Uudenmaan Upein & Ravikauden päätös

18.12.2019 18:00

Uudenmaan Upein & Ravikauden päätös

Raviliiga HIFK:n ylpeys Mascate Match pitkästä aikaa kotiradalla – tervetuloa kannustamaan!

Vermon ravikausi 2019 päättyy Uudenmaan Upeimpaan, joka on tänä vuonna kovien Raviliiga-varsojen tähdittämä. Kotiyleisön tähtihevonen Mascate Match eli Massi saa vastaansa Tapparan joukkueen Marschall Matchin ja Pelicansin hevosen Piece Of Gloryn. Jokaisella on tuhat omistajaa, joten fanijoukkoja riittää. Uudenmaan Upeimmassa on mukana kaikkiaan yksitoista kovaa kolmivuotiasta jahtaamassa 15 000 euron ykköspalkintoa.

Kauden päätösravien toinen klassikko on Neljä Kilometriä, missä kilpailumatka on ultrapitkä 4120 metriä. Kahtena edellisvuonna voiton on vienyt Star Martini, joka on tälläkin kertaa mukana. Tuleeko Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavalle kolmen suora täyteen?

Ilta alkaa ponien Uudenmaan Upeimmalla klo 17.40 ja huipentuu hevosten Uudenmaan Upeimpaan klo 20.45. Välissä nähdään mielenkiintoisia ravilähtöjä ja seurataan, varmistaako Hannu Torvinen Vermon ajajaliigan voiton vuoden viimeisissä raveissa.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

18.12.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kierroksen todennäköisintä voittajaa ei tarvitse kauaa miettiä, kun päätöskohteena ajettavassa Uudenmaan Upeimman finaalissa viivalta löytyy HIFK:n ilmiömäinen 2 MASCATE MATCH. Ainakin etukäteen on tosi vaikea keksiä mitään järkisyytä, miksi huipputamma ei nappaisi tästä jo kauden kolmattatoista voittoaan. Voltin kakkosrata on joillekin hevosille riskitekijä, mutta vaikea on uskoa, että se olisi Mascate Matchille mikään ongelma. Mascate Matchin varmistamiselle ei yksinkertaisesti löydy perusteita. Toiseksi Toto64-varmaksi valitaan kolmannen kohteen 5 DRIVERLANE. Se on kilpaillut Harri Koivusen valmennuksesta käsin kahdeksan kertaa ja voittanut näistä kuusi. Kahdessa startissa laukat ovat pilanneet pelin. Alla on nyt epäonnistuminen sekä kuukauden starttiväli, mutta mikäli Driverlane kilpailee tasollaan, on se ravilla todella vaikea kukistettava. Driverlane kun on kaiken lisäksi niin väkivahva kilpuri, ettei paikka johtavan rinnallakaan ole sille ongelma. Tästä saatiin hyvä osoitus ruunan viimeisimmässä voittojuoksussakin. Tällä kertaa Pekka Korven ajama 7 CRAZEMAN on toki kova vastustaja. 

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 9,4,10 + 1,11,2,3,6 (5,7)
T64-2: 3,2,4,1 + 8,9,13,10 (7,15)
T64-3: 5 (7,10)
T64-4: 4,2,11,6,7,10 (1,12)
T64-5: 3,5 + 11,8 (12,6)
T64-6: 2 (11,1)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,40 euroa.
Suuri systeemi 1536 riviä, hinta 153,60 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 2-3 B) 6-4-5-1
JETSET VICE – FILLE DU PERE NOEL – BLUE PATRIK – DONANJA COTTER

Ravien avauslähdössä A-ryhmään kohoaa kaksi hevosta. 2 JETSET VICE aloitti uransa lokakuussa Vermossa lupaavalla kolmossijalla. Ruuna siirtyi 4. sisältä 4. ulos 700 jäljellä, hyökkäsi kolmatta rataa 600 jäljellä ja kulki loppumatkan 14,7-vauhdilla. Sen jälkeen kaksi kilpailua pilaantui laukkoihin, ja viimeksi vastus oli yksinkertaisesti liian kova, eikä ruuna riittänyt johtopaikalta kuudetta sijaa parempaan. Nyt tehtävä on oikein sopiva, ja ravilla Jetset Vicen pitää menestyä. 3 FILLE DU PERE NOEL on toinen vakava voitontavoittelija. Se suoritti lokakuisella Vermon vierailullaan 2. ulkoa vain hyväksyttävästi, mutta tätä edeltäneessä Joensuun kilpailussa Gudmund Haugstadin valmennettava kulki yhdessä keulasta voittaneen Gonzales Journeyn kanssa päätöspuolikkaan noin 12,5-vauhtia. 6 BLUE PATRIK vaikutti Turun Nuorten Sarjassa jo lyödyltä laukatessaan 2. ulkoa viimeisen takasuoran lopussa. Ruuna sai kuitenkin startin kroppaansa, ja vastuskin on nyt selvästi helpompi. 4 DONANJA COTTER parantaa hiljalleen otteitaan. Voitto edellyttänee kuitenkin kuumimpien suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 2.

