Takasin radalle! - Opiskelijaravit

09.09.2020 18:00

Takasin radalle! - Opiskelijaravit

Pääsyliput ennakkoon Vermo Shopista

Vermo Areenalla ravataan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin ja katsomoalueelle otetaan rajoitetusti yleisöä*. Yleisö- ja tallialueen välillä ei ole kulkua. Pääsyliput kannattaa ostaa ennakkoon verkkokaupasta, johon pääset sivun oikean reunan Vermo Shop -painikkeesta. Myös portilla myydään lippuja. Nyt myynnissä on lisäksi autokatsomolippu, jolla pääsee kätevästi autolla etusuoran alussa sijaitsevaan autokatsomoon. Tällöin kaikkien autossa olevien henkilöiden tulee lisäksi ostaa erikseen pääsylippu. Ravit kuuluvat myös suorana radiosta 87,6 MHz Vermon alueella. Yleisön sisäänkäynti toistaiseksi vain Valjakkotien puolelta pääovista tai niiden vasemmalla puolella olevasta portista (talliportilla ei lipunmyyntiä). Huom. tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta.

Keskiviikkoravien pääsylippu

Vermon Areenan keskiviikkoravit klo 18-21 (ovet klo 16). Huippuraviurheilun lisäksi tarjolla turvavälit huomioiden yhdessäoloa, elämyksiä ja laadukkaat ravintolapalvelumme. Myös lapsille on mukavaa tekemistä esim. keppariareenalla. Poikkeusolojen aikana myös lapset alle 18-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen. Myös portilla myydään lippuja, suosittelemme ostamaan liput ennakkoon jonojen välttämiseksi ja turvavälien toteutumiseksi. Oikeus alennukseen osoitettava pyydettäessä.

  • Hinta 8 €/aikuinen
  • Alennusryhmät 4 € (eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset alle 18-v.)
  • Autokatsomolippu 5 €/auto
  • Vermon kausikortilla vapaa sisäänpääsy (loppuvuoden kausikortti myynnissä hintaan 44/33 € - osta Vermo Shopista >>)
  • Hippoksen kausikortti, SHKL:n jäsenkortti ja Vermo Areenan vapaalippu ovat voimassa, mikäli kortin/lipun haltija käy lunastamassa oman lipputuotteen (0 €) Liveto-lipunmyyntijärjestelmästä viimeistään kyseisen viikon maanantai-iltaan mennessä (esim. keskiviikon 9.9. raveihin lipun hankkiminen viimeistään 7.9. klo 23.59 mennessä Vermo Shopista. Näytä saapuessasi sekä etukäteen hankittu lipputuote että etukortti.
  • Vermo Shopissa maksuvälineenä käy yleisten maksutapojen lisäksi myös Smartum saldo ja Eazybreak.
  • Vermossa maksu käteisellä / pankkikortilla. Vermossa pääsyliput voi maksaa myös Edenredin tai Smartumin virikesetelillä / saldolla.

*Järjestäjä pidättää oikeuden jakaa yleisön tarvittaessa erillisiin sektoreihin ja rajoittaa kulkua sektoreiden välillä voimassa olevien yleisörajoitusten puitteissa.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

9.9.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO65-VARMAVALINNAT

Läpivarmaksi valitaan toisen kohteen 5 ROAD TO HILL. Se on aloittanut uransa kahdella todella vakuuttavalla voitolla. Vastassa on muitakin hyvässä kehityssuunnassa olevia aloittelijoita, mutta haavereitta Road To Hillin tappioon on silti vaikea uskoa. Valmentaja on vaihtunut viime startin jälkeen Tuomas Korvenojasta Hannu Laakkoseen, mutta asialla tuskin on sen enempää merkitystä suuntaan tai toiseen. Pienen systeemin toisena tukipilarina toimii neljännen kohteen 1 VUARAN SUVETAR, joka samalla on myös Toto4-vihjesysteemien läpivarma. Mikäli vain Teemu Okkolinin käsissä hurjaan vireeseen kohonnut tamma malttaa ravata koko matkan, se hallinnee tammalähtöä alusta loppuun. Kahdessa kohteessa ollaan kahdella merkillä todella vahvoilla. Olisi iso yllätys, mikäli voittaja ei löytyisi avauskohteessa kaksikosta 9 BWT CAESAR ja 5 EFFRONTE PHOTO sekä viidennessä kohteessa kaksikosta 3 HETVIINA ja 1 AUROTAR. Myös päätöskohteessa kaksikko 4 JUST A FLIRT ja 6 KISS OF JUDAS erottuu selvästi muusta porukasta. Ainakin etukäteen kierros vaikuttaa siis aika selväpiirteiseltä.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 9,5 (6,2)
T65-2: 5 (3,6)
T65-3: 7,4,3,8 + 5,2 (6,1)
T65-4: 1 + 12,11,3,5,2,7 (8,15)
T65-5: 3,1 (12,5)
T65-6: 4,6 + 3,1,5,7,10,2 (9,8)

Pieni systeemi 32 riviä, hinta 3,20 euroa.
Suuri systeemi 1344 riviä, hinta 134,40 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 6-2-8-3-9-10-5-1-4 B) 12-14-11 C) 13
WESTSIDE INSTINCT – GALILEO WAY – SANDY MORNING – IMAGINABLE

