Talvimalja & Massi-oluen julkistus

08.02.2020 14:00

Talvimalja & Massi-oluen julkistus

Lauantairaveissa 8.2. nautitaan talven parhaasta raviurheilusta, maistellaan uutta Mascate Matchin eli Massin nimikko-olutta ja pulahdetaan paljuun!

Vermon talven klassikkokilpailu Talvimalja kerää maan ykkösravurit tavoittelemaan 10 000 euron ykköspalkintoa ja Kavioliiga-pisteitä. A-ponien Talvitähti-kilpailu aloittaa ravipäivän, johon mahtuu runsaasti mielenkiintoisia lähtöjä. Oheistapahtumaa riittää kaikenikäisille.

Vermon ja HIFK:n Raviliiga-hevonen Mascate Match eli Massi on valloittanut ravikansan sydämet huimalla menestyksellään ja nyt Massin tuoteperhe saa uuden vahvistuksen Massi Steam Lager -oluen muodossa. Lauantaina 8.2. on mahdollisuus ensipuraisulle oluesta, joka on saanut innostuksensa nimikkohevosensa supermenestyksestä.

Yleisöalueelta löytyy tuubisauna ja porepalju, jotka tuovat erilaisen näkökulman ravien seuraamiseen. Katsomoravintola Ravillassa on tarjolla herkullinen buffet (ks. menu alla), ja tallialueen puolella palvelee tuttuun tapaan Vermon Tallitupa. Tallituvassa tarjolla punajuuri-aurajuustokiusaus, broileri pippurikastikkeella, porsaan ulkofile paistinkastikkeella, jälkiruoaksi mustikka-vaniljakerroskiisseli, hinta 11,50 € (sis. runsaan salaattibuffan, talon leivän, levitteen, juomat ja kahvi/tee).

Pääsylippujen hinnat
- aikuinen 10 € (sis. käsiohjelman) - OSTA VERMO SHOPISTA >>
- eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, varusmiehet, työttömät 5 € (sis. käsiohjelman)
- alle 16-v, Hippoksen kausikortti ja SHKL:n jäsenkortti: vapaa sisäänpääsy

RAVINTOLA RAVILLAN MENU
BUFFET TARJOLLA KLO 13.30-16.30

VARAA PAIKKASI TÄSTÄ >>

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

8.2.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO75-VARMAVALINNAT

Lauantain 75-pelissä päävoittoluokkaan lisätään 75 000 euroa bonusta. Kierroksen ja samalla koko ravien todennäköisimmästä voittajasta ei ole pienintäkään epäselvyyttä. Kuudentena kohteena ajettavasta Talvimaljasta, joka samalla on myös Kavioliigan osakilpailu, löytyy vain yksi voittajasuosikki. 3 T.REX on esittänyt viime aikoina kanssakilpailijoihinsa nähden ylivertaista menoa. Eiköhän kanssakilpailijat myös hiljalleen ala jo uskoa, ettei näissä lähdöissä kilpaile tällä hetkellä sellaista hevosta, jolla olisi mitään järkeä ajaa T.Rexiä vastaan keulasta. Nyt T.Rex päässee keulaan, mistä ei normaalina häviä. Apuvarman löytäminen olikin sitten haastavampi juttu. Sellaiseksi valikoitui lopulta toisen kohteen 12 QVIDJA’S FIRST. Pekka Korven suojatti on noussut niin hienoon vireeseen, että se on sopivassa tehtävässä takamatkaltakin vahvoilla, mikäli vain juoksu yhtään onnistuu. Keskipitkän matkankaan ei pitäisi olla nykyvireessä minkäänlainen ongelma.

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 1,5,6,3 + 2,4,7
T75-2: 12 (4,9)
T75-3: 5,10,6,11 (7,12)
T75-4: 8,5 + 9,6 (1,3)
T75-5: 1,2 + 4,5,9,3,11,10,7 (8,6)
T75-6: 3 (1,8)
T75-7: 9,4,5,8 (1,7)

Pieni systeemi 256 riviä, hinta 12,80 euroa.
Suuri systeemi 4032 riviä, hinta 201,60 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 7
B) 3-6-8-5-2-1-4
FLASHDANCE SISU – BWT DICTATOR – NEW GROVE UNITED – HASHTAG

Ravien avauslähdössä A-hevoseksi kohoaa 7 FLASHDANCE SISU, jolla on taulussaan pelkkiä totosijoja. Viimeksi Vermossa Flashdance Sisu aloitti 4. ulkona, mutta se pääsi etenemään 600 metriä ennen maalia toista rataa pitkin sujuvasti 2. ulos, mistä kiri loppusuoralla varmaan voittoon. Rahaa on tullut nopeasti, joten sarjat nousevat koko ajan, mutta juoksun luontuessa voittokulun jatkumiseen on kuitenkin täydet mahdollisuudet. 3 BWT DICTATOR on surkeasta tulosrivistään huolimatta ehdottomasti pelihevosia tähän lähtöön. Viimeksi Turussa BWT Dictator liittyi 6. ulkoa 3. radan letkaan 700 jäljellä ja kulki loppumatkan ulkoratoja pitkin 14,7-vauhdilla. BWT Dictator kilpailee nousuvireessä, ja tämänkertainen keskipitkä matka on ehdottomasti plussaa. 6 NEW GROVE UNITED on tähän lähtöön hyvä hevonen. Mikäli tamma pääsee iskemään lopussa hyvän säästöreissun jälkeen, on se loppukirissä vaarallinen. Viimeksi Forssassa juoksu ei mennyt ollenkaan jouhevasti. 8 HASHTAG ei vakuuttanut tiistaina Teivossa kauden avauksessaan, missä väsyi johtavan rinnalta viimeiseksi. Normaalisti Hashtag on ihan vahva menijä, joten on mielenkiintoista nähdä, minkä verran tauon jälkeinen startti vei hevosta eteenpäin. Teivon kilpailun perusteella hevoseen pitää kuitenkin suhtautua varauksella. 5 PT’S SILLY BILLY on tauluaan vaarallisempi, mikäli kunto on suoraan tauolta kohdallaan. Keskipitkä matka on ilman muuta plussaa.