RANKING
A) 8-12-2-4 B) 15-16-7-1-10-11-14-6 C) 9-5-13-3
TWENTYONE – DARK ALLEY – AMAZING CRUISE – CAPO THE ANGEL

Illan toinen lähtö on lämminveristen kuudentoista hevosen montélähtö. Siinä suosikeiksi kohoavat 8 TWENTYONE ja 12 DARK ALLEY ovat kilpailleet viime aikoina tasapäisesti. Kouvolassa Twentyone sijoittui kakkoseksi vain Social Networkille häviten. Dark Alley hiillosti itsensä kyseisessä lähdössä kärkeen runsaat 1100 jäljellä, mutta joutui lopulta tyytymään neljänteen sijaan. Tätä edeltäneessä Joensuun kilpailussa Dark Alley eteni johtopaikalle 1500 jäljellä ja kesti mukavasti kakkoseksi ennen kolmanneksi yltänyttä Twentyonea. Ramble On voitti tuon lähdön. On päivästä sekä juoksunkulusta kiinni, kumpi kaksikosta Twentyone ja Dark Alley pärjää paremmin. Myös paalulta nostetaan kaksi hevosta mukaan A-ryhmään. 2 AMAZING CRUISE ei ymmärrettävästi riittänyt Vermossa 5. päivä tätä kuuta, sillä kyseessä oli enintään 55 000 euroa tienanneiden ryhmäajo. On syytä noteerata, että Dark Alleykin jäi kyseisessä lähdössä viidenneksi. Marraskuussa Teivossa Amazing Cruise oli montélähdössä johtopaikalta kelpo kakkonen, ja nyt sarja on vielä sitäkin sopivampi. Myös montéuransa marraskuussa kolmossijalla aloittanut 4 CAPO THE ANGEL on syytä huomioida ajoissa. 15 LESSONS IN LOVE voi olla mahdollinen yllättäjä. Se oli Kouvolan montélähdössä vain kohtuullinen, mutta tätä edeltäneessä Joensuun kisassa tamma laukkasi viimeisellä takasuoralla kärjen tuntumasta. Edellisen kanssa samaan kategoriaan kuuluvat 16 MILTON CRUZ, 7 SUN SAYEN ja 1 MONTALES. 

Lähtö 3.

RANKING
A) 2-5-4-3 B) 6-1
SHEIKKI – HEVILLÄ – TUURIN TOIVO – TUTUN IMPI

Vaikka viivalla on vain kuusi nimeä, on lähtö urheilullisesti mielenkiintoinen. Suosikkiakaan ei ole helppo nimetä. 2 SHEIKKI on niin hyvä hevonen, että se olkoon ykkösrankkaus, vaikka alla olevan kolmen ja puolen kuukauden tauon vuoksi siihen ei voi luottaa varauksetta. 5 HEVILLÄ tekee jatkuvasti suoritusvarmaa työtä ja on todennäköinen menestyjä miltä juoksupaikalta tahansa. Hevillä on suosikkinelikosta ravivarmin, mutta mikään ihan viimeisen päälle voittajahevonen se ei kuitenkaan ole. Hevillällä on tuore osoitus mainiosta vireestä, sillä alla on kakkossija Oulun I Divisioonafinaalista. Siinä Hevillä hyökkäsi 5. ulkoa 1100 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 700 jäljellä ja hävisi vain Evartille. Taakse jäivät muun muassa Tee Wee Paroni, Vaellus sekä Sjö Vinn. 4 TUURIN TOIVO kilpailee vahvassa nousuvireessä, ja pieni lähtö suosii kankeaa kiihdyttäjää. Viimeksi Mikkelissä Tuurin Toivo laukkasi ensimmäisessä kaarteessa ja putosi selvästi viimeiseksi, mutta ehti vielä kakkoseksi kulkemalla viimeiset 1700 metriä 23,4-vauhdilla. Myös 3 TUTUN IMPI on erittäin kankea kiihdyttäjä, joten sillekin pieni lähtö on iso plussa. Vaikka kyseessä on lähdön ainoa tamma, on kaikki mahdollista. 6 HOLARI ja 1 VIRIN VIHTORI jäävät tällä kertaa haastajan asemaan. 

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 9-4-10 B) 1-11-2-3-6-5-7-12-8
RONALDO MALIBU – BWT CAESAR – JOYRIDE LUXI – STONECAPES PICASSO

Toto64-pelin avauskohteessa suosikiksi nousee takarivin lähtöpaikasta huolimatta 9 RONALDO MALIBU. Se esiintyi viime kuun Kasvattajakruunu-lähdöissä vahvasti edukseen. Ensiksi välierässä Ronaldo Malibu spurttasi keulassa juosseen Lewis Alen takaa open stretch –kaistaa helppoon voittoon. Finaalissa Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava eteni 3. sisältä lopussa keulasta voittaneen Lewis Alen puseroon, ja voimia jäi ainakin vähän käyttämättäkin. Ronaldo Malibu päässee takarivistäkin hyviin iskuasemiin, minkä jälkeen pystyy loppukirissä paljoon. Edellistä vuotta vanhempi 4 BWT CAESAR suoritti kaksi viikkoa sitten lupaavan tauoltapaluun. Kirivaihe ei nimittäin mennyt 2. ulkoa ollenkaan sujuvasti. BWT Caesar on kova hevonen näihin lähtöihin, ja startti kropassa se voi otella voitosta vaikka johtavan rinnalta. Kolmantena hevosena A-ryhmään nostetaan viimeksi keulasta hyvän kakkossijan napannut 10 JOYRIDE LUXI, joka Kasvattajakruunu-finaalissa kiri vaikeista asemista hienosti kuudenneksi. 1 STONECAPES PICASSO on loistopaikalla, mutta kahden kuukauden tauolta se ei kuitenkaan aivan mahdu mukaan A-ryhmään. 11 RELIGIOUS voitti viimeksi kanuunajuoksulla, mutta lähtöasetelmat eivät ole ollenkaan yksinkertaiset. 2 FAST TIME on nopea ruuna, joten asetelmat antavat täyden mahdollisuuden totosijaan. Fast Time venyi Oulun II Divisioonafinaalissa 2. sisältä mukavasti kolmanneksi. Myös 3 EFFRONTE PHOTO ja 6 STONECAPES POE ovat täysin realistisia menestyjiä.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 3-2-4-1 B) 8-9-13-10-7-15 C) 11-16-14-5-12
TUUSKANEN – YSIKYMPPI – VILLIKUTI – PIPAREEMO

