Ystävä raveihin & Keskiviikko-ravit

13.02.2019 18:00

Ystävä raveihin & Keskiviikko-ravit

Nyt ystävä matkaan ja raveihin!

Vermossa mennään keskiviikkona 13.2. Ystävä raveihin -teemalla. Tuo ensikertalainen tai lajia vähemmän tunteva nauttimaan tunnelmasta raviradalle ja opasta hänet raviurheilun saloihin. Ystävänpäiväviikolla sisäänpääsy kahdelle yhden hinnalla. Ravintola Ravilla tarjoaa kaksi jälkiruokaa yhden hinnalla - sinulle ja ystävällesi.

Illan ohjelma alkaa klo 17.45 Ravillassa opastuksella toto-pelien saloihin. Vihjeitä illan lähtöihin tarjoaa Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi. Halukkaille on myös opastettu tallikierros. Ilmoittaudu tallikierrokselle ennakkoon osoitteeseen hanna.laakso@hippos.fi, niin saat aikataulun ja lisäohjeita.

Kuinka monta kaveria sinä tuot mukanasi Ystävä raveihin -tapahtumaan? Osallistu kilpailuun Suomen Hippoksen Facebook-sivulla ja voit voittaa lippupaketin johonkin ravikesän suurtapahtumaan, mm. Vermon Finlandia-Ajoon. Siirry Facebook-tapahtumaan tästä >>

Ystävä raveihin ja keskiviikko-ravit alkavat klo 18. Tervetuloa!

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

13.2.2019 Worm

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Toto64-systeemien läpivarmaksi valitaan viime keskiviikkona johtopaikalta helppoon voittoon irrotellut toisen kohteen 2 MOPOHEIKKI. Lähtö on nyt kovempi, ja kakkosradan lähtöpaikaltakin on omat riskitekijänsä. Kyseessä on kuitenkin niin hyväluokkainen 6-vuotias, että asioiden luontuessa voittoputki saanee jatkoa. Mikäli Mopoheikki epäonnistuu, muuttuu lähtö varsin ympäripyöreäksi. Pienessä systeemissä apuvarmoina toimivat kolmannen kohteen 4 BORGMESTER ja viidennen kohteen 4 SHAMELESS. Näillä molemmilla on hyvät saumat päästä etenemään johtopaikalle. Ainakin Shamelessin sinne pitäisi päästä, ja ruuna on parhaimmillaan nimenomaan keulasta, mistä on ottanut myös molemmat taulun voittonsa. Borgmesterin kaveriksi suureen systeemiin nostetaan lupaavan tauolta paluun suorittanut 2 CROSSOVER, joka pääsee nytkin matkaan loistopaikalta, ja voi jäädä peleissä aliarvostetuksi. Kaksi kohdetta pelataan molemmissa vihjesysteemeissä vahvalla suosikkikaksikolla.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 1,3,4 + 2,10,6,5,9,7,8
T64-2: 2 (1,9)
T64-3: 4 + 2 (3,5)
T64-4: 11,13 (10,1)
T64-5: 4 + 2,1,11,7,9,5,8,6,3,10
T64-6: 5,4 (1,3)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 1,20 euroa.
Suuri systeemi 880 riviä, hinta 88 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 2-3-5 B) 6-4-1
SHACKHILLS THUNDER – LUSH LIFE – INDIA WEB – ARCTIC DESSERT

Ravit käynnistyvät 3-vuotiaiden lämminveristen Hippos-sarjalla, missä voimasuhteiden arvioiminen on todella hankalaa. 2 SHACKHILLS THUNDER päätti 2-vuotiskautensa voittoon ja olkoon niukka ykkösrankkaus. Jari Kinnusen suojatti nousi Teivossa toisen kaarteen lopussa 2. sisältä johtavan rinnalle, mistä painui kärkeen 600 jäljellä ja vastasi 15-vauhtisessa lopetuksessa ajettuna oikein varmaan voittoon. 3 LUSH LIFE aloitti uransa hyvällä kakkossijalla, muttei ollut sitten enää Lahdessa samalla tasolla. Erkki-Pekka Mäkisen tallin hevoset sairastelivat jonkin verran loppuvuodesta, joten todennäköisesti Lush Lifenkaan terveystilanne ei ollut enää Lahdessa kohdallaan. 5 INDIA WEB aloitti uransa mukavasti Katja Melkon valmennuksesta ja tekee nyt ensimmäisen starttinsa Markku Niemisen tallista käsin. 6 ARCTIC DESSERT omaa tähän lähtöön hyvän rutiinin. 4 NO VICE ja 1 RULLEBACKENS EJNAR ovat kelpo varsoja nekin. Tämän kaksikon etuna on alla oleva kilpailu.

Lähtö 2.

RANKING
A) 5-6 B) 11-12-3-9-10-7-1 C) 4-2-13-14-8
PAJUNEITO – PYRKIVÄN VESKU – TUULINIEMEN DENIS – TOSI VOIMA 

5 PAJUNEITO on palannut pitkältä tauolta hyvässä vireessä. Jo koelähdön suoritus oli positiivinen. Porissa Pajuneito eteni keulasta voittaneen Tosi Voiman rinnalle kierros jäljellä ja haastoi tämän mukavasti 33-vauhtisella kirikierroksella. Forssan välistartti alleviivasi vahvaa virettä, sillä tamma tsemppasi johtavan rinnalta rehdisti perille saakka. Kaveriksi A-ryhmään kipuava viime vuonna uransa mukavalla tavalla aloittanut 6 PYRKIVÄN VESKU palasi tuossa samaisessa Forssan kisassa peräti kahdeksan kuukauden tauolta. Ari Moilanen tarjosi tuossa startissa ajokilleen nappireissun, minkä päätteeksi ori kiri varmaan voittoon ohi Pajuneidosta. Startti kropassa Mika Mäkelän valmennettava varmasti terävöityy entisestään. B-ryhmän käynnistävä 11 TUULINIEMEN DENIS on kulkenut Jani Suonperän käsistä hyvin. Ruuna olisi saattanut voittaa myös Kaustisella 23. päivä joulukuuta, ellei olisi laukannut kärjen rinnalta pahoin 400 jäljellä. 12 TOSI VOIMA on aloittanut uransa kahdella keulavoitolla. Nyt tehtävä on kuitenkin selvästi aiempaa haastavampi. On syytä noteerata, että vielä Porissa Tosi Voima lähti matkaan 20 metriä Pajuneidon edeltä. Nyt tilanne on päinvastoin. 3 ASKO EEVERTTI on epävarma, mutta ravilla se ottelee kärkisijoista. Viimeksi Porissa viimeiset 700 metriä sujuivat 33,0-vauhdilla.