Lähtö 2.

RANKING
A) 6
B) 10-7-4-1-2-3-8-9-5
SELENE LUNE – HER ROYAL HIGHNESS – BEAT OF LOVE – COCKTAIL PRINCESS

Toisessa lähdössä kohtaavat enintään 77 000 euroa urallaan voittaneet lämminveritammat. Suosikin nimeäminen on helppo tehtävä. 6 SELENE LUNE on esiintynyt viime aikoina jatkuvasti edukseen, ja ravilla väkivahva tamma on tiukka voittajakandidaatti miltä juoksupaikalta tahansa. Viimeksi Teivossa Selene Lune eteni johtopaikalle 1500 jäljellä ja hallitsi vakuuttavasti. Kakkoseksi sijoittunut hävisi kilometriajassa peräti 0,6 sekuntia. Haastajaosastolta rankingin kärkeen nostetaan Torvisen veljesten ajama kaksikko 10 HER ROYAL HIGHNESS ja 7 BEAT OF LOVE. Molemmat ovat oikein kyvykkäitä tammoja, mutta vire ei ole tällä hetkellä huipussaan, minkä johdosta Selene Lunella on selkeä etulyöntiasema. Kumpikin edellä mainituista kilpailee kuitenkin nousuvireessä, joten huippusuoritus lienee vain ajan kysymys. 4 COCKTAIL PRINCESS on eräänlainen ikitipsi, mutta täydellisiä onnistumisia tulee kuitenkin harvoin. Tähän suurimpana syynä on keskinkertainen lähtönopeus. Viimekertainen Vermon neljäs sija tuli 2. radalta ilman selkää. Suoritus oli ilman muuta positiivinen, mutta ihan parhaimmillaan ollessaan kakkossijakin olisi kyllä ollut otettavissa. 1 M.T.LARA CROFT on suorittanut tämän kauden starteissaan jatkuvasti positiivisesti. Tamma voi onnistua  pitämään ykkösradalta johtopaikan, ja silloin totosijaan on täydet mahdollisuudet.

Lähtö 3. | Troikka

RANKING
A) 1-4-9-6
B) 2-7-11-8-5
C) 3-10
CORE CATCHER – TZUBODAI – GISELLE HALM – MALONEY

Ravien ensimmäisessä troikkalähdössä toisistaan mittaa ottavat vähärahaiset lämminveriset. 1 CORE CATCHER aloitti 3-vuotiskautensa Porissa ylivoimaisella keulavoitolla. Rata ei ollut nopeimmillaan, joten päätöspuolikkaan 16,0-vauhti oli ihan mukavaa kyytiä. Kun alla ei ennakkokommenttien mukaan ollut olosuhteiden vuoksi kovinkaan reipasvauhtisia harjoituksia, vei startti vielä varmasti nuorta hevosta paljon eteenpäin. Niinpä koko matkan johto on taas täysin mahdollinen, vaikka vastus koveneekin. 4 TZUBODAI on mielenkiintoinen tapaus. Jo 5-vuotiaaksi kääntynyt ruuna on kilpaillut urallaan vasta seitsemän kertaa, mutta ruuna on kyllä ehtinyt esittää varsin hyvää kapasiteettia. Tzubodai pystyy tekemään kaiken ollessa kohdallaan itsekin juoksua, eikä sen voitto saa yllättää lainkaan. 9 GISELLE HALM on aloittanut uransa lupaavasti. Se on kuitenkin hidas avaaja, minkä johdosta jää rankingissa edellisiä vastaan kolmanneksi. 6 MALONEY on pilannut urallaan jatkuvasti laukkoihin. Viimeksi ruuna malttoi kerrankin ravata koko matkan. Se eteni johtopaikalle vajaat 1500 jäljellä ja voitti varmasti. Lähtö on nyt kovempi, mutta ravilla totosija on taas täysin mahdollinen. Saa sitten kuitenkin nähdä, että onnistuuko epävarma menijä toista kertaa peräkkäin. Tiiviissä starttirytmissä kilpaileva 2 DONANJA COTTER sekä viimeksi Turussa pussiin jäänyt 7 EASY BIRDLAND kärkkyvät kuumimpien suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 4. 

RANKING
A) 8
B) 5-1-3-2-6-7-4
HEPORIX – ALVAR HEM – MOPOHEIKKI – PIIRRON TUISKU

Vaikka 8 HEPORIX on arvottu uloimmalle lähtöpaikalle, on se silti todennäköisin keulahevonen. Pikamatka sopii vauhdikkaalle menijälle mainiosti, ja keulasta oriin tappiota olisi vaikea kuvitella. Viimeksi Forssassa Heporix oli johtopaikalta täysin suvereeni. 5 ALVAR HEM ei ollut maanantaina Lappeenrannassa 2. ulkoa yhtä hyvä kuin aiemmissa kilpailuissaan. Mikäli kyse oli vain väliaikaisesta asiasta, ottelee Alvar Hem tässä kärkisijoista vaikka johtavan rinnalta. 1 MOPOHEIKKI avaa lujaa ja voi saada unelmajuoksun Heporixin takana 2. sisällä. Kun pikamatkankin luulisi olevan eduksi, olisi ruunalla kyseisellä juoksulla hyvät kaksarisaumat. 3 PIIRRON TUISKU on aloittanut kautensa hienosti kahdella 75-keulavoitolla. Nyt voittokulku on kuitenkin vaarassa katketa, vaikka kyse onkin kehityskelpoisesta hevosesta. Keulaan pääsy ei vaikuta ollenkaan todennäköiseltä. 2 SAKARIN jarrutteli viimeksi Kuopiossa, mutta kauden avauksessaan Vermossa ori suoritti täysin hyväksyttävästi. Sakarin on oikukas, mutta samalla myös kyvykäs menijä. Ei olisi mikään ihme, vaikka nyt nähtäisiin melkoinen tasonnosto kauden aiempiin suorituksiin verrattuna. 6 HULLUDUUNARI sijoittui keskiviikkona tammalähdössä 3. sisältä kolmanneksi.