Toisessa Toto64-kohteessa A-ryhmään nostetaan neljä paaluhevosta. 3 TUUSKANEN ei ota vielä hommaa ollenkaan tosissaan, mutta Antti Teivainen on saanut hevoseen merkittävästi lisää ryhtiä. Viime keskiviikkoinen voitto 700 metrin kirillä 3. ulkoa oli vakuuttava. Viimeiset 700 metriä sujuivat 25,1-vauhdilla, ja siltikin vaikutti, ettei Tuuskanen tehnyt loppusuoralla ihan täyttä totta. Kapasiteettia siis tuntuisi olevan. 2 YSIKYMPPI tuli samaisessa lähdössä johtopaikalta päätöskierroksen 28,8-vauhdilla, mutta sekään ei siis riittänyt Tuuskasta vastaan. Nyt vielä Tuuskanen on samalla paalulla, kun se viimeksi lähti matkaan 20 metriä taaempaa. Joka tapauksessa Ysikymppikin on aloittanut Teemu Okkolinin käsistä tosi hyvillä suorituksilla. 4 VILLIKUTI on sekin oikein kehityskelpoinen suomenhevonen. Viimeksi Teivossa se spurttasi 2. ulkoa loppusuoralla tilaa tehtyään pirteästi kolmanneksi, mutta tuli ansaitusti hylätyksi murtautumisesta. Se ei tietystikään himmennä yhtään hevosen suoritusta. 1 PIPAREEMO onnistuu kykyihinsä nähden todella harvoin. Näistä asetelmista menestyminen on ravilla ilman muuta mahdollista. Viime startissaan pitkältä takamatkalta lähtenyt ruuna laukkasi hännillä 600 jäljellä, mutta kulki vielä loppumatkan oikein mallikkaasti. Myös takamatkalta tulee täysin realistisia voittajaehdokkaita. 8 DRILLARI, 9 VÄLKYN VESKU, 13 TOSI VOIMA ja 10 KILPONEN ovat kaikki sellaisia. On oletettavaa, että tässä lähdössä juoksunkulku tulee elämään läpi matkan.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 5-7 B) 10-6-3-4-8-2-12-1-9
DRIVERLANE – CRAZEMAN – CONFIDENCE MAN – QUICK DIABLO

Toto4-pelin avauskohteessa toisistaan mittaa ottaa täysi lähdöllinen kehityskykyisiä 3- ja 4-vuotiaita lämminverisiä. Tänä vuonna jo peräti kahdeksan kertaa voittanut 5 DRIVERLANE on selkeä suosikki, sillä kuukauden takaista epäonnistumista lukuun ottamatta meno on ollut jykevää. Viimeisimmässä voittojuoksussaan Driverlane kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle 1500 jäljellä ja jyräsi loppusuoralla vakuuttavasti ykköseksi. Mikäli Driverlane palaa tasolleen, on se todella vaikea kukistettava. 7 CRAZEMAN on suosikin ykköshaastaja, sillä se on esittänyt viime aikoina kovasti nousujohteisia otteita. Viimekertainen keulavoitto tätä helpommasta lähdöstä tuli ihan pintakaasulla. 10 CONFIDENCE MAN ei ole voittanut vielä koskaan urallaan, vaikka on tehnyt useita hyviä juoksuja. Alla olevat Vermon suorituksetkin ovat olleet mallikkaita. 6 QUICK DIABLO on kehityskelpoinen 3-vuotias. Viimeksi Oulussa neljänneksi jääminen V Divisioonafinaalissa oli tosin pettymys, sillä ruuna pääsi etenemään toista rataa pitkin sujuvasti johtopaikalle 1400 jäljellä. 3 STONECAPES RESPECT voitti viimeksi keulasta. Nopealla avaajalla panostettaneen nytkin lähtöön, mutta tässä viime kertaa hurjasti tasokkaammassa lähdössä hyvä selkä lienee keulajuoksua parempi vaihtoehto. Totosija on täysin mahdollinen, mutta voitto vaatisi ainakin pientä venymistä. 4 FIVE FINGER CRAWL kohdalla starttiväli on viime kertaa optimaalisempi.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 4-2-11-6-7-10 B) 1-12-9-5 C) 13-8-3
ELLIOT WEB – BORGMESTER – STAR MARTINI – MISTER LANE

Illan ensimmäinen troikkalähtö on perinteinen vuosittain kauden päätösraveissa ajettava lämminveristen neljän kierroksen voimainkoitos. A-ryhmään kohoaa kaikkiaan kuusi hevosta. Näistä ideasuosikiksi nostetaan 4 ELLIOT WEB. Tämä neljän kierroksen matka sopii vahvalle menijälle hyvin, mistä osoituksena muun muassa viime vuoden kolmas sija tästä vastaavasta lähdöstä. Nykyvirekin on kohdallaan. Viimekertaisessa Oulun II Divisioonafinaalissa Elliot Web ei löytänyt 3. sisältä vapaata väylää, ja voimia jäi kyllä runsaasti varastoon. Mikäli kiihdytys menee nappiin, voi Elliot Web päästä etenemään johtopaikalle, jolloin ei todellakaan olisi helppo ohitettava. 2 BORGMESTER hyökkäsi viimeksi 3. ulkoa 800 jäljellä ja jyräsi vaativissa oloissa ykköseksi. Ruuna on ilman muuta perushevosia, vaikka vastus koveneekin viime starteista tuntuvasti. 11 STAR MARTINI voitti viime vuonna tämän vastaavan lähdön suosikkina. Viime viikon suorituksen perusteella voiton uusiminen on juoksun luontuessa hyvinkin mahdollista. 6 MISTER LANE kilpailee ihan elämänsä iskussa ja on tiukka voitontavoittelija. 7 HAZELHEN HERMES on vahva puurtaja. Viime vuonna ruuna sijoittui tässä vastaavassa kisassa kakkoseksi. Myös 10 POR NIE ROCK kuuluu A-ryhmään. Se seuraili Porissa keulasta voittaneen Excalibur Itin puserossa voimissaan kakkoseksi. Maanantaina Forssassa ruuna jäi johtavan rinnalle, missä oli ylienerginen ja väsyi pahoin 500 jäljellä. 1 FILIUS FELIX ja 12 ANGEL SKY aloittavat sitten B-ryhmän.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3-5 B) 11-8-12-6-10-4-9-7-2-1
CAPO – TATTOO AVENGER – CREDIT TO LOVE – LA CAN STAR CHIP