Tämänkertainen avauslähtö on käytännössä mahdoton arvioitava. Täysin marginaalinen ykkösrankkaus olkoon 6 WESTSIDE INSTINCT. Se punnersi koelähdössä 14,7-vauhtisella päätöspuolikkaalla johtavan rinnalta niukaksi ykköseksi ennen keulassa juossutta 9 ANGELA MATTER. Lisäksi vaikutti, että Westside Instinct oli maalissa Angela Matteria hyvävoimaisempi. 2 GALILEO WAY oli vielä Teivon kesäkuisessa koelähdössään aika tasavauhtisen oloinen, mutta sen jälkeen ranskalaisruuna on siirtynyt Ville Mäkelän valmennukseen. 8 SANDY MORNING laukkaili uran avauksessaan hylkäykseen, mutta koelähdössä tamma suoritti hieman raskaalla radalla ihan juoksijan tyylillä. 3 IMAGINABLE on koelähdön perusteella vielä varsamainen. Potentiaalia on kuitenkin paljon koelähtötulosta parempaan. Päätöskierroksen ruuna kulki koelähdössä 20,4-vauhdilla. 10 PICARDIE laukkasi Forssassa kahdesti, mutta kulki laukkojen lomassa ihan mukavasti. Tietysti lähtöpaikka laskee jonkin verran osakkeita. 5 ELVIS EXCEPTIONAL suoritti koelähtönsä jo 2-vuotiaana, joten nykytilanne on täysi arvoitus. Ainakaan suvusta menestys ei jää kiinni. Loistopaikalta liikkeelle pääsevä 1 WILLE WIND on siirtynyt koelähdön jälkeen Tommi Kylliäisen valmennukseen. 4 AMA LUNA taipui uran avauskilpailussaan keulasta, mutta ratakin oli tavanomaista raskaampi. 12 REBECCA FACTOR sijoittui Forssassa johtopaikalta kakkoseksi, mutta takamatkalta yhtä hyvän sijoituksen uusiminen ei ole kovin todennäköistä.

Lähtö 2.

RANKING
A) 2-7-8-6-12 B) 5-1-3-4-10-11-9
HELLO KENT – ZUMU DE LA VEGA – ORVAR IVER – CROSSFIRE ANNIE

Racing Amatööriohjastajien SM-karsinnassa kilpailee useita laadukkaita hevosia. 2 HELLO KENT olkoon huippupaikaltaan suosikki. Se on viime Joensuun kilpailun perusteella ihan huippuiskussa. Hello Kent peruutteli ensimmäisessä kaarteessa aivan hännille. Classic Responsen poika iski kuitenkin kaukaa 6. ulkoa jo 1500 jäljellä ja hehkutti johtavan rinnalle kierros ennen maalia. Siitä Hello Kent jyräsi lopulta varmaan voittoon. Vastus on nyt selvästi tiukempi, mutta kakkosradalta juoksustakin tullee suotuisampi. 7 ZUMU DE LA VEGA on kohonnut elämänsä iskuun. Molemmat alla olevat voitot ovat tulleet keulapaikalta, joten eiköhän Marko Majaniemikin panosta ajokillaan tosissaan lähtöön. Zumu De La Vega voi hyvinkin päästä seiskaradaltakin johtopaikalle. Mikäli täysi matka sujuu yhtä hyvin kuin lyhyt matkakin, on Krista Skutnabbin valmennettava vakava voitontavoittelija. 8 ORVAR IVER laukkasi Pilvenmäki Specialin finaalissa heti alussa pitkäksi. Muuten ori on esittänyt niin hienoja otteita, että on kasiradaltakin yksi suosikeista. 6 CROSSFIRE ANNIE on napsinut voittoja kovalla prosentilla. Viime kerran taipuminen Tammaderbyn karsintalähdössä oli täysin ymmärrettävää, sillä tamma jäi 2. radalle ilman selkää. Myös tasaisen vahvaa työtä tekevä 12 SHADOW PRO MCQUEEN kohoaa piippuhyllyn paikaltakin mukaan A-ryhmään. Ylivauhtinen juoksu ei ole poissuljettu, ja silloin kaikki olisi mahdollista. B-ryhmän avaava 5 HERE COMES THE SUN pystyy menestymään, mikäli pääsee alussa hyviin iskuasemiin. Myös 1 VALTER VALD, 3 MAJESTIC SHARK ja 4 INDI BAND ovat ihan realistisia totohevosia.

Lähtö 3.

RANKING
A) 11-6-1-10 B) 9-12-3-7-2-5 C) 4-8
SISKOTUULI – SITKU – PIRTTILÄN NIILO – VIIRUN VEIKEE

Kolmannessa lähdössä ykkösvihjeeksi nostetaan Tapio Perttusen tallista tuleva 11 SISKOTUULI. Viisivuotiaan tamman kehityskäyrä osoittaa tällä hetkellä vahvasti oikeaan suuntaan. Viimeksi Lahdessa Siskotuuli lähti marssimaan takarivistä heti kolmatta rataa eteenpäin, pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle runsaat 1700 jäljellä ja painui kärkeen 27,5-kyytisen avauspuolikkaan täyttyessä. Raskaasta alusta huolimatta Siskotuuli kamppaili rehdisti ykköseksi. Siskotuulen tilannetta tosin helpotti se, että 3. ulkoa mukavan 600 metrin kirin tehnyt 6 SITKU laukkasi lopussa voittotaistosta. Ilman laukkaansa Sitku olisi hyvinkin voinut voittaa. Sitku on kunnossa, mutta laukkariski on Siskotuulea suurempi. 1 PIRTTILÄN NIILO pystyy sekin ottelemaan ravia kulkiessaan lähdön parhaista paloista. Viimeksi Lahdessa Pirttilän Niilo selviytyi vielä lopulta kolmanneksi, vaikka laukkasi lähdössä ja oli vielä kierros ennen maalia kaukana kärjestä 6. ulkona. Neljäntenä hevosena A-ryhmään nostetaan uransa kolmella kaksarisijoituksella aloittanut 10 VIIRUN VEIKEE. Uran avauskilpailussaan Teemu Okkolinin suojatti juoksi johtavan rinnalla, ja kahdessa viime startissa Apassin poika on taivaltanut keulapaikalla. 9 OHIMENNEN on lahjakas aloittelija, mutta se on vasta 4-vuotias ja lipsahtaa niukasti B-ryhmän puolelle. 12 HILDING on esiintynyt viime starteissaan edukseen, mutta ikävä lähtöpaikka pudottaa senkin B-ryhmän puolelle. Myös 3 MYRSKIS ja 7 IHKU ELLI ovat realistisia totohevosia tässä sarjamääritys huomioiden kovatasoisessa lähdössä.

