Uudenmaan Upein - tapahtuma ilman yleisöä

30.12.2020 18:00

Uudenmaan Upein - tapahtuma ilman yleisöä

HUOM. Ravit ajetaan ilman yleisöä.

Ravien käsiohjelman näkee TÄSTÄ LINKISTÄ >>

TOTO65-VARMAVALINNAT

Vermon vuoden viimeiseltä Toto65-kierrokselta löytyy peräti neljä erittäin todennäköistä voittajaa. Avauskohteena ajettavassa Neljän Kilometrin lähdössä voittoputkessa Vermoon saapuva 6 DON WILLIAMS kohtaa niin sopivan vastuksen, että on koko kierroksen todennäköisin voittaja. Eiköhän yksi lisäkierros ole Markku Niemisen valmennettavalle pelkästään plussaa. Alla on niin vakuuttavia suorituksia, että tuskinpa kukaan lähtee matkallakaan Don Williamsia vastaan urheilemaan. Kuudentena kohteena ajettavassa Uudenmaan Upeimmassa jaetaan illan suurimmat setelit, sillä voittaja palkitaan 15 000 euron ykkösrahoilla. Suursuosikki niiden ottajaksi on jatkuvasti hirmujuoksuja tekevä 7 AN-DORRA, joka haavereitta tuskin häviää. Reino Palomäen valmennettavien kohdalla kuukauden starttivälilläkään ei kannata alkaa spekuloimaan. Kolmanneksi läpivarmaksi valitaan kolmannen kohteen 6 HELKAN TOIVO. Lahjakas 5-vuotias on päässyt oikein sopivaan tehtävään, ja alla on ongelmien jälkeen lupaava suoritus Turun 75-lähdöstä. Neljäs vahva suosikki on päätöskohteen 11 JOSEPH BOKO. Toto65-kierros voi näin ollen hyvinkin selkä alkaa että päättyä Markku Niemisen valmennettavan voittoon.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 6 (5,4)
T65-2: 5,13,9,11,3,7,12,6,14 + 10,2,8 (1,4)
T65-3: 6 (7,2)
T65-4: 7,10,4 + 12,8,11,2,1,6,3 (5,9)
T65-5: 7 (3,6)
T65-6: 11 + 2,1,6,7,9,3,12 (10,4)

Pieni systeemi 27 riviä, hinta 2,70 euroa.
Suuri systeemi 960 riviä, hinta 96 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1. Tasoitusajo 2120 m

RANKING
A) 5 B) 2-3-9-10-8-6-11-12 C) 7-1-4
LAPLAND ROYAL – ZELLES ATCHIU – ONE FOR FUN – RULLEBACKENS GÖTA

Vermon vuoden 2020 viimeinen keskiviikko käynnistyy aloittelevien lämminveristen tasoitusajolla. 5 LAPLAND ROYAL on vielä kilpailukäyttäytymiseltään hieman raakile, mutta ura on kuitenkin alkanut sen verran mukavilla suorituksilla, että Kaisa Toivosen valmennettava kohoaa lähdön ainoaksi A-hevoseksi. Viimeksi Teivossa Lapland Royal hallitsi johtopaikalta oikein varmasti, vaikka oli matkalla vähän totinen. Mikäli 3-vuotias tamma keskittyy oikeisiin asioihin, voi se napata jo uran kolmannen voittonsa. 2 ZELLES ATCHIU ja 3 ONE FOR FUN pääsevät matkaan pieneltä paalulta, minkä ansiosta ne nostetaan rankingin seuraaville sijoille. Zelles Atchiu on suorittanut molemmissa viitossijaan päättyneissä starteissaan ihan mukavasti, ja ne lähdöt ovat olleet ilman muuta tämänkertaista kovatasoisempia. One For Fun on vielä aika lailla kääntämätön kortti. Viimeksi Kouvolan tiukat kaarteet toivat laukkoja, joten Vermon rataprofiili sopii varmasti merkittävästi paremmin. Mikkelin koelähdössä päätöskierros sujui vailla suurempaa loistoa 18,5-vauhdilla. 9 RULLEBACKENS GÖTA on toivottoman epävarma, mutta Lahden marraskuinen kakkossija osoitti, että ravilla tamma ottelee näissä lähdöissä kärkisijoista. 10 MISS AMERICA on vielä alisuorittanut. Viime keskiviikkonakin tamma sinnitteli 3. sisältä vain tasaisesti. Edellisten lisäksi pelihevosiin lukeutuu myös viimeksi Lahdessa sisäratajuoksun jälkeen loppusuoralla kakkoseksi kirinyt 8 BLUE’S PLAN-B. 