Duo-pelin avauskohteessa A-ryhmään nostetaan kaksi viime kuussa Jyväskylässä Kasvattajakruunu-finaalissa kilpaillutta hevosta. 3 CAPO riitti kyseisessä kovatasoisessa lähdössä 3. ulkoa kahdeksanneksi. Välieräjuoksussa Capo hävisi 2. radalta ilman selkää vain Ronaldo Malibulle sekä Lewis Alelle. 5 TATTOO AVENGER taas laukkasi finaalissa 4. ulkoa runsaat 900 jäljellä ja jäi yhdeksänneksi, vaikka intoutui laukkansa jälkeen hurjaan menoon. Omassa välierässään Tattoo Avenger kiertyi 3. ulkoa puolimatkassa johtavan rinnalle, mistä kesti kunnialla viidenneksi. Tattoo Avenger ei ole kilpaillut Kasvattajakruunu-finaalin jälkeen, mutta vastaavasti Capo voitti Vermon Magic Monday -raveissa johtopaikalta ylivoimaisesti. Capo ei saanut pidettyä ykkösradalta suoraan johtopaikkaa, mutta eteni sinne avauspuolikkaan kohdalla. Capo on Tattoo Avengeria suoritusvarmempi ja kohoaa siksi ykkösrankiksi. On myös täysin mahdollista, että Capo juoksee nytkin keulassa. 11 CREDIT TO LOVE on oikutellut volttilähdöissä, mutta eiköhän autolähtö suju kunnialla. Näistä lähtöasetelmista ruuna jää kuitenkin ”vain” B-ryhmän kärkinimeksi. 8 LA CAN STAR CHIP hyötyi viimeksi kärjen ylivauhdista ja eteni voittoon 700 metrin kirillä 4. ulkoa. Startti vei vielä varmasti eteenpäin, mutta asetelmat eivät ole helpot. Myös upean kauden Annamari Vesalan käsistä tehnyt 12 FOUNTAIN DYNAMITE on arvottu huonolle lähtöpaikalle. Revitysmerkkejä ovat myös 6 GOSSIP’S HERO, 10 CASIMIR TOF ja 4 HERE COMES MARTY.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2 B) 11-1-4-10-12-9-3-8 C) 6-7
MASCATE MATCH – MARSCHALL MATCH – ARCTIC EMMA – PIECE OF GLORY

Uudenmaan Upein ajetaan tänä vuonna suorana finaalina. Lähdöstä löytyy vain yksi voittajasuosikki. Mikäli 2 MASCATE MATCH kilpailee yhtään tasollaan, se voittaa tämän lähdön keulasta vaivatta. Viimekertaisessa Kasvattajakruunun keulavoitossakin jäi vielä todella paljon varaa, juoksu kävi hurjalle tammalle lähinnä hyväpalkintoisesta hiitistä. 11 MARSCHALL MATCH voitti oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-finaalin väkivahvalla vajaan 1300 metrin kirillä 5. ulkoa. Päätöskierros sujui 3. rataa pitkin 12,9-vauhdilla. Mascate Matchin kukistaminen 20 metrin takamatkalta vaikuttaa kuitenkin kaukaa haetulta. Kakkossijan nappaaminenkin tulee vaatimaan täyden päivätyön. 1 ARCTIC EMMA taipui Kasvattajakruunu-finaalissa 3. ulkoa. Ilmeisesti hokkibalanssi oli tammaa vastaan. Välierässä Pekka Korven suojatti jäi oikein hyvävoimaisena pussiin. Mikäli Arctic Emmalla on paras päivänsä, on sillä hyvä mahdollisuus seurata Mascate Matchin vanavedessä kakkoseksi. Varsinkin siinä tapauksessa, ettei hokkeja tarvita. 4 PIECE OF GLORY seurasi Kasvattajakruunu-finaalissa Mascate Matchin selästä hyväksi kakkoseksi. Samainen juoksupaikka olisi nytkin ideaali, mutta ainakaan lähtökohtaisesti Arctic Emman ohittamisen kiihdytysvaiheessa ei pitäisi onnistua. 10 ALWAYS READY on vakuuttanut viime voitoissaan. On todella mielenkiintoista nähdä, mihin oriin tämän hetken taso riittää näin kovassa lähdössä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5 + 7 (10,6)
T4-2: 4,2,11,6,7,10 + 1,12,9,5 (13,8)
T4-3: 3,5 + 11,8,12,6,10,4 (9,7)
T4-4: 2 (11,1)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 2,40 euroa.
Suuri systeemi 160 riviä, hinta 32 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

3,5
2

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

4
2,11,6,7,10
2,11,6,7,10,1,12,9,5

Yhteensä 40 yhdistelmää, hinta 20 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

2
11,1,4,10
11,1,4,10,12,9

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L1/2 JETSET VICE: Minulle jäi hyvä maku varsasta, vaikka sijoitus olikin vasta kuudes. Eka kierros mentiin vähän turhan reipasta, 1.16-kyytiä voltista. Ravia mennessään ihan pärjäävä hevonen.