Lähtö 5. | Toto75-1

RANKING
A) 1-5
B) 6-3-2-4-7
POLARA – TUURIN TOIVO – PYÖRYLÄN PARONI – CAIJUS

Toto75-kierros käynnistyy kylmäveristen avoimella ryhmäajolla. Yleensä näissä sarjoissa on etukäteen melko selvät sävelet, mutta nyt lähtö on äärimmäisen kimurantti. Jokaiselle osallistujalle on annettava realistinen voitonmahdollisuus. Lopulta A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta, mutta eivät ne kovinkaan paljon B-ryhmäläisten yläpuolelle kohoa. 1 POLARA oli viime vuoden lopun starteissaan kaukana parhaastaan, mutta kahden kuukauden talvitauko tuntuu tehneen hyvää. Jo Lappeenrannassa olemus oli terävämpi kuin ennen taukoa, ja viimeksi Kuopiossa tuloksena oli jo kolmossija ihan hyvällä suorituksella. Eiköhän nousuvire jatku edelleen. 5 TUURIN TOIVO kukisti Kuopiossa Polaran kamppailussa kakkossijasta, vaikka laukkasi lähdössä. Tuurin Toivo ei ole sieltä nopeimmasta päästä, mutta fyysinen vire on kohdallaan, joten ori on kirivaiheessa vaarallinen. 6 PYÖRYLÄN PARONI taipui kauden avauksessaan Teivossa 2. sisältä, mutta eiköhän ruuna ole nyt startti kropassa parempi. 3 CAIJUS päätti viime kautensa upeasti kuninkuuskilpailun kokonaiskisan kolmanteen sijaan, vaikka joidenkin vääräleukojen mielestä hevonen ei olisi kyseiseen kisaan edes kuulunut. Huippuvireeseen lienee kauden avauksessa vielä matkaa, mutta joka tapauksessa Caijus on mielenkiintoinen seurattava. 2 ELLIN SISU on vaikea arvioitava. Kykyjä olisi, mutta onnistumiset eivät ole olleet viime aikoina lähelläkään. 4 ROKIN MAXI on rehti puurtaja. Myös viimeksi Turussa vain Sheikille hävinnyt 7 SJÖ VINN on täysin realistinen menestyjä.

Lähtö 6. | Toto75-2

RANKING
A) 12-4-9
B) 3-11-1-7-8-2
C) 5-6-10
QVIDJA’S FIRST – ONE WHO RUN – AN-VALPURI – WANT TO WHEELS

Vaikka Toto75-systeemien toisena läpivarmana toimiva 12 QVIDJA’S FIRST jäi keskiviikkona yhdeksänneksi, ei asiasta tarvitse olla sen enempää huolissaan. Ruunan ei alkujaankaan pitänyt riittää tasokkaassa lähdössä takarivistä aivan terävimpään kärkeen. Suoritus 5. ulkoa oli normaalin positiivinen. Nyt tehtävä on monta pykälää helpompi, ja Qvidja’s Firstillä pitäisi olla hyvät saumat taistella voitosta monenlaisella juoksunkululla. Paras vaihtoehto olisi, että se pääsisi etenemään jo matkalla suosiolla johtopaikalle. Huonoin vaihtoehto taas olisi, että oriilla yritettäisiin jo matkalla johtopaikalle, mutta paikka ei olisikaan tarjolla. 4 ONE WHO RUN voitti viimeksi 64-lähdön keulasta. Askelten osuessa lankulle One Who Runilla on nytkin hyvät saumat avata keulapaikalle. Saa sitten nähdä, että mikä on Jarmo Saarelan ratkaisu tällä viimekertaista kierrosta pidemmällä matkalla, mikäli Qvidja’s First etenisi jo ajoissa rinnalle johtopaikkaa kyselemään. 9 AN-VALPURI on tähän lähtöön oikein pätevässä vireessä, mikäli vain kuskin ajolinjat menevät kohdalleen. Edes voitosta ei saa nappionnistumisella yllättyä. B-ryhmän avaava 3 WANT TO WHEELS hyötyy keskipitkästä matkasta. Risto Salmelan valmennettava kiri viimeksi Kuopiossa joukon hänniltä passiivisen taktiikan jälkeen positiivisesti neljänneksi. 11 RACEHILL VICTORY jäi viimeksi Teivossa pussiin. Voltin viitosrata ei kylläkään ole hyvä lähtöpaikka. 1 EXPLOSIVE ELVIS on ottanut menestyksensä helpommista lähdöistä, mutta ruuna pääsee liikkeelle loistopaikalta. 7 LE BLIXTEN kilpailee ihan mukavassa vireessä. 