Lähtö 2. Tasoitusajo 2120 m

RANKING
A) 10-11 B) 6-7-5-2-8-1-9-4 C) 12-3
HUIVIKAS – YSIKYMPPI – VAUHTIPOKU – VILLIJÄBÄ

Toisessa lähdössä lahjakas 4-vuotias tamma 10 HUIVIKAS lähtee jahtaamaan tiukasti uransa avausvoittoa. Toki rutiinia on paljon muita vähemmän, eikä alkuasetelma muutenkaan ole mitenkään helppo. Kihiseen tyttäressä on kuitenkin selvästi potentiaalia. Kuopion seitsemäs sija 1. päivä tätä kuuta tuli kovatasoisesta Varsakunkku finaalista. Sitä ennen sekä sen jälkeen tamma on napsinut totosijoja. Viimeksi Lappeenrannassa Huivikas ei voinut mitään keulasta hallinneelle Posokalle, mutta punnersi 2. sisältä loppusuoralla ulkokautta kakkoseksi ohi tätä edeltäneen kilpailunsa Vermossa voittaneesta Fransterista. 11 YSIKYMPPI nostetaan toiseksi A-hevoseksi. Se on kilpaillut pääsääntöisesti merkittävästi tämänkertaista kovemmissa lähdöissä. Alla olevassa ennätysjuoksussakin edellä maaliin saapuneet Metsärinteen Rambo, Rysky, Bietro sekä Vonkari olisivat tähän lähtöön kovaa kaliiberia. 6 VAUHTIPOKU ja 7 VILLIJÄBÄ kohtasivat toisensa jo viime keskiviikkona Vermossa. Silloin Vauhtipoku sijoittui 2. sisältä kolmanneksi ja Villijäbä 3. ulkoa neljänneksi. Vauhtipoku oli parempi myös kaksikon edellisessä kohtaamisessa Lahdessa 3. päivä tätä kuuta. Silloin Vauhtipoku oli viides ja Villijäbä kuudes. 5 FRAKKER ei ole vielä taukonsa jälkeen mitenkään säväyttänyt, mutta kuntopuntari vaikuttaisi kuitenkin osoittavan ylöspäin, ja tällä kertaa myös ohjastaja vahvistuu tuntuvasti. Epävarma 2 MYRSKIS, viime keskiviikkona Vauhtipokulle sekä Villijäbälle hävinnyt 8 AALE sekä loistoasetelmista matkaan pääsevä 1 KISARI-MONNI ovat myös täysin realistisia totohevosia.

Lähtö 3. Ryhmäajo 2620 m

RANKING
A) 4-6 B) 5-8-1-2-3-7
ILOS SANSIBAR – WILD ACTION – REHAB – AMAZING TYCOON

Illan kolmannessa lähdössä 4 ILOS SANSIBAR kohoaa selväksi suosikiksi. Vahvaa nousua sarjoissa tekevällä ruunalla on taulustaan pelkästään kaksarisijoituksia. Marraskuun molemmat Vermon voitot tulivat oikein varmaan tyyliin, ja viimekertaisella Lahden pitkällä matkalla edelle punnersi ainoastaan hurjassa vireessä kilpaileva Joseph Boko. Päätöspuolikas oli pitkällä matkalla peräti 12-vauhtinen, ja tästä loppusuoraa tultiin vielä selvästi kovempaa. Ei siis ollut ihme, että lopussa jalatkin meinasivat jo mennä solmuun. Ilos Sansibarin paras valttikortti on kuitenkin vauhtikestävyys, joten nämä tavallista pidemmät matkat käyvät sille mainiosti. Vaikkei Ilos Sansibar ole mikään starttiraketti, niin on jopa todennäköistä, että Iikka Nurmosen ajokki on lopullinen keulahevonen. 6 WILD ACTION ei normaalisti pysty kukistamaan Ilos Sansibaria, mutta vastaavasti ruuna erottuu muusta porukasta niin selvästi, että tämän myötä sekin nostetaan A-kategoriaan. Myös Wild Actionille matka on ilman muuta plussaa. Viimeksi Vermon Teräsmiesliigassa Wild Action laukkasi lähtösuoralla pahoin ja tavoitti pääryhmän vasta 1900 metriä ennen maalia, mutta kiri vielä siitä huolimatta hienosti kolmanneksi. Päätöskierroksen Harri Åkerlundin valmennettava kulki 13,1-vauhdilla. 5 REHAB on kärsinyt viime aikoina todella huonosta lähtöratatuurista. Vire on taulua parempi, mutta suosikkikaksikkoa ei ole helppo kukistaa. 8 AMAZING TYCOON punnersi viime keskiviikkona kalkkiviivoilla kakkoseksi saatuaan nappireissun johtavan takana. 1 ATHLETIC STYLE kesti viimeksi Vermossa kunnialla juoksupaikkansa 2. radalla ilman selkää.

Lähtö 4. Tasoitusajo 4120 m | Toto65-1

RANKING
A) 6 B) 5-4-3 C) 7-2-1
DON WILLIAMS – ELLIOT WEB – HAZELHEN HERMES – POR NIE ROCK

Vermon kauden päätösraveissa ajetaan perinteisesti lämminveristen neljän kilometrin voimainkoitos, ja tänä vuonna kyseinen lähtö aloittaa Vermon vuoden viimeisen Toto65-kierroksen. Ykkössuosikin nimeäminen on helppoa, sillä 6 DON WILLIAMS on koko ravien todennäköisin voittaja. Hulppealla tyylillä askeltavalla oriilla on taulussaan pelkkiä voittoja, eikä näistä yksikään kilpailu ole jättänyt sijaa selittelyille. Don Williamsin moottorista löytyy vääntöä, ja kaiken järjen mukaan tämä neljän kierroksen matka on sille vain ja ainoastaan plussaa. On hyvin todennäköistä, että Don Williams etenee jo matkalla johtopaikalle ja hallitsee tämän jälkeen tapahtumia mielin määrin. Ainakaan etukäteen riskitekijöitä Don Williamsin kauden kahdennelletoista voitolle on vaikea keksiä. Suursuosikin jälkeen tulee sitten tiukka kolmen hevosen nippu, joiden kesken ratkaistaneen lähdön kakkossija. Kolmikko kohtasi toisensa jo lauantaina Kuopion I Divisioonafinaalissa, ja kaikki esittivät hyvää kuntoa. 5 ELLIOT WEB punnersi yllätysvoittoon saatuaan kerrankin unelmajuoksun 2. sisällä. 4 HAZELHEN HERMES ja 3 POR NIE ROCK eivät menestyneet, mutta Hazelhen Hermes jäi kaikki voimat tallella pussiin ja myös Por Nie Rock esitti huonolta lähtöpaikaltaan normaalin hyvää kuntoa. Elliot Webin kohdalla mahdollinen skenaario voisi olla, että se rymistelisi aggressiivisella taktiikalla ensin johtopaikalle ja saisi sitten lopulta Don Williamsin eteensä. Tällä ajatuksella Elliot Web kohoaa rankingin kakkoseksi. Elliot Web sijoittui viime vuonna tässä neljän kilometrin lähdössä kolmanneksi ja Por Nie Rock kakkoseksi. Star Martini voitti. Myös vuonna 2018 Elliot Web sijoittui kolmanneksi. Silloin Hazelhen Hermes oli toinen, ja Star Martini voitti tuonkin lähdön. 7 ANGE KARLANN hyötynee matkasta, mutta Suomen debyyttikilpailun perusteella kaksarisijoitukseen on kuitenkin tosi vaikea uskoa.