Lähtö 3.

RANKING
A) 5 B) 3-2-4-6-1-8-12-11 C) 10-9-7
VITESSE – EXPRESS JUNIOR – RANCH PRONTO – HIGHSCORE LUCA

Ensimmäisessä Wahlsténin Tie Tähtiin 2019 –osalähdössä suosikiksi kohoaa Sami Nummen ohjastama 5 VITESSE. Juha Utalan valmennettava ei ole vielä tänä vuonna onnistunut voittamaan, vaikka on pyörinyt jatkuvasti kärkipäässä tehden varsin hyviä suorituksia. Viimeksi Lahdessa Vitesse taivalsi kaukana kärjestä 5. ulkona, mistä nousi 700 metrin kirillä mukavasti neljänneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat 14,2-vauhdilla. Vitesse pystyy pärjäämään niin keula- kuin selkäjuoksulla. 3 EXPRESS JUNIOR ja 2 RANCH PRONTO hävisivät viimeksi Lahdessa selityksittä Vitesselle. Molemmat suorittivat kuitenkin positiivisesti, vaikka keskijoukkoihin jäivätkin, Express Junior 3. ulkoa ja Ranch Pronto 4. ulkoa. Molempien kohdalla lähtöasetelmat ovat mainiot. 4 HIGHSCORE LUCA oli kuukausi sitten Vermossa keulasta pettymys, sillä tätä edeltäneessä Lahden kilpailussa ruuna kiri joukon hänniltä lupaavasti. Highscore Lucan potentiaali kyllä riittää kärkisijoille, mikäli vire on kohdallaan. 6 BLUEBIRD NASH oli viimeksi Teivossa kelpo kakkonen juostuaan valtaosan matkasta 2. rataa ilman selkää.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 1-3-4 B) 2-10-6-5-9-7-8
WILHELM NASH – I’M JUST A SUND – AMARETTO SCOOP – FIRE SPRUCE

Toto64-pelin avauskohteessa viime aikoina jatkuvasti pelisuosikkina matkaan startannut 1 WILHELM NASH kohoaa vain niukasti rankingin ykköshevoseksi. Ruuna juoksi viimeksi Lahdessa viimeistä kertaa Pronssidivisioonassa, sillä voittosumman kasvaessa edessä on jatkossa isompirahaisten lähdöt. Tälläkin kertaa viivalla on laatuvastustajia. Kun lisäksi viimekertainen Lahden suoritus oli selkeä pettymys, ei ruunaan voi luottaa varauksetta. Wilhelm Nash pääsi nimittäin kiertymään Pronssidivisioonafinaalissa 2. ulkoa täysin sujuvasti johtopaikalle ensimmäisen takasuoran lopussa, mutta putosi siitä huolimatta kalkkiviivoilla selvänä suosikkina kolmanneksi. Excalibur Itille tappion olisi vielä voinut antaa anteeksi, mutta Piedmontille ei kyllä olisi tuolla juoksunkululla saanut hävitä. Erityisesti 3 I’M JUST A SUND ja 4 AMARETTO SCOOP ovat hyviltä paikoiltaan voiton suhteen tiukkoja vastustajia, ja myös nämä molemmat pitää rastata kaikille kupongeille. I’m Just a Sund ja Amaretto Scoop ovat nopeita avaajia, jotka juossevat piikki-selkä –asetelmassa. Molemmat ovat myös nousuvireessä. I’m Just a Sund kiri Lahden Hopeadivisioonafinaalissa aivan joukon viimeiseltä sijalta 7. ulkoa hienosti kolmanneksi. Amaretto Scoop taas oli samaisessa lähdössä pitkään kiinni kakkossijassa, mutta lopulta 700 metrin kiri 3. ulkoa osoittautui hieman liian pitkäksi. Nyt kummankin edellä mainitun pitäisi siis saada merkittävästi viimekertaista suotuisampi juoksu. 2 FIRE SPRUCE jaksoi viimeksi tammalähdössä 2. ulkoa neljänneksi. Tauon jälkeinen startti teki varmasti hyvää, ja loistopaikalta tammalla on hyvät mahdollisuudet sijoitukseen kärjen tuntumassa. 10 FLYNN BOKO on jo pitkään ollut oivassa vireessä, mutta keskinkertaisen lähtönopeuden vuoksi juoksut eivät ole menneet nappiin. Nytkin voitto edellyttänee tuimaa ylivauhtia.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 2 B) 1-9-7-6-5-11-15-13-16-8-14-12-3-4-10
MOPOHEIKKI – KILHAKKA – TAISTELU JASKA – KIPINÄ ROLS

Toisen Toto64-kohteen ykkösrankkaus 2 MOPOHEIKKI voitti viime keskiviikkona täysin hallitusti edettyään johtopaikalle avauspuolikkaan kohdalla. Tämänkertainen tehtävä on ehdottomasti tiukempi, eikä voltin kakkosratakaan ole missään tapauksessa optimaalinen tilanne kiihdytysvaiheelle. Mopoheikki on kuitenkin oikein kehityskelpoinen 6-vuotias, joka kaiken luontuessa on voitossa kiinni nytkin. Haastajalauma on erittäin tasainen. 1 KILHAKKA olkoon hyvältä lähtöpaikalta niukka kakkosrankkaus. Se ei päässyt tulemaan Lahden Toto75-finaalilähdössä täysin sujuvasti. Asetelmat ovat nyt paremmat, eikä lähdön tasokaan ole yhtä kova. 9 TAISTELU JASKA laukkasi Lahden Toto75-finaalilähdössä loppukaarteessa, kun oli jo putoamassa johtopaikalta ulos tototaistosta. Nyt vastus on kuitenkin taas sopivampi, ja nopea totokantaan palaaminen on täysin mahdollista. 7 KIPINÄ ROLS ei päässyt tulemaan kauden avauksessaan kirivaiheessa sujuvasti 5. sisältä. Olemus miellytti, ja startti teki varmasti hyvää. 6 LAARI on suoritusvarma hevonen, joka juoksun onnistuessa ottelee totosijoista. 5 KUKKAROSUON MATTI on aloittanut kautensa komeasti neljällä totosijalla, mutta nyt tehtävä on aiempaa tiukempi, eikä lähtöpaikkakaan ole kadehdittava. Ei totoputken jatkuminen silti missään tapauksessa yllättäisi. 11 ILON VILISTYS ja 15 VEKRAUS ovat ainakin etukäteen takamatkojen todennäköisimmät totokandidaatit.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 4 B) 2-3-5-11-12-6-1 C) 9-7-8
BORGMESTER - CROSSOVER - STONECAPES QUANTUM - DARK DEFENDER