Lähtö 7. | Toto75-3, Troikka

RANKING
A) 5-10-6-11
B) 7-12-9-1-2-8-4-3
PRADA NIGHTS – SHINING ARMOR – BASTIAN – SHADOW PRO MCQUEEN

Ravien toisessa troikkalähdössä ykkösrankiksi kohoaa Harri Koivusen tallista hyvin aloittanut 5 PRADA NIGHTS. Vaikka kahden komean kirivoiton jälkeen viimeksi tuli heikompi sijoitus, ei suoritus ollut yhtään sen huonompi. Prada Nights laukkasi sekavassa lähtötilanteessa lähtöön, mutta suoritti jatkossa sen verran mallikkaasti, että ravilla ruuna olisi otellut viimeksikin voitosta. 10 SHINING ARMOR on aloittanut kautensa kolmella vakuuttavalla voitolla. Viimeksi Mikkelissä tamma iski 5. ulkoa jo 400 juostuna, eteni johtopaikalle 1300 jäljellä ja voitti tätä selvästi helpomman lähdön yläpystyyn. Neljävuotias 6 BASTIAN vaikuttaisi olevan tällä hetkellä hyvässä kehitysvaiheessa. Se voitti viimeksi Turussa johtavan rinnalta. Neljäntenä A-ryhmään nostetaan viimeksi Lappeenrannassa tiukasti 75-voitosta kamppaillut 11 SHADOW PRO MCQUEEN. Myös B-ryhmä on kauttaaltaan laadukas. B-ryhmän avaa 7 KNOWS EVERYTHING. Se vaikutti viimeksi Teivossa matkalla vähän vetämättömältä, mutta tuli kuitenkin juosten maaliin ja eteni neljänneksi. Eiköhän hyvällä voittoprosentilla kilpaileva ori ole nyt startti kropassa terävämpi. 12 MY WAYS NOT YOURS kohdalla synkkä lähtöpaikka laskee tuntuvasti voittohaaveita. 9 HOMEHILL’S HUGO haastoi viimeksi Vermossa johtavan takaa keulasta voittaneen Le Miragen. Nyt juoksu ei mene yhtä nappiin, ja porukka on muutenkin selvästi laadukkaampi. Niinpä totosijaan vaaditaan nappionnistuminen.

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto4-1

RANKING
A) 8-5
B) 9-6-1-3-7-10-4-2
THAI PROFIT – RICOCONE – JACK VADER – STARZINNER

Toto4-avauskohteen suosikkikaksikko 8 THAI PROFIT ja 5 RICOCONE on esittänyt viime aikoina hienoa virettä. Paljon on juoksunkulusta kiinni, kumpi kaksikosta pärjää paremmin. On täysin mahdollista, että jompikumpi suosikeista pääsee etenemään lopulta johtopaikalle. Mikään ihme ei olisi, vaikka se olisi Thai Profit kasiradan paikasta huolimatta. Joka tapauksessa niin Thai Profit kuin Ricocone kilpailee tällä hetkellä sellaisessa vireessä, että menestyminen on mahdollista monenlaisella juoksunkululla. Lähtö ei ole kuitenkaan missään tapauksessa kahden kauppa, sillä B-osastolta löytyy nälkäisiä haastajia. 9 JACK VADER ei ole menestynyt hetkeen, mutta vire on nousussa, ja ainakin ylivauhtisessa juoksussa ruunalla olisi sanansa sanottavana. Viimeksi Lappeenrannassa Jack Vaderille jäi selvästi voimia varastoon. 6 STARZINNER menestyi lyhyeksi jääneellä viime kaudellaankin hyvin, mutta kokonaisuudessaan vuosi oli kuitenkin iso pettymys. Starzinner on nimittäin kapasiteetiltaan sellainen hevonen, jonka pitäisi kilpailla aivan maamme kovimmissa lähdöissä. Tauoltapaluuta odotetaan suurella mielenkiinnolla, vaikka taktiikka tulleekin olemaan passiivinen. 1 MR HOT SHOT napannee ensimmäiset keulat, mutta täydellä matkalla jommankumman suosikin selkä voisi kelvata. Myös 3 DONATO E. avaa lujaa, mutta ohi Mr Hot Shotin on vaikea päästä. Viime lauantaina Kuopiossa Donato E. jäi 2. sisältä pussiin. 7 TROT KRONOS on hyvässä vireessä, mutta näistä asetelmista menestyminen edellyttää laadukkaassa lähdössä ylivauhtista juoksua.

Lähtö 9. | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1-2
B) 4-5-9-3-11-10-7-8
C) 6-12
CRAZEMAN – WUTAN – LEEMARK’S GHOST – MALFOY
 
Ravien yhdeksännessä lähdössä 1 CRAZEMAN kohoaa pikamatkalla keulapsyykillä ykkösvihjeeksi. Viimekertaisen heikon sijoituksen saa unohtaa täysin, sillä juoksu meni aivan liian yliraskaaksi. Sitä ennen alla oli hienoja suorituksia. Molemmat joulukuun Vermon voitot tulivat keulasta. 2 WUTAN oli vielä viime kaudella varsinkin kaarteissa todella vino, mutta tuon asian suhteen tuntuisi tapahtuneen selvää parannusta. Muutenkin alla on sen verran hyviä suorituksia, että Wutan on loistopaikaltaan tiukka voitontavoittelija. 4 LEEMARK’S GHOST on menestynyt jatkuvasti. Se on juossut kaikissa tämän kauden kilpailuissaan keulassa, mutta nyt juoksusta voi tulla Crazemanin ulkopuolelta erilainen. 5 MALFOY aloitti Harri Koivusen käsistä positiivisella suorituksella, vaikka saikin toki nappireissun 3. sisällä. Voisi olettaa, että startti vei ainakin hieman eteenpäin. 9 FIREMAKER oli viimeksi Turussa 6. ulkoa ihmeen vaisu. Normaalina nopea tamma pitää ysiradalta Crazemanin selän ja ottelee pikamatkalla totosijoista. 3 COLDSPRING vaatii tällä tasolla hyvin onnistuneen juoksun. 11 CASIMIR TOF on selvästi tauluaan parempi hevonen, mutta asetelmat ovat haastavat. Oikein ylivauhtisessa juoksussa ruunalla voisi kuitenkin olla jopa voittosaumaa.