Lähtö 4. | Toto65-1

RANKING
A) 9-5 B) 6-2-3-1-4-8-7
BWT CAESAR – EFFRONTE PHOTO – QUESTIONMARK ME – REAL RED

Toto65-pelin avauskohteessa A-ryhmään kohoaa tasapäin kaksi kovaa hevosta. On ihan makuasia kumman niistä rankkaa ykköseksi. 9 BWT CAESAR oli viime Lahden voitossaan mainio. Tuomas Korvenojan suojatti pääsi 3. ulkoa 2. ulos 900 jäljellä, kiertyi johtavan rinnalle 600 jäljellä ja lipui varmaan voittoon ennen Mr Big Staria sekä Amazing Warrioria. Ylivauhtinen avauskierros oli ilman muuta BWT Caesarin mieleen, mutta oli päätöspuolikaskin vielä 1.10-kyytinen. Mitä kovempaa matkalla ajetaan, sen parempi se on takarivistä starttaavan BWT Caesarin kannalta. 5 EFFRONTE PHOTO on voiton suhteen vahvoilla, mikäli pääsee heti sujuvasti johtopaikalle. Mitä enemmän avaus venyy, sen parempi se on BWT Caesarin kannalta. Mikäli voittaja ei löydy suosikkikaksikosta, puhutaan heti isosta yllätyksestä. Muu porukka on keskenään hyvinkin tasainen. 6 QUESTIONMARK ME olkoon niukka kolmosrankkaus, vaikka ei olekaan tällä hetkellä huippuvireessä. 2 REAL RED kyennee hyvällä sisäratajuoksulla kärjen tuntumaan. Alussa todennäköisin keulahevonen on kuitenkin 3 CALLELA LOYALTY. Sen kohdalla viime Lahden kilpailu jätti ilmaan kysymysmerkkejä, sillä alkumatkan johtanut ruuna vaikutti jo lyödyltä laukatessaan 2. sisältä kierros jäljellä. Toki avauspuolikas oli peräti 08,0-kyytinen ja kierroksenkin väliaika vielä 12,0, mutta ei ruuna silti missään tapauksessa niin aikaisin olisi saanut väsyä. Viimekertaisen perusteella voisi olettaa, että Effronte Photon selkä kelpaa suosiolla. 1 JOKER PHOTO on huippupaikalla, vaikka ei keulapaikkaa pystykään puolustamaan.

Lähtö 5. | Toto65-2

RANKING
A) 5 B) 3-6-1-4-9-2-11-10-12-8
ROAD TO HILL – PERFECT CHAPMAN – MICKAN – FAVÖR DÅ

Toto65-vihjesysteemien läpivarma löytyy toisesta kohteesta. 5 ROAD TO HILL on aloittanut uransa kahdella tyylikkäällä voitolla. Suvukas 3-vuotias on liikkunut niin hyvällä tyylillä, että oriilla voi olla jatkossa annettavaa tosi kovissakin lähdöissä. Vaikka alla on kuukauden starttiväli, jonka aikana valmentaja on vaihtunut Tuomas Korvenojasta Hannu Laakkoseen, vaikuttaa Road To Hill koko 65-kierroksen todennäköisimmältä voittajalta. 3 PERFECT CHAPMAN on sitten selkeä kakkoshevonen. Alla on kaksi voittoa, joista varsinkin Turun voitto johtavan rinnalta oli vakuuttava. Silti Road To Hillin kukistaminen on tämän onnistuessa tiukassa. 6 MICKAN ja 1 FAVÖR DÅ vaikuttavat keskenään aika tasavertaiselta kaksikolta. Kaksikko kohtasi toisensa Lahdessa 14. päivä viime kuuta, silloin Mickan sijoittui kakkoseksi ja Favör Då kolmanneksi. Tuon startin jälkeen molemmat ovat napanneet tyylipuhtaan keulavoiton, mikä oli kummallekin uran avausvoitto. Myös 4 GROVE’S APPLE POOF voitti viimeksi Kuopiossa keulasta. Vastus oli aika arkinen, mutta voittokin oli lopulta ylivoimainen. Voittoon on nyt vaikea uskoa, mutta totosija ei tulisi laadukkaasta vastuksesta huolimatta yllätyksenä. 9 SULTAN OF SOPRANO on sekin täysin mahdollinen totohevonen. Tämän lähdön voittoa ajatellen suoritustason on kuitenkin vielä selvästi parannuttava, vaikka uralla jo kaksi voittoa onkin. 2 JANETTE FRANCAIS pystyy avaamaan aika reippaasti. 11 BLAZE BELUGA kilpailee hyvässä kehityssuunnassa, mutta asetelmat ovat nyt aika vaikeat.