Lähtö 5. Tasoitusajo 2120 m | Toto65-2

RANKING
A) 5-13-9-11 B) 3-7-12-6-14-10-2-8 C) 1-4
NEMEA HARMONY – QUITE A ROCK – AGING WELL – STONEISLE QUIDAM

Kierroksen toinen Toto65-kohde on lämminveristen montélähtö tasoitusajona. Suosikki lähtee liikkeelle paalulta, mutta takaa tulee hyviä haastajia. 5 NEMEA HARMONY vakuutti viime Vermon vierailullaan. Tamma kiertyi kärkeen runsaat 900 jäljellä ja jatkoi hallittuun voittoon. Vastassa on taas paljon samoja kilpakumppaneita, ja onnistuessaan Janita Antti-Roikon suojatti on taas vahva voitontavoittelija. 13 QUITE A ROCK on kunnossa, vaikka alla onkin kaksi täydellistä epäonnistumista. Montédebyytissään Kouvolassa Quite Easyn poika laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ajauduttuaan ahtaaseen tilanteeseen, mutta jatkossa ruuna kierteli hylättynä varsin mukavasti osoittaen raviratsastuksen lajina sopivan. 9 AGING WELL aloitti montéuransa tyylikkäällä voitolla, mutta viimeksi tuli paha epäonnistuminen ruunan laukattua taustalla yhdeksänneltä sijalta noususta 700 jäljellä. Viime startin perusteella kiihdytysvaihe voltin nelosradalta on riskitekijä, mutta onnistuessaan ruunan kapasiteetti riittää kyllä aivan kärkeen. 11 STONEISLE QUIDAM on kilpaillut tänä vuonna montélähdöissä hienolla statistiikalla ja kohoaa neljäntenä hevosena mukaan A-ryhmään. Kauden kuusi montéstarttia ovat tuoneet kolme voittoa, kaksi kakkossijaa sekä yhden kolmossijan. B-ryhmäänkin jää oikein realistisia voitontavoittelijoita. 3 LOVELY GIRL ja 7 FILLYJONKA FELLOW veivät viimeksi Vermossa Nemea Harmonyn jälkeiset muut totosijat. Molemmat ovat keskittyneet viime aikoina raviratsastuslähtöihin ja suorittaneet niissä jatkuvasti ihan mukavasti. 12 MAJESTIC MISSY kesti Vermossa 9. päivä tätä kuuta Aging Wellin voittamassa montélähdössä johtopaikalta kolmanneksi, vaikka avasi ensimmäisen puolikkaan peräti 12,2-kyytiä. Koko avauskierroskin oli 14,0-vauhtinen. 6 TONNERRE D’INVERNE suorittaa hyväksyttävästi ja kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista. 14 MALFOY voitti montélähdön marraskuussa Porissa, mutta ruuna kilpaili vielä silloin Harri Koivusen valmennuksesta käsin. Lähdön tasokin oli silloin perin arkinen.

Lähtö 6. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 6 B) 7-2-3-5-1-4
HELKAN TOIVO – VALTORI – PELIPISTE – TOHTORI

Toto4-avauksen selvä suosikki on 6 HELKAN TOIVO. Kyseessä on oikein lahjakas 5-vuotias, jonka uran tämän hetken voittosummasta puolet on tullut Satakunta-ajon hienosta kakkossijasta vain Parvelan Retulle häviten. Tänä vuonna on ollut ongelmia, mutta kauteen mahtuu silti valopilkkujakin. Ori on napannut hyvät rahat kesäkuisesta Kouvolan nuorten hevosten lähdön kakkossijasta (Hiioppi voitti) sekä Vermon Tawaststjernan Muistoajon kolmossijasta (Parvelan Retulle ja Säihkeen Sähinälle häviten). Ravi oli välillä hukassa, mutta viimekertainen Turun 75-lähdön kolmossija tuli lupaavalla loppukirillä. Mikäli Helkan Toivo otti startin oikealla tavalla, ei se ole tässä haavereitta lyötävissä. 7 VALTORI on kulkenut tänä vuonna hyvin ja on suosikin ykköshaastaja. Viimekertaiseen Oulun pitkän matkan 75-lähdön keulasta taipumiseen ei kannata kiinnittää huomiota. Kapasiteetiltaan Helkan Toivo on kuitenkin vihjaajan mielestä paljon Valtoria parempi. 2 PELIPISTE on hyvä hevonen, joka kuitenkin onnistuu valitettavan harvoin. Viimeksi Vermossa kaikki meni hyvin ja Pelipiste voitti keulasta varmasti, vaikka päätössatasella vähän hapuilikin. Helkan Toivo on vaikea kukistettava, mutta ainakin kakkossijaan on ravilla täydet mahdollisuudet. 3 TOHTORI oli viime keskiviikkona ihmeen vaisu, sillä ruuna taipui päätöspuolikkaalla 3. ulkoa selvästi. Olikohan matka vain liian pitkä? Edellisten kilpailujen kaltaisena hitaasti käynnistyvällä ruunalla on täydet totosaumat. 5 EUROVALTIKKA voi saada nappireissun, jolloin totosija on täysin mahdollinen. Ruuna ei ole kuitenkaan mikään lopunpuristaja.