Lähtö 10. | Toto75-6, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3
B) 1-8-9-2-7-6-4-5
T.REX – EDWARD ALE – SHADOW OF BRISBANE – HAZELHEN HERMES

Duon avauskohteesta löytyy koko ravien todennäköisin voittaja. 3 T.REX on esiintynyt talvella vahvasti edukseen, ja taulussa olisi pelkkiä voittoja, mikäli ruuna ei olisi jäänyt toissakerralla Teivossa pussiin. Viimekertainen Turun voitto tuli tyylikkäästi 2. radalta ilman selkää. Kahdessa viime kilpailussa T.Rexiä vastaan on urheiltu keulasta huonolla menestyksellä, joten nyt T.Rexin selänkin luulisi jo vihdoin kelpaavan. Keulapaikalta T.Rex ei häviäisi tätä lähtöä viime starttien kaltaisena mitenkään. 1 EDWARD ALE saanee unelmajuoksun T.Rexin takana 2. sisällä, minkä jälkeen sillä on loistotilaisuus napata T.Rexin jälkeinen kakkossija, mikä oli lopputuloksena jo viimeksi Turussa. 8 SHADOW OF BRISBANE ja 9 HAZELHEN HERMES ovat rehtejä suorittajia, joiden keskinäinen sijoitus ratkeaa juoksunkulun perusteella. T.Rexin kukistaminen yllättäisi, mutta muista sijoituksista tämä kaksikko pystyy tiukasti ottelemaan. 2 WORKOUT WONDER juossee 3. sisällä, mistä lähtökohtaisesti haarukassa ovat sijat 3 - 5. 7 HOTSHOT LUCA parantanee saatuaan Turun startin kroppaansa, mutta näistä asetelmista sijoituksen parantaminen on silti hankalaa. 6 ZIGGE SILVIO kiri viimeksi Kuopiossa lupaavasti, mutta tässä tehtävässä aivan kärkeen yltäminen on silti vaikeaa.

Lähtö 11. | Toto75-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 9-4-5-8
B) 1-7-3-2
C) 6-10
TUVIKER – JULMIN – LARSMAN – NAPUTUS

Ravien päätöslähdössä A-ryhmään erottuu selvästi neljä hevosta. 9 TUVIKER kilpailee elämänsä iskussa. Viimeksi Kuopiossa ruuna lähti kiertämään 6. ulkoa 3. rataa kierros jäljellä, mutta vahva suoritus pilaantui laukkaan kärkirintamasta loppusuoralla. Laukkaan paloi vähintään kaksarisijoitus. Santtu Raitala on mielenkiintoinen vahvistus kuskinpukille. 4 JULMIN on aloittanut kautensa pitkän tauon jälkeen ihan positiivisilla suorituksilla. Huippukuntoon on vielä matkaa, mutta kyseessä on kapasiteetiltaan todella hyvä hevonen, joka varmasti menee starttien myötä eteenpäin. Taktiikka tullee olemaan vielä passiivinen, mutta juoksun luontuessa kaikki on mahdollista. 5 LARSMAN lienee lähdön todennäköisin keulahevonen. Ruuna ei aina laita itseään likoon ihan täysillä, mutta joka tapauksessa kyseessä on hyvä hevonen näihin lähtöihin. Myös lähdön ainoana tammana viivalla mukana oleva 8 NAPUTUS on syytä nostaa jo A-ryhmään. Kukistihan Kari Viljakaisen valmennettava kauden avanneessa Vermon voittojuoksussaan keulasta kakkoseksi jääneen Larsmanin. 1 HOLARI on esittänyt talven starteissaan hyvää kuntoa. Ruuna voittaa kuitenkin sen verran harvoin, että putoaa B-ryhmään. 7 TEMENTIKKO oli viimeksi alkumatkasta johtavan rinnalla liian virtava, mikä vei kiritehot. Tementikko ailahtelee jonkin verran, mutta hyvänä päivänään se pystyy kirimään selkäjuoksulla kärkitaistoon.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
Lähdöt 8-11

T4-1: 8,5 + 9,6,1,3,7 (10,4)
T4-2: 1,2 + 4,5,9,3,11,10,7 (8,6)
T4-3: 3 (1,8)
T4-4: 9,4,5,8 + 1,7 (3,2)

Pieni systeemi 16 riviä, hinta 3,20 euroa.
Suuri systeemi 378 riviä, hinta 75,60 euroa.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 10-11

3
9,4

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 3

1,4
1,4,9,6
1,4,9,6,2,7

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 7

5
10,6,11,7
kaikki

Yhteensä 40 yhdistelmää, hinta 20 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

1,2
1,2,4,5,9
1,2,4,5,9,3,11,10,7,8

Yhteensä 64 yhdistelmää, hinta 32 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

9,4,5,8
9,4,5,8
9,4,5,8,1,7

Yhteensä 48 yhdistelmää, hinta 24 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska


 

 

Lähtö 1 


Väliajat 15,0-20,0-19,5-15,0
HASHTAG: Juoksi 3.-2. ulkona. Käänteli loppukaarteessa 3. radalle. Polki hyvin perille ja ehti ykköseksi. 
FLASHDANCE SISU: Eteni johtopaikalle. Hävisi täpärästi. Mukava suoritus. 
PT'S SILLY BILLY: Jäi 2. ulkoa ilman vetoapua etusuoralla. Aivan sitkeä. 
RIM BAY FLEUR: Seurasi tasaisesti johtavan takaa. 
NEW GROVE UNITED: Matkasi 3. sisällä. Käänteli loppusuoralla 3. radalle. Tuli kohtalaisesti. 
ZUMUMAN: Avasi keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Jatkoi 2. sisällä 300 juostuna. Laukkasi 100 metriä myöhemmin. Hylättiin.
BWT DICTATOR: Nousi toiselle ilman vetoapua vajaa kierros juostuna. Laukkasi lyhyesti etusuoralla. Jatkoi 3. ulkona, mistä laukkasi uudestaan lyhyesti 900 jäljellä. Vielä kolmas laukka loppukaarteeseen. Hylättiin.
EL MEJOR: Poissa.