L1/5 PRIMA BALANCE: Päästiin lokakuun lähdössä takamatkalta keulaan saakka. Siitä tamma oli sitten neljäs. Starttivälit on vähän turhan pitkiä. 

L4/6 STONECAPES POE: Hevonen on tehnyt aivan hyvät startit tauon jälkeen. Viimeksi se tuntui jo voittajalta. Vähän kiri kuitenkin tyrehtyi vastustajan rinnalle. Hieman tuollaista taipumusta tällä on joskus ollut, vaikka onhan tamma osannut voittaakin.

L5/1 PIPAREEMO: Viimeksi oli 80 metriä takamatkaa. Ruuna teki oikein hyvän juoksun. Se laukkasi viimeisellä takasuoralla ja kiri sitten vielä lujaa perille. Hevonen voi jossain kohta voittaakin lähdön.

L5/13 TOSI VOIMA: Ruuna teki ihan sitkeän suorituksen viimeksi. Toinen oli jo hieman ohi loppusuoralla, mutta tämä puristi mainiosti maalin asti ja uudestaan ykköseksi. Hevonen pääsee voltista lujaa liikkeelle. Aivan hyvät saumat on pärjätä edelleen.

L6/6 QUICK DIABLO: Oulun esitys oli pettymys. Päästiin johtopaikalle ja varsa tuntui jo aivan voittajalta. Jostain syystä se ei sitten saanut puristettua itsestään parasta ulos. Siellä oli jäärata ja kenties hieman outo alusta etelän hevoselle. Tuokin saattoi osaltaan vaikuttaa. Edelliskilpailuihin ruuna oli oikein hyvä. Jyväskylässä se kiri loppua aivan lentämällä.

L7/2 BORGMESTER: Ruuna palasi viimeksi pikku tauolta ja voitti Antin ajamana. Se on selvittänyt pitkät matkat mallikkaasti. Uskon hevosen klaaraavan neljä kilometriäkin. Ihan hyvä mahdollisuus menestyä tässäkin juoksun onnistuessa.

L7/10 POR NIE ROCK: Tämä ei ole mestari lähtemään voltista, eikä nelosrata ainakaan paranna tilannetta. Porissa matkattiin johtavan takana. Ruuna jäi siellä ihan ajamattomaksi.

Nina Pettersson-Perklen

L4/11 RELIGIOUS: Lahden esitys oli oikein hyvä. Hevonen kilpailee mainiossa kunnossa. Edelliskilpailussa Gävlessä ajo epäonnistui ja valjakko jäi pussiin. Asetelmat on nyt täysin erilaiset. Takarivi on maililla aika hankala paikka. Toivotaan reipasta matkavauhtia. Eihän tämä toivottavasti ole oriin uran viimeinen startti. Aivan hulluttelukin olisi tyhmää.

L6/12 DONT PRESS SEND: Vaikea paikka on sattunut tällekin. Kunto on kyllä kohdallaan. Ei näistä asetelmista ole valtavia odotuksia. Jos kärki vetää ylivauhtia, voidaan mekin jotain saada.

L8/10 CASIMIR TOF: Viimeksi alkumatkasta ajettiin turhankin kovaa kilpaa. Tuo sitten vähän näkyi lopussa. Vire on tälläkin aivan mukavalla mallilla.

Juha Utala

L4/1 STONECAPES PICASSO: Hyvä hevonen lähtöihinsä. Saatiin Lappeessa nätti reissu ja ori voitti aika lailla ajamatta. En tiedä tauon syytä, enkä osaa tarkemmin kommentoida päivän virettä. Lähtöpaikka on huippuhyvä. Tämä pääsee lujaa liikkeelle. En yllättyisi, jos kokeilevat keulataktiikkaa.

L6/2 FINSWEDEN: Ruuna laukkaili Lappeessa voltissa ja tuli vissiin kipeäksi startin aikoihin. Ei ihan nolo hevonen. Se teki pari aika hyvääkin suoritusta syksyllä. Sairaustaukoa on tosiaan alla. Onko ruuna heti ihan formissaan.

L6/4 FIVE FINGER CRAWL: Hieman starttiväli venähti ennen viime kisaa. Kelit oli tosi hankalat ja valmistautuminen jäi vajavaiseksi. Suoritus oli sellainen tasainen. Hevosen pitäisi olla nyt parempi. Porukka on kyllä Vermossa aika kova. Totosijan tuntumassa voitaisiin olla.

L8/2 VITESSE: Samalla lailla tältä vähän puuttui viimeksi, kun kelit oli vaikeuttaneet täysipainoista treeniä. Tamma myös petrannee. Aika kova porukka on vastassa. Lähtöpaikka miellyttää. Ehkä silti rahasijaa ensisijaisesti haetaan.

L9/4 PIECE OF GLORY: Varsa on petrannut koko ajan starttien myötä. Kovassa kunnossa se kilpailee. Lähtöpaikka ei ole ideaali. Ei tämä silti muiden jalkoihin jää. Mielestäni tamma pystyy olemaan totohevosia monenlaisilla juoksunkuluilla.

Juho Ihamuotila

L6/3 STONECAPES RESPECT: Olen ollut tyytyväinen viime esityksiin. Ehkä hevonen oli Vermossa vielä pikkasen nihkeä. Se on ollut harjoituksissa tuon jälkeen yhä paremman tuntuinen. Tamma on mennyt selvästi eteenpäin viime kuukausina. Se on myös rauhoittunut tosi paljon. Hannu kertoikin lähdön jälkeen antaneensa hevosen mennä turhankin flegmaattiseksi. Ei se ollut lopussa väsynyt, vaikka tiukaksi menikin. Lähtöpaikka on mainio. Tämä pääsee lujaa liikkeelle. Kuski saa tehdä taktiset ratkaisut. 