Lähtö 7. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 7-10-4 B) 12-8-11-2-1-6-3-5-9
EKO LACONDA – PINK DYNAMITE – FAIR BOOST – KWAKIUTI BOKO

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä A-ryhmään kelpuutetaan kolme valjakkoa. 7 EKO LACONDA on menestynyt jatkuvasti hyvin, ja myös tämänkertainen tehtävä vaikuttaa varsin sopivalta. Eko Laconda on sen verran nopea avaaja, että se voi edetä seiskaradaltakin johtopaikalle, ja ainakin silloin Reijo Rekolan valmennettavalla olisi normaalivauhtisessa juoksussa hyvät voittosaumat. Eko Lacondan uran molemmat voitot ovat tulleet nimenomaan keulasta. 10 PINK DYNAMITE pystyy hyvän selkäjuoksun jälkeen terävään kiriin, eikä vastus vaikuta juoksun luontuessa lainkaan liian kovalta. Kaiken lisäksi viime kilpailunsa Lappeenrannan Magic Monday –raveissa voittanut Markus Dahlströmin suojatti vaikuttaa nousuvireiseltä. Kolmantena A-ryhmään kohoaa kaksi peräkkäistä totosijaa nappireissuilla napannut 4 FAIR BOOST. Timo Vainikaisen valmennettava hävisi viimeksi Teivossa 2. sisältä vain keulasta voittaneelle Astrumille, eikä vastaavan tasoista hevosta ole nyt vastassa. Lisäksi luvassa voi olla taas nappireissu. 12 KWAKIUTI BOKO on ihan kehityskelpoinen 3-vuotias. Se ei ole voittanut vielä koskaan, mutta uran yhdeksän kilpailua on tuonut kuitenkin hienosti seitsemän totosijaa. Lähtöpaikka tekee sen, että uran avausvoiton ottaminen edellyttää todellista nappionnistumista. 8 PRETTY VISION kilpailee ihan mukavassa vireessä, mutta hävisi kyllä viimekertaisessa Lappeenrannan kolmossijassaan selityksittä lähdön voittaneelle Pink Dynamitelle. Niinpä tamma jää huonolta lähtöpaikalta B-ryhmään. 11 MY QUEEN HUNTER’S palaa tauolta arvoituksena. 2 NATASHA LOVE ylsi viimeksi Teivossa 4. sisältä sisäratajuoksulla Astrumin sekä Fair Boostin jälkeen kolmanneksi.

Lähtö 8. Tasoitusajo 2120 m | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 7 B) 3-6-5-2-9-10-4 C) 8-1-11-12
AN-DORRA – MAGICAL PRINCESS – STONECAPES TRICKY – WISHING DREAMS

Kolmevuotiaiden lämminveristen Uudenmaan Upein ajetaan tänä vuonna suorana finaalina. Yhtenä tekijänä saattaa olla 7 AN-DORRA, sillä maailmanluokan kapasiteettia osoittanut tamma on saattanut pelästyttää kilpakumppaneita jäämään kotitalliinsa. An-Dorra onkin lähdön ainoa voittajasuosikki, sillä väkivahva tamma on osoittanut, ettei paikka johtavan rinnallakaan haittaa sitä pätkän vertaa. Tässä lähdössä on kylläkin niin hyvät palkinnot, että kyllähän hyvää rahaa riittää jaettavaksi kaikille puolenvälin paremmalle puolelle pääseville. Sen puoleen vähäinen osallistujamäärä ihmetyttää. 3 MAGICAL PRINCESS on sitten oikein selkeä kakkossuosikki. Normaalissa ikäluokassa Magical Princess olisi ollut aivan ylikylän tamma, mutta An-Dorraa vastaan tilanne on kuitenkin toinen. Vaikka myös Magical Princess on todellinen huipputamma, ei se viime kilpailujen perusteella riitä onnistuneelle An-Dorralle. 6 STONECAPES TRICKY kiri kuukausi sitten Seinäjoella Kasvattajakruunu-finaalissa 5. sisältä upeasti kolmanneksi vain edellä mainitulle hurjalle kaksikolle häviten. Ainakin samaan sijoitukseen on juoksun onnistuessa nytkin hyvät mahdollisuudet. 5 WISHING DREAMS on mielenkiintoinen tauoltapalaaja. Se voitti heinäkuussa Tammakriteriumin karsintalähdön ja sijoittui sitten finaalissa neljänneksi. Juho Ihamuotilan suojatti juoksi näissä molemmissa lähdöissä keulassa. Finaalissa edellä olivat An-Dorra, Magical Princess sekä Artful Drop. 2 MAS EVELYN, 9 ARCIE’S ARSENAL, 10 FULL PICTURE ja 4 SALPAUS INSIDE-OUT joutuvat tällä kertaa kärkkymään kuumimpien suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 9. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 11 B) 2-1-6-7-9-3-12-10-4-5-8
JOSEPH BOKO – SANTO GRIAL – K.S. CASCADE – BORGMESTER

