtaasti ulos häiriten vastustajan laukalle. Kiri hyvin. Hylättiin sijalta neljä. 
JOLLY ROY: Haparoi alkumatkasta useampaan otteeseen. Hylättiin väärästä askellajista.
JOYRIDE LUXI: Nousi 5. sisältä toiselle radalle puoli kierrosta ennen maalia. Käänteli loppukurvissa ulos. Laukkasi kaarteen lopussa häirittynä ja hylättiin.
CACSHOT: Juoksi 5. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Laukkasi viim. kaarteen lopussa häirittynä ja hylättiin.

Lähtö 11 
Väliajat 27,0-26,0-22,5-21,0

MORISON: Lähti 4. ulkoa 900 jäljellä 3. radan kiertoon. Teki väkevän kirin ja oikein vahvan suorituksen jyräten ykköseksi kiihtyvässä vauhdissa. Viim. 700 m 20,0. 
ENON VILPPI: Eteni 1. kaarteessa keulaan. Aivan hyvä suoritus, vaikka tulikin lopussa ohitetuksi. 
SHEIKKI: Juoksupaikka 5. ulkona. Lähti 700 jäljellä selässä 3. radalle. Kiri mallikkaasti kolmanneksi. Viim. 600 m 20,3. 
VAPPUÄIJÄ: Sitkeä suoritus toiselta ilman vetoapua, vaikka taipuikin totosijojen ulkopuolelle. 
HANSLANKARI: Juoksi 3. ulkona. Kohtalaisesti perille. 
JETSU: Juoksi 2. ulkona. Pudotti viim. kaarteen lopussa sisälle. Tasainen suoritus. 
VEKTORIA: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Jatkoi pian 2. sisällä. Tahmea loppu nappireissusta huolimatta. 
JOTTEI: Matkasi 3. sisällä. Tasapaksu. 
AIKA KIHO: Juoksi pääjoukon hännillä sisärataa. Kehno esitys. 
MELLUN MYRSKY: Laukkasi 1. kaarteen alussa. Hylättiin.
PAPPAN PARAS: Lähtölaukka. Hylättiin.
HYMYNKARE: Juoksupaikka 6. ulkona. Nousi 3. radan letkaan takasuoralla, mutta laukkasi. Tuli hännillä juosten maaliin. Hylättiin pitkästä laukasta.
ISSAKAN POUTA: Poissa.