Toto4-pelin avauskohteessa 4 BORGMESTER on ravia kulkiessaan vahvasti kiinni voitossa. Viimeksi ruuna hyökkäsi 2. ulkoa 700 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 500 jäljellä ja punnersi vahvasti ykköseksi. Borgmester ei ole mikään starttiraketti, mutta tällä kertaa tehtävä on kuitenkin sellainen, että nappilähdöllä keulapaikka lienee haettavissa. Sen jälkeen osakkeet olisivat todella korkealla, mutta toki Borgmesterillä on hyvät saumat voittaa muiltakin juoksupaikoilta. 2 CROSSOVER suoritti varsin lupaavan tauoltapaluun sijoittuessaan kauden avauksessaan johtavan takaa kolmanneksi. Juoksu voi taas mennä niin, että Crossover avaa ensin keulaan ja saa sitten hyvän selän (mahdollisesti Borgmester) eteensä. Mikäli Crossover otti tauon jälkeisen startin oikealla tavalla, ei edes voitto saa yllättää. 3 STONECAPES QUANTUM on rakentanut kauden alkuun upean voittoputken. Nyt voittoputken jatkaminen edellyttää kuitenkin täydellistä onnistumista. Voitot ovat tulleet tätä helpommista lähdöistä. Lisäksi Stonecapes Quantum on varsin arkinen avaaja, ja ainakin lähtökohtaisesti Borgmesterin pitäisi päästä kiihdytysvaiheessa sen etupuolelle. 5 DARK DEFENDER ei voinut viimeksi 2. sisältä mitään keulasta hurmanneelle Tanpopolle, mutta oli oikein varma kakkonen. Ruunan ravi on ollut tänä vuonna normaalia tasapainoisempaa. 11 DADDY BOY ailahtelee jonkin verran. Asetelmat ovat sellaiset, että hyvän päivän sattuessakin ainakin onnistunutta Borgmesteriä on vaikea kukistaa. Yhden poisjäännin myötä lähtöpaikka on toki astetta parempi. 12 WALL IN CARLINA on nousuvireessä, mutta paikka on yönmusta.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 11-13 B) 10-1-7-2-14-8-4-6 C) 5-3-9
JULIETTE LAX – HUIMARIINA – NAPUTUS – VENNELMON VARMA

Ravien ensimmäinen troikkalähtö on suomenhevosten Tammatähti, ja siinä odotellaan mielenkiintoista kaksinkamppailua. 13 HUIMARIINA on meriiteiltään tähän porukkaan ylivertainen, mutta silti 11 JULIETTE LAX rankataan sen edelle ykköseksi. Juliette Lax palasi Teivossa peräti kahdeksan ja puolen kuukauden tauolta, mutta se ei tahtia haitannut – päinvastoin. Juliette Lax oli jo alleajossa niin jäätävän näköinen, että sen jälkeen puhdas keulasoolo oli jo suorastaan odotettu tapahtuma. Varaa jäi vielä rutkasti. On syytä muistaa, että viime kauden avausstartissaan Vermossa 28. päivä maaliskuuta Juliette Lax lähti tällaisessa samantapaisessa tammalähdössä matkaan vastaavista asetelmista Huimariinaan nähden, eli Juliette Lax 20 metrin takamatkalta ja Huimariina 40 metrin takamatkalta. Silloin Juliette Lax eteni nopeasti johtopaikalle ja voitti ylivoimaisesti ennen 5. ulkoa 1300 metrin kirillä kakkoseksi jyrännyttä Huimariinaa. Etumatkansa turvin Juliette Laxilla on taas täydet mahdollisuudet pysyä Huimariinan etupuolella alusta loppuun. 10 NAPUTUS on selkeä kolmosrankkaus, mutta edellä mainittuja Kari Viljakaisen suojatti tuskin pystyy näiden onnistuessa kukistamaan. Viime Vermon vierailullaan Naputus kiritti positiivisesti Huimariinaa. 1 VENNELMON VARMA pyrkii torjumaan Sarsiksen kiihdytyksessä, sillä keulapaikka olisi ehdottomasti mieluisin vaihtoehto. 7 ELIAS JUONETAR aloitti Terho Rautiaisen käsistä varsin mukavalla kirillä, ja kaiken järjen mukaan startti vei eteenpäin.  