L9/3 BELIEVE YOUR DREAM: Asiallinen aloittelija. Kouvolassa juoksu meni turhan hankalaksi ja tamma antoi periksi. Viimeksi se teki riskin esityksen takajoukoista ja meni aika kovan tuloksen pehmeällä alustalla. Näistä asetelmista varsa saanee sopivan reissun kärjen takana. Korotettuun rahasijaan oltaisiin tyytyväisiä.

Tapio Mäki-Tulokas

L4/9 RONALDO MALIBU: Hevonen teki ihan hyvän esityksen Kasvattajakruunun finaalissa. Pikkasen jäi jossiteltavaakin. Jos lopussa oltaisiin päästy täydellisesti läpi, olisi ruuna voinut olla toinen maalissa. Nyt jäätiin vähän rintaman taakse kiinni. Maili ja takarivi on aina hieman ikävä tilanne. Tuossa ollaan vähän muiden armoilla. On meillä silti jonkinlaiset mahdollisuudet kärkisijoille. Aina voittaminen on hankalaa näistä lähtökohdista.

L7/11 STAR MARTINI: Tasaisen varmaa työtä ruuna on tehnyt. Ehkei aivan huippuvire ole vielä löytynyt. Kunhan ilmat kylmenee, tämä petraa. Vallitseva keliolosuhde ei ole hevoselle paras mahdollinen. Se on voittanut kahtena edellisenä vuonna vastaavan neljän kilometrin kisan, ja voittoa lähdetään toki puolustamaan. Takamatkaa on paljon, eikä homma tule olemaan helppoa. Yritetään nousta mukaan kärkitaistoon. Ihan ok kunnossa ruuna jatkaa.

Väliajat 15,0-19,0-23,0-18,5
JETSET VICE: Eteni johtopaikalle. Sai vetää välikierroksen tosi maltillista. Irtosi lopussa leikittelevän helposti porukasta. 
FILLE DU PERE NOEL: Pääsi johtavan kantaan 1. kaarteeseen mentäessä. Seurasi kakkoseksi. 
FREYA STARS: Nousi 4. sisältä 2. ulos 500 juostuna. Käänteli loppukurvissa 3. radalle. Tuli tasaisesti. 
DONANJA COTTER: Puikkasi 3. sisälle 300 juostuna. Jäi pussiin.
PRIMA BALANCE: Kohtalainen suoritus toiselta ilman vetoapua. 
BLUE PATRIK: Kohosi 4. sisältä 550 jäljellä 3. ulos. Käänteli 250 ennen maalia 4. radalle. Laukkasi loppusuoralla.

Lähtö 2 

Väliajat 20,0-21,0-17,0-17,5
MONTALES: Kiihdytti keulapaikalla tempoa toisella tuhannella ja hallitsi lähtöä perille asti. 
AMAZING CRUISE: Laskeutui 1. kaarteen lopussa 2. sisälle. Nousi päätöskierroksella välillä toiselle. Ei pystynyt täysin haastamaan voittajaa. Kelpo esitys kuitenkin. 
DARK ALLEY: Matkasi toista rataa ilman vetoapua. Asiallinen kolmas. 
TWENTYONE: Juoksi 2. ulkona. Putosi välillä vähän kärjen kyydistä. Kiri lopun asiallisesti. 
CAPO THE ANGEL: Tasapaksu 3. sisältä. 
SUN SAYEN: Tasapaksu suoritus 3. ulkoa. 
MILTON CRUZ: Matkasi hännillä 5. ulkona. Sai viim. takasuoralla vauhtia päälle ja tuli kohtalaisesti loppua.
VEX ANT EXPERT: Juoksi taustalla. Ei pystynyt parannuksiin. 
SUN VINCENT: Matkasi takajoukoissa. Oikein vaisu. 
MERI FONT: Laukka kiihdytykseen. Hylättiin.
EL MEJOR: Laukkasi 1. takasuoralla ja hylättiin.
GRANITE: Laukka 1. kaarteeseen mentäessä. Hylättiin liioista laukoista.
MAJESTIC MISSY: Laukkasi 1. takasuoralla. Hylättiin.
LESSONS IN LOVE: Laukka lähtökiihdytykseen. Keskeytti.
GOLDSHOE DONNA: Poissa.
LILIANA LI: Poissa.

Lähtö 3 


Väliajat 24,5-25,5-28,0-27,0

SHEIKKI: Iski 2. ulkoa loppukaarteessa. Kiri suoraan tauolta ykköseksi. 
TUURIN TOIVO: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Piti alkumatkasta tempon reippaana. Hävisi täpärästi vahvan suorituksen päätteeksi. 
TUTUN IMPI: Matkasi 3. ulkona hiukan pääryhmästä jääneenä. Käänteli viim. kaarteessa kolmannelle ja polki aivan mukavasti perille. 
VIRIN VIHTORI: Matkasi johtavan takana. Pitkään pussissa.
HEVILLÄ: Karautti keulapaikalle. Ensimmäinen kierros mentiin suht reipasta. Tuhlasi voimiaan jo uusitussa yrityksessä. Antautui loppusuoralla varsin pahoin.
HOLARI: Matkasi porukan hännillä. Ei pystynyt nousemaan kamppailuun. 