Lähtö 2 


Väliajat 13,5-16,0-12,0-10,5
SELENE LUNE: Painui keulaan 1. kaarteessa. Kiristi tempoa toisella kierroksella. Todella vakuuttava esitys. Viim. 400 m 09,8. 
REAL RED: Avasi keulaan. Jatkoi voittajan takana 2. sisällä 1. kaarteessa. Nousi loppusuoralla toiselle. Kangistui hieman, mutta kiitti nappireissusta kakkosella. 
COCKTAIL PRINCESS: Nousi 4. sisältä 200 jäljellä toiselle. Pujotteli loppumetreillä totosijalle. 
MILLSTONE'S VIVID: Juoksi 6.-5. sisällä. Pääsi etenemään sisärataa ja polki asiallisesti perille kovassa lopetuksessa. Viim. 500 m 09,5. 
CAROLINE K.: Matkasi 4.-3. sisällä. Tasapaksu. 
BEAT OF LOVE: Kohosi 7. sisältä 2. kaarteessa toiselle. Sai selän eteen 1250 jäljellä. Jatkoi vajaa kierros jäljellä 3. ulkona. Pudotti loppukaarteessa sisälle. Tuli kohtalaisesti. 
HER ROYAL HIGHNESS: Nousi 5. sisältä 1250 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Sai selän eteen 950 ennen maalia. Edessä juossut taipui loppumatkasta. Tasaisesti perille. 
M.T.LARA CROFT: Juoksi 2.-3. sisällä. Nousi toiselle ilman vetoapua vajaa kierros jäljellä. Taipui loppumatkasta.
LILY'S STAR: Matkasi hännillä. Käänteli taustalla kolmannelle loppukurvissa. Ei pystynyt parannuksiin. 
APRIL SISU: Poissa.


Lähtö 3 


Väliajat 22,0-20,0-16,5-13,0
CORE CATCHER: Johti koko matkan. Helppo voitto. 
TZUBODAI: Hyökkäsi 3. ulkoa 650 jäljellä ja eteni johtavan rinnalle. Pudotti loppumatkasta hetkeksi sisälle ja nousi maalisuoralla jälleen toiselle. Ei pystynyt haastamaan voittajaa. Hyvä kakkonen kuitenkin. Viim. 600 m 12,6. 
DON LEGGIO: Iski 1. takasuoralla 3. rataa ja eteni toiselle ilman vetoapua 600 juostuna. Putosi loppumatkasta kärkiparin kyydistä. Kohtalainen kolmas kuitenkin. 
ORZO: Matkasi 4. sisällä. Kohosi loppukaarteessa toiselle. Oli pussissa. Kiri terävästi lopun tilaa saatuaan.
WIND RIBBON: Kohosi 6. sisältä 3. kaarteessa toiselle. Ajautui loppukaarteessa hetkeksi pussiin. Käänteli 350 jäljellä 3.-4. radalle ja lopetti hyvin. Viim. 600 m 14,1. 
DONANJA COTTER: Matkasi 3. sisällä. Nousi 700 jäljellä toiselle ja edelleen kolmannelle radalle viim. takasuoralla. Tuli kohtalaisesti. Viim. 600 m 15,2. 
MALONEY: Laukkasi 1. kaarteessa 2. ulkoa. Eteni 5. ulos. Uusi laukka 3. kaarteessa. Kiri vielä hyvin maaliin.
GABRIELA KOKS: Oli johtavan takana varhain vaikeuksissa. Ei vakuuttanut. 
GISELLE HALM: Nousi hännillä 1. takasuoralla toiselle ja juoksi 4. ulkona. Laukkasi 850 jäljellä. Eteni vauhdikkaasti 3. rataa viim. takasuoralla. Uusi laukka loppukaarteessa ulkoradoilta kesken kirin.
EASY BIRDLAND: Sai toisella radalla selän eteen 600 juostuna. Taipui loppumatkasta pahoin.
VASENNAH: Juoksupaikka 5. sisällä. Oikein vaisu. 


Lähtö 4 


Väliajat 22,0-26,0-22,0
HEPORIX: Eteni keulaan 200 juostuna. Helppo voitto. Vakuutti. 
ALVAR HEM: Sitkeä suoritus toiselta ilman vetoapua. 
MOPOHEIKKI: Johti alun. Jatkoi 200 juostuna 2. sisällä. Aivan hyvin perille. 
SAKARIN: Nousi 4. sisältä toiselle 300 jäljellä. Käänteli 4. radalle 100 metriä myöhemmin. Kiri mukavasti. Viim. 400 m 22,6. 
VILOX: Juoksi 3. ulkona. Tasainen. 
VEKRAUS: Lähti 4. ulkoa vajaa kierros jäljellä jumputtamaan 3. rataa. Juuttui ulos. Putosi lopussa kärjen kyydistä.
PIIRRON TUISKU: Laukkasi 3. sisällä lyhyesti etusuoralla. Jatkoi 3. sisällä. Oli lopussa täysin pussissa ja laukkasi 50 ennen maalia. Hylättiin.
HULLUDUUNARI: Käänteli lopussa 2. ulkoa 3. radalle. Laukkasi harmittavasti loppumetreillä. Hylättiin. 


Lähtö 5 


Väliajat 23,0-24,0-23,0-23,0
POLARA: Nousi johtavan takaa toiselle ilman vetoapua 1400 jäljellä. Jyräsi lopussa ykköseksi. 
ELLIN SISU: Avasi johtoon. Piti matkavauhdin tasaisen reippaana. Kelpo esitys. 
CAIJUS: Juoksi 3.-2. sisällä. Kiri tosi terävästi viime metrit saatuaan vapaata. 
SJÖ VINN: Matkasi 4.-3. sisällä. Oli loppumatkasta pussissa. Pääsi nousemaan toiselle 200 jäljellä. Lopetti asiallisesti. 
ROKIN MAXI: Nousi 3. ulkoa jo 1. takasuoralla 3. radalle. Pakitteli 2. kaarteessa taustalle ja laukkasi samassa. Kulki taustalla mukavasti raville selvittyään. Viim. kierros 23,4.
PYÖRYLÄN PARONI: Avasi toiselle ilman vetoapua. Sai 1400 jäljellä selän eteen. Tasainen suoritus. 
TUURIN TOIVO: Juoksupaikka 2.-3. ulkona. Käänteli 450 jäljellä 3. radalle, mutta laukkasi pian. Uusi laukka kaarteen loppuun.