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 4 B) 2-1-11-7-9-5-8-6-10 SHAMELESS
- OAKIE - AL E.GADOR ZET - KYSYMYSMARKKO

Päivän Duo –avauksessa ykkösvihjeeksi kohoaa 4 SHAMELESS. Se on napannut molemmat taulun voittonsa johtopaikalta. Shameless päässee nytkin mielipaikalleen, ja ellei alku nyt aivan ylivauhtiseksi veny, vastaa ruuna keulasta sitkeästi. Kahden viime kilpailun suoritusta kovissa 75-lähdöissäkään ei voi tuomita millään lailla. Lappeenrannassa Shameless oli 2. radalta ilman selkää rehti neljäs, ja viimekertaisessa Pronssidivisioonafinaalissa oli täysin ymmärrettävää, ettei ruuna intoutunut kirimään 5. ulkoa. Haastajaporukan käynnistävä 2 OAKIE ei ole kovinkaan nopea avaaja, joten lähtöpaikka on sille paras mahdollinen. Oakie on vielä rakennusvaiheessa, mutta onnistuessaan se on kova luu näihin lähtöihin. Forssan välistartin se voitti päätöskierroksen alkupuolella tulleesta laukasta huolimatta varmaan tyyliin kirittyään viimeiset 800 metriä 14,4-kyytiä. Numero 1 AL E.GADOR ZET oli viimeksikin ykkösradalla. Silloin ruuna siirtyi 2. sisältä 2. ulos 700 jäljellä, muttei kääntänyt kiriin 500 jäljellä, minkä jälkeen ei saanut enää mahdollisuutta. Mikäli Al E.Gador Zet onnistuu pitämään Shamelessin selän, on totosija lähellä. 11 QUESTIONMARK ME on nyt voittoa ajatellen vaativalla paikalla. Kunto on toki kohdallaan, joten avauksen venyessä voittosaumatkin kasvaisivat roimasti. 7 DUST COLLECTOR pystyy ottelemaan totosijoista miltä juoksupaikalta tahansa, kunhan vain ravi pysyy loppuun asti kasassa. 9 JASULITO suoritti kauden avauksessaan lupaavasti. Se hyökkäsi aivan joukon hänniltä 700 jäljellä ja kulki loppumatkan ulkoratoja pitkin peräti 10,7-kyytiä. 5 M.T.LARA CROFT on loistovireessä, mutta lähtöpaikka Shamelessin ulkopuolella laskee tuntuvasti osakkeita. Juoksun onnistuessa tamma on toki yksi monesta mahdollisesta.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 5-4 B) 1-3-6-12-9-8-7-10-2-11
IAN BOKO - SAN JOSE SHARK - BADASS PETE - TINTIN JOURNEY

Ravien päätöslähdössä a-ryhmään kohoaa kaksi mielenkiintoista nousukasta. 5 IAN BOKO on läpi uransa ollut huippulahjakkuuden maineessa, ja viime starttien perusteella jyvä alkaa hiljalleen löytyä. Molemmat 4-vuotiskauden kilpailut ovat päättyneet eleettömään keulavoittoon. 4 SAN JOSE SHARK on kärsinyt ongelmista, eikä voittosumma tee lainkaan oikeutta 6-vuotiaan kyvyille. Viime kilpailujen perusteella voittosumma karttuu kuitenkin nopeasti, kunhan vain ongelmat pysyvät poissa kuvioista. Molemmat kauden voitot ovat tulleet täysin hallitusti. Lähdöt ovat toki olleet selvästi tämänkertaista helpompia, mutta parannuspotentiaalia vaikuttaisi kyllä olevan. On mielenkiintoista nähdä, että haluaako Henri Bollström ajaa tämän lähdön keulasta, vai onko keulapaikka tarjolla Ian Bokolle. Tauolta palaava 1 BADASS PETE on sekin varsin kyvykäs, mutta edellä mainittua kaksikkoa vastaan se jää kuitenkin tällä kertaa selkeästi vain hyväksi haastajaksi. Badass Pete ei pysty hyödyntämään lähtöpaikkaansa täysipainoisesti, mutta varsinkin pitkä tauko huomioiden asetelmat varmasti tyydyttävät taustavoimia. 3 TINTIN JOURNEY voi saada asemat suosikkien takaa 2./3. sisältä, minkä jälkeen totosijaan on täydet mahdollisuudet. 6 VIGILANT STRIDE paransi viime vuonna kauden edetessä otteitaan siinä määrin, että totosija on täysin mahdollinen suoraan tauoltakin. 12 AN-ANDREE on aloittanut kautensa täysipainoisilla kolmossijoilla, mutta piippuhyllyn lähtöpaikalta totoputken jatkaminen ei ole helppoa, vaikka hevosen kapasiteetista homma ei jää kiinni.

Lähtö 10.

RANKING
A) 3 B) 11-1-8-4-6-10-7-9 C) 5-2
BISMARCK COMERY - PIRATIEN KUNINGAS - WIN MIRACLE - ASHLEY MAN

Huippuhiihtäjien 3 BISMARCK COMERY aloitti uransa Teivossa lupaavasti. Ruuna eteni johtopaikalle vajaat 1400 jäljellä ja näytti pitkään varmalta voittajalta, mutta joutui lopussa tyytymään kakkossijaan. Vaikutti siltä, ettei ruuna välttämättä osannut vielä kilpailla tosissaan. Eiköhän startti tehnyt hyvää, ja uran avausvoitto on tiukasti haarukassa. 11 QUEEN OF PIRATES tykitti lokakuussa Forssassa uran avauskilpailussaan viimeiset 400 metriä säästöreissun jälkeen peräti 10,8-kyytiä, mihin peilaten suoritukset jatkossa ovat olleet jonkinlaisia pettymyksiä. Mikäli tamma laittaa itsensä tosissaan likoon, lienee uran ensimmäinen totosija tosiasia. 1 WIN MIRACLE suoritti koelähdössä yksinään ihan mukavalla tyylillä, ja sen perusteella Tapani Jauholan ajokkiin pitää suhtautua näistä asetelmista vakavasti. 8 ASHLEY MAN on laukkojen lomassa vaikuttanut nousuvireiseltä. 4 MY PARIS oli viimeksi johtopaikalta hyväksyttävä kolmas, eikä totosija yllättäisi nytkään.

TOTO4 HOME SYSTEMS

T4-1: 4 + 2 (3,5)
T4-2: 11,13 (10,1)
T4-3: 4 + 2,11,7,9,5,8,6,3,10
T4 -4: 5.4 (1.3)

Pieni systeemi 4 riviä, hinta 0,80 euroa.
Suuri systeemi 88 riviä, hinta 17,60 euroa.

PÄIVÄN DUO

4
5,4

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

11
13
10,1,7,2,12,14,8,4,6

Yhteensä 9 yhdistelmää, hinta 4,50 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

5,4
5,4
kaikki

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/6 PYRKIVÄN VESKU: Ori palasi perjantaina Forssassa pitkältä tauolta ja voitti lähtönsä. Se teki ihan ok juoksun. Päästiin matkaamaan kärjen lähellä. Aavistuksen hevonen on epävarma.