Lähtö 6. | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 7-4-3-8 B) 5-2-6-1-9-11 C) 12-10
THE BREEZE – ESSIE GONZALES – ADANNA – CALLELA EDITH

Toto4-pelin avaavassa tammalähdössä A-ryhmään nostetaan lopulta neljä hevosta, mutta ihan yhtä hyvin A-ryhmä olisi voinut muodostua vain kaksikosta 7 THE BREEZE ja 4 ESSIE GONZALES. The Breeze on kilpaillut Christa Packalenin käsistä kolmesti. Tuloksena on ollut kaksi vakuuttavaa voittoa, ja myös Porista olisi todennäköisesti tullut johtavan rinnalta hyvä sijoitus ilman loppukaarteen virheliikettä. Viimekertainen Lahden voitto osoitti, ettei kurakelikään olisi haittatekijä. Seiskaradalta juoksusta ei välttämättä tule helppoa, mutta The Breeze pystyy tekemään itse juoksunsa. Essie Gonzales omaa viime keskiviikon tavoin hyvät saumat keulajuoksuun, ja tietysti johtopaikalta Ari Moilasen ajokki tulee olemaan vaikea ohitettava. Viikko sitten Mr Big Money punnersi rinnalta kalkkiviivoilla maalikameravoittoon. 3 ADANNA on hieman kuumaluontoinen tamma, mutta siinä on potentiaalia. Kolmosradalta juoksukin voi mennä nopean avaajan kannalta nappiin. Viime Vermon startissaan Adanna jäi 2. sisälle pussiin. 8 CALLELA EDITH on lähdön ainoa 3-vuotias. Callela Edith on nakutellut jatkuvasti täyttä matkaa 1.15-vauhdilla, mutta silti viime suorituksia on pidettävä pettymyksenä. Koronatauon jälkeiset molemmat toukokuun kilpailut antoivat nimittäin ymmärtää, että kapasiteettia olisi vielä paljonkin parempaan. Esimerkiksi Turussa 27. päivä toukokuuta Callela Edith pysyi Kasvattajakruunu-alkuerässä ainoana loppuun asti An-Dorran kannoilla. Ei siis unohdeta Markku Niemisen suojattia vielä. Tässä tapauksessa kuukauden starttiväli voi olla jopa hyvä asia. 5 I KEEP MY WORD on elämänsä iskussa, mutta vaarana on jäädä viime starttien tavoin jälleen johtavan rinnalle, ja ainakaan siitä voiton ottaminen ei olisi todennäköistä. Kuukauden takainen Vermon voitto johtavan rinnalta tuli paljon tätä helpommasta lähdöstä. 2 HALDIAZ teki viimeksi Derbyn karsintalähdössä elämänsä juoksun. Tamma kilpaili Lahden voittojuoksun tavoin ilman kenkiä. Ainakin ennakkoinfon mukaan Haldiaz juoksee nyt kengät jalassa, mikä vie tehoja. 6 LOVE YOU DESIREE otti heinäkuun molemmat voittonsa paljon tätä helpommista lähdöistä. Nyt voitto olisi jopa yllätys.

Lähtö 7. | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1 B) 12-11-3-5-2-7-8-15-14-6-13 C) 10-16-9-4
VUARAN SUVETAR – SOFIANNA PEE – ISOSALON IHME – TUTUKS

Illan ensimmäisestä troikkalähdöstä löytyy selvä suosikki. Mikäli kaksi viime kilpailuaan voittanut 1 VUARAN SUVETAR pysyy koko matkan ajan sallitulla askellajilla, kovakuntoinen Teemu Okkolinin suojatti tuskin on keulapaikalta voitettavissa. Laukan uhka on toki olemassa. Ilahduttava asia kuitenkin on, että tamman meno oli kyllä viimeksi Riihimäellä loppuun asti selvästi täysipainoisemman näköistä kuin tätä edeltäneessä Kouvolan voitossa. Toki samaan hengenvetoon on todettava, että Kouvolassa vauhti oli vielä Riihimäkeäkin kovempaa, alla oli pidempi starttiväli ja lisäksi vastassa oli kovempi vastustaja – nämäkin seikat saattoivat tietysti vaikuttaa. Joka tapauksessa Vuaran Suvettaren uran jatkoa odotetaan suurella mielenkiinnolla. 12 SOFIANNA PEE aloittaa haastajien ryhmän. Se on epävarma, mutta omaa hyvät vauhtivarat. 11 ISOSALON IHME eteni viimeksi Forssassa johtopaikalle vajaat 1600 jäljellä ja vastasi positiivisesti ykköseksi ennen vähän ennen maalia haparoinutta Aika-Valttia. Iskukyky tuntuisi löytyneen juuri sopivasti Villinmiehen Tammakilpailun alla. 3 TUTUKS oli viimeksi Oulussa jostain syystä tavanomaista vaisumpi, mutta sitä ennen tamma on kulkenut ihan mukavasti. Derbyn finaalipaikkakaan ei jäänyt mahdottoman kauas. 5 VALKIA nappasi viimekertaisen Kuopion kakkossijansa 2. radalta ilman selkää. Vastaavanlaisena tammalla on nytkin täydet menestyssaumat. 2 KAUNIIN ROHKEE laukkaa kutakuinkin aina, mutta tamma ei olisi ihan kyvytön. Santtu Raitala yrittää nyt Petri Hirvosen valmennettavalla uudelleen. Myös 7 KASTEHELMENI on huomion arvoinen rasti suosikin varmistelijoille.

Lähtö 8. | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3-1 B) 12-5-6-8-9-10-11-4 C) 7-2
HETVIINA – AUROTAR – LAKAN LEIJA – ELIAS JUONETAR