Vermon ravikauden päätöslähdössä A-hevoseksi kohoaa 11 JOSEPH BOKO. Tänä vuonna seitsemän kertaa voittaneella ruunalla on taulussaan pelkkiä ykkössijoja. Niistä viimeisin on lauantaiselta Kuopion reissulta. Siellä Markku Niemisen valmennettava kohosi 2. ulkoa 3. radalle 900 jäljellä, iski vauhdilla johtavan Knocking Matchin kimppuun 600 jäljellä ja lipui loppusuoralla III Divisioonafinaalissa oikein varmaan voittoon. Kaarrejuoksu ei Joseph Bokon kohdalla ole aina sulavinta mahdollista, mutta suurimmat ongelmat on kuitenkin voitettu, eikä kaarrejuoksun riskejä voi enää kovin merkittävinä pitää. Väkivahvalla ruunalla voi tarpeen vaatiessa tehdä ratkaisuja jo matkalla, ja Yankee Gliden pojan kausi voi hyvinkin päättyä vuoden kahdeksanteen ykkössijaan. 2 SANTO GRIAL pääsee matkaan loistopaikalta ja aloittaa haastajien ryhmän. Ruuna on edelleen hyvässä vireessä, vaikka voitot ovatkin vaihtuneet kovissa lähdöissä heikompiin sijoituksiin. Viimeksi Kuopiossa kirivaihe ei mennyt sujuvasti. 1 K.S. CASCADE voitti viimeksi Vermossa keulasta. Lähtö on nyt paljon kovempi, mutta asetelmat ovat mainiot. 6 BORGMESTER onnistuu kuntoonsa nähden harvoin, sillä ruuna on itse itsensä pahin vastustaja. Viimeksi Turussa Borgmester laukkasi voittaneen Don Williamsin rinnalta 350 jäljellä ja putosi ulos totomatsista. Kykyjensä ja kuntonsa puolesta Borgmester pystyy ottelemaan kärkisijoista. 7 BWT DANGER on suorittanut taukonsa jälkeen positiivisesti. Parhaimmillaan BWT Danger on keulasta, mutta nytkään sinne ei ole helppo päästä. 9 DONATO HYRDEHÖJ on nappijuoksulla mahdollinen totohevonen. Viimeksi Lappeenrannassa peli pilaantui sammuvan selässä. 3 JOHNNY FLAME ailahtelee. Viimeksi Porissa raskas rata sekä takarivin lähtöpaikka oli jo alkujaan huono yhdistelmä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 6 (7,2)
T4-2: 7,10,4 + 12,8,11,2,1,6,3 (5,9)
T4-3: 7 (3,6)
T4-4: 11 + 2,1,6,7,9,3,12 (10,4)

Pieni systeemi 3 riviä, hinta 0,60 euroa.
Suuri systeemi 80 riviä, hinta 16 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

7
11

Yhteensä 1 yhdistelmä.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

7,10
7,10,4,12,8,11
7,10,4,12,8,11,2,1,6,3

Yhteensä 80 yhdistelmää, hinta 40 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

11
2,1,6,7
2,1,6,7,9,3,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

 

Lähtö  1. 


Väliajat 193-200-191-213

LAPLAND ROYAL: Juuttui puolikas juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Pudotti puolimatkassa 3. sisälle. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle. Painui 450 ennen maalia kärkeen ja otti lopussa hallitun voiton. 
MISS AMERICA: Matkasi 3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran lopussa toiseen ulos. Jäi 450 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Nappasi lopussa varmasti toiset rahat. 
ONE FOR FUN: Kiihdytti nopeasti kärkipaikalle. Sai vetää varsin sopuisaa tahtia. Jäi 450 ennen maalia johtavan kantaan. Oli lopussa tasainen kolmas. 
ZELLES ATCHIU: Matkasi johtavan kannassa. Nousi loppukaarteen puolivälissä toiselle radalle. Menetti samassa hieman asemiaan. Tuli lopun lähinnä tasaisesti. 
SLUMDOG: Matkasi lauman hännillä sisäradalla. Nousi kierros juostuna toiselle radalle. Oli jatkossa tasainen. Viim. 1000 m 20,2. 
PRIMA BALANCE: Pudotti toisen radan vetojuhdan paikalta puolikas juostuna 4. sisälle. Nousi 800 juostuna toiseen ulos. Otti sieltä lopussa aivan maksimit. 
RULLEBACKENS GÖTA: Otti pahan lähtölaukan ja jäi selvästi. Sai toisessa kaarteessa paikan lauman hänniltä. Otti loppusuoran alussa uuden laukan, mihin menetti rahasijan.
SHOT DESTROYER: Matkasi pääosin 3. ulkona. Aloitti viimeisen takasuoran puolivälissä matkan kohden takajoukkoja ja oli aika vaisu. 
RAISING ROSE: Oli 5. sisältä tyhjä viimeisen takasuoran puolivälissä. 
BLUE'S PLAN-B: Otti alkumetreillä ratkaisevan laukan ja peli oli heti selvä.
MAD-EYE MOODY: Laukkaili nopeasti hylkäykseen asti. 
DARIV STREAMLINE: Poissa.

Lähtö  2.