Lähtö 4 


Väliajat 11,0-13,5-11,5

RONALDO MALIBU: Pudotti 1. kaarteeseen mentäessä 2. sisälle. Nousi 2. ulos 500 jäljellä. Käänteli 3. radalle 300 ennen maalia ja kiri helppoon voittoon. 
JOYRIDE LUXI: Hyökkäsi 4. ulkoa 3. radan kiertoon. Vahva kiri kantoi kakkoseksi. Viim. 700 m 12,4. 
RELIGIOUS: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kiri asiallisesti totosijalle. Viim. 600 m 11,9. 
BWT CAESAR: Kiertyi 3. radan kautta toiselle ilman vetoapua 1. kaarteen lopussa. Sinnitteli aivan hyvin. 
STONECAPES PICASSO: Puolusti johtopaikan. Vähän pehmeä lopussa. 
STONECAPES POE: Matkasi 6. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Kelpo kiri. 
EFFRONTE PHOTO: Käänteli 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri ei lähtenyt kunnolla kantamaan. Pudotti loppukaarteen alussa toiselle ja tuli tasaisesti. 
AMBRIEL: Juuttui kiertämään kolmatta rataa. Juoksu epäonnistui totaalisesti. Tuli kuitenkin takajoukoissa aivan asiallisesti perille.
BEWITCH BOY: Matkasi hännillä sisärataa. Ei vakuuttanut. 
CAPO THE EEMIL: Juoksupaikka. 7. ulkona. Vaisu. 
FAST TIME: Sai toisella radalla selän eteen 1. kaarteen lopussa. Taipui loppumatkasta varsin pahoin.
FRANKEL D.E.: Taipui 3. sisältä pahoin ja laukkasi viim. kaarteen lopussa. 

Lähtö 5 


Väliajat 32,0-31,0-31,0-28,0

TUUSKANEN: Eteni 1. kaarteeseen mentäessä keulaan. Oikein varma voitto. 
PIPAREEMO: Matkasi 2.-3. sisällä. Kiri hyvin perille ja kakkoseksi. 
TOSI VOIMA: Pääsi 2. ulos. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua. Pudotti 250 jäljellä sisällä. Hiukan pehmeä viime metreillä. 
KILPONEN: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Uusi laukka 1. takasuoralla. Ajoi porukan kiinni ja nousi 850 jäljellä toiselle. Polki hyvin maaliin saakka. Viim. 1500 m 27,1. 
VILLIKUTI: Alkoi taipua toiselta ilman vetoapua viim. takasuoralla. Sinnitteli lopulta kuitenkin aivan hyvin. 
VIETÄVÄN EKOTAR: Tasainen suoritus 4. sisältä. 
SARIANNAN: Pudotti 5. ulkoa 5. sisälle etusuoralla. Tasainen. 
VIKSU VILPERI: Juoksi 3. sisällä. Nousi viim. takasuoran alussa 2. ulos. Pehmeä loppumatkasta. 
VÄLKYN VESKU: Laukka lähtökiihdytykseen. Viim. 1200 m 27,5. 
DRILLARI: Juoksupaikka 4. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Laukkasi puoli kierrosta ennen maalia. Taustalla mukavasti perille.
YSIKYMPPI: Lyhyet laukat kiihdytykseen ja 1. kaarteeseen. Juoksi 3. ulkona. Lähti 3. radalle 3. kaarteessa ja laukkasi jälleen 550 jäljellä. Hylättiin liioista laukoista.
NORAN POT: Laukkasi 1. takasuoran lopussa. Hylättiin.
MÖLINÄ: Poissa.
MOONA-MI: Poissa.
PYRKIVÄN VESKU: Poissa.
MUMINA: Poissa.

Lähtö 6 


Väliajat 12,5-15,0-16,5-15,0

CRAZEMAN: Avasi toiselle ilman vetoapua ja painui keulaan 1. kaarteen lopussa. Varma voitto. 
CONFIDENCE MAN: Juoksupaikka 4. ulkona. Pääsi viim. takasuoralla etenemään sujuvasti toista rataa. Oli viim. kaarteen lopussa hetken vailla vapaata. Kiri hyvin perille ja ehti kakkoseksi. Viim. 500 m 12,3. 
DRIVERLANE: Juuttui alussa kiertämään 3. rataa. Pääsi etenemään toiselle ilman vetoapua 650 juostuna. Juoksu meni raskaaksi. Oikein sitkeä suoritus. 
TREASURE OF PIRATE: Matkasi kaukana 6. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Käänteli 300 ennen maalia 4. radalle ja kiri hyvin. Viim. 500 m 12,3. 
FIVE FINGER CRAWL: Lähti 3. ulkoa 3. radalle 550 jäljellä. Tuli mukavasti perille. 
QUICK DIABLO: Kiersi 1. kaarteen 4. rataa. Eteni 450 juostuna toiselle ilman vetoapua. Sai selän eteen 200 metriä myöhemmin. Pudotti viim. kaarteen lopussa sisälle ja taipui vähän. Aivan asiallinen alun kiertely huomioiden. 
LUCAS LA RENTA: Oli 3. sisällä pussissa väsyvän takana viim. takasuoralla. Pääsi nousemaan toiselle loppukaarteessa. Kohtalaisesti loppua. 
DONT PRESS SEND: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Tasainen suoritus. 
STONECAPES RESPECT: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäsessä. Jatkoi kurvin lopussa 2. sisällä. Varhain vaikeuksissa. Jotain ehkä pielessä.
FINSWEDEN: Laukkasi jo ennen lähtölinjaa.
LUSH LIFE: Juoksi 4. sisällä. Jotain ongelmia loppumatkasta. Keskeytti.
OUTLANDER: Poissa.