Lähtö 6 


Väliajat 17,5-19,0-16,5-13,5
QVIDJA'S FIRST: Hyökkäsi 5. ulkoa etusuoralla 3. radalle. Eteni johtavan rinnalle ja prässäsi keulapaikan itselleen 600 jäljellä. Voitti aivan pystyyn kymmenien metrien marginaalilla. Lähtö oli kyllä tasoltaan tosi vaatimaton T75-koitokseksi. Mainio suoritus toki kuitenkin. 
AN-VALPURI: Nousi 3. ulkoa 700 jäljellä selässä 3. radalle. Jatkoi kolmatta ilman vetoapua ja punnersi kohtalaisesti kakkoseksi kaukana voittajan takana. 
DON DEFENDER: Juoksupaikka 4. sisällä. Kohosi 550 jäljellä toiselle. Käänteli 100 metriä myöhemmin selässä 3. radalle ja 300 ennen maalia 5. radalle. Mukavasti perille. 
ONE WHO RUN: Laukka lähtökiihdytykseen. Lähti 6. ulkoa kierros jäljellä selässä 3. radalle. Eteni toiselle ilman vetoapua 550 ennen maalia. Taipui loppusuoralla. Aivan hyvä suoritus laukan jälkeen.
LIKE IT OR NOT: Pääsi keulapaikalle 400 juostuna. Sai prässiä viim. takasuoralla ja menetti asemansa 600 jäljellä. Tasaisesti perille. 
LE BLIXTEN: Matkasi 3. sisällä. Oli pussissa loppukaarteessa. Haki rataa maalisuoran alussa. Kohtalaisesti perille tilaa saatuaan. 
BOSS: Juoksi 4. ulkona. Nousi selässä 3. radalle viim. takasuoralla. Käänteli loppukurvissa 4. radalle. Kiri jäi tasaiseksi. 
WANT TO WHEELS: Jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Taipui loppumatkasta.
EXPLOSIVE ELVIS: Laukkasi 2. sisältä lyhyesti 350 juostuna. Jatkoi 2. ulkona. Nousi 3. radalle 300 jäljellä. Kovin vaisu loppu.
JUNIOR MAGISTRATE: Laukkasi johtopaikalta 400 juostuna. Eteni sitten 5. sisälle. Hylättiin pitkästä laukasta. Ajoi maaliin. Kehno. 
CASPIAN SISU: Juoksupaikka 2. sisällä. Vaisu. 
RACEHILL VICTORY: Paha lähtölaukka.


Lähtö 7

 
Väliajat 14,5-17,0-13,0-13,5

PRADA NIGHTS: Karautti keulaan. Tiivisti tempoa toisella kierroksella. Oikein vakuuttava. 
BASTIAN: Kohtalainen kakkonen johtavan takaa. 
KNOWS EVERYTHING: Alkumatka toisella ilman vetoapua. Sai selän eteen kierros jäljellä. Jäi jälleen ilman vetoapua 550 jäljellä. Punnersi aivan asiallisesti perille asti. 
STELLA'S BOY: Pudotti 1. kaarteessa 3. sisälle. Pussissa maaliin.
FINSWEDEN: Matkasi 4. sisällä. Pääsi tulemaan kunnolla vasta 50 jäljellä.
SHINING ARMOR: Juoksi 4.-5. ulkona. Lähti 800 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli 4. radalle 200 ennen maalia. Viim. 700 m 12,3. 
MY WAYS NOT YOURS: Matkasi 5. sisällä. Etsi loppumatkasta vapaata kaistaa. Pirteästi loppumetrit.
HOMEHILL'S HUGO: Juoksupaikka 3.-4. ulkona. Lähti 800 jäljellä 3. radalle. Viim. 700 m 13,9. 
ATHLETIC STYLE: Juoksi 2.-3. ulkona. Jälleen 2. ulkona 550 jäljellä. Tasainen. 
ZUMU DE LA VEGA: Matkasi 6. ulkona. Jatkoi viim. takasuoralla 4. ulkona. Tasapaksu. 
RUTHLESS CHICK: Taivalsi hännillä. Käänteli viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Polki kohtalaisesti perille. Viim. 600 m 13,9. 
SHADOW PRO MCQUEEN: Lähti 5. ulkoa 1250 jäljellä 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua kierros ennen maalia. Laukkasi yllättäen 550 jäljellä.


Lähtö 8 


Väliajat 13,0-16,5-13,5-09,0
DONATO E.: Eteni 1. kaarteen alussa johtopaikalle. Sai vetää toisen puolikkaan varsin hiljaa. Tempo kiihtyi loppua kohti. Varma voitto reippaassa lopetuksessa. 
RICOCONE: Jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Väkevä esitys. 
MR HOT SHOT: Seurasi kohtalaisesti johtavan takaa. 
POR NIE ROCK: Matkasi 4. sisällä. Oli viim. kaarteessa kiinni. Pääsi etenemään maalisuoralla sisärataa ja tuli aivan pirteästi. 
DREAMBOW: Juoksupaikka 3. sisällä. Nousi 200 ennen maalia toiselle. Tasapaksu. 
THAI PROFIT: Alku 3. rataa. Pakitteli taustalle. Lähti toivottomista asemistaan 700 jäljellä 3. radalle. Eteen nousi selkiä. Jatkoi 4. radalle loppukaarteessa. Täysin tekemätön paikka. Esityksessä ei moitittavaa. Viim. 700 m 08,8. 
JACK VADER: Hyökkäsi 2. ulkoa 600 jäljellä 3. radalle. Kiri jäi suht tasaiseksi. Vauhdinjakokin oli kovin hankala. Viim. 500 m 10,6. 
TROT KRONOS: Juoksi 4. ulkona. Jatkoi toista rataa perille saakka. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti lopussa. Lähinnä lasketteli viime metrit.
GRAINFIELD OLIVER: Lähti 3. ulkoa 600 jäljellä selässä 3. radalle. Kiri hiipui viim. kaarteessa. Syttyi lopussa uudestaan ja lopetti asiallisesti. 
STARZINNER: Poissa.