Väliajat 336-326-344-327 

HUIVIKAS: Sai nopeasti paikan 3. ulkoa. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Eteni 550 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Jyräsi siitä lopussa varmaan voittoon, kun pahin kilpakumppani levisi hieman ennen maalia hylkäykseen. Viim. 1000 m 32,6. 
YSIKYMPPI: Eteni taustalta tasaisesti. Sai puolimatkassa paikan pääjoukon hänniltä. Lähti 800 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli aivan asiallisesti sisään asti. Viim. 1500 m 30,5. 
VAUHTIPOKU: Juoksi 4. sisällä. Nousi kierros juostuna 3. ulos. Lähti 550 ennen maalia kiriin ja tuli tasaisesti sisään asti. 
SUSAN PRINSSI: Seuraili taustalta tasaisesti ja oli lopussa isojen tasoerojen lähdössä neljäs. 
KISARI-MONNI: Matkasi pääosin johtavan kannassa, mistä otti lopussa maksimit. 
TELLUN VISU: Sai ensimmäisen takasuoran alussa paikan toisesta ulkoa. Taipui viimeisen takasuoran lopulla hieman ja otti lopussa aivan maksimit. 
WALMISS: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää pitkään sopuisasti. Jäi viimeisen takasuoran lopussa alakynteen ja tuli lopun vaisusti.
VILLIJÄBÄ: Otti pahan lähtölaukan. Laukkasi kulisseissa uudelleen pahoin 800 juostuna ja menetti pelinsä.
MYRSKIS: Laukkasi 300 juostuna kärkihevosen kupeelta ja jäi lauman hännille sisäradalle. Taipui pahoin loppua kohden ja oli vaisu. 
FRAKKER: Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Painui 550 ennen maalia kärkeen. Oli siitä vielä voittotaistossa laukatessaan 50 ennen maalia hylkäykseen. 
AALE: Lähti rauhassa matkaan. Otti ensimmäisen takasuoran puolivälissä pahan laukan. Laukkaili jatkossa nopeasti hylkäykseen asti. 
VIIRITÄR: Poissa.

Lähtö  3. 


Väliajat 219-229-173-177

ILOS SANSIBAR: Jäi 200 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Pääsi 400 juostuna sopuisasti kärkeen. Sai vetää erittäin rauhallisesti. Kiihdytti loppua kohden ja otti hallitun voiton. 
AMAZING TYCOON: Lähti hyvin matkaan ja eteni nopeasti kärkeen. Luopui paikastaan 350 juostuna. Oli lopussa johtavan kannasta kiritilaa saamatta varmoin ottein toinen. 
REHAB: Nousi 5. sisältä 1450 ennen maalia toiseen ulos. Jäi siitä 650 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Tuli mukavasti sisään asti. Viim. 700 m 16,1. 
ATHLETIC STYLE: Seuraili 3. sisältä maksimisijoitukseen. 
BERNETTA: Matkasi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle radalle. Otti lopussa maksimit. 
SUN SAYEN: Otti 4. sisältä aivan maksimit. 
VALTER VALD: Otti pahan lähtölaukan. Sai rauhallisessa tahdissa paikan pienen lauman hänniltä. Nousi 1150 ennen maalia 3. ulos. Otti siellä viimeisen takasuoran alussa uuden pahan laukan. Keskeytti jatkossa pian. 
WILD ACTION: Nousi 6. sisältä 1650 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Laukkasi siinä kierrosta myöhemmin yllättäen pitkäksi. 

Lähtö  4. 


Väliajat 232-239-217-180-151 

DON WILLIAMS: Ajoi taustalta tasaisesti eteenpäin. Nousi 700 juostuna toiselle radalle. Marssi kierros juostuna ilmaiseksi kärkipaikalle asti. Veti aivan haluamaansa tahtia ja otti lopussa erittäin helpon voiton. 
HAZELHEN HERMES: Ajoi alussa toista rataa pitkin eteenpäin. Pääsi lopulta 550 juostuna kärkipaikalle asti. Luopui paikastaan 900 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Oli sieltä lopussa varmasti toinen. 
POR NIE ROCK: Matkasi pääosin 5. sisällä. Nousi 900 ennen maalia toiseen ulos. Jäi 450 ennen maalia vapaalle radalle. Tuli aivan juosten sisään asti ja oli kolmas. Viim. 1000 m 15,8. 
ELLIOT WEB: Matkasi 5.-6. sisällä. Nousi 1150 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Pudotti 450 ennen maalia 3. sisälle ja oli tasainen neljäs. 
BWT ANGRYMAN: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi ensimmäisen takasuoran lopussa johtavan kantaan ja kierros juostuna 3. sisälle. Taipui loppukaarteessa ja otti maksimit. 
GUIDO DI QUATTRO: Matkasi 4. sisällä. Otti sieltä lopussa maksimit. 
ANGE KARLANN: Oli lauman hänniltä sisäradalta vaisu. 

Lähtö  5. 