L2/12 TOSI VOIMA: Hevonen on voittanut molemmat starttinsa johtopaikalta suht varmasti. Se lähtee tosi kovaa, ja etenee 40:n pakiltakin äkkiä keulapäähän. Oikein kelpo menijä näihin lähtöihin.

L3/6 BLUEBIRD NASH: Tamma teki Teivossa mainion juoksun. Se taivalsi toista rataa ilman vetoapua etusuoran alusta lähtien. Hyvin hevonen rimpuili kakkoseksi. Se tuntuisi nousuvireiseltä. 

L3/10 CARAMBA MUSTANG: Kouvolan lähtö oli suht vaatimattoman tasoinen. Vermossa rahasija lienee sopiva tähtäin.

L4/1 WILHELM NASH: Hevonen on tehnyt hyviä esityksiä koko ajan. Se pääsee aivan asiallisesti liikkeelle. Katsotaan minkä paikan tuosta saa. Ruuna kilpailee mainiossa kunnossa. Ilman muuta odotetaan hyvää sijoitusta tässäkin.

L5/12 VILLIHIISI: Kouvolassa päästiin sopivasti matkaamaan sisällä ja hevonen nappasi mukavasti totosijan. Toki taso kovenee. Onnistuneella reissulla se voisi olla toton tuntumassa.

L6/4 BORGMESTER: Ruuna teki kelpo juoksun 2. ulkoa. Käänneltiin takasuoralla kireihin ja hevonen voitti varmasti. Kurvit on sille hieman hankalat. Ruunassa on kyllä paljon potentiaalia sisällä.

L6/12 WALL IN CARLINA: Hevonen kilpailee varsin hyvässä vireessä. Vermossa radalta 12 on hankalaa. Jossain vaiheessa tamma vielä voittaakin lähdön.

L7/13 HUIMARIINA: Tamma on tehnyt vahvaa työtä pitkään. Hyvät saumat on jälleen ihan kärkeen.

L7/14 SUVI KEVÄTÖN: Kunto on ok, mutta lähdöt olleet kovia. Rahasija on tähän paikkaan sopiva tavoite.

L8/10 LECROSSE: Ruuna lähinnä seuraili perjantaina Forssassa. Rahasijaa haetaan.

Teemu Okkolin

L2/3 ASKO EEVERTTI: Jos ruuna malttaa ravata, pystyy se pärjäämään. Porin esitys oli oikein hyvä. Ekassa kurvissa jouduin käytännössä pysäyttämään hevosen kahteen kertaan. Se on niin lapsellinen vielä. Kärki lopetti vikan tuhannen 1.33-vauhtia. Itselläni ei ollut kelloa, mutta kyllä tämä otti keulaa siinä vielä kiinni.

L5/2 MOPOHEIKKI: Ori kilpailee mainiossa vireessä. Hyvät startit se on tehnyt. Miksei hevonen pärjäisi tässäkin. Voltin kakkosta en osaa hirveästi pelätä. Nyt tuntuisi löytyneen oiva varustus ja samalla jatketaan. Kainalosuojilla on aika iso merkitys tälle. Viime starteissa on jäänyt hieman varaakin.

L5/5 KUKKAROSUON MATTI: Tämä on vähän herkkä kaikelle. Viime keskiviikkona kun kaveri siinä loppumatkasta käski omaansa, ruuna reagoi siihen ja ravi hetkeksi hieman katosi. Kelpo kakkonen kuitenkin. Hyvässä kunnossa jatkaa tämäkin. Aivan samalla lailla siltä ei löydy vauhtia, jos vertaa tallikaveriin.

L5/8 ARLAN ILO: Kun ajoin tammaa viimeksi Turussa, saatiin nätti reissu ja se kiitti siitä totosijalla. Vähän huumorihevonen on kyseessä ja juoksun täytyy onnistua hyvin.

Juha Utala

L3/5 VITESSE: Varsin varmasti tamma on sijoittunut kärkipäähän. Lahdessa jäätiin taustalle ja mukavasti hevonen nousi sieltä neljänneksi. Se olisi voinut olla toinenkin hiukan lyhyemmällä kirillä. Voittajaa tuskin olisi kuitenkaan pystytty haastamaan. Asiallisessa kunnossa tamma jatkaa.

L4/2 FIRE SPRUCE: Aivan kelpo esitys suoraan tauolta viimeksi. Odotetun veroinen suoritus. Tamma taisteli kolmosrahoistakin. Lähtöpaikka on mainio. Odotukset on jonnekin sijoille 3-5.

L5/5 KUKKAROSUON MATTI: Ihan hyvä kuva jäi ruunasta. Se oli alussa turhankin terävänä, eikä meinannut luovuttaa johtopaikkaa. Loppumatkasta oli pari vähän kriittistä vaihetta, mutta onneksi ravi pysyi kasassa. Vitosrata tuskin on ongelma. Ravilla ruuna pystyy olemaan totohevosia.

Jukka-Pekka Kauhanen

L3/3 EXPRESS JUNIOR: Ruuna on tehnyt muuten koko ajan asiallisia suorituksia, mutta tuorein Lahden kisa oli kyllä pieni pettymys. Hevonen ei oikein ollut menollaan, eikä pystynyt sinä päivänä parhaimpaansa. Totosijalle sen olisi siellä kuulunut yltää. Kengitystä on hieman muutettu ja harjoituksissa ruuna on nyt mennyt pirteästi. Johtopaikalta se on ollut paras ja keulaan on pyrkimys.

L7/12 JULIANNE DAHLIA: Kapasiteetti tällä riittää korkealle. Viime esitys oli ihan ok. Pikkasen jäätiin kuitenkin kaipaamaan enemmän. Kun loppukaarteessa saatiin tiloja, odotin tamman nousevan korkeammallekin. Tälläkin on vähän balanssiprobleemaa. Se löi kainaloihinsa Lahdessa. Voi olla, että Vermoon tehdään pientä muutosta kengitykseen.