Kylmäveristen avoin tammalähtö vaikuttaa tällä kertaa täysin kahden kaupalta. 3 HETVIINA oli Seinäjoen Kuningatarkilpailun suuri ennakkosuosikki. Kahden avausmatkan voiton jälkeen näyttikin hyvältä, mutta pitkän matkan kuudes sija pudotti tamman kokonaiskilpailussa vasta neljänneksi. Hetviina ja Antti Tupamäki eivät jääneet kuitenkaan asiaa murehtimaan, vaan heti seuraavassa Jyväskylän startissa Hetviina spurttasi 2. sisältä tammalähdössä taas varmaan voittoon. Ei Hetviinan tyyli Jyväskylässä ihan sellainen ollut kuin tänä vuonna parhaimmillaan, mutta hyvä kuitenkin. Hyvältä lähtöpaikalta kaksarisijan ulkopuolelle jääminen olisi melkoinen pettymys. Voiton nappaaminen ei silti välttämättä ole ihan yksinkertaista, sillä 1 AUROTAR on loistopaikaltaan kova haastaja. Kuningatarkilpailun jokaisella osamatkalla hienosti totoon selvinnyt ja kokonaiskilpailun kolmanneksi sijoittunut tamma osoitti viimeksi Jyväskylässäkin nousseensa pysyvästi tammaparhaimmistoon. Piippuhyllyn paikalta matkaan lähtenyt tamma jäi johtavan rinnalle 2300 jäljellä, mutta hiillosti itsensä Hetviinan edelle kärkipaikalle 200 metriä myöhemmin. Aivan kalkkiviivoilla kakkossija vaihtui neljänteen sijaan, mutta juoksunkulku ja keskipitkä matka huomioiden suoritus oli ehdottoman mallikas. Nyt matkaa on puoli kierrosta vähemmän, eikä olisi mikään maailman suurin ihme, vaikka Tuomo Ojanperän ajokki hallitsisi juoksun jokaista metriä. Myös juoksupaikka Hetviinan takana 2. sisällä olisi hyvä. Tietysti Hetviinan pitääkin olla suosikki, mutta ei Aurotartakaan kannata aliarvostaa. Suosikkikaksikon jälkeen tulee sitten todella tasaista, ja rankingin muodostaminen on ihan arpapeliä. 12 LAKAN LEIJA olisi kuntonäyttöjensä puolesta selkeä kolmoshevonen, mutta lähtöpaikka on todella haastava. 5 ELIAS JUONETAR voi hyötyä siitä, että ilmat ovat viilentyneet. 6 VUVUZELA on paljon tauluaan parempi hevonen. 8 SÄVEL-TAIKA on vahva lopuntulija. 9 TÄHTITUULA selviytyi Seinäjoen Kuningatarkilpailuun, kun taas 10 VARJONOVA ja 11 SOKRU jäivät niukasti rannalle. 4 PONUTELLA voitti Kokemäellä paljon tätä helpomman lähdön.

Lähtö 9. | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4-6 B) 3-1-5-7-10-2-9-8-11-12
JUST A FLIRT – KISS OF JUDAS – BLADE RUNNER DK – BASTIAN

Illan päätöslähdössä A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta, ja näistä vielä 4 JUST A FLIRT on selkeä ykkösrankkaus. Vaikka viime starteista ei ole tullut enää voittoa, on huippukunto säilynyt. Tällä kertaa ohjiin nouseva Hannu Torvinen tähdännee ajokillaan johtopaikalle, sillä sieltä Just a Flirt olisi normaalina täysin pitelemätön. Toki vauhtikestävä ruuna voi voittaa muiltakin juoksupaikoilta. 6 KISS OF JUDAS on suorittanut viime starteissaan muuten hienosti, mutta ravityyliä ei pääse kehukaan. Taulun molemmissa voittojuoksuissa Kiss of Judas oli täysin ylivoimainen, mutta niissäkään tyyli ei siis missään tapauksessa ollut sulava. Viimeksi Lahdessa Nina Pettersson-Perklenin valmennettava oli kirimässä joukon hänniltä keulasta voittaneen Truedream A.F.:n jälkeen näyttävästi kakkoseksi, kunnes laukkasi vähän ennen maalia. Mikäli ravi pysyy kasassa, on menestystä luvassa. 3 BLADE RUNNER DK tulee Kimmo Aholan kovakuntoisesta tallista. Kovaa suosikkikaksikkoa vastaan Orlando Vicin poika jää kuitenkin lähtökohtaisesti vain hyväksi haastajaksi. 1 BASTIAN pääsee matkaan huippupaikalta. Tasaisen reipas tempo olisi Markku Niemisen valmennettavan mieleen. 5 FULLHAND COMERY on parantanut viime aikoina tasoaan. Totosijaan on täydet mahdollisuudet. 7 BRAZEN LEONORE on tottunut menestymään, mutta lähtöasetelmat eivät ole yksinkertaiset. 10 EXIT FASTBACK oli Derbyn karsintalähdössä selkeä pettymys. Pikamatka suosii, mutta lähtöasetelmat ei. Myös 2 TREASURE OF PIRATE lukeutuu pelihevosiin.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 7,4,3,8 + 5,2 (6,1)
T4-2: 1 (12,11)
T4-3: 3,1 (12,5)
T4-4: 4,6 + 3,1,5,7,10,2 (9,8)

Pieni systeemi 16 riviä, hinta 3,20 euroa.
Suuri systeemi 96 riviä, hinta 19,20 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

3,1
4

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

1
12,11,3,5,2,7
12,11,3,5,2,7,8,15,14

Yhteensä 48 yhdistelmää, hinta 24 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

4
6,3,1,5
6,3,1,5,7,10,2

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska


 

Lähtö  1. 


Väliajat 195-195-169-150

GALILEO WAY: Eteni 450 juostuna kuolemanpaikalta kärkeen. Veti haluamaansa tahtia ja hallitsi erittäin helposti maaliin saakka. 
WESTSIDE INSTINCT: Eteni 400 juostuna 3. radan kautta toisen radan vetojuhdaksi. Pääsi viimeisen takasuoran lopussa pudottamaan johtavan kantaan. Oli lopussa hyvä kakkonen. Viim. 700 m 14,4. 
REBECCA FACTOR: Matkasi 3. ulkona. Sai edetä sujuvasti. Nousi 150 ennen maalia kiriin ja oli tasainen kolmas. Viim. 500 m 14,3. 
PICARDIE: Matkasi 3. sisällä. Nousi 400 ennen maalia toiselle radalle ja tuli lopun tasaisesti. 
ANGELA MATTER: Sai ensimmäisen takasuoran puolivälissä paikan toisesta ulkoa. Pudotti 400 ennen maalia sisäradalle ja seuraili tasaisesti. 
SANDY MORNING: Juoksi 5. sisällä. Nousi 450 ennen maalia toiselle ja seuraili lopun lähinnä tasaisesti. 
GARRIET: Otti 50 juostuna laukan ja jäi selvästi. Suoritti jatkossa tasaisesti. Viim. 1900 m 17,0. 
MISTER SWEEPER: Matkasi 6. sisällä. Nousi 1300 ennen maalia 4. ulos. Taipui viimeisen takasuoran alussa selvästi ja oli vaisu. 
MAGIC POPPY: Oli 4. sisältä vaisu. 
IMAGINABLE: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä. 
WILLE WIND: Otti 250 juostuna johtavan kannassa laukan ja jäi paljon. Sai toisen ringin alkaessa paikan pääjoukon hänniltä sisäradalta. Laukkasi siellä loppusuoran puolivälissä hylkäykseen. 
AMA LUNA: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi 400 juostuna johtavan kantaan. Laukkasi siellä 650 ennen maalia pitkäksi. 
ELVIS EXCEPTIONAL: Laukkasi keskijoukoissa 400 juostuna pitkäksi. 
RIO ROAD: Poissa.