Lähtö 7 


Väliajat 23,5-20,5-20,0-15,0-17,5-15,0

STAR MARTINI: Taivalsi alkumatkan takajoukoissa sisärataa. Nousi 1650 jäljellä 5. ulos. Käänteli 900 ennen maalia 3. radalle, mutta oli vielä tosi kaukana kärjestä. Kiri upeasti perille saakka ja voitti pystyyn. Viim. 600 m 15,1. 
POR NIE ROCK: Nousi 6. sisältä 1300 jäljellä 6. ulos. Lähti 900 jäljellä selässä 3. radalle. Kelpo kiri kantoi kakkoseksi. 
ELLIOT WEB: Eteni johtopaikalle 500 juostuna. Veti kolmannen kilometrin varsin reipasta. Antoi lopussa vähän periksi. 
SAHARA B BOY: Matkasi 4. sisällä. Jäi jo etusuoralla kiinni väsyvän taakse. Menetti paljon metrejä. Pääsi irti 600 jäljellä ja käänteli 300 ennen maalia 4. radalle. Kiri hyvin neljänneksi. Viim. 600 m 16,5. 
HONORARY CONSUL: Eteni keulaan 1. kaarteessa. Jatkoi 2. sisällä 500 juostuna. Kohtalainen. 
ANGEL SKY: Juoksi 4. ulkona. Oli viim. takasuoran alussa kiinni väsyvän takana. Sai väylää 600 jäljellä. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti loppusuoran alkua. Käänteli neljännelle ja tuli kohtalaisesti perille. 
MISTER LANE: Laukkasi lähtöön ja juoksi sitten hännillä. Käänteli 800 jäljellä selissä 3. radalle. Punnersi kohtalaisesti.
HAZELHEN HERMES: Hyökkäsi 3. ulkoa etusuoralla ja eteni 950 jäljellä 3. sisälle. Nousi viim. kaarteessa toiselle ja pian 3. radalle. Tuli tasaisesti lopun.
BORGMESTER: Jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Taipui loppukaarteessa.
AN-VALPURI: Matkasi 5. sisällä. Hyytyi loppumatkasta.
ONE MEMPHIS: Taipui 2. ulkoa kauas kärjestä.
FILIUS FELIX: Matkasi 2.-3. sisällä. Putosi tosi kauas taustalle.
FALCON HÅLERYD: Poissa.

Lähtö 8 


Väliajat 11,0-15,5-15,5-15,0

CAPO: Eteni johtopaikalle ennen 1. kaarretta. Ajoi viim. kaarteessa karkuun ja piti varmaan voittoon. 
CREDIT TO LOVE: Lähti 5. ulkoa selässä 3. radalle viim. takasuoralla. Mainio kiri kantoi kakkoseksi. Viim. 700 m 13,7. 
TATTOO AVENGER: Oikein sitkeä suoritus toiselta ilman vetoapua. 
FOUNTAIN DYNAMITE: Käänteli 6. ulkoa selissä 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Lopetti hyvin neljänneksi. Vire pitää. Viim. 500 m 12,3. 
SPEAK OF THE DEVIL: Juoksupaikka 4. sisällä. Oli pussissa viim. takasuoran lopussa ja viim. kaarteen alussa. Pääsi nousemaan toiselle 400 jäljellä. Kiri loppua asiallisesti. Viim. 400 m 13,4. 
CASIMIR TOF: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri hiukan tyrehtyi lopussa. 
LA CAN STAR CHIP: Latasi ulkoa ja eteni johtavan rinnalle. Pääsi pudottamaan tämän kantaan 300 juostuna. Taipui lopussa. 
VITESSE: Matkasi 5. sisällä. Polki tasaisesti perille. 
QUEEN ADELE: Pakitteli taustalle ja juoksi 6. sisällä. Käänteli takajoukoissa loppukaarteessa 3. radalle. Kohtalaisesti perille. 
GOSSIP'S HERO: Juoksi 3. ulkona. Tasainen. 
HERE COMES MARTY: Taipui 2. ulkoa. 
DARENA: Luovutti 3. sisältä loppukaarteessa. Vaisu. 

Lähtö 9 


Väliajat 18,0-16,5-14,5-15,5

MASCATE MATCH: Otti johtopaikalta vuorenvarman voiton. Tuli korvat kiinni maaliin. Tyylikäs päätös upealle kaudelle. 
ALWAYS READY: Laukkasi 1. kaarteessa. Ajoi porukan kiinni. Käänteli puoli kierrosta ennen maalia neljännelle ja kiri vielä kakkoseksi. Teki huiman esityksen. Viim. 1800 m 13,8, mistä viim. 500 m 12,8. 
ARCTIC EMMA: Nappireissu 2. sisällä voittajan takana. Tuli kohtalaisesti perille. 
Q-REX OAK: Juoksupaikka 4. sisällä. Kelpo suoritus hurjassa porukassa. 
BELIEVE YOUR DREAM: Matkasi 3. sisällä. Asiallinen viides kovassa lähdössä. 
QVIDJA'S AAPO: Oli 2. ulkona viim. takasuoralla hetken pussissa väsyvän takana. Pääsi nousemaan 3. radalle 550 jäljellä. Tuli lopun tasaisesti. 
ZIRKONIA COMERY: Laukka lähtökiihdytykseen.
BATTLE JACK: Laukka lähtökiihdytykseen.
MARSCHALL MATCH: Lähti maltillisesti ja eteni 3. ulos 1300 jäljellä. Hyökkäsi 3. radalle 800 ennen maalia. Laukkasi 100 jäljellä todennäköisesti sijan neljä. 
PIECE OF GLORY: Jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Alkoi taipua viim. takasuoralla ja laukkasi loppukaarteessa. Hylättiin.
ARCTIC DESSERT: Lähtölaukka. Hylättiin liioista laukoista.
MAS DIVA: Poissa.