Väliajat 214-210-169-202 

NEMEA HARMONY: Matkasi keskivaiheilla toisella radalla. Jäi siitä puolimatkassa 4. sisähevosen rinnalle toisen radan vetojuhdaksi. Ajoi tasaisesti eteenpäin. Nousi loppusuoran alussa 3. radalle ja puristi lopussa hienon ajosuorituksen jälkeen hallittuun voittoon. Viim. 1000 m 16,8. 
QUITE A ROCK: Matkasi takajoukoissa sisäradalla. Lähti 650 ennen maalia kiriin ja tuli hienosti sisään asti. Viim. 700 m 15,6. 
LOVELY GIRL: Eteni nopeasti kärkeen. Jäi kierros juostuna johtavan kantaan. Nousi loppusuoralla toiselle ja oli aivan hyvä kolmas. 
AGING WELL: Jäi alussa aivan telineisiin ja jäi todella paljon. Teki jatkossa oikein hyvän esityksen ja nousi vielä neljänneksi. Viim. 1200 m 16,5. 
FILLYJONKA FELLOW: Lähti mukavasti ja eteni 350 juostuna kärkihevosen kupeelle. Pudotti pian johtavan kantaan. Nousi 700 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Painui kierros juostuna kärkeen. Taipui loppusuoralla hieman ja jäi viidenneksi. 
MAJESTIC MISSY: Matkasi kärjen tuntumassa toisella radalla. Pudotti 900 juostuna 3. sisälle. Sai edetä jatkossa sujuvasti ja seuraili tasaisesti. 
TONNERRE D'INVERNE: Lähti hieman haparoiden matkaan, mutta ei oikeastaan menettänyt mitään. Juuttui keskijoukkoihin 3. radalle. Pääsi puolimatkassa pudottamaan toiselle radalle. Sai edetä sujuvasti ja tuli asiallisesti. 
STONEISLE QUIDAM: Matkasi keskijoukoissa sisäradalla. Seuraili tasaisesti ja otti maksimit. 
SUNDSVIK MARAMEO: Matkasi takajoukoissa toisella radalla. Otti siellä 750 juostuna pienestä häiriöstä lyhyen laukan. Ei kuitenkaan menettänyt asemiaan ja tuli kohtalaisesti sisään asti. 
ROSE LA FEMME: Juoksi 3. sisällä. Otti 700 juostuna lyhyen laukan, mistä aiheutui pieni ketjureaktio. Jatkoi 4. sisällä. Taipui lopussa selvästi. 
MONTALES: Oli pääjoukon hänniltä rehellisen riittämätön. 
YERBA K.A.: Juuttui alussa kärjen tuntumaan 3. radalle. Pääsi vajaa 800 juostuna pudottamaan hieman ahtaan oloisesti toiselle radalle. Taipui jo toisen ringin alkaessa ja oli heikko. 
JUMPING JACK HARMI: Matkasi keskijoukoissa toisella radalla. Laukkasi 700 juostuna häiriöstä pahoin ja jäi selvästi. Laukkaili jatkossa hylkäykseen asti.
MALFOY: Poissa.

Lähtö  6. 


Väliajat 285-295-292-309 

TOHTORI: Matkasi 3. sisällä. Nousi 900 ennen maalia toiseen ulos. Lähti loppusuoran alussa kiriin. Puristi viime metreillä niukkaan voittoon. Viim. 700 m 28,8. 
HELKAN TOIVO: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Painui kovan palan päätteeksi 550 juostuna kärkeen. Vastaili siitä lopussa lähes voittoon asti. 
PELIPISTE: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi puolikas juostuna johtavan kantaan. Nousi samassa toisen radan vetojuhdaksi. Tuli rehdisti sisään asti. 
VEKRAUS: Matkasi johtavan kannassa. Nousi loppusuoran alussa toiseen ulos. Kirikaista pysyi lähes loppuun asti kiinni ja jossiteltavaa jäi.
VALTORI: Matkasi toisessa ulkona. Otti 650 juostuna laukan ja jäi selvästi. Oli jatkossa tasainen. 
JEMMATAR: Matkasi 4. sisällä. Otti puolikas juostuna pahan laukan ja menetti pelinsä. 
EUROVALTIKKA: Otti ratkaisevan lähtölaukan. Keskeytti taustalla myöhemmin. 

Lähtö  7. 


Väliajat 131-175-228-165 

EKO LACONDA: Lähti hyvin matkaan ja painui 250 juostuna kärkeen. Hallitsi siitä varmoin ottein maaliin asti. 
KWAKIUTI BOKO: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Siirtyi 350 ennen maalia 4. radalle. Puristi viime metreillä toiseksi. Viim. 700 m 15,1. 
GOLF WIDOW TEMPLE: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Mahtui 550 juostuna pudottamaan johtavan kantaan. Oli lopussa asiallinen kolmas. 
PINK DYNAMITE: Jäi toisen kaarteen alussa toisen radan vetojuhdaksi. Tuli aivan mukavasti sisään, vaikka viime metreillä matka hieman painoikin. 
TALLUKKA: Matkasi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 4. ulos. Lähti loppusuoran alussa kiriin ja tuli tasaisesti. 
NATASHA LOVE: Juoksi 3. ulkona. Jäi sinne loppukaarteessa vaille kiritilaa. Löysi vapaan radan vasta loppusuoran puolivälissä. Tuli lopun hieman sijoitustaan paremmin. 
SHOT ON GOAL: Lähti rauhassa. Otti 250 juostuna 4. sisällä laukan ja jäi selvästi. Lähti lauman hänniltä toiselta radalta viimeisen takasuoran alussa kiriin. Tuli rehdisti sisään asti. Viim. 700 m 16,4. 
MY QUEEN HUNTER'S: Juoksi 4. ulkona. Lähti 850 ennen maalia kiriin 3. radalle. Kirin terä katkesi loppukaarteessa ja tyytyi lopussa seurailuun. 
STRAWBERRY DANCER: Matkasi 3.-4. sisällä. Otti lopussa aivan maksimit. 
FAIR BOOST: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 200 juostuna. Jäi 550 juostuna 3. sisälle. Oli jatkossa pitkään vailla kiritilaa. Nousi loppusuoran alussa kiriin ja tuli mukavasti, mutta laukkasi sata ennen maalia hylkäykseen. Olisi ollut aivan kärkitaistossa. 
CROSSFIRE CAN: Otti 350 juostuna keskijoukoissa lyhyen laukan. Ajoi 3. rataa pitkin eteenpäin. Sai 600 juostuna paikan toisesta ulkoa. Laukkasi 850 ennen maalia lyhyesti. Laukkasi loppukaarteessa hylkäykseen.
PRETTY VISION: Poissa.