Tom Eriksson

L1/4 NO VICE: Olin aivan tyytyväinen hevoseen viimeksi. Juoksu meni pieleen. Hyvällä alustalla ja onnistuneella reissulla se pystyy parantamaan aikaansa ainakin sekunnin verran. Mihin se sitten riittää onkin aivan toinen juttu.

L6/11 DADDY BOY: Taas on sama hankala lähtöpaikka. Paljon tuolta ollaan muiden armoilla. Lahdessa ruuna kiri parijonosta aivan mallikkaasti perille. Vauhdinjako oli takahevosille tekemätön paikka, kun sisärata veti. Lähtökohtaisesti rahasija jo tyydyttää. Kärkisijoihin tarvitaan toisten apuja vaikkapa ylivauhdin muodossa.
 

Lähtö 1

Väliajat 21,5-20,0-17,5-18,5
LUSH LIFE: Avasi keulaan. Hallitsi lähtöä perille asti.
INDIA WEB: Oli 3. sisällä pussissa loppukaarteessa. Pääsi etenemään loppusuoralla 2. sisälle. Tuli tasaisesti.
NO VICE: Laukkasi lähtöön lyhyesti. Eteni 2. ulos. Oli viim. takasuoran lopussa vailla väylää. Nousi 300 jäljellä selässä 3. radalle ja tuli mukavasti.
ARCTIC DESSERT: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri kantoi kohtalaisesti.
SHACKHILLS THUNDER: Kohosi 3. sisältä 1. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Taipui loppumatkasta.
RULLEBACKENS EMIL: Matkasi johtavan takana. Nousi toiselle loppusuoralla. Laukkasi 100 ennen maalia ahtaassa paikassa. Hylättiin.

Lähtö 2

Väliajat 39,5-35,5-32,0-30,5
TUULINIEMEN DENIS: Hyökkäsi 5. ulkoa viim. takasuoralla 3.-4. radalle. Vahva kiri kantoi ykköseksi. Viim. 700 m 28,8.
TOSI VOIMA: Matkasi 4. ulkona. Lähti viim. takasuoralla 3. radalle. Pudotti loppukaarteessa toiselle. Hiukan ahdasta oli kurvin lopussa ratojen suhteen. Asiallinen kakkonen.
PAJUNEITO: Matkasi 2.-3. ulkona. Lopussa 3. radalle. Mukavasti perille.
PYRKIVÄN VESKU: Käänteli 3. ulkoa 1. takasuoran lopussa 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua 1200 jäljellä. Vaati johtavalta vauhtia 3. puolikkalla ja eteni keulaan 650 ennen maalia. Hiljensi hiukan lopussa. Asiallinen suoritus.
VEIVARINA: Nousi 4. sisältä 3. kaarteessa 6. ulos. Tuli tasaisesti.
HULLUN HAUSKA: Laukkasi ennen 1. kaarretta ja menetti pelin. Paranteli loppukaarteessa takajoukoissa 3.-4. rataa.
VALDEMAR LAX: Matkasi 2.-3. sisällä. Ei vakuuttanut.
VIETÄVÄN APASSI: Johti alun. Jatkoi 1. takasuoralla 2. sisällä. Jo etusuoralla ongelmissa. Vaisu.
VIIRITÄR: Haparoi kiihdytyksessä. Eteni etusuoralla 6. ulos. Vaisua loppumatkasta.
ASKO EEVERTTI: Laukkasi 100 juostuna.
JAGGAS ELMER: Paha lähtölaukka.
INTON RILLA: Lähti vauhdikkaasti 40:n pakilta ja eteni keulaan saakka 1. takasuoran alussa. Sai painetta 3. puolikkaalla. Väsyi pahoin viim. takasuoralla. Keskeytti.
VIKSUN TÄHTI: Jäi 1. takasuoralla taivaltamaan toista ilman vetoapua. Sai selän eteen 1200 jäljellä. Jatkoi ilman selkää 650 ennen maalia. Laukkasi puoli kierrosta ennen maalia ja hylättiin.
PALOPÄÄLLIKKÖ: Poissa.
TUMMERO: Poissa.

Lähtö 3

Väliajat 12,5-16,5-18,5-15,5
EXPRESS JUNIOR: Avasi keulaan. Sai alkumatkasta prässiä. Piti täpärästi ykköseksi. Aivan hyvä esitys.
WILD LUCK LOVE: Oli johtavan takana pussissa viim. kaarteessa hakien rataa. Sai tilaa 100 ennen maalia ja lopetti terävästi. Hävisi täpärästi.
RANCH PRONTO: Juoksi 3. ulkona. Lähti viim. kaarteeseen mentäessä selässä 3. radalle. Kelpo kiri kantoi totosijalle.
SIDE SPLITTING: Matkasi 5.-4. sisällä. Lopetti lujaa sisärataa pitkin väylän saatuaan.
BLUEBIRD NASH: Avasi johtavan rinnalle ja prässäsi alkumatkasta keulaa. Taipui vähän lopussa.
MR DAVE: Pakitteli alussa hännille. Nousi 6. sisältä toiselle 800 jäljellä. Jatkoi selässä 3. radalle loppukurvissa ja kohosi 4. radalle 300 ennen maalia. Mukava kiri.
CHROME: Juoksi 4.-3. ulkona. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti.
CARAMBA MUSTANG: Matkasi 4. sisällä. Nousi maalisuoralla toiselle. Pehmeähkö.
FEISTY SAVAGE: Nousi 3. sisältä 2. ulos 400 ennen maalia. Tasapaksu.
CONTRO VENTO: Hyökkäsi 5. ulkoa viim. takasuoralla. Kiri ei kunnolla kantanut lopussa.
VITESSE: Laukka 2. ulkoa 600 jäljellä. Hylättiin.
HIGHSCORE LUCA: Poissa.