Lähtö  2. 


Väliajat 145-166-150-161

ZUMU DE LA VEGA: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää rauhallisesti ja otti lopussa hallitun voiton. 
HERE COMES THE SUN: Juuttui heti kuolemanpaikalle. Tuli hyvin maaliin asti ja oli lopussa varmasti toinen. 
HELLO KENT: Juoksi johtavan kannassa. Jäi sinne lopussa täysin vaille kiritilaa. 
ORVAR IVER: Juuttui alussa 3. radalle. Pääsi 350 juostuna 4. ulos. Lähti päätösringin alussa selkään 3. radalle. Siirtyi 300 ennen maalia kiriin 4. radalle. Tuli rehdisti maaliin asti. 
INDI BAND: Matkasi 3. ulkona. Sai 850 ennen maalia paikan toisesta ulkoa. Kiritila pysyi pitkään kiinni. Löysi vapaan radan loppusuoran puolivälissä, minkä jälkeen tuli lopun rehdisti.
MAJESTIC SHARK: Juoksi 3. sisällä. Seuraili tasaisesti sisään. 
CIAO FERRARI: Juoksi 5. sisällä. Nousi päätösringin alkaessa 4. ulos. Seuraili lopussa maksimisijoitukseen. 
SHADOW PRO MCQUEEN: Juoksi 5. ulkona. Lähti 1250 ennen maalia kiriin 3. radalle. Kirin terä katkesi vähän loppusuoran alussa ja tyytyi lopussa seurailuun. 
CROSSFIRE ANNIE: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Lähti 850 ennen maalia kiriin 3. radalle. Otti viimeisen takasuoran alussa laukan ja jäi lauman hännille. Tuli lopun asiallisesti. Viim. 500 m 16,1. 
RUTHLESS CHICK: Ei vain riittänyt lopussa 4. sisältä. 
VALTER VALD: Poissa.
JUNIOR MAGISTRATE: Poissa.

Lähtö  3. 


Väliajat 328-312-309-308

SITKU: Matkasi 3. ulkona. Sai kierros juostuna paikan toisesta ulkoa. Lähti 750 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni 550 ennen maalia kärkeen ja otti lopussa hallitun voiton. Viim. 700 m 28,6. 
PIRTTILÄN NIILO: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi toisen kaarteen alussa johtavan kantaan. Sai edetä sieltä sujuvasti ja oli varmasti toinen. 
VILLIELÄIN: Matkasi 2.-3. sisällä. Nousi loppukaarteen alussa toiselle radalle. Siirtyi pian kiriin ja tuli tasaisesti. 
HILDING: Matkasi 4. sisällä. Nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ja seuraili lopussa tasaisesti. 
MASAVESA: Matkasi 5. sisällä. Nousi 850 ennen maalia 4. ulos. Pudotti viimeisen takasuoran lopussa takaisin sisäradalle ja tuli lopun aika haparoivalla ravilla aika vaisusti. 
TÄHTIHIPPU: Laukkasi lähdössä ja putosi 4. ulos. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Otti päätöspuolikkaan alussa uuden lyhyen laukan. Tuli lopun vielä aivan juosten. 
HILSUKE-POIKA: Juuttui toisen kaarteen alussa toisen radan vetojuhdaksi. Putosi siitä loppukaarteen puolivälissä kärjen kyydistä ja tuli lopun väsyneenä vaisusti. 
MYRSKIS: Lähti toisesta ulkoa 300 juostuna kiriin 3. radalle. Eteni vauhdilla ja painui 650 juostuna kärkeen. Laukkasi siinä 550 ennen maalia yllättäen pitkäksi. 
VIIRUN VEIKEE: Juoksi toisessa ulkona. Lähti 1150 ennen maalia kiriin 3. radalle. Otti 850 ennen maalia pahan laukan. Laukkaili jatkossa hylkäykseen asti. 
SISKOTUULI: Otti ratkaisevan lähtölaukan. Laukkaili kulisseissa hylkäykseen asti. 
IHKU ELLI: Poissa.
OHIMENNEN: Poissa.

Lähtö  4. 