Lähtö  8. 


Väliajat 162-166-124-171

AN-DORRA: Juuttui alussa 3. radalle. Pääsi 350 juostuna pudottamaan toiselle. Ajoi eteenpäin ja kävi kysymässä kärkipaikkaa. Juuttui toisen radan vetojuhdaksi. Löi toisella ringillä painetta ja jyräsi loppusuoralla jälleen jäätävän kovan esityksen jälkeen voittoon. 
STONECAPES TRICKY: Sai nopeasti paikan johtavan kannasta. Pystyi ainoana seuraamaan kovaa kärkiparia. Nousi 350 ennen maalia toiseen ulos ja oli lopussa vahva kakkonen. 
MAGICAL PRINCESS: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää avausringin kohtalaisen sopuisasti. Jatkossa tahti kiihtyi. Tuli hyvin sisään asti, vaikka jäikin aivan lopussa kolmanneksi.
FULL PICTURE: Matkasi takajoukoissa toisella radalla. Nostettiin 750 juostuna hetkeksi 3. radalle. Pääsi pian palaamaan 3. ulos. Säilytti toisella ringillä tahtinsa ja oli todella isojen tasoerojen lähdössä neljäs. Viim. 17,3. 
ARCIE'S ARSENAL: Sai edetä taustalta koko ajan sopuisasti. Nousi loppukaarteen alussa viidenneksi ja säilytti sijansa helposti. 
MAS EVELYN: Matkasi 3.-4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle. Sai tulla tasaisesti ja oli asiallinen kuudes. 
SALPAUS INSIDE-OUT: Lähti hyvin ja oli lähellä päästä kärkipaikalle. Juuttui kuitenkin toisen radan vetojuhdaksi, mistä pääsi 350 juostuna pudottamaan 3. sisälle. Taipui viimeisellä takasuoralla ja tuli vailla virtaa. Käväisi 750 juostuna toisella radalla. 
WISHING DREAMS: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä.
RANCH TQUILA: Matkasi 4.-5. sisällä. Kohtasi vain aivan liian kovia, eikä enää puolimatkassakaan pysynyt kärjen kyydissä. 
STONEISLE SAGA: Taipui lauman hänniltä jo päätösringin alkaessa. Keskeytti kulisseissa myöhemmin. 
ALL STAR MINT: Poissa.
EVERYDAY JOE: Poissa.

Lähtö  9. 


Väliajat 115-160-201-134 

JOSEPH BOKO: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Pääsi 350 juostuna pudottamaan 4. ulos. Lähti 1450 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni 950 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Tyytyi kontrolloimaan siitä juoksua ja jyräsi vasta rahasuoralla varmaan voittoon. 
BORGMESTER: Matkasi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin. Siirtyi 350 ennen maalia 4. radalle ja tuli erinomaisesti sisään asti. Saavutti voittanutta lopussa selvästi. Viim. 700 m 12,5. 
K.S.CASCADE: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää pitkään varsin sopuisasti. Tuli aivan hyvin sisään asti, vaikka jäikin lopussa kolmanneksi. 
BWT DANGER: Lähti oikein hyvin matkaan ja kävi kysymässä kärkipaikkaa. Mahtui 400 juostuna pudottamaan johtavan kantaan. Nousi loppusuoran alussa toiseen ulos. Oli lopussa tasainen neljäs. 
ERNA'S KING: Tuli 3. sisältä sisäradan vetäessä asiallisesti sisään asti. 
DONATO HYRDEHÖJ: Nousi 4. sisältä ensimmäisen takasuoran puolivälissä toiseen ulos. Jäi kierros juostuna 3. ulkopariin. Lähti 650 ennen maalia 3. radan vetojuhdaksi. Tyytyi loppusuoralla enää säilyttämään asemansa. 
UCCIO: Matkasi 6. ulkona. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Haparoi 350 ennen maalia lyhyesti ja menetti hieman asemiaan. Tuli lopun vielä aivan juosten ja voisi pian pärjätäkin. 
JOHNNY FLAME: Matkasi 3.-4. ulkona. Lähti 300 ennen maalia kiriin ja tuli tasaisesti. 
GARGAMEL SISU: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Löi 400 juostuna pakin silmään ja peruutti 550 juostuna 6. sisälle. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 4. ulos. Nousi suoran alussa kiriin. Jäi aivan lopussa vielä tekniseen pussiin. Otti kyllä kaiken otettavissa olleen. 
RIM BAY KICKAPOO: Peruutti ulkoradoilta 350 juostuna 4. sisälle. Sai edetä sujuvasti ja otti maksimit. 
SANTO GRIAL: Nousi 3. sisältä puolikas juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Sai 950 juostuna vetoavun eteensä. Putosi toisesta ulkoa selvästi loppusuoralle tultaessa ja oli vailla virtaa. 
IL FUNNY LI: Peruutti 3. radalta 350 juostuna lauman hännille 5. sisälle. Oli jatkossa vain tasainen. Jotain voimiakin saattoi hieman jäädä. Ainakin ajoasento näytti lopussa siltä.