Lähtö 4

Väliajat 11,0-15,0-14,0-13,0
I'M JUST A SUND: Prässäsi alkumatkasta johtavaa ja eteni keulaan 400 juostuna. Tarkkaili loppusuoralla tilannetta ja irtosi loppumetreillä oikein helposti.
AMARETTO SCOOP: Täräytti keulaan ennen 1. kaarretta. Jatkoi 2. sisällä 400 juostuna. Seurasi kakkoseksi.
DREAMBOW: Hyökkäsi 2. ulkoa viiim. takasuoralla ja eteni toiselle ilman vetoapua. Hiipui vähän lopussa. Asiallinen suoritus.
FIRE SPRUCE: Matkasi 4.-3. sisällä. Tasainen.
FAKIR VICTORY: Nousi 5. sisältä 800 jäljellä 4. ulos. Kiri maalisuoraa aivan ulkoa.
WILHELM NASH: Matkasi 2.-3. sisällä. Nousi 2. ulos 400 ennen maalia. Jäi pussiin.
INVANTAGGIO: Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Jatkoi kolmatta ilman vetoapua puoli kierrosta ennen maalia. Asiallinen.
FLYNN BOKO: Taipui toiselta ilman vetoapua viim. takasuoralla.
VALENTIN LADAY: Poissa.
FROSTY VICE: Poissa.

Lähtö 5

Väliajat 32,0-31,5-29,5-26,0
MOPOHEIKKI: Nappasi helpot keulat. Piti reippaassa lopetuksessa ykköseksi.
KILHAKKA: Nousi johtavan takaa toiselle puoli kierrosta ennen maalia. Yritti tosissaan haastaa voittajan kovassa lopetuksessa.
VEKRAUS: Nousi hännillä 3. radan kiertoon 1550 jäljellä. Juuttui ulos ja punnersi parijonon ulkopuolella väkevästi.
VILLIHIISI: Liittyi 6. ulkoa 3. radan letkaan 950 jäljellä. Kelpo kiri.
ERKANEVA: Matkasi 5.-4. sisällä. Nousi viim. kaarteen lopussa toiselle. Tasainen.
ARLAN ILO: Juoksupaikka 4. sisällä. Jatkoi viim. kaarteessa 3. sisällä. Tasapaksu.
AIKA-SISU: Kohosi hänniltä selissä 3. radalle 800 jäljellä. Aivan kohtalainen suoritus.
JENNYN LUMIKKI: Sai toisella radalla selän eteensä 1500 jäljellä. Jäi viim. takasuoralla pahasti pussiin, kun eteen kiertäneen voimat ehtyivät. Menetti täysin asemansa. Pudotti loppukurvissa sisälle ja nousi 200 jäljellä toiselle. Tuli kohtalaisesti.
ILON VILISTYS: Matkasi 6.-5. sisällä. Tuli pussissa maaliin.
LAARI: Jäi 3. ulos pahoin pussiin viim. takasuoralla, kun toinen rata ei vetänyt. Menetti paljon metrejä. Lähti 450 ennen maalia selissä 3. radalle. Polki loppua asiallisesti.
KUKKAROSUON MATTI: Juoksi lyhyen lähtölaukkansa jälkeen 4. ulkona. Jäi viim. takasuoralla pahasti kiinni, kun toisen radan veturi taipui. Pääsi loppukaarteessa selissä 3. radalle ja tuli asiallisesti.
KIPINÄ ROLS: Juuttui alkumatkaksi kiertämään 3. rataa, kunnes pääsi etenemään toiselle ilman vetoapua 600 juostuna. Antautui viim. takasuoralla.
HUIMA HERMANNI: Matkasi 5. ulkoa. Lähti taustalla 3. radalle 550 jäljellä. Kiri hiipui jo loppukurviin. Kenties kenkä irtosi tai muita varustemurheita.
TAISTELU JASKA: Matkasi 3. sisällä. Laukkasi viim. kaarteeseen mentäessä ja hylättiin.
PELIPISTE: Nousi taustalla selässä 3. radalle 1300 jäljellä. Havitteli viim. kaarteessa 4. radalle, kun laukkasi. Hylättiin.
JAMAS VILJO: Poissa.

Lähtö 6

Väliajat 13,5-16,5-14,5-15,5
CROSSOVER: Pystyi puolustamaan keulapaikan. Piti pintansa perille asti. Hyvä esitys.
DARK DEFENDER: Nousi 3. sisältä 3. ulos 500 jäljellä. Kiri vahvasti kakkoseksi. Viim. 400 m 13,1.
STONECAPES QUANTUM: Lähti 4. ulkoa kireihin viim. takasuoralla. Pudotti hetkeksi 2. ulos ja iski jälleen loppukaarteessa. Aivan asiallinen suoritus.
DADDY BOY: Hyökkäsi etusuoralla 3. ulkoa ja eteni kuolemanpaikalle kierros jäljellä. Punnersi aivan sitkeästi.
WALL IN CARLINA: Tasaisesti perille 4. sisältä.
RAW JACK: Matkasi 2.-3. ulkona. Tasaisesti perille.
MACK SWINDLER: Matkasi 6.-5. sisällä. Kohtalainen.
MISS SENORITA: Vaisua 5. ulkoa.
AMOUR KEMP: Alkumatka toista ilman vetoapua. Sai selän eteen kierros jäljellä. Taipui viim. takasuoralla pahoin.
BORGMESTER: Lähti 1. kaarteen lopussa aktiivisesti etenemään 3. rataa, mutta laukkasi 400 juostuna. Ei löytänyt enää rytmiä ja hylättiin.
NEW GROVE STORM: Laukkasi 2. sisältä loppusuoran alkuun. Hylättiin.
SAHARA MALDONADO: Poissa.

Lähtö 7

Väliajat 30,0-28,5-24,5-25,0
JULIETTE LAX: Lähti hurjalla vauhdilla liikenteeseen ja eteni takamatkalta jo 300 juostuna keulapaikalle. Kiihdytti tempoa päätöstuhannella. Äärimmäisen vakuuttava jälleen.
HUIMARIINA: Nousi parijonosta 3. radalle 2. kaarteessa. Polki loppumatkan ulkona. Kierteli urheasti.
ELIAS JUONETAR: Hyökkäsi 2. ulkoa loppukaarteessa selässä 3. radalle. Hyvä kolmas.
PÄLVI TUTTU: Sitkeä esitys kuolemanpaikalta.
VENNELMON VARMA: Matkasi 4.-3. sisällä. Hakeutui loppukurvissa selissä 3. radalle. Polki asiallisesti perille.
B. VIOLETTA: Asiallisesti perille 4. sisältä.
NAPUTUS: Matkasi 4. ulkona. Pudotti loppukaarteessa sisälle ja kiri mukavasti perille.
SARSIS: Nappireissu 2. sisällä. Nihkeää lopussa.
TAIGA TUULIA: Lyhyt laukka kiihdytykseen. Lähti etusuoralla selässä 3. radalle. Juuttui kiertämään ulos ja taipui loppumatkasta.
LAKSIN LYYTI: Vaikeuksissa 3. ulkoa loppumatkasta.
SUVI KEVÄTÖN: Laukkasi 1. kaarteen alkuun.
VIEHKO VENLA: Laukka 1. kaarteeseen mentäessä.
VIKSUN TYTTÖ: Vaikeuksissa 5. sisällä jo viim. takasuoralla.
JULIANNE DAHLIA: Poissa.