Väliajat 103-136-141-114

EFFRONTE PHOTO: Matkasi toisessa ulkona. Lähti 1500 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni 1450 ennen maalia kärkeen. Veti tasaisen reipasta ja oli vakuuttava voittaja. 
BWT CAESAR: Nousi 3. sisältä 300 juostuna todella ahtaan oloisesti 3. ulos. Sai toisessa kaarteessa paikan toisesta ulkoa. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni 450 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Tuli ryhdikkäästi sisään asti. Viim. 600 m 11,5. 
DON CORLEONE TROT: Juoksi 4. sisällä. Nousi loppukaarteessa selkiin 3.-4. radalle. Tuli lopun aivan juosten. 
QUESTIONMARK ME: Matkasi 4.-5. sisällä. Nousi 800 juostuna toiselle radalle. Lähti 4. ulkoa viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Jäi loppukaarteen alussa 3. radalle. Tuli aivan juosten maaliin asti. 
JOKER PHOTO: Juoksi 2.-3. sisällä. Nousi 450 toiselle ja pian kiriin ulkoradoille. Tuli lopun asiallisesti. 
COOL ON PHOTOS: Juoksi 3. ulkona. Lähti 1400 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni päätösringin alkaessa kärkihevosen kupeelle. Putosi viimeisen takasuoran lopulla kärjen kyydistä ja tuli lopun vailla loistoa. 
REAL RED: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 600 juostuna. Taipui johtavan kannasta pahoin loppukaarteessa ja oli vaisu. 
GIAMPAOLO POOF: Matkasi lauman hännillä, mistä taipui viimeisen takasuoran lopussa ja oli heikko. 
CALLELA LOYALTY: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Sai päätösringin alkaessa paikan toisesta ulkoa. Laukkasi siellä viimeisen takasuoran puolivälissä pitkäksi. 

Lähtö  5. 


Väliajat 135-171-158-121

ROAD TO HILL: Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Ajoi tasaisesti eteenpäin ja painui 55 juostuna kärkeen. Veti haluamaansa tahtia ja oli vakuuttava voittaja. 
MICKAN: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan puolikas juostuna. Oli lopussa johtavan kannasta varmasti toinen. Viim. 700 m 12,9. 
FAVÖR DÅ: Jäi johtavan kannasta 550 juostuna 3. sisälle. Oli sisäradan vetäessä hyvä kolmas. 
MAX MILI: Juoksi 5. sisällä. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Vapaa rata löytyi loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli tasaisesti ja otti aivan maksimit. 
JANETTE FRANCAIS: Otti 150 juostuna vajaa sata juostuna laukan ja putosi lauman hännille sisäradalle. Nousi puolimatkassa 4. ulos. Teki sieltä aivan asiallisen 450 metrin kirin. 
EASY COME EASY GO: Juoksi 6. sisällä. Kiriväylä pysyi pitkään kiinni. Näytti ottavan kuitenkin aivan maksimit.
SULTAN OF SOPRANO: Juoksi 3.-4. sisällä. Otti loppusuoran puolivälissä laukan, mihin menetti varmaankin neljännen sijan. 
BLAZE BELUGA: Juuttui ensimmäisen takasuoran alussa 5. sisähevosen rinnalle toisen radan vetojuhdaksi. Putosi siitä 400 ennen maalia kärkitaistosta ja tuli lopun vain tasaisesti. 
GROVE'S APPLE POOF: Haparoi lähdössä lyhyesti ja putosi harvan lauman hännille. Matkasi jatkossa kuitenkin toisessa ulkona. Taipui sieltä pahoin loppukaarteen alussa ja oli vaisu. 
GUSTAV ADAMS: Otti sata juostuna pahan laukan ja jäi paljon. Sai toisessa kaarteessa paikan 3. ulkoa. Oli sieltä laukan rasittamana kirivaiheessa vailla virtaa. 
PERFECT CHAPMAN: Poissa.
MUSCLE BEACH: Poissa.

Lähtö  6. 


Väliajat 129-168-209-118

ESSIE GONZALES: Sai vetää kärkipaikalla pitkään sopuisasti. Vastaili lopussa varmaan voittoon. 
THE BREEZE: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni 450 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Tuli rehdisti maaliin asti. Viim. 700 m 11,9.
I KEEP MY WORD: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Jäi 400 ennen maalia toiseen ulos. Oli sieltä lopussa hyvä kolmas. 
HALDIAZ: Matkasi 3. ulkona. Seuraili sieltä tasaisesti sisään. 
CALLELA EDITH: Pudotti nopeasti 3. sisälle. Seuraili sieltä tasaisesti ja otti maksimit. 
RIM BAY FLEUR: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkiin 3. radalle. Siirtyi loppusuoralle tultaessa 4. radalle ja tuli asiallisesti. 
SHE BELIEVE: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 3. ulos. Seuraili lopun vailla suurempaa virtaa. 
SELF TAUGHT BEAUTY: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin ja tuli kohtalaisesti. 
BITCH OF SPADES: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä. 
CLASSIC PRIMAVERA: Matkasi johtavan kannassa. Laukkasi siellä 200 ennen maalia pitkäksi. 
ADANNA: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
LOVE YOU DESIREE: Laukkasi 150 juostuna kärjen tuntumasta pitkäksi. 

Lähtö  7. 