Lähtö 9 


Väliajat 12,0-13,0-13,0
WUTAN: Hyökkäsi 2. ulkoa 3. radalle 400 juostuna ja eteni etusuoralla toiselle ilman vetoapua. Umpirehti suoritus. 
CRAZEMAN: Ei pystynyt puolustamaan keulapaikkaa. Oli johtavan takana pitkään pussissa. Sai lopussa tilaa ja kiri kakkoseksi.
LEEMARK'S GHOST: Panosti rajusti alkuun ja eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Vähän pehmeä aivan viime metreillä. 
CASIMIR TOF: Käänteli 4. ulkoa 3. radalle viim. takasuoralla. Kelpo kiri kierrellen. Viim. 700 m 12,1. 
FIREMAKER: Juoksupaikka 3. sisällä. Suojainen reissu. 
COLDSPRING: Matkasi 4. sisällä. Kohtalainen. 
ZIZZY HIGHNESS: Juoksi 5. sisällä. Oli loppumatkasta kiinni. Pääsi maalisuoralla etenemään sisärataa ja lopetti mukavasti.
DELIGHTFUL MOMENT: Pakitteli taustalle. Juoksupaikka 5. ulkona. Lähti 550 jäljellä selässä 3. radalle. Kohtalainen kiri. 
FUNDOVER MATCH: Pakitteli 1. kaarteessa takajoukkoihin 6. sisälle. Lähti selässä kolmannelle loppukaarteessa. Tuli kohtalaisesti. 
MALFOY: Alku toista ilman vetoapua. Sai selän eteen reilu kierros jäljellä. Tasapaksua suorittamista loppumatkasta.
HIGH FLYING: Pakitteli 1. kaarteessa 3. radalta taustalle 7. sisälle. Kohosi toiselle puoli kierrosta ennen maalia. Tuli tasaisesti. 
CAPE'S CAVIAR: Suht vaisua 3. ulkoa. 


Lähtö 10 


Väliajat 10,0-15,5-15,5-11,0
T.REX: Painui keulaan 400 juostuna. Oikein helppo ja varma voitto. 
HAZELHEN HERMES: Iski 3. ulkoa kirikaistalle viim. takasuoralla. Jälleen hieno esitys. Viim. 600 m 09,4. 
SHADOW OF BRISBANE: Nousi 2. ulkoa etusuoralla 3. radalle ja eteni johtavan rinnalle. Aivan sitkeä suoritus. 
HOTSHOT LUCA: Nousi 6. sisältä 4. ulos kierros jäljellä. Lähti selässä 3. radalle 450 ennen maalia. Käänsi 4. radalle 200 jäljellä ja tuli mainiosti loppuun saakka. Viim. 500 m 08,6. 
EDWARD ALE: Johti alun. Jatkoi 400 juostuna 2. sisällä. Pehmeä loppumetreillä, vaikka juoksunkulku ja vauhdinjako suosivat. Pettymys. 
ZIGGE SILVIO: Alku toisellla ilman vetoapua. Jatkoi etusuoralla 2. ulkona. Asiallinen esitys. 
CELEBRITY LANE: Juoksi 5. sisällä. Nousi loppukaarteessa toiselle. Käänteli 300 jäljellä selissä 3. radalle ja edelleen 200 ennen maalia 5. radalle. Polki hyvin perille. Viim. 400 m 08,5. 
WORKOUT WONDER: Matkasi 2.-3. sisällä. Jäi pussiin.
TARGET KRONOS: Juoksupaikka 4. sisällä. Oli loppumatkasta vailla väylää. Tyytyi ajamaan edellään matkanneen selässä maaliin.


Lähtö 11 


Väliajat 22,0-25,0-28,5-25,5
EKIN TOIVE: Avasi johtoon. Jatkoi 400 juostuna 2. sisällä. Nousi 170 ennen maalia toiselle. Löi suursuosikin kalkkiviivoilla nappireissun päätteeksi. 
LARSMAN: Eteni johtopaikalle 400 juostuna. Sai vetää välikierroksen maltillisesti 1.28-tempoa. Laiskotteli hieman lopussa ja hävisi täpärästi. 
TUVIKER: Lähti 5. ulkoa etusuoralla jäljellä 3. radalle. Juuttui kiertämään ulos ilman vetoapua. Rehdisti perille asti. Viim. 700 m 25,5. 
TEMENTIKKO: Lähti 4. ulkoa kierros jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli lopussa 4. radalle. Vankka kilomerin kiri. Viim. 700 m 25,4. 
JULMIN: Sai toisella radalla selän eteen 500 juostuna. Oli pussissa loppukaarteessa. Kohosi 3. radalle 200 jäljellä. Jäi pussiin.
NAPUTUS: Kiersi alkumatkan 3. rataa. Eteni toiselle ilman vetoapua 500 juostuna. Taipui vähän loppumatkasta. Ei kokonaan luovuttanut.
HOLARI: Nousi 4. sisältä kierros jäljellä 4. ulos. Käänteli 600 ennen maalia selissä 3. radalle. Kiri loppusuoraa aivan ulkoa. Viim. 600 m 24,9. 
EKOSAN: Juoksi 2.-3. sisällä. Hukkasi raviaan loppusuoralla.
LOVER: Matkasi 5.-4. sisällä. Nousi 3. ulos 300 jäljellä. Kovin tasapaksu. 
EIKFAKSEN: Hiljensi 3. ulkoa loppukaarteessa. Vaisu.