Lähtö 8

Väliajat 13,0-14,5-15,0-13,5
SHAMELESS: Nousi 2. sisältä toiselle 1. takasuoran alussa ja eteni keulaan 500 juostuna. Voitti aivan pystyyn.
OAKIE: Sai 3. sisältä tilaa 300 ennen maalia. Hiukan tasaiseksi jäi lopetus.
M.T.LARA CROFT: Oli 2. ulkona pussissa viim. takasuoralla. Pääsi hakeutumaan vapaille väylille maalisuoran alussa ja lopetti mukavasti.
DUST COLLECTOR: Matkasi 5. ulkona. Jatkoi 3. ulkona 900 jäljellä. Lähti selissä 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Kohosi selässä 4. radalle viim. kaarteessa ja maalisuoralla 5. rata käyttöön. Polki hyvin perille. Viim. 500 m 13,5.
DORIS HOSS: Lähti vauhdilla ja eteni ulkoa keulaan 1. kaarteen alussa. Jatkoi takasuoralla 2. sisällä. Kohtalainen nappireissulla.
JASULITO: Nousi 4. ulkoa 3. radalle kierros jäljellä. Sai pian selän eteen. Hakeutui loppukaarteessa 4. radalle. Vähän tasaiseksi kiri jäi lopulta.
AL E.GADOR ZET: Taipui toiselta ilman vetoapua.
QUESTIONMARK ME: Nousi 3. ulkoa 900 jäljellä 3. radalle. Veto katkesi jo loppukaarteeseen. Ei suorittanut totutulla tasollaan.
RED FINGER: Laukka 100 juostuna.
MENTHA: Poissa.
LECROSSE: Poissa.

Lähtö 9

Väliajat 13,0-14,5-20,0-17,0
IAN BOKO: Jäi alussa toiselle ilman vetoapua. Prässäsi keulaa 1. takasuoran lopussa ja pudotti johtavan taakse 1300 jäljellä. Sai maalisuoralla tilaa ja kiri ykköseksi.
SAN JOSE SHARK: Pamautti keulaan ennen 1. kaarretta. Sai takasuoran lopussa hetken tiukkaa prässiä. Jatkoi johtopaikalla. Voittaja kiri lopussa selästä ohi. Hyvä esitys kuitenkin.
GRANITE: Nousi 4. ulkoa 850 jäljellä 3. radalle. Polki asiallisesti perille.
EXPLOSIVE ELVIS: Pakitteli 1. kaarteessa 3. radalta taustalle sisäradalle. Jatkoi viim. takasuoralla 4. sisällä. Lopetti kohtalaisesti kiertelemättä.
ESTELLE NORDIQUE: Lähti 5. ulkoa loppukaarteessa selissä 3. radalle. Polki maalisuoran 4. rataa. Tuli kohtalaisesti.
SCOTLAND YARD: Juoksi viimeisessä parissa sisällä. Nousi rahasijalle.
OUR HOPE: Jäi viim. takasuoralla 3. ulos pahasti pussiin ja menetti täysin asemansa.
AN-ANDREE: Lähti 6. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kohtalainen.
TINTIN JOURNEY: Jäi 2. ulkoa ilman vetoapua 1300 jäljellä. Taipui viim. takasuoralla.
BADASS PETE: Matkasi 3.-4. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle ja hakeutui 600 jäljellä selässä 3. radalle. Laukkasi 100 ennen maalia totokamppailusta. Hylättiin.
GRAPETSIINASINE: Juoksi 2.-3. sisällä. Laukkasi loppukaarteessa. Hylättiin.
VIGILANT STRIDE: Matkasi 3.-2. ulkona. Hyökkäsi 750 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua. Laukkasi loppusuoralla ja hylättiin.

Lähtö 10

Väliajat 21,0-20,0-18,5-15,0
BISMARCK COMERY: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Vaati johtavalta vauhtia viim. takasuoralla ja painui keulaan 600 ennen maalia. Voitti ylivoimatyyliin.
QUEEN OF PIRATES: Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Juuttui kiertämään. Polki suht mukavasti perille.
LEGEND JOYRIDE: Laukkasi 1. kaarteen lopussa menettäen ihan reippaasti metrejä. Juoksi myöhemmin 4. ulkona. Nousi 600 jäljellä selässä 3. radalle ja puikkasi loppukaarteessa sisälle. Paikkasi asiallisesti laukkansa.
WIN MIRACLE: Nousi johtavan takaa toiselle 1. takasuoralla ja eteni keulaan 550 juostuna. Menetti asemansa 600 jäljellä. Kohtalainen.
NEW GROVE UNITED: Matkasi 4. sisällä. Oli viim. takasuoralla vailla vapaata. Kiri aivan pirteästi perille. Viim. 400 m 16,3.
MY PARIS: Eteni johtoon 1. kaarteeseen mentäessä. Jatkoi 2. sisällä 550 juostuna. Nousi toiselle viim. takasuoralla. Taipui loppumatkasta.
SHOT DESTROYER: Matkasi 2. ulkona. Ei vakuuttanut lainkaan.
MOON'S JACKPOT: Meno hyytyi 5. sisällä täysin jo viim. takasuoralla.
CRASSULA OVATA: Väsyi 3. sisältä loppumatkasta ja keskeytti.
ONE WHO RUN: Poissa.
ASHLEY MAN: Poissa.