Väliajat 301-294-272-272

VUARAN SUVETAR: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti tasaisen kiihtyvällä tahdilla ja otti lopussa selvän voiton, vaikka ravi ei koko ajan silmiä hivelekään. 
KASTEHELMENI: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Jäi 400 ennen maalia kakkoskeulan rinnalle toisen radan vetojuhdaksi, mistä puristi toiseksi. Viim. 700 m 26,2. 
VALKIA: Nousi 250 juostuna 4. sisältä kakkoskeulan rinnalle toisen radan vetojuhdaksi. Pudotti 350 ennen maalia kakkoskeulaksi, mistä oli loppuun asti taistossa toisista rahoista. 
TAIKATULEN LIEKKI: Matkasi 5. ulkona. Lähti 850 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli mukavasti sisään asti ja oli melko isojen tasoerojen lähdössä hyvä neljäs. Viim. 1000 m 27,2. 
HOLLAUS: Otti 800 juostuna lauman hännillä laukan ja jäi selvästi. Kulki jatkossa aivan mukavasti. 
CARMENIINA: Matkasi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 4. ulos. Tuli lopun asiallisesti. 
SINGER: Juoksi 4. sisällä. Oli siellä pitkään vailla vapaata väylää, eikä saanut lopussakaan rintaman takaa kiritilaa.
ISOSALON IHME: Matkasi 6. ulkona. Lähti sieltä 850 ennen maalia selkiin 3. radalle. Ei päässyt oikein missään vaiheessa kunnolla lentoon ja oli lähinnä tasainen. 
VILVIIRI: Juoksi 7. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa tasainen. Viim. 500 m 26,9. 
NORAN POT: Juoksi 4. ulkona, mistä otti lopussa aivan maksimit. 
MÖLINÄ: Matkasi kakkoskeulana, mistä taipui loppukaarteessa, eikä vakuuttanut ollenkaan. 
KAUNIIN ROHKEE: Juoksi 3. sisällä. Taipui sieltä selvästi loppukaarteessa ja oli melko heikko. Viim. 400 m 31,5. 
TUTUN TYTTÖ: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä. 
TUTUKS: Otti 150 juostuna laukan ja juuttui taustalle 3. radalle. Pääsi puolikas juostuna peruuttamaan lauman hännille. Laukkaili siellä puolimatkassa hylkäykseen asti. 
KRISTA: Laukkasi lähdössä ja jäi taustalle. Laukkaili jatkossa hylkäykseen asti. 
SOFIANNA PEE: Juoksi 3. ulkona. Lähti 800 ennen maalia kiriin 3. radalle ja eteni mukavasti. Laukkasi 550 ennen maalia yllättäen pitkäksi. 

Lähtö  8. 


Väliajat 235-250-296-245

HETVIINA: Juuttui heti kuolemanpaikalle, missä antoi alkumatkalla painetta kärkihevoselle. Painui lopulta puolikas juostuna kärkeen. Sai vetää kolmannen puolikkaan erittäin rauhallisesti ja piti lopussa hallittuun voittoon. 
AUROTAR: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luovutti 450 juostuna vähän yllättäen keulan pois. Ei noussut viimeisen takasuoran lopulla toiselle, vaikka tilaa olisi ollut. Jäi lopussa luonnollisesti pakettiin, mutta oli sentään toinen. 
PONUTELLA: Matkasi toisessa ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Eteni päätöspuolikkaan alkaessa kärkihevosen kupeelle, mistä oli hyvä kolmas. Viim. 700 m 23,9. 
TÄHTITUULA: Oli 3. sisältä tasainen neljäs. 
SÄVEL-TAIKA: Sai ensimmäisen takasuoran puolivälissä paikan 4. ulkoa. Lähti viimeisen takasuoran lopussa kiriin 3.-4. radalle. Tuli lopun vahvasti. Viim. 700 m 23,0. 
SOKRU: Tuli 4. sisältä sisäradan vetäessä asiallisesti sisään asti. 
LAKAN LEIJA: Matkasi 3.-4. sisällä. Nousi 400 ennen maalia toiseen ulos. Siirtyi loppusuoran alussa kiriin 3. radalle, mutta laukkasi samassa noususta ja kärkipään sijoitus katosi. 
VUVUZELA: Matkasi 4.-3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Pääsi 550 ennen maalia pudottamaan toiseen ulos, mistä oli lopussa vain tasainen. 
B. VIOLETTA: Lähti rauhassa ja otti lauman hännillä sisäradalla 450 juostuna vielä laukankin. Jäi selvästi ja kulki taas laukan jälkeen mukavasti. 
LORUTYTTÖ: Lähti rauhassa ja jäi taustalle. Laukkasi siellä ensimmäisen takasuoran alussa ja menetti samassa pelinsä. 
ELIAS JUONETAR: Juuttui ensimmäisen takasuoran puolivälissä toisen radan vetojuhdaksi. Taipui siitä viimeisen takasuoran alussa ja oli melko heikko. 
VARJONOVA: Poissa.

Lähtö  9. 


Väliajat 098-116-113

JUST A FLIRT: Lähti hyvin matkaan ja eteni 200 juostuna kärkeen. Veti tasaisen reipasta ja oli todella vakuuttava voittaja. Ei kohtaa pitkään aikaan vastusta, jos ja kun taso säilyy. 
BLADE RUNNER DK: Matkasi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran lopussa kiriin 3. radalle. Tuli vahvasti sisään asti ja oli hyvä kakkonen. Viim. 700 m 11,5. 
BRAZEN LEONORE: Pääsi 250 juostuna pudottamaan toiseen ulos. Tiputti 300 ennen maalia sisäradalle. Sai edetä sujuvasti ja oli hyvä kolmas. 
KISS OF JUDAS: Matkasi 4. ulkona. Lähti loppukaarteessa kiriin ja tuli aivan juosten sisään. Ravi ei ole koko ajan aivan priimaa. 
TREASURE OF PIRATE: Jäi 200 juostuna johtavan kantaan. Putosi loppusuoralle tultaessa kärkihevosen tuntumasta ja tuli tasaisesti. 
DALTON HOSS: Matkasi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran lopulla toiselle radalle. Siirtyi loppusuoralle tultaessa kiriin ja tuli aivan juosten maaliin asti. Viim. 700 m 12,0. 
JORDAN: Matkasi 4. sisällä. Oli pitkään vailla kiritilaa. Pääsi loppusuoran alussa nousemaan toiselle radalle ja tuli tasaisesti. 
FULLHAND COMERY: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Putosi loppukaarteessa kakkoskeulan rinnalle. Antoi loppusuoralla ymmärrettävästikin periksi. 
MICKEY THE ARTIST: Otti pahan lähtölaukan ja menetti heti pelinsä. 
TO THE BEGINNING: Juoksi 5. ulkona. Oli sieltä lopussa tasainen. 
BASTIAN: Juoksi 3. sisällä. Taipui loppukaarteessa ja oli aika vaisu. 
EXIT FASTBACK: Otti 50 juostuna pahan laukan ja jäi selvästi. Suoritti jatkossa asiallisesti.